Marţi, 3 Iulie, 2018 - 10:07

Avand in vedere faptul ca, incepand cu data de 1 iulie 2018, au intrat in vigoare noile tarife privind utilizarea locurilor de parcare din Capitala, in functie de zona de parcare, Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Strazilor Bucuresti, va centraliza solicitarile bucurestenilor privind tarifele preferentiale ( abonamente) pentru riverani aplicabile in parcajele publice cu plata.

Luni, 2 Iulie, 2018 - 13:08

În aceste zile, polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 6 vor desfășura activităţi care vizează fluidizarea circulaţiei rutiere în zonele marilor intersecţii din Sectorul 6, în intervalele orare în care se creează ambuteiaje.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 13:00

Tarife majorate în centrul Bucureştiului pentru parcarea stradală, in zonele deservite de parcaje subterane sau supraterane

Primaria Municipiului Bucuresti pune in aplicare una dintre masurile de reducere a poluarii si a traficului cuprinse atat in Planul Integrat pentru Calitatea Aerului, cat si in Planul de Mobilitate Urbana Durabila si anume o noua reglementare tarifara a parcarilor.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 09:56

In doar doua saptamani, Primaria Capitalei a acordat vouchere in valoare de aproape 500.000 de euro pentru peste 1.000 de femei insarcinate din Bucuresti

La initiativa Primarului General, Gabriela Firea, a fost aprobata Hotararea CGMB nr.260/2018 privind acordarea unui sprijin financiar femeilor insarcinate din Capitala, in valoare de 2000 de lei, pentru achitarea medicamentelor si serviciilor medicale, denumit Voucher-ul Materna.

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 11:17

Primarul Mihai Mugur Toader vine în sprijinul locuitorilor sectorului 2, care doresc să-şi facă curăţenie în case, şi îi anunţă, că sâmbătă, 30 iunie 2018, pot depozita deşeuri voluminoase şi DEE-uri în faţa imobilelor de domiciliu de unde vor fi ridicate, gratuit, de către S.C. Supercom S.A. între orele 09.00 - 14.00.

Luni, 18 Iunie, 2018 - 13:14

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, într-un interviu pentru RFI, că a greşit alegând să-i înmâneze Simonei Halep cheia oraşului şi diploma de execelenţă pe Arena Naţională.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 12:09

Jucării, haine, încălțăminte, accesorii, alimente, articole pentru nou născuți, dar și rechizite și cărți! Sunt zeci de mii de produse care au fost și continuă să fie donate către familiile nevoiașe din comunitatea Giulești. Acțiunea are loc în sala de sport a Școlii Generale Nr. 153, acolo unde toate persoanele prezente din comunitate au plecat acasă cu saci întregi de produse.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 10:32

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa - Năsăud acordă angajatorilor din judeţul Bistriţa - Năsăud un stimulent financiar lunar în valoare de 250 de lei, pentru încadrarea în muncă a elevilor şi studenţilor pe perioada vacanţei de vară.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 10:11
15-17 iunie 2018, Parcul Tineretului, București

Vineri, începe o nouă ediție a Festivalului Amintiri din Copilărie, în Parcul Tineretului din Capitală, o ocazie perfectă pentru a petrece timp de calitate alături de întreaga familie. Festivalul este organizat de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, în perioada 15-17 iunie 2018,. 

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 10:01

Primaria Capitalei a publicat anuntul pentru achizitia primelor 100 de locuinte din pachetul de 600 de unitati locative destinate personalului medical din spitalele aflate in subordinea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti

Astfel, Primaria Municipiului Bucuresti intentioneaza sa achizitioneze un numar de 600 de unitati locative pentru personalul medical care isi desfasoara activitatea in cadrul spitalelor aflate in administrarea primariei, prin  Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB)

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 08:42

Finanţarea suplimentară a şcolilor cu rezultate deosebite în domeniul incluziunii sau performanţelor şcolare a fost aprobată astăzi, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Joi, 14 Iunie, 2018 - 10:03

Primăria Capitalei vrea să stabilească noi tarife pentru folosirea parcărilor din oraş, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a Consiliului General. Municipalitatea intenționează să împartă oraşul în mai multe zone în ceea ce priveşte tarifarea pacajelor.

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 10:31

Peste 100 locuitori din Drumul Taberei sunt invitați să gătească un prânz alături de 2 chefi și să ia masa împreună. Aceasta este prima masă comunitară organizată  în noul Food Court  al centrului comercial Drumul Tabrelor, o masă care să unească întregul cartier. Scopul acţiunii este de a crea relaţii între cetăţeni, de a socializa şi de a împărtăşi experienţe din cartier şi să colaboreze cu credinţa că pot schimba în bine lucrurile din jur. 

