Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 18:57

Am primit la redactie următorul apel - proclamație:

            Discursul inaugural al noului preşedinte al SUA, Donald Trump, a produs frisoane în rândul unei importante societăţi civile din garnizoane, care presimte o atitudine de abandon și dezinteres din partea  noii administrații americane față de lupta lor - care dă-i si dă-i si luptă neicusorule, puicusorule de atâția amar de ani, pentru ca acum să li se întoarcă spatele.

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 14:56
O parabolă cu câini, nu cu elefanți...

In ultimile zile, in spatiul public, au fost mai multe diversiuni. Interesante, totusi nu pe deplin reusite. De aceea, prezint, pentru cei interesati, un text dintr-o carte, mai putin cunoscută, publicată in 1944, la Editura Universul, de Const. A.I. Ghica, „Istoria in anecdote”.

„Se spune că Alcibiade, ambitiosul general athenian, avea un câine de-o frumusete nemaipomenită pe care il cumpărase pe un pret mare.

Intr-o zi, ii tăie coada, ceea ce făcu pe prietenii lui Alcibiade să-l dezaprobe si să-i spună că toată lumea il coplesea cu sarcasme pentru această faptă.

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 14:16

Termeni precum cei cu referire critică la adresa “establishment-ului”, punctul de vedere oarecum pesimist sau tonul condescendent, sunt temele uzitate în edițiile de astăzi de către presa americană pentru a se referi la discursul inaugural al noului Președinte american, Donald Trump.

La doar câteva minute după ce Președintele învestit în funcție
pronunța primul său discurs în calitate de Șef al Statului, mass-media
din Statele Unite a început să-i interpreteze cuvintele.

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 14:00

Consilierul local băcăuan Cristian Ghingheş anunță, pe blogul său, că cetățenii din Bacău ar putea fi nevoiți să plătească pentru a primi informații publice. Taxele ar urma să fie introduse printr-o hotărâre de consiliu local care „repară o eroare materială” dintr-o altă hotărâre prin care se aprobau taxele locale.

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 12:00

Preşedintele Klaus Iohannis a atras sâmbătă atenţia, după incendiul care a afectat clubul Bamboo, că ''până nu vom înţelege odată pentru totdeauna că legea e una pentru toţi, societatea va fi mereu în pericol''.

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 11:29
Pentru punerea la punct a ambasadorului american

"Il felicit pe ministrul de Externe al Romaniei, domnul Teodor Melescanu, pentru promptitudinea, precizia si eleganta cu care l-a convocat pe ambasadorul SUA la Bucuresti spre a ii cere sa respecte normele de drept international in relatiile cu tara noastra si sa ramana in afara disputelor politice interne romanesti", spune Adrian Severin.

Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 01:15
Deși nu este politic, nu este exclus ca printre aceștia să se numere și Hans Klemm

La scurt timp după ce a depus jurământul, noul președinte al SUA a concediat toți ambasadorii, scrie publicaţia britanie The Independent.

Trump a cerut ca toți cei numiți de Barack Obama să își părăsească posturile până la miezul nopţii, fără excepții, asta chiar dacă nu are deocamdată și nominalizările pentru succesorii lor.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 20:19

“Visul american”, asa cum a fost el desenat in cuvinte inflăcărate de Barak Obama in fata multimii nesfarsite ce a participat la ceremonia marcand preluarea de către el, in urmă cu 8 ani, a functiei de Presedinte al Statelor Unite, cunoaste astăzi 20 ianuarie 2017, in cuvantarea pe care Donald Trump a rostit-o in fata multimii venite să-l aclame si sa-l felicite, o versiune diferită. (O analiză de Grigore ARBORE)

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 19:48

 

Membrii Guvernului au analizat astăzi, în cadrul unei ședințe tehnice de lucru, proiectul legii bugetului pentru anul 2017 și au agreat limitele bugetare pentru fiecare minister și/sau ordonator principal de credite.

