Duminică, 16 Aprilie, 2017 - 10:22
Aceste fapte ies la iveală cel mai simplu când se duc auditorii şi controlează casieria

In cadrul participării la o emisiune TV (Editie Specială, TVR), preşedintele Curţii de Conturi a României, Nicolae Văcăroiu, a vorbit despre activitatea echipelor de control al inspectorilor de la camerele de conturi, despre buna-credinţă sau lipsa acesteia în cazul unor ordonatori de credite şi, nu în ultimul rând, despre încălcări grave ale legii.
 

Sâmbătă, 15 Aprilie, 2017 - 18:52

Anul viitor urmează să aducă multe modificări fiscale. Executivul ia în calcul impozitarea tuturor veniturilor, inclusiv a tichetelor cadou, eliminarea a patru cote din plata contribuţiilor sociale şi trecerea acestora în responsabilitatea angajatului. De asemenea, declaraţiile de venit ar putea fi depuse pe familie, incluzând toate sumele încasate de membri.

Joi, 13 Aprilie, 2017 - 20:20

Vizita Premierului Sorin Grindeanu la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

 

 

Ministrul Petre Daea a primit astăzi, 13 aprilie 2017, vizita Prim-ministrului României, Sorin Grindeanu, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

Marţi, 4 Aprilie, 2017 - 08:40

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) a avut luni o întâlnire cu președintele Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu, fiind prima întâlnire pe care acesta a avut-o cu o structura din afara statului, cât și cu Președintele Autorității de Audit, Aron Popa.

Potrivit unui comunicat de presă, în această întâlnire de lucru, s-a încercat îmbunătățirea activității CCR, dar și reducerea abuzului de drept comis uneori prin inspectorii curții, inclusiv pe zona proiectelor finanțate din fonduri europene.

Vineri, 24 Martie, 2017 - 07:56
Pentru efectuarea urmăririi penale în cazurile în care prejudiciul estimat depășește suma de 500.000 de euro

Curtea de Conturi a transmis 143 de sesizări Ministerului Public în perioada 2005-31 ianuarie 2016 pentru efectuarea urmăririi penale în cazurile în care prejudiciul estimat depășește suma de 500.000 de euro, care totalizează un prejudiciu estimat în valoare de 10.054.685,88 mii lei (2.285,15 mililioane euro). 1,67 miliarde de lei reprezintă prejudiciul estimat în cele 42 de sesizări pe care Curtea le-a transmis anul trecut către DNA.

Joi, 23 Martie, 2017 - 13:10

Guvernul a aprobat miercuri 109,3 milioane lei, fonduri pentru Programul „Casa Verde”. Prin intermediul acestuia, românii pot primi bani de la stat pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire pentru persoane fizice.

Duminică, 19 Martie, 2017 - 17:00

Copiii românilor ar putea avea, în premieră, buletin, o carte de identitate, ca şi părinţii lor. Iniţiatitva este inclusă în noul proiect de lege care ar putea schimba viaţa românilor, propus de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Iniţiativa poate conducela dispariţia cardului de sănătate. Conform noilor prevederi, românii vor avea un act de identitate nou, care va încorpora şi datele pacienţilor din sistemul informatic al CNAS – SIUI, un proiect care a costat statul român circa 184 de milioane de euro.

Duminică, 19 Martie, 2017 - 15:19

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidenţa persoanelor și actele de identitate ale cetăţenilor români.

Duminică, 19 Martie, 2017 - 14:00

În anul 2016, la nivelul serviciilor publice comunitare pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple au fost primite 1.186.199 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi temporare, în creștere cu  24%  faţă de anul 2015 şi cu 42% faţă de anul 2010.

Tendința de creștere a numărului de solicitări se menține și în acest an, în  lunile ianuarie şi februarie a.c., fiind primite 221.359 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice, faţă de 181.300 în aceeaşi perioadă a anului 2016.

Marţi, 7 Februarie, 2017 - 00:24
La RNP ROMSILVA „reorganizările frecvente au generat un perpetuu provizorat”

Raportul Curții de Conturi a analizat și capacitatea administrativă a autorităţii care răspunde de silvicultură - Regia Autonomă a Pădurilor ROMSILVA. Ce au constatat inspectorii Curții:

Duminică, 5 Februarie, 2017 - 11:19

Poliția Română a contribuit la plasarea țării noastre ca al treilea mare utilizator din cadrul Uniunii Europene al bazelor de date Interpol, accesând informații polițienești de peste 20 de milioane de ori, a transmis Inspectoratul General al Poliției Române, sâmbătă, prin intermediul unui comunicat.

