Marţi, 20 Martie, 2018 - 15:10

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că România nu recunoaşte anexarea ilegală a Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol de către Federaţia Rusă şi, prin urmare, nu recunoaşte organizarea de alegeri pe acest teritoriu.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 13:33

Potrivit raportarilor operatorilor de deszapezire, precum si in urma controalelor Politiei Locale Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti informeaza:

Marţi, 20 Martie, 2018 - 13:01

Primarul General, Gabriela Firea: ”Valorificarea energetica a deseurilor, implementarea unui sistem de gestionare a deseurilor din constructii, precum si impunerea colectarii selective prin noul Plan Urbanistic General sunt cateva din masurile curprinse in Master planul pentru sistemul de management  integrat al deseurilor din Municipiul Bucuresti”

Marţi, 20 Martie, 2018 - 12:50

Guvernul României salută celebrarea astăzi, 20 martie, a Zilei Internaționale a Francofoniei și aniversarea a 25 de ani de la aderarea României la mișcarea francofonă. În 1991, România a obținut statutul de observator, iar din 1993 este membru cu drepturi depline al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei - OIF. Statutul de membru OIF, dublat de vocaţia francofonă de tradiție, a permis țării noastre consolidarea dimensiunii globale a cooperării internaţionale.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 12:38
până luni, 2 aprilie 2018

Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale (DGITL), informează contribuabilii că mai au la dispoziţie două săptămâni pentru a-şi achita impozitele şi taxele locale şi pentru a beneficia de bonificaţia de 10%. 

Marţi, 20 Martie, 2018 - 12:35

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a început marţi, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 11:41

În ziua de 20 martie, francofoni din întreaga lume celebrează Ziua Internațională a Francofoniei. În acest an deosebit al Centenarului, sunt celebrați, de asemenea, 25 de ani de Francofonie în România.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 11:22

După aproape cinci ani de luptă cu Agenția Națională de Integritate în instanțele de judecată, am câștigat. Timp de cinci ani nu am fost un om integru. Pentru că nu a vrut ANI. Acum sunt un om integru printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă dată de o instanță de judecată. Din această perspectivă, calvarul pentru mine s-a sfârșit. Dar începe calvarul pentru ANI. Fiindcă îi cer despăgubiri substanțiale. Pe care sper din tot sufletul să le plătească cei vinovați. Nu dumneavoastră sunteți vinovați. Ci ei.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 00:00
Giovanni Papini (1881 - 1956) în vizită la Lenin - Moscova, 3 iulie, 1923

În sfârşit, am reuşit. Venisem în Rusia numai ca să cunosc pe acest om şi nu voiam să plec fără să-l fi auzit vorbind. Mi se pare că e genul sau unul din cei trei sau patru oameni în viaţă, care merită să fie ascultaţi. Ca să ajung până la el am cheltuit aproape douăzeci mii de dolari - cadouri nevestelor comisarilor, bacşişuri soldaţilor roşii, daruri orfelinatelor - dar nu regret. Mi se spunea că Vladimir Ilici era bolnav, obosit şi că nu putea să primească pe nimeni, în afară de intimii săi.(Giovanni Papini)

Marţi, 20 Martie, 2018 - 00:00

[PSD, Vicepreşedinţi]

Luni, 19 Martie, 2018 - 20:20

Printr-un comunicat de presă al PSD Vrancea, președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan confirmă afirmația vehiculată în mediul public:

Luni, 19 Martie, 2018 - 18:31
Deocamdată, singura felicitare primită din România. Autoritățile mai așteaptă să vada ce fac americanii

Excelenţei Sale, Domnului Preşedinte
Vladimir Vladimirovici PUTIN
Preşedintele Federaţiei Ruse

Stimate Domnule Preşedinte,

Luni, 19 Martie, 2018 - 17:37

Rusia nu îşi doreşte o nouă cursă a înarmării şi va face tot posibilul pentru a rezolva diferendele cu alte state, apărându-şi în acelaşi timp interesele naţionale, a declarat luni preşedintele Vladimir Putin, scrie Reuters.

