Vineri, 20 Iulie, 2018 - 00:00
FUMIGENE DE WEEKEND (42)

FUMIGENE DE WEEKEND (42):  Actia și interactia

“Profesioniști in domeniul sanatații publice” = activisti exclusiv anti tutun. Adica aia cu PR-ul, care se adresează “publicurilor”, nu bolnavilor. Așadar, nu profesioniști in domeniul sanatații umane sau, măcar, veterinare, nici in management sau administrare medicală, deși unii au diplome de medici STOP Dezbaterea inițiata de Philip Morris, la Parlament, acum aproape doua săptămâni, intitulată Harm Reduction (riscuri reduse), la care au participat oficialitățile din domeniu, inclusiv Sorina Pintea, continua sa țină agenda lobistilor anti-tutun, revoltați nevoie mare ca si alții apelează la mijloacele folosite Extensiv de ei înșiși STOP “2035 fara tutun” o critica indirect pentru participare și ii da lecții, cică voalat, ministrului Sanatatii, pe care nu îndrăznește sa o confrunte direct. Prin urmare, postează textul asumat de Colegiul Medicilor - care conține paragrafe identice cu critica 2035 la adresa moderatoarei Sandra Stoicescu. Nu e clar cine pe cine (s)a (auto)plagiat. Vezi, Doamne, o mostra de comportament etic (!?) pentru numiții “profesioniști”

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 13:17
Muc și sfârc. “Free Smoke” sau “Smoke free”?

Jean Paul Gaultier a “aprins” săptămâna modei de la Paris cu o provocatoare oda adusă fumatului, relatează Reuters. Colecția sa Haute Couture toamna/iarna 2018 a fost o reinterpretare a  “Le Smoking” - care înseamnă deopotrivă haina cu același nume si fumat- popularizate de Yves Saint Laurent in anii ‘60 STOP Combinații de alb si negru, rochii cu pene si alura de fum care se risipește in aer, purtate fara sutien. “Free the nipples”, eliberați sfârcurile - o întoarcere deliberată către vremurile in care femeile ardeau sutienele ca forma de emancipare, iar fumatul era nu doar acceptat, ci si prețuit ca un simbol al libertății si expresivității Gaultier  e de părere ca, fata de anii ‘60-‘70, ai emancipării, protestelor, mișcării feministe si eliberării de complexe, societatea contemporană a facut pași îndărăt, intr-un fel de puritanism revigorat. “Eu sunt pentru sutien, dar nu pentru a obliga femeile sa îl poarte”, a declarat creatorul celebrului sutien conic al Madonnei. “Eu nu sunt fumător, dar am fost întotdeauna înconjurat de oameni care fumează”, a mai precizat el, dupa prezentare

Joi, 12 Iulie, 2018 - 14:55

Primaria Municipiului Bucuresti a lansat  in dezbatere publica Regulamentul privind regimul finantarilor nerambursabile alocate de la bugetul local al municipiului Bucuresti pentru activitati nonprofit de interes local in domeniile cultura, protectia mediului inconjurator, activitati de tineret, precum si Modelul de Contract Cadru de Finantare nerambursabila  a activitatilor nonprofit de interes local, potrivit Legii nr.350/2005. 

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 09:55

Cum se fură banii publici? Legi, bugete, mijloace – modificarea Codului Penal și revocarea conducerii DNA sunt doar ultimele episoade

Vineri, 6 Iulie, 2018 - 00:00
Timpuri grele, vreme buna. ”Adio, arme!”

