Miercuri, 23 Mai, 2018 - 16:05

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița - I.T.P.F. Iaşi împreună cu inspectori vamali au descoperit, ascunse în bagajele unui tânăr, 24 de facturi comerciale falsificate.

În ziua de 22 mai a.c., în jurul orei 17.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetățeanul român Adrian G., în vârstă de 32 de ani, pasager într-un microbuz marca Mercedes înmatriculat în Lituania.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 15:10

Deputaţii au adoptat, miercuri, proiectul care modifică Legea de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale a României, care prevede că judecătorii constituţionali pot fi urmăriţi penal, însă nu pot fi arestaţi, percheziţionaţi sau trimişi în judecată decât cu încuviinţarea plenului CCR.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 14:50

Poliţia din Vatican a închis miercuri zona Bazilicii Sfântul Petru în urma unei alerte cu bombă la o bancă din apropiere, informează presa internaţională.

O echipă de genişti a fost trimisă în zonă pentru a cerceta, potrivit cotidianului The Daily Star.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 14:21

Asociaţia Părinţilor Isteţi şi Itsy Bitsy FM, inițiatori ai campaniei de prevenire a bullying-ului încă din 2017, au găsit în deputații Andrei Pop și Petre – Florin Manole doi aliați dedicați acestei cauze. Aceștia au depus, marți, 22 mai, în Parlament, două propuneri legislative care vizează reglementarea bullying-ul prin definirea lui ca violență psihologică.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 14:10

Un elicopter de mici dimensiuni, utilizat în activități agricole, s-a prăbuşit, miercuri, pe un deal din municipiul Turda din judeţul Cluj.

Cele două persoane aflate în interior au reușit să se salveze, potrivit IGSU. Incidentul a fost anunțat la 112 de o persoană.

În elicopter se aflau două persoane, care au ieşit din interiorul aeronavei şi nu prezintă probleme medicale deosebite. Cei doi sunt evaluaţi de medici, iar dacă va fi nevoie vor fi transportaţi la spital.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 21:06

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că Ambasada României la Budapesta a luat măsuri speciale după ce un microbuz înmatriculat în România a fost implicat într-un accident rutier, şapte persoane pierzându-şi viata. Autorităţile încearcă identificarea victimelor şi, implicit, cetăţenia acestora.

Ambasada României în Ungaria gestionează prin demersuri de asistenţă consulară cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai 2018 în apropierea oraşului Budapesta, MAE anunţând că ministrul afacerilor externe a activat celula de criză a MAE.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 20:15

Senatul a adoptat, în plenul de marţi, în calitate de for decizional, legea manualelor şcolare, în timpul dezbaterilor senatorul USR Mihai Goţiu afirmând către colegii lui că “ceea ce faceţi acum, aici este să legalizaţi minciunile şi abuzurile.”

Marţi, 22 Mai, 2018 - 19:25

Institutul Național de Administrație a organizat în data de 22 mai 2018 conferința de lansare a Ofertei programelor de formare continuă pentru anul 2018.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 17:55

Preţurile maxime la electricitate pentru consumatorii casnici vor scădea în medie cu 3,53% faţă de preţurile actuale, în urma aplicării unei noi metodologii de calcul şi avizare la nivelul furnizorilor de ultimă instanţă, a anunţat marţi Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE).

Marţi, 22 Mai, 2018 - 17:00

Un proiect de OUG lansat în dezbatere publică vizează modificarea legii taximetriei. Schimbările propuse ar înlesni semnificativ sancţionarea cu amendă a şoferilor care transportă persoane contra-cost şi ar impune ca aplicaţiile pentru comenzi taxi să fie "proprietatea exclusivă" a unui dispecerat autorizat.

Modificarea legii taximetriei prin OUG a fost încercată fără succes, de-a lungul anilor, în mai multe rânduri, cel mai recent cu aproximativ un an în urmă, printr-un proiect iniţiat atunci de Ministerul Transporturilor.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 16:39

Comisia specială pentru legile Justiţiei a adoptat marţi modificările la Statutul judecătorilor şi procurorilor, lege reexaminată ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale, cea mai importantă schimbare fiind definiţia erorii judiciare.

