Marţi, 17 Iulie, 2018 - 18:10

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 oferă șansa tinerilor de a învăța o nouă meserie!

Sunt la alegere 19 cursuri gratuite de calificare profesională, menite să ajute tinerii să intre pe piața muncii.

Cursurile:

·         Manichiurist-pedichiurist

·         Bucătar

·         Coafor

·         Administrator imobil

·         Cosmetică

·         Brutar

·         Patiser

·         Lucrător în comerţ

·         Operator introducere, validare şi prelucrare date

Luni, 16 Iulie, 2018 - 10:55

Primăria Sectorului 4 lansează o aplicaţie pentru telefonul mobil prin care pot fi transmise sesizări instituţiei pentru remedierea unor probleme, primarul Daniel Băluţă subliniind că scopul programului este diminuarea numărului petiţiilor şi a drumurilor către ghişee.

Luni, 16 Iulie, 2018 - 09:45
În mai putin de un an s-au demarat lucrarile de reabilitare la 20 de cladiri in centrul orasului

Progrese semnificative in domeniul consolidarilor: in mai putin de un an s-au demarat lucrarile reabilitare la 20 de cladiri in centrul orasului

Concomitent, se lucreaza pentru consolidarea si restaurarea Palatului Voievodal „Curtea Veche" - monument istoric reprezentativ pentru istoria Capitalei

 

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 16:52

Într-o postare pe facebook, Daniel Băluță a anunțat începerea lucrărilor de modernizare a peste 50 de școli și gradinițe din Sectorul 4: “Peste 50 de școli și grădinițe din sectorul 4 vor intra în reparații capitale. Avem la dispoziție doar perioada vacanței de vară, așa că ne apucăm imediat de treabă. Lucrările de reparații și modernizare reprezintă o intervenție temeinică asupra tuturor clădirilor școlilor și grădinițelor, care trebuie aliniate la standardele impuse de normele de siguranță la incendiu.

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 15:00

Comunitatea Sectorului 1 se solidarizează cu localitățile afectate de inundații. Consiliul Local Sector 1 a aprobat, în unanimitate, în ședința de ieri, utilizarea sumei de 150.000 de lei pentru repararea infrastructurii din satul Bordeasca Veche, comuna Tătăranu, Județul Vrancea,  afectate de condițiile meteo extreme care au avut loc la sfârșitul  lunii iunie 2018.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 15:00

Peste 25.000 de oameni care locuiesc în cele aproximativ 8.000 de apartamente aflate în cele 91 de blocuri din Sectorul 4 incluse în programul de finanțare pentru Creșterea Performanței Energetice POR/174/3/1, vor beneficia, începând din acest an, de locuințe izolate termic.

"Primele 28 de milioane de euro alocate anvelopării blocurilor au fost deja aprobate, iar alte 21 de milioane de euro așteaptă avizul de finanțare", a declarat Anna Maria Vasile, Administrator Public la Primăria Sectorului 4.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 11:45

Primarul General, Gabriela Firea:

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 16:26

Vouchere în valoare de aproape 2 milioane de euro pentru peste 3.000 de femei însărcinate din București, acordate de Primăria Capitalei în prima lună de la debutul programului Voucher Materna București.

Voucher-ul Materna a fost aprobat, la initiativa Primarului General, Gabriela Firea, prin Hotărârea CGMB nr. 260/2018 privind acordarea unui sprijin financiar, în valoare de 2..000 de lei, femeilor însărcinate din Capitală, pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 13:07

Marian Oprișan, în calitatea sa de președinteal UNCJR a dat publicității următorul comunicat:

„Ca Președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) salut aprobarea Codului Administrativ de către Parlamentul României. Mă bucură faptul că expertiza colegilor noștri din Consiliile Județene din România a fost pusă în practică, iar mare parte din propunerile UNCJR au fost luate în calcul și se regăsesc în varianta finală a Codului Administrativ.

Sâmbătă, 7 Iulie, 2018 - 19:36

La jumătatea mandatului de Primar al Capitalei, Demos București a realizat o analiză a activității
Gabrielei Firea și a colegilor săi de partid, analiză care pornește de la programul electoral pentru
care candidatul PSD a cerut încrederea alegătorilor.
Sub conducerea actualului primar al Capitalei și a celorlalți primari PSD, administratori ai
primăriilor de sector, am avut parte de discursuri și planuri mari. Doi ani mai târziu, cel mai
bogat oraș al României are și cele mai mari probleme. Bucureștiul se sufocă sub greutatea

Vineri, 6 Iulie, 2018 - 17:10

Într-un oraș aproape sufocat de betoane și de poluare, autoritățile caută soluții pentru a transforma această zonă administrativă într-un oraș inteligent, care să susțină nevoile populației atât prin tehnologie și cercetare, cât și prin ecologie.