”Timpuri grele” relatează într-un material cu iz de adevăr că, după modelul Marii Britanii, CNAS “va interzice accesul fumătorilor și obezilor la operații și spitalizare gratuită, finanțate prin Asigurările sociale de sănătate” STOP După care urmează cifrele, indicându-se ca sursa INS: aproape cinci milioane de  fumători, din care peste 30.000 mor anual din cauza bolilor asociate, 15% din populație obezi, iar o treime supraponderali. In concluzie, “prin această măsură de interzicere s-ar realiza o economie de circa 300 milioane euro” STOP “Nu are sens să tratăm o persoană pe banii contribuabililor la asigurări de sănătate, dacă persoana în cauza nu are grijă de sănătatea sa și, prin fumat sau obezitate, își crește riscul de îmbolnăvire”, spun experțiiSTOP Astfel, numărul morților păcătoși va creste substanțial, “eliberând resursele limitate ale CNAS pentru alte tratamente prioritare". Acordate puritanilor, oengiștilor, activiștilor, lobbiștilor anti-tutun si altor sfinți care si-au câștigat un loc in fața, deși au cotizat la CNAS la fel ca fumătorii si obezii STOP “România este țara membră a Uniunii Europene cu cel mai mare procent de populație, 30%, care trăiește în locuințe fără dotări sanitare de bază, cum sunt camera de baie, dușul sau toaleta la care se trage apa” potrivit Eurostat”

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 08:15
”Bunicu’ vapăr”. Propagarea prin virusare

ONG-iști contra ONG-iști. “2035 fără tutun” împotriva Romanian Harm Reduction Network” (RHRN). ”Profesioniștii in domeniul sănătății” denunță ”profesioniștii in domeniul riscurilor reduse”, pe motiv de lipsă totală de transparență a finanțării.Rade ciob de oala sparta” STOP Activiștii lu’ Bloomberg, inclusiv Dr. Magdalena Ciobanu, înșirată la semnatari ca “expert al OMS”, sunt gata sa conteste dreptul constituțional la asociere si fac bășici la degete tastând un comunicat lung ca o zi de post, cu un titlu cat Analele Congresului paișpe, indignați ca si alții procedează la fel ca ei: folosesc sala de ședințe a Comisiei de sănătate a Camerei pentru a lansa o campanie, scot o publicatie etc. ”Ce ție nu-ti place, altuia nu-i face” STOP Indignare mare din cauza concurentei directe, mai ceva decat cea stârnită de suplimentul anual “Tabac” al ziarului de afaceri Bursa, in care apar o seama de interviuri, majoritatea pe persoana juridică, adica un fel de anonime de care “știm si noi”  STOP ”...dorim să atragem vehement (sic!) atenția...”, tuna si fulgera activistii, ”constatăm cu stupoare tentative reprobabile de implicare a unor organizații non-guvernamentale și a unor profesioniști în domeniul sănătății în susținerea directă sau indirectă a produselor din tutun încălzit” etc. STOP De fapt, e o chestie simpla: s-ar părea ca, învățând de la ”profesioniști”, Philip Morris (sau alta companie de tutun) si-a tras ”oenghe”

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 18:47

Urmare a unei cercetări realizate în 10 comunităţi dezavantajate din ţară (dintre care 5 cu populaţie majoritară romă), în care există în prezent proiecte finanţate prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU), Coaliţia ONG pentru Fonduri Structurale a lansat astăzi, în cadrul unei dezbateri, Raportul despre performanţa acestor proiecte, la aproximativ 6 luni de la semnarea contractelor de finanţare.

Luni, 25 Iunie, 2018 - 16:33

... o luptă cu instituţiile şi propriile mentalităţi pentru apărarea demnităţii şi securităţii flintelor umane

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 00:00
Scanere degeaba. NEETs & HEETS