Construcția proiectului de buget a avut în vedere asigurarea finanțării, pentru acest an, a măsurilor adoptate de Guvern în concordanță cu Programul de Guvernare, în condițiile încadrării în limita de deficit bugetar de 3% din PIB și alocării a 2 % din PIB pentru Armată, potrivit angajamentelor asumate de România.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 19:16

Fondul European de Investiții (FEI) și UniCredit au semnat contractul de garanții InnovFin, acordate IMM-urilor pentru a dinamiza accesul la finanțare pentru firmele inovatoare mici, mijlocii și cu capitalizare medie în 8 țări. Această tranzacție beneficiază de sprijin din partea Orizont 2020, programul-cadru pentru cercetare și inovare al UE, și din partea Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul central al Planului de Investiții pentru Europa.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 17:41

Danemarca va desfăşura până la 60 de membri ai unor forţe speciale pentru a lupta împotriva grupării Statului Islamic (SI) în Siria, a anunţat vineri guvernul danez, relatează Reuters. 

Danemarca, ţară membră a NATO, participă la operaţiunea 'Inherent Resolve' condusă de SUA împotriva Statului Islamic şi are deja trupe desfăşurate pe teren în Irak. 

'La solicitarea coaliţiei, guvernul a decis să extindă operaţiunile forţelor noastre speciale în Irak şi Siria', a declarat ministrul de externe danez, Anders Samuelsen. 

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 16:39

Fostul preşedinte Traian Băsescu transmite un mesaj prin care avertizează că din această luptă între procurori şi politicieni, în scandalul graţierilor, nimeni nu va avea de câştigat.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 16:01

Primăria municipiului Slatina anunță reluarea acțiunii de distribuire a pachetelor cu alimente către beneficiarii  Programului operațional 'Ajutorarea persoanelor defavorizate'.

Astfel, în perioada 20 — 31 ianuarie, toate persoanele ce au fost trecute pe listele inițiale — fie că au ridicat sau nu cutiile cu alimente în cadrul etapelor anterioare de distribuire—, sunt așteptate să se prezinte pentru a intra în posesia a 2 (două) cutii cu produse alimentare (8,8 kg/cutie) la cantina Colegiului Tehnic 'Ion Mincu' de pe strada Drăgănești, nr. 25 (vizavi de Cimitirul Eroilor).

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 15:51
Acesta insistă că„prețuiește dialogul cu publicul”, peste capul autorităților și dincolo de statutele diplomatice

Ambasada Statelor Unite la Bucureşti confirmă că ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit cu Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, mai devreme, în cursul acestei zile.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 15:29

Potrivit Directorului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, ar dura circa trei sau patru ani aducerea spaţiilor oferite de MApN sau alte instituţii la standardul minim de cazare a deţinuţilor. 

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 15:00

UPDATE: AMOS NEWS redă cele mai importante declații ale lui Donald Trump:

”Noi, cetățenii SUA, ne-am alăturat acestui dermers pentru a clădi această națiune, pentru a îndeplini promisiunile pentru toți oamenii nostri. Ne vom confrunta cu greutăți, dar ne vom face treaba. Îi suntem recunoscatori lui Obama si primei Doamne pentru gratia si distinctia acordata pe durata acestui transfer de putere, ati fost nemaipomeniți. SUA sunt patria voastră. 

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 13:47
Întâlnirea a avut loc la Externe și nu la ambasada americană, cum se obișnuia

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit vineri, 20 ianuarie 2017, pe ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm.

Cei doi oficiali s-au referit la relevanța Parteneriatului Strategic dintre România și SUA și au menționat importanța dezvoltării acestuia, în continuare, pe toate palierele sale. În context, partea română a amintit angajamentul Guvernului României, reflectat prin Programul de Guvernare, pentru întărirea relațiilor cu SUA.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 12:41

Așadar, Liviu Dragnea, în dubla sa calitate de președinte al Camerei Deputaților și de președinte PSD, fix în această ordine, este prezent la ceremoniile oficiale de la Washington, dedicate instalării lui Trump. Împreună cu el se află și Sorin Grindeanu, prim-ministrul României. Se află acest tandem într-o calitate oficială la Washington? Sau sunt simpli particulari, cum afirmă răspicat comunicatul oficial al președinției române? Întrebarea este incitantă. Iar răspunsul merită toți banii.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 12:06
Solicitare de a se nominaliza cu claritate domeniile în care s-au înregistrat regresele României din cadrul MCV

