Duminică, 22 Octombrie, 2017 - 12:22

În Cehia, alegerile au fost câștigate spectaculos de un personaj, Andrej Babis, căruia i s-au lipit mai multe etichete. Cum ar fi cea de ”penal”. Sau de ”extremist de dreapta”. Va forma cu toate astea unul dintre guvernele care fac parte din hora Uniunii Europene. În Italia, inițiatorii referendumurilor care au loc astăzi, în Lombardia și Veneto, sunt și ei etichetați drept extremiști. Ca să nu mai vorbim de liderii mișcării de independență a Cataloniei. Aceste etichete sunt menite să discrediteze și să zdrobească. Dar efecul este cel scontat ?

Duminică, 22 Octombrie, 2017 - 12:08

Premierul Mihai Tudose îşi doreşte ca anul viitor România să nu mai fie nevoită să importe jumătate din stocurile de cărbune pentru iarnă, aşa cum s-a întâmplat anul acesta. 

Duminică, 22 Octombrie, 2017 - 00:00
Recunoaşteţi personajele

1  2  3  4  5  6

Vinnetou

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 12:26

Şeful ANCOM, Adrian Diță, numit de Guvernarea PSD-ALDE, a anunțat că demisionează din funcție

Cu privire la schimbarea conducerii ANCOM la doar cinci luni de la numire, amintim că, recent, Liviu Dragnea, președintele PSD, spunea că este de acord cu această situație. "Răspunsul este da", afirmase președintele PSD, întrebat dacă este de acord cu schimbarea președintelui ANCOM la doar cinci luni de la numirea în funcție.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 18:20

Fostul premier Adrian Năstase vine, vineri, cu detalii despre felul în care a fost creat "statul paralel".

Năstase publică pe blogul său, sub titlul "Omul și sistemul", o fabulă ale cărei principale personaje sunt Traian Băsescu și George Soros.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 18:18

Ministerul Educației Naționale (MEN), în parteneriat cu UNICEF în România, a organizat în perioada 19 - 20 octombrie 2017, la București, Atelierul Tehnic Regional privind Evaluările și Examinările în Regiunea Europa și Asia Centrală. La eveniment au participat experți din Albania, Macedonia, Moldova și Serbia alături de reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor neguvernamentale din domeniul educației din România și ai Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 18:01

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a participat vineri, 20 octombrie, la ceremonia de schimbare a comenzii la Comandamentul NATO al Forțelor Întrunite de la Napoli (JFCNP), Italia.

În cadrul ceremoniei, amiralul Michelle Howard a predat comanda amiralului James Foggo III.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 17:47

Premierul Mihai Tudose a declarat vineri, la Deva, că sistemul de sănătate este "un pic" bolnav şi trebuie însănătoşit, fiind neadaptat la calitatea personalului medical care lucrează în el. 

El a arătat că zilele trecute a avut discuţii cu sindicatele din Federaţia Sanitas, apreciind că primele lucruri care ar trebuie rezolvate ţin de sistemul medical. 

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 17:43

Senatorul USR, Mihai Goţiu, filmat de foarte multe ori dormind în plenul Parlamentului, a descoperit de fapt că e bolnav.

"Faptul că am dormit în plen este o problemă și m-am autosancționat. Pe de altă parte, trebuie să mulțumesc jurnaliștilor care m-au filmat și care au pus presiune și m-am dus în cele din urmă la la doctor, și astfel am descoperit că este vorba despre o boală, apnee de somn", a declarat Goțiu, potrivit Libertatea.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 17:25

Președintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, a solicitat, vineri, demiterea ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, ca urmare a declarațiilor acestuia referitoare la taxa de solidaritate de 2%.

