Sâmbătă, 19 August, 2017 - 13:45

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a declarat că recent a fost făcută o ofertă pentru relocarea în România a 1.942 de refugiați aflați acum în Grecia și Italia. 

Vineri, 18 August, 2017 - 21:08

Guvernul a aprobat astăzi Ordonanța pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Actul normativ transpune în legislaţia naţională unele prevederi din Directiva 2014/46/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 3 aprilie 2014 de modificare a Directivei 1999/37/CE a Consiliului privind documentele de înmatriculare pentru vehicule.

Vineri, 18 August, 2017 - 20:53

Magistrații au decis, vine, ca fostul primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, să fie liber după numai 10 luni de pușcărie. Decizia nu e definitivă.

Pe 3 octombrie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe fostul primar Gheorghe Ştefan la 6 ani de închisoare în dosarul Micosoft.

În dosarul "Microsoft", oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru, fostul primarul al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, şi fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu au fost acuzaţi de trafic de influenţă.

Vineri, 18 August, 2017 - 19:26

Recent a fost făcută o ofertă pentru relocarea în România a 1.942 de refugiați aflați în Grecia și Italia, a anunță ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.

   "Recent, am făcut o ofertă pentru 1.942 de refugiați din Grecia și din Italia pe care îi putem reloca în România. Mai avem deja pe teritoriul nostru cam 700 de asemenea refugiați", a spus Meleșcanu la un post de televiziune.

Potrivit acestuia, România "participă masiv la operațiunile din Marea Neagră pentru oprirea fluxului de refugiați și salvarea celor care se încumetă la asemenea acțiuni".

Vineri, 18 August, 2017 - 19:00

Cornel - Gabriel Ciocoiu a fost eliberat, la cerere, din funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, potrivit unei decizii a premierului publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Cornel-Gabriel Ciocoiu se eliberează, la cerere, din funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne”, se arată în decizia semnată de premierul Mihai Tudose.

Vineri, 18 August, 2017 - 18:47

Programul pentru școli unifică și continuă Programul de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli şi Programul “Lapte și corn” (implementate la nivel național), în conformitate cu regulamentele europene începând cu anul şcolar 2017-2018, asigurând astfel participarea României la Programul pentru școli al Uniunii Europene, ce se va derula în perioada 2017-2023, potrivit unei ordonanțe aprobate astăzi de Guvern.

Conform legislaţiei europene, Programul pentru şcoli are două componente:

Vineri, 18 August, 2017 - 18:32

Ca urmare a consultărilor publice, cu mediul de afaceri, patronate, sindicate, asociații profesionale, inclusiv cu cele reprezentate în cadrul Comisiei de dialog social, Ministerul Finanțelor Publice a adus o serie de modificări proiectului de ordonanță privind plata defalcată a TVA, vizând în principal:

Vineri, 18 August, 2017 - 18:05

 

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi un proiect de lege de modificare și completare a unor acte normative din domeniul penal, destinat transpunerii unor prevederi din două directive ale Uniunii Europene. Proiectul elaborat de Ministerul Justiției va fi transmis spre dezbatere și adoptare Parlamentului.

Vineri, 18 August, 2017 - 14:14

Guvernul a aprobat astăzi Ordonanța pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Actul normativ transpune în legislaţia naţională unele prevederi din Directiva 2014/46/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 3 aprilie 2014 de modificare a Directivei 1999/37/CE a Consiliului privind documentele de înmatriculare pentru vehicule.

Vineri, 18 August, 2017 - 14:12

Executivul a luat următoarele decizii în cadrul şedinţei din data de 18 august:

Modificări ale legislației penale, adoptate în ședința de Guvern

 
Guvernul a aprobat în ședința de astăzi un proiect de lege de modificare și completare a unor acte normative din domeniul penal, destinat transpunerii unor prevederi din două directive ale Uniunii Europene. Proiectul elaborat de Ministerul Justiției va fi transmis spre dezbatere și adoptare Parlamentului. 

Vineri, 18 August, 2017 - 13:40
România va trebui să aleagă ferm între a aduce cu bună știință flagelul terorismului în interiorul granițelor ei sau a se impune în fața procesului de globalizare ce ne desconsideră ca stat și națiune.

