Duminică, 22 Iulie, 2018 - 17:09

Potrivit reprezentaţilor ISU Cluj, sâmbătă seara în jurul orei 22,00 la numărul unic de urgenţă 112 a fost primit un apel care anunţa că o barcă se învârte în cerc pe lacul de acumulare Beliş-Fântânele, în apropierea barajului.

Căutările au fost efectuate în noaptea de sâmbătă spre duminică şi au fost reluate de dimineaţă împreună cu o echipă de scafandri de la ISU Arad. O echipă a Salvamont-Salvaspeo a sosit pentru a sprijini căutările la care se adaugă şi echipaje ale ISU Cluj.

Duminică, 22 Iulie, 2018 - 05:47

Starea celor doi bărbaţi răniţi în explozia de la Complexul Energetic Oltenia este GRAVĂ. 

Unul dintre bărbaţii răniţi în urma exploziei de la Complexul Energetic Oltenia a ajuns la Spitalul de Arşi cu arsuri de gradul II şi III pe 70% din suprafaţa corpului, starea sa fiind gravă, anunţă medicii. Cea de-a doua victimă a fost operată, însă va suferi alte intervenţii, fiind grav rănită.

Joi, 19 Iulie, 2018 - 19:00
Dacă „românii de pretutindeni” reconsideră cifra, se mai poate discuta...

Urmare a discuțiilor din spațiul public referitoare la solicitarea Federației Românilor de Pretutindeni privind organizarea unui miting în Piața Victoriei în data de 10 august 2018, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, face următoarele precizări:

 

Joi, 19 Iulie, 2018 - 18:00

Patru dintre edificiile reprezentative ale Bucureștilor, respectiv, Arcul de Triumf, Muzeul Național de Artă al României, Palatul Suțu - Muzeul Municipiului București și Comitetul Olimpic și Sportiv Român, vor fi iluminate în roșu, vineri, 20 iulie a.c., în intervalul orar 21.00 – 24.00, în semn de incluziune socială a persoanelor cu dizabilități intelectuale. Evenimentul marchează 50 de ani de când mișcarea Special Olympics luptă la nivel global pentru înlăturarea discriminării persoanelor cu dizabilități intelectuale și pentru crearea unei societăți incluzive.

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 10:20
Victimele sunt conștiente

Doi mineri au fost prinşi în subteran, miercuri, la cota 40, după ce tavanul unei galerii din mina Lupeni s-a surpat. Mai mulţi salvatori intervin pentru scoaterea victimelor de sub pământ.

Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara, face cunoscut  că primele informații arată că cei doi mineri prinși în subteran sunt conștienți.

Surparea s-a produs în jurul orei 8.00, la cota 40, la 3 kilometri de intrarea în mină.

Luni, 16 Iulie, 2018 - 16:33

În cadrul manifestărilor dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Centrul Cultural „Mihai Eminescu” organizează miercuri, 18 iulie 2018, la ora 18.30, la Galeria “2 Art” din sediul Primăriei Sectorului 2, evenimentul consacrat Regalității Române, pe timpul căreia s-a cucerit Independența și s-a creat România Mare: “Regii și Reginele României Independente și Întregite”.

Sâmbătă, 14 Iulie, 2018 - 10:13
Restricții în trafic

S-a dat startul Festivalului "B-Fit in The Street", care va colora Bucurestii timp de patru week-end-uri, dar va inchide si cateva artere de circulatie.

Traficul rutier va fi restrictionat, sambata, intre orele 22:00 - 22:30, pe doua tronsoane de pe Calea Victoriei si bd. Regina Elisabeta, pentru buna desfasurare a Festivalului "B-Fit in The Street".

Joi, 12 Iulie, 2018 - 18:00

Poliția Locală a Primăriei Sectorului 2 a primit Diploma de excelență din partea Agenţiei Naţionale Antidrog, ca o recunoaştere a contribuției deosebite și, pentru sprijinul acordat în lupta împotriva consumului și traficului ilicit de droguri.

Încă de la înfiinţarea sa, Poliţia Locală Sector 2 colaborează cu Agenţia Naţională Antidrog în toate activităţile pe care aceasta le desfăşoară în domeniul prevenirii, programelor, proiectelor și campaniilor de informare, educare și conștientizare a elevilor și a populației Sectorului 2 privind riscurile consumului de droguri.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 18:00

Un american care a primit 262 de scrisori s-a gândit sa concureze recordul mondial Guinness stabilit de un salajean din comuna Marca, care are 22.018 scrisori. Recordul mondial la categoria „cele mai multe scrisori primite într-o viata” (cele mai multe scrisori primite în întreaga istorie a omenirii), emise de prestigioasa si celebra recordurilor guinness din Marea Britanie, a fost acordata lui Gabriel Antoniu Lavrincic, nascut în satul Marca, judetul Salaj, Transilvania, România.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 15:00

