Marţi, 25 Iulie, 2017 - 13:26

Banca Națională a României a anunțat, marţi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 

Marţi, 25 Iulie, 2017 - 13:21

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) lansează cea de-a X-a ediţie a Competiţiei celor mai bune practici din administraţia publică din România, competiţie adresată tuturor instituţiilor şi autorităţilor publice. Scopul acestui demers îl reprezintă identificarea iniţiativelor, experienţei şi rezultatelor deosebite, obţinute la nivelul autorităţilor şi instituţiilor publice din România.
Pentru acest an, tematicile sunt următoarele:
    Pilonul 1: Protecția mediului – o prioritate pentru administrația publică

Marţi, 25 Iulie, 2017 - 12:56

Alevia, compania românească specializată în producția de suplimente alimentare și ceaiuri, a finalizat lucrările pentru un nou spațiu de lucru, investiție estimată la aproximativ 2 milioane de euro. În baza acestei extensii și a măririi spațiului de producție, compania estimează o creștere a cifrei de afaceri cu minim 20 anual în următorii 5 ani.
Extinderea aduce cu sine o serie de investiții care vizează achiziția de noi utilaje, dezvoltarea portofoliului de produse și a zonei de resurse umane. 

Vineri, 21 Iulie, 2017 - 13:49

Duminica, 23 iulie a.c., va fi organizată a doua etapă de selecție a celor 100 de câștigători la extragerea lunară a Loteriei bonurilor fiscale din data de 18 iunie a.c., la care au participat bonurile emise în perioada 1 – 31 mai 2017. Fondul de premiere pentru această extragere este de un milion de lei.

În prima etapă a extragerii lunare, au fost desemnate ca fiind câștigătoare bonurile fiscale emise în data de 30 mai 2017, cu o valoare de 59 de lei.

Vineri, 21 Iulie, 2017 - 13:41

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
 

Vineri, 14 Iulie, 2017 - 09:38
Decizie pozitivă în ceea ce privește sprijinul pentru producători mici și mijlocii

La ședința plenară a Comitetului Regiunilor (CoR) care a avut loc la Bruxelles, în data de 12 iulie 2017, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a atras atenția asupra faptului că în cazul plăților directe și a celor pentru suprafețe aceste resurse ar trebui concentrate în principal pe exploatațiile agricole mici și cele familiale. De asemenea, este nevoie de introducerea instrumentelor financiare care acoperă în mod corespunzător nevoile activităților din sectorul agricol, zonelor rurale și a comunităților.

Duminică, 9 Iulie, 2017 - 16:18

Liga Studenţilor (LS IAŞI) informează studenţii şi opinia publică asupra faptului că bursele studenţeşti promise pentru vara aceasta nu vor fi virate decât la finalul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, având în vedere că nu s-au alocat fonduri în acest sens, urmând ca acestea să fie disponibile abia după rectificarea bugetară din luna august.

Vineri, 30 Iunie, 2017 - 10:01

Noul Program de Guvernare modifică semnificativ politicile fiscale, completează/modifică/prorogă aplicarea multor măsuri anterioare, cuprinde măsuri pentru IMM, dar și crește presiunea asupra mediului de afaceri

I.    Noul Program de Guvernare modifică semnificativ politicile fiscale

1. Inlocuirea impozitului pe profit cu impozitul pe cifra de afaceri: "Vom introduce impozitarea veniturilor pentru toate companiile din România, (impozit pe cifra de afaceri) începând cu 01 ianuarie 2018. Acest impozit va înlocui impozitul pe profit și va avea 2 sau 3 trepte de impozitare". 

Joi, 29 Iunie, 2017 - 17:19

Agenția Națională de Administrare Fiscală supune dezbaterii publice un proiect de ordin în vederea aplicării unitare a dispozițiilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.32/2016, prin care se propun următoarele:

1. Aprobarea modelului și conținutului următoarelor formulare:

'Cerere privind aplicarea dispozițiilor art.111 alin.(2) lit.e) din Legea nr.227/2015, în cazul în care darea în plată a bunurilor imobile se face pe cale judecătorească';

'Cerere privind aplicarea dispozițiilor art.III alin.(1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.32/2016';

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 14:23

În contextul deschiderii sezonului estival și intensificării activităților economice pe fondul creșterii consumului de bunuri și servicii, începând cu data de 1 iulie, ANAF prin DGAF, va demara acțiuni de control pe Litoral, în vederea identificării fenomenelor circumscrise evaziunii fiscale, respectiv neconformării la declararea și plata obligațiilor fiscale.

