Miercuri, 1 Martie, 2017 - 16:32

Primarul General, Gabriela Pandele, a prezidat miercuri Forumul “Strategia Energetica a Capitalei”, un eveniment care si-a propus sa aduca la aceeasi masa reprezentanti ai Guvernului, ai Municipalitatii si ai primariilor de sector, furnizori de energie, asociatiile din domeniu si reprezentanti ai mediului de afaceri.

 Edilul Sef al orasului a vorbit, in deschiderea dezbaterilor, despre problemele reale cu care se confrunta sistemul de termoficare din Bucuresti, dar si despre planurile de eficientizare energetica pe care Municipalitatea urmeaza sa le implementeze:

Miercuri, 1 Martie, 2017 - 16:00
până la 31 martie

Primăria Sectorului 3 prelungește, la casieriile Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale, programul de lucru cu publicul în zilele de sâmbătă, 18 martie, respectiv duminică, 19 martie, precum și în weekend-ul 25-26 martie, între orele 9.00-14.00.

Menționăm că 31 martie reprezintă termenul limită până la care contribuabilii Sectorului 3 pot beneficia de bonificația de 10% a sumelor datorate către bugetul local, în cazul achitării integrale a taxelor și impozitelor aferente anului 2017.

Miercuri, 1 Martie, 2017 - 09:20

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a adoptat, marți, 19 proiecte de hotărâre care prevăd acordul de principiu pentru înființarea unor societăți comerciale ale municipalității.

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 17:29

La inceputul sedintei CGMB care se desfasoara in acest moment la sediul Primariei Capitalei, Primarul General, Gabriela Firea, a explicat care este oportunitatea infiintarii mai multor societati comerciale pe actiuni care urmeaza sa desfasoare activitati in domeniul serviciilor publice. Societatile vor fi detinute in proportie de 100% de Municipalitate. 

Sâmbătă, 25 Februarie, 2017 - 11:11

Primăria Sectorului 6 informează că în aceste zile se fac înscrieri la cursuri gratuite de limba franceză pentru copii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani. Astfel, prichindeii care vor să-și dezvolte abilitățile de înțelegere și comunicare în limba franceză au la dispoziție 60 de locuri la nivelul începători.

Cursurile vor debuta în data de 25 februarie 2017, desfășurându-se sâmbăta, pe parcursul anului școlar.

Actele necesare pentru înscriere sunt următoarele:

Joi, 23 Februarie, 2017 - 16:43

Târg de Mărțișor 
24 februarie - 8 martie 
Concerte 
24, 25, 26 februarie - Șlagăre românești 
3, 4 martie - Rock alternativ, underground & more 

Piața Universității | Intrare liberă 
 

Gabriela Firea, Primarul General: Îi invit pe bucureșteni, dar și pe turiștii care vizitează Capitala României la prima ediție a evenimentului „București, Capitala Iubirii”, organizat  în Piata Universității! 

Joi, 23 Februarie, 2017 - 15:42

În vederea efectuării unor lucrări specifice la sistemul de distribuţie a gazelor naturale din municipiul Paşcani, alimentarea cu gaze naturale va fi sistată începând cu ora 11.00 pentru consumatori de pe străzile:

Miercuri, 22 Februarie, 2017 - 18:31

Consilieri personali ai Primarului General, Gabriela Pandele, precum si reprezentanti ai directiei Transporturi si ai directiei Politici publice din cadrul PMB, alaturi de reprezentanti ai Consiliului Judetean Ilfov, au avut o intalnire de lucru la sediul Municipalitatii cu mai multe organizatii nonguvernamentale, pentru a discuta despre Proiectul de Hotarare privind Planul de Mobilitate Urbana Durabila 2016-2030 Regiunea Bucuresti – Ilfov, proiect aflat in dezbatere publica. 
 

Miercuri, 22 Februarie, 2017 - 09:19

Primarul General, Gabriela Firea, s-a intalnit la sediul Municipalitatii, cu reprezentantii  Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania(COTAR), ai  Asociatiei pentru Drepturile Taximetristilor Independenti(ADTI), ai Camerei Taximetristilor precum si reprezentantii altor operatori privati din domeniul transportului public pentru a stabili o serie de masuri care sa duca la cresterea calitatii serviciilor de taximetrie in Bucuresti.

Marţi, 21 Februarie, 2017 - 12:30

Avand in vedere dispozitiile emise la inceputul acestei luni de Primarul General, Gabriela Firea, privind combaterea raspandirii cazurilor de gripa aviara la nivelul Capitalei, reprezentantii Municipalitatii au luat toate masurile necesare pentru evitarea raspandirii acestui virus.

In conformitate cu reponsabilitatile care ii revin prin infiintarea celulei de criza constituita la nivelul Primariei Capitalei, ALPAB  supravegheaza populatiile de pasari salbatice, in special pasarile de apa, din parcurile pe care le administreaza.

