Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 15:44

Ministerul Mediului, prin Comisia de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestieră, retrage certificatul de atestare a unei firme exploatatoare, dacă au fost constatate tăieri ilegale în parchete neautorizate realizate de respectiva firmă sau angajaţii acesteia.

Potrivit unui comunicat remis miercuri, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a emis în acest sens un Ordin de Ministru, publicat marţi, 30 martie, în Monitorul Oficial al României.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 10:27

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Comisia de atestare a operatorilor economici pentru activitatea de exploatare forestieră, retrage certificatul de atestare a unei firme exploatatoare, dacă au fost constatate tăieri ilegale în parchete neautorizate realizate de respectiva firmă sau angajații acesteia. Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a emis un Ordin de Ministru în acest sens, publicat marți, 30 martie, în Monitorul Oficial al României.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 13:50

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor demarează astăzi, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), programul Rabla PLUS. Astfel, persoanele care doresc să achiziționeze o mașină full electric sau electric hibrid plug-in, se pot adresa dealer-ilor validați începând cu ora 13:00. Totodată, pentru prima dată în istoria sa, Rabla PLUS permite populației inclusiv achiziția de motociclete full electric. 

Vineri, 20 Martie, 2020 - 10:35

Garda Forestieră Timişoara a informat Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor că, la solicitarea Poliţiei Municipiului Brad, a efectuat un control parțial în fondul forestier proprietate publică a statului român, administrat de Ocolul Silvic Brad, arondat cantonului silvic Valea Lungă. În urma acestui control, Garda Forestieră Timişoara a inventariat un număr de 85 de cioate de arbori tăiaţi fără drept, de diferite esenţe. Volumul total al lemnului este de 52,127 mc, valoarea prejudiciului fiind de 33.112,797 lei.

Marţi, 17 Martie, 2020 - 12:55

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), demarează programul Rabla Clasic. Începând de marți, 17 martie 2020, de la ora 13:00,
oricine dorește să achiziționeze o mașină puțin poluantă, poate să se adreseze unuia dintre dealerii autorizați. Programul vine cu mai multe noutăți, una fiind o premieră absolută:
posibilitatea de a achiziționa motociclete.

Miercuri, 11 Martie, 2020 - 09:10
Proiecte, precum cel al PER, zac de ani buni în sertarele Parlamentului

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat marţi, mai multe modificări la Codul Silvic, urmând să fie considerată infracţiune orice cantitate de lemn tăiat, oricât de mică ar fi şi să fie schimbat modul în care este comercializat materialul lemnos şi va fi luată în pază o suprafaţă de 200.000 de hectare de păduri.

Vineri, 6 Martie, 2020 - 09:45

Participarea ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel ALEXE, la lucrările Consiliului miniştrilor Mediului din UE
Bruxelles, 05 martie 2020

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel ALEXE, a participat astăzi, 5 martie 2020, la Bruxelles, la lucrările Consiliului miniştrilor Mediului din Uniunea Europeană.

Miercuri, 4 Martie, 2020 - 10:55

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a solicitat miercuri Gărzii Naţionale de Mediu schimbarea din funcţie a comisarului şef de pe Bucureşti, Viorel Glăman, în contextul scandalurilor problemelor de mediu.

Luni, 2 Martie, 2020 - 15:11

Costel Alexe, ministrul Mediului, a spus într-o conferință de presă, că a aflat despre valorile extrem de ridicate ale poluării din București luni, la ora 4 dimineața, deși primele sesizări prin aplicaţiile independente au apărut încă de duminică seara.

„Deci ministrul a aflat în jurul orei 4 dimineaţa pentru că mă întorceam din Maramureş. Cred că primele ieşiri în spaţiul public, mă refer pe Facebook, de la cetăţeni din Bucureşti, le-am sesizat în jurul orei 4”, a declarat Costel Alexe, luni, într-o conferință de presă.

Luni, 2 Martie, 2020 - 13:48

Măsuri urgente dispuse de ministrul Costel Alexe, în urma episodului de poluare înregistrat în noaptea de duminică spre luni, în Capitală Ca urmare a episodului de poluare a aerului din Capitală din această noapte, Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a convocat de urgenţă, luni dimineaţă, conducerile Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) şi Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM). În cadrul întâlnirii, a fost evaluat episodul de poluare nocturnă şi stabilite măsurile care se impun într-o asemenea situaţie.

Duminică, 23 Februarie, 2020 - 08:51

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat, sâmbătă  că începând din acest an românii vor putea să aplice pentru finanțarea unor garduri electrice care să le protejeze gospodăriile de urși.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 09:53
Ministrul, debutant în domeniu, confundă „perdelele forestiere” cu „pădurile forestiere”

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă, planul celei mai mari campanii de împădurire din România, realizată în ultimul deceniu, numită Românii Plantează: O pădure cât o ţară! Evenimentul s-a desfăşurat la Pepiniera Cozieni (Pădurea Pustnicu), din cadrul Ocolului Silvic Brăneşti, Direcţia Silvică Ilfov.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 15:10

Luni, marţi şi miercuri miniştrii propuşi pentru a face parte din Guvernul Orban II vor fi audiaţi în comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

Potrivit programului aprobat de Birourile reunite ale Legislativului, luni intră la audieri Florin Cîţu - ministrul propus al Finanţelor (ora 12,00), Costel Alexe - ministrul propus al Mediului (ora 13,00), Nicolae Ciucă - ministrul propus al Apărării Naţionale (14,00) şi Marcel Vela - ministrul propus al Afacerilor Interne (15,00).

