Sâmbătă, 19 August, 2017 - 17:41

Evenimentele lumii au fost blocate într-un model posesiv în această vară, dar o schimbare majoră de paradigmă este posibilă în această toamnă dacă o facem să se întâmple.

Sâmbătă, 19 August, 2017 - 14:52

Îşi va termina Donald Trump mandatul de preşedinte la Casa Albă ? Întrebarea se pune foarte serios după eliminarea strategului său principal, Steve Bannon, un conservator autentic din familia lui Viktor Orbán sau Jarosłav Kaczyński, politicieni mai proape de noi geografic. Miliardarul Trump, cum îl numesc în continuare democraţii în America, redevine ce a fost dintotdeauna, un reuşit om de afaceri, iar sistemul dominat de „neoliberalismul progresist” şi penetrat de neoconservatori îl recuperează, mai ales prin fiica sa, Ivanka Trump, şi prin ginerele său, Jared Kushner.

Sâmbătă, 19 August, 2017 - 14:38

Preşedintele SUA şi-a demis consilierul strategic, pe Steve Bannon.

Bannon era susţinătorul agendei populiste a lui Trump şi un promotor al aşa numitei mişcări alt-right.

Sâmbătă, 19 August, 2017 - 13:45

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că recent a fost făcută o ofertă pentru relocarea în România a 1.942 de refugiați aflați acum în Grecia și Italia. 

Sâmbătă, 19 August, 2017 - 13:11

Ministerul de Externe al Rusiei şi-a exprimat speranţa că Guvernul României nu va permite rescrierea istoriei bazate pe sprijinul militar-memorial bilateral, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, comentând dorinţa autorităţilor române de a redenumi Parcul Tolbuhin din Bucureşti. "Sperăm că va prevala nu ideea de sacrilegiu, ci memoria a mii de soldaţi sovietici, care şi-au dat viaţa pentru eliberarea acestei ţări de fascism în urmă cu peste 70 de ani.

Sâmbătă, 19 August, 2017 - 12:42

România este pe cale să dea peste 4 miliarde de dolari pentru a achiziționa de la americani sisteme antiaeriene şi antibalistice de tip Patriot, rachete care însă nu sunt în cea mai bună stare de funcționare, fapt recunoscut chiar de către oficialii americani.

După cum reiese din raportul GAO (US Government Accountability Office) – Curtea de Conturi a SUA, din august 2016, sistemul Patriot are nevoie urgentă de îmbunătățiri pentru a face față noilor amenințări și pentru a fi competitivi.

Sâmbătă, 19 August, 2017 - 12:00

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va veni în România mult mai curând decât se aştepta cineva. Şeful de stat francez va sosi în ţara noastră pe 24 august pentru a se întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Vineri, 18 August, 2017 - 21:08

Guvernul a aprobat astăzi Ordonanța pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Actul normativ transpune în legislaţia naţională unele prevederi din Directiva 2014/46/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 3 aprilie 2014 de modificare a Directivei 1999/37/CE a Consiliului privind documentele de înmatriculare pentru vehicule.

Vineri, 18 August, 2017 - 20:53

Magistrații au decis, vine, ca fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, să fie liber după numai 10 luni de pușcărie. Decizia nu e definitivă.

Pe 3 octombrie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe fostul primar Gheorghe Ştefan la 6 ani de închisoare în dosarul Micosoft.

În dosarul "Microsoft", oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru, fostul primarul al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu au fost acuzaţi de trafic de influenţă.

Vineri, 18 August, 2017 - 19:26

Recent a fost făcută o ofertă pentru relocarea în România a 1.942 de refugiați aflați în Grecia și Italia, a anunță ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.

   "Recent, am făcut o ofertă pentru 1.942 de refugiați din Grecia și din Italia pe care îi putem reloca în România. Mai avem deja pe teritoriul nostru cam 700 de asemenea refugiați", a spus Meleșcanu la un post de televiziune.

Potrivit acestuia, România "participă masiv la operațiunile din Marea Neagră pentru oprirea fluxului de refugiați și salvarea celor care se încumetă la asemenea acțiuni".

Vineri, 18 August, 2017 - 19:00

Cornel - Gabriel Ciocoiu a fost eliberat, la cerere, din funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, potrivit unei decizii a premierului publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Cornel-Gabriel Ciocoiu se eliberează, la cerere, din funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne”, se arată în decizia semnată de premierul Mihai Tudose.

