Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 21:47

Cea mai neplăcută surpriză pe care a avut-o ambasadorul american în ultima vreme nu a fost revocarea Codruței Kovesi - pe care aproape că se angajase personal să nu o facă posibilă - ci legea OffShore, pentru care venise la București pentru a face presiuni chiar adjunctul Secretarului de Stat, Wess Mitchell. Dealtfel, Hans Klemm adresase chiar un avertisment în acest sens Guvernului român (absent la eveniment)  în discursul susținut la recepția de ziua națională a Americii.

Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 14:39

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, și-a chemat, vineri seara, ambasadorii și șefii misiunilor diplomatice si consulare ale Republicii Populare Democrate Coreene în exterior pentru o consfătuire legată de importante schimbări de politică externă, potrivit presei din Coreea de Sud.

Phenianul a organizat întâlniri de acest gen de aproximativ 40 de ori de la înființarea țării în 1948, însă Reuniunea Ambasadorilor ar fi trebuit sa aiba loc la finele lui august, începutul lui septembrie.

Ultima întâlnire de acest fel a avut loc în 2015.

Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 14:35
La démence de masse dans l’establishment occidental

La précédente campagne de dons avait porté ses fruits et nous vous en remercions. Grâce à vous, nous avons mesuré à quel point Réseau International était apprécié. Vous avez été très nombreux à exprimer votre satisfaction de notre travail. Vos dons nous ont permis de faire de larges aménagements, notamment en supprimant les pubs invasives sur les ordinateurs de bureau et en les supprimant totalement sur les mobiles.

Sâmbătă, 21 Iulie, 2018 - 10:11
Aceastea sunt un efect al recentelor presiuni făcute de Wess Mitchell pe legea OffShore

Începând din 2017, schimbările frecvente de guvern din România au dus la modificarea rapidă a politicilor ceea ce a determinat complicarea mediului de afaceri, se arată într-un raport despre climatul de business din România publicat de Departamentul de Stat al SUA.

Potrivit acestui document, deşi înainte de adoptarea unui act legislativ sunt necesare consultări cu părţile implicate şi studii de impact, această cerinţă a fost urmărită în mod inegal şi entităţile publice, în general, nu efectuează studii de impact amănunţite.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 20:23

Multi dintre noi au avut probabil numeroase ocazii de a intrezàri intr-o persoanà publicà sau privatà tràsàturile caracteriale si fizice ale unui erou parcà iesit din càrtile de aventuri citite in adolescentà  sau din scenele unor filme sau piese de teatru inspirate din acestea.  Asocierile intre fictiunea literarà sau artisticà si imaginea realà a unui personaj, rezultatà din comportamentul si faptele  sale,  ne clarificà uneori ideile despre acesta mult mai bine decat ar putea s-o facà simpla analizà a faptelor sale concrete, lipsità de sarea si piperul imaginatiei.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 10:04

„O minciună repetată la infinit sfârșește prin a fi crezută.” Aceasta este observația foarte corectă a maestrului propagandei naziste Joseph Goebbels. Consecința supremă și cea mai periculoasă apare atunci când și cel care a mințit începe să creadă în propria minciună. Din acel moment neadevărul scapă oricărui control și domină lumea, deciziile adoptate în baza sa ducând la dezastru absolut. Căci o premisă absolut falsă, conduce la o concluzie absolut falsă. Mai ales când raționamentul aplicat ei este corect.

 

Joi, 19 Iulie, 2018 - 14:35
A FEW THOUGHTS ON THE HISTORIC SINGAPORE SUMMIT OF PEACE AND HOPE

(Deunăzi, s-au încheiat lucrarile unui seminar despre Coreea de Nord. Am citit intr-o sâmbătă toate articolele (exceptandu-le pe cele in rusă, limbă pe care nu o cunosc). Rezultă foarte multă propagandă, asupra careia nu voi insista. Totuși, materialul de mai jos, al unui australian, reține atentia prin echilibru si viziune. Ciprian Dorel Pop)

Autor: George Burchett (Australia)

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 18:10

Ungaria se va retrage din pactul ONU pentru migrație înainte de aprobarea finală, a declarat miercuri ministrul de externe Peter Szijjarto, adăugând că acordul reprezintă o ”amenințare la adresa întregii lumi”, potrivit Reuters. 