"Solicit public demiterea ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, în contextul declarațiilor privind taxa de solidaritate de 2% care ar fi prevăzută într-o directivă europeană", a anunțat Buda, printr-un comunicat de presă.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 17:07

Fostul lider al partidului Noua Republică, Mihail Neamțu,  s-a alăturat campaniei #metoo și a făcut dezvăluiri despre cum a fost hărțuit sexual pe vremea când era student la Kings College London, 

În august 2005, pe când avea 23 de ani, a fost invitat la masă de un preot anglican, Hugh Wybrew.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 17:02

        Cu prilejul vizitei la Cracovia, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a participat, în data de 20 octombrie, la ceremonia de depunere a unei coroane de flori la monumentul dedicat eroilor care odihnesc în Cimitirul militar al prizonierilor de război de la Łambinowice, unde sunt înhumaţi  şi militari români. Este necropola în care se află cei mai mulți dintre militarii români care și-au pierdut viața pe teritoriul Poloniei, 2.602 eroi români căzuţi în prima conflagraţie mondială.
       

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 16:56

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, vineri, 20 octombrie, la dezbaterea cu tema „Dezvoltarea regională și reforma politicii de coeziune post-2020“, organizată de Centrul de Studii Europene al Facultății de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, în parteneriat cu Institutul European din România, instituție aflată în coordonarea Ministerului Afacerilor Externe.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 16:53

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, vineri, la conferinţa privind protecţia drepturilor deţinuţilor şi condiţiile de detenţie din România, că se are în vedere adoptarea unei măsuri de supraveghere cu brăţara electronică, un mod prin care "deţinutul este aproape de familia lui”, după modelul adoptat în Georgia.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 16:46

Niciodată nu i s-a condiţionat cuiva numirea într-o funcţie de plata unei sume de bani, a declarat, vineri, la Tribunalul Bucureşti, fostul lider al PDL Emil Boc,  audiat în dosarul finanţării ilegale a campaniei electorale a PDL, în care Vasile Blaga este acuzat că ar fi primit prin interpuşi 700.000 de euro de la fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan

Emil Boc le-a relatat magistraţilor care era procedura de numire în funcţii, inclusiv pentru miniştri.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 16:32

În data de 19 octombrie 2017, a avut loc la Bruxelles, Belgia, întâlnirea Adrianei Doina Pană, ministrul apelor şi pădurilor cu  Karmenu Vella, comisar european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit. Întâlnirea se înscrie pe lista acţiunilor întreprinse în vederea îmbunătăţirii dialogului direct și transparent al demnitarilor români cu reprezentanţii Comisiei Europene, la cel mai înalt nivel.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 15:15

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, vineri, după summitul de la Consiliul European de la Bruxelles, că negocierile privind Brexit au fost intense, s-au înregistrat progrese, însă nu se poate trece la următorul pas. 

”Inițial, am lucrat în ideea că vom găsi astăzi o situație care ne permite să facem următorul pas. Negocierile au fost intense, s-au făcut progrese, dar nu suficiente pentru a trece la faza următoare în relația cu Marea Britanie. Acest lucru nu trebuie să creeze un pesimism, se va negocia în continuare”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 14:53

Salariile "nu vor scădea sub nicio forma" în urma transferului contribuțiilor de la angajator la angajat, începand din ianuarie 2018, au precizat, vineri, într-o conferinta de presă susținută la Deva, premierul Mihai Tudose și vicepremierul Marcel Ciolacu. 
 Tudose a subliniat că după ce transferul intră în vigoare, totalul contribuțiilor va fi de 35%, față de 39% în prezent.

