Marţi, 31 Martie, 2020 - 13:43

Primăria Sectorului 4, reprezentată de primarul Daniel Băluţă, solicită intervenţia de urgenţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă în sensul plafonării sau rechiziţionării dispenserelor şi a soluţiilor dezinfectante existente în acest moment pe piaţa de profil.

Măsura este neapărat necesară întrucât imediat după publicarea ordonanţei militare nr. 4, ce cuprinde obligativitatea autorităţilor locale de a monta la scările de bloc sisteme de distribuţie a dezinfectanţilor, preţurile acestora s-au dublat fără motiv evident.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 12:53

Primarul General, Gabriela Firea, a semnat contractul privind achiziţia celor 100 de troleibuze noi

Primul troleibuz va fi livrat in luna noiembrie a acestui an.

Primarul General, Gabriela Firea: "Viaţa economică vitală trebuie să meargă mai departe şi in timpul pandemiei! Am semnat contractul privind achiziţia
a 100 de troleibuze noi, de care bucureştenii au atât de multă nevoie, cele din trafic fiind achiziţionate în anii de după Revoluţie.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 12:10

Aproximativ 600 de apeluri au fost primite la numărul de telefon 021.9970, în prima săptămână de funcţionare. Oamenii au solicitat informaţii privind procedura prin care pot primi ajutor la procurarea cumpărăturilor de alimente de bază şi medicamente, iar unii dintre ei au căutat o voce caldă şi o încurajare pentru a depăşi mai uşor întreaga situaţie.

Marţi, 31 Martie, 2020 - 08:31

Primarul General, Gabriela Firea: 'Datorită aparatelor achiziţionate de Primăria Capitalei, viteza de testare a pacienţilor din Bucureşti a crescut de la 120 de teste pe zi la 900 de teste.

Primăria Capitalei investeşte 4 milioane de euro în aparatură şi echipamente de protecţie pentru spitalele din Bucureşti

Primarul General, Gabriela Firea, a avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanţii ASSMB precum şi cu directorul medical al Spitalului dr. Victor Babeş, pentru a discuta despre măsurile luate de Primăria Capitalei în această perioadă de criză sanitară.

Sâmbătă, 28 Martie, 2020 - 16:24

Primarul comunei Corbii Mari, Judetul Dambovita, Ionuţ Bănică, cere Ministerului Sanatatii testarea de urgenta a tuturor contactilor directi ai celor sapte localnici confirmati cu CoVid – 19, o parte dintre acestia fiind infectati prin intermediul pacientului decedat cu numarul 19, care a fost internat la un Centru de dializa din Bucuresti.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 13:31

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 27 martie a.c., următoarele decrete:

* Decret pentru promulgarea Legii privind Limba Semnelor Române (PL-x 573/28.10.2019);

*Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare (Pl-x 411/03.10.2016);

Vineri, 27 Martie, 2020 - 13:15

Primarul general, Gabriela Firea, a avut o întâlnire la sediul Primăriei Capitalei cu prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, cu primarii de sector, cu directorii Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti, cu directorul Poliţiei Locale a Capitalei şi cu şeful Poliţiei Bucureşti pentru a stabili măsurile de prevenire şi limitare a răspândirii COVID-19.

Vineri, 27 Martie, 2020 - 12:19

Administraţia locală a comandat măşti sanitare şi dezinfectanţi de suprafaţă şi mâini pentru toţi medicii de familie din Sfântu Gheorghe

Pe lângă toate celelalte măsuri de prevenţie luate în ultima vreme pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, Primăria Sfântu Gheorghe ajută şi medicii de familie din oraş. În prezent există 30 de medici de familie în municipiu, iar autorităţile au comandat măşti sanitare şi dezinfectanţi de suprafaţă şi mâini pentru fiecare dintre ei. Chiar şi în timpul unei epidemii, viaţa în oraş nu se poate opri.

Joi, 26 Martie, 2020 - 14:05
n contextul închiderii majorităţii şcolilor din lume din cauza COVID-19

În condiţiile în care închiderea şcolilor la nivel naţional perturbă educaţia a peste 80% dintre elevii din întreaga lume, UNICEF a anunţat azi că va creşte substanţial sprijinul acordat tuturor ţărilor pentru a ajuta copiii să continue să înveţe, menţinând totodată siguranţa şcolilor.

Joi, 26 Martie, 2020 - 13:45

Persoanele fără susţinători legali cu vârstă peste 65 de ani din sectorul 2 au la dispoziţie o nouă linie telefonică specială cu numărul 031 - 9798, pe care o pot apela de luni până vineri, în intervalul orar 08.00- 20.00.

