Joi, 18 Ianuarie, 2018 - 19:35

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis joi, 18 ianuarie a.c., Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru înfiinţarea Centrului Muzeal al Locomotivelor.

Vă prezentăm textul integral al cererii:

Bucureşti, 18 ianuarie 2018

Domnului Călin Popescu - Tăriceanu

Preşedintele Senatului

În temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constituţia României, republicată,

formulez următoarea

CERERE DE REEXAMINARE

asupra

Legii pentru înfiinţarea Centrului Muzeal al Locomotivelor

Joi, 18 Ianuarie, 2018 - 13:55

Preşedintele României, Klaus Iohannis, i-a primit joi, 18 ianuarie a.c., la Palatul Cotroceni, pe domnul Jose Guillermo Ordorica Robles, ambasador agreat al Statelor Unite Mexicane, Roberto César Hamilton Magana, ambasador agreat al Republicii Cuba, domnul Serghei Minasian, ambasador agreat al Republicii Armenia, şi pe domnul Eros Gasperoni, ambasador agreat al Republicii San Marino, cu ocazia prezentării de către aceştia a scrisorilor de acreditare.

Joi, 18 Ianuarie, 2018 - 13:24

Președintele Klaus Iohannis a greșit decretul privind desemnarea Vioricăi Dăncilă la funcția de prim-ministru. Documentul nu conține numele integral, așa cum este în actul de identitate.

Potrivit unor surse, decretul ar urma să fie retras, declarat nul, apoi emis un alt decret cu un alt număr care să conțină numele corect al Vioricăi Dăncilă, adică Vasilica Viorica Dăncilă.

Iată decretul semnat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial:

Joi, 18 Ianuarie, 2018 - 08:44

Klaus Iohannis şi-a periclitat obţinerea celui de-a doilea mandat prezidenţial la Cotroceni prin numirea Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de premier, spune preşedintele PMP, Traian Băsescu,  

"După părerea mea nu a câştigat nimic. Iohannis nu a câştigat azi al doilea mandat, dimpotrivă. Cu uşurinţa cu care a desemnat-o pe doamna de la Teleorman, Iohannis îşi periclitează al doilea mandat", a spus Traian Băsescu, la postul B1 TV. 

Miercuri, 17 Ianuarie, 2018 - 17:36

Președintele Klaus Iohannis a decis să mai ofere PSD-ului încă o șansă, astfel că a aprobat propunerea Vioricăi Dăncilă în funcția de premier.
 

Principalele declarații ale șefului statului: 

Miercuri, 17 Ianuarie, 2018 - 12:05

UPDATE 16:45  Premierul propus de PSD-ALDE, Viorica Dăncilă, discută cu Klaus Iohannis

UPDATE 15:50 S-au încheiat consultările cu partidele parlamentare

UPDATE 15.00 - Au început consultările dintre preşedintele Klaus Iohannis şi delegaţia UDMR 
Din delegaţia UDMR fac parte Kelemen Hunor, liderul formaţiunii, precum şi Korodi Attila, Cseke Attila.

Hunor, a făcut primele declarații cu privire la propunerea Vioricăi Dăncilă în funcția de premier.

Miercuri, 17 Ianuarie, 2018 - 00:00

[-Butoanele mele sunt mai mari!]

Marţi, 16 Ianuarie, 2018 - 19:03

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 16 ianuarie a.c., la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă comună cu Prim-ministrul Japoniei,  Shinzo Abe.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiei de presă comune:

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis:

'Bună seara!

Domnule Prim-ministru Abe,

Sunt profund onorat de prezenţa dumneavoastră astăzi, la Palatul Cotroceni.

Marţi, 16 Ianuarie, 2018 - 14:47

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat marţi, 16 ianuarie a.c., următoarele decrete:

Decret pentru promulgarea Legii privind transmiterea unei suprafeţe de teren din domeniul public al statului şi din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice 'Gheorghe Ionescu-şişeşti' - Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, judeţul Braşov, în domeniul public al municipiului Braşov, pentru realizarea obiectivului de investiţie Construire Spital Clinic Regional de Urgenţă Braşov;

Marţi, 16 Ianuarie, 2018 - 12:36

Președintele Klaus Iohannis nu l-a dorit interimar pe vicepremierul Paul Stănescu. Acesta a ieșit cu o declarație la Palatul Cotrocei pentru a anunța că premierul interimar va fi Mihai Fifor.

