Joi, 29 Iunie, 2017 - 08:41

În perioada 23-25 iunie, la Centrul pentru Pregătire Continuă a Universității 'Ștefan cel Mare' din Suceava, situat în orașul Vatra Dornei, a avut loc un Stagiu de formare continuă pentru profesorii de Istorie și de Limba română din nordul Bucovinei (Ucraina), sub coordonarea domnului prof. univ. dr. Ștefan PURICI, prorector cu Imaginea universității, relații internaționale și dezvoltare europeană al USV.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 13:15

21,5 km din drumul județean (DJ) 252 din județul Galați vor fi modernizați și reabilitați prin fonduri europene, în vederea asigurării conectivității acestuia la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T). Este vorba de tronsoanele situate între localitățile Buciumeni — Nicorești — Cosmești — Movileni — Barcea, care au ca beneficiari direcți peste 14.000 de persoane.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 12:42

Primăria Sectorului 3 a luat o serie de măsuri pentru atenuarea efectelor caniculei în urma avertizării de cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru joi, 29 iunie.
Astfel, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3 pune la dispoziţia bucureştenilor patru puncte de prim-ajutor și două de hidratare. Punctele de hidratare sunt deschise în cadrul centrelor de zi „Clubul Seniorilor”- al. Râmnicu Sărat nr. 1A și „Clubul Seniorilor” din str. Codrii Neamțului nr. 4, iar punctele de prim-ajutor funcționează la:

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 10:10

În perioada 28 iunie — 02 iulie 2017 va avea loc la Osijek (Croația), reuniunea Congresului Mondial al Rutenilor, la care participă ruteni/rusnaci/rusini/lemki din America de Nord, Cehia, Croația, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Ucraina și Ungaria. Întâlnirea rutenilor de pretutindeni este un prilej de bucurie și de reafirmare a identității noastre prin limbă, cultură și tradiții comune. Din anul 1991, Congresul Mondial al Rutenilor este forul internațional care reușește să afirme energiile noastre pentru a perpetua etnia ruteană.

Marţi, 27 Iunie, 2017 - 17:29

Caravana 'GO Romania!' ajunge la Satu Mare, mai exact la Negrești -Oaș marți seara unde va avea loc primirea și expunearea autoturismelor urmând ca miercuri dimineața să aibă loc primirea oficială făcută de primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

Din partea României va participa un singur echipaj și anume George Negrea din Satu Mare președintele clubului ' Drum Bun'.

Evenimentul este organizat de Ambasada României la Varșovia, alături de Camera Bilaterală de Comerț și Industrie Polono-Română și Uniunea Națională a Patronatelor din România.

Luni, 26 Iunie, 2017 - 19:07

Pe 26 iunie, în întreaga lume sunt organizate activități cu ocazia zilei SUPPORT. DON’T PUNISH, pentru a cere crearea de politici mai bune în domeniul drogurilor, care să pună pe primul loc sănătatea publică și drepturile omului. Campania SUPPORT. DON’T PUNISH promovează reforma în domeniul politicilor legate de droguri și schimbarea legilor care îngreunează accesul la servicii de reducere a riscurilor. 

Duminică, 25 Iunie, 2017 - 17:42

În conformitate cu prevederile HG nr. 1588/ 2007 pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr. 230/ 2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea organizează marți, 27 iunie, la ora 13.00, în Sala de Consiliu, un nou examen de atestare a administratorilor de imobil, la care pot participa persoanele care au urmat un curs de calificare în domeniu și au obținut certificatul de pregătire profesională.

Duminică, 25 Iunie, 2017 - 16:03

O lună de festival, 14 zile de evenimente

40 de spectacole, 9 țări participante

300 sute de artiști vor susține reprezentații în 10 zone cheie din Capitală

Primăria Capitalei prin ARCUB organizează singurul festival internațional de teatru de stradă din București, care anul acesta devine cel mai mare eveniment de profil din țară. Între 1 și 30 iulie, a noua ediție a festivalului aduce la București sute de artiști internaționali și peste 40 de spectacole din Franța, Columbia, Italia, Germania, Olanda, Austria, Spania și România.

Sâmbătă, 24 Iunie, 2017 - 12:50

Un numar de 16 mii de elevi bucureșteni vor pleca, vara aceasta, la mare. Primăria Municipiului București, prin PROEDUS, îi trimite pe litoralul românesc și grecesc pe toți cei care s-au implicat în activităti școlare și extrașcolare, pe parcursul anului 2016-2017. Elevi din clase primare, gimnaziale, liceeni, dar și peste 2000 de profesori, se vor bucura de o săptămană gratuită în stațiunile de la malul mării, Comorova, Neptun, Costinești, Vama Veche, dar și în stațiunea Paralia Katerini, din Grecia. 

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 12:18

Un nou contract de finanțare cu fonduri europene pentru îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională a fost semnat astăzi de doamna viceprim-ministru Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene (MDRAPFE).

