Luni, 23 Aprilie, 2018 - 12:35

În contextul în care, în România, rata de vaccinare a scăzut dramatic în ultimii ani, Săptămâna Europeană a vaccinării reprezintă un eveniment pe care ministrul Sănătăţii doreşte să îl marcheze printr-un mesaj de susţinere fermă a vaccinării.

Vineri, 13 Aprilie, 2018 - 11:17

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri că, în cazul personalului auxiliar, este posibil să apară scăderi de venituri, ca urmare a aplicării noului regulament privind sporurile.

Joi, 5 Aprilie, 2018 - 12:06

Ministrul Sănătății a solicitat luna trecută o situație centralizată a medicamentelor care au discontinuități în aprovizionare sau lipsesc din unitățile sanitare în care derulează programul național de oncologie în contract cu casele de asigurări.

Săptămâna aceasta, responsabili Ministerului Sănătății împreună cu conducrea ANMDM și UNIFARM au analizat situația fiecărui produs în parte și au solicitat date suplimentare de la producătorii medicamentelor care lipsesc de pe piață pentru a identifica soluții rapide pentru aprovizionare.

Miercuri, 4 Aprilie, 2018 - 08:51

Ministerul Sănătăţii va derula un program pentru dotarea spitalelor municipale şi orăşeneşti cu aparatură medicală de bază.

"Este nevoie să oferim pacienţilor servicii medicale cât mai aproape de casă.

Trebuie să sprijinim spitalele mici să facă acest lucru.

Avem un program pentru dotarea acestor spitale cu aparatura necesară investigaţiilor de bază.

Duminică, 1 Aprilie, 2018 - 10:55

Imunoglobulina din Austria, adusă în urma activării, de către țara noastră, a Mecanismului de protecție civilă, a ajuns sâmbătă în România și urmează să fie distribuită către spitalele din țară, anunță Compania Unifarm, distribuitorul de medicamente al Ministerului Sănătăţii, într-o postare pe Facebook.

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 15:19

Studiile de fezabilitate pentru cele trei spitale regionale româneşti ce ar beneficia de finanţare din partea Uniunii Europene vor fi depuse, cel mai probabil, la sfârşitul anului la Bruxelles, a declarat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

'Depunerea documentelor prezintă unele întârzieri, dar acestea în mare parte au fost recuperate. În trimestrul IV am convingerea că studiile de fezabilitate vor fi depuse la Bruxelles', a precizat ea.

Pintea a spus că ritmul de muncă pentru aceste proiecte poate duce la recuperarea întârzierilor.

Marţi, 27 Martie, 2018 - 15:00

Aproximativ 100.000 de persoane cu epilepsie refuză să declare boala, preferând să își cumpere singure medicamentele, fie că le găsesc în România sau în alte țări. Iar acest lucru se întâmplă din cauza discriminării la care sunt supuse în mediul școlar, profesional sau în viața de zi cu zi - au atras atenția participanții la conferința ”Împreună suntem mai puternici decât EPILEPSIA”. Evenimentul, care a avut loc luni, 26 martie, cu ocazia Purple Day - Ziua Mondială a Epilepsiei, a fost organizat de revista Politici de Sănătate și Asociația Pacienților cu Epilepsie din România (ASPERO).

Joi, 22 Martie, 2018 - 13:53

Revista Politici de Sănătate, împreună cu Asociația Pacienților cu Epilepsie din România (ASPERO), organizează pe 26 martie 2018, la ora 13.00, conferința de presă organizată, la hotel Ramada Majestic, cu ocazia Purple Day - Ziua Mondială a Epilepsiei.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 18:09

Reprezentanții Declic au înmânat, marți, ministrului Sănătății, 20.000 de semnături pentru deblocarea nutriției parenterale. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ne-a promis în cadrul întâlnirii că, până la finalul anului, firmele care oferă îngrijire la domiciliu vor putea să îi hrănească intravenos pe cei peste 15.000 de bolnavi din România. Acest serviciu va fi decontat de stat, dacă ministerul va obține alocarea fondurilor necesare la rectificarea bugetară.
    

