Vineri, 20 Aprilie, 2018 - 11:07

Una dintre provocările specialiștilor HR este de a alege cele mai bune soluții pentru a-i motiva și pentru a-i recompensa pe angajați. Pe o piață a muncii extrem de competitivă și dinamică, beneficiile extra-salariale, care ajută la crearea unui echilibru între viața personală și profesională au un rol important în alegerea locului de muncă.  

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 10:59
Countries where LGBT tourists are criminals

Being gay means being you are a criminal. There 400 million of these criminals, some may face death. These criminals are in countries, where LGBT is a crime. The crime is loving a same-sex partner. Tourists travel to those countries and some of these tourists love same sex partner and may become criminals.

For example, the Uganda’s government has vowed to bring back a bill that would punish homosexuality and the promotion of LGBTI issues with jail time.

Miercuri, 11 Aprilie, 2018 - 18:42

Asociaţia neguvernamentală "Alternative Rurale" a elaborat un proiect prin care îşi propune să transforme în pistă de biciclete o porţiune de cinci kilometri din traseul fostei mocăniţe care făcea legătura între municipiul Hunedoara şi furnalul de la Govăjdia.

Demersul se adresează în special turiştilor care vizitează Castelul Corvinilor, a declarat preşedintele organizaţiei, Sergiu Tenţ.

Miercuri, 11 Aprilie, 2018 - 13:15

Trendurile în turismul românesc evoluează şi comportamentul de cumpărare al turiştilor români este într-o continuă schimbare. Dacă acum 10 ani majoritatea turiştilor se documenta online dar cumpăra de la agenţiile stradale, astăzi ponderea rezervărilor online depăşeşte 85% din total. Preţul rămâne criteriul principal în alegerea companiei aeriene sau a rutei de zbor, însă opţiunile de călătorie ale românilor au evoluat, iar aceştia caută din ce în ce mai mult destinaţii îndepărtate, în care se ajunge prin cel puţin două segmente de zbor.

Marţi, 10 Aprilie, 2018 - 09:37

Transalpina este cea mai spectaculoasă, mai frumoasă şi mai înaltă șosea din România, ajungând în Pasul Urdelor la o altitudine de 2145 m. Supranumită şi Drumul Regelui, Transalpina este şoseaua care ne poartă printre nori de aproape 2000 de ani, străbătând 5 judeţe: Alba, Sibiu, Hunedoara, Vâlcea și Gorj. Șoseaua traversează Munții Parâng de la Nord la Sud, este paralelă cu Valea Oltului și Valea Jiului, fiind situată de altfel între acestea, și leagă localitatea Sebeş din judeţul Alba de localitatea Novaci din judeţul Gorj.

Sâmbătă, 7 Aprilie, 2018 - 08:51
Azerbaijan plans to create industrial park for tourism sector

Baku, Azerbaijan, April 6. Specialized parks in various sectors of industry operate in Azerbaijan and there are opportunities for creating such a park in the tourism sector, Azerbaijan’s Economy Minister Shahin Mustafayev said at a meeting with Zurab Pololikashvili, secretary general of the World Tourism Organization, Azerbaijan’s Economy Ministry said in a message April 6.

Miercuri, 4 Aprilie, 2018 - 11:08

Mulți dintre românii plecați peste hotare se întorc în țară în această perioadă, pentru a sărbători Paștele alături de familiile și prietenii lor. O mare parte dintre aceștia aduc cu ei și noii prieteni sau familiile formate în țările de adopție, pentru a petrece românește și a vizita cele mai frumoase locuri din țară. 

Avem peste 4 milioane de români plecați peste granițe, iar 98% dintre aceștia își îndeamnă noile cunoștințe din țările de adopție să viziteze România, conform unui studiu realizat de MKOR Consulting în comunitățile de români din peste 60 de țări.

Marţi, 3 Aprilie, 2018 - 09:05

În luna februarie 2018, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât  sosirile cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat  creşteri  cu 3,9 % respectiv cu 3,3 %, informează un comunicat de presă al Institutului Național de statistică.

Duminică, 25 Martie, 2018 - 13:21
A Tourism Success story for Bulgaria

Tourism to Bulgaria is big and the reason Burgas and Varna airport. The secret is FRAPORT. Ulrich Heppe is the Chief Executive Officer of FRAPORT Twin Star Airport Management in Varna, Bulgaria.

eTN publisher Juergen Steinmetz caught up with Mr. Heppe and the head of communication for FRAPORT Mr. Robert Payne at the recent ITB trade show in Berlin.

Joi, 22 Martie, 2018 - 19:27

Le Mont-Saint-Michel este o stâncă granitică (78 m înălțime) în Golful Saint-Malo (NV Franței) din Marea Mânecii, unde se manifestă cel mai reprezentativ fenomen de flux și reflux: în timpul fluxului este insulă, comunicația cu teritoriul continental fiind întreruptă, iar în timpul refluxului devine peninsulă, o limbă de nisip ieșind de sub ape. Stânca este ocupată de un sat (41 locuitori) și o mănăstire fortificată (ridicată începând cu secolul al VIII-lea, până prin secolele al XII-lea - al XIV-lea).

