Luni, 20 Noiembrie, 2017 - 10:45
The Best Countries to Travel to as a Musician

The life of a musician can be a very exciting and varied one with no end of new opportunities presenting themselves. Musicians are, by their very nature, curious and inquisitive, as you would expect from people engaged in a creative art form. Any musician who starts performing will quickly find themselves bitten by the bug and wanting to take their talents on the road, eventually to another country entirely.

Marţi, 14 Noiembrie, 2017 - 21:00

Potrivit cererilor înregistrate de Vola.ro, cea mai de încredere agenție de turism online din România conform Mercury Research, apetența românilor pentru mini-vacanța de 1 Decembrie se menține și în acest an. Cele mai căutate destinații rămân orașele europene în care se organizează piețe de Craciun precum Praga, Nuremberg, Viena și orașele cu o climă mai blândă. Prețurile încep de la 209 euro / persoană cu biletul de avion și cazarea incluse.

Luni, 13 Noiembrie, 2017 - 17:02

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, luni, că va participa la Târgul de Turism de la București pentru a primi, împreună cu președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, premiul Suceava - Destinație Europeană de Excelență.

Duminică, 12 Noiembrie, 2017 - 18:00

Conducerea agenţiei de Turism Paralela 45 a decis să prezinte doar oferte cu „zero taxe ascunse” şi să listeze numai preţurile finale ale pachetelor, evitând „cârligele de marketing” pe care le practică uneori touroperatorii, se arată într-un comunicat transmis duminică de agenţie.

Vineri, 10 Noiembrie, 2017 - 15:33

Un pelerinaj ce încununează o toamnă și un an frumos, liniștit și armonios pentru suflet.

Pelerinajul la Moaștele Sfântului Andrei, cu participare la Sfânta Liturghie de hram în Patras, este pelerinajul ce îl propunem pentru pelerinii noștri!

Joi, 9 Noiembrie, 2017 - 15:35

Municipiul Alba Iulia își completează pachetul de 'bun venit' pentru vizitatorii români și străini, cu un nou instrument de promovare turistică-plăcuțele cu cod QR(Quick Response). Inițiativa este posibilă prin proiectul 'DESCOPERĂ PATRIMONIUL CULTURAL DIN ALBA IULIA PRIN QR COD!'.

În aceste zile, se montează primele plăcuțe turistice pe monumente, obiective turistice aflate în incinta Cetății Alba Carolina. Plăcuțele sunt amplasate în locuri vizibile și la o înălțime care să permită scanarea codului QR cu ajutorul smartphone-ului.

Cum interacționați cu plăcuțele?

Marţi, 7 Noiembrie, 2017 - 13:00

În perioada 7 — 12 noiembrie 2017, peste 350 de pelerini din întreaga țară, participă în într-un pelerinaj în Grecia, ce are ca punct central prăznuirea Sfântului Ierarh Nectarie din 9 noiembrie. După săvârșirea slujbei de binecuvântare a călătoriei în Catedrala Patriarhală, pelerinii au pornit spre Grecia, cu un popas duhovnicesc și de rugăciune la Mănăstirea Rila din Bulgaria, unde se află moaștele Sfântului Ioan de Rila.

Duminică, 5 Noiembrie, 2017 - 19:00

Asociația Română de Balneologie realizează anual un Top al Stațiunilor Balneare, pe baza unor criterii de evaluare specifice, transmise stațiunilor balneare. 

Miercuri, 1 Noiembrie, 2017 - 10:26

În luna septembrie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât sosirile cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat creşteri cu 8,3 % respectiv cu 4,3 %, informrează un comunicat de presă al Institutului Naţional de statistică.

Comparativ cu luna septembrie 2016, în luna septembrie 2017 la punctele de frontieră s-au înregistrat creşteri atât la sosirile vizitatorilor străini cu 25,9 % cât şi la plecările în străinătate ale vizitatorilor români  cu 21,5 %.

Luni, 30 Octombrie, 2017 - 16:20

Compania de cercetare Mercury Research a realizat în luna septembrie a acestui an o analiză complexă a pieței de turism online din România prin care a dorit să reliefeze care sunt agențiile de turism online în care românii au încredere, care sunt motivele care determină un turist să rezerve printr-o anumită platformă online, de ce aleg turiștii să revină la o anumită agenție și alte comportamente.

Duminică, 29 Octombrie, 2017 - 14:00

Aproape jumătate din hotelurile sau pensiunile aflate pe Valea Prahovei au fost scoase la vânzare fiindcă nu prea aduc profit, ceea ce face și ca procesul de vânzare să fie destul de complicat, a afirmat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

"E pustiu și trist în Predeal, nu este nimeni, în timp ce în Sinaia și Bușteni mai mișcă ceva, dar nici aici nu e foarte animat", a declarat acesta. 

