Vineri, 23 Martie, 2018 - 14:00

Primarul General, Gabriela Firea: "Utilajele de deszapezire vor actiona permanent, pana cand arterele principale, secundare, trotuarele si aleile vor fi curatate. Se circula normal, in conditii de iarna"

Vineri, 23 Martie, 2018 - 13:34

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, și Președintele Raionului Orhei, Tudor Golub, vor semna duminică, 25 martie 2018, la orele 17.30, în Sala de Consiliu a Primăriei (Bd. Banu Manta nr. 9) un protocol de înfrățire în vederea creșterii capacității instituționale a autorităților publice locale, pentru a asigura dezvoltarea economico-socială a celor două comunități. 

Joi, 22 Martie, 2018 - 12:41

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat miercuri, la sediul Municipalitatii, cu presedintele  asociatiei Colectiv GTC 3010, Eugen Iancu, si cu managerul spitalului “Sf. Ioan”, dr. Robert Agafitei, un protocol de colaborare pentru construirea unei noi maternitati in Capitala.

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 12:57

Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală Impozite și Taxe Locale, pune și anul acesta la dispoziția contribuabililor două standuri special amenajate în incinta Auchan Titan și ParkLake Shopping Center, cu program de funcționare zilnic, între orele 12.00-20.00. Aici locuitorii Sectorului 3 care încă nu și-au achitat taxele și impozitele locale pot face acest lucru prin card bancar.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 13:33

Potrivit raportarilor operatorilor de deszapezire, precum si in urma controalelor Politiei Locale Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti informeaza:

Marţi, 20 Martie, 2018 - 13:01

Primarul General, Gabriela Firea: ”Valorificarea energetica a deseurilor, implementarea unui sistem de gestionare a deseurilor din constructii, precum si impunerea colectarii selective prin noul Plan Urbanistic General sunt cateva din masurile curprinse in Master planul pentru sistemul de management  integrat al deseurilor din Municipiul Bucuresti”

Marţi, 20 Martie, 2018 - 12:38
până luni, 2 aprilie 2018

Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale (DGITL), informează contribuabilii că mai au la dispoziţie două săptămâni pentru a-şi achita impozitele şi taxele locale şi pentru a beneficia de bonificaţia de 10%. 

Luni, 19 Martie, 2018 - 10:33

Primarul General, Gabriela Firea, inaugureaza luni, 19 martie, la ora 19:00, Casa memoriala "Dinu Lipatti", care va gazdui pe parcursul saptamanii viitoare cea de-a doua editie a festivalului 'I love Lipatti'.

La propunerea Primarului, General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat, in septembrie 2017, infiintarea Centrului Cultural Casa Artelor "Dinu Lipatti", in semn de omagiu pentru artistul de geniu Dinu Lipatti, tinand cont ca in anul 2017 s-au implinit 100 de ani de la nasterea acestuia.

Joi, 15 Martie, 2018 - 13:56

Participarea secretarului de stat Melania-Gabriela Ciot la Conferinţa Naţională de management modern în administraţie Inovaţie prin tehnologie în sectorul public

Secretarul de stat Melania-Gabriela Ciot a participat astăzi, 15 martie 2018, la Conferinţa Naţională de management modern în administraţie, Inovaţie prin tehnologie în sectorul public, eveniment organizat de Oameni şi Companii, editor al Portalului Naţional www.administratie.ro. 

Joi, 15 Martie, 2018 - 12:59

Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, propune Consiliului Local al Sectorului 2 proiectul de hotărâre privind aprobarea parcării alternative pe un sens de mers, în vederea spălării mecanizate a carosabilului din sectorul 2 al Municipiului Bucureşti.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 12:57

Primăria Sectorului 3 a prelungit până pe 22 martie termenul până la care elevii se pot înscrie la cursurile și atelierele programului „Pepiniera de Talente” (ediția a șasea).

Aceștia își pot depune formularele de înscriere atât on-line, la adresa de e-mail pepinieradetalente@primarie3.ro, cât și la secretariatele unităților de învățământ preuniversitar din Sectorul 3. 

