Luni, 23 Aprilie, 2018 - 19:44

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă vreme frumoasă în minivacanţa de 1 Mai, dar şi instabilitate atmosferică. Pe litoral se anunţă temperaturi ridicate.

Temperaturile ridicate anunţate de meteorologi pentru săptămâna viitoare se vor menţine în general şi pe timpul minivacanţei de 1 Mai. La nivelul teritoriului, vremea va fi frumoasă, iar temperaturile vor atinge 28-29 de grade.

Luni, 23 Aprilie, 2018 - 17:10

Auchan Retail România anunță finalizarea plantărilor în cadrul campaniei Mobilizatron, campanie demarată în octombrie 2017 Pe data de 21 aprilie 2018 a avut loc, în apropierea Bucureștiului, ultima plantare, dintr-o serie de peste 20 de plantări organizate de Auchan Retail România în cadrul campaniei Mobilizatron.

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 18:39

Primarul General, Gabriela Firea, a inaugurat joi,  Parcul celor 100 de stejari, in cadrul unei ceremonii organizate de Ambasada Republicii Lituania in Romania, cu prilejul centenarului independentei Republicii Lituania si Anului Centenar al Romaniei. In cadrul evenimentului, care a avut loc in Parcul Oraselul Copiilor, au fost plantati 100 de stejari, acesti arbori fiind alesi ca simbol al rezistentei si durabilitatii.

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 17:20

Programul se va derula in perioada aprilie - octombrie 2018, urmand a fi realizate cate 12 treceri in parcurile administrate de ALPAB si primariile de sector, dar si pe aliniamentele stradale si spatiile verzi publice de pe teritoriul Capitalei.

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 17:00

Primăria Sectorului 6 și SC Urban SA, societatea care asigură salubrizarea în sector, au intervenit în aceste zile pentru curățarea Pasajului Lujerului. Deși anul trecut au fost salubrizate toate spațiile din zonă, între timp locul a fost din nou folosit drept "tomberon".

Primăria Sectorului 6 a preluat, anul trecut, terenul fostei Gări Cotroceni, zona Pasajului Lujerului și terenul aferent fostelor căi ferate pentru a amenaja întreaga zonă și a o transforma într-o promenadă, dedicată comunității noastre.

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 19:38

Agenţia Naţională de Meteorologie din Ungaria a avertizat că în cursul zilei de marți, concentraţia particulelor de praf şi nisip saharian va creşte în aer, urmând ca miercuri să se retragă, odată cu intrarea unui front de aer rece care va curăţa atmosfera.

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 16:44

Silvicultori din România și Republica Moldova au plantat marti, 17 aprilie, Pădurea Centenar, pe ambele maluri ale Prutului, marcând simbolic un secol de la decizia Sfatului Țării de la Chișinău prin care Republica Democrată Moldovenească a votat unirea cu Regatul României, la 27 martie 1918, primul pas în unificarea tuturor provinciilor românești într-un singur stat unitar, proces încheiat la 1 decembrie 1918.

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 16:24

Peste 23.000 de elevi și profesori din 5 județe au participat la colectarea a peste 50 tone de deșeuri de plastic din gospodăriile lor, în cadrul unui proiect de educație non-formală în colectarea deșeurilor din plastic, inițiativă comună a Tașuleasa Social și Coca-Cola HBC România, sprijinită de Die Johanniter, în parteneriat cu GreenPoint Management, Romstal, Valrom Industrie și Autoklass și cu sprijinul Inspectoratelor Școlare județene din Cluj, Bistrița-Năsăud și Sălaj. Cea de-a patra ediție a proiectului Ziua bună!

Luni, 16 Aprilie, 2018 - 19:00

Meteorologii anunţă că opt de judeţe se află, în următoarele ore, sub cod galben de vânt puternic. Vântul va sufla chiar şi cu 70 de kilometri pe oră.

Sub cod galben de vânt puternic se află, până la ora 16.30, judeţele Vaslui, Bacău, Vrancea, Neamţ, Galaţi şi Iaşi, unde vântul va avea intensificări de 55 – 60 kilometri pe oră, iar izolat de 70 kilometri pe oră.

Județul Caraş-Severin este sub cod galben de vânt puternic până la ora 15.00, în timp ce Sibiul până la ora 12.00.

Sâmbătă, 14 Aprilie, 2018 - 17:08

 În data de 13 aprilie 2018, la ora 12:40, s-a produs o poluare accidentală cu ulei mineral de transformator (de tip MOL Turbine 32K si MOL Turbine 46K), pe râul Mureș, aval 100 m de Termocentrala Iernut, județul Mureș. Cantitatea estimată este de cca o tonă.

