Vineri, 13 Aprilie, 2018 - 19:00

Sâmbătă, 14 aprilie 2018, începând cu ora 9.00, Filiala Teritorială Constanţa a Colegiului Psihologilor din România, în parteneriat cu Universitatea “Ovidius” – Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei şi Universitatea “Andrei Şaguna” – Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Comunicării, organizează, la Hotel Flora din staţiunea Mamaia, prima ediţie a Conferinţei “Psihologia în context multicultural”.

Vineri, 13 Aprilie, 2018 - 17:17

Vineri, 13 aprilie 2018, Universitatea Spiru Haret a participat la întâlnirea de lansare a proiectului HEInnovate Romania, întâlnire organizată de Ministerul Educației Naționale împreună  cu Comisia Europeană și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD).

În cadrul întâlnirii au fost prezentate rezultatele unui studiu întreprins de  Junior Achievement Romania privind antreprenoriatul universitar, studiu la care Universitatea Spiru Haret, prin centrul USH Pro Business, a contribuit cu procesul de autoevaluare.

Miercuri, 11 Aprilie, 2018 - 18:00
Scrisoare de protest a prof.univ.Mircea Dumitru și Marian Preda

Scrisoare de protest semnată de prof. univ. dr. Mircea Dumitru, rector al Universităţii din Bucureşti şi de prof. univ. dr. Marian Preda, preşedinte al Senatului Univerisăţii din Bucureşti referitoare la cifra de şcolarizare repartizată de Ministerul Educaţiei pentru anul universitar 2018-2019.

 

Marţi, 3 Aprilie, 2018 - 16:20

În perioada 29-31 Martie 2018, în cadrul Academiei Forţelor Aeriene "Henri Coanda", s-a desfăşurat a 20-a ediţie a Sesiunii Ştiinţifice Studenţeşti "COMMUNICATING ACROSS CULTURES"AFASTUD 2018.

Sâmbătă, 31 Martie, 2018 - 08:11
Mai rău ca la simularea de anul trecut

Mai putin de 40 la suta din elevii claselor a XI-a si a XII-a care au sustinut saptamana trecuta simularea examenului de Bacalaureat au obtinut medii peste 6, nota minima pentru a lua examenul, potrivit Ministerului Educatiei Nationale (MEN).

Cea mai mica rata de promovare la clasa a XII-a fost inregistrata in judetul Ilfov, iar cea mai mare in Iasi, in timp ce la clasa a XI-a cei mai putini elevi cu medii de promovare au fost in judetul Giurgiu, iar cei mai multi in Cluj. In acelasi timp, 48 de elevi au avut medii de 10.

Joi, 29 Martie, 2018 - 18:17

Astăzi, 29 martie 2018, ambasadorul Georgiei în România, Excelența Sa Nikoloz  Nikolozishvili, s-a aflat alături de reperezentanții autorității locale Sector 6 la Liceul Tehnologic “Sfântul Antim Ivireanu”, din Cartierul Drumul Taberei.

În prezența directorului Administrației Școlilor Sector 6, Daniela Dumitru, a inspectorului școlar pentru managementul instituțional Sector 6, prof. Daniela Bădescu, a elevilor, cadrelor didactice și părinților, a avut loc ceremonia de înfrățire a acestei unități de învățământ bucureștene cu Liceul “Antim Ivireanu” din Georgia. 

Joi, 29 Martie, 2018 - 18:10

Echipa Facultății de Drept a Universității din București a câștigat locul 3 pe echipe (din 362 de echipe participante) la concursul Willem Vis, ediția a 25-a, care s-a desfășurat la Viena în perioada 24-29 martie 2018.

Joi, 29 Martie, 2018 - 17:31

17.260 de elevi care învaţă în şcolile şi liceele din Sectorul 1 vor beneficia de burse în cursul celui de-al doilea semestru al anului şcolar 2017/2018 potrivit Hotărârii Consiliului Local Sector 1 aprobată în ședința de astăzi. Este vorba despre patru categorii de burse: burse de performanţă, burse de merit, burse de studiu şi burse de ajutor social.

