Marţi, 20 Martie, 2018 - 12:35

Şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a început marţi, la Palatul Cotroceni, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 11:22

După aproape cinci ani de luptă cu Agenția Națională de Integritate în instanțele de judecată, am câștigat. Timp de cinci ani nu am fost un om integru. Pentru că nu a vrut ANI. Acum sunt un om integru printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă dată de o instanță de judecată. Din această perspectivă, calvarul pentru mine s-a sfârșit. Dar începe calvarul pentru ANI. Fiindcă îi cer despăgubiri substanțiale. Pe care sper din tot sufletul să le plătească cei vinovați. Nu dumneavoastră sunteți vinovați. Ci ei.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 00:00

[PSD, Vicepreşedinţi]

Luni, 19 Martie, 2018 - 17:21

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a povestit luni că a participat la o întâlnire cu fostul preşedinte al UNPR Gabriel Oprea, care i-a recomandat să îl susţină pe Liviu Dragnea pentru funcţia de preşedinte interimar al social-democraţilor, după ce Victor Ponta îşi dăduse demisia din această funcţie.

Luni, 19 Martie, 2018 - 16:08

Liberalii vor depune la Senat o moţiune simplă împotriva ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a anunţat luni preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Luni, 19 Martie, 2018 - 14:41

Se vehiculeză faptul că, în numai două zile, pot fi desecretizate faimoasele protocoale. Să vedem dacă este așa.

1). În total sunt 65 de protocoale secrete, pe care SRI le-a încheiat cu alte instituții.

Luni, 19 Martie, 2018 - 13:38

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 19 martie a.c., următoarele decrete:

- Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol;

- Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 84 alin. (1) şi (4) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011;

- Decret privind acordarea Drapelului de luptă Centrului de exploatare, mentenanţă şi dezvoltare puncte de comandă strategice "General Anton Berindei".
 

Luni, 19 Martie, 2018 - 13:36

Ca urmare a faptului că, pe teritoriul Ungariei, traficul pentru vehiculele de transport marfă a fost restricţionat în perioada sfârşitului de săptămână, dar şi restricţiile de trafic care au fost în cursul săptămânii trecute pe teritoriul statului vecin, în prezent se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă în punctele de trecere a frontierei pe sensul de ieşire din ţară, la graniţa cu Ungaria.

Luni, 19 Martie, 2018 - 11:55

Presa din întreaga lume titrează că, obținând o nouă victorie la prezidențiale, Putin devine al doilea, după Stalin, cel mai longeviv conducător al Rusiei moderne. Și, firește, se fac fel de fel de calcule privind viitorul Federației Ruse, dar și legat de consecințele în plan geopolitic ale viitoarei etape din cariera lui Vladimir Putin. Ce e corect și ce e greșit legat de aceste prognoze?

Luni, 19 Martie, 2018 - 09:49

În a doua jumătate a acestui an, ANAF va trimite decizii de impunere către toţi contribuabilii care au strâns datorii în ultimii ani, cel mai probabil din 2013 până în prezent. Totodată, autorităţile vor pregăti şi un mecanism de stimulare a plăţii în cursul lui 2018.

Astfel, în a doua jumătate a anului, Fiscul va trimite contribuabililor, pentru ultima dată, decizii de impunere, documente care vor centraliza deciziile de impunere restante din ultimii ani, a anunţat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

Luni, 19 Martie, 2018 - 09:42

"Românii au cheltuit prea mult anul trecut, cu speranţa că le vor creşte substanţial veniturile, dar rezultatul a fost doar o creştere economică bazată pe consum, care a sfârşit într-o rată a inflaţiei prea mare. Dovadă stă puterea de cumpărare din luna ianuarie, cea mică din ultimii ani. Iar până în decembrie există riscul ca inflaţia să explodeze la 12%", a avertizat deputatul liberal Florin Cîţu.

Luni, 19 Martie, 2018 - 09:17

În România, societatea civilă nu este pe deplin înţeleasă. Potrivit datelor din 2016 din partea INSCOP, încrederea publicului față de organizaţiile societăţii civile a crescut ușor în prima jumătate a anului, 32,6% dintre respondenți declarând că au “multă” sau „foarte multă încredere” în OSC în martie 2016, față de 30,2% la sfârșitul anului 2015. Cu toate acestea, nivelul de încredere în OSC este încă destul de scăzut în comparație cu alte instituții sociale și private incluse în analiză, cum ar fi universitățile, mass-media și bisericile.

Luni, 19 Martie, 2018 - 00:00

[-Vreţi să mai fiu ciobanul vostru!]

Luni, 19 Martie, 2018 - 00:00
Care erau subiectele zilei în urmă cu un sfert de secol, în 1993?

De la o zi la alta
Un document de o excepţională însemnătate: raportul final NED (National Endowment for Democracy) pe 1990-1992

  • Situaţia politică din România
  • Sindicatele
  • Educaţia civică
  • Opoziţia politică
  • Concluzii
  • Post scriptum: După alegeri
     
Duminică, 18 Martie, 2018 - 13:55

În 2012, când Traian Băsescu a fost demis nu numai de Parlamentul României (adică de politicieni pretins corupţi şi incompetenţi în masă), ci şi de toţi românii prin vot liber exprimat şi a fost repus în funcţie de un anume Philip Gordon, emisarul lui Hillary Clinton, şefa Departamentul de Stat al SUA în acel moment, şi de Angela Merkel, cancelarul Germaniei, România a pierdut enorm. A pierdut cel puţin trei instituţii esenţiale pentru suveranitatea şi independenţa ei.

