Vineri, 10 Iulie, 2020 - 14:00

Compania românească CryptoDATA a lansat cu succes in stratosfera primul ansamblu de echipamente pentru a testa comunicarea globală encriptata Voice Over Blockchain Protocol. Un satelit experimental purtat de un balon Meteo a fost lansat in data de 09.07.2020 la o altitudine de 127.300 ft (aproximativ 38.800m) din localitatea Stalpu, Judetul Buzau, Romania. Aceasta lansare face parte dintr-un efort continuu al echipei CryptoDATA de a trimite in spatiu o retea de sateliti ce implementeaza o noua forma de comunicare criptata si securizata cu ajutorul tehnologiei blockchain.

Marţi, 7 Iulie, 2020 - 16:11

Tremend, una dintre cele mai dinamice companii tehnologice românești din Europa, a lansat platforma observED, o soluție inovatoare dedicată centrelor de examinare, furnizorilor de certificări și universităților, pentru supravegherea de la distanță a studenților care susțin examene online, în vederea prevenirii înșelăciunii. Soluția folosește o tehnologie de tip AI dezvoltată de TypingDNA, o companie inovatoare care oferă soluții SaaS de biometrie comportamentală și de autentificare bazate pe modul în care utilizatorii tastează și interacționează cu un dispozitiv.

Vineri, 3 Iulie, 2020 - 12:28

Kaspersky a dezvăluit noul său proiect, Kaspersky Adaptive Online Training, dezvoltat împreună cu Area9 Lyceum. Soluția generează un curriculum de conștientizare în materie de Securitate cibernetică, adaptat la nevoile de învățare ale fiecărui utilizator, exact așa cum ar face un tutore personal pentru elevii săi. Conținutul acestei noi soluții - concepute special pentru companii - se bazează pe expertiza cercetătorilor Kaspersky în materie de securitate cibernetică și este livrată în conformitate cu tehnicile moderne de învățare.

Joi, 2 Iulie, 2020 - 14:49

Noua tehnologie elimină zgomotul de fond pentru convorbiri cât mai clare, atunci când se folosește adaptorul ASUS AI Noise-Canceling Mic, căștile ROG Strix Go, ROG Theta 7.1 și altele.

Joi, 2 Iulie, 2020 - 11:19

Noua fabrică Nokian Tyres din Dayton, SUA, a primit certificarea ISO 9001. Pentru a obține această certificare, companiile trebuie să îndeplinească anumite cerințe specifice sistemului de management al calității, confirmând, astfel, angajamentul față de calitatea premium.

Miercuri, 1 Iulie, 2020 - 11:36

Enel Green Power ("EGP"), prin intermediul filialei sale locale EGP India, a primit dreptul de a semna un contract de furnizare a energiei pe 25 de ani prin intermediul unui proiect de energie solară de 420 MW în India, care va fi localizat în statul Rajasthan, fiind prima sa centrală solară din țară. Proiectul a fost atribuit în cadrul celei de-a noua tranșe de 2GW a licitației naționale pentru energie solară, lansate de compania guvernamentală Solar Energy Corporation of India Limited ("SECI").   
 

Marţi, 30 Iunie, 2020 - 12:17

Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a lansat simulatorul de sisteme fotovoltaice, capabil să configureze instalații cu un grad mare de personalizare, pe baza informațiilor furnizate în timp real prin Google Maps. Simulatorul este dedicat operatorilor economici interesați să își reducă consumul de energie electrică și amprenta de CO2, prin instalarea unui astfel de sistem pe acoperiș sau la sol.

Marţi, 30 Iunie, 2020 - 11:33
  • 8.290 km de conducte de gaze naturale modernizate;
  • 90% din stațiile electrice integrate în SCADA;
  • 2,3 miliarde euro contribuție la buget sub formă de impozite şi taxe;

 

Marţi, 30 Iunie, 2020 - 10:50
  • Ediția cu numărul 14 a Galei Premiilor Gopo, organizată în aer liber pentru prima dată în istoria evenimentului, a beneficiat de susținerea Mercedes-Benz România
  • Suita de limuzine Mercedes-Benz Clasa E, Clasa S și Clasa C au asigurat transportul invitaților şi al organizatorilor în ziua evenimentului
  • Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal a fost acordat de Mercedes-Benz România
Marţi, 30 Iunie, 2020 - 10:37

Xerox lansează Team Availability App, o soluție cu implementare rapidă, pentru organizațiile care trebuie să fie la curent cu disponibilitatea și locația angajaților în timp real. Știind unde și dacă angajații lucrează, într-un anumit moment, este un lucru esențial pentru gestionarea mediilor de lucru flexibile, în condițiile în care procentul angajaților care lucrează parțial de la birou și parțial de acasă crește.

