Vineri, 25 Mai, 2018 - 16:59

Peste 300 de taximetrişti s-au adunat în Piaţa Contituţiei din Capitală.  Lucrurile au degenerat însă, ajungându-se la violențe între taximetriști. Aceștia s-au certat şi îmbrâncit între ei. Șoferii au venit să susțină ordonantţa Ministerului dezvoltării prin care sunt introduse reguli noi în taximetrie.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 16:35

Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarele trei luni, fiind aşteptată o vară secetoasă, caniculară şi cu furtuni.

„Sunt aşteptate valori ale temperaturiilor de peste 35 de grade Celsius în toate lunile de vară, având astfel un regim al valorilor peste normal, ceea ce indica şi instalarea caniculei pentru perioade îndelungate. Pentru lunile următoarele semnalele arată că seceta se va instala îndeseobi în regiunile în care temperaturile vor fi mai ridicate, respectiv sud, sud-est şi est ale teritoriului ţării.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 13:54

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
 

Vineri, 25 Mai, 2018 - 13:24

Acer a prezentat, în cadrul conferinței de presă next@acer ce a avut loc miercuri la New York, noul notebook Swift 5 creat pentru utilizatorii care își doresc portabilitate deplină, performanțe stabile și accente de stil. Cu un ecran de 15 inch, șasiul elegant cântărește mai puțin de 1 kg, fiind ideal pentru persoanele active, aflate mereu în mișcare. Swift 5 este echipat cu Windows 10, cele mai noi procesoare Intel® Core™ și oferă performanțe excepționale și o durată de viață a bateriei pe durata întregii zile 

Vineri, 25 Mai, 2018 - 12:08

Pentru corecta informare a persoanelor și instituțiilor interesate, Ministerul Mediului a solicitat Agenției Naționale pentru Protecția Mediului situația la zi a acordurilor de mediu pentru PROIECTELE DE INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ, pe care o publicăm mai jos.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 11:01

Enel, prin subsidiara sa mexicană de energie regenerabilă Enel Green Power Mexic ("EGPM"), a inaugurat centrala fotovoltaică Don José cu o capacitate de 238 MW situată în San Luis de la Paz, în statul mexican Guanajuato.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 10:23

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Române informeaza ca la aceasta ora nu sunt semnalate evenimente rutiere care sa impuna restrictii de circulatie pe drumurile nationale sau autostrazile tarii.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 09:03

Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a participat în zilele 23 şi 24 mai a.c., la Leipzig (Germania), la summit-ul miniştrilor Transporturilor, organizat sub preşedinţia Republicii Letonia a Forumului Internaţional pentru Transporturi (ITF). Miniştri din peste 59 de ţări au discutat teme de importanţă strategică mondială referitoare la toate modurile de transport.

Joi, 24 Mai, 2018 - 19:55

Comisia specială pentru elaborarea Codului administrativ a efectuat joi o modificare prin care hotărârile referitoare la administrarea patrimoniului vor fi luate prin adoptarea în consiliul local cu "majoritate absolută sau simplă, după caz", şi nu cu votul a două treimi, cum este în prezent.

Joi, 24 Mai, 2018 - 17:50

Întregul Raport European privind Plăţile 2018, din care face parte studiul, va fi publicat în cele 29 de ţări membre pe 28 mai.

Numeroase companii online din afara Uniunii Europene au blocat accesul utilizatorilor europeni pentru a evita încălcarea Regulamentului general pentru protecţia datelor (GDPR), informează cotidianul The Guardian.

Site-ul Instapaper, deţinut de firma americană Pinterest, a anunţat joi deconectarea temporară a utilizatorilor europeni. "Ne cerem scuze pentru neplăceri, vom restabili accesul cât mai curând", a comunicat compania.

Joi, 24 Mai, 2018 - 17:33

Grupul italian Pirelli face angajări pentru fabrica din Slatina, obiectivul companiei fiind 50 de persoane recrutate în fiecare lună, până la sfârşitul anului.

