Marţi, 9 Mai, 2017 - 16:09

Ziua Europei, în Vama Giurgiu

 

Direcția Generală a Vămilor a organizat în punctul vamal din Giurgiu, o zi deschisă cu presa și publicul, prilejuită de Ziua Europei. Cei prezenți au asistat la o prezentare a mijloacelor specifice activității vamale, precum și la o demonstrație practică a cânilor special instruiți pentru a depista țigarete ilegale.

 

Duminică, 30 Aprilie, 2017 - 12:44

Elveţienii pot cumpăra lunar, dintr-un salariu mediu, cele mai multe pachete de ţigări dintre cetăţenii europeni – 638. La polul opus se află românii, cu doar 135.

Joi, 23 Martie, 2017 - 16:35
O nouă campanie anticontrabandă lansată în regiunile de frontieră

Iași, 23 martie 2017 – Euromonitor Business Consulting Services, prin www.faracontrabanda.ro, în parteneriat cu Poliția de Frontieră și Poliția Română, cu sprijinul JTI, a lansat campania publică de conştientizare a efectelor negative ale comerțului ilegal cu țigarete, „Contrabanda, o modă care te prinde.

Joi, 23 Martie, 2017 - 12:59

Traficul cu ţigări de contrabandă şi alte bunuri de larg consum/accizabile reprezintă una dintre principalele manifestări ale infracţionalităţii la graniţele României, fenomen care are ramificaţii la nivelul întregii ţări, aşa după cum rezultă din analiza fenomenelor infracţionale transfrontaliere înregistrate la nivelul frontierei dintre România şi ţările vecine.

Joi, 16 Martie, 2017 - 18:10
Reprezentanții marilor producători de țigarete au prezentat acțiunile anticontrabandă, derulate în cadrul parteneriatului încheiat în septembrie 2015 cu Autoritatea Vamală

Direcţia Generală a Vămilor a organizat  în data de 16 martie 2017, prima Conferinţa internaţională privind combaterea traficului ilicit cu ţigarete.

La această conferinţă au participat reprezentanţi la cel mai înalt nivel ai administraţiilor vamale din România, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Republica Moldova, Ucraina, Franţa, Norvegia, Marea Britanie,  reprezentanţi ai EUBAM şi SELEC, precum şi reprezentanţi ai marilor producători de ţigarete din România (British American Tobacco, Japan Tabacco International și Philip Morris International).

Joi, 2 Martie, 2017 - 14:55
Beneficii excepționale pentru angajați, recunoscute în 33 de țări

JTI România a fost certificată Angajator de Top, pentru al patrulea an consecutiv. Institutul Top Employers a evaluat compania pe baza mai multor criterii, cum ar fi: strategia talentelor, planificarea forței de muncă, programul de integrare a noilor angajați, cursurile de pregătire profesională, managementul performanței, dezvoltarea abilităților de leadership, dezvoltarea carierei, compensațiile și beneficiile, precum și cultura organizațională.

 

Luni, 12 Decembrie, 2016 - 13:34
1 in every 4 persons aged 15 or over in the European Union is a smoker

1 in every 4 persons aged 15 or over in the European Union is a smoker… .. and 1 in 5 confronted by passive smoking While slightly over three-quarters (76.0%) of those aged 15 or over living in the European Union (EU) were nonsmokers in 2014, 19.2% smoked any kind of tobacco products on a daily basis and a further 4.7% on an occasional basis. In other words, nearly 1 in every 4 persons (24.0%) aged 15 or over in the EU was a current smoker in 2014. The share of current smokers differs between genders, with a higher proportion of men (28.7%) smoking than women (19.5%) in the EU in 2014.

Sâmbătă, 10 Decembrie, 2016 - 14:50

Începând de sâmbătă, 10 decembrie 2016, firmele producătoare de tutun nu mai au voie să producă țigări cu arome sau aditivi, iar pachetele vor conține noi imagini și avertismente, fiindu-le însă permisă vânzarea stocurilor existente până în mai 2017.

Totodată, fumătorii nu vor mai găsi să cumpere țigări mentolate începând cu 2019.

Joi, 17 Noiembrie, 2016 - 14:17
S-a introdus coplata la ședințele de consiliere

În jur de 30% dintre cei aproape 4.000 de pacienți cuprinși în Programul "Stop Fumat", derulat de Ministerul Sănătății, au renunțat la acest viciu, a declarat, joi, dr. Ioana Munteanu, medic primar pneumolog la Institutul "Marius Nasta" și coordonatorul Subprogramului de Prevenire și Control al Tabagismului (SPCT) din cadrul Ministerului Sănătății.

Miercuri, 16 Noiembrie, 2016 - 10:13
Libertatea presei față în față cu libertatea față de tutun

Prezentăm transmisiunea unor jurnaliști canadieni de la cea de-a șaptea Conferință a părților pe tema controlului tutunului, a Organizației Mondiale a Sănătății, desfășurată săptămâna trecută la New Delhi.