Vineri, 18 August, 2017 - 18:47

Programul pentru școli unifică și continuă Programul de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli şi Programul “Lapte și corn” (implementate la nivel național), în conformitate cu regulamentele europene începând cu anul şcolar 2017-2018, asigurând astfel participarea României la Programul pentru școli al Uniunii Europene, ce se va derula în perioada 2017-2023, potrivit unei ordonanțe aprobate astăzi de Guvern.

Conform legislaţiei europene, Programul pentru şcoli are două componente:

Vineri, 18 August, 2017 - 18:32

Ca urmare a consultărilor publice, cu mediul de afaceri, patronate, sindicate, asociații profesionale, inclusiv cu cele reprezentate în cadrul Comisiei de dialog social, Ministerul Finanțelor Publice a adus o serie de modificări proiectului de ordonanță privind plata defalcată a TVA, vizând în principal:

Vineri, 18 August, 2017 - 18:05

 

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi un proiect de lege de modificare și completare a unor acte normative din domeniul penal, destinat transpunerii unor prevederi din două directive ale Uniunii Europene. Proiectul elaborat de Ministerul Justiției va fi transmis spre dezbatere și adoptare Parlamentului.

Vineri, 18 August, 2017 - 14:14

Guvernul a aprobat astăzi Ordonanța pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Actul normativ transpune în legislaţia naţională unele prevederi din Directiva 2014/46/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 3 aprilie 2014 de modificare a Directivei 1999/37/CE a Consiliului privind documentele de înmatriculare pentru vehicule.

Vineri, 18 August, 2017 - 14:12

Executivul a luat următoarele decizii în cadrul şedinţei din data de 18 august:

Modificări ale legislației penale, adoptate în ședința de Guvern

 
Guvernul a aprobat în ședința de astăzi un proiect de lege de modificare și completare a unor acte normative din domeniul penal, destinat transpunerii unor prevederi din două directive ale Uniunii Europene. Proiectul elaborat de Ministerul Justiției va fi transmis spre dezbatere și adoptare Parlamentului. 

Vineri, 18 August, 2017 - 13:59

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis vineri, 18 august a.c., Majestății Sale Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, un mesaj de condoleanțe, în urma atacurilor teroriste care au avut loc la Barcelona.

'În aceste momente de grea încercare, doresc să exprim solidaritatea deplină a României și poporului român cu Regatul Spaniei și întregul său popor. În fața acestor noi tragedii, reiterez determinarea României de a coopera strâns și a continua lupta împotriva terorismului.

Vineri, 18 August, 2017 - 13:45

34,2 milioane de euro din Fondul de coeziune, perioada 2014-2020, vor fi alocate pentru finanţarea fazei a doua a proiectului ce vizează lucrările de extindere a liniei 4 de metrou, între Parcul Bazilescu şi cartierul Străuleşti, în sectorul 1 al Capitalei. Întregul proiect urmărește construirea a aproximativ 2 km de linie de metrou şi a două staţii de metrou, Laminorului şi Străuleşti.

Vineri, 18 August, 2017 - 13:40
România va trebui să aleagă ferm între a aduce cu bună știință flagelul terorismului în interiorul granițelor ei sau a se impune în fața procesului de globalizare ce ne desconsideră ca stat și națiune.

Încă o dată Europa a fost scăldată în sânge nevinovat. Încă o dată spectrul terorismului a devenit realitate. O realitate crudă ce a lăsat puterile europene pro-imigrație și autoritățile neputincioase în fața urii pe care o răspândesc niște fanatici veniți parcă din cețurile Evului Mediu. Fanatism pe care nu îl vom putea combate decât  prin menținerea unui sistem de securitate adecvat și prin poziționarea fermă împotriva măsurilor externe de eliminare a valorilor naționale.

Vineri, 18 August, 2017 - 13:36

În cadrul evenimentului „Cinema în aer liber”, bucureştenii pot viziona vineri, 18 august, pe Insula Artelor din Parcul Titan, de la ora 21.00, filmul clasic „Underground”.

Pelicula se numără printre cele șase filme ale regizorului sârb „Emil Kusturica”, proiectate anul acesta la „Cinema în aer liber” în selecția alternativă retrospectivă. Pentru această comedie neagră Emil Kusturica a primit în 1995 premiul „Palme d’Or” la Cannes. 

