Duminică, 22 Octombrie, 2017 - 19:31

În 2017 Poliția Locală Sibiu a aplicat 560 de sancțiuni autovehiculelor parcate neregulamentar și fără drept pe locurile de parcare cu folosință exclusivă rezervate mașinilor care transportă persoane cu dizabilități. Având în vedere că amenzile nu par să descurajeze acest tip de parcare neregulamentară, în ședința din luna septembrie Consiliul Local Sibiu a aprobat un proiect de hotărâre prin care se împuternicesc agenții Poliției Locale Sibiu să ridice mașinile parcate neregulamentar în aceste spații de parcare speciale.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 16:00

Avand in vedere informatiile aparute in mass-media, referitoare la posibilitatea „inchiderii unei treimi din RADET” in contextul lipsei investitiilor, Biroul de Presa al Primariei Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari: 

Primaria Municipiului Bucuresti dezaproba afirmatiile reprezentantei KPMG referitoare la relatia RADET –ELCEN, acestea fiind complet false, de natura sa induca o stare de panica in randul bucurestenilor. Totodata, Municipalitatea ii asigura pe bucuresteni ca agentul termic va fi furnizat continuu, fara sincope si la parametri optimi.

Joi, 19 Octombrie, 2017 - 18:44

Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală Investiții, a lansat în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP) anunțul de participare la licitația pentru atribuirea contractului “Consolidare, extindere și modernizare Cinematograf Favorit – Centru Cultural European”, Sector 6 – Municipiul București. 
            

Joi, 19 Octombrie, 2017 - 17:03

 Tribunalul Bucuresti, Sectia a II a, Contencios Administrativ si Fiscal, a respins in sedinta publica din data de 17 octombrie, actiunea formulata de consilierii generali USR impotriva Municipiului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti si SC Ciclop SA, prin care s-a solicitat suspendarea hotararilor de consiliului general al Municipiului Bucuresti, de infiintare a celor 22 de companii municipale.

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 09:47

Măsura a fost luată în urma unei propuneri a comisiei de disciplină de la nivelul Primăriei Capitalei pentru că Bold nu și-ar fi îndeplinit obligațiile de serviciu. 

Miercuri, 11 Octombrie, 2017 - 15:42

Poliţia Locală Sector 6 va acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice în data de 12 octombrie 2017, cu ocazia desfăşurării în Sala Rapid (Calea Giuleşti nr. 18), începând cu orele 19:30, a meciului de handbal dintre echipele C.S.M. București – C.S. Dinamo București, din cadrul etapei a VII-a a Ligii Naționale de Handbal Masculin.
 

Miercuri, 11 Octombrie, 2017 - 12:07

Avand in vedere faptul ca statuia "Imparatului Traian" a fost vandalizata in cursul acestei luni, Primaria Capitalei, prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic (AMPT), a dispus efectuarea unor interventii de urgenta pentru remontarea elementului artistic care fusese rupt (coada lupoaicei). Cu acest prilej, specialistii care au realizat expertiza monumentului au constatat ca lipsesc elemente din structura de rezistenta, iar altele sunt degradate, motiv pentru care AMPT a decis efectuarea unor lucrări de restaurare in regim de urgenta.

Marţi, 3 Octombrie, 2017 - 11:12

Primăria Sectorului 3, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, anunță că persoanele interesate pot depune de luni, 9 octombrie, documentele necesare acordării subvenției pentru încălzirea locuinței în sezonul rece 1 noiembrie 2017-31 martie 2018.

          Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă în conformitate cu OUG nr. 27/2013 şi OUG nr. 70/2011, privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece.

Luni, 2 Octombrie, 2017 - 19:20

În ceea ce privește vandalizarea monumentului Împăratul Traian, situat în în fața Muzeului Național de Istorie, Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic face următoarele precizări:

În ziua de 29 septembrie 2017 acest monument a fost vandalizat prin ruperea cozii Lupoaicei (parte componentă a statuii).

Joi, 28 Septembrie, 2017 - 15:07

Primarul General, Gabriela Firea, a facut o serie de declaratii la inceputul sedintei de consiliu de astazi, in care a explicat necesitatea si avantajele capitalizarii companiilor municipale ale PMB.

Miercuri, 27 Septembrie, 2017 - 18:37

Un nou loc în care persoanele fără posibilități financiare pot munci în schimbul produselor necesare, oferite de cei dornici să doneze, a fost inaugurat astăzi, 27 septembrie 2017, în Sectorul 6.
Noul Magazin Caritabil SocialXChange este situat în Cartierul Drumul Taberei, Str. Lunca Cernei nr. 6A, și va da o nouă anvergură proiectului cu același nume care funcționează din anul 2015 în beneficiul comunității.

