Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 09:37
Adică a fost mai bun decât George Maior?

Ambasadorul României la ONU a primit distincţia "Best Romanian Diplomat in the United States 2017", acordată de Romanian American Business Council

La 13 decembrie 2017, Reprezentantul Permanent al României la ONU, Ambasadorul Ion Jinga, a primit distincţia "Best Romanian Diplomat in the United States în anul 2017" în cadrul Galei de Crăciun a Consiliului de Afaceri Româno-American (RABC - Romanian American Business Council) organizată la New York.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 13:44

Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale este autorizat să transmită următorul comunicat:

Familiile Regale participante la Funeraliile Naţionale ale Regelui Mihai I

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 08:37

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, l-a primit astăzi, 13 decembrie 2017, pe ambasadorul agreat al Statelor Unite Mexicane în România, José Guillermo Ordorica Robles, în vizită de curtoazie. 

Întrevederea a prilejuit o trecere în revistă a principalelor teme de interes aflate pe agenda relaţiilor româno-mexicane, precum şi a oportunităţilor de dezvoltare a cooperării, atât la nivel bilateral, cât şi în cadru multilateral. 

Marţi, 12 Decembrie, 2017 - 17:03

Fost vicepremier al României și fost ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh a fost numită, din octombrie, în conducerea OMV Petrom.

Începând cu data de 26 octombrie 2017, Sevil Shhaideh este numită membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom, până la următoarea Adunare Generală a Acționarilor, după renunțarea lui Mihai Busuioc la mandatul său.

Pe lângă Consiliul de Supraveghere, Sevil Shhaideh va mai face parte atât din comitetul de audit, cât și din cel prezidențial și de nominalizare ale OMV Petrom.
 

Marţi, 12 Decembrie, 2017 - 11:24

Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și Fatih Memet, ministrul adjunct al Economiei din Turcia au agreat inițierea unor noi proiecte de cooperare economică și investiții reciproce, precum și pentru dezvoltarea comerțului bilateral între România și Turcia în cadrul unei întrevederi avută luni, 11 decembrie, la Buenos Aires, Argentina, în marja Conferinței ministeriale a Organizației Mondiale a Comerțului, care se desfășoară în perioada 10-13 decembrie 2017.

Marţi, 12 Decembrie, 2017 - 08:38

Secretarul de stat Dan Neculăescu a participat luni, 11 decembrie 2017, la Conferința Internațională 'UNRCCA: 10 ani de cooperare pentru pace și prosperitate în Asia Centrală', organizată la Ashgabat, de Centrul Regional ONU pentru Diplomație Preventivă în Asia Centrală (UNRCCA).

Vineri, 8 Decembrie, 2017 - 14:27

Ambasada Franței în România, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe al României, Agenția națională pentru Egalitatea de Șanse între femei și bărbați, Institutul Cultural Român, organizează seminarul internațional „Identificarea, definirea și eliminarea violențelor împotriva femeilor”, luni, 11 decembrie 2017, între orele 14:00 - 18:30, la Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” din București, Sala Frescelor.

Vineri, 8 Decembrie, 2017 - 13:11

În data de 8 decembrie, Comisia Europeană a recomandat Consiliului European (articolul 50) să concluzioneze că s-au înregistrat progrese suficiente în prima etapă a negocierilor cu Marea Britanie desfășurate în temeiul articolului 50. Consiliul European (articolul 50) urmează acum să decidă, la 15 decembrie 2017, dacă progresele înregistrate sunt suficiente pentru a permite avansarea în cea de a doua etapă a negocierilor.

Joi, 7 Decembrie, 2017 - 21:09

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a avut o întrevedere cu Secretarul General al Serviciului European pentru Acțiune Externă/SEAE, Helga Schmid, în marja Consiliului Ministerial al OSCE.

În cadrul discuțiilor, secretarul de stat George Ciamba a prezentat prioritățile ce vor fi promovate de România în domeniul relațiilor externe, pe durata exercitării Președinției Consiliului UE, cu accent pe Balcanii de Vest și vecinătatea estică.

Joi, 7 Decembrie, 2017 - 20:03
Mulțumiri Președintelui Donald Trump pentru decizia curajoasă și corectă de a recunoaște capitala Statului Israel la Ierusalim.

Îi mulțumim Președintelui Donald Trump pentru decizia curajoasă și corectă de a recunoaște capitala Statului Israel la Ierusalim. Ierusalimul este de 3000 de ani capitala poporului evreu, iar la momentul înființării Statului Israel, în urmă cu 70 de ani, guvernul l-a ales drept capitală.

