Duminică, 24 Septembrie, 2017 - 12:33

Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate împreună cu Organismul Național de Standardizare — ASRO au semnat acordul de colaborare privind elaborarea, publicarea și adoptarea la nivel național a Standardelor Internaționale privind dezvoltarea sustenabilă și durabilă a comunităților și orașelor inteligente.

În acest sens, ca principală autoritate a Industiei Smart City, Asociația Română pentru Smart City și Mobilitate confirmă eforturile constante depuse privind armonizarea și îmbunătățirea legislației naționale.

Vineri, 22 Septembrie, 2017 - 21:00

Bucureşti, 22 septembrie 2017

ÎNTRERUPERI PROGRAMATE ÎN ALIMENTAREA CU ENERGIE ELECTRICĂ
    

Sâmbătă, 23.09.2017

În București
Între orele 09:00 – 13:00 în următoarele zone:
•    Bulevardul Aviatorilor între Strada Căpitan Gheorghe Demetriade si Piața Charles de Gaulle, Strada Inginer Gheorghe Balș – partial  

Luni, 25.09.2017

În București
Între orele 09:00 – 15:00 în următoarele zone:
•    Str.Burnitei, Str.Vitioara

Vineri, 22 Septembrie, 2017 - 17:43

OPTEX, lider mondial în dezvoltarea de soluţii de detecţie, anunţă disponibilitatea în România a unui senzor cu infraroşu dedicat uşilor glisante. OA-Axis T este un dispozitiv realizat în conformitate cu legile europene şi locale, fiind conform cu EN 16005 şi DIN 18650, modelul fiind testat şi aprobat de către organizaţia TÜV de certificare a calității din Germania. 

Vineri, 22 Septembrie, 2017 - 13:05

Telekom Romania va comercializa noile telefoane iPhone 8 şi iPhone 8 Plus, începând cu data de 29 septembrie. Clienţii pot plasa precomenzile începând de astăzi, 22 septembrie, la www.telekom.ro. 

Tarifele noilor telefoane iPhone, pentru clienţii noi şi existenţi, sunt:

 

Model terminal

Pret fara abonament

Pret la abonare/prelungire cu abonamentul Mobil 45

Pret la portare* cu Mobil 45

iPhone 8 Plus 256GB

4999

3299

2479

iPhone 8 Plus 64GB

Vineri, 22 Septembrie, 2017 - 12:40

Volvo Cars, producătorul de mașini premium, a primit recunoașterea din partea Națiunilor Unite pentru strategia sa inovatoare de electrificare în cel mai recent raport de la Global Compact, cea mai mare inițiativă de sustenabilitate corporate din lume.

Vineri, 22 Septembrie, 2017 - 11:03

OPTEX, lider mondial în dezvoltarea de soluţii de detecţie, anunţă disponibilitatea în România a unui senzor cu infraroşu dedicat uşilor glisante. OA-Axis T este un dispozitiv realizat în conformitate cu legile europene şi locale, fiind conform cu EN 16005 şi DIN 18650, modelul fiind testat şi aprobat de către organizaţia TÜV de certificare a calității din Germania. 

Vineri, 22 Septembrie, 2017 - 10:55

Directorul ASUS, Jerry Shen, a dezvăluit mult așteptatele telefoane ZenFone 4 - ZenFone 4 Pro cu Gigabit, ZenFone 4, ZenFone 4 Selfie Pro, ZenFone 4 Selfie și ZenFone 4 Max - în cadrul evenimentului de presă "We Love Photo", ce a avut loc la Roma. ZenFone 4 este prima familie de telefoane ce dispune de camere duble în partea din spate sau în partea frontală, oferindu-le posibilitatea utilizatorilor de a realiza cele mai bune fotografii, în orice scenariu, la orice distanță, în orice condiții de iluminare.

Joi, 21 Septembrie, 2017 - 18:15

Joi, 21 septembrie 2017, ANCOM lansează o consultare publică privind radioamatorismul pentru situații de urgență pentru a colecta opiniile celor interesați cu privire la reglementările necesare și stabilirea unei proceduri de administrare a spectrului radio pentru susținerea activităților de radioamatorism dedicate furnizării de comunicații în situații de urgență.

Joi, 21 Septembrie, 2017 - 16:20

Autoritatea Națională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) supune consultării publice metodologia de identificare a punctelor în care este fezabilă acordarea accesului la rețeaua poștală publică operată de Compania Națională Poșta Română (CNPR) și a condițiilor tehnice și economice asociate accesului la rețea, servicii și elemente de infrastructură. De asemenea, prezenta consultare publică cuprinde și documentația modelului de calcul al costurilor de acces la rețeaua publică poștală a CNPR. 

Joi, 21 Septembrie, 2017 - 15:25

Volvo Cars, producătorul de mașini premium, inventează un nou mod de acces odată cu lansarea noului Volvo XC40 și a serviciului disponibil pe bază de abonament ”Care by Volvo”. 

