Marţi, 22 Mai, 2018 - 14:21
După modelul altor capitale europene

Primăria Capitalei a transmis imagini video cum vor arăta fântânile arteziene de la Piața Unirii după renovare. Pe lângă jocurile de apă, acestea vor avea lumini și muzica, in 4 regimuri de functionare: regim de zi, seară, respectiv noapte, de luni pana vineri, iar în weekend vor funcționa în regim de spectacol stradal.

Lucrările de reabilitare se fac prin Apa Nova, compania care operează rețeaua de apă și canal din București, și costă 7 milioane de euro, banii fiind plătiți de companie. Acestea se vor finaliza în toamnă. 

Vineri, 18 Mai, 2018 - 18:06

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET), va demara in perioada urmatoare lucrari de modernizare a retelelor de termoficare aferente punctelor termice 2 Aviatiei si 6 Aviatiei, in conditiile in care acestea erau blocate din anul 2010.

Pentru aceste lucrari se va utiliza 71% din teava existenta in depozit si nefolosita din anul 2010, respectiv 13,495 km. Lucrarea va fi executata la aceeasi valoare contractata, stabilita in anul 2010, cu termen de executie 12 luni.

Joi, 17 Mai, 2018 - 17:17

Seniorii și adolescenţii din Sectorul 6 și-au dat întâlnire joi, 17 mai 2018, cu câinii special antrenaţi pentru lucrul cu oamenii, în incinta Centrului pentru Persoane Vârstnice “Floare Roşie”. Evenimentul a avut loc cu ocazia Săptămânii Naţionale a Voluntariatului.

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 20:00

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat sedinta ordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti maine, 17 mai, incepand cu ora 16.00, la sediul Municipalitatii, sala de Consiliu, cu urmatoarea

ORDINE DE ZI

1. Proiect de hotarare privind preluarea de catre Municipiul Bucuresti a documentatiei tehnico-economice pentru 101 blocuri din sector 3, in vederea inscrierii in Programul local multianual privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte din Municipiul Bucuresti

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 16:50

Locurile de parcare de resedinta din Sectorul 4 vor fi alocate, in curand, online, prin intermediul unei aplicatii, anunta primaria de sector printr-un comunicat de presa publicat pe site-ul institutiei. Se pare ca aceasta platforma online este singura modalitate prin care se va face alocarea locurilor de parcare.

Marţi, 15 Mai, 2018 - 20:00

Avand in vedere informatiile eronate care circula in spatiul public, legate de noul spital Gomoiu, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Marţi, 15 Mai, 2018 - 15:50

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, împreună cu Primarul General Interimar al Municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu, și Pretorul Sectorului Centru, Pavel Rusu, vor semna un acord cadru de finanțare a proiectului ”Reconstrucția Lacului de Acumulare Valea Morilor – etapa Reconstrucției scării de granit”.

Ceremonia de semnare va avea loc miercuri, 16 mai 2018, începând cu ora 12.00, în Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 1 (Bd. Banu Manta nr. 9).

Vineri, 11 Mai, 2018 - 18:18

Primarul General, Gabriela Firea, s-a intalnit vineri, la Centrul de Informare si Documentare pentru Relatia cu Cetatenii, cu 20 dintre bucurestenii aflati pe listele de audiente ale Primariei Municipiului Bucuresti si care au probleme de natura sociala.

Vineri, 11 Mai, 2018 - 14:38

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache:  „Este un minimum pe care îl putem face pentru ca frații noștri să simtă că le suntem aproape nu doar cu vorbe frumoase, ci și cu fapte pe măsură”

Joi, 10 Mai, 2018 - 18:00

În legătură cu informațiile difuzate în mediul online referitoare la tentativele de tranzacționare a voucherelor de bicicletă oferite de Primăria Capitalei prin intermediul anunțurilor de mică publicitate, Direcția de Comunicare a Primăriei Municipiului București este împuternicită să facă următoarele precizări:

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 19:49

Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a respins ieri, 8 mai, contestatiile depuse de companiile Mercedes si Karsan, in legatura cu licitatia organizata de Primaria Municipiului Bucuresti pentru achizitionarea a 400 de autobuze noi, Euro 6. Reamintim ca dupa incheierea licitatiei internationale, asocierea Otokar Europe SAS – Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S. a fost declarata castigatoare.

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 17:10

Pe 4 mai 2018, majoritatea consilierilor generali a adoptat un proiect de hotarare care presupune realizarea unui traseu pentru biciclete prin schimbarea Planului de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti - Ilfov.

