Marţi, 28 Martie, 2017 - 10:00

În contexul demarării sesiunilor de primire a proiectelor de investiții în anul 2017, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) face câteva precizări de ordin tehnic privind depunerea on-line a cererilor de finanțare, atât pentru întreg teritoriul, cât și pentru arealul ITI — Delta Dunării.

Marţi, 28 Martie, 2017 - 09:42

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunţat că apicultorii nu vor mai beneficia de ajutoarele minimis de la stat şi vor suporta singuri pagubele mari suferite din cauza vremii nefavorabile de anul trecut.

Sâmbătă, 25 Martie, 2017 - 08:46
Dezbatere la Antena 3 cu Petre Roman, Liliana Drăgan și Petre Daea

 

În 2013-2014 se anunta un foarte mare proiect, unul despre care romanii au vorbit mult timp. Investitia urma sa aduca 120 de milioane de euro anual. Este vorba de proiectul Canalul Siret-Baragan. Înviat in guvernarea Ponta, acesta a murit in guvernarea Ciolos, care l-a taiat de la finanțare, au anuntat Oana Stancu si Adrian Ursu in emisiunea Exces de putere, la care au fost invitați fostul premier Petre Roman și managerul Institutului AQUAPROIECT, ing. Liliana Drăgan , cu participarea ministrului Petre Daea.

Sâmbătă, 25 Martie, 2017 - 00:33
Interviu cu dr. Ion MACHEDON, președintele Consiliului Științific Consultativ din RNP ROMSILVA

- Recent, președintele Johannis a promulgat Legea nr.23/21 martie 2017, privind instituirea Zilei Naționale a Pădurilor, care, începând cu acest an se va sărbători la data de 25 martie.Ținând cont de faptul că acesta este, până la urmă, un act formal, cred că pentru publicul larg este mai important ca să știe care este originea acestui act normativ, mai exact spus, cine este inițiatorul acestui demers?

Miercuri, 22 Martie, 2017 - 13:28

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) va lansa în perioada 28 martie — 30 iunie 2017 sesiunea de primire a proiectelor de investiții aferente submăsurilor (sM) din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 — 2020 (PNDR 2020) prin care se acordă fonduri nerambursabile pentru proiecte de infrastructură de bază și de acces agricol și silvic, dar și pentru cele privind protejarea patrimoniului cultural.

Marţi, 21 Martie, 2017 - 13:31

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a publicat în data de 20.03.2017, o nouă revizuire a Ghidului solicitantului — Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/2/2.1.A, Axa prioritară 2 — Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritatea de investiții 2.1 — Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

Marţi, 21 Martie, 2017 - 12:55

CEC Bank continua demersurile de sustinere a sectorului agricol, prin semnarea parteneriatului cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) privind finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii Masurii 14T - plati privind bunastarea animalelor (porci si pasari).

Marţi, 21 Martie, 2017 - 11:22

În vederea lansării măsurilor propuse în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale face toate eforturile pentru simplificarea Ghidurilor Solicitantului aferente măsurilor propuse în calendarul aprobat în Comitetul de Monitorizare, ținând cont de faptul că au fost aprobate, în cadrul aceluiași Comitet, linii de finanțare de aproximativ 2 miliarde euro.

Marţi, 21 Martie, 2017 - 11:01

România se alătură demersului de simplificare și modernizare a Politicii Agricole Comune pentru a defini prioritățile de viitor după 2020, prin constituirea unui grup tehnic de lucru, la nivelul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Luni, 20 Martie, 2017 - 12:04
Peste un miliard de euro alocat pentru beneficiarii privaţi

Începând cu luna martie vor fi lansate toate măsurile finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, atât cele destinate beneficiarilor publici cât şi beneficiarilor privaţi, în valoare totală de aproximativ două miliarde de euro.

Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a remis Agenției AMOS NEWS calendarul măsurilor finanţate din fonduri UE, care se vor deschide în 2017 .

Duminică, 19 Martie, 2017 - 11:39

Conferința PRIA Agriculture este cel mai important eveniment al primăverii pentru agricultură și reprezintă o reală platformă de dezbatere între fermieri, autorități, și companiile care își desfășoară activitatea în acest sector. Va avea loc la Teatrul Național București în 20 martie 2017, cadru deosebit în care vom discuta cele mai importante teme pentru agricultura României.

Conferința va fi însoțită de gala PRIA - Women in Agriculture, în cadrul căreia vom recunoaște și premia eforturile și contribuția femeilor pentru acest sector important al economiei românești.

