Joi, 9 Iulie, 2020 - 18:29
Un pasaj nou de 2 km si jumatate, 2 poduri peste Dâmbovita care fac legătura între Titan și Berceni

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță finalizarea celui mai mare proiect de infrastructură rutieră din București. Sâmbătă se va deschide circulației toată zina Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu.

Citește și: Victor Ponta a dat o lovitură de proporții în fieful lui Niculae Bădălău: a transferat primarul din Giurgiu

Luni, 6 Iulie, 2020 - 18:38

Ancheta epidemiologică a Direcţiei de Sănătate Publică Cluj a stabilit 12 contacţi direcţi ai prefectului Mircea Abrudean, infectat cu COVID-19.

"În urma anchetei epidemiologice realizate de DSP Cluj, s-a stabilit un număr de 12 contacţi direcţi apropiaţi, cărora li s-a recomandat autoizolarea la domiciliu. Clădirea Instituţiei Prefectului a fost dezinfectată în această dimineaţă. Activitatea curentă nu este afectată", a declarat, luni, prefectul Mircea Abrudean.

El a mai spus că nu s-a putut identifica sursa infectării sale.

Joi, 2 Iulie, 2020 - 09:09

Prefectura Capitalei a anunțat că se suspendă temporar examenele pentru obținerea permisului de conducere.

„Prefectul Municipiului București a emis ordinul potrivit căruia, începând cu data de 02.07.2020, se suspendă temporar următoarele activități ale Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor București:

Marţi, 30 Iunie, 2020 - 16:21

Administrațiile locale vor putea angaja zilieri, potrivit unui proiect de lege adoptat marți în plenul Senatului.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri a fost votată de 119 senatori, iar 13 s-au abţinut.

Duminică, 28 Iunie, 2020 - 11:06
(Pe gaz natural comprimat) cu normă de poluare Euro 6 sau troleibuze

Primăria Capitalei: Un nou pas pentru combaterea poluării în Capitală.

Autobuzele vechi ale STB vor fi transformate în autobuze de tip GNC (gaz natural comprimat) cu normă de poluare Euro 6 sau troleibuze

 

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA mai face un pas spre reducerea emisiilor poluante printr-un proiect de modernizare, într-o primă etapă, a unui număr de 600 de vehicule vechi din parcul circulant.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 16:39

O parcare publică supraetajată, cu teren de sport pe acoperiş, a fost inaugurată în spatele Pieţei Berceni-Olteniţei, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 4 transmis, vineri.

Vineri, 26 Iunie, 2020 - 16:18

Primarul Nicolae Robu a anunţat, vineri, că Timişoara va avea o pistă olimpică de canotaj, pe Canalul Bega, care se va realiza vizavi de port, a cărei construcţie va începe în acest an sau anul viitor.

"Aici vor fi organizate mari competiţii de canotaj. Alţii (Consiliul Judeţean n.red.) au promis la Surduc, eu o voi face la Timişoara. Eu, când spun că voi face, se face. Vor veni schimbări spectaculoase în zona respectivă, vizavi de Portul Timişoara", a afirmat Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

Joi, 25 Iunie, 2020 - 19:00

Primăria Sectorului 4 construieşte o unitate de pompieri pe strada Perşani, potrivit unui comunicat al autorităţii locale transmis, miercuri.

Joi, 25 Iunie, 2020 - 18:39

Şapte grădiniţe, trei creşe şi două grădiniţe sociale funcţionează în această vară pentru mii de copii din sectorul 6, anunţă miercuri administraţia locală.

Grădiniţele de vară, alese din cele 27 de grădiniţe de stat, care funcţionează în mod obişnuit, respectă toate condiţiile necesare prevenţiei răspândirii noului coronavirus.

Joi, 25 Iunie, 2020 - 15:45

Consiliul Local Sector 1 a adoptat, în şedinţa de miercuri, un proiect privind aducerea în stare de funcţionare a Pasajului Englez.

"Se aprobă documentaţia tehnico-economică aferentă obiectivului de investiţii 'lucrări de intervenţii pentru aducerea la stare de funcţionare a Pasajului Englez'. (...) Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai investiţiei", prevede proiectul de hotărâre.

