Duminică, 21 Ianuarie, 2018 - 18:58

Asociația “Ține de Noi” împreună cu Fundația Hanns Seidel – România, în colaborare cu Coaliția pentru Educație și cu participarea Institutului de Științe ale Educației vă adresează invitația de a participa în data de 25 ianuarie 2018 la dezbaterea națională asupra noilor planuri cadru pentru liceu.

Sâmbătă, 11 Noiembrie, 2017 - 12:45

În perioada 7-13 noiembrie, Centrul de Teatru Educațional Replika derulează programul „Teatrul din carte. Educația lecturii participative” finanțat de ARCUB, prin programul „București Oraș participativ 2017”.

Sâmbătă, 11 Noiembrie, 2017 - 11:00

In 10 minute, un copil poate să își piardă încrederea în sine și în ceilalți, iar consecințele pe termen lung asupra dezvoltării emoționale și integrării sociale să fie extrem de grave. Sunt cele 10 minute de pauză, în care unu din patru copii din școlile românești este victimă a bullying-ului, în mod repetat.

Luni, 16 Octombrie, 2017 - 19:58

În octombrie, Ioana Macoveiciuc și Melania Medeleanu vor fi sursa ta de inspirație și  curaj pentru schimbarea de care ai nevoie. Ele vor ține două seminarii pe tema „Design Your Life”. Seminariile „Sun Talks” au ajuns deja la a opta ediție, sunt gratuite și se desfășoară în Sun Plaza.

Duminică, 15 Octombrie, 2017 - 15:45

Sute de oameni au manifestat sâmbătă în Capitală pentru a condamna violenţa împotriva femeilorAnual, mii de tinere cad victime partenerilor agresivi. Manifestanții au cerut introducerea în legislaţie a ordinului de restricţie provizoriu, care să fie dat imediat după producerea violenţei. Ei au avut un mesaj şi pentru femeile care devin victime: treceţi peste teamă şi ruşine şi cereţi ajutor!

Sâmbătă, 30 Septembrie, 2017 - 23:43

România este fericita câștigătoare a celei mai importante competiții de arhitectură sustenabilă din lume. Proiectul G53 a câștigat ”ACKNOWLEDGEMENT PRIZE 2017” în Gala LafargeHolcim Awards la Marsilia.

Un număr de 5.085 de proiecte din toată lumea au fost înscrise în concurs, iar România a câștigat un premiu în competiție pentru prima oară. Europa a reușit să câștige numai șapte premii până acum.

Miercuri, 30 August, 2017 - 11:51

Acești oameni în mod greșit au fost numiți indieni, deoarece exploratorii europeni au considerat că pământul descoperit de ei era India. A fost un popor care a trăit în armonie cu natura, și prin urmare, în ochii europenilor «civilizați», indienii păreau niște sălbatici înapoiați. Dar înțelepciunea acestor oameni este profundă, naturală și reflectă corect interacțiunea dintre om și natură.

Vineri, 14 Iulie, 2017 - 13:00

Mentori renumiți, dezvoltare personală, ateliere practice și proiecte impresionante

► Începând din 16 iulie, 300 de elevi din licee tehnologice și școli profesionale vor participa în Tabăra Meseriașilor din Țara lui Andrei, unde vor fi acordate și 40 de burse de studiu

► ENEL și City Grill s-au alăturat anul acesta ca parteneri ai Taberei Meseriașilor

► Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei face parte din „România Meseriaşă”, un program OMV Petrom de susţinere a educaţiei profesionale din România

Vineri, 14 Iulie, 2017 - 09:45
Peste jumătate dintre copiii din România se află în risc de sărăcie și excluziune socială

Peste 600 de copii din comunităţi defavorizate din Bucureşti şi alte 20 de judeţe din România, cu acces vulnerabil la educație, vor beneficia de educaţie preşcolară, în cadrul celor 30 de grădiniţe estivale deschise, din această săptămână, de Organizaţia Salvaţi Copiii. În prezent, puțin peste jumătate (51%) dintre copiii români frecventează grădinița, una dintre cauzele principale ale neparticipării fiind sărăcia, potrivit datelor Eurostat - EU-SILC, în condițiile în care impactul participării la învățământul preșcolar asupra rezultatelor ulterioare ale educației este crucial.