Marţi, 13 Martie, 2018 - 13:54

Primarul General, Gabriela Firea: "A fost redactata Ordonanta de Urgenta prin care Primaria Capitalei primeste de la Guvern ultima suprafata de teren necesara construirii Spitalului Metropolitan"

Primarul General, Gabriela Firea, a anuntat ca textul Ordonantei de Urgenta, prin care Guvernul va trece in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti ultima suprafata de teren necesara construirii Spitalului Metropolitan, a fost redactat si urmeaza sa intre pe circuitul de avizare. 

Vineri, 9 Martie, 2018 - 18:10

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, senatorul de Arad Mihai Fifor, şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al Regiunii Vest. În contextul alegerilor interne pentru cele 16 funcţii de vicepreşedinţi regionali, opt pentru femei şi opt pentru bărbaţi, ministrul Apărării Naţionale va candida în tandem cu ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, în cadrul Congresului Extraordinar din 10 martie.

Vineri, 9 Martie, 2018 - 13:06

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că cei care nu au înţeles că sunt cu toţii responsabili pentru proiectele românilor să plece.

Joi, 8 Martie, 2018 - 14:14

Primăria Sectorului 2 doreşte creşterea calităţii serviciilor publice prin consolidarea în mod performant şi eficient a capacităţii administraţiei publice, urmând ca ea să devină un exemplu de bună practică pentru toate administraţiile locale din ţară.

Miercuri, 7 Martie, 2018 - 12:59

Planul urbanistic Zonal (PUZ) necesar construirii celui mai modern spital din Capitală – ”Sfântul Vasile cel Mare” – a fost avizat favorabil, în unanimitate, în ședința de astăzi, de către membrii Comisiei de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Municipiului București. 

Potrivit acestui Plan Urbanistic, se va resistematiza complet întreaga zonă prin reglementarea traficului prin drumuri noi, cu două benzi pe sens, intersecții și sensuri giratorii noi.

Miercuri, 7 Martie, 2018 - 10:17

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu găzduieşte Conferinţa Internaţională Finală "Învăţare prin Joc şi Explorare", care face parte din proiectul pilot de formare continuă a cadrelor didactice din învăţământul preşcolar şi primar.

Evenimentul va avea loc în data de 16 martie, în Aula Magna a Facultăţii de Medicină şi este o ocazie de dezbatere, bilanţ în ceea ce priveşte utilitatea strategiei didactice propuse, plus valoarea adusă procesului de învăţământ şi planurilor de diseminare viitoare a rezultatelor proiectului - pilot.

Miercuri, 7 Martie, 2018 - 10:10

Primaria Municipiului Bucuresti: Se lucreaza la astuparea gropilor aparute in carosabil in vederea asigurarii circulatiei in conditii de siguranta si fluenta a traficului

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Strazilor Bucuresti, a demarat o ampla actiune de inventariere a deficientelor aparute pe arterele aflate in administrarea ASB, ca urmare a fenomenelor inghet/dezghet si a operatiunilor de deszapezire. Astfel, gropile din carosabil vor fi asfaltate provizoriu pana cand conditiile meteo vor permite demararea lucrarilor de refacere a carosabilului.

Marţi, 6 Martie, 2018 - 17:34

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, care este şi preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Sibiu, a anunţat, marţi, că va candida pentru una dintre funcţiile de vicepreşedinte la Congresul de sâmbătă al partidului.

Marţi, 6 Martie, 2018 - 13:21

În cursul dimineţii de marţi, 06.03.2018, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a Primăriei Sectorului 2, a fost sesizată de către reprezentanţii Secţiei 8 Poliţie cu privire la cazul a doi copii identificaţi într-un autovehicul parcat lângă Ambasada Greciei din România (situată pe Bulevardul Ferdinand, sector 2, Bucureşti).

Luni, 5 Martie, 2018 - 17:55

Primarul General, Gabriela Firea, va efectua in perioada 5-6 martie, o vizita oficiala la Chisinau, pentru a discuta cu primarul interimar al Capitalei Moldovei, Silvia Radu, implementarea Programului de cooperare intre cele doua orase, semnat pe 14 februarie la Bucuresti. 