Valoarea totală a obiectivului de investiţii se ridică la aproape 588.000 de lei cu TVA. Durata de realizare a proiectului este estimată la 8 luni.

Joi, 25 Iunie, 2020 - 12:47

S-a dat drumul, joi, la circulația pe Șoseaua Fabrica de Glucoză, unde s-au făcut lucrări de lărgire: se circulă pe patru benzi, doua pentru fiecare sens, între Șoseaua Petricani și strada Barbu Văcărescu.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a inaugurat șoseaua. „Nu e doar o lărgire, ci este un bulevard modern”, a spus edilul.

Marţi, 23 Iunie, 2020 - 16:25

Administraţia locală din Sibiu va investi 1,5 milioane de lei în extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului de Pediatrie, după ce primarul oraşului, Astrid Fodor, a semnat, marţi, contractul pentru realizarea proiectului tehnic, potrivit unui comunicat de presă.

Luni, 22 Iunie, 2020 - 19:00

Municipalitatea doreşte ca parcarea de tip park&ride Cora Pantelimon să fie finalizată în această toamnă, iar lucrările sunt avansate, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Duminică, 21 Iunie, 2020 - 19:07

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, alături de prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Agriculturii, Adrian Oroș, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur și primarul Vatra Dornei, Ilie Boncheș, au efectuat, în data de 20 iunie a.c., o vizită de lucru în județul Suceava, unul dintre obiectivele vizitate fiind șantierul pentru reabilitarea şi transformarea în muzeu a fostului Cazinou Băilor, din Vatra Dornei.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 18:00

Centrele de zi dedicate persoanelor cu dizabilităţi din Sectorul 6 se redeschid de luni.

"Aproximativ 100 de persoane cu dizabilităţi - copii şi adulţi - reîncep de luni, 22 iunie, activitatea de recuperare şi reabilitare în cadrul centrelor specializate din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6", se arată într-un comunicat al autorităţii locale.

Conform sursei citate, activitatea se va relua treptat, cu respectarea normelor de igienă, în acord cu legislaţia în vigoare.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 16:22

Creşele Sinaia, Teiul Doamnei, Ciobănaşului şi Unitatea de Educaţie Timpurie Grădiniţa nr. 23 se redeschid de luni, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 2.

În contextul reglementărilor privind protecţia şi prevenirea infectării cu COVID-19, creşele vor funcţiona la capacitate redusă.

Creşa Ciobănaşului va avea o capacitate diminuată de 80 de locuri faţă de 175, Creşa Sinaia - 38 de locuri faţă de 80, Creşa Teiul Doamnei - 38 de locuri faţă de 80, Unitatea de Educaţie Timpurie Grădiniţa nr. 23 - 15 locuri faţă de 30.

Joi, 18 Iunie, 2020 - 14:39

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, joi, la propunerea Gabrielei Firea, hotărârea privind înființarea, în Capitală, a unui Muzeu al copiilor. Instituția va funcționa într-un spațiu de 1.800 mp, situat pe bd. Decebal nr. 11.

Joi, 18 Iunie, 2020 - 12:00

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a convocat, joi, începând cu ora 11.00, ședinta ordinară a Consiliului General al Municipiului București, pe ordinea de zi figurând peste 60 de proiecte.

Luni, 15 Iunie, 2020 - 17:44

Un număr de 237 de imobile din Sectorul 1, alte 32 din Sectorul 3 şi 324 din Sectorul 6 nu au apă caldă din cauza avariilor apărute la reţeaua de termoficare, conform informaţiilor postate pe site-ul Termoenergetica.

În ce priveşte avariile din sectoarele 1 şi 6, acestea urmează să fie soluţionate în jurul orei 24,00. În sectorul 3, se estimează că furnizarea apei calde va fi reluată miercuri, la ora 24,00.

În toate cazurile este vorba despre avarii la reţeaua primară.

