Luni, 23 Ianuarie, 2017 - 20:07

În 2017 se vor dezvolta tot mai mult campaniile de atacuri cibernetice orientate către gadgeturi din Internet of Things și dispozitive mobile. Andrei Avădănei, director executiv Bit Sentinel, a întocmit o listă cu sfaturi de care să țină cont utilizatorii și companiile pentru a preîntâmpina și rezolva astfel de probleme. Mai mult, dincolo de gadgeturi, utilizatorii de rețele sociale trebuie să țină cont că exploatările pot apărea și în acest mediu, după cum s-a văzut la începutul anului în cazul comisarului european Corina Crețu.

Luni, 23 Ianuarie, 2017 - 15:10

Agenția de marketing online Today’s a sărbătorit recent 11 ani de activitate. A fost înființată în 2005 și a ajuns, în prezent, să fie una dintre cele mai renumite și apreciate companii de pe piața de profil. Cifra de afaceri pentru anul trecut a fost de peste 450.000 euro, iar pentru 2017 este estimată o creștere cu 15%. Tot pentru acest an, Today’s anunță o serie de planuri și tendințe care marchează domeniul digital și internetul.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 19:30

Allied Telesis, companie de telecomunicaţii specializată în infrastructura de reţea, a avut misiunea de a restructura şi moderniza infrastructura de reţea a companiei Roge, distribuitor de produse cosmetice şi de parfumerie. Situată în Jarinu (Sao Paulo, Brazilia) şi aflată din 1990 pe piaţă, compania deserveşte firme de comerţ cu amănuntul de dimensiuni mici şi medii din statul Sao Paulo.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 11:37

Utilizarea energiei solare drept sursă principală de încălzire a locuinţei se situează în preferinţele a 49% dintre români, care consideră că astfel ar contribui la protejarea mediului înconjurător, relevă un studiu realizat în opt ţări europene.

Joi, 19 Ianuarie, 2017 - 17:07

QNAP a lansat WirelessAP Station, o aplicație ce le permite serverelor QNAP NAS cu plăci de rețea PCIe wireless să fie utilizate ca stații de bază wireless. Cu ajutorul acesteia, dispozitivele se pot conecta direct la NAS pentru accesarea serviciilor și a conexiunii la Internet.

Joi, 19 Ianuarie, 2017 - 15:31

Ericsson (NASDAQ: ERIC) și Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) vor transforma și virtualiza rețeaua Vodafone Hutchison Australia (VHA), astfel încât operatorul să fie pregătit să implementeze servicii de ultimă generație și pentru a-și crește gradul de agilitate și programabilitate al rețelei. 

Joi, 19 Ianuarie, 2017 - 13:17

În perioada 28 decembrie – 9 ianuarie, F64, retailerul de echipamente și accesorii foto-video, a organizat campania Votează Produsul Preferat - Foto 3 din F64. Proiectul s-a adresat, în special, clienților și a avut drept scop selectarea celor mai apreciate produse din categoriile de aparate foto, obiective și gadgeturi în 2016. Astfel, printre preferatele fanilor F64 sunt aparate de fotografiat Canon și Nikon, smartphone-urile iPhone 7, Samsung Galaxy S7, dar și drone și camere video de acțiune.

Top aparate foto-video

Joi, 19 Ianuarie, 2017 - 12:00

Informațiile financiare  transmise de BNR, joi, 19 ianuarie:

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 18:30

Tehnologia de cumpărare programatică schimbă regulile pieței de publicitate. Conform raportului „Zenith Optimedia Programmatic Marketing Forecasts”, în 2017, bugetele alocate pe zona de cumpărare programatică vor crește cu 31% peste cele de pe zona de social media (25%) și video online (20%).
În același timp, conform „Dun & Bradstreet Report”, aproape 70% din clienții de publicitate planifică creșterea bugetelor pentru cumpărarea programatică a spațiului publicitar.

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 18:17

Atacurile DDoS (Distributed Denial of Service) sunt folosite uneori de infractorii cibernetici pentru a distrage atenția companiilor, arată un studiu* Kaspersky Lab și B2B International. Peste jumătate dintre companiile chestionate (56%) cred că atacul DDoS a fost folosit ca paravan pentru alte genuri de criminalitate informatică, iar dintre reprezentanții acestora, o vastă majoritate (87%) a raportat că au fost și victimele unui atac cu țintă precisă.

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 17:00
Stocare rapidă și fiabilă, cu un design elegant

ADATA® Technology, producător de top al modulelor DRAM de înaltă performanță și al produselor NAND Flash, lansează astăzi două noi SSD-uri externe: modelele updatate Premier SC660H și Premier SV620H. Bazate pe design-ul anterior, cele două noi modele sunt parte din strategia ADATA de a integra tehnologia 3D NAND Flash în toate noile SSD-uri și de a updata modelele deja existente. SC660H și SV620H sunt echipate cu 3D TLC NAND în locul tradiționalului 2D NAND, pentru a oferi fiabilitate și eficiență sporită.

