Sâmbătă, 19 August, 2017 - 17:41

Evenimentele lumii au fost blocate într-un model posesiv în această vară, dar o schimbare majoră de paradigmă este posibilă în această toamnă dacă o facem să se întâmple.

Sâmbătă, 19 August, 2017 - 14:38

Preşedintele SUA şi-a demis consilierul strategic, pe Steve Bannon.

Bannon era susţinătorul agendei populiste a lui Trump şi un promotor al aşa numitei mişcări alt-right.

Sâmbătă, 19 August, 2017 - 13:11

Ministerul de Externe al Rusiei şi-a exprimat speranţa că Guvernul României nu va permite rescrierea istoriei bazate pe sprijinul militar-memorial bilateral, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova, comentând dorinţa autorităţilor române de a redenumi Parcul Tolbuhin din Bucureşti. "Sperăm că va prevala nu ideea de sacrilegiu, ci memoria a mii de soldaţi sovietici, care şi-au dat viaţa pentru eliberarea acestei ţări de fascism în urmă cu peste 70 de ani.

Sâmbătă, 19 August, 2017 - 12:42

România este pe cale să dea peste 4 miliarde de dolari pentru a achiziționa de la americani sisteme antiaeriene şi antibalistice de tip Patriot, rachete care însă nu sunt în cea mai bună stare de funcționare, fapt recunoscut chiar de către oficialii americani.

După cum reiese din raportul GAO (US Government Accountability Office) – Curtea de Conturi a SUA, din august 2016, sistemul Patriot are nevoie urgentă de îmbunătățiri pentru a face față noilor amenințări și pentru a fi competitivi.

Sâmbătă, 19 August, 2017 - 12:00

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, va veni în România mult mai curând decât se aştepta cineva. Şeful de stat francez va sosi în ţara noastră pe 24 august pentru a se întâlni cu preşedintele Klaus Iohannis.

Vineri, 18 August, 2017 - 13:59

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis vineri, 18 august a.c., Majestății Sale Regele Felipe al VI-lea al Spaniei, un mesaj de condoleanțe, în urma atacurilor teroriste care au avut loc la Barcelona.

'În aceste momente de grea încercare, doresc să exprim solidaritatea deplină a României și poporului român cu Regatul Spaniei și întregul său popor. În fața acestor noi tragedii, reiterez determinarea României de a coopera strâns și a continua lupta împotriva terorismului.

Vineri, 18 August, 2017 - 13:40
România va trebui să aleagă ferm între a aduce cu bună știință flagelul terorismului în interiorul granițelor ei sau a se impune în fața procesului de globalizare ce ne desconsideră ca stat și națiune.

Încă o dată Europa a fost scăldată în sânge nevinovat. Încă o dată spectrul terorismului a devenit realitate. O realitate crudă ce a lăsat puterile europene pro-imigrație și autoritățile neputincioase în fața urii pe care o răspândesc niște fanatici veniți parcă din cețurile Evului Mediu. Fanatism pe care nu îl vom putea combate decât  prin menținerea unui sistem de securitate adecvat și prin poziționarea fermă împotriva măsurilor externe de eliminare a valorilor naționale.

Vineri, 18 August, 2017 - 12:36

"Atentatul sângeros de la Barcelona este din nou oglinda 'noii realități' pe care niște fanatici lași vor să o impună asupra lumii civilizate", atrage atenţia vicepremierul Marcel Ciolacu.

Vineri, 18 August, 2017 - 12:32

Ministerul român al Apărării transmite condoleanțe Spaniei, în urma atacurilor teroriste de la Barcelona și Cambrils.
"Condoleanțe Spaniei și poporului spaniol. În aceste momente grele suntem alături de familiile îndoliate și de toți cei ce au avut de suferit în urma actelor teroriste din Spania, de la Barcelona și Cambrils. Militarii Armatei României vor continua să lupte împotriva terorismului, pentru liniștea și libertatea celor de acasă. Sincere condoleanțe familiilor îndoliate! Dumnezeu să-i odihnească în pace!", se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a MApN.

Vineri, 18 August, 2017 - 12:30

Premierul Mihai Tudose a transmis, la începutul ședinței de Guvern de vineri, un mesaj de solidaritate cu victimele atentatului terorist din Spania 

"Transmit și pe această cale un mesaj de solidaritate cu Spania și de compasiune pentru cei decedați", a declarat Tudose.

