Luni, 23 Iulie, 2018 - 08:06
Printr-o Ordonanță de Guvern

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, duminică seară, că se poartă discuţii (fără să precizeze cu cine) pentru o posibilă Ordonanţă de Guvern pentru legea off-shore, el precizând că prevederile din lege nu sunt bine definite în anexe şi nu sunt clare.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 07:48
Viorica Dăncilă își prezintă bilanțul!

Deși tradiția guvernării pesediste era ca la șase luni să se schimbe premierul cu altul, teoretic mai bun, de data aceasta Viorica Dăncilă pare să se dovedească mai bună decât Grindeanu și Tudose la un loc. Așa că nu numai că rămâne în funcție - în ciuda dorinței și îndemnurilor lui Iohannis - dar își mai prezintă și realizările -  luni la Palatul Victoria, la ora 14.00, bilanţul Executivului la şase luni de la preluarea guvernării. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică că vor fi prezentate cele mai importante măsuri adoptate de Cabinet.

Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 14:49

Primăria Capitalei intenționează să ofere 5.000 de eco-vouchere în valoare de câte 9.000 de lei, pentru achiziționarea unor mașini noi, cu nivel redus de emisii, non-diesel sau electrice, ce se acordă în schimbul predării spre casare a unui autovehicul vechi, potrivit unui proiect de pe ordinea de zi a Cosiliului general al municipiului București.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 18:32

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea care prevede majorarea, de la 48 de ore la 15 zile, a perioadei în care persoanele pot plăti valoarea amenzilor la jumătate. Legea îşi propune eficientizarea şi facilitarea procesului de achitare a contravenţiilor.

Joi, 19 Iulie, 2018 - 13:43

 Prezentăm proiectele de acte normative care ar putea fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 19 iulie 2018

 

 

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 15:41

În perioada 09-19 iulie 2018, la sediul Organizației Națiunilor Unite (ONU) de la New York (SUA), se desfășoară reuniunea Forumului Politic de Nivel Înalt al ONU privind Dezvoltarea Durabilă (HLPF), organizat sub egida Consiliului Economic şi Social al ONU (ECOSOC).

Delegația României prezentă la segmentul ministerial al reuniunii (15-19 iulie) este condusă de viceprim-ministrul și ministrul Mediului, Grațiela GAVRILESCU.

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 14:03

Surprinzătoarea invitație adresată de presedintele Iohannis premierului Dăncilă s-a consumat în această dimineață. O primă versiune asupra întâlnirii ne este oferită de la Palatul Victoria:

Azi, 18 iulie, Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Președintele Klaus Werner Iohannis, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce privește stadiul pregătirii dosarelor și a temelor de interes, cât și referitor la aspectele tehnice, de infrastructură și program.

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 12:16

Activitatea de inmatriculare vehicule este ingreunata in anumite judete de lipsa ghiseelor destinate persoanelor juridice si alocarea prelucrarii dosarelor acestora intr-un interval de timp insuficient de mare.

Astfel, aparitia cozilor este invitabila iar cel mai elocvent exemplu este cel de la Prahova acolo unde, saptamana trecuta, doamna director de la D.R.P.C.I.V. a fost cateva zile in concediu iar inlocuitorul acesteia nu a avut suficienti nervi pentru a face fata solicitarilor.

Sâmbătă, 14 Iulie, 2018 - 16:12
Îi oferă însă protecție de la Poliție și Jandarmi

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a avizat negativ cererea Laurei Codruța Kovesi de a obține protecția SPP, argumentând că Poliţia şi Jandarmeria îi pot oferi protecţia necesară, relatează Antena 3, în contextul în care ea nu mai este procuror-șef.

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 17:09

Toți românii al căror nume conține litera „î” sau care provin din localități a căror denumire conține această literă la interior vor fi nevoiți să își schimbe buletinele, pașapoartele sau permisele de conducere.

Asta deoarece un proiect votat joi în Senat prevede că toate localitățile vor folosi în denumirea lor litera “â” în locul liderii “î”, conform regulilor Academiei. Astfel, toate actele de identitate vor trebui să fie schimbate.

Luni, 9 Iulie, 2018 - 19:03

Prim-ministrul României, Viorica Dancilă, va efectua, în perioada 9-10 iulie 2018, o vizită de lucru la Bruxelles, prilej cu care va avea o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. De asemenea, va avea discuții cu doamna Corina Creţu, comisar european pentru politică regională, domnul Phil Hogan, comisar european pentru agricultură și dezvoltare rurală, și domnul Günther Oettinger, comisar european pentru buget și resurse umane.