Duminică, 14 Iunie, 2020 - 18:32

Referitor la informațiile difuzate de un politician pe o rețea de socializare, în care apare un autobuz tractat al STB SA, Societatea de Transport București face următoarele

PRECIZĂRI

Fotografia utilizată de politicianul dornic de afirmare este una mai veche și a fost transmisă în mediul public de un membru al grupului de angajați ai STB SA apropiați așa-zișilor lideri sindicali (de fapt, persoane declarate oficial ca înregimentate politic).

Duminică, 14 Iunie, 2020 - 08:58

În Bucureşti, se extinde zona de promenadă de la Calea Victoriei şi se modifică zona din apropierea Pieţei Amzei, anunţă primăria Capitalei.

Din acest weekend, 13-14 iunie, în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 08:00 – 22:00, zonele pietonale se reconfigurează astfel:

Vineri, 12 Iunie, 2020 - 19:00

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat vineri că, în 2 ani, au fost alocaţi 13 milioane de euro pentru Programul Voucher Materna, 31.177 de femei însărcinate din Bucureşti beneficiind de un sprijin financiar de câte 2.000 de lei, pentru achitarea de medicamente şi servicii medicale.

Marţi, 9 Iunie, 2020 - 21:25
Între Șoseaua Petricani și Șoseaua Barbu Văcărescu

Primarul general, Gabriela Firea anunță că lucrările pentru supra-lărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză sunt finalizate. Se fac ultimele teste pentru sistemul de semaforizare. Iluminatul public a fost deja pus în funcțiune. Locuitorii Capitalei care tranzitează sectorul de șosea cuprins între Șoseaua Petricani și Șoseaua Barbu Văcărescu vor avea la dispoziție 4 benzi de circulație.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 14:24

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că Podul Nicolae Grigorescu, ”proiect de 6 ani”, este aproape gata și că va putea fi folosit din această vară. Ea prezintă prinpalele lucrări efectuate, printre care lărgirea bulevardului la trei benzi și construireaunui pasaj peste Dâmbovița.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 19:40
După șase luni acesta poate fi scos din circuitul public

 

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede ca pot fi incluse sub incidenta Legii 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan sau abandonate si autoturisme inmatriculate in strainatate.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea si completarea Legii 421/2002.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 17:38

Consiliul Judeţean Ilfov a început, miercuri, acţiunile de combatere a ambroziei, astfel, până pe 10 iunie trei utilaje vor cosi iarba din zona drumurilor judeţene, iar ulterior autoritatea locală va ierbicida.

Luni, 25 Mai, 2020 - 18:17

Primăria Sectorului 1 continuă programul de introducere a sensurilor unice pe străzile secundare din această zonă administrativă. Astfel, începând cu data de 26 mai 2020, se va circula într-un singur sens pe 18 artere secundare din zona cuprinsă între Șoseaua Chitilei, Bulevardul Bucureștii Noi și  Bulevardul Laminorului:

 

  1. Strada Prahova (tronson cuprins între Șoseaua Chitilei și B-dul Bucureștii

Noi), dinspre Șoseaua Chitilei spre Bulevardul Bucureștii Noi;            

Sâmbătă, 23 Mai, 2020 - 11:27

Cea mai mare parte a centrului vechi din Bucuresti devine pietonala in weekend, incepand cu 23 mai, a anuntat Primaria Capitalei.

"Avand in vedere instituirea starii de alerta, reamintim faptul ca Primaria Municipiului Bucuresti, impreuna cu Brigada Rutiera, au decis infiintarea a sapte zone de promenada in centrul Bucurestiului, in zilele de weekend, incepand de sambata, 23 mai, pentru a incuraja atat miscarea in aer liber, cat si utilizarea mijloacelor de transport alternativ.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 16:39

Primăria Capitalei a dat vineri startul programului "Testăm pentru Bucureşti", în cadrul căruia 11.000 de bucureşteni se pot înscrie în vederea unei testări gratuite de tip Real Time PCR.

Miercuri, 20 Mai, 2020 - 17:45

Primăria Capitalei, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Centrul pentru Seniori, va distribui gratuit măşti de protecţie pentru pensionarii şi persoanele cu dizabilităţi care nu au posibilităţi să şi le achiziţioneze, a anunţat, marţi, municipalitatea.

Subscribe to Administrație locală