Sâmbătă, 22 Iulie, 2017 - 19:50

Episcopul Corneliu al Huşilor, ierarh care face obiectul unei anchete în Biserica Ortodoxă Română după apariţia unor înregistrări video în care acesta ar întreţine relaţii sexuale cu un alt bărbat, a fost suprins sâmbătă, înainte de ora 16.00, pe aeroportul din Iaşi.

Vineri, 14 Iulie, 2017 - 14:32
25 de ani de la înființarea CNIPMMR

Sub egida celebrării a 25 de ani de la înființarea CNIPMMR, astăzi, 14 iulie 2017, a avut loc lansarea versiunii în limba română a lucrării "Carta Albă a IMM-urilor din România, 2017", ediţia a XV-a, editată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Marţi, 11 Iulie, 2017 - 10:39

În urmă cu 30 de ani, în anul 1987, data de 11 iulie a fost marcată în întreaga lume ca Ziua Mondială a Populaţiei. Această zi a fost aleasă şi declarată ca atare de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru că atunci populaţia lumii a atins pragul de 5 miliarde.

Este o dată simbolică şi de reflecţie asupra situaţiei generale a populaţiei de pe glob.

Luni, 10 Iulie, 2017 - 21:08

Augustin Buzura s-a născut pe 22 septembrie 1938, în comuna Berinţa din judeţul Maramureş.

A urmat liceul la Baia Mare şi a absolvit Facultatea de Medicină Generală din Cluj-Napoca (1964), cu specializare în psihiatrie. A fost redactor, secretar general de redacţie, redactor-şef al revistei "Tribuna" din Cluj, la care a debutat în 1960.

Vineri, 7 Iulie, 2017 - 09:16

La Direcţia de Paşapoarte din Bucureşti s-au strâns, joi, sute de persoane pentru a îşi obţine actele de călătorie. Situaţii similare au fost şi lunile trecute, reprezentanţii instituţiei recomandând oamenilor să îşi verifice din timp data exprimării paşapoartelor.

Joi, 22 Iunie, 2017 - 23:25
Corespondență specială de la Carmen Dinu 

Centrul orașului Bruxelles a fost cuprins de panica din cauza unei alerte cu bomba în seara asta. În Grande Place (zona centrala a orașului) s-au auzit bubuituri, politia a plecat în urmărirea unor suspecți care au aruncat petarde, iar toate persoanele aflate în piață au fost cuprinse de panica și au încercat sa găsească un adăpost, în special în restaurantele din zona. Patronul braseriei în care ne aflam a închis toate ușile și a interzis tuturor sa se apropie de geamuri.

Vineri, 16 Iunie, 2017 - 22:20
Premiera filmului "Măndiţa. Foşnet de mătase alba"

În prezenta unei delegatii a ARPIA (Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii) condusa de Gl. av. (r.). Iosif Rus, presedintele in exercitiu, a avut loc, vineri 16 iunie, la Cinematograful Marasti din Cluj-Napoca un eveniment in doua etape: Adunarea generala extraordinara a ARPIA Cluj, prilej cu care la sfarsit de mandat, presedintele (asociatiei) Cpt. cdr. av.

Luni, 12 Iunie, 2017 - 18:51

Cursa aeriană AF 1558 de la Paris, care era programata să aterizeze la ora 16,20 pe aeroportul Henri Coandă de la Otopeni, a ratat aterizarea la prima incercare. Venind, probabil, cu viteză prea mare, a înregistrat un șoc dur la contactul  cu pista, pilotul hotarând să redecoleze, pentru a evita un eventual derapaj -  cum avea să explice  pasagerilor.

Marţi, 30 Mai, 2017 - 09:46
Chaos in Moscow: 13 killed, over 70 injured by “unprecedented” mid-day storm

At least 13 people have been killed and over 70 more injured by a freak storm which ravaged through Moscow.

“The storm killed 11 people and 70 others have been seriously injured,” said Moscow’s Mayor Sergei Sobyanin on Monday. “The victims are receiving proper care,” he added.

Following the announcement, the deaths of two more people were confirmed; an 11-year-old girl who was killed as a tree fell on her, and a 57-year-old man who died after being hit by a windborne fence.

Miercuri, 10 Mai, 2017 - 16:33
SKOL Nepasteurizat este produsă local după o rețetă proprie, fără tratare termică, pentru a le asigura consumatorilor cel mai savuros și proaspăt gust de bere

Pentru generațiile de consumatori de dinainte de Revoluție anunțul „A sosit berea proaspătă” producea fiori de nerăbdare, într-o masă de consumatori care nu prea aveau de ales decât între berea abia scursă din instalații și cea veche, neplăcută la gust. Pe atunci berea pasteurizată era o raritate și prețul o făcea necompetitivă. Lucrurile s-au schimbat radical odată cu piața liberă, iar berea proaspătă, netratată ca să reziste luni de zile, a devenit o atracție reală.

