Marţi, 20 Martie, 2018 - 15:18

Valoarea amenzilor aplicate de către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) pe parcursul anului 2017 şi până în prezent, a depăşit 1,05 milioane de lei, cele mai multe fiind înregistrate pe piaţa comunicaţiilor electronice, reiese din datele arbitrului telecom, publicate marţi. 

În intervalul de referinţă au fost efectuate circa 4.700 de controale atât pe piaţa comunicaţiilor electronice, cât şi a serviciilor poştale. 

Marţi, 20 Martie, 2018 - 14:32

România înregistrează o povară fiscală de 29% din Produsul Intern Brut (PIB), cu 24% mai mare decât media înregistrată la nivelul economiilor BRIC emergente majore (21,8%), arată un studiu realizat de UHY, reţeaua internaţională a firmelor de contabilitate şi consultanţă fiscală.

Conform studiului, şi taxele impuse de Guvernul român sunt mai mari decât media la nivel global (28,2%). 

Marţi, 20 Martie, 2018 - 14:18

Renomia Srba Insurance Broker continua implicarea in activitati de responsabilizare a participantilor la traficul rutier. Protocolul de colaborare incheiat zilele acestea cu Academia Titi Aur urmareste cresterea sigurantei rutiere, reducerea numarului de accidente de circulatie dar, mai ales, a gravitatii acestora.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 14:13

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu amendamente, OUG 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 13:23

Având în vedere condiţiile meteorologice din aceste zile şi din zilele următoare, pentru un trafic rutier în siguranţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea face următoarele recomandări:

- Evitaţi deplasările în această perioadă.

- Dacă este necesară deplasarea, luaţi-vă măsurile minime pentru a ajunge în siguranţă la destinaţie: verificaţi, înainte de plecarea la drum sistemele de dezaburire, iluminare, semnalizare, încălzire pentru ca acestea să fie funcţionale; verificaţi şi combustibilul din auto.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 12:58

Hidroelectrica produce astăzi, 20 martie, aproximativ jumătate din necesarul de electricitate al României, conform datelor publicate pe site-ul operatorului de transport al energiei electrice Transelectrica. În condițiile unui consum de 9.604 MW, Hidroelectrica acoperea în această dimineață, în jurul orei 800, 4.380 MW, reprezentând 45,60% din necesarul al țării.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 12:47

TransferGo, compania de transferuri online internaționale rapide, facilitează transferurile online între Spania și România. Începând din 2018, clienții TransferGo pot efectua transferuri către și dinspre Spania, cu comisioane fixe, indiferent de suma transferată. 

Marţi, 20 Martie, 2018 - 12:46
să-și găsească un loc de muncă

Vodafone lansează programul internațional „Alege-ți viitorul", conceput pentru a oferi în premieră îndrumare în carieră în economia digitală și acces la cursuri pentru un număr de 10 milioane de tineri din 18 țări, inclusiv România. Inițiativa este cea mai mare de acest gen din lume.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 12:40
Previziunile unei companii românești

Entuziasmul generat de ultimele inovații din industria IT va continua în 2018 și, pe fondul unor așteptări tot mai mari, se va pune mai mult accent pe valoarea comercială, securitate și transparență, arată o analiză a companiei românești EXE Software. Conform cercetărilor interne, creșterea globală a industriei IT se va situa în jurul cifrei de 5-7%.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 12:09

Vlogger-ul tău preferat de pe YouTube arată mai bine pe un ecran lat, telefonul tău este un accesoriu la modă, iar fotografiile tale trebuie să arate uimitor când le pui pe Instagram. Pentru generația digitală, care așteaptă mai mult de la un smartphone, HTC dezvăluie astăzi două noi telefoane ce-ți oferă totul, fără a-ți goli contul din bancă: HTC Desire 12 și HTC Desire 12+.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 09:12

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că în judeţul Caraş-Severin, circulaţia rutieră se desfăşoară pe un singur fir, alternativ, din cauza a două evenimente rutiere în care au fost implicate două tiruri care au derapat ca urmare a neadaptării vitezei la condiţiile de drum, pe un carosabil acoperit cu zăpadă: primul pe DN57B, la kilometrul 39, în apropierea localităţii Bozovici, iar al doilea pe DN6, la kilometrul 426, între localităţile Teregova şi Armeniş.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 09:03

