Duminică, 22 Octombrie, 2017 - 19:03

Centura de siguranță are rolul de a proteja pasagerii autoturismului, inclusiv șoferul. O funcție esențială a acesteia este aceea că reduce riscul accidentării la coloana vertebrală, întrucât, la momentul impactului, te va ține nemișcat, în scaunul mașinii, cu spatele drept. De asemenea, prin purtarea centurii, se exclude riscul părăsirii autoturismului în momentul unui impact. Șoferii pot să transporte minori doar dacă aceștia din urmă poartă centura de siguranță sau dacă stau într-un scaun special pentru copii, conform legislației rutiere.

Duminică, 22 Octombrie, 2017 - 17:00

Polițiștii atrag încă o dată atenția cu privire la necesitatea respectării regulilor rutiere de către participanții la trafic care conduc atelaje hipo avertizând încă o dată și pe șoferi să ia toate măsurile necesare prevenirii unor evenimente rutiere cu implicarea acestui tip de vehicule.

Recomandările polițiștilor vin în contextul în care, pe perioada lunilor de toamnă se remarcă o creștere a numărului de căruțe pe drumurile comunale și județene, acestea transportând produse agricole dar și lemne de foc necesare perioadei de iarnă.

Duminică, 22 Octombrie, 2017 - 15:43

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, Centrul INFOTRAFIC al Politiei Române recomanda conducatorilor auto sa manifeste prudența sporita la volan, sa adapteza viteza de deplasare conditiilor concrete de drum, sa mareasca distanța în mers și sa nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

De asemenea, este necesar ca fiecare manevra în trafic sa fie efectuata numai dupa o temeinica asigurare, iar luminile de întâlnire sa fie folosite și pe timpul zilei, pentru a fi mai vizibili în trafic.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 12:55

Urmare informațiilor lansate joi, 19 octombrie 2017, în spațiul public, în legătură cu activitatea și rezultatele înregistrate de CFR SA, Serviciul Comunicare Mass-Media face următoarele precizări:

-          rezultatele înregistrate în ultimii 3 ani au menținut compania pe un trend ascendent din punct de vedere economic, CFR SA devenind astfel una dintre puținele companii cu capital majoritar de stat fără datorii la bugetul consolidat;

 

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 10:18

În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în ziua de 22 Octombrie 2017, între orele 14:00 – 16:00, va avea loc o procesiune religioasă unde vor participa aproximativ 1500 de credincioși.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 10:00

TRAFIC  RUTIER  DEVIAT  SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

 

- Șos. Pantelimon - Cora;

- Șos. Panduri – Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei – Str. Brașov;

- Drumul Taberei – Str. Sibiu;

- Drumul Taberei – Str. Romancierilor;

- Str. Valea Ialomitei;

- Bd. Dimitrie Cantemir între Str. Drumea Rădulescu și Str. Lânăriei;

- Bd. Liviu Rebreanu;

- Șos. Giurgiului;

- Sos. Virtuții – zona Lukoil;

- Splaiul Unirii – Șos. Mihai Bravu;

Joi, 19 Octombrie, 2017 - 14:05

Trimitere preliminară – Transport rutier internațional – Acordul de asociere dintre Comunitatea Economică Europeană și Turcia – Articolul 9 – Decizia nr. 1/95 a Consiliului de asociere CE‑Turcia – Articolele 4, 5 și 7 – Libera circulație a mărfurilor – Taxa pe autovehicule – Percepere pentru vehiculele grele de marfă înmatriculate în Turcia care traversează Ungaria – Acord bilateral încheiată de un stat membru cu Turcia – Articolul 3 alineatul (2) TFUE – Regulamentul (CE) nr. 1072/2009 – Articolul 1

Joi, 19 Octombrie, 2017 - 13:00

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe s-a întâlnit joi, 19 octombrie 2017, la sediul Ministerului Transporturilor, cu liderii federațiilor sindicale feroviare.

