Sâmbătă, 16 Iunie, 2018 - 10:03

Petre DAEA, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va participa la reuniunea Consiliului Uniunii Europene Agricultură și Pescuit, care se va desfășura în data de 18 iunie 2018, la Luxemburg.

Discuțiile se vor concentra pe pachetul legislativ privind Politica Agricolă Comună după 2020 publicat de Comisia Europeană la 1 iunie 2018, modificarea anumitor regulamente din cadrul Politicii Comune de Pescuit și situația pieței agricole.

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 10:36

În data de 11 iunie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a avut loc deschiderea atelierului de lucru cu experții statelor membre privind ”Proteinele vegetale - practici agronomice și beneficii ecologice", organizat la propunerea reprezentanților Direcției Generale Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene. Atelierul de lucru se desfășoară în perioada 11.06 – 13.06.2018 și prevede o sesiune plenară (11 iunie 2018), trei grupuri de lucru și concluzii (12 iunie 2018) precum și o vizită în teren în județul Călărași (13 iunie 2018).

Luni, 11 Iunie, 2018 - 18:33
Petre Daea dă startul primei recolte, la Vânători, Teleorman

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că a început campania de recoltat la orz și orzoaică.

Joi, 7 Iunie, 2018 - 12:46

Intervenția ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, din cadrul reuniunii Consiliului de miniștri Agricultură și Pescuit, care a avut loc în data de 5 iunie 2018, la Sofia, în Bulgaria, la Palatul Național al Culturii
dimensiunea fontului   Imprimare
Dragă Rumen,

Dragă Phil,

Dragi colegi,

Încep prin a-i felicita pe cei doi noi colegi din Danemarca și Lituania, cărora le urez succes.

Sâmbătă, 2 Iunie, 2018 - 11:00
Au fost primite în total 11.925 de solicitări de înscriere în programul de sprijin pentru tomate

Peste 8.600 de producători de legume sunt cu tomate româneşti pe piaţă, a anunțat  ministrul Agriculturii, Petre Daea. "Astăzi, în pieţe, sunt peste 8.600 de producători de legume care sunt cu tomatele româneşti pe piaţă. (...) Este un program reuşit, un program care a dat vigoare satelor. Foarte mulţi tineri s-au angajat în această activitate, mulţi dintre ei cu succes. Sigur că unii au avut şi rateuri la început, dar şi-au revenit, pentru că şi-au putut replanta suprafeţele care au fost afectate", a spus Daea, la Antena 3.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 12:32

Investiţia realizată până în prezent pentru punerea în funcţiune a staţiei de pompare din comuna Haret (Vrancea), care va iriga culturile din Canalul Siret - Bărăgan, se ridică la un milion de lei, a anunțat, miercuri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 11:40

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că joi va avea alături de ministrul Petre Daea o întâlnire cu reprezentanţii agricultorilor pentru identificarea unor soluţii la mai multe probleme ridicate de aceştia.

Luni, 21 Mai, 2018 - 15:25

Statistica prezentată miercuri de către ministrul Agriculturii referitoare la încheierea etapei de înscriere a fermierilor pentru alocațiile din fonduri europene a inclus și o categorie de vărstă de peste 100 ani. Față de neîncrederea manifestată de unii comentatori, Petre Daea a dorit să vină, ca deobicei, cu dovezi concrete. Așa încât a pornit la drum în căutarea „centenarilor” fondurilor europene.

Joi, 17 Mai, 2018 - 20:10
„Astfel de gesturi nu au ce căuta într-o societate civilizată”

O reacție de o duritate neobișnuită pentru modul în care își gestionează comportamentul public a avut, pe facebook, ministrul Agriculturii Petre Daea:

Joi, 17 Mai, 2018 - 15:30

Canalul Siret-Bărăgan nu este un obiectiv inclus în planul naţional de irigaţii, deoarece pentru finalizarea lui ar fi nevoie de circa 5,5 miliarde de euro, însă ideea nu a fost abandonată, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o conferinţă de profil.

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 22:26

În conferința de presă susținută miercuri, ministrul Agriculturii Petre Daea a pus un accent deosebit pe efortul făcut de Guvern pentru finanțarea refacerii sistemelor de irigații lăsate  în paragină peste 25 de ani.

Campania de irigaţii a început la 14 aprilie 2018 în amenajarea Tecuci Nicoresti, jud Galaţi
IN ANUL 2017 campania de irigaţii a început pe 12 mai, la nodul hidrotehnic Pietroiu - Ştefan cel Mare din judeţul Ialomiţa.

Duminică, 13 Mai, 2018 - 13:40
”Legile pe care trebuie să le dăm în România sunt în primul rând pentru români”

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că  vânzarea terenurilor către cetăţeni străini va fi reglementată prin lege astfel încât  să aibă "o logică de interes statal". 