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Ungaria că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, în perioada Sărbătorilor Paştelui romano-catolic (30 martie - 2 aprilie 2018), pe întreg teritoriul ungar se aplică restricţii de circulaţie pentru autovehiculele de transport marfă,a căror masă totală depăşeşte greutatea de 7,5 tone, după cum urmează:

- 29 martie 2018, ora 22:00, ora locală,  până pe 30 martie 2018, ora 22:00, ora locală; 

Marţi, 20 Martie, 2018 - 08:33

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) anunţă că până la data de 19 martie 2018, în Sibiu, patru beneficiari ai programului de susţinere a porcilor din rasele Bazna şi Mangaliţa au primit 38 de purcei înţărcaţi. MADR a plătit furnizorilor suma de 9.500 lei, iar banii au ajuns deja în conturile fermierilor.

Luni, 19 Martie, 2018 - 23:59

• Zone din Capitală afectate de întreruperea curentului electric 

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, Enel Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.

Luni, 19 Martie, 2018 - 19:49

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că va fi înfiinţată Comisia Naţională pentru aprobarea planului de fundamentare a aderării la moneda Euro în 2024, din care vor face parte reprezentanţi din Academia Română, Preşedinţie, Guvern, părţi interesate din societatea civilă, alte instituţii, structurile asociative ale autorităţilor locale.

Luni, 19 Martie, 2018 - 18:39

Vicepremierul Viorel Ștefan a avut astăzi o întrevedere cu o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Tatiana Proskuryakova, director de țară pentru România și Ungaria, în contextul consultărilor pentru definitivarea viitorului Cadru de Parteneriat pentru perioada 2018-2023.

Luni, 19 Martie, 2018 - 17:28

Institutul Cultural Român Budapesta susţine, în perioada 22-24 martie 2018, participarea fotografului român Sebastian Vaida la 'Festivalul de Fotografie Budapesta', găzduit de Budapest Projekt Galeria (Str. Kossuth Lajos, nr.14, Budapesta, 1053). Festivalul reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente fotografice anuale din Europa Centrală, înglobând, pe parcursul a două luni, expoziţii fotografice din diverse colţuri ale lumii, întâlniri, analize de portofolii, ateliere şi prezentări de diapozitive.

Luni, 19 Martie, 2018 - 16:57

Sennheiser anunță planurile sale de a construi la Brașov cea de-a patra sa fabrică la nivel global. Mutarea face parte din strategia companiei de a se consolida pe termen lung ca o afacere de familie independentă. Alături de fabricile deja existente în Germania, Irlanda și Statele Unite ale Americii, noua bază de producție va asigura pentru Sennheiser și mai multă flexibilitate pentru a acoperi cererea din piață. După finalizarea construcției, programată anul acesta, fabrica din Brașov se va concentra inițial pe producția de electronice destinate publicului larg.

Luni, 19 Martie, 2018 - 16:50

Grupul MOL și JSR Corporation anunţă inaugurarea fabricii de cauciuc sintetic (S-SBR). Combinatul utilizează tehnologie de ultimă oră și va produce anual 60.000 de tone de cauciuc sintetic, creând peste 100 de noi locuri de muncă.

Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, Președintele și Directorul General al Grupului MOL, Zsolt Hernádi, împreună cu Koichi Kawasaki, Director Executiv al JSR Corporation au inaugurat fabrica de cauciuc sintetic al celor două companii la Tiszaújváros, Ungaria. 

Luni, 19 Martie, 2018 - 16:33

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat luni că nu susţine o lege care să mărească impozitele şi taxele locale. Întrebat cum comentează o declaraţie a liberalilor, potrivit căreia PSD vrea să majoreze impozitele locale prin noul Cod al finanţelor publice locale, Liviu Dragnea a arătat că nu este de acord cu un astfel de act normativ şi, din ce ştie el, nici Guvernul.