Sâmbătă, 28 Octombrie, 2017 - 13:50

Mai mulți turiști au rămas blocați sâmbătă la Bâlea Lac. Ninge viscolit iar stratul de zăpadă măsoară 15 cm, formându-se pe alocuri troiene de 30 cm.  

Drumarii încearcă să cureţe şoseaua astfel încât oamenii să fie coborâţi în siguranţă. 

În aceste condiții, începând de sâmbătă, de la ora 15.00 Transfăgărășanul va fi închis oficial pe duarat iernii. 

Miercuri, 25 Octombrie, 2017 - 15:01
și Sesiune de Instruire pentru Managerii în Mobilitatea Sustenabilă

30 de organizații din sectoarele Mobilitate și Turism din 9 țări europene au participat la o sesiune de instruire transnaționala organizata la Silistra, in Bulgaria, obtinand certificate de manageri în mobilitate sustenabilă.

Marţi, 24 Octombrie, 2017 - 13:59
Se deschide joi, 26 octombrie

Un original Travel Party - în premieră în România - va fi organizat de La Estancia, unicul restaurant cu specific uruguayan din Romania si unul dintre putinele din Europa Centrala si de Est.
 

Aici se servește celebra mancare de vita uruguayana, considerata drept cea mai buna din lume. De asemenea, vizitatorii vor putea afla povestea La Estancia, restaurant cu chef si bucatari chiar din Uruguay.

Unde?  Str. Herastrau nr. 4 (cartierul Primaverii)
Cand ? joi, 26 octombrie, incepand cu orele 19.00.

 

Marţi, 17 Octombrie, 2017 - 19:33

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), cu sprijinul preşedintelui Alin Burcea, proprietarul agenţiei Paralela 45, va repatria un grup de 39 de turişti blocaţi în provincia Phuket Thailanda după moartea patronului Omnia Turism, au declarat marţi reprezentanţii ANAT.

Marţi, 17 Octombrie, 2017 - 19:18

Farmacist diriginte la CATENA Suceava, Ioana Alexandra Hrișcu Poienaru, membră a CATENA RACING TEAM (președinte dr. farm. Radu George) încă de la înființare, din 2014, a reușit performanța de a ajunge pe Uhuru Peak (5895 m), cel mai înalt vârf din masivul Kilimanjaro, Africa.

„Am explodat pur şi simplu de fericire, atunci când m-am văzut pe vârf, la capătul expediţiei (...)... Am avut parte de sentimente nemaipomenite de fericire, de bucurie şi de mândrie că am reuşit să rezist şi să ajung până pe acoperişul Africii!”, a declarat emoționată Ioana Alexandra.

Luni, 16 Octombrie, 2017 - 15:30

S-a SINUCIS un important om de afaceri. Ministrul turismului, devastat de durere. ”Acum am aflat şi noi. Facem verificări pentru ca cetăţenii care au achiziţionat pachetele turistice să fie siguri că se pot deplasa către acele destinaţii. Şi totodată ca cei care sunt plecaţi deja să fim siguri că se vor întoarce în siguranţă acasă”, a afirmat ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre.

Miercuri, 11 Octombrie, 2017 - 19:00

In week-end drumul spre Poiana Braşov va fi închis pentru ultima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă. Traficul va fi restricționat atât sâmbătă, cât și duminică. Peste 80 de concurenți iau parte la această competiție.

Prezentarea echipajelor va avea loc vineri, începând cu ora 19:30, în Parcarea Bibliotecii Județene „Gheorghe Barițiu”, scrie bizbrasov.ro. Campionatul Național de Viteză în Coastă începe sâmbătă dimineață, cu trei manșe de recunoașteri, urmate de două manșe de antrenamente cronometrate.

Luni, 9 Octombrie, 2017 - 19:00

Consiliul Județean Harghita, în parteneriat cu Agenția Județeană de Dezvoltare Harghita și Agenția de Dezvoltare Intercomunitară Dezvoltare Rurală Harghita, la inițiativa lui Sebestyen Csaba, deputat UDMR Harghita, va participa la evenimentul dedicat Zilei naționale a produselor agroalimentare românești. Evenimentul va avea loc în data de 10 octombrie, la București, Parlamentul României, în sala Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, în intervalul orar 13,00 – 15,00.

Luni, 9 Octombrie, 2017 - 18:20

Plăcerea unui turist belgian de a călători și a descoperi locuri noi s-a transformat în coșmar. Acesta plecase în drumeție în Piața Craiului, dar din cauza vremii nefavorabile a fost blocat în munți și a fost nevoit să petreacă trei zile acolo.

