Luni, 17 Februarie, 2020 - 09:50
MCV și Schengen ar fi de folos liberalilor români în contracararea revirimentului stângii

Premierul Ludovic Orban a subliniat, la Munchen, legitimitatea deplina a aspiratiilor Romaniei de aderare la spatiul Schengen, in conditiile in care tara noastra indeplineste "de multa vreme" criteriile tehnice in acest sens (cu alte cuvinte, încă de pe timpul guvernării social democrate).

Premierul roman a participat, duminica, in calitate de invitat de onoare, la dezbaterea din panelul cu tema "Eurovision Contest: A Europe That Protects", din cadrul Conferintei de Securitate de la Munchen.

Sâmbătă, 15 Februarie, 2020 - 16:18

Cu miliardarii în dolari Donald Trump pentru republicani (Trump a fost cândva democrat !) şi Michael Bloomberg pentru democraţi (Bloomberg a fost cândva republican !), candidaţi cu şanse în acest an la preşedinţia americană, presupusa mare democraţie americană îşi arată insolent conţinutul oligarhic, plutocratic. Alegătorii americani sunt cumpăraţi cu publicitate agresivă de sute de milioane de dolari, de miliarde.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 17:38

Croaţia speră ca până la sfârşitul anului să-i fie ridicate vizele pentru SUA şi se aşteaptă de asemenea să încheie cu Washingtonul un acord pentru evitarea dublei impuneri, a anunţat vineri la Munchen ministrul croat de externe, Gordan Grlic Radman, potrivit agenţiei croate Hina.

Croaţia, România, Bulgaria şi Cipru sunt singurele statele membre ale UE care încă nu sunt cuprinse în programul Visa Waiver. La sfârşitul anului trecut Statele Unite au eliminat vizele de călătorie pentru cetăţenii polonezi.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 14:00

Banca Națională a României a anunțat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.    
 

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 11:11

Cu prilejul prezenţei la cea de-a 56-a ediţie a Conferinţei de Securitate de la Munchen (13-16 februarie 2020), prim-ministrul României, Ludovic Orban, a participat, în calitate de invitat de onoare, la Conferinţa pentru Europa (Munich Europe Conference).
Evenimentul, organizat în seara zilei de 13 februarie, are o tradiţie de 15 ani şi reuneşte reprezentanţi de nivel înalt din mediile politic şi de afaceri.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 11:00

Reprezentantul Permanent al României la ONU a susţinut o intervenţie în cadrul dezbaterii deschise a Consiliului de Securitate al ONU pe tema justiţiei de tranziţie La 13 februarie 2020, Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion I. Jinga, a susţinut o intervenţie în cadrul primei dezbateri deschise a Consiliului de Securitate al ONU pe tema importanţei justiţiei de tranziţie pentru pacea sustenabilă.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 10:43

Cipru şi România erau în 2018 statele membre ale Uniunii Europene cu cel mai mare număr de căsătorii raportat la populaţie, cu 7,8 căsătorii la o mie de locuitori, respectiv 7,4 căsătorii la o mie de locuitori, conform Oficiului European de Statistică (Eurostat).

Pe locurile următoare se află Lituania (şapte căsătorii la o mie de locuitori), Letonia (6,8 căsătorii/1.000 locuitori), Malta (5,8 căsătorii/1.000 locuitori), Slovacia (5,7 căsătorii/1.000 de locuitori) şi Danemarca (5,6 căsătorii/1.000 de locuitori).

Joi, 13 Februarie, 2020 - 12:36

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a deschis joi, 13 februarie 2020, reuniunea Consiliului Guvernator al Comunităţii Democraţiilor, desfăşurată la Bucureşti, în contextul exercitării Preşedinţiei române a Comunităţii Democraţiilor (2019-2021).

Joi, 13 Februarie, 2020 - 11:50

România continuă să aibă nevoie de strategii solide, bazate pe investiţii în domenii prioritare, cum ar fi infrastructura, sănătatea şi alte domenii în strânsă legătură cu alte state europene, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR).

Joi, 13 Februarie, 2020 - 10:05
În ce calitate?

Prim-ministrul Ludovic Orban participă, în perioada 13-16 februarie 2020, la Conferinţa internaţională de Securitate de la Munchen, ajunsă anul acesta la cea de-a 56-a ediţie (Munich Security Conference/MSC 2020).

