Miercuri, 1 Martie, 2017 - 18:32

În ultimul an, Federația Tinerilor din Constanța a întreprins diferite demersuri pentru buna funcționare a viitorului centru de tineret. Printre aceste demersuri se numără: discuții cu reprezentanții Consiliului Județean și cu ceilalți consilieri județeni, solicitarea sprijinului din partea Ministerului Tineretului și Sportului, formularea de propuneri pentru cadrul instituțional al viitorului centru. După toate aceste demersuri, nici până în prezent Consiliul Județean Constanța nu a adoptat cadrul instituțional privind organizarea și funcționarea acestui centru.

Miercuri, 1 Martie, 2017 - 17:51

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a explicat cum vor fi schimbate salariile românilor în următorii ani.

"Trebuie marite salariile. Fortam marirea prin legea salarizarii. Am avut o situatie ciudata cand sindicatele au cerut sa pornim salarizarea in sectorul bugetar de la 1.750 de lei, ci de la 1.450 de lei. A fost socant. (...) Am facut facilitati mediului de afaceri cu 32 de miliarde de lei in ultimii doi ani de zile. Cu atat vrem sa crestem si salarizarea bugetarilor", a declarat Lia Olguta Vasilescu, intr-un interviu la DCNews.

Miercuri, 1 Martie, 2017 - 17:09

   Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Parlament, că nu are nicio afacere şi nu deţine nicio proprietate în Brazilia. Liderul PSD a precizat că dacă cineva îi descoperă vreo locuinţă acolo, el „promite” că o va dona.

Întrebat de reporteri dacă are afaceri în Brazilia, liderul PSD a răspuns că nu deţine nicio proprietate acolo şi nici nu are afaceri peste ocean. 

Miercuri, 1 Martie, 2017 - 17:01

Miercuri, 1 martie, ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a avut o întrevedere cu ambasadorul Canadei în România, Kevin Hamilton, la solicitarea acestuia. În cadrul acestei prime întrevederi, cei doi oficiali au abordat teme de actualitate privind evoluţiile din mediul de securitate regional şi internaţional, precum şi direcţiile de intensificare a cooperării bilaterale în domeniul apărării, în plan bilateral şi în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Miercuri, 1 Martie, 2017 - 16:56

Conform datelor publicate de către Oficiul Național al Registrului Comerțului, în luna ianuarie 2017 s-a înregistrat cel mai mic număr de înmatriculări de persoane fizice și juridice (5475), comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016 (8288). 
Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, în luna ianuarie 2017, numărul înregistrărilor de persoane fizice și juridice a scăzut cu 33,94%, în top 3 aflându-se următoarele județe:
-    Vrancea (-56,19%),
-    Caraș-Severin (-47,67%),
-    Ialomița (-46,46%). 

Miercuri, 1 Martie, 2017 - 15:39

Banca Mondială, în parteneriat cu Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), lansează raportul Băncii Mondiale “Reaping Digital Dividends: Leveraging the Internet for Development in Europe and Central Asia” (“Răspândirea dividendelor digitale: Maximizarea utilizării Internetului în promovarea agendei de dezvoltare în Europa şi Asia Centrală”).

Evenimentul va avea loc pe 7 martie 2017, în intervalul 09:30-12:30, la sediul SNSPA din Bd. Expoziției nr. 30A, Sector 1, Parter, București.

Miercuri, 1 Martie, 2017 - 13:41

„Este inacceptabil ca proiectul de lege privind începerea procedurii de desființare a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) să treacă în mod tacit de la o Cameră la alta. În mandatul trecut, UDMR a solicitat în mod repetat eliminarea metodei de adoptare tacită, însă pentru aceasta este necesară amendarea Constituției. Trebuie să găsim o soluție pentru renunțarea la acest tip de legiferare”, a declarat deputatul UDMR, Csoma Botond, după ce inițiativa legislativă a deputatului renumit naționalist, Bogdan Diaconu, a trecut în mod tacit, de la Camera Deputaților la Senat.

