Vineri, 25 Mai, 2018 - 18:35

Premierul Viorica Dăncilă are la Varşovia primele consultări interguvernamentale România - Polonia. Dăncilă a fost primită dimineață la Palatul Belweder de premierul polonez Mateusz Morawiecki.

În paralel cu această întâlnire, miniștrii prezenți la Varșovia vor avea discuții pe portofoliile lor, a transmis Luiza Gireadă.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 13:33

Vă transmitem comunicatul de presă referitor la decret de decorare semnat de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis:

Decret de decorare semnat de Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 25 mai a.c., decretul de decorare a domnului Ramiro Fernandez Bachiller, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Regatului Spaniei la Bucureşti.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 13:08

Istoria se repetă. Ca de fiecare dată, cu un an înaintea alegerilor. Anul surprizelor. Și astfel, pe scurt, Victor Ponta face în oglindă aceeași operație pe care, cu ani în urmă, a făcut-o Tăriceanu în raport cu PNL. Apare un fel de ALDE al PSD. Și se produce o realiniere a planetelor în infernul politic

Vineri, 25 Mai, 2018 - 10:01

Vicepreşedintele PSD Mihai Fifor condamnă decizia celor care au părăsit partidul pentru a se alătura adversarilor politici şi consideră că aceştia dau dovadă de lipsă de respect faţă de electoratul PSD.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 09:37

România a primit invitaţia de a participa zilele acestea la Seminarul Regional privind Dezvoltarea Durabilă, de la Belgrad, pentru parlamentele ţărilor din Europa Centrală şi de Est şi pentru cele din Asia Centrală, organizat de Adunarea Naţională a Serbiei, împreună cu Uniunea Inter-parlamentară.

Ţara noastră este reprezentată, la acest eveniment, de Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului, László Borbely.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 09:14

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis joi, 24 mai a.c., un mesaj cu prilejul împlinirii a 143 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal. Mesajul a fost prezentat de către domnul Laurenţiu Ştefan, Consilier Prezidenţial, Departamentul Politică Internă, în cadrul evenimentului organizat cu această ocazie de către Partidul Naţional Liberal.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Vineri, 25 Mai, 2018 - 08:40

Construirea unei prezenţe mai active şi mai eficiente a României la Bruxelles, la aproape 11 ani de la aderarea ţării noastre la UE, a devenit o problemă presantă, a afirmat deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE), joi seara, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu studenţii de la Masterul de Politici Publice şi Advocacy al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Joi, 24 Mai, 2018 - 11:00

Preşedintele Klaus Iohannis a atras atenţia joi, la uzina Automobile Dacia de la Piteşti, că este nevoie de un plan coerent pentru infrastructură.

Joi, 24 Mai, 2018 - 09:59

Este domnul Tudorel Toader ministrul Justiției? Are el, în această calitate, obligația de a apăra statul român? A devenit public faptul că protocoalele au produs un imens rău acestui stat? A fost desecretizat de către SRI primul și probabil cel mai important dintre acestea? Nu ar fi oportun ca domnul Tudorel Toader să acționeze? Cum ar putea acționa?

Joi, 24 Mai, 2018 - 09:29

România a primit miercuri, 23 mai, recomandări în ceea ce priveşte cadrul fiscal, colectarea taxelor şi impozitelor şi evaziunea fiscală, reforma venitului minim de incluziune, îmbunătăţirea funcţionării dialogului social, furnizarea de educaţie de calitate inclusiv pentru grupurile defavorizate, îmbunătăţirea accesului la servicii de sănătate, mărirea gradului de predictibilitate în procesul decizional, îmbunătăţirea pregătirii şi stabilirii proiectelor mari de infrastructură prioritare şi accelerarea implementării lor, o mai bună transparenţă şi eficienţă a achiziţiilor publice şi, nu în

Joi, 24 Mai, 2018 - 08:39

TRANSCRIEREA DECLARAŢIILOR PREŞEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, DUPĂ RAPORTUL COMISIEI EUROPENE, 23.05.2018:

"Astăzi, Comisia Europeană a adoptat două documente extrem de importante care privesc ţările din Uniunea Europeană şi implicit care privesc România.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 17:00

Președintele PSD, Liviu Dragnea, așteaptă, pe data de 29 mai, sentința judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul angajărilor fictive din Teleorman.

La momentul pronunțării sentinței, Liviu Dragnea nu se va afla în țară.

El va pleca, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, într-o vizită în Elveția.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 15:36

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că există bani de pensii şi salarii şi nu vrea să creeze îngrijorări gratuite. Reacția premierului a venit după ce şeful statului a întrebat Guvernul dacă sunt aceşti bani până la finalul anului.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 12:40

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că există bani de pensii şi salarii şi nu vrea să creeze îngrijorări gratuite.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 00:00

[]

Marţi, 22 Mai, 2018 - 20:30

"Diplomația și mediul academic din România sunt astăzi în doliu. Am primit cu profund regret vestea pierderii academicianului Mircea Maliția, a cărui vocație de diplomat, scriitor și om de știință a adus României un plus de imagine și de prețuire pe scena internațională.

