Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 20:25

În perioada 19 — 23 aprilie a avut loc finala Competiției Naționale de CanSat 2017, organizată de ESERO România — un proiect al Agenției Spațiale Europene (ESA) în colaborare cu Agenția Spațială Română (ROSA).

Câștigătorii ediției din 2017 sunt:

* Locul 1: Echipa TOMIS III, Colegiul Național Mircea cel Bătrân din Constanța;

* Locul 2: Echipa Spartans CanSat, Colegiul Național Constantin Carabella din Târgoviște;

* Locul 3: Echipa Late Night Engineers, Liceul Internațional de Informatică din București.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 17:03
Pentru că a nemților este în reparație

Ofițerii germani de marină se vor instrui pe celebra nava-școală Mircea, care aparține Forțelor Navale ale României, informează un articol publicat de Deutsche Welle.

Această decizie a fost necesară întrucât velierul "Gorch Fock", nava-școală a marinei germane, este acum într-o amplă operațiune de renovare și modernizare.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 17:00

Din cauza nerealizării comunicării între sol, în spaţiul aerian al Ungariei, şi aeronava TAROM, care efectua zborul Munchen Sibiu Bucureşti (ROT 316), autorităţile din acest stat au decis ridicarea unui avion militar pentru escortă. Comandantul aeronavei TAROM a fost receptionat atât de alte staţii de la sol (din alte state), cât şi de către pilotul militar.

Având în vedere reglementările internaţionale în vigoare, autorităţile ungare au decis ridicarea acestui avion pentru realizarea unui control vizual cu piloţii TAROM, după care avionul militar s-a întors la bază.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 16:17

Toate cele 8800 de oi de la bordul navei cargo Youzarsif H, care a scufundat vasul militar rusesc, se întorc în România vii și nevătămate, a declarat, pentru România Liberă, proprietarul firmei de unde proveneau animalele, Mahmoud Karazi.

Acesta ne-a precizat că este vorba de berbecuți, născuți și crescuți în România, care fuseseră vânduți pentru a ajunge în final în Iordania.

Firma producătoare are sediul în județul Constanța. Mahmoud Karazi ne-a precizat că niciunul dintre animale nu a avut de suferit în urma accidentului naval.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 14:21

Operatorul aerian național, TAROM, va avea patru noi aeronave până la sfârșitul anului, iar cursele către China și SUA vor fi reluate, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 20:27

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pentru a se repune pe roți un autocamion răsturnat lângă suprafața carosabilă, traficul rutier pe DN2 Urziceni - Buzău, se desfășoară îngreunat pe raza comunei Căldărușanca.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte indicațiile polițiștilor rutieri.

Se estimează ca, în aproximativ 30 — 45 de minute, traficul să revină la normal.

 

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 18:36

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Venezuela că, urmare a manifestațiilor din capitala Caracas și multe alte localități din această țară, există factori de risc confirmați și se recomandă evitarea deplasărilor, până la calmarea situației caracterizată de elemente de violență (soldate cu morți și răniți), precum și a existenței unor bande înarmate, care atacă și jefuiesc magazine, instituții și persoane fizice.

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 15:50

Premierul Sorin Grindeanu a declarat referitor la protestul taximetriștilor că Guvernul nu va aproba o ordonanță de urgență în acest caz, ci va elabora un proiect de lege.

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 15:05

O navă militară rusă a intrat în coliziune cu un vas comercial, joi, în sud-vestul Mării Negre, informează presa rusă.
Incidentul ar fi avut loc în sud-vestul Mării Negre, la circa 40 de kilometri de Strâmtoarea Bosfor.
Nava rusă de recunoaştere Liman a intrat în coliziune cu un vas sub pavilion Togo, care transporta animale, informează  Sputnik. Se pare că toţi membrii echipajelor ambelor nave au fost salvaţi, nu există victime, a anunţat Paza de Coastă turcă. 
 

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 08:53

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră(06.15), din cauza ceții dense, sunt închise porturile Constanța Nord și Constanța Sud-Agigea.
 

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 08:38

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră (06:20), pe autostrada A2, tronsonul Cernavodă — Constanța, traficul rutier se desfășoară în condiții de ceață, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 de metri. Din același motiv, se circulă îngreunat și pe autostrada A4 Ovidiu — Agigea(vizibilitate sub 100 de metri).