Luni, 9 Iulie, 2018 - 09:56

În ultimele 24 de ore, Ministerul Afacerilor Interne a acționat cu toate forțele și mijloacele  necesare în zonele afectate de inundații.

Conform situației centralizate la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată care funcționează la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice s-au semnalat efecte la nivelul a 38 localități din 19 județe (AB, AR, BH, BV, BZ, CL, CJ, CT, CV, DB, DJ, GL, HR, MS, OT, PH, SB, TR și VL) și Municipiul București

Duminică, 8 Iulie, 2018 - 18:34

Camera Deputaţilor va dezbate, luni, de ora 16.00, proiectul care stabileşte măsuri pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. Liderul PSD, Liviu Dragnea a atras atenţia că cel mai mare risc pentru România ar fi ca gazele doar să tranziteze ţara şi să ajute doar la dezvoltarea altor state.

Legea privind exploatarea gazelor naturale din Marea Neagră, la vot final în sesiunea extraordinară. Cele două obiective anunţate de Dragnea: demararea exploatării din perimetrele offshore şi câştiguri financiare pentru România

Duminică, 8 Iulie, 2018 - 13:23
S-au înregistrat efecte în 27 de localități din 16 județe și Municipiul București.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a convocat astăzi comandamentul de urgență cu prefecții din județele aflate sub avertizări meteorologice și hidrologice.

Peste  21.000 de lucrători ai MAI sunt alertați și pregătiți să intervină pentru ajutorarea populației și limitarea efectelor fenomenelor meteorologice.

Sâmbătă, 7 Iulie, 2018 - 19:29

În cursul zilei de sâmbătă, secretarul de stat dr. Raed Arafat a luat legătura telefonic cu prefecții și inspectorii șefi ai inspectoratelor pentru situații de urgență din județele vizate de avertizarea cod portocaliu de inundații care va intra în vigoare începând de mâine dimineață: Argeş, Braşov, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea și Ilfov.

 

Sâmbătă, 7 Iulie, 2018 - 08:50

Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, George Fazacaş, a fost înlocuit din funcţie, iar în locul acestuia a fost numită Adriana Croitoru.

Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate a fost înfiinţată în anul 2016, funcţionând în subordinea Ministerului Mediului.

Sâmbătă, 7 Iulie, 2018 - 08:43

Potrivit ANM, de sâmbătă ora 16.00 până luni ora 21.00 sunt așteptate ploi și instabilitate atmosferică accentuată.

În zonele deluroase și montane, precum și în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25...30 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp.

Sâmbătă, 7 Iulie, 2018 - 08:39

În data de 6 iulie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc o ședință operativă convocată de secretarul de stat dr. Raed Arafat și secretarul de stat Mihai Dan Chirică la care au participat în sistem videoconferință prefecții din județele vizate de avertizările hidro-meteorologice care vor intra în vigoare începând de sâmbătă.

 

Vineri, 6 Iulie, 2018 - 17:33

Funcţionarii publici vor da evaluări scrise anuale, iar cei care vor avea pregătirea şi eficienţa solicitată de instituţiile în cauză vor rămâne, care nu vor pleca ''acolo unde se regăsesc mai bine'', a declarat joi deputatul PSD Nicuşor Halici, care a prezentat principalele modificări ale proiectului Codului administrativ.

Joi, 5 Iulie, 2018 - 18:00

Guvern va aproba, în şedinţa de joi, acordarea de ajutoare de urgenţă, în valoare de 6 milioane de lei, dar şi scoaterea din rezervele de stat a unor materiale de construcţii, paturi, locuinţe modulare şi alimente pentru persoanele afectate de inundaţiile din ultima perioadă.

Joi, 5 Iulie, 2018 - 17:34

Premierul Viorica Dănicilă anunță alocări de fonduri fără precedent pentru a stimula reducerea șomajului și inserția pe piața muncii a tinerilor absolvenți.

”Așa cum ne-am angajat în programul de guvernare, vom continua cu măsurile de reducere a șomajului și reinserție pe piața muncii. Pe ordinea de zi de astăzi avem un proiect de act normativ prin care stabilim modul în care se vor încheia contractele de ucenicie și vom stimula reducerea șomajului.