Încă o dată Europa a fost scăldată în sânge nevinovat. Încă o dată spectrul terorismului a devenit realitate. O realitate crudă ce a lăsat puterile europene pro-imigrație și autoritățile neputincioase în fața urii pe care o răspândesc niște fanatici veniți parcă din cețurile Evului Mediu. Fanatism pe care nu îl vom putea combate decât  prin menținerea unui sistem de securitate adecvat și prin poziționarea fermă împotriva măsurilor externe de eliminare a valorilor naționale.

Vineri, 18 August, 2017 - 13:23

România ocupă, conform Eurostat, locul trei în Europa în materie de ordine și siguranță națională. Vorbim despre cheltuieli. Nu despre performanțe. Alocăm 2,3% din Produsul Intern Brut acestui capitol. Respectiv circa patru miliarde pe an. Cu un mic avans în fața noastră nu se află decât Bulgaria și Slovacia. Așa stând lucrurile, ar trebui ca, în materie de ordine și siguranță națională, situația românilor să fie excepțională. Dar nu e.

Vineri, 18 August, 2017 - 12:36

"Atentatul sângeros de la Barcelona este din nou oglinda 'noii realități' pe care niște fanatici lași vor să o impună asupra lumii civilizate", atrage atenţia vicepremierul Marcel Ciolacu.

Vineri, 18 August, 2017 - 12:32

Ministerul român al Apărării transmite condoleanțe Spaniei, în urma atacurilor teroriste de la Barcelona și Cambrils.
"Condoleanțe Spaniei și poporului spaniol. În aceste momente grele suntem alături de familiile îndoliate și de toți cei ce au avut de suferit în urma actelor teroriste din Spania, de la Barcelona și Cambrils. Militarii Armatei României vor continua să lupte împotriva terorismului, pentru liniștea și libertatea celor de acasă. Sincere condoleanțe familiilor îndoliate! Dumnezeu să-i odihnească în pace!", se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a MApN.

Vineri, 18 August, 2017 - 12:30

Premierul Mihai Tudose a transmis, la începutul ședinței de Guvern de vineri, un mesaj de solidaritate cu victimele atentatului terorist din Spania 

"Transmit și pe această cale un mesaj de solidaritate cu Spania și de compasiune pentru cei decedați", a declarat Tudose.

Vineri, 18 August, 2017 - 12:24

Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de aproximativ 37,197 miliarde de lei, la data de 31 iulie 2017, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Titlurile de stat deţin cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 23,65 miliarde de lei, respectiv 63,58%. Pe locul doi de află acţiunile, cu 7,43 miliarde de lei (19,98%). Depozitele bancare se situează pe locul trei din acest punct de vedere, cu 2,78 miliarde de lei, respectiv 7,5% din totalul activelor.

Vineri, 18 August, 2017 - 11:35

Proiectele de acte normative incluse pe agenda şedinţei Guvernului României din 18 august 2017, ora 12.00:

     I.          PROIECTE DE LEGI

 

1.    PROIECT DE LEGE pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul penal în vederea transpunerii unor directive ale Uniunii Europene

2.    PROIECT DE LEGE pentru ratificarea Acordului între România şi Republica Serbia în domeniul securităţii sociale, semnat la Belgrad, la 28 octombrie 2016

 

  II.          PROIECTE DE ORDONANȚE 

 

Vineri, 18 August, 2017 - 10:22

Autoritățile spaniole au informat vineri dimineață Consulatul General al României la Barcelona că printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a treia victimă de cetățenie română, informează MAE într-un comunicat de presă.

Vineri, 18 August, 2017 - 00:00

[.]
 

Joi, 17 August, 2017 - 17:50

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat, joi, într-o postare pe Facebook, că se află împreună cu familia într-o călătorie prin țară, subliniind că se cazează la pensiuni și călătorește fără coloană și program oficial.

Joi, 17 August, 2017 - 16:55

Avocatul Poporului a sesizat direct Curtea Constituțională cu excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 68 alin. (1) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, prin raportare la art. 16 alin. (1), art. 11 și art. 20 din Constituție, art. 1 din Protocolul nr. 12 la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, art. 21 pct. 2 din Declaraţia Universală a Drepturilor Omului și art. 25 lit. c) din Pactul internaţional cu privire la drepturile civile şi politice. 

