Joi, 29 Iunie, 2017 - 11:43

    În anul 2016, comparativ cu anul 2015, sacrificările de bovine şi de păsări în unităţile industriale specializate (abatoare) au înregistrat o tendinţă ascendentă, în timp ce sacrificările de porcine, ovine și caprine au înregistrat o tendinţă descendentă. 
    Producţia de lapte colectat de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut în anul 2016 faţă de anul 2015.

Joi, 29 Iunie, 2017 - 09:02
Investiții de aprox. 145 mil. euro, peste 730 de angajați și planuri pentru proiecte noi

Hornbach România, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, aniversează 10 ani de la intrarea pe piața din România. În această perioadă, compania a investit aprox. 145 de milioane de euro și a creat peste 730 de locuri de muncă, iar planurile retailerului nu se opresc aici. 

Joi, 29 Iunie, 2017 - 08:31

Programul „O șansă pentru viață", derulat prin parteneriatul dintre Fundația Vodafone România și Asociația React, va continua în 2017 cu modernizarea a 24 de centre de transfuzie sanguină din întreaga țară (Ploiești, Târgoviște, Galați, Deva, Satu-Mare, Brăila, Miercurea-Ciuc, Reșița, Zalău, Râmnicu-Vâlcea, Baia Mare, Pitești, Botoșani, Alexandria, Craiova, Bârlad, Tulcea, Focșani, Piatra Neamț, Sibiu, Bacău, Câmpulung, Oradea și Timișoara).

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 17:52

Intervale de stații unde s-au introdus limitări de viteză din cauza temperaturilor ridicate înregistrate la nivelul șinei:

 

♦ Regionala CF București

◘ București Nord -Videle – Giurgiu

◘ Titu – Golești

◘ Chitila - Titu

 

♦ Regionala CF Craiova

◘ Craiova – Piatra Olt

◘ Craiova - Segarcea

◘ Caracal – Piatra Olt

◘ Videle – Strehaia

 

♦ Regionala CF Timișoara

◘ Stamora Moravița – Timișoara Nord

◘ Timișoara Est - Căvăran

◘ Lugoj - Simeria

◘ Arad - Sântana

Marţi, 27 Iunie, 2017 - 20:55

UPS (NYSE: UPS) anunță marţi noi obiective agresive de sustenabilitate pentru a completa flota cu mai multe vehicule care folosesc combustibil alternativ și tehnologii avansate, bazându-se în același timp tot mai mult pe sursele de energie regenerabile. Obiectivele, anunțate în Raportul de Sustenabilitate Corporativă pentru anul 2016, susțin angajamentul UPS de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră (GHG) rezultate în urma operațiunilor globale la sol, cu 12% până în 2025, un obiectiv elaborat pe baza unei metodologii aprobate de inițiativa Science Based Targets. 

Marţi, 27 Iunie, 2017 - 19:59
Scăderea din nord-estul țării se datorează parteneriatului JTI cu Poliția de Frontieră

Piața neagră a țigaretelor a scăzut ușor în luna mai, la 15,1%, cu 0,1 p.p. mai puțin decât în martie 2017. Pentru a treia oară consecutiv, studiul Novel Research relevă tendința de scădere a comerțului ilegal.

 

Marţi, 27 Iunie, 2017 - 19:55

 Policolor a inaugurat la Iași cel de-al 11-lea showroom din rețeaua proprie de magazine. Acesta are 190 de metri pătrați și a fost construit cu o investiție de 50.000 de euro.  

Magazinul este aliniat conceptului estetic și funcțional pe care compania le-a implementat în toate showroom-urile sale prezente în țară, iar oferta sa include vopsele lavabile, emailuri, tencuieli şi soluții pentru protejarea și decorarea lemnului din gamele SPOR, CasaBella, Vinarom şi produse dedicate profesioniştilor marca DEKO Professional. 

Marţi, 27 Iunie, 2017 - 18:31
prin campania de responsabilitate socială „Plantăm Aer”

Confortul clienților și grija față de mediul înconjurător sunt două dintre prioritățile Daikin, liderul mondial pe piața aparatelor de aer condiționat. Responsabil de-a lungul timpului de calitatea aerului din căminele voastre, acum își propune să contribuie și la îmbunătățirea aerului exterior. În acest sens, Daikin România a lansat în această vară campania de responsabilitate socială „Plantăm Aer”, care constă în plantarea unui copac pentru fiecare aparat de aer condiționat vândut, evidențiind, astfel, importanța unui aer sănătos în orice mediu.