Vineri, 6 Iulie, 2018 - 14:39

Speranţa Cliseru, fostă angajată în Primăria Voluntari și actual consilier al primarului Gabriela Firea, a fost numită, joi, prefect al Capitalei.

Speranța Cliseru a fost numită prefect "cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii", pe baza unei Hotărâri de Guvern care a fost publicată, joi, în Monitorul Oficial.

Tot printr-o decizie de joi a Guvernului, Adrian Petcu a fost eliberat din funcția de prefect al Capitalei.

Joi, 5 Iulie, 2018 - 19:04

Primarul General, Gabriela Firea: "Arena Nationala, administrata mai ieftin si mai eficient dupa rezilierea contractului cu UTI. Voi continua să-mi fac datoria față de bucureșteni și nu voi abandona niciun fel de inițiativă constructivă doar pentru că sunt amenintata cu anchete si dosare penale. Este foarte bine ca DNA face ancheta! Chiar cu celeritate, constatam - e un lucru bun! Se va afla rapid ca totul a fost legal, nu s-a creat nici un prejudiciu sau avantaj, dimpotriva: am realizat mari economii, starpind 'firmele capusa' de la Primarie”.

Joi, 5 Iulie, 2018 - 15:05

Apa Nova București a anunțat că actualizează tariful pentru apă potabilă și tariful pentru canalizare. Noile tarife intră în vigoare în această lună.

La circa cinci ani de la ultima ajustare tarifară ordinară – care a avut loc în luna martie a anului 2013 - Apa Nova Bucureşti a anunţat că actualizează tariful pentru apă potabilă şi tariful pentru canalizare. Compania justifică majorarea tarrifelor prin „evoluţia crescătoare a indicatorilor macro-economici: inflaţie, devalorizarea monedei naţionale, creşterea salariului minim pe economie etc".

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 18:45

350 de cupluri infertile s-au înscris în programul derulat de Primăria Capitalei, prin ASSMB, privind acordarea unui sprijin financiar de circa 3.000 euro, pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro.. Din cele 350 de dosare depuse, aproape o treime au fost analizate și aprobate.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 18:43
Pentru aceleași servicii

Avand in vedere comunicatul de presa difuzat  de conducerea societatii UTI S.A, care contine informatii false legate de activitatea Primariei Municipiului Bucuresti, facem urmatoarele precizari:

Compania Municipala Managementul Traficului, infiintata de Primaria Capitalei, ofera servicii pentru gestionarea sistemului de management al traficului la preturi  si de 25 de ori mai mici decat oferea compania UTI.

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 14:56

La inițiativa primarului Dan Tudorache, elaborarea unui PUD devine obligatorie pentru toate imobilele nou construite, atunci când legea nu dispune altfel, cu excepția locuințelor individuale.

Luni, 25 Iunie, 2018 - 15:00

Piața Sf. Gheorghe va fi reconfigurată și va deveni spațiu pietonal. Decizia a fost luată pentru fluidizarea circulației tramvaielor de pe liniile menționate și pentru punerea în valoare a Bisericii Sf. Gheorghe, monument istoric.

Sâmbătă, 23 Iunie, 2018 - 07:28

Traficul rutier este restricţionat, la sfârşitul acestei săptămâni, în mai multe zone din Capitală, cu ocazia organizării mai multor evenimente desfăşurate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, informează Brigada Rutieră a Capitalei.

Joi, 21 Iunie, 2018 - 20:24

Un număr de 5.800 de vouchere pentru transport alternativ, rămase nealocate din etapa anterioară, sunt disponibile în cadrul programului municipal Bicicliști în București.

Bucureștenii interesați pot aplica începând din aceasta seara, ora 18.00, prin accesarea link-ului http://biciclete.pmb.ro/. Înregistrarea în aplicație se va incheia în momentul atingerii numărului maxim de 5.800 de înscrieri valabile.

Joi, 21 Iunie, 2018 - 17:44

Primăria Sectorului 4 construiește patru noi clădiri de tip after-school. Valoarea totală a investiției se ridică la 1,6 milioane de lei. 

Primăria Sectorului 4 va demara săptămâna viitoare lucrările de construcție a clădirilor necesare pentru funcționarea, în regim de semi-internat în următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială "Emil Racoviță" (fosta școală Nr. 93), Școala Gimnazială Nr. 97, Școala Gimnazială Nr. 100 (din cadrul Colegiului Național "Petru Rareș") și Școala Gimnazială Nr. 165.

