Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 20:50

Primarul General, Gabriela Firea: Centrul Vechi al Capitalei este de acum administrat de o structura specializata. Ne preocupa atat siguranta bucurestenilor, cat si a vizitatorilor si a turistilor

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 15:33

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că a primit o informare de la constructori privind redeschiderea circulației pe un fir la pasajul de la Piața Sudului.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 17:12

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, găsește noul termen pe care l-a dat constructorul pentru finalizarea Pasajului de la Piața Sudului, 30 octombrie, inacceptabil și că dacă nu se va reveni asupra acestui termen se va vedea obligată să înceapă demersurile pentru rezilierea contractului.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 13:59

Având în vedere dispozițiile Primarului General, Gabriela Firea, Centrul de Protecție a Plantelor a început în dată de 24 aprilie aplicarea tratamentelor de combatere a țânțarilor în parcurile administrate de Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, precum și în parcurile administrate de primăriile de sector.

Primele tratamente s-au efectuat aseară, în parcul Herăstrău.

Campania de combatere a țânțarilor se va realiza în perioada aprilie — septembrie 2017, etapizat, urmând să fie efectuate câte 8 treceri pentru fiecare zonă.

Duminică, 23 Aprilie, 2017 - 17:55

SC 'Apă Canal' SA Sibiu anunță că în data de marți, 25 aprilie ac, între orele 8,00 — 18,00 vor avea loc lucrări de cuplare a noii conducte de alimentare cu apă pentru imobilele din zona' Dedeman'. Lucrările de cuplare se vor realiza în zona intersecției străzilor Rahovei și Oștirii (zona de case), pe durata acestora întrerupându-se alimentarea cu apă pentru abonații din Cartierul Arhitecților (Calea Cisnădiei), strada Rahovei (blocurile nr. 57, 59, 61) și zona' Interex' — blocurile noi dintre Aleea Sevis și Aleea Streiu.

Lucrările sunt executate de firma 'Sandan Instal' SRL.

Duminică, 23 Aprilie, 2017 - 17:37

Compania Delgaz Grid a programat pentru miercuri, 26 aprilie a.c., cuplarea noilor conducte și branșamente de gaze naturale care vor deservi consumatorii de pe străzile Cloșca și I.G. Duca din municipiul Mediaș.

Duminică, 23 Aprilie, 2017 - 14:25

Organizat la inițiativa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, un nou curs gratuit de calificare profesională în meseria 'lucrător în comerț' își așteaptă beneficiarii.

Dacă locuiești în regiunea București-Ilfov și te încadrezi în categoria de grupuri vulnerabile, 'persoană cu dizabilități' sau 'victimă a violenței în familie', ai ocazia de a învăța o nouă meserie și de a obține autonomia financiară pe care ți-o dorești.

Duminică, 23 Aprilie, 2017 - 14:00

Primarul General: Am primit peste 230 de propuneri de logo pentru Capitala. Mă bucur că un număr atât de mare de cetățeni și-a manifestat interesul pentru acest concurs'

Primarul General, Gabriela Firea, a prezidat vineri, 21 aprilie 2017, la sediul Municipalității, prima ședință a juriului care va desemna câștigătorul concursului pentru realizarea unui logo reprezentativ pentru București.

Duminică, 23 Aprilie, 2017 - 12:01

Casa Județeană de Pensii Olt a afișat la sediul și pe site-ul instituției, www.cjpolt.ro, lista biletelor de tratament din Seria 4 - 2017 disponibile.

Lista cuprinde un număr de 22 bilete de tratament din unitățile hoteliere aparținând S.C. TBRCM S.A..

Biletele au data de plecare în stațiune în perioada 21-24 aprilie 2017 și sunt repartizate astfel:

— 18 bilete în stațiunea Bala;

— 2 bilete în stațiunea Buziaș;

— 2 bilete în stațiunea Pucioasa.

Vineri, 21 Aprilie, 2017 - 19:08

În perioada 21 - 23 aprilie a.c. polițiștii din structurile de Ordine Publică, Poliție Rutieră și Investigații Criminale din municipiul Pitești se vor asigura că Simfonia Lalelelor se desfășoară în siguranță.

Pentru a nu fi victime ale infracțiunilor în spații aglomerate, polițiștii vă recomandă:

evitați să vă înghesuiți și nu permiteți să fiți înghesuit;

întotdeauna geantă să fie închisă și să se afle în câmpul dumneavoastră vizual;

țineți bagajul așezat în fața dvs.;

Vineri, 21 Aprilie, 2017 - 16:38

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene s-a întâlnit vineri, 21 aprilie 2017, cu reprezentanții administrației publice locale din județul Brăila. Întâlnirea a fost urmată de o conferință de presă.

Temele abordate în cursul întâlnirilor cu autoritățile locale au vizat sursele de finanțare a proiectelor locale de dezvoltare, măsurile cuprinse în actualul program de guvernare și prioritățile Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) pentru acest an.