Sâmbătă, 18 Martie, 2017 - 22:26

Săptămâna trecută premierul Grindeanu s-a echipat cu cizme de cauciuc și a descins în glodul din Ialomița unde Regia Pădurilor a organizat momentul festivist al debutului Lunii Plantării Arborilor. Această paranteză din programul încărcat al șefului Executivului avea o semnificație specială: aflată în centrul unor dispute acute, problematica pădurii intra astfel pe agenda de priorități a Guvernului. Grindeanu și-a făcut datoria cetățenească și a plantat cu mâna lui un frasin, dar cioporul de reporteri l-a atacat - după obicei - cu chestiuni colaterale subiectului.

Vineri, 17 Martie, 2017 - 18:32
Este prima vizită la Comisie a ministrului Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a plecat astăzi la Bruxelles, în prima sa vizită oficială la Comisia Europeană. Daea va avea întrevederi și discuții cu Comisarul European pentru Agricultură, Phil Hogan, cu alți responsabili ai unor domenii importante conexe agriculturii.

Joi, 16 Martie, 2017 - 16:42

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că Guvernul ia măsuri pentru sprijinirea agricultorilor în obținerea de credite mai avantajoase privind cumpărarea de terenuri, capital de lucru și investiții, punctând că plafonul pentru fiecare fermier este de trei milioane de euro.

Miercuri, 15 Martie, 2017 - 17:25

Incepută de Romsilva, sub semnul improviaţiei organizatorice, Luna Plantării Arborilor a şi-a marcat începutul, pe o vreme "câinoasă", la Cantonul Silvic nr. 13 Cot-Drăgan din cadrul Ocolului Silvic Slobozia, Direcția Silvică Ialomița.

Sâmbătă, 11 Martie, 2017 - 16:15

Aflat ca la majoritatea ultimelor week-end-uri, în vizite de lucru prin țară, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că aproximativ 80% din fermieri au primit deja subvențiile agricole, în condițiile în care anul trecut aceste drepturi au fost plătite abia în lunile august și septembrie.

Sâmbătă, 11 Martie, 2017 - 13:32

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la 31 martie a.c., deținătorii de teren agricol și neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat 'Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite', în cadrul Măsurii 8 'Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și îmbunătățirea viabilității pădurilor', SubMăsura 8.1 'Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite' din Programul Național de Dezvoltare Rurală — PNDR 2014 — 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA.

Sâmbătă, 11 Martie, 2017 - 13:05

"Ajutorul de adaptare excepţional va fi acordat producătorilor de lapte care se încadrează la activitatea „agricultură la scară mică” Beneficiari pot fi micii fermieri care deţin un efectiv de vaci de lapte de minimum 3 şi maximum 9 capete, identificate şi înregistrate în RNE la data depunerii cererii, în exploataţie cu cod ANSVSA. De finanţare pot avea parte şi micii fermieri care au au livrat/vândut direct minimum 4 tone lapte în perioada 1 aprilie 2015 - 31 martie 2016", conform Curierului National.

Sâmbătă, 11 Martie, 2017 - 12:09

La data de 10 martie 2017, la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) au fost primite    5.349 de solicitări de înscriere în programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii.

Acestea provin din toate județele ţării, cele mai multe solicitări fiind din Olt, Giurgiu, Galați, Dolj, Teleorman și Buzău.

Reamintim că producătorii agricoli din România sunt susținuți, printr-un program guvernamental, să cultive tomate în spații protejate (sere, solarii), astfel încât să asigure necesarul de consum intern din producția autohtonă.
 

Sâmbătă, 11 Martie, 2017 - 11:33
„Intr-un plafon de pana la 3 milioane euro, statul vine cu pana la 80 la suta din garantiile cerute de banca”

 Aflat la Piatra Neamț, unde  a participat, vineri,  la Conferinta interjudeteana pentru agricultura Neamt - Bacau, organizata de Clubul Fermierilor AGRALIM, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a declarat pentru AMOS News, ca Guvernul va emite saptamana viitoare o ordonanta de Urgenta care va sprijini fermierii in accesarea fondurilor bancare cu dobanzi reduse si garantii din partea statului.
Ordonanta se va adresa doar fermierilor care doresc sa cumpere teren, sa foloseasca creditele ca un capital de lucru sau pentru investitii.

Luni, 6 Martie, 2017 - 15:53

Măsurile de mediu și climă aplicabile pe terenurile agricole beneficiază de alocări financiare consistente în perioada de programare 2014 — 2020, suma disponibilă pentru aceste măsuri fiind de cca. 2,66 mld. euro (Măsura 10 — 1,071 mld. euro, Măsura 11 — 236,42 mil. euro, Măsura 13 — 1,355 mld. euro).

Joi, 2 Martie, 2017 - 17:20
Ministrul Agriculturii a informat cabinetul despre începerea acordării subvențiior

În ședința de Guvern din data de 2 martie ministrul Agriculturii, Petre Daea, a informat că încă din data de 23 februarie a supravegheat personal - în cadrul unui turneu întreprins în mai multe județe - începerea acordării subvențiilor în agricultură, în așa fel încât în momentul în care încep lucrările agricole fermierii să aibă deja banii în conturi.

