Vineri, 22 Septembrie, 2017 - 16:33
Premiul I pentru proiectul “Transilvania Bike Trails pentru revitalizarea peisajului cultural Târnava Mare”

Fundației ADEPT Transilvania i s-a acodat Premiul I ca Destinație a Turismului Cultural Durabil, pentru proiectul "Transilvania Bike Trails pentru revitalizarea peisajului cultural Târnava Mare", la ceremonia de decernare a Premiilor ECTN 2017, din cadrul celei de-a zecea ediții a  conferinței internaționale "Valori Culturale, Diversitate și Patrimoniu: Piloni ai Turismului Durabil pentru Dezvoltare", organizată la Sibiu, în perioada 20 – 21 septembrie 2017. 

Joi, 7 Septembrie, 2017 - 16:57
Din 7 până în 17 septembrie

Timp de 10 zile, până în 17 septembrie, la Brasov se desfășoară tradiționul Festival al Berii. Prezentă la parada de deschidere, corespondenta Agenției AMOS NEWS în județul Brașov Georgeta Bujdoiu ne-a transmis un fotoreportaj „fierbinte” pe care îl prezentăm.

Duminică, 3 Septembrie, 2017 - 13:03

Față de sezonul estival anterior, infracțiunile de natură judiciară au scăzut cu 18%, furturile de pe plajă au scăzut cu 70%, iar cele din autoturisme au scăzut cu 22%. Poliția Română mulțumește tuturor turiștilor și cetățenilor aflați pe litoralul românesc pentru că au fost parteneri în activitățile desfășurate pentru creșterea siguranței și prevenirea faptelor antisociale.

Vineri, 1 Septembrie, 2017 - 09:50

În luna iulie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât  sosirile cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat  creşteri  cu 10,7 % respectiv cu 6,7 %, informează un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică.
Comparativ cu luna iulie 2016, în luna iulie 2017 la punctele de frontieră s-au înregistrat creşteri atât la sosirile vizitatorilor străini cu 20,5 % cât şi la plecările în străinătate ale vizitatorilor români  cu 23,1 %.

Duminică, 27 August, 2017 - 14:49

Cinci alpinişti au murit, iar altul este în stare gravă, urmare a unui accident survenit, duminică, pe un traseu din Munţii Alpi, în centrul Austriei, relatează presa austriacă.

"Cel mai probabil, cei şase alpinişti au alunecat şi au căzut de la înălţime, în zona unui gheţar", a declarat Anton Voithofer, un reprezentant al echipei de intervenţie a Crucii Roşii citat de agenţia APA. Accidentul ar fi avut loc duminică în zona montană Krimml, în centrul Austriei. Autorităţile austriece s-au mobilizat să intervină imediat în cadrul intervenţiei.

Duminică, 27 August, 2017 - 11:48

În perioada 1-3 septembrie  2017 Asociația schi turism montan Pro-Parâng va organiza în cadrul Campionatului Național de Turism Sportiv ,,Ștafeta Munților” etapa a VII-a și ultima din acest an competițional.
Locul de desfășurare este masivul Parâng unde sunt așteptați toți cei care doresc să redescopere frumusețile țării noastre prin turism, sport și ecologie.
Tabăra va fi organizată la Cabana Groapa Seacă, amplasată la 18 km de municipiul Petroșani pe DN7A.

Luni, 21 August, 2017 - 20:26

Seria controalelor în unitățile localizate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia, a continuat și în acest sfârșit de săptămână, 17-20.07.2017.

Astfel, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au verificat 129 de unități.

În urma controalelor efectuate, inspectorii au constatat neconformități cu privire la:

Manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;

Duminică, 20 August, 2017 - 11:26

Cei care s-au cam săturat să se plângă de serviciile proaste ale TAROM (cozi, întârzieri, anulare de curse, bagaje violate sau pierdute) se pot bucura de faptul că nici pe la alții lucrurile nu stau mai bine. Ca, de exemplu, la compania poloneză LOT.

Duminică, 13 August, 2017 - 13:39

Președintele Klaus Iohannis a spus duminică, într-un discurs la manifestările festivalului Săptămâna Haferland, că România "are nenumărate zone extraordinar de frumoase, dar care încă nu au fost revigorate, încă nu au fost descoperite sau redescoperite" și că își dorește să apară cât mai multe inițiative de turism de tip cultural.

