Vineri, 10 August, 2018 - 18:18

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea şi secretarul de stat Claudiu Sorin Roşu Mareş au cerut autorităţilor locale din Zalău exigenţă în măsurile de prevenire a răspândirii şi eradicarea Pestei Porcine Africane (PPA) la nivelul judeţului Sălaj.

În condiţiile existenţei celor două focare confirmate la porci mistreţi, ministrul Petre Daea a menţionat că este vorba de un virus greu de ţinut sub control şi că nu trebuie lăsat să se răspândească în ţară.

Marţi, 7 August, 2018 - 21:10

Răzvan Manivelă, „suedezul” cu placa de înmatriculare obscenă, își savurează succesul. După ce a fost declarat nevinovat (cum și era, de fapt), s-a dus în Piața Victoriei ca să își anunțe proiectele de viitor. N-ar fi exclus să intre în politică unde e nevoie de creiere ca al lui STOP   Primăria răsufla ușurată: românii de pretutindeni au anunțat că nu își mai țin mitingul de un milion pe motiv că nu li s-au dat garanții. Ce fel de garanții? Că vor încăpea în Piață?

Luni, 6 August, 2018 - 18:53

În data de 6 august 2018, Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, s-a întâlnit cu domnul Daya GAMAGE, ministrul Industriilor Primare și Bunăstării Sociale din Sri Lanka. În cadrul vizitei, cei doi miniștri au discutat despre posibilitatea realizării unei cooperări pentru dezvoltarea companiilor mici și mijlocii în special din sectorul legumicol și de promovare a importului/exportului de produse agroalimentare și de utilaje agricole.

 

Vineri, 3 August, 2018 - 09:34

"Românii nu vor rămâne fără porci din cauza virusului pestei porcine africane", a dat asigurări ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 18:04

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marţi că pesta porcină este un virus care „nu are nici antidot, nici vaccin, nu-l vede nimeni cum circulă”, el precizând că situaţia focarelor din teritoriu va fi analizată în cursul zilei la o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.

„Este o situaţie dificilă. Se acţionează cu peste 12.000 de oameni din structurile statului. Acest virus nu are nici antidot, nici vaccin, nu-l vede nimeni cum circulă”, a declarat Petre Daea.

Luni, 30 Iulie, 2018 - 20:32

Pentru a veni în sprijinul fermierilor români, în urma fenomenelor climatice dificile din acest an, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, a solicitat Comisiei Europene – comisarului european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil HOGAN - sprijin prin creșterea avansului pentru plățile directe și dezvoltare rurală pentru a fi acordate în toamna acestui an.

 

Duminică, 29 Iulie, 2018 - 14:00

1. Nominalizarea de către Departamentul de Stat a noului ambasador al Statelor Unite / 2. Respingerea candidaturilor la șefia DNA de catre Toader / 3. Punerea sub control judiciar a „procurorilor de elită” Onea și Negulescu / 4. Serbia refuză extrădarea lui Ghiță din motive de „persecuție politică” / 5. Pesta porcină africană asediază România, cu victime în efective și politică

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 08:32

Un incident nefericit provocat de exprimare pripită, sub imperiul emoției puternice produse de starea fermierilor români confruntați cu o epidemie care îi lasă mai săraci decât erau, a blândului ministru Daea, l-a transformat pe acesta într-un adevărat inamic public al celor care se simt datori să își dea cu părerea pe orice speță, oricât de irelevantă.

Joi, 26 Iulie, 2018 - 11:17

Ministrul Petre Daea îşi cere scuze public pentru cele prezentate în cadrul unei emisiuni televizate.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 21:28

 

Petre Daea a participat, luni, la punerea în funcţiune a Staţiei de pompare a apei de la Stânca (Ştefăneşti) din judeţul Botoşani, dar şi reumplerea canalelor de irigaţii Ştefăneşti-Ripiceni, care au fost reabilitate cu fonduri guvernamentale.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 14:53

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus ca s-au făcut toate demersurile pentru a primi sprijinul Uniunii Europene pentru acoperirea pagubelor produse fermierilor români de pesta porcină africană.

