Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 18:14

Secretarul de stat Alexandru Victor Micula a primit miercuri, 28 iunie 2017, la sediul Ministerului Afacerilor Externe, vizita secretarului general al Comisiei naționale UNESCO, Lila Shahani, aflată în România la invitația Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Secretarul de stat Micula a evidențiat cu acest prilej cooperarea foarte bună care există între România și Republica Filipine, atât în cadrul UNESCO, cât și bilateral într-o serie importantă de domenii.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 14:58

CCIB organizează joi, 29 iunie, de la ora 9:00 (inregistrarea de la 8:45), FORUMUL DE AFACERI ROMANIA – SRI LANKA, care va avea loc la Sala sedinte de la etajul II al Palatului CCIB din Strada Ion Ghica nr. 4, sector 3.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 08:55

Misiunea Permanentă a României la ONU, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la New York, a organizat marți, 27 iunie a.c. la sediul Națiunilor Unite, în premieră americană, proiecția celui mai recent episod al filmului documentar 'Wild Carpathia', intitulat 'Seasons of Change (Anotimpurile schimbării)'.

Marţi, 27 Iunie, 2017 - 17:00

Lord Mayor of London, un ambasador al serviciilor financiare britanice, vizitează România cu scopul de a întări legăturile comerciale dintre City of London, principalul centru financiar al lumii, și București, un spațiu în care industriile bancare, de consultanță juridică, de Fintech și servicii financiare sunt în continuă dezvoltare.

Duminică, 25 Iunie, 2017 - 16:52

Senatorul PMP Traian Băsescu a fost ales, duminică, în funcţia de preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale din Republica Moldova.

”Nu cred că a existat după 1989 un om politic, lider de partid sau preşedinte al României, mai dedicat problemei Basarabiei decât Traian Băsescu. Fie că a fost vorba despre bursele pentru studenţii de la noi, fie că a fost vorba despre legea cetăţeniei, preşedintele Traian Băsescu a fost principalul promotor al intereselor românilor basarabeni”, a declarat liderul Partidului Unităţii Naţionale din Republica Moldova, Anatol Şalaru.

Duminică, 25 Iunie, 2017 - 00:00

AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână:  
1.Moțiunea de cenzură a Coaliției împotriva guvernului Grindeanu/Ponta a trecut cu succes
2.Iohannis în serie: după Trump, întâlniri cu Merkel si Macron
3.Compromisul cu UDMR a căzut înainte moțiunii
4. Motivațiile Curtii Constitutionale - la deciziile de la sesizările despre accesul persoanelor condamnate la funcții executive și la pragul valoric pentru abuzul în serviciu, par să-i netezească drumul lui Dragnea spre șefia Guvernului
5. Kovesi din nou în corzi: o înregistrare difuzată în media o prezintă asmuțindu-și procurorii împotriva membrilor guvernului

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 16:01

Anul acesta, Africa de Sud sărbătorește 23 de ani de libertate și celebrează centenarul diplomatului Oliver Reginald Tambo printr-un eveniment cu tema 'O.R. Tambo: Împreună consolidăm democrația și construim comunități sigure'.

27 aprilie 2017 marchează douăzeci și trei de ani de democrație pentru poporul sud-african.

Cele două evenimente vor fi sărbătorite în Africa de Sud și în întreaga lume.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 13:21
Corespondență specială din Strasbourg de la Carmen DINU

Premierul britanic Theresa May susţine că oferta cu privire la drepturile cetățenilor Uniunii Europene de a locui în Marea Britanie după Brexit este una 'foarte corectă și foarte serioasă', detalii suplimentare urmând să fie prezentate de guvernul său luni, transmite Reuters. Potrivit declaraţiilor liderului britanic, făcute cu ocazia Summit-ului Uniunii Europene de la Bruxelles, „n 6d44d862-1ec0-4608-8a5c-8acebec092b4

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 12:07

Update: Întrevederea Președintelui României, Klaus Iohannis, cu Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 23 iunie a.c., o întrevedere cu Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, în marja reuniunii Consiliului European.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 12:03

La modul declarativ, în mai multe intervenții publice, președintele Klaus Iohannis a afirmat că este necesar să se pună, cât mai repede, capăt crizei politice. Prin instalarea unui nou Guvern, susținut de majoritatea parlamentară. Dar stau și mai întreb dacă într-adevăr președintele face tot ce poate în acest sens. Se grăbește el cu adevărat?

