Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 23:21
S-au deschis conturi pentru depunerea banilor necesari restaurării casei în care au fost create „Amintirile din copilărie”

Bojdeuca de la Iași a lui Ion Creangă, cea mai veche casă memorială din România (înființată la 1918) se află într-o stare de plâns: acoperișul putred, zidurile crăpate, pericol de degradare ireversibilă.
Când răspunderea autorităților intră în eclipsă, trebuie să intervină inițiativa cetățenească. În acest scop apelăm la toți iubitorii lui Creangă - și cine dintre români nu-l iubește? - să contribuie la constituirea unui fond bănesc destinat restaurării integrale  a casei în care au fost scrise neuitatele  POVEȘTI și AMINTIRI DIN COPILARIE.

Marţi, 11 Aprilie, 2017 - 10:22
ROMANIA ABUSES THE EUROPEAN ARREST WARRANT, A NEW REPORT SAYS

HRWF (10.04.2017) – Human Rights Without Frontiers has just released a 30-page report entitled “The European Arrest Warrant in Question. Study Case: Alexander Adamescu” which can be found at http://hrwf.eu/wp-content/uploads/2017/04/EAW-Report-March-2017.pdf

Sâmbătă, 18 Martie, 2017 - 22:26

Săptămâna trecută premierul Grindeanu s-a echipat cu cizme de cauciuc și a descins în glodul din Ialomița unde Regia Pădurilor a organizat momentul festivist al debutului Lunii Plantării Arborilor. Această paranteză din programul încărcat al șefului Executivului avea o semnificație specială: aflată în centrul unor dispute acute, problematica pădurii intra astfel pe agenda de priorități a Guvernului. Grindeanu și-a făcut datoria cetățenească și a plantat cu mâna lui un frasin, dar cioporul de reporteri l-a atacat - după obicei - cu chestiuni colaterale subiectului.

Miercuri, 15 Martie, 2017 - 14:47

Ultimele păduri virgine din România au primit miercuri un sprijin proeminent din întreaga lume. 200 de oameni de știință și experți în ecologie din 27 de țări de pe 3 continente au semnat Memorandumul inițiat de Fundația EuroNatur prin care aceștia solicită Guvernului României să acționeze imediat pentru a proteja strict pădurile virgine. Memorandumul oamenilor de știință a fost astăzi înmânat personal doamnei Adriana Petcu, ministrul apelor și pădurilor de către Gabriel Schwaderer, CEO EuroNatur și Gabriel Păun, președintele Agent Green.

Marţi, 14 Martie, 2017 - 16:14
"deputatul care ameninţă cetăţenii cu mitraliera"

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) solicită forurilor de conducere ale Partidului Social Democrat retragerea sprijinului politic pentru parlamentarul Cătălin Rădulescu. 
Într-un interviu acordat luni, 13 martie 2017, acesta a făcut mai multe declaraţii de neacceptat pentru un membru al Parlamentului. Cătălin Rădulescu a susţinut că protestatarii din Piaţa Victoriei ar trebui înfruntaţi cu tunuri de apă şi a negat din nou legitimatea protestelor, invocând “manipulări” şi influenţe fanteziste ale “multinaţionalelor”:

Luni, 13 Martie, 2017 - 12:20

Ministerul Pădurilor trebuie să ancheteze Romsilva și Garda Forestieră pentru crimele forestiere. Agent Green publică astăzi noi dovezi filmate luna aceasta care ilustrează exploatările forestiere abuzive de la Vidraru din ultimii 15 ani care au fost legalizate de Romsilva și de Garda Forestieră Ploiești. Abuzurile de la Vidraru s-au produs atât în pădurile de Stat cât și în cele aflate în proprietate privată.

Joi, 2 Martie, 2017 - 14:40
La concurență cu ROMSILVA

21 de județe, 180 de hectare, aproape 600.000 de puieți și peste 27.000 de voluntari implicați – acestea sunt realizările „Plantăm fapte bune în România” din 2011 și până în prezent.

Marţi, 14 Februarie, 2017 - 14:12

Am luptat şi continui să lupt în frontul Societăţii Civile de 27 de ani, renăscut  după aproape 50 de ani, imediat după Revoluţia din decembrie ’89, când s-a legiferat căderea DICTATORULUI CEAUŞESCU şi a regimului totalitar comunist.

Joi, 2 Februarie, 2017 - 16:20

Organizatia pentru Apărarea Drepturilor Omului, „OADO” este organizaţie neguvernamentală de interes naţional şi utilitate publica, specializată in problematica complexa a ceea ce înseamna cunoaşterea, promovarea si apărarea drepturilor fundamentale ale omului, aşa cum sunt ele stipulate în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului de la 10 decembrie 1948.

Miercuri, 28 Decembrie, 2016 - 13:31

Scriu acest articol cu un sentiment cert de totală nemulţumire şi de mare îngrijorare la gândul că în secolul XXI, instituţii internaţionale şi naţionale care s-au înfiinţat pentru a ameliora situaţia drepturilor fundamentale ale omului, aşa cum sunt ele prevăzute în DECLARAŢIA UNIVERSALĂ A DREPTURILOR OMULUI, semnată la 10 decembrie 1948, imediat după cea mai mare conflagraţie internaţională – cel de-al doilea război mondial, au eşuat lamentabil, parţial sau total, în demersul lor.

Subscribe to ONG