"Evident că ne-a afectat şi că ne va afecta. Nu poţi să circuli liber cu animalele în zona respectivă. Sunt pierderi pe care le înregistrează fermierii. Eu am făcut demersurile necesare pentru a primi sprijinul necesar de la Uniunea Europeană, ştiindu-se că România este graniţa de Est a Uniunii Europene şi o apărăm cu cerbicie pe 1.400 de kilometri", a afirmat ministrul.

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 10:51

Așteptată cu sufletul la gură de opoziția din Parlament și din stradă, Ordonanța amnistiei a fost înlocuită în grăbita ședință de guvern de marți, de una a ambalajelor.

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 20:57
Intervenția ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în Consiliul UE - Situația pestei porcine africane în România

Intervenția ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale în Consiliul UE.  Situația pestei porcine africane (PPA) în România

Doamnă președinte

Domnule comisar

Dragi colegi,

România de-a lungul istoriei a dovedit și poate dovedi oricând că nu a dat boli nimănui, dar din nefericire a primit. România nu este izvor de pestă porcină, dar este în război cu această boală pe un front de aproape 1400 de km la granița de răsărit a Uniunii Europene.

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 14:55
„Plafonarea pentru România în planul deciziei generale este de neacceptat”

Prezentam interventia Ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe Politica Agricola Comuna:

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 17:37
„Nu putem sa le cerem fermierilor noștri sa facă mai mult si mai bine cu bani mai putini”

În data de 9 iulie a.c., Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, l-a primit la sediul instituției pe omologul său din Bulgaria, Rumen PORODZANOV. Alături de delegația bulgară s-a aflat și E.S. Todor Ivanov Churov, Ambasadorul Republicii Bulgare la București, iar la discuții au participat secretarii de stat ai MADR, Daniel Dumitru Botănoiu și Claudiu Sorin Mareș, președinții și vicepreședinții grupurilor de lucru ale Consiliului UE, precum și experții din cadrul direcțiilor tehnice ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 11:30

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat în perioada 27-29 iunie la două întâlniri de lucru pe plan extern: prima întâlnire a avut loc în Austria cu doamna Elisabeth Kostinger, ministrul federal pentru sustenabilitate și turism, în prezența E.S Bogdan Mazuru, ambasador al României în Austria, iar cea de-a doua întâlnire în Germania cu doamna Julia Klöckner, ministrul federal pentru alimentație și agricultură, alături de E.S Emil Hurezeanu, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Germania. 

Luni, 2 Iulie, 2018 - 12:16

Primul-ministru Viorica Dăncilă, însoţită de mai mulţi membri ai Cabinetului, se deplasează, astăzi, în mai multe zone afectate de inundaţii din judeţele Buzău, Bacău, Covasna, Braşov, pentru a evalua pagubele şi a identifica cele mai rapide soluţii de sprijinire a oamenilor şi comunităţilor afectate.

Premierul este însoţit de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Transporturilor, Lucian Şova şi ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 09:18

Marți, 26 iunie 2018, are loc, în prezența reprezentanților Comisiei Europene - Direcția generală pentru agricultură, a VII-a reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru PNDR 2014-2020, organizată de Autoritatea de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală.

Sâmbătă, 23 Iunie, 2018 - 20:15
„Nu-i posibil să faci într-un an ceea ce s-a dărâmat în 30 de ani"

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, i-a îndemnat pe fermieri să irige terenurile, menţionând că în prezent canalele de irigaţii sunt umplute cu apă, pe cheltuiala statului, pe o distanţă de peste 1.600 de kilometri, iar agricultorii beneficiază de apă gratuit.

Petre Daea a menţionat că în prezent fermierii au încheiat cu Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) contracte pentru a iriga 1.000.000 de hectare de culturi agricole, fiind pornite cele mai importante puncte de irigaţii din ţară.

Sâmbătă, 23 Iunie, 2018 - 10:13
Caravana promovării simbolului agricol național continuă

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, este prezent sâmbătă, 23 iunie 2018, la Slatina pentru a participa la caravana națională de informare și promovare, „Alege oaia!”.

Evenimentul este organizat de către Direcția pentru Agricultură Județeană Olt în parteneriat cu Primăria Municipiului Slatina, Consiliul Județean Olt, Asociația „Țara Loviștei” și Asociația Crescătorilor de Animale „Slătioara”.

