Duminică, 24 Iunie, 2018 - 11:23
Turiştii afectaţi pot primi despăgubiri de maximum 50.000 de euro - spune ANAT

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) anunţă că a luat la cunoştinţă de pe pagina de internet a agenţiei Terra Turism, prin anunţul publicat vineri, că agenţia - membră ANAT - va declanşa procedura de insolvenţă, iar turiştii afectaţi pot primi despăgubiri de maximum 50.000 de euro.

„Ulterior, agenţia Terra Tourism a închis orice canal de comunicare”, arată un comunicat al Asociaţiei.

Luni, 18 Iunie, 2018 - 14:00

Pentru prevenirea situațiilor de urgență, consolidarea climatului de securitate a cetățenilor care tranzitează stațiunile litoralului românesc și optimizarea misiunilor de răspuns, Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a dispus o serie de măsuri care să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc, în concordanță cu prevederile concepției de acțiune aprobată la nivelul MAI.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 13:30

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a spus vineri, la Constanţa, că litoralul românesc poate concura cu oricare dintre zonele litorale din Europa.

"Încurajez pe toţi cei care vor să facă un concediu la mare ca prima opţiune să fie litoralul românesc. Pentru că litoralul românesc, la ora actuală, este un litoral care poate să concureze cu oricare dintre litoralurile pe care le are Europa. (...) Preţurile sunt variabile, aici nu mai putem noi interveni", a spus Deneş, într-o conferinţă de presă.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 09:21

Numărul total de nerezidenţi  cazaţi în structurile de cazare turistică colective *)  în trimestrul I 2018 a fost de 480,3 mii, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 1130,1 milioane lei, informează un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică.

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenţi în România în trimestrul I 2018 l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (63,4% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând  63,1% din total.

Joi, 14 Iunie, 2018 - 11:16

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, efectuează o vizită de lucru în județul Constanța, joi și vineri, pentru a inspecta plajele de pe litoral și pentru a monitoriza evoluția proiectelor de investiții din domeniul de activitate al Ministerului Apelor și Pădurilor. Totodată, ministrul va evalua stadiul proiectelor de investiții destinate reducerii eroziunii costiere - Faza II, etapa 1 și 2, care vor fi realizate prin POIM. De asemenea, demnitarul va avea întâlniri cu autoritățile locale, cu serviciile deconcentrate și va susține o conferință de presă.

PROGRAM VIZITĂ LITORAL 

Luni, 11 Iunie, 2018 - 20:20
Este alarmant faptul că nu se conștientizează că Marea Neagră devine încet-încet o groapă de gunoi

Scafandrii organizaţiilor de mediu au adunat duminică zeci de kilograme de gunoaie de pe fundul Mării Negre, în dreptul plajelor turistice. Iar la mal, voluntarii au curăţat două diguri. Biologii spun că lipsa de civilizaţie a celor care lasă gunoaie peste tot ne va îmbolnăvi pe toţi.

Toate deșeurile de plastic sau care conțin vopseluri se descompun în substanțe cancerigene. Cele mai multe resturi rămân pe fundul mării și se descompun treptat.

Vietăţile marine trăiesc printre cutii de bere, bucăţi din plastic şi alte deşeuri care le aduc, de multe ori, moartea.

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 12:47

Facilitățile pentru copii și locurile de joacă sunt printre cele mai solicitate servicii din hotelurile și pensiunile din România. Din totalul cererilor înregistrate de portalul de rezervări HotelGuru.ro, jumătate vin de la familii cu cel puțin un copil.  
Copiii până în doi ani se cazează gratuit 
Majoritatea hotelurilor și pensiunilor din România oferă cazarea gratuit pentru copiii sub 2 ani. 1 din 5 proprietăți oferă pătuț pentru bebeluș. Pentru cazarea copiilor sub 12 ani se oferă un discount de până la 50% față de prețul întreg. 

Marţi, 5 Iunie, 2018 - 09:25

În luna aprilie 2018, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât sosirile cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat creşteri cu 4,4 % respectiv cu 1,1 %, informează un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică.
•    Comparativ cu luna aprilie 2017, în luna aprilie 2018 la punctele de frontieră s-a înregistrat scădere la sosirile vizitatorilor străini cu 7,9 % iar la plecările în străinătate ale vizitatorilor români o creştere cu 0,1 %.

Joi, 31 Mai, 2018 - 13:39
  DENVER IPW 2018 ATTRACTS OVER 6000 ATTENDEES

 Denver: More than 6,000 attendees from over 70 countries gathered in Denver May 19-23 for this year’s IPW—the travel industry's premier international marketplace and the largest generator of travel to the U.S.