”Documentul este total împotriva intereselor de securitate ale Ungariei”, a spus Szijjarto într-o conferință de presă. 

Acordul urmeazî să fie adoptat formal în decembrie, dar Ungaria nu va lua parte la reuniunea ce va avea loc în Maroc, a declarat înaltul oficial de la Budapesta. 

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 16:38

Un summit între liderii Rusiei și Coreei de Nord este "pe ordinea de zi", după cum a declarat miercuri, 18 iulie, ambasadorul Rusiei la Phenian, Alexander Matsegora, citat de agenția de știri RIA NOvosti.

Kremlinul a declarat luna trecută că Rusia l-a invitat pe liderul nord-coreean Kim Jong Un să călătorească în Federația Rusă, adăugând că ar putea realiza această vizită în cadrul unui forum economic care va avea loc la Vladivostok in luna septembrie.

Ciprian Pop

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 12:50

Egiptul le oferă cetăţenia ţării străinilor care depun cel puţin 7 milioane de lire egiptene (392.000 dolari) şi predau banii trezoreriei după cinci ani, conform unui amendament adoptat luni de parlamentul de la Cairo, relatează Reuters.

Egiptul caută modalităţi de a-şi revigora finanţele şi de a readuce investiţiile străine care au părăsit ţara după revoltele din 2011. Autorităţile au adoptat în acest scop o serie de reforme drastice, în baza unui acord cu FMI în valoare de 12 miliarde de dolari lansat la sfârşitul lui 2016.

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 12:22

Duminică 15 iulie 2018 poate fi denumită „Ziua Marelui Test”. Atunci la Moscova și la Londra, pe terenul de la Lujniki și respectiv Wimbledon, Europa și-a făcut analizele. Rezultatul: 1. sistem imunitar – Serbia a bătut Africa, arătând că ultima rezervă de putere europeană se găsește în demnitatea micilor sale națiuni orientale, rezistentă chiar și la bombardamentele chirurgicale americane; 2. sistem osos – după ce a colonizat Africa, Europa occidentală a devenit teritoriu african, doar o asemenea rocadă permițându-i să mai ridice cupa victoriei; 3.

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 09:54
Sistemele Aegis sunt de uz dublu, putând fi folosite atât antibalistic, cât şi pentru atacuri cu rachete de croazier

În conferinţa de presă organizată la Helsinki alături de Donald Trump, putin a declrat:"În calitatea de mari puteri nucleare, avem o responsabilitate specială pentru menţinerea securităţii internaţionale. Este vital - şi am menţionat acest lucru în cursul negocierilor -, este crucial să nuanţăm dialogul în materie de stabilitate strategică, securitate mondială şi neproliferarea armelor de distrugere în masă".

Luni, 16 Iulie, 2018 - 16:17

Adjunctul Ministrului nord coreean pentru afaceri externe a avut astazi discuții aprofundate cu oficialii chinezi privind stimularea cooperării bilaterale în sectorul energetic, potrivit presei chineze de limbă engleză

 

Potrivit surselor de la Beijing, Ku Bon-Tae a sosit luni în Capitala chineză cu un zbor al companiei Air Koryo și a avut o serie de întâlniri cu oficialii chinezi responsabili de politicile economice și comerciale.

 

Luni, 16 Iulie, 2018 - 16:09
Cei doi se prețuiesc, deși le este greu să accepte public acest lucru

Preşedintele SUA, Donald Trump, se întâlnește luni la Helsinki cu omologul său rus, Vladimir Putin, la finalul unui turneu diplomatic în cursul căruia liderul de la Casa Albă a criticat în repetate rânduri aliaţii europeni.

