Vineri, 25 Mai, 2018 - 19:00

Un număr de 119 foşti militari, dintre care 116 cadeţi, au fost condamnaţi vineri la închisoare pe viaţă pentru implicare în lovitura de stat eşuată din iulie 2016 din Turcia, a informat agenţia de presă turcă Anadolu, relatează dpa.

Cele 119 persoane au fost acuzate de "încălcarea ordinii constituţionale" în legătură cu incidentele din Istanbul în timpul puciului eşuat din 15 iulie 2016, potrivit Anadolu.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 18:35

Premierul Viorica Dăncilă are la Varşovia primele consultări interguvernamentale România - Polonia. Dăncilă a fost primită dimineață la Palatul Belweder de premierul polonez Mateusz Morawiecki.

În paralel cu această întâlnire, miniștrii prezenți la Varșovia vor avea discuții pe portofoliile lor, a transmis Luiza Gireadă.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 14:03

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a prezentat, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru Consolidarea Păcii (Peacebuilding Commission - PBC), la 24 mai 2018, în plenul Adunării Generale a ONU, priorităţile PBC pentru anul 2018: consolidarea rolului catalizator al Comisiei, focalizarea sprijinului acesteia pentru regiunea Sahel, întărirea parteneriatelor şi continuarea angajamentului PBC în Republica Gambia.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 14:01

Primarul Robert Negoiţă a lansat astăzi, 25 mai, aplicaţia "Primăria Sectorului 3", un serviciu electronic prin care cetăţenii pot sesiza problemele administrative cu care se confruntă. 

Vineri, 25 Mai, 2018 - 13:33

Vă transmitem comunicatul de presă referitor la decret de decorare semnat de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis:

Decret de decorare semnat de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 25 mai a.c., decretul de decorare a domnului Ramiro Fernandez Bachiller, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Spaniei la Bucureşti.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 13:08

Istoria se repetă. Ca de fiecare dată, cu un an înaintea alegerilor. Anul surprizelor. Și astfel, pe scurt, Victor Ponta face în oglindă aceeași operație pe care, cu ani în urmă, a făcut-o Tăriceanu în raport cu PNL. Apare un fel de ALDE al PSD. Și se produce o realiniere a planetelor în infernul politic

Vineri, 25 Mai, 2018 - 10:01

Vicepreşedintele PSD Mihai Fifor condamnă decizia celor care au părăsit partidul pentru a se alătura adversarilor politici şi consideră că aceştia dau dovadă de lipsă de respect faţă de electoratul PSD.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 09:37

România a primit invitaţia de a participa zilele acestea la Seminarul Regional privind Dezvoltarea Durabilă, de la Belgrad, pentru parlamentele ţărilor din Europa Centrală şi de Est şi pentru cele din Asia Centrală, organizat de Adunarea Naţională a Serbiei, împreună cu Uniunea Inter-parlamentară.

Ţara noastră este reprezentată, la acest eveniment, de Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului, László Borbely.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 09:14

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 24 mai a.c., un mesaj cu prilejul împlinirii a 143 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal. Mesajul a fost prezentat de către domnul Laurenţiu Ştefan, Consilier Prezidenţial, Departamentul Politică Internă, în cadrul evenimentului organizat cu această ocazie de către Partidul Naţional Liberal.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Vineri, 25 Mai, 2018 - 08:40

Construirea unei prezenţe mai active şi mai eficiente a României la Bruxelles, la aproape 11 ani de la aderarea ţării noastre la UE, a devenit o problemă presantă, a afirmat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE), joi seara, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu studenţii de la Masterul de Politici Publice şi Advocacy al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 00:00

În Uniunea Europeană ţările leader - Germania şi Franţa - şi nu doar ele au dificultăţi a-şi coordona activităţile de politică externă care privesc vaste arii de cooperare din cauza unor decizii surprinzătoare ale “naţiunii indispensabile” (prin reprezentantul ei cu cea mai mare autoritate decizională) şi nu pentru că ele nu au fost anunţate în prealabil, ci pentru că sunt în afara oricărei logici.

Joi, 24 Mai, 2018 - 19:18

Președintele SUA Donald Trump a anunțat că nu va mai participa la summit-ul cu liderul Coreei de Nord Kim Jong-Un, care fusese plănuit pentru data de 12 iunie, scrie bbc.com.

Trump a declarat că summitul ar fi nepotrivit în acest moment. Acesta ar fi urmat să aibă loc în Singapore.

Într-o adresă oficială a Casei Albe, Trump a declarat că speră să-l întâlnească într-o zi pe Kim Jong-Un.

Joi, 24 Mai, 2018 - 13:55

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, organizează, pentru al doilea an consecutiv, evenimentul „Şase Fest – Distrează-te cât şase!”, în perioada 25 – 27 mai, în două locații: Parcul Crângaşi şi Parcul Drumul Taberei. 
„Șase Fest – Distrează-te cât şase!” este un eveniment muzical cu programe artistice pentru toate vârstele şi categoriile sociale, care a devenit deja tradiție în Sectorul 6. Pe cele două scene ale evenimentului vor urca cei mai apreciați artiști ai momentului, aparținând mai multor genuri muzicale.