Iohannis a convocat pentru miercuri consultari cu partidele parlamentare, pentru desemnarea unui nou premier.

Declaratiile șefului statului: 

Marţi, 16 Ianuarie, 2018 - 11:23

Premierul Mihai Tudose merge personal la Cotroceni pentru a duce demisia.

Liderii PSD s-au reunit pentru a căuta un nou premier. În aceeaşi şedinţă ar urma să fie făcută şi o evaluare a miniştrilor pentru a se decide cine va rămâne în viitorul Cabinet.

Mihai Tudose a demisionat ca urmare a retragerii sprijinului partidului.

Tot marţi, preşedintele Klaus Iohannis ar urma să primească demisia lui Tudose şi să nominalizeze un interimar.

Luni, 15 Ianuarie, 2018 - 13:50

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curţii Constituţionale, luni, 15 ianuarie a.c., o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2017 pentru modificarea şi completarea art. 11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii.

Vă prezentăm textul integral al cererii:
Bucureşti, 15 ianuarie 2018

Domnului VALER DORNEANU
PREŞEDINTELE CURŢII CONSTITUŢIONALE

Duminică, 14 Ianuarie, 2018 - 16:16

Dragnea a făcut numărătoarea și a tras linia. Își poate permite o înfruntare cu Mihai Tudose. Are numărul necesar de voturi. Îl poate pune cu botul pe labe. Fie îl domesticește, fie îl excomunică. E socoteala lui. Pe barba lui și a partidului. Dar dacă Tudose nu se lasă? Dacă are niște ași în mânecă? Dacă se confirmă că este o dronă? Să vedeți în ce scenariu putem intra.

Vineri, 12 Ianuarie, 2018 - 14:08

Profesorul Lucian Drăguț a fost decorat de Președintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de „Cavaler”, cu prilejul Zilei Naționale a României, „în semn de apreciere a eforturilor depuse ca cercetător și profesor, contribuind astfel, prin studii de înalt nivel academic, la creșterea performanțelor și competitivității învățământului”, după cum se menționează în distincția acordată.

Vineri, 12 Ianuarie, 2018 - 13:43

Preşedintele României, Klaus Iohannis, îl va primi marţi, 16 ianuarie a.c., pe Prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, în cadrul vizitei oficiale pe care înaltul demnitar nipon o întreprinde la Bucureşti.

Aceasta este prima vizită în România a unui Prim-ministru al Japoniei şi are loc în contextul aniversării a 5 ani de la convenirea, în 2013, a Parteneriatului Reînnoit dintre România şi Japonia.

Joi, 11 Ianuarie, 2018 - 16:40

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 11 ianuarie a.c., următoarele decrete:

* Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 33/2016 pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind actele de stare civilă şi actele de identitate ale cetăţenilor români;

* Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 67/2017 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005 privind cinematografia;

Miercuri, 10 Ianuarie, 2018 - 18:02

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretele de decorare a unor instituții de învățământ.

Astfel, cu prilejul aniversării a 200 de ani de la înfiinţare, în semn de apreciere pentru rezultatele de excepţie obţinute în procesul de formare intelectuală şi umană a tinerelor generaţii, pentru promovarea calităţii învăţământului românesc, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit Ordinul „Meritul pentru Învăţământ”, în grad de Mare Ofiţer, Colegiului Naţional „Sfântul Sava” din municipiul Bucureşti.

Marţi, 9 Ianuarie, 2018 - 17:36

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 9 ianuarie a.c., următoarele decrete:

Marţi, 9 Ianuarie, 2018 - 16:28

Preşedintele României,  Klaus Iohannis, a primit marţi, 9 ianuarie a.c., la Palatul Cotroceni, vizita delegaţiei OMV-Petrom, conduse de către Directorul General al Grupului OMV AG, Rainer Seele.