 Petre Daea a mai spus că speră ca tinerii fermieri, pentru care au fost prevăzute facilităţi încă de anul trecut, să fie cei mai interesaţi să cumpere aceste suprafeţe şi să creeze exploataţii agricole. 

Sâmbătă, 12 Mai, 2018 - 18:58
Și nu glumește: anul trecut s-a întâmplat același lucru și fermierii și-au încasat la termen sumele cuvenite

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus sâmbătă, la Bistrița, că marți la ora 24.00, când se încheie perioada de depunere a solicitărilor pentru subvenții, va ”suda” ușile la APIA, iar fermierii care nu au ajuns în timp util nu vor mai beneficia de alocări de sume în acest an.

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a declarat că înscrierea fermierilor la APIA pentru subvenții merge bine și că în data de 15 mai, când expiră termenul, va ”suda” ușile agențiilor de plăți, iar cei care nu se vor încadra în acest termen nu vor mai primi anul acesta subvenții.

Vineri, 11 Mai, 2018 - 00:00
Sâmbătă de la ora 14

Dechiderea oficială a evenimentului ”Alege oaia” este programată pentru ora 14.00 , în piața Centrală. O oră mai târziu, Petre Daea se va întâlni în sala de ședințe a primăriei Bistrița cu reprezentanții autorităților locale și județene dar și cu fermieri din județ.

Joi, 10 Mai, 2018 - 12:59

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, joi, la Târgovişte, referitor la cireşele pe ambalajul cărora scrie că nu se recomandă coaja pentru consum, că recomandă polpulației să nu le cumpere.

''Eu le spun consumatorilor să nu le cumpere. Eu spun, primul lucru pe care trebuie să îl facem în România: să nu cumpărăm ceea ce nu ne convine. Să nu cumpărăm unde avem dubii, unde calitatea este îndoielnică'', a spus ministrul Daea.

 

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 14:42

Duminica 13 mai a.c, ministrul Agriculturii Petre Daea, este invitat de onoare la Târgul Expoziţional de Miei, Pielicele, Plante Tehnice şi Produse Tradiţionale organizat în cadrul Staţiunii de Cercetare Popăuţi. Cu acest prilej vor fi inspectate și amenajarile de irigat de la Ripiceni-Stânca și Manoleasa, pentru a căror repunere în funcțiune au fost alocate fonduri guvernamentale .

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 10:55
„ Produsele circulă libere însă pământul e aici al României și rămâne aici”

ROMÂNIA LA BUCATĂ! Nimeni nu știe cât pământ românesc s-a vândut străinilor și cât mai este în posesia fermierilor români. Pământul nostru, roditor și ieftin, este vânat de străini încă din anii '90, de când se vindea la 30 de lei - 40 de lei hectarul. Toate statisticile făcute, înclusiv cele comandate de Comisia Europeană, sunt estimative, nimeni nu știe cu certitudine câte hectare stăpânesc la acest moment cetățenii străinii. Ministrul agriculturii, Petre Daea, declară că se lucrează la un document exploziv.

Joi, 3 Mai, 2018 - 20:05
Privind implementarea proiectelor cu  fonduri europene pentru agricultură și dezvoltare rurală

La Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost semnat Protocolul Bilateral de Cooperare Instituţională privind implementarea proiectelor cu  fonduri europene pentru agricultură și dezvoltare rurală între România și Croația

 

Miercuri, 2 Mai, 2018 - 17:39

La invitația ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, în  perioada 2-3 mai 2018, ministrul croat al Agriculturii, Tomislav TOLUŠIĆ, efectuează o vizită de lucru în România. Din delegația croată fac parte secretarul de stat Marija VUCKOVIC și directorul general al Agenției de Plăți pentru Agricultură, Pescuit și Dezvoltare Rurală, Matilda COPIC.

Miercuri, 2 Mai, 2018 - 11:54

În perioada 29-30 aprilie 2018, Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat la Forumul la nivel înalt “Este timpul să prezentăm standardele duble privind produsele alimentare la nivelul Uniunii Europene”, desfășurat la Palatul Culturii din Sofia, Bulgaria. Alături de ministrul Petre Daea, România a fost reprezentată de subsecretarul de Stat Tiberius-Marius Brădățan din Ministerul Sănătății, precum și de Vicepreședintele, Liliana Mincă și Secretarul General, Mihaela Irina Ionescu din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului. 

