Marţi, 21 August, 2018 - 15:55

O scurtă cădere de tensiune, urmată de un şoc electric este cauza care a dus la blocarea telecabinei care cobora cu turiști, luni, de la Cetatea Devei. A fost nevoie de intervenția pompierilor alpiniști, care i-au coborât pe turiști cu ajutorul unui dispozitiv special de salvare.

19 persoane, 8 copii și 11 adulți, au rămas, luni după-amiază, în telecabina care îi cobora de la Cetatea Devei.

O defecțiune a oprit instalația chiar în mijlocul pădurii, la jumătatea distanței.

Sâmbătă, 18 August, 2018 - 08:54
Over 6 million Russian tourists expected to visit Turkey in 2018

This year, Turkey is deemed to be the most popular tourist destination for Russian tourists who want the whole package but don’t want to travel too far. Compared to the first half of 2017, there is a 50 percent increase in Russian visitors, and booking show most prefer to spend their holidays in the Mediterranean region .

Minister of Culture and Tourism Mehmet Ersoy stated that over six million Russian tourists will be staying in Turkey, setting a new record this year.

Vineri, 17 August, 2018 - 16:42

Compania Națională “Administrația Porturilor Maritime” S.A. și Primăria Municipiului Constanța au pus în desfășurare proiectul “Civitas Portis”. Prin intermediul acestui proiect, oficialii au reușit conectarea stațiunii Mamaia cu Portul Tomis și orașul Constanța.

Vineri, 17 August, 2018 - 12:35

"Încă de dimineață, s-a arborat steagul roșu în tot sudul litoralului. Turiștii noștri parcă își doresc evenimente tragice. Până în prezent, în sudul litoralului nu am avut niciun deces și e un lucru exceptional. Facem apel la toți turiștii: valul nu te aduce, te duce. Aceste nenorociri de saltele nu au ce să caute pe mare. Niciodată pe mare nu ai voie cu salteaua! Vă rog, faceți tot efortul să nu mai treceți de geamanduri", a declarat, într-o intervenție telefonică, vineri, 17 august, Gheorghe Lipoveanu.

Vineri, 17 August, 2018 - 10:45

Pentru ca distracţia de să se îmbine cu siguranţa, la plajă, în plimbare sau la evenimente publice, Poliţia Română vă recomandă să fiţi precauţi şi să aveţi grijă de copiii care vă însoţesc.

Joi, 16 August, 2018 - 13:51

Modul în care călătorim își lasă amprenta în mod semnificativ asupra mediului înconjurător. Dar, de cele mai multe ori, protejarea mediului nu se află pe lista noastră de priorități când vine vorba de pregătirea vacanțelor. Fie că este vorba de mijloacele de transport pentru care optezi, hotelul sau restaurantele pe care le alegi, este important să ai în vedere latura lor sustentabilă. 

Dacă vrei să fii eco-friendly când călătorești, există câteva schimbări simple, dar de impact, de care ar trebui să ții cont înainte de a-ți planifica următoarea vacanță.

Marţi, 14 August, 2018 - 17:43

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a declarat, marţi, că plajele de pe litorarul românesc arată bine, singurele probleme fiind cele cauzate de algele aduse la ţărm de marea agitată. Deneş a prezizat că plaja din Costineşti, unde faleza a fost distrusă de eroziune, va închisă din nou.

Joi, 9 August, 2018 - 12:35

'Am primit în ultimele săptămâni tot felul de semnale de la Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism referitoare la deserviciile pe care le-ar aduce agenţiilor de turism transpunerea directivei europene care vizează garantarea 100% a pachetelor turistice. Mai nou, ANAT reacţionează la declaraţiile pe care le-am făcut şi mă acuză că am jignit reprezentanţii agenţiilor de turism, că aş fi dezinformat publicul din România şi pentru aceste lucruri ar trebui să-mi cer scuze. 

Miercuri, 8 August, 2018 - 16:38

Strada Sforii din Braşov, una dintre cele mai înguste din Europa de Est, va deveni muzeu în aer liber prin implementarea proiectului ''Sfoara Braşovului'', care se va desfăşura în perioada 8 august - 15 septembrie 2018, informează într-un comunicat de presă transmis miercuri de Primăria Braşov.

Luni, 6 August, 2018 - 14:39

Cetatea Feldioara a fost redeschisă după 30 de ani. Fortificația din județul Brașov, care s-a prăbușit în timpul comunismului, a fost cu greu reconstruită. Lucrările de restaurare au durat cinci ani. Și a fost nevoie de încă un an până când s-au rezolvat problemele de personal. Chiar din primele zile sute de turiști au venit să vadă cum arată acum cetatea.