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 11:43

Joi 22.06.2017, un echipaj SMURD Copșa Mică s-a întâlnit la Clubul Seniorilor cu membrii Sfatului Bătrânilor și cu doamnele din Clubul Femina, cărora le-a prezentat un curs de acordare a primului ajutor. Participanții au aflat astfel tehnicile de resuscitare și cum să acorde primul ajutor în cazurile cele mai întâlnite de accidente domestice, până la sosirea ambulanței.

Joi, 22 Iunie, 2017 - 18:00

Polițiștii de frontieră sătmăreni au depistat în P.T.F. Petea un cetățean ceh care a încercat să scoată din țară 680 de coarne de cerb, fără documente legale necesare exportului.

Miercuri, 21 iunie a.c., în jurul orei 19.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, s-a prezentat pentru a ieși din țară L.K., cetățean ceh, care conducea o autoutilitară marca Fiat aparținând unei societăți comerciale din Cehia.

Joi, 22 Iunie, 2017 - 15:03

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea informează locuitorii că în zilele de 29 și 30 iunie 2017 se vor executa tratamente aviochimice de dezinsecție și larvicidare în municipiu — etapa a II-a.

Produsele utilizate sunt: K-OTHRINE PROFI EC 250, substanță activă deltametrin, VECTOBAC WG substanță activă bacillus thurigiensis israeliensis, fac parte din grupa Xn și Xi de toxicitate și sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății.

Miercuri, 21 Iunie, 2017 - 18:18

”Reprezentanții PMB vor avea întâlniri și schimburi de experiență cu specialiști în domeniul infrastructurii de transport public și managementul traficului, precum și în promovarea proiectelor de tip smart city", au convenit Primarul Municipiului București, Gabriela Firea, și ambasadorul Regatului Țărilor de Jos în România, Stella Ronner-Grubacic, în cadrul întrevederii de astăzi de la sediul Municipalității.

Marţi, 20 Iunie, 2017 - 21:19

Reprezentanții DSVSA Bistrița-Năsăud au efectuat controale oficiale pentru verificarea modului de respectare de către operatorii din sectorul alimentar a condițiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor referitoare la comercializarea alimentelor in zonele rurale.

Acțiunile desfășurate s-au materializat prin 115 controale, din care 92 magazine alimentare și 23 unități de alimentație publică.

Luni, 19 Iunie, 2017 - 16:33

Primăria Sectorului 3 a fost premiată cu distincția „Cea mai bună colectare on-line a taxelor și impozitelor”, în cadrul celei de-a XVI-a ediții a „Galei No Cash”. Evenimentul s-a desfășurat în Aula Institutului Bancar Român și a fost organizat de portalul „No Cash”, având ca partener principal Asociația de Plăți Electronice din România. În cadrul galei ce s-a desfășurat joi, 15 iunie, au fost decernate premiile industriei plăților electronice pentru activitatea din 2016, la fiecare dintre cele 16 categorii de concurs.

Duminică, 18 Iunie, 2017 - 17:00

Începând cu data de 19 iunie, Primăria municipiului Piatra-Neamț, prin societatea Consiliului Local — SC Salubritas, va demara acțiunile de dezinsecție — deratizare pe raza municipiului Piatra Neamț, pe spațiile domeniului public și privat al municipalității (spații verzi, zone recreaționale), căminele și canalele aferente rețelelor tehnico-edilitare. Lucrările de dezinsecție și deratizare se vor desfășura pe parcursul nopții, pentru a reduce disconfortul populației și se vor finaliza în data de 03.07.2017.

Sâmbătă, 17 Iunie, 2017 - 17:29

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut sâmbătă, 17 iunie a.c., la Sibiu, o alocuțiune în cadrul ceremoniei de decorare a domnilor Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului 'Radu Stanca' din Sibiu, și Charles Muller, directorul general al Teatrului Municipal din Esch-sur-Alzette, Marele Ducat de Luxemburg.

Vă prezentăm în continuare textul alocuțiunii:

'Domnule Prim — ministru Bettel,

Doamnă Primar Fodor,

Doamnă Președinte al Consiliului Județean,

Domnilor ambasadori,

Doamnelor și domnilor,

Sâmbătă, 17 Iunie, 2017 - 13:53

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș, județul Bihor, au descoperit 32 de cetățeni irakieni, solicitanți de azil în România, ascunși în interiorul unui automarfar, care transporta mobilă.

Sâmbătă, 17 Iunie, 2017 - 11:00

Sibiul aniversează în data de 17 iunie cei 10 ani care au trecut de când a purtat titlul de Capitală Culturală Europeană, împreună cu Luxemburgul. Primăria Sibiu va fi gazda manifestărilor care vor fi onorate de prezența Excelenței Sale, Klaus Iohannis, președintele României și a Excelenței Sale, Xavier Bettel, prim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg.