Asociația Presei Române (ASOPRO) a adresat dnei Paraskevi Michou, secretar General al Comisiei Europene,  solicitarea de a preciza cu claritate care sunt domeniile din cadrul Mecanismului de Control și Verificare (MCV) în care Romania a înregistrat „regrese” - conform afirmațiilor făcute  in timpul vizitei în România - datorită cărora se amână cu încă un an ridicarea restricțiilor impuse de de-acum celebrul mecanism.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 11:55

Într-o postare pe Facebook, Ambasada Rusiei critică mass-media din România pentru lipsa de interes față de situația complicată din Ucraina și despre o conversație telefonică între președinții Rusiei, Franței și cancelarul Germaniei.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 10:18

Proiectele celor două ordonanţe privind graţierea şi, respectiv, aplicarea deciziilor CCR sunt un turnesol care arată pe mâna cui a încăput justiţia, ce caracter şi ce pregătire au oamenii de acolo şi pe ce fel de susţinere se bazează ei.

Vedem câtă otravă curge prin venele unora, ce voluptate a răului îi mistuie pe alţii şi ce panică i-a cuprins pe mulţi dintre aşa-zişii magistraţi, că din cauza acestor ordonanţe vor pierde din putere, din „instrumente“, din „autoritate“.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 09:25

În perioada 17-18 ianuarie 2017 a avut loc cea de-a doua etapă de selecție din cadrul Concursului național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 57-a ediție a Expoziției Internaționale de Artă – la Biennale di Venezia.
În urma centralizării punctajelor acordate de fiecare membru al comisiei, a fost desemnat câștigător proiectul “Geta Brătescu-Apariții”, autori Geta Brătescu, Magda Radu, Corina Bucea, Diana Ursan, Raymond Bobar, Dan Burzo, Frederic Eyl, Steffen Oestreich, Marian Manten, cu un punctaj 86,71p.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 08:50

Președintele ales al SUA, Donald Trump, devine, la 20 ianuarie 2017, președinte în exercițiu, în cadrul unei ceremonii care va avea loc în fața Capitoliului.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 08:11

AMOS NEWS vă prezintă topul frecvenţei consemnării partidelor politice în presa centrală, realizat de site-ul NEWS INTERCEPTOR.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 08:00

AMOS NEWS vă prezintă topul frecvenţei consemnării numelor persoanelor publice în presa centrală, realizat de site-ul NEWS INTERCEPTOR.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 00:00

[PSD+ALDE, PMP, -Vom face opoziţie seriosă!]

Joi, 19 Ianuarie, 2017 - 22:50
„Romania is important for us!” - le-a spus președintele american

Premierul Grindeanu şi președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea au avut deja întâlniri cu mai mulţi oficiali din Statele Unite şi au luat  cina cu Donald Trump. 

Joi, 19 Ianuarie, 2017 - 20:53

Ministerul Afacerilor Externe salută alegerea, la 17 ianuarie 2017, a domnului Antonio Tajani în funcția de Președinte al Parlamentului European.

Cu acest prilej, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, și ministrul delegat pentru afaceri europene, Ana Birchall, au adresat mesaje de felicitare înaltului oficial european. Cei doi înalți oficiali români au exprimat disponibilitatea deplină de dialog și cooperare cu președintele Parlamentului European, în eforturile comune de consolidare a proiectului european.

Joi, 19 Ianuarie, 2017 - 20:05

"PNL ia în considerare depunerea unei moțiuni de cenzură. Ne aflăm într-un puternic asalt al majorității parlamentare împotriva ideii de Lege. Ordonanțele PSD sunt atentate la proiectul european al României. Afectează visul romanilor de a avea o țară europeană unde nu există două categorii de cetățeni", unde nu este tolerată hoția politică, a anunțat joi liderul partidului, Raluca Turcan.

Joi, 19 Ianuarie, 2017 - 18:00

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor condamnă declaraţiile preşedintelui Republicii Moldova,  Igor Dodon, potrivit cărora “dacă Imperiul rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldovă întregită”. Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, aflat în vizită în Federaţia Rusă, a primit de la preşedintele Rusiei Vladimir Putin o hartă a Moldovei mari şi a afirmat că  jumătate din teritoriul României este de fapt moldovenesc. 

Pagini

Subscribe to Politica