În cadrul întâlnirii au fost discutate subiecte precum: situația existentă la nivelul companiilor din calea ferată, soluții pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă și actele normative  care trebuie promovate pentru dezvoltarea domeniului feroviar.

Joi, 19 Octombrie, 2017 - 10:06

TRAFIC  RUTIER  DEVIAT  SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

- Șos. Pantelimon - Cora;

- Șos. Panduri – Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei – Str. Brașov;

- Drumul Taberei – Str. Sibiu;

- Drumul Taberei – Str. Romancierilor;

- Str. Valea Ialomitei;

- Bd. Dimitrie Cantemir între Str. Drumea Rădulescu și Str. Lânăriei;

- Bd. Liviu Rebreanu;

- Șos. Giurgiului;

- Sos. Virtuții – zona Lukoil;

- Splaiul Unirii – Șos. Mihai Bravu;

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 11:05

TRAFIC  RUTIER  DEVIAT  SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

- Șos. Pantelimon - Cora;

- Șos. Panduri – Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei – Str. Brașov;

- Drumul Taberei – Str. Sibiu;

- Drumul Taberei – Str. Romancierilor;

- Str. Valea Ialomitei;

- Bd. Dimitrie Cantemir între Str. Drumea Rădulescu și Str. Lânăriei;

- Bd. Liviu Rebreanu;

- Șos. Giurgiului;

- Sos. Virtuții – zona Lukoil;

- Splaiul Unirii – Șos. Mihai Bravu;

Marţi, 17 Octombrie, 2017 - 18:50
În anumite intervale orare, pentru filmări!

Miercuri, între orele 8.00 şi 16.00, filmările vor avea loc pe Strada Sfânta Ecaterina. Pentru buna desfăşurare a filmărilor, va fi restricţionat, cu intermitenţe, traficul rutier şi pietonal din zonă, conform sursei citate.

În cursul zilei de duminică, între 16.00 şi 21.00, se vor face filmări pe Strada Doamnei la intersecţia cu Strada Ion Ghica.

Luni, 16 Octombrie, 2017 - 20:45

Peste 70% dintre pietoni traversează neregulamentar cel puţin ocazional

Duminică, 15 Octombrie, 2017 - 16:20

Răbdarea şoferilor e pusă la grea încercare pentru că nu mai puţin de 36 de kilometri de străzi sunt interzişi circulaţiei.

Centrul Capitalei s-a transformat într-un furnicar de oameni. 16.000 de oameni, din 60 de ţări, au alergat pe mai multe trasee. Cel mai lung dintre acestea a avut, însumat, nu mai puţin de 42 de kilometri. Pentru cei mai slab pregătiţi, au fost şi curse mai scurte. 

Duminică, 15 Octombrie, 2017 - 16:00

Liniile de transport suburban vor fi deschise din nou circulatiei in 2018, in Istanbul, in timp ce in capitala Turciei, Ankara, acestea vor fi puse in circulatie pana la sfarsitul lui 2017. Anuntul a fost facut de catre ministrul turc al Transporturilor, Ahmet Arslan.

Duminică, 15 Octombrie, 2017 - 11:20

Compania Alstom a lansat productia la fabrica sa de locomotive electrice din India. Aflata in Madhepura, in statul Bihar, aceasta este prima fabrica Alstom de productie a locomotivelor electrice din India. Aceasta facilitate face parte dintr-un joint venture format din Alstom (74%) si Caile Ferate Indiene (26%). Cu o suprafata de peste 100 de hectare, fabrica are 70 de angajati, cu o rata de crestere, conform planurilor, de 25% anual pana la atingerea capacitatii maxime.

Duminică, 15 Octombrie, 2017 - 11:00

În contextul falimentului companiei aeriene Monarch, dar și al altor situații excepționale întalnite în timpul călătoriei cu avionul, Vola.ro anunță un set de măsuri pe care turiștii și le pot însuși pentru a fi protejați de eventuale situații neprevăzute, măsuri pe care Vola.ro le implementează deja cu succes.

