Joi, 28 Iunie, 2018 - 18:22

 Întrevederea dlui Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României, cu dl Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene,
responsabil pentru o mai bună legiferare, relații interinstituționale, statul de drept si Carta drepturilor fundamentale
 

Joi, 28 Iunie, 2018 - 10:40

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, va avea joi, la Bruxelles, o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. 

Întâlnirea a fost anunțată de Senat, printr-un comunicat de presă, în care se precizează că pe agenda discuţiilor se vor afla stadiul monitorizării Justiţiei din România de către Comisia Europeană, prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare, şi alte teme de interes bilateral vizând Uniunea Europeană.

Miercuri, 20 Iunie, 2018 - 10:33

Un număr de 12 reprezentanți ai unor organizații filosofice și neconfesionale din întreaga Europă au avut la Bruxelles o întâlnire cu reprezentanţi ai Comisiei Europene pe tema „Inteligența artificială: abordarea provocărilor etice și sociale”. Reuniunea a fost prezidată de vicepreședintele Andrus Ansip.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 17:43

Pentru a răspunde la provocările crescânde în materie de migrație, mobilitate și securitate cu care se confruntă UE, Comisia propune pentru  următorul buget pe termen lung al UE pentru perioada 2021-2027, suplimentarea fondurilor neecsare finanțării pentru migrație și gestionarea frontierelor, de la 13 miliarde de euro, cât era pachetul financiar alocat acestui domeniu în perioada precedentă, la 34,9 miliarde de euro.

Miercuri, 18 Aprilie, 2018 - 12:36

Întărirea securității cărților de identitate și reducerea posibilităţii falsificării acestor documente, asigurarea accesului autorităților de aplicare a legii și al celor judiciare la probe electronice și la informații financiare, impunerea de noi restricții asupra accesului teroriștilor la precursorii de explozivi și consolidarea controalelor asupra importului și exportului de arme de foc sunt câteva dintre măsurile propuse la nivelyl Uniunii Europene de către executivul european pentru a restrânge și mai mult spațiul de manevră al teroriștilor și infractorilor, lipsindu-i de mijloacele ne

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 13:13

Joi, Comisia Europeană propune „Noile avantaje pentru consumatori” menite să asigure că toți consumatorii europeni beneficiază pe deplin de drepturile conferite de legislația Uniunii.

Marţi, 10 Aprilie, 2018 - 08:39
Ungaria și Polonia manifestă tentative de „evadare” - semnalizează Timmermans

UE are "datoria" de a preveni reinstaurarea dictaturii în spaţiul comunitar, a declarat Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, făcând referire la situaţia din Ungaria şi Polonia, informează site-ul de ştiri EUobserver.

Timmermans a efectuat o vizită în Polonia pentru a discuta cu oficialii polonezi privind controversata reforma a justiţiei propusă de Executivul de la Varşovia, despre care UE susţine că va avea ca efect trecerea sistemului judiciar sub controlul politic al majorităţii parlamentare, 

Sâmbătă, 31 Martie, 2018 - 17:00

Desecretizarea protocolului secret SRI - PG / Lista neagră” generează un prim acces de demnitate: Dăncilă îi cere socoteală lui Juncker / Congresul PSD: Alegeri cu răspundere limitată! / Am expulzat un rus - au expulzat un român: alba/neagra diplomatic / Ședință festivă dedicată centenarului Unirii cu Basarabia - boicotată de Iohannis / Pompierul comunitar Timmermans vine să stingă al doilea incendiu la Justiție / Diploma lui Teodorovici demolează Academia SRI / Curtea Constituțională se debarasează de MCV / CSM a motivat pe 50 de pagini un aviz pronunțat în 30 de minute / Pamfletarul Iohannis - show la bilanțul DNA

Marţi, 13 Martie, 2018 - 00:00

[CE, RO]

Vineri, 9 Martie, 2018 - 23:38

 Ca să nu iasă vorbe degeaba, toate candidaturile pentru funcțiile scoase la licitație în congres au fost acceptate.

Duminică, 4 Martie, 2018 - 14:00

Ședința CSM: Codruț la Codruță nu-și scoate ochii * Pamfletarul Iohannis - show la bilanțul DNA * Pompierul comunitar Timmermans vine să stingă al doilea incendiu la Justiție * Dăncilă, iertată la „Discriminare” * Episodul polar nu a prins-o pe Firea nepregătită. Ba chiar prea pregătită...

