Publicat: 20 Martie, 2017 - 20:11

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit luni, 20 martie 2017, pe ministrul adjunct georgian de externe, David Dondua, aflat la București pentru consultări cu partea română. În cadrul discuțiilor au fost evidențiate nivelul foarte bun al dialogului bilateral, precum și cooperarea practică pe multiple paliere.

Ministrul Teodor Meleșcanu a adresat felicitări Georgiei pentru decizia Consiliului Uniunii Europene de liberalizare a regimului de vize pentru cetățenii georgieni, ce urmează a intra în vigoare în etapa următoare. A arătat că România va continua să sprijine aspirațiile europene și euro-atlantice ale poporului georgian și a reiterat susținerea pentru integritatea teritorială și suveranitatea Georgiei.

De asemenea, șeful diplomației române a exprimat interesul părții române pentru dezvoltarea dialogului politic la nivel înalt, inclusiv în contextul aniversării, în luna iunie 2017, a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-georgiene.

Oficialul georgian a mulțumit pentru susținerea constantă a României și a arătat că partea georgiană împărtășește aprecierile privind nivelul foarte bun al relațiilor bilaterale. De asemenea, a exprimat întreaga deschidere pentru consolidarea dialogului politic la nivel înalt și a cooperării sectoriale.