Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 17:49

"Lupta anticorupţie va fi terminată" dacă vor intra în vigoare actualele propuneri de modificare şi completare a Codurilor penale, existând riscul de a ne întoarce în perioada de dinainte de anul 2004, "când deciziile din dosare se luau la sediul unui partid", spune procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 17:29

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) cere Guvernului României trecerea a două terenuri din administrarea Ministerului Apărării în cea a Muncipalităţii, pentru lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză, potrivit unui proiect de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General a Municipiiului Bucureşti.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 17:19

Unele dintre modificările aduse Codurilor penale vor avea consecinţe grave asupra anchetelor, susțin procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Potrivit acestora, va fi imposibilă folosirea înregistrărilor camerelor de supraveghere în dosarele în care sunt investigate fapte grave, precum cele de crimă sau viol.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 17:11

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat pe Facebook o fotografie despre care spune că este făcută astăzi şi în care apar, la masă, Florin Iordache şi Daniel Morar, judecător la CCR.

"Un fotograf amator a surprins astăzi un cadru care m-a umplut de emoţie. Daniel Morar, judecător la Curtea Constituţională, fost procuror şef DNA, schimbă cu gesturi largi reţete culinare cu deja celebrul «criminal în serie» al legilor Justiţiei, Florin «Ciordache»”, a scris deputatul USR pe Facebook.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 16:44

Președintele Klaus Iohannis a participat la Summitul Euro în format extins, reuniune la care discuțiile s-au concentrat pe modalitățile de consolidare a Uniunii Economice și Monetare. Președintele României a apreciat faptul că toate statele membre participă la Summit, inclusiv cele care nu fac parte din zona euro, evidențiind necesitatea avansării în procesul de consolidare a Uniunii Economice și Monetare printr-o abordare incluzivă și consensuală a statelor membre.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 16:28

Andrei Bivol, avocatul fostului șef de stat Traian Băsescu, cel care îl reprezintă pe oficialul român în dosarul privind retragerea cetăţeniei moldoveneşti de către Igor Dodon, a declarat că Traian Băsescu şi-ar dori sa participe în parlamentarele de la Chişinău.

Potrivit adevarul.ro acest lucru ar putea să se întâmple dacă Băsescu va redobândi cetăţenia Republicii Moldova.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 15:14

Consiliul de Administraţie al Romgaz a decis, joi, revocarea din funcţia de director general a lui Virgil Metea, din cauza unor deficienţe în actul de management.

În funcţia de director general a fost numit, provizoriu, pentru patru luni, Corin Cindrea, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 14:25

Luni și marți, 18-19 decembrie, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu va efectua o vizită oficială în România.

Înaltul oficial european se va întâlni cu dl. Mihai TUDOSE, prim-ministrul României, dna. Carmen Daniela DAN, ministrul afacerilor interne, dl. Felix STROE, ministrul transporturilor, dl. Marius NICA, ministrul delegat pentru fonduri europene, dl. Victor NEGRESCU, ministrul delegat pentru afaceri europene, și dl. Raed ARAFAT, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. 

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 12:49

În fiecare an, spre sfârșitul lunii decembrie, în România tensiunile politice au crescut. Uneori au dat în clocot. De această dată, au un potențial de-a dreptul exploziv. Unii comemorează, alții aniversează ceea ce s-a petrecut în România în intervalul 15-25 decembrie. Cum au debutat evenimentele, rolul jucat de pastorul Tokes și cum s-a închis un ciclu printr-un proces sumar și o execuție de-a dreptul animalică a cuplului Ceaușescu. Pentru unii a fost revoluție. Pentru alții, lovitură de stat. Lovitura, spun unii, a fost benefică. Alții afirmă ca fost malefică.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 10:40

Majorari de capital pentru societatile Municipalitatii care vor dezvolta proiecte in cele mai importante domenii: sanatate, protectie civila, iluminat public, consolidari, managementul traficului

Pe ordinea de zi a sedintei de consiliu din data de 19 decembrie se afla o serie proiecte prin care se propune majorarea capitalului social pentru societatile comerciale aflate in subordinea CGMB si PMB.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 10:24

Liderul grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Gianni Pittella, a declarat ca Bulgaria, Romania si Croatia trebuie admise rapid in spatiul european de libera circulatie si a subliniat ca in Uniunea Europeana nu pot exista state de rangul doi si nu este cinstit ca aceste state sa nu fie primite in zona Schengen, potrivit Rador care citeaza RTS.

Europarlamentarul spaniol, liderul grupului Partidului Popular European, Esteban Gonzales Pons, a subliniat, de asemenea, ca "nu trebuie sa existe state de rangul doi cand se discuta despre Schengen". 

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 09:37
Adică a fost mai bun decât George Maior?

Ambasadorul României la ONU a primit distincţia "Best Romanian Diplomat in the United States 2017", acordată de Romanian American Business Council

La 13 decembrie 2017, Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion Jinga, a primit distincţia "Best Romanian Diplomat in the United States în anul 2017" în cadrul Galei de Crăciun a Consiliului de Afaceri Româno-American (RABC - Romanian American Business Council) organizată la New York.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 09:27

Viorica Dăncilă, lider al delegaţiei eurodeputaţilor social-democraţi din România, atrage atenţia, în Parlamentul European, că Pilonul social european trebuie să ofere un proiect pozitiv pentru toţi cetăţenii europeni, indiferent de regiunea în care locuiesc, fiind de dorit ca acesta să se aplice în toate statele membre. 