Cei doi preşedinţi se întâlnesc pentru a încerca să îmbunătăţească relaţiile bilaterale între cele două puteri globale.

Trump a declarat recent că are "aşteptări mici" în ceea ce priveşte întrevederea sa cu liderul de la Kremlin, adăugând că totuşi "poate ceva bun" va rezulta din această reuniune.

Duminică, 15 Iulie, 2018 - 14:43

Un nătâng violent (Cătălin Avramescu), fost ambasador al României – dar avem prea mulţi impostori care servesc o Românie pe cale de dispariţie –, afirmă negru pe alb în ziarul Bursa că avem în Rusia o „Circotecă şi la Cupa Mondială de fotbal. Desfăşurat într-o ţară în care oponenţii lui Vladimir Putin sunt împuşcaţi în scările de bloc sau primesc, la micul dejun, ceai cu poloniu radioactiv, campionatul acesta este cel mai neinspirat din 1930 încoace”. Din 1930 – adică de când există campionat mondial de fotbal, primul fiind cel organizat la Montevideo, în Uruguay.

Duminică, 15 Iulie, 2018 - 10:54

Mult așteptata rundă de negocieri Trump-Putin se va desfășura la începutul săptămânii viitoare la Helsinki. Planeta așteaptă cu respirația tăiată. Ce se va întâmpla? În ce circumstanțe se întâlnesc cei doi lideri? Cum se vor despărți? Care sunt termenii unui eventual acord politic? Pariul unui parteneriat americano-rus este imposibil? Sau e posibil?

Mai întâi, despre două personaje.

Sâmbătă, 14 Iulie, 2018 - 13:15
Jurnalist: Dle președinte, de ce este necesar să cheltuim de 10 ori mai mult decât Rusia pentru apărare?

Site-ul  inliniedreapta.net a publicat stenogramei întâlnirii dintre Donald Trump și generalul Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. Discuția extrem de tensionată a avut loc la Summitul NATO de la Bruxelles.

Președintele TRUMP: Bună dimineața, toată lumea. Bună dimineața presei – presei legitime și celei de știri false. Bună dimineața și lor. O mulțime de oameni buni aici. Surprinzător.

D-le Președinte, care țări ați dori să cheltuie mai mult pentru NATO, în special?

Joi, 12 Iulie, 2018 - 20:56
„Trump nu a inițiat un conflict, nu a fost agresiv. A spus lucrurilor, pur și simplu, pe nume”

Declarația de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la finalul Summitului NATO de la Bruxelles

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut joi, 12 iulie a.c., la Bruxelles, o declarație de presă la finalul Summitului NATO.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Bună ziua,

Joi, 12 Iulie, 2018 - 16:50

Alianţa Nord-Atlantică a anunţat, cu ocazia summitului de la Bruxelles, că susţine integritatea teritorială a Republicii Moldova şi a cerut Rusiei să retragă trupele din regiunea separatistă Transnistria.

Joi, 12 Iulie, 2018 - 15:30

Cancelarul german Angela Merkel le-a transmis aliaților NATO că Germania trebuie să cheltuiască mai mult în domeniul apărării, în urma unei discuții "fundamentale", desfășurate în cadrul summitului de joi, relatează site-ul agenției Reuters.

"Am avut un summit foarte intens", le-a declarat Merkel reporterilor, adăugând că Donald Trump a cerut o schimbare în cadrul contribuților la Alianță.

Joi, 12 Iulie, 2018 - 11:57
Când era programată și cea cu Klaus Iohannis

Președintele SUA, Donald Trump, a anulat întâlnirea pe care o avea programată cu președintele României, Klaus Iohannis.

Sursa citată menționează că președintele american și-a anulat toate întâlnirile programate astăzi.

Deocamdată, Trump nu a anuntat care sunt motivele care l-au determinat să ia această decizie.

Informația privind întâlnirea dintre cei doi a fost retrasă și de pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 19:00

Al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii începe un turneu de şase zile în Europa, odată cu Summitul NATO, având trei momente politice importante, într-un context internaţional tensionat şi tulbure.

