Miercuri, 16 August, 2017 - 17:17

Primăria Sectorului 5 va organiza în perioada 16-25 august 2017, în parcurile din Sectorul 5, 'Teatru în cartier', o serie de reprezentații artistice în aer liber, totul în interpretarea fără cusur a actorilor Teatrului Masca.

Astfel, în Parcul Sebastian, miercuri, 16 august 2017, de la ora 19.00, spectacolul 'Vânt de primăvară prin piersici', purtând amprenta inconfundabilului actor și regizor Mihai Mălaimare, realizat în tehnica statuilor vivante, va aduce în atenție cultura chineză, prin simplitatea ei profundă.

Miercuri, 16 August, 2017 - 12:21

În vederea remedierii prompte a unei avarii apărute la conducta de distribuție a apei potabile pe Aleea Hunedoarei din Reşiţa se va opri furnizarea apei potabile astăzi: 16 August 2017, între orele 12,00 - 17,00.

Vor fi afectați consumatorii de pe străzile Romaniței, Galați și Hunedoarei.

Lucrarea va fi executată în intervalul orar specificat de către personalul SC AQUACARAȘ SA — Exploatarea REȘIȚA.

Luni, 14 August, 2017 - 15:10

Avand in vedere accidentul produs in aceasta dimineata pe Splaiul Unirii, la intersectia cu Centura Capitalei, PMB face urmatoarele precizari:

La solicitarea Primarului General, Administratia Strazilor Bucuresti  a executat in perioada martie-aprilie 2017 lucrari de securizare a malurilor Dambovitei in vederea cresterii gradului de siguranta a circulatiei pe toata suprafata aflata in administrarea Bucurestiului. 

Luni, 14 August, 2017 - 11:28

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Argeș a încheiat contracte de finanțare cu 65 de primării din județ pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pe sectoare cadastrale. Sumele necesare sunt asigurate din veniturile proprii ale Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Luni, 14 August, 2017 - 11:16

SC 'Apă Canal' SA Sibiu anunță lansarea unei noi modalități de încasare a facturilor pentru serviciile prestate: achitarea în rețeaua 'Payzone'. În județul Sibiu există 107 de astfel de puncte de plată, la care se adaugă alte 20 de locații în municipiul Făgăraș, județul Brașov, fiecare fiind marcată cu sigla 'Payzone'. Abonatul trebuie să prezinte operatorului factura cu cod de bare, procesarea plății efectuându-se în câteva secunde.

Miercuri, 9 August, 2017 - 14:07

Primarul General, Gabriela Firea anunta masuri in premiera luate de Primarie pentru incurajarea donarii de sange: voi propune CGMB acordarea de stimulente financiare pentru donatori; vom oferi un teren Ministerului Sanatatii pentru construirea unui centru modern de transfuzii; analizam si posibilitatea realizarii unor noi centre de donare in cadrul spitalelor din subordinea ASSMB

Marţi, 8 August, 2017 - 18:43

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, peste 9.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. Într-unul din cazuri, lucrătorii noștri au tras un foc de avertisment în plan vertical pentru reținerea a doi cetățeni ucraineni.

Marţi, 8 August, 2017 - 15:03

Primăria Municipiului Sebeș informează cetățenii că pe întreaga durată de desfășurare a Zilelor Municipiului Sebeș, de vineri, 18 august, până duminică 20 august 2017, transportul public local în Sebeș va fi gratuit. În plus, vor exista curse speciale de transport local, care vor asigura în mod gratuit transferul spre zona Arini. Acestea vor acoperi localitățile aparținătoare — Lancrăm, Petrești, Răhău, pentru a asigura accesul publicului la eveniment și pentru a evita aglomerarea zonei. Această facilitate este posibilă în parteneriat cu operatorul de transport local, firma Livio Dario.

Marţi, 8 August, 2017 - 14:47

Primăria Sectorului 3 organizează cea de-a V-a ediție a evenimentului „Cinema în aer liber”. Cele mai bune filme ale anului vor putea fi urmărite, în perioada 15 august-17 septembrie, pe Insula Artelor din Parcul Titan. 

Marţi, 8 August, 2017 - 14:07

Primarul General, Gabriela Firea, la Forumul “Deseurile – de la pierdere la resursa. Obiective pentru Romania”: "Pe raza Bucurestiului vor fi instalate, pentru inceput, un numar de 50 de puncte de colectare selectiva a deseurilor"

Primarul General, Gabriela Firea, a participat astazi la Palatul Parlamentului, la Forumul “Deseurile – de la pierdere la resursa. Obiective pentru Romania”, unde a prezentat obiectivele Primariei Capitalei, referitoare la reducerea aglomeratiei in trafic, incurajarea transportului alternativ si colectarea selectiva a deseurilor.