Cuantumul bursei de performanță este de 600 lei/lună/elev, iar cuantumul burselor de merit, de studiu și de ajutor social este de 300 lei/lună/elev. 

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 16:43

Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, alături de inspectorul școlar pentru managementul instituțional Sector 6, prof. Daniela Bădescu, și directorul Administrației Școlilor Sector 6, Daniela Dumitru, au participatastăzi la o dezbatere pe tema alimentației sănătoase a elevilor din clasele primare. 

Alături de cei peste o sută departicipanți, cadre didactice din școlile sectorului, au fost și douăspecialiste în nutriție: Ioana Topârceanu și Corina Dragomir, care au prezentat pe larg principiile care trebuie să stea la baza unei alimentații corecte și sănătoase a școlarilor. 

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 15:16

Tinerii europeni, printre care și elevi ai Colegiului Tehnic Decebal din Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinti, afirmă că existența mai multor oportunități de nvățare a limbilor străine prin călătorii și prin vizitarea unor situri culturale europene mai accesibile, precum și păstrarea culturii noastre prin gastronomia și artizanatul cu specific național pot constitui surse de inspirație, în încercarea de a descoperi diferite culturi și de a dobândi o mai bună înțelegere a patrimoniului nostru cultural comun.

Marţi, 27 Martie, 2018 - 14:30

În ultimele 6 luni, 160 de liceeni din 9 județe (Argeș, București, Iași, Ilfov, Prahova, Suceava, Vaslui, Vrancea) au lucrat alături de mentori Microsoft pentru a crea produse de tehnologie, de la jocuri complexe care i-au uimit pe specialiștii din industria de gaming, până la un sistem autonom low-cost de detectare și monitorizare a calității apei sau o aplicație de productivitate care vine în sprijinul elevilor, studenților și profesorilor, pentru a-i ajuta să-și organizeze mai bine timpul și prioritățile școlare. 

Luni, 26 Martie, 2018 - 18:14

În Anul Centenarului, Primăria Capitalei desfășoară, prin intermediul Bibliotecii Metropolitane București, Proiectul Basmul Unirii, menit să contribuie la dezvoltarea sentimentului de apartenență și unitate în rândul copiilor, facilitându-le acestora înțelegerea acestui moment istoric definitoriu pentru națiunea română.

Luni, 26 Martie, 2018 - 17:16

Comunitatea academică a Universității din București dedică un eveniment celebrării a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, sărbătorind, totodată, 100 de ani de la momentul la care compozitorul George Enescu a interpretat cunoscutele concerte de la Chișinău. 

Joi, 22 Martie, 2018 - 18:36

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, vă așteaptă în acest sfârșit de săptămână la o nouă ediție a evenimentului “Kids Club”. 
Pe 24 și 25 martie a.c., între orele 17:00 – 20:00, continuă la Plaza România (Rotondă), Bd. Timişoara nr. 26Z, proiectul artistic dedicat atât prichindeilor, cât și părinților și bunicilor.
Animatorii vor fi îmbrăcați în personaje din povești moderne și îi vor antrena pe cei mici în jocuri și concursuri interactive, cu scopul de a le stimula imaginația, creativitatea și îndemânarea.

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 16:52

În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Universitatea de Vest din Timișoara inițiază și dedică acestui an aniversar o nouă serie de conferințe. Acestea vor fi susținute de personalități ale vieții publice, care au făcut sau fac parte din Guvernul României. 

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 16:02

Primăria sectorului 1 anunţă că va construi un amfiteatru în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, destinat studenţilor şi tinerilor rezidenţi care se instruiesc în această unitate medicală.

