Marţi, 31 Iulie, 2018 - 21:17

Cea mai penibilă campanie de presă a sezonului este cea plăcuțelor cu numere de înmatriculare „anti PSD” care a făcut dintr-un șofer tembel o vedetă media. Este cea mai bună dovadă că nimic serios nu se poate dezbate cu adevărat într-o țară pe măsura șoferului „erou” STOP A început „bătaia” pentru europarlamentare, deși până la runda de vot mai sunt 10 luni.

Duminică, 29 Iulie, 2018 - 18:28

Ambasadorul „nostru” la Washington, George Maior, a fost convocat de secretarul de stat al Energiei Perry, care l-a mustrat pentru indisciplina de care dă dovadă Parlamentul de la București cu legea Offshore, care nu corespunde înțelegerilor anterioare (dintre cine și cine?) STOP Ambasadorul, disciplinat (nu ca Klemm!) s-a angajat să transmită mesajul cu maximă operativitate pentru a se repara defecțiunea apărută în parteneriat STOP  Semnal de șoc din partea sârbilor: au refuzat să-l extrădeze pe Ghiță și se pare că îi vor acorda chiar și azil politic, din

Luni, 23 Iulie, 2018 - 08:15
Nu s-a înscris încă nimeni, dar Toader nu e îngrijorat

Este ultima zi în care procurorii dornici să-și încerce norocul pentru cel mai important post din justiție îşi pot depune candidatura la selecţia organizată de Ministerul Justiţiei pentru funcţia de procuror şef al DNA.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader declarase că nu a fost depus încă niciun dosar , însă și-a exprimat convingerea că în ultima zi se vor înregistra "mai multe candidaturi".  

Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 08:31
Prin bunăvoința lui Ponta

În mai 2013, Laura Codruţa Kovesi a fost numită procuror şef al DNA. La momentul respectiv, Kovesi avea un apartament proprietate personală în Sectorul 5 al Capitalei. Potrivit art.

Joi, 19 Iulie, 2018 - 10:11
După zece ani, Lazăr a cerut revocarea ordinelor

Conform unei adrese trimise de procurorul general Augustin Lazăr la CSM, document prezentat de luju.ro,, începând cu anul 2008, prin ordinul lui Daniel Morar, DNA a acordat un concediu suplimentar de odihnă de 5 zile funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul DNA.

Sâmbătă, 14 Iulie, 2018 - 16:12
Îi oferă însă protecție de la Poliție și Jandarmi

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a avizat negativ cererea Laurei Codruța Kovesi de a obține protecția SPP, argumentând că Poliţia şi Jandarmeria îi pot oferi protecţia necesară, relatează Antena 3, în contextul în care ea nu mai este procuror-șef.

Sâmbătă, 14 Iulie, 2018 - 10:59

Consiliera  Anca Jurma a preluat interimatul DNA. Unul, foarte probabil, de mai lungă durată, pentru că nimic nu este mai trainic decât provizoratul STOP  S-a lămurit misterul transferului subit al Codruței Kovesi de la Parchetul din Sibiu (unde plecase) la cel General (unde a mai fost șefă).

Joi, 12 Iulie, 2018 - 10:04

Abia la Bruxelles a prins curaj și Iohannis ca să spună cu gura lui, și nu prin purtătorul de cuvânt, ce a fost cu revocarea. Și de ce a semnat decretul. Pur și simplu „din respect pentru Constituție”, nu pentru Curtea Constituțională.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 17:16
Sibiul era cam mic pentru valoarea ei!

Procurorul general al României a anunțat, miercuri, că Laura Codruța Kovesi a fost delegată la Serviciul de îndrumare și control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție începând cu data de 11 iulie 2018.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 14:56
„Eu respect statul de drept, respect Constituția!”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 11 iulie a.c., la Bruxelles, o declarație de presă la începutul Summitului NATO de la Bruxelles.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Bună ziua!

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 12:18
Dar va fi cercetată și într-un nou dosar de către Inspecția Judiciară

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, în prezenţa ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi a procurorului general Augustin Lazăr, unde îşi va continua activitatea Laura Codruţa Kovesi, revocată luni din funcţia de procuror şef al DNA. Potrivit deciziei CSM, fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi, îşi va continua activitatea în calitate de procuror la DIICOT Sibiu.

