Luni, 20 August, 2018 - 16:11

Vineri, 17 august 2018, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului s-au aflat din nou in mijlocul copiilor de la Centrul Social de zi ”Sf. Nicolae”, din Bucuresti. Aici a fost organizat un atelier de muzică, poezie și cântece religioase pentru copiii care frecventeaza centrul, la care au participat voluntarii, copii, părinții acestora, precum si instructorii centrului.

 

Joi, 16 August, 2018 - 15:13

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au organizat în data de 15 august 2018 un spectacol artistic de pricesne și poezii ortodoxe inchinate Adormirii Maicii Domnului pentru pacienții internați la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din Bucuresti. A fost o actiune de succes a voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, in cadrul careia tinerii au interpretat pentru pacientii internati si personalul medical cantari specifice sarbatorii Maicii Domnului, au recitat poezii, au daruit icoane si ciocolata tuturor participantilor.

Luni, 18 Iunie, 2018 - 13:50

A saptea ediție a campaniei de "Prevenire și Depistare a Cancerului de Col Uterin", derulată de către Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" și Patriarhia Română, a avut loc sâmbătă în comuna Glina. 35 de femei cu vârste cuprinse între 25 şi 64 ani au fost examinate gratuit de către specialiști, fiind supuse testului Babeș-Papanicolau.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 13:40
Campania de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin"

Rezultatele analizelor efectuate pacientelor, din localitatea Gruiu și orașul Otopeni, examinate în cadrul campaniei de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin" sunt îngrijorătoare! Jumătate dintre pacientele supuse testului Babeș- Papanicolau prezintă diverse afecțiuni care necesita colposcopie si/s-au tratament ginecologic de specialitate si monitorizare de la 1, la 3 ani.

Luni, 11 Iunie, 2018 - 09:28

Ediția cu numărul 51 a campaniei de "Prevenție și Educație pentru Sănătate", derulată de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a avut loc, la căminul cultural din Loloiasca, județul Prahova. Cei 100 de copii din satul Loloiasca au primit cu mult interes voluntarii PCMN. Temele abordate de către specialiști, la întâlnirea cu micuții au fost: fenomenul de bullying, igiena orală, corporală şi elemente de nutriţie.

Miercuri, 6 Iunie, 2018 - 15:30

"Pedalam pentru aproapele" este motto-ul primei ediții a unei noi campanii inițiate de Parohia Pleasa cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Beneficiarii acestei acțiuni au fost 4 copii din doua familii, rămași orfani de mame, care au primit ajutor financiar din partea voluntarilor și a comunității. Evenimentul de la Parohia Pleasa a început cu o plimbare cu bicicletele la care au participat numerosi copii, tineri și bătrâni din localitate, precum și voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Marţi, 5 Iunie, 2018 - 13:03

Singuratatea este sfasietoare in copilarie si tot mai multi copii cresc fara a-i avea alaturi pe parintii lor dragi. De 1 Iunie, copiii persoanelor private de libertatea au fost inveseliti, pentru cateva ore, de cei aflati in echipa de voluntari de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, care i-au adus sa-si revada parintii aflati in detentie, la Penitenciarul Jilava.

Vineri, 1 Iunie, 2018 - 08:00

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au derulat, joi, ediţia cu numărul 50 a campaniei "Preventie si Educatie pentru Sanatate", în comuna Bradu, din judeţul Argeş. Un medic stomatolog, un fizioterapeut şi un psihoterapeut le-au predat celor 140 de copii ai școlii din Bradu lecții necesare pentru sănătate și conduită. La finalul sesiunii de comunicări, elevii au primit din partea voluntarilor multe dulciuri și pastă de dinți din partea Colgate România.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 13:00

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au derulat, marți, ediţia cu numărul 49 a campaniei "Preventie si Educatie pentru Sanatate", în comuna Tomșani, județul Prahova. Un medic stomatolog, un fizioterapeut şi un nutriţionist le-au predat celor 150 de copii ai școlii din Tomșani lecții necesare pentru sănătate și conduită. La finalul sesiunii de comunicări, elevii au primit din partea voluntarilor multe dulciuri, pastă și periuță de dinți din partea Colgate România.

Duminică, 6 Mai, 2018 - 00:05

33 de paciente din localitatea Moara Vlăsiei, judeţul Ilfov, au fost examinate, sâmbătă, de către o echipă de medici de la Institutul Oncologic Bucureşti, în cadrul campaniei de "Prevenție și Depistare a Cancerului de Col Uterin". Campania iniţiată de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului este dedicată femeilor cu vârste cuprinse între 25 şi 64 ani, care provin din zone rurale dezavantajate socio-economic.

Marţi, 1 Mai, 2018 - 16:16

100 de pachete cu alimente de baza au fost oferite, astazi, de 1 mai, de către voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului mai multor familii nevoiaşe din comunele Crângeni şi Călmățuiu de Sus, județul Teleorman.

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 15:03

Campania de "Prevenție și Educație pentru Sănătate" a debutat, vineri, în județul Dâmbovița! 147 elevi ai școlii gimnaziale Jugureni au primit cu entuziasm vizita voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, care le-au predat informații valoroase pe teme majore, precum: fenomenul de bullying, igiena corporală, posturală şi elemente de nutriţie.

Duminică, 15 Aprilie, 2018 - 20:31

Un frigider de tip bancă de sânge, model BBR 270W, în valoare de 15.000 lei, a fost donat Centrului de transfuzii al Spitalului Militar de către voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Aparatul medical este destinat să răspundă unor cerinţe stricte pentru stocarea sângelui şi a componentelor din sânge. Frigiderul are o capacitate de 96 pungi de sânge a 450 ml fiecare.