Vineri, 18 August, 2017 - 13:23

România ocupă, conform Eurostat, locul trei în Europa în materie de ordine și siguranță națională. Vorbim despre cheltuieli. Nu despre performanțe. Alocăm 2,3% din Produsul Intern Brut acestui capitol. Respectiv circa patru miliarde pe an. Cu un mic avans în fața noastră nu se află decât Bulgaria și Slovacia. Așa stând lucrurile, ar trebui ca, în materie de ordine și siguranță națională, situația românilor să fie excepțională. Dar nu e.

Vineri, 18 August, 2017 - 12:36

"Atentatul sângeros de la Barcelona este din nou oglinda 'noii realități' pe care niște fanatici lași vor să o impună asupra lumii civilizate", atrage atenţia vicepremierul Marcel Ciolacu.

Vineri, 18 August, 2017 - 12:32

Ministerul român al Apărării transmite condoleanțe Spaniei, în urma atacurilor teroriste de la Barcelona și Cambrils.
"Condoleanțe Spaniei și poporului spaniol. În aceste momente grele suntem alături de familiile îndoliate și de toți cei ce au avut de suferit în urma actelor teroriste din Spania, de la Barcelona și Cambrils. Militarii Armatei României vor continua să lupte împotriva terorismului, pentru liniștea și libertatea celor de acasă. Sincere condoleanțe familiilor îndoliate! Dumnezeu să-i odihnească în pace!", se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a MApN.

Vineri, 18 August, 2017 - 12:30

Premierul Mihai Tudose a transmis, la începutul ședinței de Guvern de vineri, un mesaj de solidaritate cu victimele atentatului terorist din Spania 

"Transmit și pe această cale un mesaj de solidaritate cu Spania și de compasiune pentru cei decedați", a declarat Tudose.

Vineri, 18 August, 2017 - 12:27

PRECIZARI
 
În legătură cu știrea difuzată de TVR în cursul acestei dimineți și postată pe site-ul tvr.ro în legătură cu schimbarea gazonului de pe Arena Națională, Primăria Capitalei face următoarele precizări:

Vineri, 18 August, 2017 - 12:24

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de aproximativ 37,197 miliarde de lei, la data de 31 iulie 2017, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 23,65 miliarde de lei, respectiv 63,58%. Pe locul doi de află acţiunile, cu 7,43 miliarde de lei (19,98%). Depozitele bancare se situează pe locul trei din acest punct de vedere, cu 2,78 miliarde de lei, respectiv 7,5% din totalul activelor.

Vineri, 18 August, 2017 - 12:04

Brexit-ul, întronarea lui Donald Trump şi incalificabilele alegeri prezidenţiale şi parlamentare din Franţa, cu propulsarea tânărului anonim Emmanuel Macron pe post de preşedinte şi a unei mişcări fabricate în câteva luni pe post de partid, au schimbat, probabil ireversibil, faţa democraţiei în chiar nucleul civilizaţiei occidentale. Pentru că, dacă vorbim de democraţie în ultimii 200 de ani, nu ne putem referi decât la Anglia, SUA şi Franţa, şi nu la Italia lui Mussolini, la Spania lui Franco, la Germania lui Hitler sau la Rusia lui Lenin şi Stalin.

Vineri, 18 August, 2017 - 11:50

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea, prin intermediul Portalului Mobilității Forței de Munca din Europa — EURES oferă 914 locuri de munca in 13 tari ale UE/SEE, dupa cum urmeaza:

Vineri, 18 August, 2017 - 11:35

Proiectele de acte normative incluse pe agenda şedinţei Guvernului României din 18 august 2017, ora 12.00:

     I.          PROIECTE DE LEGI

 

1.    PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul penal în vederea transpunerii unor directive ale Uniunii Europene

2.    PROIECT DE LEGE pentru ratificarea Acordului între România şi Republica Serbia în domeniul securităţii sociale, semnat la Belgrad, la 28 octombrie 2016

 

  II.          PROIECTE DE ORDONANȚE 

 

Vineri, 18 August, 2017 - 11:23

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, îi aşteaptă şi în acest week-end pe copiii aflaţi în vacanţa de vară să ia parte la activităţile organizate special pentru ei în două dintre parcurile mari ale sectorului: “Jocurile Copilăriei” – în Parcul Crângaşi şi “Vacanţa în parc” – în Parcul ANL Brâncuşi. 
 
Programul detaliat este următorul:
 
Parc Crângași – “Jocurile Copilăriei” 
Sâmbătă, 19 august 2017
Ora 18.00 - 21.00 – Maestru de Ceremonii costumat

Subscribe to Politica