Luni, 23 Iulie, 2018 - 19:04

TRANSCRIEREA DECLARAŢIILOR DE PRESĂ SUSŢINUTE DE PREŞEDINTELE PNL, LUDOVIC ORBAN, LA FINALUL BIROULUI EXECUTIV AL PNL - 23 IULIE 2018

Am asistat cu stupoare la aşa-zisul bilanţ la 6 luni prezentat de premierul Dăncilă. Pot să spun doar atât. Doamna Dăncilă este cel mai prost prim-ministru din istoria României, iar actualul Guvern este cel mai prost din istoria României.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 15:03

Preşedintele României, Klaus Iohannis, îl va primi marţi, 24 iulie a.c., pe Prim-ministrul Irlandei, Leo Valdakar, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 14:53

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus ca s-au făcut toate demersurile pentru a primi sprijinul Uniunii Europene pentru acoperirea pagubelor produse fermierilor români de pesta porcină africană.

"Evident că ne-a afectat şi că ne va afecta. Nu poţi să circuli liber cu animalele în zona respectivă. Sunt pierderi pe care le înregistrează fermierii. Eu am făcut demersurile necesare pentru a primi sprijinul necesar de la Uniunea Europeană, ştiindu-se că România este graniţa de Est a Uniunii Europene şi o apărăm cu cerbicie pe 1.400 de kilometri", a afirmat ministrul.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 11:30

Cunoscutul analist Bogdan Tiberiu Iacob revine în site-ul Inpolitics cu o dezvăluire de senzație. Statul paralel tocmai ni s-a înfățișat din nou. În carne și oase. Și, prin manevre oculte, a reușit de curând să redefinească terorismul. Prin lege. Utilizând Parlamentul României. În așa fel încât terorist poate deveni oricine. Aproape toți cetățenii români ar putea fi încadrați în această categorie.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 07:34

A reapărut din hrubele Modroganului vechea-noua speranţă dreptace Vasile Blaga. De ce ar fi Vasile Blaga de dreapta ? Nimeni nu ştie să răspundă. Împreună cu toată banda de infractori protejată de neregretata Laura Codruţa Kövesi şi de Ambasada Americană a fostului establishment dinainte de Trump. De ce ? De ce a reapărut Buldogul, Vameşul, neo-Cozmâncă sau neo-Hrebenciuc al tranziţiei urât mirositoare Băsescu, cu şeful său PNL de sezon, Ludovic Orban, pus la colţ pe coji de nucă ?

Luni, 23 Iulie, 2018 - 00:00

[-Şi vă rog doamnă Dăncilă, să îi transmiteţi salutări lui Liviu şi să-i spuneţi că îl aştept la o cafea.]

Duminică, 22 Iulie, 2018 - 16:38

În timp ce Oculta transpiră de zor pentru a-l înlocui la șefia PNL pe Ludovic Orban cu Ilie Bolojan, omul de casă al lui Vasile Blaga, cred că este momentul să tragem o linie groasă și să vedem care este rezultatul faimoasei fuziuni dintre PNL și PDL. Și oricât mi-ar fi de greu, întrucât am fost un partizan al fuziunii, prefer să inițiez eu însumi acest demers. Și încep cu sfârșitul. Rezultatul fuziunii este un zero. Sau, mai degrabă, un minus zero.

Duminică, 22 Iulie, 2018 - 14:00

1. Armistițiu la Cotroceni? Invitația la ceai a lui Iohannis / 2. Avertisment pentru Orban: reuniunea pedeliștilor din PNL / 3. Isteria amnistiei / 4. Conflict pe casa lui Iohannis între Teodorovici și Mișa / 5. Vâlcov lansează teoria „Momentului Zero”

Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 21:47

Cea mai neplăcută surpriză pe care a avut-o ambasadorul american în ultima vreme nu a fost revocarea Codruței Kovesi - pe care aproape că se angajase personal să nu o facă posibilă - ci legea OffShore, pentru care venise la București pentru a face presiuni chiar adjunctul Secretarului de Stat, Wess Mitchell. Dealtfel, Hans Klemm adresase chiar un avertisment în acest sens Guvernului român (absent la eveniment)  în discursul susținut la recepția de ziua națională a Americii.

Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 14:39

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, și-a chemat, vineri seara, ambasadorii și șefii misiunilor diplomatice si consulare ale Republicii Populare Democrate Coreene în exterior pentru o consfătuire legată de importante schimbări de politică externă, potrivit presei din Coreea de Sud.

Phenianul a organizat întâlniri de acest gen de aproximativ 40 de ori de la înființarea țării în 1948, însă Reuniunea Ambasadorilor ar fi trebuit sa aiba loc la finele lui august, începutul lui septembrie.

Ultima întâlnire de acest fel a avut loc în 2015.

Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 14:35
La démence de masse dans l’establishment occidental

La précédente campagne de dons avait porté ses fruits et nous vous en remercions. Grâce à vous, nous avons mesuré à quel point Réseau International était apprécié. Vous avez été très nombreux à exprimer votre satisfaction de notre travail. Vos dons nous ont permis de faire de larges aménagements, notamment en supprimant les pubs invasives sur les ordinateurs de bureau et en les supprimant totalement sur les mobiles.

Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 10:11
Aceastea sunt un efect al recentelor presiuni făcute de Wess Mitchell pe legea OffShore

Începând din 2017, schimbările frecvente de guvern din România au dus la modificarea rapidă a politicilor ceea ce a determinat complicarea mediului de afaceri, se arată într-un raport despre climatul de business din România publicat de Departamentul de Stat al SUA.

Potrivit acestui document, deşi înainte de adoptarea unui act legislativ sunt necesare consultări cu părţile implicate şi studii de impact, această cerinţă a fost urmărită în mod inegal şi entităţile publice, în general, nu efectuează studii de impact amănunţite.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 20:23

Multi dintre noi au avut probabil numeroase ocazii de a intrezàri intr-o persoanà publicà sau privatà tràsàturile caracteriale si fizice ale unui erou parcà iesit din càrtile de aventuri citite in adolescentà  sau din scenele unor filme sau piese de teatru inspirate din acestea.  Asocierile intre fictiunea literarà sau artisticà si imaginea realà a unui personaj, rezultatà din comportamentul si faptele  sale,  ne clarificà uneori ideile despre acesta mult mai bine decat ar putea s-o facà simpla analizà a faptelor sale concrete, lipsità de sarea si piperul imaginatiei.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 12:22

Este absolut senzațional modul în care președintele Klaus Iohannis și-a prezentat opiniei publice a doua mare înfrângere dintre cele trei suferite în această lună. Nu a mai avut încotro și a trebuit să promulge legea de organizare judecătorească. Aceasta, odată publicată în Monitorul Oficial, intră în vigoare. Această pilulă amară, din perspectiva lui, otrăvită, a încercat să o ambaleze în ciocolată și astfel le-a servit-o batalioanelor #rezist. O șmecherie ieftină. Mult prea străvezie. Nedemnă de un președinte al republicii.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 10:04

„O minciună repetată la infinit sfârșește prin a fi crezută.” Aceasta este observația foarte corectă a maestrului propagandei naziste Joseph Goebbels. Consecința supremă și cea mai periculoasă apare atunci când și cel care a mințit începe să creadă în propria minciună. Din acel moment neadevărul scapă oricărui control și domină lumea, deciziile adoptate în baza sa ducând la dezastru absolut. Căci o premisă absolut falsă, conduce la o concluzie absolut falsă. Mai ales când raționamentul aplicat ei este corect.

 

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 00:00

[Sorry! Aţi ajuns în România!]

Joi, 19 Iulie, 2018 - 14:38

Comisia Europeană a trimis joi, 19 iulie, România și Grecia în fața Curții de Justiție a UE pentru neîndeplinirea obligației de a transpune în legislația lor națională cea de-a 4-a Directivă privind combaterea spălării banilor. Irlanda a transpus doar o parte foarte mică a normelor și, prin urmare, este de asemenea trimisă în fața Curții de Justiție. Comisia a propus impunerea de către Curte a plății unei sume forfetare, precum și a unor penalități zilnice până când cele trei țări vor lua măsurile necesare.

19/07/2018

Joi, 19 Iulie, 2018 - 14:35
A FEW THOUGHTS ON THE HISTORIC SINGAPORE SUMMIT OF PEACE AND HOPE

(Deunăzi, s-au încheiat lucrarile unui seminar despre Coreea de Nord. Am citit intr-o sâmbătă toate articolele (exceptandu-le pe cele in rusă, limbă pe care nu o cunosc). Rezultă foarte multă propagandă, asupra careia nu voi insista. Totuși, materialul de mai jos, al unui australian, reține atentia prin echilibru si viziune. Ciprian Dorel Pop)

Autor: George Burchett (Australia)

Joi, 19 Iulie, 2018 - 13:52

E clar. Vasile Blaga, poreclit Buldogul, se întoarce. Și în forță. Cu cine va fi aliat? Și împotriva cui? Care sunt adevăratele intenții ale acestui jucător profesionist pe scena politică? Este sau nu este amenințată poziția lui Ludovic Orban?

Buldogul a sunat adunarea. Și au răspuns „prezent” foștii grei ai defunctului PDL. Fără excepție, aceștia sunt și astăzi veritabile mașini de vot. Sunt șefi locali necontestați. Iar acțiunea sau inacțiunea lor în plan electoral are greutate la centru.

