Vineri, 23 Martie, 2018 - 18:54

Primaria Municipiului Bucuresti a transmis spre publicare in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP) licitatia  privind achizitionarea celor 106 ambulante, destinate dotarii Serviciului de Ambulanta Bucuresti. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 14 mai 2018. Anuntul va fi publicat si in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Vineri, 23 Martie, 2018 - 18:05

Asociaţia pentru sprijinirea pacienţilor cu TB-MDR, în parteneriat cu Primăria Capitalei, marchează 24 martie - Ziua Mondială de luptă împotriva tuberculozei prin iluminarea în roşu a clădirii Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti şi prin realizarea unei expoziţii dedicate, intitulată 'Feţele tuberculozei, boala nu ocoleşte pe nimeni'.

Iluminarea faţadei centrale a clădirii Primăriei Capitalei se va face în seara de 24 martie 2018, în intervalul 19:30 - 20:30, mişcarea aliniindu-se iniţiativelor Stop TB Partnership din mari oraşe ale lumii, precum Barcelona sau Abu Dhabi.

Vineri, 23 Martie, 2018 - 15:32

80 de tone de sare şi 60 de tone de clorură de calciu au fost împrăştiate începând cu această dimineaţă, anunță Primăria Sector 1. Marea majoritate a străzilor principale din Sectorul 1 sunt deszăpezite până la carosabil. La ora transmiterii acestui comunicat, pe străzile principale şi secundare acţionează 74 de utilaje şi 395 de muncitori.

Utilajele Romprest intervin pe străzile principale şi pe cele secundare pe care se află obiective sociale şi de interes public (spitale, sedii administrative etc.) pentru îndepărtarea în totalitate a zăpezii de pe carosabil.

Joi, 22 Martie, 2018 - 16:11

Aurelian Andrei Popa a fost detaşat, conform legii, în funcţia de director general la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti începând cu data de 31.01.2018, pe o perioadă de maxim 1 an.

Potrivit Certificatului de cazier judiciar nr.15604657 din 05.03.2018, domnul Popa Aurelian Andrei nu este înscris în cazierul judiciar.

Joi, 22 Martie, 2018 - 15:44

Primăriile de sector au anunţat diferite forme de sprijin pentru părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii vineri, în contextul în care grădiniţele şi şcolile din Bucureşti vor fi închise din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

*** Sector 1

La iniţiativa primarului Dan Tudorache, Grădiniţa nr. 248 (str. Artur Vârtejeanu nr. 15) va fi deschisă vineri pentru copiii ai căror părinţi nu au cu cine să îi lase având în vedere închiderea unităţilor de învăţământ.

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 18:11

Avand in vedere avertizarile meteorologilor, care au anuntat cod portocaliu de vreme deosebit de rece, ninsoare abundenta, intensificari ale vantului si polei, Primarul General, Gabriela Firea, a solicitat operatorilor de deszapezire din Capitala sa aiba toate echipajele si utilajele pregatite, in puncte fixe, astfel incat sa poata actiona cat mai eficient.

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 17:34

Consiliul Local Sector 1 a aprobat, miercuri, în şedinţă, asumarea Declaraţiei privind principiile de guvernare deschisă, în baza căreia administraţia locală se angajează să publice în format deschis informaţiile de interes public, să încurajeze participarea cetăţenilor şi să colaboreze cu membrii comunităţii.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 16:39

Primăria Sectorului 5 a semnat, marţi, un acord cu Banca Mondială, care oferă suportul tehnic pentru demararea de proiecte de dezvoltare urbană, printre care se numără realizarea unui nou cartier şi regenerarea Ferentariului.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 16:16

Primăria Capitalei precizează că achiziţiile publice iniţiate de Compania Municipală Agrement Bucureşti SA pentru evenimentul 'Bucureşti, Inima Ta' au respectat toate prevederile Legii 98/2016 privind achiziţiile publice.

Precizările PMB vin după ce luni Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC) susţinea, într-un comunicat, că firmele Primăriei 'sfidează în mod legal principiile achiziţiilor publice', în condiţiile în care noile companii sunt atât entităţi contractante, cât şi operatori economici.