Vineri, 16 Martie, 2018 - 12:16

Săptămâna viitoare va ajunge în România imunoglobulina achiziţionată prin Mecanismul european de Protecţie Civilă, a anunţat vineri ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Joi, 15 Martie, 2018 - 12:36

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, joi, că deja a fost semnat contractul pentru livrarea celor 10.000 de fiole de imunoglobulină de către Austria.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 19:54

Sindicaliştii din domeniul sanitar şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea nu au ajuns la un acord în urma negocierilor purtate marţi la minister. În această după-amiază, la Ministerul Sănătăţii au avut loc noi runde de discuţii cu sindicatele din sistemul sanitar, Federaţiile SANITAS şi Solidaritatea Sanitară, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Luni, 12 Martie, 2018 - 18:21

Chiar mâine vom avea o nouă întâlnire cu SANITAS. Eu cred că acţiunile de protest anunţate nu se justifică în condiţiile în care salariile medicilor au crescut de la 1 martie a.c., la fel si veniturile nete. Ca ministru al Sănătăţii pot să vă asigur că sunt conştientă că avem nevoie de medici în ţară pentru a putea asigura un act medical de calitate. Ştiu că există discuţii şi nemulţumiri legate de modul de aplicare a sporurilor.

Luni, 12 Martie, 2018 - 17:17

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, luni, că problema imunoglobulinei este rezolvată parţial, pentru cel mult trei luni, iar primele 10.000 de doze vor fi trimise de către Austia şi vor fi primite în maximum două săptămâni. Premierul Viorica Dăncilă spunea duminică seara că problema imunoglobulinei a fost rezolvată, că azi şi pe termen mediu această problemă nu mai există.

Duminică, 11 Martie, 2018 - 14:00

Congresul PSD: Alegeri cu răspundere limitată! * Criza „imnoglobinei”: Help UE și NATO! * Diploma lui Teodorovici demolează Academia SRI * Bilanțul PG - tribună oratorică pentru Iohannis * Pe urmele lui Ceaușescu: Iohannis vrea sa-i împace pe sârbi cu kosovarii
 

Vineri, 9 Martie, 2018 - 09:02
Rau cu rău, dar mai rău fară 

”Am cunoscut un tip care s-a lasat de fumat, de baut, de sex si mancaruri grase. A fost sanatos pana cand s-a sinucis”. Butada, atribuita comedianului Johnny Carson, nu e departe de adevar STOP ”Un studiu alarmant arata ca peste 20% dintre romani sufera de tulburari psihice”. Acesti  bolnavi nu socializează, lâncezesc in pat, sunt tristi si fara chef de viata. Anxietatea, depresia, dereglarile nervoase sau endocrine pot fi cauzate de stress, consumul de alcool, tutun sau droguri, de nopti pierdute sau alimentatia nesanatoasa. Dar, si de lipsa acestora. Sau din lipsa preocuparilor STOP Potrivit OMS, numarul persoanelor depresive la nivel mondial a ajuns la 350 milioane, afectand si viata celor din jur. Depresia poate duce la dezechilibre psihice extreme si chiar la suicid

Marţi, 6 Martie, 2018 - 14:53

Austria este prima ţară care răspunde apelului României în ceea ce priveşte imunoglobulina, în urma declanşării Mecanismului de Protecţie Civilă european.

Marţi, 6 Martie, 2018 - 08:39

Ministerul Sănătăţii a luat decizia de a declanşa Mecanismul European de protecţie civilă pentru asigurarea cantităţii de imunoglobulina necesară pentru tratamentul populaţiei! Având în vedere discontinuităţile apărute începând de anul trecut în aprovizionarea cu imunoglobulină umană, Ministerul Sănătăţii a luat decizia pentru declanşarea Mecanismului European de protecţie civilă. Decizia a fost aprobată de premierul României.

Luni, 5 Martie, 2018 - 16:07

Primarul Dan Tudorache și Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, au prezentat macheta și structura Spitalului de Urgență "Sfântul Vasile cel Mare"
1015 paturi, 37 de săli de operație și 60 de linii de gardă, caracteristicile noii unități medicale

Luni, 5 Martie, 2018 - 13:54

Premierul Viorica Dăncilă a avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții asociațiilor de suport pentru copiii cu sindrom Down și pacienților cu boli rare, ca un prim pas în vederea identificării soluțiilor la problemele cu care se confruntă.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, reprezentanți ai instituțiilor publice cu responsabilități în domeniu.