Miercuri, 1 Martie, 2017 - 12:49

Audierea și avizarea de către Comisiile reunite pentru politică externă ale Senatului și Camerei Deputaților a candidaților propuși pentru calitatea de ambasadori ai României în străinătate

Marți, 28 februarie 2017, Comisiile pentru politică externă ale Parlamentului României au audiat și avizat favorabil candidații propuși pentru funcția de ambasadori ai României.

Miercuri, 1 Martie, 2017 - 11:50

Şefii grupurilor parlamentare au anunțat nominalizările pentru Comisia de control parlamentar asupra Serviciului Român de Informații:

Weber Mihai, deputat PSD, care este propus și pentru funcția de președinte.

Șerban Nicolae, senator PSD.

Prișcă Răzvan Sorin, deputat PNL.

Nicoale Fălcoi, senator USR

Marius Surgent, deputat ALDE

Cei propuşi vor fi votați de plenul reunit prin vot secret cu buletine de vot, iar ulterior vor depune jurământul în fața Parlamentului.
 

Miercuri, 1 Martie, 2017 - 10:10

În perioada 2-4 martie 2017, va avea loc primul Congres de Aromaterapie din România, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie 'Iuliu Hațieganu' Cluj-Napoca, Aula 'Iuliu Hațieganu', str. Gheorghe Marinescu nr. 23.

Congresul este organizat de către Universitatea de Medicină și Farmacie 'Iuliu Hațieganu' Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Academia Oamenilor de Știință din România — filiala Cluj, împreună cu Școala de Aromaterapie 'Aromaarmony' București.

Miercuri, 1 Martie, 2017 - 00:00

[B-13, Guvern, DNA, Cap de linie]

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 18:47

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a hotărât denunțarea tuturor protocoalelor cu alte instituții, inclusiv din domeniul Justiției, a anunțat, marți, președintele Comisiei parlamentare de control al activității SRI, Adrian Țuțuianu.

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 17:17

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, 28 februarie, prin vot final, următoarele acte normative:
1. Proiectul de Hotărâre privind vacantarea unui loc de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor (PH CD 13/2017) – 263 voturi pentru.
2. Proiectul de Hotărâre privind eliberarea din funcție a unui secretar general adjunct al Camerei Deputaților, ca urmare a cererii de demisie (PHCD 14/2017) – 272 voturi pentru.

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 16:03

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, 28 februarie 2017, cu sprijinul Grupului parlamentar al PSD, Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 289/2002 privind perdelele forestiere de protecţie. Conform actului normativ, perdelele forestiere de protecţie constituie bun de interes strategic naţional şi local, acestea reprezentând o necesitate pentru geo-sistemul mediului înconjurător românesc.

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 14:45

Avocatul Gheorghe Piperea a comentat avalanșa de texte derogatorii la adresa bătrânilor și pensionarilor, care au apărut în ultima vreme pe rețelele de socializare, dar nu numai, în urma scandalului dintre ANAF și Antena 3.
"Pe Facebook circula intens texte ale asa-zisilor tineri frumosi si inteligenti care se revolta ca "batrinii" ies in strada pentru diverse cauze. 

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 13:55

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu o delegație a Fondului Proprietatea, condusă de Grzegorz Konieczny, CEO al FTIML Bucureşti (Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucureşti) și manager de portofoliu al Fondului Proprietatea.

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 12:18

Luni, 27 februarie a.c., în prezenţa domnului Ernest J. HEROLD, Secretar General Adjunct pentru Investiţii în Apărare al NATO, precum şi a doamnei Carmen Daniela DAN, ministrul Afacerilor Interne, a avut loc deschiderea lucrărilor celui de-al doilea atelier internațional din cadrul proiectului „Capabilităţile poliţiei de stabilitate NATO în contextul provocărilor de securitate emergente”.