Vineri, 5 Mai, 2017 - 15:06
Delegația e condusă de Istrate Ștețco, secretar de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor

O  delegație a României participă la cea de-a 12-a sesiune a Forumului Națiunilor Unite privind Pădurile, care se desfășoară la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York, în perioada 1 – 5 mai. Delegația este condusă de domnul Istrate Ștețco, secretar de stat în Ministerul Apelor și Pădurilor, care a avut o intervenție în deschiderea Forumului, prezentând declarația națională privind implementarea Planului Strategic al ONU privind Pădurile, pentru perioada 2017 - 2030.

Marţi, 2 Mai, 2017 - 09:36
Interviu de Ramona Vintilă preluat de pe site-ul QMagazine

Octavian Andronic: „Deșteaptă-te Românie! E timpul!”

Cunoscut jurnalist și caricaturist Octavian Andronic împlinește astăzi 71 de ani. Q Magazine îi urează La mulți ani!

 

Duminică, 23 Aprilie, 2017 - 20:02
Tennis captain Nastase accused of tormenting teenage player over virginity news

Retired US tennis player Pam Shriver has claimed Romanian Fed Cup captain Ilie Nastase repeatedly asked her if she was a virgin while she was still a teenager. The 70-year-old has not been respectful to women for a long time, according to Shriver.

“Whenever I saw him at any tournament he would ask me the same question,”Shriver, a finalist in the 1978 US Open at the age of 16, told the BBC.

Miercuri, 19 Aprilie, 2017 - 18:46

Ziua de munca (pentru că fostul președinte își respectă cu strictețe programul de lucru de la Fundație) a fost astăzi marcată de o vizită mai puțin obișnuita: dl Ion Iliescu l-a primit pe dl Kobayashi, un om de afaceri japonez care a venit în România special pentru a-l întâlni pe fostul președinte, cu care se cunoaște de mai bine de douăzeci de ani. Mai exact, din timpul unei vizite făcute de președintele român în țara Soarelui Răsare, când și-a pus semnătura pe decretul de numire al businessman-ului japonez în calitate de consul onorific al României în Japonia.

Sâmbătă, 15 Aprilie, 2017 - 19:02

Primarul General, Gabriela Firea: Invit cu drag toți bucureștenii la o plimbare „La pas pe Calea Victoriei”, unde Municipalitatea a organizat o serie de manifestări culturale speciale, cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Primarul General, Gabriela Firea, îi invită pe bucureșteni și turiști, în perioada 15-17 aprilie 2017, la evenimentul „La pas pe Calea Victoriei”, unde, timp de trei zile, vor fi întâmpinați cu diverse manifestări artistice de stradă, menite să însuflețească orașul.

Vineri, 14 Aprilie, 2017 - 08:29
„I am not Ghiță!” - a fost prima sa declarație

Inspectoratul General al Poliției Române a confirmat prinderea lui Sebastian Ghiță la Belgrad care s-a produs în urma colaborării dintre polițiștii mai multor țări din Uniunea Europeană. "În cursul acestei nopți a fost reținut inculpatul Ghiță Sebastian Aurelian. În momentul depistării, acesta a prezentat documente false care aparțin unei țări din Uniunea Europeană.", a declarat purtătoarea de cuvânt a IGPR, Ramona Dabija la Realitatea TV.

Marţi, 11 Aprilie, 2017 - 13:12

Jurnalistul  și scriitorul spaniol David Espriu a anunțat că va scrie un roman care se bazează, în principal, pe fragmente și momente din viața celui mai gras om din lume, mexicanul Juan Pedro Franco.

Într-un interviu David Espriu a spus că, deoarece înainte de anul 2000 a abordat problema obezității morbide, în special în Europa,  în cele din urmă a decis să scrie un roman „care va fi foarte atractiv pentru cei afectați și pentru publicul general.“

Marţi, 11 Aprilie, 2017 - 10:16
Succes feminin românesc la MARATONUL de la POLUL NORD 2017!

 Prima participare a unei românce şi primul podium la cea de-a a XV-a ediţie a North Pole Marathon 2017, cel mai nordic maraton din lume, recunoscut de Guinness World Records!

SIMONA DUMITRESCU a întrecut-o pe campioana la maraton Kit Ching Yiu (Hong Kong), participantă la J.O. de la Rio de Janeiro 2016 (loc 39, cu Record Naţional)

 

Joi, 9 Martie, 2017 - 16:32

Prin Legea nr. 247/2011, data de 9 martie a fost declarată Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989, aceeaşi zi în care creştinii ortodocşi sărbătoresc pomenirea celor 40 de mucenici.

Joi, 2 Martie, 2017 - 06:05
2022 Gay Games XI host city shortlist announced

The 2022 Gay Games XI host city shortlist vote by the Federation of Gay Games (FGG) General Assembly took place 28 February 2017, one year after the bid process was announced. The shortlisted host cities are Guadalajara (MEX), Hong Kong (CHN), and Washington, D.C. (USA)

Site inspections are the next steps in the bid process: May 2017. The final vote for the next Gay Games host will take place October 2017 at the FGG’s Annual General Assembly meeting in Paris, France.