IPW gathers travel professionals—including U.S. destinations, hotels, attractions, sports teams and transportation companies, and international tour operators, buyers and wholesalers from around the world—to meet in one place to help bring the world to America.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 12:04

”La pas prin România” prima broșură realizată într-un efort colectiv al fotografilor pasionați de călătorii va fi lansată oficial, la finalul acestei luni. Aceasta cuprinde 50 dintre cele mai frumoase fotografii trimise de oamenii care au răspuns inițiativei Hotelului Carmen din Predeal. Reprezentanții hotelului, în parteneriat cu: DescoperimRomania.ro, România Turistică și Expovers.ro au lansat provocarea de a trimite cele mai frumoase fotografii montane în cadrul concursului ”Fotografi la înălțime”. 

Joi, 17 Mai, 2018 - 14:22

Din nordul şi până în sudul litoralului, hotelierii sunt pregătiți să primească 15.000 mii de turişti prin programul social "Litoralul pentru toţi".

Tarifele pentru 6 nopţi de cazare în stațiunile din nord pornesc de la 205 lei la un hotel de o stea, fără mic dejun, şi 605 lei la un hotel de 4 stele, cu mic dejun inclus. În sudul litoralului sunt prețuri chiar mai mici.

Pe plajă sau în stațiuni sunt însă doar câțiva turiști. Opţiuni de distracţie nu prea există.

Vineri, 11 Mai, 2018 - 16:37
Annapurna 2008, punct de cotitură în cariera sa, a fost cea mai mare operațiune de salvare din istoria Himalayei

Sportivul timişorean este acum în tabăra de bază situată la 5400 metri altitudine şi aşteaptă un interval de 5 zile cu prognoză de vreme bună, condiţie esenţială pentru succesul proiectului din această primăvară.

În ultimele săptămâni, a parcurs de mai multe ori traseul de urcare până la 7000 de metri altitudine, l-a echipat împreună cu colegul său Peter Hámor (53) astfel încât, în urcarea finală, să aibă cât mai puţin echipament.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 18:00

Uniunea Europeană doreşte să permită unui număr de 15.000 de tineri în vârstă de 18 ani să călătorească gratuit prin Europa în această vară, în cadrul unui program intitulat DiscoverEU, a indicat joi Comisia Europeană.

Iniţiativa, apărută printr-o propunere a Parlamentului European, are un buget de 12 milioane de euro în 2018, pentru a finanţa biletele de transport. Programul va fi deschis în iunie pentru candidaţii în vârstă de 18 ani la 1 iulie, printr-un site pe internet, ''Portalul european al tineretului''.

Joi, 3 Mai, 2018 - 10:20

În luna martie 2018, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât sosirile cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat creşteri cu 5,4 % respectiv cu 6,0 %, informează un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică.
Comparativ cu luna martie 2017, în luna martie 2018 la punctele de frontieră s-a înregistrat creştere la sosirile vizitatorilor străini cu 9,5 % iar la plecările în străinătate ale vizitatorilor români o scădere cu 0,5 %.

Joi, 3 Mai, 2018 - 09:57
iar 170 de restaurante folosesc aplicaţia PYN-POS

PYNBOOKING este o companie 100% românească, care se ocupă cu dezvoltarea și comercializarea de software de management al proprietății. Produsul se adresează unei game variate de clienți: de la hoteluri mari/lanturi hoteliere la proprietăți mici, de la restaurante, magazine, cofetării la pensiuni, de la apartamente închiriate în regim hotelier la boutique hotels și hosteluri.

Marţi, 1 Mai, 2018 - 18:56

Salvamont România anunţă pe pagina oficială de Facebook că, în minivacanţa de 1 Mai, salvamontiştii au avut aproape o sută de intervenţii.

Marţi, 1 Mai, 2018 - 12:39

Jandarmii au surprins în Mamaia şi Vama Veche, unsprezece persoane care aveau asupra lor joint-uri, un plic autosigilant de aproximativ 35 de grame, cu muguri vegetali de culoare verde, 30 de pliculeţe autosigilante transparente cu substanţă vegetală de culoare verde, un ambalaj de staniol în interiorul căruia se aflau aproximativ 10 grame de de substanţă galben-verzui, şapte pastile de culoare roz şi verde, trei pliculeţe autosigilante din plastic cu cristale de culoare alb-gălbui şi galben-verzui, un plic cu pulbere albă, două grindere metalice, un cântar şi mai multe folii de staniol în

Luni, 30 Aprilie, 2018 - 10:09

Andreea Paul (INACO): Înrăutăţirea de două ori şi jumătate a deficitului turismului românesc ţine de absurdul nostru economic din care ar fi bine să ne trezim. Trei
soluţii

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 11:59

Conferința internațională EuroGîtes – ANTREC, având ca temă ”Noile oportunități de cariere în turism”, s-a desfășurat, în perioada 24-25 aprilie, la Complexul agroturistic ”Grădina Vlahiia” din Snagov. Au participat specialiști din 14 țări europene, alături de reprezentanți din România. Tematica a abordat principalele probleme ale capacității de inserție profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, prezentând și cele mai noi oportunități de carieră din domeniul turismului.

