Sâmbătă, 16 Decembrie, 2017 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1992?

Dramă mută la Palatul Victoria.

Drumul Kentului continuă.

Sâmbătă, 16 Decembrie, 2017 - 00:00

  Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 23:59

x Expozitia WINTERART la Centrul Artelor Vizuale

Proiectul WINTERART se va desfășura în perioada 14 decembrie 2017 – 7 ianuarie 2018.

Evenimentul de deschidere al proiectului este vernisajul expoziţiei WINTERART - la Galeria CAV, Centrul Artelor Vizuale - parter și etaj, str. Biserica Enei nr.16.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat în comunicatul de presă
atașat.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 22:57

 Din nefericire (sau nu?) toată atenția îndreptată spre oaspeții regali ai funeraliilor regelui Mihai a pus în umbră suferința procurorilor, cauzată de nemiloasele modificări operate de Iordache&Comp în structurile penale STOP  Apelul disperat al al Codruței Kovesi („Lupta anticorupție va fi terminată!”) este însoțit de o demonstrație teoretică menită să dovedească acest lucru STOP  Luată la bani mărunți de juriști independenți, demonstrația sa se dovedește a fi o colecție de minciuni bune doar pentru inflamarea spiritelor străzii STOP 

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 12:07

Vineri, 15 decembrie, se încheie sesiunea de înscriere a pieselor pentru Selecţia Naţională

Pe 22 decembrie, aflăm semifinaliştii Eurovision România 2018

TVR asigură cheltuielile deplasării artiştilor în cele cinci oraşe unde vor avea loc semifinalele 

Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru Selecţia Naţională Eurovision România o mai pot face până pe 15 decembrie 2017. 

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 09:00

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 08:26

AMOS News a realizat o scurtă selecție a principalelor articole apărute în presa centrală: 

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 00:00
Sărbători cu sănătate!

Într-o lume în care preocuparea pentru propria sănătate a devenit o constantă a activităților noastre cotidiene, publicația ”Farmacia ta”  a Grupului Tonica este în măsură să ofere nu puține răspunsuri la multele întrebări pe care ni le punem. Este și ideea de la care pleacă editorialul Otiliei Ostroțchi din acest număr:

Sărbători cu sănătate!

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1992?

De la o zi la alta - Drumul kentului

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 00:00

  Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 20:57

 Asediu de capete încoronate asupra republicii române. Nici un alt eveniment nu a atras vreodată un asemenea nivel de oapeți de viță nobilă. Printre cei veniți în premieră, un vizitator fidel: prințul Charles STOP  Apropo de prinți: ex-principele Nicolae nu a mai fost împiedicat să-și viziteze bunicul, pe catafalc.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 18:40
Autorul, jurnalistul Octavian Andronic, se apropie de finalul operațiunii

Începută în urmă cu 7 ani, operațiunea strângerii în volume a editorialelor publicate zilnic în presa intervalului 1999 - 2010 a ajuns la cel de-al nouălea volum pe care autorul, jurnalistul Octavian Andronic , l-a intitulat „VOTUL UNINOMINUL. Editat de Fundația AlegRO și tipărit de Editura „Semne”, vlumul a fost prefațat de ambasadorul Neagu Udroiu,, reputat jurnalist și scriitor, fost director general al ROMPRES. Vă prezentăm în premieră - înaintea lansării oficiale, prefața:

”CINE SUNTEM? DE UNDE VENIM? ÎNCOTRO MERGEM?

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 11:17

Comisia specială pentru Legile justiţiei se va reuni, joi, pentru a începe dezbaterile privind modificarea Codurilor Penal şi de procedură Penală. PSD şi ALDE au propus, deja, introducerea unui articol care interzice efectiv orice „comunicare publică” referitoare la faptele și persoanele ce fac obiectul urmăririi penale, încălcarea acestei „obligaţii” fiind considerată infracţiune.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 09:00

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 08:27

AMOS News a realizat o scurtă selecție a principalelor articole apărute în presa centrală: 

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 00:13

 Corpul neînsuflețit al regelui Mihai a fost adus în țară pentru a fi plimbat de la București la Sinaia și apoi la Curtea de Argeș. Dacă fostul suveran ar avea cunoștință de excesele omagiale la care se dedau autoritățile și media bugetară ar abdica încă odată de rușine. Tot ceea ce se întâmplă în jurul morții lui sfidează modestia și bunul simț care l-au caracterizat STOP  Nu e chiar toată America fan Codruța&Coldea. Roger Stone, consilier al lui Trump, aflat pentru câteva zile la București, a făcut niște declarații care l-au năucit pe ambasadorul Klemm.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu cu un sfert de secol, în 1992?