Bărbatul a fost ulterior salvat de către salvamontiști și transportat la Spitalul Zărnești.

Duminică, 8 Octombrie, 2017 - 13:26

Asociația GAL „Bucegi Leaota” în colaborare cu Primăria Comunei Bezdead vă invită în perioada 14-15 octombrie la prima ediție a Festivalului Toamnei, eveniment ce iși propune să promoveze produsele tradiționale locale. 

Miercuri, 4 Octombrie, 2017 - 16:59

Conducerea Ministerului Turismului mi-a prezentat măsurile de revigorare a turismului românesc, ca răspuns la interpelarea parlamentară legată de situația unităților hoteliere închise și de starea actuală a acestui domeniu vital.

Miercuri, 4 Octombrie, 2017 - 08:57

Patronatele din turism cer ministrului extinderea naţională a unei taxe speciale care acum era lăsată la decizia autorităţilor locale. Ei spun că, dacă s-ar colecta 1% din costul fiecărei nopţi de cazare, iar banii ar fi folosiţi pentru promovarea turistică, toată lumea ar avea de câştigat.

Duminică, 1 Octombrie, 2017 - 14:36

România este destinația preferată de turiștii români pentru concediul din vara aceasta, este concluzia unui studiu realizat de către platforma de rezervări hoteliere HotelGuru.ro. Aproximativ 80% dintre respondenți au afirmat că și-au planificat concediul în România, fie ei români care locuiesc în țară sau care lucrează în afara țării și au dorit să își petreacă vacanța în stațiunile din țară.

Duminică, 1 Octombrie, 2017 - 12:14

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, este de părere că turiştii care intră în apele mării când steagul roşu care interzice scăldatul este arborat, ar trebui amendaţi, iar acest fapt ar putea fi cuprins în legea turismului, aflată acum în dezbatere publică.

Prezent, luni, la Constanţa, la o dezbatere publică privind proiectul Legii Turismului, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre a fost de părere că trebuie să existe noţiunea de amendă în cazul celor care intră în mare atunci când scăldatul este interzis.

Vineri, 29 Septembrie, 2017 - 13:21
conform unui studiu Mastercard

Cu o experiență de aproape un deceniu de analiză a destinațiilor internaționale alese de turiști și a modului în care aceștia aleg să cheltuie când călătoresc, Mastercard lansează noul Index Global de Destinații Urbane, care prezintă preferințele turiștilor din întreaga lume în materie de orașe în care călătoresc.

Miercuri, 27 Septembrie, 2017 - 20:07

La 27 septembrie, cele peste 155 de țări membre ale Organizației Mondiale a Turismului (OMT), printre care se află și România, sărbătoresc, în fiecare an, Ziua mondială a turismului.

Miercuri, 27 Septembrie, 2017 - 12:24

În acest an, pe 27 septembrie, Ministerul Turismului se aliniază trend-ului internațional și celebrează Ziua Mondială a Turismului. Cu această ocazie, Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, reprezintă România la Bruxelles, în cadrul conferinței la nivel înalt “O strategie europeană pentru sporirea competitivității industriei turismului, un factor – cheie pentru crearea de locuri de muncă”.

Luni, 25 Septembrie, 2017 - 18:02

 Daca spre litoral nu se mai inghesuie lumea,vremea,inca dulceaga iesirilor din casa,te imbie catre munte. Transfagarasanul e cea mai tentanta si pitoreasca,dar si lunga si grea escapada.Insa,merita.Ai ce vedea si ce poza.Sambata trecuta,ploaia s-a transformat in zapada.Care a albit crestele Fagarasilor,dar n-a creat necazuri turistilor.

Prima zapada ce anunta The winter 2018.Si,din pacate,inchiderea drumului.Ca n-om fi noi Monte-Blanc si nici non-stopisti.

Vineri, 22 Septembrie, 2017 - 16:33
Premiul I pentru proiectul “Transilvania Bike Trails pentru revitalizarea peisajului cultural Târnava Mare”

Fundației ADEPT Transilvania i s-a acodat Premiul I ca Destinație a Turismului Cultural Durabil, pentru proiectul "Transilvania Bike Trails pentru revitalizarea peisajului cultural Târnava Mare", la ceremonia de decernare a Premiilor ECTN 2017, din cadrul celei de-a zecea ediții a  conferinței internaționale "Valori Culturale, Diversitate și Patrimoniu: Piloni ai Turismului Durabil pentru Dezvoltare", organizată la Sibiu, în perioada 20 – 21 septembrie 2017. 

Subscribe to Turism