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 10:42

„Paradis Vacanţe de Vis”, cel mai important touroperator dedicat Litoralului românesc, a mărit, împreună cu compania aeriană parteneră Blue Air, frecvența curselor interne care leagă Oradea, Cluj și Timișoara de Constanța. Primele zboruri vor avea loc pe 17 iunie.

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 14:55

Accesul în Cetatea dacică Sarmizegetusa Regia, din Munţii Orăştiei, va fi gratuit, de 1 Mai, când începe, oficial, sezonul de vară, au transmis, miercuri, reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara.

Potrivit unui comunicat al CJ Hunedoara, cetatea dacică Sarmizegetusa Regia din Munţii Orăştiei poate fi vizitată din 1 Mai până în 30 septembrie 2018, zilnic, între orele 9.00 şi 20.00, preţul unui bilet fiind de 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. De 1 Mai, însă, accesul va fi gratuit.

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 20:00

Turiştii care îşi petrec minivacanţa de 1 Mai în Munţii Făgăraş, în zona Bâlea Lac, trebuie să fie atenţi la avalanşele care se pot declanşa aproape în orice moment, fără să poată fi prevăzute de specialiştii meteorologi, avertizează Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 19:15

Scăldatul în Lacul Sfânta Ana nu mai este permis din această vară, acest lucru fiind prevăzut în Planul de Management al rezervaţiei, intrat în vigoare de curând, pentru a proteja calitatea apei.

Panourile prin care turiştii sunt avertizaţi că scăldatul în lac este interzis au fost amplasate în aceste zile, reprezentanţii administraţiei rezervaţiei susţinând că decizia a fost luată pentru a se evita poluarea apei de către cei care se scăldau după ce foloseau loţiuni de protecţie solară.

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 12:12

Activitățile de pregătire a plajelor au fost demarate la 20 februarie 2018 și până la 16 aprilie 2018 au fost amenajate si predate către utilizatorii de plaje, conform clauzelor contractuale, acele suprafețe care fac obiectul contractelor de închiriere, urmând ca până la 1 mai 2018 sa fie finalizate lucrările si pe suprafețele de plajă libere de contract.

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 11:28

Pentru al IV-lea an consecutiv, Mangalia va găzdui evenimentul automobilistic "1 Mai Tuning Fest". Conform organizatorilor, manifestările sportive şi cultural-artistice sunt programate în perioada 28 aprilie - 1 mai a.c., în intervalul orar 10.00-23.00.

Acest festival cu tradiţie, ce marchează debutul sezonului estival, va începe sâmbătă, 28 aprilie, 12.00, cu o paradă a autoturismelor participante, pe traseul:

Marţi, 24 Aprilie, 2018 - 17:45

Peste 40 000 de turişti sunt aşteptaţi în minivacanţa de 1 Mai pe litoralul românesc, iar cei mai mulţi vor alege staţiunile Mamaia, Vama Veche şi Mamaia Nord-Năvodari, se arată într-un comunicat al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

Vineri, 20 Aprilie, 2018 - 11:07

Una dintre provocările specialiștilor HR este de a alege cele mai bune soluții pentru a-i motiva și pentru a-i recompensa pe angajați. Pe o piață a muncii extrem de competitivă și dinamică, beneficiile extra-salariale, care ajută la crearea unui echilibru între viața personală și profesională au un rol important în alegerea locului de muncă.  

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 10:59
Countries where LGBT tourists are criminals

Being gay means being you are a criminal. There 400 million of these criminals, some may face death. These criminals are in countries, where LGBT is a crime. The crime is loving a same-sex partner. Tourists travel to those countries and some of these tourists love same sex partner and may become criminals.

For example, the Uganda’s government has vowed to bring back a bill that would punish homosexuality and the promotion of LGBTI issues with jail time.

Miercuri, 11 Aprilie, 2018 - 18:42

Asociaţia neguvernamentală "Alternative Rurale" a elaborat un proiect prin care îşi propune să transforme în pistă de biciclete o porţiune de cinci kilometri din traseul fostei mocăniţe care făcea legătura între municipiul Hunedoara şi furnalul de la Govăjdia.

Demersul se adresează în special turiştilor care vizitează Castelul Corvinilor, a declarat preşedintele organizaţiei, Sergiu Tenţ.

Miercuri, 11 Aprilie, 2018 - 13:15

Trendurile în turismul românesc evoluează şi comportamentul de cumpărare al turiştilor români este într-o continuă schimbare. Dacă acum 10 ani majoritatea turiştilor se documenta online dar cumpăra de la agenţiile stradale, astăzi ponderea rezervărilor online depăşeşte 85% din total. Preţul rămâne criteriul principal în alegerea companiei aeriene sau a rutei de zbor, însă opţiunile de călătorie ale românilor au evoluat, iar aceştia caută din ce în ce mai mult destinaţii îndepărtate, în care se ajunge prin cel puţin două segmente de zbor.

Subscribe to Turism