Vineri, 18 August, 2017 - 12:04

Brexit-ul, întronarea lui Donald Trump şi incalificabilele alegeri prezidenţiale şi parlamentare din Franţa, cu propulsarea tânărului anonim Emmanuel Macron pe post de preşedinte şi a unei mişcări fabricate în câteva luni pe post de partid, au schimbat, probabil ireversibil, faţa democraţiei în chiar nucleul civilizaţiei occidentale. Pentru că, dacă vorbim de democraţie în ultimii 200 de ani, nu ne putem referi decât la Anglia, SUA şi Franţa, şi nu la Italia lui Mussolini, la Spania lui Franco, la Germania lui Hitler sau la Rusia lui Lenin şi Stalin.

Vineri, 18 August, 2017 - 11:35

Proiectele de acte normative incluse pe agenda şedinţei Guvernului României din 18 august 2017, ora 12.00:

     I.          PROIECTE DE LEGI

 

1.    PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul penal în vederea transpunerii unor directive ale Uniunii Europene

2.    PROIECT DE LEGE pentru ratificarea Acordului între România şi Republica Serbia în domeniul securităţii sociale, semnat la Belgrad, la 28 octombrie 2016

 

  II.          PROIECTE DE ORDONANȚE 

 

Vineri, 18 August, 2017 - 10:31

Lionel Messi (FC Barcelona) și Cristiano Ronaldo (Real Madrid) au condamnat atentatul produs joi la Barcelona și soldat cu 13 morți și peste 100 de răniți.

Vineri, 18 August, 2017 - 10:22

Autoritățile spaniole au informat vineri dimineață Consulatul General al României la Barcelona că printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a treia victimă de cetățenie română, informează MAE într-un comunicat de presă.

Joi, 17 August, 2017 - 14:47

Republica Indonezia va sărbători cea de-a 72-a aniversare a Zilei Independenței pe data de 17 august 2017. În această zi, acum 72 de ani, primul președinte împreună cu vicepreședintele Indoneziei, Soekarno și respectiv M. Hatta, au declarat independența Indoneziei față de domnia colonială. Ziua a marcat, de asemenea, angajamentul oamenilor de a se uni într-o identitate comună, ca indonezieni. De atunci încoace, arhipelagul este unificat în cadrul statului unitar al Republicii Indonezia, ale cărui valori fundamentale sunt prevăzute în Constituția sa din 1945.

Joi, 17 August, 2017 - 13:49

Președintele PNL, Ludovic Orban, s-a întâlnit, joi, cu ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt.

"Astazi m-am intalnit cu Excelenta Sa, Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Germaniei in Romania. 
Trebuie sa dezvoltam si sa pastram o relatie privilegiata cu unul dintre cei mai importanti parteneri politici si economici ai Romaniei", a scris Orban pe Facebook.

Miercuri, 16 August, 2017 - 12:33

România a înregistrat cea mai mare creștere economică, în ritm anual, din Uniunea Europeană în perioada aprilie - iunie 2017, informează miercuri Eurostat.

Eurostat arata că produsul intern brut al României a înregistrat atât în primul trimestru al acestui an, cât și în trimestrul al doilea un avans 5,7%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. În aceeași perioadă, PIB a crescut cu 2,2% în zona euro și cu 2,3% în UE, după o creștere de 1,9%, respectiv 2,1% în primul trimestru.

Marţi, 15 August, 2017 - 18:12

Teheranul ar putea renunţa la acordul nuclear în termen de "câteva ore", în cazul în care Statele Unite impun noi sancţiuni împotriva Iranului, a anunţat preşedintele Hassan Rouhani, informează Reuters.

"Dacă America vrea să se reîntoarcă la experienţa (impunerii de sancţiuni), Iranul în mod cert s-ar reîntoarce în scurt timp- nu într-o săptămână ori lună, ci în câteva ore - la condiţii mai avansate decât înainte de startul negocierilor", a afirmat preşedintele iranian în cadrul unui discurs susţinut în Parlamentul de la Teheran.

Luni, 14 August, 2017 - 18:03

Reafirmarea angajamentului constant, ferm și responsabil al României față de Parteneriatul Strategic', în cadrul întrevederii ministrului afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, cu președintele Comitetului pentru afaceri externe din Camera Reprezentanților a Congresului SUA, Edward Randall Royce

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a avut luni, 14 august 2017, o întrevedere cu președintele Comitetului pentru afaceri externe din Camera Reprezentanților a Congresului Statelor Unite ale Americii, Edward Randall Royce.

Sâmbătă, 12 August, 2017 - 13:16
dacă nu rezolvă problema cozilor de la ghiseele de eliberare a pașapoartelor

FADERE (Federația asociatiilor de români din Europa) solicita ministrului de interne Carmen Dan, sa rezolve de urgența situatia creata la ghiseele de eliberare a pașapoartelor.

