Vineri, 29 Mai, 2020 - 10:40

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat Hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 155/2017 privind aprobarea programelor naţionale de sănătate pentru anii 2017 şi 2018.

Actul normativ stabilește mai multe măsuri noi pentru acordarea şi decontarea serviciilor medicale, a medicamentelor, materialelor sanitare specifice și dispozitivelor medicale, precum și măsuri care au ca scop limitarea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus în rândul populaţiei.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 12:31

Aeronava Boeing 757F (G-DHKF) având inscripționat simbolul curcubeului și un imens ‘THANK YOU’ a aterizat ieri la București, pe Aeroportul International ‘Henri Coandă’.

La nivel regional, DHL Express Europe a decis să zboare pe întreg continentul, purtând acest mesaj simbolic la înălțime, în semn de mulțumire pentru cadrele medicale din linia intâi, în lupta cu COVID-19, care salveză vieți zi de zi. 

Pe toată perioada pandemiei, DHL Express s-a implicat activ în transportul expres de echipamente medicale esențiale în întreaga lume, inclusiv în tările grav afectate.

Marţi, 19 Mai, 2020 - 13:47

Venind concret în sprijinul proiectului Alături la greu. Ajutăm Suceava, derulat de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, încă de la începutul crizei sanitare provocată de pandemie, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a avut iniţiativa donării sumei de 96.752 lei (20 000 euro) din Fondul "Filantropia" al Patriarhiei Române.

Joi, 7 Mai, 2020 - 09:12

Update: Decese 869 – 876
7 mai 2020
Informare de presă
Sursa: INSP

Deces 869

Femeie, 78 ani, județ Arad.

Data confirmării: 27.04.2020
Data deces: 07.05.2020.
Comorbidități: DZ tip II, HTA gradul II, FiA, AVC sechelar, hemiplegie dreapta.

Deces 870

Femeie, 84 ani, județ Iași.

Data confirmării: 04.05.2020.
Data deces: 06.05.2020.
Comorbidități: HTA, FiA, Cardiopatie ischemică, insuficiență cardiacă.

Deces 871

Femeie, 85 ani, județ Sibiu.

Miercuri, 6 Mai, 2020 - 11:47

Colegiul Medicilor Stomatologi din România propune o serie de măsuri pentru perioada de după 15 mai când se va relua activitatea tuturor cabinetelor stomatologice din ţară.

Vă rog să găsiţi în ataşament şi punctul de vedere al preşedintelui CMSR faţă de lipsa unor reglementări clare, asumate de instituţiile statului, până în prezent, atât pentru perioada stării de urgenţă, cât şi ulterior acesteia.

Luni, 4 Mai, 2020 - 10:14

Către Ministerul Sănătăţii

Spre ştiinţă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

Ref: măsuri necesare pentru continuarea activităţii cabinetelor de medicina familiei după încetarea stării de urgenţă, în contextul pandemiei COVID-19

Stimate domnule ministru Nelu Tătaru, Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie a luat la cunoştinţă despre intenţia autorităţilor române de a nu mai prelungi starea de urgenţă după data de 15 mai 2020.

Sâmbătă, 2 Mai, 2020 - 08:52

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor, CDC, au lansat un consorțiu pentru a da startul unei rețele naționale de laboratoare de secvențiere, care va accelera eliberarea datelor din secvența SARS-CoV-2 în domeniul public. Eliberarea rapidă a datelor secvenței coronavirus deschise va ajuta la ghidarea răspunsului la sănătatea publică COVID-19 , va genera inovația și descoperirea și va înțelege în avans această

Sâmbătă, 2 Mai, 2020 - 00:00
Unul dintre cele multe...

 Este ceea ce am banuit din prima zi a epidemiei pe principiul „cine profita”. Logica doctorului taiwanez nu poate fi combatuta. Nu poate fi o inchipuire a lui sau o stire falsa. „Logica fara cusur a expertului taiwanez spune clar ca locatia in care apar cele mai multe tulpini de virus este locatia originala, pentru ca o tulpina noua nu poate aparea pe piata din nimic! Ori, pana acum s-a descoperit (cu date CERTE, probate prin expertize stiintifice de laborator de mai multi experti, inclusiv americani) ca pe spatiul geografic al Statelor Unite ale Americii s-au depistat

Joi, 30 Aprilie, 2020 - 13:33

Guvernele trebuie să protejeze rolul esenţial al jurnaliştilor în democraţie, a subliniat joi secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejcinovic Buric, într-o declaraţie publicată în perspectiva Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, pe 3 mai.

