Miercuri, 1 Martie, 2017 - 15:03

...dar Partida moldo-valaha - PRM, PCR, FSN, PNL, PSD – e tributara valorilor ortodoxe, nu celor occidentale, nu intalege, respinge acquis-ul comunitar al UE, codul canonic catolic, laicizat si modernizat, de aceea protesteaza peste 600 000 de români, în principalele zece mari orase ale tarii.

Miercuri, 1 Martie, 2017 - 11:20

Preşedintele american Donald Trump a vorbit, în primul său discurs în faţa Congresului după instalarea la Casa Albă, despre mai multă fermitate asupra imigrației, precum și o reformă fiscală "istorică"
Principalele puncte ale discursului său asupra politicii generale:

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 19:49

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit marţi, 28 februarie 2017, pe Dimitris Hatziargyrou, ambasadorul Republicii Cipru la București, în vizită de curtoazie.

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 19:02

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut marţi, 28 februarie 2017, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite la București, Abdulaziz Mohammed Al-Aifan.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 17:51

Din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile de pe traseu, antrenamentul pentru manevre de încărcare și operațiuni de asalt cu elicoptere americane programat inițial a avea loc la baza aeriană din Mihail Kogălniceanu marți, 28 februarie, începând cu ora 13.15, a fost reprogramat pentru miercuri, 1 martie, ora 13.20.
    Elicopterele de tipul UH-60 Black Hawk aparțin Batalionului 2, Regimentul 10 din Brigada 10 elicoptere de luptă a Forțelor Terestre ale SUA și sosesc pe traseul Salonic, Grecia – baza aeriană din Mihail Kogălniceanu.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 17:08

Cercetătorii care lucrează în cadrul unor proiecte cu finanțare europeană vor primi un salariu cel puțin la fel de mare ca atunci când sunt implicați în proiecte naționale. În plus, ei vor fi eligibili pentru o retribuție suplimentară de până la 8.000 de euro, pe an. Comisia a decis luni, 27 februarie, introducerea acestei modificări privind salarizarea în programul de finanțare a cercetării și inovării Orizont 2020.  

Luni, 27 Februarie, 2017 - 15:51

Luni, 27 februarie a.c., în prezenţa lui Ernest J. HEROLD, Secretar General Adjunct pentru Investiţii în Apărare al NATO, precum şi a ministrului Carmen Daniela DAN, ministrul Afacerilor Interne, a avut loc deschiderea lucrărilor celui de-al doilea atelier internațional din cadrul proiectului „Capabilităţile poliţiei de stabilitate NATO în contextul provocărilor de securitate emergente”.

Vineri, 24 Februarie, 2017 - 18:12
Iqbal Haciyev, Special Correspondent of AZERTAC

În noaptea de 25 spre 26 februarie a anului 1992 în orașul Hodjalî din regiunea Nagorno-Karabah din Azerbaidjan s-a petrecut una dintre cele mai monstruoase tragedii ale secolului XX. Forțele armate ale Armeniei au șters acest oraș de pe fața pământului cu ajutorul vehiculelor blindate și al efectivelor militare cantonate în orașul Hankendi, al regimentului motorizat de infanterie nr. 366, comițând genocidul împotriva azerilor etnici.

Vineri, 24 Februarie, 2017 - 14:30

Guvernul Scoţiei analizează "cu seriozitate" o propunere de organizare, în anul 2018, a unui nou referendum privind independenţa faţă de Marea Britanie, declară un consilier guvernamental scoţian, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Joi, 23 Februarie, 2017 - 09:31

incepe cu navigatorii Columb si Magellan, care descopera ca traim pe un glob, ca putem respira pretutindeni, si cu papa Alexandru, care, pentru a face pace, imparte tot globul in doua. In Germanischen Nationalmuzeum, Nürnberg, vedem primul glob facut de Beheim. De atunci incepe globalizarea europenilor. La mondializarea de azi, ceea ce nu e globalizare, afro-asiaticii invadeaza Imperiul crestin (UE, UK, USA) la fel de surprins ca Barbarii descoperiti, globalizati in urma cu 500 de ani.

