Sâmbătă, 16 Decembrie, 2017 - 22:55

Înmormântarea Regelui Mihai, care a avut loc la Noua Catedrală din Curtea de Argeş, s-a încheiat în prezența a aproximativ 16.000 de oameni 

Au fost trase 21 de salve de tun şi a fost intonat imnul naţional, în onoarea fostului suveran.

Slujba a fost oficiată în vechea catedrală de IPS Mitropolitul Nifon, Arhiepiscop al Târgoviştei şi Exarh Patriarhal, IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, şi IPS Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale alături de un sobor de preoţi.

Sâmbătă, 16 Decembrie, 2017 - 18:39

Cortegiul funebru care însoțește sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai a ajuns la Gara băneasa unde s-a îmbarcat ăn trenul regal care il va purta spre Curtea de Argeș.

Sâmbătă, 9 Decembrie, 2017 - 11:19

Vineri, 8 decembrie 2017, a avut loc la Palatul Cotroceni Reuniunea de bilanț asupra rezultatelor Forumului Anual SUERD, Conferinței Consiliului Orașelor și Regiunilor Dunării și EUNET (Budapesta, octombrie 2017).

Cu această ocazie, Asociației Române pentru Smart City și Mobilitate, reprezentată prin Președintele asociației, domnul Eduard Dumitrașcu, i-a fost conferită Diploma de Excelență ”Integritate, Bună Guvernanță și Responsabilitate Socială în sectorul public, mediul de afaceri, academic și în cadrul societății civile” în cadrul ceremoniei.

Vineri, 8 Decembrie, 2017 - 19:30

  Într-o seară de vis, invitații speciali ai celei de-a 17-a ediții a Festivalului Brazilor de Crăciun au reușit să adune, pentru dreptul copiilor vulnerabili de a merge la școală, o sumă record: 673.700 de euro au fost strânși din licitația celor 30 de brazi creați special pentru acest eveniment și donați de către designeri celebri, dar și din biletele de tombolă și din sponsorizări.

Marţi, 5 Decembrie, 2017 - 17:08

Am aflat cu tristețe vestea încetării din viață a fostului suveran al României, Mihai I. Viața sa, într-un secol agitat, plin de violențe și de schimbări dramatice, nu a fost nici simplă, nici ușoară. Și-a făcut datoria cu onoare, a luat decizii determinante pentru viitorul țării, în condiții dintre cele mai dificile.

Luni, 4 Decembrie, 2017 - 13:49
Cel mai valoros și numeros club sportiv al unei companii din România

Pentru mulţi, „depăşirea propriilor limite” este doar o expresie. Pentru alţii, însă, înseamnă pasiune, reprezintă un reper sau chiar un mod de viaţă ori pur şi simplu plăcerea de face faţă unor noi şi noi provocări. Este ceea ce-i ghidează, de fapt, pe membrii clubului Catena Racing Team - cel mai numeros club polisportiv al unei companii din România.

Sportul practicat organizat în cadrul marilor companii nu este un concept foarte nou, dar este încă puţin dezvoltat şi mai ales mediatizat în România. Dincolo de efectele benefice asupra sănătăţii celor care îl practică, sportul corporatist – aşa cum este denumit – are în primul rând rolul de a dezvolta şi consolida spiritul de echipă, pe de o parte, şi pe cel competiţional, pe de altă parte.

Vineri, 1 Decembrie, 2017 - 19:02
Dintre foștii președinți au fost invitați doar Constantinescu și Băsescu

Liderii PSD - ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au fost prezenți vineri dimineață la ceremonia de la mormântul orașului necunoscut din Parcul Carol, iar apoi la parada militară de la Arcul de Triumf, însă nu alături de președintele Klaus Iohannis, căruia i-au refuzat invitația.

Cei doi s-au întâlnit la sediul ALDE, aflat chiar la Arcul de Triumf, unde au loc festivitatile de 1 decembrie, ei urmărind parada din mulţime.