Parlamentarii din comisie au luat în discuţie amendamentele depuse de senatori, modificându-se definiţia erorii judiciare.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 15:17

Ambasada Republicii Armenia în România și Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) anunță deschiderea expoziției „CENTENAR. Republica Armenia. România - Marea Unire”.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 14:50

Consiliul Uniunii Europene a adoptat marţi o decizie prin care se stabileşte că următoarele alegerile pentru Parlamentul European se vor desfăşura în perioada 23-26 mai 2019, se arată într-un comunicat al instituţiei UE.

Datele au fost ales în mod unanim de membrii Consiliului UE, după consultarea cu Parlamentul European.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 14:38

Laserul de la Măgurele, cel mai puternic din lume, a fost pus în funcţiune. Aparatul va ajuta la descoperirea unor izotopi radioactivi care pot trata cancerul, la identificarea conţinutului butoaielor cu deşeuri radioactive, fără a fi desfăcute, dar şi la testarea materialelor care se folosesc în misiunile spaţiale.

"Pentru început, fasciculul laser va avea o putere mai mică. Până se va ajunge la parametri maximi, de 10PW, va mai dura", spune directorul proiectului, profesorul Nicolae Zamfir.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 14:21
După modelul altor capitale europene

Primăria Capitalei a transmis imagini video cum vor arăta fântânile arteziene de la Piața Unirii după renovare. Pe lângă jocurile de apă, acestea vor avea lumini și muzica, in 4 regimuri de functionare: regim de zi, seară, respectiv noapte, de luni pana vineri, iar în weekend vor funcționa în regim de spectacol stradal.

Lucrările de reabilitare se fac prin Apa Nova, compania care operează rețeaua de apă și canal din București, și costă 7 milioane de euro, banii fiind plătiți de companie. Acestea se vor finaliza în toamnă. 

Luni, 21 Mai, 2018 - 20:05

​Inspectorii antifraudă au confiscat 2,7 tone de legume și fructe și au aplicat sancțiuni de peste 270.000 lei comercianților din angro-urile bucureștene și din județul Ilfov, se arată într-un comunicat de presă al Agenției Naționale de Adminstrare Fiscală (ANAF).

Aceștia au desfășurat joi, pe 17 mai, controale operative la 69 de comercianți.

Luni, 21 Mai, 2018 - 19:49

Hawaii se confruntă cu un nou pericol după ce lava vulcanului Kilauea a ajuns în Oceanul Pacific trimițând în aer vapori de acid și particule de sticlă vulcanică, spun autoritățile, relatează Reuters.

Agenţia pentru Apărare Civilă din Hawaii a avertizat populaţia să se protejeze de emanaţiile toxice rezultate după ce lava incandescentă a ajuns în ocean.

Agenția avertizează că emisiile de dioxid de sulf din jurul vulcanului s-au triplat și îndeamnă locuitorii să "ia măsurile necesare pentru a limita expunerea ulterioară".

Luni, 21 Mai, 2018 - 19:21

​Exportul gazelor din România în Ucraina prezintă mare interes, motiv pentru care 11 companii și-au exprimat intenția în acest sens, în cadrul unei proceduri de evaluare a cererii pieţei pentru această rută. "11 companii de top din Europa şi Ucraina şi-au exprimat interesul în transportul de gaze naturale din România în Ucraina pentru o capacitate totală de până la 10 miliarde metri cubi pe an, adică de două ori mai mult decât capacitatea conductei", a informat Ukrtransgaz, potrivit Interfax.

Luni, 21 Mai, 2018 - 19:00

Juriul de specialitate al Concursului Internațional George Enescu 2018 a selectat 270 de tineri muzicieni pentru a participa la cea de-a XVI-a ediţie a Concursului. Aceştia au fost selectați dintr-un număr total de 400 de aplicanţi, cel mai mare din istoria evenimentului, aflat în momentul celebrării a 60 de ani de la prima ediție. 

Luni, 21 Mai, 2018 - 18:40

Evaluarea de la finalul clasei a VI-a începe miercuri, 23 mai, cu testarea la Limbă și comunicare. Joi, elevii dau evaluarea la Matematică și Științe ale Naturii. Acestea sunt primele testări transdisciplinare pe care le susțin elevii, în gimnaziu. Scopul evaluării de la clasa a VI-a este preorientarea școlară a elevilor către un anumit tip de liceu sau de școală profesională duală. Proba de miercuri va cuprinde subiecte de Limba română, precum și de Limba modernă I (prima studiată în școală). 

