Joi, 26 Aprilie, 2018 - 11:23

Domnului VALER DORNEANU

PREŞEDINTELE CURŢII CONSTITUŢIONALE

 

În temeiul dispozițiilor art. 146 lit. a) din Constituție și ale art. 15 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, formulez următoarea

 

SESIZARE  DE  NECONSTITUŢIONALITATE

asupra

Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 202/1998

privind organizarea Monitorului Oficial al României

 

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 09:24

Preşedintele Klaus Iohannis primește, miercuri, conducerea Băncii Naţionale a României, la Palatul Cotroceni.

La întâlnire vor participa guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi prim-viceguvernatorul instituţiei, Florin Georgescu.

Întâlnirea va avea loc miercuri, la ora 12,00.
 

Marţi, 24 Aprilie, 2018 - 16:23
Pentru șpaga de... 20 milioane de euro!

Presedintele Klaus Iohannis a dat aviz pentru urmarirea penala a fostului ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, cercetat pentru ca ar fi savarsit doua infractiuni de luare de mita, in perioada exercitarii functiei ministeriale.

Spaga din dosarul in care mai e anchetat si Cristian Boureanu (fost deputat) se ridica la 20 milioane de euro.

Marţi, 24 Aprilie, 2018 - 13:39

Preşedintele României, Klaus Iohannis, se va afla joi, 26 aprilie a.c., în municipiul Bacău.

Cu acest prilej, Preşedintele României va efectua o vizită la societatea comercială Aerostar S.A., Grup Industrial Aeronautic - Bacău. Compania este lider local şi regional în domeniul fabricaţiei de piese destinate domeniului aviaţiei, în întreţinerea de avioane civile şi în furnizarea de soluţii în domeniul sistemelor defensive aero şi terestre.

Luni, 23 Aprilie, 2018 - 21:14

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, în timpul unei plimbări cu bicicleta, că Bucureştiul este frumos, dar traficul este infernal, indiferent de anotimp.

"Am constatat că primăvara Bucureştiul este frumos, dar traficul este infernal indiferent de anotimp. Aici se impun îmbunătăţiri. Mi-aş dori să văd mai multă lume pe jos, pe biclicletă. De la reşedinţă până aici am făcut trei minute",a a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a făcut o plimbare cu bicicleta în Capitală, luni seara.

Luni, 23 Aprilie, 2018 - 13:52

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 23 aprilie a.c., următoarele decrete:

* Decret privind acreditarea doamnei Nineta Bărbulescu, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Australia, şi în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Kiribati, în Republica Fiji şi în Insulele Solomon, cu reşedinţa la Canberra;

Luni, 23 Aprilie, 2018 - 10:37

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis luni, 23 aprilie a.c., un mesaj cu ocazia Zilei Forţelor Terestre.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

"Sărbătorirea Zilei Forţelor Terestre, al căror patron spiritual este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă, are, în acest an, o semnificaţie aparte.

Duminică, 22 Aprilie, 2018 - 14:00

1. Inculparea „manu militari” a „criminalilor” care au dat... Revoluția / 2. Iohannis a șezut, a cugetat și a zis:
Nein! / 3. Liderii români salută (fără să fie nevoie) bombardarea Siriei / 4. Puciul „fetelor” din FRF:
Burleanu l-a „ciuruit” pe Lupescu! / 5. Conflict asupra mutării ambasadei României din Israel

Sâmbătă, 21 Aprilie, 2018 - 08:00

 „Bomba zilei” a reprezentat-o nefericitul memorandum de pregătire a mutării ambasadei Romîniei în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim STOP Guvernul a inițiat această operațiune fără a se consulta cu președintele, titularul de drept al operațiunilor diplomatice și de reprezentare STOP  Viorica Dăncilă nu i-a răspuns la telefon atunci când Iohannis a a dorit să afle ce a fost în capul guvernului, pentru că asista la un festival al lalelelor STOP  Ideea a fost alui Dragnea pe care, la început (după anunțul lui Trump) nimeni nu a luat-o în seam

Vineri, 20 Aprilie, 2018 - 16:28

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curții Constituționale, vineri, 20 aprilie a.c., o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii pentru completarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor şi demnităților publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea şi funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.

Prezentăm textul integral al cererii:

"Domnului VALER DORNEANU

Vineri, 20 Aprilie, 2018 - 10:56

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi seara că nu îl interesează dacă preşedintele Klaus Iohannis va candida pentru un nou mandat de şef al statului.

Vineri, 20 Aprilie, 2018 - 09:53

Preşedintele României, Klaus Iohannis, spune că nu a fost informat sau consultat cu privire la intenţia Guvernului României de lansare a procesului de relocare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. 

Cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public referitoare la intenția Guvernului României de lansare a procesului de relocare a Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, Administrația Prezidențială face următoarele precizări:

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 16:05

Klaus Iohannis a declarat în cadrul declarației comune de presă că a avut ocazia sa discute și să aprofundeze foarte multe aspecte ale relației bilaterale.

Președintele României a  subliniat relația foarte bună pe care țara noastră o are cu Italia, în multe domenii:

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 12:03

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut joi, 19 aprilie a.c., o alocuţiune în cadrul în cadrul seminarului "Redefinirea contextului de securitate în Europa de Sud-Est - o abordare de la Bucureşti".