În cadrul întrevederii, conducerea OMV AG a prezentat strategia de dezvoltare a companiei, care include o creştere a gradului de internaţionalizare a Petrom, în vederea valorificării oportunităţilor existente în regiune, precum şi o creştere consistentă a investiţiilor începând cu anul acesta.

Luni, 8 Ianuarie, 2018 - 17:14

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 8 ianuarie a.c., următoarele decrete:

* Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 47/2017 pentru prorogarea unui termen şi pentru modificarea art. 13 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 232/2016 privind industria naţională de apărare, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative;

Luni, 8 Ianuarie, 2018 - 00:13

Mircea Drăghici, deputat PSD în Parlamentul României, a transmis o scrisoare către Klaus Iohannis după discursul președintelui de la CSM. 

Scrisoarea unui român către președintele său!

Domnule Președinte,

Ați participat la ședința CSM – forul suprem al magistraturii române. Aveți acest acest drept, ați mai facut-o! Este un atribut firesc, constituțional, al președintelui țării în relația cu o instutuție fundamentală a statului român.

Duminică, 7 Ianuarie, 2018 - 18:05

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), în calitate de membru activ al societății civile a transmis astăzi o scrisoare către Președintele României, Klaus W. Iohannis prin care îi supune atenției riscul generat de crizele repetate din sistemul public de sănătate din România și îi cere sa intervină în stoparea încălcării dreptului fundamental al cetățeanului la sănătate.

Duminică, 7 Ianuarie, 2018 - 13:21

Mai multe grupuri civice au transmis următoarea solicitare către Președintele României și Comisia de la Veneția:

Domnule Președinte Klaus Iohannis,

Sunteți, conform Constituției, singurul mediator chemat să acționeze atunci când intervine o criză în funcționarea autorităților publice. Mai mult, art. 80 alin. 2 din Constituție ne spune că sunteți chemat să vă exercitați funcția de mediator nu numai atunci când există un blocaj sau un dezechilibru între puterile statului, ci și între stat și societate.

Sâmbătă, 6 Ianuarie, 2018 - 13:30
Prin decizia de a nu considera mutarea ambasadei la Ierusalim o opțiune legitimă

Ambasada Statului Palestina la București salută declarația președintelui Klaus Iohannnis de a reafirma poziția statului român în ceea ce privește statutul Ierusalimului.

“Prin decizia de a nu considera mutarea ambasadei la Ierusalim o opțiune legitimă, România dovedește încă o dată respect față de principiile de drept și față de legea internațională” a spus Excelența Sa, domnul Fuad Kokaly, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Statului Palestina la București.

Miercuri, 3 Ianuarie, 2018 - 11:27

2018 este anul în care, inevitabil, Elena Udrea va vorbi. În 2018 ea va fi pusă literalmente la zid. Va primi o condamnare după gratii. Acest deznodământ, corect sau incorect, nu mai poate fi evitat. La fel cum reacția previzibilă a Elenei Udrea nu lasă loc la prea multe incertitudini. Mulți dintre cei care au încercat să se decupleze de ea vor plăti, la pachet, o factură publică. Morală. Dar care poate deveni și penală. 

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 10:59

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa la reuniunea Consiliului European, care va avea loc în zilele de 14 şi 15 decembrie a.c., la Bruxelles, Regatul Belgiei. 

Pe agenda Consiliului European se vor afla subiecte privind domeniul apărării şi securităţii, dimensiunea socială a Uniunii Europene (UE), educaţia şi cultura, respectiv politica UE în domeniul migraţiei. Totodată, vor avea loc discuţii referitoare la procesul de retragere a Marii Britanii din UE. 

Marţi, 5 Decembrie, 2017 - 17:12

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit marți, 5 decembrie a.c., cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București.

În cadrul reuniunii organizate de Ambasada Republicii Estonia, țară care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene, au fost abordate aspecte legate de principalele teme aflate pe agenda Consiliului European care va avea loc în perioada 14-15 decembrie a.c., precum și evoluțiile din plan intern.

Subscribe to Klaus Iohannis