Vineri, 1 Iunie, 2018 - 13:09

Primaria Capitalei, prin ASSMB, deruleaza o serie de proiecte si campanii esentiale pentru sanatatea copiilor bucuresteni. Fie ca este vorba despre finalizarea unor obiective de investitii importante, fie ca este vorba despre campanii de informare si educatie, actuala Administratie acorda o atentie deosebita domeniului sanatatii, in special in ceea ce priveste sanatatea copiilor.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 10:30

În premieră, Primăria Municipiului București reabilitează colectoarele principale de canalizare a Capitalei.
Primaria Municipiului Bucuresti continua lucrarile de reabilitare a colectoarelor principale de canalizare a Capitalei( A0 si B0)  pe o lungime de 10,5 km  care au ca scop reducerea nivelului de infiltraţii în reţeaua de canalizare, mărirea capacităţii de transport şi asigurarea debitului de apă uzată tranzitat către Staţia de Epurare de la Glina,  dar si consolidarea structurala si etansarea unor tronsoane afectate.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 10:15

Delgaz Grid informează că, în scopul efectuării de lucrări specifice la sistemul de distribuţie a gazelor naturale, este nevoită să sisteze alimentarea cu gaze naturale mâine, 31 mai, începând cu ora 9.00, la consumatorii din localităţile Ciurea şi Lunca Cetăţuii.

Reluarea serviciului de distribuţie se va efectua treptat, cel mai probabil începând cu ora 14.00.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

Marţi, 29 Mai, 2018 - 16:05

Primăria Sectorului 6 prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 oferă un cadou inedit prichindeilor din comunitate, menit să îi reconecteze la natură.
În grădina sediului instituției din Aleea Istru nr. 4 a fost construită o alee terapeutică din nisip, pietre de diferite texturi și scoarță de copac, pe care cei mici vor putea să se plimbe desculți pentru a experimenta diferite senzații prin intermediul tălpilor. 

Vineri, 25 Mai, 2018 - 14:01

Primarul Robert Negoiţă a lansat astăzi, 25 mai, aplicaţia "Primăria Sectorului 3", un serviciu electronic prin care cetăţenii pot sesiza problemele administrative cu care se confruntă. 

Joi, 24 Mai, 2018 - 13:55

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, organizează, pentru al doilea an consecutiv, evenimentul „Şase Fest – Distrează-te cât şase!”, în perioada 25 – 27 mai, în două locații: Parcul Crângaşi şi Parcul Drumul Taberei. 
„Șase Fest – Distrează-te cât şase!” este un eveniment muzical cu programe artistice pentru toate vârstele şi categoriile sociale, care a devenit deja tradiție în Sectorul 6. Pe cele două scene ale evenimentului vor urca cei mai apreciați artiști ai momentului, aparținând mai multor genuri muzicale.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 09:25

Primaria Municipiului Bucuresti, prin Administratia Strazilor, a demarat luni, 21 mai, lucrarile de reparatii carosabil si trotuare pe traseul viitoarei piste de biciclete: Piata Victoriei - bd. Aviatorilor - bd. Beijing - bd. Caramfil - sos. Pipera.

Lucrarile fac parte din contractul incheiat cu Asocierea SC Strabag & Straco SA, lider al asocierii SC Strabag.

Reparatiile se vor finaliza pana la data de 15 iunie, moment in care vor incepe lucrarile de trasare si semaforizare a traseului de piste de biciclisti mai sus mentionat.

Luni, 21 Mai, 2018 - 13:46

Viceprimarul Sectorului 1, Daniela Popa, şi directorul Muzeului Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", conf. univ. dr. Paula Popoiu, au avut vineri, 18 mai 2018, o întâlnire de lucru pentru a stabili viitorul calendar de activităţi din cadrul Proiectului "Oraşul vrăjit".

Prin proiectul cu finanţare europeană "Oraşul vrăjit", Primăria Sectorului 1 şi-a propus creşterea gradului de vizibilitate a unui obiectiv cultural cu înalt potenţial turistic din Sectorul 1 şi anume Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", monument istoric, care face parte din patrimoniul cultural naţional.

Vineri, 18 Mai, 2018 - 10:04

Apa Nova: Interventiile sunt de amploare, de la instalatii la ornamente, din considerente ce tin de uzura fizica. Nu se demoleaza fantanile integral, ci doar portiuni din zidurile de imbinare. Starea de degradare  permite retinerea în noua lucrare a cel mult 10% din partea placată

Vineri, 18 Mai, 2018 - 09:28

Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) şi Societatea Comercială Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) vor fi transferate la Companie Municipală Energetică SA, conform unui proiect de hotărâre aprobat joi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB). 