Donald Trump, preşedintele Statelor Unite, consideră că relaţia cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, este "cea mai facilă", deşi nu poate spune dacă liderul de la Kremlin este prieten ori inamic.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 10:15

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut miercuri o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu ocazia vizitei de lucru a oficialului român la Bruxelles. La întrevedere au participat Frans Timmermans, prim-vice-președinte al CE, și Corina Crețu, comisar european pentru politică regională.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 00:00

National-populismul si farsa solidaritàtii europene

Luni, 9 Iulie, 2018 - 18:09

Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, şi-a prezentat demisia luni, a anunţat Guvernul de la Londra, potrivit postului ITV.

"În această după-amiază, premierul Theresa May a acceptat demisia lui Boris Johnson din funcţia de ministru de Externe. Înlocuitorul său va fi anunţat în scurt timp. Premierul îi mulţumeşte lui Boris pentru activitate", a comunicat Downing Street.

Luni, 9 Iulie, 2018 - 17:49
11 - 12 iulie

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va participa, în perioada 11-12 iulie a.c., la Summitul Alianței Nord-Atlantice care va avea loc la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Programul va include o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic, o întâlnire de lucru a liderilor aliați, precum și o reuniune în formatul Misiunii Resolute Support din Afganistan. De asemenea, pentru prima dată, la cel mai înalt nivel aliat, va fi organizată o reuniune distinctă, dedicată evoluțiilor de securitate din regiunea Mării Negre, cu participarea Georgiei și Ucrainei.

Sâmbătă, 7 Iulie, 2018 - 19:23
Cu Zoran Zaev (Macedonia), Denis Zvizdić (Bosnia și Herțegovina) și Māris Kučinskis (Letonia)

În marja participării la Summit-ul China-Europa Centrală și de Est premierului Viorica Dăncilă a avut întrevederi cu omologi din zonă.

 

Întrevedere cu omologul din R. Macedonia, Zoran Zaev

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, 7 iulie 2018, la Sofia, o întrevedere cu Zoran Zaev, prim-ministrul R. Macedonia, cu prilejul participării la Summit-ul cooperării între statele din Europa Centrală şi de Est şi China - 16+1.

Sâmbătă, 7 Iulie, 2018 - 19:07
2019, moment de aniversare a 70 de ani de relații diplomatice neîntrerupte româno-chineze

Întrevederea prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, cu premierul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze, Li Keqiang, în marja Summit-ul formatului de cooperare R.P. Chineză- Europa Centrală și de Est

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut astăzi, 7 iulie 2018, o întrevedere bilaterală cu premierul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze, Li Keqiang, în marja celui de-al 7-lea Summit al formatului de cooperare R.P. Chineză – Europa Centrală şi de Est („16+1”), desfășurat la Sofia. 

Sâmbătă, 7 Iulie, 2018 - 14:11
Semnarea Memorandumul de Înțelegere privind cooperarea în domeniul transporturilor şi infrastructurii România - China

Intervenția prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, în cadrul Plenarei Summit-ului formatului de cooperare R.P. Chineză- Europa Centrală și de Est, desfăşurat la Sofia.

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a participat astăzi, 7 iulie, la cel de-al 7-lea Summit al formatului de cooperare R.P. Chineză – Europa Centrală şi de Est („16+1”), desfășurat la Sofia.  

Sâmbătă, 7 Iulie, 2018 - 08:29
Nu e clar dacă are mandat de la Iohannis

Prim-ministrul Viorica Dăncilă conduce delegația României care participă, la 7 iulie 2018, la cea de-a 7-a ediție a Summit-ului șefilor de guvern ai statelor ce sunt parte la formatul de cooperare R.P. Chineză - Europa Centrală și de Est (cunoscut și sub denumirea 16+1), organizat la Sofia, în Bulgaria.

Subscribe to Politica internationala