Campania ,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”, desfășurată în cadrul parteneriatului dintre Procter&Gamble, PROFI și Crucea Roșie Română, s-a finalizat prin dotarea a 48 de maternități de stat din România cu 128 de pătuțuri noi și 10.450 de lenjerii de pat. Proiectul a debutat în luna iunie 2017, și a avut loc în două etape, menite să le ofere nou-născuților confortul necesar în primele zile de viață.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 13:00

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, însoțit de șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă, se vor afla, în perioada 10-12 iulie, la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 09:45

Doua persoane au fost spitalizate in stare critica dupa ce au fost expuse la o substanta necunoscuta in oraselul Amesbury, la mica distanta de Salisbury, locul unde, in luna martie, fostul spion rus Serghei Skripal si fiica sa ar fi fost fost otraviti, in urma unui presupus atac cu arme chimice.

Un barbat si o femeie, ambii in varsta de aproximativ 40 de ani, sunt spitalizati in Spitalul Districtual Salisbury, a anuntat Politia Wiltshire, potrivit site-ului cotidianului The Independent.

Sâmbătă, 30 Iunie, 2018 - 19:34

Vâlva stârnită de publicarea, de către Gabriel Oprea, a fotografiei în care îi strângea mâna bărbătește lui Barack Obama, suspectată de a fi fost trucată, ies la iveală și alte performanțe VIP ale fostul vicepremier, făcut celebru de o cină din sufrageria sa. Ultima  performanță o constituie o imagine în care Oprea o salută în același mod energic pe...Mona Lisa!

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 19:44

Studiul reprezinta o continuare a preocuparilor dezvoltate de catre Patronat, in ultimii ani, de a analiza principalele particularitati ale pietei muncii din Romania si de a evidentia domeniile pe care se poate sprijini dezvoltarea durabila a tarii noastre in domeniul angajarii si competitivitatii fortei de munca.

In ultimii 2 ani, PIAROM a urmarit indeaproape tendintele de evolutie ale principalelor industrii angajatoare din Romania, dar in egala masura si evolutia pietei muncii in sectoarele industriale in care capitalul autohton este predominant.

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 18:06

Domnul Lazăr Comănescu, consilier al Președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României, fost ministru al Afacerilor Externe și diplomat de carieră, a fost distins cu Legiunea de Onoare în grad de Ofițer, de către doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, în cadrul unei ceremonii care a avut loc luni, 25 iunie, la Reședința Franței.

Luni, 25 Iunie, 2018 - 10:33

Filarmonica „George Enescu” sărbătoreşte centenarul naşterii celebrului muzician american Leonard Bernstein. În serile de 28 şi 29 iunie 2018, ultimele două concerte simfonice ale stagiunii 2017-2018 vor fi  conduse de maestrul Christian Badea, unul dintre discipolii cei mai de seamă ai faimosului compozitor, dirijor, pianist şi pedagog.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 14:00

             
Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a participat vineri, 22 iunie, la slujba punerii pietrei de temelie a bisericii militare care va fi construită în incinta Ministerului Apărării Naţionale.
            Proiectul va fi realizat prin contribuția personalului M.Ap.N., cu sprijinul Asociaţiei militar-creştine Jertfă şi Slujire, şi se înscrie în seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri. 

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 11:41

Institutul Național de Administrație (INA) a organizat în data de 20 iunie 2018 conferința de deschidere a Programului de formare specializată „Academia de Leadership” (LAP).
Programul „Academia de Leadership” reprezintă o premieră pentru România, fiind organizat de Consiliul Europei (Council of Europe – CoE) pe parcursul a 10 ani, în 20 de țări și reunind aproximativ 300 de participanți.

Joi, 21 Iunie, 2018 - 09:21
„Un cerc în care ajung doar anumite informaţii selectate şi nu ajung şi informaţii care ar pune cât de cât oamenii pe gânduri să îşi dea seama că realitatea este mai complexă decât o văd ei”

 Alina Mungiu-Pippidi şi-a exprimat, în direct pentru Ştirile B1TV, îngrijorarea privind felul în care au ajuns protestele împotriva PSD, afirmând că vede în mulţimea un grup de persoane care doreşte doar să provoace incidente pentru a obţine o intevenţie în forţă a jandarmilor.

Miercuri, 20 Iunie, 2018 - 17:40

Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” organizează, în zilele de 21 și 22 iunie, Conferinţa Internaţională a Studenţilor CERC 2018. Deschiderea conferinţei va avea loc joi, 21 iunie 2018, în Aula Magna a instituţiei, începând cu ora 09.00.