Vineri, 16 Iunie, 2017 - 20:37

Biroul Județean Permanent al Partidului Social Democrat Sibiu, compus din toți primarii și parlamentarii PSD Sibiu, întrunit vineri, a votat în unanimitate susținerea moțiunii de cenzură care va fi depusă luni împotriva Guvernului Sorin Grindeanu.

Astfel, cei patru parlamentari de Sibiu ai PSD, doi senatori și doi deputați, au fost mandatați de către Biroul Județean Permanent să voteze pentru moțiunea de cenzură.

Joi, 15 Iunie, 2017 - 13:06
dar are un mare minus- diferențele de viziune existente în interiorul majorității companiilor între principalele departamente

Business Days (BD) revine la Cluj-Napoca, pentru a 27-a ediție, peste 3 săptămâni, pe 5-6 iulie, la Liberty Technology Center și Impact Hub. În premieră pentru evenimentele Business Days, la ediția de la Cluj va fi organizată expoziția ”Produs în Transilvania”, ce își asumă misiunea de a promova gusturile gastronomiei din Ardeal, oferind totodată o serie de programe culturale speciale. Aceasta va reuni produse 100% naturale, din ingrediente locale, aduse la Cluj-Napoca de micii producători. 

Joi, 15 Iunie, 2017 - 12:13

Primăria Sectorului 6, prin Serviciul Control Activităţi Publice Gospodăreşti şi Sanitar Veterinar, Fitosanitar, informează cetăţenii că Centrul de Protecţie a Plantelor din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti efectuează tratamente pentru combaterea dăunătorilor vegetali (acarieni, afide, tripşi, mană, făinare, viespi, omizi, păduche buhă) pe raza sectorului începând de luni, 19 iunie şi până pe 30 iunie 2017. 

Sunt vizate parcurile şi aliniamentele stradale, acolo unde se află vegetaţie abundentă şi arbori afectaţi de aceşti dăunători.

Miercuri, 14 Iunie, 2017 - 18:25

Noi, semnatarii, facem un apel public către Primarul General și către membrii Consiliului General al Capitalei să înceteze abuzurile și să redeschidă Primăria către cetățenii Bucureștiului, respectând Legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică. Solicităm deschiderea sălii Consiliului General, punerea proiectelor de acte normative în dezbatere publică anterior votului, precum și respectarea dreptului cetățenilor de a se adresa plenului Consiliului General.

Miercuri, 14 Iunie, 2017 - 15:49

Scrimerii și poloiștii din Capitală vor avea la dispoziție o infrastructură sportivă de ultimă generație, demnă de mari campioni. Primăria Sectorului 1 a încheiat astăzi protocoale de colaborare cu Federația Română de Polo pe Apă și cu Federația Română de Scrimă pentru modernizarea bazelor sportive din această zonă administrativă. 

Miercuri, 14 Iunie, 2017 - 12:35

Floreasca Civică este o inițiativă civică a locuitorilor din Floreasca, a cărei activitate a început de la un singur om în 1999, şi a continuat de-a lungul anilor atrăgând noi membri, cu misiunea de a informa cartierul despre deciziile și măsurile instituţiilor publice locale ce privesc zona și de a crește calitatea vieții prin protejarea și conservarea spațiului verde (parcuri și zonele verzi dintre blocuri) și a calității aerului.

Marţi, 13 Iunie, 2017 - 18:36

Primarul General, Gabriela Firea, a transmis o scrisoare ministrului Transporturilor, Razvan Cuc, in care solicita urgentarea emiterii avizelor necesare pentru ca PMB sa poata construi cat mai rapid, in vecintatea podului care apartine in prezent CFR, un pod pietonal care sa traverseaze lacul Herastrau si care sa fie sigur pentru pietoni si biciclisti.

Marţi, 13 Iunie, 2017 - 18:26

Direcția Generală Impozite și Taxe Locale Sector 3, cu sprijinul Băncii Transilvania, a desemnat cei zece câștigători ai campaniei de promovare a plății taxelor și impozitelor locale pe ghiseul.ro.

Câștigătorii celor zece carduri a câte 500 de lei acordate în luna mai la sfârșitul campaniei sunt: Anca Mihaela Leu, Marius-Cristian Negrea, Laura-Elena Vrabie, Aurica Ghimpău, Cristian Toma, Vlad-Dandu Hristea, Stelian-Silviu Ungureanu, Veaceslav Bantiuc, Mihai Tudor și Marius-Codruț Bucur.

Marţi, 13 Iunie, 2017 - 13:29

Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, caută 10 copii cu vârste cuprinse între 5-10 ani care, în perioada 19-30 iunie 2017, între orele 08.30-15.30, vor să participe la activităţi recreative şi la ateliere de creaţie, într-un program de educaţie non-formală.

Marţi, 13 Iunie, 2017 - 13:24

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus că nu ar accepta funcția de premier dacă şeful PSD Liviu Dragnea i-ar propune acest lucru.

Subscribe to Politica locala