Joi, 22 Februarie, 2018 - 17:27

Peste 300 de elevi din localitatea Apostolache au participat la editia cu numarul 45 a Campaniei de "Preventie si Educatie pentru Sanatate", derulata de catre voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. Un medic stomatolog si un psiholog le-au prezentat copiilor notiuni despre cum sa-si ingrijeasca sanatatea si cum sa se comporte in societate.

Miercuri, 21 Februarie, 2018 - 21:00

Participanții la semimaratonul caritabil “Run for Life” s-au antrenat, din nou, pentru a obține cel mai bun rezultat la competiția care va avea loc pe data de 10 martie, în parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR).

Luni, 19 Februarie, 2018 - 21:43

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au marcat lăsata secului pentru postul Sfintelor Pasti prin oferirea a peste 100 de punguţe cu dulciuri copilaşilor din parohiile Nuci şi Balta Neagră, aferente judeţului Ilfov. Copiii au fost atât de entuziasmaţi la aflarea veştii că revin voluntarii cu daruri în comuna loc, că nici nu au vrut să mai intre în case şi i-au aşteptat la biserică.

Luni, 19 Februarie, 2018 - 21:12

Duminică, pe aleile parcului Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), a avut loc al treilea antrenament oficial al celor care s-au înscris la semimaratonul "Run for Life 2018". Până în prezent, la concurs s-au înscris aproximativ 300 de partipanţi, iar cei care doresc să se alăture semimaratonului mai au la dispoziţie aproximativ 3 săptămâni.

Luni, 19 Februarie, 2018 - 16:20

Numărul copiilor bolnavi de cancer a crescut alarmant în ultimii ani, iar medicii avertizează că această maladie este tot mai agresivă şi loveşte la vârste din ce în ce mai fragede! De "Ziua Internationala a Copilului bolnav de cancer", voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului i-au vizitat pe copiii internaţi la Institutul Oncologic Bucuresti şi au reuşit să-i înveselească prin joacă.

Duminică, 11 Februarie, 2018 - 19:00
Împreună putem învinge cancerul! Aleargă pentru viaţă la Semimaraton "Run for Life 2018"!

Iubeşti mişcarea în aer liber şi vrei să susţii lupta împotriva concerului? Acum, ai ocazia să te înscrii la semimaratonul "Run for Life 2018", organizat de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Duminică, pe aleile parcului Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), a avut loc primul antrenament oficial al celor care s-au înscris deja la semimaraton. Temerarii au înfruntat vremea neprietenoasă, de astăzi, pentru că doresc să facă diferenţa prin gestul lor generos. 

Duminică, 4 Februarie, 2018 - 11:00

Surpriză pentru copiii internaţi la Institutul Oncologic Bucuresti! Artiştii de la grupul vocal "Cununiţa Muntenească" din Ploieşti le-au oferit, sâmbătă, un program artistic pentru a le aduce bucurie şi a-i asigura că nu luptă cu boala singuri. Este vorba despre o nouă serie de acțiuni umanitare derulată de către voluntarii de la Paraclisul Caredralei Mântuirii Neamului, care vor organiza spectacole si activităţi artistice într-o zi din fiecare lună a anului pentru a-i ajuta pe micii pacienți să treacă mai ușor de perioada petrecută în spital.

Sâmbătă, 3 Februarie, 2018 - 11:00

La sarbatoarea Intampinarii Domnului, voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au desfasurat a 43 a editiei a Campaniei de "Preventie si Educatie pentru Sanatate", in beneficiul a 80 de copii din satele Rotari si Malu Rosu, aferente judetului Prahova.

Marţi, 30 Ianuarie, 2018 - 19:08

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au distribuit, marți, centrului maternal "Casa noastră", din satul Podgoria, jud. Prahova, mai multe pachete cu alimente de bază, dulciuri, haine, produse de igienă personală și pampers. În prezent, în centru maternal locuiesc 3 mame, 7 copii minori și o bătrână de 70 de ani. De altfel, centrul maternal "Casa noastră" oferă cazare permanentă acestor persoane care se află în imposibilităţi financiare.

