Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 12:33

"Mă bucur că cei de la BNR au înţeles că tot ceea ce înseamnă acolo bază sportivă trebuie să revină sportului. În Comisia economică am decis să promovăm o lege de compensare, prin care BNR va ceda acele terenuri. Datele tehnice urmează să fie analizate de un grup de lucru, format din reprezentanţi de la BNR, MTS şi Primăria Capitalei, care să identifice suprafeţele care să fie preluate de către MTS. Sunt anumite clădiri în acel complex sportiv la care BNR ţine, pentru că au regim special. Nu ne deranjează dacă acele clădiri nu fac obiectul cedării respective.

Duminică, 15 Octombrie, 2017 - 19:56
Din adjunct, a devenit secretar general al Guvernului

Secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, a fost eliberat duminica din functie, dupa ce a fost ales miercuri presedinte al Curtii de Conturi, in locul sau fiind numita Roxana-Cezarina Banica, anterior secretar general adjunct, functie pe care a preluat-o la 4 octombrie. Decizia a fost publicata duminica in Monitorul Oficial, informatia fiind anuntata vineri de prim-ministrul Mihai Tudose.

Miercuri, 11 Octombrie, 2017 - 23:42

În ședința de guvern de miercuri, 11 octombrie, au fost adoptate următoarele acte normative:

Achiziția de ambulanţe se va face centralizat, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Marţi, 10 Octombrie, 2017 - 11:45

Premierul Mihai Tudose a anuntat ca a ordonat un control pentru a stabili cum a ajuns Banca Nationala in posesia Arenelor BNR.

Acesta sustine ca Banca Nationala nu a preluat complexul sportiv de la vreun minister si ca nimeni nu detine acte in acest sens.

Marţi, 10 Octombrie, 2017 - 11:33

Guvernul ar putea cumpăra Arenele BNR pe care să le dea în administrare Primăriei Capitalei, a declarat, luni seară, premierul Mihai Tudose. El a spus că s-a "suit pe pereţi" când a auzit care este preţul cu care BNR le-a scos la vânzare, 30 de milioane de euro, şi că i se pare "o crimă" ce se întâmplă.

Premierul a spus că a discutat acest subiect luni cu Simona Halep, Ion Ţiriac şi Ilie Năstase, cu care s-a întâlnit.

Marţi, 10 Octombrie, 2017 - 10:30
Urmașul lui Văcăroiu va fi ales între Mihai Busuioc și Dumitru Nancu

Comisiile de buget-finante ale Camerei Deputatilor si Senatului ii audiaza marti, incepand cu ora 13:00, pe candidatii pentru sefia Curtii de Conturi, urmand ca miercuri plenul reunit al Parlamentului sa voteze noua conducere a institutiei. Funcția de președinte al Curții de Conturi se vacantează prin ieșirea la pensie a lui Nicolae Văcăroiu.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Parlament, ca viitorul presedinte al Curtii de Conturi va fi votat miercuri de plenul reunit al Parlamentului, precizand ca pentru functia respectiva nu va fi propus un om politic.

Miercuri, 20 Septembrie, 2017 - 21:25
Bogdan Mănoiu a fost eliberat din funcția de secretar de stat in MAE

Melania-Gabriela Ciot a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe, printr-o decizie a premierului Mihai Tudose publicată, miercuri, în Monitorul Oficial. Printr-o altă decizie a prim-ministrului, Bogdan Mănoiu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la MAE.

Luni, 11 Septembrie, 2017 - 15:14
După 49 de ani în slujba statului

După 49 de ani „bătuți pe muchie” în slujba statului și în cel de-al 72-lea an de existență privată, Alexandru Stănescu a luat decizia istorică de a se...lăsa la vatră!

Fost ministru și parlamentar, el și-a prelungit existența activă cu încă vreo trei răspunzând apelului vechiului și bunului său prieten Nicolae Văcăroiu, care a resimțit nevoia unui punct de sprijin solid în exercițiul său politic și administrativ de la instituția care veghează - atât cât o lasă legiuitorii - la protejarea banului public de feluriții prădători din interior și din afară.

Sâmbătă, 19 August, 2017 - 13:17

Guvernul a aprobat crearea unui Registru Național în care vor fi incluse toate datele șoferilor. Pe lângă datele din buletin și fotografia, în registru ar urma să apară inclusiv datele de contact ale șoferului.

Datele personale ale șoferilor din România vor fi incluse într-un registru național al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), potrivit unui proiect de act normativ adoptat de Executiv.