Joi, 30 Aprilie, 2020 - 11:46

Dacă până acum, cele două Armate, a României şi a Republicii Moldova, s-au instruit împreună, în exerciţii comune sau în cadrul programelor educaţionale desfăşurate în instituţiile militare de învăţământ din România, astăzi a sosit momentul unui nou test. România va acorda sprijin medical în scopul limitării efectelor crizei sanitare în care ne regăsim cu toţii.

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 20:19
„Sunt foarte întristat că numele meu și cel al Universității Kyoto au fost folosite pentru a răspândi acuzații false și dezinformare”

 Profesorul Tasuku Honjo , co-premiat al Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină din 2018, a respins orice legătură către postările de pe social media care susțin că virusul SARS-CoV-2 a fost „creat de om” sau „inventat” într-un laborator. „În urma durerii, pierderii economice și a suferinței globale fără precedent cauzate de pandemia COVID-19, sunt foarte întristat că numele meu și cel al Universității Kyoto au fost folosite pentru a răspândi acuzații false și dezinformare”, a spus Honjo într-un declarație lansată astăzi de Universitatea Kyoto.

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 09:38

Prof. dr. Cătălin Florin Cârstoiu a fost numit, începând de marţi, în funcţia de manager interimar al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti pentru o perioadă de 6 luni.

Ministerul Sănătăţii a aprobat încetarea contractului de management al medicului Adriana Nica, contract care era deja suspendat din data de 21.03.2020, conform art. 19 din Decretul Preşedintelui României nr. 195/2020.

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 09:21

InfoCons prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare și periculoase, vă atrage atenția la următoarele produse, care sunt achiziționate în special în această perioadă.
Numărul alertei: A12/00614/20  

Categorie:  Echipamente de protecție

Produs:  Mască de filtru de particule

Marcă: Likelove

Denumire: Self Suction Filter Type Anti Particle Respirator

Tipul/numărul modelului:  KN95/FFP2

cod de bare:  6972761491073

Numărul lotului:  Necunoscut

Tip de risc:  Riscuri pentru sănătate/altele

Marţi, 28 Aprilie, 2020 - 09:15

Consiliul Judeţean Cluj şi Spitalul Polaris Medical anunţă încheierea contractului de colaborare în vederea combaterii COVID-19.

Luni, 27 aprilie a.c., a fost semnat documentul prin care Spitalul Polaris Medical devine o extensie a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca. Astfel, creşte adresabilitatea către serviciile medicale destinate pacienţilor cu COVID-19 prin suplimentarea cu 180 de locuri.

Vineri, 24 Aprilie, 2020 - 11:26

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, Livia Mihalachi, a fost suspendat, vineri, din funcţie, în baza unui ordin al ministrului Sănătăţii, a anunţat Centrul Judeţean de Comunicare (CJC), coordonat de Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, în locul Liviei Mihalachi a fost numit, pe perioada stării de urgenţă, medicul chirurg ortoped Radu Malancea.

Miercuri, 22 Aprilie, 2020 - 23:11

 DACĂ...

 

   -  Nu voi fi, sau voi fi testat cu acest parșiv și, încă necunoscut virus și voi fi izolat. Deși n-am simptome,( acum fiind carantinat prin lege- ce verb, inexistent în DEX ! De 

ce nu zicem, bunăoară, carantinuit, că s-ar apropia de alte familii de cuvinte ?)

    - Deci, dacă nu m-ar durea șalele, de la hernia de disc la L3, recunoscută de RMN,

    - Dacă n-aș avea proteză de șold, stânga, și dureri la genunchiul drept, mai ales la fiecare schimbare de vreme și umiditate,

Miercuri, 22 Aprilie, 2020 - 09:34

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, că experienţa pandemiei de gripă porcină din 2009 ne arată că au urmat doi ani de epidemii sezoniere, iar această situaţie se va repeta şi cu virusul SARS-CoV-2.

