Vineri, 22 Iunie, 2018 - 16:47

Meteorologii au emis, vineri, cod galben de ploi și vijelii pentru aproape toată țara, unde vor fi înregistrate averse torențiale, descărcări electrice, dar și grindină, avertizarea fiind valabilă până la ora 23:00.

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis, pentru ziua de vineri, cod galben de ploi pentru mare parte din țară. Potrivit ANM, vor fi înregistrate averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină în județele din Banat, Crișana și Maramureș, apoi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei și în nordul Munteniei.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 12:03
chiar din Spitalul Municipal Oradea, unde era internat

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui pacient care a fost nevoit să ceară ajutor la 112 chiar din Spitalul Municipal Oradea, unde era internat. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății.

Joi, 21 Iunie, 2018 - 18:58

Hidrologii au emis joi o atenţionare cod galben de inundaţii pentru râuri din 17 judeţe, care va fi în vigoare vineri, de la ora 6.00, până sâmbătă, la ora 10.00.

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, vor fi afectate bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Someş, Mureş, Olt şi Siret.

Miercuri, 20 Iunie, 2018 - 16:36

Primăria Capitalei atrage atenţia că pe spaţiile verzi şi pe aleile din parcurile Herăstrău şi Cişmigiu au fost împrăştiate grăunţe otrăvitoare din capcanele securizate pentru şobolani, după ce acestea au fost sparte, şi precizează că a fost sesizată şi Poliţia pentru a-i găsi pe vinovaţi.

Marţi, 19 Iunie, 2018 - 19:15

Un incendiu a izbucnit, marţi după-amiază, la o hală cu purcei din oraşul prahovean Urlaţi, fiind în cele din urmă localizat de pompieri. Cele 1.700 de animale care se aflau în interior nu au putut însă să fie salvate, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, citat de Agerpres.

Duminică, 17 Iunie, 2018 - 12:00
În 31 de localități s-au înregistrat pagube majore

Potrivit IGSU, in urma ploilor abundente din ultimele 24 de ore, au fost inregistrate efecte la nivelul a 31 localitati din judetele Alba, Arges, Arad, Bacau, Dambovita, Dolj, Galati, Iasi, Neamt, Prahova, Teleorman, Timis, Valcea si Vrancea.

Ploile torentiale au dus la inundarea a 56 locuinte, 30 anexe gospodaresti, 10 beciuri si subsoluri, 87 curti. Totodata, au fost afectate 30 fantani, 7 tronsoane de drum si un tronson de cale ferata.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 19:00

Meteorologii anunţă pentru următoarele zile o depăşire a indicelui de confort termic şi temperaturi de circa 34 grade, însă atmosfera va fi răcorită de furtunile şi ploile torenţiale care vor apărea în unele regiuni.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie precizează că vremea rea va continua, fiind transmisă o informare de averse, descărcări electrice, vânt şi grindină, valibilă până sâmbătă seară, la ora 21.00.

ANM a transmis o informare meteorologică ce vizează instabilitate atmosferică.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 15:10

Curățenie pe toată planeta într-o singură zi, pe 15 septembrie. 5% din populația Globului este așteptată să participe la cea mai mare acțiune de voluntariat din istorie: World Cleanup Day.

150 de țări din întreaga lume se unesc în cea mai ambițioasă mișcare civică la nivel internațional. Milioane de voluntari din întreaga lume vor spune "Let`s Do It!" în lupta împotriva uneia dintre cele mai presante probleme de mediu - deșeurile.

Joi, 14 Iunie, 2018 - 20:00

Peste 3.300 de pompieri cu peste 2.200 de mijloace tehnice au fost la datorie, în ultimele 24 de ore, pentru executarea misiunilor destinate limitării și înlăturării efectelor generate de fenomenele hidrometeorologice periculoase.

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 16:41

Primăria Sectorului 6 informează că în aceste zile sunt aplicate tratamente de combatere a țânțarilor pe spațiile verzi și în parcurile mari ale sectorului.

Concret, în această noapte, 13/14 iunie 2018, în intervalul orar 24:00 – 05:00, vor fi aplicate tratamente specifice de combatere a sâcâitoarelor insecte în parcurile Drumul Taberei, Crângași, Fabricii, Giulești și ANL Brâncuși.

Tratamentele sunt aplicate sub supravegherea reprezentanților Administrației Domeniului Public și Dezvoltării Urbane Sector 6 și vor continua pe tot parcursul verii.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 16:55

Urmează ploi, vijelii și condiții de grindină în nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni. Treptat, aria ploilor însemnate cantitativ se va extinde spre Oltenia și jumătatea de vest a Munteniei.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că, în intervalul 12 iunie, ora 20.00 – 13 iunie, ora 14.00, va fi instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, în nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, precum și în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni.