Din corespondenţa lui Laszlo Tokes

LIBERTATEA a declanşat investigarea celei mai ample acţiuni de contrabandă cu tigari - DRUMUL KENTULUI

SĂPTĂMÎNA POLITICĂ - Atacul la idee

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 00:00

  Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Miercuri, 13 Decembrie, 2017 - 13:12

Secretarul de stat Nicolae Nasta a primit miercuri, 13 decembrie, la sediul M.Ap.N., o delegație de jurnaliști din Republica Moldova care efectuează, în perioada 10-16 decembrie, o vizită de documentare în țara noastră.

Miercuri, 13 Decembrie, 2017 - 08:27

AMOS News a realizat o scurtă selecție a principalelor articole apărute în presa centrală: 

Miercuri, 13 Decembrie, 2017 - 00:00

  Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Marţi, 12 Decembrie, 2017 - 21:04

 Comisia Iordache a isprăvit corvoada modificărilor , nu fără schimburi de „amabilități” cu colegi din ALDE. Doamne Cătăniciu a reproșat faptul că un amendament a fost respins în absența sa! ( întârziase, datorită...epuizării!) STOP  Miercuri proiectul merge în plen pentru a fi votat înaintea intrării în doliul regal STOP  În noianul de informații care ne copleșește dinspre mediile cu opțiuni monarhiste și-au făcut loc două cu semnificații aparte. Prima - Camelia Csiki, reporter regal, ne informează că regele a murit în somn. Să-i fie semnul de veci ușor!

Marţi, 12 Decembrie, 2017 - 08:27

AMOS News a realizat o scurtă selecție a principalelor articole apărute în presa centrală: http://jurnalul.ro/bani-afaceri/economia/finul-premierului-expert-in-afaceri-pe-bani-publici-759968.html

Marţi, 12 Decembrie, 2017 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1992?

Luptătorii din Decembrie

Marţi, 12 Decembrie, 2017 - 00:00

  Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Luni, 11 Decembrie, 2017 - 23:59

x Programul Centenarul Marii Uniri, celebrat prin teatru în școlile din Capitală
 
Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, organizează în perioada noiembrie 2017 – iunie 2019, un amplu program cultural pentru copii, cu ocazia Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Luni, 11 Decembrie, 2017 - 20:58