Duminică, 19 Aprilie, 2020 - 10:00

Se împlinesc, anul acesta 100 de ani de la încetarea pandemiei de gripă spaniolă, considerată cea mai tragică din istorie. Printr-o stranie coincidență, tocmai anul acesta (care marchează și centenarul Tratatului de la Trianon) a izbucnit o altă pandemie, ale cărei consecințe finale nu le cunoaștem: pandemia COVID 19. Conform informațiilor oficiale, gripa spaniolă (declanșată în 1918) a infectat aproximativ 500 de milioane de oameni în întreaga lume (o treime din populația planetei) și se estimează că a provocat moartea a 50-100 de milioane de oameni. Primele focare au apărut în Europa, Statele Unite și în anumite părți din Asia, dar virusul s-a răspândit rapid pe toată planeta. În România, a produs 100.000 de victime.
Așadar, cea mai tragică pandemie din istorie este considerată a fi gripa spaniolă din perioada 1918-1920. E posibil însă ca nu gripa, ci un vaccin experimental, aplicat pe soldații SUA, să fi ucis 50-100 milioane de oameni. Vaccin care, pentru a marca eșecul experimentului, a fost denumit „gripa spaniolă”. Cel puțin așa rezultă din dosarul ultrasecret al cazului, dat publicității de Kevin Barry, Președintele Fundației First Freedoms din Statele Unite. Publicăm și noi un fragment din analiza sa, publicată în studiul intitulat „Gripa spaniolă a fost provocată de un vaccin experimental aplicat pe soldații americani?” (Did a Vaccine Experiment on U.S. Soldiers Cause the “Spanish Flu”?)
(Miron Manega.)

„Gripa spaniolă” a ucis aproximativ 50-100 de milioane de oameni, în timpul unei pandemii din anii 1918-19. Dar dacă povestea care ni s-a spus despre această pandemie nu este adevărată?
Dar dacă, în schimb, infecția ucigașă nu a fost nici gripa, nici de origine spaniolă?
Documente recent analizate dezvăluie că „gripa spaniolă” ar fi putut să fie un experiment cu vaccinuri militare, care a mers prost.
Privind retrospectiv, la aniversarea a 100 de ani de la sfârșitul primului război mondial, trebuie să cercetăm mai adânc, pentru a rezolva acest mister.
Mai multe victime decât războiul propriu-zis
Sumarul concluziilor:
Motivul pentru care tehnologia modernă nu a reușit să identifice tulpina de gripă ucigașă din această pandemie este pentru că nu gripa a fost ucigașul.
Mai mulți soldați au murit în timpul primului război mondial de această boală, decât de gloanțe.

Pandemia nu era gripă. Se estimează că 95% (sau mai mult) dintre decese au fost cauzate de pneumonie bacteriană, nu de virus gripal.

Pandemia nu era de origine spaniolă. Primele cazuri de pneumonie bacteriană din 1918 au apărut la o bază militară din Fort Riley, Kansas.
Din 21 ianuarie până în 4 iunie 1918, un vaccin experimental de meningită bacteriană, cultivat pe cai, de către Institutul Rockefeller pentru Cercetări Medicale din New York, a fost injectat în soldații de la Fort Riley.

Sâmbătă, 18 Aprilie, 2020 - 09:07
Conform declarațiilor oficiale

Poate că voi ați înțeles altceva, dar eu...