ANAF avertizează operatorii economici care își desfășoară activitatea pe Litoral să se doteze cu aparate electronice de marcat fiscale și să elibereze bonuri fiscale pentru serviciile prestate și/sau bunurile vândute.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 13:44

Inovație, extindere în Transilvania și o cifră de afaceri de aproximativ 4 milioane de euro pentru Business Lease în primul semestru al anului 2017
 
•    Business Lease România încheie primul semestru cu o cifră de afaceri de aproximativ 4 milioane de euro, în creștere cu 20% față de aceeași perioadă a anului precedent
•    Inovație prin dezvoltarea proiectului Connected Care
•    Deschiderea noului centru regional de la Cluj cu o investiție directă de 70.000 de euro

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 10:29
5 echipe finaliste vor primi resurse de până la 200.000 de euro pentru a-și dezvolta afacerile

Startarium lansează un program complex de susținere și creștere a startup-urilor din ecosistemul antreprenorial românesc, cu o durată de 12 luni și o investiție de peste 200.000 euro - Startarium.Inc.
 
Programul se adresează inițiativelor antreprenoriale care se găsesc la începutul stadiului operațional (post-prototipare), cu echipe formate din minim două - maxim patru persoane, aflate în căutare de resurse financiare și logistice suplimentare, noi parteneri și direcții de dezvoltare sau chiar alte piețe pentru produsele lor.
 

Vineri, 16 Iunie, 2017 - 15:47

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dezbătut, în cadrul unei ședințe desfășurate ieri, câteva subiecte care privesc activitatea pieței de capital.

Astfel, a fost aprobată eliberarea Certificatului de Înregistrare a Valorilor Mobiliare aferent înregistrării la ASF a unui număr de 1.500.000 de acțiuni emise de AAGES S.A. Sângeorgiu de Mureș, la un preț de vânzare de 3,7050 lei/acțiune, în vederea admiterii la tranzacționare a acestor acțiuni pe piața reglementată administrată de BVB.

Marţi, 13 Iunie, 2017 - 19:32

Oferta de răspundere civilă auto a Asirom Vienna Insurance Group (Asirom VIG), una dintre cele mai importante companii de asigurări de pe piață, include polițe cu durată subanuală (de la o lună, la maxim 12 luni), conform legislației în vigoare. 
De la intrarea în vigoare a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 54/2016 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, Asirom VIG a încheiat 82.638 polițe RCA cu durata de o lună de zile.

Luni, 12 Iunie, 2017 - 18:14

Camera de Comerț Americană (AmCham EU) și Junior Achievement Europe (JA Europe) sunt încântați să anunțe că Oculus, un start-up din România, este câștigătorul celui de-al cincilea premiu AmCham EU Youth Entrepreneurship Award. Oculus a dezvoltat ochelarii Mitra, un dispozitiv care oferă ajutor și siguranță esențială persoanelor cu deficiențe de vedere în timpul mișcării, utilizând senzori încorporați și algoritmi eficienți.

Luni, 12 Iunie, 2017 - 17:07

Ministerul Finanțelor Publice va efectua în 26 iunie 2017 a doua plată de dobândă anuală în valoare de 21,50 RON/obligațiune precum și rambursarea valorii nominale de 1.000 lei/obligațiune, aferente titlurilor de stat (simbol R1706A, cod ISIN RO1517DBP010) emise în 2015, conform Prospectului de emisiune a titlurilor de stat destinate exclusiv investitorilor persoane fizice în cadrul Programului FIDELIS. 

Plățile se vor realiza în numerar la ghișeele agențiilor Raiffeisen Bank, către persoane fizice, sau prin transfer bancar în conturile deținătorilor. 

Luni, 12 Iunie, 2017 - 15:43
atragere de investiții și promovare a exportului

POZIȚIA CNIPMMR REFERITOARE LA PROIECTUL DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PRIVIND INFIINȚAREA, ORGANIZAREA ȘI FUNCȚIONAREA
AGENȚIILOR PENTRU ÎNTREPRINDERI MICI ȘI MIJLOCII, ATRAGERE DE INVESTIȚII ȘI PROMOVARE A EXPORTULUI

Luni, 12 Iunie, 2017 - 15:40

PROIECTUL DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ PRIVIND PROGRAMUL DE SUSȚINERE A ÎNTREPRINDERILE MICI ȘI MIJLOCII –
IMM INVEST ROMANIA

Luni, 12 Iunie, 2017 - 13:48

Banca Națională a României a anunțat, luni, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 

Vineri, 9 Iunie, 2017 - 14:35

Guvernul a adoptat vineri noi măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale și a planificării fiscale, prin reglementarea schimbului automat obligatoriu de informații din rapoartele pe care grupurile de întreprinderi multinaționale urmează să le depună în statul membru al societății mamă. Aceste noi măsuri sunt prevăzute într-o ordonanță de urgență de modificare și completare a Codului de procedură fiscală. 

Vineri, 9 Iunie, 2017 - 13:01

Înființată pe mandatul primului președinte al Consiliului Județean Tulcea, Florin Hrițcu, Asociația condusă astăzi de directorul economic al Consiliului Județean Tulcea, Nicoleta Anton, a ajuns la vârsta majoratului.

