Vineri, 23 Martie, 2018 - 16:05

Depozitarul Central va distribui sumele de bani aferente cuponului nr. 2 pentru obligaţiunile emise de International Investment Bank

Depozitarul Central informează investitorii că, începând cu data de 26.03.2018,  distribuie sumele de bani aferente cuponului nr.2 pentru obligaţiunile emise de International Investment Bank (simbol IIB20). Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente cuponului nr.2, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni este de 90,50 lei.

Joi, 22 Martie, 2018 - 15:56

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a respins, joi, toate ofertele băncilor primite în cadrul licitaţiei pentru o emisiune de obligaţiuni de stat pe 15 de luni, prin care intenţiona să atragă 400 de milioane de lei, considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat, potrivit unui comunicat al Băncii Naţionale a României. 

Băncile participante la licitaţie au transmis oferte în valoare totală de 855,6 milioane de lei.

Joi, 22 Martie, 2018 - 14:24

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că săptămâna viitoare se va încerca introducerea unei noi ordonanţe de urgenţă de modificare a Codului fiscal, în contextul în care OUG 79/2017, referitoare tot la Codul fiscal, se află încă în dezbaterea Parlamentului.

Joi, 22 Martie, 2018 - 13:21

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 17:28

În contextul Centenarului Marii Uniri, ținând cont de anvergura, numărul mare, complexitatea şi diversitatea proiectelor şi manifestărilor aniversare, precum şi de faptul că acestea sunt gestionate de către institutii diferite ca regim de finanţare şi de subordonare, Guvernul României a aprobat o ordonanță de urgență prin care clarifică mecanismul special de bugetare şi finanţare, totodată oferind posibilitatea reportării sumelor neutilizate la finalul anului bugetar, până cel târziu în anul 2020. 

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 17:19

Comisia Națională de fundamentare a Planului național de adoptare a monedei euro, ce va fi înființată potrivit unei ordonanțe de urgență adoptată astăzi de Guvern, va pregăti calendarul de intrare a României în Mecanismul unic de supraveghere și de adoptare a monedei euro, precum și acțiunile necesare pentru pregătirea economiei și societății românești și asigurarea unei convergențe reale.

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 15:19

Credit Europe Bank România a încheiat anul financiar 2017 cu 54 de milioane de lei profit brut, în creştere cu 32% faţă de 2016, şi cu o rată a solvabilităţii de peste 20%, potrivit unui comunicat al băncii. 

Pentru anul trecut, banca a raportat un venit operaţional înainte de provizioane de 221 de milioane de lei. 

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 13:26

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
 

Luni, 19 Martie, 2018 - 18:39

Vicepremierul Viorel Ștefan a avut astăzi o întrevedere cu o delegație a Băncii Mondiale, condusă de Tatiana Proskuryakova, director de țară pentru România și Ungaria, în contextul consultărilor pentru definitivarea viitorului Cadru de Parteneriat pentru perioada 2018-2023.

Luni, 19 Martie, 2018 - 16:33

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat luni că nu susţine o lege care să mărească impozitele şi taxele locale. Întrebat cum comentează o declaraţie a liberalilor, potrivit căreia PSD vrea să majoreze impozitele locale prin noul Cod al finanţelor publice locale, Liviu Dragnea a arătat că nu este de acord cu un astfel de act normativ şi, din ce ştie el, nici Guvernul.

Luni, 19 Martie, 2018 - 15:04

Managementul OTP Bank analizează aspectele juridice ale scrisorii remise de către Banca Naţională a României (BNR) cu privire la faptul că se opune achiziţiei Băncii Româneşti, termenul limită de contestare a deciziei fiind 29 martie 2018, se arată într-un comunicat de presă al băncii comerciale.

Luni, 19 Martie, 2018 - 13:25

Xerox România Echipamente și Servicii și Comservice – companie care face parte din rețeaua de parteneri Xerox încă din 1992 – oferă clienților din nord-estul țării servicii de management al documentelor (MPS) care automatizează procesele și micșorează costurile. 

Vineri, 16 Martie, 2018 - 13:13

Banca Națională a României a anunțat, joi, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 

Vineri, 16 Martie, 2018 - 12:27

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un excedent de 216 milioane euro în prima lună din acest an, mai mic decât surplusul de 258 milioane euro consemnat în luna ianuarie 2017, arată datele publicate vineri de Banca Naţională a României.

'În structură, balanţa bunurilor a consemnat un deficit mai mare cu 169 milioane euro, iar balanţa veniturilor secundare, balanţa veniturilor primare şi balanţa serviciilor au înregistrat excedente mai mari cu 69 milioane euro, 55 milioane euro şi respectiv 3 milioane euro', precizează banca centrală. 

Vineri, 16 Martie, 2018 - 10:48

Banca Transilvania va începe procedurile specifice finalizării tranzacţiei cu Eurobank Group în privinţa achiziţionării acţiunilor Bancpost, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Joi, 15 Martie, 2018 - 20:05

Premierul Viorica Dăncilă a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu delegația Fondului Monetar Internațional în contextul evaluării anuale cu privire la evoluția economică. La întâlnire au mai participat vicepremierul Viorel Ștefan și ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

Joi, 15 Martie, 2018 - 19:57

În prezent, specialiştii Centrului National de Informatii Financiare din cadrul Ministerului Finanţelor Publice realizează lucrări de înlocuire a unor echipamente uzate din sistemul IT al ANAF. 