“Chainsmokers”- scrie pe panouri imense, pe marginea drumului. Si Armin Van Burren, si o mulțime de DJ, care anunța Untold, mega-evenimentul din mijlocul verii, in aer liber, unde se si fumează, la Cluj STOP Aproape trei sferturi dintre români se declară stresați, mai ales din cauza serviciului. La americani, 44% dintre angajați susțin că somnul este principala cale de a contracara stresul, apoi cofeina, fumatul, sportul, medicamentele și consumul de alcool STOP La femei, destresarea se face prin discutii (a se citi bârfa) cu cei apropiați și mese cât mai bogate. La bărbați, stresul se combate prin sex. La muste, nu știm cum, ca nu scrie in raportul Anxiety and Depression Association of America. Putem concluziona, insa, fara riscul de a greși, ca stresul se combate prin plăceri, mai mult sau mai puțin vinovate STOP De altfel, abstinenții mor mai tineri, conform unui studiu publicat in “The Times”. Băutorii de ceai se curată mai repede decat bautorii moderați de alcool, cu 7% mai longevivi si mai protejați împotriva cancerului STOP In aceeași linie a cultivării hedonismului, consumul de cannabis în scopuri recreaționale a devenit legal în Canada, după aprobarea legislației conform căreia o persoană poate deține 30g, informează Guardian. Reamintim ca, recent, Canada a introdus pachetele generice la tigari. Dar, per total, e bine: in “Gradina desfatarilor” lui Bosch, suma viciilor rămâne constanta 

Luni, 18 Iunie, 2018 - 12:46

 ...o consecinţă a stabilităţii instituţiilor statului. O.A.D.O. a manifestat în permanenţă o preocupare majoră pentru cunoaşterea modului în care acţionează organele abilitate ale statului, în domeniul asigurării siguranţei civice, pentru prevenirea şi combaterea acelor fapte şi manifestări prin care se încalcă sau se aduc atingeri, de orice fel. dreptului fundamental al fiecărei fiinţe umane la viaţă, sănătate, integritate fizică şi de a dispune nestingherit de avutul său. în acest sens.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 14:06

Întotdeauna alături de oameni, Catena-Farmacia inimii a susținut evenimentul „Roaring 20s” Edelweiss Dinner, cel mai important eveniment caritabil al anului organizat de HOSPICE Casa Speranţei. Partener de tradiție al tuturor evenimentelor organizate de fundație, Catena a fost și în 2018 alături de copiii şi adulţii care suferă de boli incurabile.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 00:00
”C-o moarte toți suntem datori”. Si cat mai multe taxe…

”Pentru că sperie pe toată lumea, avertismentele de pe pachetele de țigări vor fi redactate de ANAF”, potrivit Radio Zu (conform ilustratiei). Studiile sursei citate releva că ”românii se tem cel mai mult de activitatea ANAF prin recuperarea de datorii si impozite si au coșmaruri cu formularele de completat”. Astfel, inspectorii acestuia ”vor redacta ultimatumuri si formule de executări silite care să inducă frica în contribuabilii fumători pentru a-i determina să renunțe la acest viciu păcătos” STOP In plus, sugerează ei, ”este posibil ca in momentul achiziționării unui pachet de țigări sa fie nevoie sa completezi un formular de tip ANAF, in care sa expui motivele pentru care încă te declari fumător, sursa banilor pentru țigări si multe altele” STOP ”C-o moarte toți suntem datori”, zicea Decebal, către popor. ”E datoria dvs. sa plătiți taxe”, completa Orlando Teodorovici, catre producătorii de tutun care îndrăznesc sa se laude cu miliardele virate la stat in loc sa fie recunoscatori ca li se da ocazia. Moartea si taxele rămân, in continuare, singurele certitudini. Incert e daca, la momentul declaratiei, ministrul Finanțelor era ușor pălit de soare sau inca marcat de diploma de “ambasador 2035 fără tutun”

Luni, 11 Iunie, 2018 - 12:46

... consolidează democraţia alături de pluripartitism, alegeri libere şi economia funcţională de piaţă (3)

Duminică, 10 Iunie, 2018 - 09:56

Societatea Timișoara premiază, în fiecare an, instituții și
personalități pentru promovarea democrației și a valorilor europene.
Astfel, la 28 de ani de la lansarea Proclamației de la Timișoara,
Societatea Timișoara reafirmă principiile și valorile în care a crezut
și pentru care a luptat de la început.

Premiile pe anul 2017 vor fi decernate vineri, 22 iunie 2018, ora 12,
în sala Bibliotecii Centrale Universitare Eugen Todoran din Timișoara,
bv. Vasile Pârvan, nr. 4A.

