Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 19:42

Automobilul ŠKODA OCTAVIA cu  numărul 7 milioane a ieșit de pe linia de producție a fabricii din Mladá Boleslav în 20 februarie. Istoria modelului a început încă din anul 1959. Apoi, la mijlocul anilor 90, prima generație a modelului modern ŠKODA OCTAVIA a fost primul model al mărcii dezvoltat sub umbrela Grupului Volkswagen. De atunci și până în prezent, succesul modelului OCTAVIA constituie bazele pe care producătorul auto ceh își construiește succesul întregii companii.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 19:19

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

Miercuri, 26.02.2020
În București

Între orele 09:00 – 15:00 în următoarele zone:
•    Sector 5, Strazile Imasului, Lacul Dulce, Tufanilor, Petalelor, Anghel Dogaru, Lacul Orza, Buturugilor, Merisani, Brazilor, Gherghefului

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 18:18

”În momentul de față facem verificări la 16-17 bănci care par a fi implicate într-o tranzacție destul de ciudată, tranzacție al cărei mecanism e detaliat într-o scrisoare trimisă de Florin Georgescu către Asociația Română a Băncilor. E inițiată deja o acțiune acțiune penală la nivelul DIICOT și cel puțin una dintre aceste bănci pare a fi foarte implicată în a favoriza spălarea de bani. Operațiunile s-au făcut printr-o singură unitate și există suficiente indicii privind încălcarea legii”, a spus miercuri Nicolae Cinteză, directorul Direcției de Supraveghere din Banca Centrală.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 17:17

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o prognoză specială pentru Capitală. Meteorologii spun că bucureștenii vor avea parte de vreme deosebit de caldă azi, însă joi este așteptată o răcire, astfel că temperaturile vor scădea la jumătate de la o zi la alta.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 15:25

Biblioteca Metropolitană București (BMB) invită publicul marţi, 3 martie, începând cu ora 18.00, la Artoteca BMB, la vernisajul expoziției de artă vizuală „@rdoare” a directorului de imagine Mircea Bunescu.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 15:05

Startul petrecerii îl dăm împreună la FESTIVALUL DE PLĂCINTE ŞI MERINDE ce își deschide porțile în Piața Unirii din Focșani, în weekend-ul acesta, de vineri 28 februarie până duminică 1 martie, un eveniment savuros ce va încânta gusturile celor mai pretențioși oaspeți!

O paradă de plăcinte va face deliciul publicului într-un cadru de sărbătoare, la "FESTIVALUL DE PLĂCINTE ŞI MERINDE" din Piața Unirii din Focșani, un festin gastronomic la care toți focșănenii sunt invitaţi, de vineri până duminică, pentru că sloganul evenimentului este " La Plăcinte Înainte!"

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 13:42
pentru instalarea de statii de incarcare a vehiculelor electrice in Italia, Spania si Romania

Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a contribuit la obținerea unei finanțări complete pentru proiectul AMBRA-Electrify Europe (AMBRA-E), care prevede instalarea de stații de încărcare a vehiculelor electrice (EV) în Italia, Spania și România. Proiectul este co-finanțat de Agenția Executivă pentru Inovații și Rețele (INEA) a Comisiei Europene, prin programul Connecting Europe Facility, și Banca Europeană de Investiții (BEI), precum și de Enel X, prin resurse proprii.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 12:59

Troienii pentru mobil, care distribuie reclame publicitare și stalkerware-ul, au înregistrat o creștere puternică în 2019, periclitând tot mai mult datele personale ale utilizatorilor de smartphone. Primul tip de ameninţare a înregistrat o creștere de două cifre în ceea ce privește numărul de pachete de instalare detectate, în timp ce al doilea a vizat utilizatorii de telefonie mobilă cel puțin de două ori mai mult decât în 2018. Acestea sunt printre principalele constatări ale raportului anual „Mobile Malware Evo-lution”.

Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 09:12

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Bulevardul Decebal segmentul cuprins între Piaţa Muncii şi Str. Dristorului se circulă pe două benzi pe fiecare sens (în regim de lucrări);

- Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Şos. Virtuţii, bretea viraj dreapta;

- Str. Fabrica de Glucoză - lucrări de supralărgire;

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 19:41

Compania aeriană naţională bulgară Bulgaria Air a anunţat anularea începând de marţi a tuturor zborurilor către Milano, din cauza epidemiei de coronavirus din nordul Italiei, transmite agenţia EFE.