Duminică, 13 August, 2017 - 12:00

În cadrul proiectului desfășurat în campania Culorile României – Policolor, Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România a încheiat refacerea marcajelor a 300 de trasee turistice montane

Luni, 7 August, 2017 - 18:09

Claudia Țapardel, Co-Președinte al Intergrupului pentru Turism din Parlamentul European, explică de ce este nevoie de investiții în turism și cum poate contribui acest sector la creșterea economică a României

Luni, 7 August, 2017 - 09:31
Syria: 25% increase in tourism

The Tourism Ministry of Syria announced that there had been a 25% increase in the number of tourists arriving in the country.

The Syrian Tourism Minister said 530,000 people arrived in the country in the first half of the year. This is a one-quarter increase compared to the same period in 2016

(Sursa: Travelwirenews)

Duminică, 6 August, 2017 - 18:00

Unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România este Cetatea Sighișoarei. Turiștii din întreaga lume vin pentru a vedea casa din vechiul burg săsesc unde s-a născut Vlad Țepeș, voievodul care a inspirat personajul Dracula. Alții vin pentru că sunt atrași de frumusețea cetății care a fost inclusă în patrimoniul cultural al umanității și se află pe lista UNESCO. 

Joi, 3 August, 2017 - 09:33

În luna iunie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât sosirile cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat creşteri cu 7,8 % respectiv cu 13,0 %, informează un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică.

Miercuri, 2 August, 2017 - 12:38

30 de structuri Salvamont din cele 38 existente în țară au beneficiat de materialele necesare renovării a 85 de refugii și 20 de cabane;
    Din aprilie și până în iulie au fost refăcute marcajele şi au fost efectuate lucrări de întreţinere de-a lungul a peste 300 de trasee turistice montane, aproape jumătate din totalul existent la nivel național; 
    Pentru toate lucrările desfășurate de salvamontiști și voluntari ai Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România au fost donate peste 5.000 de kg de emailuri în valoare de 56.600 lei. 

Luni, 31 Iulie, 2017 - 19:33

Pe teritoriul județului Tulcea funcționează 4 (patru) unități de cazare, agrement și recreere destinate copiilor și tinerilor, după cum urmează:

1.Centrul de agrement Sulina — unitate ce aparține Direcției Județene pentru Sport și Tineret Tulcea;

2. Centrul de agrement Babadag — unitate ce aparține Direcției Județene pentru Sport și Tineret Tulcea;

3. Casa de vacanță pentru copii și tineri 'Sunlight' din loc. Dunăvățul de Jos — ce aparține Asociației Raza Soarelui Sunlight Dunăvățul de Jos;

Duminică, 30 Iulie, 2017 - 18:51

Week-endul care urmează să se încheie a însumat multă bucurie, muzică extraordinară, aplauze și dragoste, multă dragoste din partea publicului pentru superbii artiști care au urcat pe scena Festivalului Mamaia Fairytale,în Piațeta Casino. Baletul Fairytale este aplaudat la scenă deschisă în fiecare moment, iar tenorii și sopranele Teatrului Național de Operă și Balet 'Oleg Danovski' din Constanța fac senzație cu fiecare interpretare.

Vineri, 28 Iulie, 2017 - 11:38

Caravana Mişcarea face bine - powered by Dolce Sport şi susţinută de Telekom Romania soseşte la Mamaia, pentru ultima reprezentație din această vară. „Cea mai mare oră de sport” de pe litoral va fi găzduită în Piaţeta Perla, sâmbată, 29 iulie, între orele 9.00 - 21.00.  

Încă de la prima sa ediţie, în anul 2011, „Cea mai mare oră de sport” s-a bucurat de succes şi a devenit, de-a lungul timpului, cel mai mare eveniment de sport şi sănătate din România. În fiecare an, festivalul se desfăşoară pe parcursul verii, în Bucureşti, Braşov şi Mamaia, câte 12 ore în fiecare oraş.  

Vineri, 28 Iulie, 2017 - 11:26

În perioada 28-30 iulie, Innovation Travel şi Primăria oraşului Cernavoda reunesc, în cadrul “Festivalului Dunării”, circa 40 de touroperatori specializaţi pe incoming şi turism intern, jurnalişti şi bloggeri, pentru a se familiariza cu potenţialul rivierei constănţene a Dunării, în centrul căreia stă oraşul Cernavoda, “poarta Dobrogei”.

Joi, 27 Iulie, 2017 - 12:19

Corali Holidays, unul dintre principalii touroperatori specializaţi pe transport cu autocarul din România, a introdus cu succes, încă din anul trecut, o serie de circuite turistice în Republica Moldova.