La o întâlnire cu oponenţii pe care i-a învins la scrutinul de duminică, obţinând un al patrulea mandat de preşedinte, Putin a spus că Rusia îşi doreşte un dialog constructiv cu partenerii săi internaţionali, precizând că şi ei trebuie să facă acelaşi lucru şi să respecte Moscova.

Luni, 19 Martie, 2018 - 17:21

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a povestit luni că a participat la o întâlnire cu fostul preşedinte al UNPR Gabriel Oprea, care i-a recomandat să îl susţină pe Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte interimar al social-democraţilor, după ce Victor Ponta îşi dăduse demisia din această funcţie.

Luni, 19 Martie, 2018 - 16:15

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, a negat că ar fi fost la ziua vreunui şef din Serviciul Român de Informaţii şi a subliniat că la toate evenimentele la care a participat, organizate de SRI, a fost în calitate oficială, alături de alţi mulţi invitaţi.

Luni, 19 Martie, 2018 - 16:08

Liberalii vor depune la Senat o moţiune simplă împotriva ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a anunţat luni preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Luni, 19 Martie, 2018 - 14:41

Se vehiculeză faptul că, în numai două zile, pot fi desecretizate faimoasele protocoale. Să vedem dacă este așa.

1). În total sunt 65 de protocoale secrete, pe care SRI le-a încheiat cu alte instituții.

Luni, 19 Martie, 2018 - 13:38

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 19 martie a.c., următoarele decrete:

- Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol;

- Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 84 alin. (1) şi (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011;

- Decret privind acordarea Drapelului de luptă Centrului de exploatare, mentenanţă şi dezvoltare puncte de comandă strategice "General Anton Berindei".
 

Luni, 19 Martie, 2018 - 13:36

Ca urmare a faptului că, pe teritoriul Ungariei, traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat în perioada sfârşitului de săptămână, dar şi restricţiile de trafic care au fost în cursul săptămânii trecute pe teritoriul statului vecin, în prezent se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară, la graniţa cu Ungaria.

Luni, 19 Martie, 2018 - 13:32

În perioada 16-17 martie 2018, a avut loc la Bled, Slovenia, reuniunea Comisiei permanente a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (AP SEECP), în organizarea Preşedinţiei-în-Exerciţiu slovene a organizaţiei.
La această acțiune Camera Deputaților a fost reprezentată de doamna deputat Mariana-Venera Popescu, preşedintele Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a SEECP și reprezentantul Delegaţiei române la Comisia permanentă. 

Luni, 19 Martie, 2018 - 12:36

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a felicitat, luni, pe Vladimir Putin pentru câştigarea unui nou mandat de preşedinte al Rusiei.

Luni, 19 Martie, 2018 - 11:55

Presa din întreaga lume titrează că, obținând o nouă victorie la prezidențiale, Putin devine al doilea, după Stalin, cel mai longeviv conducător al Rusiei moderne. Și, firește, se fac fel de fel de calcule privind viitorul Federației Ruse, dar și legat de consecințele în plan geopolitic ale viitoarei etape din cariera lui Vladimir Putin. Ce e corect și ce e greșit legat de aceste prognoze?

Luni, 19 Martie, 2018 - 10:33

Primarul General, Gabriela Firea, inaugureaza luni, 19 martie, la ora 19:00, Casa memoriala "Dinu Lipatti", care va gazdui pe parcursul saptamanii viitoare cea de-a doua editie a festivalului 'I love Lipatti'.

La propunerea Primarului, General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in septembrie 2017, infiintarea Centrului Cultural Casa Artelor "Dinu Lipatti", in semn de omagiu pentru artistul de geniu Dinu Lipatti, tinand cont ca in anul 2017 s-au implinit 100 de ani de la nasterea acestuia.