Luni, 21 Mai, 2018 - 18:21

Începând de luni, 21 mai 2018, încep înscrierile la grădinițele de stat pentru copiii cu vârstă cuprinsă între 3 și 6 ani care nu au frecventat în anul precedent o unitate de învățământ.

Pentru aceștia, în anul școlar 2018-2019, Primăria Sectorului 1 pune la dispoziție 19 grădinițe care funcționează în 36 de locații. Acestea sunt clădiri moderne și sigure, dotate cu locuri de joacă și dormitoare curate și generoase ca spațiu, care concurează ca standarde de calitate cu cele din învăţământul privat.

Luni, 21 Mai, 2018 - 18:00

România este ţară invitată de onoare la cea de-a 77-a ediție a Târgului de Carte de la Madrid, care va avea loc în perioada 25 mai-10 iunie 2018. Desfăşurat sub sloganul Historia por descubrir, historias por escribir / Descoperind și rescriind istoria, programul participării României va include peste 100 de evenimente: prezentări de carte, conferințe, proiecții de documentare și ecranizări ale unor opere literare, concerte de jazz, expoziții de fotografie.

Luni, 21 Mai, 2018 - 17:39

MuzeuNațional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” în parteneriat cu Radio România Cultural vă invită marți, 22  mai 2018 la o emisiune care va aduce în discuție evenimentul prilejuit de 110 ani de la inaugurarea Clădirii de la Șosea.

Luni, 21 Mai, 2018 - 17:00

Un bărbat în vârstă de 42 de an şi-a dat foc în faţa unui Centru pentru copii şi mame din Hunedoara, unde se aflau soţia şi cei doi copii ai săi. El a suferit arsuri grave şi a fost transportat la spital. Poliţia investighează motivele pentru care a recurs la acest gest, stabilind că bărbatul a făcut obiectul unui ordin de protecţie emis de Judecătoria Hunedoara.

Luni, 21 Mai, 2018 - 16:40

În perioada Martie-Aprilie 2018, Reveal Marketing Research, alături de OLX, a realizat un studiu în rândul gurelelor albastre din piața muncii și a angajatorilor din România. Studiul arată cele mai importante diferențe de așteptări și nevoi în ceea ce privește relația angajat-angajator. 

Luni, 21 Mai, 2018 - 16:18

La 2 noiembrie 2001, UNESCO a adoptat Declarația universală privind diversitatea culturală ca fiind moștenirea comună a umanității și un imperativ concret și etic inseparabil de respectul pentru demnitatea umană. La rândul său, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a proclamat 21 mai ca Ziua Mondială a Diversității Culturale pentru Dialog și Dezvoltare, pentru a aprofunda reflecțiile noastre asupra valorilor diversității culturale.

Luni, 21 Mai, 2018 - 15:55

Românii pot dona acum câte 5 lei cu cardul sau accesorii de plată, ca brățara sau ceasul contactless, prin aparate POS amplasate de Banca Transilvania, pentru ajutorarea copiilor bolnavi și a tinerilor din medii sociale modeste.

Potrivit unui comunicat remis StartupCafe.ro, Banca Transilvania a lansat opțiunea Donații contactless prin intermediul POS-urilor dedicate.

Luni, 21 Mai, 2018 - 15:00

Alertă în Onești Bacău, după ce 24 de copii au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară.

Micuții au fost duși de urgență la spital, acuzând simptome de toxiinfecție alimentară. Copiii mâncaseră produse alimentare de la un fast –food din apropierea școlii la care învață.

În urmă cu câteva zile, un copil de doar trei ani de zile a murit după ce mâncat shaorma de la un fast -food din Bucureşti.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 19:45

Simularea examenului de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti a adunat peste 3.800 de concurenţi, dintre care 2.700 vor susţine testarea sâmbătă, 19 mai. Studenţii medicinişti le vor oferi posibililor viitori boboci şi un tur al universităţii.

Peste 3.800 de concurenţi, care doresc să devină studenţi la una dintre facultăţile UMF "Carol Davila" din Bucureşti, s-au înscris pentru a susţine simularea examenului de admitere.

Subscribe to AMOS News