Vineri, 23 Februarie, 2018 - 17:00

Pe insula Lanzarote, din Arhipelagul Insulelor Canare, s-a deschis oficial primul muzeu subacvatic de sculptură din Europa.

Muzeul Atlantic a fost proiectat de artistul britanic Jason deCaire Taylor la o adâncime de aproximativ 15 metri în ocean şi conţine statuete sculptate de el, întruchipând refugiaţi sau turişti care, prinşi în mrejele oceanului, devin, treptat, parte din acesta.

Proiectul, a cărui amenajare a durat trei ani îşi propune să crească gradul de conştientizare a necesităţii de conservare a mediului şi să evidenţieze problemele ecologice marine.

Vineri, 23 Februarie, 2018 - 14:56
Turismul subacvatic a început să devină o atracție și pentru români

Pasionaţii de turism subacvatic vor putea face în această vară scufundări şi în Marea Neagră. Nave și submarine care sunt de zeci de ani în Marea Neagră vor putea fi observate şi explorate în premieră. O vizită în adâncuri va costa câteva zeci de euro, dar poate ajunge și la 100 de euro, pentru o zi.

Miercuri, 21 Februarie, 2018 - 12:48

Și în acest an Ținutul Secuiesc va fi promovat prin intermediul unui stand comun al județelor Harghita, Covasna și Mureș la târgul internațional de turism care se desfășoară în perioada 22-25 februarie la București. Oferta turistică a regiunii este întregită printr-o imagine vizuală comună și oferte turistice specifice. 
Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Harghita înființată de Consiliul Județean Harghita va fi prezentă la stand și va încerca să atragă în județul Harghita turiștii din capitală prin intermediul pliantelor și ofertelor turistice. 

Marţi, 20 Februarie, 2018 - 10:12

„Paradis Vacanţe de Vis”, cel mai important touroperator dedicat Litoralului românesc, participă cu stand la unul dintre evenimentele mult aşteptate ale turismului românesc - Târgul de Turism al României, ediția de primăvară. În perioada 22-25 februarie, în cadrul ROMEXPO Bucureşti, pe o suprafaţă de peste 13.000 mp, îşi vor expune ofertele aproximativ 270 de participanți din 15 ţări, fiind aşteptaţi circa 25.000 de vizitatori, în căutare de noi destinaţii şi oferte de vacanţă.

Joi, 15 Februarie, 2018 - 20:50

Romexpo vă așteaptă la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, care va avea loc între 22 și 25 februarie, în noile pavilioane expoziționale, B1 și B2.

Ajuns la cea de-a 39-a editie, evenimentul prezintă publicului larg cele mai avantajoase pachete de vacanță către destinații fascinante din România și străinătate.

O simplă vizită la târg vă face cunoștință cu mii de oferte care promovează: turismul cultural, rural sau de business, cel de tratament, destinațiile exotice, croazierele și turismul de aventură.

Joi, 15 Februarie, 2018 - 14:53

Municipiul Mangalia şi staţiunile din sudul litoralului vor fi reprezentate şi în acest an la Târgul de Turism al României, organizat la Romexpo Bucureşti, în perioada 22-25 februarie.

Marţi, 13 Februarie, 2018 - 17:00

Întrucât numărul amatorilor de sporturi şi drumeţii montane este în continuă creştere şi iarna tocmai a venit, Serviciul Public Judeţean Salvamont Sibiu intenţionează să creeze un cadru plăcut pentru cei ce doresc să se bucure şi de sezonul rece. Respectarea unor recomandări şi sugestii poate fi cheia unei vacanţe reuşite.

Odată cu venirea iernii, SPJ Salvamont Sibiu vine în sprijinul celor dornici de aventură sau sporturi montane de iarnă, cu un set de atenţionări şi recomandări menite să reducă riscurile de accidentare montană sau rătăcire.

SPJ SALVAMONT Sibiu 

Joi, 8 Februarie, 2018 - 16:15

Lara Fabian revine, dupa doi ani, la Cluj-Napoca, pe 29 martie, in cadrul turneului international de promovarea a noului sau album, Camouflage. Lara a inceput “Camouflage World Tour” pe 2 februarie 2018, in Statele Unite. In total, va sustine 40 de concerte, dintre care doua in Romania, iar ultimul va fi la Paris (Zenith), in iunie.

Miercuri, 7 Februarie, 2018 - 15:24
Wynn Resorts CEO steps down amid sexual misconduct storm

Under pressure casino mogul Steve Wynn has finally stepped down as Wynn Resorts CEO as damaging sexual misconduct claims continue to swirl around him.

 Wynn cites the 'negative publicity' making his continued participation as the head of the company untenable.

It is also thought the scandal has come at a high financial cost to Wynn, with his personal fortune lighter by more than $400 million.

Wynn's stock price initially plunged and Nevada's influential Gaming Control Board was the latest to start an investigation.

Miercuri, 7 Februarie, 2018 - 13:00

Romexpo vă așteaptă la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României, care va avea loc între 22 și 25 februarie, în noile pavilioane expoziționale, B1 și B2.

