Sâmbătă, 18 August, 2018 - 09:43
Iar Iohannis a făcut apel la continuarea protestelor

 

Viorica Dăncilă i-a transmis o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în care îl acuză pe președintele României că a făcut apel la continuarea protestelor, menționând că mitingul din 10 august a fost o încercare de înlăturare pe cale violentă a guvernului.

Joi, 16 August, 2018 - 12:19

Este o lună de foc. În care nici măcar nu se poate pune problema unui armistițiu. Nici măcar pentru o zi. E luna în care Klaus Iohannis ori își nimicește adversarii, ori își semnează ieșirea de pe scena politică. Și tocmai acum în teatrul de război apare un adversar cu totul și cu totul neașteptat pentru Dragnea. Adversarul intern. O buturugă mică, ce poate răsturna carul mare. 

Luni, 13 August, 2018 - 09:59

Noua Revoluție cu arome de fecale și de gaze lacrimogene a eșuat lamentabil după ce comandoul lui Bot a fost împiedicat să intre în clădirea Guvernului și să ajungă în biroul lui Grindeanu de unde să proclame Republica Diasporei STOP  Toate socotelile strategiilor de pe internet s-au împiedicat de inconștiența Jandarmilor care, în loc să se alăture Poporului, au preferat calitatea dezonorantă de gardă pretoriană a lui Dăncilă STOP  Dacă strategia reușea, președintele Iohannis nu ar fi avut de ales și ar fi trebuit să investească un nou guvern, după „rețeta

Luni, 13 August, 2018 - 00:00

[-După ce mă întorc din concediu promit să-l informerz pe preşedinte ca să numească un interimar!]

Sâmbătă, 11 August, 2018 - 16:32
Premierul „condamnă ferm acțiunile violente produse în București desfășurate de grupuri organizate prin deturnarea unei manifestații civice”.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă condamnă ferm acțiunile violente produse în București, vineri seară, desfășurate de grupuri organizate prin deturnarea unei manifestații civice.

Rapoartele Ministerului Afacerilor de Interne arată că violențele au fost provocate gradual de către grupuri de persoane bine organizate, care au atacat forțele de ordine, instituții și au distrus bunuri publice, în scopul declanșării unui conflict între persoanele care manifestau pașnic și forțele de ordine, prin vulnerabilizarea autorității statului.

Luni, 6 August, 2018 - 09:17
Doamna premier a plecat supărată că președintele a țipat la dânsa la telefon!

Premierul Viorica Dăncilă pleacă astăzi în concediu pentru o săptămână şi şi-a delegat atribuţiile vicepremierului Paul Stănescu.  Asta, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituţională (CCR) reclamând un conflict juridic preşedinte-premier.

Conform unei decizii a premierului publicată marţi în Monitorul Oficial, vicepremierul Paul Stănescu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, va exercita în perioada 6-13 august atribuţiile de prim-ministru privind conducerea operativă a Guvernului.

Duminică, 5 August, 2018 - 00:53

1. Premieră națională; se taie din bugetele serviciilor!!! / 2. Fifor - cât pe ce să declanșeze al treilea război mondial!  / 3. Iohannis contestă la CCR... concediul lui Dăncilă!  / 4. Nababul Vlasov, lichidatorul Camerei de Comerț - încă o condamnare​​​​​​​ ​​​​​​​ / 5. Onea - primul „procuror de elită” din DNA, suspendat

Vineri, 3 August, 2018 - 11:08

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 3 august a.c., Președintelui Curții Constituționale, domnul Valer Dorneanu, o cerere de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Prim-ministrul României și Președintele României.

Vă transmitem în continuare textul cererii:
Domnului Valer Dorneanu

PREŞEDINTELE CURŢII CONSTITUŢIONALE

 

Vineri, 3 August, 2018 - 08:29

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat proiectul rectificării bugetare potrivit căruia rectificarea este pozitivă (aproape 6 miliarde de lei), dar cu tăieri de fonduri de la SRI, SIE, STS, SPP şi Administraţia Prezidenţială.

Prin urmare, vor fi alocate 178,1 milioane lei la Educaţie şi 891,1 milioane lei pentru Sănătate.

Concret, fodurile pentru Educaţie vor merge la: bursele pentru elevi şi studenţi, investiţii la unităţile de învăţământ, granturi pentru învăţământul secundar (Banca Mondială) și unele clădiri ale facultăților de stat.

Joi, 2 August, 2018 - 13:46

Premierul Viorica Dăncilă a spus joi că prima rectificare bugetară din acest an va fi pozitivă.