Miercuri, 11 Aprilie, 2018 - 11:13

Ultima sperietoare în materie de justiție la care au recurs „independentiștii” este un dubios ONG pus sub acoperirea unor țări(?) care sunt împotriva corupției (de parcă ar fi și altele în favoarea acesteia). ONG-ul ăsta a elaborat un Raport (pe care nu i l-a cerut nimeni) plin de „îngrijorări”(cel mai iubit termen de către cei ce nu mai pot de grija noastră, fie ei ambasadori sau organizații) și în care sunt criticate mai ales intențiile  pe care le-ar avea forul legislativ în procesul de revizuire a unora dintre legile justiției) @ Opoziția aclamă din rărunchi raportul și zice că e groasă dacă nu ne supunem recomandărilor @ Raportul ăsta vine chiar la țanc: adică pe la termenul pe care l-a dat președintele pentru comunicarea deciziei lui față de cererea de revocare a iubitei sale Codruța: „După Paște” .Trecând însă și cel evanghelist și cel ortodox, mai rămâne în discuție doar Paștele Cailor @ Însăși Codruța, cea atacată în mod neloial de Inspecția Judiciară prin propunerea de a fi cercetată disciplinar pentru o serie de abateri deloc de neglijat, se pregătește să răspundă valului de acuzații  de pe urma protocoalelor cu o ofensivă împotriva unui nou lot de corupți VIP, prin care să dovedească faptul că „își face treaba”, indiferent de părerile unora și în consens cu ale altora @ Comisia SRI, condusă de blândul Tanda - pardon, Manda - își reia lucrările audiindul pe Horia Georgescu (ex ANI) în legătură cu unele nepotriviri cu declarațiile sincere ale lui Maior, iar apoi din nou pe oratorul-prezicător Coldea. Abia după aceea va veni și mult așteptatul rând al lui Băsescu și Dragnea, care se invită „ca grecii la pușcărie”care să fie ultimul @ Fantoma bacșișului se întoarce ca să-l bântuie pe Teodorovici. După ce acum doi ani, când ocupa aceeași funcție, a introdus taxarea pourboire-ului, la care a renunțat după o săptămână din cauza protestelor, este acum somat chiar de către cei din branșă să o facă. Așteaptă însă propuneri serioase și justificate @ Guvernul și Statistica se contrează pe tema salariilor și a modalităților diferite de calcul. Membrii Executivului recunosc, totuși (prin Olguța) că în anumite ramuri lefurile nu au prea crescut, din cauza transferului de CAS, dar promit că la anul nu vor mai fi probleme și toată lumea va fi mulțumită. Măcar cei care vor supraviețui..@ După o veritabilă vacanță de Paște, care a dat ocazia aproape tuturor posesorilor de mașini să invadeze șoselele pline de gropi ale patriei, „săptămâna cea mai scurtă” a început de marți, cu bilanțurile de rigoare: accidente, intoxicații, incendii, crime - adică toate acele evenimente care i-au ținut departe de ouăle roșii și cozonacul din dotare pe cei 5000 de angajați ai Internelor pe care dna Carmen Dan i-a invitat să sărbătorească prin muncă @ Prima zi de lucru a parlamentarilor a oferit opoziției ocazia să demonstreze că nu doarme în bănci: moțiunea simplă la adresa Rovanei Plumb, prin care era pusă la zid pentru că nu se zbate să crească absorbția de fonduri europene (de parcă vreun alt ministru ar fi făcut-o) s-a soldat, cum era de așteptat, cu o respingere la scor. Inițiatorii ar fi fost extrem de surprinși dacă trecea...@ Circulă o informație (neconfirmată din surse oficiale) că diplomatul român expulzat de ruși avea această soartă de dinainte de decizia „schimbului reciproc”, acesta fiind interceptat de „organele” de la Moscova pe când frecventa, „trotilat”, o zonă cu obiective interzise turiștilor @ Arafat a stârnit o adevărată furtună cu propunerea ca medicii să aleagă între stat și privat și să nu mai sugă la ugerele a două oi concurente.Cum era de așteptat, pacienții agrează ideea, iar medicii nu. Motivele invocate sunt dintre cele mai bizare @ Poetul Mircea Cărtărescu, cel citit din scoarță-n scoarță de Băsescu a primit, în sfârșit, o distincție internațională: un „Nobel” mai mic, de doar vreo 50.000 de euro. Buni și ăștia, mai ales pe seceta asta bugetară @ Un epocal succes a înregistrat diplomația românească prin stabilirea de relații cu cel de-al 169-lea stat din inventarul mondial: Antigua și Barbuda! Două insulițe de prin Caraibe, celebre pentru carnavalurile pe plajă pe care le organizează. Avem prilejul să dezvoltăm niște relații - nu se prea știe deocamdată de ce fel - dar care ar putea constitui o alternativă la Madagascar și Costa Rica, pentru oamenii de afaceri români. Oricum, cu această entitate numărul țărilor cu care întreținem relații complet nefolositoare trece de o sută! @ Oamenii ministrului Daea au fost vigilenți chiar și de sărbători: au depistat cantități de vin contrafăcut din Bulgaria și cartofi infectați din Egipt, pe care le-au scos la timp din circuitul comercial (AMBIDEXTRU)

Luni, 2 Aprilie, 2018 - 19:52

Vineri, 30 martie 2018, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a avut loc ședința de lucru dintre reprezentanții Cooperativei agricole „Țara mea” și reprezentanții organizațiilor semnificative din sectorul de ovine, la care au participat ministrul Agriculturii, Petre DAEA, împreună cu secretarul de stat Daniel Botănoiu și directorul general al Agenției Naționale de Zootehnie, Iacob Lelior.