Noul amfiteatru va avea 80 de locuri şi aici se vor desfăşura activităţi didactice, ştiinţifice şi medicale pentru toate clinicile universitare ale spitalului. Investiţia va fi realizată din bugetul local al sectorului 1, informează Primăria, prin intermediul unui comunicat.

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 15:16

Primăria Sectorului 2 vine în sprijinul părinţilor care nu au unde să-şi lase copiii în siguranţă, vineri, 23 martie 2018, pe perioada suspendării cursurilor, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile, oferindu-le, gratuit, 112 locuri în două centre ale Administraţiei Publice Locale a Sectorului 2.

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 14:56

În perioada martie- iunie 2018, Agenţia Naţională Antidrog (ANA) şi Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative (FICE România), desfăşoară proiectul pilot „Iniţiativa Şcoala Antidrog” în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 96 din Bucureşti.

Proiectul are ca scop dezvoltarea unui model de bune practici în domeniul prevenirii consumului de droguri în mediul şcolar, prin facilitarea participării elevilor la un set de experienţe (activităţi şi proiecte educaţionale formale şi nonformale, într-un mediu şcolar sigur).

Marţi, 20 Martie, 2018 - 19:23

La solicitarea Prim-Ministrului şi după consultarea cu reprezentanţi ai părinţilor, ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, a decis reconfigurarea calendarului privind olimpiadele şcolare.

Astfel, s-a finalizat programul detaliat pe zile privind organizarea şi desfăşurarea etapelor naţionale ale olimpiadelor şcolare pentru disciplinele Matematică, Fizică, Chimie şi Informatică (gimnaziu).

Reorganizarea calendarului a fost făcută pentru a da posibilitatea elevilor care s-au calificat la mai multe discipline să participe la etapele naţionale.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 15:59

Primarul General, Gabriela Firea, a analizat in aceasta dupa-amiaza, impreuna cu prefectul Capitalei, Adrian Petcu, cu reprezentantii ANM Bucuresti-Ilfov si inspectorul general al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Ionel Florian Lixandru, ultimele informatii emise de meteorologi, care anunta ninsori si intensificari ale vantului in Bucuresti si a decis ca vineri, 23 martie, gradinitele, scolile si liceele din Capitala sa fie inchise.

Luni, 19 Martie, 2018 - 16:42

În ziua de 19 martie 2018, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.a) teza întâi din Constituţie şi al art.11 alin.(1) lit.A.a) şi art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a pronunţat, în cadrul controlului anterior promulgării, asupra obiecţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii pentru înfiinţarea Liceului Teologic Romano-Catolic II. Rakoczi Ferenc, sesizare formulată de un număr de 66 de deputaţi, aparţinând grupurilor parlamentare al Partidului Naţional Liberal şi al Partidului Mişcarea Populară.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 10:38

Valoarea burselor studenţilor doctoranzi înmatriculaţi la studii universitare de doctorat, finanţate de la bugetul de stat, la forma de învăţământ cu frecvenţă, a fost majorată, începând cu luna martie, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa.

De la 1 martie aceste burse au fost majorate astfel: de la 1.450 de lei la 1.550 lei pentru studenţii doctoranzi înmatriculaţi în anii I şi II de studii; de la 1.680 de lei la 1.800 lei pentru studenţii doctoranzi înmatriculaţi în anii III şi IV de studii.

Joi, 15 Martie, 2018 - 17:12

Cea mai titrată şcoală de învăţământ superior din România, Universitatea Politehnica din Bucureşti va demara, sâmbătă , 17 martie, un nou program educaţional, gratuit, pentru toţi elevii aflaţi în ultimul an de studii din ciclul preuniversitar. 