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 19:05

Ministerul Turismului a inițiat, la Tulcea, o reuniune a tuturor operatorilor de turism din Delta Dunării, la care au participat și președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, Guvernatorul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, Mălin-Matei Mușetescu, directorul Aeroportului din Tulcea, Victor Tarhon, precum și operatorii implicați în industria turismului, de la agenții, la hotelieri sau patroni de restaurante.

Reuniunea a fost cerută de ministrul Turismului, Bogdan Trif, și organizată cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea.

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 16:33

Compania Wizz Air reduce cu 20% preţul biletelor pentru rezervările noi realizate miercuri, 21 martie, înainte de miezul nopţii, se arată într-un comunicat al transportatorului aerian.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 14:13

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu amendamente, OUG 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 13:16

Grupul Air France KLM anunță o creștere a capacității pentru sezonul de vară 2018 (25 martie-27 octombrie 2018), cu 4,1% față de sezonul de vară anterior. Creșterea va fi determinată de introducerea de noi segmente pe zborurile lung-curier (+3,9%) dar și pe zborurile mediu și scurt-curier (+1,4%). În 2018, grupul își continuă strategia de extindere și oferă 314 de destinații către 116 țări, dintre care 78 de segmente nou introduse în această vară. 

Vineri, 16 Martie, 2018 - 11:18

Aproape 2,75 milioane de turişti nerezidenţi s-au cazat în structurile de cazare turistică din România anul trecut, iar cheltuielile acestora au depăşit 6 miliarde de lei, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Turiştii nerezidenţi sosiţi în România în 2017 au cheltuit, în medie, 2.183 lei de persoană.

Joi, 15 Martie, 2018 - 19:04

În ședința de Guvern, Ministerul Turismului a promovat o Hotărâre de Guvern care acordă statutul de stațiuni turistice de interes național pentru patru localități și zone turistice. Conform acestei decizii, localitatea Borșa din județul Maramureș, localitatea Dâmbovicioara din județul Argeș, zona Mamaia Nord – orașul Năvodari din județul Constanța, zona Peștera-Padina din comuna Moroeni, județul Dâmbovița devin stațiuni turistice de interes național.

Totodată, primesc statutul de stațiuni turistice de interes local următoarele localități:

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 18:19

România va fi disponibilă în cel mai scurt timp în cataloagele de promovare ale turoperatorului german Dertour. Decizia a fost luată după ce ministrul Turismului, domnul Bogdan Gheorghe Trif, a participat, atât în țară, cât și la Berlin, la mai multe întâlniri cu întreaga conducere a turoperatorului german. Astfel, țara noastră va fi disponibilă din nou în sistemul de rezervări care se adresează celor peste 10.000 de agenții partenere ale turoperatorului, urmând ca, de anul viitor, oferta României să fie una mult diversificată.

Miercuri, 7 Martie, 2018 - 17:46

Tarom oferă tarife reduse cu 20% pe toate zborurile proprii de Ziua Internaţională a Femeii, atât pe rutele interne, cât şi pe cele externe. Oferta este valabilă pentru călătoriile pe cursele operate de Tarom în perioada 15 aprilie şi 15 iunie 2018 (data ultimului retur). 

"Biletele sunt disponibile pentru vânzare atât pe site-ul www.tarom.ro, cât şi prin agenţiile proprii şi cele autorizate din ţară şi de peste hotare. Păstraţi tradiţia celebrării femeii şi bucuraţi-vă alături de ea la bordul aeronavelor noastre!", se arată în comunicatul Tarom.

Vineri, 2 Martie, 2018 - 15:24

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Ucraina că autorităţile locale au extins perioada de valabilitate a codurilor privind condiţiile meteorologice severe, cauzate de ninsori abundente, însoţite de viscol, lapoviţă şi vânt puternic, până în data de 4 martie, informează un comunicat al MAE.

Vineri, 2 Martie, 2018 - 15:04

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Serbia că prognozele meteorologice locale indică pentru perioada 2 - 4 martie precipitaţii abundente sub formă de ninsoare şi ploaie îngheţată, fiind emis cod roşu pentru ziua de vineri şi cod portocaliu pentru sâmbătă, în regiunile Belgrad, Backa, Banat, Srem, Serbia de Vest, Sumadija, Pomoravlje, Serbia de Răsărit.

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 17:00

Pe insula Lanzarote, din Arhipelagul Insulelor Canare, s-a deschis oficial primul muzeu subacvatic de sculptură din Europa.

Muzeul Atlantic a fost proiectat de artistul britanic Jason deCaire Taylor la o adâncime de aproximativ 15 metri în ocean şi conţine statuete sculptate de el, întruchipând refugiaţi sau turişti care, prinşi în mrejele oceanului, devin, treptat, parte din acesta.

