Publicat: 9 Aprilie, 2020 - 10:42
Share

Între 23 - 25 aprilie 2020, tinerii cu vârste între 12-14 ani din România pot viziona şi vota online cel mai bun film european pentru adolescenţi. Competiţia Young Audience Award (YAA) este organizată în România de EducaTIFF, programul de educaţie cinematografică al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, în parteneriat cu Academia Europeană de Film.

Anul acesta, la a şaptea ediţie, în mod excepţional, filmele vor putea fi vizionate şi votate online, pentru a le permite micilor cinefili să se bucure de fime în siguranţă, acasă. Adolescenţi din 34 de ţări aleg, prin vot, dintre cele trei filme nominalizate, câştigătorul trofeului pentru 'Cel mai bun film european de tineret'.

Cum funcţionează?

* Până joi, 16 aprilie, adolescenţii între 12-14 ani se pot înscrie completând acest formular: tiny.cc/efayaa

* Participanţii vor fi validaţi şi vor primi o parolă personalizată, prin care vor putea accesa platforma de vizionare a filmelor.

* Filmele vor putea fi vizionate online între 23-25 aprilie, pe platforma dedicată.

* Duminică, 26 aprilie, micii juraţi vor participa la discuţii pe tema filmelor şi vor putea vota online filmul preferat. În aceeaşi zi va avea loc şi festivitatea de premiere a celui mai bun film european pentru adolescenţi al anului.

Filme nominalizate

ROCCA, regia Katja Benrath
Rocca are 11 ani şi duce o viaţă unică. În timp ce tatăl ei astronaut veghează asupra ei din spaţiul cosmic, Rocca locuieşte singură cu veveriţa ei şi, pentru prima oară în viaţă, se duce la o şcoală normală. Aici, felul ei de a fi, lipsit de griji şi nonconformist, iese imediat în evidenţă. Îi confruntă pe derbedeii clasei, pentru că dreptatea i se pare foarte importantă. De asta se şi împrieteneşte cu Caspar, un băiat fără adăpost pe care încearcă să-l ajute. Cu un optimism fără margini, Rocca dovedeşte, ajutată de noii ei prieteni, că şi copiii au puterea de a schimba lumea.

"Vacanţa mea extraordinară cu Tess", regia Steven Wouterlood
Micul Sam şi familia lui îşi petrec concediul pe insula olandeză Terschelling, dar fratele lui Sam îşi rupe piciorul chiar în prima zi. Lui Sam nu-i convine, dar accidentul i-o aduce în cale pe Tess, o fată ciudată care are plan ingenios de a-şi întâlni tatăl pe care nu l-a cunoscut niciodată. Are doar o săptămână la dispoziţie pentru a reuşi şi este sigură că Sam poate fi de ajutor. Doar datorită ei va descoperi băiatul cât de importantă este familia...

"Fratele meu vânează dinozauri", regia Stefano Cipani
Fratele lui Jack, Gio, are sindromul Down. În copilărie, părinţii i-au spus lui Jack că fratele lui are super puteri, ca un erou de benzi desenate. Acum însă, că urmează să meargă la liceu, nu mai crede în povestea cu super eroi, şi ajunge să îi fie ruşine de fratele său. Mai ales după ce o cunoaşte pe Arianna, prima sa iubire. Dar nu poţi fi iubit de cineva aşa cum eşti, dacă nu poţi iubi la rândul tău pe cineva, în ciuda defectelor sau greşelilor sale.

Tag-uri Institutii: