Vineri, 23 Martie, 2018 - 15:44

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) anunță deschiderea expoziției temporare „Basarabia – 100 de ani de la Unirea cu România”. Vernisajul va avea loc joi, 29 martie a.c., începând cu ora 13:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, sector 3, București.

Joi, 22 Martie, 2018 - 14:49

Primele zile de aprilie vor transforma sediul ICR Istanbul într-un tărâm de poveste, amintiri şi nostalgie. Luni, 2 aprilie 2018, de la ora 19:00, la sediul Institutului Cultural Român 'Dimitrie Cantemir' din Istanbul va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie 'Adakale - Nesilde Nesile/ Adakaleh - de la o generaţie la alta', semnată de fotograful turc Başak Balkan.

Joi, 22 Martie, 2018 - 10:23

Duminica cea de pe urmă din Păresimi sau din Postul mare este cunoscută sub numele de Florii, Duminica Floriilor sau Duminica Vlăstarelor. De peste 20 de ani, Muzeul Național al Țăranului Român ține această sărbătoare și își așteaptă vizitatorii, timp de trei zile, să vină la primul târg de meșteri de peste an. La Târgul de Florii participă încondeietoare, țesătoare, cusătorese, împletitoare, olari, iconari, lingurari, pielari, rudari... meșteri vechi, care și-au dovedit iscusința de-a lungul timpului și care duc mai departe tradiția meșteșugului lor. 

Marţi, 20 Martie, 2018 - 16:12

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) prezintă publicului, în cadrul seriei „Exponatul lunii”, jurnalul inedit al unui sublocotenent care a luat parte la Primul Război Mondial. Vernisajul micro-expoziţiei va avea loc joi, 22 martie a.c., începând cu ora 13:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12.

Luni, 19 Martie, 2018 - 17:28

Institutul Cultural Român Budapesta susţine, în perioada 22-24 martie 2018, participarea fotografului român Sebastian Vaida la 'Festivalul de Fotografie Budapesta', găzduit de Budapest Projekt Galeria (Str. Kossuth Lajos, nr.14, Budapesta, 1053). Festivalul reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente fotografice anuale din Europa Centrală, înglobând, pe parcursul a două luni, expoziţii fotografice din diverse colţuri ale lumii, întâlniri, analize de portofolii, ateliere şi prezentări de diapozitive.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 11:51

Marţi, 20 martie 2018, ora 18, va avea loc la Galeria Simeza vernisajul expoziţiei ACCENT. Artiştii expozanţi sunt: Ionuţ Theodor Barbu, Ilie Chioibaş, Ileana Dragomirescu, Iuri Isar, Emilia Kiss, Oana May-Isar, Florin Mocanu, Mariea Petcu, Mihaela Todoran. Expoziţia va fi deschisă până în 31 martie.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 18:12

Muzeul Naţional al Satului 'Dimitrie Gusti' vă invită vineri, 16 martie, ora 16.30, la vernisajul expoziţiei 'Constantin Brâncuşi - Între Hobiţa şi Paris', organizată în memoria părintelui sculpturii moderne de la a cărui trecere în nefiinţă se împlinesc 61 de ani şi Eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, cărora Brâncuşi le-a dedicat ansamblul monumental de la Târgu Jiu.

Luni, 12 Martie, 2018 - 19:52

Roma se pregătește să găzduiască unul dintre cele mai importante evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri și comunității românești din diaspora. Este vorba despre cea de-a VIII-a ediție a Expo România-Italia, care va avea loc în perioada 4-6 mai, la Club Atlantico din capitala Italiei.  

Ediția din acest an a Expo România-Italia și-a propus să marcheze Centenarul Marii Uniri cu o serie de evenimente speciale, susținute de administrația publică centrală și locală, atât din România, cât și din Italia. 

Luni, 12 Martie, 2018 - 09:10

În perioada 15-18 martie 2018, România este ţară invitată de onoare a unuia dintre cele mai importante târguri de carte din lume, Leipziger Buchmesse - Târgul de carte de la Leipzig. Participarea României la acest eveniment semnifică nu doar relansarea şi intensificarea legăturilor culturale româno-germane, ci şi dezvoltarea de proiecte şi colaborări pe termen lung, în toate domeniile culturale şi academice.

Vineri, 9 Martie, 2018 - 16:51

Muzeul Naţional al Satului ' Dimitrie Gusti' organizează în data de 14 martie, la ora 16.30, vernisajul expoziţiei 'Hărţile Basarabiei'. Cele peste 30 de hărţi din colecţiile personale ale domnului Prof. Univ. Dr. Adrian Nastase şi ale Excelenţei Sale Dr. Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în România, reprezintă patru secole de cartografie, începând cu anul 1545.

Vineri, 9 Martie, 2018 - 15:55

Anul acesta, România este țara invitată de onoare a Târgului Internațional de Carte de la Leipzig, cel mai important eveniment european de profil dedicat promovării lecturii și unul dintre cele mai vechi târguri de carte din întreaga lume, care va debuta săptămâna viitoare, pe 15 martie. Astfel, Ministerul Culturii și Identității Naționale, alături de partenerii săi, i-au arătat atenția cuvenită, organizând peste 60 de evenimente și invitând în fața cititorilor germani peste 40 de autori. 

Miercuri, 7 Martie, 2018 - 18:32

Revoluția digitală Pirelli, care a făcut posibilă colectarea și transmiterea datelor de către pneuri, face un nou pas înainte. La cea de-a 88-a ediție a Salonului Internațional Auto de la Geneva, Pirelli prezintă tehnologia propriului Cyber Car, dezvoltată ca Echipare de Origine în cooperare cu marii constructori de automobile.

Miercuri, 7 Martie, 2018 - 16:25

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv va găzdui în perioada 5 martie - 27 aprilie 2018 expoziţia de colaje 'Jocul de-a apocalipsa' semnată de artista israeliană de origine română Beatrice Bernath.

Expoziţia va cuprinde o serie de colaje în stilul inedit al artistei, care include elemente din curentele dadaist, expresionist şi suprarealist. Într-o notă filosofico-umoristică, lucrările vor reliefa aspecte ale microcosmosului dintre El şi Ea într-o lume post-apocaliptică.

Marţi, 6 Martie, 2018 - 19:01

În timpul vizitei de la Chişinău, primarul general, Gabriela Firea, a avut o întrevedere cu vicepremierul Republicii Moldova pentru integrare europeană, Iurie Leanca, la sediul Guvernului.  În cadrul intalnirii, cei doi oficiali au discutat despre contributia Bucurestiului la proiectele de dezvoltare ale Capitalei Republicii Moldova, vicepremierul multumind Primarului General pentru implicare.

Marţi, 6 Martie, 2018 - 18:44

Nissan IMx KURO a fost prezentat astăzi la Salonul Auto Internațional de la Geneva, marcând debutul european al crossover-ului concept, 100% electric, IMx. Crossoverul cu emisii zero are acum un look nou și integrează tehnologia Brain-to-Vehicle

Kuro, care înseamnă „negru" în japoneză, prinde viață cu IMx, prezentat pentru prima oară la Salonul Auto de la Tokyo în octombrie 2017, cu un aspect nou, de culoare neagră, al roților și al capacelor, cu o grilă actualizată și o nouă culoare gri închis a caroseriei.

Luni, 5 Martie, 2018 - 12:49

Între 15-18 martie are loc în Germania Târgul de Carte de la Leipzig. La primul mare târg de carte german al primăverii, aproape 2400 de expozanţi din peste 40 de ţări vor prezenta lucrările lor unui număr de ca. 200.000 de vizitatori.

Luni, 5 Martie, 2018 - 10:55

Creşterea preţurilor la apartamentele vechi începe să încetinească, pe fondul majorării accentuate a ofertei de locuinţe noi, se arată într-un comunicat remis al Salonului Imobiliar Bucureşti, care a avut loc între 2 şi 4 martie.

Potrivit organizatorilor, 9.700 de persoane au trecut pragul Salonului Imobiliar Bucureşti, primul târg de profil din acest an, SIB fiind singurul eveniment din piaţă unde sunt expuse atât oferte din ansambluri noi, cât şi de pe piaţa veche. 

Luni, 12 Februarie, 2018 - 17:34

Ministerul Turismului continuă tradiţia evenimentelor de mare succes de la Târgul de Turism de la Milano - BIT, deschis de pe 11 până pe 13 februarie. Şi în 2018, standul României îi impresionează chiar şi pe cei mai exigenţi vizitatori. Întins pe 100 de metri pătraţi, spaţiul destinat ţării noastre iese în evidenţă prin tehnologii de ultimă oră, imagini vii şi cu mici mostre de istorie.

Miercuri, 7 Februarie, 2018 - 13:00

Romexpo vă așteaptă la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, care va avea loc între 22 și 25 februarie, în noile pavilioane expoziționale, B1 și B2.

Ajuns la cea de-a 39-a editie, evenimentul prezintă publicului larg cele mai avantajoase pachete de vacanță către destinații fascinante din România și străinătate.

O simplă vizită la târg vă face cunoștință cu mii de oferte care promovează: turismul cultural, rural sau de business, cel de tratament, destinațiile exotice, croazierele și turismul de aventură.

Sâmbătă, 3 Februarie, 2018 - 18:00

La Köln, Germania, compania romanesca SIMEX a primit vizita oficiala a unei delegatii din partea Centrului Expozitional "Exportsentr" din Moscova, Federatia Rusa, condusa de d-na Tatiana Anatolevna Samuseva. Motivul vizitei: din ce cauza in ultimii 3 ani fabricile romanesti de mobila nu mai participa la expozitiile din Moscova unde mobila Made in Romania este foarte apreciata si ceruta? La aceasta intalnire din partea romana a participat si reprezentantul APMR (Asociatia Producatorilor de Mobila Romania) d-na Anca Rîtan. (Atasat foto)

 

Sâmbătă, 20 Ianuarie, 2018 - 13:03

Asociaţia Română pentru Smart City şi Mobilitate, liderul industriei Smart City, organizează joi, 29 martie 2018, cea de-a doua ediţie a evenimentului cu participare internaţională - Smart City Urban Projects.

