Luni, 16 Iulie, 2018 - 13:34

Deși România este al patrulea mare producător de gaze naturale din UE, la noi nu s-a dezvoltat piața de gaz natural comprimat pentru vehicule, utilizat pe scară largă în alte state europene.

Normele de la Bruxelles ne impun însă o pondere tot mai mare de combustibili curați în transport, așa că acest segment începe să prindă contur și la noi.

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 17:09

Toți românii al căror nume conține litera „î” sau care provin din localități a căror denumire conține această literă la interior vor fi nevoiți să își schimbe buletinele, pașapoartele sau permisele de conducere.

Asta deoarece un proiect votat joi în Senat prevede că toate localitățile vor folosi în denumirea lor litera “â” în locul liderii “î”, conform regulilor Academiei. Astfel, toate actele de identitate vor trebui să fie schimbate.

Joi, 12 Iulie, 2018 - 16:18

Timp de două săptămâni, zeci de cercetași din cele mai mari organizații de acest fel din Polonia și România vor cunoaște istoria și cultura ambelor țări în cadrul unui program educațional în munții Maramureșului și Bucovina. La activități vor participa și tineri din minoritatea poloneză. Pretextul pentru această întâlnire neobișnuită, inițiată de Institutul Polonez din București, sunt două centenare – recâștigarea independenței Poloniei și Marea Unire a României.

Joi, 12 Iulie, 2018 - 15:15

Preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a fost încătușat, în plină stradă, după ce a vrut să sesizeze o amenințare și o tentativă de distrugere a mașinii sale. Hagiu a cerut ajutorul polițiștilor după ce o femeie de etnie romă a încercat să îi vandalizeze mașina, care ar fi blocat accesul a două taxiuri. Bărbatul a sunat la poliție pentru a cere ajutor, însă s-a trezit în cătușe.

Joi, 12 Iulie, 2018 - 14:00

Doar două săptămâni au fost suficiente pentru a epuiza voucherele din Programul 'Rabla Clasic' 2018 pentru persoane fizice. Acestea s-au terminat încă de la sfârşitul lunii martie, la numai două săptămâni după demararea sesiunii din acest an.

O viitoare suplimentare de buget se va concretiza în măsura în care bugetul de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului pentru Mediu va permite acest lucru. 

Joi, 12 Iulie, 2018 - 09:18

Guvernul de la Beijing insistă pe investiţii în proiecte mari de infrastructură în Balcani şi Europa Centrală şi de Est, este concluzia celei mai recente ediţii a summitului 16 plus 1 de cooperare între China şi statele din regiune, organizat la Sofia.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 17:39

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, investeşte 120 milioane de euro într-o emisiune de titluri subordonate lansată de Banca Transilvania (BT), a doua mare bancă din România din punct de vedere al activelor deţinute, pentru a-şi putea consolida baza de capital şi procesul de creştere, precum şi pentru a consolida pieţele financiare.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 14:19

Cea de-a 9-a ediție a Festivalului Internațional de Arte Vizuale VSLO va avea loc anul acesta în Vama Veche, în perioada 19-26 august și va aduce, în premieră, lectori din Grecia, Cehia, SUA, Elveția, Norvegia și România.

Cel mai important eveniment dedicat artelor vizuale, VSLO, vă propune și anul acesta cursuri și workshopuri gratuite de fotografie, film, pictură și teatru, cu importanți lectori care au acceptat provocarea organizatorilor de a participa la cel mai neconvențional eveniment de gen din lume, informeaza organizatorii. 

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 12:25

Creștere de 15% a primelor brute subscrise pentru asigurările pentru călătorii în străinătate de la Gothaer în primele 5 luni ale anului 2018

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 11:00

Conexiunea dintre trupă și fani contează foarte mult în experiența unui concert, iar după cum poate bine cunoașteți, KAMELOT știe cum să-și facă fanii români să se simtă bine la concertele lor!
Ne dorim ca toți cei care iubesc muzica americanilor de la Kamelor să poată veni să-i asculte live pe aceștia, de aceea am decis suplimentarea biletelor din categoriile GOLDEN CIRCLE și PRESALE 1 cu încă 25 bilete (fiecare).
De asemenea, au fost suplimentate și ticketele meet & greet cu încă 5 bilete.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 12:20

Absolvenții de liceu și de facultate care au trecut cu bine de examenele de bacalureat sau de licență au oportunitatea de a aplica la facultate în străinătate pentru a beneficia de o experiență academică internațională într-o universitate de prestigiu și pentru a-și mări șansele dezvoltării unei cariere de succes după absolvire.