Joi, 17 August, 2017 - 15:58

Cetățenii statelor membre UE vor putea merge fără viză în Marea Britanie dupa Brexit, însă vor putea munci doar dacă vor îndeplini noile condiții care ridică restricții în fața imigranților, anunță The Guardian, citand un document guvernamental.

Guvernul de la Londra dorește ca toți cetățenii UE să poată intra ca până acum în Marea Britanie pentru turism, dar fără a putea rămâne pe termen nelimitat.

De asemenea, accesul pe piața muncii va fi mult îngreunat.

Documentul autorităților britanice ar urma să fie făcut public la finalul acestui an.

Joi, 17 August, 2017 - 11:48

Nu este deloc întâmplător faptul că generalul cu patru stele Florian Coldea este omul ales de SRI, pentru a ridica pe înalte culmi nivelul de etică al viitorilor lucrători din instituție. Este cadru didactic în grad de conferențiar cu acte în toate regula la Academia de Informații a SRI. Și predă ceea ce știe cel mai bine. Etica. Cum a ajuns acolo Coldea și de ce tocmai acolo și nu în altă parte? Iată o întrebare la care, mai devreme sau mai târziu, societatea civilă, dacă nu și altcineva, ar trebui să dea un răspuns concludent.

Joi, 17 August, 2017 - 00:00

[.]
 

Miercuri, 16 August, 2017 - 19:14

Secretarul de Stat al Ministerului Transporturilor, Virgil – Dragoș Titea, s-a aflat miercuri, 16 august 2017, într-o vizită de lucru la Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, unde a avut o intrevedere cu reprezentanții conducerii, domnii Bogdan Ionuț Artagea, Director General și Horia Mihail Acatrinei, Director Economic, pentru a discuta aspecte ce țin de îmbunătățirea condițiilor de operare  pe aeroport precum și sporirea nivelului de siguranță și securitate aeroportuară.

Miercuri, 16 August, 2017 - 19:09

Consilierul guvernatorului, Adrian Vasilescu, explică ce înseamnă de fapt această creștere economică.

„Cumpărăm, cumpărăm, dar nu am reuşit să consolidăm creşterea economică prin sustenabilitate. Nu avem investiţii PIB-ul din ţara noastră nu este producător de prosperitate. Cererea de consum şi cererea de investiţii trebuie să se bazeze pe o ofertă internă. Importăm prea mult”, a declarat Vasilescu.

Miercuri, 16 August, 2017 - 18:32

FADERE solicită demisia șefei Direcției de Pașapoarte, întrucât  măsurile pe care ministrul Carmen Dan le-a propus sunt insuficiente.

"În urma solicitărilor FADERE (Federația asociatiilor de români din Europa)  adresate Ministerului Afacerilor Interne, a venit cu mai multe propuneri. Prelungirea valabilității, Pașapoartelor de la 5 la 10 ani, și inființarea unui centru de eliberare de pașapoarte în mall Plaza.

Miercuri, 16 August, 2017 - 18:11

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut Inspecţiei Judiciare să cerceteze "conduita" procurorului general, Augustin Lazar. 

Miercuri, 16 August, 2017 - 17:56

Fostul premier Sorin Grindeanu spune că îşi doreşte să rămână în continuare membru PSD, precizând însă că a discutat, în ultimele două luni, foarte mult şi cu Victor Ponta.

Întrebat la Antena 3, dacă Victor Ponta l-a invitat să facă parte din platforma politică pe care o pregăteşte, Sorin Grindeanu a declarat: "Am discutat (...), în ultimele două luni, foarte mult cu Victor Ponta şi nu doar cu Victor Ponta. Eu am ales calea de a contesta (decizia privind excluderea din PSD - n.r.) şi îmi doresc să rămân în continuare membru PSD. Asta e opţiunea mea în acest moment. O să vedem".

Miercuri, 16 August, 2017 - 17:48

Generalul Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informaţii (SRI), a dat concurs pe 30 iunie pentru un post de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii "Mihai Viteazul" (ANIMV) a SRI şi a fost declarat admis.

Subscribe to Politica nationala