Joi, 20 Aprilie, 2017 - 16:05

În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, în perioada 20 - 23.04.2017, ARCUB va organiza un spectacol de lumini pe fațadele mai multor clădiri din București.

Între orele 20:00 — 23:00, se va restricționa traficul rutier pe Calea Victoriei între Str. C.A. Rosetti și Splaiul Independenței, precum și pe străzile adiacente, cu excepția Bd. Regina Elisabeta, Str. I. Câmpineanu și Str. Doamnei-Str. Eforiei.

Pe durata restricțiilor se va asigura o bandă de urgență pentru accesul auto la instituțiile din zona afectată.

Joi, 20 Aprilie, 2017 - 13:05

Societatea Administrare Active Sector 3 SRL va demara în perioada următoare procedura de selecție a unui partener pentru dezvoltarea proiectului Hala Laminor. Parteneriatul va fi încheiat pe o perioadă de 50 de ani, în vederea dezvoltării proiectului pentru zona comercială, respectiv 35.000 mp. Prețul de pornire pentru întreaga perioadă este 174 euro/mp. 

Primăria Sectorului 3 a preluat, în anul 2014, Hala Laminor (68.000 de mp) și urmărește ca aceasta să devină un punct de reper pe harta Sectorului 3.

Proiectul „Hala Laminor” este structurat astfel: 

Marţi, 18 Aprilie, 2017 - 09:10

Conform atribuțiilor, DSP Ilfov monitorizează permanent calitatea apei din județul Ilfov, motiv pentru care, atunci când se constată depășiri ale parametrilor de calitate ai apei furnizate prin sistemele publice din județ, se întreprind următoarele măsuri:

— Sunt stabilite măsuri și termene de remediere pentru operatorii de apă care au înregistrat neconformități.

— Sunt informate autoritățile administrației publice locale cu privire la calitatea apei și măsurile care trebuie întreprinse.

Luni, 17 Aprilie, 2017 - 12:48
60.000 de oameni la prima ediție a evenimentului

Primăria Capitalei anunță că evenimentul „La pas pe Calea Victoriei”, organizat prin creart, pe tronsonul cuprins între Piața Victoriei și Strada George Enescu, se închide luni, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile desfășurării activităților în aer liber.

Întrucât fiecare manifestare artistică prezentată în cadrul evenimentului este de stradă, artiștii și publicul neavând cum să se desfășoare pe ploaie, organizatorii au luat decizia de a nu deschide cea de-a treia zi.

Vineri, 14 Aprilie, 2017 - 20:00

Operatorul de salubritate SC Soma SRL anunță că, în contextul sărbătorilor pascale, zonele de case programate pentru ridicarea deșeurilor în ziua de luni, 17 aprilie (a doua zi de Paști) sunt reprogramate pentru colectare în ziua de sâmbătă, 15 aprilie, începând cu ora 7.30 dimineața.

Lista străzilor cărora li se aplică modificarea:

Traseul Străzile

A Calea Poplăcii, Preot Bacca, Islazului, Cisnădioara, Colinei, Brazilor, Timotei Cipariu, Prejbei, Badea Cârțan, Aciliu, Cindrelului, Teodor Mihali, Iazului, Rozdești, Piața Sadu, Bobâlna, Ion Sion, Săcel

Vineri, 14 Aprilie, 2017 - 18:49

În perioada 14.04 — 17.04.2017, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău vor întreprinde acțiuni specifice de asigurare a ordinii și siguranței publice, atât independent cât și în sistem integrat cu ajutorul polițiștilor din cadrul Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea precum și polițiști locali din cadrul Poliției Locale Focșani, pe timpul desfășurării manifestărilor care vor avea loc în aceste zile, cu ocazia sărbătorilor pascale.

Vineri, 14 Aprilie, 2017 - 18:20

În această perioadă, efective din cadrul unităţii vor desfăşura misiuni specifice în zona de competenţă, pe linia menţinerii unui climat de siguranţă pentru cetăţeni precum şi asigurării ordinii şi liniştii publice. 
Premergător şi pe timpul oficierii slujbelor religioase specifice sărbătoririi Învierii Domnului, Prima şi a doua zi de Paşti vor fi asigurate măsuri specifice de ordine şi siguranţă publică la lăcaşe de cult ortodoxe şi romano catolice din judeţele Bacău, Neamţ, Vrancea şi Galaţi. 

Vineri, 14 Aprilie, 2017 - 10:23

În legătură cu informațiile apărute în mass-media legate de numirea doamnei Alina Laufer 'la conducerea Companiei Municipale Sport Pentru Toți București SA',  Biroul de Presă al Primăriei Capitalei este împuternicit să facă următoarele precizări:

Vineri, 14 Aprilie, 2017 - 09:09
Încasări sub 50% pentru energia termică livrată de SE Paroșeni în iarna 2016-2017

În iarna 2016-2017, Sucursala Electrocentrale Paroșeni a furnizat agent termic pentru asigurarea unui confort termic adecvat populației, agenților economici și instituțiilor publice din municipiile Petroșani și Vulcan.