Joi, 13 Februarie, 2020 - 15:45

Ciocârlia şi capra neagră vor fi puse sub protecţie, iar decizia, împreună cu punctul de vedere al Ministerului Mediului, va fi transmisă Guvernului, a declarat, joi, ministrul de resort, Costel Alexe, într-o conferinţă de presă.

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 18:00

Programul Rabla clasic va fi lansat în luna martie, la Craiova, la Ford, iar pentru anul 2020 Guvernul vrea să aloce cea mai mare sumă de până acum atât pentru programul Rabla clasic, cât şi pentru programul Rabla plus, a susținut vineri ministrul Mediului, Costel Alexe.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 13:53

La propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Guvernul României a aprobat, în ședința de marți, 4 februarie, „Hotărârea Guvernului privind aprobarea criteriilor de selectare și a listei sectoarelor cursurilor de apă care nu sunt afectate de activități umane în care este interzisă realizarea de lucrări și activități ce pot afecta starea ecologică a apelor”. 

Marţi, 4 Februarie, 2020 - 16:00

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunţat marţi că, în perioada următoare, va vizita cele trei depozite ecologice de deşeuri din Capitală (Vidra, Chiajna şi Glina), afirmând, totodată, că prelungirea contractului cu operatorul gropii de gunoi de la Chiajna este atributul exclusiv al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Luni, 3 Februarie, 2020 - 13:40

Scrisoare deschisă către Domnul Costel Alexe,

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Stimate Domnule Ministru,

Având în vedere că v-aţi declarat preocuparea faţă de problema nerespectării normelor de mediu şi a poluării la nivelul Bucureştiului şi că aţi declarat că depozitul de deşeuri IRIDEX se află la 85% din capacitate, vă cer public să comunicaţi datele şi măsurătorile care v-au determinat să afirmaţi acest lucru.

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 09:43

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a convocat luni, 20 ianuarie, reprezentanţii municipiilor Braşov, Iaşi şi Bucureşti care au probleme privind calitatea aerului şi se află sub monitorizarea Comisiei Europene.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 10:49

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anuntat că va trimite către autorităţile de cercetare penală dosarul cu rezultatele Corpului de Control privind situaţia de la incineratorul de deşeuri periculoase de la Brazi.

Vineri, 10 Ianuarie, 2020 - 13:09

oi, 09 ianuarie 2020, a avut loc la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor o dezbatere pe tema protecției pădurilor virgine și cvasivirgine din România.
Scopul întâlnirii a fost identificarea obstacolelor și găsirea soluțiilor pentru accelerarea procesului de includere a pădurilor virgine și cvasivirgine în Catalogul Național. 

Miercuri, 8 Ianuarie, 2020 - 13:58

Primarul General, Gabriela Firea, a trimis astăzi o scrisoare deschisă ministrului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

Redăm mai jos, conţinutul integral al scrisorii.

Domnului Costel Alexe
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor

Stimate domnule ministru,

Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 18:14

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat, luni, că aerul din București și orașele mari este din ce în ce mai poluat și că vor exista săptămânal verificări în teren, iar autoritățile publice responsabile vor fi sancționate.

Vineri, 6 Decembrie, 2019 - 09:00
Din 38,6 de milioane de metri cubi de lemn tăiați anual, doar 18,5 reprezintă tăierile legale

Afacerile din domeniul exploatărilor forestiere și prelucrării lemnului vor atinge, anul acesta, cel mai ridicat nivel din istoria României. Cele peste 6.000 de firme care activează în acest sector vor înregistra afaceri estimate la peste 2,5 miliarde de euro, cu peste 100 milioane de euro mai mult decât în anul trecut, , arată o analiză realizată de Frames.

Vineri, 22 Noiembrie, 2019 - 16:41

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Costel Alexe, a susținut vineri, 22 noiembrie, o conferință de presă având ca temă clarificarea rezultatelor Inventarului Forestier Național – Ciclul II – 2013-2018(IFN). La eveniment, alături de ministru, a participat și Gheorghe Marin, șeful departamentului IFN din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea”- ICAS, care a prezentat și a explicat rezultatele IFN II.

Luni, 18 Noiembrie, 2019 - 15:22
Privind intervenția în cazuri similare cu cel al ursului rănit

Autoritățile caută explicații în cazul de o cruzime greu de imaginat din Harghita. Cum a fost posibil ca un urs să fie lăsat să agonizeze pe marginea drumului mai bine de 20 de ore. Oamenii și autoritățile n-au avut nicio reacție în tot acest timp. A fost deschis un dosar penal, iar prefectul județului a fost destituit. Întrebările însă rămân. Un grup de lucru s-a întâlnit în această dimineață la ministerul Mediului.

Vineri, 15 Noiembrie, 2019 - 08:49

Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat joi, 14 noiembrie 2019, o nouă listă cu dosarele acceptate în cadrul Programului privind instalarea staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 11:45

În data de 8 mai 2018, va avea loc, la Lisabona, Conferinţa Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE) cu tema „Rezilienţa digitală a unui stat democratic”.
Conferinţa prevede patru sesiuni tematice, astfel: „Securitatea cibernetică şi democraţia: măsurile de consolidare a încrederii”, „Provocările tehnologice ale spaţiului cibernetic”, „Suveranitatea şi securitatea cibernetică” şi „Ameninţarea terorismului cibernetic în spaţiul OSCE”.  

Subscribe to Costel ALEXE