Luni, 20 Februarie, 2017 - 20:25

În această săptămână, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 desfăşoară activităţi în vederea  fluidizării circulaţiei în intersecţiile AFI Palace Cotroceni şi Valea Cascadelor.
Autorităţile fac apel la cetăţeni să şofeze regulamentar, să nu obstrucţioneze circulaţia mijloacelor de transport în comun, să respecte indicatoarele cu “Oprirea interzisă”, să nu staţioneze pe trecerile de pietoni şi să nu blocheze accesul în spitale, policlinici sau instituţii de învăţământ.

Luni, 20 Februarie, 2017 - 18:33

Primarul General, Gabriela Firea, a participat luni la prima intalnire de lucru organizata de Municipalitate avand ca subiect noul regulament de publicitate al Capitalei.

La sedinta care a avut loc la sediul Primariei Municipiului Bucuresti au participat, alaturi de Primarul General, viceprimarul Capitalei, Tomnita Florescu, reprezentanti ai Directiei de Politie Locala si Control, precum si operatorii de publicitate outdoor din Bucuresti.

Duminică, 19 Februarie, 2017 - 18:01

Vinerea viitoare, în 24 februarie, de la ora 15, delegații organizației județene a UDMR din județul Mureș se vor întruni pentru a alege noul președinte a organizației. Și-a depus dosarul de candidatură președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

Miercuri, 15 Februarie, 2017 - 14:11

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt va organiza în cursul lunii martie 2017, două programe de formare profesionala pentru un număr de 56 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesionala gratuite.

Meseriile cele mai solicitate pentru care se vor organiza programe de formare profesională, vizează calificări precum :

— îngrijitoare copii — 28 persoane

— operator introducere validare și prelucrare date — 28 persoane

Pentru detalii, cei interesați se pot adresa Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Munca Olt.

Marţi, 14 Februarie, 2017 - 13:58

Prim-vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi, a semnat următoarea declaraţie de presă:
'Dacă managerul pus de dna Firea la Colentina zice că 'Binele pacientului e o lozincă'', atunci a trecut testul, gândește ca un pesedist, e bun pe funcție

Luni, 13 Februarie, 2017 - 15:18
în urma confirmării unui focar de gripă aviară pe Lacul Griviţa

În urma unei adrese primite de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bucureşti, referitoare la confirmarea unui focar de gripă aviară la păsări sălbatice pe Lacul Griviţa din Sectorul 1, Primăria Sectorului 6 informează membrii comunităţii asupra măsurilor necesare în vederea prevenirii răspândirii bolii către efectivele de păsări domestice. 

Vineri, 10 Februarie, 2017 - 20:19

Luni, 13.02.2017 între orele 09.00- 17.00 se va sista furnizarea apei potabile în localitatea BECLEAN, partea de sus a orașului de la Drumul Gării până la ieșirea spre Bistrița, inclusiv zona stațiunii Figa, pentru remedierea unei avarii apărute pe rețeaua de transport a apei.

În urma manevrelor executate pe rețeaua de distribuție a apei potabile, s-ar putea produce deprecierea parametrilor calitativi ai apei (creșterea turbidității), fapt pentru care, înainte de consum, vă rugăm să lăsați apa să curgă câteva minute pentru limpezire.

Vineri, 10 Februarie, 2017 - 15:36

De la începutul perioadei cu temperaturi scăzute şi până în prezent peste 1.000 de porţii de hrană caldă au fost împărţite, prin intermediul bucătăriei mobile, persoanelor fără adăpost care refuză asistenţă în centrele din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sectorul 6.
Totodată, bucătăria mobilă va continua să furnizeze hrană caldă pentru persoanele lipsite de adăpost de pe raza Sectorului 6 şi în zilele următoare, când meteorologii anunţă temperaturi foarte scăzute.

Vineri, 10 Februarie, 2017 - 14:59

Celula de criză constituită ieri la Primăria Sectorului 1 a luat noi măsuri pentru combaterea răspândirii cazurilor de gripă aviară pe teritoriul acestei zone administrative. Astfel, începând din această dimineață, timp de 30 de zile, comerțul cu  păsări și ouă de către producătorii individuali, a fost interzis în toate piețele din Sectorul 1. Menționăm că nu a fost restricționată comercializarea de produse avicole, în supermarket-uri și celelalte magazine autorizate.
    

Vineri, 10 Februarie, 2017 - 13:36

Primarul General, Gabriela Firea, a dispus infiintarea unui comitet pentru analizarea si eficientizarea solutionarii dosarelor inregistrate la Primaria Municipiului Bucuresti, in temeiul Legii nr.10/2001 privind regimul juridic al imobilelor preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989.  Comitetul va fi coordonat de Viceprimarul General Tomnita Florescu si are ca misiune identificarea cat mai rapida a unor solutii pentru accelerarea procesului de solutionare a dosarelor de retrocedare.