Duminică, 28 Ianuarie, 2018 - 12:41

A doua ediție a campaniei de "Prevenție și depistare a cancerului de col uterin" derulată de către Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" și Patriarhia Română a avut loc, sâmbătă, în satul Nuci, Ilfov. 40 de femei cu vârste cuprinse între 25-64 ani au fost exameninate gratuit de către specialiști, fiind supuse testului Babeș-Papanicolau. De altfel, este esențial ca toate femeile să facă periodic acest test care permite diagnosticarea precoce a eventualelor leziuni canceroase și astfel să le fie salvată viața.

Joi, 25 Ianuarie, 2018 - 20:00
Motto: Cântă, mai frate, române, graiul şi limba ta şi lasă cele străine ei a le cânta!

Parohiile ortodoxe din toată ţara au oficiat, miercuri, slujbe de pomenire pentru cei care au contribuit la înfăptuirea Unirii Principatelor Române. O asemenea slujbă de pomenire a înaintaşilor luptători pentru unitatea naţională şi mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra poporului român a fost oficiată şi în comuna Lipaneşti din Prahova. La ceremonie, au participat şi voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, care au sărbătorit şi s-au prins în "Hora Unirii" cu localnicii.

Joi, 25 Ianuarie, 2018 - 17:00
Motto: Să clădim punţi între oameni /Românii fără pământ sunt precum un pai purtat de vânt!

Sărbătoare mare pe 24 ianuarie în localitatea Pleașa, Prahova! Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au sărbătorit "Unire de bază" alături de cetățenii din Pleașa. Evenimentul a debutat cu intonarea imnului național și a continuat cu un concert de muzică tradițională românească și cântece patriotice. Directorul școlii "Mihai Vodă" din Pleasa a recitat două poezii, dintre care, una fiind creație proprie scrisă special pentru ziua de 24 ianuarie. La final, copiii participanți, la eveniment, au primit multe dulciuri. 

Duminică, 14 Ianuarie, 2018 - 08:00
Au fost examinate primele paciente din comuna Grădiștea

Patriarhia Română și Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" Bucureşti au încheiat un nou protocol privind organizarea unor acțiuni medicale în vederea depistării cancerului la femeile cu vârste cuprinse între 25-64 ani. Astfel, o echipă de medici de la Institutul Oncologic împreună cu voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului se vor deplasa periodic la persoane defavorizate din București și Ilfov pentru a derula activități de screening în domeniul cancerului de col uterin, cancerului mamar și celui colorectal.
 

Sâmbătă, 13 Ianuarie, 2018 - 15:03

Peste o sută de perechi de încălțăminte pentru iarnă au fost dăruite de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului oamenilor nevoiași din localitatea Cioceni, Prahova. De altfel, nu este prima dată când sătenii din Cioceni primesc vizita voluntarilor. Aici, au mai fost derulate campaniile "Sănătate pentru sate" și "Prevenţie şi Educaţie pentru Sănătate", dar și alte campanii cu caracter social-filantropic, în cadrul cărora au mai fost dăruite articole vestimentare și încălțăminte.

Luni, 8 Ianuarie, 2018 - 06:00

Surpriză de proporţii pentru enoriaşii parohiei Jugureni, din Judeţul Prahova! În timpul Sfintei Liturghii de la praznicul Botezului Domnului Nostru Iisus Hristos, oamenii s-au trezit cu voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului în mijlocul lor, în biserică, încărcaţi cu daruri. A fost o surpriză inclusiv pentru părintele paroh care nu ştia de venirea voluntarilor şi i-a recunoscut doar pentru că îi ştia de la televizor.

Duminică, 7 Ianuarie, 2018 - 19:19

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au împărţit 80 de pachete cu mezeluri şi fructe, donate de către firma Aldis, enoriaşilor parohiei Matiţa, din judeţul Prahova. Este vorba despre o comunitate cu persoane preponderent vârstnice şi cu venituri modeste. Oamenii au fost plăcut surprinşi de întâlnirea cu voluntarii la finalul slujbei Botezului Domnului Nostru Iisus Hristos.

Joi, 21 Decembrie, 2017 - 14:52

Ziua de 21 decembrie este dedicată, la nivel naţional, supravieţuitorului de cancer. Cu acest prilej, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului împreună cu părintele Ciprian Grădinaru și-au îndreptat atenția către cei internați la Institutul Oncologic din Capitală, cărora le-au adus mângâiere, colinde, dar și 300 de pachete cu alimente bio, cărți de rugăciuni și iconițe.

 

Subscribe to Ciprian Grădinaru