Evenimentul este gândit ca o platformă directă de vânzare între cei care dezvoltă şi integrează soluţii smart city şi potenţialii beneficiari - autorităţile publice centrale şi locale. Eveniment unic prin modul de organizare şi abordare, Smart City Urban Projects este cel mai important eveniment al acestui început de an din Industria Smart City.

Duminică, 17 Decembrie, 2017 - 15:03

DISCURSUL PREŞEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, SUSŢINUT LA CONGRESUL ORGANIZAŢIEI FEMEILOR LIBERALE:

"Încă persistă în mentalitate, în percepţia publică, un soi de conservatorism. Încă există, din păcate, o rezervă faţă de capacitatea femeilor de a face performanţă la vârf. Dar, vă spun că şi în rândul doamnelor există încă o reţinere interioară de a intra cu adevărat într-o competiţie pe picior de egalitate cu bărbaţii pentru ocuparea poziţiilor importante ocupate în partid, în administraţia locală şi în stat.

Vineri, 8 Decembrie, 2017 - 17:50

Muzeul Naţional de Istorie a României, sub egida Ministerului Culturii și Identității Naționale, în parteneriat cu Episcopia Romano-Catolică de Oradea, Muzeul Național Maghiar, Biblioteca Națională Széchényi, Arhivele Naționale ale Ungariei și Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, vernisează expoziția „Felix Terra – Istorie și artă ecleziastică în Episcopia Romano-Catolică de Oradea”, joi, 14 decembrie 2017, cu începere de la ora 17:00.

Luni, 4 Decembrie, 2017 - 15:43

Primăria Municipiului Ploiești a deschis luni, 4 decembrie a.c., cea de-a V-a ediție a acțiunii 'Atelierele lui Moș Crăciun'.

Evenimentul se derulează cu sprijinul Casei de Cultură 'I. L. Caragiale' a Municipiului Ploiești, în perioada 4-15 decembrie și va fi va fi găzduit zilnic, în intervalul orar 9.00 — 12.00, în foaierul Teatrului 'Toma Caragiu' Ploiești.

Vineri, 1 Decembrie, 2017 - 09:30

Între 1 și 3 decembrie 2017 Muzeul Național al Satului 'Dimitrie Gusti'' din București organizează un târg de cadouri dedicat sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae. Târgul reunește meșteri populari din toată țara și are scopul de a oferi vizitatorilor prilejul de a cumpăra un cadou tradițional cu ocazia apropiatelor sărbători de iarnă.

Miercuri, 29 Noiembrie, 2017 - 15:48

România va fi prezentă pentru al doilea an consecutiv la Târgul Cărților Bune de la Wrocław, cu un stand național, organizat de Institutul Cultural Român de la Varșovia. Ediția din acest an, a XXVI-a, se desfășoară în perioada 30 noiembrie — 3 decembrie 2017, la Hala Stulecia (Centennial Hall), una dintre capodoperele arhitecturii secolului al XX-lea și cea mai faimoasă lucrare a modernismului din Wrocław.

Duminică, 26 Noiembrie, 2017 - 20:50

Departamentul de astronomie din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, vă invită să participaţi la vernisajul expoziţiei temporarea Lumină din Univers” ce va avea loc, miercuri, 29 noiembrie 2017, ora 12.00, la sediul central din strada Vasile Pârvan, nr.1

Joi, 23 Noiembrie, 2017 - 18:57

Ne mai despart doar câteva zile de lansarea primei ediții a Târgului de jocuri şi jucării Start 2 Play, eveniment dedicat jocurilor, gadgeturilor și jucăriilor de orice fel, pe 25 şi 26 noiembrie, de la Romexpo, Pavilionul C6, eveniment de la care participanţii pot pleca acasă nu doar cu o tolbă plină cu amintiri, ci şi cu unul dintre premiile oferite la tombola tărgului.

Joi, 23 Noiembrie, 2017 - 02:41
Lansare de carte la Târgul de carte Gaudeamus

Lansarea romanului "Angajat la stat - disperarea sinceritatii" va avea loc vineri, 24 noiembrie, ora 15:30, la Romexpo, Pavilionul central, parter, nivel 00.17, standul Editurii Eikon.
Volumul vizează perioada crizei economice 2009-2012 (dar surprinde si realitatea imediata), iar locaţia, instituţia care îi cuantifică efectele nefaste: Institutul Naţional de Statistică. 
Lucrarea abordează mai puţin criza economică, ci, cu precădere, pe cea morală, în care administraţia românească se zbătea. Oricum, prima, după opinia autorului, era efectul celei din urmă. 

Duminică, 19 Noiembrie, 2017 - 18:40

Institutul Cervantes din București va participa cu stand propriu (localizat la nr. 360, nivel 7.70) la cea de-a 24-a ediție a Târgului Internațional de Carte 'Gaudeamus-Carte de învățătură', organizat de Radio România și care se va desfășura între 22 și 26 noiembrie 2017 în Pavilionul Central ROMEXPO.

Subscribe to Targuri si expozitii