Acesta va face deținerea unei mașini la fel de transparentă, ușoară și lipsită de griji ca folosirea unui telefon: o taxă fixă, națională, la pachet cu obținerea unei mașini noi la fiecare 24 de luni.

Joi, 21 Septembrie, 2017 - 14:03

Declarația E-Distribuție Banat privind situatia rețelelor de distribuție de electricitate afectate de furtună: 

”E-Distribuție Banat a reluat alimentarea cu electricitate a circa 99% din clienții alimentați de rețelele de medie și înaltă tensiune afectate de furtună.

Ca urmare a eforturilor echipelor E-Distribuție Banat și ale contractorilor, inclusiv în cursul nopții, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru un număr estimat de peste 222.000 de clienți, astăzi la ora 11:00.

Joi, 21 Septembrie, 2017 - 12:45

UPS (NYSE:UPS) lansează UPS Returns® Manager, un instrument online gratuit, care le permite comercianților online să își personalizeze politicile de retur.
Clienții business UPS pot gestiona acum retururile fără a fi necesară integrarea de noi tehnologii în cadrul sistemelor IT. Utilizatorii serviciului pot imprima o etichetă de retur direct din platforma de urmărire a coletelor ups.com tracking (web și mobil) și din alertele e-mail.

Joi, 21 Septembrie, 2017 - 12:39

Google și HTC Corporation au anunțat pe 21 septembrie un acord definitiv în cadrul căruia anumiți angajați HTC – dintre care mulți lucrează deja împreună cu Google pentru a dezvolta smartphone-urile Pixel – se vor alătura companiei Google. Ca parte a tranzacției, HTC va primi 1,1 miliarde USD cash din partea Google. Separat, Google va primi o licență non-exclusivă asupra proprietății intelectuale (IP) a HTC. “Ca pionieri ai pieței de smartphone-uri, suntem foarte mândri de istoricul nostru în inovație.

Joi, 21 Septembrie, 2017 - 12:30

Nokian Tyres a susținut în cursul zilei de ieri o ceremonie inaugurală menită să marcheze demararea lucrărilor de construcție la cea de-a treia fabrică de anvelope din lume și prima din America de Nord a companiei finlandeze.

Joi, 21 Septembrie, 2017 - 12:28

Axis anunţă lansarea de noi soluţii audio inteligente. Astfel, a fost lansat un nou bridge audio de reţea ce permite integrarea sistemelor audio IP cu cele analogice, oferindu-le clienţilor posibilitatea de a beneficia de avantajele unui sistem modern, simultan cu păstrarea echipamentelor analogice existente. Totodată, Axis introduce şi un nou microfon de reţea care, folosit împreună cu sistemele audio Axis, propune o soluţie completă de adresare publică.

Joi, 21 Septembrie, 2017 - 12:00

ADATA® Technology, producător de top de module DRAM de înaltă performanță, produse NAND Flash și accesorii mobile, confirmă faptul că noile carduri Premier microSDXC/microSDHC UHS-I Clasa 10 suportă acum noul standard A1 al Asociației SD. Parte din specificațiile SD 5.1, A1 a fost proiectat pentru a rula aplicații de pe un spațiu de stocare extern, depășind utilizarea tradițională a cardurilor SD, cum ar fi accesarea fotografiilor și a videoclipurilor.

Joi, 21 Septembrie, 2017 - 11:19

Uraganul Matthew și succesorul său Irma au transformat vremea într-o temă dominantă în prim-planul mentalului public. De la inundații extreme până la daune pe scară largă, oamenii au asistat la puterea incredibilă a mamei natură - dar există cumva altceva implicat aici? Au existat zvonuri că guvernul american este angajat într-un efort de geo-inginerie de zeci de ani - și de ce nu? Abilitatea de a controla vremea poate fi instrumentul final pentru bine sau pentru distrugere.

Miercuri, 20 Septembrie, 2017 - 13:53

PRINT&SIGN 2017, cel mai reprezentativ targ de tipar si semnalistica din Europa de Sud-Est, se va desfasura intre 26 si 29 septembrie in Pavilionul Central din Romexpo, Bucuresti. 

Miercuri, 20 Septembrie, 2017 - 12:47

Ericsson lansează AIR 3246, un nou produs radio pentru Massive MIMO care este complementar portofoliului global deja existent de radio 5G. AIR 3246 susține atât tehnologia 4G/LTE, cât și 5G NR (new radio) și este primul produs radio FDD din oferta companiei. Lansarea le va permite operatorilor, mai ales celor ce acoperă zone metropolitane, să introducă servicii 5G pentru utilizatorii lor, folosind spectrul în bandă medie disponibil prezent, mărind, în același timp, capacitatea rețelelor LTE. 

