Luni, 19 Martie, 2018 - 19:41

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 19 martie 2018, pe ambasadorul Republicii Polone la București, Marcin Wilczek.

În cadrul întrevederii, prim-ministrul a subliniat caracterul dinamic al relațiilor strategice dintre România și Polonia, care se desfășoară anul acesta în contextul centenarelor naționale din ambele state. Oficialul român a exprimat convingerea că evenimentele care vor prilejui sărbătorirea acestor momente jubiliare vor reliefa apropierea istorică naturală dintre cele două țări, în virtutea numeroaselor interese și experiențe împărtășite.

Luni, 19 Martie, 2018 - 16:24

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 19 martie 2018, pe ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Statului Kuweit la București, Talal Mansour Alhajeri.

În cadrul discuțiilor, premierul român a exprimat satisfacția pentru nivelul dialogului politic bilateral, Statul Kuweit fiind un partener tradițional important al României în regiunea Golfului.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 12:24

Vasile Felix Cozma a fost numit în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, printr-o decizie a prim-ministrului Viorica Dăncilă publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

Acesta are rang de secretar de stat.

Vasile Felix Cozma îl va înlocui în această calitate pe Augustin-Leonid Moisiu. Premierul a semnat decizia de eliberare a acestuia din funcţie. 

Joi, 15 Martie, 2018 - 17:25

Florin Radu Ciocănelea a fost numit în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă publicată joi în Monitorul Oficial.

Conform deciziei, el va avea atribuţii în domeniul energiei.

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă a decis revocarea lui Iulian Offenberg din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Competente de Reglementare a Operaţiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO).

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 18:26

Prim-ministrul României Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 14 martie, pe Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în România, Paul Brummell. Discuțiile au oferit prilejul unui amplu schimb de opinii privind stadiul și perspectivele cooperării politico-diplomatice bilaterale, consolidarea Parteneriatului Strategic și cu privire la comunitatea românească din Marea Britanie.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 17:12

Preşedintele Klaus Iohannis solicită Parlamentului reexaminarea Legii pentru completarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 15:47

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut miercuri Parlamentului reexaminarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

''În opinia noastră, Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului cuprinde dispoziţii ce se impun a fi reanalizate de către Parlament'', se arată în cererea adresată de şeful statului preşedintelui Senatului. 

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 14:32

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 14 martie, la Palatul Victoria, pe Osman Koray Ertaș, ambasadorul Republicii Turcia în România, într-o vizită de curtoazie.

Tema centrală a discuțiilor dintre cei doi oficiali a constituit-o relația bilaterală dintre România și Turcia, în 2018 împlinindu-se 140 de ani de relații bilaterale. În cadrul primirii, a fost reconfirmat angajamentul ambelor părți pentru consolidarea relației bilaterale, pe baza parteneriatului strategic, cu accent pe aprofundarea cooperării economice și sectoriale.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 15:45

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 13 martie a.c., următoarele decrete:

Decret privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, delegată la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a doamnei Florentina Gavadia - pensionare, la data de 15 martie 2018;

Decret privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a doamnei Viorica Stoica - pensionare, la data de 2 aprilie 2018;

Marţi, 13 Martie, 2018 - 15:15

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 13 martie, pe Ramiro Fernandez Bachiller, ambasadorul Regatului Spaniei la București. Cei doi oficiali au exprimat satisfacția pentru relația bilaterală excelentă, confirmată de  Parteneriatul Strategic.

Discuțiile s-au concentrat asupra modalităților concrete de relansare a dialogului politic bilateral, a dinamizării cooperării sectoriale, în perspectiva organizării următoarei ședințe comune de guvern.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 14:33

Preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a primit pe şefii delegaţiilor participante la Prima Reuniune a Miniştrilor Apărării a Formatului Bucureşti (B9), înalţi oficiali din Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria, precum şi reprezentanţi ai SUA şi NATO. Reuniunea are loc în perioada 13-14 martie a.c. la iniţiativa comună a României şi Poloniei, ţări care gestionează derularea diferitelor componente ale formatului de consultări B9.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 14:22

Comitetul interministerial pentru implementarea obiectivelor rezultate din Parteneriatul Strategic cu SUA și a altor proiecte bilaterale România-SUA este înființat în conformitate cu decizia prim-ministrului Viorica Dăncilă.

Luni, 12 Martie, 2018 - 18:33

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) şi Comisia Electorală Independentă (IEC) din Regatul Haşemit al Iordaniei au semnat un memorandum de asistenţă şi colaborare în domeniul electoral, a informat AEP, luni, prin intermediul unui comunicat.

Luni, 12 Martie, 2018 - 18:12

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, 12 martie 2018, o întrevedere cu miniștrii afacerilor externe din Republica Bulgaria, Ekaterina Zaharieva, și din Republica Elenă, Nikos Kotzias, în prezența șefului diplomației române, Teodor Meleșcanu. Întâlnirea a avut loc cu prilejul celei de-a 10-a reuniuni trilaterale România-Bulgaria-Grecia, care a avut loc în aceeași zi, la București. Cea de-a noua reuniune trilaterală în acest format a fost organizată pe 7 mai 2014 în Grecia, la Salonic.

Luni, 12 Martie, 2018 - 16:32

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a primit-o, luni, la Palatul Victoria, pe Stella Ronner-Grubacic, ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, într-o vizită de curtoazie, în context fiind discutate aspecte referitoare la ridicarea MCV, potrivit unui comunicat al Executivului, care precizează că tema centrală a discuţiilor dintre cei doi oficiali a constituit-o relaţia bilaterală dintre România şi Olanda.