Vineri, 1 Decembrie, 2017 - 18:51

La Kremlin în Moscova a avut loc tragerea la sorți a grupelor Cupei Mondiale 2018. Germania, deţinătoarea trofeului, va face parte din grupa F , alături de Mexic, Suedia şi Coreea de Sud. Rusia, ţara gazdă, este în grupa A, alături de Uruguay, Egipt şi Arabia Saudită. Campioana europeană Portugalia a fost repartizată în grupa B, cu Spania, Iran şi Maroc.

Componenţa grupelor este următoarea:

Grupa A: Rusia, Uruguay, Egipt, Arabia Saudită

Grupa B: Portugalia, Spania, Iran, Maroc

Grupa C: Franţa, Peru, Danemarca, Australia

Luni, 27 Noiembrie, 2017 - 11:04
„Promovarea unui înalt profil moral și profesional al notarilor publici este esențială”

Reales pentru un nou mandat de patru ani la conducerea Uniunii Naționale a Notarilor Publici, președintele Dumitru Viorel Mănescu a susținut, în fața celor peste 400 de delegați și invitați ai Congresului  XIV, desfășurat la Auditorium Pallady, o alocuțiune în care s-a referit la starea actuală a Uniunii și la perspectiva următorului interval:

Duminică, 26 Noiembrie, 2017 - 20:00
Discurs rostit la evenimentul de lansare a „Anului Centenar”, la Teatrul Național

Discursul ținut de președintele Senatului la lansarea „Centenarului României” de la Teatrul Național:

Duminică, 26 Noiembrie, 2017 - 15:00

Unul dintre cele mai importante evenimente pentru mediul academic timișorean s-a desfășurat în cursul serii de ieri, 25 noiembrie. Universitatea de Vest a celebrat excelența în cadrul celei de-a III-a ediții a Galei Premiilor UVT. Instituția a oferit un număr de 10 premii membrilor comunității sale care au contribuit în mod considerabil la creșterea prestigiului național și internațional.

Duminică, 26 Noiembrie, 2017 - 12:40

În data de 23 noiembrie 2017, Universitatea Titu Maiorescu din Bucureşti a decernat titlul „Doctor Honoris Causa” E.S. Dr. Herman Berkovits, Consulul Onorific al României în Israel. Ceremonia academică s-a desfăşurat în Aula Magna a Universității Titu Maiorescu, în prezenţa unui public format din reprezentanţi ai instituţiilor statului, ai vieţii politice şi ai Bisericii Ortodoxe Române, membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, personalităţi ale mediului public, oameni de cultură, cadre didactice universitare, cercetători, studenţi, mass-media.

Joi, 23 Noiembrie, 2017 - 18:44

Catena își exprimă regretul că una dintre cele mai importante actrițe pe care România a avut-o, draga noastră prietenă, Stela Popescu, a încetat din viață, la vârsta de 81 de ani. În urma unei colaborări de peste 15 ani, am descoperit în Stela Popescu un om cu un suflet de aur, o profesionistă desăvârșită, dedicată performanței. Toți colegii din Catena sunt profund marcați de această veste. Stela a iubit viața cu adevărat, a fost pentru noi un model de comportament, iar momentele petrecute împreună ne vor rămâne veșnic în amintire.

Luni, 20 Noiembrie, 2017 - 23:38

Președinția Agenției de Cooperare și Coordonare Turcă  (TİKA), cu ocazia Zilei Drepturilor Copilului sărbătorită începând cu 20 Noiembrie 1989, a pus la dispoziția Centrului  de Zi și Recuperare Harap Alb două vehicule special adaptate  care vor facilita pentru  transportul și  accesul la serviciile de terapie.

Luni, 20 Noiembrie, 2017 - 15:17
La Edelweiss „Magic of the Musicals Dinner”

Zeci de invitați au fost prezenți la Edelweiss „Magic of the Musicals Dinner”, eveniment de tradiţie organizat de HOSPICE Casa Speranței, în beneficiul copiilor și adulților care suferă de boli incurabile, aflați în îngrijirea fundației care sărbătorește în acest an 25 de ani de la înființare.

