Marţi, 23 Mai, 2017 - 16:24

Dubai, stat component al Emiratelor Arabe Unite, reprezintă una dintre principalele destinaţii turistice externe ale românilor. Anul trecut, emiratul a fost vizitat de 51.000 de turişti din ţara noastră. Tocmai de aceea, este bine să cunoaştem obieciurile şi tradiţiile acestui emirat, mai ales că şi în perioada care urmează turiştii români aleg Dubai.

Sâmbătă, 13 Mai, 2017 - 11:34
Georgia wins: UNWTO elects Zurab Pololikashvili as secretary general. Good or bad news for world tourism?

​​​​​​UPDATE: Is this a good or a very bad day for the future of World Tourism? The large camp attending the Executive Council in Madrid from Georgia obviously had a great day in Madrid on Friday at the Melia Castilla Hotel. Champaign was flowing.

Zurab Pololikashvili, the candidate for the UNWTO Secretary General from Georgia was elected Friday afternoon as the next secretary-general. He received 18 votes in the second round in the Madrid election. In the first round, Georgia had 8 votes, Walter Mzembi from Zimbabwe 11 votes. Korea was third with 8 votes.

Luni, 1 Mai, 2017 - 09:17

În mod tradițional ziua de 1 mai este considerată ca fiind și debutul sezonului estival, iar anul aceasta vom avea cu această ocazie o minivacanță.

Pentru că ne dorim ca toți cei care merg pe munte ca loc de destindere să beneficieze de o atmosferă plăcută, venim cu următoarele recomandări.

Celor care se deplasează cu autovehicule: văile care pot fi abordate din valea Mureșului sau valea Gurghiului sunt deschise și practicabile.

Duminică, 30 Aprilie, 2017 - 15:31

Celebrul alpinist elvețian Ueli Steck a murit sâmbătă, la vârsta de 40 de ani, într-un accident care a avut loc pe muntele Everest, informează thehimalayantimes.com

Totul s-a întâmplat în apropiere de ”Camp II” de pe muntele Everest. 

Potrivit sursei citate, se crede că Ueli Steck, supanumit ”Swiss Machine” (”Maşina elveţiană”), a alunecat şi a căzut pe o pantă abruntă acoperită cu gheaţă.

Sâmbătă, 29 Aprilie, 2017 - 15:00

Aproape 200.000 de persoane au trecut prin punctele de trecere a frontierei în ultimele 24 de ore, valorile de trafic fiind mai mari, în perioada minivacanţei de 1 mai, cu aproximativ 59 la sută faţă de o zi obişnuită, arată Poliţia de Frontieră.

Potrivit unui comunicat de presă emis sâmbătă de Poliţia de Frontieră, în ultimele 24 de ore, traficul de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a fost de peste 199 200 treceri persoane, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară şi de aproximativ 55 300 treceri ale mijloacelor de transport.

Duminică, 16 Aprilie, 2017 - 12:38
The iron arm between the European Union and USA on new visa rules

Italy, a tourist source of great importance for US incoming tourism, registered a slow flow decline in 2016. This was the recurring theme of the USA-Italy Showcase, organized by US Commercial Service and the Visit USA-Italia Association, held in Naples. Italy is the fourth most important market in Europe and the twelfth internationally.

Vineri, 14 Aprilie, 2017 - 13:08

Primăria Municipiului Târgu Jiu a lansat ideea constituirii unei asociaţii a oraşelor care au primit, de-a lungul timpului, trofeul “Mărul de Aur” din partea Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism, FIJET World. Primarul municipiului, Aurel Popescu, a făcut această propunere cu ocazia unei dezbateri care a fost organizată în Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu Jiu şi care a avut ca scop identificarea unor modalităţi de promovare a oraşului de pe Jiu.

Marţi, 11 Aprilie, 2017 - 13:45

Vola.ro lansează oficial Local Escapes (www.LocalEscapes.ro), o platformă de rezervare de pachete turistice dedicată exclusiv vacanțelor în România. Prin acest concept nou, Vola.ro oferă turiștilor români acces la pachete de vacanță în România incluzând cazare în locații de top, mese, activități exclusiviste și servicii premium, la prețuri preferențiale.

