Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 12:00
Vernisaj în imagini

În data de 14 octombrie 2017 începând cu ora 11 admiratorii artistei Melania Adony au putut sa viziteze vernisajul de picturi intitulat "Schițe din suflet". La vernisaj artista s-a evidențiat printr-o notă de simplitate și eleganță ce oglindește atitudinea senină și trăirea interioară delimitându-se de cotidian prin puritate și profunzime spirituală.

Luni, 16 Octombrie, 2017 - 10:07

Decizia președintelui Klaus Iohannis de a participa sâmbătă la inaugurare unui teren privat de golf este aspru criticată în spațiul public. B1.ro a relatat că șeful statului s-a deplasat la evenimentul privat organizat de un afacerist controversat ce este apropriat de cercul Grupului PSD de la Cluj.

Duminică, 15 Octombrie, 2017 - 17:45

Piața Unirii – latura de Vest, singurul proiect din regiune înscris la ”Arhitectura Spațiului Public”

Bienala de Arhitectură Transilvania-BATRA 2017, care a avut loc la Cluj-Napoca în perioada 7 – 15 octombrie 2017, și-a desemnat aseară câștigătorii. Juriul, format din 5 specialiști de talie internațională (Borislav Ignatov – președinte, Georgeta Gabrea, Oana Simionescu, Pedro Ravara și Francesco Fresa) a avut de ales dintr-un total de 67 panouri la cele 8 secțiuni propuse.

Sâmbătă, 14 Octombrie, 2017 - 19:02

Comuna brasoveana Prejmer gazduieste in aceste zile un fel de weekendul recoltei.Prilej pentru harnicii prejmereni de a-si etala,dar,mai ales de a-si vinde o parte dintre produsele agricole agonisite peste an in propriile gospodarii.Asemenea manifestari,sau festivale,cum le-ar zice nea Vanghele,au loc in mai toate localitatile tarii.Sunt binevenite,de apreciat si de felicitat amfitrionii lor.

Numai ca,in dorinta unor edili de a fi cat mai originali,mai cu mot decat altii,unele actiuni si sarbatori campenesti sunt botezate cu denumiri ce starnesc cel putin zambete.

Marţi, 10 Octombrie, 2017 - 20:58
CATENA, FARMACIA INIMII, SUSȚINE CAMPIONII!

Duminică, 15 octombrie 2017, PAUL GEORGESCU va concura la Benidorm, Spania, în finala OCEANMAN (9,3 km), singurul Campionat Mondial Internaţional de Înot în Ape Libere

  • PAUL GEORGESCU – Cel mai rapid român care a traversat Canalul Mânecii fără costum de neopren (14 septembrie 2016 – 54 km în 13h 36′)
  • PAUL GEORGESCU – Locul I în Cursa Regină” Sri Chinmoy Marathon Schwimmen 2017 de pe lacul Zürich (6 august 2017 - 26,4 km în 7h11′ 37”)

 

Vineri, 6 Octombrie, 2017 - 21:20
Minerul avea organele vitale strivite

 

Unul dintre cei doi mineri salvați după accidentul din subteran la mina Lupeni , care fusese adus la Spitalul Floreasca din Capitală, a decedat în această seară.

Medicii afirmă că acesta a murit din cauza faptului că avea organele vitale strivite.

Luni, 25 Septembrie, 2017 - 14:23

Fotografia arată un grup de migranți mergând spre

obiectivul final, acela de a trăi în Europa.

În grup sunt 7 bărbaţi şi o femeie. 

La o privire atentă, se observă un amănunt:

 bărbaţii sunt încălţaţi, pe când femeia este

desculţă. În plus, ea cară în braţe 2 din cei 3

copii care însoţesc grupul...

 

Duminică, 10 Septembrie, 2017 - 10:42

O formatiune ciudata de nori a putut fi observata zilele trecute de pe insula Madeira, Portugalia. Fenomenul a avut ecou pe retelele de socializare, primind denumirea de „pumn al lui Dumnezeu”.

Cotidianul britanic Daily Mail scrie ca turistii si locuitorii micii insulite portugheze au fost impresionati cand pe cer au vazut „mana lui Dumnezeu”, sub forma unor nori ale caror culori iti furau privirea imediat.

Rogerio Pacheco, un blogger de 32 de ani, a publicat mai multe fotografii cu acesti nori bizari, iar postarile sale de pe blog au devenit virale imediat.

Duminică, 20 August, 2017 - 12:40

Din 24 august începe, la București și Sinaia, Festivalul Internațional „The International Grand Prix of Romania TROPHAEUM ARTIS CANTORUM”, organizat Muzeul Național „George Enescu” și de Centrul Rus pentru Știință și Cultură și coordonat de muzicologul Mihai Cosma.

Sâmbătă, 22 Iulie, 2017 - 19:50

Episcopul Corneliu al Huşilor, ierarh care face obiectul unei anchete în Biserica Ortodoxă Română după apariţia unor înregistrări video în care acesta ar întreţine relaţii sexuale cu un alt bărbat, a fost suprins sâmbătă, înainte de ora 16.00, pe aeroportul din Iaşi.

