Joi, 26 Iulie, 2018 - 14:43

Vă mai aduceti aminte de „profesorul” de „valori si principii democratice” de la Bruxelles? Ei bine, acum el face lobby pentru Goldman Sachs la Uniunea Europeană. Ombudsmanul european afirmă că asta  reprezintă conflict de interese. Iată dovada:

EU watchdog criticizes Commission’s handling of Barroso case

Ombudsman says she stands by previous findings.

Magdaline Duncan7/24/18, 9:59 PM CET

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 16:51

Din iulie 2015 și până acum, Fondul european pentru investiții strategice (FEIS) a mobilizat 335 miliarde euro în investiții suplimentare în întreaga UE. Planul Juncker a avut un impact evident asupra economiei UE și a revoluționat modul în care este finanțată inovarea în Europa.

18/07/2018

Joi, 12 Iulie, 2018 - 10:28
Intervenția președintelui Jean-Claude Juncker, la ceremonia de semnare a Declarației comune UE-NATO

 

 

Intervenția președintelui Jean-Claude Juncker, la ceremonia de semnare a Declarației comune UE-NATO

„Țin să salut această Declarație, chiar dacă într-un mod mai reținut, ea reprezentând un reper important în cadrul parteneriatului nostru. Documentul are la bază ceea ce am realizat deja împreună în ultimii doi ani și ne întărește angajamentele luate unii față de alții.

De la summitul NATO de la Varșovia, din 2016, unde am semnat cea mai recentă declarație comună, cooperarea noastră a devenit mereu mai puternică.

Joi, 12 Iulie, 2018 - 10:13
/romania/file/consultareoradevarajpg_roconsultare_ora_de_vara.jpg

Cetățenii europeni și părțile interesate din statele membre sunt invitați să-și spună părerea asupra oportunității modificării prevederilor care se referă la ora de vară. Consultarea publică este deschisă până în data de 16 august și este disponibilă online.

05/07/2018

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 11:52

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a efectuat în perioada 2-4 iulie 2018 o vizită oficială în Turkmenistan. Cu acest prilej, oficialul român a avut întrevederi cu preşedintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdâmuhamedov, şi cu oficiali ai Guvernului şi Parlamentului turkmen, participând totodată la o serie de evenimente diplomatice şi culturale.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 12:41

Update: 

Declarația de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, cu prilejul participării la Consiliul European (Bruxelles, Regatul Belgiei)

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut vineri, 29 iunie a.c., o declarație de presă cu prilejul participării la Consiliul European (Bruxelles, Regatul Belgiei).
Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 21:09

Europa trebuie să fie mai bine pregătită pentru orice fel de amenințări, pentru amenințări hibride, care pot provoca vătămări grave și pot constitui un factor de instabilitate, şi trebuie să fim deosebit de vigilenți în vederea viitoarelor alegeri, spune comisarul pentru uniunea securității, Julian King. Declaraţa a fost făcută cu ocazia prezentării unui set de măsuri de către Comisia Europeană ca urmare a atacului de la Salisbury. Măsurile respective au fost solicitate de Consiliul European, Comisia Europeană și Înaltul Reprezentant.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 17:43

Pentru a răspunde la provocările crescânde în materie de migrație, mobilitate și securitate cu care se confruntă UE, Comisia propune pentru  următorul buget pe termen lung al UE pentru perioada 2021-2027, suplimentarea fondurilor neecsare finanțării pentru migrație și gestionarea frontierelor, de la 13 miliarde de euro, cât era pachetul financiar alocat acestui domeniu în perioada precedentă, la 34,9 miliarde de euro.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 17:38

Cu 558 voturi pentru, 71 împotrivă și 48 de abțineri, deputaţii europeni au aprobat în sesiunea plenară de la Strasbourg, noile reguli europene care asigură utilizarea în siguranță a dronelor și actualizează regulile de siguranță în aviație, urmând ca miniştrii de resort din UE să aprobe şi ei documentul menţionat.

