Luni, 23 Iulie, 2018 - 18:07

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN14, traficul este blocat la kilometrul 87+950 metri, la ieşirea din localitatea Sighişoara către Daneş, judeţul Mureş, din cauza unui eveniment rutier.

Pe fondul nepăstrării distanţei de siguranţă, un autoturism a lovit un atelaj hipo, în urma impactului căruţaşul fiind rănit grav.

 

Luni, 23 Iulie, 2018 - 14:35

Centrul Infotrafic anunţă că, luni, circulaţia rutieră este restricţionată pe mai multe tronsoane din Autostrada A1, pentru lucrări de reparaţii. Astfel, pe sensul Sibiu către Deva, au loc lucrări asupra rosturilor de dilataţie până la orele 18:00. De asemenea, pe tronsonul Timişoara - Arad, se efectuează, până la orele 20:00, lucrări de reparaţii asupra părţii carosabile.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 14:00

RE/MAX România, parte a liderului mondial în real-estate şi franciza numărul 1 la nivel global pe acest segment, a înregistrat o evoluție de circa 35% a încasărilor, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 13:50

Începe construcția unui nou aeroport în România. După Cluj-Napoca, Timișoara, Iași sau București, Brașovul va avea un aeroport internațional.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 13:05

Cursurile pietei valutare din data de 23 iulie 2018:

Luni, 23 Iulie, 2018 - 13:00

Am analizat 82 de produse tip lampa de iluminat, pe baza informatiilor de pe eticheta, provenind de la 49 producatori / furnizori / distribuitori: Albach, Apollo, Aro, Avide, Bec Economic, Bodner, Canyon Led, Edi Light, Eglo, Flair Energy, Flair Led, Ge, Gelux, Gledux, Heinner, Hepol, Hoff, Home Light, Klausen, Kreven, Lec, Led High Power Lamp, Led Elec-Erp, Lexman, Lohuis, Lomax, Lumen, Lumilandia, Neolux, Nice Price,Novelite, Office Em,Omega,Osram, Paulman, Philips, Power X, Realux, Sidef, Starke, Start, Super Economic, Sylvania, Toshiba, Totalgreen, Ultrabright, Vipow, Vitone, Well Light

Luni, 23 Iulie, 2018 - 12:50

Cea mai lungă eclipsă de lună totală a secolului 21 va avea loc în noaptea de vineri spre sâmbătă şi va fi vizibilă şi din România, dacă va fi senin, informează Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti, care va fi deschis publicului în intervalul orar 21.00 - 03.00.

Dacă va fi senin, fenomenul va putea fi observat de oriunde din România, în afară de primele minute, când Luna încă nu a răsărit, se arată pe site-ul instituţiei bucureştene.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 12:30

Un cutremur de magnitudinea 5,9 a avut loc duminică în vestul Iranului, unde cel puţin 287 de persoane au fost rănite, la câteva ore după ce două seisme au fost înregistrate în sudul ţării, potrivit Irna, relatează AFP.

Cei mai mulţi dintre răniţi au putut să părăsească spitalele în care au primit îngrijiri, a anunţat guvernatorul proviniciei Kermanshah, Houshang Bazvand, citat de Irna.

Două cutremure, cu magnitidinea de 4,7 şi 5,7 au avariat clădiri în mai multe sate, fără să facă victime, a precizat Irna.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 11:46

În contextul precipitațiilor din ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 10 județe pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente și vremea rea.

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, la nivel național au fost emise 76 atenționări și avertizări imediate Cod Galben și Cod Portocaliu de ploi, intensificări ale vântului, descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 09:55

Un miner de la Cariera Peşteana Nord, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, a murit, luni, după ce a fost prins de banda care transporta cărbune.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ITM Gorj, Neli Matei, bărbatul de 49 de ani era angajat ca lăcătuş mecanic la Cariera Peşteana Nord.

