Vineri, 13 Iulie, 2018 - 15:15

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, vineri, la Iaşi, că schimbarea conducerii Agenției Naționale de Transplant (ANT) va rezolva problema listelor de așteptare și va duce la o transparentizare a întregului proces.

Joi, 5 Iulie, 2018 - 08:34

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a semnat Ordinul de numire a dr. Alexandra Anca Mureşan în funcţia de director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 19:21

Ministrul Sănătii, Sorina Pintea, numit-o miercuri pe doctorița Alexandra Anca Mureșan în funcția de director executiv al Agenției Naționale de Transplant.

Luni, 2 Iulie, 2018 - 12:27

Începând de astăzi şi până în data de 31 august 2018, inspectorii sanitari vor desfăşura o acţiune de control în staţiunile de pe litoralul românesc şi perimetrul Deltei Dunării.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 11:26

Sorina Pintea, ministrul Sănătății și Cristian Grasu, secretar de stat au participat în această dimineață la deschiderea celui de - al VIII - lea Curs European de Neuroreabilitare care se desfășoară la Eforie Nord.
Evenimentul reunește cercetători științifici ai neurologiei mondiale care vor prezenta și dezbate în următoarea săptămână cele mai recente descoperiri din domeniu.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 11:01

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat Ordonanța de Urgență pentru asigurarea continuității asistenței medicale primare prin centrele de permanență și pentru modificarea și completarea Legii 263/2004 privind asigurarea continuității asistenței medicale prin centrele de permanență.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 10:29

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a participat în această seară la cea de-a doua ședință trimestrială a serviciilor publice de ambulanță și la Consiliul Național al Federației Naționale Sindicale "Ambulanța" care se desfășoară în aceste zile la Eforie Nord.

Ministrul Sănătății a declarat că știe situația în care se află serviciile publice de ambulanță. 

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 14:10

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a vizitat în această dimineață Spitalul Județean de Urgență Slatina, la invitația autorităților locale.

Ministrul Sănătății a fost însoțit în această vizită de către vicepremierul Paul Stănescu.

Sorina Pintea a vizitat secțiile UPU, pediatrie, neonatologie, secția de Obstetrică - Ginecologie - lehuze și a discutat cu medicii din unitatea sanitară și reprezentanții autorităților locale.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 13:32

“Vreau să le mulțumesc tuturor celor care înțeleg importanța donării de sânge și care, prin gestul lor, ajută pacienții care au nevoie de sânge ca să supraviețuiască. Vreau să mulțumesc și celor 43 de donatori care au participat ieri la acțiunea organizată de Centrul de transfuzii București prin care a fost marcată Ziua Mondială a Donatorului. Tot în parcul Herastru îi așteptăm în weekend pe tineri, pentru a dona în cadrul acțiunii comune cu organizatorii festivalului Untold”, a declarat Sorina PINTEA, ministrul Sănătății.

Joi, 14 Iunie, 2018 - 08:45

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii participă, în perioada 13-14 iunie 2018, la Întâlnirea de nivel înalt privind prosperitatea şi solidaritatea sistemelor de sănătate, eveniment organizat, la Tallinn, de către Biroul Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi Ministerul Afacerilor Sociale din Estonia.

Joi, 7 Iunie, 2018 - 09:38

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea şi Preşedintele CNAS Răzvan Vulcănescu au aprobat Ordinul comun care detaliază modul de aplicare a noilor mecanisme de încheiere şi de derulare a contractelor de tip cost-volum/cost-volum-rezultat, reglementate prin OUG nr. 32/2018.

Joi, 7 Iunie, 2018 - 08:43

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, face parte din delegaţia condusă de premierul României,  Viorica Dăncilă, care se află în vizită oficială în Republica Portugheză, în perioada 6-7 iunie.

În cadrul acestei vizite, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea a semnat astăzi cu omologul său din Republica Portugheză Memorandumul de Înţelegere între ministerele de resort din cele două ţări, care are ca scop dezvoltarea colaborării în domeniul sănătăţii dintre cele două state.

