Marţi, 21 August, 2018 - 19:55
Pentru bursele acordate de L’Oréal și UNESCO

Mai sunt trei săptămâni în care tinerele cercetătoare se pot înscrie în competiția „Pentru femeile din știință” pentru a câștiga una dintre cele patru burse private în valoare de câte 42.000 lei, acordate de L’Oréal și UNESCO.

Programul de burse naționale se adresează cercetătoarelor din România cu vârsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obţinut titlul ştiinţific de doctor şi urmează un program de pregătire postuniversitară în România.

Nouă ediții „Pentru femeile din știință”

Vineri, 17 August, 2018 - 18:18

Vineri, 17 august 2018, la sediul USH Pro Business ne-a vizitat pentru o comunicare științifică profesorul Shingo Takahashi de la Universitatea Hiroshima, domnia sa fiind specializat în domeniul economiei muncii și a economiei personalului care lucrează în mediul de business.

Luni, 13 August, 2018 - 17:26

System Innovation România şi compania daneză Boyum IT Solutions au semnat o înțelegere comercială pentru integrarea în proiectele locale a unui pachet de aplicaţii complementare SAP Business One. Astfel, companiile românești care utilizează sistemul ERP SAP Business One îşi vor putea adapta şi extinde mai ușor soluţiile de business pentru a atinge un nivel mai ridicat de productivitate și o amortizare mai rapidă.

Miercuri, 8 August, 2018 - 17:43

Pizza Hut Delivery continuă să se extindă la nivel naţional şi anunţă deschiderea unei noi locaţii într-un oraş din provincie.

Aceasta este cea de-a doua unitate deschisă în Cluj, fiind situată în incinta Centrului Comercial Cora, aflat pe B-dul 1 Decembrie 1918, Nr 142. Astfel, brandul ajunge să numere 19 locaţii la nivel naţional.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 14:00

RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, a înregistrat o evoluție de circa 35% a încasărilor, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 09:00

Dacă vorbim despre argint, India este cu siguranță locul de unde trebuie să pornim. Referindu-ne la tradiție și obiceiuri, India a fost și este locul în care oamenii pun foarte mare preț pe metalele prețioase cum sunt aurul și argintul. Dintre toate metalele prețioase, argintul - datorită faptului că este mult mai accesibil - a fost alegerea de top a majorității pentru bijuterii, ornamente și lingouri.

Luni, 16 Iulie, 2018 - 16:11

În urmă cu patru ani, compania Jidvei, cel mai mare producător român de vinuri, a lansat campania „Vin de casă din must de la Jidvei”, o inițiativă menită să contribuie la promovarea și transmiterea tradițiilor naționale de producere a vinurilor de casă, parte a unei moșteniri culturale de secole. Ediția de anul acesta a campaniei aduce mai multe elemente de noutate, printre care adăugarea celui de-al treilea sortiment de must, mustul roze.

Luni, 16 Iulie, 2018 - 15:25

Se anunță lansarea versiunii în limba română a lucrării ,,Carta Albă a IMM-urilor din România”, ediţia a-XVI-a, realizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România-CNIPMMR, în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Evenimentul va avea loc joi, 19 iulie 2018, începând cu ora 10.00, în sala de spectacole a Complexului-Restaurant Elisabeta (Bucuresti, bdul Regina Elisabeta nr. 45).

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 20:00

Consiliul Concurenţei a confirmat că a autorizat tranzacția prin care Al Dahra Agriculture LLC. din Emiratele Arabe Unite, deținută de șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan, a preluat compania Agricost SA Brăila, controlată de Constantin Duluțe. Prețul tranzacției se cifrează undeva în jurul a 200 milioane de euro. Agricost SA activează în sectorul agricol, având în concesiune de la statul român 56.000 de hectare de teren agricol în Insula Mare a Brăilei până în anul 2032.

Sâmbătă, 30 Iunie, 2018 - 11:25

Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei afirma acum două zile că aprovizionarea cu energie a Europei Centrale este o problemă de securitate, susținând că este necesară menținerea presiunilor asupra României pentru ca țara noastră să înceapă extracția de gaze naturale din Marea Neagră, . Oficialul ungar a făcut aceste afirmații cu ocazia unei vizite la Washington, în cursul căreia este programat să se întâlnească cu Rick Perry, secretarul american al Energiei, dar și cu reprezentanți ai unor companii din domeniul energiei.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 17:00

Zona Floreasca - Barbu Văcărescu – Serviciul Permise din Pipera se aglomerează şi mai mult. Și asta pentru că fondul de investiţii NEPI va extinde Mall-ul Promenada şi construieşte lângă acesta o clădire de birouri de 30.000 mp.

Fondul de investiţii sud-african revine în cursa birourilor din zona Floreasca-Barbu Văcărescu şi va demara în perioada imediat următoare atât ex­tin­derea centrului comercial, cât şi clădirea de birouri ce va fi integrată în respectivul mall.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 14:00

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
 

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 13:26

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
 

Luni, 25 Iunie, 2018 - 10:59

AUDI AG şi Hyundai Motor Group doresc să colaboreze pentru dezvoltarea tehnologiei pe bază de celule de combustibil. Cele două companii intenţionează să facă schimb de brevete şi să obţină acces la componente care nu se află la dispoziţia concurenţei. Această înţelegere trebuie încă aprobată de autoritățile competente. În baza colaborării lor, ambii parteneri doresc să aducă mai rapid și mai eficient tehnologia pe bază de celule de combustibil la nivelul de maturitate necesar producţiei de serie.