Joi, 5 Iulie, 2018 - 16:12

     I.          PROIECTE DE LEGI

1.    PROIECT DE LEGE pentru aprobarea contului general anual de execuţie a bugetului de stat, a contului anual de execuţie a bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate şi a contului general anual al datoriei publice aferente anului 2017

Proiectele de acte normative și documentele de politici publice incluse pe agendă pot suferi unele modificări în urma dezbaterilor din cadrul ședinței Guvernului României.

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 08:11
Pentru evaluarea pagubelor produse de inundații și a măsurilor rapide de intervenție

Premierul Viorica Dăncilă a convocat în această dimineață, începând cu ora 10, mai mulți membri ai Cabinetului, pentru a participa la o ședință operativă pentru evaluarea pagubelor produse de inundații și a măsurilor rapide de intervenție.

La ședință vor participa:

1. Ministrul Dezvoltării Regionale și Administraței Publice, Paul Stănescu

2. Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan

3. Ministrul Apărării Naționale, Mihai-Viorel Fifor

4. Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici

Duminică, 1 Iulie, 2018 - 18:05

   Aproximativ 190 militari cu 15 mijloace tehnice au intervenit, în ultimele 48 de ore, la solicitarea autorităților centrale și locale cu atribuții în domeniul intervenției în situațiile de urgență, în județele Bacău, Brașov, Buzău și Covasna, pentru sprijinirea populației din zonele afectate de ploi și pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice și hidrologice.

Duminică, 1 Iulie, 2018 - 13:00

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au intervenit și pe timpul nopții în sprijinul populației afectate de inundații. Avertizările meteorologice și hidrologice au fost restrânse, situația revine la normal în zonele afectate.

Pe parcursul nopții trecute, angajații MAI au intervenit pentru salvarea/evacuarea a 45 persoane.

În acest moment nu mai sunt atenționări sau avertizări meteorologice în vigoare.

Mai sunt valabile avertizari hidrologice pana astăzi, 01.07.2018 la ora 16.00, respectiv mâine, 02.07.2018, la ora 16.00.

Duminică, 1 Iulie, 2018 - 10:48

​Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneș însoțit de directorul general al A.N. „Apele Române”, Victor Sandu, directorul general adjunct, Dorel – Marcel Dume, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Brașov, Mihai Uță și prefectul județului Brașov, Marian Iulian Rasaliu, s-au deplasat sâmbătă după-amiază, în localitatea Budila, pentru a vedea la fața locului situația creată de ruperea piciorului central al podului căii ferate Brașov – Întorsura Buzăului, care traversează râul Târlung.

Duminică, 1 Iulie, 2018 - 10:40

Pe parcursulzilei de sâmbătă au fost salvate din situații de risc peste 760 de persoane.

A fost refăcută legătura rutieră dintre localitățile Chiliile și Cănești, județul Buzău, unde 400 de persoane au rămas izolate în cursul dimineții. Podul rutier a fost refăcut cu sprijinul structurilor de intervenție.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne continuă misiunile pentru sprijinirea populației și limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice.

Sâmbătă, 30 Iunie, 2018 - 19:19

Angajații Ministerului Afacerilor Interne continuă misiunile pentru sprijinirea populației din zonele afectate de ploi și pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice. Până la această oră s-a intervenit pentru salvarea/evacuarea preventivă a peste 500 de persoane

Începând din această dimineață, personalul Ministerului Afacerilor Interne acționează în 72 de localități din 16 județe (Alba, Bacău, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Covasna, Hunedoara, Harghita, Iași, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman și Vrancea).

Sâmbătă, 30 Iunie, 2018 - 19:12

Ministerul Afacerilor Interne a distribuit în zonele afectate de fenomenele meteorologice alimente și alte produse necesare persoanelor evacuate din zonele inundate sau cu potențial inundabil.

Alimentele și produsele de strictă necesitate au fost distribuite în județele Bacău, Buzău, Covasna și Neamț.

În județul Bacău au fost trimise apă, conserve de carne și saci de dormit, după cum urmează:

-        Oituz – 2.000 litri de apă potabilă;

-        Slănic Moldova – 4.800 litri de apă potabilă;

Joi, 28 Iunie, 2018 - 21:05

 

Senatul a adoptat, in sfarsit, legea care sa permita aplicarea GDPR in Romania, la mai bine de o luna de cand noile norme de protectie a datelor cu caracter personal au intrat in vigoare in toate cele 28 de state membre ale UE.

Ca sa armonizeze legislatia nationala cu prevederile GDPR, statul roman a creat doua legi.

Subscribe to Administrație centrală