Vineri, 28 Iulie, 2017 - 11:38

Caravana Mişcarea face bine - powered by Dolce Sport şi susţinută de Telekom Romania soseşte la Mamaia, pentru ultima reprezentație din această vară. „Cea mai mare oră de sport” de pe litoral va fi găzduită în Piaţeta Perla, sâmbată, 29 iulie, între orele 9.00 - 21.00.  

Încă de la prima sa ediţie, în anul 2011, „Cea mai mare oră de sport” s-a bucurat de succes şi a devenit, de-a lungul timpului, cel mai mare eveniment de sport şi sănătate din România. În fiecare an, festivalul se desfăşoară pe parcursul verii, în Bucureşti, Braşov şi Mamaia, câte 12 ore în fiecare oraş.  

Vineri, 28 Iulie, 2017 - 11:26

În perioada 28-30 iulie, Innovation Travel şi Primăria oraşului Cernavoda reunesc, în cadrul “Festivalului Dunării”, circa 40 de touroperatori specializaţi pe incoming şi turism intern, jurnalişti şi bloggeri, pentru a se familiariza cu potenţialul rivierei constănţene a Dunării, în centrul căreia stă oraşul Cernavoda, “poarta Dobrogei”.

Joi, 27 Iulie, 2017 - 12:19

Corali Holidays, unul dintre principalii touroperatori specializaţi pe transport cu autocarul din România, a introdus cu succes, încă din anul trecut, o serie de circuite turistice în Republica Moldova.

Miercuri, 26 Iulie, 2017 - 18:14

Medicii veterinari oficiali din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, împreună cu inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor delegați care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017, au desfășurat în data de 25 iulie activități de control în 38 de unități de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare și comercializare a produselor alimentare pe litoral.

Miercuri, 26 Iulie, 2017 - 14:09

Miercuri, asociațiile ActiveWatch, CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică și Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ în România OPTAR, au lansat raportul Un an de petreceri și vorbe, în beznă, la Primăria Generală. Atașat găsiți raportul, precum și baza de date a HCGMB. 

Duminică, 23 Iulie, 2017 - 15:00

Ministerul Turismului a sancţionat cu amendă de 50.000 de lei şi a retras certificatul de clasificare pentru zece hoteluri din judeţul Constanţa şi unul din Caraş Severin, din cauza mai multor „deficienţe” constatate, precum instalaţii sanitare uzate, potrivit unui comunicat transmis de instituţie.

Sancţiunile şi retragerile de certificat au vizat hotelurile Naţional şi Unirea din Mamaia, hotelul Banat din Olimp, hotelurile Clăbucet, Romanţa, Bălea, Terra, Caraiman, Craiova şi Slatina din Neptun, judeţul Constanţa şi hotelul Cerna, Băile Herculane, din judeţul Caraş-Severin.

Vineri, 21 Iulie, 2017 - 16:56

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, desfășoară în perioada 13 iulie — 30 august 2017 în centrele de agrement proprii, activități tematice de petrecere a timpului liber, intitulate sugestiv 'Petrece, Vara la Mare'.

Activitățile propuse a se desfășura în centrele de agrement au ca obiective principale: petrecerea în mod sănătos a timpului liber și formarea de abilități și competențe civice pentru asumarea unui rol activ în societate.

Joi, 20 Iulie, 2017 - 17:36

Deși percepția Dubaiului ar putea evoca imaginile unui oraș sclipitor și futurist, trebuie doar să vezi dincolo de aparență pentru a descoperi contracultura sa înfloritoare și vibrantă. De la cafenelele excentrice și punctele cu alimente organice, până la galeriile ascunse și librăriile anticariat, aici este ghidul nostru alternativ al orașului: Dubai - pe drumul bătătorit.
MĂNÂNCĂ
1.    Comptoir 102 

Joi, 20 Iulie, 2017 - 14:07
Turkish Tourism Industry suffering under President Erdogan

Die Welt, a national German newspaper’s lead headline today is: “Germany is losing patience with Turkey.”  The German ambassador was recalled to Berlin, the German foreign minister Sigmar Gabriel interrupted his summer vacation to deal with the increasingly aggressive and hostile behavior by the Turkish president Erdogan, who is seen as using dictatorial methods to rule his country. Well-respected and known journalists are in jail accused of terrorism when reporting critical about the Turkish president.

Miercuri, 19 Iulie, 2017 - 11:19

Tradițiile și obiceiurile românești vor fi promovate la Roma- Italia, în perioada  22 – 24 iulie 2017. Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni) în parteneriat cu Asociația Socială Culturală Emigranți Români derulează proiectul „Festivalul românesc – schimb de cultură și tradiții”.