 

Luni, 29 Iunie, 2020 - 18:00
Utilizatorii pot fi conectați permanent la informațiile despre CardAvantaj

Credit Europe Bank lansează prima sa aplicație pentru smartphone dedicată exclusiv clienților posesori de carduri de credit și celor care doresc să obțină un CardAvantaj, Optimo Card sau CEB Diamond. AVANTAJ2go este disponibilă gratuit, pentru telefoanele care operează cu sisteme iOS și Android, și continuă seria de lansări din 2019, după brățările și stickerele cu același nume, asociate CardAvantaj, Optimo Card și CEB Diamond, destinate creșterii flexibilității și ușurinței utilizării cardurilor de credit Credit Europe Bank și alături de serviciul Apple Pay recent lansat.

Luni, 29 Iunie, 2020 - 12:10

Plățile online cu carduri Visa au crescut cu peste 50% în aprilie 2020 față de aceeași perioadă a anului trecut, în condițiile în care sectorul comerțului electronic în România a înregistrat un avânt puternic după izbucnirea pandemiei de COVID-19.

 

Luni, 29 Iunie, 2020 - 11:54

Xerox lansează Team Availability App, o soluție cu implementare rapidă, pentru organizațiile care trebuie să fie la curent cu disponibilitatea și locația angajaților în timp real. Știind unde și dacă angajații lucrează, într-un anumit moment, este un lucru esențial pentru gestionarea mediilor de lucru flexibile, în condițiile în care procentul angajaților care lucrează parțial de la birou și parțial de acasă crește.

Joi, 25 Iunie, 2020 - 13:08

Cercetătorii Kaspersky au descoperit o nouă tehnică pentru furtul informațiilor de plată ale utilizatorilor de pe site-urie de cumpărături online – acest tip de atac este cunoscut sub numele de web skimming. Prin înregistrarea pe Google Analytics și introducerea unui cod de urmărire a conturilor în codul sursă al site-urilor web, atacatorii pot colecta detaliile cardurilor de credit ale utilizatorilor. Aproximativ două duzini de magazine online din întreaga lume au fost compromise folosind această metodă.

Joi, 25 Iunie, 2020 - 12:12

Konica Minolta a lansat astăzi, 25 iunie, un nou sistem industrial de tipar digital cu cerneală - AcurioJet KM-1e, format B2+ și tehnologie UV. Compania continuă, astfel, să accelereze creșterea sa pe piețele de tipar industrial.

Miercuri, 24 Iunie, 2020 - 14:00

TotalSoft, unul dintre cei mai importanți furnizori de sisteme informatice de business din Europa Centrală și de Est, și certSIGN, companie specializată în dezvoltarea și implementarea de aplicații software pentru securitatea informațiilor, anunță extinderea parteneriatului strategic pentru dezvoltarea de soluții de semnătură electronică, ce permit adaptarea cât mai facilă a companiilor la noua realitate din piața muncii.

Miercuri, 24 Iunie, 2020 - 13:17

ViewSonic Corp., lider global pe piața soluțiilor de afișare, a anunțat că video-proiectorul portabil inteligent cu iluminare LED, M1 Mini Plus, va fi disponibil pe piața europeană începând cu luna iunie a anului 2020. ViewSonic M1 mini Plus este un video-proiector ultra-portabil cu iluminare LED, ce permite redarea imaginilor pe ecrane de mari dimensiuni, indiferent de locație. Echipat cu o baterie integrată și compatibil cu baterii externe, acesta asigură portabilitate deplină și permite redarea de conținut de divertisment timp de mai multe ore, fără a avea nevoie de cablu de alimentare.

Miercuri, 24 Iunie, 2020 - 13:15

Schneider Electric, lider în transformarea digitală a managementului energiei și în        automatizări, prezintă noile software-uri EcoStruxure: EcoStruxure Power Build, conceput pentru crearea de tablouri electrice conectate de joasa tensiune și EcoStruxure Power Design, pentru proiectarea sigură și rapidă a instalațiilor electrice.   

Miercuri, 24 Iunie, 2020 - 10:23

eMAG face un pas important în diversificarea canalelor de vânzare în străinătate și inaugurează primul showroom din afara României, în Ungaria. eMAG Ungaria țintește vânzări de 300 de milioane de euro până la finalul anului 2020 și vânzări de un miliard de euro în cinci ani, fapt ce o poziționează drept cea mai mare companie românească din Ungaria și una dintre cele mai importante companii de ecommerce din Europa Centrală și de Est, capabilă să concureze cu retailerii offline și online globali.

Miercuri, 24 Iunie, 2020 - 10:05

Electrica Furnizare S.A., parte a Grupului Electrica, anunță intrarea pe piața de producție de energie electrică prin semnarea unui contract de vânzare-cumpărare cu Raylexo Limited și Long Bridge Management și Administrare S.R.L. în vederea achiziționării Parcului Fotovoltaic Stănești, din județul Giurgiu, deținut de firma Long Bridge Millenium SRL.