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 00:00

Vom învăța si vom munci pentru a deveni...„În calitate de deputat și membru în Comisia pentru sănătate și familie voi susține legislația împotriva fumatului astfel încât în anul 2035 să devenim (sic!) Generația fără fumat”, a declarat Maricela Cobuz, deputat PSD de Suceava. ”No offence” dar, in anul 20-35, dna deputat va deveni cel mult generația 50 spre 60. Asta in cazul in care nu stăpânește tehnica regresiei in timp, desigur STOP In aceeași ordine de idei, ”noi, in anul 2000, când nu vom mai fi copii, vom face ce-am visat cândva...” Pentru nostalgici si cunoscători STOP Gruparea de lobbiști 2035 fără tutun” s-a reactivat brusc, imediat după ZMFT, zi al cărei vârf de lance a rămas Arafat (care a rezolvat toate problemele sistemului de urgenta din Romania, mai puțin vapatul si expunerea țigărilor in magazine) STOP Campania ”pisi news” din martie a fost reluata ca o ciorba reîncălzita. Reciclează aceleași personaje si aceleași ”știri” - ca sa nu zicem de-a dreptul truisme: Mihalțan care declara ce știe toata lumea, ca nu exista tutun sănătos, Mândruța care își pune întrebări existențiale in tandem cu o deputata PSD etc., etc

Luni, 4 Iunie, 2018 - 20:05

O societate civilă puternică consolidează democraţia alături de pluripartitism, alegeri libere   şi economia funcţională de piaţă (2)

Joi, 31 Mai, 2018 - 20:18
ZMFT*-Cel mai bătrân om din lume vrea sa se lase

Un ordin semnat de ministrul Sănătății obligă unitățile din subordine ”să solicite în orice situație care presupune comunicarea cu presa un aviz prealabil din partea Ministerului”, pentru a evita ”apariția unor situații de natură să aducă prejudicii imaginii instituției”... STOP Suntem curioși daca unitățile medicale in care lucrează Magda Ciobanu si doctorimea participanta la manifestările de Ziua Mondiala Fără Tutun (numita in cele ce urmează ZMFT) au cerut si obținut in prealabil avizul Ministerului, sau daca se excepteaza cazurile de munca obșteasca si ciubuc STOP “Mica eroina” Magda Ciobanu, a fost ocupată pe 29 mai. În contextul ZMFT, Spitalul Elias a furat startul, organizând  înaintea celor de la ”2035 fără tutun” o conferință despre “inimi și vieți care pot fi salvate”, la care au participat  mai mulți medici printre care si “dr. Magdalena Ciobanu – Coordonator Program Stop Fumat” STOP Aceasta este singura calitate oficială a dnei Ciobanu, angajata a Institutului Marius Nasta si activist antitutun, calitate care o face incompatibila cu rolul de reglementator al sectorului tutunului, al doilea mare contribuabil la bugetul României. Dar, ANI doarme. Deocamdată

Marţi, 29 Mai, 2018 - 14:04

O societate civilă puternică consolidează democraţia alături de pluripartitism, alegeri libere   şi economia funcţională de piaţă (1)

 reală şi puternică nu poate exista fără o societate civilă la fel de viguroasă, fără un ambient social participativ, pe deplin conştient că beneficiarii acţiunilor -oamenii - au datoria de a fi ei înşişi creatorii climatului ce permite dezvoltarea democraţiei, afirmarea şi viabilitatea ei.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 13:16
Eugen Teodorovici față cu ”mica eroină”