Sâmbătă, 19 August, 2017 - 12:19

Un nou sediu al Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple București va fi operațional începând din 21 august, la etajul 2 al unui centru comercial din București, pe Bulevardul Timișoara, numărul 26, Sector 6, informează, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă.

Luni, 19 Iunie, 2017 - 22:43

Premierul Sorin Grindeanu a numit, luni, cu caracter temporar, doi secretari generali adjuncţi la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE), Bogdan Alexandru Sticlosu şi Mihaela Dincă, potrivit unor decizii publicate în Monitorul Oficial.

Totodată, printr-o altă decizie a prim-ministrului, Cornel-Gabriel Ciocoiu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne.

Miercuri, 14 Iunie, 2017 - 13:35

Solicitat să dea relații în legătură cu remanierea, președintele PSD, Liviu Dragnea a declarat:

Miercuri, 14 Iunie, 2017 - 12:08

Andreea Păstârnac, fost ambasador al României în Rep. Cipru, între 2006-2011 şi actualul Ministru pentru Românii de Pretutindeni s-a aflat pentru câteva zile într-o vizită de lucru în Cipru.
În prima parte a zilei de 9 iunie a avut o întrevedere cu dl. Fotis Fotiou, Consilier Prezidențial, cu rang de ministru, pentru probleme umanitare și pentru ciprioții din afara granițelor. Discuțiile au vizat colaborarea bilaterală privind diaspora românească existentă în Cipru și comunitatea cipriotă din România.

Miercuri, 17 Mai, 2017 - 19:47

Administrația Națională ”APELE ROMÂNE” este condusă începând de astăzi, 17 mai 2017, de un nou Director General.

În conformitate cu Ordinul Ministerului Apelor și Pădurilor nr.442 din data de 17 mai 2017, domnul Victor SANDU va ocupa funcția de Director General al Administrației Naționale ”APELE ROMÂNE”.

De asemenea, domnul Nicolae BĂRBIERU, va ocupa funcția de Director General Adjunct al Administrației Naționale ”APELE ROMÂNE”, în conformitate cu Ordinul Ministerului Apelor și Pădurilor nr.438 din data de 16 mai 2017.

 

Marţi, 16 Mai, 2017 - 19:53

Claudiu-Emanuel Simion a fost numit în funcţia de vicepreşedinte, cu rang de subsecretar de stat, la Institutul Naţional de Administraţie şi va exercita şi atribuţiile preşedintelui INA, potrivit unei decizii a premierului Sorin Grindeanu.Simion va exercita atribuţiile preşedintelui INA, care are rang de secretar de stat, până la numirea conducătorului acestei instituţii, conform deciziei şefului Executivului.

Duminică, 14 Mai, 2017 - 12:15

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Strazilor Bucuresti, continua programul de reparatii locale pentru strazile care necesita lucrari de interventii, in vederea asigurarii circulatiei in conditii de siguranta si fluenta a traficului.

Astfel, in perioada 15 mai – 30 iunie 2017 urmeaza sa se intervina, atat in ceea ce priveste carosabilul, cat si pentru refacerea anumitor trotuare pe urmatoarele strazi:

Sectorul 1:

-         Bd. Laminorului

-         Bd. Jiului

-         Str. Sf. Constantin

Duminică, 30 Aprilie, 2017 - 20:45

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă, susținută de președintele Klaus Iohannis la încheierea reuniunii de la Bruxelles dedicată Brexit-ului:

„Tocmai s-a încheiat o primă întâlnire oficială UE 27, după ce Marea Britanie a notificat faptul că dorește să părăsească Uniunea Europeană. Întâlnirea de astăzi a avut un singur punct pe ordinea de zi, și anume aprobarea cadrului de negociere, aprobarea liniilor directoare după care se vor desfășura negocierile pe Brexit.

Duminică, 16 Aprilie, 2017 - 10:22
Aceste fapte ies la iveală cel mai simplu când se duc auditorii şi controlează casieria

In cadrul participării la o emisiune TV (Editie Specială, TVR), preşedintele Curţii de Conturi a României, Nicolae Văcăroiu, a vorbit despre activitatea echipelor de control al inspectorilor de la camerele de conturi, despre buna-credinţă sau lipsa acesteia în cazul unor ordonatori de credite şi, nu în ultimul rând, despre încălcări grave ale legii.
 

Sâmbătă, 15 Aprilie, 2017 - 18:52

Anul viitor urmează să aducă multe modificări fiscale. Executivul ia în calcul impozitarea tuturor veniturilor, inclusiv a tichetelor cadou, eliminarea a patru cote din plata contribuţiilor sociale şi trecerea acestora în responsabilitatea angajatului. De asemenea, declaraţiile de venit ar putea fi depuse pe familie, incluzând toate sumele încasate de membri.