Procesele de depunere şi prelucrare a declaraţiilor fiscale şi comunicarea intra- şi interinstituţională se derulează în parametri normali.

Deocamdată este inaccesibilă interfaţa web de prezentare a informaţiilor instituţionale ale ANAF şi s-au dispus măsuri de remediere, astfel încât site-ul ANAF să fie disponibil cât mai curând.
 

Joi, 15 Martie, 2018 - 17:04

O nouă măsură pentru creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene şi evitarea dezangajării (pierderea unor alocări de sume pe anumite Programe Operaţionale) a fost aprobată de Guvernul României, la propunerea Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Joi, 15 Martie, 2018 - 16:46

'Contribuabilii care obţin venituri din salarii sau asimilate acestora pot opta pentru calcularea, reţinerea şi plata, lunară, de către angajator/plătitor a cotei de 2% din valoarea impozitului datorat, pentru susţinerea entităţilor nonprofit, unităţilor de cult, precum şi pentru acordarea de burse private conform legii. Opţiunea se exprimă în scris şi rămâne valabilă pentru o perioadă de cel mult 2 ani fiscali consecutiv', se arată în document. 

Joi, 15 Martie, 2018 - 16:32

Guvernul a decis astăzi, printr-un Memorandum, stabilirea unui mecanism de creştere a competitivității companiilor deținute majoritar sau integral  de stat prin intermediul procedurilor de achiziție publică.

Joi, 15 Martie, 2018 - 15:59

Persoanele fizice care realizează venituri din activități economice sau alte categorii de venituri vor depune la ANAF o singură declarație – Declarația Unică – care  cuprinde toate informațiile necesare privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate și  asigură simplificarea modului de stabilire și declarare a obligațiilor de plată.  Noul mecanism introdus permite, de asemenea, și simplificarea modului de efectuare a plății impozitului pe venit și contribuțiilor sociale.

Joi, 15 Martie, 2018 - 14:48

Ordonanţa de urgenţă referitoare la declaraţia unică a fost adoptată, joi, de Guvern, a anunţat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, precizând că actul normativ schimbă fundamental acest mecanism de plată a contribuţiilor.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 19:26

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat miercuri că Banca Mondială şi-a exprimat acordul de principiu în vederea finanţării construcţiei a 15 arhive naţionale la nivelul fiecărei Curţi de Apel.

'Astăzi, 14 martie 2018, Banca Mondială a exprimat acordul de principiu în vederea finanţării construcţiei unui număr de 15 arhive naţionale, câte una la nivelul fiecărei Curţi de Apel! Finanţarea se va realiza în cadrul proiectului aflat în derulare referitor la îmbunătăţirea serviciilor judiciare', a scris Toader, pe Facebook.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 17:35

BNR a respins miercuri tranzacția prin care banca maghiară OTP urma să preia Banca Românească, după ce în ultima perioada s-a speculat intens pe acest subiect, dat fiind faptul că aprobarea întârzia mult peste media în care BNR decidea în situații similare, anunță hotnews. Deși nu au fost făcute încă publice motivele acestei respingeri, speculațiile din piață spun că originea capitalului cu care urma să fie plătit prețul pentru Banca Românească putea oferi semne de întrebare.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 13:26

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 
 

Marţi, 13 Martie, 2018 - 14:29

Chatbotul Leya a înregistrat peste 10.000 de interacțiuni cu persoanele interesate de produsele bancare ale Libra Internet Bank disponibile online în primele patru luni de la lansare. 
Libra Internet Bank este prima bancș din România care ofera persoanelor fizice posibilitatea de a-și deschide un cont bancar și de a obține un credit sau un card de credit prin intermediul unui chatbot. 

Marţi, 13 Martie, 2018 - 12:04

Asociaţia Societăţilor Financiare din România (ALB) atrage atenţia asupra efectelor negative pe care le poate avea adoptarea proiectului de Lege pentru modificarea Ordonanţei Guvernului nr. 13/2011, referitor la plafonarea dobânzilor atât la creditele ipotecare, cât şi la cele de consum. 

Luni, 12 Martie, 2018 - 13:36

Banca Națională a României a anunțat, luni, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate. 

Luni, 12 Martie, 2018 - 12:06
Organizate de BCR între 12 și 18 martie

Peste 5.000 de copii și tineri participă la atelierele de educație financiară între 12 și 18 martie, cu ocazia Global Money Week

 

Duminică, 11 Martie, 2018 - 12:30
Rata creditelor neperformante a scazut însă la 7,31% in decembrie

Numarul persoanelor fizice cu restante mai mari de 30 de zile la banci si institutii financiare nebancare a crescut cu 3,27% in ianuarie, comparativ cu luna precedenta.

Subscribe to Finante