 

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 18:44

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș informează că în conformitate cu prevederile legislației în vigoare, mâine, 01 martie, demarează Campania de primire a Cererilor unice de plată pentru anul 2017.

Astfel, Cererile unice de plată se vor depune până la data de 15 mai a.c. la Centrul ele Județean APIA Mureș ne/locale și la Centrul Municipiului București ale/al Centrele Locale ale APIA Mureș, pentru schemele de plată/ măsurile de sprijin/ajutor prezentate în Anexă.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 19:48

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la 31 martie a.c., deținătorii de teren agricol și neagricol pot accesa Schema de ajutor de stat 'Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite', în cadrul Măsurii 8 'Investiții în dezvoltarea zonelor împădurite și îmbunătățirea viabilității pădurilor', SubMăsura 8.1 'Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite' din Programul Național de Dezvoltare Rurală — PNDR 2014 — 2020.

Această schemă de ajutor de stat este implementată de APIA.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 07:40
Ministrul Agriculturii a efectuat un turneu de informare în mai multe județe discutând direct cu beneficiarii subvențiilor

Ministrul Agriculturii, Petre Daea,ajuns la Arad în cadrul unei vizite neanunţate prin mai multe județe (Târgu Mureș, Bistrița Năsăud, Baia Mare, Satu Mare și Oradea), a apelat la telefon mai mulți agricultori pentru a vedea cum se pregătesc reprezentanţii ministerului din teritoriu pentru acordarea subvenţiilor în agricultură.

Duminică, 26 Februarie, 2017 - 12:01

Pentru buna informare a fermierilor, în ceea ce priveste depunerea cererilor pentru plata subvențiilor pe anul 2017 și având în vedere Programul de Guvernare, Instituția Prefectului — Județul Cluj face următoarele precizări:

Prin Ordinul MADR nr. 18 din 3 februarie 2017 s-a stabilit modalitatea de coordonare a implementării schemelor de plăti directe și a ajutoarelor nationale tranzitorii care se aplică în agricultură la nivelul Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale și al Agenției de Plăți și Interventie pentru Agricultură.

Sâmbătă, 25 Februarie, 2017 - 14:21

Direcția de Administrare a Parcului Național Ceahlău, unitate în subordinea Consiliului Județean Neamț, în calitate de custode al Ariei de Protecție Specială Avifaunistică ROSPA0125, recomandă:

? Respectarea cu strictețe a indicațiilor Direcției Sanitara Veterinară Neamț transmise populației;

? Păsările domestice trebuie ținute închise, fără a fi lăsate să ia contact cu păsările sălbatice și trebuie urmărite orice modificări în starea lor de sănătate;

? Nu hrăniți păsările sălbatice;

Sâmbătă, 25 Februarie, 2017 - 14:05

Condițiile geo-climaterice caracteristice țării noastre, au determinat de-a lungul timpului ca o parte importantă a populației să se ocupe cu creșterea animalelor, activitate care reprezintă și o ramură indispensabilă a agriculturii modern, activitate care asigură bunăstarea acestora dar și a populației în ansamblul ei, prin produsele pe care animalele le furnizează, produse necesare traiului zilnic, precum și venituri însemnate prin valorificarea de animale vii și a producției de lapte, carne, ouă, piei, lână,și alte produse și subproduse de origine animală.

Vineri, 24 Februarie, 2017 - 20:08
Incredibil: oficialii ROMSILVA cer micșorarea pedepselor pentru tăieri ilegale!

La discuțiile din Comisia parlamentară, desfășurate  pe marginea Ordonanței 51, oficialii ROMSILVA, în frunte cu directorul Pahonțu au pledat pentru aplicarea unor pedepse mai mici pentru tăierile ilegale de copaci. S-a afirmat chiar că „fenomenul tăierilor ilegale a fost artificial exacerbat”, motivându-se demersul prin faptul că lucrătorii Regiei prinși în fapt nu ar avea din ce să plătească amenzile și că vor prefera să părăsească sectorul, lăsând Regia fără operatori.

Joi, 23 Februarie, 2017 - 18:39

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale informează că primele sume aferente ANT 1 (Ajutoare Naționale Tranzitorii în sectorul vegetal pentru culturile amplasate în teren arabil) au intrat joi, 23 februarie, în conturile a 47.905 fermieri pentru ordinele de plată emise acum 2 zile, respectiv 6.930.535 euro, restul urmând să fie plătiți pe parcursul autorizării la plată. Facem precizarea că, pentru prima dată, plățile au început cu 5 luni mai devreme față de anul precedent.

Pagini

Subscribe to Agricultura