De la începutul lunii august in fața ghișeelor pentru eliberarea pașapoartelor s-au format cozi uriașe din cauza neadaptării acestor servicii la valul mare de români care vin din strainătate în vacanța și doresc să iși schimbe si documentele.

Daca doamna ministru nu va rezolva cu maximă urgență această problemă, FADERE va face plângere penală impotriva acesteia. 

Vineri, 11 August, 2017 - 15:37

Președintele SUA, Donald Trump, a transmis vineri un nou avertisment Coreei de Nord, precizând într-o postare pe Twitter că armata americană și-a definitivat opțiunile militare și este pregătită să le folosească în eventualitatea unui act necugetat al Phenianului.

Joi, 10 August, 2017 - 18:35

Poliția Română a extrădat către United States Marshals Service un cetățean malaezian căutat de autoritățile americane pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani. Predarea s-a făcut astăzi, la Aeroportul Internațional Henri Coandă, sub coordonarea specialiștilor Biroului Național INTERPOL din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională.

La data de 10 august a.c., Poliția Română a extrădat către autoritățile judiciare americane un cetățean malaezian, în vârstă de 42 de ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de spălare de bani.

Joi, 10 August, 2017 - 13:28

Miniștrii și Ministrele pentru Relații Externe din țările membre ale Alianței Bolivariene pentru Popoarele Americii Noastre — Tratatul de Comerț al Popoarelor (ALBA — TCP), cu ocazia celei de-a VI-a Reuniuni Extraordinare a Consiliului Politic al ALBA — TCP, care a avut loc la Caracas — Republica Bolivariană Venezuela, la data de 08 august 2017.

Joi, 10 August, 2017 - 11:53

Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, i-a adresat joi, 10 august, o scrisoare ministrului Afacerilor Externe, Teodor-Viorel Meleșcanu, referindu-se la necesitatea aderării României la Centrul European de Excelență pentru Contracararea Amenințărilor Hibride.

Miercuri, 9 August, 2017 - 17:14

Secretarul de stat pentru Afaceri Bilaterale Globale, Monica Gheorghiță, l-a primit miercuri, 9 august 2017, pe ambasadorul agreat al Republicii Islamice Pakistan în România, Safdar Hayat, în vederea primirii copiilor scrisorilor de acreditare.

Oficialul român a salutat cursul ascendent al relațiilor politico-diplomatice și economice dintre România și R. I. Pakistan, din ultimii ani, și, în particular, dialogul consistent pe linia celor două Ministere ale afacerilor externe, prin organizarea anuală a rundelor de consultări politico-diplomatice.

Sâmbătă, 5 August, 2017 - 17:58
Trump’s Russian Laundromat - by CRAIG UNGER* – New Republic

How to use Trump Tower and other luxury high-rises to clean dirty money, run an international crime syndicate, and propel a failed real estate developer into the White House.

Joi, 3 August, 2017 - 10:46

Un tunisian, declarat indezirabil, a fost depistat cu operativitate de polițiștii de imigrări și  îndepărtat, sub escortă, de pe teritoriul României. Pe numele său, a fost instituit consemn de nepermitere a intrării în ţara noastră, pentru o perioadă de 10 ani.

La data de 02 august a.c., Curtea de Apel București a emis hotărâre prin care un cetățean de origine tunisiană, de 32 de ani, a fost declarat indezirabil pentru o perioadă de 10 ani.

Miercuri, 2 August, 2017 - 18:06

Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a fost declarat persona non grata în Republica Moldova, în urma unei decizii luate miercuri de Guvernul de la Chişinău.

Decizia a fost luată în contextul în care vicepremierul rus şi-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chişinău, dacă autorităţile din Republica Moldova îi vor oferi garanţii de securitate şi de survolare a spaţiului aerian al tuturor ţărilor de tranzit, potrivit site-ului cotidianului Timpul.

Miercuri, 2 August, 2017 - 11:15

2 August 2017 este ziua în care vom fi consumat deja întreg bugetul oferit de natura înconjurătoare. Astfel, în mai puțin de opt luni de zile, am epuizat resursele pe care Terra ni le pune la dispoziție pentru întregul an. Ziua în care se termină resursele generate de Pământ, Earth Overshoot Day (EOD), marchează data când solicitările umanității depășesc capacitatea de regenerare a Pământului în acel an.
   
Diagramă - De câte planete am avea nevoie dacă am trăi ca cei din...

Marţi, 1 August, 2017 - 17:59

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a șters toate postările de pe Twitter și Facebook în care amenința România după ce aeronavei în care se afla i s-a interzis să survoleze țara noastră.

Subscribe to Politica internationala