Joi, 8 Iunie, 2017 - 13:53

România are cel mai mare avans economic dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, cu o creștere a PIB de 5,6% în primul trimestru din 2017 comparativ cu perioada similară din 2016, informeaza Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Economia zonei euro a urcat cu 1,9% în primele trei luni din 2017, comparativ un avans de 1,7% previzionat luna trecută de Eurostat, iar Uniunea Europeană a înregistrat o creştere de 2,1%, față de 2% estimată anterior. 

Vineri, 26 Mai, 2017 - 11:29

Sven Marinus este, începând din luna mai, noul CEO al Sodexo Benefits & Rewards România. Din noua funcție, Sven Marinus își asumă responsabilitatea administrării și gestionării operațiunilor curente, precum și direcția strategică şi comercială a companiei în România. 
„Mă alătur unei echipe de oameni dedicați să ofere cele mai bune soluții pentru calitatea vieții, alături de care voi participa la creșterea și consolidarea poziției de lider a companiei Sodexo pe plan local. 

Joi, 25 Mai, 2017 - 18:00

Execuția bugetului general consolidat pe primele patru luni ale anului 2017 s-a încheiat cu un excedent de 1,35 miliarde de lei, respectiv 0,17% din PIB, iar veniturile de 80,1 miliarde lei, (9,8% din PIB) au fost cu 8,4% mai mari față de aceeași perioadă a anului precedent. 

S-au înregistrat creșteri față de anul precedent la colectarea impozitului pe salarii și venit (+13,4%), a contribuțiilor sociale (+14,9%), a impozitului pe comerț exterior și tranzacții internaționale (+12,4%) și a veniturilor din capital (+19,1). 

Miercuri, 24 Mai, 2017 - 13:30

International Finance Corporation, membră a Grupului Băncii Mondiale, a furnizat un împrumut de 5,5 milioane de euro către Garanti Leasing, parte a Garanti România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, pentru finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM) deținute sau conduse de femei.

Grație acordului, Garanti Leasing va deveni prima societate de leasing din România care finanțează direct IMM-urile deținute sau conduse de femei. Compania continuă strategia Garanti Bank de a susține antreprenoriatul feminin.

Joi, 18 Mai, 2017 - 14:34

In vederea sustinerii internationalizarii afacerilor clientilor sau potentialilor clienti IMM, CEC Bank a decis continuarea colaborarii in cadrul consortiului PROSME, in perioada 2017-2018. Astfel, banca continua sa ofere servicii gratuite pentru stabilirea de contacte externe de afaceri, prin inregistrarea IMM-urilor in baza de date European Enterprise Network (EEN) si prin organizarea de evenimente de networking la care participa atat IMM-uri din Romania, cat si potentiali parteneri externi.

Miercuri, 17 Mai, 2017 - 13:11

Bursa de Valori București (BVB) împreună cu Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) și compania de brokeraj Prime Transaction au demarat azi, 17 mai 2017, un proiect pilot ce dorește să aducă mai aproape antreprenorii români de oportunitățile din piața de capital.

Miercuri, 17 Mai, 2017 - 10:20

Miercuri, 17 mai, au fost semnate la Bruxelles primele trei acorduri ale inițiativei pentru IMM-uri din România, între Grupul Băncii Europene de Investiții (BEI) și trei bănci comerciale, Raiffeisen Bank, Banca Comercială Română (BCR) și ProCredit Bank. Peste 4.300 de IMM-uri, microîntreprinderi și start-up-uri din România vor beneficia de un acces mai bun la finanțare în cadrul celor trei acorduri, care ar trebui să genereze o finanțare totală de 246 de milioane de euro, adică aproape jumătate din bugetul total de 540 de milioane de euro al programului Inițiativa pentru IMM-uri.

Marţi, 16 Mai, 2017 - 19:05

Țara noastră a înregistrat cel mai semnificativ avans dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu o creștere a PIB-ului de 5,6% în primul trimestru din 2017 comparativ cu perioada similară din 2016. Estimarea a fost publicată marți de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

Cele mai mari creșteri din UE în perioada ianuarie — martie 2017 s-au înregistrat în România (5,6%), Polonia și Lituania (ambele cu 4,1%), Letonia (3,9%), Ungaria (3,7%) și Bulgaria (3,4%).

Luni, 15 Mai, 2017 - 14:29

Parlamentarul PSD Marius Budăi, membru al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților a anunțat luni, 15 mai, că în ceea ce privește Legea prevenției au fost finalizate consultările la nivel național cu reprezentanții mediului de afaceri și urmează ca proiectul să fie aprobat de Guvern și trimis Parlamentului pentru adoptare.

Subscribe to Business