În sfârșit, România se poate lăuda că e în rând cu Franța, Germania, Marea Britanie, Italia. La "depășirea valorilor limită stabilite pentru calitatea aerului", bineinteles. Motiv pentru care Comisia Europeană a decis să sesizeze Curtea de Justiție a UE STOP La restricții privind fumatul in locurile publice am depășit demult Germania, dar asta nu e cerința obligatorie europeană si, oricum, nu intra la capitolul poluare. In plus, nu da nimeni premiu țării, ci lobbystei anti-tutun Ramona Brad. E doar un prilej de mândrie activista si de justificare a fondurilor primite, ca si diploma, de peste ocean, de la Fundatia Bloomberg si ruda ei Campaign for Free Tobacco Kids STOP “România produce cea mai mica cantitate de deșeuri menajere din UE. In Olanda, se face cea mai mare risipă alimentară”. N-ai fi zis... STOP Reuters Health publica un studiu rezultat din urmărirea si monitorizarea Twitter, in încercarea de a afla de ce e Juul atât de populară in America STOP “Juul a devenit un fenomen cultural, un fel de ‘iPhone al țigărilor electronice’ spune autorul raportului. Analizând conversațiile de pe rețeaua socială, acesta a descoperit ca adolescenții găsesc cai creative de a face rost de Juul, chiar daca e interzisă vânzarea către cei sub 21 de ani

Joi, 17 Mai, 2018 - 20:36
Violul ca tratament. In numele sanatații publice

Frank Sinatra, 20 de ani de la moarte. Puţini știu ca a fost înmormântat cu o sticlă de Jack Daniel’s şi un pachet de ţigari Camel fără filtru, scrie Rador. His Way STOP Știți care e culmea scăderii? Creșterea. La un an de la introducerea pachetelor generice la țigări in Marea Britanie,  cu scopul declarat al reducerii incidenței fumatului, aceasta a crescut de la 16,5% la 17,1%  STOP La fel ca in Australia, unde, la cinci ani de la adoptarea celor mai drastice măsuri din lume împotriva tutunului (interzicerea expunerii, pachete generice), prevalența fumatului nu a scăzut, ci din contra STOP Canada nu au învățat insa nimic din lecția britanică și nici din cea australiana și a decis sa meargă înainte, pe același drum. Statul paternalist in acțiune

Vineri, 11 Mai, 2018 - 08:16
Dragnea nu e Cioloș. Efectul factorului exogen asupra anemonelor

Sistemul de sănătate continua sa fie tulburat si sa tulbure ”reforma salariala”. Luni, cadrele medicale medii au fost in greva de avertisment. Marți, toţi medicii de la urgentă, din Oradea, au semnat o demisie colectivă: „40 de medici urgentiști, căutăm spital”. Miercuri, s-a decis ca sporurile revin la loc comanda STOP Conform realitatea.net, Sănătatea-bolnava de corupție” a intrat in colimatorul lui Kovesi STOP Şefa DNA citează din ultimul Eurobarometru. Care e despre percepție. Iar aceasta e...indusa. "68% dintre români percep că viaţa de zi cu zi le este afectată de corupţie”. În particular, in Romania, sistemul de sănătate publică este cel mai des menţionat la “instituții corupte”: 58%, aproape dublu faţă de media UE. Pai, ce mai stați la discuții academice Dna. Procuror? 58% e o suspiciune rezonabila. Cine mai e si sănătatea asta? Dați un exemplu pozitiv! Umflați-o! STOP “La un semn, deschisă-i calea”... DIICOT a descins la sediile casei de asigurări de sănătate, pentru decontare de retete emise unor pacienti imaginari

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 14:21

Fără a intra în jocul scrisorilor deschise –  pentru a nu lăsa opinia publică expusă unor dezinformări repetate – sunt necesare o serie de precizări. Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989 (IRRD) a fost înființat prin Legea nr. 556/7 dec. 2004. Conform art. 4, cei 25 de membri ai Colegiului Național – organ deliberativ de conducere – au fost desemnați atunci, cu mandat permanent, de către dl.