Vă prezentăm în continuare textul alocuţiunii:

"Mr. Doran, President of CEPA,
Mr. Hirsch, Chairman of the Board of CEPA,
Domnilor parlamentari,
Doamnă viceprim-ministru,
General Hodges,
Domnule Şef al Statului Major,
Dear participants,
Doamnelor şi domnilor,

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 11:48

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 19 aprilie a.c., un mesaj cu prilejul prezentării raportului de activitate al Consiliului Concurenţei pentru anul 2017.

Mesajul a fost prezentat de către Cosmin Marinescu, Consilier Prezidenţial - Departamentul Politici Economice şi Sociale.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Miercuri, 18 Aprilie, 2018 - 18:58

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 18 aprilie a.c., următoarele decrete:

Miercuri, 18 Aprilie, 2018 - 18:03

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind încetarea raporturilor de serviciu cu MAI ale chestorului principal de poliţie Nicolae Gheorghe, fost şef al Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI), informează Administraţia Prezidenţială.

La începutul lunii februarie a anului 2016, fostul premier Dacian Cioloş l-a demis pe Gheorghe Nicolae din funcţia de şef al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Miercuri, 18 Aprilie, 2018 - 15:58

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri un decret de rechemare a lui Ion Vîlcu din  calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al României în Statele Unite Mexicane, Republica Nicaragua, Republica El Salvador, Republica Costa Rica, Republica Guatemala şi în Republica Honduras, arată un comunicat al Administrației prezidențiale.

Miercuri, 18 Aprilie, 2018 - 14:10
Iohannis, ca președinte al României

Chestionat de jurnaliști în legătură cu speculațiile privind plecarea sa la președinția Consiliului European Klaus Iohannis a spus că se simte foarte confortabil în postura de președinte al României.

Miercuri, 18 Aprilie, 2018 - 14:03

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 18 aprilie a.c., pe Preşedintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher, cu prilejul vizitei pe care acesta a efectuat-o la Bucureşti pentru a participa la reuniunea parlamentară a Formatului Bucureşti (B9).

Discuţiile cu Preşedintele Senatului francez au vizat agenda de securitate, consolidarea cooperării bilaterale dintre cele două ţări, inclusiv din perspectivă parlamentară, agenda europeană şi respectiv problematica internaţională. 

Miercuri, 18 Aprilie, 2018 - 09:54

Update: Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a susţinut miercuri, 18 aprilie a.c., o declaraţie de presă, la finalul sesiunii de deschidere a primului Summit Parlamentar al Formatului Bucureşti.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiei de presă:

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 13:47

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, aoreciază că decizia şefului statului, Klaus Iohannis, de a refuza revocarea Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA a fost previzibilă.

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 13:06

Mai mult de o lună i-a trebuit președintelui ca să facă ceea ce putea imediat după raportul „subiectiv” al lui Toader: să zică un NU hotărât propunerii de revocare a Codruței. N-a făcut-o și ne-a ținut într-o inutilă tensiune, deși cei care și-au imaginat că ar fi putut să dea curs revocării se pot număra pe degetele de la o mână de parlamentar STOP  Era și logic: cum să dai afară pe cea căreia i-ai tot cântat imnuri de slavă pentru cât de competentă este?

Luni, 16 Aprilie, 2018 - 14:45

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va susţine luni, 16 aprilie a.c., ora 18:00, o declaraţie de presă, la Palatul Cotroceni.

Președintele va da un verdict cu privire la revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Cererea de revocare a şefei DNA a fost formulată de către Tudorel Toader încă de la finalul lunii februarie.

CSM a avizat negativ raportul întocmit de ministrul Justiţiei, dar preşedintele are decizia finală pe această speţă.

Luni, 16 Aprilie, 2018 - 08:53

Băsescu crede că Iohannis îşi doreşte să fie preşedintele Consiliului European, iar PSD ar putea să-l sprijine în susţinerea acestuia pentru funcţie "ca să netezească drumul lui Dragnea sau Tăriceanu către Preşedinţia României".

Sâmbătă, 14 Aprilie, 2018 - 13:31
Dacă americanii ne-ar fi livrat rachetele, poate că am fi lansat și noi câteva...

Fără o consultare prealabilă cu Guvernul și Parlamentul și fără un mandat din partea CSAT, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că România este solidară cu acţiunile alianţei SUA, Marea Britanie şi Franţa, care a lansat, sâmbătă dimineaţă, un atac cu rachete de croazieră în Siria. Şeful statului reiterează condamnararea atacului cu arme chimice al ui Bashar-al-Assad asupra populaţiei

Vineri, 13 Aprilie, 2018 - 13:30
nr. 215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curţii Constituţionale, vineri, 13 aprilie a.c., o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali.

Vă prezentăm textul integral al cererii:

Bucureşti, 13 aprilie 2018

Domnului VALER DORNEANU

PREŞEDINTELE CURŢII CONSTITUŢIONALE

Vineri, 13 Aprilie, 2018 - 10:45

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală în cazul lui Ion Iliescu, fost şef al statului, Petre Roman, fost premier, şi Gelu Voican Voiculescu, în legătură cu săvârşirea infracţiunii contra umanităţii în dosarul ''Revoluţiei'', a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 18:00

Legea care prevede amenzi usturatoare pentru angajatorii care colaboreaza cu muncitori la negru a fost promulgata de presedinte.

Cei care incalca prevederile noilor norme risca sa scoata din buzunar intre 20.000 si 200.000 de lei. 

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 10:49

Ultima sperietoare în materie de justiție la care au recurs „independentiștii” este un dubios ONG pus sub acoperirea unor țări(?) care sunt împotriva corupției (de parcă ar fi și altele în favoarea acesteia).

Subscribe to Klaus Iohannis