Miercuri, 22 Februarie, 2017 - 18:43
Intre “vitelul de aur” si “războiul existential”

In incercarea de a caracteriza in mod eficient si simplificator platforma ideologică pe care se situa Donald Trump in cursa electorală pentru presedintia Statelor Unite multi dintre comentatorii promisiunilor programatice ale acestuia au folosit sintagma “populism”. (O analiză de Grigore ARBORE)

Marţi, 21 Februarie, 2017 - 17:18

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a răspuns criticilor aduse de premierul Sorin Grindeanu că nu ar fi făcut nimic la conducerea Ministerului timp de un an. 

Marţi, 21 Februarie, 2017 - 11:20
Reuniunea Consiliului Uniunii Europene (UE) Competitivitate - COMPET: Miniștrii COMPET au abordat impactul investițiilor în active necorporale asupra competitivității, achizițiile publice

Alexandru Petrescu, Ministrul Economiei, a participat, luni, la reuniunea Consiliului Uniunii Europene (UE) Competitivitate - COMPET, secțiunea piața internă și industrie, care a avut loc la Bruxelles.

În cadrul dezbaterilor politice, miniștrii COMPET au abordat impactul investițiilor în active necorporale asupra competitivității, achizițiile publice în cadrul semestrului european și Comunicarea Comisiei Europene referitoare la Viitorii lideri ai Uniunii Europene — companiile de tip start-up și scale-up.

Marţi, 21 Februarie, 2017 - 10:49

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, l-a primit luni, 20 februarie 2017, pe ambasadorul Marelui Ducat de Luxemburg în România, cu reședința la Atena, Christian Biever.

Marţi, 21 Februarie, 2017 - 09:28

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea și Europarlamentarul PSD Emilian Pavel s-au întâlnit cu Secretarul Adjunct al PES și cu Președintele Organizației de Tineret a Partidului Democrat din SUA—

Luni, 20 Februarie, 2017 - 20:53

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea, la 20 februarie 2017, a 55 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Regatul Maroc.

Luni, 20 Februarie, 2017 - 19:10

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit luni, 20 februarie 2017, pe ministrul sud-coreean al Afacerilor Externe, Yun Byung-se, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează la București.

Discuțiile cu ministrul sud-coreean au privit consolidarea relației politice și economice bilaterale și situația de securitate din Peninsula Coreeană.

Duminică, 19 Februarie, 2017 - 15:18

Desemnarea unui nou ministru al justitiei, in contextul cunoscut al ordonantelor de urgentă, pune in discutie configuratia viitoare a guvernului. Tinând seama si de faptul că procedura remanierii permite un un veto „temporar” al presedintelui. E posibil, in aceste conditii, să avem un guvern „de coabitare”, in care o parte a ministrilor să fie politici si altii (altul) să fie tehnocrati? O formă de  guvern mixt, „partial color(at)”? Eventual, o formă de coabitare a executivului cu puterea judecătorească. Ar putea, de exemplu, CSM să delege pe cineva la ministerul justitiei? Sau ar putea fi reactivat pactul de coabitare cu presedintele, prin care zona justitiei să se transfere la presedinte, in cadrul „domeniilor rezervate” (alături de politica externă)? Cam asta s-a intâmplat, de fapt, in ultimii ani. In definitiv, si Robert Cazanciuc a fost un tehnocrat.

Sâmbătă, 18 Februarie, 2017 - 10:37
The Times: Europeans reject call to match US spending on Nato

The “grown-ups” in President Trump’s top team decamped to Europe yesterday to reassure a nervous continent but faced resistance to their calls for Nato members to pay their way.

Despite fears raised by Mr Trump’s loose rhetoric on Russia, James Mattis, his defence secretary, and Rex Tillerson, the secretary of state, insisted that the US remained fundamentally committed to European security.

Vineri, 17 Februarie, 2017 - 14:29
"Dacă vă uitaţi la ceea ce face Europa în domeniul apărării, plus ajutorul pentru dezvoltare, plus ajutorul umanitar, atunci comparaţia cu SUA arată destul de diferit"

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că statele UE nu trebuie să cedeze presiunilor din partea Statelor Unite de creştere a cheltuielilor militare, conform Reuters. De altfel, preşedintele american Donald Trump a pus sub semnul întrebării angajamentul Washingtonului faţă de NATO, în cazul în care statele europene nu-şi sporesc cheltuielile militare până la 2% din PIB.

Vineri, 17 Februarie, 2017 - 11:49

Ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, a participat joi, 16 februarie, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele contributoare la Coaliţia Globală anti-ISIS/Daesh, organizată în marja ministerialei NATO a apărării, de la Bruxelles.