Sâmbătă, 17 Martie, 2018 - 14:00

CSM a motivat pe 50 de pagini un aviz pronunțat în 30 de minute  /  Audierea lui Coldea: opt ore de nimic  /  Adoptarea declarației unice: final de bulibășeală fiscală?  /  NATO ne laudă că cheltuim cu spor  /  Interviul lui Ghiță - pocnitoarea săptămânii

Vineri, 16 Martie, 2018 - 20:01

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Ucraina că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, în perioada 16 - 19 martie 2018, în vestul şi centrul ţării, dar şi în regiunea Transcarpatia, sunt prognozate ploi, căderi de zăpadă însemnate cantitativ şi viscol, precum şi vânt puternic de 7-22 m/s (cu maxime de până la 30 m/s în zonele înalte).

Vineri, 16 Martie, 2018 - 18:56

Vineri, Fondul European de Investiții (FEI)a publicat Apelul de expresii de interes pentru selectarea intermediarilor financiari care vor oferi finanțare fermierilor din România în cadrul instrumentului financiar de creditare cu partajarea riscului prevăzut în Programul National de Dezvoltare Rurală. Publicarea Apelului a fost făcută ca urmare a semnării Acordului de finanțare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, la sfârșitul lunii noiembrie 2017.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 15:14

Curg informațiile referitoare la listele negre. Inițial, s-a știut că ele sunt făcute de procurorii DNA. De procurorii din republica procurorilor. Ulterior, s-a aflat că listele negre cu politicieni care urmau să fie executați se făceau de către tandemul Maior-Coldea. De la SRI. Azi aflăm că cel puțin o parte din listele negre erau făcute la PSD. Și oare ce vom afla mâine?

Vineri, 16 Martie, 2018 - 14:23

Faptul că acum se discută legi fără un studiu de impact este un lucru care trebuie să ne dea de gândit, a avertizat, vineri, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 12:37

Curg informațiile referitoare la listele negre. Inițial, s-a știut că ele sunt făcute de procurorii DNA. De procurorii din republica procurorilor. Ulterior, s-a aflat că listele negre cu politicieni care urmau să fie executați se făceau de către tandemul Maior-Coldea. De la SRI. Azi aflăm că cel puțin o parte din listele negre erau făcute la PSD. Și oare ce vom afla mâine?

Vineri, 16 Martie, 2018 - 00:00

[-Ai grijă Codruţo, că Toader ăsta e cam...]
 

Joi, 15 Martie, 2018 - 17:06

Așteaptă să vadă o țară întreagă fotografia din telefonul lui Sebastian Ghiță. De fapt, o reuniune a unor tovarăși de petrecere, petrecută în urmă cu mai mulți ani. Are această imagine vreo semnificație? În mod straniu, răspunsul este pozitiv. Respectiva reuniune de familie are o greutate uriașă. Dar este singura fotografie? În mod cert, nu. Și în niciun caz în plan simbolic. Există și o altă fotografie, pe care nu o vom regăsi în niciun mobil. Fotografia reală de familie. Să ne referim la cele două ipostaze.

Joi, 15 Martie, 2018 - 13:06

Guvernul va adopta printr-o ordonanţă de urgenţă măsuri pentru evitarea dezangajării fondurilor europene, a spus premierul Viorica Dăncilă.

Joi, 15 Martie, 2018 - 11:43

Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, a solicitat, ca urmare a evaluării din prima lună de mandat, aprobarea unei misiuni a Corpului de Control al Prim-ministrului cu privire la verificarea activităţii Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale în mai multe domenii, în special privind subiecte referitoare la:

Cuminţenia Pământului; 
Monumentul Marii Uniri de la 1918 din Arad; 
Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia; 
precum şi activităţi desfăşurate în cadrul Secretariatului General al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Joi, 15 Martie, 2018 - 09:50

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni este un prilej de a sărbători comunitatea maghiară din România și relațiile reciproce de bună conviețuire pe care le-am dezvoltat, în ultimele decenii, pe teritoriul țării noastre. 

De aceea, adresez concetățenilor maghiari un salut cordial și îi felicit la împlinirea a 170 de ani de la momentul istoric în care revoluționarii maghiari s-au alăturat mișcărilor europene de eliberare națională. 

Joi, 15 Martie, 2018 - 00:00

[Trump & Co, RO 2%]

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 12:13

1. Partidul Social Democrat - Valoare subvenţie rezultată în urma aplicării algoritmului de calcul prevăzut la art. 24 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 10/2016 - 7.668.552,03 lei
Valoare subvenţie virată de AEP în contul fiecărui partid politic, în prima decadă a lunii martie 2018 - 7.668.552,03 lei

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 11:05

Liviu Dragnea a făcut ieri afirmații halucinante vizând implicarea tandemului Maior-Coldea în formarea primului Guvernul USL în 2012, după ce împotriva lui Mihai Răzvan Ungureanu a fost introdusă o moțiune de cenzură, care a fost adoptată. Informațiile sale ne arată că Victor Ponta lucra mână în mână cu șefii SRI, care la rândul lor hotărau nu numai cine să facă și cine să nu facă parte din Guvern, ci și cine să conducă și cine să nu conducă PSD, cel mai mare partid politic din România.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 10:15

Comisia Europeană a lansat marţi, 13 Martie, o nouă iniţiativă, pentru a asigura o mobilitate echitabilă pentru europeni. Autoritatea Europeană a Muncii îşi propune să susţină cetăţenii, întreprinderile şi administraţiile naţionale să profite din plin de oportunităţile oferite de dreptul la liberă circulaţie şi să asigure mobilitatea forţei de muncă, numărul cetăţenilor mobili ajungând la 17 milioane în 2017. Fiind o agenţie nou creată, sunt convins că şi România va putea avea o ofertă pentru sediul principal al acesteia, cu şanse mari de realizare.

Subscribe to Politica nationala