Miercuri, 19 Iulie, 2017 - 09:26

Noi va trebui să fim suportul din biotopul turistic, cu ce înseamnă drumuri, cu infrastructură, cu o administrație locală, prietenoasă și care lucrează împreună cu operatorii din turism, a declarat premierul Mihai Tudose, marți, la finalul unei întrevederi de lucru cu reprezentanții patronatului din turism.

Miercuri, 19 Iulie, 2017 - 09:23

Premierul Mihai Tudose a declarat marți seară, la Mamaia că trebuie găsită o soluție cu privire la fidelizarea angajaților care lucrează pe durata sezonului estival, lipsa forței de muncă fiind printre problemele semnalate de agenții economici de pe litoral.

Duminică, 16 Iulie, 2017 - 12:00

În fiecare an, pe timpul sezonului estival pe raza județului și în zonele montane se desfășoară multiple activități în spațiul public, la care participă numeroase persoane și se constată o creștere a numărului de turiști, fapt ce impune adaptarea misiunilor inspectoratului, astfel încât să fie realizată o capacitate corespunzătoare de acțiune și intervenție pentru asigurarea unui climat de normalitate și crearea condițiilor necesare creșterii gradului de siguranță a cetățenilor.

Duminică, 16 Iulie, 2017 - 11:54
Travel Trends Index: Int'l Travel to U.S. Continues Strong Showing Post-Executive Order

Visits to the U.S. from abroad grew again in May; both domestic and international travel remain strong, though with a future slowdown projected

WASHINGTON (July 5, 2017)—International travel continued to defy the expectations of many in May 2017, according to the U.S. Travel Association's latest Travel Trends Index (TTI), posting its 13th straight month of year-over-year growth.

Sâmbătă, 15 Iulie, 2017 - 14:03

În Munții Apuseni, Asociația pentru Păstrarea Liniilor Înguste din România exploatează două trasee feroviare turistice:

Crișcior — Brad ,jud. Hunedoara și la o distanță de 30 km de la Brad, Abrud — Câmpeni , jud. Alba.

Pe ambele trasee circulă exclusiv Locomotive cu abur.

Anul acesta, programul de circulație al Mocăniței pentru cele două trasee, a fost stabilit a fi disponibil turiștilor 4 zile pe săptămâna cu următorul program:

Duminică, 9 Iulie, 2017 - 17:19

Turiştii israelieni aduşi de Meidan Butnaru vor avea, în acest an, sejururi şi la Costineşti, în Azuga şi Bran În sezonul de vară, pentru city break-urile din Bucureşti, gradul de ocupare este de 100%, iar pentru Litoral, de 80% Meidan Butnaru a adus, până în prezent, în poziţia actuală de director comercial al touroperatorului israelian Meshek Wings, peste 130.000 de turişti israelieni în România

Miercuri, 5 Iulie, 2017 - 20:52
Travel Trends Index: Int'l Travel to U.S. Continues Strong Showing Post-Executive Order

Visits to the U.S. from abroad grew again in May; both domestic and international travel remain strong, though with a future slowdown projected

WASHINGTON (July 5, 2017)—International travel continued to defy the expectations of many in May 2017, according to the U.S. Travel Association's latest Travel Trends Index (TTI), posting its 13th straight month of year-over-year growth.

Luni, 3 Iulie, 2017 - 19:05

Schimbările pe care noul guvern le vrea de la 1 ianuarie 2018 în domeniul fiscal ar putea duce la falimentul a 90%  din agențiile de turism.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 22:24

China (chineză :中国; Pinyin Zhōnghuá Rénmín Gònghéguó Sunet ascultă), denumită oficial Republica Populară Chineză, este un stat independent situat în Asia de Est. Este țara cea mai populată din lume, cu o populație de peste 1.350.000.000 de locuitori.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 15:15

Dacă atunci când te gândești la Dubai, te gândești la cămile, înseamnă că n-ai văzut nimic încă. Descoperă iubitorul de animale din tine și pregătește-te să fii uimit de toate celelalte creaturi spectaculoase peste care poți să dai în acest peisaj urban.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 08:38

Bucură-te de o vară cu experiențe nemaipomenite, de pe 20 iunie până pe 12 august, la Dubai World Trade Centre
Modhesh, mascota etern zâmbitoare a Dubaiului, a revenit în acțiune și va distra și în această vară copiii și familiile cu lumea ei proaspătă, interactivă și plină de imaginație. În acest an, Mhodesh World, una dintre cele mai populare destinații de educație prin distracție din regiune, revine cu mult mai multe lucruri de făcut, cu o întreagă gamă de activități, ce vor permite fiecărui vizitator să se simtă relaxat, bucuros, curios și, cel mai important, fericit! 