Cu toate ca asociatiile OPTAR si ActiveWatch au avertizat faptul ca adoptarea proiectului de hotarare s-a facut fara consultare si contrar dispozitiilor unui document strategic, viceprimarul Badulescu a afirmat nonsalant ca Planul de Mobilitate Urbana Durabila poate fi schimbat prin votul consilierilor.

Luni, 7 Mai, 2018 - 20:40
in perioada mai- septembrie 2018, iar alimentarea cu apa a fantanilor se va intrerupe

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Apa Nova Bucuresti, demareaza maine, 8 mai, ample lucrari de reabilitare si modernizare a ansamblului de 17 fantani din centrul Capitalei, care cuprind si Fantana Unirea.

Lucrarile sunt realizate in perioada mai- septembrie 2018, iar alimentarea cu apa a fantanilor se va intrerupe in acest interval de timp, urmand a fi reluata dupa finalizarea lucrarilor. De asemenea, exista posibilitatea ca traficul sa fie restrictionat temporar pe banda 1, in functie de lucrarile desfasurate.

Duminică, 6 Mai, 2018 - 09:49

Avand in vedere ca in ultima perioada, activitatea Primariei Municipiului Bucuresti precum si activitatea Primarului General au devenit subiectul predilect al opozitiei, in special a PNL - care a ales PMB ca tema de atac in batalia pe functii din interiorul PNL-, in dorinta de a construi inca de pe acum o campanie politica mincinoasa si denigratoare, terfelind proiectele si initiativele actualei Administratii, reamintim faptul ca in ultimii doi ani, datorita Primarului General, in Bucuresti s-au realizat o serie de demersuri in premiera, menite sa imbunatateasca atat aspectul Capitalei cat

Sâmbătă, 5 Mai, 2018 - 11:05

În zilele de sâmbătă şi duminică circulaţia în Piaţa Victoriei, în zona Arcul de Triumf şi Parcul Herăstrău va fi restricţionată, informează Brigara Rutieră a Poliţiei Capitalei. Restricţiile sunt impuse ca urmare a organizării manifestărilor prilejuite de Ziua Europei şi a unui cros.

Sâmbătă, între orele 09.00 - 10.00, cu ocazia Zilei Europei, va avea loc o adunare publică în zona Parcului Kiseleff, între prelungirea Bulevardului Aviatorilor şi Şoseaua Kiseleff, anunţă Brigada Rutieră din cadrul Poliţiei Capitalei.

Sâmbătă, 5 Mai, 2018 - 11:00
DNA a descins la ADP Sector 1

Cinci angajaţi ai Administraţiei Domeniului Public Sector 1 Bucureşti, printre care trei cu funcţii de conducere, sunt cercetaţi de DNA pentru cheltuieli nejustificate destinate amenajării spaţiilor verzi. Prejudiciul estimat de procurori este de peste 80 milioane de lei.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 19:37
Și chiar construirea de locuințe sociale

Două hotărâri care vizează achiziția de locuințe pentru cadre medicale și achiziția unui teren pentru construcția de locuințe sociale, au fost aprobate astăzi de Consiliul General al Municipiului București (CGMB), la propunerea Primarului General, Gabriela Firea.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 17:50

Regulamentul pentru salubrizarea, igienizarea şi înfrumuseţarea Centrului Vechi al Capitalei a fost aprobat astăzi de Consiliul General al Municipiului București. Scopul regulamentului este, așa cum anunța Primarul General, Gabriela Firea, în urmă cu două săptămâni,  îmbunătățirea aspectului și creșterea atractivității Centrului Vechi, dar și acela de a asigura gradul de siguranță al locuitorilor din punct de vedere sanitar.

Documentul prevede obligații clare și sancțiuni atât pentru operatorii economici care funcționează în zonă cât și pentru locuitori.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 16:22

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in sedinta de astazi, proiectul de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenti obiectivului de investitii „Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta in zona centrala a Municipiului Bucuresti” – Traseu 1- Piata Victoriei- b-dul Aviatorilor - b-dul Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Soseaua Pipera – Str. Alexandru Serbanescu – b-dul Aerogarii – DN1- Piata Presei Libere-Soseaua Kiseleff- b-dul Constantin Prezan.    

Joi, 3 Mai, 2018 - 17:55

Primarul Robert Negoiță a participat joi, 3 mai, la o acțiune prin care s-a demarat procedura de ridicare a vehiculelor staționate neregulamentar în Sectorul 3.