1. N-am voie să ies din casă, dar dacă am nevoie, pot ieși.

2. Masca nu mă ajută deloc, dar  oricum trebuie să o port.

3. Magazinele sunt închise, dar dacă este nevoie, se deschid.

4. La spital nu pot fi ajutat cu așa boală, dar trebuie să merg.

5. Acest virus poate provoacaă moartea, dar, în principiu, nu este  chiar atât de grav.

6. Mănușile nu mă ajută, dar trebuie să le port.

7. Toți stau acasă, dar toți se plimbă.

Sâmbătă, 18 Aprilie, 2020 - 00:00

1) În 2014, în orașul Wuhan s-a terminat construcția unui laborator de nivel 4 (autorizat să manipuleze viruși letali pentru om), care a costat 44 de milioane de dolari și care a fost realizat cu colaborarea Franței. Cercetătorii chinezi s-au pregătit în laboratorul de nivelul 4 din Lion. https://www.nature.com/news/inside-the-chinese-lab-poised-to-study-world... 2) La construirea laboratorului au participat și oameni de știință de la Galveston National Laboratory al Universității din Texas, cu care s-a păstrat o relație strânsă de colaborare. https://www.utmb.edu/gnl/news/2018/11/28/scientific-diplomacy-andinterna... 3) Cercetările conduse de Galveston National Laboratory sunt finanțate de NIAID, Departamentul de Apărare al Statelor Unite, de Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor, de alte agenții federale și de industria biofarmaceutică. https://www.utmb.edu/gnl 4) În 2015, Institutul Pirbright a cerut brevetul unui coronavirus atenuat, care poate fi utilizat pentru producerea unui vaccin. Brevetul a fost eliberat in 17 decembrie 2019. https://patents.justia.com/patent/10130701 DOVADA CĂ VIRUSUL CORONA E INVENTAT ÎN LABORATOR https://drive.google.com/file/d/1FMz84JxhiF8wPb09ihLOY_vQs7yokX Ts/view?usp=sharing „Am verificat la patentul de inventie codul de bare cu telefonul meu. Nicio surpriza: PATENTUL DE INVENTIE ESTE REAL. Acel institut care detine patentul are ca principali finantatori Trustul Welcome si (surpriza sau mai degraba nu) Fundatia Gates.”... deci Fundatia Gates a inginerit virusul și tot ei vin cu antivirusul ..măi să fie ... 5) Institutul Pirbright este o entitate controlată de guvernul britanic, iar printre principalii finanțatori privați se află Fundația Bill and Melinda Gates. http://bit.ly/BaMGCoVid 6) În 14 iulie 2019 (înainte de explozia răspândirii coronavirusului) a izbucnit o tensiune internațională deoarece CBC canadiană a publicat știrea conform căreia Dr. Xianggou Qiu, soțul acesteia, Keding Cheng și un număr neprecizat de cercetători din echipa acesteia, au fost escortați afară din Canadian National Microbiology Laboratory (NML) din Winnipeg, laborator de nivelul 4, apoi au fost expulzați din Canada. Niciunul din ei nu a fost arestat, dar a fost deschisă o anchetă administrativă asupra activității lor, care a suscitat proteste în China. https://www.cbc.ca/news/canada/manitoba/chinese-researcher-escortedfrom-... 7) Echipa de oameni de știință chinezi care lucra la Canadian National Microbiology Laboratory (NML) din Winnipeg, colaborau la programul special asupra agenților patogeni ai agenției de sănătate publică din Canada. Cu 4 luni înainte de a fi dați afară, o navă care conținea doi viruși cu virulență ridicată, Ebola și Nipah, a fost trimisă în China de către NML. Când a fost interceptată expediția, s-a descoperit că nu a fost respectată procedura de siguranță. https://besacenter.org/perspectives-papers/china-biological-warfare 8) Conform unei relatări a Manohar Parrikar Institute for Defence Studies and Analyses din India, trimiterea celor doi viruși de la NML către China este deja un lucru alarmant, dar subliniază și lipsa de informații despre câți alți viruși sau alte articole au putut fi trimise către China în perioada 2006 - 2018. Dr. Qiu a făcut cel puțin 5 călătorii, în anul academic 2017 - 2018, perioadă în care a fost de mai multe ori în laboratorul de biosiguranță de nivel 4 din Wuhan. Suspiciunile legate de oamenii de știință chinezi nu sunt însoțite de nicio dovadă și nu există nicio legătură directă între ei și coronavirus. https://idsa.in/cbwmagazine/chinas-biological-warfare-programme 9) Jurnaliști italieni au dezvăluit că la Wuhan, în septembrie 2019 a avut loc un exercițiu militar pentru a simula o amenințare numită “coronavirus”. https://www.tgcom24.mediaset.it/mondo/coronavirus-quella-stranaesercitaz... 202002a.shtml 10) În 18 octombrie 2019, 300 de atleți militari americani au debarcat la Wuhan împreună cu mulți alți atleți ai forțelor armate din 140 de națiuni, pentru a participa la Military World Games https://www.scmp.com/news/china/military/article/3033098/xi-jinping-open... 11) În 18 octombrie 2019, John Hopkins Center for Health Security în colaborare cu World Economic Forum și Fundația Bill & Melinda Gates au prezentat la New York un eveniment denumit: 12) “Event 201 Pandemic Exercise” (aici e filmule’ul https://www.youtube.com/watch?time_continue=425&v=BfRWJN1 aSpY ) în care s-a simulat o pandemie de coronavirus pornită din China și apoi răspândită în toată lumea pentru a demonstra care sunt costurile economice și de vieți umane legate de infecția cu acest tip de virus. La summit au participat 15 lideri de multinaționale, de guverne și sănătate publică. https://www.ansa.it/sito/notizie/economia/business_wire/news/2019-10- 16_1162067813.html 13) Primul caz de coronavirus a fost descoperit în 17 noiembrie 2019 și deoarece are o perioadă de incubare de 2 săptămâni, infectarea rezultă pe la începutul lui noiembrie, la circa două săptămâni după „Event 201 din New York” care simula pandemia de coronavirus. https://www.livescience.com/first-case-coronavirus-found.html 14) Li Wenliang, medicul chinez de 34 de ani, care a fost primul care a alarmat autoritățile, a fost arestat și redus la tăcere cu acuzația difuzării de știri false și de falsă alarmare. A decedat la scurt timp după eliberare, iar cauza oficială de deces a fost infectarea cu coronavirus, deși era tânăr și în bune condiții de sănătate. Întârzierea autorităților chineze de a bloca primele focare de infecție cu coronavirus, anunțate de Li Weliang, a fost cauza răspândirii virusului. 15) Comisia Anticorupție a Partidului a deschis o anchetă asupra morții lui Li Wenliang, deoarece coronavirus ucide aproape exclusiv persoane de vârstă înaintată și cu alte patologii.