''Ca urmare a numeroaselor cazuri de coronavirus din Italia, Bulgaria Air anulează zborurile către şi dinspre Milano până pe 27 martie'', se arată într-un comunicat al companiei, care a mai semnalat că pasagerii care au bilete deja cumpărate pot solicita rambursarea banilor sau schimbarea datelor călătoriei pentru perioada ulterioară datei de 27 martie.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 18:37

Cel mai violent incendiu de vegetație din Prahova a fost înregistrat în satul Măgura din comuna Șoimari.

Pompierii militari au localizat si lichidat flăcările și au oprit oprit extinderea focului izbucnit pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare.

Din cauza vântului puternic, incendiul se putea extinde, dar echipajele de interventie au actionat rapid si au stins focarele.

Reprezentantii ISU Prahova încearcă să stabilească împrejurarile în care a izbucnit focul și fac apel către cetăteni să nu mai încendieze miriștile și să lase focul nesupravegheat.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 16:26

Cursul de schimb al monedei naţionale a atins marți un nou maxim istoric în raport cu moneda euro, fiind cotat de către Banca Naţională a României (BNR) la 4,8079 lei/euro. Dolarul şi aurul scad în tandem, iar francul se apropie de maximul istoric.

Luni, euro a scăzut uşor după ce vineri a fost cotat la 4,8026 lei, trecând pentru prima dată de pragul psihologic de 4,8 lei.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 14:45

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, marți, că renunță la taxa Oxigen, după sondajul realizat pe Facebook, unde a întrebat dacă bucureștenii sunt de acord cu introducerea vinietei Oxigen, iar 90 la sută au răspuns că nu doresc această taxă. „Renunț la vinieta antipoluare”, a spus Firea.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 13:53

Bosch, lider global în furnizare de tehnologii şi servicii, a gazduit la Blaj, judeţul Alba, un eveniment dedicat popularizării şi promovării programului Şcoala Duală, program inaugurat la Blaj încă din toamna anului trecut, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu” din localitate şi primăria municipiului Blaj.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 12:47

Microsoft a anunțat cu ocazia conferinței RSA 2020 o serie de noi capabilități în AI și automatizare, disponibile pentru a facilita protecția în materie de securitate cibernetică. Soluțiile Microsoft Security ajută la o identificare a amenințărilor și un nivel de reacție cu 50% mai rapid decât era posibil în urmă cu doar 12 luni, fiind capabile să automatizeze 97% din sarcinile de rutină care, în urmă cu doi ani, ocupau timpul valoros al celor responsabili de asigurarea securității cibernetice. 

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 09:10

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURA RUTIERĂ:

- Şos. Pantelimon - Cora;

- Şos. Panduri - Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei - Str. Braşov;

- Bulevardul Decebal segmentul cuprins între Piaţa Muncii şi Str. Dristorului se circulă pe două benzi pe fiecare sens (în regim de lucrări);

- Spl. Independenţei, mai multe puncte de lucru;

- Şos. Virtuţii, bretea viraj dreapta;

- Str. Fabrica de Glucoză - lucrări de supralărgire;

Luni, 24 Februarie, 2020 - 19:42

O a şaptea persoană a decedat în urma epidemiei de coronavirus din nordul Italiei, a relatat luni agenţia de presă ANSA citată de Reuters, în timp ce numărul cazurilor confirmate de contagiere a depăşit 220.

Potrivit ANSA, cel mai recent caz de deces este cel al unui bărbat în vârstă de 80 de ani care a fost transportat săptămâna trecută la un spital în Lodi în urma unui atac de cord. Medicii suspectează că bărbatul a contractat virusul de la un alt pacient.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 19:19

Pompierii intervin, luni, cu nouă autospeciale pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în Delta Văcăreşti, informează ISUBIF.

Potrivit sursei citate, sunt afectaţi 30.000 mp de teren.

Accesul autospecialelor se realizează prin străzile Săvineşti şi Ionescu Florea.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 18:43

Compania de transport internaţional de persoane cu sediul central la Sibiu, Atlassib, a anunţat luni că nu îşi suspendă nicio cursă pe ruta România - Italia, din cauza coronavirusului, în condiţiile în care traseele nu prevăd opriri în în localităţile aflate în carantină din Peninsulă, iar măsurile de prevenţie luate de operator prevăd dezinfectarea autocarelor şi ca şoferii să poarte măşti, pe care le vor schimba o dată la trei ore.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 18:02

Cel mai mare diamant, ce a ieșit vreodată la vânzare în România, este scos la licitație. Briliantul de circa 8,59 carate este estimat între 45.000 și 65.000 de euro și este expus la Palatul Cesianu-Racoviță.