Vineri, 14 Iulie, 2017 - 14:32
25 de ani de la înființarea CNIPMMR

Sub egida celebrării a 25 de ani de la înființarea CNIPMMR, astăzi, 14 iulie 2017, a avut loc lansarea versiunii în limba română a lucrării "Carta Albă a IMM-urilor din România, 2017", ediţia a XV-a, editată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Marţi, 11 Iulie, 2017 - 10:39

În urmă cu 30 de ani, în anul 1987, data de 11 iulie a fost marcată în întreaga lume ca Ziua Mondială a Populaţiei. Această zi a fost aleasă şi declarată ca atare de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru că atunci populaţia lumii a atins pragul de 5 miliarde.

Este o dată simbolică şi de reflecţie asupra situaţiei generale a populaţiei de pe glob.

Luni, 10 Iulie, 2017 - 21:08

Augustin Buzura s-a născut pe 22 septembrie 1938, în comuna Berinţa din judeţul Maramureş.

A urmat liceul la Baia Mare şi a absolvit Facultatea de Medicină Generală din Cluj-Napoca (1964), cu specializare în psihiatrie. A fost redactor, secretar general de redacţie, redactor-şef al revistei "Tribuna" din Cluj, la care a debutat în 1960.

Vineri, 7 Iulie, 2017 - 09:16

La Direcţia de Paşapoarte din Bucureşti s-au strâns, joi, sute de persoane pentru a îşi obţine actele de călătorie. Situaţii similare au fost şi lunile trecute, reprezentanţii instituţiei recomandând oamenilor să îşi verifice din timp data exprimării paşapoartelor.

Joi, 22 Iunie, 2017 - 23:25
Corespondență specială de la Carmen Dinu 

Centrul orașului Bruxelles a fost cuprins de panica din cauza unei alerte cu bomba în seara asta. În Grande Place (zona centrala a orașului) s-au auzit bubuituri, politia a plecat în urmărirea unor suspecți care au aruncat petarde, iar toate persoanele aflate în piață au fost cuprinse de panica și au încercat sa găsească un adăpost, în special în restaurantele din zona. Patronul braseriei în care ne aflam a închis toate ușile și a interzis tuturor sa se apropie de geamuri.

Vineri, 16 Iunie, 2017 - 22:20
Premiera filmului "Măndiţa. Foşnet de mătase alba"

În prezenta unei delegatii a ARPIA (Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii) condusa de Gl. av. (r.). Iosif Rus, presedintele in exercitiu, a avut loc, vineri 16 iunie, la Cinematograful Marasti din Cluj-Napoca un eveniment in doua etape: Adunarea generala extraordinara a ARPIA Cluj, prilej cu care la sfarsit de mandat, presedintele (asociatiei) Cpt. cdr. av.

Luni, 12 Iunie, 2017 - 18:51

Cursa aeriană AF 1558 de la Paris, care era programata să aterizeze la ora 16,20 pe aeroportul Henri Coandă de la Otopeni, a ratat aterizarea la prima incercare. Venind, probabil, cu viteză prea mare, a înregistrat un șoc dur la contactul  cu pista, pilotul hotarând să redecoleze, pentru a evita un eventual derapaj -  cum avea să explice  pasagerilor.

Marţi, 30 Mai, 2017 - 09:46
Chaos in Moscow: 13 killed, over 70 injured by “unprecedented” mid-day storm

At least 13 people have been killed and over 70 more injured by a freak storm which ravaged through Moscow.

“The storm killed 11 people and 70 others have been seriously injured,” said Moscow’s Mayor Sergei Sobyanin on Monday. “The victims are receiving proper care,” he added.

Following the announcement, the deaths of two more people were confirmed; an 11-year-old girl who was killed as a tree fell on her, and a 57-year-old man who died after being hit by a windborne fence.

Miercuri, 10 Mai, 2017 - 16:33
SKOL Nepasteurizat este produsă local după o rețetă proprie, fără tratare termică, pentru a le asigura consumatorilor cel mai savuros și proaspăt gust de bere

Pentru generațiile de consumatori de dinainte de Revoluție anunțul „A sosit berea proaspătă” producea fiori de nerăbdare, într-o masă de consumatori care nu prea aveau de ales decât între berea abia scursă din instalații și cea veche, neplăcută la gust. Pe atunci berea pasteurizată era o raritate și prețul o făcea necompetitivă. Lucrurile s-au schimbat radical odată cu piața liberă, iar berea proaspătă, netratată ca să reziste luni de zile, a devenit o atracție reală.

Vineri, 5 Mai, 2017 - 15:06
Delegația e condusă de Istrate Ștețco, secretar de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor

O  delegație a României participă la cea de-a 12-a sesiune a Forumului Națiunilor Unite privind Pădurile, care se desfășoară la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York, în perioada 1 – 5 mai. Delegația este condusă de domnul Istrate Ștețco, secretar de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor, care a avut o intervenție în deschiderea Forumului, prezentând declarația națională privind implementarea Planului Strategic al ONU privind Pădurile, pentru perioada 2017 - 2030.