Sâmbătă, 14 Octombrie, 2017 - 13:18

In ultima perioda, Primaria Municipiului Resita si-a manifestat interesul fata de reintroducerea transportului cu tramvaie, acesta fiind intrerupt in anul 2011.

In acest sens, Primaria din Resita a anuntat organizarea unei licitatii deschise in vederea elaborarii documentatiilor tehnico-economice pentru modernizarea transportului public electric si amenajarea infrastructurii de transport nemotorizat in municipiu.

Sâmbătă, 14 Octombrie, 2017 - 12:45

Sambata, 14.10.2017, incepand cu ora 11:30, pe Magistrala 2 circulatia trenurilor de metrou se desfasoara la un interval de aproximativ 12 minute pe un singur fir intre Piata Romana si Universitate.

Cauza incidentului este gasirea unei persoane in tunel pe firul 2
aproape de statia Universitate care, din primele constatari ale Politiei
Metrou pare decedata.

Medicii sosiția la fața locului nu au mai putut face nimic.

Sâmbătă, 14 Octombrie, 2017 - 12:33

Un avion s-a prăbuşit sâmbătă în Oceanul Atlantic, imediat după decolarea de pe aeroportul din Abidjan, situat în Coasta de Fildeş, afirmă surse citate de BBC News şi de cotidianul Le Figaro.

Avionul cargo s-a prăbuşit în Golful Guineea, situat în Oceanul Atlantic, imediat după decolarea de pe Aeroportul internaţional Félix Houphouet Boigny din Abidjan. Accidentul aerian a avut loc în condiţii de ploaie torenţială.

Sâmbătă, 14 Octombrie, 2017 - 12:00

Cel mai frumos drum din România, Transfăgărășanul, este închiriat de autorități pe sume derizorii.

Nu de puține ori regizori de film, de spoturi publicitare și de videoclipuri au filmat aici datorită peisajului mirific.

Vineri, 13 Octombrie, 2017 - 09:33

Se circulă îngreunat în zona Gării de Nord din Bucureşti din cauza unei ţevi sparte, anunță Brigada Rutieră a Capitalei.

"În acest moment, se circulă îngreunat din cauza unei ţevi sparte, prima bandă de pe strada I.C. Duca este blocată din această cauză. Strada aceasta face legătura cu zona de tranzit a Gării de Nord şi, din această cauză, traficul este şi mai îngreunat. Avem un echipaj de poliţie în zonă", a declarat Ovidiu Munteanu, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Joi, 12 Octombrie, 2017 - 16:35

​Ford a demarat marti oficial productia SUV-ului compact EcoSport la uzina de la Craiova unde masina este produsa intr-un singur schimb, un al doilea urmand sa fie adaugat in noiembrie-decembrie. Intre 25 si 30% dintre componentele masinii sunt produse in Romania, Ford avand zece furnizori in zona fabricii, spune John Oldham, directorul uzinei. Ford a preluat uzina acum un deceniu si planul ideal era sa se ajunga la 7.000 de angajati si o productie anuala de 300.000 de masini. Acum sunt 4.000 de angajati si productia anuala va fi de cel mult 100.000 unitati.

Joi, 12 Octombrie, 2017 - 13:05

Toyota România anunță lansarea pentru pre-comenzi a noului Land Cruiser 150. Noul Land Cruiser rămâne fidel reputației, ducându-și renumele mai departe cu un design exterior nou, modern și robust, cu un habitaclu mai sofisticat, mai confortabil, precum și cu tehnologii noi, atât  pentru deplasări on-road, cât și off-road în siguranță.

Joi, 12 Octombrie, 2017 - 12:40

Soferii circula cu greutate pe DN7, la intrarea in judetul Sibiu, pe sensul dinspre Valcea, unde patru masini s-au tamponat, autovehiculele fiind scoase in afara soselei, a anuntat Inspectoratul de Politie al Judetului Sibiu. 