Vineri, 1 Iunie, 2018 - 09:35
Invitat special, ministrul Sorina Pintea

Sorina Pintea, Ministrul Sanatatii, Diana-Loreta Paun, Consilier de Stat, Administratia Prezidentială, Departamentul de Sanatate Publica si Octavian Alexandrescu, Subsecretar de Stat in Ministerul Sanatatii, au confirmat participarea la cea de-a noua editie a Forumului Industriei Farmaceutice, organizat de Pharma Business Services marti, 5 iunie 2018, la Novotel Hotel, Bucuresti.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 11:06

Sorina Pintea, ministrul Sănătății se află în perioada 21-23 mai 2018 la Geneva, acolo unde conduce delegația României la cea de-a 71-a Adunare Mondială a Sănătății (AMS), desfășurată la Palatul Națiunilor Unite.

Sorina Pintea este însoțita de Adrian Vieriță, ambasadorul României la Națiunile Unite si de prof. dr. Alexandru Rafila, consilier personal onorific pentru sănătate publica al ministrului sănătății. 

Miercuri, 2 Mai, 2018 - 16:00

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat miercuri, după întâlnirea cu sindicaliştii, că va prezenta premierului Viorica Dăncilă propunerile acestora.

"Este vorba despre nişte propuneri pe care sindicatele le-au făcut pentru a rezolva problemele salarizării din acest an, propuneri pe care o să le prezint doamnei prim-ministru în cursul zilei de astăzi. Propunerile sunt aproximativ aceleaşi care au fost făcute după mitingul din Piaţa Victoriei, (...) propuneri pe care le analizăm, o să le propun doamnei prim-ministru", a declarat Pintea.

Miercuri, 2 Mai, 2018 - 15:40

Ordinul de ministru care prevedea decontarea procedurilor medicale privind transplantul pulmonar de către statul român la clinica AKH din Viena pacienţilor care au făcut transplant pulmonar la această unitate va fi modificat, astfel încât aceşti pacienţi să poată beneficia în continuare de decontarea cheltuielilor, a declarat Gheorghe Cernătoiu, unul din pacienţii care au beneficiat de transplant pulmonar, după întâlnirea cu ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Luni, 23 Aprilie, 2018 - 12:35

În contextul în care, în România, rata de vaccinare a scăzut dramatic în ultimii ani, Săptămâna Europeană a vaccinării reprezintă un eveniment pe care ministrul Sănătăţii doreşte să îl marcheze printr-un mesaj de susţinere fermă a vaccinării.

Vineri, 13 Aprilie, 2018 - 11:17

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri că, în cazul personalului auxiliar, este posibil să apară scăderi de venituri, ca urmare a aplicării noului regulament privind sporurile.

Joi, 5 Aprilie, 2018 - 12:06

Ministrul Sănătății a solicitat luna trecută o situație centralizată a medicamentelor care au discontinuități în aprovizionare sau lipsesc din unitățile sanitare în care derulează programul național de oncologie în contract cu casele de asigurări.

Săptămâna aceasta, responsabili Ministerului Sănătății împreună cu conducrea ANMDM și UNIFARM au analizat situația fiecărui produs în parte și au solicitat date suplimentare de la producătorii medicamentelor care lipsesc de pe piață pentru a identifica soluții rapide pentru aprovizionare.

Miercuri, 4 Aprilie, 2018 - 08:51

Ministerul Sănătăţii va derula un program pentru dotarea spitalelor municipale şi orăşeneşti cu aparatură medicală de bază.

"Este nevoie să oferim pacienţilor servicii medicale cât mai aproape de casă.

Trebuie să sprijinim spitalele mici să facă acest lucru.

Avem un program pentru dotarea acestor spitale cu aparatura necesară investigaţiilor de bază.

