Joi, 30 Martie, 2017 - 23:59

• Zone din Capitală afectate de întreruperea curentului electric 

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, Enel Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.

În județul Ilfov
Între orele 09:00 – 17:00 în următoarele zone:

• localitatea Snagov, satul Tâncăbeşti, Pescărie Tâncăbeşti

• Sistarea temporară a alimentării cu gaze naturale in Bucuresti 

Joi, 30 Martie, 2017 - 20:19

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții unor importante companii, membre ale Consiliului de Afaceri Americano - Român (AMRO), care se află într-o misiune de promovare economică în țara noastră, sub conducerea lui Eric Stewart, Președinte executiv.

Joi, 30 Martie, 2017 - 19:59
Pentru anul 2017 valoarea efectivă a sprijinului este de 1,4185 lei/litru

Printr-o Hotărâre adoptată astăzi, Guvernul a alocat suma de 349,4 milioane de lei pentru plata ajutorului de stat, în anul 2017, pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură.

Sprijinul de care beneficiază agricultorii pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură va fi acordat și anul acesta prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate la efectuarea lucrărilor mecanizate în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare.

Joi, 30 Martie, 2017 - 18:47

Membrii Executivului au luat următoarele decizii în cadrul ședinței de Guvern:

 

Modificări privind calcularea veniturilor suplimentare obținute ca urmare a dereglementării prețurilor din sectorul gazelor naturale

Joi, 30 Martie, 2017 - 18:12

În accepţiunea globală, supravegherea perimetrală presupune doar folosirea şi analizea unui flux video generat de camerele de supraveghere. Însă, un rol semnificativ în detectarea unui pericol îl poate avea şi sunetul. Multe incidente sunt precedate sau iniţiate de generarea a diferite sunete. Prin integrarea unei funcţionalităţi de detectare, analiză şi interpretare a sunetelor în sistemele de securitate se obţine o mai bună conştientizare a situaţiilor.

Joi, 30 Martie, 2017 - 17:28
potrivit unui nou studiu Mastercard

Europenii sunt cumpărători online pasionaţi, cu cele mai multe achiziţii transfrontaliere înregistrate în Austria şi Irlanda, iar cele mai puţine – în Polonia şi România, arată primul studiu Masterindex despre comerţul electronic pan-european şi noile tendinţe de plată, lansat pe 28 martie. 

Joi, 30 Martie, 2017 - 17:25

Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, i-a primit miercuri, 29 martie 2017, pe reprezentanții Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO). Astfel, ministrul Daea s-a întâlnit cu top managementul mai multor companii cu activitate în domeniul agricol, alimentar și industrial pentru a identifica noi posibilități de colaborare în domeniul realizării investițiilor străine în România.

Joi, 30 Martie, 2017 - 17:03

În acest an, KFC România își extinde rețeaua internațională prin deschiderea primei locații în Verona, Italia. Lanțul de restaurante KFC este deja prezent pe piața italiană având restaurante în principalele orașe ale țării – Roma, Torino, Milano – iar, acum, odată cu inaugurarea noii locații, și în regiunea Triveneto. 

Joi, 30 Martie, 2017 - 16:31

Mio Technology, liderul pieței autohtone de dispozitive GPS, parte a companiei MiTAC International Corp și MiVia™ - noua marcă de ceasuri sport şi brăţări fitness a grupului MiTAC, anunță încheierea unui parteneriat cu MPG – Media Production Group, lider de piață în domeniul evenimentelor sportive dedicate practicanților amatori. Prin acest parteneriat, Mio Technology și MiVia devin sponsorii celor șase evenimente MPG din calendarul de alergare RUNFEST 2017, ce reunește una dintre cele mai mari comunități de alergători din România.

Joi, 30 Martie, 2017 - 15:53
Lipsa biomasei lemnoase este o piedică în realizarea investițiilor în Centrale energetice prin cogenerare

CULTURILE ENERGETICE, răspândite în toată lumea, cu un efect deosebit de benefic în protejarea pădurilor, prin reducerea presiunii asupra lor în goana după lemn de foc, dar cu efecte benefice și în agricultură, prin utilizarea unor terenuri aflate în paragină (în special cele cu umiditatea ridicată), prin crearea de locuri de muncă, dar și prin realizarea de venituri însemnate prin cultivarea unor produse cu o piață sigură, sunt neglijate în România, de autorități.