Luni, 11 Iunie, 2018 - 20:00

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, luni, o serie de atenţionări Cod galben de inundaţii, valabile în bazine hidrografice din Transilvania, Muntenia şi Moldova, în următoarele ore.

Joi, 7 Iunie, 2018 - 15:45

Controversata majorare a taxei de salubrizare din Sectorul 4 a fost suspendata de Tribunalul Bucuresti, aceasta fiind o prima victorie a unor consilieri PNL care au actionat in instanta hotararea Consiliului Local dominat de PSD.

Joi, 7 Iunie, 2018 - 11:46
Doar 27,3% din suprafața țării mai este acoperită de păduri, în urma jafului sistematic din ultimii 25 de ani

Mesajul ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, rostit joi, la evenimentul organizat de Romsilva cu ocazia Zilei Silvicultorului, la  Călimănești, județul Vâlcea

Marţi, 5 Iunie, 2018 - 16:17

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, avertizare cod galben de ploi cu descărcări electrice, valabilă pentru trei judeţe din zona Moldovei.

Astfel, potrivit ANM, în judeţele Buzău, Bacău şi Vrancea se vor semnala descărcări electrice, averse ce vor atinge şi depăşi 25 l/mp şi grindină de mici dimensiuni.

Avertizarea este valabilă până la ora 13.30.

Marţi, 29 Mai, 2018 - 14:10

 Asociaţia Montană Carpaţi (AMC) are bucuria de a anunţa începerea proiectului “Muntele pentru toţi. Toţi pentru munte”, prin care urmăreşte să sprijine turismul durabil în munţii Bucegi şi să crească implicarea publicului în acţiuni de protejare a mediului natural. Iniţiativa este finanţată prin programul de granturi “Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”, dedicat proiectelor din domeniul educaţiei şi mediului.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 16:35

Specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie au emis prognoza meteo pentru următoarele trei luni, fiind aşteptată o vară secetoasă, caniculară şi cu furtuni.

„Sunt aşteptate valori ale temperaturiilor de peste 35 de grade Celsius în toate lunile de vară, având astfel un regim al valorilor peste normal, ceea ce indica şi instalarea caniculei pentru perioade îndelungate. Pentru lunile următoarele semnalele arată că seceta se va instala îndeseobi în regiunile în care temperaturile vor fi mai ridicate, respectiv sud, sud-est şi est ale teritoriului ţării.

Joi, 24 Mai, 2018 - 15:00

Un urs care trăiește pe malul lacului Sfânta Ana ar putea fi mutat sau chiar împuşcat, după ce la sfârşitul săptămânii trecute a rănit o turistă din Ungaria. Consiliul Județean Harghita a cerut Ministerului Mediului să aprobe una din aceste două măsuri. Animalul este obişnuit ca turiştii să-i dea de mâncare, spun reprezentanţii Rezervaţiei Naturale.

Ursuleţul Şoni este mascota lacului Sfânta Ana. Are doi ani şi jumătate şi a fost lăsat să se descurce singur de către mama lui. Localnicii spun că ursul este învăţat de mic cu oamenii, care îi dau de mâncare.

Luni, 21 Mai, 2018 - 19:49

Hawaii se confruntă cu un nou pericol după ce lava vulcanului Kilauea a ajuns în Oceanul Pacific trimițând în aer vapori de acid și particule de sticlă vulcanică, spun autoritățile, relatează Reuters.

Agenţia pentru Apărare Civilă din Hawaii a avertizat populaţia să se protejeze de emanaţiile toxice rezultate după ce lava incandescentă a ajuns în ocean.

Agenția avertizează că emisiile de dioxid de sulf din jurul vulcanului s-au triplat și îndeamnă locuitorii să "ia măsurile necesare pentru a limita expunerea ulterioară".

Sâmbătă, 19 Mai, 2018 - 11:01

 Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că, în weekend, în special, în centru, est și vest, vor fi ploi cu descărcări electrice și intensificări ale vântului, precizând că temperaturile vor ajunge la 26 de grade. La începutul săptămânii viitoare vremea se va ameliora.