Evenimentul reuneşte lideri şi factori de decizie importanţi în materie de securitate şi apărare - şefi de stat şi de guvern, reprezentanţi ai conducerilor organizaţiilor internaţionale şi regionale, inclusiv ai Uniunii Europene şi NATO.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 08:54

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va deschide joi, 13 februarie 2020, reuniunea Consiliului Guvernator al Comunităţii Democraţiilor, care are loc la Bucureşti, în contextul exercitării Preşedinţiei române a Comunităţii Democraţiilor (2019-2021).

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 13:14

Cu privire la informaţiile conform cărora două firme româneşti din Londra au primit scrisori anonime cu conţinut xenofob, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Miercuri, 12 Februarie, 2020 - 13:05

Banca Națională a României a anunțat, miercuri, cursurile valutare rezultate pe baza cotațiilor societăților bancare autorizate.  

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 20:07
Împotriva planului american pentru Palestina, propus de Presedintele Trump

Zeci de palestinieni au ieșit astăzi în stradă pentru a condamna așa-numitul “Acord al secolului” făcut în si de catre Statele Unite, cu acordul Israelului, considerand că ignoră aspirațiile poporului lor și drepturile recunoscute istoric. Marșul de protest a avut loc în acest oraș din Cisiordania, unde au avut loc confruntări între protestatari și soldați israelieni, a informat agenția palestiniana Wafa.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 16:42

Comitetul pentru sancțiuni al ONU a declarat că este gata să acorde derogări care ar permite trimiterea de ajutoare Coreei de Nord pentru ca țara să lupte împotriva coronavirusului

Comitetul pentru sancțiuni al ONU a declarat că este gata să acorde derogări care ar permite trimiterea de ajutoare Coreei de Nord pentru ca țara să lupte împotriva coronavirusului, care se propagă în țări din jur.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 13:00

Banca Naţională a României a inclus la capitolul factori care ar putea contribui la reducerea inflaţiei din acest an răspândirea coronavirusului, care ar putea determina încetinirea economiei globale, a declarat, marţi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în cadrul unei conferinţe de presă pe tema Raportului asupra inflaţiei.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 12:40

Epidemia de coronavirus reprezintă "o foarte gravă ameninţare pentru restul lumii", a avertizat directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), marţi, într-un apel public prin care a îndemnat comunitatea internaţională să partajeze mostrele de virus şi să accelereze programele de cercetare în vederea dezvoltării unor medicamente şi vaccinuri, cconform Reuters.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 09:34

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a co-prezidat luni, 10 februarie 2020, Conferinţa Internaţională privind Securitatea Nucleară (ICONS 2020), desfăşurată la Viena sub egida Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA). Conferinţa reprezintă un eveniment foarte important în domeniul securităţii nucleare, care este organizat odată la patru ani.

Luni, 10 Februarie, 2020 - 13:41

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut luni, 10 februarie 2020, la Viena, o întrevedere cu Dan Brouillette, secretarul pentru energie al SUA, în marja Conferinţei Internaţionale privind Securitatea Nucleară - ICONS 2020, care se desfăşoară la Viena, sub co-preşedinţia ministrului afacerilor externe al României şi a vice-ministrului afacerilor externe al Republicii Panama.

Luni, 10 Februarie, 2020 - 08:29

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, în cursul zilei de duminică, 9 februarie 2020, teritoriul Marii Britanii va fi afectat de furtuna Ciara. Conform prognozelor, sunt aşteptate precipitaţii şi rafale de vânt cu viteze de până la 96 km/ oră în interiorul insulei şi 128 km/oră în zonele de coastă.

Duminică, 9 Februarie, 2020 - 13:42

O aeronavă Il-76 cargo a Ministerului Rus pentru Situațiile de Urgență a pornit astăzi cu mijloace de protecție personală și medicamente către China, afectată de coronavirusul nCoV 2019, care, pana in prezent a provocat 723 de morți în rândul celor aproape 34.500 de infectați.

Aeronava, cu 183 de metri cubi de ajutoare umanitare la bord, a decolat de pe aeroportul Jukovski, de langa Moscova, potrivit postului national de televiziune din Rusia.