Joi, 30 Martie, 2017 - 15:17

UPS (NYSE:UPS) este, pentru al unsprezecelea an consecutiv, una dintre cele mai etice companii din lume. În lista World’s Most Ethical Companies, realizată de Institutul Ethisphere®, lider global în definirea şi promovarea normelor de etică în afaceri, UPS este inclus în categoria logistică şi transporturi.  

Joi, 30 Martie, 2017 - 15:14

Ministerul Transporturilor și Metrorex anunță că vineri, 31 martie 2017, se vor deschide cele două stații de metrou Laminorului și Străulești, aflate pe tronsonul Parc Bazilescu — Lac Străulești, Magistrala 4, în zona de nord-vest a Capitalei.

Mass-Media este invitată la acest eveniment începând cu ora 11:45. Întâlnirea va avea loc la stația de metrou Laminorului, aflată la intersecția străzilor Laminorului și Bucureștii Noi.

Joi, 30 Martie, 2017 - 14:18

KIDIBOT este o platformă educaţională (site-ul www.kidibot.ro şi aplicaţii mobile iOS și Android) care ajută copiii să VREA să citească mai mult. Este un joc social inovator la nivel global care se bazează pe crearea presiunii sociale pozitive în rândul şcolarilor.

Joi, 30 Martie, 2017 - 13:05

BRD lansează o nouă ofertă de creditare imobiliară adresată clienţilor care doresc să-şi achiziţioneze sau să-şi construiască prin credit o primă locuinţă. Pentru a accesa noul produs, ei nu trebuie să deţină în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul sau soţia nicio locuinţă, indiferent de modul şi momentul în care a fost dobândită.

Joi, 30 Martie, 2017 - 12:31

 Începând cu 29 martie, Samsung Galaxy S8 și Samsung Galaxy S8+, cele mai noi terminale ale producătorului sud-coreean, sunt disponibile pentru precomandă pentru clienții Vodafone România. Noile Samsung Galaxy S8 și S8+, lansate oficial de producător pe 29 martie, vin cu un ecran uimitor, ce oferă o experiență de vizionare fără precedent. Smartphone-urile sunt disponibile pentru precomandă în două variante de culori, și anume Midnight Black și Orchid Grey. 

Joi, 30 Martie, 2017 - 11:53
Intervenție în cadrul seminarului "Noua paradigma la nivel european: consumatorul de servicii financiare, intre transparenta si riscuri"

Asociatia Romana a Bancilor a oganizat marti seminarul "Noua paradigma la nivel european: consumatorul de servicii financiare, intre transparenta si riscuri", in cadrul programului European Money Week. Programul Ea debutat in anul 2015, se desfasoara simultan in statele membre ale Uniunii Europene, fiind o actiune initiata de asociatiile bancare membre ale Federatiei Bancare Europene (FBE).

Joi, 30 Martie, 2017 - 11:42

Începând cu luna aprilie 2017, Natalia Gelshtein-Kiss este numită Director General Danone pentru România, Bulgaria și Țările Adriatice. Natalia Gelshtein-Kiss îl înlocuiește pe Adrian Pascu, promovat recent Vicepreședinte Comercial Danone Rusia, Divizia Lactate. Natalia va raporta către Paolo Maria Tafuri, Director General Danone pentru regiunea Europa Centrală și de Est.

Joi, 30 Martie, 2017 - 10:15

În perioada 30 martie-2 aprilie, Pasterra şi La Bottega del Tartufo vă dau întâlnire la târgul de vinuri „GoodWine”, care se va desfăşura la Romexpo, în Pavilioanele C4 și C5.
Dacă despre Bottega cu siguranță ați mai auzit până acum, pentru Pasterra este prima ieșire (“în lume”), la un eveniment public. Conceptul italian de pasta bar, nou în piața de profil a capitalei, bazat pe simplitate, eficiență și autenticitate, a cucerit deja papilele gustative ale tuturor celor ce ne-au trecut pragul în prima lună de la deschidere.

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 23:59

• Zone din Capitală afectate de întreruperea apei potabile 

Sectorul 1
Interval  08:00-15:00

Calea Victoriei

Interval 10:00-20:00    
Str. Biharia, Str. Pechea, Str. Zeletin, Str. Trifesti, Str. Valiug, Str. Simeria, Str. Carbunarilor, Str. Heliului, Str. Biborteni, Str. Zapada Mieilor, Str. Cantonului, Str. Eliberarii, Str. Ocna Sibiului, Str. Promoroaca
 

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 18:29

În medie, două din cinci computere care au legătură cu infrastructura tehnică a companiilor din domeniul industrial au fost ținta unor atacuri cibernetice în a doua jumătate a anului 2016. Aceasta este una dintre concluziile raportului Kaspersky Lab “Amenințările în domeniul sistemelor industriale de automatizare, în a doua jumătate a anului 2016”. Procentul de computere industriale atacate a crescut de la peste 17%, în iulie 2016, ajungând să depășească 24% în decembrie 2016.