Laura Codruţa Kovesi a spus, în declaraţia de presă de luni, că nu va mai lucra în DNA şi va rămâne procuror: "De astăzi nu voi mai lucra în DNA, voi rămâne procuror".

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 08:00

Vorba uneia dintre victimele sale, europarlamentarul Adrian Severin: revocarea Codruței Kovesi n-a fost decât un fapt divers. Care nu îmbunătățește și nu înrăutățește starea generală cu nimic. Cel mult, de aici vor începe niște clarificări STOP  La Bruxelles Viorica Dăncilă a stat de vorbă cu un Juncker și i-a explicat că „abuzul în serviciu” mai este incriminat doar în șase țări din Uniune și că la noi a fost moștenit din jurisprudența comunistă, cu toată încărcătura sa „de clasă” STOP .

Luni, 9 Iulie, 2018 - 19:17
Apel final teatral: „Coruptia poate fi învinsă, nu abandonati!”

Decretul de revocare emis de presedintele Romaniei lasa un mare semn de intrebare: Va exista o subordonare discretionara a procurorilor sefi fata de ministrul Justitiei?

 

Nu comentez Decizia CCR, insa as vrea sa arat ca motivarea sugereaza ca procurorii ar putea fi in viitor subordonati Ministrului Justitiei. De aceea cred ca o clarificare ramane in continuare necesara.

 

Luni, 18 Iunie, 2018 - 10:22
Intr-un articol din The New York Times ea dă în vileag mașinațiunile corupției împotriva sa

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi a afirmat, într-un interviu comandat de sponsorii săi în The New York Times în legătură cu situaţia politică de la Bucureşti.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 08:47

A fost o zi de șoc și groază pentru DNA. Mai întâi, pentru că celebrul Ghiță a fost achitat în primă instanță de mai multe infracțiuni, între care și ...conducerea fără permis! Vă dați seama cât de competenți sunt procurorii respectivi (din unitatea de elită) dacă nu au reușit să aducă probe nici măcar pentru conducerea fără permis? STOP   Evident, asta nu înseamnă să nu înseamnă că Ghiță ar fi curat ca lacrima.

Joi, 31 Mai, 2018 - 22:51
De data asta revocarea șefei DNA este „o problemă internă a României”

În timp ce ambasadorul Klemm nu s-a arătat dispus să-și mai reitereze susținerea pentru șefa DNA, Ambasada SUA la Bucuresti a comentat cu multă reținere decizia CCR de miercuri in cazul Kovesi, afirmand doar ca „urmareste indeaproape evenimentele pe aceasta tema”.

"Urmarim indeaproape evenimentele. Aceasta este o problema interna a Romaniei", a transmis Ambasada SUA la Bucuresti, joi,.

Curtea Constitutionala a decis, cu majoritate de voturi, ca exista un conflict institutional intre Executiv si Presedintie.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 17:14
Preşedintele a refuzat emiterea decretului de revocare a procurorului-şef al DNA pe motive de oportunitate, şi nu de legalitate

Iată comunicatul CCR:

Duminică, 13 Mai, 2018 - 19:43
La cererea omului de afaceri Sorin Strutinsky

Magistrații Curții de Apel București i-au admis cererea omului de afaceri Sorin Strutinsky și obligă Inspecția Judiciară să o ancheteze pe Laura Codruța Kovesi, dar și modul în care SRI s-a implicat în dosarul în care acesta este judecat pentru fapte de corupție.

Duminică, 13 Mai, 2018 - 11:12
DNA își continuă neabătut „programul”

Alina Mungiu Pippidi reacționează după achitarea fostului premier Victor Ponta, într-un editorial publicat în România Curată că decizia era una previzibilă:

Vineri, 11 Mai, 2018 - 23:52

După trei knock-down-uri într-o singură repriză arbitrul ar trebui să oprească jocul și să pronunțe KO Tehnic! Este exact situația în care se află DNA în această săptămână în care a suferit nu trei, ci patru eșecuri devastatoare: închiderea dosarului Nițu, achitarea definitivă a Gabrielei Bârsan, achitarea lui Ponta și Șova și achitarea lui Toni Greblă!