Miercuri, 2 Mai, 2018 - 18:00

Persoanele care au fost diagnosticate cu infertilitate si vor sa devina parinti primesc sprijin din partea Primariei Capitalei.

Incepand din 4 iunie se vor acorda 13.800 de lei pentru fiecare cuplu, sub forma de vouchere in doua etape, in baza scrisorii medicale.

Persoanele eligibile pentru acest sprijin financiar sunt cuplurile infertile au indicatie pentru procedura de fertilizare in vitro, membrii cuplului sunt asigurati medical, partenerul sufera de azoospermia, femeile au intre 24 si 45 de ani. 

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 18:57

Scopul demersului constă în propunerea unor soluții profesionale, creative și practice de amenajare a unor zone din Sectorul 6, atât pentru o calitate superioară a spațiului public destinat cetățenilor din sector, dar și ca o măsură de încurajare a arhitecților stagiari din București. 

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 17:00

Primarul General, Gabriela Firea, a participat alaturi de Ambasadorul Olandei la Bucuresti, E.S. Stella Ronner-Grubacic, la Demonstratia de Arta Florala organizata de Ambasada Olandei in fata Ateneului Roman, cu prilejul Zilei Nationale a Olandei.

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 17:00

Primarul General, Gabriela Firea, a vizitat miercuri Caminul pentru Persoane Varstnice al Municipiului Bucuresti, “Academician Nicolae Cajal”, pentru a o serba pe Marioara Mihaila, care este cazata la acest camin si implineste astazi 100 de ani.

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 15:05

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul va formula o plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) împotriva primarului sectorului 4 pentru abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru altul, în cazul construirii unei parcări pe un spaţiu verde din Parcul Tineretului, a declarat, miercuri, preşedintele Asociaţiei, Nicuşor Dan.

Luni, 23 Aprilie, 2018 - 20:30
Problemele tehnice care au intarzaiat proiectul au fost rezolvate

Avand in vedere articolele aparute in mediul online, ca urmare a faptului ca Asociatia Pro Infrastructura acuza Primaria Capitalei ca "santierul inainteaza cu viteza melcului" la nodul rutier Virtutii, parte din proiectul penetratiei Splai-Ciurel-Autostrada A1, iar " lucrarea nu se va finaliza nici in acest an", Directia de Presa a Primariei Municipiului Bucuresti este imputernicita sa faca urmatoarele precizari:

Luni, 23 Aprilie, 2018 - 20:00

Primăria Capitalei a anunţat că a fost aprobat în Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Mediului proiectul pentru realizarea a patru noi trasee de pieste de biciclete, în Capitală, toate cu plecare din Piaţa Victoriei spre Arena Naţională, Ştefan cel Mare, Aviatorilor şi Naţiunile Unite. 

Valoarea lucrărilor este de 10 milioane de euro, iar realizarea pistelor va demara în acest an. Primăria

Duminică, 22 Aprilie, 2018 - 09:45
Dintr-un proiect mai amplu de 240 km

Primaria Municipiului Bucuresti a anuntat ca a fost aprobat in Comisia Tehnico- Economica a Ministerului Mediului proiectul pentru realizarea pistelor de biciclete, pe o distanta de 67 de kilometri.

Valoarea lucrarilor este de 10 milioane de euro, iar lucrarile vor demara in acest an.

Sâmbătă, 21 Aprilie, 2018 - 17:53

In legatura cu Proiectul de Hotarare “privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale in Municipiul Bucuresti incepand cu anul 2019”, aprobat in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti din data de 19 aprilie, pentru corecta informare a opiniei publice, Directia de Presa a Primariei Municipiului Bucuresti transmite urmatorul comunicat:

Dupa cum Primaria Capitalei a anuntat public si in luna februarie a acestui an, NU Primarul General, Gabriela Firea, majoreaza taxele si impozitele locale asa cum in mod eronat si tendentios sugereaza unele publicatii.

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 18:39

Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat joi,  Parcul celor 100 de stejari, in cadrul unei ceremonii organizate de Ambasada Republicii Lituania in Romania, cu prilejul centenarului independentei Republicii Lituania si Anului Centenar al Romaniei. In cadrul evenimentului, care a avut loc in Parcul Oraselul Copiilor, au fost plantati 100 de stejari, acesti arbori fiind alesi ca simbol al rezistentei si durabilitatii.

Subscribe to Administrație locală