 

Luni, 11 Iunie, 2018 - 21:05

Europeană are atribuţia de a verifica modul în care este aplicată legislţia europeană de către statele membre, şi poate acţiona în justiţie, la Curtea Europeană de Justiţie, acele state care nu și-au îndeplinit obligațiile ce le revin în temeiul legislației UE. Lunar, Comisia publică o listă de decizii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, decizii care vizează diverse sectoare și domenii de politici ale UE, şi care au scopul de a asigura aplicarea corespunzătoare a legislației UE în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor.

Joi, 31 Mai, 2018 - 19:32

Propunerea Comisiei Europene pentru viitorul Cadru Financiar Multianual (CFM), prezentate la sesiunea plenara de la Strasbourg, si care vizează perioada 2021-2027, nu este considerată acceptabilă de membrii Parlamentului European.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 21:14

Pentru următorul buget pe termen lung al UE pentru perioada 2021-2027, Comisia propune să se pună la dispoziție 181 de milioane euro pentru a sprijini eforturile statelor membre în vederea luptei împotriva fraudei, a corupției și a altor nereguli care afectează bugetul UE.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 21:11

În cadrul următorului buget pe termen lung al UE pentru 2021-2027, Comisia Europeană propune dublarea finanțării programului Erasmus pentru a atinge 30 de miliarde euro.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 21:07

În cadrul următorului buget pe termen lung al UE pentru 2021-2027, Comisia Europeană propune majorarea la 1,85 miliarde euro a finanțării pentru Europa creativă, programul care sprijină sectoarele culturale și creative europene, precum și operele audiovizuale.

30/05/2018

Marţi, 29 Mai, 2018 - 18:09

În cadrul următorului buget pe termen lung al UE pentru 2021-2027, Comisia propune modernizarea politicii de coeziune, principala politică de investiții a UE și una dintre cele mai tangibile expresii ale solidarității.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 13:30

Pentru a obţine rezultate în dialogul economic şi comercial cu Federaţia Rusă, UE trebuie să-şi potenţeze coeziunea internă şi să vorbească pe o singură voce, a fost mesajul principal pe care deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) l-a transmis în cadrul unei dezbateri care s-a desfăşurat, miercuri dimineaţă, în Parlamentul European (PE) şi care a avut ca scop evaluarea prestaţiei Rusiei la 6 ani de la aderarea la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).

Duminică, 13 Mai, 2018 - 11:02

România, dar și Austria, Ungaria și Cehia, vor merge la inaugurarea ambasadei SUA la Ierusalim, eveniment boicotat de celelalte state membre UE, informează cotidianul israelian Haaretz. România, Austria, Ungaria și Cehia au acceptat invitația oficială trimisă de Ministerul de Externe al Israelului pentru a asista la o recepție, duminică, pentru mutarea ambasadei SUA la Ierusalim.

Bulgaria, care a dat anterior un răspuns pozitiv la aceeași invitație, este acum nesigură.

Sâmbătă, 12 Mai, 2018 - 08:21

Romania, Cehia si Ungaria au blocat planurile de adoptare a unei declaratii comune a Uniunii Europene prin care se condamna mutarea Ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, potrivit postului israelian Channel Ten, care citeaza surse diplomatice.

Diplomati europeni si oficiali israelieni au afirmat ca declaratia comuna, elaborata la initiativa Frantei, ar fi urmat sa prezinte un front unit european impotriva actiunii Washingtonului, informeaza site-ului cotidianului Times of Israel.

Marţi, 10 Aprilie, 2018 - 13:35

Pentru cine guvernezi? Pentru populație, ori ca să mulțumești partenerii externi? Ideal e să calci pe ambele paliere, numai că, adesea, interesele votanților tăi nu coincid cu politicile Bruxellului, a Washingtonului, a Berlinului sau Parisului.

