Sâmbătă, 19 August, 2017 - 13:17

Guvernul a aprobat crearea unui Registru Național în care vor fi incluse toate datele șoferilor. Pe lângă datele din buletin și fotografia, în registru ar urma să apară inclusiv datele de contact ale șoferului.

Datele personale ale șoferilor din România vor fi incluse într-un registru național al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), potrivit unui proiect de act normativ adoptat de Executiv.

Sâmbătă, 19 August, 2017 - 12:33

Ca urmare a consultărilor publice, cu mediul de afaceri, patronate, sindicate, asociații profesionale, inclusiv cu cele reprezentate în cadrul Comisiei de dialog social, Ministerul Finanțelor Publice a adus o serie de modificări proiectului de ordonanță privind plata defalcată a TVA, vizând în principal: 

Sâmbătă, 19 August, 2017 - 11:22

Sute de litri de bere vor “curge” in urmatoarele trei zile in Parcul Plumbuita din Capitala. 

Bucataresele vor pregati si peste, saramura cu mamaliga si multa mancare traditionala la ceaun. Pentru amatorii de dulciuri avem gogosi si clatite, dar si prajituri de casa.

In tot acest timp, la targ se va canta live muzica de petrecere, asa ca va fi o atmosfera de neuitat.

Targul este deschis de vineri, 18 august, ora 11.00, pana duminica, inclusiv.

 

Sâmbătă, 19 August, 2017 - 11:09

Un seism cu magnitudine mare s-a produs, sâmbătă, în "Cercul de foc al pământului".

Sâmbătă, 19 August, 2017 - 11:00

Noi căi de de acces din staţiile de metrou Eroilor, Politehnica, Preciziei şi Gorjului sunt închise până în 22 august, pentru modernizarea instalaţiilor de taxare.

Sâmbătă, 19 August, 2017 - 10:22

În condiții în care, în România, după 27 de ani de tranzitie si de capitalism, cea mai mare parte a populației este nemulțumită de condițiile de trai și de perspectivele de viață, ca efect al reformelor efectuate  sub presiunea condițiilor de finanțare impuse de instituțiile financiare internaționale și ca urmare a unor politici interne contrare intereselor majorității cetățenilor, se impune, cred, necesitatea unui discurs  politic  caracterizat prin seriozitate, credibilitate și performanță. Dar si masuri in consecinta.

Vineri, 18 August, 2017 - 23:59

• Zone din Capitală afectate de întreruperea curentului electric

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, Enel Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.

Strada C. A. Rosetti , Nr. 15 09:00 - 16:00
Strada Vasile Lascăr intre Intrarea Galați si Strada Profesor Ion Ursu, Strada Badea Cârțan intre Strada Vasile Lascăr si Strada Spiridon Iorceanu 09:00 - 17:00

Vineri, 18 August, 2017 - 17:26
„Alegerea colaboratorilor îmi aparţine întru totul”

Referitor la informaţiile apărute în spaţiul public în ultimele zile, Daniel Dumitru Botănoiu, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, face următoarele precizări:

 

Vineri, 18 August, 2017 - 15:47

În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, în ziua de 20.08.2017, se desfășura evenimentul sportiv 'SuperCupa României la Kartig electric', pe următorul traseu: Calea Victoriei - str. Walter Mărăcineanu - aleea din fața Sălii Palatului - breteaua din fața Muzeului de Artă.

Vineri, 18 August, 2017 - 14:14

Guvernul a aprobat astăzi Ordonanța pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Actul normativ transpune în legislaţia naţională unele prevederi din Directiva 2014/46/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 3 aprilie 2014 de modificare a Directivei 1999/37/CE a Consiliului privind documentele de înmatriculare pentru vehicule.

Vineri, 18 August, 2017 - 13:45

34,2 milioane de euro din Fondul de coeziune, perioada 2014-2020, vor fi alocate pentru finanţarea fazei a doua a proiectului ce vizează lucrările de extindere a liniei 4 de metrou, între Parcul Bazilescu şi cartierul Străuleşti, în sectorul 1 al Capitalei. Întregul proiect urmărește construirea a aproximativ 2 km de linie de metrou şi a două staţii de metrou, Laminorului şi Străuleşti.