Marţi, 2 Mai, 2017 - 09:36
Interviu de Ramona Vintilă preluat de pe site-ul QMagazine

Octavian Andronic: „Deșteaptă-te Românie! E timpul!”

Cunoscut jurnalist și caricaturist Octavian Andronic împlinește astăzi 71 de ani. Q Magazine îi urează La mulți ani!

 

Duminică, 23 Aprilie, 2017 - 20:02
Tennis captain Nastase accused of tormenting teenage player over virginity news

Retired US tennis player Pam Shriver has claimed Romanian Fed Cup captain Ilie Nastase repeatedly asked her if she was a virgin while she was still a teenager. The 70-year-old has not been respectful to women for a long time, according to Shriver.

“Whenever I saw him at any tournament he would ask me the same question,”Shriver, a finalist in the 1978 US Open at the age of 16, told the BBC.

Miercuri, 19 Aprilie, 2017 - 18:46

Ziua de munca (pentru că fostul președinte își respectă cu strictețe programul de lucru de la Fundație) a fost astăzi marcată de o vizită mai puțin obișnuita: dl Ion Iliescu l-a primit pe dl Kobayashi, un om de afaceri japonez care a venit în România special pentru a-l întâlni pe fostul președinte, cu care se cunoaște de mai bine de douăzeci de ani. Mai exact, din timpul unei vizite făcute de președintele român în țara Soarelui Răsare, când și-a pus semnătura pe decretul de numire al businessman-ului japonez în calitate de consul onorific al României în Japonia.

Sâmbătă, 15 Aprilie, 2017 - 19:02

Primarul General, Gabriela Firea: Invit cu drag toți bucureștenii la o plimbare „La pas pe Calea Victoriei”, unde Municipalitatea a organizat o serie de manifestări culturale speciale, cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Primarul General, Gabriela Firea, îi invită pe bucureșteni și turiști, în perioada 15-17 aprilie 2017, la evenimentul „La pas pe Calea Victoriei”, unde, timp de trei zile, vor fi întâmpinați cu diverse manifestări artistice de stradă, menite să însuflețească orașul.

Vineri, 14 Aprilie, 2017 - 08:29
„I am not Ghiță!” - a fost prima sa declarație

Inspectoratul General al Poliției Române a confirmat prinderea lui Sebastian Ghiță la Belgrad care s-a produs în urma colaborării dintre polițiștii mai multor țări din Uniunea Europeană. "În cursul acestei nopți a fost reținut inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian. În momentul depistării, acesta a prezentat documente false care aparțin unei țări din Uniunea Europeană.", a declarat purtătoarea de cuvânt a IGPR, Ramona Dabija la Realitatea TV.

Marţi, 11 Aprilie, 2017 - 13:12

Jurnalistul  și scriitorul spaniol David Espriu a anunțat că va scrie un roman care se bazează, în principal, pe fragmente și momente din viața celui mai gras om din lume, mexicanul Juan Pedro Franco.

Într-un interviu David Espriu a spus că, deoarece înainte de anul 2000 a abordat problema obezității morbide, în special în Europa,  în cele din urmă a decis să scrie un roman „care va fi foarte atractiv pentru cei afectați și pentru publicul general.“

Marţi, 11 Aprilie, 2017 - 10:16
Succes feminin românesc la MARATONUL de la POLUL NORD 2017!

 Prima participare a unei românce şi primul podium la cea de-a a XV-a ediţie a North Pole Marathon 2017, cel mai nordic maraton din lume, recunoscut de Guinness World Records!

SIMONA DUMITRESCU a întrecut-o pe campioana la maraton Kit Ching Yiu (Hong Kong), participantă la J.O. de la Rio de Janeiro 2016 (loc 39, cu Record Naţional)

 

Joi, 9 Martie, 2017 - 16:32

Prin Legea nr. 247/2011, data de 9 martie a fost declarată Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989, aceeaşi zi în care creştinii ortodocşi sărbătoresc pomenirea celor 40 de mucenici.

Joi, 2 Martie, 2017 - 06:05
2022 Gay Games XI host city shortlist announced

The 2022 Gay Games XI host city shortlist vote by the Federation of Gay Games (FGG) General Assembly took place 28 February 2017, one year after the bid process was announced. The shortlisted host cities are Guadalajara (MEX), Hong Kong (CHN), and Washington, D.C. (USA)

Site inspections are the next steps in the bid process: May 2017. The final vote for the next Gay Games host will take place October 2017 at the FGG’s Annual General Assembly meeting in Paris, France.

Duminică, 26 Februarie, 2017 - 11:33
Mardi Gras Parade New Orleans turns into a nightmare Saturday night

Tourism and Mardi Gras: The New Orleans Carnival is one of the biggest tourist events in the Louisiana city in the United States. Tonight for some the New Orleans Mardi Gras turned into a nightmare when at least 28 people have been injured. According to a witness talking to local media, bodies were flying off the hood where the  truck plowed into Endymion crowd.

 A truck ran into tourists partying on the street during the parade in New Orleans.

The crash happened at the corner of Orleans and N. Carrollton avenues at around 6.45pm during the Endymion Parade.

Subscribe to Evenimente