Joi, 1 Martie, 2018 - 23:09

 Socialul-democratul Frans Timmermans, vicepreședinte al Comisiei Europene, a venit la București ca să-și tragă de urechi colegii de partid pentru că se ocupă de justiție în loc de autostrăzi, școli și spitale STOP  Înaltul (și latul) oaspete i-a aliniat pe responsabilii de criza actuală și pe unii i-a mângâiat pe creștet, pe alții i-a mustrat și pe câțiva i-a ignorat pur și simplu STOP  Concluzia optimistă a vizitei este vechea placă: ați făcut progrese remarcabile, mai aveți puțin și, dacă n-o luați înapoi, s-ar putea ca la sfârșitul lui 2019 să scăpați d

Joi, 1 Martie, 2018 - 18:22

Mi-a zis și mie de această senzație și l-am întrebat pe el și doamna Cristea, care era lângă el, dacă știu ca eu să fi făcut ceva împotriva sistemului judiciar. Din partea mea nu a existat nicio acțiune împotriva sistemului judiciar. Nu există niciun fel de râcă sau scandal cu sistemul judiciar. Noi ne ghidăm după Constituție și dupoă legi. Constituția spune într-un singur fel. Noi propusesem schimbarea procedurii, să facă CSM, să desfacă CSM, și a spus CSM sub nicio formă.

Joi, 1 Martie, 2018 - 17:55

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat joi, într-o conferință, că România este pregătită să intre în Spaţiul Schengen și a precizat că că nu pot exista critici la adresa României pe această temă.

Joi, 1 Martie, 2018 - 16:32

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti, că în ultimii 20 de ani România a obţinut atât de multe lucruri în ceea ce priveşte independenţa justiţiei, iar de la aderarea României în Uniunea Europeană, în ultimii 11 ani, s-au obţinut, de asemenea multe lucruri.

Joi, 1 Martie, 2018 - 12:03

Joi, 1 martie 2018, Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului României, l-a primit pe Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, responsabil pentru o mai bună legiferare, relaţii interinstituţionale, statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale. Întâlnirea a avut loc la solicitarea înaltului oficial UE aflat în vizită de lucru la Bucureşti.

Luni, 26 Februarie, 2018 - 19:24

Frans TIMMERMANS, prim-vicepreședintele Comisiei Europene (CE), responsabil pentru mai buna legiferare, relații interinstituționale, statul de drept și Carta drepturilor fundamentale, va efectua o vizită oficială la București, în data de 1 martie 2018.

Înaltul oficial european se va întâlni cu Klaus Werner IOHANNIS, președintele României, dl. Călin POPESCU-TĂRICEANU, preşedintele Senatului României, Liviu DRAGNEA, președintele Camerei Deputaților din România, și cu dna Vasilica-Viorica DĂNCILĂ, prim-ministrul României.

Joi, 22 Februarie, 2018 - 20:27

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans se va afla în perioada 28 februarie- 1 martie în vizită oficială în România.
"Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, responsabil pentru o mai bună legiferare, relaţii interinstituţionale, statul de drept şi Carta drepturilor fundamentale, se va afla într-o vizită oficială, în România, în perioada 28 februarie - 1 martie 2018", se arată pe site-ul Comisiei Europene.

Duminică, 28 Ianuarie, 2018 - 14:00

Definirea, în premieră, a „fișei postului” de premier: administrator! „Dragnea 3” - guvern făcut de organizațiile PSD. Corespondență (ab)surdă C.E. - PSD/ALDE: Care legi? Care justiție? Curtea Constituțională lovește dur: instanțele pentru magistrați sunt OK! Simona Halep face meciul carierei la AO.

Vineri, 26 Ianuarie, 2018 - 14:33

La sesiunea sa plenară din ianuarie (#CoRplenary), CoR ia poziție cu privire la politica de coeziune a UE, la viitorul buget al UE și la politica în domeniul transporturilor, în prezența viceprim-ministrului Bulgariei

Miercuri, 24 Ianuarie, 2018 - 14:35
Declarație comună a președintelui Jean-Claude Juncker și prim-vicepreședintelui Frans Timmermans privind evoluțiile recente din România 

Declarație comună a președintelui Jean-Claude Juncker și prim-vicepreședintelui Frans Timmermans privind evoluțiile recente din România 

Urmărim cu îngrijorare evoluțiile recente din România. Independența sistemului judiciar românesc și capacitatea sa de a combate în mod eficace corupția constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene.

O condiție esențială pentru a putea renunța treptat la mecanismul de cooperare și de verificare (MCV) este ca progresele realizate până acum în cadrul acestuia să fie ireversibile.