Vineri, 18 August, 2017 - 13:19

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
 

Vineri, 18 August, 2017 - 13:13

Wienerberger AG anunță o performanță bună în primul semestru din anul 2017. Oferind comentarii  cu privire la dezvoltarea Grupului din aceste prime șase luni, Heimo Scheuch, Chief Executive Officer al Wienerberger AG, afirmă: 

Vineri, 18 August, 2017 - 12:48

Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc să dea explicaţii referitoare la pierderile de la TAROM.

”Domnule ministru Cuc, acum trei săptămâni v-am întrebat de ce i-aţi prelungit cu patru luni mandatul celui de la TAROM şi mi-aţi spus că vă asumaţi şi că aveţi încredere în el. Înţeleg că aveţi încredere în el (n.r. directorul companiei TAROM) şi vă asumaţi ce e acolo? 104 milioane pierdere pe 6 luni?”, l-a întrebat premierul Mihai Tudose pe Răzvan Cuc.

Vineri, 18 August, 2017 - 12:24

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de aproximativ 37,197 miliarde de lei, la data de 31 iulie 2017, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 23,65 miliarde de lei, respectiv 63,58%. Pe locul doi de află acţiunile, cu 7,43 miliarde de lei (19,98%). Depozitele bancare se situează pe locul trei din acest punct de vedere, cu 2,78 miliarde de lei, respectiv 7,5% din totalul activelor.

Vineri, 18 August, 2017 - 12:20

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră(11.30) traficul rutier este intens pe DN1 Ploiești – Brașov. Pe sensul de urcare (către Brașov), există aglomerație la Comarnic și pe tronsonul Buşteni – Azuga.

Șoferii sunt sfătuiți să respecte regulile de circulație și să manifeste disciplină în trafic. De asemenea, pentru evitarea ambuteiajelor, automobiliștii care doresc să se deplaseze pe ruta Ploiești – Brașov pot lua în considerare traseul alternativ DN1A Ploiești – Vălenii de Munte – Cheia – Săcele – Brașov.

Vineri, 18 August, 2017 - 12:19

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza unui accident, în care au fost implicate un autotren şi o autocisternă, traficul rutier pe DN2 Rîmnicu Sărat - Buzău este oprit pe ambele sensuri, la kilometrul 124, în zona localităţii buzoiene Poşta Câlnău.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să rămână în coloană şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi în zonă.

Se estimează ca în aproximativ 45- 60 de minute traficul să fie reluat, în condiţii normale.

 

Vineri, 18 August, 2017 - 12:08

Mai intai unele aspecte legate de CONTEXTUL INTERNATIONAL.

Efectele crizei financiare din 2008, începută în SUA, dar care s-a răspândit cu rapiditate în întreaga lume, au marcat sfârșitul unei ere politice, cu efecte economice majore, și începerea alteia, noi.

Vineri, 18 August, 2017 - 11:12

Epson susține festivalul internațional de arte vizuale ”Vama sub lumini de Oscar” (VSLO), prin realizarea de proiecții de film, dar și prin imprimarea expozițiilor foto din cadrul evenimentului. Proiecțiile vor fi realizate cu echipamentul EB-G6900WU, care redă imagini de cea mai bună calitate, de trei ori mai luminoase decât produsele concurente, datorită tehnologiei 3LCD încorporate și a luminozității ridicate atât pe alb cât și pe culoare (Colour Light Output) de 6000 de lumeni.

Vineri, 18 August, 2017 - 09:50

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier, nici probleme majore de fluență a traficului pe arterele importante.

Astăzi, până în jurul orei 17:00, pe autostrada A2, se vor executa lucrări de asfaltare și frezare, pe sensul către capitală, la kilometrul 17+070 de metri, cu restricționarea benzii numărul unu, traficul desfășurându—se pe a doua bandă.