Evenimentul are o largă reprezentare geografică naţională şi internaţională, studenţii provenind din cadrul a nouăsprezece universităţi militare şi civile din România şi din străinătate.

Marţi, 19 Iunie, 2018 - 17:15

Marele Picnic ShortsUP, ajuns la ediţia a cincea, va prezenta scurtmetraje, tururi ghidate, jocuri şi ateliere interactive, în Grădina Botanică timp de trei zile, între 27 şi 29 iulie, anunţă organizatorii.

Tema picnicului cinefil din iulie: "Ce ne uneşte şi ne separă în acelaşi timp? Ce ne face să acţionăm diferit de oameni cu care semănăm, dar identic cu băştinaşi exotici din sate al căror nume nu îl putem pronunţa?".

Şi anul acesta vor fi organizate tururi ghidate, coordonate de voluntarii de la Team Work, care vor explora vizual zone climatice diferite.

Luni, 18 Iunie, 2018 - 17:04

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) va acorda, marţi, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I", înalta distincţie de Doctor Honoris Causa preşedintelui Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Miroslav Lajcak.

Potrivit unui comunicat de presă al SNSPA, Miroslav Lajcak a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Comenius (Bratislava), a urmat un masterat în dreptul internaţional la Moscova şi a studiat la Centrul European "George Marshall" din Garmisch-Partenkirchen (Germania).

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 10:24
Putin to Russian women: You can have sex with World Cup tourists

Russia’s Vladamir Putin has responded to a call by Russia’s head of parliament’s committee for families Tamara Pletnyova deterring Russian women from having sexual relations with foreign tourists, who will come to the country during the 2018 FIFA World Cup.

Putin dismissed the call, as Russian women should have right to make their own decision. Putin’s spokesman Dmitry Peskov told reporters, “They can, perhaps, decide it on their own. They are best in the world.”

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 18:46

Dorna, în parteneriat cu organizația Salvați Copiii România, lansează consumatorilor săi o nouă provocare în cadrul campaniei Grijă pentru copii: aceea de a-și lua un #Jobdeosecundă în sprijinul copiilor născuți prematur! Campania Grijă pentru copii, care a ajuns, anul acesta, la cea de-a șasea ediție, susține lupta pentru viață a copiilor născuți prematur. Începând cu 2015, Simona Halep, jucătoare profesionistă de tenis aflată pe locul I în clasamentul feminin de tenis la nivel mondial, s-a alăturat acestei cauze, îndemnând la implicarea activă a fiecăruia dintre noi.

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 17:18
  • Propulsorul cu cinci cilindri, din nou lider la categoria sa de cilindri
  • Cel mai puternic motor cu cinci cilindri din producţia de serie generează 294 kW (400 CP) şi un cuplu de 480 Nm
  • Directorul pentru Dezvoltare Tehnică, Oliver Hoffmann: „Un simbol puternic al mărcii Audi”
Marţi, 12 Iunie, 2018 - 17:55
...și un onorariu de 145.000 euro! Dar nu i s-au rezolvat niște „probleme fiscale”...

In legatura cu informatiile aparute in presa, care citeaza afirmatiile facute de marea soprana Angela Gheorghiu, legate de distinctiile care i-au fost acordate, Primaria Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:
 
La propunerea Primarului General si prin votul consilierilor generali, doamna Angela Gheorghiu a primit titlul de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti in data de 11 septembrie 2017, in semn de apreciere si recunostinta pentru promovarea Bucurestiului si a Romaniei in lume.
 

Duminică, 10 Iunie, 2018 - 10:22
Anti-Iohannis, anti-Kovesi, anti-Statul Paralel

"Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie / Ţara mea de glorii, ţara mea de dor?”, spunea, sâmbătă seară, primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe scena amplasată în Piaţa Victoriei, în faţa a peste 150.000 de oameni veniţi din toate judeţele la mitingul PSD pentru "apărarea democraţiei şi a statului de drept". Manifestanţii au recitat împreună cu edilul - îmbrăcat în ie - versurile lui Eminescu.

Sâmbătă, 9 Iunie, 2018 - 08:29

Brigada Rutieră a Capitalei informează că circulația rutieră va fi restricționată, sâmbătă după-amiza, pe arterele principale din zona Pieței Victoria, unde va avea loc mitingul organizat de PSD.

Potrivit Brigăzii Rutiere, circulația va fi restricționată, începând de sâmbătă, de la ora 14.00, pe Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere.

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 15:07

În vestita Sală a Sfatului Ţării, unde era decisă Unirea Basarabiei cu Patria, a avut loc zilele trecute un eveniment de înaltă semnificaţie pentru cultura românească şi pentru neamul nostru, consfinţind unitatea şi strălucirea valorilor supreme care-i leagă pe români.

Subscribe to Evenimente