Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 08:43

Avându-l în tribună pe președintele Macron, care primea felicitările regelui belgian de parcă el ar fi înscris golul lui Umtiti, Franța a făcut marele pas spre titlul mondial eliminând o Belgie cu un lot superior, dar cu dificultăți de asamblare care se făcuseră văzute încă din întâlnirea cu Japonia. Les Bleues se califică pe drept, urmând să se confrunte cu învingătoarea din celălalt derby, dintre o fostă campioană mondială (din 1966!) și o țară apărută pe hartă de mai puțin de un sfert de secol.

Sâmbătă, 5 Mai, 2018 - 20:18
"Respingem lovitura de stat socială"

Zeci de mii de persoane au protestat, sâmbătă, la Paris şi în alte oraşe din Franţa, faţă de politicile preşedintelui Emmanuel Macron, la un an de la începerea mandatului acestuia, relatează publicaţia Le Point şi postul FranceTV.

S-a scandat: "Jos preşedintele bogaţilor!", "Respingem lovitura de stat socială"

Manifestaţiile din Paris se desfăşoară într-o "atmosferă festivă", după cum a cerut organizatorul, Jean-Luc Mélenchon, liderul partidului de extremă-stânga Franţa Nesupusă.

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 18:30
Corespondență din Strasbourg de la Carmen DINU

"Parlamentul European este, pentru mine, sediul legitimității europene, a responsabilității și a vitalității sale. Aici se joacă o parte din viitorul Europei, (...), aici trebuie să începem renașterea unei Europe conduse de spiritul acestor popoare”, a declarat la Strasbourg, în plenul Parlamentului European, președintele Emmanuel Macron, în cadrul unei dezbateri dedicate viitorului Europei.

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 18:24

 

În deschiderea dezbaterii de la Parlamentului Europea la care a participat Emanuel Macron,  Antonion Tajani, i-a mulţumit liderului de la Elysee pentru participarea la „o adevărată dezbatere cu deputații”.

În opinia sa, viitorul Europei se joacă „acum” și „începe aici”, în „inima democrației europene. Este timpul să transformăm această viziune în realitate: o migrație controlată, o politică externă și de apărare puternică pentru o Europe sigură.”

Vineri, 2 Februarie, 2018 - 10:28

 Trecută neobservată în Occident, relansarea Tratatului de la Lancaster House între Londra şi Paris, instaurează o super „Înțelegere cordială”, cu mult mai profundă decât cea de acum 114 ani, din 1904. Ea va participa la restabilirea unei lumi bipolare, provocând, în mod inevitabil, ieşirea Franţei din Uniunea Europeană şi reluarea tensiunilor între Paris şi Berlin.

 

Miercuri, 10 Ianuarie, 2018 - 10:04
Airbus strengthens cooperation with its Chinese partners

In the presence of visiting French President Emmanuel Macron and Chinese President Xi Jinping, Airbus has signed a Memorandum of Understanding with the National Development and Reform Commission of China (NDRC) on the further development of industrial cooperation in Tianjin. The agreement was signed by He Lifeng, Chairman of the National Development and Reform Commission (NDRC) of China and Fabrice Brégier, Airbus COO and President Commercial Aircraft in Beijing today.

Subscribe to Emanuel Macron