Luni, 14 Noiembrie, 2016 - 08:07

British American Tobacco (BAT) anunţă că va elimina de pe pachetele de ţigări informaţiile referitoare la gudron, nicotină şi monoxid de carbon şi va introduce avertismente de sănătate pe 65% din suprafaţa pachetelor, potrivit legii care stabileşte noile condiţii pentru produsele din tutun.

Producţia ţigaretelor în pachetele actuale va fi oprită odată cu intrarea în vigoare a legii, adică în 30 de zile de la data publicării legii în Monitorul Oficial, dar acestea se vor mai găsi pe piaţă până la epuizarea stocurilor, dar nu mai târziu de 20 mai 2017.

Joi, 10 Noiembrie, 2016 - 10:20

Marți, 15 noiembrie, ora 12:00, la fabrica din Ploiești, conducerea companiei Britsh American Tobacco, în prezența reprezentanților Ministerului Economiei și a autorităților locale, va anunța una din cele mai importante investiții în economia românească din următorii ani: dezvoltarea fabricii de la Ploiești care va deveni a doua ca mărime din Europa și un stimul total în economia românească de un miliard de euro în următorii cinci ani de zile!

Joi, 3 Noiembrie, 2016 - 18:17
A fost promulgată Legea privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe

Țigările aromate vor fi interzise. Presedintele Klaus Iohannis a promulgat joi Legea care interzice comercializarea acestora. Urmeaza ca ea sa fie publicata in Monitorul Oficial, iar apoi, dupa 30 de zile, intra in vigoare.

Marţi, 1 Noiembrie, 2016 - 15:20
Primim la redacție și răspundem

Stimati reprezentanti ai Redactiei Amos News,

Va adresam prezentul drept la replica in numele Coalitiei Romania Respira si a Initiativei 2035 Fara Tutun.

Duminică, 30 Octombrie, 2016 - 11:44

Campanii antifumat în Siria, în mijlocul celui mai sângeros război din ultimii ani, conferințe în Turkmenistan și Rusia, țări unde nu există democrație sau presă independentă, acuzații grave de fraudă și corupție apărute în urma unui audit al Națiunilor Unite, toate arată că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) se îndepărtează din ce în ce mai mult de problemele lumii reale, aruncându-se obsesiv într-o luptă redusă la absurd cu singura problemă a umanității – fumatul. Iar suspiciunile de „malpraxis” se înmulțesc.

Duminică, 23 Octombrie, 2016 - 11:53
Vama anunță finalizarea Strategiei de combatere a comerțului ilegal

Piața neagră a țigaretelor a crescut în septembrie la 18,3%, de la 14,9% în luna iulie, conform ultimelor date ale companiei de cercetare Novel Research. Este cea mai mare creștere a comerțului ilegal cu țigarete din ultimii doi ani și se situează peste media ultimilor cinci ani (circa 15%).

Miercuri, 28 Septembrie, 2016 - 14:11
Corespondenta din Bruxelles

În debutul Forumului dedicat problemelor globale ale industriei tutunului, care are loc la Bruxelles, în prezenţa celor mai reprezentativi lideri din domeniu, europarlamentarul român Iuliu Winkler a fost invitat să susţină o alocuţiune reprezentand punctul de vedere al Comisiei de Comerţ Internaţional, al carei vicepreşedinte este. La încheierea speech-ului sau europarlamentarul a declarat pentru Agenţia AMOS NEWS:

Duminică, 25 Septembrie, 2016 - 11:56
Bruxelles, 27 - 29 septembrie

Una dintre cele mai importante manifestări mondiale din domeniul industriei tutunului se va desfășura, între 27 și 29 septembrie la Bruxelles: Global Tobacco and Nicotine Forum.

Joi, 22 Septembrie, 2016 - 14:32
Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications, JTI România, Moldova și Bulgaria: Este necesară ”despărțirea apelor”

Gilda Lazăr: „Solicităm Camerei Deputaților adoptarea de urgență a transpunerii Directivei Tutunului. Acest lucru se poate face prin separarea în două proiecte de lege distincte a prevederilor referitoare la producție și comercializare, în strictă conformitate cu reglementările UE, de prevederile legate de prevenția și consumul produselor din tutun (fumatul în locurile publice), care nu fac obiectul Directivei. 

Sâmbătă, 13 August, 2016 - 10:28

Comisia Europeana a transmis saptamana trecuta Guvernului adresele oficiale de punere in intarziere cu privire la netranspunerea directivelor europene de fabricare si etichetare a poduselor de tutun.  La sfarsitul lunii iunie  forul de la Bruxelles pregatea aceasta etapa a procedurii de infringement  - de incalcare a tratatului de aderare. Surse oficiale au declarat  ca Guvernul a primit saptamana trecuta notificari din partea Comisiei Europeane pentru declansarea a 5 actiuni de neindeplinire a obligatiei de comunicare a masurilor nationale de transpunere a directivelor UE.