Marţi, 10 Aprilie, 2018 - 08:39
Ungaria și Polonia manifestă tentative de „evadare” - semnalizează Timmermans

UE are "datoria" de a preveni reinstaurarea dictaturii în spaţiul comunitar, a declarat Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, făcând referire la situaţia din Ungaria şi Polonia, informează site-ul de ştiri EUobserver.

Timmermans a efectuat o vizită în Polonia pentru a discuta cu oficialii polonezi privind controversata reforma a justiţiei propusă de Executivul de la Varşovia, despre care UE susţine că va avea ca efect trecerea sistemului judiciar sub controlul politic al majorităţii parlamentare, 

Luni, 9 Aprilie, 2018 - 13:24
Konrad Szymanski: ”Este o confimare a politicii de emancipare a Europei Centrale”

Victoria premierului ungar Viktor Orban în alegerile de duminică este o confirmare a politicii de emancipare a Europei Centrale, a declarat luni Konrad Szymanski, ministru adjunct de externe la Varsovia si emisar al Poloniei la UE, potrivit Reuters. 

”Este o confimare a politicii de emancipare a Europei Centrale”, a spus Szymanski când a fost întrebat despre semnificația victoriei lui Orban.

”Emanciparea nu este menită să fie o luptă contra cuiva, ci să facă Europa Centrală vizibilă drept un partener foarte constructiv al Europei și al UE”, a adăugat el.

Marţi, 3 Aprilie, 2018 - 18:22
Pentru că nu este dispusă să discute cu regimul din Kosovo

Patru tari, printre care si Romania, intentioneaza sa boicoteze summitul Uniunea Europeana - Balcanii de Vest din 17 mai de la Sofia, intrucat nu sunt dispuse sa discute cu regimul din Kosovo.

Presedintia bulgara a Consiliului Uniunii Europene a anuntat ca integrarea statelor din Balcanii de Vest in UE este prioritara, iar un eventual boicot ar reprezenta o provocare la adresa diplomatiei.

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 15:16

Tinerii europeni, printre care și elevi ai Colegiului Tehnic Decebal din Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinti, afirmă că existența mai multor oportunități de nvățare a limbilor străine prin călătorii și prin vizitarea unor situri culturale europene mai accesibile, precum și păstrarea culturii noastre prin gastronomia și artizanatul cu specific național pot constitui surse de inspirație, în încercarea de a descoperi diferite culturi și de a dobândi o mai bună înțelegere a patrimoniului nostru cultural comun.

Luni, 19 Martie, 2018 - 09:38
„Ocupatia americana este cea mai dura ocupatie la care a fost supus poporul roman”

Într-o postare pe fecebook, fostul șef al SPP din mandatul lui Ion Iliescu, generalul Dumitru Iliescu radigrafiază nașterea și dezvoltarea „statului paralel”:

Duminică, 18 Martie, 2018 - 12:15
Și intenționează să le taxeze cu 3% din veniturile brute

Marile companii digitale, precum Alphabet si Twitter, ar putea fi impozitate cu 3% din veniturile brute, in tara de unde provin utilizatorii, potrivit unui proiect al Comisiei Europene care va fi publicat pe 21 martie.

Proiectul, care a fost vazut vineri de Bloomberg, prezinta cum aceasta taxa va mari costurile fiscale ale acestor companii, Comisia intentionand sa obtina mai multi bani din partea unei industrii care, potrivit institutiei, contribuie mai putin decat ar trebui la finantele publice.

Vineri, 2 Martie, 2018 - 17:30

Marea Britanie nu se va răzgândi în legătură cu decizia sa de a părăsi Uniunea Europeană şi în prezent politicienilor le revine sarcina să pună în aplicare această hotărâre, a declarat vineri premierul britanic Theresa May.

''Nu ne vom gândi încă o dată asupra Brexit-ului. Poporul britanic a votat pentru Brexit şi cred că politicienii au datoria de a pune în aplicare decizia'', a spus şefa executivului britanic într-un discurs privitor la viziunea Londrei asupra viitoarei relaţii cu UE după Brexit.

Subscribe to ue