Vicepremierul Ciolacu a suținut că din ianuarie 2018 "vor fi taxe mai mici". Mihai Tudose a adăugat imediat, apoi, că nu numai că taxele vor fi mai puține, dar vor fi și mai mici.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 14:02

Iată o reacție halucinantă a unui gardian. A șefului Sindicatului Gardienilor de la Penitenciarul Târgșor. Unde există 600 de deținute. Un penitenciar absolut infernal. Mai rău decât toate celelalte. Domnul Adrian Grigoroiu, staroste printre gardieni, protestează energic împotriva Legii recursului compensatoriu. Pentru a înțelege psihologia bolnavă a unor specimene de acest fel, voi intra în detalii.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 13:44

Excelenţa Sa doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franţei în România, va vizita în perioada  22-23 octombrie 2017 orașele Arad și Timișoara, unde va participa la deschiderea Festivalului „Amifran”, inclus în proiectul „Le Grand Tour de la Francophonie 2017”, și va susține în fața studenților o conferință cu titlul „Europe, culture et politique”.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 11:55

Vizită inopinată a premierului, vineri dimineață, la șantierul uneia dintre cele mai așteptate autostrăzi.

Mihai Tudose a vrut să afle cum stau lucrurile în punctele de lucru ale autostrăzii Deva-Orăștie.

 

Premierul împreună cu delegația care îl însoțește s-au oprit în zona localității Șoimuș.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 00:00

[Teză doctorat]

Joi, 19 Octombrie, 2017 - 20:31

Întreruperi planificate pentru revizii, reparații și modernizări în rețeaua de distribuţie a E-Distribuţie Muntenia  20-26 Octombrie 2017:

Vineri, 20.10.2017

În Bucureşti

Între orele 07:00 – 15:00 în următoarele zone:
•    Str. Alexandru Constantinescu (numere fara sot intre 5 -17)

Între orele 08:00 – 16:00 în următoarele zone:
•    Str. Sipotul Fantanilor 1, 3, 5, 7 si Strada Ion Brezoianu 57A

Între orele 09:00 – 13:00 în următoarele zone:
•    sos Salaj nr. fara sot intre Calea Ferentari si str.Sergent Turturica

Joi, 19 Octombrie, 2017 - 19:20

Prim-ministrul Mihai Tudose a trecut astăzi în revistă, cu reprezentanții Băncii Europene de Investiții (BEI), în cadrul unei întrevederi la Palatul Victoria, domeniile prioritare din perspectiva expertizei și a finanțărilor pe care instituția financiară a Uniunii Europene le poate acorda în continuare României.

Joi, 19 Octombrie, 2017 - 19:11

            Ziua Armatei României va fi sărbătorită anul acesta printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane de pe teritoriul național, ţările în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militari români.

          În Bucureşti, activităţile vor avea loc după următorul program:

- 21 octombrie, între orele 12.00-19.00, AFI Cotroceni – „Armata României la Mall” – expoziție de tehnică și echipament militar, concert al Muzicilor militare și standuri de promovare a cariei militare;

Joi, 19 Octombrie, 2017 - 19:09

Conducerea interimară a Companiei Naţionale Poşta Română a decis crearea unui grup de lucru, format din angajaţi ai instituţiei din toată ţara, care va stabili liniile directoare pentru înfiinţarea centrelor regionale de profit. Reorganizarea instituţiei este una dintre măsurile principale ale Planului Strategic de consolidare a companiei, aprobat de Guvern, la sfârşitul lunii septembrie. 

Joi, 19 Octombrie, 2017 - 18:18

Grundig, producător global de aparate electrocasnice şi electronice, își reconfirmă angajamentul în combaterea crizei globale a risipei de alimente, prin lansarea inițiativei „Respect food”, marcată de filmul manifesto „I am Food”, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentelor. 

Joi, 19 Octombrie, 2017 - 17:02

Fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, a vorbit în faţa comisiei despre întâlnirile la care participau oameni din Serviciu, Justiţie şi mediul politic şi cum se punea la cale anchetarea baronilor PSD.

Joi, 19 Octombrie, 2017 - 16:19

 Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției, a propus, joi, modificarea Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor.

Joi, 19 Octombrie, 2017 - 16:17

AMOS News redă discursul Ambasadorului Hans Klemm în deschiderea Forumului Trade Winds 2017:
 

Subscribe to Politica nationala