Sâmbătă, 16 Decembrie, 2017 - 13:35

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, organizează şi în acest an, în perioada sărbătorilor, evenimentul 'Poveşti de iarnă' la Plaza România (Rotondă), Bd. Timişoara nr. 26Z.

Astfel, prichindeii sunt aşteptaţi în perioada 17 - 24 decembrie 2017, să participe la ateliere de creaţie, piese de teatru, jocuri interactive, spectacole de colinde, dans şi folclor, dar - cel mai important - vor putea să-l întâlnească pe însuşi Moş Crăciun!
Intrarea la evenimentul 'Poveşti de iarnă' este gratuită. 

Programul detaliat este următorul:

Sâmbătă, 16 Decembrie, 2017 - 12:57

Primăria orașului Copșa Mică, împreună cu asociațiile și bisericile din localitate, au inițiat proiectul 'Un alt fel de Crăciun', adresat copiilor din familiile nevoiașe.

Proiectul își propune să îmbrace și să hrănească 45 de copii și se va desfășura în două etape. În prima etapă copiii vor merge la sala de sport unde vor fi angrenați în activități sportive, vor primi hrană, haine curate și echipament sportiv și vor avea acces la băile din sala de sport.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 17:29

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) cere Guvernului României trecerea a două terenuri din administrarea Ministerului Apărării în cea a Muncipalităţii, pentru lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză, potrivit unui proiect de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General a Municipiiului Bucureşti.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 10:40

Majorari de capital pentru societatile Municipalitatii care vor dezvolta proiecte in cele mai importante domenii: sanatate, protectie civila, iluminat public, consolidari, managementul traficului

Pe ordinea de zi a sedintei de consiliu din data de 19 decembrie se afla o serie proiecte prin care se propune majorarea capitalului social pentru societatile comerciale aflate in subordinea CGMB si PMB.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 19:16

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, i-a premiat astăzi, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în sala de Consiliu a instituției, pe sportivii români medaliați la Universiada de Vară 2017, ce a avut loc în localitatea Taipei (Taiwan), și pe antrenorii acestora.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 13:31

Referitor la petitia online aparuta in spatiul public prin care se solicita montarea de scuturi anti-suicid/accidente la metrou si camere de supraveghere, biroul de presa al Primariei Municipiului Bucuresti face urmatoarele precizari:

Una dintre prioritatile Municipalitatii o reprezinta siguranta cetatenilor, insa, in acest caz, PMB nu are parghiile legale pentru a se implica in montarea scurturilor de siguranta in statiile Metrorex, intrucat aceasta institutie se afla in administrarea Ministerului Transporturilor, si nu a Municipalitatii.  

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 11:33

Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 3, face încă un pas în digitalizarea activității instituției prin eliberarea on-line a certificatelor de atestare fiscală pentru persoane fizice și juridice.
Primăria Sectorului 3 este prima administrație locală de sector din București care pune la dispoziția cetățenilor acest serviciu, prin intermediul platformei http://edirect.e-guvernare.ro.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 09:09

Omul de afaceri Avraham Morgenstern, condamnat în România la 8 ani de închisoare pentru evaziune fiscală, a fost reţinut, în cursul nopţii, în Buenos Aires, Argentina, anunță Poliţia Română.

"În momentul depistării, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documentele de identitate ale unui conaţional. În prezent, se derulează procedura legala in astfel de situaţii", anunță Poliția.

Miercuri, 13 Decembrie, 2017 - 16:11

Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) Tulcea organizează în data de 15 decembrie 2017 începând cu ora 11.00 la sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Judeţean Tulcea evenimentul 'Dialogurile părţilor interesate privind strategiile de dezvoltare durabilă: lecţii, oportunităţi şi studii de caz", sub patronajul Ministerului Cercetării şi Inovării.

Luni, 11 Decembrie, 2017 - 18:18

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a prezentat luni, 11 decembrie a.c., la un an de la momentul alegerilor parlamentare, principalele puncte ale Cărții Negre a guvernării PSD-ALDE, întocmită de PNL:

Vineri, 8 Decembrie, 2017 - 15:33

Pentru o mai bună siguranță alimentară, Consiliul Județean Sibiu notifică în această perioadă producătorii din Piața Volantă Transilvania cu privire la respectarea condițiilor igienico-sanitare pentru produsele din carne de porc și comercializarea acestora doar în sectorul destinat produselor de origine animală.