Cetatea Feldioara ajunsese o ruină, astfel că în 2012 s-a luat decizia restaurării ei. Lucrările au durat 5 ani, iar fortificația a fost reconstruită din temelii. Acum, turiștii pot vizita interiorul cetății, în premieră.

Luni, 6 August, 2018 - 14:21

După săptămâni bune în care ploile au stricat vacanţele turiştilor, este primul weekend cu vreme cu adevărat de vară. Autorităţile în domeniu estimează că peste 150 de mii de persoane sunt în staţiuni - cel mai mare număr din acest sezon.

La malul mării cu greu se mai găseşte o cameră sau un apartament liber.

Mulţi turişti atrași de vremea bună nu au mai stat să facă o rezervare, sperând că vor găsi locuri în una din stațiuni.

În total, autoritățile estimează că acum, pe litoral, sunt peste 150 de mii de persoane cazate în unitățile hoteliere și la particulari.

Vineri, 3 August, 2018 - 10:19

În luna iunie 2018, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat creştere cu 0,1% iar înnoptările au înregistrat scădere cu 1,0%, informează un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică. 
•    Comparativ cu luna iunie 2017, în luna iunie 2018 la punctele de frontieră s-a înregistrat creștere la sosirile vizitatorilor străini cu 3,1 % iar la plecările în străinătate ale vizitatorilor români o creştere cu 4,6 %.

Joi, 2 August, 2018 - 20:00

Turnul Eiffel a fost închis din cauza unui conflict între administrație și personalul care deservește monumentul emblematic al Parisului.

Disputa este legată de un proiect de reorganizare a cozilor de așteptare pentru vizitare.

Angajatii au reclamat cozile uriașe determinate de perioada de vacanță și de vânzarea biletelor în avans.

S-a ajuns ca timpul de așteptare pentru obținerea unui bilet clasic de intrare să fie și de 3 ore.

Negocierile cu sindicatele au eșuat și nu se știe când Turnul Eiffel va fi redeschis publicului.

Joi, 2 August, 2018 - 15:17

Cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în  Spania sunt informaţi de ministerul Afacerilor Externe - MAE - că autorităţile spaniole au emis o avertizare de cod portocaliu de caniculă pentru regiunea Andaluzia (Córdoba, Jaén, Huelva, Sevilla). În aceste zone sunt aşteptate temperaturi de peste 40 de grade Celsius.

Potrivit MAE, pentru vineri este posibil ca în sud-vestul Spaniei temperaturile să fie cuprinse între 44 şi 46 de grade Celsius.

Miercuri, 1 August, 2018 - 15:34

Petrecerile de pe litoralul bulgaresc s-ar putea să devină curând o amintire pentru ca parlamentul de la Sofia vrea să interzică decibelii pe plajă. Hotelierii se tem că măsura ar putea duce la o scădere dramatică a numărului de turiști.

Este mijlocul sezonului și pe aleea centrală din stațiunea Sunny Beach nu ai loc să arunci un ac. Sunt foarte mulți tineri care vin aici special pentru cluburi ca să se distreze.

Boxele sunt date la maximum, iar DJ-ii efectiv electrizează mulțimea de cele mai multe ori până la răsărit.

Luni, 30 Iulie, 2018 - 14:21

Primăria Municipiului București, prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – PROEDUS, desfășoară, in perioada iunie - septembrie 2018, un amplu program de recompensare a performanțelor școlare și extrașcolare excepționale ale elevilor de gimnaziu și liceu din Municipiul Chișinău.

Programul de cooperare București – Chișinău se desfașoară ca urmare a aprobării acestui de proiect de către Consiliul General al Municipiului Bucuresti, la inițiativa Primarului General, Gabriela Firea, cu ocazia aniversării Centenarului.

Luni, 30 Iulie, 2018 - 10:45

Cu chiu cu vai, am reuşit să-mi rup din programul meu, destul de încărcat, să fug pentru câteva zile la marea cea mare „Marea Neagră” în staţiunea Mamaia-perla litoralului românesc.

Luni, 30 Iulie, 2018 - 10:13
Child Prostitution in Malaysia: A Haven for Human Trafficking for Tourism

Is Child abuse through Tourism section of “Malaysia Truly Asia” ?  Tourism is big business in Malaysia. Abusing children is more profitable than exploiting adults in the tourism and travel industry. In accordance with Child Rights International Network,  Malaysia is really a Haven for Child Prostitution.

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 14:02

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Grecia cu privire la modificările aduse de Noul Cod Rutier elen, privind sancțiunile și aplicarea acestora în cazul nerespectării prevederilor legale.

MODIFICĂRI ADUSE CODULUI RUTIER AL REPUBLICII ELENE

1. Neutilizarea centurii de siguranță sau a căștii de protecție pentru motociclişti se sancţionează cu ridicarea pe loc a permisului de conducere, precum şi a plăcuțelor şi a certificatului de înmatriculare ale vehiculului pentru o perioadă de 60 de zile.