Sâmbătă, 4 Februarie, 2017 - 14:47

Prim-adjunctul IGSU, Daniel-Marian Dragne, este noul şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, acesta fiind împuternicit în funcţie de ministrul Afacerilor Interne, după ce la propunerea lui Carmen Dan a încetat împuternicirea lui Ovidiu Vasilică.

Miercuri, 1 Februarie, 2017 - 17:43

24.000 de metri cubi de lemn au fost tăiati ilegal din pădurile din Neamţ, Iaşi, Bacău, Botoşani şi Suceava, inspectorii Gărzii Forestiere Suceava aplicând, în 2016, peste 840 de contravenţii, cele mai multe la instalaţiile de debitat lemn şi la depozite.

Miercuri, 1 Februarie, 2017 - 09:49
Fondul de Mediu a fost calculat și virat la o valoare sub prevederile legale

Raportul Curții de Conturi pe anul 2015, transmis Agenției AMOS News în format electronic, arată că Regia Națională a Pădurilor - Romsilva nu a realizat, conform prevederilor legale, lucrări de regenerare pentru aproximativ 500.000 de hectare de teren, ne-administrate forestier, în timp ce contribuția la Fondul pentru mediu, reprezentând 2% din veniturile realizate din vânzarea masei lemnoase și/sau a materialelor lemnoase, a fost calculată și virată la o valoare sub prevederile legale.

Marţi, 31 Ianuarie, 2017 - 22:30

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă privind modificarea codurilor penale, redefinind abuzul în serviciu. Faţă de proiectul iniţial s-a eliminat plângerea prealabilă, însă a rămas valoarea prejudiciului la 200.000 de lei. Legea graţierii a fost trimisă la Parlament. Decizia vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a cerut retragerea proiectului, la pachet cu cel al graţierii, declanşând procedurile pentru referendum după ce zeci de mii de oameni au protestat în Bucureşti şi marile oraşe ale ţării faţă de actele normative.

Luni, 30 Ianuarie, 2017 - 18:34
Acestea sunt disponibile pe site-ul instituției

Activitatea desfăşurată de Curtea de Conturi a României, atât la nivel central, cât şi la nivel teritorial, este reflectată anual prin rapoartele de activitate elaborate de instituţie, astfel încât, prin misiunea pe care aceasta o are, de a susţine promovarea responsabilităţii, a corectitudinii şi a celor mai bune practici în gestionarea performantă a fondurilor publice, opinia publică să aibă o imagine cât mai fidela a locului şi rolului său în sistemul instituţiilor fundamentale ale statului român.

Luni, 30 Ianuarie, 2017 - 14:06
Afirmă surse din cadrul SPP

Surse din cadrul Serviciului de Pază și Protecție afirmă că în data de 22 ianuarie, președintele Iohannis a participat la manifestația de protest din Piața Universității purtând pe sub geaca roșie o vestă antiglonț. Inițial, agenții SPP nu au fost de acord cu intrarea președintelui printre manifestanți, dar la insistențele acestuia au condiționat participarea de portul vestei antiglonț.

Duminică, 29 Ianuarie, 2017 - 21:11

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache  a postat pe facebook următoarea informație:

Vineri, 27 Ianuarie, 2017 - 23:04

Mircea Dușa a fost numit în funcția de secretar de stat, șef al Departamentului pentru politica de apărare și planificare din Ministerul Apărării Naționale (MApN), iar Mădălin-Ștefan Voicu a fost numit secretar de stat la Ministerul Culturii și Identității Naționale, potrivit unor decizii ale premierului Sorin Grindeanu.

De asemenea, printr-o altă decizie a prim-ministrului, Cristian-Vasile Grasu a fost numit secretar de stat la Ministerul Sănătății.

Miercuri, 25 Ianuarie, 2017 - 22:07

Gabriel Liviu Ispas a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale, printr-o decizie a premierului Sorin Grindeanu.

Totodată, prim-ministrul Grindeanu a decis eliberarea lui Cristian Buşu din funcţia de secretar de stat la Ministerul Energiei şi numirea lui Iulian Robert Tudorache în funcţia de secretar de stat, la acelaşi minister.

Marţi, 24 Ianuarie, 2017 - 21:29
Și reducerea bugetului președinției ar fi un atac la adresa securității naționale

 Klaus Iohannis a declarat marti seara, într-o conferință de presă cu ziariștii pe care i-a luat în avionul prezidențial (premieră absolută!) la Strasbourg, ca va analiza cu mare atentie bugetele alocate de Guvern pentru toate institutiile care se ocupa cu securitatea nationala, avertizand ca, " indiferent de jocurile politice, cu securitatea nationala nu are voie sa se joace nimeni, nici macar cei care au impresia ca ei conduc acum lucrurile".