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 11:51

În cadrul unei ceremonii speciale, care va avea loc în 1 martie, la sediul Institutului Cultural Român din Londra, E.S. dl Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, va înmâna dlui Kasper Holten, vizionarul director pentru operă al Operei Regale Covent Garden din Londra, Ordinul „Serviciul Credincios” în grad de Comandor, acordat de Președintele României pentru merite deosebite în promovarea mondială a muzicii enesciene, în special a capodoperei „Oedip”, montată la Londra în anul 2016 cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 11:35

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis, marți, un mesaj de Ziua Protecţiei Civile:

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 11:11

Decizia de luni a Curţii Constituţionale trebuia urmată de demisia şefei DNA, care ”a acţionat în logica instituţiilor opresive din statul comunist", se arată într-o postare pe Facebook a președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 10:55

Statul roman a facut o buna afacere. A dat din proprietatea sa un mare numar de proprietati imobiliare si a devenit chirias. Cetatenii acestei tari platesc, acum, chirii uriase pentru ceea ce aveau de drept. De cealalta parte, Klaus Iohannis a dat un tun urias. In calitate de presedinte al Forumului German, a solicitat imobile la care nu avea dreptul. Iar pentru o parte din ele, in calitate de primar al orasului Sibiu, a fost de acord cu instrainarea. Cu alte cuvinte, Klaus a cerut, Iohannis a primit. Aceasta prestidigitatie nu poate ramane asa. Vor exista urmari.

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 10:52

Întrebat, marți dimineață, de jurnaliști, la sosirea la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, dacă ia in calcul revocarea Laurei Codruta Kovesi din funcția de procuror-șef al Directiei Naționale Anticorupție, ministrul Justiției, Tudorel Toader a răspuns: "Va asigur de faptul ca veți fi primii informați despre o astfel de posibilitate"

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 10:43

Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat, marți, la bilanţul Ministerului Apărarii Naționale pe anul 2016. 

Se va face o autoevaluare a activităţii ministerului pe 2016, instituţie care, faţă de anul precedent, are un buget apreciabil mărit.

La acest bilanţ ar putea participa şi premierul Sorin Grindeanu. 

Discursul președintelui Iohannis

”Bugetul Apărării a reprezentat, pentru mine, o prioritate. Asigurarea de 2% din buget crează condiții pentru implementarea tututor măsurilor”, a mai spus Iohannis.

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 10:25

Fostul premier, Victor Ponta a distribuit, pe Facebook, un articol referitor la o declarație făcută de președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care are în plan să construiască o Uniune Europeană formată din tari cu grade diferite de integrare, arătând că din această cauză ”România nu are voie să își facă propria politică externă, regională și europeană”.

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 09:19

În Ungaria există o comunitate de români ce se confruntă cu probleme foarte reale de supraviețuire, unele dintre ele, privind funcționarea școlilor sau existența unui ziar românesc, a declarat, luni, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, după ce s-a întâlnit, la Budapesta, cu reprezentanți ai acestei comunități.

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 09:17

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) își exprimă dezacordul total față de decizia PMB de a înființa un dispecerat comun pentru taximetrie, gestionat de primărie. Aceasta ar fi o formă de naționalizare a afacerilor private care funcționează legal. Circa cei peste 1200 de angajați ai celor 37 de dispecerate private ar deveni șomeri, iar transportul ilegal ar funcționa în continuare.
    

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 09:12

Direcţia Naţională Anticorupţie nu poate ancheta Executivul, a decis, luni, Curtea Constituţională. Președintele Coaliției Românilor pentru Combaterea Corupției, preotul Chris Terhes spune că după verdictul CCR, conform căruia DNA a încălcat Constituția prin anchetarea emiterii OUG 13, Kovesi trebuie să plece. Potrivit acestuia,  DIICOT-ul trebuie să intervină cât mai repede şi să o ancheteze pe Laura Codruţa Kovesi.

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 08:29

Fost șef de stat, Traian Băsescu, că Laura Codruţa Kovesi trebuie să demisioneze, după decizia CCR, pentru că a încălcat Constituţia.  

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 08:11

AMOS NEWS vă prezintă topul frecvenţei consemnării partidelor politice în presa centrală, realizat de site-ul NEWS INTERCEPTOR.

Marţi, 28 Februarie, 2017 - 08:00

AMOS NEWS vă prezintă topul frecvenţei consemnării partidelor politice în presa centrală, realizat de site-ul NEWS INTERCEPTOR.

Pagini

Subscribe to Politica nationala