Miercuri, 20 Septembrie, 2017 - 11:51

Xerox a lansat proiectul SET THE PAGE FREE, care constă într-o carte în format electronic (e-book), concepută alături de 14 autori din întreaga lume. Cartea va include capitole semnate de scriitori premiați, dar și o poezie și un cântec, pentru a spune într-un mod cât mai creativ povestea locului de muncă modern, oferind diferite perspective asupra birourilor din întreaga lume.

Miercuri, 20 Septembrie, 2017 - 11:48

Declarația E-Distribuție Banat privind situatia rețelelor de distribuție de electricitate afectate de furtună: 

Alimentarea cu electricitate a fost reluată pentru peste 95% dintre clienții afectați. În județul Caraș Severin situația energetică a revenit la normal.

”E-Distribuție Banat a reluat alimentarea cu electricitate a peste 95% din clienții pentru care furnizarea a fost afectată de furtună.

Marţi, 19 Septembrie, 2017 - 17:59

Kaspersky Lab prezintă noua generație a produselor sale emblematice de protecție pentru utilizatorii individuali, Kaspersky Internet Security și Kaspersky Total Security
În T2 2017, România ocupă locul al șaptelea în topul țărilor cu cel mai mare risc pentru utilizatori de a-și infecta dispozitivele în mediul online (cu 22,86% dintre utilizatori atacați)
19 septembrie 2017

Marţi, 19 Septembrie, 2017 - 17:09

Microsoft România completează agenda ediției din acest an a Microsoft Summit, cu două dintre cele mai actuale teme de discuție ale mediului de afaceri: impactul tehnologiei asupra mediului de afaceri și creșterea performanței de business prin intermediul tehnologiei.  

Marţi, 19 Septembrie, 2017 - 11:17

Konica Minolta își extinde portofoliul de soluții de imprimare industrială prin lansarea sistemului MGI JETvarnish 3D Evolution. 

Marţi, 19 Septembrie, 2017 - 09:47

Declarația E-Distribuție Banat privind situatia rețelelor de distribuție de electricitate afectate de furtună. Alimentarea cu electricitate a fost reluată pentru aproximativ 81% dintre clienții afectați. 107 echipe de intervenție sunt pe teren la această oră.

”E-Distribuție Banat a reluat alimentarea cu electricitate a circa 81% din clienții pentru care furnizarea a fost afectată de furtună.

Duminică, 17 Septembrie, 2017 - 20:23

Declaratia E-Distributie Banat privind situatia retelelor de distributie de electricitate afectate de furtuna:

„Ca urmare a condițiilor meteorologice extreme care s-au produs în zona de vest a României în după-amiaza zilei de duminică, 17 septembrie, a fost afectată funcționarea rețelelor de distribuție de electricitate din zona de activitate a E-Distribuție Banat, ca urmare a vântului foarte puternic (ce a depășit viteza de 90 km/h) și a căderilor de copaci. Situația la ora 20:00 era următoarea:

Duminică, 17 Septembrie, 2017 - 17:33

Declaratia E-Distributie Banat privind situatia retelelor de distributie de electricitate afectate de furtuna:

Duminică, 17 Septembrie, 2017 - 12:53
Au mai semnat miniștrii de finanțe ai Franţei, Germaniei, Italiei și Spaniei

În perioada 15-16 septembrie 2017 ministrul finanțelor publice, Ionuț Mișa, a participat la reuniunea informală a Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN). 

Miniştrii finanţelor şi economiei din Uniunea Europeană au dezbătut provocările internaționale privind impozitarea întreprinderilor în contextul economiei digitale. Uniunea Europeană trebuie să facă paşi importanţi în sensul unei reforme mai ample a normelor fiscale internaţionale care să depășească deficienţele legislative în acest domeniu. 

Vineri, 15 Septembrie, 2017 - 13:25

Telekom Romania va comercializa noile telefoane iPhone 8 şi iPhone 8 Plus, începând cu data de 29 septembrie. Clienţii vor putea plasa precomenzile începând cu 22 septembrie, la www.telekom.ro. 

Joi, 14 Septembrie, 2017 - 21:03

Bucureşti, 14 septembrie 2017

ÎNTRERUPERI PROGRAMATE ÎN ALIMENTAREA CU ENERGIE ELECTRICĂ
    
Vineri, 15.09.2017

În Bucureşti

Între orele 09:00 – 15:00 în următoarele zone:
•    Str. Fabricii, Baia de Arieș, Arieșul Mare, Munitiei, Pirotehniei
•    Strada Carol Knappe intre numerele 20 si 50 BIS

Între orele 09:00 – 16:00 în următoarele zone:
•    Bd. Iuliu Maniu nr 57 Bloc OD16 , str. Dr. Timonierului nr 2+4 bloc 41S14 , str. Centurii nr 3 +5 Bloc 112 , str. Dr Timonierului nr 6 Bloc 118

Subscribe to Tehnologie (IT)