Luni, 5 Martie, 2018 - 16:19

Luni, 5 martie 2018, la sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a avut loc semnarea acordului de colaborare între Camera bucureşteană şi Arhivele Naționale ale României (ANR).

Joi, 1 Martie, 2018 - 15:14

Coaliția PSD – ALDE își trădează tot mai mult ura de clasă împotriva oamenilor liberi și a activităților economice private din România. Cu fiecare intervenție publică sau decizie guvernamentală, coaliția condusă de Dragnea și Tăriceanu atacă inițiativa privată, libertatea economică și dreptul la proprietate al românilor, drepturi garantate de Constituție și principii fundamentale în orice stat democratic cu o economie dezvoltată.

Joi, 1 Martie, 2018 - 13:09

Patrule mixte ale Primăriei Sectorului 1, formate din polițiști locali și asistenți sociali, au continuat să patruleze și în cursul zilei de ieri în zonele frecventate de oamenii străzii, pentru a-i feri pe aceștia de efectele gerului. Astfel, trei persoane adulte fără adăpost au fost cazate, în ultimele 24 de ore, în Centrul de Urgență din Șoseaua Odăi nr. 3-5. Cu toții au beneficiat de pat curat, masă caldă, îmbrăcăminte și asistență medicală.

Joi, 1 Martie, 2018 - 12:59

52 de utilaje ale Companiei Romprest și 105 muncitori au deszăpezit, noaptea trecută, arterele din Sectorul 1. Utilajele au acționat cu precădere pe arterele secundare ale Sectorului 1, aflate în Urgența 2. La ora transmiterii acestui comunicat, se circulă în condiții normale pe toate străzile principale și pe marea majoritate a arterelor secundare. 
    Utilajele companiei de deszăpezire au împrăștiat pe străzi, începând cu seara trecută,  185 de tone de sare și 73 de tone clorură de calciu. 

Miercuri, 28 Februarie, 2018 - 13:46

Secretarul de stat pentru relaţii bilaterale şi afaceri strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a participat, la 28 februarie 2018, la sesiunea de nivel înalt a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, desfăşurată la Geneva.

Miercuri, 28 Februarie, 2018 - 11:41

Datorită temperaturilor scăzute din ultima perioadă, începând cu data de 27.02.2018 Filiala de Cruce Roşie Dâmboviţa alături de Primăria Municipiului Targovişte- Direcţia de Asistenţă Socială este alături de cetăţenii din Târgovişte prin reluarea Campaniei de distribuţie ceai sub denumirea "Împreună învingem frigul". Pe lângă punctul tradiţional de distribuţie de la nivelul sediului Filialei de Cruce Roşie Dâmboviţa din str. A. I.

Miercuri, 28 Februarie, 2018 - 11:39

56 de utilaje ale Companiei Romprest şi 153 de muncitori deszăpezesc, la această oră, arterele din Sectorul 1. La ora transmiterii acestui comunicat, se circulă în condiţii de iarnă grea şi se intervine cu precădere pe bulevardele principale şi pe străzile pe care sunt situate obiective sociale: spitale, sedii administrative precum şi pe unele străzi secundare, cu utilaje de mici dimensiuni.

Totodată, muncitorii acţionează, cu precădere, pentru îndepărtarea manuală a zăpezii de pe trecerile de pietoni şi din zona staţiilor RATB.

Marţi, 27 Februarie, 2018 - 13:02

Circulaţia se desfăşoară în condiţii normale de iarnă pe străzile Sectorului 1. 48 de utilaje ale Companiei Romprest şi 167 de muncitori deszăpezesc, la această oră, arterele din Sectorul 1. La ora transmiterii acestui comunicat, se intervine cu precădere pe bulevardele principale şi pe străzile pe care sunt situate obiective sociale: spitale, sedii administrative etc.

Luni, 26 Februarie, 2018 - 15:05

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, luni, că reprezentanţii sindicatelor că nu se pune problema ca ordonanţa privind transferul contribuţiilor de la angajator la angajat să nu treacă de Parlament.

Subscribe to Politica locala