Pe timp de ceață, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanței în mers și folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce privește autostrăzile trebuie respectate și alte reguli specifice:

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 14:18

Reprezentanții COTAR și cei ai Guvernului au semnat miercuri un protocol prin care Executivul se angajează ca în maximum 30 de zile să prezinte un proiect de Ordonanță pentru modificarea legii privind transportul în regim de taxi.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 12:26

În legătură cu protestul Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, organizat astăzi, 26 aprilie, Biroul de Presă al Primăriei Municipiului București este împuternicit să facă următoarele precizări:

RATB executa traseele către localitățile din Ilfov la cererea Unităților Administrativ Teritoriale, prestând un serviciul de utilitate publică pe cheltuiala acestora, în baza Legii nr. 92/ 2007, legea serviciilor de transport public local.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 09:43

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că miercuri, în județul Prahova, în intervalul orar 9:30-15:30, se va efectua o revizie la trecerea la nivel cu calea ferată Ploiești — Slănic situată pe DN1, la kilometrul 69+111 metri. Traficul rutier de pe sensul Ploiești — Brașov va fi redirecționat pe banda a doua a sensului opus. Implicit, autovehiculele care se îndreaptă către Ploiești vor circula doar pe banda unu.

Mâine se va lucra în același interval orar, însă restricțiile se vor aplica pe sensul Brașov — Ploiești.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 08:39

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să călătorească în Bulgaria că Agenția 'Infrastructura Rutieră' din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice bulgar a anunțat pe site-ul www.api.bg că până la data de 27 aprilie 2017, orele 17:00, se oprește circulația pe ambele sensuri pe autostrada HEMUS, pe sectorul de drum care leagă Sofia de Yablanitsa (segment al rutei Sofia — Ruse), în zona limitrofă a tunelului Vitiniya, din cauza activităților de reparare și îmbunătățire a situației echipamentelor de siguranț

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 12:47

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza unor evenimente rutiere.

Până în data de 27 aprilie 2017, pe tronsonul kilometric 106 + 500 de metri (Drajna Nouă, jud. Călărași) — 111 + 600 de metri (Perișoru, jud. Călărași) al autostrăzii A2 București — Constanța, se vor executa lucrări de asfaltare. Circulația va fi deviată de pe sensul de mers către litoral pe sensul către Capitală.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 09:59

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că luni, până în jurul orei 17.00, pe autostrada A1 București - Pitești se execută anumite lucrări de întreținere. Pe sensul către Pitești, acestea se realizează pe tronsonul kilometric 14 - 20, iar pe sensul către Capitală, la kilometrul 36 (în ambele locuri, pe banda de urgență).

Pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite, conducătorii auto sunt sfătuiți să mărească distanța de siguranță fată de vehiculele dinainte, să semnalizeze și să se asigure temeinic la schimbarea benzii de deplasare.

Luni, 24 Aprilie, 2017 - 08:29

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, împreună cu reprezentanți din conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), s-au aflat astăzi, 24 aprilie 2017, într-o vizită de lucru pe șantierele autostrăzilor Lugoj — Deva (loturile 2, 3 și 4) și Sebeș — Turda (loturile 1, 2, 3 și 4), pentru a evalua stadiul și calitatea lucrărilor.

Sâmbătă, 22 Aprilie, 2017 - 13:25

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsoare și viscol) care au afectat rețeaua de alimentare cu energie electrică din localitatea Rășești (județul Vaslui) și implicit PTF Albița, formalitățile specifice în punctul de frontieră se desfășoară cu dificultate.

De asemenea, pe drumurile care fac legătura între localitatea Huși și PTF Albița, jud. Vaslui și localitățile Leușeni și Chișinău (pe teritoriul R. Moldova) se circulă în condiții de iarnă.

Vineri, 21 Aprilie, 2017 - 20:35

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că din cauza zăpezii și a viscolului, traficul rutier este întrerupt pe următoarele tronsoane de drumuri naționale:

Județul Galați:

1. DN24D Bălăbănești — Cuca.

Județul Vaslui:

2. DN24A Murgeni — Fălciu;

3. DN26 Gănești — Blăgești;

4. DN11A Podul Turcului — Bârlad.
 

Vineri, 21 Aprilie, 2017 - 20:12
- cod portocaliu de lapoviță și ninsori abundente

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățeni români care se află sau tranzitează teritoriul Republicii Moldova că, urmare a condițiilor meteo excepționale, începând cu noaptea de 20-21 aprilie 2017, autoritățile locale au instituit 'cod portocaliu' de lapoviță și ninsori abundente pe întreg teritoriul Republicii Moldova, cu excepția unor raioane din nordul țării, codul fiind valabil până la data de 24 aprilie 2017. Pe toate drumurile publice din țară se circulă cu dificultate în condiții de iarnă, autoritățile acționând permanent pentru deszăpezire.