Vineri, 17 Aprilie, 2020 - 14:12

Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat, vineri, apel catre români să stea acasă de sărbători.

Vineri, 17 Aprilie, 2020 - 13:47

Referitor la informaţiile vehiculate în cursul zilei de vineri în mass-media, privind posibile cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul personalului medical din cadrul Spitalului Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila", Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) este în măsură să aducă o serie
de clarificări, în spiritul unei comunicări obiective şi transparente:

Joi, 16 Aprilie, 2020 - 11:45

* Deces 373 - Bărbat, 49 ani din judeţul Hunedoara. Data internării: 03.04.2020, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva-Secţia Boli Infecţioase, transferat pe 08.04.2020 în ATI. Probe recoltate pe 04.04.2020, confirmat pe 05.04.2020. Dată deces: 15.04.2020. Fără condiţii medicale pre-existente cunoscute;

Joi, 16 Aprilie, 2020 - 11:29

Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România asigură autorităţile şi pacienţii că membrii săi depun toate demersurile pentru a facilita accesul la medicaţia necesară în cel mai scurt timp şi în cele mai bune condiţii de siguranţă şi confort.

Joi, 16 Aprilie, 2020 - 11:20

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, militeaza pentru îngrijirea bolnavilor de COVID-19 în spitale suport şi, separat, tratarea bolnavilor cronic în locurile unde au făcut-o până la izbucnirea pandemiei.

Joi, 16 Aprilie, 2020 - 07:15
O comparație sugestivă asupra efectelor COVID

„ O comparație între trei țări care au decretat starea de urgență, practică carantina și izolarea socială (Italia, Franța și Spania) și trei țări în care viața socială și economică se desfășoară aproape normal (până și slujbele religioase sunt permise cu un număr precizat de participanți) - Olanda, Elveția, Suedia. La data de 15 aprilie 2020, populația globului era de 7,777,897,669 locuitori. De la 1 ianuarie până în prezent nașteri sunt în număr de 40,465,867, iar decese - 16,988,658.

Marţi, 14 Aprilie, 2020 - 13:55

Decese 332 – 346
14 aprilie 2020
Deces 332

Femeie, 42 ani din Ialomița; asistentă medicală în Spitalul Țăndărei – Laborator; ulterior a fost mutată la Triaj.
A avut contact cu cazul confirmat care a și decedat pe data de 26.03.2020
Dată debut: 01.04.2020
Dată recoltare: 01.04.2020
Dată rezultat: 02.04.2020 – pozitiv; a fost internată în Spitalul Feteşti pe data de 02.04.2020 şi transferată pe data de 04.04.2020 la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.
Dată deces: 14.04.2020
Comorbidități: Diabet zaharat tip II, afecţiune tiroidiană

Marţi, 14 Aprilie, 2020 - 13:05

BULETIN DE PRESĂ

14 Aprilie 2020, ora 13.00

Luni, 13 Aprilie, 2020 - 12:24
Sursa infectatii a fost clinica privata din Bucuresti. Toti cei 189 de contacți direcți ai celor confirmați pozitiv au ieșit din izolare, fără nicio problemă de sănătate

Comuna Corbii Mari a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă în ultimele trei săptămâni. O perioadă în care a trebuit să dăm un test incredibil al unității și solidarității în fața unui dușman invizibil, dar atât de periculos – virusul COVID-19.

Duminică, 12 Aprilie, 2020 - 09:46

București, 11 aprilie 2020: Salvați Copiii România, cu sprijinul Grupului Garanti BBVA România, a alocat de urgență 100.000 de lei, pentru repararea a zece ventilatoare de suport respirator de la Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar-Arseni” din București.

Subscribe to Medicina