Duminică, 1 Aprilie, 2018 - 10:55

Imunoglobulina din Austria, adusă în urma activării, de către țara noastră, a Mecanismului de protecție civilă, a ajuns sâmbătă în România și urmează să fie distribuită către spitalele din țară, anunță Compania Unifarm, distribuitorul de medicamente al Ministerului Sănătăţii, într-o postare pe Facebook.

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 15:19

Studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale româneşti ce ar beneficia de finanţare din partea Uniunii Europene vor fi depuse, cel mai probabil, la sfârşitul anului la Bruxelles, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

'Depunerea documentelor prezintă unele întârzieri, dar acestea în mare parte au fost recuperate. În trimestrul IV am convingerea că studiile de fezabilitate vor fi depuse la Bruxelles', a precizat ea.

Pintea a spus că ritmul de muncă pentru aceste proiecte poate duce la recuperarea întârzierilor.

Marţi, 27 Martie, 2018 - 15:00

Aproximativ 100.000 de persoane cu epilepsie refuză să declare boala, preferând să își cumpere singure medicamentele, fie că le găsesc în România sau în alte țări. Iar acest lucru se întâmplă din cauza discriminării la care sunt supuse în mediul școlar, profesional sau în viața de zi cu zi - au atras atenția participanții la conferința ”Împreună suntem mai puternici decât EPILEPSIA”. Evenimentul, care a avut loc luni, 26 martie, cu ocazia Purple Day - Ziua Mondială a Epilepsiei, a fost organizat de revista Politici de Sănătate și Asociația Pacienților cu Epilepsie din România (ASPERO).

Joi, 22 Martie, 2018 - 13:53

Revista Politici de Sănătate, împreună cu Asociația Pacienților cu Epilepsie din România (ASPERO), organizează pe 26 martie 2018, la ora 13.00, conferința de presă organizată, la hotel Ramada Majestic, cu ocazia Purple Day - Ziua Mondială a Epilepsiei.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 18:09

Reprezentanții Declic au înmânat, marți, ministrului Sănătății, 20.000 de semnături pentru deblocarea nutriției parenterale. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ne-a promis în cadrul întâlnirii că, până la finalul anului, firmele care oferă îngrijire la domiciliu vor putea să îi hrănească intravenos pe cei peste 15.000 de bolnavi din România. Acest serviciu va fi decontat de stat, dacă ministerul va obține alocarea fondurilor necesare la rectificarea bugetară.
    

Vineri, 16 Martie, 2018 - 12:16

Săptămâna viitoare va ajunge în România imunoglobulina achiziţionată prin Mecanismul european de Protecţie Civilă, a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Joi, 15 Martie, 2018 - 12:36

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, joi, că deja a fost semnat contractul pentru livrarea celor 10.000 de fiole de imunoglobulină de către Austria.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 19:54

Sindicaliştii din domeniul sanitar şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea nu au ajuns la un acord în urma negocierilor purtate marţi la minister. În această după-amiază, la Ministerul Sănătăţii au avut loc noi runde de discuţii cu sindicatele din sistemul sanitar, Federaţiile SANITAS şi Solidaritatea Sanitară, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Luni, 12 Martie, 2018 - 18:21

Chiar mâine vom avea o nouă întâlnire cu SANITAS. Eu cred că acţiunile de protest anunţate nu se justifică în condiţiile în care salariile medicilor au crescut de la 1 martie a.c., la fel si veniturile nete. Ca ministru al Sănătăţii pot să vă asigur că sunt conştientă că avem nevoie de medici în ţară pentru a putea asigura un act medical de calitate. Ştiu că există discuţii şi nemulţumiri legate de modul de aplicare a sporurilor.

Luni, 12 Martie, 2018 - 17:17

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, luni, că problema imunoglobulinei este rezolvată parţial, pentru cel mult trei luni, iar primele 10.000 de doze vor fi trimise de către Austia şi vor fi primite în maximum două săptămâni. Premierul Viorica Dăncilă spunea duminică seara că problema imunoglobulinei a fost rezolvată, că azi şi pe termen mediu această problemă nu mai există.

Subscribe to Sorina Pintea