Ajuns la cea de-a 39-a editie, evenimentul prezintă publicului larg cele mai avantajoase pachete de vacanță către destinații fascinante din România și străinătate.

O simplă vizită la târg vă face cunoștință cu mii de oferte care promovează: turismul cultural, rural sau de business, cel de tratament, destinațiile exotice, croazierele și turismul de aventură.

Duminică, 4 Februarie, 2018 - 12:43

Tot mai mulți turiști din Ungaria aleg România pentru zilele de vacanță. Destinațiile lor preferate sunt cele din Vestul țării, în special stațiunile și orașele balneoclimaterice.
Platforma de rezervări online HotelGuru.ro a înregistrat o creștere a numărului de turiști maghiari care aleg să își petreacă vacanța în România. Printre destinațiile lor preferate se numără orașele și stațiunile balneoclimaterice din vestul țării, precum Sovata, Praid și Rimetea. 

Vineri, 2 Februarie, 2018 - 09:15

În luna decembrie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât  sosirile cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat  creşteri  cu 10,5 % respectiv cu 11,5 %, informează un comunicat de presa al Institutului Naţional de Statistică.

•    Comparativ cu luna decembrie 2016, în luna decembrie 2017 la punctele de frontieră s-au înregistrat creşteri atât la sosirile vizitatorilor străini cu 26,7 % cât şi la plecările în străinătate ale vizitatorilor români  cu 15,7 %.

Joi, 1 Februarie, 2018 - 08:57

Jandarmii montani din Rodna au intervenit în această seară în sprijinul a trei bărbaţi care se deplasau din Bistriţa către Complexul Turistic Alpina Blazna.

Luni, 29 Ianuarie, 2018 - 20:51
River Seine rising threatening Paris tourist spots   

French capital was on full alert for flooding today as the River Seine swelled to 13 feet above is usual levels.

The river flowing through the Paris reached 19.2 feet on Monday morning.

Water levels are not expected to begin receding before Tuesday after weeks of heavy rain hit the area.

Paris regional authorities say the floods have already caused damage in 240 towns.

The flooding in the area has closed roads and schools.

Duminică, 28 Ianuarie, 2018 - 11:00

Meteorologii au anuntat, sambata, ca riscul producerii de avalanse in Muntii Fagaras si Bucegi la peste 1.800 de metri altitudine este de gradul patru pe o scara de la unu la cinci, fiind "risc mare". Pe creste s-au format cruste subtiri de gheata, cu rezistenta scazuta, iar avalansele se pot declansa si la incarcari slabe sau spontan.

Potrivit meteorologilor, in Muntii Fagaras si Bicegi, la peste 1.800 de metri altitudine, riscul producerii de avalanse este mare, fiind risc de gradul patru pe o scara de la unu la cinci.

Sâmbătă, 27 Ianuarie, 2018 - 09:50
U.S. Travel reacts to Trump’s Davos comments

U.S. Travel Association President and CEO Roger Dow issued the following statement reacting to President Trump’s comments at the World Economic Forum in Davos.

“We’ve been urging the president to proclaim America open for business, and we’re very encouraged that he did so on the world stage in Davos.

Duminică, 21 Ianuarie, 2018 - 18:29

Editia de primavara a Targului de Turism al Romaniei va avea loc in perioada 22-25 februarie 2018, in noile pavilioane expozitionale – B1 si B2 ale Romexpo!
 
Sectorizarea editiei de primavara 2018:

Pavilion B1 – Promovare Romania: promovarea zonelor turistice din Romania prin intermediul: Ministerului Turismului, Administratiilor Publice Locale, Asociatiilor de Turism, Oficiilor de Turism, Consiliilor Judetene, Primarii 
Pavilion B2 – Agentii de turism, touroperatori, participari internationale, servicii turistice 
 
 
  

Luni, 8 Ianuarie, 2018 - 19:44

Conform unei analize Vola.ro, luna ianuarie este cea mai bună lună din an pentru achiziționarea unui bilet de avion sau a unui city break. Indiferent de perioada de călătorie dorită, prețul mediu la city break-uri este cu până la 60% mai mic dacă vacanța este achiziționată în luna ianuarie (indiferent de perioada de călătorie) și cu până la 50% mai mic pentru bilete de avion. Prețurile încep de la 16 euro / persoană pentru un bilet de avion spre o destinație europeană populară și de la 109 euro / persoană pentru un city break de 3 zile. Toate prețurile includ taxele de aeroport.

Vineri, 5 Ianuarie, 2018 - 09:25

În luna noiembrie 2017, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent atât sosirile cât şi înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare, au înregistrat creşteri cu 8,0 % respectiv cu 7,1 %, informează un comunicat de presă al Institutului Național de Statistică.
Comparativ cu luna noiembrie 2016, în luna noiembrie 2017 la punctele de frontieră s-au înregistrat creşteri atât la sosirile vizitatorilor străini cu 29,0 % cât şi la plecările în străinătate ale vizitatorilor români  cu 19,6 %.