Joi, 17 Mai, 2018 - 21:32
Pana la preluarea mandatului actualei administratii, Capitala nu a facut nici un demers concret pentru reducerea poluarii

Avand in vedere informatiile potrivit carora Comisia Europeana da in judecata Franta, Germania, Italia, Marea Britanie, Ungaria si Romania (Bucuresti, Iasi si Brasov) pentru nerespectarea valorilor-limită de calitate a aerului convenite la nivel european, Primaria Municipiului Bucuresti informeaza:

Joi, 17 Mai, 2018 - 17:00

Comisia le oferă sprijin concret actorilor de la nivel național, regional și local pentru a îmbunătăți calitatea aerului în Europa și intensifică măsurile împotriva a 7 state membre, între care și România, care au încălcat normele UE convenite privind limitele de poluare atmosferică și pe cele referitoare la omologarea de tip pentru autovehicule.

Joi, 17 Mai, 2018 - 14:38

Patru zimbri de la rezervaţia din Vama Buzăului vor fi eliberaţi în munţii din judeţele Caraş Severin și Hunedoara. Acțiunea face parte din programul de repopulare cu zimbri a munţilor Carpaţi. Bizonul european, aşa cum i se mai spune zimbrului, e cel mai mare mamifer terestru care a trăit pe teritoriul României.

Rezervația de zimbri de la Vama Buzăului a fost înființată acum zece ani. Cinci zimbri au fost aduși atunci din Austria, Elveția și Italia.

Marţi, 15 Mai, 2018 - 18:18

Hidrologii au emis un cod galben de inundaţii pentru 19 bazine hidrografice, valabil de miercuri, de la ora 18.00, până joi la ora 10.00. Se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie.

Potrivit hidrologilor, sunt vizate bazilele hidrologice Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureş, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Drincea, Desnăţui, Jiu, Olt, Argeş.

Luni, 14 Mai, 2018 - 17:00

Meteorologii au emis cod galben de ploi, pentru zilele de marţi şi miercuri, în mare parte a ţării, cantităţile de apă depăşind, în unele zone, 60 de litri pe metrul pătrat, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Joi, 10 Mai, 2018 - 18:18

Guvernului a aprobat, în ședința de joi, 10 mai 2018, la propunerea Ministerului Mediului, proiectul de Lege privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului. Prin adoptarea de către Parlament a acestui act normativ, România își va îndeplini obligațiile de transpunere în legislația națională a Directivei 2014/52/UE a Parlamentului European şi a Consiliului UE privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice și private asupra mediului (Directiva EIA).

Marţi, 8 Mai, 2018 - 18:39

ÎNTRERUPERI PROGRAMATE ÎN ALIMENTAREA CU ENERGIE ELECTRICĂ

 

Miercuri, 09.05.2018

 

 

 

În Bucureşti

 

Între orele 09:00 – 16:00 în următoarele zone:

  • Str.Geamandurii

 

Între orele 09:00 – 17:00 în următoarele zone:

Marţi, 8 Mai, 2018 - 18:01

Comisia Europeană a inițiat marți, 8 mai, o investigație aprofundată pentru a evalua dacă diferitele măsuri de sprijin public acordate de autoritățile române Companiei Naționale a Uraniului sunt conforme cu normele UE privind ajutoarele de stat pentru întreprinderile aflate în dificultate.

Luni, 7 Mai, 2018 - 19:19

În unele zone a plouat torențial și a căzut grindină. Cerul s-a întunecat brusc la Timișoara și a plouat cu găleata.

Din fericire nu a durat mult, iar norii negri au traversat orașul rapid. Pe autostradă, însă, a căzut grindină.

La ieșirea către Buziaş, mai multi șoferi nu au mai putut continua drumul și au oprit pe banda de urgență.

A căzut grindină și în Caraş-Severin, la Oravița, dar și la Bocșa. La Pitești, în unele cartiere, canalizarea nu a putut prelua cantitatea mare de apă adusă de precipitații și mai multe străzi au fost inundate.

Luni, 7 Mai, 2018 - 18:20

Cutremurele şi scurgerile de lavă continuă pe Insula Mare din Hawaii - şi nimeni nu ştie pentru cât timp. Aproape două mii de oameni au trebuit să îşi părăsească locuinţele. Cel mai interesant este însă că aceasta nu este o erupţie tipică.

Când ne gândim la vulcani în activitate, ne imaginam un vârf de munte din care ţâşneşte magma. Numai că pe Insula Mare din Hawaii, erupţia are loc la peste 15 kilometri de vulcanul Kilauea, prin fisuri în pământ. Lava are peste o mie de grade, iar mişcarea ei este înfricoşătoare, greu de descris în cuvinte.

Subscribe to Habitat (mediu)