Joi, 21 Iunie, 2018 - 13:14

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
 

Marţi, 19 Iunie, 2018 - 16:17

Hotelul Ramada-Majestic din centrul Capitalei, deținut de grupul turc Ener Holding, a fost scos la vânzare cu peste 13 milioane euro. Construit înainte de Primul Război Mondial, gazdă pentru actorii și recuzita Teatrului Național după ce clădirea acestuia a fost bombardată de aviația americană în al Doilea Război Mondial, a devenit în anii '90 primul hotel din țară afiliat la brandul american Ramada.

Luni, 18 Iunie, 2018 - 16:42

Dynamic Selling Group anunţă finalizarea procesului de preluare a activelor Ramplast printr-o tranzacţie de peste 3 milioane euro, inclusiv TVA. Dynamic Selling Group a participat la licitaţia iniţiată  în data de 23.08.2016 de către ROMINSOLV SPRL şi BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL, administratori judiciari ai Oltchim, şi a fost declarat câştigător pentru pachetul de active numărul 6, respectiv Divizia de Materiale de Construcţii Ramplast.

Luni, 11 Iunie, 2018 - 13:18

Banca Națională a României a anunțat, luni, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
 

Joi, 7 Iunie, 2018 - 19:19

În cadrul săptămânii dedicate responsabilității sociale, compania multinațională DELL a venit în ajutorul beneficiarilor de servicii sociale din Sectorul 6, prin mai multe acțiuni caritabile.

Joi, 31 Mai, 2018 - 13:18

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 

Vineri, 18 Mai, 2018 - 13:25

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 

Vineri, 18 Mai, 2018 - 11:45
Cum se pot face afaceri în Federația Rusă?

BUCUREȘTI, 18 mai — Sputnik, Georgiana Arsene. Cum se pot face afaceri în Federaţia Rusă? Un răspuns la această întrebare vine din partea omului de afaceri Gabriel Antoiu Lavrincic, director comercial al SC SIMEX SA, care spune, totodată, că toţi cei care vor să investească în Rusia trebuie să uite de „propagandă, de poveştile cu bandiţi", într-un interviu acordat Sputnik.

Joi, 10 Mai, 2018 - 08:32

Începând cu data de 9 mai 2018, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale lansează portalul unic Fonduri europene pentru dezvoltare rurală, o platformă online dedicată furnizării printr-un singur punct de acces a informaţiilor utile privind modalităţile de obţinere a fondurile europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală. Portalul poate fi accesat prin adresa www.finantare-rurala.ro. 

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 13:20

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.

Vineri, 20 Aprilie, 2018 - 17:40

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, împreună cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și Consiliul Județean Neamț, a demarat cursurile de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale din cadrul proiectului "Startup Activator", finanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 10:08

Directorul general al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Adrian CHESNOIU şi Directorul general adjunct, Daniel CRUNŢEANU, au primit în cursul acestei săptămâni, vizita unei delegaţii din partea Agenţiei de Plăţi pentru Agricultură, Pescuit şi Dezvoltare Rurală din Croaţia.

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 15:00

Toate acestea sunt posibile în cadrul proiectului „TRANSILVANIA START UP – dezvoltare antreprenorială, consiliere, mentorat”, cod SMIS 104902, POCU/82/3/7/104902, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Locuri de muncă pentru toți, Obiectiv Specific 3.7 Creșterea ocupării prin susținerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană, Schema de ajutor de stat Romania Start-Up Plus.

Sâmbătă, 14 Aprilie, 2018 - 18:25

Grupul ArcelorMittal a anunţat, vineri, într-un comunicat, că a înaintat către Comisia Europeană o propunere de a vinde mai multe unităţi de producţie din Europa, între care şi combinatul de la Galaţi, în vederea finalizării achiziţiei Combinatului Ilva din Italia, o decizie finală a Comisiei urmând să fie luată până pe 23 mai 2018.

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 15:37

Lanţul de restaurante cu livrare la domiciliu, Pizza Hut Delivery, a deschis o nouă locaţie în Bucureşti, situată în sectorul 1 al Capitalei, în Bucureștii Noi. Odată cu deschiderea acestei locaţii, Pizza Hut Delivery deţine 18 unităţi la nivel naţional.

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 11:08

GEFCO Group, furnizor global de servicii pentru lanțurile de aprovizionare industriale și lider european în logistica vehiculelor finite, a anunțat astăzi rezultatele sale financiare anuale pentru 2017, confirmând performanța solidă din ultimele 12 luni. Veniturile grupului au totalizat 4.4 miliarde €, în creștere cu 5.1% de la 4.2 miliarde € în 2016, cu indicele EBITDA în creștere accelerată de 16% la 201 milioane €.

Aspecte principale

 

Subscribe to Business