Joi, 13 Aprilie, 2017 - 20:20

Vizita Premierului Sorin Grindeanu la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

 

 

Ministrul Petre Daea a primit astăzi, 13 aprilie 2017, vizita Prim-ministrului României, Sorin Grindeanu, la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

Marţi, 4 Aprilie, 2017 - 08:40

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) a avut luni o întâlnire cu președintele Curții de Conturi, Nicolae Văcăroiu, fiind prima întâlnire pe care acesta a avut-o cu o structura din afara statului, cât și cu Președintele Autorității de Audit, Aron Popa.

Potrivit unui comunicat de presă, în această întâlnire de lucru, s-a încercat îmbunătățirea activității CCR, dar și reducerea abuzului de drept comis uneori prin inspectorii curții, inclusiv pe zona proiectelor finanțate din fonduri europene.

Vineri, 24 Martie, 2017 - 07:56
Pentru efectuarea urmăririi penale în cazurile în care prejudiciul estimat depășește suma de 500.000 de euro

Curtea de Conturi a transmis 143 de sesizări Ministerului Public în perioada 2005-31 ianuarie 2016 pentru efectuarea urmăririi penale în cazurile în care prejudiciul estimat depășește suma de 500.000 de euro, care totalizează un prejudiciu estimat în valoare de 10.054.685,88 mii lei (2.285,15 mililioane euro). 1,67 miliarde de lei reprezintă prejudiciul estimat în cele 42 de sesizări pe care Curtea le-a transmis anul trecut către DNA.

Joi, 23 Martie, 2017 - 13:10

Guvernul a aprobat miercuri 109,3 milioane lei, fonduri pentru Programul „Casa Verde”. Prin intermediul acestuia, românii pot primi bani de la stat pentru instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire pentru persoane fizice.

Duminică, 19 Martie, 2017 - 17:00

Copiii românilor ar putea avea, în premieră, buletin, o carte de identitate, ca şi părinţii lor. Iniţiatitva este inclusă în noul proiect de lege care ar putea schimba viaţa românilor, propus de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Iniţiativa poate conducela dispariţia cardului de sănătate. Conform noilor prevederi, românii vor avea un act de identitate nou, care va încorpora şi datele pacienţilor din sistemul informatic al CNAS – SIUI, un proiect care a costat statul român circa 184 de milioane de euro.

Duminică, 19 Martie, 2017 - 15:19

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidenţa persoanelor și actele de identitate ale cetăţenilor români.

Duminică, 19 Martie, 2017 - 14:00

În anul 2016, la nivelul serviciilor publice comunitare pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple au fost primite 1.186.199 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice şi temporare, în creștere cu  24%  faţă de anul 2015 şi cu 42% faţă de anul 2010.

Tendința de creștere a numărului de solicitări se menține și în acest an, în  lunile ianuarie şi februarie a.c., fiind primite 221.359 cereri de eliberare a paşapoartelor simple electronice, faţă de 181.300 în aceeaşi perioadă a anului 2016.

Marţi, 7 Februarie, 2017 - 00:24
La RNP ROMSILVA „reorganizările frecvente au generat un perpetuu provizorat”

Raportul Curții de Conturi a analizat și capacitatea administrativă a autorităţii care răspunde de silvicultură - Regia Autonomă a Pădurilor ROMSILVA. Ce au constatat inspectorii Curții:

Duminică, 5 Februarie, 2017 - 11:19

Poliția Română a contribuit la plasarea țării noastre ca al treilea mare utilizator din cadrul Uniunii Europene al bazelor de date Interpol, accesând informații polițienești de peste 20 de milioane de ori, a transmis Inspectoratul General al Poliției Române, sâmbătă, prin intermediul unui comunicat.

Sâmbătă, 4 Februarie, 2017 - 14:47

Prim-adjunctul IGSU, Daniel-Marian Dragne, este noul şef al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, acesta fiind împuternicit în funcţie de ministrul Afacerilor Interne, după ce la propunerea lui Carmen Dan a încetat împuternicirea lui Ovidiu Vasilică.

Miercuri, 1 Februarie, 2017 - 17:43

24.000 de metri cubi de lemn au fost tăiati ilegal din pădurile din Neamţ, Iaşi, Bacău, Botoşani şi Suceava, inspectorii Gărzii Forestiere Suceava aplicând, în 2016, peste 840 de contravenţii, cele mai multe la instalaţiile de debitat lemn şi la depozite.

Subscribe to Administrație centrală