Miercuri, 26 Februarie, 2020 - 17:17

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o prognoză specială pentru Capitală. Meteorologii spun că bucureștenii vor avea parte de vreme deosebit de caldă azi, însă joi este așteptată o răcire, astfel că temperaturile vor scădea la jumătate de la o zi la alta.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 18:37

Cel mai violent incendiu de vegetație din Prahova a fost înregistrat în satul Măgura din comuna Șoimari.

Pompierii militari au localizat si lichidat flăcările și au oprit oprit extinderea focului izbucnit pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare.

Din cauza vântului puternic, incendiul se putea extinde, dar echipajele de interventie au actionat rapid si au stins focarele.

Reprezentantii ISU Prahova încearcă să stabilească împrejurarile în care a izbucnit focul și fac apel către cetăteni să nu mai încendieze miriștile și să lase focul nesupravegheat.

Luni, 24 Februarie, 2020 - 19:19

Pompierii intervin, luni, cu nouă autospeciale pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit în Delta Văcăreşti, informează ISUBIF.

Potrivit sursei citate, sunt afectaţi 30.000 mp de teren.

Accesul autospecialelor se realizează prin străzile Săvineşti şi Ionescu Florea.

Duminică, 23 Februarie, 2020 - 21:36

Lăudam, cu un an în urmă, în edițiile Amos News, acțiunea edililor brașoveni de a înființa o stație pilot. De mare eficiență și actualitate. Era și este vorba de selectarea și de colectarea, de la cetățeni, a deșeurilor menajere, ce pot fi reciclate - hârtie, plastice,
sticle etc.
Ziceam, atunci, că este o acțiune și nu o inițiativă. Foarte utilă. Ce bine ar fi fost să plece din Brașov, sau de oriunde din România. Oricum, bine că s-a cârmit. Pentru că această inițiativă-obligație a pornit și a fost impusă de mai marii gospodari ai Europei.

Duminică, 23 Februarie, 2020 - 08:57

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben, valabilă duminică, între orele 6.00 şi 18.00, când în zona de munte vor fi intensificări ale vântului.

"În intervalul menţionat vântul va avea intensificări la munte, iar la altitudini de peste 1.500 m rafalele vor atinge 80...90 kilometri pe oră. În a doua parte a zilei, în nordul Carpaţilor Orientali va ninge viscolit".

Totodată, intensificări ale vântului, cu viteze în general de 50-55 kilometri pe oră, vor fi şi în nord-vestul ţării.

Atenţionarea vizează 27 de judeţe.

Duminică, 23 Februarie, 2020 - 08:51

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunţat, sâmbătă  că începând din acest an românii vor putea să aplice pentru finanțarea unor garduri electrice care să le protejeze gospodăriile de urși.

Joi, 20 Februarie, 2020 - 16:18

Două zile cu temperaturi neobișnuit de mari pentru această perioadă urmate de două zile cu ploi, vânt și puțină lapoviță.

La munte, pe crestele cele mai înalte, precipitațiile pot fi și sub formă de ninsoare și lapoviță.

Mâine, ploile se restrâng, iar în weekend, temperaturile vor crește, mai ales duminică, când probabil ne vom întoarce la temperaturi de 15-16 grade Celsius, în sud, sud-vest.

Tot de duminică începe să bată vântul. Cel mai probabil prima jumătate a săptămânii viitoare va fi una vântoasă, mai ales luni și marți, în zonele montane.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 20:00

Debitul fluviului Dunărea la intrarea în ţară va fi în scădere în următoarele zile până la 5.300 cubi/secundă (mc/s), de la 6.500 mc/s cât s-a înregistrat zilele trecute, arată prognoza Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), emisă pentru perioada 15 - 22 februarie 2020.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 19:21

Peste o sută de artişti şi trupe muzicale au susţinut duminică seară un mega concert caritabil timp de 10 ore pentru strângerea de fonduri destinate luptei împotriva incendiilor de vegetaţie care devastează Australia, relatează EFE.

Artiştii, printre care rockerul Alice Cooper sau trupa Queen cu Adam Lambert ca solist, au reuşit să strângă aproape 10 milioane de dolari australieni (6,73 milioane de dolari americani) la acest concert la care au fost prezente 75.000 de persoane pe stadionul ANZ şi a fost vizionat de un milion de telespectatori.

Luni, 17 Februarie, 2020 - 17:38

Vremea se va menține mai caldă față de normalul acestei perioade, cu temperaturi care vor ajunge la 18 grade, însă vor fi și variații de regim termic, potrivit prognozei pentru următoarele două săptămâni.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza pentru perioada 17 februarie - 1 martie:

Banat

Duminică, 16 Februarie, 2020 - 10:00
Dănuț Pop: Această situație alarmantă reprezintă elementele de contraperformanță, politică și profesională

Ecologistii au protestat sâmbătă in Piata Victoriei  sub deviza“Scoateti drujba din padure! Protestul a avut loc, dupa ce Comisia Europeana a activat procedura de infringement pentru Romania din cauza taierilor ilegale de paduri.

