Marţi, 14 August, 2018 - 13:59

QNAP Systems anunță că următoarea generație de soluții de supraveghere, QVR Pro, ce dispune de software-ul de administrare centralizată QVR Center și protecția QVR Guard în cazul defecțiunilor, este acum compatibilă cu alte 88 de modele din seriile de camere de rețea Dahua Technology Eco-savvy 3.0, WiFi 265 și H.265 PTZ. QNAP a lucrat cu Dahua Technology pentru a le furniza utilizatorilor mai multe opțiuni și un grad mai ridicat de compatibilitate în implementarea unei soluții de supraveghere versatile.

Marţi, 14 August, 2018 - 12:21

Suntem în plin sezon estival, ceea ce înseamnă că milioane de oameni se pregătesc pentru o călătorie în străinătate. În vacanță, mulți dintre noi ne dorim să imortalizăm experiențele pe care le trăim și locurile frumoase pe care le vizităm. De fapt, potrivit unui studiu Kaspersky Lab, unul din cinci (18%) utilizatori spune că fotografiile și videoclipurile realizate în călătorii sunt cele mai importante fișiere de pe dispozitivele sale.

Luni, 13 August, 2018 - 12:05

Xerox Romania a semnat un nou contract pentru a extinde parteneriatul cu Mida Soft Business, prin care compania include in oferta sa serviciile Xerox de management al imprimarii (MPS).

Luni, 13 August, 2018 - 11:55

Volkswagen Autovehicule Comerciale va prezenta în premieră mondială la Salonul Auto Caravan din Düsseldorf (24 august - 2 septembrie) noul model Volkswagen Grand California. Autorulota se bazează pe structura modelului Crafter. Cu Grand California, Volkswagen Autovehicule Comerciale își extinde gama de vehicule de campare prin adăugarea unui model în clasa de șase metri. În plus față de zona mare de dormit din spate, Grand California va fi disponibil cu un pat supraetajat pentru copii și toaletă. Lansarea pe piață a noului vehicul de campare va avea loc la începutul anului 2019.

Luni, 13 August, 2018 - 10:14

Daikin România, reprezentanța locală a liderului mondial în domeniul furnizării de soluții HVAC, s-a alăturat proiectului EFdeN Signature și susține echipa multidisciplinară de studenți voluntari, care va reprezenta România cu un nou prototip de casă solară în competiția internațională Solar Decathlon Dubai 2018.

Vineri, 10 August, 2018 - 13:38

Telekom Romania aduce noul model de smartphone Samsung Galaxy Note9 pentru pentru clienţii săi. 

Joi, 9 August, 2018 - 16:39

ANCOM a lansat astăzi în consultare publică un proiect de decizie care stabilește cerințele tehnice armonizate și tarifele serviciilor auxiliare pentru interconectarea IP pentru terminarea apelurilor fixe și mobile în rețelele publice de telefonie.

Joi, 9 August, 2018 - 13:59

Preocuparea românilor privind adoptarea unui stil de viață sănătos devine una importantă: aproape jumătate (40%) dintre români au declarat că și-au îmbunătățit stilul de viață în ultimul an făcând mai multă mișcare, în timp ce 43% au fost mai atenți la alimentație, arată un studiu realizat de compania iSense Solutions. Procentul celor care își propun să își îmbunătățească viața în următorul an este și mai mare: 68% intenționează să facă mai multă mișcare, iar 66% aspiră către o alimentație sănătoasă. 

Miercuri, 8 August, 2018 - 11:58

Virușii bancari Trojan pentru dispozitive mobile sunt, oficial, pe lista celor mai importante amenințări cibernetice din T2 2018. Numărul de pachete de instalare pentru mobile banking - modificări care ajută atacatorii să evite detectarea de către soluțiile de securitate și să-și extindă arsenalul - a atins un număr de peste 61.000. Este cel mai înalt prag atins până acum și reprezintă de peste trei ori mai multe instalări decât în trimestrul I al anului 2018 și de peste două ori mai multe instalări decât în trimestrul I al anului 2017.

Marţi, 7 August, 2018 - 10:31
Ariston Thermo România: Cele mai frecvente greșeli făcute de utilizatorii de centrale termice sunt montajul echipamentului cu instalatori nespecializați și lipsa activităților de mentenanță

Potrivit Ariston Thermo România, liderul pieței locale de centrale termice și boilere electrice, una dintre cele mai des întâlnite greșeli ale utilizatorilor de echipamente de încălzire apare încă din momentul instalării, mulți dintre aceștia preferând, în mod eronat, să apeleze la firme nespecializate pentru această etapă. Pe loc secund se află lipsa activităților de mentenanță necesare unei centrale termice. 

Marţi, 7 August, 2018 - 10:12

ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT, anunță parteneriatul cu Konica Minolta Business Solutions România, în urma căruia va distribui produsele DEVELOP.