Vineri, 17 Februarie, 2017 - 08:54

La 16 februarie 2017, a avut loc, la București, Conferința Internațională cu tema 'Drumul către o Curte Internațională împotriva Terorismului', organizată de Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu Ministerul Afacerilor Externe și Cooperării al Regatului Spaniei și prestigioasa Asociație Internațională de Drept Penal.

Joi, 16 Februarie, 2017 - 20:43

Întrevederea ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, cu Michel Barnier, negociator șef pentru pregătirea și desfășurarea negocierilor cu Marea Britanie conform articolului 50 al Tratatului privind Uniunea Europeană

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a avut, astăzi, 16 februarie 2017, o întrevedere cu Michel Barnier, negociator șef pentru pregătirea și desfășurarea negocierilor cu Marea Britanie conform articolului 50 al Tratatului privind Uniunea Europeană.

Miercuri, 15 Februarie, 2017 - 09:42

Alexandru Petrescu, Ministrul Economiei și E.S. XU Feihong, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România au discutat, marţi, despre aprofundarea pragmatică a colaborării româno-chineze, care trebuie să beneficieze de maturitatea și complexitatea cadrului juridic multilateral, în continuă evoluție, dintre Uniunea Europeană și Republica Populară Chineză.

Marţi, 14 Februarie, 2017 - 16:00

BUSINESS SUPPORT MADRID 2017 a reprezentat cel mai important eveniment dedicat mediul de afaceri românesc din Spania la care au fost prezenți oameni de succes din România, unii dintre cei mai cunoscuți și apreciați antrenori de afaceri precum: Lorand Soares Szasz, Bianca Dăncilă, Călin Iepure și Mihaela Tatu.

Marţi, 14 Februarie, 2017 - 13:43

Schimb de mesaje de felicitare cu ocazia celebrării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Republica Belarus

Ministerul Afacerilor Externe salută aniversarea, la 14 februarie 2017, a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Republica Belarus. Cu acest prilej aniversar, a avut loc un schimb de scrisori de felicitare între ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, și ministrul belarus de externe, Vladimir Makei.

Marţi, 14 Februarie, 2017 - 13:25

Ambasada Statelor Unite ale Americii salută sosirea în România a „Vulturilor luptători”, Batalionul 1, Regimentul 8 Infanterie. 

Cei 500 de soldaţi din cadrul Batalionului 1, Regimentul 8 Infanterie aduc cu ei tancuri M1A1 Abrams, vehicule de luptă Bradley şi mortiere autopropulsate calibrul 155 mm Paladin şi vor fi staţionaţi la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa. Staţionarea are loc ca parte a dislocării în Europa a Unităţii de luptă din cadrul Brigăzii 3 blindate, a Diviziei 4 Infanterie, care va continua pe bază de rotaţie, în viitorul apropiat. 

Marţi, 14 Februarie, 2017 - 10:35
Intervenția Reprezentantului Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga, în dezbaterea deschisă a Consiliului de Securitate pe tema protecției infrastructurilor critice împotriva atacurilor teroriste

Președinția ucraineană a Consiliului de Securitate ONU a organizat în premieră, la 13 februarie 2017, o dezbatere deschisă pe tema protecției infrastructurii critice împotriva atacurilor teroriste. Evenimentul a reunit reprezentanți ai unor agenții ONU, NATO și INTERPOL, miniștri și miniștri adjuncți de externe, precum și ambasadori acreditați la ONU.

Marţi, 14 Februarie, 2017 - 09:12

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a primit-o astăzi, 13 februarie 2017, pe Tove Bruvik Westberg, ambasadorul Regatului Norvegiei la București, în vizită de curtoazie.

Întrevederea a prilejuit o trecere în revistă a stadiului relațiilor bilaterale româno-norvegiene, ambii oficiali apreciind nivelul foarte bun al relațiilor dintre cele două state.

Marţi, 14 Februarie, 2017 - 08:25

Consilierul preşedintelui SUA pentru securitate naţională, Michael Flynn, a demisionat în contextul scandalui despre discuţiile pe care le-ar fi avut cu ambasadorul rus pe tema sancţiunilor americane înaintea investirii lui Donald Trump, a anunţat Casa Albă, conform BBC News online.

Pagini

Subscribe to Politica internationala