Vineri, 21 Aprilie, 2017 - 19:28

Regia Autonomă de Transport Timișoara anunță modificări de traseu datorită evenimentului Timotion 2017 - Timișoara se mișcă. Astfel, în data de 23.04.2017, în intervalul orar 06:30 - 14:30, vor fi deviate următoarele mijloace de transport:

— linia 3/Expres 3 va circula deviat în ambele sensuri: de la str. Cluj pe bvd. Victor Babeș — bvd. Mihai Viteazu — Splaiul Tudor Vladimirescu și continuare pe vechiul traseu

Joi, 20 Aprilie, 2017 - 10:44
Plugging in six electric cars may cause local power cuts

More than 11,000 public charging points have been installed for 100,000 electric cars on the roads today.

Electric cars could cause local power shortages if just six vehicles are plugged in to charge on the same street, a leading think tank has warned.

Britain’s energy networks are unprepared for the growing numbers of electric cars and solar panels and ministers must intervene to prevent a “disaster” of “rising bills, blackout risk and angry consumers”, the Green Alliance said.

Joi, 20 Aprilie, 2017 - 10:40

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în județul Maramureș, traficul rutier este oprit pe DN18, în Pasul Prislop, din cauza unor copaci care au fost doborâți de vânt pe partea carosabilă.

Tot în zona respectivă, un autotren a derapat și a intrat în șanț (dar nu afectează circulația). Partea carosabilă este acoperită cu un strat de zăpadă care măsoară circa 1-2 centimetri.

Se lucrează pentru tăierea și îndepărtarea copacilor.
 

Joi, 20 Aprilie, 2017 - 10:35
Din cauza unui copac care a fost doborât de vânt pe partea carosabilă

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în județul Cluj traficul rutier este oprit pe DN1(E60), între localitățile Ciucea și Poieni, din cauza unui copac care a fost doborât de vânt pe partea carosabilă.

Circulația este oprită și pe DN1J, între localitățile Gârbău și Căpușu Mare, tot din cauza unui arbore căzut pe carosabil.

Se lucrează pentru tăierea și îndepărtarea copacilor.
 

Joi, 20 Aprilie, 2017 - 08:59

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, începând cu ora 7:50, în județul Covasna, traficul rutier a fost oprit pe DN11, în Pasul Oituz, în vederea facilitării intervenției utilajelor de deszăpezire.

Se estimează că circulația va fi reluată peste o jumătate de oră.

Joi, 20 Aprilie, 2017 - 08:58

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că începând cu ora 7:30, în județul Constanța, au fost redeschise porturile Constanța-Nord, Constanța-Sud și Mangalia.

Portul Midia încă este închis din cauza vântului puternic.

Joi, 20 Aprilie, 2017 - 08:47

Când conduceți pe timp de ploaie trebuie să aveți în vedere câteva aspecte importante:

— prima condiție a deplasării autovehiculului în deplină siguranță este corelarea manierei de condus cu specificul suprafeței carosabile;

— înainte de a porni la drum, asigurați-vă că parbrizul, geamurile laterale și lunetă vă asigură o vizibilitate foarte bună. De asemenea, trebuie să aveți în bună stare de funcționare ștergătoarele și instalația de climatizare și dezaburire;

— evitați frânările și accelerările bruște;

Miercuri, 19 Aprilie, 2017 - 18:01

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în perioada 18 - 27 aprilie 2017, pe tronsonul kilometric 106 + 500 de metri (Drajna Nouă, jud. Călărași) - 111 + 600 de metri (Perișoru, jud. Călărași) al autostrăzii A2 București - Constanța se vor executa anumite lucrări de asfaltare.

Pe acest tronson, circulația va fi deviată de pe sensul de mers către litoral pe sensul către Capitală.

Miercuri, 19 Aprilie, 2017 - 15:34

Din cele 463 de amenzi aplicate de polițiștii rutieri — peste 200 de sancțiuni au fost aplicate numai pentru viteză excesivă (2 conducători au fost depistați cu peste 170 km/h)

51 de permise de conducere au fost reținute.

În această minivacanță, efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și desfășurat 20 de acțiuni având ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Subscribe to Transporturi