Luni, 6 August, 2018 - 13:33

Alukönigstahl România, lider pe piața sistemelor din aluminiu, PVC și oțel, susține realizarea noului proiect EFdeN cu soluții moderne și performante energetic: uși, ferestre și perete cortină Schüco. Proiectată să se integreze atât în climatul din Dubai, cât și în cel din România, locuința solară va reprezenta România la competiția internațională Solar Decathlon Middle East 2018, în Dubai. 

Luni, 6 August, 2018 - 13:00

Cercetatorii Kaspersky Lab au detectat un nou val de e-mail-uri de phishing directionat, create pentru ca infractorii sa obtina castiguri financiare. E-mail-urile pareau sa fie documente legitime de achizitii si contabilitate si au afectat cel putin 400 de organizatii industriale, majoritatea din Rusia. Seria de atacuri a inceput in toamna anului 2017 si a vizat cateva sute de PC-uri din companii, din domenii precum petrol si gaze, metalurgie, energie, constructii si logistica.

Luni, 6 August, 2018 - 11:52

Mobilitatea si securitatea sunt printre cele mai importante nevoi ale biroului modern, asa ca noi, la Xerox, am dezvoltat o serie de solutii care protejeaza atat datele, cat si echipamentele, oferind in acelasi timp si un control mai strict asupra costurilor.

Vineri, 3 August, 2018 - 12:12

Huawei, lider în tehnologie și inovație la nivel global, a devenit al doilea cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume în al doilea trimestru din 2018, potrivit datelor publicate de IDC . Această realizare se datorează, în principal, rezultatelor vânzărilor modelului P20 Pro.
Pentru prima dată în istoria companiei, Huawei urcă pe a doua poziție în topul celor mai mari producători de smartphone-uri din lume. 

Joi, 2 August, 2018 - 11:14

E-Distribuție Banat a finalizat proiectul de modernizare a stației de transformare Teba, după investiții de aproape 10 milioane de lei, cu scopul de a îmbunătăți calitatea serviciului de distribuție de electricitate pentru circa 16.500 de clienti.

Joi, 2 August, 2018 - 10:52

Am analizat 13 produse tip margarină / grăsime vegetală / grasime vegetală tartinabilă, pe baza informațiilor de pe etichetă, provenind de la 3 producători / furnizori / distribuitori: Unilever Romania, Orkla Foods Romania, Mega Image SRL.

- Sfaturi practice privind economisirea până la 20% din facturile de încălzire și electricitate

Ca urmare a realizării acestui studiu a reieșit faptul că, în ceea ce priveste numărul de E-uri, din cele 13 de tipuri de produse analizate, acestea variază între 3 și 6 E-uri:

Joi, 2 August, 2018 - 09:31
PREMII ÎN LOGISTICA AUTOMOBILISTICĂ GEFCO are onoarea de a fi premiat în categoria LIDER ÎN INOVAȚIE

GEFCO a fost premiat ca ”Lider în Inovație” pentru soluția inovatoare privind transportul cu automobilul, numită My Car Is There, la Conferința Europeană de Logistică în Automobilistică din 2018 care a avut loc în Bonn, Germania.
Cu doar câteva clicuri, MCIT permite unui proprietar de autoturism să gestioneze ridicarea și livrarea unei mașini de la și către orice destinație, precum și să urmărească procesul în timp real. Juriul de la Automotive Logistics Europe a descris MCIT drept "un real progres în domeniul transporturilor".

Miercuri, 1 August, 2018 - 12:28

A treia cea mai valoroasă companie listată din lume, Alphabet Inc, care deţine gigantul tehnologic Google, a înregistrat o creştere solidă de peste 25% în trimestrul al doilea din 2018, rămânând una dintre companiile care merită atenţia investitorilor, se arată într-o analiză a Tradeville.

De la listarea Google, în august 2004, acţiunile companiei au crescut cu 2.300%, peste evoluţia indicelui S&P 500.

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 13:26

ELKO Romania, companie membră a grupului ELKO specializată în distribuția unei game largi de echipamente și soluții IT, anunță încheierea unui parteneriat cu Canon, în vederea distribuției pe piață a echipamentelor sale de printing.

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 11:10

BlackBerry KEY2 este disponibil pentru clienții Vodafone România în magazine și pe www.vodafone.ro. Noul smartphone oferă o evaluare generală a securității dispozitivului, precum și o modalitate simplă de a vedea modul în care aplicațiile pot accesa datele personale. Mai mult decât atât, terminalul are mai multe specificații de securitate de ultimă generație, cum ar fi noul browser de internet Firefox Focus, dezvoltat de Mozilla, care permite sesiuni de navigare web nedetectabile.