Ce a spus Iohannis, la Bruxelles, despre despre proiectul de buget pe 2017:

Marţi, 24 Ianuarie, 2017 - 16:12

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns marţi la Strasbourg unde efectuează o vizită oficială de două zile. El este însoţit de soţia sa, Carmen.

Din delegaţia care îl însoţeşte pe şeful statului în deplasarea externă fac parte consilierii prezidenţiali Simina Tănăsescu, Andrei Muraru, Bogdan Aurescu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi. 

Duminică, 22 Ianuarie, 2017 - 13:58
Cum a facut și după incendiul de la COLECTIV

UPDATE 18.00: KLAUS IOHANNIS S-A ALĂTURAT PROTESTATARILOR DIN PIAȚA UNIVERSITĂȚII 

Președintele Klaus Iohannis a mers duminică seară în Piața Universității și s-a alăturat mulțimii care protesta împotriva legii grațierii și a modificărilor la Codul Penal. Acesta a intrat în rândul protestarilor arătându-și suportul pentru acțiunea lor de protest.

UPDATE 17.30: PROTESTE ÎN TOATĂ ȚARA: Câteva mii de persoane au ieșit în mai multe orașe pentru a își arată opoziția față de grațiere și modificarea Codului Penal. 

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 19:23
In toate locațiile care desfășoară activități cu public

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a dispus ca, începând de sâmbătă seara, să se intensifice controalele şi verificările la toate imobilele în care se desfăşoară activităţi cu public numeros, a anunţat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 12:02
Iohannis a pretins că discutase în prealabil acest lucru

Primind o informare „pe surse” că Guvernul ar intenționa să dea în ședința de astăzi două ordonanțe referitoare la grațiere și la modificări ale Codului Penal, președintele Iohannis a organizat un atac prin surprindere deplasându-se la Palatul Victoria pentru a-și exercita dreptul constituțional de a conduce ședințe de guvern. A afirmat, în deschiderea reuniunii, că ar fi discutat în prealabil cu premierul despre această intenție.

Marţi, 17 Ianuarie, 2017 - 21:57

Mai mulţi membri ai Consiliului general al CNATDCU şi din comisiile de specialitate care au demisionat au fost înlocuiţi, potrivit unui ordin al fostului ministru al Educaţiei Mircea Dumitru, care a fost semnat pe 21 decembrie 2016 şi publicat în Monitorul Oficial marţi. 

Luni, 16 Ianuarie, 2017 - 23:11

Potrivit decretelor publicate în Monitorul Oficial, Dan Cornel Baranga a fost înlocuit cu Sandu Dorin Voicu la şefia Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, iar Gheorghe Duţu cu Gheorghe Aurel la conducerea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale.

Sandu Dorin Voicu este colonel şi a fost şef de structură la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale- Structura Teritorială pentru Probleme Speciale Teleorman, judeţ din care provine. El a mai fost susţinut de Liviu Dragnea în trecut ca director general interimar al Apelor Române.

Luni, 16 Ianuarie, 2017 - 21:47

Premierul Sorin Grindeanu i-a eliberat din funcţii, luni, pe secretarii de stat de la Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale - Valer Marian Ionescu, Oana Popescu, Iolanda Mihaela Stăniloiu şi Oana Silvia Ţoiu, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.

De asemenea, Grindeanu l-a numit secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice pe Ionuţ Mişa, iar pe Oana Bogdan a eliberat-o, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Vineri, 6 Ianuarie, 2017 - 21:10
În Romania exista in jur de 36.000 de angajati cu salarii de cinci ori mai mari decat venitul mediu

Guvernul a decis, in sedinta de vineri, sa taxeze suplimentar salariile mari si sa colecteze mai multi bani de la firme, pentru a avea fonduri sa acopere masurile sociale aprobate azi.

Astfel, Executivul a eliminat plafoanele pentru asigurarile sociale si de sanatate, in cazul celor care au salarii de 5 ori mai mari decat salariul mediu, potrivit unui comunicat al Guvernului .
Angajatii cu astfel de castiguri vor trebui de acum sa plateasca mai mult pentru CAS si CASS.

Miercuri, 4 Ianuarie, 2017 - 21:55
Prima ședință de guvern - scurtă și la obiect

"Mâine dimineață, la ora 9,00, fiecare ministru merge și preia ministerul pentru care a fost votat în Parlament. Vă rog să faceți un inventar în fiecare minister astfel încât vineri, când vom avea următoarea ședință de guvern, să le prezentați", a declarat Grindeanu, în debutul ședinței de guvern.

El i-a felicitat pe miniștri pentru votul din Parlament.

Subscribe to Administrație centrală