Joi, 1 Martie, 2018 - 19:55

Începând cu data de 1 martie 2018, managementul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Dr. Constantin Opriş' Baia Mare a fost preluat de doctorul Vasile Pop, directorul medical al unităţii spitaliceşti, după ce fostul manager, ec. Sorina Pintea, actual ministru al Sănătăţii, şi-a suspendat contractul de management, începând cu data de 28 februarie.

Joi, 1 Martie, 2018 - 17:39

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a participat astăzi, alături de preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, la întâlnirea cu reprezentanţii Colegiului Medicilor din România şi ai medicilor de familie, destinată discutării proiectului Normelor metodologice de aplicare în anul 2018 a Contractului-cadru ce va reglementa condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor ?i a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Joi, 22 Februarie, 2018 - 12:31

 Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi că situaţia salariilor mai multor categorii profesionale se va echilibra. Aceasta a depus la Camera Deputaţilor câteva amendamente la Ordonanţa 91, adoptată în decembrie, care "ar ajusta sau regulariza cât de cât lucrurile". 

Este vorba de Ordonanţa de urgenţă nr. 91 din 6 decembrie 2017 pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. 

Marţi, 13 Februarie, 2018 - 08:39

Conducerea executivă a CNAS a prezentat în cursul zilei de 12 februarie Ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, şi Consiliului de Administraţie al instituţiei principalele elemente de noutate ale Contractului-cadru ce va reglementa condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2018-2019, proiect de act normativ care va fi supus aprobării guvernului.

Luni, 12 Februarie, 2018 - 17:43

Ministerul Sănătăţii anunţă că, în timpul întâlnirii informale dintre Sorina PINTEA, ministrul Sănătăţii şi reprezentanţii sindicatelor din domeniu, unui reprezentant al Confederaţiei Sindicale Meridian, cunoscut cu afecţiuni cardiace, i s-a făcut rău şi a intrat în stop cardio-respirator.

Secretarul de stat, dr. Cristian GRASU, dr. Tiberiu BRĂDĂŢAN, subsecretar de stat şi preşedintele Federaţiei Ambulanţă Gheorghe CHIŞ, care participau la întâlnire, au început manevrele de resuscitare, continuându-le până la sosirea echipajelor specializate.

Luni, 12 Februarie, 2018 - 15:31

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a transmis un mesaj către pacienţii bolnavi de cancer:

"Le transmit (n.r. pacienţilor bolnavi de cancer) să aibă încredere, pentru că găsim soluţii pentru a rezolva problemele, eu însămi având în familie pacienţi cu această patologie. Deci, ştiu ce înseamnă, ştiu suferinţa prin care trec şi le transmit să aibă încredere", a declarat ministrul Sănătăţi,luni, la RFI.
 

Luni, 12 Februarie, 2018 - 15:10

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, apreciază că este nevoie de schimbări în politica medicamentului pe plan naţional.

"Este necesar să facem schimbări în politica medicamentului pe plan naţional. N-aş putea să vă dau date concrete în acest moment, încă mă informez asupra acestui fenomen, dar asigur populaţia că medicamentele esenţiale, cele care au lipsit o perioadă, vor începe să apară. Adică, deja avem grijă, împreună cu o echipă din minister şi cu ANMDM-ul, de acest lucru. Chiar ne preocupă", a declarat ministrul Sănătăţi,luni, la RFI.

Joi, 8 Februarie, 2018 - 15:46

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a spus că personalul medical din sistemul de sănătate va avea creşteri de la 70 la 170%. Prin urmare, un medic primar va ajunge să câştige net, de la 1 martie, peste 9.000 de lei.

Vineri, 2 Februarie, 2018 - 12:44

Având în vedere debutul la nivel național a circulației virusului gripal, specialiștii recomandă  continuarea vaccinării antigripale la nivelul cabinetelor medicilor de familie, în special pentru persoanele din categoriile la risc recomandate de Organizația Mondială a Sănătății (copii și adulți cu boli cronice – respiratorii, metabolice, renale, cardiovasculare, HIV/SIDA, gravide, persoane cu vârsta de peste 65 ani, copii și bătrâni instituționalizați).

Joi, 1 Februarie, 2018 - 13:46

Sorina PINTEA, ministrul Sănătăţii, s-a întâlnit în această dimineaţă cu reprezentanţii Alianţei Naţionale a Pacienţilor cu Boli Rare. 

Subscribe to Sorina Pintea