Vineri, 7 Aprilie, 2017 - 11:08

Pentru prevenirea incidentelor în Masivul Montan Bucegi sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii din cadrul Posturilor Montane Peștera și Zănoaga recomandă turiștilor care se aventurează pe munte următoarele:

— înainte de a pleca în zona montană, informați-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starea vremii, condițiile climatice locale;

— plecați pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor și nu riscați să plecați singuri la drum;

Vineri, 7 Aprilie, 2017 - 09:45

Turiştii care achiziţionează până la 1 mai sejururi de 7 nopţi prin “Paradis Vacanţe de Vis” pe Litoralul românesc vor veni gratis cu avionul către mare.
Amintim că „Paradis Vacanţe de Vis”, cel mai important touroperator dedicat Litoralului românesc, a lansat, pentru acest an, în premieră, pachete turistice pentru Litoral care includ zbor dus/întors, transferuri, servicii de cazare şi/sau masă. 

Vineri, 7 Aprilie, 2017 - 07:44

Situată în sudul Italiei, în Peninsula Sorrentine, regiunea Campania, coasta Amalfi este una dintre cele mai frumoase porţiuni ale ţărmului Mării Tireniene, datorită peisajelor naturale spectaculoase şi localităților pline de istorie.

Joi, 6 Aprilie, 2017 - 18:28

În raportul global pentru anul 2017 dedicat competitivității turismului am căzut ca țară cu două poziții - de pe locul 66 în anul 2015, pe locul 68 în topul indicelui competitivității în turismul mondial, din 136 de țări analizate de către Forumul Economic Mondial. România are un indice agregat de 3,78 al competitivității în turism, la egalitate cu Omanul și Vietnamul, ne arată think-tank-ul INACO - Inițiativa pentru Competitivitate, într-un comunicat de presă.

Sâmbătă, 1 Aprilie, 2017 - 13:18

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a anunțat vineri, la Sibiu, că va face publică lista "neagră" a agențiilor de turism, rămase fără licență, fiind vorba de peste o mie de agenții.

"Vom face o bază de date pe care o să o dăm publicității. (...) Numai anul trecut, în 2016, s-a ridicat licența la aproape 1.200 de agenții de turism. Este o cifră destul de mare", a spus ministrul Turismului.

Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea, spune că s-a ridicat licența la agențiile de turism care nu îndeplineau criteriul de asigurare.

Miercuri, 29 Martie, 2017 - 14:03

Conform unui studiu realizat de portalul de rezervari online HotelGuru.ro in randul hotelierilor parteneri, 45,6% dintre respondenti au o viziune pozitiva cu privire la evolutia numarului de turisti care vor alege ca destinatie Romania, fata de anul trecut. Principalele servicii pe care cei mai multi dintre detinatorii de hoteluri le-ar imbunatati in anul 2017 sunt confortul camerelor (78,9%) si dezvoltarea zonei SPA din cadrul unitatilor de cazare.
Voucherele turistice, o resursa de crestere pentru hotelierii romani

Luni, 27 Martie, 2017 - 20:19
Travel To Mars? A New Rocket Can Make Fast Human Trips Possible, Researcher Says

Human space travel to Mars is largely considered a far off moonshot – though not entirely impossible – to the international scientific community, considering the entire trek would take years and could lead to radiation exposure, cancer and other medical risks.

Luni, 27 Martie, 2017 - 18:38
EU shoots down idea of free travel for teens

InterRail passes were initially designed for young passengers but are now available for all age groups. — Reuters picBRUSSELS, March 27 — The European Union today rejected a proposal to give all 18-year-olds free InterRail passes as too expensive, saying it would instead subsidise some travel for a few thousand students.

Up to 7,000 European students will get bus, train or plane tickets to any EU country under a plan unveiled by the European Commission, the executive arm of the 28-nation European Union. 

Marţi, 21 Martie, 2017 - 20:48
US Travel reacts to electronic devices ban on certain international flights

US Travel Association Executive Vice President for Public Affairs Jonathan Grella issued the following statement on the ban announced Tuesday by the Department of Homeland Security on some electronic devices in the cabins of certain international flights:

Sâmbătă, 18 Martie, 2017 - 13:00
În Poiana Braşov se va frige un vitel de 170 kg la petrecerea tradiţională

In cea mai mare parte a tarii, primavara si-a intrat deplin in drepturi, dar nu si la munte, unde iarna nu se da dusa.

Pe Valea Prahovei si in Poiana Brasov a nins abundent, iar partiile arata ca si cum acum ar veni Craciunul.

In Poiana Brasov, stratul de zapada s-a asternut peste cel vechi, care nu se topise, iar in Masivul Postavaru, omatul are chiar si un metru.

Astfel, weekendul se anunta unul de vis pentru amatorii de sporturi de iarna, dar si pentru hotelieri, care se bucura ca turistii inca vin in numar mare.