Marţi, 23 Ianuarie, 2018 - 11:22

@ La Melbourne, Simona Halep - epuizată de efort și de căldura insuportabilă din arenă -  nu a mai reușit să repete performanța din semifinală. A pierdut la limită, dar s-a ales cu un cec de 1,2 milioane de dolari . Și cu o internare în spital după meci @ UDMR dă emoții Coaliției pentru votul de luni. Hunor s-a exprimat în sensul că programul de guvernare al Cabinetului Dăncilă ar fi fost scris la Ministerul Agriculturii, între două...beri! Daea a replicat imediat, spunând că nu s-a mai îmbătat din 1974! @ Tribunalul București a admis în ultimul moment cererea DNA ca TelDrum să nu intre în insolvență, ca să scape de confiscări @ Face valuri o declarație mai veche a noului ministru pentru Diaspora, Natalia Antitero (pardon, INTOTERO): „Să stea în țară! Să-și ia trei meserii și să muncească!” Era vorba, bineânțeles, despre românii care se vor...pretutindeni @ Reprezentantul României la ONU, Ioan Jinga, a fost ales președinte  al Grupului Ambasadorilor Francofoni! Bravo lui, măcar prin asta să ne remarcăm, noi, o țară care are probleme cu...românofonii promovați în funcții ministeriale @ Forza Rossa a deschis cel mai nou showroom din Europa, dedicat popularei mărci Ferrari. Este rodul muncii neobosite a doctorului Bazac, cel pe care Năstase l-a făcut ministru al Sănătății ca să-i aducă pe italeni în țară @ Cel mai bogat membru al Cabinetului Dăncilă este Ana Birchall. Are și două locuințe în America. Dacă va fi nevoie... @ A luat naștere formula de guvern „organizațional” - rezultat din propunerile și presiunile organizațiilor PSD cu liderii cei mai răzbătători @ „Administratorul” Viorica Dăncilă va administra, în numele PDG-ului bicefal o formulă multiplă @ Compusă, mai întâi, din „miniștrii bătuți în cuie”, moșteniți din precedentele  Executive, care au trecut prin două remanieri de premier: Grațiela Gavrilescu, Carmen Dan, Teodor Meleșcanu, Mihai Fifor, Tudorel Toader, Petre Daea, Olguța Vasilescu, Viorel Ilie, Victor Negrescu @ Miniștri care au mai fost și au revenit: Rovana Plumb, Ana Birchall, Viorel Ștefan, Eugen Teodorovici @ Miniștri nou-nouți: Valentin Popa, Dănuț Andrușcă, Anton Anton, Radu Oprea, Sorina Pintea, George Ivașcu, N. Burnete, Bogdan Cojocaru, Ioana Bran, Bogdan Trif, Natalia Intotero @ Au fost „zburați” sau au demisionat de bună voie: Ciolacu, Stroe, Mișa, Laufer, Pop, Petrea, Bodog, Petcu, Romașcanu, Dobre, Dunca, Păstârnac  @ A fost desființat Ministerul pentru Dialog Social @ Guvernul „Viorica” are 27 de portofolii și 4 vicepremieri ale căror responsabilități nu sunt prea clare @ A fost elaborată și „Biblia” guvernării - programul revăzut, din care lipsește buclucașa taxă de solidaritate și în care se precizează reducerea TVA la 18% din 2019 și introducerea impozitului pe venitul global (fără termen) @ Anul acesta nu se vor introduce noi taxe, ba se va renunța la câteva, dacă va fi posibil @ Se mai are în vedere creșterea anuală a salariului minim cu cîte 100 lei (150 pentru cei cu studii superioare!) @ Săptămâna viitoare, după votul din parlament (asigurat prin suportul tradițional al „minorităților”) și validarea de către președinte noul Executiv întră în producție @ Cei interesați speră că va fi și ultimul până la alegerile din 2020, deși până atunci mai sunt vreo trei cicluri „tradiționale” de cîte șase luni... @ După ce Juncker și Timmermans - acești Stan și Bran ai Comisiei Europene - au transmis în scris îngrijorările lor  la București, Dragnea și Tăriceanu - acești Păcală și Tândală ai guvernării - au răspuns obiectând că autorii mesajului nu știu prea bine despre ce se vorbea în propoziție. Replica a fost promptă: Ba știm! @ Un veritabil dialog al surzilor  din care lipsește doar subiectul propriuzis @ Ce anume vă îngrijorează de nu mai puteți dormi? Păi faptul că lupta cu corupția se încetinește din cauza blestematelor de modificări de care ne tot vorbește colega voastră, miss Macovei! @ Care modificări? - întreabă ai noștri. Lasă că știți voi care - zic ai lor . Și așa mai departe... @ Culmea este că