Proiectul, a cărui amenajare a durat trei ani îşi propune să crească gradul de conştientizare a necesităţii de conservare a mediului şi să evidenţieze problemele ecologice marine.

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 14:56
Turismul subacvatic a început să devină o atracție și pentru români

Pasionaţii de turism subacvatic vor putea face în această vară scufundări şi în Marea Neagră. Nave și submarine care sunt de zeci de ani în Marea Neagră vor putea fi observate şi explorate în premieră. O vizită în adâncuri va costa câteva zeci de euro, dar poate ajunge și la 100 de euro, pentru o zi.

Miercuri, 21 Februarie, 2018 - 12:48

Și în acest an Ținutul Secuiesc va fi promovat prin intermediul unui stand comun al județelor Harghita, Covasna și Mureș la târgul internațional de turism care se desfășoară în perioada 22-25 februarie la București. Oferta turistică a regiunii este întregită printr-o imagine vizuală comună și oferte turistice specifice. 
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Harghita înființată de Consiliul Județean Harghita va fi prezentă la stand și va încerca să atragă în județul Harghita turiștii din capitală prin intermediul pliantelor și ofertelor turistice. 

Marţi, 20 Februarie, 2018 - 10:12

„Paradis Vacanţe de Vis”, cel mai important touroperator dedicat Litoralului românesc, participă cu stand la unul dintre evenimentele mult aşteptate ale turismului românesc - Târgul de Turism al României, ediția de primăvară. În perioada 22-25 februarie, în cadrul ROMEXPO Bucureşti, pe o suprafaţă de peste 13.000 mp, îşi vor expune ofertele aproximativ 270 de participanți din 15 ţări, fiind aşteptaţi circa 25.000 de vizitatori, în căutare de noi destinaţii şi oferte de vacanţă.

Joi, 15 Februarie, 2018 - 20:50

Romexpo vă așteaptă la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, care va avea loc între 22 și 25 februarie, în noile pavilioane expoziționale, B1 și B2.

Ajuns la cea de-a 39-a editie, evenimentul prezintă publicului larg cele mai avantajoase pachete de vacanță către destinații fascinante din România și străinătate.

O simplă vizită la târg vă face cunoștință cu mii de oferte care promovează: turismul cultural, rural sau de business, cel de tratament, destinațiile exotice, croazierele și turismul de aventură.

Joi, 15 Februarie, 2018 - 14:53

Municipiul Mangalia şi staţiunile din sudul litoralului vor fi reprezentate şi în acest an la Târgul de Turism al României, organizat la Romexpo Bucureşti, în perioada 22-25 februarie.

Marţi, 13 Februarie, 2018 - 17:00

Întrucât numărul amatorilor de sporturi şi drumeţii montane este în continuă creştere şi iarna tocmai a venit, Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu intenţionează să creeze un cadru plăcut pentru cei ce doresc să se bucure şi de sezonul rece. Respectarea unor recomandări şi sugestii poate fi cheia unei vacanţe reuşite.

Odată cu venirea iernii, SPJ Salvamont Sibiu vine în sprijinul celor dornici de aventură sau sporturi montane de iarnă, cu un set de atenţionări şi recomandări menite să reducă riscurile de accidentare montană sau rătăcire.

SPJ SALVAMONT Sibiu 

Joi, 8 Februarie, 2018 - 16:15

Lara Fabian revine, dupa doi ani, la Cluj-Napoca, pe 29 martie, in cadrul turneului international de promovarea a noului sau album, Camouflage. Lara a inceput “Camouflage World Tour” pe 2 februarie 2018, in Statele Unite. In total, va sustine 40 de concerte, dintre care doua in Romania, iar ultimul va fi la Paris (Zenith), in iunie.

Miercuri, 7 Februarie, 2018 - 15:24
Wynn Resorts CEO steps down amid sexual misconduct storm

Under pressure casino mogul Steve Wynn has finally stepped down as Wynn Resorts CEO as damaging sexual misconduct claims continue to swirl around him.

 Wynn cites the 'negative publicity' making his continued participation as the head of the company untenable.

It is also thought the scandal has come at a high financial cost to Wynn, with his personal fortune lighter by more than $400 million.

Wynn's stock price initially plunged and Nevada's influential Gaming Control Board was the latest to start an investigation.

Miercuri, 7 Februarie, 2018 - 13:00

Romexpo vă așteaptă la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, care va avea loc între 22 și 25 februarie, în noile pavilioane expoziționale, B1 și B2.

Ajuns la cea de-a 39-a editie, evenimentul prezintă publicului larg cele mai avantajoase pachete de vacanță către destinații fascinante din România și străinătate.

O simplă vizită la târg vă face cunoștință cu mii de oferte care promovează: turismul cultural, rural sau de business, cel de tratament, destinațiile exotice, croazierele și turismul de aventură.

Subscribe to Turism