Miercuri, 26 Iulie, 2017 - 18:14

Medicii veterinari oficiali din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, împreună cu inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor delegați care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfășurat în data de 25 iulie activități de control în 38 de unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare pe litoral.

Miercuri, 26 Iulie, 2017 - 14:09

Miercuri, asociațiile ActiveWatch, CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică și Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România OPTAR, au lansat raportul Un an de petreceri și vorbe, în beznă, la Primăria Generală. Atașat găsiți raportul, precum și baza de date a HCGMB. 

Duminică, 23 Iulie, 2017 - 15:00

Ministerul Turismului a sancţionat cu amendă de 50.000 de lei şi a retras certificatul de clasificare pentru zece hoteluri din judeţul Constanţa şi unul din Caraş Severin, din cauza mai multor „deficienţe” constatate, precum instalaţii sanitare uzate, potrivit unui comunicat transmis de instituţie.

Sancţiunile şi retragerile de certificat au vizat hotelurile Naţional şi Unirea din Mamaia, hotelul Banat din Olimp, hotelurile Clăbucet, Romanţa, Bălea, Terra, Caraiman, Craiova şi Slatina din Neptun, judeţul Constanţa şi hotelul Cerna, Băile Herculane, din judeţul Caraş-Severin.

Vineri, 21 Iulie, 2017 - 16:56

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, desfășoară în perioada 13 iulie — 30 august 2017 în centrele de agrement proprii, activități tematice de petrecere a timpului liber, intitulate sugestiv 'Petrece, Vara la Mare'.

Activitățile propuse a se desfășura în centrele de agrement au ca obiective principale: petrecerea în mod sănătos a timpului liber și formarea de abilități și competențe civice pentru asumarea unui rol activ în societate.

Joi, 20 Iulie, 2017 - 17:36

Deși percepția Dubaiului ar putea evoca imaginile unui oraș sclipitor și futurist, trebuie doar să vezi dincolo de aparență pentru a descoperi contracultura sa înfloritoare și vibrantă. De la cafenelele excentrice și punctele cu alimente organice, până la galeriile ascunse și librăriile anticariat, aici este ghidul nostru alternativ al orașului: Dubai - pe drumul bătătorit.
MĂNÂNCĂ
1.    Comptoir 102 

Joi, 20 Iulie, 2017 - 14:07
Turkish Tourism Industry suffering under President Erdogan

Die Welt, a national German newspaper’s lead headline today is: “Germany is losing patience with Turkey.”  The German ambassador was recalled to Berlin, the German foreign minister Sigmar Gabriel interrupted his summer vacation to deal with the increasingly aggressive and hostile behavior by the Turkish president Erdogan, who is seen as using dictatorial methods to rule his country. Well-respected and known journalists are in jail accused of terrorism when reporting critical about the Turkish president.

Miercuri, 19 Iulie, 2017 - 11:19

Tradițiile și obiceiurile românești vor fi promovate la Roma- Italia, în perioada  22 – 24 iulie 2017. Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni) în parteneriat cu Asociația Socială Culturală Emigranți Români derulează proiectul „Festivalul românesc – schimb de cultură și tradiții”.

Miercuri, 19 Iulie, 2017 - 09:26

Noi va trebui să fim suportul din biotopul turistic, cu ce înseamnă drumuri, cu infrastructură, cu o administrație locală, prietenoasă și care lucrează împreună cu operatorii din turism, a declarat premierul Mihai Tudose, marți, la finalul unei întrevederi de lucru cu reprezentanții patronatului din turism.

Miercuri, 19 Iulie, 2017 - 09:23

Premierul Mihai Tudose a declarat marți seară, la Mamaia că trebuie găsită o soluție cu privire la fidelizarea angajaților care lucrează pe durata sezonului estival, lipsa forței de muncă fiind printre problemele semnalate de agenții economici de pe litoral.

Duminică, 16 Iulie, 2017 - 12:00

În fiecare an, pe timpul sezonului estival pe raza județului și în zonele montane se desfășoară multiple activități în spațiul public, la care participă numeroase persoane și se constată o creștere a numărului de turiști, fapt ce impune adaptarea misiunilor inspectoratului, astfel încât să fie realizată o capacitate corespunzătoare de acțiune și intervenție pentru asigurarea unui climat de normalitate și crearea condițiilor necesare creșterii gradului de siguranță a cetățenilor.

Subscribe to Turism