CEO-ul Pirelli România, Wolfgang Meier, a declarat, joi, la Slatina că producătorul de anvelope are nevoie de toate categoriile de personal, începând de la operatori, până la specialişti în toate sectoarele de activitate.

Joi, 24 Mai, 2018 - 17:05

Regulamentul-cadru pentru acordarea sporurilor pentru lucrătorii din domeniul culturii care muncesc în condiţii considerate periculoase a fost aprobat, arată un comunicat al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Joi, 24 Mai, 2018 - 15:00

Un urs care trăiește pe malul lacului Sfânta Ana ar putea fi mutat sau chiar împuşcat, după ce la sfârşitul săptămânii trecute a rănit o turistă din Ungaria. Consiliul Județean Harghita a cerut Ministerului Mediului să aprobe una din aceste două măsuri. Animalul este obişnuit ca turiştii să-i dea de mâncare, spun reprezentanţii Rezervaţiei Naturale.

Ursuleţul Şoni este mascota lacului Sfânta Ana. Are doi ani şi jumătate şi a fost lăsat să se descurce singur de către mama lui. Localnicii spun că ursul este învăţat de mic cu oamenii, care îi dau de mâncare.

Joi, 24 Mai, 2018 - 14:11

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
 

Joi, 24 Mai, 2018 - 13:14

Tastele iluminate cu multiple efecte de iluminare și comutatoarele mecanice albastre cu anti-ghosting fac din acest produs o alegere excelentă pentru jucătorii pasionați

Joi, 24 Mai, 2018 - 12:40

QNAP diversifică linia sa de plăci de extensie QM2 PCIe cu noi modele ce integrează până la patru sloturi SSD M.2 pe o singură placă. Plăcile QM2 suportă atât SSD-uri M.2 SATA, cât și M.2 PCIe NVMe oferind caching SSD pentru creșterea performanțelor IOPS sau pentru crearea unui volum auto-tiering pentru stocare optimizată. 

Plăcile QM2 le permit utilizatorilor de servere QNAP să maximizeze atât capacitatea de stocare cât și performanța prin instalarea SSD-urilor M.2, fără să ocupe unul dintre sertarele de 3,5 inci destinate hard disk-urilor.

Joi, 24 Mai, 2018 - 11:37

Noile laptopuri Predator Helios 500 și Predator Helios 300 Ediție Specială se disting prin tehnologii de răcire de ultimă generație și design avansat
Cuprins editorial
•    Noul Predator Helios 500 este echipat cu procesoare overclockabile până la Intel® Core™ i9+ generația 8 și cu plăci grafice NVIDIA® GeForce® GTX 1070 pentru performanțe de gaming de neînvins.
•    Arhitectura termică superioară menține Predator Helios 500 la o temperatură optimă de funcționare, chiar și în timpul sesiunilor maraton de gaming.

Joi, 24 Mai, 2018 - 10:08

Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, recomandă implementarea de măsuri de protecție pentru oamenii și bunurile aflate în tranzit, prin echiparea mijloacelor de transport cu soluții de supraveghere video dedicate.

Joi, 24 Mai, 2018 - 09:01

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Române informeaza ca la aceasta ora nu sunt anuntate drumuri nationale sau autostrazi cu circulatia oprita din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme majore privind fluenta traficului pe arterele principale.

Joi, 24 Mai, 2018 - 08:56

Două persoane au decedat, printre care şi un român, după ce un tren de pasageri a intrat în coliziune cu un camion cu remorcă în apropiere de oraşul italian Torino. Alte 18 au fost rănite, dar mai mulţi răniţi nu sunt în stare critică, conform Sky News.

Conform sursei citate, a doua persoană decedată este un cetăţean român care conducea un vehicul ce însoţea camionul implicat în accident.