Joi, 13 Aprilie, 2017 - 18:53

Copiii care frecventează Cursul gratuit de Arte Plastice au organizat astăzi, 13 aprilie 2017, la Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală “Conacul Golescu Grant”, Atelierul de încondeiat ouă.

Într-o atmosferă veselă şi plină de culoare, cei 30 de copii talentaţi s-au bucurat de prezenţa primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, şi împreună au încondeiat şi au decorat ouă, dovedind pricepere şi îndemânare.

Joi, 13 Aprilie, 2017 - 15:58

Dacă eşti în căutarea unui loc de muncă şi perspectivele de angajare nu sunt dintre cele mai bune, te aşteptăm să înveţi o nouă meserie şi să-ţi lărgeşti orizontul profesional.
În perioada imediat următoare, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează cursuri de pregătire în specializarea “lucrător în comerţ”, destinate persoanelor din grupuri vulnerabile precum şomeri, persoane cu dizabilităţi, minorităţi etnice, femei singure cu copii etc.

Miercuri, 12 Aprilie, 2017 - 15:01

Copiii care frecventează Cursul gratuit de Arte Plastice invită publicul joi, 13 aprilie 2017, începând cu ora 11.00, la Atelierul de încondeiat ouă.
Cei 30 de copii talentaţi vor primi vizita domnului Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, iar împreună vor încondeia şi vor decora ouă, chiar în Joia Mare.
Numită şi Joia Patimilor această zi este cunoscută în tradiţia noastră populară, drept ziua în care se înroşesc şi se pregătesc ouăle pentru Sărbătoarea Învierii Domnului.

Miercuri, 12 Aprilie, 2017 - 11:42

Consilierii locali din Mangalia au adoptat marți, într-o ședință de îndată, proiectul de hotărâre privind programul evenimentelor propuse pentru anul în curs, în stațiunile din sudul litoralului.

Sezonul va fi deschis în Portul Turistic Mangalia, unde va avea loc, în noaptea de Înviere, evenimentul intitulat 'Lumina de la malul mării'.

Miercuri, 12 Aprilie, 2017 - 08:35

Întrucât cumpărăturile specifice Sărbătorilor de Paște sunt în plină desfășurare, polițiștii locali din cadrul Direcției de Ordine Publică și Serviciului Circulație Rutieră desfășoară, zilnic, acțiuni de control pe toată raza Sectorului 6 pentru a asigura un climat de ordine și siguranță publică.

Intervențiile agenților vizează prevenirea și combaterea faptelor antisociale, depistarea și luarea de măsuri legale împotriva persoanelor care comit astfel de fapte.

Pentru evitarea incidentelor neplăcute la cumpărături, polițiștii locali îi sfătuiesc pe toți cetățenii:

Marţi, 11 Aprilie, 2017 - 18:02

Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a aprobat, în ședința de marți, inființarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitara pentru Transport Public Bucuresti-Ilfov  și a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Termoenergetică București-Ilfov.

Marţi, 11 Aprilie, 2017 - 14:14

Primarul General, Gabriela Firea, a prezentat astazi, in deschiderea sedintei extraordinare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, principalele proiecte de pe ordinea de zi, care vizeaza atat imbunatatirea aspectului urbanistic al Bucurestiului, cat si eficientizarea activitatii Primariei.

Marţi, 11 Aprilie, 2017 - 08:42

În această săptămână, Piața volantă Transilvania va fi deschisă două zile, astfel încât sibienii să aibă posibilitatea să se aprovizioneze pentru masa de Paște cu produse proaspete și de calitate, direct de la producători.

În urma consultării cu producătorii, factorii decizionali au hotărât ca piața să se organizeze:

JOI, 13 aprilie, între orele 10,00 — 18,00 și VINERI, 14 aprilie, între orele 8,00 — 14, 00.
 

Luni, 10 Aprilie, 2017 - 19:05

Primarul General, Gabriela Firea, ii va decerna maine, 11 aprilie, titlul de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti medicului Herman Berkovits. Evenimentul va avea loc incepand cu ora 17.00, la sediul Creart, sala Teatrelli (Piata Alexandru Lahovari nr. 7).  

La ceremonie vor fi prezente personalitati din domeniul medical, universitar, politic si cultural.

Luni, 10 Aprilie, 2017 - 18:38

Primarul General, Gabriela Firea, a convocat maine, incepand cu ora 11.00 sedinta extraordinara a Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Pe ordinea de zi se afla o serie de proiecte care vizeaza in principal eficientizarea activitatii Primariei si a structurilor subordonate.

Astfel, este solicitat acordul consilierilor generali pentru actele constitutive si componenta organelor de conducere pentru inca 10 societati comerciale pe actiuni, detinute in proportie de 100% de municipalitate, care vor face parte din viitorul Holding Municipal.

Subscribe to Politica locala