până și Băsescu a ajuns la concluzia - după ce le-a buchisit cu creionul în mână - că cea mai mare parte a modificărilor sunt necesare și aparent corecte  @ Dacă mai era nevoie de vreo dovadă că abordările de la cel mai înalt nivel european frizează uneori infantilitatea, aceasta ne este oferită chiar de scrisoarea celor doi corifei, în care se propune ca eventualele modificări la legile justiției să fie facute prin...consens! Unde am ajunge dacă legile s-ar face cum spune șeful Comisiei ( probabil după ce și-a luat doza de coniac prescrisă de medicul curant)? @ O știre din presa internațională dă de veste că Qatar-ul a achiziționat rachete S 400. Un fel de „Patrioate” made in Rusia. Un documentar prezentat recent de TVR despre primul război din Golf aduce mărturia unui înalt oficial de la Pentagon care spune că nici una dintre rachetele „Patriot” furnizate Israelului nu și-a atins ținta și că lansările erau exclusiv propagandistice, ca să-l sperie pe Saddam și să-i încurajeze pe evrei @ A încetat din viață, la 101 ani, Neagu Djuvara. A avut o bogată carieră de scriitor și istoric începută la...73 de ani. A fost o legendă umblătoare prin studiouri și a trecut, firesc și liniștit, în lumea de dincolo @ Bodog a dat dovadă că nu este doar ministru, dar și un bun medic, resuscitând un pasager de pe o cursă aeriană, care se sufocase @ Facerea noului Guvern avansează cu tenacitate. Pentru ca Viorica Dăncilă să poată fi un bun „administrator” - cum i-a fost precizată fișa postului - îi este dată ca ajutor Sevil Șaideh, în calitate de Secretar General al Guvernului @ O petiție semnată de 5000 de aderenți cere excluderea Monicăi Macovei din Parlamentul European. Pentru motivele binecunoscute @ Zi mare pentru Simona Halep, care a făcut o partidă memorabilă în compania Angelicăi Kerber, calificându-se în finala Openului australian. Este cea de-a treia finală de Grand Slam pe care o joacă și prima pe care o poate câștiga  @ Neliniștea și îngrijorarea față de legile justiției a copleșit Comisia Europeană, înșiși președintelui Juncker și vicelui Timmermans nemaipriindu-le ceaiul de dimineață la auzul alertelor lansate de Monica Macovei & Friends, cum că România mai are puțin și devine un stat totalitar sadea @ Îngrijorarea și neliniștea ar putea avea o scuză în faptul că îngrijorații n-au avut încă ocazia să vadă cu ochii lor în ce constau grozăviile puse la cale la București @ Maniera abordată de Comisie seamănă izbitor cu aceea de la suspendarea lui Băsescu și de la „to do list”-a înmânată de Barrosso lui Ponta @ În sensul că nu e important ce se întâmplă cu adevărat, ci ce cred ei că trebuie să (nu) se întâmple @ Bine, dar cu ceea ce parlamentul a votat democratic deja, ce se întâmplă? Dar cu ce a validat Curtea Constituțională? Le zicem că nu e Timmermamns de acord? @ După cum merg lucrurile , viitorul guvern va fi unul al organizațiilor județene ale PSD, care se întrec în a-și propune și susține candidații, indiferent dacă au habar despre obiectul viitoarei lor munci @ Băsescu se amuză în direct la TVR pe seama raportului Comisiei parlamentare pentru investigarea alegerilor din 2009. Ce-au constatat? - se întreabă el. Că niște oameni erau într-o sufragerie. Nici măcar n-au reușit să stabilească cine era acolo... (Are dreptate! Cine știe dacă nu cumva, prin bucătărie era și Ponta...) @ Cel mai tare îl amuză pe fostul președinte (căruia îi surâde ideea unei noi candidaturi, dacă cea veche se anulează) formula găsită de Comisie: „grup informațional organizat”! Au ajuns să copieze rechizitoriile DNA! @ A decedat, la 63 de ani, Veresztoy Atilla. A fost parlamentar, fără întrerupere, din 1990 încoace și era considerat unul dintre cei mai bogati politicieni români, cu o avere de peste 7 milioane euro @ Era poreclit „Drujba lui Dumnezeu” pentru afacerile sale cu cherestea din pădurile Harghitei natale @ Concurență mare pentru ocuparea  posturilor vacante de agenți de poliție: 3000 de candidați pentru 300 de posturi @ La Melbourne Simona Halep  și-a asigurat încă o jumătate de milion