Miercuri, 27 Septembrie, 2017 - 18:26

Avand in vedere informatiile vehiculate in mass-media, potrivit carora PMB "vrea sa taie masiv de la marile proiecte de investitii pentru a aloca circa 400 milioane lei catre firmele proaspat infiintate de municipalitate”, biroul de presa al PMB este imputernicit sa faca urmatoarele precizari:

Miercuri, 27 Septembrie, 2017 - 12:04

Primăria Sectorului 3 îi informează pe cetățenii care încă nu și-au achitat taxele și impozitele locale că DGITL Sector 3 își desfășoară activitatea și sâmbătă, 30 septembrie, între orele 8.30-16.30.

Această măsură a fost luată pentru a oferi locuitorilor Sectorului 3 posibilitatea de a-și achita obligațiile fiscale până la data de 30 septembrie, când este termenul scadent de plată pentru semestrul al II-lea al anului fiscal 2017. 

Miercuri, 27 Septembrie, 2017 - 12:03

Urmare a nemulțumirii exprimate în spațiul public de către asociații ale difuzorilor de presă care își desfășoară activitatea în municipiul București, Biroul de Presă al Primăriei Capitalei este împuternicit să facă următoarele precizări.

1. Primăria Capitalei își reafirmă decizia de a acționa, cu mijloacele legale pe care le are la dispoziție, pentru asigurarea condițiilor unui comerț stradal civilizat, în conformitate cu așteptările cetățenilor, dar ținând cont și de specificul acestei activități.

Marţi, 26 Septembrie, 2017 - 08:46

În 26 septembrie 2017 se reunește Consiliul pentru Dezvoltare Regională Centru

TEMELE ABORDATE VIZEAZĂ PROCESUL DE DEZVOLTARE REGIONALĂ CU RESURSE EUROPENE

Luni, 25 Septembrie, 2017 - 19:34

Primăria Sectorului 6 va găzdui marţi, 26 septembrie 2017, începând cu orele 16:00, în Sala de Consiliu, Dezbaterea Publică privind Regulamentul de Organizare și Funcționare a Serviciului Public de Salubrizare a Sectorului 6.
          
Alături de primarul Gabriel Mutu se vor afla reprezentanți ai operatorului de salubrizare și ai asociațiilor de proprietari din Sectorul 6.

Luni, 25 Septembrie, 2017 - 08:45

În perioada 14-15 octombrie 2017, în P-ța Libertății Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe împreună cu Casa de Cultură 'Kónya Ádám' organizează Târgul de Toamnă. La Târg sunt așteaptați micii producători, meșterii populari, producătorii tradiționali din împrejurimi, care realizează produse specifice zonei noastre, în mod tradițional. Poate constitui un avantaj la înscriere, dacă meșteșugarii și artizanii, pe lângă vânzarea produselor, vor ține o prezentare a meșteșugurilor și/sau vor susține niște activități de educare a meșteșugului reprezentat.

Duminică, 24 Septembrie, 2017 - 19:09

Pentru o completă și corectă informare a opiniei publice, dar mai ales pentru a evita manipularea locuitorilor sectorului 4, Primăria Sectorului 4 face următoarele precizări cu privire la comunicatul Asociației Patronale a Difuzorilor de Presă din București.

Dreptul la informație este un drept fundamental al populației, iar Primăria Sectorului 4 își exprimă mâhnirea legată de faptul că anumite persoane ale căror acțiuni au depășit deja bariera agresivității, transformându-se rapid în violență, îl folosesc pentru a obține foloase personale.

Duminică, 24 Septembrie, 2017 - 11:35

Asociația Difuzorilor de Presă ADPR - București anunță că intră în grevă generală luni, 25 septembrie 2017.
 
"Luni nu vor mai fi ziare la chioșcurile de presă din Capitală!
ÎNCHIDEM 300 de puncte de difuzare a presei din București!
Suntem singura capitală din Europa unde nu se mai face difuzare a presei.
Primarul sectorului 4 Daniel Băluță dorește cu orice preț înlăturarea chioșcurilor de ziare de pe domeniul public. A refuzat să ne înnoiască avizele de funcționare. Face totul intenționat ca să ne scoată în afara legii. 

Vineri, 22 Septembrie, 2017 - 17:52

Dupa patru ani, ca urmare a finalizării lucrărilor edilitare de pe Şos. Pantelimon (tronsonul cuprins între Bd. Chişinău şi Şos. Vergului), începând cu data de 23.09.2017, Regia Autonomă de Transport București anunță următoarele măsuri:

Linia de tramvaie  55 va fi reînființată și va funcționa între terminalele ,,Granitul” şi ,,Piața Sf. Vineri”, pe traseul: Şos. Pantelimon, Şos. Iancului, Bd. Pache Protopopescu, Str. Traian, Cal. Călaraşi, Bd. Corneliu Coposu, Str. Sf. Vineri.