Joi, 3 Mai, 2018 - 23:16
Tomacco. Transfumanță. Bula și Bulache

Mulți întreabă: de ce activiștii se concentrează împotriva tutunului, dar nu se omoară sa combată alcoolul, care face victime pe șoselele patriei și in familiile tradiționale din Vaslui? Pentru ca e mai ușor și mai vizibil sa “lupți” cu trei companii gigant, decât cu mii de producători de palinca neaccizată STOP Amusinand prilej de lobby pe lângă Președinția bulgara, Parteneriatul fără fum (“Smoke free partnership”) a adunat laolaltă “tobacco control experts, policy makers and advocates”, adică așa-zisi experți in controlul tutunului pe banii lui Bloomberg, făcători de politici (și legi), deși nu i-a ales nimeni și activiști STOP Înghesuială mare la Sofia, într-o cămăruță (vezi mai jos) nu huzur, la vinărie, ca la reuniunea de la Cape Town. Cum relatam in Fumigenele trecute, din Romania nu a lipsit “experta” Brad, dar s-a băgat in seama și bruxelezul Loghin, cel înțărcat de la țîța Comisiei STOP In ciuda “brânciului” dat de Arafat, ultimul comunicat 2035 fără tutun a fost relativ puțin preluat. E drept ca n-a adus nimic in plus fată de isteria obișnuita împotriva companiilor de tutun și de ultimatumul dat Parlamentului. Însă, cel mai probabil, nici n-a mai fost  plătit

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 23:05
Musca verde si Inchizitia, primul oenge anti-tutun

Săriți! Inflația a crescut peste poate! Potrivit cursdeguvernare.ro, in martie a ajuns la 4,95%, “din cauza prețurilor produselor administrate sau puternic influențate de impozitarea indirecta (accize)”. Mai pe întelesul lui Grivei, din cauza prețurilor la energie, combustibili, produse din tutun (!?), gaze, apa, canal, gunoi STOP Dar, cel mai tare a explodat inflația la ambasadorii anti-tutun, unde amenință sa devină 300%, ca in primii ani de capitalism bezmetic. Cica bântuie activiștii cu diplomele de ambasador pe culoarele Parlamentului. Cum te prinde, cum ți-o pune unul in brațe. In timp ce altul te trage in poza cu telefonul si postează instant pe Facebook, pe modelul șantajului sexual

Luni, 23 Aprilie, 2018 - 21:37

Zilele trecute, Departamentul de Stat al Statelor Unite a dat publicității Raportul anual privind drepturile omului, document în care sunt avansate și o serie de evaluări critice despre realitățile din societatea românească. Prilej numai bun pentru ca propagandiștii sistemului să exulte, anunțând evenimentul sub un titlu-bombă:,,Raport devastator pentru România’’. Ca de obicei, vinovatul de serviciu fiind actuala guvernare, care nu face decât să ia parte corupților și să îi saboteze pe neînfricații militanți ai anticorupției.

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 22:47
Încurca-i, Drace! Modelul indian si “NU-ismul”

La noi, ca in India. Acolo unde ministrul Sanatatii a anuntat ca va interzice tigarile electronice, in interesul publicului larg, dat fiind ca acestea contin nicotina, care da dependenta, ceea ce poate duce la imbolnaviri și pierderi de sarcina. Si, pe cale de consecință, la reducerea populației STOP In schimb, alesii din Alaska au decis saptamana trecuta sa ajusteze proiectul legii pentru interzicerea fumatului in locurile publice inchise, prin exceptarea țigărilor electronice. Prin urmare, in Alaska va fi admis vapatul pentru electronice, noile produse din tutun incalzit si…marijuana STOP Vicepremierul bulgar Valeri Simeonov propune relaxarea legii fumatului, prin reinfiintarea camerelor speciale dedicate practicării “scarbavnicului obicei”. Propunerea e cu atat mai surprinzatoare cu cat Simeonov a fost unul dintre promotorii infocati ai interzicerii fumatului la Sud de Dunăre

Marţi, 17 Aprilie, 2018 - 19:09
Publicarea listei a reflectat „opinii personale”

CNSAS a decis, marti, cercetarea disciplinara a lui Madalin Hodor, cercetatorul care a publicat listele cu presupusii colaboratori ai Securitatii in asa-numita Brigada Antiemigratie. Pe lista se regaseste numele presedintelui Academiei Romane, Ioan Aurel Pop.