Luni, 22 Iunie, 2020 - 12:54

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, astăzi, în intervalul orar 11:30 - 17:00, se execută lucrări de reparaţii la parapetul median al Autostrăzii A2 Bucureşti - Constanţa, pe sensul către litoral, la kilometrul 36+500 de metri, oraşul Fundulea, judeţul Călăraşi. Astfel, banda a doua este restricţionată până la finalizarea lucrărilor.

Recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare şi să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

Luni, 22 Iunie, 2020 - 11:21

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, specializat în dezvoltarea de soluții și servicii de transformare digitală, anunță dezvoltarea noului website GSMfit.ro pe platforma de e-commerce Magento 2. Magazinul online este deținut de Allis Electronics, una dintre cele mai vechi și importante companii pe piața de distribuție și comerț de telefoane mobile și accesorii GSM din România. 

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 15:19

Primăria Capitalei a anunțat, vineri, că va digitaliza toate cele 19 spitale administrate de ASSMB printr-un sistem informatic integrat de e-sănătate, primul digitalizat urmând să fie Spitalul Clinic Colentina.

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat proiectul de hotărâre privind „Digitalizarea spitalelor aflate în administrarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București”, la propunerea primarului general Gabriela Firea.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 13:35

Stalkerware Test 2020 - realizat de AV-Comparatives, împreună cu Electronic Frontier Foundation (EFF) - dovedește că soluția Kaspersky Internet Security pentru Android oferă utilizatorilor cea mai bună protecție și detectare a software-ului folosit pentru a spiona în secret oamenii.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 13:25

Enel Green Power a început proiectul de extindere cu 199 MW a parcului eolian Cimarron Bend din comitatul Clark, statul Kansas. Noua secțiune, formată din 74 de turbine, va crește capacitatea parcului eolian la 599 MW, de la 400 MW în prezent, astfel că Cimarron Bend va deveni cel mai mare parc eolian din portofoliul Enel din America de Nord. Proiectul în valoare de peste 281 de milioane de dolari urmează să fie finalizat până la sfârșitul anului 2020.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 10:05

Cătălin Buliga, Directorul de Tehnologie al Vodafone România, a permit recunoaștere la nivel european și a fost desemnat unul dintre cei mai importanți oameni din industria de telecomunicații! Acesta a câștigat distincția Mobile Europe & European Communications CTO of the Year Award 2020, categoria Gamechanger. Premiul este oferit de către publicația de prestigiu Mobile Europe & European Communications, important reper media la nivel european pentru profesioniștii din domeniul telecomunicațiilor și nu numai.

Marţi, 16 Iunie, 2020 - 12:23

Atacatorii cibernetici au exploatat popularitatea crescută a jocurilor video pe durata pandemiei, pentru a lansa diferite atacuri. În aprilie, numărul zilnic de încercări blocate de a direcționa utilizatorii Kaspersky către site-uri periculoase care exploatează jocurile video a crescut cu 54% față de ianuarie 2020. În plus, în luna aprilie, numărul de încercări blocate de a direcționa utilizatorii către pagini de phishing, pentru una dintre cele mai populare platforme de jocuri video, a crescut cu 40% față de februarie 2020.

Luni, 15 Iunie, 2020 - 13:40

În cele 60 de zile de stare de urgență, traficul de internet și date a crescut în medie cu 26%, adică 30% în rețelele fixe și 5% în rețelele mobile, în timp ce traficul de voce a înregistrat o creștere medie de 11%, comparativ cu cele 60 de zile de dinaintea instaurării stării de urgență. „În contextul stării de urgență și necesității de distanțare socială, rețelele de comunicații ne-au permis să ținem legătura cu cei dragi, să lucrăm în siguranță de acasă, să facem școala online, pe scurt, să fim împreună conectați.

Luni, 15 Iunie, 2020 - 09:00

Asociaţia CivicNet, în parteneriat cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, anunţă actualizarea ghidului pentru Starea de Alertă. Ghidul conţine măsuri şi recomandări generale pentru prevenirea infectării şi răspândirii cu noul Coronavirus (SARS-COV-2) precum şi o serie de întrebări frecvente şi răspunsuri despre diferite situaţii în care ne putem regăsi în starea de alertă.

Duminică, 14 Iunie, 2020 - 00:00

Iată o lucrare care prezintă apărarea cibernetică la nivel tehnic prin evidențierea strategiilor și reprezentărilor, interacțiunilor actorilor, realizărilor și practicilor.
Prezentarea lucrării editată de Stéphane Taillat, Amaël Cattaruzza, Didier Danet, „La cyberdéfense. Politica spațiului digital ”, Paris, Armand Colin. Având în vedere noul program din prima specialitate Istorie-Geografie și Geopolitică, această prezentare permite să alimenteze tema 4 și axa sa 1 pentru extinderea rețelei de internet.