Joi, 21 Iunie, 2018 - 16:33

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va fi prezent sâmbătă, 23 iunie 2018, la Slatina pentru a participa la caravana națională de informare și promovare, „Alege oaia!”.

Evenimentul este organizat de către Direcția pentru Agricultură Județeană Olt în parteneriat cu Primăria Municipiului Slatina, Consiliul Județean Olt, Asociația „Țara Loviștei” și Asociația  Crescătorilor de Animale „Slătioara”.

Joi, 21 Iunie, 2018 - 12:50

Campania agricolă 2018 a demarat, primăvara, cu „o sincopă” la semănat, din cauza vremii, iar acum suntem în situaţia că am intrat mult mai devreme la recoltat, a declarat joi ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Sâmbătă, 16 Iunie, 2018 - 10:03

Petre DAEA, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, va participa la reuniunea Consiliului Uniunii Europene Agricultură și Pescuit, care se va desfășura în data de 18 iunie 2018, la Luxemburg.

Discuțiile se vor concentra pe pachetul legislativ privind Politica Agricolă Comună după 2020 publicat de Comisia Europeană la 1 iunie 2018, modificarea anumitor regulamente din cadrul Politicii Comune de Pescuit și situația pieței agricole.

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 10:36

În data de 11 iunie 2018, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a avut loc deschiderea atelierului de lucru cu experții statelor membre privind ”Proteinele vegetale - practici agronomice și beneficii ecologice", organizat la propunerea reprezentanților Direcției Generale Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene. Atelierul de lucru se desfășoară în perioada 11.06 – 13.06.2018 și prevede o sesiune plenară (11 iunie 2018), trei grupuri de lucru și concluzii (12 iunie 2018) precum și o vizită în teren în județul Călărași (13 iunie 2018).

Luni, 11 Iunie, 2018 - 18:33
Petre Daea dă startul primei recolte, la Vânători, Teleorman

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că a început campania de recoltat la orz și orzoaică.

Joi, 7 Iunie, 2018 - 12:46

Intervenția ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre DAEA, din cadrul reuniunii Consiliului de miniștri Agricultură și Pescuit, care a avut loc în data de 5 iunie 2018, la Sofia, în Bulgaria, la Palatul Național al Culturii
dimensiunea fontului   Imprimare
Dragă Rumen,

Dragă Phil,

Dragi colegi,

Încep prin a-i felicita pe cei doi noi colegi din Danemarca și Lituania, cărora le urez succes.

Sâmbătă, 2 Iunie, 2018 - 11:00
Au fost primite în total 11.925 de solicitări de înscriere în programul de sprijin pentru tomate

Peste 8.600 de producători de legume sunt cu tomate româneşti pe piaţă, a anunțat  ministrul Agriculturii, Petre Daea. "Astăzi, în pieţe, sunt peste 8.600 de producători de legume care sunt cu tomatele româneşti pe piaţă. (...) Este un program reuşit, un program care a dat vigoare satelor. Foarte mulţi tineri s-au angajat în această activitate, mulţi dintre ei cu succes. Sigur că unii au avut şi rateuri la început, dar şi-au revenit, pentru că şi-au putut replanta suprafeţele care au fost afectate", a spus Daea, la Antena 3.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 12:32

Investiţia realizată până în prezent pentru punerea în funcţiune a staţiei de pompare din comuna Haret (Vrancea), care va iriga culturile din Canalul Siret - Bărăgan, se ridică la un milion de lei, a anunțat, miercuri, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 11:40

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că joi va avea alături de ministrul Petre Daea o întâlnire cu reprezentanţii agricultorilor pentru identificarea unor soluţii la mai multe probleme ridicate de aceştia.

Luni, 21 Mai, 2018 - 15:25

Statistica prezentată miercuri de către ministrul Agriculturii referitoare la încheierea etapei de înscriere a fermierilor pentru alocațiile din fonduri europene a inclus și o categorie de vărstă de peste 100 ani. Față de neîncrederea manifestată de unii comentatori, Petre Daea a dorit să vină, ca deobicei, cu dovezi concrete. Așa încât a pornit la drum în căutarea „centenarilor” fondurilor europene.

Subscribe to Petre Daea