Miercuri, 29 Aprilie, 2020 - 13:25

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus, miercuri, că declaraţia şefului statului cu privire la proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost una care "descalifică total" funcţia prezidenţială.

Joi, 16 Aprilie, 2020 - 12:31

Cătălin Ivan (ADN): Domnule Klaus Werner Iohannis, România a avut tot felul de președinți de la Revoluție până astăzi, unul mai puțin bun decât celălalt, dar niciodată unul atât de ipocrit, aservit intereselor altora și mai străin de tot ce este românesc!
 
•  Coordonatorul politic al ADN, Cătălin Ivan, adresează public o Scrisoare Deschisă Președintelui României, Klaus Werner Iohannis. O redăm integral: 

Luni, 30 Martie, 2020 - 12:01

Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, a semnat, la 16 martie, un decret de urgenţă care, printre alte măsuri, permite Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) să ordone anunţuri de retragere a site-urilor web şi a rapoartelor care conţin "fake news". Federaţia Europeană a Jurnaliştilor (EFJ) consideră că guvernele au dreptul să abordeze dezinformarea. Cu toate acestea, aceste măsuri ar putea duce la autocenzură. Autorităţile publice pot fi tentate să abuzeze de puterea de a închide abordările care se abat de la linia oficială.

Joi, 26 Martie, 2020 - 13:30

Faţă de evoluţia situaţiei epidemiologice actuale, Biroul Executiv al CMR, după ce anterior a comunicat în câteva rânduri cu membrii colegiului prin postări pe site-ul CMR, revine acum, pe această cale, în mod public, cu câteva solicitări, în opinia noastră, imperioase.

Corpul profesional al medicilor este acum, mai mult ca oricând, la dispoziţia autorităţilor guvernamentale, în folosul cetăţenilor.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 12:15

În perioada 16-19 februarie 2020 va avea loc cea de-a XXIII-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), la Rin Grand Hotel, Bucureşti.

Lucrările Adunării generale se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, Excelenţa Sa, Klaus Werner Iohannis.

Joi, 17 Octombrie, 2019 - 11:23

"Vă arăt azi cum vrea Iohannis să vă prostească atunci când se jură că pensiile și salariile nu vor fi tăiate. E o mare păcăleală!", a scris secretarul general al PSD, Mihai Fifor, pe Facebook.

"Pentru a reduce veniturile nu trebuie neapărat să le tai, cum a făcut Băsescu. Poți să le impozitezi, poți anula praguri minime garantate, poți desființa beneficii salariale sau poți crește taxe și tarife la utilități. Rezultatul este același: mai puțini bani în buzunarele românilor!

Vineri, 14 Iunie, 2019 - 10:10

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, critică pactul politic propus de preşedinte şi semnat de Opoziţie.

"Ieri, de ziua sa, dl Klaus Werner Iohannis și-a făcut un cadou ”instituțional”: și-a convocat susținătorii devotați pentru semnarea unui pact ilegitim și imoral – din motive pe care le-am expus deja miercuri – menit să alimenteze, la nivelul publicului, impresia că domnia sa lucrează.

Vineri, 17 Mai, 2019 - 09:54

SCRISOARE DESCHISĂ

Adresată domnului Preşedinte al României Klaus Werner IOHANNIS

FEDERAŢIA LOJA DE ONOARE A REVOLUŢIONARILOR DIN DECEMBRIE 1989 - LORD '89, constituită din asociaţii ce au drept scop apărarea, respectarea şi promovarea idealurilor Revoluţiei Române din Decembrie '89,

Joi, 25 Aprilie, 2019 - 13:44

Secretarul general al PSD Codrin Ştefănescu a declarat că, prin întrebările la referendum anunţate de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Klaus Iohannis „face pur şi simplu băşcălie de români”.

Vineri, 22 Martie, 2019 - 10:40

UPDATE Declaraţiile de presă ale preşedintelui PNL, Ludovic Orban, ale prim-vicepreşedintelui PNL, Raluca Turcan şi ale candidatului la PE, Rareş Bogdan, în conferinţa de presă de la Sibiu - 21 martie 2019

Raluca Turcan

Colegii mei, pot să le spun aşa, sunt alături de organizaţia PNL Sibiu pentru a transmite, deopotrivă, un mesaj de apreciere pentru organizaţia PNL Sibiu, dar şi pentru sibieni, pentru că PNL Sibiu va avea ca voce în Parlamentul European pe Rareş Bogdan. Numărul unu pe lista PNL pentru Parlamentul European va fi vocea PNL Sibiu în Parlamentul European.