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 14:27

Pachetul de securitate OPTEX REDFIBER este compus din sisteme de detectare a intruziunilor şi se bazează pe cabluri de fibră optică speciale. Acestea deţin capacitatea de a detecta vibrațiile și de a utiliza procese de analiză a semnalului pentru a determina prezența intrușilor. Pot fi montate pe garduri, oferind un perimetru extins de protecție. 
Algoritmii de detecție pot face diferenţa între o alarmă activată de un individ sau de animale sau vânt. Mai mult, spre deosebire de senzorii coaxiali, senzorul OPTEX nu este afectat de radiaţiile UV, umiditate, sare sau fulgere. 

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 13:24

Comparaţi costurile iniţiale şi costurile pentru cerneală a celor mai  vândute 20 de imprimante de pe piață cu cele ale imprimantelor Epson cu sistem integrat de recipiente de cerneală 

Epson lansează calculatorul online cu care consumatorii şi companiile mici pot vedea cu uşurinţă cât pot economisi, comparând cele mai vândute 20 de imprimante de pe piață cu imprimantele Epson care au sistem integrat de recipiente de cerneală (ITS – Ink Tank System). Cu ajutorul calculatorului, ei vor putea afla care sunt cele mai economice soluții de imprimare. 

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 13:17

Intermedicas, Sanador, Spitalul Monza, Centrul Medical Medsana, Centrul Medical Academica și Metropolitan Hospital lansează un nou produs pe piața serviciilor medicale private, pachetele de concierge medicine cu acces la mai mulți operatori. Concierge medicine reprezintă o abordare modernă a relației medic – pacient, prin care un consultant medical acompaniază pacientul în soluționarea problemei medicale. Prin această nouă abordare, piața serviciilor medicale trece la un nivel superior, oferind pacienților eficiență și siguranță. 

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 10:51

În anul 2016, KFC a donat peste 51,000 euro către SOS Satele Copiilor România, în urma campaniei „Bucket de bine”. Prin această campanie, KFC donează un leu din costul fiecărui Hot Bucket vândut, pentru al doilea an consecutiv. 

Fondurile donate de lanțul de restaurante către SOS Satele Copiilor România susțin două case din cadrul satului din București. Copiilor din cele două case le sunt asigurate astfel toate cheltuielile necesare pentru alimente, îmbrăcăminte, îngrijiri medicale și activități educaționale și de timp liber.

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 10:34

Potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, bugetele lunare alocate de români pentru hrana prietenilor patrupezi variază între 60 și 300 de lei, cel mai important aspect în selectarea produselor din această gamă fiind menținerea unei diete corespunzătoare a animalelor. 

Marţi, 17 Ianuarie, 2017 - 19:45

Noul sistem PlayStation VR va fi disponibil oficial în magazinele din România în data de 24 ianuarie 2017. Lansarea sistemului de realitatea virtuală care duce consola PS4 la următorul nivel de imersiune va fi precedată de un eveniment deschis publicului în datele de 21 și 22 ianuarie la Impact Hub București. Evenimentul este dedicat tuturor pasionaților de gaming și home entertainment care vor sa experimenteze Playstation VR. Fanii vor avea la dispoziție peste 10 titluri cu jocuri uimitoare care îi vor introduce în lumea Playstation VR.

Marţi, 17 Ianuarie, 2017 - 19:17

Noul sistem PlayStation VR va fi disponibil oficial în magazinele din România pe 24 ianuarie a.c., lansarea sistemului de realitate virtuală care duce consola PS4 la următorul nivel de imersiune fiind precedată de un eveniment deschis publicului pe 21 şi 22 ianuarie la Impact Hub Bucureşti.

Evenimentul este dedicat tuturor pasionaţilor de gaming şi home entertainment care vor sa experimenteze Playstation VR. Fanii vor avea la dispoziţie peste 10 titluri cu jocuri uimitoare care îi vor introduce în lumea Playstation VR. 

Luni, 16 Ianuarie, 2017 - 15:59

În cadrul IoT Tech Expo Global 2017, QNAP va prezenta suita software QIoT Suite Lite și viziunea companiei despre “serverul NAS - platformă cloud privată pentru IoT”. QNAP va organiza un Hackathon IoT pentru dezvoltatorii și programatorii entuziaști, ce doresc să experimenteze și să construiască aplicații IoT pentru o soluție cloud privată.

Luni, 16 Ianuarie, 2017 - 10:36

În contextul ultimelor zile, când s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute la scara întregii Românii, iar consumul de energie electrică a înregistrat sporuri considerabile, industra eoliană a demonstrat din nou că este un participant cheie pe piața de electricitate din România.