Luni, 20 Noiembrie, 2017 - 09:57
O vulpe - clientă la Carrefour

Daca la Opera din Brasov a avut loc in acest week-end Balul Mascat al Animalelor,organizat de prietenii animalelor,cu o rodnica activitate de doua decenii in protejarea animalelor,la supermarketul Carrefour din orasul de la poalele Tampei ,cumparatorii au avut parte de o alta surpriza si de ceva emotii.Fiindca o vulpe a intrat,ca orice client in magazin,dar fara carucior,si s-a oprit la raionul de cosmetice.Dupa cateva minute de adulmecari a plecat,probabil suparata ca n-a gasit parfumul preferat,pe usa de iesire a clientilor,fara sa -i deranjeze pe cumparatori,care,se intelege ca i-au acor

Sâmbătă, 18 Noiembrie, 2017 - 10:22

In fiecare sfârșit de an, Oxygen Events propune mediului bancar și de afaceri un reper memorabil: recunoașterea și premierea performanței. La 17 noiembrie 2017, Palatul Noblesse – o bijuterie arhitecturală, clădire monument istoric datând din 1881 – a găzduit cea de a 5-a ediție a evenimentului Lecții învățate & Gala Performanței 2017

Vineri, 17 Noiembrie, 2017 - 18:00
Organizat de Asociaţia Româna pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii din Cluj

Asociaţia Româna pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii Cluj a organizat la Cinematograful Mărăşti un simpozion dedicat aniversarii a 135 de ani de la naşterea celebrului aviator Aurel Vlaicu. Au sustinut prelegeri Gl. av. (r.) Iosif Rus, preşedinte naţional ARPIA, prof. Tudor Vasile si ing. Dan Antoniu, istorici ai aviaţiei române. Au fost prezentate filme documentare şi lansată cartea "Albumul Aurel Vlaicu", apărută sub egida ARPIA Cluj, la Editura Trend.

Liza panait - Kumbaya la final
Miercuri, 15 Noiembrie, 2017 - 13:22
Prezentarae de modă la Palatul Bragadiru

Mai mult de 500 de personalitati, clienti si admiratori au aplaudat in picioare minute in sir superbul spectacol KUMBAYA prezentat de Liza si Viorel Panait la Palatul Bragadiru in seara de 13 noiembrie 2017.

Luni, 13 Noiembrie, 2017 - 11:37
Invitat special - Ana Ștefania Andronic (BUZU)

O originală calatorie initiatica, printre teme din traditiile antice ale celor 5 continente (Australia, Africa, Asia, America si Europa), inclusiv cu 5 mirese reprezentative, toate avand insa viziunea si reinterpretarea creatoarei Liza Panait, este programată astăzi, la Palatul Bragadiru.

 

Luni, 30 Octombrie, 2017 - 11:34
Referitoare la poziția României față de situația din Catalonia

Domnului Teodor Meleşcanu,

Ministru al Afacerilor Externe al României.
Stimate domnule Ministru,

Vineri Catalonia și-a declarat independența în urma unui referendum în care 90% din votanți au ales independența la o prezență de 43% din totalul alegătorilor cu drept de vot. Menționez că la ultimele alegeri din România prezența la vot a fost de 39%.

Sâmbătă, 28 Octombrie, 2017 - 11:00

În noaptea de 28 spre 29 octombrie 2017, România revine de la ora de vară, care se aplică din ultima duminică a lunii martie, la ora Europei de Est sau Timpul Legal Român. Astfel, România va avea două ore avans faţă de timpul universal coordonat (UTC). Vom trece la ora oficială de iarnă, iar ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, la 04.00, care va deveni 03.00.

Joi, 26 Octombrie, 2017 - 19:51
Premiile au fost înmânate către doi dintre managerii de vârf ai Grupului, Lavinia Heihal şi Adriana Pârvu.