E cel mai rau dusman al cunoașterii nu este ignoranța, dar credința este, a declarat fizicianul Stephen Hawkins. Nu am putea spune mai bine despre cyberspațiu, care apare bine ca un spațiu de exprimare a puterii și forței, a tensiunii între diferite identități, dar care uneori se consideră neutru la nivel tehnic. Știm că există, dar rareori coborâm la un nivel adecvat de detalii pentru a înțelege ramificările sale.

Acesta este obiectul acestei lucrări colective, care se adresează apărării cibernetice la nivel tehnic prin evidențierea strategiilor și reprezentărilor, interacțiunilor actorilor, realizărilor și practicilor, în afara determinismului tehnologic. Este interesant de menționat în această privință că există mai multe definiții ale ciberspațiului, dintre care o serie ignoră dimensiunea umană și politică a acestuia. Mediu, câmp, mediu sau mediu, fiecare actor își produce propria definiție a acestui câmp. Cyberspace nu poate fi considerat „un bloc omogen și uniform, ci mai degrabă ar trebui privit ca o multitudine de spații cibernetice: fiecare actor, fiecare utilizator își construiește„ spațiul ”în funcție de utilizarea sa, de reprezentările sale, de interesele sale »(P.8).

Am asistat progresiv la o securizare a cibrespațiului, adică luarea în considerare a unei dimensiuni de securitate căreia i-am acordat o importanță mai mică în discursurile și practicile din trecut. Apărarea cibernetică înseamnă o anumită concepție a acțiunii în rețelele digitale și prin activitățile pe care le susțin (p.11) sau „toate activitățile desfășurate pentru a interveni militar sau nu în cyberspațiu pentru a garanta eficacitatea acțiunii forțelor armate, îndeplinirea misiunilor atribuite și buna funcționare a Ministerului ”(p.45). Acest câmp se confruntă cu o potențare din ce în ce mai mare, chiar dacă discursul și reprezentările sale tehnoscientifice rămân legate de alte câmpuri de conflict. Pentru a aborda ciber apărarea cât mai larg posibil,

Cyberspace este un spațiu geopolitic

La prima vedere, dematerializarea generată de digital contravine ideii noastre clasice de geopolitică, definită clasic ca o rivalitate a puterilor pe un anumit teritoriu (Yves Lacoste): dacă internetul este peste tot și că infrastructurile sunt artefacte tehnice, n ' asta nu pune întrebarea greșită? S-ar putea cu siguranță să obiectăm, așa cum face și Guillaume Pitron, că lumea digitală emergentă este un consumator ridicat de energie și, prin urmare, participă pe deplin la jocurile economice dincolo de ceea ce există online.  [ 1 ]

Geografii și geopoliticienii au abordat ciberspațiul din mai multe unghiuri, cu un corpus bogat de mai multe abordări: geografie digitală, geografii produse de digital și geografii produse prin digital. Între geografie și digital, indivizii, statele și guvernanța globală sunt baremele relevante. Cyberspace poate fi, de asemenea , împărțit în diferite straturi, cum ar fi geologii: stratul hardware (dispozitivele de acces și infrastructurile necesare), stratul software (software și protocoale care permit circulația unor cantități mari de date) și în final stratul semantic - sau cognitiv (conținut informațional) ). Aceste straturi diferite sunt supuse unor relații de putere specifice, atât de mult încât se poate spune că apărarea cibernetică nu este lipsită de factori spațiali particulari.

Aceste relații de putere se manifestă în special în timpul crizelor, opunându-se în reprezentările actuale ale Statelor Unite și ale Europenilor împotriva rușilor și a chinezilor. Ele marchează ultimii ani pe glob: atacul cibernetic din 2007 în Estonia, atacurile împotriva Georgiei în 2008, virusul Stuxnet împotriva Iranului (2010), dezvăluirile lui Edward Snowden în vara lui 2013, alegerile prezidențiale Americană în 2016 și franceză în 2017 ... Problema deciziei constrânse rămâne esențială în acest domeniu, așa cum este ilustrat de paralela cu criza cubaneză. Lipsa unui regim comun pentru reglementarea acestor probleme, puterea relativă a actorilor nestatali și stimulentul pentru acțiuni ofensive. În afară de crize, non-neutralitatea fluxurilor de coduri sau date apare și cu o forță evidentă, la fel ca importanța factorului uman - prejudecățile cognitive fac parte integral din elementele care trebuie luate în considerare în analiză. 

Subscribe to Tehnologie (IT)