Joi, 7 Decembrie, 2017 - 18:40

Secretarul de stat pentru afaceri strategice și bilaterale în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a participat joi, 7 decembrie, la reuniunea Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, desfășurată la Viena.

Reuniunea a dezbătut perspectivele securității europene, cu accent pe impactul crizei din Ucraina, persistența conflictelor prelungite și fenomenul extremismului violent și al radicalizării care conduc către terorism.

Joi, 7 Decembrie, 2017 - 15:21

Întrevederea ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la București, șeicul Ahmed Ali Hamad Almualla

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit astăzi, 7 decembrie 2017, pe ambasadorul Emiratelor Arabe Unite la București, șeicul Ahmed Ali Hamad Almualla, în vizită de rămas-bun, la încheierea misiunii sale diplomatice în România.

Joi, 7 Decembrie, 2017 - 12:55

'Săptămâna trecută a avut loc cel de-al cincilea summit UE-Africa, desfășurat pe fondul intenselor provocări de securitate cu care Africa se confruntă pe parcursul ultimului deceniu, dar și al schimbărilor profunde pe care continentul, statele și societățile africane le manifestă în plan economic, politic, cultural și social. Cu această ocazie, peste 80 de șefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană și Uniunea Africană au definit liniile și direcțiile de cooperare în viitorul relației dintre cele două continente.

Marţi, 5 Decembrie, 2017 - 19:37

Ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a participat la reuniunea Eurogrup în format extins și la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN), în perioada 4 – 5 decembrie 2017, desfășurate la Bruxelles (Belgia). 
  

Marţi, 5 Decembrie, 2017 - 11:19
Mâncătorul de cravate de la Tbilisi a ameninţat că se aruncă de pe o clădire în Kiev

Forţele de securitate din Kiev efectuează marţi dimineaţă, 5 decembrie, percheziţii la locuinţa fostului preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, în prezent lider al Mişcării Forţelor Noi, a anunţat David Sakvarelidze, asociat al lui Sakaşvili.

Luni, 4 Decembrie, 2017 - 12:40

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează, în data de 5 decembrie, începând cu orele 9.30, conferința de lansare a Monitorului educației și formării 2017. Evenimentul are loc la sediul Reprezentanței, în sala Nicolae Titulescu (str. Vasile Lascăr, nr. 31, et. 1, București).

Luni, 4 Decembrie, 2017 - 12:23
și la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene

Ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, participă la reuniunea Eurogrup în format extins și la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN), în perioada 4 – 5 decembrie 2017. 

Pe agendă vor figura teme precum Schema europeană privind depozitele bancare (EDIS), pachetul privind măsurile de reducere a riscurilor din sistemul bancar european și creditele neperformante, dar și alte teme de interes aflate pe agenda Consiliului Uniunii Europene. 

Cele două reuniuni se vor desfășura la Bruxelles (Belgia). 

Luni, 4 Decembrie, 2017 - 11:19

Peste 60 de străini, care au fost depistați la bordul unei ambarcațiuni pe Marea Neagră, au solicitat acordarea unei forme de protecție internațională din partea statului român, fiind cazați în centrele din administrarea Inspectoratului General pentru Imigrări.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de imigrări au preluat de la Poliția de Frontieră 65 de persoane depistate, în noaptea de 27 spre 28 noiembrie a.c., la bordul unei ambarcațiuni pe Marea Neagră.

Luni, 4 Decembrie, 2017 - 09:47
Biserica lui Hristos nu poate fi distrusă, chiar dacă este răstignită, deoarece ea poartă în sine taina sau puterea harică a învierii

Întâlnirea Preafericitului Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României

Sâmbătă, 3 decembrie 2017, a avut loc întrevederea dintre Preafericitul Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României. Întâlnirea a avut loc în Sala Tronului de la Reședința 'Danilovski' și a fost prilejuită de vizita delegației Bisericii Ortodoxe Române cu ocazia festivităților împlinirii a o sută de ani de la restabilirea instituției patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Luni, 4 Decembrie, 2017 - 08:47

Deputatul PSD Ana Birchall va participa, în perioada 4-5 decembrie, la reuniunea 'Discuții strategice la Tbilisi', care va avea loc în capitala Georgiei. Conferința este organizată sub egida Administrației Prezidențiale a Georgiei și a Consiliului Național pentru Securitate din Georgia, alături de numeroși parteneri din rândul societății civile cu expertiză în domeniul securității, precum Consiliul Atlantic, Institutul Georgian de Politici, Fundația Konrad Adenauer sau German Marshal Fund of the United States.