Joi, 15 Martie, 2018 - 14:42

Doar 15,6% dintre millennials sunt de părere că absolvenții de universitate din țară sunt pregătiți pentru viața profesională. Cu toate acestea, 75% dintre studenții români își doresc să-și continue educația post-universitară, comparativ cu 39% în Europa Centrală și de Est, arată raportul Deloitte Primii pași pe piața muncii 2018, care descrie opiniile despre carieră, viață și educație a peste 5.700 de studenți și absolvenți de facultate de la universitățile de prestigiu din 14 țări din regiune.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 17:03

Muzeul Municipiului București vă invită joi, 15 martie 2018, ora 18.30, să participați la Conferința „Realități și psihanaliză” cu Alfred  Dumitrescu. Evenimentul are loc la Palatul Suțu (Bd. I.C. Brătianu, nr. 2).

Alfred Dumitrescu este psiholog, absolvent al Universității din  București (1989). Are peste 30 de ani de practică clinică, dobândită în  cabinetul de consultație prin practicarea psihoterapiei psihanalitice  individuale, de cuplu și de grup. Pe lângă activitatea clinică a  desfășurat permanent, în ultimii 25 de ani, și o activitate didactică și  formativă.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 17:18

În data de 14 martie, la Biblioteca Centrală a Universităţii Politehnica Timişoara încep cursurile de limba japoneză susţinute de Excelenţa Sa Kanji Tsushima, fostul ambasador al Japoniei în România. Anunţul a stârnit un interes uriaş din partea timişorenilor, peste 400 înscriindu-se încă din primele două zile, chiar dacă numărul de locuri era limitat la o grupă de 40 de persoane. Suprins de această adevărată avalanşă de înscrieri, fostul ambasador a acceptat să formeze două grupe de câte 100 de persoane fiecare, cu care să înceapă cursurile.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 16:31

Pe data de 25 martie 2018, profesorii Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București, încep o nouă sesiune de cursuri deschise publicului larg. Indiferent de vârstă sau pregătire, programul UNATC Alternativ – Școala de Duminică oferă tuturor șansa de a studia specializări din domeniul teatru și cinematografie într-un format de scurtă durată. Pentru al optulea an consecutiv, UNATC rămâne dedicat pasiunii pentru artă, oferind oricui șansa unei pregătiri intensive, într-un mediu academic de excelență. 

Marţi, 13 Martie, 2018 - 15:54

În perioada 21 - 23 martie, în cadrul Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu, vor fi organizate activităţi educaţionale, menite să contribuie la conştientizarea naturii prin intermediul jocului. Activităţile sunt adresate elevilor claselor 0 - VIII şi liceu.

Program de activităţi educative Earth Hour la Muzeul de Istorie Naturală:

Ca în fiecare an, Muzeul Naţional Brukenthal se alătură celei mai mari mişcări voluntare din lume - Ora Pământului. Tema anului 2018 este #Connect2Earth - este timpul să ne împăcăm cu natura.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 14:11

Conform previziunilor ONU, până în 2050, aproximativ 70% din populaţia lumii (peste 6 miliarde de oameni) va locui în zone urbane, faţă de 54% în prezent. Pentru a satisface nevoile acestei populaţii în creştere rapidă, este necesar să reînnoim oraşele astfel încât acestea să funcţioneze mult mai inteligent decât în prezent. Alimentarea cu energie durabilă, conceptele de mobilitate, un climat sănătos, sunt doar câteva dintre provocările care ne îndreaptă către proiectarea unor „oraşe inteligente” sau „oraşe ale viitorului”. 

Luni, 12 Martie, 2018 - 19:59

Elevii din Sectorul 3 mai au la dispoziție cinci zile, până pe 16 martie, pentru a se înscrie la cursurile și atelierele din cadrul programului „Pepiniera de Talente” (ediția a șasea), organizat și finanțat integral de Primăria Sectorului 3.

Reamintim faptul că elevii pot opta pentru înscrierea la următoarele activități: muzică, scriere creativă, teatru, fotografie, producție de film, public speaking, media, arte plastice, balet și sport. În cadrul programului „Pepiniera de Talente” se vor organiza chiar și ateliere de caligrafie și bune maniere.

Subscribe to Educație