Protestatarii au amintit de proiectul legislativ al PER, uitat in sertarele Parlamentului, făcând un apel către toate partidele parlamentare, cu reprezentanți în Senat si Camera Deputaților, să lase orgoliile de-o parte, să înțeleagă importanţa acestui proiect legislativ și faptul că pădurile sunt o componentă esențială a mediului înconjurător.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 19:39

Meteorologii spun că prima lună a anului 2020 este cea mai călduroasă din istorie, iar în Antarctica s-au înregistrat 20,7 grade Celsius, în timp ce bucăți imense de gheață s-au rupt din ghețari.

Ianuarie 2020 a fost cea mai călduroasă lună ianuarie din ultimii 141 de ani, spun meteorologii, care anunță că tot anul va fi extrem de călduros.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 19:19

Ploi abundente şi viteze mari ale vântului sunt prognozate în Regatul Unit pentru cel de-ai doilea weekend consecutiv, existând riscul ca transporturile să fie perturbate din cauza intemperiilor, informează vineri Press Association.

Serviciul de meteorologie britanic, Met Office, a emis atenţionări de vreme severă înaintea sosirii furtunii Dennis, fiind vizate sâmbătă Anglia, Ţara Galilor şi zone întinse din Scoţia şi întreg teritoriul Regatului Unit, duminică.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 16:18

Consiliul Local Satu Mare a aprobat în şedinţa de joi un proiect în valoare de şapte milioane de lei care prevede amenajarea malurilor râului Someş, în zona cuprinsă între cele două păduri.

Potrivit proiectului adoptat de consilierii locali, zona respectivă va fi una de promenadă, cu locuri de joacă, locuri pentru picnic şi alei pietonale.

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 16:38

Surpriză teribila pentru locuitorii Bagdadului: în plin deşert a nins. Irakienii s-au bucurat de stratul subțire de omăt, chiar dacă s-a topit foarte repede.

Evident, copiii au început imediat să se bată cu bulgări, iar adulții și-au făcut fotografii pentru a păstra în memorie evenimentul.

Localnicii nu au mai văzut zăpadă de peste un deceniu.

Dacă ninsorile sunt obișnuite în nord, în zona kurzilor, la Baghdad sunt extrem de rare. Aceasta a fost abia a doua ninsoare din ultimul secol.

Luni, 10 Februarie, 2020 - 15:18

Vremea va intra într-un proces de încălzire în următoarele două săptămâni, când maximele vor atinge 14 - 16 grade Celsius în majoritatea zonelor țării, potrivit meteorologilor.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicatat luni prognoza pentru perioada 10 - 23 februarie:

Banat

Duminică, 9 Februarie, 2020 - 13:46

Cu viteze de 75 de mile pe oră sunt așteptate vânturi și ploi abundente în Germania de Vest începând de duminică după-amiază până luni.

Se așteaptă o întrerupere pe scară largă pe aeroporturile germane și în rețeaua de trenuri naționale.

Ploile puternice au început să cadă în Insulele Britanice, deoarece Europa se oprește pentru o furtună așteptată să aducă vânturi cu rezistență la uragan și întârzieri de călătorie în următoarele zile. Predicatorii spun că Sabine nu ar trebui subestimată.

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 18:00

Programul Rabla clasic va fi lansat în luna martie, la Craiova, la Ford, iar pentru anul 2020 Guvernul vrea să aloce cea mai mare sumă de până acum atât pentru programul Rabla clasic, cât şi pentru programul Rabla plus, a susținut vineri ministrul Mediului, Costel Alexe.

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 16:00

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare de ger, valabilă în toată ţara începând din această noapte şi până duminică dimineaţa.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 8 februarie, ora 2:00 - 9 februarie, ora 10:00, pe parcursul nopţilor şi al dimineţilor vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării.

Temperaturile vor coborî frecvent sub -10 grade şi local, mai ales în nord-estul, centrul şi sudul ţării, sub -15 grade, chiar până în jurul a -22 de grade Celsius în zonele depresionare.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 14:42

Meteorologii anunţă risc însemnat de producere a avalanşelor în Masivul Bucegi, Munţii Făgăraş, Parâng, Călimani, Rodnei și Țarcu-Godeanu. Riscul e de gradul 3 din 5.