@ Din nefericire (sau nu?) toată atenția îndreptată spre oaspeții regali ai funeraliilor regelui Mihai a pus în umbră suferința procurorilor, cauzată de nemiloasele modificări operate de Iordache&Comp în structurile penale @ Apelul disperat al al Codruței Kovesi („Lupta anticorupție va fi terminată!”) este însoțit de o demonstrație teoretică menită să dovedească acest lucru @ Luată la bani mărunți de juriști independenți, demonstrația sa se dovedește a fi o colecție de minciuni bune doar pentru inflamarea spiritelor străzii @ „O să ne întoarcem la vremurile de dinainte de 2004” - avertizează ea cu ultimele puteri, evocând cu nostalgie minunatele clipe în care Monica Macovei instaura dominația procurorilor asupra statului de drept, cu binecuvântarea unui Bruxelles obsedat de „peștii mari” ai corupției @ Invadatul de adrenalina bătăliei de tranșeele revizuirii legilor justiției, Lazăr este pe cale să o încurce de pe urma bravadei de la OUG 1, când a retras-o cu forța pe Oana Schmidt Hăineală de la Ministerul Justiției, ca să-l pedepsească pe Iordache. Înalta Curte i-a dat cîștig de cauză acesteia în procesul intentat procurorului general și CSM, care nu doar că vor avea de plătit daune, dar vor suporta și sancțiuni administrative @ Isterie la metrou, după episoadele dezaxatei care a îmbrâncit două femei spre șine. Tot mai mulți călători sunt obsedați de prezența unor persoane malefice împotriva căror nimic și nimeni nu-i poate proteja @ Aflat tot pe la Bruxelles, Iohannis renunță temporar la tema modificărilor din justiție și vorbește despre euro. El reiterează angajamentul ferm (?) al României de a adera la euro cât mai curând. Asta poate să însemne și unul, dar și zece ani. Vom vedea @ Ca și Juncker, Gianni Pitella, liderul europarlamentarilor socialiști și democrați din Parlamentul European, crede ca România, Bulgaria și Croația trebuie să intre cît mai repede în spațiul Schengen. Ca și în cazul euro, acest „repede” poate însemna oricît. Oricît vor crede de cuviință nemții și olandezii @ Băsescu și-a pus în minte să candideze la alegerile din Basarabia, după ce va lămuri problema cetățeniei retrase de Dodon. Probabil că se se vede un Cuza...@ Ambasadorul Jinga a primit distincția de „Cel mai bun diplomat român din America”. Pe merit: e singurul! Că doar nu-și închipuie cineva că George Maior e și diplomat, chiar dacă e ambasador. El este ce știm cu toții că e... @ Asediu de capete încoronate asupra republicii române. Nici un alt eveniment nu a atras vreodată un asemenea nivel de oapeți de viță nobilă. Printre cei veniți în premieră, un vizitator fidel: prințul Charles @ Apropo de prinți: ex-principele Nicolae nu a mai fost împiedicat să-și viziteze bunicul, pe catafalc. A fost întâmpinat cu manifestări de simpatie de mulțimea aflată la coadă care și-a trădat în felul acesta antipatia față de de celalalt principe, de viță mai puțin nobilă, dar mai bine plasat în Casa Regală @ PrensPol și consoarta s-au mulțumit cu partea de moștenire , deja valorificată, și nu s-au mai înghesuit printre mărimile care, oricum, nu-i recunosc @ În zelul lor antipesedist, useriștii și liberalii (în ordinea gălăgiei) au devenit cei mai aprigi susținători ai abuzurilor practicate de procurori în numele sfintei anticorupții. Acum le put și directivele europene care resping spectacolul judiciar cu cătușe, pe motiv că „actorii” sunt ai altora, nu ai lor. Deocamdată @ Lazăr, care de când cu campania asta s-a...ridicat și merge, este pur si simplu îngrozit de această adevărată „cădere a Constantinopolului” judiciar. Efectele modificărilor vor fi devastatoare - proorocește el Apocalipsa parchetului @ Codruța nu este nici ea mai puțin ...devastată: „Dacă o astfel de lege intră în vigoare, putem spune că DNA se închide”. De ce să se închidă, în loc ca procurorii să învețe să lucreze mai bine și mai legal! @ Ministerul Transporturilor s-a dumirit că a pierdut hotelul Minerva printr-o mânărie ordinară făcută de amploaiați de-ai săi. S-a constituit parte civilă într-un proces tardiv @ BNR semnalează cu prost mascată satisfacție (știe Guvernul de ce) că datoria externă a României a crescut în acest an la 1,3 miliarde euro @ De la Bruxelles Iohannis a lăsat-o mai moale cu cu criticile la adresa modificărilor legilor justiției: sunt prea ample și făcute cu prea mare viteză! @ Mircea Cornișteanu a prins ultima zi dinaintea doliului regal pentru a-și prezenta, la Teatrul de Comedie, noua premieră: „Breaking News”. Piesă scrisă de Mihail Sebastian și mai cunoscută sub numele de „Ultima oră”. Regizorul a dat lovitura, cu o partitură clasică în care se regăsesc toate tarele politice și jurnalistice ale prezentului, excelent servită de distribuția care-l are în frunte pe George Mihăiță @ Corpul neînsuflețit al regelui Mihai a fost adus în țară pentru a fi plimbat de la București la Sinaia și apoi la Curtea de Argeș. Dacă fostul suveran ar avea cunoștință de excesele omagiale la care se dedau autoritățile și media bugetară ar abdica încă odată de rușine. Tot ceea ce se întâmplă în jurul morții lui sfidează modestia și bunul simț care l-au caracterizat @ Nu e chiar toată America fan Codruța&Coldea. Roger Stone, consilier al lui Trump, aflat pentru câteva zile la