Proiectul a fost adoptat cu 32 de voturi "pentru" şi 7 abţineri.
Potrivit hotărârii, administratorul judiciar al RADET, RomInsolv SRL a solicitat acordul de principiu al consilierilor generali a transferului RADET către Compania Municipală Energetică SA. La rândul său, ELCEN a solicitat acelaşi lucru.

Joi, 17 Mai, 2018 - 08:43

FIŞĂ DE PREZENTARE - UAT MUNICIPIUL SIBIU

Programul Operaţional Regional 2014-2020

Axa prioritară: 3 SPRIJINIREA TRANZIŢIEI CĂTRE O ECONOMIE CU EMISII SCĂZUTE DE CARBON

Prioritatea de investiţii: 3.1 - SPRIJINIREA EFICIENŢEI ENERGETICE, A GESTIONĂRII INTELIGENTE A

ENERGIEI ŞI A UTILIZĂRII ENERGIEI DIN SURSE REGENERABILE ÎN INFRASTRUCTURILE PUBLICE,
INCLUSIV ÎN CLĂDIRILE PUBLICE, ŞI ÎN SECTORUL LOCUINŢELOR
OPERAŢIUNEA: B-CLĂDIRI PUBLICE

Proiectul aferent cererii de finanţare: COD SMIS 118154

Vineri, 11 Mai, 2018 - 11:43

Primăria Sectorului 6, Centrul Cultural European Sector 6 și Romano ButiQ vă invită sâmbătă, 12 mai 2018, în Parcul Crângași, la concertul “Sărbătorim Centenarul României în Diversitate”. 

Evenimentul îşi propune să promoveze cultura romă, muzica şi meşteşugurile practicate de romi.

Începând cu orele 15:00, vor începe activitățile specifice evenimentului: desene pe asfalt și pe tricouri cu pictorul George M. Vasilescu, expoziție de meșteșuguri, ucenicie la minut.

Vineri, 11 Mai, 2018 - 10:00

Primaria Municipiului Bucuresti a primit vineri, 10 mai, comunicarea oficiala a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, in care sunt respinse, punctual si categoric, toate obiectiile celor doua companii care au contestat licitatia organizata de PMB pentru achizitionarea a 400 de autobuze Euro 6.

Concret, CNSC a respins ca nefondate contestatiile formulate de Karsan Otomovit Sanayii Ve Ticaret As si Mercedes - Benz Romania Srl, oferind argumente clare si fundamentate la fiecare aspect contestat. 

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 13:33

Primăria Sectorului 6, Centrul Cultural European Sector 6 și Romano ButiQ vă invită sâmbătă, 12 mai 2018, în Parcul Crângași, la concertul “Sărbătorim Centenarul României în Diversitate”. Evenimentul îşi propune să promoveze cultura romă, muzica şi meşteşugurile practicate de romi.
Începând cu orele 15:00, vor începe activitățile specifice evenimentului: desene pe asfalt și pe tricouri cu pictorul George M. Vasilescu, expoziție de meșteșuguri, ucenicie la minut.
 De la orele 18:30, va începe programul artistic al evenimentului. Prezentator va fi actorul Sorin Sandu.

Marţi, 8 Mai, 2018 - 13:08

Primăria Sectorului 2 a alocat suma totală de 800.000 de lei pentru ONG-urile care propun proiecte pentru activităţi nonprofit în domeniile: mediu şi educaţie în condiţiile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

Luni, 7 Mai, 2018 - 12:41

Primăria Sectorului 3, în parteneriat cu Centrul pentru Inovare Publică, lansează un chestionar de evaluare a serviciilor oferite cetățenilor de instituție.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 13:33

USR Bucureşti solicită Gabrielei Firea suspendarea imediată a tuturor cheltuielilor pentru statui şi redirecţionarea sumelor către spitale. Motivul principal este legat de faptul că sumele solicitate pentru realizarea acestor statui sunt inexplicabil de mari şi, mai mult, au fost majorate prin propunerea de rectificare bugetară. Pentru anumite statui, cheltuielile propuse cresc substanţial şi chiar se dublează. De exemplu, costul statuii Regelui Ferdinand a crescut de la 6 milioane de lei la începutul anului, la 12 milioane de lei. La fel pentru statuia lui I.C.

Subscribe to Politica locala