Înainte de toate acestea, a fost omul Mircea Malița, care a iubit adevărul și, slujindu-și țara cu cel mai înalt profesionalism, a dat dovadă de curaj diplomatic în momente ale istoriei când acest lucru părea de neconceput.

Condoleanțe familiei!".

Viorica Dăncilă,

Prim-ministru al României

Marţi, 22 Mai, 2018 - 20:00

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, marţi, că PNL a devenit "partidul denunţătorilor" după ce, în şedinţa Biroului Executiv, liberalii au decis să susţină plângerea formulată de Ludovic Orban împotriva premierului Dăncilă.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 19:00

Magistraţii ÎCCJ au decis, marţi, să îl achite pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care acesta a fost acuzat de mărturie mincinoasă. Decizia nu este definitivă.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au decis, marţi, să schimbe încadrarea pentru Călin Popescu Tăriceanu din mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului în mărturie mincinoasă şi să-l achite pe preşedintele Senatului pentru această acuzaţie.

Decizia instanţei supreme nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 18:50

Deputatul PNL, Lucian Bode, a declarat, marţi, că îl invită din nou pe ministrul Transporturilor, Lucian Şova, în Comisia pentru transporturi şi infrastructuri pentru a-şi depune mandatul din fruntea ministerului, în caz contrar, liberalii anunţând că vor depune o moţiune simplă împotriva lui.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 16:17

Anunţ de ultimă oră din partea Guvernului României.

Vicepremierul Viorel Ştefan va susţine, în această seară, declaraţii de presă.

Intervenţia este programată pentru ora 19 şi vine după ce Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis va susţine declaraţii la ora 18.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 15:55

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, s-a întâlnit marţi cu preşedintele Comisiei pentru afacerile Uniunii Europene din Bundestagul german, Gunther Krichbaum, ocazie cu care a subliniat că este important ca partenerii din UE să se informeze complet şi direct în legătură cu motivele care justifică reformele din domeniul Justiţiei, în contextul în care ţara noastră se află în proces de consolidare a statului de drept.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 14:34

S-a întâmplat. A fost declanșată în fine și o anchetă penală, care îl vizează pe domnul Lucian Onea, șeful „unității de elită” DNA Prahova. Și, totodată, șeful faimosului procuror Mircea Negulescu, zis Portocală. Investigațiile declanșate sunt cu atât mai importante cu cât Lucian Onea, încă în funcție, face parte din colegiul de conducere al DNA. Din conducerea restrânsă. Să explicăm însă titlul acestei analize.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 13:37

Partidul Naţional Liberal a votat, în şedinţa de marţi a Biroului Executiv, susţinerea plângerii formulate de Ludovic Orban împotriva premierului Dăncilă. S-au înregistrat 23 de voturi pentru, trei împotrivă şi două abţineri.

Marţi, 22 Mai, 2018 - 13:19

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat marţi, 22 mai a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 198/2008 privind serviciile consulare pentru care se percep taxe şi nivelul taxelor consulare la misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.

Departamentul Comunicare Publică
 

Luni, 21 Mai, 2018 - 15:35

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că nu s-a discutat în cadrul Guvernului sau al partidului despre o naționalizare sau desființare a Pilonului II de pensii și nici nu se are în vedere așa ceva, dar a admis posibilitatea unei suspendări temporare a plăților către acest Pilon, care nu este însă decât „o chestiunea financiar-contabilă”.

„Nu s-a discutat, noi nu vom adopta nicio măsură care să ducă la desființarea Pilonului II de pensii”, spus Dragnea, într-o conferință de presă, vizibil iritat.

Luni, 21 Mai, 2018 - 13:54

În toată nebunia acestor zile, există și un element pozitiv. În efortul său de a lovi cât mai puternic, cât mai repede și cât mai eficace în majoritatea parlamentară, PNL s-a dat de gol. Lucrează de acum fățiș printr-o schemă penală. Și astfel procurorii, împinși de la spate de liberali, își fac oficial intrarea triumfală în bătălia electorală. Cât de eficace va funcția schema penală?

Luni, 21 Mai, 2018 - 13:54

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei mondiale a diversităţii culturale, pentru dialog şi dezvoltare.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:
"Cu prilejul Zilei Mondiale a diversităţii culturale, pentru dialog şi dezvoltare, îi felicit pe toţi cei care recunosc şi respectă diversitatea culturală, promovează dialogul dintre civilizaţii, legând cultura, în feluritele sale expresii, de dezvoltarea durabilă a colectivităţilor.

Subscribe to Politica nationala