Luni, 8 August, 2016 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1991

De la o zi la alta

Ajutor C.E.E. Procesul Timişoara. Lovitura dată bursei negre valutare. Vagoane franceze în probă.

 * AJUTOR C.E.E. Comunitatea Economică Europeană a acordat României un ajutor de urgenţă în valoare de 595.000 dolari destinat victimelor inundaţiilor din Moldova. Din totalul ajutorului, 238.000 dolari vor fi acordaţi din fondurile proprii ale Comunităţii, iar restul vor fi oferiţi de „Grupul celor 24”.

Luni, 27 Iunie, 2016 - 22:40
Facand publica minuta dezbaterii pe tema Ordonantei Tutunului pe site-ul ministerului

Stimate domnule secretar de stat Razvan Vulcanescu,

Luni, 13 Iunie, 2016 - 11:35
Pe tema proiectului de ordonanta de urgenta pentru stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun

Fundatia AlegRO adreseaza ministrului Sanatatii solicitarea de a organiza o dezbatere publica pe tema controversatului proiect al ordonantei de urgenta referitoare la produsele de tutun:

Stimate Domnule Ministru Vlad Vasile Voiculescu,

FUNDATIA AlegRO, avand sediul social in Bucuresti – sector 1 – Romania, Strada Semicercului, nr. 1, scara C,  Tel/Fax: 021 310 84 89; Infiintata prin Hotararea Judecatoreasca nr. 104/11.04.2000;

Miercuri, 8 Iunie, 2016 - 09:45
Guvernul pare a își asuma gravele erori ale Ministerului Sănătății

JTI semnalează o situație fără precedent: inițierea unei Ordonanțe de urgență pentru transpunerea Directivei tutunului, cu toate că un Proiect de lege identic a fost votat ieri de Senat.

Marţi, 19 Aprilie, 2016 - 09:12

British American Tobacco va lansa Kent glo iFUSE in Romania, tara noastra fiind prima din lume unde vor implementa acest mecanism. Kent glo iFuse este un produs hibrid care combina tutunul cu tehnologia electronica, potrivit anuntului facut de companie.

Acest produs este o alternativa pentru tigarile traditionale. Tigara-hibrid contine nicotina si aroma de tutun , ar BAT sustine ca prezinta riscuri reduse in comparatie cu tigarile electronice.

Luni, 18 Aprilie, 2016 - 16:24

București, 18 aprilie – JTI a atras astăzi atenția asupra extinderii restricțiilor aplicate țigaretelor și către alte industrii, în cadrul conferinței „Intellectual Property in the Digital Economy for Small and Medium-sized Enterprise”, organizată de The World Intellectual Property Organization (WIPO), în colaborare cu Oficiul Român pentru Drepturi de Autor (ORDA), Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) și Universitatea Româno- Americană din București.

Luni, 18 Aprilie, 2016 - 07:00

Luni si marti, 18-19 aprilie, la hotel Marriott, sala Constanta, va avea loc conferinta „Intellectual Property in the Digital Economy for Small and Medium-sized Enterprise”. 

Luni, 18 aprilie, ora 16.00, Gilda Lazar, Director Corporate Affairs & Communications JTI Romania, va sustine prezentarea The Slippery Slope - The spread of tobacco-style regulation for other consumer goods.

Prezentam programul conferinţei care se va desfăşura pe parcursul celor două zile: 

Monday, April 18

Marţi, 5 Aprilie, 2016 - 21:21

Pentru al 4-lea an, Euromonitor Business Consulting Services, impreuna cu ANAF, Politia de Frontiera si Politia Romana

continua demersul impotriva contrabandei si lanseaza o noua campanie impotriva comertului ilicit, sub un nou concept creativ.

Astfel, miercurea viitoare, 13 aprilie, la Biroul Vamal Piatra Neamt va avea loc o conferinta de presa in cursul careia se vor putea afla mai multe informatii despre evolutia contrabandei cu tigarete la nivel regional, statistici si masuri de combatere a acesteia.

Luni, 7 Martie, 2016 - 18:08
Daca modificarea e intentionata, fapta este de natura penala!

Textul proiectului de lege care transpune Directiva Tutunului, aprobat în ședința de Guvern din 24 februarie, a fost modificat înainte de a ajunge la Senat, documentul făcut public inițial fiind înlocuit cu un altul. Acest fapt, care poate fi de natură penală, a fost semnalat vineri, 4 martie, Secretariatului General al Guvernului și Senatului.

 

Duminică, 28 Februarie, 2016 - 10:35
Parerologi si experti (anti-tutun) in nimic!

Puțină lume a înțeles de ce Guvernul tehnocrat, care a înființat chiar și un Minister al transparenței, precum "Palatul viselor" lui Ismail Kadare, a refuzat cu ostentație orice dialog cu reprezentanții unei industrii, e drept, "rău famate", dar legale, care contribuie cu aproape 2% din PIB-ul României.

Subscribe to Tutun