Sâmbătă, 5 August, 2017 - 12:19

Primăria Municipiului Bucureşti a demarat lucrările pentru construirea unei pasarele pietonale provizorii care traversează Lacul Herăstrău, în vecinatatea podului care aparţine Regionalei CFR, conform unui comunicat de presă al Municipalităţii.

Sâmbătă, 5 August, 2017 - 11:11

Avand in vedere avertizarea de cod portocaliu de canicula si disconfort termic deosebit de accentuat, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie pentru Bucuresti, Primarul General, Gabriela Firea, a reamintit masurile luate de Municipalitate in aceasta perioada, pentru protejarea cetatenilor.

Vineri, 4 August, 2017 - 20:21

'Apă Canal' SA Sibiu anunță că marți, 8 august ac, între orele 08,00 — 15,00, vor avea loc lucrări de reparație la conducta de alimentare a rezervoarelor de înmagazinare a apei potabile Cisnădie.

În perioada menționată, se va întrerupe furnizarea pentru consumatorii din zona Tocile, localitatea Cinsădioara, precum și pentru locuitorii străzilor Stejarului, Piața Nouă, Lungă, H. Gmeiner, M. Eminescu, Stupului, Trandafirilor, Țesătorilor și Transilvaniei din orașul Cisnădie.

Joi, 3 August, 2017 - 08:55

La solicitarea Primarului General, Gabriela Firea, reamintim ca PMB, prin ASSMB, a montat containere si corturi anticanicula in cele mai aglomerate zone din Capitala, iar operatorii de salubritate din toate sectoarele au obligatia sa intensifice programele de stropit (in intervalul orar stabilit) si sa evacueze mai des deseurile menajere acolo unde este necesar.
Astfel, in cadrul campaniei anticanicula, Primaria Municipiului Bucuresti a achizitionat 10 containere care au fost montate in urmatoarele locatii:

Marţi, 1 August, 2017 - 13:16

În urma discuțiilor din spațiul public referitoare Monumentul 'Marea Unire', Biroul de presă al Primăriei Capitalei este împuternicit să facă următoarele precizări:

Marţi, 1 August, 2017 - 13:13

Având în vedere proiectul de hotărâre privind acordarea de stimulente financiare pentru copiii cu dizabilități, propus de Primarul General, Gabriela Firea, și aprobat în ședința CGMB din data de 19 iulie, astăzi, începând cu ora 09.00, la sediul Complexului de Servicii Sociale Ominis, dar și online, a început depunerea dosarelor pentru obținerea stimulentului financiar.

Facem precizarea că până la ora 11.00, la sediul Complexului de Servicii Sociale Ominis, au fost depuse aproximativ 80 de dosare.

Dosarele pot fi depuse astfel:

Luni, 31 Iulie, 2017 - 20:01

Direcția de Sănătate Publică a Județului Gorj a continuat campania de vaccinare antirujeolică: 'Echipele formate din medici de familie, medici școlari, asistenți medicali comunitari, mediatori sanitari și lideri informali ai comunității rome sunt în teren, informarea și conștientizarea sunt esențiale în astfel de situații'.

Luni, 31 Iulie, 2017 - 19:44

Primăria Sectorului 6, prin Serviciul Control Activități Publice Gospodărești și Sanitar Veterinar, Fitosanitar, informează cetățenii că Centrul de Protecție a Plantelor din subordinea Consiliului General al Municipiului București efectuează tratamente pentru combaterea dăunătorilor vegetali (afide, tripși, mană, făinare, viespi, omizi, păduche buhă) pe raza sectorului 6 în perioadele 31.07.2017 — 04.08.2017 și 07.08.2017 — 11.08.2017.

Sunt vizate parcurile și aliniamentele stradale, acolo unde se află vegetație abundentă și arbori afectați de acești dăunători.

Luni, 31 Iulie, 2017 - 15:16

În prima jumătate a acestui an Primăria Sibiu a finalizat lucrările de modernizare pe 10 străzi din cartierele Marmeladă, Gușterița, Țiglari, Lazaret și ștrand, cartierul Dioda fiind complet reabilitat:

În cartierul Marmeladă au fost redate traficului complet modernizate străzile Mărului, Părului, Fragilor, Prunelor, Vișinilor, Nucului. Pe acestea s-a lucrat la rețelele de apă și canal, dar și la iluminatul public, s-a amenajat rețeaua pentru cablajul metropolitan, s-au asfaltat carosabilul și trotuarele și s-au creat zone verzi unde a fost posibil.