 

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 14:12

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informeazăcă pe DN1, în localitatea Buşteni, judeţul Prahova, a avut loc un eveniment rutier, în care un motociclist a lovit un pieton care traversa strada prin loc neregulamentar. În urma impactului, doar pietonul a suferit leziuni, gravitatea acestora fiind ulterior stabilită de personalul medical. Sensul Braşov - Ploieşti este restricţionat, pentru efectuarea cercetării locului faptei. În zonă valorile de trafic au crescut şi se circulă alternativ, prin dirijarea poliţiştilor rutieri.

 

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 14:10

Un elicopter de mici dimensiuni, utilizat în activități agricole, s-a prăbuşit, miercuri, pe un deal din municipiul Turda din judeţul Cluj.

Cele două persoane aflate în interior au reușit să se salveze, potrivit IGSU. Incidentul a fost anunțat la 112 de o persoană.

În elicopter se aflau două persoane, care au ieşit din interiorul aeronavei şi nu prezintă probleme medicale deosebite. Cei doi sunt evaluaţi de medici, iar dacă va fi nevoie vor fi transportaţi la spital.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 13:44

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
 

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 13:32

E-Distribuție Muntenia va derula anul acesta un program de investiţii în valoare de 28,5 milioane de lei pentru modernizarea reţelelor de medie şi joasă tensiune din zonele Eminescu, Floreasca şi Domenii, cu scopul de a îmbunătăți calitatea serviciului de distribuție a energiei electrice pentru peste 5.000 de consumatori. În cadrul proiectului de modernizare, sunt în derulare trei lucrări majore în urma cărora vor fi înlocuite cablurile de medie şi joasă tensiune pe o lungime de 96,5 kilometri.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 12:39

Banca Comercială Română (BCR) a aprobat peste 1.700 de credite de prefinanțare în cadrul programului StartUp Nation, din care aproximativ 1.400 au fost deja acceptate de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM). 

Astfel, peste 1.000 de antreprenori care au aplicat la BCR pentru finanțările acordate de bancă prin program și-au primit banii necesari dezvoltării afacerilor. Cei mai mulți au dezvoltat afaceri în IT, producție și industrii creative.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 11:23

Într-o prezentare a celor mai recente inovații, a experienței de utilizare fără egal și a design-ului extraordinar, HTC a dezvăluit astăzi noul HTC U12+, cel mai mare și mai îndrăzneț smartphone vârf de gamă oferit până acum de HTC. Include un ecran de 6 inch, cu culori vii și rată de aspect cinematografic de 18:9, dar este și mai ușor de utilizat datorită funcției Edge Sense 2, ce permite o interacțiune intuitivă cu o singură mână pentru fotografiere, activarea asistenților vocali, sau cam orice ai vrea să realizezi.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 10:02

ANCOM lansează miercuri în consultare publică planul de măsuri și calendarul național privind alocarea benzii de frecvențe 470-790 MHz, precum şi opțiunile de reglementare asociate, sub forma unei foi de parcurs naționale privind alocarea și utilizarea viitoare a benzii de frecvențe 470-790 MHz. “Planul de acţiuni pentru alocarea benzii de 700 MHz este o componentă a viitoarei strategii de alocare a benzilor pentru implementarea tehnologiei 5G pe care dorim să o elaborăm şi să o adoptăm până la sfârşitul acestui an.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 09:13

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER 

TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 09:00

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt semnalate evenimente rutiere care să impună restricţii de circulaţie pe drumurile naţionale sau autostrăzile ţării şi de asemenea nici probleme semnificative de fluenţă a traficului.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 08:51

UPDATE 2 - Precizări de presă - accident Ungaria

În continuarea comunicărilor privind accidentul rutier produs în apropiere de Budapesta, în care a fost implicat un microbuz care se deplasa către România dinspre Slovenia, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Conform ultimelor informaţii obţinute în cursul nopţii de echipa consulară mobilă prezentă la faţa locului, toate cele nouă victime ale accidentului au fost identificate ca fiind de cetăţenie română. Trupurile neînsufleţite au fost transportate la morgă pentru efectuarea autopsiei.

Subscribe to Economie