Vineri, 22 Februarie, 2019 - 13:03

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a trimis Curţii Constituţionale vineri, 22 februarie a.c., o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii bugetului de stat pe anul 2019.

Vă prezentăm textul integral al sesizării:

Bucureşti, februarie 2019

Domnului VALER DORNEANU
PREŞEDINTELE CURŢII CONSTITUŢIONALE

În temeiul dispoziţiilor art. 146 lit. a) din Constituţie şi ale art. 15 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, formulez următoarea

Vineri, 1 Februarie, 2019 - 12:17

Social democraţii au scris pe pagina de Facebook, că proiectul de buget, arată categoriile de interes, printre care ivestiţii în infrastructura de transport, dezvoltarea locală, educație şi aparatura medicală

Luni, 26 Noiembrie, 2018 - 17:55

PSD nu inițiază niciun demers de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, a declarat, luni, liderul PSD, Liviu Dragnea. 

„Nu este luat în calcul niciun demers de suspendare a președintelui. Dacă vreți să-l suspendați dumneavoastră, PSD nu va lua în calcul niciun demers. Nu inițiază PSD niciun demers de suspendare”, a spus Dragnea. 

El l-a criticat însă pe președintele Klaus Iohannis pentru amânarea numirilor în cazul remanierii guvernamentale.

 

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 16:50
În schimb, va veni patriarhul la Cotroceni, însoțit de Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis Patriarhului Daniel că nu poate participa la ceremonia de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului care va avea loc duminică, zi în care șeful statului va participa la reuniunea extraordinară a Consilului European pe tema Brexit. Iohannis a mai spus că sfințirea Catedralei reprezintă ”o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte”.

Joi, 22 Noiembrie, 2018 - 19:00

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că nu va lua o decizie în ceea ce priveşte cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare, decât după sărbătorile Centenarului şi data de 1 Decembrie.

"PSD este la al treilea guvern în nici doi ani, au fost schimbate enorm de multe persoane pe poziţiile de ministru, i-am numărat, nu o să vă vină să credeţi, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum miniştri în aceste guverne.

Marţi, 20 Noiembrie, 2018 - 15:46
Liviu Dragnea nu a fost invitat!

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, nu a primit o invitaţie de la Palatul Cotroceni de participare la ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri, programată la ora 15.30.

În acest moment, Liviu Dragnea se află în biroul său de la Parlament, unde discută cu preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

După ce preşedintele Klaus Iohannnis a anunţat că refuză numirea Liei Olguţa Vasilescu la Transporturi şi a lui Ilan Laufer la Dezvoltare, la biroul lui Dragnea au venit liderul PSD Neamţ, Ionel Arsene, dar şi liderul PSD Bacău, Dragoş Benea.

Luni, 12 Noiembrie, 2018 - 17:02

Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac extrem de dur la adresa Guvernului. El susține că România nu este pregătită pentru preluarea președinției UE și arată că acest Guvern a luat-o razna. Președintele cere înlocuirea de urgență a acestui Guvern ”Dragnea-Dăncilă, un accident al democrației”.

”Este vorba despre anul 2019. Știți bine că de la 1 ianuarie România va prelua șefia Consiliului UE, o poziție onorantă, o poziție solicitantă, dar și foarte grea.

Luni, 5 Noiembrie, 2018 - 17:00

129 de ONG-uri au semnat o scrisoare prin care îi cer lui Klaus Iohannis să nu promulge proiectul de lege pentru combaterea spălării banilor şi să-l retrimită la Parlament pentru a reexamina prevederile privind activitatea asociaţiilor, dar şi să ceară opinie din partea Comisiei de la Veneţia.

Vineri, 26 Octombrie, 2018 - 10:05

În cursul dimineții de astăzi, 26 octombrie a.c., președintele României, Klaus Werner Iohannis, a fost externat din Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC), cu recomandări medicale privind planul de recuperare fizică, elaborat post-operator intervenției artroscopice minim invazive, practicate la umărul stâng. 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost internat joi, 25 octombrie a.c., la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" pentru o intervenţie chirurgicală la umărul stâng.

Subscribe to Klaus Werner Iohannis