Luni, 9 Iulie, 2018 - 16:15

Experții Kaspersky Lab au dezvăluit o tendință relativ nouă: dezvoltarea unei criptomonede nu atrage doar investitorii, ci și infractorii cibernetici care caută noi surse de profit. Pe parcursul primului semestru din 2018, produsele Kaspersky Lab au blocat peste o sută de mii de atacuri care au legătura cu criptomonede sau cu false schimburi valutare. Cu fiecare tentativă, infractorii au făcut tot ce se poate pentru a implica un număr cât mai mare de utilizatori în aceste fraude.

Luni, 9 Iulie, 2018 - 15:50

Notele finale de la examenul de Bacalaureat au adus 132 de elevi cu media 10 la examene. 28 de elevi au obținut media maximă, după soluționarea contestațiilor. Cei mai mulți absolvenți de liceu cu 10 pe linie la examenele Bacalaureatului vin din București: 22.

Topul liceelor cu absolvenți de 10 este deschis de Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr” din București, cu 9 elevi cu medie maximă. Urmează Colegiul Național Iaşi și Colegiul Naţional "B. P. Hasdeu” din Buzău - cu câte 5 elevi cu media 10.  

Joi, 28 Iunie, 2018 - 20:00

Asociația Promotorilor de Afaceri Sustenabile, Primăria Comunei Tăureni, Școala Gimnazială Tăureni și  Asociația Culturală Amphion, anunță demararea proiectului SCAN – Salvați copiii de abandon și neintegrare!

Joi, 28 Iunie, 2018 - 19:45

Caravana Când doi ori doi fac şase, zâmbeşte! s-a oprit astăzi, 28 iunie 2018, la Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală “Conacul Golescu Grant”, locul în care toți copiii din Sectorul 6 pot urma diferite cursuri gratuite, în funcție de abilități și pasiuni.

Aici, 25 de copii curajoși au înfruntat vremea capricioasă și au aflat care sunt tehnicile corecte de periaj dentar.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 19:33

     I.          PROIECTE DE LEGI

1.    PROIECT DE LEGE pentru aderarea la Protocolul adițional la Convenția cu privire la contractul de transport rutier internațional de mărfuri (CMR) privind scrisoarea electronică de însoțire, adoptat la Geneva la 20 februarie 2008 şi intrat în vigoare la 5 iunie 2011

2.    PROIECT DE LEGE privind gestionarea siturilor potențial contaminate şi a celor contaminate

Joi, 28 Iunie, 2018 - 19:18

Un incendiu a izbucnit, joi după-amiază, în noul sediu al Palatului Justiţiei din Paris, anunţă autorităţile franceze, precizând că sute de persoane au fost evacuate, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Incendiul a izbucnit pe terasă situată la etajul 29 al imobilului, unde se află şi o sală de şedinţe.

În Palatul Justiţiei, situat în zona Batignolles din Paris, funcţionează Tribunalul înaltei instanţe judiciare.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 19:00

Studiul de Prefezabilitate aferent Magistralei 4 de metrou: Lac Străuleşti – Gara Progresul, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresu a fost finalizat. Acesta a fost aprobat în Consiliul Tehnico-Economic al Metrorex SA.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 18:00

Începând cu luna iulie, Bogdana Gheorghe devine noul Director General al RetailZoom. Bogdana și echipa ei vor conduce procesul de lansare al noului portofoliu de produse și servicii RetailZoom.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 17:40

Miercuri, 27 iunie, colegiile naționale militare au publicat rezultatele preliminare ale admiterii în anul de învăţământ 2018-2019, cele finale urmând a fi date publicității vineri, 29 iunie, după confirmarea locurilor de către candidații declarați admiși. La nivel naţional au fost admişi 600 elevi, dintre care 223 fete. Cea mai mare notă obținută la admitere a fost 9,97 pentru băieți și 9,99 pentru fete.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 17:11

140 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani, proveniţi din medii sociale defavorizate, au participat deja la ”Taberele de Cartier”, organizate de către Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială Sector 6. Alături de ei au fost în permanență 40 de voluntari, care s-au ocupat de programul lor de distracție.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 16:47

”Practicile de concurenţă neloială” desfăşurate de Uber, constând în furnizarea de servicii în domeniul transportului, implicând transportul de persoane fără deţinerea autorizaţiilor legale, au fost interzise în Cluj-Napoca. Decizia Tribunalului Specializat Cluj nu este definitivă.