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 12:10

Cel puţin 23 de persoane au fost rănite luni după ce roca topită care se scurge din vulcanul Kilauea din Hawaii a explodat şi a lovit o ambarcaţiune turistică, potrivit Reuters şi DPA.

”Proiectilul” din lavă, de mărimea unei mingi de baschet, a străpuns acoperişul ambarcaţiunii, iar roci de dimensiuni mai mici au căzut pe puntea vasului, potrivit relatărilor posturilor locale de ştiri.

Joi, 12 Iulie, 2018 - 20:00

120 vârstnici din România au beneficiat gratuit în această vară de câteva zile de vacanță la munte, la mare sau în străinătate. La fel ca în fiecare an, cu ajutorul donatorilor și voluntarilor săi, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, reușește să ofere acest mic cadou bătrânilor care, din cauza singurătății sau a sărăciei, nu au mai ieșit din orașul de domiciliu de peste 20 de ani. 

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 12:25

Creștere de 15% a primelor brute subscrise pentru asigurările pentru călătorii în străinătate de la Gothaer în primele 5 luni ale anului 2018

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 12:00

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Prahova anunţă continuarea programului de tabără tematică “ADVENTURE TEAM” – Aventură şi agrement montan şi în vacanţa de vară a acestui an. Programul naţional de tabere tematice este organizat şi finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului, prin direcţiile judeţene din subordine, fiind destinat elevilor din toate ciclurile de învăţământ (clasele I – XII), organizaţi în grupuri şi însoţiţi de cadre didactice din şcolile de care aparţin. Grup minim necesar pentru participarea la tabără: 10 elevi + 1 profesor însoţitor.

Vineri, 6 Iulie, 2018 - 15:50

Începând cu acest sezon estival, Centrul Psihologic „Marea Neagră" a inaugurat Plaja Terapeutică, situată în statiunea Mamaia, devenind astfel prima plajă accesibilizată pentru toate categoriile de persoane cu dizabilităţi. Zona de plajă are o suprafaţă de 2.000 mp şi se află dispusă în zona Cazino, lângă Pontonul vechi al staţiunii.

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 15:15

Cetatea Râşnov, unul din cele mai vizitate obiective turistice din judeţul Braşov, va putea fi vizitată gratuit, miercuri, când Primăria oraşului organizează Ziua Porţilor Deschise. 

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Râşnov, pe 4 iulie se împlinesc 10 ani de când Cetatea a fost recuperată de la fostul proprietar şi a intrat în administrarea autorităţilor locale. 

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 09:43

În luna mai 2018, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât  sosirile cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat  creşteri  cu 4,3 % respectiv cu 0,7 %, informează un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică.
•    Comparativ cu luna mai 2017, în luna mai 2018 la punctele de frontieră s-a înregistrat scădere la sosirile vizitatorilor străini cu 8,1 % iar la plecările în străinătate ale vizitatorilor români o creştere cu 3,8 %.

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 09:00

România este o destinație foarte bună pentru familişti ►Meidan Butnaru a adus, până în prezent, în poziţia actuală de director comercial al touroperatorului israelian Meshek Wings, peste 160.000 de turişti israelieni în România ► România, ca şi destinaţie pentru touroperatori, nu întâmpină probleme dacă ştii să faci promovarea

Luni, 2 Iulie, 2018 - 17:36

Sezonul estival 2018 se anunţă a fi cel mai bun din ultimii ani, însă dincolo de numărul mare de turişti, de aglomeraţia de pe litoral, de creşterea calităţii serviciilor hoteliere, turismul românesc infruntă o serie de provocări. Câteva sute de agentii și turoperatori şi-au închis porţile în ultimii cinci ani, iar turiştii se pot trezi şi în acest an fără bani şi vacanţe, pentru că varianta înfiinţării unui fond special pentru astfel de situaţii a rămas doar la nivel de propunere.

Luni, 2 Iulie, 2018 - 12:27

Începând de astăzi şi până în data de 31 august 2018, inspectorii sanitari vor desfăşura o acţiune de control în staţiunile de pe litoralul românesc şi perimetrul Deltei Dunării.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 15:45

Vacanța de vară vine cu drepturi sporite pentru 120 milioane de turiști. Călătorii care rezervă pachete de vacanță vor dispune de o protecție mai puternică în calitatea lor de consumatori. Noile norme nu vor reglementa doar pachetele de vacanță tradiționale, ci vor proteja și consumatorii care rezervă alte forme de servicii de călătorie combinate, inclusiv pachete personalizate.

Subscribe to Turism