Joi, 7 Decembrie, 2017 - 19:39

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, organizează și în acest an, în preajma sărbătorilor, evenimentul “Povești de iarnă”. Plaza România (Rotondă), situată pe Bd. Timişoara nr. 26Z, este locul în care copiii se pot bucura de magia Crăciunului. 
Astfel, prichindeii sunt aşteptaţi în zilele 8, 9 și 10 decembrie 2017, între orele 17:00 – 21:00, să participe la ateliere de creaţie, piese de teatru, jocuri interactive, spectacole de colinde, dans și folclor.

Joi, 7 Decembrie, 2017 - 19:16

Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale Sector 3, a încasat on-line în acest an peste zece milioane de lei, fiind campioană națională la colectarea obligațiilor fiscale prin platforma www.ghiseul.ro. Din această sumă, aproximativ 90% sunt încasări de la persoane fizice, iar restul de la persoane juridice.

Joi, 7 Decembrie, 2017 - 18:35

Ca în fiecare an, data de 6 decembrie a fost o zi de sărbătoare pentru elevi, profesori și pentru personalul administrativ al Liceului Teoretic 'Nicolae Bălcescu' din Medgidia. Anul acesta ziua școlii a fost marcată prin activități didactice, acțiuni caritabile și activități sportive.

Joi, 7 Decembrie, 2017 - 18:17

Primarul General, Gabriela Firea, a efectuat o vizita neanuntata pe santierul de pe strada Blanari, unde Primaria Municipiului Bucuresti, prin Compania Municipala Consolidari SA, executa lucrari de consolidare, reabilitare si punere in valoare a patru imobile monument istoric.

Joi, 7 Decembrie, 2017 - 08:37

În această dimineață, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pun în aplicare 21 de mandate de percheziție domiciliară în municipiul București și în județul Prahova, într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul publicității, transporturilor și comerțului cu materiale de construcții și material lemnos.

Marţi, 5 Decembrie, 2017 - 16:00

Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România organizează joi, 7 decembrie 2017, la ora 12.00, ceremonia de acordare a Premiilor Revistelor „Muzica” şi „Actualitatea muzicală” – editate de UCMR şi finanţate cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, pentru studii de muzicologie şi articole de cronică de concert şi spectacol publicate în anul 2017. 
Evenimentul se va desfășura la București, în Aula Palatului Cantacuzino, Calea Victoriei nr. 141.

     Iată laureaţii revistei „Muzica”: 
•    Corneliu Dan Georgescu
•    Octavian Nemescu

Marţi, 5 Decembrie, 2017 - 15:35

Primarul General al Capitalei,  Gabriela Firea, a convocat o ședința de îndată, astăzi, 4 decembrie, a Consiliului General al Municipiului București cu un singur punct pe ordinea de zi și anume implementarea biletului unic de călătorie SCTMB Metrorex SA — RATB.

Grupul consilierilor PNL a fost prezent la această ședință, dar nu a intrat și nu va intra în jocurile politicianiste pentru putere din PSD și s-a abținut la vot.

Duminică, 3 Decembrie, 2017 - 16:17

Începând de luni 4 decembrie 2017 și până la data de 20 decembrie 2017 se pot depune solicitările privind contractarea unui punct de vânzare în cadrul Pieței Volante Transilvania.

Duminică, 3 Decembrie, 2017 - 14:34

Pe parcursul lunilor octombrie și noiembrie, partea cuprinsă între str. Benedek Elek și str. Înfrățirii a Aleei Tineretului a fost reabilitată. Stratul de bază al asfaltului a fost turnat, iar partea menționată a fost redeschisă circulației.

Pe data de 24 noiembrie Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a predat refacerea părții a doua din Aleea Tineretului firmei de construcții pentru reabilitare. Este vorba despre partea aleei cuprinsă între str. Benedek Elek și str. Presei.