Vineri, 13 Aprilie, 2018 - 10:16
Arafat face trafic

USR a furat startul. A luat-o inaintea PSD, care astepta la gaurica momentul prielnic. Mirosind oportunitatea de imagine, USR-istii au depus in graba un proiect de lege prin care, habarnisti cum sunt, isi lovesc propriul electorat, hipsterii, fumatori de IQOS si glo. Proiectul modifica definitia fumatului, pentru a interzice vapatul in locurile publice, la fel ca la tigari. Sa ajunga PSD sa voteze un proiect USR? Ar fi de minune STOP Asistam la tot felul de încercări de a distrage atenția de la problemele mari, capitalizand pe diverse teme oengiste, prin exerciții de imagine. Astfel, in plin scandal Oxford Analytica și tranzacționări de date personale, “Facebook are o problema (și) cu tutunul”, după cum susțin specialiștii de la Stanford, care se bagă și ei in seama, relatând despre reclama la si vanzarile de țigări electronice STOP Chestie care are lipici la CNN, iar mai departe, ca la biliard, ricoșează direct pe pagina urechistului Raed Arafat. Pălit de găselnițele americane, vrea sa schimbe, cică preventiv, legislația din România. Adică sa interzică ceea ce e deja interzis de doi ani: publicitatea la țigările electronice și vânzările on line STOP Nimeni nu e Profet in țara lui

Joi, 5 Aprilie, 2018 - 23:18
Pisi in campanie. “Sânge si c...at”

“Copiii romani beau pe rupte”. 42% dintre minorii între 10 şi 12 ani au consumat alcool,  potrivit UNICEF, pe freedler.ro. Însă “noua Inchizitie”, cum inspirat i-a numit un blogger pe cei de la “2035 fara tutun”, nu are nicio treaba cu bautura, pentru ca Bloomberg nu finanțează inițiative anti alcool STOP “Bauturile dulci sint noile țigări”, clamează, la Berlin, un oengist neamt, Martin Rucker, intr-un eveniment de înfierare similar celui organizat mai deunăzi, in Parlamentul Romaniei, de 2035 fara tutun STOP Evident, omul nu are nicio apăsare sa folosească, fara a plăti drepturi de autor, o veche reclama fotoshopata, la Marlboro Man, ținând in mâna un pahar de Coca-cola, in locul clasicei țigări STOP  Drepturile sunt mizilicuri, iar legea la fel, atâta timp cât calmezi sănătatea publica, precum acești șantajiști de profesie, fiecare specializat pe domeniul lui si bine sponsorizat de câte un “filantrop”, aflat in plină campanie de eficientizare fiscală, in paralel cu obținerea unor avantaje pe propria agenda politica STOP “Proprietatea e un moft”, cum zicea “neocomunistul” Iliescu, regretat astăzi pana si de țărăniști, un Presedinte pe care istoria îl va așeza in locul care i se cuvine, prin comparație cu toată pleiada de neputincioși învinși sau pacăliți de securitate, care i-au urmat STOP Foodwatch, oengeul lui Rucker, acuza Coca-cola de marketing iresponsabil, in mod special prin “țintirea conștientă a copiilor si tinerilor

Luni, 2 Aprilie, 2018 - 05:29
Finalul unui „scandal” care mocnește de mai bine de un an

 Claudiu Iordache, directorul Institutului Revoluţiei Române din 1989 (IRRD), a fost schimbat din funcţie „după o acţiune în forţă“ a grupării Cazimir Ionescu, Gelu Voican Voiculescu, Emil Cutean, Răzvan Teodorescu. La începutul lunii martie, Cazimir Ionescu şi Gelu Voican Voiculescu l-au presat pe directorul IRRD să renunţe singur la funcţie, după cum arată o stenogramă obţinută de „Adevărul“, însă Iordache a refuzat.

Subscribe to ONG