Luni, 19 Martie, 2018 - 10:27
Prezenţă la urne fără precedent în cadrul secţiilor de votare din străinătate

Rezultatele actualului scrutin prezidențial reprezintă un record pentru Vladimir Putin în privinţa anvergurii susţinerii sale. Potrivit rezultatelor preliminare, aproape 55,5 milioane de votanţi au optat pentru preşedintele în exerciţiu.

Luni, 19 Martie, 2018 - 10:17
„Încercările Occidentului de a exercita presiuni şi a influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale din Rusia au fost evidente şi fără precedent”

Camera superioară a Parlamentului Rusiei a înregistrat o serie de încercări din partea altor ţări de a împiedica desfăşurarea de alegeri prezidenţiale democratice în Rusia şi va prezenta un raport în acest sens până la începutul lunii mai, relatează site-ul agenţiei Sputnik.

Anunţul a fost făcut chiar  duminică de către preşedintele Comisiei pentru Afaceri Internaţionale din Consiliul Federaţiei Ruse, Konstantin Kosachev.

Luni, 19 Martie, 2018 - 09:59

Președintele rus în exercițiu, Vladimir Putin a câștigat al patrulea mandat (de 6 ani) în alegerile prezidențiale de duminică, potrivit rezultatelor parțiale publicate de către Comisia electorală.

După numărarea a 22% din voturi, majoritatea din Estul țării, Putin conducea cu 72% din voturi.

Candidatul Partidului Comunist, Pavel Grudinin,avea 15%, în timp ce politicianul naționalist Vladimir Jirinovsky, care candidase împotriva lui Boris Elțân în 1991, ar obține 7% din voturi.

Restul candidaților își vor împărți  2% din voturi.

Luni, 19 Martie, 2018 - 09:49

În a doua jumătate a acestui an, ANAF va trimite decizii de impunere către toţi contribuabilii care au strâns datorii în ultimii ani, cel mai probabil din 2013 până în prezent. Totodată, autorităţile vor pregăti şi un mecanism de stimulare a plăţii în cursul lui 2018.

Astfel, în a doua jumătate a anului, Fiscul va trimite contribuabililor, pentru ultima dată, decizii de impunere, documente care vor centraliza deciziile de impunere restante din ultimii ani, a anunţat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

Luni, 19 Martie, 2018 - 09:42

"Românii au cheltuit prea mult anul trecut, cu speranţa că le vor creşte substanţial veniturile, dar rezultatul a fost doar o creştere economică bazată pe consum, care a sfârşit într-o rată a inflaţiei prea mare. Dovadă stă puterea de cumpărare din luna ianuarie, cea mică din ultimii ani. Iar până în decembrie există riscul ca inflaţia să explodeze la 12%", a avertizat deputatul liberal Florin Cîţu.

Luni, 19 Martie, 2018 - 09:17

În România, societatea civilă nu este pe deplin înţeleasă. Potrivit datelor din 2016 din partea INSCOP, încrederea publicului față de organizaţiile societăţii civile a crescut ușor în prima jumătate a anului, 32,6% dintre respondenți declarând că au “multă” sau „foarte multă încredere” în OSC în martie 2016, față de 30,2% la sfârșitul anului 2015. Cu toate acestea, nivelul de încredere în OSC este încă destul de scăzut în comparație cu alte instituții sociale și private incluse în analiză, cum ar fi universitățile, mass-media și bisericile.

Luni, 19 Martie, 2018 - 08:37

Preşedinţii din Serbia şi China l-au felicitat, luni, pe Vladimir Putin pentru victoria înregistrată în cadrul alegerilor prezidenţiale din 18 martie, unde a obţinut peste 76% dintre voturile exprimate.

Preşedintele sârb Aleksandr Vucici a fost primul şef de stat care l-a felicitat pe Putin. 

Subscribe to Politica