Joi, 12 Ianuarie, 2017 - 18:42

În trimestrul al patrulea din 2016, numărul utilizatorilor care s-au confruntat cu programe malware capabile să fure bani sau informații financiare importante a ajuns la 319.000 - cu 22,49% mai mulți decât în aceeași perioadă din 2015. Au fost detectate creșteri în numărul atacurilor în perioada de Black Friday, Cyber Monday și a Crăciunului.

Joi, 12 Ianuarie, 2017 - 13:59

Xerox lansează Xerox® DocuCentre® SC2020, un echipament multifuncțional A3 destinat grupurilor de lucru mici și medii, ce oferă performanță și calitate, la costuri de utilizare reduse. 
Xerox DocuCentre SC2020 are o viteză de copiere/imprimare de până la 20 de pagini A4 pe minut alb-negru sau color, iar rezoluția de imprimare este de 1.200 x 2.400 dpi. În plus, echipamentul are un ecran color de 4,3” cu pictograme mari, luminoase și meniuri intuitive, care ușurează utilizarea. 

Joi, 12 Ianuarie, 2017 - 13:49

Epson lansează noi serii de proiectoare instalabile entry-level destinate mediului de afaceri şi celui educaţional
Proiectoarele din seria EB-5000 oferă o serie de caracteristici remarcabile, o luminozitate pe măsură şi performanţă de durată, la un preţ accesibil

Joi, 12 Ianuarie, 2017 - 13:23

Proiect pilot: stații de încărcare rapidă pentru mașinile electrice vor fi instalate in patru stații de distribuție carburanți OMV din București și la sediile centrale ale OMV Petrom și Electrica 

Joi, 12 Ianuarie, 2017 - 11:43

Joi se lansează Cargoroll, platformă cu licitații de transport care își propune să revoluționeze serviciile de transport și livrare marfă din România. O soluție completă dezvoltată de un startup 100% românesc, Cargoroll folosește tehnologii avansate de analiză de baze de date pentru a crea conexiuni optime între expeditori și transportatori. Astfel, aceștia economisesc timp, își optimizează costurile și beneficiază de cele mai bune oferte de transport marfă de pe piață. Cargoroll este disponibilă gratuit și ca aplicație de mobil pentru Android și iOS.

Joi, 12 Ianuarie, 2017 - 10:09

În perioada 1.I.-30.XI.2016, atât resursele de energie primară, cât ṣi cele de energie electrică au scăzut față de aceeași perioadă a anului precedent cu 0,3%, informează Institutul Naţional de Statistică. 

Principalele resurse de energie primară în perioada 1.I.-30.XI.2016, au totalizat 30009,0 mii tone echivalent petrol  (tep), în scădere cu 89,6 mii tep faţă de perioada 1.I.-30.XI.2015. 

Producţia internă a însumat 18586,0 mii tep, în scădere cu 1584,3 mii tep faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, iar importul a fost de 11423,0 mii tep. 

Joi, 12 Ianuarie, 2017 - 10:00

Miercuri seara, în jurul orei 23:00, s-au realimentat și cele 48 de gospodării din localitatea Viroaga odată ce s-a putut ajunge pe câmp cu un utilaj cu șenile la defectul din rețeaua de medie tensiune pentru a fi remediat. 

Miercuri, 11 Ianuarie, 2017 - 18:30

Proiectul creat de Asociația Techsoup și Microsoft România a ajuns în 2016 la aproape 2000 de elevi de liceu care au participat la evenimente despre tehnologie și mentorat în Iași, Focșani, Onești, Piatra Neamț, Lugoj, Vaslui, Bârlad, Suceava, București și Râmnicu Vâlcea. 650 dintre ei sunt în acest moment mentorați timp de 4 luni de voluntari Microsoft România și lucrează în echipe în care vor exersa construirea de aplicații mobile sau alte proiecte tehnice.

Miercuri, 11 Ianuarie, 2017 - 16:31

Aplicația QNAP Video Station 5.0 poate interoga acum mai multe baze de date multimedia online, incluzând IMDb, TMDB for Movie, TMDB for TV și TheTVDB for TV. Cu ajutorul noilor add-on-uri, utilizatorii pot consulta în Video Statio informații despre materialele video urmărite, precum regia, distribuția, evaluările și recenziile online.

Utilizatorii pot descărca posterele asociate filmelor și serialelor TV și le pot utiliza ca imagini pentru previzualizarea fișierelor video. Video Station suportă bazele de date multimedia online ce furnizează informații în diverse limbi.

Miercuri, 11 Ianuarie, 2017 - 13:01

Pe fondul condițiilor meteo nefavorabile ( cod portocaliu de viscol, ploaie înghețată și zăpadă), au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Dobrogea. Pe parcursul nopții au fost afectate 33  de localități pe raza județului Constanța, dar echipele companiei și ale contractorilor au lucrat intens și au restabilit alimentarea în 20 de localități până la ora 6:00, apoi alte alte 10 localități au fost realimentate în ultimele 4 ore.

Pagini

Subscribe to Tehnologie (IT)