Joi, 19 Iulie, 2018 - 10:27
„Nu am nevoie de funcții în partid ca să am rolul pe care și-l doresc colegii”

Fostul președinte al PDL, Vasile Blaga, a convocat o întrunire a vechilor membri, acum în PNL, la care Ludovic Orban nu a fost invitat.

Joi, 19 Iulie, 2018 - 09:55

Ieri, am participat, la Brasov, la a XXV-a ediție a „Cursurilor Internaționale Nicolae Titulescu pentru tineri diplomați”. Am vrut sa-mi respect angajamentul de a fi prezent si la editia din acest an, cu atat mai mult cu cat, in calitate de ministru de externe, am inaugurat aceste cursuri, la inceputul anilor ’90.

Anul acesta a fost o participare record – au venit, la Brasov, tineri diplomati din vreo 40 de tari. Momentul inaugural l-a reprezentat si in acest an, vizita la mormantul lui Titulescu din Scheii Brasovului.

Joi, 19 Iulie, 2018 - 09:30
Conducerea Senatului se reunește la ora 18.00

​​Joi dimineață încă nu era disponibilă agenda ședinței de guvern programată să înceapă la ora 13.00. Așa s-a întâmplat și marți, când a avut loc prima ședință de guvern din această săptămână, în contextul temerilor referitoare la posibilitatea adoptării unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea. Tot astăzi se încheie oficial și sesiunea extraordinară a Parlamentului. Conducerea Senatului mai are programată o ședință la 5 ore după întâlnirea miniștrilor cabinetului Dăncilă.

Joi, 19 Iulie, 2018 - 00:00

[]

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 18:10

Ungaria se va retrage din pactul ONU pentru migrație înainte de aprobarea finală, a declarat miercuri ministrul de externe Peter Szijjarto, adăugând că acordul reprezintă o ”amenințare la adresa întregii lumi”, potrivit Reuters. 

”Documentul este total împotriva intereselor de securitate ale Ungariei”, a spus Szijjarto într-o conferință de presă. 

Acordul urmeazî să fie adoptat formal în decembrie, dar Ungaria nu va lua parte la reuniunea ce va avea loc în Maroc, a declarat înaltul oficial de la Budapesta. 

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 16:51

Din iulie 2015 și până acum, Fondul european pentru investiții strategice (FEIS) a mobilizat 335 miliarde euro în investiții suplimentare în întreaga UE. Planul Juncker a avut un impact evident asupra economiei UE și a revoluționat modul în care este finanțată inovarea în Europa.

18/07/2018

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 16:38

Un summit între liderii Rusiei și Coreei de Nord este "pe ordinea de zi", după cum a declarat miercuri, 18 iulie, ambasadorul Rusiei la Phenian, Alexander Matsegora, citat de agenția de știri RIA NOvosti.

Kremlinul a declarat luna trecută că Rusia l-a invitat pe liderul nord-coreean Kim Jong Un să călătorească în Federația Rusă, adăugând că ar putea realiza această vizită în cadrul unui forum economic care va avea loc la Vladivostok in luna septembrie.

Ciprian Pop

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 08:11
„Cu așa prieteni nu mai ai nevoie de dușmani!”

Fostul europarlamentar Adrian Severein comentează pe pagina sa de blog un aspect devenit comun al intervențiilor în afara regulilor diplomatice pe care și le permit, aproape cu regularitate, diplomați din țările europene acreditați la București. Ambadada Germaniei este una dintre prezențele constante de pe agenda publică cu puncte de vedere ce contravin flagrant rolului lor.

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 00:00

[]

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 12:50

Egiptul le oferă cetăţenia ţării străinilor care depun cel puţin 7 milioane de lire egiptene (392.000 dolari) şi predau banii trezoreriei după cinci ani, conform unui amendament adoptat luni de parlamentul de la Cairo, relatează Reuters.

Egiptul caută modalităţi de a-şi revigora finanţele şi de a readuce investiţiile străine care au părăsit ţara după revoltele din 2011. Autorităţile au adoptat în acest scop o serie de reforme drastice, în baza unui acord cu FMI în valoare de 12 miliarde de dolari lansat la sfârşitul lui 2016.

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 12:30

     I.          PROIECTE DE LEGI

1.    PROIECT DE LEGE pentru acceptarea Acordului de înfiinţare a Băncii Asiatice de Investiţii în Infrastructură, încheiat la Beijing, la 29 iunie 2015 şi a Rezoluţiei nr. 40 privind admiterea României ca membru al Băncii Asiatice pentru Investiţii în Infrastructură, adoptată de Consiliul Guvernatorilor Băncii Asiatice pentru Investiţii în Infrastructură, la 12 mai 2017

Subscribe to Politica