Meteorologii spun că riscul de avalanșe constă în primul rând în multiplele plăci de vânt prezente, friabile și de mărimi considerabile, de cornișe pe muchii dar și în stratul nou de zăpadă depus, cu acumulări mai mari pe văi. Acestea se pot rupe sau deprinde chiar și la încărcări mici și pot declanșa avalanșe de dimensiuni mici sau medii, antrenând și stratul de zăpada proaspătă.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 20:00

Lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureş acţionează la Topliţa şi la Gălăuţaş pentru degajarea albiei râului Mureş de zăpoare şi sloiuri de gheaţă, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Potrivit sursei citate, la Topliţa, în zona Luncani, SGA Mureş intervine pentru degajarea albiei de sloiurile de gheaţă şi pentru asigurarea scurgerii debitelor.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 19:00

Traficul rutier nu este întrerupt la această oră pe niciun drum național sau județean, dar se circulă în condiții de iarnă pe DN 75, în județul Bihor, DN 13 E, în județul Covasna, pe DN 13B, în județul Harghita. De asemenea, traficul se desfășoară îngreunat pe DN17, în județul Suceava, iar A1 București –Pitești și A2 București – Constanța și pe alte drumuri se circulă în condiții de vânt și carosabil ud.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 16:45

Cel puțin 23 de persoane au murit miercuri când o avalanșă a avut loc în estul Turciei prinzând sub zăpadă zeci de salvatori trimiși la fața locului după ce o primă avalanșă a avut loc în același loc marți, au spus autoritățile locale, relatează Reuters și AFP.

Bilanțul morților a ajuns la 23. (AFP) Citat de agenția Anadolu, guvernatorul provinciei Van, a spus că 14 dintre cei decedați sunt salvatori și 9 sunt civili.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 16:05

Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială pentru Capitală. Meteorologii avertizează că bucureștenii vor avea parte de până joi dimineață de vânt puternic, ploaie, apoi lapoviță și ninsoare.

Potrivit ANM, de miercuri de la ora 17.00 până joi la ora 8.00, vântul se va intensifica treptat, iar în intervalul orar 20 - 05 rafalele vor depăși 60...70 km/h.

Vor fi precipitații în orele serii sub formă de ploaie, apoi lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

Temporar ninsoarea va fi viscolită iar vizibilitatea va scădea.

Marţi, 4 Februarie, 2020 - 16:00

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, a anunţat marţi că, în perioada următoare, va vizita cele trei depozite ecologice de deşeuri din Capitală (Vidra, Chiajna şi Glina), afirmând, totodată, că prelungirea contractului cu operatorul gropii de gunoi de la Chiajna este atributul exclusiv al Primăriei Municipiului Bucureşti.

Luni, 3 Februarie, 2020 - 20:00

E din nou alertă în regiunea capitalei australiene Canberra.

Reizbucnesc incendiile, alimentate de noi recorduri de temperatură. Mercurul din termometre a urcat la 42,7 grade Celsius.

Acest val de căldură, însoțit de vânt uscat, alimentează din plin incendiile de pădure din statele New Wales și Victoria, unde există la ora actuală 80 de focare active.

Luni, 3 Februarie, 2020 - 17:15

Meteorologii informează că vremea se va răci în următoarele zile în țară și în Capitală, fiind anunțate temperaturi maxime de până la 3 grade în București, unde este așteptată și ninsoarea. Potrivit ANM valorile sunt cele normale pentru această dată.

Vineri, 31 Ianuarie, 2020 - 14:47

Vineri la ora 19.00, expiră termenul pe are statul român l-a avut la dispoziție pentru înscrierea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO. La Cluj, activiștii au ieșit în stradă pentru a cere urgentarea acestui demers.

Mai mulți activiști au venit aici de la ora 10.00. Ei cer Executivului să găsească rapid o soluție mai ales că termenul expiră în această seară la ora 19.00.

Protestatarii spun că dacă acest moment este ratat, întreaga procedură trebuie reluată de la zero.

Vineri, 31 Ianuarie, 2020 - 14:30

Dacă deja în luna ianuarie s-au înregistrat abateri pozitive de temperaturi, luna februarie va urma aceeași regulă, după cum transmit meteorologii. Deficitul de precipitaţii va fi accentuat în continuare în zonele de sud, sud-est şi est ale României, arată estimările ANM.

Vineri, 31 Ianuarie, 2020 - 08:27

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a anunţat că ELCEN a emis o somaţie în cursul zilei de joi către Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA, societate aflată în subordinea Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, pentru plata, în termen de 15 zile, a sumei de 169.737.732,52 lei, care reprezintă contravaloarea energiei termice livrate de ELCEN către Termoenergetica în luna decembrie 2019.

Subscribe to Habitat (mediu)