Miercuri, 12 Iulie, 2017 - 08:30

Lumea începe să se schimbe, iar timpul nu mai înseamnă bani, ci echilibrul nostru atât pe plan interior, cât şi pe plan exterior, a devenit prioritar. În fapt, în noua configuraţie socială, viitorul este câştigat nu de cei care au mai mulţi bani, ci de cei care vor deţine echilibrul, este de părere psihologul Alexandru Pleşea.

Marţi, 11 Iulie, 2017 - 15:00

Până la finalul anului 2018, Hope and Homes for Children va construi cu sprijinul Holcim, în București și Neamț, case de tip familial pentru copiii instituționalizați, ca parte a programului de închidere a centrelor de plasament din România.

Marţi, 11 Iulie, 2017 - 13:30

Pentru prima dată, Campionatul Național de Șah pe Echipe de Juniori vine în BUCUREȘTI, la Sala Apollo, 21-29 Iulie 2017. În mod fericit, la conferința de presă de la Hotel Caro, 20 iulie 2017, ora 10 se va sărbători și ZIUA MONDIALĂ A ȘAHULUI. 

Vor fi trei întreceri pe echipe oficiale: “șah-classic”, “șah-rapid” și “șah-blitz”, plus o competiție a vedetelor și partenerilor!

Prima mutare a fiecărei runde va fi efectuată de către o persoană publică (business, politică, sport, lumea artistică).

Marţi, 11 Iulie, 2017 - 11:00

Angajatii ascund incidentele de securitate in 40% dintre companiile din toata lumea, conform unui raport Kaspersky Lab si B2B International, “Factorul uman in securitatea IT: Cum fac angajatii companiile mai vulnerabile, din interior”. Avand in vedere ca 46% dintre incidentele de securitate IT sunt cauzate de angajati, in fiecare an, aceasta vulnerabilitate trebuie rezolvata din mai multe directii, nu doar prin  intermediul departamentul de IT.

Cum sunt hackerii condusi pana la usa

Duminică, 9 Iulie, 2017 - 16:18

Liga Studenţilor (LS IAŞI) informează studenţii şi opinia publică asupra faptului că bursele studenţeşti promise pentru vara aceasta nu vor fi virate decât la finalul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, având în vedere că nu s-au alocat fonduri în acest sens, urmând ca acestea să fie disponibile abia după rectificarea bugetară din luna august.

Duminică, 9 Iulie, 2017 - 15:25

Copii și tineri din comunitățile românești din Madrid (Leganes, Brunete, Collado Villalba, Mejoda del Campo), Valencia (Torente) și Almeria - Spania s-au aflat în perioada 2-7 iulie 2017 în tabăra de spiritualitate și cultură românească de la Almeria.

      Cei prezenți au fost încântați că au avut ocazia să vorbească numai în limba română. Au apreciat faptul că au avut posibilitatea să lege noi prietenii, modul de comunicare şi relaţionare în cadrul atelierelor și au dorit să afle cât mai multe lucruri despre România.

Duminică, 9 Iulie, 2017 - 13:19

La Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală ,,Conacul Golescu Grant” din Sectorul 6 educaţia non-formală este promovată în fiecare an. Începând cu această vară, copiii din comunitate au la dispoziţie mai multe cursuri gratuite pentru a învăţa lucruri noi.

În sălile frumos amenajate, cei mici au de acum ocazia să participe la programe de dezvoltare personală, cursuri de matematică distractivă, învăţare eficientă, animaţie, educaţie muzicală sau alimentaţie sănătoasă.