Luni, 31 Iulie, 2017 - 08:50

Profesorii din zona Cernăuți care predau limba română sau cursuri în limba română au participat timp de 6 zile la Suceava la un stagiu de perfecționare. Participanții au beneficiat de cursuri de limba română, spiritualitate românească și psihopedagogie școlară, dar și-au putut bucura și sufletul în timpul vizitelor la Mănăstirea Dragomirna și Mănăstirea Humorului, la Mănăstirea Probota și Cămârzani.

Sâmbătă, 29 Iulie, 2017 - 13:31

Având în vedere dispozițiile Primarului General, Gabriela Firea, în perioada 24 aprilie—24 iulie, Municipalitatea, prin Centrul de Protecție a Plantelor, a aplicat o medie de 3-4 tratamente de combatere a țânțarilor în principalele zone publice din Capitală.

În funcție de evoluția fenomenelor meteorologice, campania de combatere a țânțarilor va continua până în luna octombrie, estimându-se a se efectua alte 3-4 tratamente pentru fiecare zonă în parte.

Vineri, 28 Iulie, 2017 - 18:20

Consiliul Local Sector 5 a aprobat, în ședința de vineri, un proiect de hotărâre privind acordarea de sprijin financiar pentru unități de cult de pe raza sectorului, printre care şi Catedrala Mântuirii Neamului, în valoare totală de 8 milioane de lei.

Vineri, 28 Iulie, 2017 - 15:01

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, îi așteaptă și în acest week-end pe copiii aflați în vacanța de vară să ia parte la activitățile organizate special pentru ei în două dintre parcurile mari ale sectorului: 'Jocurile Copilăriei' — în Parcul Crângași și 'Vacanța în parc' — în Parcul ANL Brâncuși.

Încă din luna iunie, în fiecare weekend, cele două parcuri s-au umplut de veselie prin prezența a zeci de micuți puși pe distracție și joacă.

Pentru weekendul 29 — 30 iulie 2017, programul complet al evenimentelor este următorul:

Vineri, 28 Iulie, 2017 - 14:19

În legătură cu posibilitatea organizării evenimentului Balkanik Festival, Biroul de Presă al Primăriei Sectorului 1 face următoarele precizări:

Joi, 27 Iulie, 2017 - 14:29

Mii de articole vestimentare au fost donate de magazinul caritabil SocialXchange către Asociația Help the People.  Aproape 200 de tineri cu handicap, bătrâni, mame singure și copii defavorizați au primit astăzi ajutor din parte magazinului caritabil SocialXchange - un proiect derulat de Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Miercuri, 26 Iulie, 2017 - 20:25

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România, a semnat astăzi, 26 iulie, un protocol de colaborare cu Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România și Asociația Română a Băncilor.

Miercuri, 26 Iulie, 2017 - 13:26

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a sesizat, miercuri, Avocatul Poporului solicitând contestarea ordonanţei privind impozitarea contractelor part-time şi în acord.

Joi, 20 Iulie, 2017 - 17:49

O serie de meserii de actualitate aşteaptă să fie descoperite de cei care vor să înveţe şi au nevoie de un loc de muncă. Sunt disponibile 340 de locuri de care pot beneficia categoriile vulnerabile: femeile, romii, tinerii care părăsesc sistemul de protecţie, familiile monoparentale sau cu mai mult de doi copii, persoanele cu dizabilităţi şi victimele violenţei în familie.

Joi, 20 Iulie, 2017 - 13:40

Primarul General, Gabriela Firea, Presedintele Consiliului Judetean Ilfov, Marian Petrache si  primarii din Ilfov au semnat astazi, 20 iulie, la sediul PMB, actul constitutiv al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara de Transport Metropolitan  Bucuresti si zona adiacenta.

La eveniment, alaturi de Primarul Capitalei si Presedintele Consiliului Judetean, au fost prezenti Prefectul Capitalei, Adrian Petcu si Prefectul Judetului Ilfov, Marius Cristian Ghincea.

Miercuri, 19 Iulie, 2017 - 17:08

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat in sedinta de joi proiectul de hotarare privind acordarea titlului de cetatean de onoare al Municipiului Bucuresti lui Alexandru Ioan Arsinel.

Proiectul a fost aprobat cu 34 de voturi pentru, 13 abtineri si 1 vot impotriva.

Subscribe to Politica locala