Personalul specializat A.N. „Apele Române”- A.B.A. Mureș (G.M.P.R.A. și Inspecția S.G.A. Mureș) s-a deplasat la fața locului pentru investigații în teren și prelevare de probe.

S-a intervenit la sursă pentru stoparea poluării (la Termocentrala Iernut).

Vineri, 13 Aprilie, 2018 - 20:12

Primaria Municipiului Bucuresti, prin ALPAB, cu sprijinul peisagistilor recomandati de Ambasada Japoniei in Romania si al specialistilor Universitatii de Arhitectura "Ion Mincu", a finalizat lucrarile de reabilitare, revitalizare si reamenajare peisagistica a Gradinii Japoneze din Parcul Regele Mihai I (Herastrau).

Astfel, incepand de sambata, 14 aprilie, Gradina Japoneza va fi redeschisa publicului.

Vineri, 13 Aprilie, 2018 - 18:16

18 din cele 24 de hectare de teren din arealul complexului ecologic Chiajna vor fi verzi la finalul acestui an, marcând astfel prima etapă a planului de revitalizare a zonei, un proiect derulat de IRIDEX Group. În acest mod, IRIDEX Group se implică în procesul de ecologizare în zona de Nord-Vest a Bucureștiului și se alătură celor care cred că această zonă ar putea deveni una dintre oazele de verdeață ale Capitalei.

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 20:00

După 15 aprilie, temperaturile vor scădea, iar instabilitatea atmosferică va deveni accentuată. Doar în Dobrogea va fi mai rece decât în restul ţării în următoarea săptămână. Chiar şi la munte va fi cald, cu temperaturi care ajung la 12-14 grade, iar după 15 aprilie se va ajunge la 6 grade Celsius în zona montană.

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 19:19

Biroul Băncii Mondiale din România şi primăria municipiului Braşov au semnat astăzi un acord de servicii de asistenţă tehnică (RAS) pe baza căruia municipalitatea va fi sprijinită în vederea punerii în aplicare a unor soluţii de dezvoltare de natură să stimuleze creşterea şi să îmbunătăţească nivelul de calitate a vieţii braşovenilor.

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 17:18

Țigările electronice și dispozitivele care încălzesc tutun ar putea fi interzise în spațiile publice.

Un proiect în acest sens a fost depus la Senat. Inițiatorii acestuia spun că efectul produselor respective asupra sănătății nu este cunoscut, așa că mai bine să fim prevăzători.

Țigările electronice și dispozitivele care încălzesc tutun ar urma să fie interzise în spațiile publice închise, mijloace de transport în comun, locuri de joacă și instituții sanitare sau de învățământ.

Senatul este prima Cameră sesizată.

Marţi, 3 Aprilie, 2018 - 16:15

Acţiunea de intervenţie a specialiştilor A.N. „Apele Române” şi I.S.U. asupra acumulării Suhaia, județul Teleorman, a continuat cu mobilizarea unui număr mai mare de resurse umane şi materiale.

În data de 2 aprilie 2018, s-a reuşit punerea în funcțiune a descărcătorului de ape mari amplasat pe digul de vest al acumularii Suhaia, asigurându-se o zonă de deversare controlată a unui debit de cca. 6 mc/s, măsură care se adaugă la cele deja realizate de specialiştii A.N. „Apele Române”, cu sprijinul I.S.U. pentru menținerea în stare de siguranță a digurilor de contur ale acumulării.

Duminică, 1 Aprilie, 2018 - 10:39
Pericol iminent de inundații și viituri

INHG a emis, sâmbătă, avertizări Cod portocaliu şi Cod galben de inundaţii pe râuri din 27 de bazine hidrografice, valabile până luni la miezul nopţii.

Sâmbătă, 31 Martie, 2018 - 21:28

Peste 40 de oameni ai A.N. „Apele Române” împreună cu reprezentanții IJSU și IJJ au acționat pentru protecția digului de vest al lacului Suhaia, acesta fiind protejat împotriva eroziunilor pe o distanță de peste 500 m.

 

Având în vedere deversarea coronamentului digului de vest al lacului Suhaia, pe o lungime totală de aproximativ 100 m, au fost create deversoare din folie de polietilenă, material geotextil și saci umpluți cu nisip, care să protejeze corpul digului împotriva eroziunilor.

Sâmbătă, 31 Martie, 2018 - 13:15
Duminică plouă în toată țara

Vremea va fi capricioasă in acest weekend. Daca sambata in estul, sud-estul si estul tarii va fi vreme foarte frumoasa, in restul tarii se anunta ploi. Duminica va ploua in toata tara.
Administratia Nationala de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare de tip cod galben de ploi valabil pentru mai mult de jumatate din tara. 
Sambata in Capitala vor fi 22 grade in timpul zilei, iar in timpul noptii se vor inregistra 9 grade.