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 00:00

[]

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 20:28

Luni, 11 decembrie 2017, la Hotel Marshal Garden, a avut loc cea de-a III-a ediție a Galei Solidarității Internaționale, în cadrul căreia Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România a câștigat premiul I, la secțiunea ”Organizații neguvernamentale care au implementat proiecte de dezvoltare în țări defavorizate”, pentru contribuția la sporirea solidarității globale și la crearea unei lumi mai bune.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 19:44

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a semnat joi, 14 decembrie, noua Declarație comună privind prioritățile legislative ale UE pentru 2018-2019. Ceilalți semnatari au fost președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și Jüri Ratas, deținătorul președinției prin rotație a Consiliului și prim-ministrul Estoniei.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 19:16

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, i-a premiat astăzi, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în sala de Consiliu a instituției, pe sportivii români medaliați la Universiada de Vară 2017, ce a avut loc în localitatea Taipei (Taiwan), și pe antrenorii acestora.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 18:51

Executivul a aprobat alocarea suplimentară a sumei de 40 de milioane lei pentru finanțarea lucrărilor de investiții realizate pentru proiectele incluse în Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) etapa I. Banii provin din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului și au fost alocați printr-o hotărâre adoptată astăzi.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 18:42

Casa Regală a României prezintă lista participanţilor la funeraliile Regelui Mihai. În afară de Familia Regală a României, la funeraliile Regelui Mihai I vor fi reprezentate Familiile Regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Belgia, Iordania, Luxemburg, Liechtenstein, Bahrein, Bulgaria, Grecia, Serbia, Albania, Franța, Prusia, Italia și Portugalia. Vor fi reprezentate Familiile Imperiale din Rusia, Austria și Germania, Familia Mare Ducală de Baden, Familia Regală de Wurttemberg și Familia Princiară de Ligne.

Vor fi prezenți:

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 18:39

Consiliul Național de Integritate a luat act cu îngrijorare de modificările aduse recent Legii nr. 176/2010, de către Camera Deputaților.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 18:35

Unitățile din învățământul preuniversitar de stat vor primi fonduri în valoare totală de 144,502 milioane lei pentru finanțarea cheltuielilor cu salariile și hotărârile judecătorești.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 18:24

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi proiectul de Hotărâre privind registrul general de evidență a salariaților (REVISAL), una dintre prevederi vizând perioada pe care angajatorii o vor avea la dispoziție pentru transmiterea modificării salariului de bază lunar brut, în contextul mutării CAS și CASS de la angajator la salariat, începând de anul viitor.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 18:01

Președintele Klaus Iohannis a avut o primă reacție despre modificarea Codurilor Penale.

"Mi-am exprimat scepticismul în privința acestor modificări, care mie mi se par prea ample și făcute la prea mare viteză. Eu nu pot decât să recomand Parlamentului să abordeze cu mare răspundere aceste modificări legislative fiindcă ele vor avea efecte pe termen lung. Cu siguranță vom avea discuții pe această temă”, a declarat Klaus Iohannis la Bruxelles.
 

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 17:31

 Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a avut joi, 14 decembrie, la sediul instituției, o întrevedere cu şeful apărării din Grecia, amiralul Evangelos Apostolakis.

Agenda discuțiilor, la care a participat şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a inclus subiecte legate de cooperarea în domeniul apărării, în context bilateral şi în cadrul UE şi NATO, cu accent pe identificarea unor modalităţi concrete de intensificare a relaţiilor militare, în beneficiul forţelor armate ale celor două state.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 16:32

Dacă modificările pe care parlamentarii vor să le aducă la Codurile penale vor intra în vigoare, putem spune că DNA-ul se închide, spune Laura Codruța Kovesi.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 16:21

Manualul școlar este un bun de interes public, potrivit unui proiect de lege care reglementează regimul manualului școlar de bază în învățământul preuniversitar și care a fost adoptat de Guvern în ședința de astăzi.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 15:39

Deciziile luate de Guvernul Tudose, miercuri, 14 decembrie:
 

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 14:29

Comisia Europeană invită regiunile aflate în tranziție industrială să își exprime interesul pentru a beneficia de sprijin personalizat din partea UE în vederea modernizării propriilor sectoare industriale.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 13:44

Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale este autorizat să transmită următorul comunicat:

Familiile Regale participante la Funeraliile Naţionale ale Regelui Mihai I

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 13:31

Referitor la petitia online aparuta in spatiul public prin care se solicita montarea de scuturi anti-suicid/accidente la metrou si camere de supraveghere, biroul de presa al Primariei Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Una dintre prioritatile Municipalitatii o reprezinta siguranta cetatenilor, insa, in acest caz, PMB nu are parghiile legale pentru a se implica in montarea scurturilor de siguranta in statiile Metrorex, intrucat aceasta institutie se afla in administrarea Ministerului Transporturilor, si nu a Municipalitatii.  

Subscribe to Politica