Vineri, 30 Martie, 2018 - 13:42

Joi, 29 martie 2018, ministrul Agriculturii, Petre DAEA, secretarul de stat Daniel Botănoiu și secretarul de stat Alexandru POTOR au prezidat, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ședința de lucru în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele consultării naționale și primele elemente ale poziției României față de Comunicarea Comisiei Europene privind Viitorul sectorului alimentar și al agriculturii după 2020.

Duminică, 25 Martie, 2018 - 22:15
Ministrul Agriculturii a fost la Răcăşdia, unde s-a desfăşurat cea de-a 37-a ediţie a Târgului Mare de Primăvară

Ministrul Petre Daea a fost prezent duminică la Răcăşdia, unde s-a desfăşurat cea de-a 37-a ediţie a Târgului Mare de Primăvară.
El s-a declarat îngrijorat de situaţia plantaţiilor viticole din zona Iaşului, dar şi de pomicultura din Dobrogea, în urma ninsorilor și temperaturilor scăzute din ultimele zile, dar a adăugat că, totuşi, "din fericire, e mai mult bine decât rău"

Sâmbătă, 24 Martie, 2018 - 21:21
Pe 11 septembrie,când este celebrat Sfântul Cuvios Eufrosin Bucătarul - propune deputatul Mihai Mohaci

Deputatul PSD Mihai Mohaci a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a depus un proiect de lege care prevede ca ziua de 11 septembrie să fie declarată Ziua naţională a gastronomiei şi vinului românesc. Deputatul a precizat că a ales ziua ţinând cont de faptul că în 11 septembrie este celebrat Sfântul Cuvios Eufrosin Bucătarul, un sfânt provenit dintre călugării care slujeau la bucătărie

Vineri, 23 Martie, 2018 - 10:15

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, susține că fenomenul de iarnă târzie este benefic pentru culturile de iarnă.
”Sunt aceste fenomene care s-au decalat în timp, că parcă acum o lună ne întrebam când vine iarna. Culturile de toamnă au acest strat de zăpadă. care este bun. În alte părți nu este zăpadă, dar cantitatea de apă este suficientă pentru culturi.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 18:20

Odată cu începerea sezonului de tuns al oilor, au fost livrate și primele cantități de lână către centrele de colectare a lânii. Astfel, primele rezultate ale programului de sprijin pentru comercializarea lanii se inregistreaza in judetele Sibiu si Constanta, care au colectat o cantitate de lana de peste 1500 de tone, din care au fost trimise la export 1.100 tone către Turcia, India, China și Italia.

Marţi, 6 Martie, 2018 - 13:50

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunţat că programul de susţinere a raselor de porci autohtone Mangaliţa şi Bazna a atras 5.094 de crescători şi 188 de furnizori de purcei, iar solicitările procesatorilor au depăşit 5.000 de capete.

Ministrul Petre Daea a dat asigurări recent că există banii la MADR, atât pentru furnizorii de material biologic, cât şi pentru crescătorii de porci.

Luni, 5 Martie, 2018 - 10:30
Din cauza variațiilor extreme de temperatură

Gerul și ninsorile abundente au adus numai necazuri pentru legumicultorii români! Aceștia au transmis ministrului agriculturii, Petre Daea, o solicitare importantă prin care cer prelungirea termenului de recoltare pentru culturile înscrise în Programul de tomate.

În județul Olt, județ fruntaș la acest program, legumicultorii spun că sunt în pericol să piardă întreaga cultură deja plantată în solarii pentru că instalaţiile nu fac faţă gerului. Șeful de la agricultură nu a stat pe gânduri și a făcut deja primele verificări în teren și a luat ”pulsul” culturilor!

Petre Daea, foto AMOS News
Miercuri, 28 Februarie, 2018 - 18:15
Cu referire la situația meteo: „E rău ca să fie bine!”. Deocamdată

La concurență cu bilanțul DNA, Agricultura și-a făcut cunoscute cele mai importante obiective ale anului în curs. Nu întâmplător ministrul Daea a ales ziua în care debutează înscrierile pentru cererile de acordare a subvențiilor acordate fermierilor - acțiune în derularea căreia ministrul a obținut un succes remarcabil prin achitarea la timp - în premieră - sumele datorate, în condițiile în care acestea  au fost superioare cu un miliard de euro față de anul precedent.

Subscribe to Petre Daea