Vineri, 30 Martie, 2018 - 23:59

• Zone din Capitală afectate de întreruperea curentului electric 

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, Enel Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.

Vineri, 30 Martie, 2018 - 21:36

În intervalul 28 – 30 martie 2018 a avut loc o acţiune de verificare a stării tehnice şi funcţionale a barajului Săcele, județul Braşov şi a barajului Siriu, județul Buzău, baraje care au tranzitat şi atenuat importante volume de viitură în intervalul 13 – 16 martie 2018.

Joi, 29 Martie, 2018 - 23:59

• Zone din Capitală afectate de întreruperea curentului electric 

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, Enel Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.

sector 1 
Cartier Străuleşti str. Dirijorului, str. Bucureşti-Târgovişte şi străzi adiacente 09:00 - 17:00

Joi, 29 Martie, 2018 - 18:13

ROCKWOOL, lider mondial în soluții de izolare din vată minerală bazaltică, va participa ca partener la acțiunea „Marea Plantare” organizată de Asociația Pădurea Copiilor în localitatea Ariceștii Rahtivani, județul Prahova. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 31 martie, și are ca obiectiv completarea pădurii cu peste 10.000 de puieți cu ajutorul a peste 650 de voluntari.

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 23:59

• Sistarea temporară a alimentării cu gaze naturale 

FANIONULUI [ Strada ]; DUNEI [ Strada ]; ALMAS [ Strada ]; MUNTENIA [ Strada ]; MOLDOVEI [ Strada ]; LIMANULUI [ Strada ]    08:00    12:00
LIBERTATII [ Bulevard ]    09:00    13:00
VINTILA VODA [ Strada ]; MIRCEA VODA [ Strada ]    08:00    12:00

• Lucrări de întrerupere a alimentării cu apă potabilă

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 17:30

Judeţul Cluj se confruntă cu un dezastru ecologic fără precedent, responsabili pentru această situaţie fiind liderii liberali ai judeţului, consilierii judeţeni şi Executivul Consiliului Judeţean Cluj.

Conform activiştilor pentru respectarea mediului, 70.000 mc de levigat au luat calea Someşului: „Dezastru ecologic săvârșit cu premeditare la Pata Rât și dovada că Tișe / PNL e în stare de orice numai să scape. Săptămâna trecută - pe șest și pe repede înainte - s-a săpat un canal de 3m lățime și 100m lungime și s-a lăsat 70.000 mc de otravă să curgă la vale.

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 14:46

Având în vedere prognoza meteorologică și hidrologică pentru perioada imediat următoare, la sediul central al A.N. „Apele Române”, a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat reprezentanți ai Ministerului Apelor și Pădurilor, A.N. „Apele Române”, Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) și S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A.  

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 10:03

Creștere a activității în construcții și comerțul cu amănuntul
Creștere moderată a numărului de salariați în construcții, comerțul cu amănuntul și servicii
Creștere a prețurilor în construcții și comerțul cu amănuntul
Soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care NU trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de Institutului Național de Statistică.

Marţi, 27 Martie, 2018 - 23:59

• Zone din Capitală afectate de întreruperea curentului electric 

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, Enel Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.

Luni, 26 Martie, 2018 - 23:59

• Zone din Capitală afectate de întreruperea curentului electric 

Pentru lucrările anuale de reparaţii şi întreţinere instalaţii şi reţele electrice, precum şi posturi de transformare, Enel Distribuţie Muntenia anunţă întreruperea furnizării energiei electrice în timpul lucrărilor după programul indicat mai jos.

Strada Neagoe Vodă, Bulevardul Aerogării intre Soseaua
Bucuresti-Ploiesti si Bulevardul Ficusului, Strada Grațioasă 09:00 - 16:00

Luni, 26 Martie, 2018 - 14:19

Grupul Schweighofer, specializat în prelucrarea lemnului, face o schimbare de strategie şi a vinde compania subsidiară Cascade Empire S.R.L. şi divizia de management forestier - Ocol Silvic Cascade Empire S.R.L. către compania suedeză GreenGold Group, a anunţat grupul austriac Schweighofer.

Părţile contractante au decis să nu facă publică valoarea tranzacţiei şi detaliile contractuale. Pădurile deţinute de Cascade Empire însumează 14.283 hectare, localizate în judeţele Hunedoara, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzău, Neamţ şi Suceava. 

Subscribe to Habitat (mediu)