Joi, 22 Iunie, 2017 - 14:15

Birchall: România participă și contribuie substanțial în discuțiile grupurilor tematice referitoare la ieșirea Marii Britanii din UE, urmărind cu prioritate pentru această fază obiectivul protejării drepturilor cetățenilor români și ale familiilor lor.

Miercuri, 21 Iunie, 2017 - 09:30

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 
 

Miercuri, 21 Iunie, 2017 - 09:00

Preşedintele Klaus Iohannis a atras atenția marţi, la Berlin, PSD-ului să nu introducă în negocierile ce au loc în prlament chestiuni legate de autonomie sau criterii etnice, care "nu trebuie negociate", făcând referire la discuţiile ce au avut loc între PSD şi UDMR.

Luni, 19 Iunie, 2017 - 17:02

X: … generozitatea occidentalo-catolica este cel mai pur NEOCOLONIALISM, derulat chiar in Europa, margelele si bucatile de carpa din secolul al XVII-lea fiind acum Coca Cola si telefoanele mobile ...

Luni, 19 Iunie, 2017 - 15:02

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis, că situaţia de la Bucureşti este o problemă a statului român.
”Dorim ca statul de drept să fie întărit în România. Celelalte sunt probleme interne”, a declarat Angela Merkel, răspunzând la o întrebare legată de criza politică de la Bucureşti.

Duminică, 18 Iunie, 2017 - 15:42

La începutul săptămânii viitoare, Regiunea Centru va fi gazda vizitei oficiale a delegației Landului Brandenburg, condusă de Anne Quart, Secretar de Stat în cadrul Ministerului de Justiție, pentru Afaceri Europene și Protecția Consumatorului din acest land german. Această vizită are rolul de a intensifica transferul bilateral de bune practici în procesul de dezvoltare regională.

Duminică, 18 Iunie, 2017 - 02:30

AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână:
1.Retragerea sprijinului politic pentru Grindeanu
2.Auto-instalarea Guvernului Fantomă
3.Pregătirea și lansarea moțiunii de cenzură
4.Dosarul Mineriada a fost trimis în instanță
5.Congresul PNL dă primul președinte ales al fuziunii cu PDL

Sâmbătă, 17 Iunie, 2017 - 14:09

"Legat de situația politică actuală pot să spun așa: numai de asta nu am avut nevoie. Și am solicitat PSD-ului, pe toate căile de comunicare, să termine repede această criză și să mergem mai departe. E păcat. Avem deschidere în lume. Ați văzut, în SUA am fost foarte bine primiți. Avem deschidere mare în Europa. Ce ne mai lipsește este un guvern stabil. Sper să se rezolve repede", a declarat sâmbătă, la Sibiu, Klaus Iohannis, unde se află împreună cu premierul Luxemburgului, Xavier Bettel, pentru a sărbători un deceniu de capitală culturală europeană.

Vineri, 16 Iunie, 2017 - 19:20

În cadrul reuniunii de vineri, 16 iunie 2017, a Comitetului de coordonare a Sistemului național de gestionare a afacerilor europene, au fost prezentate deciziile Comisiei Europene, aferente lunii iunie 2017, privind stadiul transpunerii directivelor europene în legislația națională.

În context, a fost remarcată clasarea de către Comisia Europeană a 8 proceduri de infringement care fuseseră declanșate împotriva României.

Vineri, 16 Iunie, 2017 - 14:49

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri că așteaptă soluționarea crizei din ţară.
"În comunicarea instituțională pe care o am aștept soluționarea crizei", a spus șeful statului, la Palatul Cotroceni.

Joi, 15 Iunie, 2017 - 14:47

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, vicepreședinte al Grupului Europa Națiunilor și Libertății, a atras atentia că România se află în situația unică în care o majoritate își dărâmă propriul guvern într-un moment în care toți indicatorii economici sunt pozitivi.