"Avem o rectificare bugetară pozitivă, avem venituri în plus la bugetul general consolidat per sold de aproape şase miliarde de lei. La ora 19,00 voi prezenta detaliile rectificării bugetare. Ordonanţa de rectificare va fi adoptată în a doua jumătate a lunii august", a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de guvern.

Joi, 2 August, 2018 - 09:27

Primarul General, Gabriela Firea, a avut miercuri, 1 august, la Palatul Victoria, o intalnire cu Premierul Romaniei, Viorica Dancila cu care a discutat despre sistemul centralizat de termoficare din Bucuresti si despre situatia celor doua entitati care asigura producerea si distributia energiei termice in Capitala, RADET si ELCEN.

Luni, 30 Iulie, 2018 - 13:42

 M-a vizitat recent nepoțica mea din Canada. Am rămas surprins - evident,plăcut - că știe ce înseamnă sinonim,omonim,antonim. Are doar 9 ani și e in clasa a treia. Deci,n-a trecut printr-o facultate,nici prin liceu,nici n-a terminat scoala primara. Nu este nici prim-ministru. Sa nu se creada ca o laud pe nepotica mea. Toti copiii din tari civilizate invata din primii ani de scoala cum sa vorbeasca si sa scrie corect,ba chiar si in  doua-trei limbi straine. Asa ca sa-mi fie scuzata ,de către elevii canadieni si toti ceilalti, analogically cu lelea Vasilica a noastra, din Videle.

Duminică, 29 Iulie, 2018 - 18:28

Ambasadorul „nostru” la Washington, George Maior, a fost convocat de secretarul de stat al Energiei Perry, care l-a mustrat pentru indisciplina de care dă dovadă Parlamentul de la București cu legea Offshore, care nu corespunde înțelegerilor anterioare (dintre cine și cine?) STOP Ambasadorul, disciplinat (nu ca Klemm!) s-a angajat să transmită mesajul cu maximă operativitate pentru a se repara defecțiunea apărută în parteneriat STOP  Semnal de șoc din partea sârbilor: au refuzat să-l extrădeze pe Ghiță și se pare că îi vor acorda chiar și azil politic, din

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 16:10

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, aflată în vizită oficială în Republica Macedonia, a avut astăzi o întâlnire cu prim-ministrul macedonean, Zoran Zaev. În cadrul reuniunii, care survine la scurt timp după întrevederea recentă din marja Summit-ului 16+1 de la Sofia, din 4 iulie 2018, cei doi înalți oficiali au continuat discuțiile pe subiecte de interes comun, precum stadiul cooperării bilaterale, integrarea europeană și euro-atlantică a Republicii Macedonia, precum și evoluțiile recente la nivel regional.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 08:32

Un incident nefericit provocat de exprimare pripită, sub imperiul emoției puternice produse de starea fermierilor români confruntați cu o epidemie care îi lasă mai săraci decât erau, a blândului ministru Daea, l-a transformat pe acesta într-un adevărat inamic public al celor care se simt datori să își dea cu părerea pe orice speță, oricât de irelevantă.

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 07:59
FUMIGENE DE WEEKEND (43)

FUMIGENE DE WEEKEND (43)

Guardian dezvăluie de ce scumpește, de fapt, Pfizer Champix-ul. Nu pentru ca se vinde bine, cum declara oficial, ci pentru ca, in Anglia, in ultimul deceniu, prescrierea lui de către medici, pentru lăsatul de fumat, a scăzut cu 75%. Public Health England recomanda in schimb țigările electronice. Asta e o explicație simpla a competiției dintre industria sanatatii si industria tutunului, prin intermediul mercenarilor intitulați “profesioniști in sănătate publica” STOP Tot Guardian demasca și înfierează Institutul de Afaceri Economice pentru promovarea unor opinii neoliberale, acuzând “finanțarea obscura”. Vezi Doamne, e neetic sa promovezi idei de dreapta pe banii companiilor de tutun, dar e perfect scuzabil sa promovezi idei stângiste pe bani publici, de la Comisia Europeană STOP Evident, textul e preluat de 2035 fără tutun, care nu aude bâzâitul muștii de pe propria căciula STOP Parmezanul ca tutunul. Cruciada monomana a OMS împotriva așa-numitelor boli netransmisibile frizează, deja, absurdul. ”Imaginați-vă o roata de Parmigiano, adica 40 de kile de bunătate, etichetată cu poza unui obez bolnav, pe care scrie: ”Parmigiano Reggiano dăunează grav sănătăţii“ sau: „Brânza provoacă diabet“, scrie Il Giornale

Marţi, 24 Iulie, 2018 - 11:43

Premierul Viorica Dăncilă apreciază că preluarea de către Ministerul Economiei a pachetului majoritar de acţiuni la Şantierul Naval Mangalia reprezintă o "reuşită importantă" a statului român.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 19:04