Marţi, 2 Ianuarie, 2018 - 19:00

Frontiera română a fost tranzitată de circa 2.145.000 de persoane, din care 975.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 1.170.000 pe sensul de intrare, între 18 decembrie şi 1 ianuarie, fiind, astfel, înregistrată o creştere cu 15% faţă de o perioadă de timp similară, anunţă Poliţia de Frontieră.

Duminică, 31 Decembrie, 2017 - 18:30

Este stare de alertă între autorităţi după ce 135 de turişti au rămas blocaţi la Cabana Babele. Oamenii au rămas pe munte după ce telecabina care urma să-i transporte înapoi, în oraş, s-a defectat.

Jandarmi din judeţele Argeş, Prahova şi Dâmboviţa au fost mobilizaţi de urgenţă şi intervin pentru a-i salva pe cei peste 100 de oameni.

Joi, 28 Decembrie, 2017 - 09:39

Jandarmii montani de la Postul Zănoaga au fost solicitaţi, ieri, 27 decembrie a.c., să intervină în sprijinul unei familii rămase înzăpezite cu autoturismul pe drumul ce face legătura între zonele Moroeni - Peştera.

Turiştii, soţ, soţie şi un bebeluş de 4 luni din Ilfov intenţionau să ajungă la un loc de cazare din zona Peştera.
La un moment dat, în zona Surle nu au mai putut continua deplasarea cu autoturismul, din cauza neechipării corespunzătoare şi a zăpezii depuse pe drumul principal. 

Vineri, 22 Decembrie, 2017 - 19:55

Numărul turiştilor români care aleg să meargă în vacanţă de Crăciun şi Revelion creşte în acest an cu 20-30% faţă de anul trecut, consultanţii în turism şi touroperatorii estimând că în acest an circa 300.000 de turişti vor alege destinaţiile interne, dar şi cele din străinătate.

Miercuri, 20 Decembrie, 2017 - 13:50

Conform unei analize Vola.ro, românii au ales pentru petrecerea sărbătorilor din acest an destinații europene consacrate, precum Londra și Roma, însă și-au îndreptat atenția și spre destinații mai puțin cunoscute, precum Lisabona, Cătănia – Sicilia și Bologna. Și destinațiile din România au fost solicitate, în special în perioada sărbătorilor. Orașe precum Timișoara, Cluj și Iași sunt în topul opțiunilor românilor.

Duminică, 17 Decembrie, 2017 - 11:43

Agenția de pelerinaje a Patriarhiei Române, Basilica Travel, în această perioadă organizează mai multe pelerinaje în Țara Sfântă, ce se desfășoară în condiții obișnuite, fără incidente care ar putea împiedica caracteristica acestor călătorii sau starea de rugăciune și profund duhovnicească a pelerinilor.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 13:23

Ministerul Turismului răspunde campaniei de dezinformare a populaţiei României, lansată în mass-media. 'Nu există pericolul că cetăţenii României să îşi piardă vacanţele sau banii plătiţi pe vacanţe pentru 2018 ! Acuzaţiile aduse în spaţiul public sunt nefondate şi false. Fondul de garantare vine în sprijinul consumatorului, nu în detrimentul lui. Fondul de garantare a fost conceput tocmai pentru a elimina pericolele de pe piaţa turistului, pentru a nu mai exista falimente răsunătoare care lasă românii fără vacanţele plătite.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 09:52

În perioada 1.I-30.IX.2017, turiştii nerezidenţi sosiţi în România au cheltuit în medie 2159,8 lei/persoană, informează un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică

Miercuri, 13 Decembrie, 2017 - 09:40
AGENTIILE DE TURISM SOLICITA RASPUNSUL SI COOPERAREA AUTORITATILOR

Forma ambiguă în care este redactat Proiectul de lege privind activitatea de comercializare a pachetelor de servicii turistice,  propus adoptării în Camera Deputaților a produs panică printre agențiile de turism românești. Într-o petiție semnată de zeci de firme autohtone in doar cateva ore de la publicarea ei,  adresată Președintelui României se reclamă neclaritătile din obiectul și conținutul legii ce ar putea pune în dificultate atât siguranța turistului cât și stabilitatea prestatorilor interni și externi. 

Duminică, 3 Decembrie, 2017 - 19:10

Având în vedere atenționarea meteorologică de ninsori abundente, precum și pentru prevenirea incidentelor în Munții Bucegi sau a limitării efectelor în cazul producerii acestora, jandarmii din cadrul Posturilor Montane Peștera și Zănoaga recomandă turiștilor care se aventurează pe munte următoarele:

înainte de a pleca în zona montană, informați-vă asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starea vremii, condițiile climatice locale;

plecați pe munte doar cu echipament adecvat, lanternă, rucsac, trusă de prim-ajutor și nu riscați să plecați singuri la drum;

Miercuri, 29 Noiembrie, 2017 - 13:39

Ministerul Turismului anunță lansarea procedurilor de licitație publică pentru achiziționarea serviciilor de amenajare a standurilor, în vederea participării la târgurile și manifestările internaționale, acolo unde, conform Ordinului Ministrului nr. 1111, din data de 06.11.2017, România va fi promovată pe parcursul anului 2018 ca destinație turistică.

Subscribe to Turism