ICAP România, membră a ICAP Group, cel mai important grup de informaţii de afaceri din Sud-Estul Europei şi una dintre puţinele companii din Europa acreditate de Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Piete ca “Agenţie de Credit Rating” a organizat cea de-a doua ediţie a ceremoniei “True Leaders”.

 

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 12:00
Vernisaj în imagini

În data de 14 octombrie 2017 începând cu ora 11 admiratorii artistei Melania Adony au putut sa viziteze vernisajul de picturi intitulat "Schițe din suflet". La vernisaj artista s-a evidențiat printr-o notă de simplitate și eleganță ce oglindește atitudinea senină și trăirea interioară delimitându-se de cotidian prin puritate și profunzime spirituală.

Luni, 16 Octombrie, 2017 - 10:07

Decizia președintelui Klaus Iohannis de a participa sâmbătă la inaugurare unui teren privat de golf este aspru criticată în spațiul public. B1.ro a relatat că șeful statului s-a deplasat la evenimentul privat organizat de un afacerist controversat ce este apropriat de cercul Grupului PSD de la Cluj.

Duminică, 15 Octombrie, 2017 - 17:45

Piața Unirii – latura de Vest, singurul proiect din regiune înscris la ”Arhitectura Spațiului Public”

Bienala de Arhitectură Transilvania-BATRA 2017, care a avut loc la Cluj-Napoca în perioada 7 – 15 octombrie 2017, și-a desemnat aseară câștigătorii. Juriul, format din 5 specialiști de talie internațională (Borislav Ignatov – președinte, Georgeta Gabrea, Oana Simionescu, Pedro Ravara și Francesco Fresa) a avut de ales dintr-un total de 67 panouri la cele 8 secțiuni propuse.

Sâmbătă, 14 Octombrie, 2017 - 19:02

Comuna brasoveana Prejmer gazduieste in aceste zile un fel de weekendul recoltei.Prilej pentru harnicii prejmereni de a-si etala,dar,mai ales de a-si vinde o parte dintre produsele agricole agonisite peste an in propriile gospodarii.Asemenea manifestari,sau festivale,cum le-ar zice nea Vanghele,au loc in mai toate localitatile tarii.Sunt binevenite,de apreciat si de felicitat amfitrionii lor.

Numai ca,in dorinta unor edili de a fi cat mai originali,mai cu mot decat altii,unele actiuni si sarbatori campenesti sunt botezate cu denumiri ce starnesc cel putin zambete.

Marţi, 10 Octombrie, 2017 - 20:58
CATENA, FARMACIA INIMII, SUSȚINE CAMPIONII!

Duminică, 15 octombrie 2017, PAUL GEORGESCU va concura la Benidorm, Spania, în finala OCEANMAN (9,3 km), singurul Campionat Mondial Internaţional de Înot în Ape Libere

  • PAUL GEORGESCU – Cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren (14 septembrie 2016 – 54 km în 13h 36′)
  • PAUL GEORGESCU – Locul I în Cursa Regină” Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 de pe lacul Zürich (6 august 2017 - 26,4 km în 7h11′ 37”)

 

Vineri, 6 Octombrie, 2017 - 21:20
Minerul avea organele vitale strivite

 

Unul dintre cei doi mineri salvați după accidentul din subteran la mina Lupeni , care fusese adus la Spitalul Floreasca din Capitală, a decedat în această seară.

Medicii afirmă că acesta a murit din cauza faptului că avea organele vitale strivite.

Luni, 25 Septembrie, 2017 - 14:23

Fotografia arată un grup de migranți mergând spre

obiectivul final, acela de a trăi în Europa.

În grup sunt 7 bărbaţi şi o femeie. 

La o privire atentă, se observă un amănunt:

 bărbaţii sunt încălţaţi, pe când femeia este

desculţă. În plus, ea cară în braţe 2 din cei 3

copii care însoţesc grupul...

 

Subscribe to Evenimente