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 16:47

 Microsoft anunță disponibilitatea următoarei actualizări majore pentru Windows 10. Denumită „The Creators Update” și disponibilă începând cu 11 aprilie 2017, a doua mare actualizare a Windows aduce o serie întreagă de funcționalități noi celui mai nou și mai sigur sistem de operare Windows de până acum.

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 16:36

 Xerox, una dintre companiile care s-au bazat întotdeauna pe inovație ca să eficientizeze modul în care lucrează oamenii a  lansat, pe 29 martie, 29 de imprimante și echipamente multifuncționale cu tehnologia ConnectKey® încorporată. Toate acestea beneficiază de funcții de mobilitate simple și sigure, conectivitate în cloud și acces la funcții de creștere a productivității, precum și aplicații.  

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 16:13

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a desemnat Asocierea  Astaldi SpA - FCC Construccion SA - Salcef Construzioni Edili e Ferroviarie SpA – SC Thales Systems România SRL câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru reabilitarea subtronsonului Bârzava (cap Y) –Ilteu (cap Y) (2b), situat pe Axa prioritară TEN-T 22 (Coridorul IV Pan-European) Nürnberg – Praga – Viena – Budapesta – Curtici – Simeria – Braşov – Bucureşti – Constanţa.

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 14:07

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
 

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 14:03

Conform unui studiu realizat de portalul de rezervari online HotelGuru.ro in randul hotelierilor parteneri, 45,6% dintre respondenti au o viziune pozitiva cu privire la evolutia numarului de turisti care vor alege ca destinatie Romania, fata de anul trecut. Principalele servicii pe care cei mai multi dintre detinatorii de hoteluri le-ar imbunatati in anul 2017 sunt confortul camerelor (78,9%) si dezvoltarea zonei SPA din cadrul unitatilor de cazare.
Voucherele turistice, o resursa de crestere pentru hotelierii romani

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 13:49

Cercetările realizate la comanda Epson Europe în 14 țări din EMEA, printre care și România, au expus o serie de neajunsuri legate de modul în care IT-ul şi tehnologia de imprimare sunt gestionate şi utilizate în cadrul companiilor în aceste zone. Această descoperire sugerează faptul că anual fiecare angajat din România pierde peste o săptămână de lucru  din cauza problemelor cauzate de sistemele şi echipamentele IT. Acest lucru este echivalent cu un cost cu productivitatea de 19 miliarde de Euro.

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 13:18

Memoriile XPG Z1 și Flame DDR4 aprobate pentru cea mai nouă gamă de procesoare de la AMD! ADATA® Technology, producător de top de module DRAM de înaltă performanță, produse NAND Flash și accesorii mobile, se bucură să anunțe faptul că toate memoriile XPG DDR4 din oferta sa au fost oficial certificate de către AMD ca fiind compatibile cu socket-ul AM4 și cu procesoarele aferente, ca de exemplu noua gamă Ryzen. Memoriile XPG au fost validate prin instalarea pe plăci de bază MSI, acesta fiind și startul unei colaborări importante între ADATA și MSI. 

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 13:11

Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian-Marius Dobre, a declarat miercuri că execuția bugetară din luna februarie arată că programul de guvernare este viabil și începe să producă efectele pozitive în economie.

'Datele economice înregistrate în luna februarie contrazic toate mesajele alarmiste ale celor care criticau creșterile de venituri și reducerile de taxe. Iată că economia nu funcționează după mentalitatea unui contabil, cum sugerau criticii programului PSD.

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 12:28

În conturi mai erau 2,2 miliarde euro disponibili la nivelul Trezoreriei statului cu care în niciun caz nu poți rezolva până în 2020 investiții de 10 miliarde euro, cât și-a propus statul român, a atenționat, marți, Mircea Ursache, vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară, într-o conferință de specialitate.

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 10:59

Update: Grindeanu: Guvernul este interesat de dezvoltarea componentei economice a Parteneriatului strategic dintre România și SUA

Pagini

Subscribe to Economie