Luni, 26 Iunie, 2017 - 18:35

Sâmbătă, 1 iulie, Danone România, liderul pieței locale de iaurturi, organizează a doua ediție a Zilei Porților Deschise și invită consumatorii în vizită la fabrica de iaurt din Colentina, București. Cu această ocazie, vizitatorii vor vedea îndeaproape cum sunt produse iaurturile Danone, vor afla în cât timp ajunge laptele proaspăt de la fermele partenere la fabrică și care sunt standardele de calitate pe care trebuie să le îndeplinească iaurturile înainte de a ajunge pe rafturile magazinelor. 

Luni, 26 Iunie, 2017 - 13:26

Dacia Plant, producător român cunoscut de suplimente alimentare naturale, sărbătoreşte în această lună 15 ani de activitate. Compania este apreciată pentru eficienţa produselor sale şi respectarea promisiunii făcute consumatorilor de a realiza produse 100% naturale. 

Luni, 26 Iunie, 2017 - 13:14
pentru cea mai nouă specializare a managerilor: “Data Scientist”

Specializarea emergenţa de “Dată Scientist” este considerată de câţiva ani una dintre cele mai promiţătoare cariere ale viitorului, având în vedere volumul tot mai mare de date disponibile în societatea de astăzi şi nevoia de experţi capabili să le filtreze şi să le interpreteze în avantajul companiilor.

Luni, 26 Iunie, 2017 - 12:43

In contextul actual european, lupta impotriva coruptiei se afla pe agenda tuturor dezbaterilor publice. Scurgerile de informatii din paradisurile fiscale au aratat, pentru prima data, cat de mare este industria care ascunde banii facuti ilegal ai politicienilor si ai inaltilor functionari publici care gestioneaza bugetele nationale si regionale in diferite state membre. Mii de miliarde de euro, bani europeni, sunt ascunsi in locatii de tip off-shore, sub protectia secretului bancar, utilizand scheme financiare foarte complexe.

Luni, 26 Iunie, 2017 - 12:34

 Orange România anunță numirea lui Adrian Pănuță în rolul de  Sales & Distribution Director în cadrul companiei, începând cu data de 1 septembrie 2017.

Luni, 26 Iunie, 2017 - 12:17

Legal Magazin va organiza in ziua de 27 iunie 2017, la CCIR Business Center, conferinta cu tema Cum ne protejăm de criminalitatea cibernetică?

Vorbitori

Sesiunea I

Flavius Dorin Nistor, subcomisar de Poliţiei în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice)

Toma Cîmpeanu, Director General, Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI)

Ligia Cecilia Popescu, Avocat Partener, Wolf Theiss

Luni, 26 Iunie, 2017 - 10:57
cu 26% mai mult decat profitul brut inregistrat in aceeasi perioada a anului 2016

Hidroelectrica a inregistrat in primele 5 luni ale anului 2017 un profit brut de 743,7 milioane lei, cu 154,6 milioane lei mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut, reprezentand o crestere cu 26% fata de 2016.
 
Productia la 5 luni 2017 este de aproximativ 6,5 TWh, fata de 7 TWh realizati in aceeasi perioada a anului 2016. 
Perioada  a fost marcata de apelari cu caracter exceptional pe piata de echilibrare, Hidroelectrica 
fiind un factor de stabilitate al Sistemului Energetic National.

Joi, 22 Iunie, 2017 - 16:16

Orange a premiat cei 30 de studenți ai Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației (ETTI) din cadrul Universității Politehnice din București, care au absolvit cursurile Orange Educational Program, promoția 2016 -2017.

Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la prima ediție a Orange Educational Program, iar în tot acest timp au absolvit 330 de studenți, peste jumatate dintre aceștia fiind angajați în cadrul Orange sau la companiile partenere.

În cadrul Orange Educational Program, studenții beneficiază de:

Miercuri, 21 Iunie, 2017 - 18:55

Grupul Wetterbest, unul dintre liderii industriei locale de sisteme pentru acoperişuri, anunță rezultate remarcabile pentru primele 6 luni ale anului 2017: o cifră de afaceri de 70 milioane de lei (+65% față de perioada similară a anului 2016), un profit consolidat de 7 milioane de lei (de 2 ori mai mare) și volume de 2.000.000 mp (+40%). Pentru 2017, reprezentanții companiei au în plan investiții totale în valoare de 1 milion de euro, alocate în special achiziționării de utilaje de ultimă generație, extinderii liniilor de producție și dezvoltării infrastructurii.

Marţi, 20 Iunie, 2017 - 17:06

O idee simplă se poate transforma într-o campanie de succes cât ai spune: copy și art. Dar drumul spre succes în publicitate nu e pavat doar cu idei creative, ci și cu multa muncă, pasiune și dedicare. Așa că, anul acesta, FCB a hotărât să răsplătească ideile bune și implicarea numindu-i pe Dragoș Raicu – Head of Copy, iar pe Emanuel Borcescu – Head of Art.