Miercuri, 20 Iunie, 2018 - 15:56

O analiză publicată de Institutul Aspen România privind educația fizică și practicarea sportului în țara noastră arată că 90% dintre adolescenți petrec peste 8 ore în fiecare zi în fața televizorului, pe internet ori angrenați în jocuri video. Datele au fost prezentate în cadrul conferinței „Soluții pentru o Românie Sănătoasă și Sportivă", eveniment la care Primăria Sectorului 4 a fost reprezentată de primarul Daniel Băluță la Camera de Comerț și Industrie a României.

Marţi, 19 Iunie, 2018 - 18:45

Primarul General, Gabriela Firea, impreuna cu Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, Secretarul de Stat in Ministerul Afacerilor Interne, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Dr. Raed Arafat, managerul general SABIF, dr. Alis Grasu, directorul general al STS, generalul Ionel Sorinel Vasilca, inspectorul general al IGSU, generalul Dan Paul Iamandi, inspectorul sef ISUBIF, Orlando Catalin Schiopu si coordonatorul SMURD, dr.

Marţi, 19 Iunie, 2018 - 16:41

Afișarea se va face atât la avizierele blocurilor de către inspectorii DGITL Sector 3 (în baza unui proces-verbal semnat cu reprezentanții asociațiilor de proprietari), cât și la sediul Primărei Sectorului 3 (pe site-urile www.primarie3.ro și www.ditl3.ro).

Astfel, începând din 19 iunie, persoanele fizice interesate, de la blocurile aferente celor 20 de baterii de parcări de reședință, au la dispoziție zece zile până pe 29 iunie inclusiv să-și depună dosarele în vederea obținerii unui loc de parcare.

Luni, 18 Iunie, 2018 - 14:44

Referitor la informatiile false care circula in spatiul public referitoare la protocolul dintre SC FCSB SA si Primaria Municipiului Bucuresti, facem urmatoarele precizari:

Conform legislatiei romane in vigoare, acest tip de protocol nu putea face obiectul unei proceduri de achizitie publica. Protocolul incheiat de PMB cu FCSB a reprezentat o solutie temporara pentru solutionarea unei situatii punctuale, in ceea ce priveste intretinerea gazonului Arenei Nationale.  

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 18:00

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi-a dat acordul în şedinţa de joi pentru înfiinţarea Administraţiei Clădiri Rezidenţiale şi Administrative, care să se ocupe de lucrări de investiţii pentru clădiri rezidenţiale şi administrative.

Proiectul a fost aprobat cu 28 de voturi „pentru", opt voturi „împotrivă" şi patru abţineri. El a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 16:05

Contractele de execuție pentru intervențiile asupra clădirillor în care funcționează unitățile de învățământ aflate în administrarea Primăriei Sectorului 4, au fost deja semnate, așa că lucrările vor începe săptămâna viitoare, în prima zi a vacanței de vară.

Lucrările vor costa aproximativ 13,5 milioane de euro (peste 63 de milioane de lei) și se vor încheia înainte de debutul anului școlar 2018-2019, anunță Primăria Sectorului 4 într-un comunicat de presă. 

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 15:27

Primăria Sectorului 1 a anunțat că a demarat programul de reabilitare a lifturilor de la blocurile din sector. Edilul Dan Tudorache s-a întâlnit cu președinții și cu reprezentanții primelor 40 de asociații de proprietari de pe raza sectorului.

Joi, 14 Iunie, 2018 - 17:07
„Serviciu public deschis cu prioritate educaţiei în domeniul artei şi culturii”

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat în şedinţa de joi un proiect de hotărâre privind înfiinţarea unui alt centru cultural din Bucureşti, Expo Arte, „serviciu public deschis cu prioritate educaţiei în domeniul artei şi culturii”.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat 35 de voturi „pentru”, 12 voturi „împotrivă” şi o abţinere.

Joi, 14 Iunie, 2018 - 16:47

Trei proiecte propuse de bucureșteni, concretizate în Hotărâri CGMB aprobate joi: eliminarea infecțiilor nosocomiale din spitale, proceduri de prezervare a fertilității pentru tinerii afectați de cancer și consultații stomatologice și aparate ortodontice pentru elevi.

Trei dintre proiectele depuse în campania “Propune pentru București”, inițiată anul trecut de Primarul General, Gabriela Firea, au fost preluate la nivelul Primăriei Capitalei și elaborate ca proiecte de hotărâri ale Consiliului General al Municipiului București.

Subscribe to Administrație locală