Linia navetă de autobuze 655 se desființează.

Vineri, 22 Septembrie, 2017 - 17:44

Pe 25 septembrie 2017 se împlinesc 92 de ani de la înființarea Comunei Rurale Grivița, actuala Zonă Urbană Bucureștii Noi, ocazie cu care Grupul de Inițiativă Civică Bucureștii Noi (GIC Bucureștii Noi) îi invită pe locuitorii cartierelor Bazilescu, Băneasa Sud, Chitila Triaj, Costeasca, Dămăroaia, Pajura și Străulești Sud la evenimentele prilejuite de Ziua Cartierului în cadrul Grădinii Comunitare Grădinescu din Bucureștii Noi 50B.

Vineri, 22 Septembrie, 2017 - 11:42

Jandarmii mehedințeni în cooperare cu efective din cadrul Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți și Grupării de Jandarmi Mobile ,,Fratii Buzești' Craiova acționează în perioada 22-24 septembrie a.c., pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine publică la evenimentul ,,Toamna distracției'.

Manifestările dedicate acestui festival se desfășoară în parcarea centrului comercial din zona Aluniș, motiv pentru care, forțele de ordine sunt prezente pentru asigurarea și menținerea ordinii publice, protecția participanților, prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Joi, 21 Septembrie, 2017 - 19:31

Primăria Sectorului 3 și partenerii săi (INTRATEST S.A și Asociația EDUC) au început implementarea proiectului „GAL Sector 3 – Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală”, care are ca scop reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea Faur-Republica/23 August, Sector 3, București prin elaborarea SDL și identificarea listei indicative de intervenții pentru o dezvoltare comunitară integrată.

Joi, 21 Septembrie, 2017 - 15:14

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, propune bucureștenilor o modalitate plăcută și, totodată, inedită de petrecere a timpului liber, în zilele care urmează: PARCUL DE C’ARTE.
 
Evenimentul va avea loc în Parcul Drumul Taberei, la peluza de lângă scenă, începând de mâine și până duminică și este parte a celui mai mare Festival multicultural în aer liber, STRADA DE C’ARTE, ediția a VI-a, organizat de Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”, în parteneriat cu Fundaţia Universitară ”Carol I”.
 

Joi, 21 Septembrie, 2017 - 15:11

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a procedat foarte bine miercuri luând măsuri referitoare la fenomenele anunțate de meteorologi.

Joi, 21 Septembrie, 2017 - 12:25

Show de zile mari in Parcul National din Capitala weekend-ul acesta!!
DESPRE PASTRAMIOARE, MUST SI GUSTUL TOAMNEI ! va fi vorba saptamana aceasta, in perioada 21 Septembrie - 24 Septembrie, de joi pana duminica, in PARCUL NATIONAL din Capitala.
Mustul si Pastrama vor da startul celei mai mari petreceri din Bucuresti!

Miercuri, 20 Septembrie, 2017 - 13:56

În urma Comandamentului de urgență care s-a desfășurat în această dimineață la Primăria Capitalei și a informării meteorologice de vijelii și ploi emise pentru Municipiul București, Primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, face un apel către cetățeni și către agenții care desfășoară activități comerciale pe raza Sectorului 6 de a lua măsurile necesare recomandate de specialiști:
 
•    Evitați, pe cât posibil, să ieșiți din casă după orele 18.00, fiind anunțate rafale de vânt de peste 65 km/h;
•    Întrerupeți orice activități în aer liber;

Miercuri, 20 Septembrie, 2017 - 13:38

Având în vedere atenționările făcute de Administrația Națională de Meteorologie referitor la posibilele fenomene meteo, respectiv: descărcări electrice, vijelie și vânt puternic, după ora 18.00, a zilei de 20.09.2017, vă comunicăm următoarele:

Unitățile de învățământ din Municipiul București vor lua toate măsurile necesare în vederea asigurării securității, a siguranței elevilor și a personalului angajat prin modificarea duratei orelor de curs și a pauzelor, astfel încât cursurile să se termine până la ora 17.00.

Biroul de presă

Miercuri, 20 Septembrie, 2017 - 09:55

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat, miercuri, că vor fi furtuni în Capitală şi mai multe judeţe, meteorologii apreciază că vijelia se va intensifica în Bucureşti după ora 20.00.

Marţi, 19 Septembrie, 2017 - 11:21

Într-un weekend bogat în evenimente cu acces liber, din cadrul Zilelor Bucureștiului, Piața Constituției a devenit vineri, 15 septembrie, punctul de atracție al Capitalei cu ocazia Concertului extraordinar Angela Gheorghiu. 30 000 de persoane au asistat la evenimentul de deschidere a Zilelor Bucureștiului, un concert de talie internațională oferit cadou bucureștenilor de Primăria Capitalei prin ARCUB.

Subscribe to Politica locala