Luni, 19 Martie, 2018 - 19:35

Avand in vedere avertizarile meteorologilor care au anuntat in Bucuresti cod galben de lapovita, ninsoare, polei si intensificari ale vantului, primarul general, Gabriela Firea, a convocat astazi, la sediul Municipalitatii, un comandament in care a solicitat in mod expres operatorilor de deszapezire din toate sectoarele Capitalei sa actioneze cu materiale antiderapante pe toate arterele Capitalei si in special pe arterele secundare.

Luni, 19 Martie, 2018 - 18:46

Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat luni că un regulament privind publicitatea în Capitală va fi supus dezbaterii într-una dintre următoarele şedinţe ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti, acesta prevăzând panouri standard în funcţie de zonă.

Luni, 19 Martie, 2018 - 17:15

52 de utilaje și 150 de muncitori vor interveni în această noapte pentru deszăpezirea și combaterea poleiului pe arterele principale și secundare din Sectorul 1. În funcție de evoluția condițiilor meteorologice, Compania Romprest va suplimenta atât numărul mașinilor de deszăpezire, cât și numărul muncitorilor din teren. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, o atenţionare cod galben de lapoviţă, ninsoare, polei şi intensificări ale vântului, valabilă până mâine la ora 15.00, pentru 19 judeţe din Oltenia, Muntenia şi Banat, precum şi pentru municipiul Bucureşti.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 13:02

Din dispoziţia primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, în perioada 16 martie – 6 aprilie 2018, se va desfăşura în sector campania de curăţenie generală de primăvară. Programul va cuprinde lucrări specifice acestei perioade: curăţarea zonelor verzi şi a arborilor din jurul blocurilor și a aliniamentelor stradale, a locurilor de joacă şi de odihnă; spălarea mecanizată a principalelor artere de circulaţie; colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor vegetale. 

Vineri, 16 Martie, 2018 - 11:43

Prin Decizia nr. 1487/14.03.2018, Curtea de Apel Bucuresti a respins definitiv, ca neintemeiat, recursul reclamantilor U.S.R, Roxana Wring si Ana Maria Ciceala, care solicitau  suspendarea hotararilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti privind infiintarea celor 22 de companii municipale.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 10:52

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul a trei foşti şi actuali funcţionari publici, după cum urmează: 

1. Platon - Georgiță Virginia, fost şef al Serviciului Financiar al Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistriţa - Năsăud - CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 14:59

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a demarat, ieri, în Baltimore, Maryland, negocierile cu reprezentanții uneia dintre cele mai cunoscute instituții medicale din Statele Unite ale Americii – Spitalul „John Hopkins” – pentru stabilirea unui parteneriat strategic cu spitalele din Sectorul 1. Parteneriatul are ca obiect derularea unor programe de schimb de experiență profesională (stagii efectuate de medicii din Sectorul 1 la Spitalul „John Hopkins”, precum și de colegii lor americani, la instituțiile medicale din sector).

Marţi, 13 Martie, 2018 - 19:01

Primarul Capitalei Gabriela Firea vrea să implementeze un proiect de tip monorail, cu tramvaie suspendate pe ruta Bucureşti-Măgurele şi în zona de nord a Capitalei, spre Ploieşti, potrivit unui comunicat de presă al Municipalității. Firea spune că deja au fost făcute demersuri tehnice în acest sens, iar lucrările vor fi începute „într-o perioadă scurtă de timp”.

Luni, 12 Martie, 2018 - 20:10

Referitor la informatiile care circula in mediul online potrivit carora DNA ar desfasura cercetari la Politia Locala a Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Luni, 12 Martie, 2018 - 16:13

DNA cere Poliţiei Locale a municipiului Bucureşti documente legate de mai multe achiziţii făcute de instituţia din subordinea Primăriei, respectiv 30 de autoturisme Dacia, o maşină de topit zăpada şi pantofi, dar și de organizarea postului pentru conducerea Poliţiei Locale. Solicitarea DNA a fost făcută publică pe Facebook de consilierul general PNL, Ciprian Ciucu.

Potrivit adresei date publicității de consilierul Ciprian Ciucu, DNA face cercetări într-un dosar penal înregistrat în cursul anului trecut.

Luni, 12 Martie, 2018 - 15:07

Primarul sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, a anunţat luni că, în baza unei noi organigrame, urmează să fie tăiate peste o sută de posturi din Primăria sectorului 3.