Marţi, 20 Iunie, 2017 - 16:17

Vodafone România introduce în ofertă Vodafone Smart N8 și Vodafone Smart Tab N8, cele mai recente terminale marcă proprie lansate de operator, care suportă conexiuni de date 4G și dispun de ultima versiune Android Nougat. 

Marţi, 20 Iunie, 2017 - 14:17

Chiar dacă, în urmă cu 5 ani, modalitatea de lucru în sistem remote era o noutate pe piața locală, în ultima perioadă tot mai multe companii, cât și candidați, optează pentru această metodă, fiind privită ca și un beneficiu în plus, potrivit Smartree, unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de HR. 

Marţi, 20 Iunie, 2017 - 12:03

Compania de consultanță imobiliară Colliers International a fost aleasă de grupul Hili Properties să ofere servicii de property management pentru proiectul de birouri Art Business Center, care găzduiește cel mai mare spital privat din România. Astfel, Colliers International ajunge la un portofoliu administrat de peste 280.000 mp închiriabili și intră pe un nou segment, al spitalelor private, marcând o premieră pentru piața locală de property management.

Luni, 19 Iunie, 2017 - 16:04

O companie de curierat a introdus o serie de  sisteme de operare internă care elimină eroarea umană, reduc la minimum probabilitatea ca pachetul să nu ajungă la destinaţie și eficientizează la maximum perioada de livrare. 

Luni, 19 Iunie, 2017 - 14:44

 Evaluarea corectă a locuinței este foarte importantă, indiferent dacă proprietarul vrea sau nu să vândă imobilul pe care îl deține.

Luni, 19 Iunie, 2017 - 13:34

Brandul de tâmplărie termo-izolantă BARRIER® a dezvoltat proiectului BARRIER TEST MOBIL, prima experiență de Virtual Reality din România. Într-un SHOWROOM MOBIL INTERACTIV de 20 de metri pătrați, persoanele interesate vor putea interacționa cu produsele BARRIER® și, în același timp, vor putea participa la o experiență virtuală 3D în interiorul unui camion special amenajat.

Luni, 19 Iunie, 2017 - 12:35

 PepsiCo a selectat opt branduri de nutriţie, sănătate şi wellness care vor fi incluse în primul program incubator din Europa dezvoltat în colaborare cu specialiștii companiei, pentru a susţine antreprenorii din industria alimentelor și băuturilor. În cadrul PepsiCo Nutrition Greenhouse, fiecare dintre cele opt companii finaliste primește o bursă de 25.000 euro şi, timp de 6 luni, este ajutată de un expert PepsiCo să-şi atingă potenţialul maxim pe piaţă. 

Luni, 19 Iunie, 2017 - 12:19

Adunarea Generala a Federatiei Operatorilor Romani de Transport – FORT si-a desemnat noua structura conducere in cadrul manifestarii desfasurate in intervalul 16-18 Iunie 2017 in statiunea Venus.
70 de delegati, reprezentand structurile asociative din domeniul transporturilor rutiere, aeriene, formarii profesionale, industrie si activitati conexe, si-au desemnat un nou consiliu de conducere, pentru un mandat de 4 ani precum si obiectivele generale ale federatiei .

Luni, 19 Iunie, 2017 - 11:35

Compania românească de testare jocuri video și software - Whyttest are, începând cu acest an, un nou partener. Alexis Bonte, unul dintre cei mai prolifici investitori în startup-uri românești, are încredere în profesionalismul și potențialul echipei Whyttest.

Luni, 19 Iunie, 2017 - 10:40

Fondul Proprietatea („Fondul”) a cerut convocarea adunării ordinare a acționarilor Hidroelectrica pentru a solicita revocarea a patru membri din Consiliul de Supraveghere (“Consiliul”). Cei patru membri sunt: Ioana Andreea Lambru (Președintele Consiliului de Supraveghere) Laurențiu Dan Tudor (membru), Horia Marian Gâmbuțeanu (membru) și Andreea Negru Ciobanu (membru).

Vineri, 16 Iunie, 2017 - 15:17

În luna aprilie 2017, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în termeni nominali, faţă de luna precedentă a scăzut ca serie brută cu 13,6%  şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,0%. 

Vineri, 16 Iunie, 2017 - 14:14

Telekom Romania a lansat astăzi, 16 iunie 2017, în Constanţa, un nou proiect-pilot de tip Smart City, în linie cu obiectivul strategic al Grupului Deutsche Telekom de a-și extinde operațiunile în această zonă de inovaţie. 

Subscribe to Industrie