Duminică, 3 Decembrie, 2017 - 13:50

Site-ul www.sibiu.ro a găzduit primele camere web în 2006, transmițând imagini din Piața Mare. Ulterior, a fost adăugată o cameră orientată spre Piața Mică și una la Grădina Zoologică. În prezent sunt disponibile pe site șase camere, aceasta fiind printre cele mai accesate secțiuni ale site-ului.

Începând de astăzi este disponibilă o a șaptea cameră, montată pe cel mai nou sediul al Primăriei Sibiu din Piața Mică 25. Cei interesați pot vedea o perspectivă a Pieței Mici din acest punct.

Duminică, 3 Decembrie, 2017 - 12:26

"Este limpede pentru toata lumea ca scopul acestui pseudotarg este unul singur, acela de a le rapi cetatenilor romani dreptul de a protesta in Piata Victoriei", susține președintele PNL, Ludovic Orban.

Duminică, 3 Decembrie, 2017 - 11:56

DECLARATIE Primarului General, Gabriela Firea:

"Am constatat cu amaraciune faptul ca un eveniment aprobat conform legii de catre Primaria Capitalei este in imposibilitatea de a se desfasura, din cauza unor protestatari agresivi verbal si fizic, care au patruns ilegal in perimetrul delimitat si rezervat pentru organizarea Festivalului de colinde.

Sâmbătă, 2 Decembrie, 2017 - 12:20
pentru intreaga activitate academicianului Constantin Balaceanu Stolnici, actritei Maia Morgenstern, academicianului Razvan Theodorescu, sopranei Felicia Filip, tenismen-ului Ilie Nastase si medicului pediatru, prof. dr. Dan Mircea Enescu

Primarul General, Gabriela Firea: Sunt onorata sa ofer, de Ziua Nationala a Romaniei, diploma de excelenta si cheia orasului Bucuresti unor personalitati de exceptie care ne-au marcat existenta. Le multumesc in numele bucurestenilor pentru intreaga activitate pusa in slujba acestei tari

Sâmbătă, 2 Decembrie, 2017 - 12:03

Update: În urma incidentelor mai multe persoane au fost ridicate şi duse la o secţie de poliţie.

Sâmbătă, 2 Decembrie, 2017 - 11:36

Scandal în PSD după ieșirea publică a premierului împotriva Târgului de Crăciun din Piața Victoriei. Primul ministru este acuzat că sabotează Primăria Capitalei și că vrea să preia PSD. 

Primarul PSD al Capitalei, Gabriela Firea, i-a reproșat premierului PSD, Mihai Tudose, faptul că o atacă în presă.

Vineri, 1 Decembrie, 2017 - 20:35

În prag de iarnă, cel mai important eveniment din istoria României a primit atenția cuvenită și din partea generației de vârsta a treia din comunitatea Sectorului 6.

100 de seniori au sărbătorit, în incinta Clubului Seniorilor Sector 6, Marea Unire de la 1918.

Pentru cei lipsiți, o bună parte din viață, de șansa comemorării publice a acestui moment istoric, întâlnirea din Calea Plevnei nr. 234 a avut o semnificație aparte.

Vineri, 1 Decembrie, 2017 - 19:45

Iluminatul festiv din Capitală a fost aprins vineri seară, peste 3 milioane de beculețe de tip Led fiind montate cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

Anul acesta, traseul iluminatului festiv însumează peste 33 de kilometri și cuprinde 59 de locații din București.

Tema iluminatului de sărbători este axată pe figurine luminoase inspirate din tradițiile românești: ie, clop, horă, motive tradiționale românești.

Vineri, 1 Decembrie, 2017 - 17:46

De Ziua Națională le dedicăm soldaților noștri, care s-au sacrificat în teatrele de operațiuni din Irak și Afganistan, gândurile și recunoștința noastră

Vineri, 1 Decembrie, 2017 - 17:13

În contextul apropierii Sărbătorilor de Iarnă, în această seară, la ora 19:00, în Capitală, se vor aprinde instalaţiile de lumini specifice sezonului.

Subscribe to Politica locala