Vineri, 17 Martie, 2017 - 23:28
First European sex doll brothel closes, moves to new ‘mystery location’

Europe’s first sex doll brothel which opened last month in Barcelona has been forced to relocate after its lease was canceled in the apartment block where it operated.

The Lumidoll establishment which opened in February offering ‘appointments’ with one of its four life-like dolls at a rate of €80 an hour was forced to move to a new mystery location, reported Spanish newspaper, El País.

Vineri, 17 Martie, 2017 - 10:49

Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective *) în trimestrul IV 2016 a fost de 540,8 mii, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 1305,6 milioane lei, informează Institutul Național de Statistică.
•    În anul 2016 numărul de  turişti nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective a fost de 2469,9 mii, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 5922,5 milioane lei.

Joi, 16 Martie, 2017 - 20:07

Reprezentanții celor mai importante instituții şi organizaţii din turismul românesc au decis, la unison, că turismul de incoming trebuie să devină un motor economic al României, ca parte a strategiei de dezvoltare pe termen mediu și lung a țării noastre, iar măsurile de revigorare a turismului sunt necesare atât din partea instituțiilor statului implicate, cât și din partea operatorilor economici.

Joi, 16 Martie, 2017 - 14:31

În 2016 am asistat pentru prima dată la "Mobile Moment" pe piața de travel, conform MoLoSo, agenția digitală care oferă servicii de marketing online. Acest lucru înseamnă că numărul de căutări de pe dispozitivele mobile l-a depășit pe cel de căutări de pe Desktop.

Luni, 13 Martie, 2017 - 20:29

Italia.

Luni, 13 Martie, 2017 - 20:06

12 reguli ale lui Anthony Bourdain pe care trebuie să le ştii când mergi la restaurant.

Luni, 13 Martie, 2017 - 09:40
ITB Berlin 2017: Disappointment among many exhibitors

Messe Berlin had been circulating press releases indicating record participation numbers, however many ITB exhibitors were disappointed at ITB 2017 in Berlin this year.

The largest travel industry event in the world had record visitors from Berlin on public visiting days, but business on trade days appeared to be more quiet.  On Thursday many exhibitors and visitors left Berlin early due to an airport strike canceling almost every flight leaving from both airports in Berlin.

Taxi drivers told eTN business is by far less compared to years before.

Sâmbătă, 11 Martie, 2017 - 12:56
Dark side of Thailand Tourism: Swiss, French and German pedophile abuse of Thai boys

The dark side of Tourism was well organized by Swiss, German and French precision. A Swiss man has been accused of abusing more than 80 boys in Thailand, some of whom were as young as nine, authorities said, adding that he had recruited the children to make pornographic photos, while molesting and pushing some into prostitution.

Vineri, 10 Martie, 2017 - 21:44
UNWTO chief: We have a problem with innovation and thinking outside the box

Dr. Taleb Rifai, Secretary General of the UNWTO, was unequivocal about the situation in the travel sector: “We have a problem with innovation and with thinking outside the box“, he said at ITB Berlin, and briefly outlined how the tourism industry should react to the new P2Ps and platforms on offer: “We should not fight them, because they contain many positive elements, but we should know how to deal with them“, explained Rifai, who pointed out that these are commercial services offered via digital platforms, and not a case of unpaid exchanging or sharing.

Marţi, 7 Martie, 2017 - 19:47
US Travel Association reacts to new Trump travel ban

The new scaled down travel ban signed by President Trump will ensure 'there should be no surprises' this time round.

Dubbed 'Muslim Ban 2.0' by critics, it has spared citizens of Iraq this time and everyone who already has a valid visa, even nationals of blacklisted countries Sudan, Syria, Iran, Libya, Somalia, and Yemen.

This executive order comes into effect in 10 days.

The US Travel Association has welcomed the revisions but says it still does not address the likely damage to the economy a perceived Muslim travel ban will cause.

Luni, 6 Martie, 2017 - 19:43

Despre aur toata lumea stie ca este un bun comun aici, nu este casa care sa nu aiba o zestre consistentă din acest metal prețios. La căsătorie, femeile primesc aur ca dar de nunta. Însă pentru un turist e o excentricitate sa vada atita aur adunat la un loc ... Iar cel mai fain loc pentru gold shopping este Piața de Aur (Dubai Gold Souk), din centru.

Luni, 6 Martie, 2017 - 19:31

ALEXANDRIA - Egipt.

Subscribe to Turism