Nu exista victime in urma evenimentului rutier, a precizat Elena Welter, purtator de cuvant al IPJ Sibiu.

Cauza tamponarii in lant de pe Valea Oltului nu a fost deocamdata stabilita.

 

Joi, 12 Octombrie, 2017 - 10:44

Metrorex informează călătorii că, începând de duminică, 15 octombrie a.c., va introduce spre achiziționare cinci noi titluri de călătorie cu metroul. Prin acest proiect, aprobat prin Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 1450 din 29 septembrie 2017 și tipărit în Monitorul Oficial al României în data de 10 septembrie a.c., Metrorex îmbogățește paleta de titluri de călătorie ce vor veni în sprijinul călătorilor, fără implicaţii financiare suplimentare din partea acestora.

Noile titluri de călătorie cu metroul și tarifele aferente acestora sunt:

Joi, 12 Octombrie, 2017 - 08:30

TRAFIC  RUTIER  DEVIAT  SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

- Șos. Pantelimon - Cora;

- Șos. Panduri – Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei – Str. Brașov;

- Drumul Taberei – Str. Sibiu;

- Drumul Taberei – Str. Romancierilor;

- Str. Valea Ialomitei;

- Bd. Dimitrie Cantemir între Str. Drumea Rădulescu și Str. Lânăriei;

- Bd. Liviu Rebreanu;

- Șos. Giurgiului;

- Sos. Virtuții – zona Lukoil;

- Splaiul Unirii – Șos. Mihai Bravu;

Marţi, 10 Octombrie, 2017 - 13:14

Automobile Dacia este unul dintre cei mai de încredere parteneri GEFCO, alături de care am construit o colaborare solidă pe termen lung, astfel că suntem încântați să anunțăm extinderea acesteia. Potrivit planului strategic de dezvoltare al GEFCO Group, prioritatea numărul 1 este aceea de a face parte din strategia de dezvoltare a clienților noștri.

Marţi, 10 Octombrie, 2017 - 10:11

TRAFIC  RUTIER  DEVIAT  SAU RESTRICŢIONAT, PARŢIAL, CA URMARE A LUCRĂRILOR LA INFRASTRUCTURĂ RUTIERĂ:

- Șos. Pantelimon - Cora;

- Șos. Panduri – Str. Dr. Bagdasar;

- Drumul Taberei – Str. Brașov;

- Drumul Taberei – Str. Sibiu;

- Drumul Taberei – Str. Romancierilor;

- Str. Valea Ialomitei;

- Bd. Dimitrie Cantemir între Str. Drumea Rădulescu și Str. Lânăriei;

- Bd. Liviu Rebreanu;

- Șos. Giurgiului;

- Sos. Virtuții – zona Lukoil;

- Splaiul Unirii – Șos. Mihai Bravu;

Marţi, 10 Octombrie, 2017 - 09:27

Circulaţia rutieră va fi îngreunată pe Calea 13 Septembrie din Capitală, începând de marţi şi până în 3 noiembrie, perioadă în care vor avea loc lucrări de decopertare a carosabilului.

Pentru realizarea lucrărilor este necesară decopertarea carosabilului în zona de acces la galeria de termoficare, astfel că traficul rutier va fi îngreunat pe această arteră.

Lucrările sunt necesare pentru limitarea riscurilor de apariţie a unor avarii sau întreruperi în furnizarea serviciilor în sezonul de încălzire.

Luni, 9 Octombrie, 2017 - 20:20

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a cerut un Raport cu privire la elementele care ar fi putut contribui la agravarea tragicului accident petrecut recent pe DN57, între Orşova şi Moldova Nouă, la Coronin, iar directorul Regionalei Timişoara şi şeful Secţiei Drumuri Orşova au fost demişi.

Doi şefi de drumuri, demişi după accidentul de pe Dunăre în care o maşină a plonjat în fluviu din cauza lipsei parapetelor: Le avea pe stoc, dar nu le-a folosit

Subscribe to Transporturi