Primăria sectorului 2, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, a organizat un centru de preluare a apelurilor, punând la dispoziţia celor în cauză, în regim de urgenţă, alimente, medicamente şi produse de igienă.

Joi, 26 Martie, 2020 - 13:30

Faţă de evoluţia situaţiei epidemiologice actuale, Biroul Executiv al CMR, după ce anterior a comunicat în câteva rânduri cu membrii colegiului prin postări pe site-ul CMR, revine acum, pe această cale, în mod public, cu câteva solicitări, în opinia noastră, imperioase.

Corpul profesional al medicilor este acum, mai mult ca oricând, la dispoziţia autorităţilor guvernamentale, în folosul cetăţenilor.

Joi, 26 Martie, 2020 - 13:10

În convoi de autocamioane care transportă Spitalul Modular de Izolare şi Tratament achiziţionat din Olanda de Direcţia medicală a MApN, a intrat joi, 26 martie, în România, prin PTF Nădlac. Spitalul Modular de Izolare şi Tratament va funcţiona ca o secţie extinsă de boli infecţioase a Spitalului Militar de Urgenţă din Constanţa. Această capabilitate medicală militară va fi instalată de structuri din MApN în campusul militar ce va fi amplasat pe terenul stadionului "Portul" din Constanţa.

Joi, 26 Martie, 2020 - 13:00

În urma desfăşurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgenţă "Dr. Alexandru Popescu" Focşani, din rândul celor 57 de contacţi apropiaţi ai celor două persoane confirmate iniţial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 20 de angajaţi din rândul personalului medical şi auxiliar sanitar au fost confirmaţi, de asemenea, pozitiv.

Joi, 26 Martie, 2020 - 09:15

Primăria Sectorului 4 va susţine financiar familiile cu venituri reduse sau rămase fără niciun venit ca urmare a restricţiilor impuse mai multor companii prin decretele militare emise pentru stoparea răspândirii infecţiilor cu noul tip de coronavirus.

Măsurile de ajutorare a oamenilor aflaţi în nevoie sunt cuprinse într-o Hotărâre de Consiliu Local (HCL) pe care primarul Daniel Băluţă o va supune aprobării Consiliului Local al Sectorului 4 şi vor fi acordate pentru a acoperi cheltuieli de bază cum ar fi: alimente, medicamente sau produse igienico-sanitare.

Miercuri, 25 Martie, 2020 - 08:33

Zilele Sfântu Gheorghe nu vor avea loc anul acesta din cauza răspândirii infecţiei cu coronavirus, au declarat marţi organizatorii. Având în vedere restricţiile impus pentru prevenirea răspândirii epidemiei, anularea zilelor oraşului, care ar trebui să înceapă în doar o lună, este inevitabilă. Oraşul va folosi suma alocată pentru Zilele Sfântu Gheorghe pentru a atenua efectele epidemiei.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 13:11

Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, a alocat numărul de telefon 021.9970, destinat exclusiv persoanelor din comunitate care sunt trecute de vârsta de 65 de ani şi care sunt lipsite de sprijin din partea familiei sau a cercului de prieteni.

Persoanele vârstnice, cu domiciliul în Sectorul 6, pot suna la 021.9970 pentru a solicita procurarea, din fondurile acestora, a alimentelor şi medicamentelor de strictă necesitate.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 11:37
Acţiune umanitară de ajutorare a 87 de persoane nevoiaşe afectate de epidemia de coronavirus

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, luni 23 martie 2020, Protopopiatul Ortodox Român Reghin şi Parohia Ortodoxă Filpişu Mare, în parteneriat cu Primăria Comunei Breaza, au desfăşurat o acţiune umanitară în contextul actual al pandemiei de Coronavirus.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 09:59

Consiliul Județean Ilfov va cumpăra echipamente de protecție necesare medicilor de familie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 08:49

Primarul General, Gabriela Firea: "Achiziţionam de urgenta un aparat de hemodiafiltrare pentru Spitalul Victor Babeş. Acest aparat va fi utilizat in tratamentul pacienţilor bolnavi de Covid-19 care dezvolta complicaţii renale"

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat, în şedinţa extraordinară de astăzi, 23 martie 2020, un proiect de hotărâre care prevede demararea procedurilor de achiziţie a unui aparat de hemodiafiltrare destinat Spitalului Clinic de Boli Infecţioase si Tropicale Dr. Victor Babeş.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 08:16

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat în şedinţa extraordinară de astăzi un Plan de acţiune pentru protejarea categoriilor vulnerabile expuse riscului de infectare cu SARS - CoV 2.

Primarul General, Gabriela Firea:

"Am pus la punct un Plan de acţiune cu măsuri concrete prin care să sprijinim cele mai expuse categorii sociale, respectiv vârstnici, adulţi cu dizabilităţi, persoanele fără adăpost, familii monoparentale, persoane victime ale violentei domestice, în timpul pandemiei de coronavirus de tip nou.