Duminică, 3 Decembrie, 2017 - 12:40

1. Cum au ajuns aeronavele de luptă ruseşti în Siria, nedepistate de nimeni?

2. Generalul Philip BREEDLOVE: RUSIA a creat în SIRIA ZONE IMPENETRABILE pentru N.A.T.O.

3. Ce a determinat WASHINGTON-ul ca să ridice sancţiunile impuse IRAN-ului?

Duminică, 3 Decembrie, 2017 - 12:12

Exploziv! Ambasadorii Statelor Unite la București, Nicholas Frank Taubman și Mark H. Gitenstein sunt acuzați de trafic de influență. Denunțul formulat de Gabriel Sandu, fostul ministru al Comunicațiilor, a fost remis în acest weekend președintelui Statelor Unite, Donald Trump și Procurorului General al Statelor Unite, Jeff Sessions. Printr-un amplu document, sunt precizate faptele pentru care aceștia sunt incriminați în dosarul Microsoft. Compania însăși face și ea obiectul sesizării.

Duminică, 3 Decembrie, 2017 - 12:07

Un denunț venit din România. Și veți vedea singuri, stimați cititori, că este vorba de un denunț în toată regula. Este un eveniment fără precedent în istorie. Denunțați sunt în primul rând doi ambasadori ai Statelor Unite, care și-au îndeplinit misiunea la București. Pentru infracțiuni de trafic de influență. Dar și pentru paritciparea la un grup criminal organizat. Și nu sunt singurii. Mai sunt denunțate două multinaționale. Microsoft și KPMG. Un fost președinte al României și un fost prim-ministru. Denunțul este formulat de un fost ministru. De Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicațiilor. Și cu acest denunț se închide ciclul – poate – unui lung șir de evenimente fără precedent din România acestui an. 

Duminică, 3 Decembrie, 2017 - 11:52

Cuvântul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la Ședință solemnă cu participarea Întâistătătorilor și delegațiilor Bisericilor Ortodoxe Autocefale, Moscova, 2 decembrie 2017:

Comuniune fraternă și coresponsabilitate misionară

Ne aflăm astăzi la Moscova pentru a marca împreună împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă (1917-2017).

Sâmbătă, 2 Decembrie, 2017 - 11:40

UPDATE 2 - I Incendiu produs într-un imobil din Bergkamen, Germania

În continuarea informațiilor privind incendiul produs la data de 1 decembrie 2017, într-un imobil situat în localitatea germană Bergkamen, în landul Renania de Nord — Vestfalia, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Bonn s-a deplasat în localitatea Bergkamen, la unul dintre locurile unde au fost cazați 10 dintre cetățenii români, rezidenți ai imobilului incendiat, pentru a le oferi asistență consulară.

Sâmbătă, 2 Decembrie, 2017 - 11:22
și este singura țară care furnizează organizației unități constituite de protecție apropiată pentru demnitarii ONU care se deplasează în zone de mare risc

Ziua Națională a României a fost sărbătorită de Misiunea Permanentă a României la ONU prin organizarea unei recepții la 1 Decembrie 2017, la sediul Misiunii noastre situate în inima cartierului Manhattan din New York.

Vineri, 1 Decembrie, 2017 - 21:03

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că, începând cu data de 1 decembrie 2017, de la orele 16.00 (ora României), cetățenii români vor beneficia de posibilitatea de a călători în Canada fără vize, pentru șederi de maxim 6 luni în scop turistic (inclusiv pentru vizitarea familiei / cunoștințelor sau pentru prospectarea oportunităților de afaceri), pe baza oricărui pașaport românesc valabil.

Vineri, 1 Decembrie, 2017 - 18:52

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Monica Gheorghiță a participat, în perioada 29-30 noiembrie 2017, la cel de-al V-lea Summit Uniunea Europeană — Uniunea Africană, care a avut loc la Abidjan, Republica Côte d'Ivoire.

Vineri, 1 Decembrie, 2017 - 18:17
Nu au fost uitate dragele servicii secrete din statul paralel

Președintele României,  Klaus Iohannis, a semnat, cu ocazia Zilei Naționale a României, decretele de decorare a unor personalități din domeniul medical.

Subscribe to Politica internationala