București, a făcut niște declarații care l-au năucit pe ambasadorul Klemm. „În România serviciile secrete au scăpat de sub control. Sunt în cârdășie cu Soros!” - spune americanul @ Un ministru mai tânăr și mai puțin timorat de tupeul unor „Excelențe” îi dă o replică dură ambasadorului canadian, cel „îngrijorat ca și manifestanții din Piața Victoriei” de modificările legislative. Ilan Laufer îl acuză pe Kevin Hamilton că se amestecă în politica internă a României, încălcând principiile Convenției de la Viena care stabilesc ce au dreptul să facă ambasadorii oricărei țări, nu doar ai celor mai egale decât altele @ Țopăiala și fluierăturile PNL și USR au fost zadarnice. Curtea Constituțională a respins sesizările referitoare la lucrările Comisiei Iordache @ A fost votat bugetul Administrației Prezidențiale. Cu 20% mai mare. Obrazul subțire cu cheltuială de la buget se ține @ Celebra judecătoare Camelia Bogdan ( cea cu dosarul Telepatia) a fost reprimită în magistratură, după ce fusese exclusă din motive de deontologie. A fost însă exilată la Tg.Mureș, de unde nu va mai putea fi invitată la sindrofiile  ambasadei americane @ Senatul a adoptat OUG prin care punctul de pensie se majorează de la 1100 la 1250 lei. dar de la 1 iulie 2018. Pentru cine mai prinde... @ Comisia Iordache a isprăvit corvoada modificărilor , nu fără schimburi de „amabilități” cu colegi din ALDE. Doamne Cătăniciu a reproșat faptul că un amendament a fost respins în absența sa! ( întârziase, datorită...epuizării!) @ Miercuri proiectul merge în plen pentru a fi votat înaintea intrării în doliul regal @ În noianul de informații care ne copleșește dinspre mediile cu opțiuni monarhiste și-au făcut loc două cu semnificații aparte. Prima - Camelia Csiki, reporter regal, ne informează că regele a murit în somn. Să-i fie semnul de veci ușor! A doua: regele a fost ultimul mareșal în viață al armatei române. N-a lipsit mult să fie egalat de generalul de intendență cu patru stele Gabi Oprea @ Cioloș a primit omagiul ambasadei Suediei pentru eleganța cu care a purtat un fes de lână la manifestația din Piața Victoriei. Drept mulțumire, i-a trimis doamnei ambasador o pereche de șosete. Tot de lână @ Deși a fost și el prezent la manifestare, țopăind militant, Orban nu a atras atenția. Probabil din cauză că era cu capul gol @ Marele ghinion al liberalilor rămâne acela că au ales un președinte care nu poate intra în parlament decât cu bilet de voie și, drept urmare, e nevoit să-și manifeste opoziția în stradă @ Pe deasupra mai e și penal - lucru pe care Iohannis pare a nu-l fi observat @ În Parlament, bugetele instituțiilor au fost votate pe bandă rulantă, fără nici unul dintre cele peste 4000 de amendamente depuse de opoziție @ A stârnit unele discuții doar majorarea cu 30% a cheltuielilor cu personalul SRI. Dar asta nu mai miră pe nimeni @ DNA a reluat audierile în dosarul „Belina” după ce a primit undă verde din partea Curții Constituționale @ Până când va ajunge la instanță, Sevil Șaideh a primit cadou de sărbători o funcție în conducerea ROMPETROL, unde va câștiga de câteva ori mai mult decât ca ministru @ Rata anuală a inflației a atins cel mai înalt nivel din ultimii patru ani: 3,13% față de 2,6% în octombrie  @ Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai a fost abandonat ore în șir la intrarea în biserica grecească din Lausanne, în care nu putea intra decât în prezența familiei. Peste noapte nu a fost vegheat decât de o măicuță și câțiva români din împrejurimi @ La București, în Parlament, cu voci tremurânde și expresii pioase, liderii  l-au evocat ca pe o persoană ce le-a fost întotdeauna apropiată @ Datorită emoției încercate, Dragnea și Tăriceanu au uitat să-l conducă pe Iohannis, la plecare, cum cerea protocolul @ Au continuat dezbaterile și votul din Cameră pe modificările la legile justiției, proces care nu a putut fi împiedicat nici de show-ul de fluierături pus în scenă de actorii amatori de la USR @ Singura nădejde a străzii îngrijorate și a opoziției aproape resemnate rămân Curtea Constituțională și președintele - cu puteri tot mai limitate @ Și Uniunea Europeană are îngrijorări și vrea lămuriri, dar nu mai devreme de jumătatea lui ianuarie @ Abia acum înțelegem demersurile îndârjite ale ambasadorului Klemm legate de justiție: slăbirea legislației anticorupție - zice Excelența Sa - poate expune România la amenințări venite din partea Rusiei! Putin stă cu ochii pe noi și pe Codruța! @ Din stradă se cer anticipate. Băsescu, mai realist decât atunci când era președinte, se teme că ar câștiga tot PSD și tot cu scor mare @ Voci lucide prin justiție: judecătoarea Gabriela Baltag, din CSM, spune că în pachetul de legi pe marginea căruia se face atăta gălăgie fără rost, nu există nici o prevedere  care să aducă vreo îngrădire sistemului judiciar! Se aude, domnu Lazăr? (AMBIDEXTRU)

Luni, 11 Decembrie, 2017 - 09:00

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Luni, 11 Decembrie, 2017 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1992?

Cimitirul secret de la Căciulaţi
Există un „Drum al kent-ului"!
Ce capete vor cădea la finele investigaţiei?

Luni, 11 Decembrie, 2017 - 00:00

  Astăzi îşi aniversează ziua de naştere!

Subscribe to Mass Media