Joi, 15 Iunie, 2017 - 14:04

Leul s-a depreciat joi cu 2,05 bani (0,45%) în raport cu euro, care a fost cotată la 4,5872 lei. Este cea mai slabă cotație pentru moneda națională din ultimii cinci ani.

Miercuri, BNR a afișat un curs de 4,5667 lei/euro.

În 23 iulie 2012, euro a fost cotat la 4,6009 lei.

Joi, 15 Iunie, 2017 - 13:57

Marea Britanie promite "angajamentul ferm" pentru România în contextul "agresiunii continuate" a Rusiei. Michael Fallon a susținut o declarație comună de presă cu Gabriel Leș, la sediul Ministerului Apărării.

Joi, 15 Iunie, 2017 - 12:56

Lucrările Conferinței regionale a UIP pentru Europa Centrală și de Est cu tema ”Să promovăm legi eficiente pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor” (Palatul Parlamentului, 12-14 iunie a.c.) au continuat cu dezbateri în plen și în două grupuri de lucru în care au fost prezentate bune practici privind răspunsul sistemului de justiție civilă și penală și colaborarea multisectorială în implementarea legislației.
 

Joi, 15 Iunie, 2017 - 12:26

"Un premier este legitim atat timp cat dispune de sustinerea partidelor care l-au numit, ori noi i-am retras aceasta sustinere", a declarat seful Partidului Social-Democrat (PSD) Liviu Dragnea la finalul reuniunii partidului, citat de AFP.  Grindeanu a anuntat imediat ca refuza sa isi depuna mandatul. AFP atentioneaza ca daca Grindeanu nu renunta, PSD va fi nevoit sa depuna o motiune de cenzura impotriva propriului Guvern. AFP puncteaza ca Dragnea si fostul sau protejat nu mai sunt prieteni din cauza divergentelor fata de amendarea Codului Penal.

Joi, 15 Iunie, 2017 - 08:23

AMOS News a realizat o scurtă selecție a principalelor articole apărute în presa centrală: 

Miercuri, 14 Iunie, 2017 - 20:14

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 14 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Stanislaw Tillich, Prim-ministrul landului german Saxonia.

În cadrul discuțiilor au fost abordate aspecte privind cooperarea economică bilaterală și agenda europeană, cu accent pe problematica Brexit, a sprijinului german pentru atragerea fondurilor europene și gestionarea problemelor de securitate generate de migrație.

Miercuri, 14 Iunie, 2017 - 19:02

În ziua de 14 iunie 2017, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit, la Reședința Patriarhală, în vizită de rămas bun, pe Excelența Sa domnul Ilia Giorgadze, ambasadorul Georgiei în România.

Miercuri, 14 Iunie, 2017 - 17:00

...comemoreaza 500 de ani de protestantism, de revolta impotriva Sfantului Imperiu Roman, care a generat Razboiul religios de 30 de ani in care au murit o treime din populatie si daca n-ar fi gasit Roma solutia - cuius regio, eius religio - macelul nu se oprea si turcii, islamul n-ar fi fost oprit la Viena. Rezultatul Razboiului de 30 de ani e divizarea Germaniei in catolica si protestanta, destramarea Sfantului Imperiu in natiuni, dar hotaratoare pentru ortodoxie, e sansa de a intra in Europa printr-o alianta cu protestantii, inpotriva papei de la Romei.

Miercuri, 14 Iunie, 2017 - 09:34

În perioada 12-13 iunie 2017, la sediul ONU din New York, a avut loc cea de-a cincea și ultima reuniune plenară a Procesului de Negocieri Interguvernamentale (IGN) privind reforma Consiliului de Securitate (CS) din cadrul celei de a 71-a sesiuni a Adunării Generale a ONU (AG). Reuniunea a fost coordonată, ca de fiecare dată în cursul acestei sesiuni, de cei doi co-președinți ai procesului de negociere: Reprezentantul Permanent al României la ONU, ambasadorul Ion Jinga și, respectiv, omologul său tunisian, ambasadorul Mohammed Khaled Khiari.

Subscribe to Politica internationala