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 11:06

În această vară, cetățenii europeni vor beneficia de mai multe drepturi digitale decât oricând. După ce anul trecut s-au eliminat tarifele de roaming în întreaga Uniune Europeană, acum turiștii au posibilitatea de a călători cu abonamentele lor online la programe TV, filme, sport, muzică sau cărți electronice, fără costuri suplimentare. În plus, oricine, în întreaga Europă, se poate bucura de norme de nivel mondial în materie de protecție a datelor care asigură că toți europenii au un control mai bun asupra datelor lor cu caracter personal.

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 10:40
o nouă aplicație pentru trasabilitatea în industria alimentară și a băuturilor

Trasabilitatea produselor pe tot parcursul lanțului de distribuție devine o provocare majoră pentru companiile din industria alimentară și a băuturilor. Pornind de la această realitate, Schneider Electric, lider în transformarea digitală a managementului energiei și în automatizare, dezvoltă un nou instrument de trasabilitate completă, pentru a monitoriza produsele pe parcursul întregului lanț de aprovizionare din fabrici. În acest sens, Schneider Electric îmbină experiența sa pe segmentul de produse alimentare și băuturi cu cea a partenerului său, Microsoft, în tehnologiile blockchain.

Luni, 30 Iulie, 2018 - 11:48

Axis Communications, lider global în echipamente video de rețea, a transmis live ediția de anul acesta a BIAS - Bucharest International Air, cel mai important eveniment aviatic care se desfășoară an de an pe teritoriul României.

Luni, 30 Iulie, 2018 - 10:41
– serviciul care le permite magazinelor online din România să își extindă business-ul în afara țării

Blugento, companie clujeană specializată în furnizarea de soluții de ecommerce bazate pe platforma Magento, în colaborare cu DHL Express, lansează „Blugento Global”, un serviciu dedicat magazinelor online care vor să își extindă activitatea peste granițe. 

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 12:41

Urmând lansării modelelor TS-932X (cu procesor AnnapurnaLabs) și TS-963X (cu procesor AMD), QNAP Systems completează linia de servere de stocare în rețea cu nouă sertare, de mare capacitate, compacte, prin introducerea serverului multimedia TVS-951X cu conectivitate 10GbE. Noul model are la bază procesoarele Intel Kaby Lake din generația a șaptea, furnizând o soluție de cloud privat, ce combină capacitatea mare de stocare și conectivitatea de 10GbE. Serverul NAS TVS-951X NAS a câștigat, de asemenea, premiile Red Dot Award (2018) și Computex d&i Award pentru design. 

Vineri, 27 Iulie, 2018 - 12:31

Pentru Audi Ungaria începe acum o nouă eră. Marți a fost lansată oficial producția de motoare electrice la unitatea din Győr. În contextul acestui eveniment, unitatea de producție a fost pusă în funcțiune simbolic de Péter Szijjártó, Ministrul Comerțului Exterior și al Afacerilor Externe, Peter Kössler, Membru al Consiliului de Administrație AUDI AG, responsabil pentru Producție și Logistică și Achim Heinfling, Directorul AUDI HUNGARIA Zrt. Motoarele electrice sunt produse pe o suprafață de 8.500 de metri pătrați, în baza unui concept inovator de producție: asamblarea modulară.

Joi, 26 Iulie, 2018 - 17:25

La propunerea Primarului General, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi proiectul de hotarare privind acordul de principiu pentru demararea proiectului WI-FI gratuit in Bucuresti”. Proiectul a fost aprobat cu 37 de voturi pentru, 7 abtineri si 2 voturi impotriva. Au votat pentru 24 de consilieri PSD, 4 consilieri ALDE, 7 consilieri PNL si 2 consilieri PMP. Impotriva proiectului au votat 2 consilieri USR, iar alti 7 consilieri USR s-au abtinut. 

Primarul General, Gabriela Firea: 

Joi, 26 Iulie, 2018 - 13:25

Enel S.p.A. (“Enel”) a fost reconfirmat în cadrul Indicelui FTSE4Good, unde sunt listate companii de top, pe baza practicilor de mediu, sociale și de guvernanță (“ESG”), ca urmare a primei analize bianuale din 2018 publicată recent. Subsidiarele Grupului, Endesa și Enel Americas, și-au reconfirmat, de asemenea prezența, în timp ce Enel Chile a fost inclus pentru prima dată în cadrul indicelui. 

Joi, 26 Iulie, 2018 - 13:14

Cercetătorii Kaspersky Lab au examinat securitatea a 13 aplicații de car sharing, de la producători din Europa, Rusia și SUA. Experții companiei au descoperit că toate aplicațiile conțin o serie de probleme de securitate care le-ar putea permite infractorilor să obțină controlul asupra autovehiculelor folosite în comun, fie în secret, fie folosind identitatea unui alt utilizator. Odată obținut accesul prin intermediul aplicației, un infractor poate face aproape orice: să fure vehiculul sau datele sale, să îi provoace daune sau să îl folosească în alte scopuri rău intenționate. 

Subscribe to Tehnologie (IT)