„În timp ce făcea comutarea de circuitul steril pe cărbune a fost prins de bandă. Bărbatul mort la Peşteana Nord are 49 de ani, era lăcătuş mecanic, avea peste 29 de ani vechime în munca şi are doi copii majori”, a declarat Neli Matei, purtătorul de cuvânt al ITM Gorj.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 09:34

TRAFIC  RUTIER  DEVIAT SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

- Șos. Pantelimon - Cora;

- Șos. Panduri – Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei – Str. Brașov;

- Drumul Taberei – Str. Sibiu;

- Drumul Taberei – Str. Romancierilor;

- Bd. Dimitrie Cantemir între Str. Drumea Rădulescu și Str. Lânăriei;

- Spl. Independenței – Petrache Poenaru (metrou);

- Spl. Independenței, între Policlinica MAI și Pod Grozăvești;

- Spl. Independenței – Str. Alexandru Borneanu;

Luni, 23 Iulie, 2018 - 08:50

Tehnologia ne simplifică viaţa, afirmă fără niciun dubiu 94% dintre românii chestionaţi în cadrul unui sondaj european realizat de E.ON şi Kantar EMNID, convingere care ne situează cu mult peste media de 87% a europenilor care împărtăşesc aceeaşi opinie.

În fapt, majoritatea europenilor admit că tehnologia le aduce numeroase avantaje şi le simplifică viețile, chiar dacă există încă un curent al scepticilor, în opinia cărora, dimpotrivă, tehnologia le-a făcut viaţa mai complicată.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 08:30

Primaria Capitalei, prin creart – Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti organizeaza, in perioada 27 - 29 iulie 2018, la Romexpo, cea de-a cincea editie a celui mai mare festival de arta si cultura urbana din Bucuresti – Creative Fest!

CONCERTE

Luni, 23 Iulie, 2018 - 08:23

O avertizare cod galben vizând Capitala şi 31 de judeţe din sudul, estul şi centrul ţării va fi în vigoare de luni de la ora 10.00 până marţi seară, interval în care vor fi vijelii şi se vor acumula cantităţi importante de apă. Potrivit meteorologilor, instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată pe tot parcursul săptămânii.

Duminică, 22 Iulie, 2018 - 16:56
Aluviunile au acoperit șoseaua

Traficul rutier este oprit pe Valea Prahovei, în Comarnic, pe ambele sensuri de mers, din cauza ploilor abundente care au căzut în ultimele ore, pe carosabil acumulându-se aluviunile scurse de pe versanți.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, pe DN 1, la kilometrul 107 +700 de metri, în Comarnic, judeţul Prahova, circulaţia rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers, din cauza ploilor abundente din ultimele ore.

Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 10:02
Ordonanta de Urgenta emisa joi de Guvern, prin care se elimina notiunea de custode nu este oportună

Presedintele Comisiei de Mediu din Parlamentul European, europarlamentarul liberal Adina Valean, sustine ca statul nu are resursele si nici expertiza necesara pentru a administra ariile protejate in locul ONG-urilor de mediu, considerand ca Ordonanta de Urgenta a Guvernului emisa joi pe acesta tema nu este oportuna.

Adina Valean, a cerut, vineri, autoritatilor romane sa initieze o dezbatere publica, cu toti actorii implicati, pe subiectul administrarii ariilor protejate.

Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 08:42
Legea prevede categoriile care nu au dreptul să beneficieze

În conferința de presă organizată cu prilejul lansării Cărții Albe a IMM-urilor, ministrul de Finanțe a făcut o serie de precizări referitoare la proiectata amnistie fiscală.

„Legea prevede niște categorii care nu au cum să facă obiectul unei amnistii. Acum suntem într-o fază incipientă, o să discutăm și când avem un material foarte clar, coerent și cu mai multe alternative, le vom discuta public”, a explicat  Eugen Teodorovici.

Companiile în insolvență sau persoanele care au datorii la chirii, nu au cum să facă din punct de vedere legal obiectul unei amistii.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 20:30

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat versiunile finale ale Ghidurilor solicitantului pentru finanțarea investițiilor agricole din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), respectiv pentru instalarea tinerilor fermieri (submăsura 6.1) și pentru dezvoltarea fermelor mici (submăsura 6.3).