Luni, 12 Martie, 2018 - 15:04

Viceprim-ministrul Ana Birchall participă, la Skopje, la evenimentul pentru marcarea a 75 de ani de la deportarea evreilor din Macedonia. La ceremoniile organizate în perioada 11-13 martie sunt prezenţi înalţi oficiali ai Republicii Macedonia, delegaţi ai statelor europene şi reprezentanţi ai comunităţilor de evrei.

În acest context, astăzi a fost organizată o sesiune extraordinară a Parlamentului Republicii Macedonia dedicată acestui eveniment, în cadrul căreia vicepremierul Ana Birchall a transmis mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă.

Sâmbătă, 10 Martie, 2018 - 14:52
potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta elaborat de Finante

Drepturile de proprietate intelectuala, care includ si drepturile de autor, vor fi scoase din categoria veniturilor independente si tratate separat de Fisc.

Pentru acestea va fi reintrodusa retinerea la sursa a contributiilor la pensii si sanatate pentru persoanele fizice care obtin sume de la un platitor de venit cel putin egale cu 12 salarii lunare minime brute pe tara, respectiv de minimum 22.800 lei in acest an, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta elaborat de Finante.

Vineri, 9 Martie, 2018 - 16:12

AFIR recomandă demararea cât mai rapidă a procedurii de achiziție a proiectului tehnic. Conform recomandărilor Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP), stabilirea tipului de procedură se va face însumând valoarea estimată a proiectului tehnic cu cea a lucrărilor. 

Obținerea autorizației de construire reprezintă următorul pas în implementarea proiectului. Documentele emise de autoritățile de mediu, sanitare sau sanitar-veterinare se vor prezenta, după caz, de către beneficiar la ultima cerere de plată, după finalizarea investiției realizate prin PNDR 2020. 

Vineri, 9 Martie, 2018 - 12:06

Polițiștii au decis: protestează peste 2 săptămâni.

Opt sindicate din Poliție au încheiat un protocol de colaboare pentru organizarea unui protest de amploare pe 24 martie.

În plus, pe 22 și 23 martie dar și în perioada 26 – 30 martie, polițiștii vor picheta sediul MAI.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți de actuala finanțare a Minsiterului și cer o salarizare adecvată.

Joi, 8 Martie, 2018 - 17:55
O buruiană toxică ce crește pe maidane

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 8 martie, următoarele decrete:

* Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea art. 9 din Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România;

* Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională;

Joi, 8 Martie, 2018 - 16:41

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis joi CCR o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar.

Miercuri, 7 Martie, 2018 - 15:36

Premierul Viorica Dăncilă a spus la începutul şedinţei de Guvern că persoanele cărora urmează să le expire paşapoartele vor fi notificate printr-un SMS începând de miercuri.

'Realizarea acestui proiect a fost posibilă datorită unei bune colaborări interministeriale, interinstituţionale dintre Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcţia Generală de Paşapoarte, şi Ministerul Afacerilor Externe - Departamentul Consular şi Compania Naţională Imprimeria Română', a declarat Dăncilă.

Miercuri, 7 Martie, 2018 - 14:23

Planul urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii celui mai modern spital din Capitală – ”Sfântul Vasile cel Mare” – a fost avizat favorabil, în unanimitate, în ședința de astăzi, de către membrii Comisiei de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Municipiului București. Modificările urbanistice prevăd o  nouă stație de metrou și un parc în imediata apropiere a spitalului.

Potrivit acestui Plan Urbanistic, se va resistematiza complet întreaga zonă prin reglementarea traficului prin drumuri noi, cu două benzi pe sens, intersecții și sensuri giratorii noi.

Marţi, 6 Martie, 2018 - 16:05

La invitația Guvernului României, prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, profesorul de economie Jeffrey Sachs va participa la Conferința dezvoltare durabilă și creștere economică, eveniment organizat în data de 8 martie, cu participarea mai multor experți din domeniul economiei, reprezentanți ai mediului de afaceri, dar și reprezentanţi ai instituțiilor publice centrale.

Marţi, 6 Martie, 2018 - 15:47

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi legea pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 5/2017 referitoare la stabilirea unor măsuri organizatorice la nivelul administraţiei publice centrale cu privire la Centenar.

Potrivit ordonanţei, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale preia activităţile şi structurile Departamentului Centenar, structură fără personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului şi în subordinea premierului, finanţată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Marţi, 6 Martie, 2018 - 15:27

Premierul Viorica Dăncilă a convocat astăzi, la Palatul Victoria, primul Comitet interministerial dedicat pregătirii Centenarului.

Marţi, 6 Martie, 2018 - 15:20

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marți, 6 martie, următoarele decrete:

Marţi, 6 Martie, 2018 - 12:21

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut marți, 6 martie, o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Franceze în România, Michèle Ramis, la Palatul Victoria. 

Întrevederea a oferit prilejul unui schimb de vederi cu privire la stadiul actual al cooperării bilaterale, precum și perspectivele de dezvoltare ale acesteia, la 10 ani de la semnarea Declarației de Parteneriat Strategic între cele două state.  

Luni, 5 Martie, 2018 - 13:54

Premierul Viorica Dăncilă a avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții asociațiilor de suport pentru copiii cu sindrom Down și pacienților cu boli rare, ca un prim pas în vederea identificării soluțiilor la problemele cu care se confruntă.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au mai participat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, reprezentanți ai instituțiilor publice cu responsabilități în domeniu.

Luni, 5 Martie, 2018 - 10:33

Individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament reprezinta o masura elementara de eficienta energetica, informează Liga Asociațiilor de Proprietari Habitat și Asociația Română pentru Locuințe Casa Plus.

Subscribe to Administrație centrală