Duminică, 18 Iunie, 2017 - 11:01
Chernobyl Exclusion Zone tourism: First hostel opens in radioactive wasteland

A new hostel in Chernobyl, Ukraine, offers a comfortable short-term stay in the exclusion zone built around the site of the worst nuclear incident in history. Plasma panels and free Wi-Fi are among the perks for the guests of the four-story building, a former dormitory.

More than 30 years after the 1986 disaster at Chernobyl nuclear power plant, hundreds of tourists are flocking to the site to get a firsthand impression of the scale of the incident, despite the remaining risk of radiation exposure.

Joi, 15 Iunie, 2017 - 11:59

Sâmbătă, 17 iunie 2017, Parcul Tineretului din București va fi gazda celei de-a șaptea ediții a Celei mai mari ore de sport, eveniment parte a campaniei naționale ”Mișcarea face bine”, powered by Dolce Sport și susținută de Telekom Romania.
 

Joi, 15 Iunie, 2017 - 11:49

În urmă cu 10-15 ani, Albania practic nu exista pe harta turistică a Europei. Începând cu 2007 asistăm la o creştere spectaculoasă pe segmentul de incoming: în 7 ani (2007-2014) s-a triplat numărul de înnoptări ale turiştilor străini, ajungând la peste 3,3 milioane în 2014. Şi acest număr urcă an de an.

Joi, 8 Iunie, 2017 - 10:28

În Dubai apare ceva luminos şi strălucitor în fiecare zi - de la spectacole de clasă mondială ale superstarurilor internaţionale până la deschirea de hoteluri somptuoase, oraşul este tot timpul pe radarul global. Cu toate că obiectivele turistice ale oraşului cum ar fi Palm Jumeirah şi Burj Khalifa sunt recunoscute în toată lumea, în ultimele luni oraşul a cunoscut un nou set de hotspoturi.
Mai  jos găsiţi detalii despre top 10 new entries care au creat zarvă mare în emirat şi ar trebui să fie pe lista “to-do” a fiecărui turist pentru 2017.

Miercuri, 31 Mai, 2017 - 18:48

De mai bine de un deceniu și jumătate, în această perioadă a anului traversez oceanul pentru a „debarca” într-una dintre marile metropole americane care găzduiește cel mai important eveniment de business turistic al anului: International Pow Wow - târgul de turism al Americii, în cadrul căruia 2300 de firme de specialitate încheie contractele anului viitor. Timp de trei zile cei peste 5000 de delegați prezenți trudesc în întâlniri bilaterale , pre-programate computerizat, pentru câte 20 de minute, încheind afaceri  în valoare de 4,7 miliarde dolari!

Marţi, 30 Mai, 2017 - 12:08

Opt din zece români din mediul urban (82%) spun că vor pleca în vacanţă în această vară, litoralul rămânând destinația preferată (32%), arată un studiu realizat de compania iSense Solutions. De asemenea, bugetul mediu alocat vacanței de vară a crescut anul acesta la 1.853 RON, față de 1.616 RON în 2016.

Duminică, 28 Mai, 2017 - 15:54

Clipe de groază pentru mai mulți turiști care coborau cu telecabina de la Bâlea Lac la Bâlea Cascadă.  7 oameni au fost răniți, dupa ce telecabina a intrat cu viteză în staţie şi s-a lovit de peron. Echipaje de pompieri, SMURD şi salvamontiști au intervenit locul accidentului.

Potrivit primelor informații, telecabina a rămas fără frâne și a intrat în mare viteză în stație și s-a lovit de peron. În total 15 persoane se aflau în telecabină, printre care și copii.

Sâmbătă, 27 Mai, 2017 - 19:58
Cel mai important târg de turism al anului reunește 2300 organizații din 70 de țări

U.S. Travel Association’s IPW is the travel industry's premier international marketplace and the largest generator of travel to the U.S. - it is NOT a typical trade show. In just three days of intensive pre-scheduled business appointments, more than 1,000 U.S. travel organizations from every region of the USA (representing all industry category components), and more than 1,300 international and domestic buyers from more than 70 countries conduct business negotiations that result in the generation of more than $4.7 billion in future Visit USA travel.

Marţi, 23 Mai, 2017 - 16:24

Dubai, stat component al Emiratelor Arabe Unite, reprezintă una dintre principalele destinaţii turistice externe ale românilor. Anul trecut, emiratul a fost vizitat de 51.000 de turişti din ţara noastră. Tocmai de aceea, este bine să cunoaştem obieciurile şi tradiţiile acestui emirat, mai ales că şi în perioada care urmează turiştii români aleg Dubai.

Subscribe to Turism