Vineri, 10 Februarie, 2017 - 13:27

Avocatul Poporului a emis către Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț o recomandare privind necesitatea respectării drepturilor pacientului, iar Consiliului Județean Neamț i s-a recomandat să dispună măsuri pentru monitorizarea și controlul modului de respectare, de către unitatea sanitară sus-menționată, a legislației privind drepturile pacientului.

Vineri, 10 Februarie, 2017 - 13:18
Avocatul Poporului continuă să monitorizeze situația în care se află R.A.D.E.T.

Primăria Municipiului București (P.M.B.) a comunicat Avocatului Poporului că au fost aprobate patru convenții de plată anticipată a gazului metan necesar producerii energiei termice direct furnizorilor, pe baza estimărilor efectuate de R.A.D.E.T. și cei trei producători de energie termică în cogenerare.

Joi, 9 Februarie, 2017 - 19:27

La nivelul Primăriei Sectorului 1 s-a constituit o celulă de criză pentru combaterea răspândirii cazurilor de gripă aviară pe teritoriul acestei zone administrative. Potrivit unui buletin de analiză, emis de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală, a fost confirmată influența aviară la cinci pescăruși găsiți morți pe malul lacului Grivița, în aval de barajul Străulești.
    

Joi, 9 Februarie, 2017 - 17:49

Primăria Sectorului 6 informează proprietarii de autovehicule că începând de astăzi, 9 februarie 2017, şi până duminică, 12 februarie 2017, îşi pot lăsa din nou maşinile în parcările acoperite ale marilor centre comerciale din sector: Cora Lujerului (Bd. Iuliu Maniu nr. 19), Plaza România (Bd. Timişoara nr. 26) şi Auchan Drumul Taberei (str. Braşov nr. 25). 

Joi, 9 Februarie, 2017 - 15:55

Primarul General, Gabriela Firea, a solicitat joi, in cadrul Comandamentului de Iarna, sa se intervina, in regim de urgenta, pentru curatarea trotuarelor din Capitala si pentru degajarea tuturor strazilor laterale. In acest sens, Gabriela Firea le-a cerut firmelor de salubrizare sa-si asume un termen pana la care trotuarele vor fi practicabile.

La sedinta, alaturi de Primarul General au fost prezenti si primarii Sectoarelor 1, 2, 4 si 5 din Capitala.

Joi, 9 Februarie, 2017 - 11:18

Din dispoziţia primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu, echipele de intervenţie au acţionat fără întrerupere pe tot parcursul nopţii trecute şi în această dimineaţă pentru deszăpezirea arterelor de circulaţie din sector, în vederea asigurării fluenţei traficului rutier şi pietonal.
“Eforturile susţinute din ultimele zile au pus Sectorul 6 pe primul loc în topul deszăpezirii în Bucureşti. Şi nu o spun doar eu, ci şi cetăţenii şi taximetriştii care circulă în tot oraşul”, a spus Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

Miercuri, 8 Februarie, 2017 - 14:31

Din dispoziţia primarului Gabriel Mutu, autoritatea locală Sector 6 a intervenit noaptea trecută, 7/8 februarie 2017, pentru aplicarea de tratamente antiîngheţ pe toate străzile principale din sector. 
Intervenţiile de combatere a poleiului şi înlăturare a zăpezii depuse pe carosabil au fost demarate la orele 02:30, până în această dimineaţă fiind împrăştiate aproape 94 de tone de material antiderapant. 

Miercuri, 8 Februarie, 2017 - 10:42
Pentru orice problemă cauzată de fenomenele meteo, cetățenii pot suna la numărul de telefon gratuit 0800.800.868

Potrivit dispozițiilor Primarului General, Gabriela Firea, în București se acționează la această oră pentru degajarea zăpezii și se împrăștie material antiderapant pe toate arterele principale din Urgență 1, dar și pe străzile secundare cu un număr de 241 utilaje și 1200 operatori manuali.

De la debutul fenomenelor meteo, pe parcursul nopții au intervenit 341 operatori și 94 de utilaje după cum urmează:

Sector 1 — Romprest — 26 utilaje și 122 operatori care au împrăștiat materiale antiderapante pe străzile principale;

Marţi, 7 Februarie, 2017 - 20:38

Primăria Sectorului 3 va demara o procedură de atribuire a unui acord-cadru pe 4 ani pentru întreținerea spațiilor verzi în Parcul Pantelimon și Zona 1.

Marţi, 7 Februarie, 2017 - 13:47

Sindicatul Producătorilor Agricoli Olt va informeaza ca in decursul lunii februarie va organiza seria de simpozioane cu tema 'Fondurile Europene pe înțelesul tuturor' in localitati din judetele Olt si Valcea dupa cum urmeaza :

— Joi, 09.02.2017, in localitatea Voicesti judetul Valcea incepand cu orele 11 : 00

— Duminica ,12.02.2017, in localitatea Plesoiu judetul Olt incepand cu ora 10:00

— Duminica, 19.02.2017, in localitatea Izbiceni, judetul Olt incepand cu orele 11:00 La

Pagini

Subscribe to Politica locala