TRANSCRIEREA DECLARAŢIILOR DE PRESĂ SUSŢINUTE DE PREŞEDINTELE PNL, LUDOVIC ORBAN, LA FINALUL BIROULUI EXECUTIV AL PNL - 23 IULIE 2018

Am asistat cu stupoare la aşa-zisul bilanţ la 6 luni prezentat de premierul Dăncilă. Pot să spun doar atât. Doamna Dăncilă este cel mai prost prim-ministru din istoria României, iar actualul Guvern este cel mai prost din istoria României.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 17:00

Prezentarea, de către premierul Viorica Dăncilă, a bilanțului guvernării la șase luni de mandat

Luni, 23 Iulie, 2018 - 07:48
Viorica Dăncilă își prezintă bilanțul!

Deși tradiția guvernării pesediste era ca la șase luni să se schimbe premierul cu altul, teoretic mai bun, de data aceasta Viorica Dăncilă pare să se dovedească mai bună decât Grindeanu și Tudose la un loc. Așa că nu numai că rămâne în funcție - în ciuda dorinței și îndemnurilor lui Iohannis - dar își mai prezintă și realizările -  luni la Palatul Victoria, la ora 14.00, bilanţul Executivului la şase luni de la preluarea guvernării. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică că vor fi prezentate cele mai importante măsuri adoptate de Cabinet.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 00:00

[-Şi vă rog doamnă Dăncilă, să îi transmiteţi salutări lui Liviu şi să-i spuneţi că îl aştept la o cafea.]

Duminică, 22 Iulie, 2018 - 14:00

1. Armistițiu la Cotroceni? Invitația la ceai a lui Iohannis / 2. Avertisment pentru Orban: reuniunea pedeliștilor din PNL / 3. Isteria amnistiei / 4. Conflict pe casa lui Iohannis între Teodorovici și Mișa / 5. Vâlcov lansează teoria „Momentului Zero”

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 14:03

Surprinzătoarea invitație adresată de presedintele Iohannis premierului Dăncilă s-a consumat în această dimineață. O primă versiune asupra întâlnirii ne este oferită de la Palatul Victoria:

Azi, 18 iulie, Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Președintele Klaus Werner Iohannis, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce privește stadiul pregătirii dosarelor și a temelor de interes, cât și referitor la aspectele tehnice, de infrastructură și program.

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 20:00

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, marţi, că Guvernul va adopta un act normativ, propus de Ministerul Sănătăţii, prin care va fi majorat de la 900 la 990 de lei plafonul veniturilor până la care pensionarii pot beneficia de medicamente compensate.

Duminică, 15 Iulie, 2018 - 07:13
„Dacă aţi fi dorit mai multe autostrăzi trebuia să nu îl votaţi pe Traian Băsescu în 2005".

Fostul premier al României Adrian Năstase a declarat sâmbătă, la recepția oferită de Ambasada Franței, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a făcut numeroase compromisuri în privinţa legilor justiţiei, iar timpul a trecut în devafoarea lui, susţinând că legea amnistiei ar fi trebuit dată de mult timp.

Joi, 12 Iulie, 2018 - 16:52

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi că vor fi acordate stimulente financiare pentru absolvenţii care au obţinut media 10 atât la evaluarea naţională, cât şi la examenul de bacalaureat. 

"Pentru că apreciem şi vrem să încurajăm performanţele şcolare, vom aproba astăzi stimulente financiare pentru absolvenţii care au obţinut media 10 atât la evaluarea naţională, cât şi la examenul naţional de bacalaureat", a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern. 

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 10:15

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut miercuri o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu ocazia vizitei de lucru a oficialului român la Bruxelles. La întrevedere au participat Frans Timmermans, prim-vice-președinte al CE, și Corina Crețu, comisar european pentru politică regională.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 15:00

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut marti o întrevedere cu Phil Hogan, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, în contextul vizitei de lucru pe care oficialul român o efectuează la Bruxelles în perioada 9-10 iulie a.c. Ministrul fondurilor europene, doamna Rovana Plumb a participat la această întrevedere.

Luni, 9 Iulie, 2018 - 19:03

Prim-ministrul României, Viorica Dancilă, va efectua, în perioada 9-10 iulie 2018, o vizită de lucru la Bruxelles, prilej cu care va avea o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. De asemenea, va avea discuții cu doamna Corina Creţu, comisar european pentru politică regională, domnul Phil Hogan, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, și domnul Günther Oettinger, comisar european pentru buget și resurse umane.

Subscribe to Viorica Dăncilă