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 16:45

Cota redusă de 9% a taxei pe valoarea adăugată (TVA) va fi extinsă, începând cu 1 ianuarie 2019, și la serviciile de alimentare cu apă și canalizare, în baza unui proiect de lege promulgat de președintele Klaus Iohannis. În forma inițială, proiectul introducea această cotă redusă de TVA și pentru livrarea de electricitate și de gaze naturale, ca și pentru alimentarea cu energie termică în sistem centralizat, dar aceste ultime prevederi nu au mai fost avizate în comisiile de specialitate.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 16:00

Acțiunea de colectare a deșeurilor de pe luciul de apă, dar și de pe malurile Bistriței continuă. Vineri, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, însoțit de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”, Victor Sandu, continuă coordonarea acțiunilor de ecologizare în zona barajului Bicaz și a viaductului de la Poiana Largului.

Operațiunile, începute la 16 iulie 2018, sunt efectuate de Administrația Națională „Apele Române” (ANAR), în colaborare cu RNP Romsilva, Hidroelectrica S.A. și ISU Neamț si operatori economici privați.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 15:19

Vor fi afectaţi peste 50.000 de pasageri care aveau zborurile rezervate între aceste ţări, în zilele de 25 şi 26 iulie.

Ryanair şi-a cerut scuze public pentru situaţie. Compania a contactat deja pasagerii afectaţi şi a anunţat că dacă un pasager nu a primit un apel sau un mesaj, înseamnă că zborul său nu afost afectat.

Grevele echipajelor europene vin la scurt timp după ce piloţii companiei au pornit o mişcare similară, cerând salarii mai mari şi program de lucru mai scurt.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 14:00

Alimentarea cu energie a consumatorilor din zona Tg. Ocna – Slănic Moldova, jud. Bacău a fost securizată; Echipele Delgaz Grid au lucrat continuu timp de 17 zile pentru repunerea în funcţiune a staţiei de transformare.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 13:00

Cursurile pietei valutare din data de 20 iulie 2018

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 12:35

ANCOM lansează în consultare publică un proiect de decizie privind stabilirea tarifelor maximale pentru exercitarea de către operatorii de comunicații a dreptului de acces pe, deasupra, în sau sub imobilele aflate în proprietatea publică a statului. „Tarifele maxime propuse de ANCOM pentru instalarea de stâlpi, piloni, turnuri sau rețele subterane și aeriene de comunicații pe proprietatea publică au fost stabilite pe baza unui model de calcul şi a unei metodologii detaliate.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 12:00

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut vineri la valoarea de 3,39%, de la 3,36%, cât înregistrase joi, reiese din datele Băncii Naţionale a României (BNR).

Indicelui ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut însă la valoarea de 3,50%, de la 3,49%.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 11:19

În ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost emise 50 avertizări/atenționări de fenomene meteorologice periculoase imediate la nivelul mai multor zone din țară.

Ca urmare a ploilor însemnate cantitativ, atât în cursul zilei de ieri, cât şi pe timpul nopţii, echipaje de salvatori au monitorizat zonele de risc şi au intervenit în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din 21 localități aflate în 9 județe (Arad, Buzău, Brașov, Bacău, Bihor, Mureș, Neamț, Timiș și Vrancea).

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 10:31
Bani din bugetul Ministerului Agriculturii

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii muntelui prin care se aproba programul de incurajare a activitatilor in zona montana, iar in acest scop se aloca un miliard de euro din bugetul Ministerului Agriculturii.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 09:30
 
 

Volvo Cars a anunțat astăzi cel mai mare profit operațional de 4,2 miliarde SEK pentru cel de-al doilea trimestru din 2018, o creștere de 28,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, determinată de o creștere puternică a vânzărilor retail globale.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 09:00

Dacă vorbim despre argint, India este cu siguranță locul de unde trebuie să pornim. Referindu-ne la tradiție și obiceiuri, India a fost și este locul în care oamenii pun foarte mare preț pe metalele prețioase cum sunt aurul și argintul. Dintre toate metalele prețioase, argintul - datorită faptului că este mult mai accesibil - a fost alegerea de top a majorității pentru bijuterii, ornamente și lingouri.

Joi, 19 Iulie, 2018 - 17:00

ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT, a încheiat un nou contract de distribuție pentru comercializarea pe piața locală a produselor ViewSonic.

ViewSonic este un important producător de echipamente pentru afișare, recunoscut la nivel mondial pentru dezvoltarea, producția și comercializarea de monitoare, videoproiectoare și soluții de afișaj public digital, precum și o serie de produse, soluții și tehnologii dedicate domeniilor public, comercial și educațional.

Subscribe to Economie