Joi, 3 Mai, 2018 - 11:16

Cu voce cavernoasă, de la pupitrul din Cotroceni, președintele a anunțat asaltul decisiv împotriva inamicului „statului de drept”: „statul de fapt”, instaurat de câștigătorii alegerilor, pe bază de promisiuni de „lapte și miere”! STOP Noul (dacă nu tot vechiul) său rol este de a se pune în fruntea „românilor” care vor o justiție independentă - adică așa cum este acum - și nu mai vor să fie „îmbrobodiți”.

Duminică, 29 Aprilie, 2018 - 11:40
...protocoalele se desecretizau în 2040!

 

Vineri, 20 Aprilie, 2018 - 08:22

Agitație mare printre procurorii care privesc cu groază dezbaterile din Comisie, în care „fapte grave de corupție ar putea fi dezincriminate” STOP  Opoziția prezice chiar că România ar putea să devină un „paradis penal” în acest fel.

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 13:06

Mai mult de o lună i-a trebuit președintelui ca să facă ceea ce putea imediat după raportul „subiectiv” al lui Toader: să zică un NU hotărât propunerii de revocare a Codruței. N-a făcut-o și ne-a ținut într-o inutilă tensiune, deși cei care și-au imaginat că ar fi putut să dea curs revocării se pot număra pe degetele de la o mână de parlamentar STOP  Era și logic: cum să dai afară pe cea căreia i-ai tot cântat imnuri de slavă pentru cât de competentă este?

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 10:49

Ultima sperietoare în materie de justiție la care au recurs „independentiștii” este un dubios ONG pus sub acoperirea unor țări(?) care sunt împotriva corupției (de parcă ar fi și altele în favoarea acesteia).

Joi, 5 Aprilie, 2018 - 13:06

Dacă un protocol SRI - DNA mai mergea, închizând ochii, nu același lucru se poate spune despre cel dintre SRI și ÎCCJ. Este ca și când se înfrățesc hoții cu vardiștii, propunându-și să devină „parteneri de nădejde”, vorba Liviei Stanciu STOP  Ea este cea care, foarte probabil, a semnat protocolul care a lăsat-o fără grai pe Dana Gârbovan.

Joi, 5 Aprilie, 2018 - 10:25
Pe care îl acuză de infracțiunea de a fi semnat protocolul cu SRI

Adian Sârbu, fostul patron al televiziunii PRO. anchetat de DNA și încarcerat  o bună perioadă, a dat publicității un denunț adresat Procurorului General pe care într-o comentare adiacentă îl califică drept „Bou”:  „Dacă nu vrei să-l citeşti pentru că nu-ţi pasă, eşti un Bou - de lemn, breloc la cheile maşinii de serviciu Audi a doctorului semiotician Codruţa Kovesi. Că om nu pot să-ţi spun!”

DOMNULE PROCUROR GENERAL,

Subsemnatul ADRIAN SÂRBU… formulez prezentul

DENUNŢ

Vineri, 30 Martie, 2018 - 23:41

 S-a produs evenimentul mult așteptat al desecretizării protocolului dintre SRI și Parchetul General, recte DNA. Datând din 2009, când Codruța Kovesi era șefa PG, protocolul a funcționat până în februarie 2016 când Curtea Constituțională l-a scos din circulație.

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 22:01

 Președintele a profitat de vizita sa la SIAB pentru a face declarații pe toate temele actualității. În primul rând a spus de ce n-a fost la ședința solemnă de la Parlament dedicată centenarului unirii cu Basarabia: nu și-a permis să aibe o abordare politicianistă!

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 01:13

 Centenarul unirii cu Basarabia - o uniune care, din păcate, nu a durat decât 20 de ani - a prilejuit o serie de manifestări omagiale între care nu a lipsit o ședință solemnă la Parlament, în absența lui Iohannis, dar în prezența principesei Margareta STOP  Probabil că președintele nu a dorit să-și strice de tot relația cu omologul Dodon. În schimb Dragnea a avut tăria  să zică cu voce tare că vrea unirea, lucru care l-a deranjat pe „părintele uninomonalului” analistul cauzelor juste Pârvulescu.

Subscribe to Codruţa Kovesi