de dolari, prin calificarea în semifinalele Openului australian. Va da piept însă cu cea mai puternică jucătoare din turneu, Angelique Kerber, pe care dacă o va învinge își va dubla bursa  @ Dacă această precizare ar fi fost făcută cu un an în urmă, s-ar fi evitat două crize de guvern și tot tămbălăul din jurul lor. Premierul va fi un fel de administrator - spune Tăriceanu, în deplin acord cu Dragnea. „Consiliul de admninistrație” va fi la Parlament @ Privită din această perspectivă misiunea Vioricăi Dăncilă devine mai clară și -desigur - mai eficientă @ În campania de asigurare a majorității necesare votului de investitură, PSD a purtat discuții cu UDMR. Fructuoase - dacă ne luăm după declarația făcută de Hunor, care a mărturisit că a plăcut-o pe doamna Dăncilă pentru că nu se uita la Dragnea  când răspundea la întrebările sale @ Premierul desemnat a mai înregistrat un succes: noul său look, fără coafura gonflabilă cu care debutase, a plăcut celor care au vizionat-o în premieră @ „Buturuga mică” a noului Guvern pare să fie Formularul 600. După ce o grămadă de „beneficiari” s-au înghesuit pe la ghișee încercând să-i descifreze misterele, ministrul Mișa a anunțat că aplicarea se amână pentru 1 martie. Când ar putea să fie chiar anulată, iar plata obligațiilor fiscale ale liberilor profesioniști să se facă pe bază de...cod numeric! @ Deși Iohannis și-a reînnoit rezervele  față de „penalii” care nu ar avea ce căuta în conducerea țării, Viorica Dăncilă exprimă un punct de vedere european: până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești, orice persoană este considerată nevinovată @ Curtea Constituțională a soluționat câteva dintre sesizările pe marginea legilor justiției. A fost considerată constituțională înființarea unei secții speciale pentru anchetarea magistraților, respinsă cu hotîrâre de către aceștia @ Inspecția Judiciară i-a pus gând rău Codruței Kovesi și pe tema refuzului de a se prezenta la Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor din 2009 și a solicitat să analizeze corespondența dintre șefa DNA și Comisie @ Brexit-ul se dovedește  folositor României care obține un mandat în plus în Parlamentul European, unde vom fi reprezentați de 33 de aleși @ Tăriceanu revine cu un comentariu acid despre intervențiile  publice ale unor ambasadori care contravin statutului lor și reglementărilor internaționale. Escaladarea acestor manifestări a fost posibilă datorită toleranței (interesate) de care au dat dovadă unii politicieni la vîrf  care nu au sancționat aceste derapaje @ Se face mare caz în mediile „rezistente” de  jandarmul care a împărțit câțiva pumni protestatarilor care se manifestau pașnic îmbrâncind forțele de ordine și folosind gardurile metalice pe post de berbeci. Jandarmul cu pricina ar avea antecedente, conform vigilenților jurnaliști de la TVR, care au descoperit că a fost unul dintre agenții care l-au protejat pe Dragnea la ÎCCJ de atacurile civice ale lui Bot @ Primărița Pandele este de părere că aceste proteste ar trebui asumate de organizatori, ignorând faptul că că ea însăși își asumă situația de a accepta desfășurarea lor fără aprobările legale ale...Primăriei @ Estimarea că luni ar fi putut avea loc ședința CExN în care să se anunțe componența noului guvern s-a dovedit optimistă. Așa că a fost amânată pentru vineri, când vor avea loc alegeri între candidați @ Ultima cerință de la manifestațiile de protest este anularea Formularului 600. Guvernul (?) a hotărât ca deocamdată aplicarea să fie amânată până la 1 martie @ Tudose nu rămâne pe drumuri. Va primi o însărcinare politică. Cu cele administrative ne-am lămurit @ Ponta, nostalgic: Dragnea îi spunea că-l iubește! Sentimentul e reciproc! @ Băsescu a pierdut meciul pentru cetățenia basarabeană cu Dodon. Nu se lasă, însă @ Cu sau fără guvern, programele inițiate de Petre Daea merg înainte. În week-end-ul acesta oaia „se alege” la Iași @ Simona Halep s-a calificat în sferturile Australian Open, în ciuda faptului că a jucat accidentată (AMBIDEXTRU)

Subscribe to Frans Timmermans