Joi, 24 Mai, 2018 - 11:00

Preşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia joi, la uzina Automobile Dacia de la Piteşti, că este nevoie de un plan coerent pentru infrastructură.

Joi, 24 Mai, 2018 - 09:59

Este domnul Tudorel Toader ministrul Justiției? Are el, în această calitate, obligația de a apăra statul român? A devenit public faptul că protocoalele au produs un imens rău acestui stat? A fost desecretizat de către SRI primul și probabil cel mai important dintre acestea? Nu ar fi oportun ca domnul Tudorel Toader să acționeze? Cum ar putea acționa?

Joi, 24 Mai, 2018 - 09:29

România a primit miercuri, 23 mai, recomandări în ceea ce priveşte cadrul fiscal, colectarea taxelor şi impozitelor şi evaziunea fiscală, reforma venitului minim de incluziune, îmbunătăţirea funcţionării dialogului social, furnizarea de educaţie de calitate inclusiv pentru grupurile defavorizate, îmbunătăţirea accesului la servicii de sănătate, mărirea gradului de predictibilitate în procesul decizional, îmbunătăţirea pregătirii şi stabilirii proiectelor mari de infrastructură prioritare şi accelerarea implementării lor, o mai bună transparenţă şi eficienţă a achiziţiilor publice şi, nu în

Joi, 24 Mai, 2018 - 08:39

TRANSCRIEREA DECLARAŢIILOR PREŞEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, DUPĂ RAPORTUL COMISIEI EUROPENE, 23.05.2018:

"Astăzi, Comisia Europeană a adoptat două documente extrem de importante care privesc ţările din Uniunea Europeană şi implicit care privesc România.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 19:14

Ambasada SUA în China a emis miercuri o alertă medicală după ce un angajat al guvernului american a fost victima unei leziuni cerebrale, incident ce aminteşte de problemele auditive suspecte ale diplomaţilor americani în Cuba, informează AFP.

Autorităţile americane şi chineze anchetează în prezent asupra cazului acestei persoane, la post în metropola Canton (sud). Ea suferă de un traumatism cranio-cerebral uşor, potrivit purtătoarei de cuvânt a ambasadei, Jinnie Lee.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 17:00

Președintele PSD, Liviu Dragnea, așteaptă, pe data de 29 mai, sentința judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul angajărilor fictive din Teleorman.

La momentul pronunțării sentinței, Liviu Dragnea nu se va afla în țară.

El va pleca, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, într-o vizită în Elveția.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 15:36

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că există bani de pensii şi salarii şi nu vrea să creeze îngrijorări gratuite. Reacția premierului a venit după ce şeful statului a întrebat Guvernul dacă sunt aceşti bani până la finalul anului.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 12:40

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că există bani de pensii şi salarii şi nu vrea să creeze îngrijorări gratuite.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 09:19

Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, a susţinut marţi, 22 mai 2018, o intervenţie în Consiliul de Securitate al ONU, în cadrul dezbaterii publice pe tema "Protecţia civililor în conflictele armate", organizată de către preşedinţia poloneză a Consiliului, în prezenţa ministrului afacerilor externe al Poloniei,domnul Jacek Czaputowicz. 

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 00:00

[]

Marţi, 22 Mai, 2018 - 20:30

"Diplomația și mediul academic din România sunt astăzi în doliu. Am primit cu profund regret vestea pierderii academicianului Mircea Maliția, a cărui vocație de diplomat, scriitor și om de știință a adus României un plus de imagine și de prețuire pe scena internațională.

Înainte de toate acestea, a fost omul Mircea Malița, care a iubit adevărul și, slujindu-și țara cu cel mai înalt profesionalism, a dat dovadă de curaj diplomatic în momente ale istoriei când acest lucru părea de neconceput.

Condoleanțe familiei!".

Viorica Dăncilă,

Prim-ministru al României

Marţi, 22 Mai, 2018 - 20:00

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, marţi, că PNL a devenit "partidul denunţătorilor" după ce, în şedinţa Biroului Executiv, liberalii au decis să susţină plângerea formulată de Ludovic Orban împotriva premierului Dăncilă.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 19:00

Magistraţii ÎCCJ au decis, marţi, să îl achite pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care acesta a fost acuzat de mărturie mincinoasă. Decizia nu este definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, marţi, să schimbe încadrarea pentru Călin Popescu Tăriceanu din mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în mărturie mincinoasă şi să-l achite pe preşedintele Senatului pentru această acuzaţie.

Decizia instanţei supreme nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 18:50

Deputatul PNL, Lucian Bode, a declarat, marţi, că îl invită din nou pe ministrul Transporturilor, Lucian Şova, în Comisia pentru transporturi şi infrastructuri pentru a-şi depune mandatul din fruntea ministerului, în caz contrar, liberalii anunţând că vor depune o moţiune simplă împotriva lui.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 16:17

Anunţ de ultimă oră din partea Guvernului României.

Vicepremierul Viorel Ştefan va susţine, în această seară, declaraţii de presă.

Intervenţia este programată pentru ora 19 şi vine după ce Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis va susţine declaraţii la ora 18.

Subscribe to Politica