Vineri, 20 Martie, 2020 - 13:12

În contextul evenimentelor epidemiologice recente, pentru a minimaliza riscul de transmitere a COVID-19 și pentru a ne conforma normelor de sănătate publică, Marisiensis http://marisiensis.ro anunță amânarea a celei de-a XXIV-a ediții a Congresului Științific Internațional pentru studenți, tineri doctori și farmaciști Marisiensis pentru perioada 21 - 25 octombrie 2020. 

Vineri, 20 Martie, 2020 - 13:10

Primăria Sectorului 4 a creat o unitate specială pentru dezinfectarea spaţiilor publice. Aceasta este formată din 350 de oameni şi 60 de maşini Începând de astăzi, 20 martie 2020, Primăria Sectorului 4 are la dispoziţie o unitate specială pentru spălarea şi dezinfectarea spaţiilor publice, care va lucra non-stop, în ture, pentru ca toate arterele, trotuarele, aleile de intrare în bloc, scările de bloc, spaţiile de joacă şi locurile de relaxare să fie curăţate şi igienizate în cel mai scurt timp posibil.

Joi, 19 Martie, 2020 - 11:37

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunşi într-un camion încărcat cu articole de uz casnic, trei cetăţeni marocani şi unul sirian care intenţionau să intre ilegal în România, pentru ca apoi să ajungă în Germania.

Joi, 19 Martie, 2020 - 08:12

Primarul General, Gabriela Firea, solicită Guvernului României asigurarea din fondul de rezervă, în regim de urgenţă, a sumelor necesare pentru plata cheltuielilor curente şi de capital, astfel încât să fie menţinut nivelul sumelor primite de Municipiul Bucureşti cel puţin la nivelul sumelor repartizate din impozitul pe venitul global, previzionate pentru anul 2020.

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 13:49

Analiză, verificări, rezultate şi măsuri, în urma episodului de poluare a aerului din Capitală, în perioada 17-18 martie

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 13:46

Sute de liceeni din mediul rural vor participa, pe toată perioada închiderii şcolilor din cauza pandemiei de coronavirus, la meditaţii şi ateliere de dezvoltare personală online. Mai mult decât atât, 5770 de elevi au posibilitatea de a participa la ore online susţinute de profesori pe platforma www.scoaladinvaliza.ro. Toate aceste activităţi de educaţie digitală fac parte din proiectele desfăşurate de Fundaţia World Vision România pentru elevii din mediul rural.

Meditaţiile se mută online pentru liceenii de clasa a XII-a

Miercuri, 18 Martie, 2020 - 12:05

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că începând de joi dimineață, numărul mijloacelor de transport în comun din București va fi redus cu 25%.

Marţi, 17 Martie, 2020 - 13:59

Începând din data de 12 martie 2020, în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu virusul COVID - 19, Primăria Sectorului 6, prin Directia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, a contactat gospodăriile în care se găsesc persoane declarate oficial în autoizolare la domiciliu, pentru a le informa despre programul de sprijin, care constă în:

- distribuirea de alimente, apă şi produse igienico-sanitare în pachete standard;

- consultanţă şi suport emoţional persoanelor care solicită acest tip de sprijin;

Marţi, 17 Martie, 2020 - 09:19

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor Sectorului 6, în contextul riscului de răspândire a COVID-19, primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, anunţă măsuri de prelungire a termenelor, respectiv:

- Autorizaţiile de funcţionare, cât şi acordurile şi orarul de funcţionare se vor prelungi automat până la data de 30 iunie 2020, cu respectarea condiţiilor legale în îndeplinirea activităţilor declarate. Acest termen prelungit este valabil şi pentru depunerea certificatelor fiscale de către persoanele juridice, care au contracte de închiriere cu Administraţia Pieţelor Sector 6.

Marţi, 17 Martie, 2020 - 09:08

O serie de măsuri au fost stabilite în noua şedinţă a Comitetului temporar pentru prevenirea şi gestionarea infecţiilor cu COVID-19 de la nivelul sectorului 2, şedinţă convocată de domnul primar Toader Mugur Mihai în cursul zilei de luni, 16 martie 2020.

În cadrul şedinţei s-au analizat şi aprobat unele măsuri de prevenire a răspândirii COVID -19 la nivelul sectorului 2, după cum urmează:

1. Constituirea unei echipe speciale la nivelul D.G.A.S.P.C. Sector 2 care să preia toate solicitările persoanelor aflate în carantină sau izolare la domiciliu pe raza Sectorului 2;

Subscribe to Politica locala