Prețiosului diamant i se adaugă și alte aproximativ 200 de bijuterii de colecție care depășesc valoarea totală de 2 milioane de euro.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 17:22

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, E-Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.  

Marti, 25.02.2020

 

 

 

În București

 

Între orele 04:00 – 07:00 în următoarele zone( scurte intreruperi ):

Luni, 24 Februarie, 2020 - 17:00

Agitație mare, azi noapte, pe Aeroportul din Craiova. Un avion de pasageri care venea din Italia a alertat autoritățile doljene, care au trimis o echipa de medici pentru a-i examina pe pasageri.

Niciun pasager nu a prezentat simptome de îmbolnăvire, iar oamenii au fost lăsați să plece acasă, după ce au completat un formular.

Avionul care venea de la Bergamo a aterizat la Craiova putin dupa miezul noptii. În avion ar fi trebuit sa fie 179 de oameni, cu membrii echipajului, dar au fost doar 139.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 16:19
Produsele pot fi precomandate în intervalul 21 februarie – 4 martie, în magazinele HUAWEI, Media Galaxy și Altex cu o ofertă specială

Huawei Consumer Business Group (CBG) a anunțat campania de precomandă pentru noile HUAWEI MateBook D 14 și HUAWEI MateBook D 15, care are loc în intervalul 21 februarie - 4 martie, în magazinele HUAWEI din București - Huawei Experience Store Băneasa Shopping City și Huawei Experience Shop Afi Cotroceni Mall, cât și în magazinele Altex și Media Galaxy din țară.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 14:23

Pe măsură ce concurența se intensifică, Kaspersky rămâne în TOP3 în ceea ce privește securitatea cibernetică a consumatorilor și companiilor. În 2019, produsele Kaspersky au ajutat compania să obțină locuri pe podium (primul, al doilea sau al treilea) în 70 dintre cele 86 de teste diferite, independente, la care a luat parte.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 14:00

S-a semnat contractul pentru "Elaborarea Studiului de Fezabilitate Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru obiectivul Drum Expres Buzău-Brăila "

CNAIR S.A. a semnat contractul pentru "Elaborarea Studiului de Fezabilitate şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru obiectivul Drum Expres Buzău-Brăila " cu firma Ingineria Especializada Obra Civil E Industrial S.A.

Contractul are o durată de 24 de luni, iar valoarea este de 16.591.031,97 Lei, fără TVA.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 13:14

Banca Națională a României a anunțat, luni, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 

Luni, 24 Februarie, 2020 - 13:07

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti împreună cu alte 23 de universităţi europene şi instituţii de cercetare din 16 state UE propun o viziune ambiţioasă în cadrul Acordului European "Green Deal" - acord propus de Comisia Europeană în Decembrie 2019.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 13:05

Astra Film Festival organizează proiecții de film documentar în universitățile din București și Cluj Napoca începând de luni, 21 februarie. De câțiva ani, programul AFF on Tour călătorește prin toată țara, venind în întâmpinarea publicului larg cu filme documentare de impact, exprimând o inițiativă benefică de educație cinematografică. Acum, festivalul își concentrează atenția și asupra centrelor mari universitare, dezideratul său fiind acela de dezvoltare a suportului de film documentar pentru studenți și masteranzi, putând deveni o ocazie importantă în evoluția discuției academice.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 12:57
cu tranzacţii de peste 600 de milioane de euro

Anul 2020 se conturează a fi cel mai bun an pentru investițiile imobiliare din România din perioada post-criză, după un 2019 încheiat cu investiții totale de 644 de milioane de euro pe plan local. Tranzacții de peste 600 de milioane de euro ar putea să se finalizeze anul acesta numai în segmentul de birouri, care va fi vedeta pieţei de investiţii imobiliare, susținute de randamente mai atractive decât în alte țări din regiune și o performanță macroeconomică bună, arată raportul anual lansat de compania internațională de real estate Colliers. 

Luni, 24 Februarie, 2020 - 11:39

Cu o capacitate de uzinare mare, pe o suprafață de peste 2200 de metri pătrați, compania românească Iridex Group Plastic, furnizor de top în domeniul soluțiilor inteligente pentru domeniile de mediu, construcții, salubritate sau agricultură, anunță funcționarea la capacitate a secției de confecții metalice, cu dotări tehnice de ultimă oră. Dotările constau în utilaje clasice, dar și utilaje cu comandă numerică de tip CNC pentru debitat, îndoire, așchiere, mașini debitat profile sau aparate de sudură Mig Mag.

Subscribe to Economie