Sâmbătă, 8 Februarie, 2020 - 21:00
Rusia își va intensifica influența militară în Venezuela pentru a apăra tara de posibile amenințări

Urmare a recentei intalniri a Sefului diplomatiei ruse cu inalti demnitari de la Caracas, cele doua tari prietene au ajuns la noi acorduri pe care le vor perfecționa în luna mai a acestui an, când va avea loc, cel mai probabil la Moscova, o întâlnire la nivel înalt in cadrul Comisiei Mixte, potrivit declaratiilor lui Sergey Lavrov, citat de publicatia locala El Nacional.

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 10:23

Ministrului rus de Externe, Sergey Lavrov, realizeaza astazi o vizita oficiala la Caracas, Venezuela fiind cea de-a treia oprire din turul realizat de Seful diplomatiei ruse în America Latină, dupa Cuba și Mexic.

Șeful diplomației ruse se va intalni cu Vicepreședintele acestei tari, Delcy Rodríguez și cu omologul său de la Caracas, Jorge Arreaza, înainte de reuniunea de lucru cu Președintele Republicii Bolivariene Venezuela, Nicolás Maduro, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe venezuelean.

Vineri, 7 Februarie, 2020 - 09:09
dupa un atac israelien impotriva suburbiilor Capitalei siriene, Damasc

În noaptea de 6 spre 7 februarie, în contextul atacului avioanelor de vânătoare ale Fortelor Aeriene Israeliene, F-16, asupra unor locatii de la marginea Damascului, o aeronava civila Airbus A320 care transporta 172 de pasageri a fost aproape doborata, potrivit presei din Rusia si din Israel, informatie confirmata in aceasta dimineata si de catre agentia siriana de stiri, SANA. Cu sprijinul controlorilor de trafic, avionul a reușit să aterizeze, redirecționat către baza aeriană rusă de la Hmeimim.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 12:28

În 2020, tema acestei zile este ''Unleashing Youth Power'', conform www.un.org. De altfel, la sediul central al ONU din New York, are loc evenimentul "A Piece of Me: immersive exhibit & panel discussion''.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 10:30

Centrul de Studii Asiatice de la Univ. Ştefan cel Mare din Suceava (www.romania-china.ro) împreună cu Casa Româno-Chineză Suceava au organizat un stand de promovare a limbii, culturii şi civilizaţiei chineze cu ocazia evenimentului Noaptea Cercetătorilor. La începutul evenimentului cărţi de limba chineză şi coreeană, evantaie chinezeşti şi alte obiecte tradiţionale expuse pe stand au atras atenţia multor elevi de şcoală primară şi generală.

Joi, 6 Februarie, 2020 - 09:00
"Enhancing the accession process - A credible EU perspective for the Western Balkans"

La 5 februarie 2020, Comisia Europeană a publicat Comunicarea "Enhancing the accesion process - A credible EU perspective for the Western Balkans" ("Consolidarea procesului de aderare - O perspectivă europeană credibilă pentru Balcanii de Vest"), cuprinzând propunerile sale pentru revizuirea metodologiei politicii de extindere. Documentul trasează liniile principale de acţiune propuse de Comisia Europeană în acest proces.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 15:45

Mai puţin de 5% dintre refugiaţii care au nevoie să fie relocaţi urgent în întreaga lume au găsit locuinţe noi anul trecut prin intermediul Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), conform datelor făcute publice miercuri de acest organism, relatează DPA.

În contextul în care 1,4 milioane de persoane îşi caută noi case, iar numai 64.000 au fost relocaţi, există o prăpastie semnificativă între nevoile de relocare şi locurile puse la dispoziţie de guvernele din întreaga lume, a precizat UNHCR.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 13:15

Ion Ştefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, s-a întâlnit astăzi, 5 februarie, cu Excelenţa Sa David Saranga, Ambasadorul Statului Israel în România.

Cei doi oficiali au apreciat excelentele relaţii bilaterale dintre cele două ţări, precum şi interesul manifestat în exploatarea pe mai departe a importantului potenţial de cooperare dintre România şi Israel.

Marţi, 4 Februarie, 2020 - 09:45

Secretarul de stat pentru afaceri europene Iulia Matei a avut luni, 3 februarie 2020, o întrevedere cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în România, Andrew Noble, în contextul finalizării procesului de retragere a Regatului Unit din Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020 şi intrării în vigoare a Acordului negociat în acest scop, la 1 februarie 2020.

Subscribe to Politica internationala