Vineri, 18 August, 2017 - 08:40

RECOMANDĂRI TRAFIC RUTIER TRAFIC RUTIER DEVIAT SAU RESTRICȚIONAT, PARȚIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

— Șos. Pantelimon;

— Str. Valea Ialomiței;

— Str. Râul Doamnei;

— Splaiul Independenței / Str. Piatra Craiului / Șos. Virtuții;

— Drumul Taberei / Str. Sibiu;

— Splaiul Unirii / Șos. Mihai Bravu;

— Str. Turnu Măgurele;

— Bd. Nicolae Grigorescu / Splaiul Dudescu;

— Bd. Regina Elisabeta, între Piața Universității și Piața Mihail Kogălniceanu (lucrări de asfaltare pe timp de noapte)

Joi, 17 August, 2017 - 17:15

Primarul Municipiului Constanța, Decebal FĂGĂDĂU, participă la conferința PRIA Aviation care va avea loc la Aeroportul Tuzla în 18 august 2017.

În secolul nostru mixul între aviație și business reprezintă una dintre cele mai importante ingrediente ale creșterii afacerilor.

Joi, 17 August, 2017 - 14:21

Experții Kaspersky Lab au descoperit un backdoor implantat într-un software de management al serverelor folosit de sute de companii mari din întreaga lume. Atunci când este activat, backdoor-ul le permite infractorilor să descarce module malware suplimentare sau să fure date. Kaspersky Lab a alertat compania NetSarang, furnizorul programului de software afectat, a înlăturat cu succes codul malware și a pus la dispoziția utilizatorilor un update.

Joi, 17 August, 2017 - 14:18

Sute de litri de bere vor “curge” in urmatoarele trei zile in Parcul Plumbuita din Capitala. Avem mici, pastrama de berbecut, pui si multe alte bunatati la gratar. 
Bucataresele vor pregati si peste, saramura cu mamaliga si multa mancare traditionala la ceaun. Pentru amatorii de dulciuri avem gogosi si clatite, dar si prajituri de casa.

In tot acest timp, la targ se va canta live muzica de petrecere, asa ca va fi o atmosfera de neuitat.

Targul este deschis de vineri, 18 august, ora 11.00, pana duminica, inclusiv.
 

Joi, 17 August, 2017 - 13:09

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale că în perioada 18.08.2017 — 21.08.2017 se va efectua un transport cu depășiri pe ruta:

Joi, 17 August, 2017 - 13:09

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 

Joi, 17 August, 2017 - 12:49

Răzvan Cuc, Ministrul Transporturilor a dispus, in aceasta dimineață, constituirea unei celule de criză ca urmare a accidentului feroviar în care și-au pierdut viața 4 persoane (un adult și 3 copii).

Din celula de criză, constituită la nivelul Ministerului Transporturilor, fac parte: Răzvan Cuc, Ministerul Transporturilor, Dragoș Titea — Secretarul de stat coordonator al domeniului feroviar și reprezentanți ai instituțiilor implicate - CFR Călători, CFR Infrastructură, AFER si AGIFER.

Circulația s-a reluat în zonă, după ce trenul a plecat spre Constanța.

Joi, 17 August, 2017 - 12:26

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în județul Brașov, traficul rutier este întrerupt pe DN13, la ieșirea din localitatea Măieruș către Hoghiz, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme.

Se estimează ca în aproximativ 45—60 de minute traficul să fie reluat.

 

Joi, 17 August, 2017 - 12:12

ASUS a lansat VivoBook 14 (X405), un notebook cu ecran NanoEdge de 14" pentru o imagine imersivă.

Joi, 17 August, 2017 - 11:35

ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO specializată în distribuţia unei game largi de echipamente și soluții IT, anunţă organizarea Axis Communications’ Academy la Brașov.
    În perioada 17-18 august are loc la Brașov cursul organizat de ELKO Romania pe tema ”Network Video Fundamentals”. Cursul este susținut de reprezentantul Axis Comunications în România, Bogdan Gavril, trainer cu experiență în instruirea pe tema sistemelor de supraveghere video.

Subscribe to Economie