Duminică, 26 Februarie, 2017 - 11:33
Mardi Gras Parade New Orleans turns into a nightmare Saturday night

Tourism and Mardi Gras: The New Orleans Carnival is one of the biggest tourist events in the Louisiana city in the United States. Tonight for some the New Orleans Mardi Gras turned into a nightmare when at least 28 people have been injured. According to a witness talking to local media, bodies were flying off the hood where the  truck plowed into Endymion crowd.

 A truck ran into tourists partying on the street during the parade in New Orleans.

The crash happened at the corner of Orleans and N. Carrollton avenues at around 6.45pm during the Endymion Parade.

Marţi, 14 Februarie, 2017 - 20:14
23-26 martie - ROMEXPO

DESJOYAUX PISCINE prezintă tendințele privind construcția și designul de piscine, cu ocazia ediției 2017 a Târgului de amenajări interioare și exterioare, AMBIENT EXPO.

Gama de servicii si produse DESJOYAUX PISCINE se adreseaza atat familiilor, cat si companiilor. Compania detine capacitatea de a construi piscine private sau publice (aqua land-uri), in orice forma si orice dimensiune intr-un timp scurt, si care sunt foarte usor de intretinut.

Printre produsele pe care le pune la dispozitie si pe care le prezinta si in zilele AMBIENT EXPO se regasesc:

Luni, 6 Februarie, 2017 - 19:23
Where was the pilot when Malaysia Airlines 370 crashed?

In a new report on the crash of Malaysian Airlines Flight MH370, evidence is pointing to the fact that nobody was at the plane’s controls when it smashed into the Indian Ocean.

In a technical report released by the Australian Transport Safety Bureau, the theory that that no one was at the controls of Malaysia Airlines Flight 370 when it ran out of fuel and dove at high speed into a remote patch of the Indian Ocean off western Australia in 2014 is supported by several factors.

Marţi, 31 Ianuarie, 2017 - 10:42
Miss France edges out Miss Haiti, wins Miss Universe crown

Miss France was crowned Miss Universe on Monday in a made-for-television spectacle free of last year’s dramatic mix-up but with a dash of political controversy as the finalists spoke out on the refugee crisis and other hot-button global issues.

Iris Mittenaere, a dental surgery student from Lille in the north of France, beat 85 of the world’s most beautiful women at the event in the Philippines scheduled for primetime viewing in the United States.

Mittenaere, 24, edged out Miss Haiti, the first runner-up, and Miss Colombia the second runner-up.

Duminică, 29 Ianuarie, 2017 - 17:35

Ne scrie dl. V.E., pe internet:

Sâmbătă, 28 Ianuarie, 2017 - 11:15
Violent conflicts cost world’s economy $13.6 trillion in 2015

A newly published report has highlighted the damaging impact of conflicts on the word’s finances, saying violence cost the global economy $13.6 trillion in 2015.

The Institute for Economics and Peace (IEP), a think tank dedicated to developing metrics to analyze peace and to quantify its economic value, released the figure on Thursday in its report, dubbed the Economic Value of Peace 2016.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 14:46
DEADLY AVALANCHE IN ITALY

20 JAN 2017: On Wednesday evening a powerful avalanche covered a four-story hotel in Italy’s Abruzzo where 30 people (including two children) were reported as missing and were feared to have perished under tonnes of snow and debris.

The Hotel Rigopiano in the town of Farindola in central Italy was hit with a six-foot high wall of snow after a series of earthquakes. Emergency services were having difficulty getting through the snow with heavy vehicles and ambulances to get diggers to the site.

Marţi, 17 Ianuarie, 2017 - 12:54

Partea a II-a

 Scriam în episodul trecut despre fugarul Sebastian Ghiţă că este, indubitabil, produsul serviciilor şi actuala bombă cu implozie din S.R.I.

Vineri, 6 Ianuarie, 2017 - 16:10
Serviciile au jucat la două capete

Chris Terheș, președintele Coaliției Rmânilor din SUA Împotriva Corupției, a făcut joi noaptea dezvăluiri într-o postare pe facebook despre numirea Laurei Codruța Kovesi în fruntea DNA.

 

 

„Câteva lucruri despre contextul numirii Laurei Codruta Kovesi la DNA in 2013. Unele sunt informatii publice, altele le cunosc direct.

Vineri, 6 Ianuarie, 2017 - 11:01
Ponta a fost șantajat de Coldea să o numească pe Kovesi șefă la DNA

Un nou episod - al cincilea - din serialul dezvăluirilor luyi Ghiță  a fost difuzat de România TV, postul fondat de acesta.

Ghiță spune, printre altele, că familia sa a mers în mai multe vacanțe alături de familia generalului SRI, Florian Coldea.

Subscribe to Evenimente