Vineri, 7 Iulie, 2017 - 12:12

Educația este gratuită în România, dar numai pentru copii, părinții lor trebuie să "asigure gratuitate". Aceasta este teza halucinantă a ministrului Educației, Liviu Pop. "Educația e gratuită conform Constituției. În fapt, cineva trebuie să asigure această gratuitate.

Luni, 29 Mai, 2017 - 11:30

Al-Naslaa este o piatră gigantică, tăiată în două, care ascunde numeroase secrete ale istoriei omenirii. Aceasta se află într-​o​ zonă numită Tamya, din Arabia Saudită și ridică numeroase întrebări fără răspuns în rândul specialiștilor.

Marţi, 14 Martie, 2017 - 12:22

De foarte multe ori folosim termeni cu conotaţii religioase, fără a fi în stare să le pătrundem înţelesul şi să le discernem conţinutul de sorginte filozofică şi, desigur, cu pronunţat caracter evanghelic şi ecumenic. Sunt termeni pe care îi auzim în sferele elitiste ale societăţii fără să le înţelegem sensul. De aceea  am să abordez în acest articol câţiva termeni de asemenea natură încercând, pe cât posibil, să îi fac înţeleşi şi asimilabili, după cum urmează:

Creştinismul este mărginire transfigurată

Sâmbătă, 11 Martie, 2017 - 13:33
Smartphones will read and write better than 32 million Americans in next decade

 

While progress in improving human literacy rates has stalled since 2000 – leaving 758 million adults worldwide and 32 million Americans illiterate – a new report predicts that technological advances will soon enable over 2 billion smartphones to read and write. At the current rate of technological progress, devices and machines powered by AI and voice recognition software will surpass the literacy level of one in seven American adults within the next ten years.

Sâmbătă, 25 Februarie, 2017 - 13:45

În anul 2016, la nivel național s-au produs 20 de explozii urmate sau neurmate de incendiu, în urma cărora două persoane și-au pierdut viața, iar alte 16 au fost rănite. Cele mai multe dintre acestea (14), s-au înregistrat în mediul urban, iar restul situațiilor în mediul rural.

Joi, 9 Februarie, 2017 - 14:33

Universitatea de Vest din Timișoara își propune să investească, prin accesarea de fonduri europene, șapte milioane de euro pentru dezvoltare instituțională.

Luni, 9 Ianuarie, 2017 - 09:36

Lista actualizată a județelor în care cursurile vor fi suspendate în totalitate:

Luni, 9 ianuarie: Bacău, Olt, Iași, Neamț, Timiș, Galați, Maramureș, Brăila, Vaslui, Dolj, Suceava, Giurgiu, Teleorman, Botoșani, Buzău, Ilfov, Ialomița, Călărași, Constanța, Vrancea, Tulcea și Municipiul București

Marți, 10 ianuarie: Tulcea, Bacău, Olt, Iași, Neamț, Timiș, Galați, Maramureș, Dolj, Suceava, Botoșani, Buzău, Ialomița, llfov, Constanța, Vrancea și Municipiul București

Lista județelor în care cursurile vor fi suspendate parțial:

Vineri, 6 Ianuarie, 2017 - 10:41
Parintii isi vor vedea visul cu ochii cand vor primi, in sfarsit, alocatii europene!

Alocaţia pentru copii ar putea creşte de la 1 ianuarie 2017, potrivit unei propuneri legislative depusă la Senat.

Suma despre care este evorba e de 450 de lei și ar trebui împărţită 30% pentru îmbrăcăminte, 30% pentru alimente, 25% pentru cărţi, computer sau echipament sportiv şi 15% pentru tabere sau excursii educaţionale, se precizează în actul normativ.

Iniţiatorii consideră că cei mici trebuie să simtă că statul este preocupat de viitorul lor, de educaţia, sănătatea şi bunăstarea lor.

Subscribe to Educație