Potrivit hotărârii Tribunalului Specializat Cluj adoptată miercuri, decizia va trebui publicată de Uber într-un ziar de largă circulaţie.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 15:34

Muzeul Național Cotroceni organizează marţi, 3 iulie, de la ora 18.00, în Salonul Cerchez, conferinţa-expoziţie cu titlul "Metronom 74", un eveniment realizat în parteneriat cu Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii şi cu Radu Nicolescu, colecţionar.

Prin acestă acțiune, Muzeul Național Cotroceni marchează data la care Radio „Europa Liberă” a început să emită (pe 4 iulie 1950 s-a auzit prima data semnalul Aici, Radio Europa Liberă) subliniind, pe de o parte, activitatea postului de radio și, pe de alta, restricțiile din perioada comunistă. 

Joi, 28 Iunie, 2018 - 15:16

Companiile româneşti au vândut în general armament uşor sau mediu şi muniţia aferentă sau piese de schimb pentru aviaţie. Companiile române din industria de apărare au vândut anul trecut armament la export în valoare totală de 192,8 milioane de euro. Un record, potrivit specialiştilor.

Conform datelor Departamentului pentru Controlul Exporturilor  - ANCEX - din cadrul Ministerului Afacerilor Externe consultate de „Adevărul”, avansul vânzărilor în 2017 faţă de anul precedent (când s-au încasat 180,8 milioane de euro) este de aproximativ 7 la sută.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 14:48

Depozitarul Central informează investitorii că, în perioada 29.06.2018 – 29.06.2021, distribuie dividende pentru acţionarii emitentului FONDUL PROPRIETATEA SA (simbol FP). Emitentul va distribui acţionarilor dividendele aferente anului 2017, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 0,0678 lei.

Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 11.06.2018.

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 18:39

Un medic cunoscut din cadrul Institutului Regional de Oncologie Iaşi se află în stare foarte gravă, la spital, după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor prin spânzurare.

Doramina G. (45 de ani), medic specialist la Clinica de Hematologie a IRO, a fost găsită duminică în stop cardiac cauzat de strangulare de către soţul ei, cei doi având împreună un copil minor.

Doctorița a fost găsită în agonie în sufragerie, spânzurată de un calorifer.

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 18:11

Tarom va amâna deschiderea rutei Chişinău-Timişoara-Chişinău, planificată pentru 2 iulie, până în toamnă, în urma unor analize de trafic şi ţinând cont de solicitările reduse din această perioadă, anunţă compania într-un comunicat transmis miercuri.

„În urma unor analize de trafic şi ţinând cont de solicitările reduse din această perioadă, compania a decis să amâne lansarea cursei de zbor pe această rută (Timişoara–Chişinău) pentru o dată ulterioară, cel mai probabil în toamna anului curent”, anunţă compania.

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 17:27

Mai mult de 30 de case au fost evacuate miercuri în apropiere de comitatul Greater Manchester din nord-vestul Marii Britanii unde pompierii se luptă cu flăcările din cauza temperaturilor ridicate din ultimele zile, relatează Reuters.

Poliţia din Greater Manchester a transmis miercuri că au fost evacuate 34 de case din satul Carrbrook din vestul regiunii.

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 17:12

Desfășurare incredibilă a protestului din fața Parlamentului, din ziua moțiunii de cenzură.

Protestatarii au forțat întrarea în Parlament, nemulțumiți că nu li se mai permite accesul în clădire. Jandarmii au intervenit pentru calmarea spiritelor.

Vom reveni cu detalii.

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 17:12

În perioada 29 iunie – 14 iulie 2018 va avea loc la Ponta Delgada, Insulele Azore, a opta ediție a festivalului internațional de artă urbană Walk&Talk, organizat de Asociația Anda&Fala – Interpretação Cultural. La invitația organizatorilor portughezi și cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Lisabona, România va fi reprezentată anul acesta de cineasta Diana Vidrașcu, care va participa în perioada 4 – 14 iulie 2018.

Subscribe to AMOS News