Marţi, 6 Martie, 2018 - 18:31

Primarul General, Gabriela Firea: Ajutam concret autoritatile de la Chisinau: vom sprijini lucrarile de reabilitare a unei maternitati precum si ale unui liceu unde invata o mie de elevi. Donam 20.000 de carti bibliotecii municipale din Chisinau si oferim expertiza specialistilor nostri in administratie. Oferim tabere pentru 1.000 de elevi si studenti din Capitala Republicii Moldova

Luni, 5 Martie, 2018 - 08:30

Sectorul de plajă din municipiul Constanţa, care a fost alocat iniţial de către Apele Române organizaţiei non profit Centrul de Autism “Marea Neagră”, pentru amenajarea unei plaje terapeutice cu accesibilităţi pentru persoanele cu nevoi speciale, a fost anulat, pentru a fi oferit spre închiriere unor beach baruri. 

Sâmbătă, 3 Martie, 2018 - 11:07
Au fost alocate 10 milioane de euro pentru actiuni de reabilitare si consolidare a cladirilor cu risc seismic

Primarul General, Gabriela Firea: Am restartat programul de consolidari al Primariei Municipiului Bucuresti. In bugetul de anul acesta am alocat 10 milioane de euro pentru actiuni de reabilitare si consolidare a cladirilor cu risc seismic. In mai putin de un an am facut toate demersurile necesare pentru inceperea actiunilor de reabilitare si consolidare la 23 de cladiri

 

Vineri, 2 Martie, 2018 - 17:19

PNL Sibiu a răspuns acuzelor aduse de PSD şi susţine în continuare construcţia noului spital aproape de zona industrială, aeroport şi o groapă de gunoi, pe terenul din Calea Şurii Mici, numită şi Drumul Hoţilor, pentru că acesta este singurul teren intabulat, potrivit unui comunicat de presă.

Vineri, 2 Martie, 2018 - 16:40

Primarul General, Gabriela Firea: ”Vom achizitiona 500 de locuinte pentru cadrele medicale din  cele 19 spitale administrate de Municipalitate si vom construi ansambluri de locuinte pentru anumite categorii sociale, care nu isi permit sa cumpere imobile de pe piata libera. De asemenea, va fi organizat un concurs international de solutii pentru reabilitarea
Bulevardului Magheru”.

Vineri, 2 Martie, 2018 - 14:35

Operatorii de deszapezire au continuat actiunile de incarcare si transport a zapezii si in aceasta noapte, catre punctele unde au fost instalate utilajele de topit zapada, respectiv in Piata Constitutiei, Piata Victoriei, la Parcul Carol si pe bd. Timisoara. In doua zile, in Capitala au fost topite 1.841 de tone de zapada. Piata Victoriei a fost eliberata in totalitate de depozitele de zapada, urmeaza Piata Constitutiei.

Pana in prezent, au fost topite 1.841 de tone de zapada, Piata Victoriei fiind in acest moment eliberata in totalitate.

Joi, 1 Martie, 2018 - 19:51

În data de 28 februarie serviciul public care administrează Baia Populară Sibiu a semnat cu asocierea SC EURAS SRL & SC ARH. SERVICE GUTTMANN & COMP SRL contractul pentru reabilitarea clădirii Băii Populare. Finanţarea pentru acest contract de lucrări în valoare de 12,1 milioane lei este asigurată din bugetul local al Sibiului.

După semnarea contractului, reprezentanţii asocierii au fost primiţi de primarul Astrid Fodor:

Joi, 1 Martie, 2018 - 13:05

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, joi, că vineri, vremea va fi şi mai geroasă în Bucureşti.

Marţi, 27 Februarie, 2018 - 12:11
Primăria poate veni în ajutorul părinţilor care nu au cu cine să îşi lase copiii

Primarul Gabriela Firea a anunţat la comandamentul de iarnă că şcolile, grădiniţele şi liceele vor fi închise toată săptămâna.

Gabriela Firea a specificat că a luat această decizie după ce s-a consultat cu specialiștii meteorologi, cu prefectul și cu inspectorul general.

Luni, 26 Februarie, 2018 - 20:09
Adică se majorează!

Proiect: Potrivit Codului fiscal,impozitele şi taxele locale se indexeaza cu 1,3%

Potrivit Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul General al Municipiului Bucureşti adoptă hotărâri privind impozitele şi taxele locale pentru anul fiscal următor.

Subscribe to Administrație locală