Luni, 19 Martie, 2018 - 16:28

În ultimii ani, din ce in ce mai multe femei au inceput sa ocupe pozitii importante in lumea de business, servind drept modele pentru tinerele fete. Cu toate acestea, conform studiului Kaspersky Lab „Sub 11%: un studiu privind motivele pentru care femeile nu intra in securitatea cibernetica”, domeniul securitatii IT ramane unul in care femeile patrund prea putin. Doar 11% din totalul fortei de munca este reprezentat de femei in aceasta industrie.

Luni, 19 Martie, 2018 - 15:40

ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT, anunță deschiderea primului centru de training local Allied Telesis în România. Programul oferă celor interesați, parteneri sau utilizatori finali, posibilitatea de specializare în mai multe etape, în acord cu cerințele actuale ale pieței. Cursanții au acces la întreaga gamă de certificări Allied Telesis, disponibilă în aceeași formă în întreaga lume.

Luni, 19 Martie, 2018 - 15:04

Managementul OTP Bank analizează aspectele juridice ale scrisorii remise de către Banca Naţională a României (BNR) cu privire la faptul că se opune achiziţiei Băncii Româneşti, termenul limită de contestare a deciziei fiind 29 martie 2018, se arată într-un comunicat de presă al băncii comerciale.

Luni, 19 Martie, 2018 - 13:43

Grupul Volkswagen a ales Beijing drept orașul în care va lansa în premieră mondială noul model Touareg, iar mașina va fi dezvăluită pe data de 23 martie 2018 și publicului din România în cadrul Salonului Internațional de Automobile București. 

Luni, 19 Martie, 2018 - 13:25

Xerox România Echipamente și Servicii și Comservice – companie care face parte din rețeaua de parteneri Xerox încă din 1992 – oferă clienților din nord-estul țării servicii de management al documentelor (MPS) care automatizează procesele și micșorează costurile. 

Luni, 19 Martie, 2018 - 08:46

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră situaţia traficului se prezintă astfel:

Circulaţia rutieră:

- începând din această dimineaţă, de la ora 05.00, circulaţia rutieră pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa a fost reluată în condiţii normale (carosabil la negru).

Drumuri naţionale cu circulaţia îngreunată din cauza revărsării unor cursuri de apă şi a inundării părţii carosabile:

Duminică, 18 Martie, 2018 - 14:03

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA informează că în jurul orei 12.05, 2 vagoane din compunerea unui tren de marfă, care aparține operatorului privat TEHNOTRANS, au deraiat la intrare în stația Constanța Mărfuri, stație aflată pe secția neinteroperabilă Palas - Cap Midia, care este administrată de gestionarul privat de infrastructură GFR.

Mentionam faptul că pe secția neinteroperabilă Palas - Cap Midia nu circulă trenuri de călători, iar vagoanele deraiate, erau goale.

Duminică, 18 Martie, 2018 - 11:57

 

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că eliberează adeverinţe pentru beneficiarii Măsurii 14T (fosta Măsură 215) – Plăţi privind bunăstarea animalelor, Campania 2018, care intenţionează să acceseze credite.

APIA eliberează adeverinţe pentru fermierii care vor să ia credite în baza subvenţiilor agricole

Împrumuturile pt fi solicitate în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare şi nebancare care au încheiat convenţii cu APIA pentru anul de cerere 2018.

Duminică, 18 Martie, 2018 - 10:15
Au fost pregătite aproximativ 5.000 de forțe de intervenție și 2.300 de mijloace în sprijinul comunităților.

În condițiile schimbării vremii, a accentuării precipitațiilor și a răcirii accentuate în aproape toate zonele țării, Ministerul Afacerilor Interne a pregătit aproximativ 5.000 de forțe de intervenție și 2.300 de mijloace în sprijinul comunităților.

Duminică, 18 Martie, 2018 - 09:59
temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de precipitaţii, intensificări ale vântului şi răcire accentuată, care a intrat în vigoare duminică dimineaţă. Capitala şi 32 de judeţe se află sub cod galben.

Meteorologii anunţă că începând de duminică dimineaţă până la ora 23.00 vor fi precipitaţii pe arii extinse în jumătatea de sud-est a teritoriului.

Subscribe to Economie