Duminică, 15 Aprilie, 2018 - 19:00

Peste 500 de copii şi părinţi au luat, sâmbătă, startul, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, la crosul "Campionii sănătăţii".  Printre aceștia s-a aflat și coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, Dănuț Prună, împreună cu fiul său, Ioachim, în vârstă de 2 ani si jumătate. Reprezentantul CMN a ales să-l susţină pe George, unul dintre cei 15 copilași, pentru care a fost organizat crosul caritabil.

 

Luni, 9 Aprilie, 2018 - 00:52

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au sărbătorit prima zi de Paşte împărţind peste 100 de pachete cu produse alimentare specifice sărbătorilor pascale mai multor persoane nevoiaşe din localităţile Cozieni, Ganeasa şi Piteasca, din judeţul Ilfov. De asemenea, voluntarii au mai oferit daruri celor 60 de vârstnici aflaţi în cadrul caminului de batrani "Sf. Irineu", din oraşul Pantelimon.

Sâmbătă, 7 Aprilie, 2018 - 12:00

În Vinerea Mare, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului şi grupului psaltic Anastasis i-au vizitat şi mângâiat pe pacienții Centrului de Îngrijiri Paliative ”Sfântul Nectarie”. Voluntarii le-au oferit pacienţilor daruri constând în icoane, candele, articole vestimentare și produse alimentare, printre care şi un coș cu ouă roșii pentru a aduce bucuria sărbătorilor pascale în sufletele lor.

Vineri, 6 Aprilie, 2018 - 11:45

În Joia Mare, creştinii comemorează spălarea picioarelor și Cina cea de Taină a lui Iisus din Nazaret cu Apostolii! Este vorba despre smerenie, generozitate şi dăruire de sine. În această zi mare, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au descins la "Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Handicap", din Urlaţi, judeţul Prahova, unde au vizitat 50 de persoane cu dizabilităţi, cărora le-au oferit pe lângă mângâiere şi pachete cu alimente specifice perioadei pascale şi produse pentru igienă personală.

Marţi, 3 Aprilie, 2018 - 18:00

Peste 150 de copii din Calmaţuiu de Sus, judeţul Teleorman, au primit, luni, sfaturi utile pentru sănătatea şi conduita lor de la un medic stomatolog, un nutriţionist, un profesor de instruire clinica si un psiholog, toţi, voluntari ai Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. Este prima ediţie a campaniei de "Preventie si Educatie pentru Sanatate" derulată în judeţul Teleorman, iar tinerii au fost curioşi şi entuziasmaţi de sfaturile şi darurile primite.

Marţi, 3 Aprilie, 2018 - 00:54

Rezultatele analizelor medicale efectuate în cadrul primelor două ediții ale campaniei de "Prevenire si Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin" arată că 30 de paciente dintr-un număr total de 85, supuse testului Babes-Papanicolau, au probleme de sănătate. Probele medicale au fost recoltate, la începutul anului, pacientelor din localităţile Grădistea şi Nuci, judetul Ilfov, zone considerate defavorizate din punct de vedere al asistenţei medicale.

Duminică, 18 Martie, 2018 - 05:00

O nouă ediție a campaniei de "Prevenție și Depistare a Cancerului de Col Uterin" derulată de către Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" și Patriarhia Română a avut loc, sâmbătă, în localitatea Gruiu, județul Ilfov. Zeci de femei cu vârste cuprinse între 25-64 ani au fost examinate gratuit de către specialiști, fiind supuse testului Babeș-Papanicolau. De altfel, este esențial ca toate doamnele să efectueze periodic acest test care permite diagnosticarea precoce a eventualelor leziuni canceroase și astfel să le fie salvată viața.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 15:00

Violența domestică face din ce în ce mai multe victime! O mamă cu doi copii a fost bătută crunt de soțul său până i-a provocat acesteia o ruptură de splină. Femeia se află acum internată în spital, iar ceea ce este și mai trist este faptul că victima intenționează să se întoarcă acasă lângă soțul abuzator pentru că nu are independență financiară. Victima se află în atenția DGASPC Sector 5 și a voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului care i-au întins o mână de ajutor.

Duminică, 11 Martie, 2018 - 08:10

Peste 400 de persoane au concurat sâmbătă, în parcul bucureștean „Alexandru Ioan Cuza”, la semimaratonul caritabil „Run for Life”. Evenimentul sportiv organizat de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului are ca scop promovarea mişcării în aer liber, precum şi implicarea comunităţii într-o acțiune de strângere de fonduri pentru achiziţionarea unui videocolposcop, aparat necesar unor investigaţii suplimentare pentru pacientele al căror rezultat la testul Babes-Papanicolau nu a fost concludent.

Luni, 26 Februarie, 2018 - 18:36

O familie nevoiasa din localitatea prahoveana Pleasa a primit un aragaz, un televizor, patru ghiozdane pline cu rechizite pentru copiii familiei, alimente de bază, dar si multe dulciuri din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Mânuirii Neamului, în cadrul campaniei „Rămâneţi în şcoală!”

 

 

 

Luni, 26 Februarie, 2018 - 08:09

Zece elevi din localitatea Balta Neagră, Ilfov, au primit, în duminica Ortodoxiei, ghiozdane utilate complet cu rechizite din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului, în cadrul programului "Rămâneţi în Şcoală", prin care se dorește împiedicarea abandonului școlar.

 

Subscribe to Dănuţ Prună