Luni, 23 Iulie, 2018 - 19:04

TRANSCRIEREA DECLARAŢIILOR DE PRESĂ SUSŢINUTE DE PREŞEDINTELE PNL, LUDOVIC ORBAN, LA FINALUL BIROULUI EXECUTIV AL PNL - 23 IULIE 2018

Am asistat cu stupoare la aşa-zisul bilanţ la 6 luni prezentat de premierul Dăncilă. Pot să spun doar atât. Doamna Dăncilă este cel mai prost prim-ministru din istoria României, iar actualul Guvern este cel mai prost din istoria României.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 14:53

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus ca s-au făcut toate demersurile pentru a primi sprijinul Uniunii Europene pentru acoperirea pagubelor produse fermierilor români de pesta porcină africană.

"Evident că ne-a afectat şi că ne va afecta. Nu poţi să circuli liber cu animalele în zona respectivă. Sunt pierderi pe care le înregistrează fermierii. Eu am făcut demersurile necesare pentru a primi sprijinul necesar de la Uniunea Europeană, ştiindu-se că România este graniţa de Est a Uniunii Europene şi o apărăm cu cerbicie pe 1.400 de kilometri", a afirmat ministrul.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 11:30

Cunoscutul analist Bogdan Tiberiu Iacob revine în site-ul Inpolitics cu o dezvăluire de senzație. Statul paralel tocmai ni s-a înfățișat din nou. În carne și oase. Și, prin manevre oculte, a reușit de curând să redefinească terorismul. Prin lege. Utilizând Parlamentul României. În așa fel încât terorist poate deveni oricine. Aproape toți cetățenii români ar putea fi încadrați în această categorie.

Luni, 23 Iulie, 2018 - 07:34

A reapărut din hrubele Modroganului vechea-noua speranţă dreptace Vasile Blaga. De ce ar fi Vasile Blaga de dreapta ? Nimeni nu ştie să răspundă. Împreună cu toată banda de infractori protejată de neregretata Laura Codruţa Kövesi şi de Ambasada Americană a fostului establishment dinainte de Trump. De ce ? De ce a reapărut Buldogul, Vameşul, neo-Cozmâncă sau neo-Hrebenciuc al tranziţiei urât mirositoare Băsescu, cu şeful său PNL de sezon, Ludovic Orban, pus la colţ pe coji de nucă ?

Luni, 23 Iulie, 2018 - 00:00

[-Şi vă rog doamnă Dăncilă, să îi transmiteţi salutări lui Liviu şi să-i spuneţi că îl aştept la o cafea.]

Duminică, 22 Iulie, 2018 - 16:38

În timp ce Oculta transpiră de zor pentru a-l înlocui la șefia PNL pe Ludovic Orban cu Ilie Bolojan, omul de casă al lui Vasile Blaga, cred că este momentul să tragem o linie groasă și să vedem care este rezultatul faimoasei fuziuni dintre PNL și PDL. Și oricât mi-ar fi de greu, întrucât am fost un partizan al fuziunii, prefer să inițiez eu însumi acest demers. Și încep cu sfârșitul. Rezultatul fuziunii este un zero. Sau, mai degrabă, un minus zero.

Duminică, 22 Iulie, 2018 - 14:00

1. Armistițiu la Cotroceni? Invitația la ceai a lui Iohannis / 2. Avertisment pentru Orban: reuniunea pedeliștilor din PNL / 3. Isteria amnistiei / 4. Conflict pe casa lui Iohannis între Teodorovici și Mișa / 5. Vâlcov lansează teoria „Momentului Zero”

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 12:22

Este absolut senzațional modul în care președintele Klaus Iohannis și-a prezentat opiniei publice a doua mare înfrângere dintre cele trei suferite în această lună. Nu a mai avut încotro și a trebuit să promulge legea de organizare judecătorească. Aceasta, odată publicată în Monitorul Oficial, intră în vigoare. Această pilulă amară, din perspectiva lui, otrăvită, a încercat să o ambaleze în ciocolată și astfel le-a servit-o batalioanelor #rezist. O șmecherie ieftină. Mult prea străvezie. Nedemnă de un președinte al republicii.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 00:00

[Sorry! Aţi ajuns în România!]

Joi, 19 Iulie, 2018 - 13:52

E clar. Vasile Blaga, poreclit Buldogul, se întoarce. Și în forță. Cu cine va fi aliat? Și împotriva cui? Care sunt adevăratele intenții ale acestui jucător profesionist pe scena politică? Este sau nu este amenințată poziția lui Ludovic Orban?

Buldogul a sunat adunarea. Și au răspuns „prezent” foștii grei ai defunctului PDL. Fără excepție, aceștia sunt și astăzi veritabile mașini de vot. Sunt șefi locali necontestați. Iar acțiunea sau inacțiunea lor în plan electoral are greutate la centru.

Joi, 19 Iulie, 2018 - 09:30
Conducerea Senatului se reunește la ora 18.00

​​Joi dimineață încă nu era disponibilă agenda ședinței de guvern programată să înceapă la ora 13.00. Așa s-a întâmplat și marți, când a avut loc prima ședință de guvern din această săptămână, în contextul temerilor referitoare la posibilitatea adoptării unei ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea. Tot astăzi se încheie oficial și sesiunea extraordinară a Parlamentului. Conducerea Senatului mai are programată o ședință la 5 ore după întâlnirea miniștrilor cabinetului Dăncilă.

Joi, 19 Iulie, 2018 - 00:00

[]

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 00:00

[]

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 12:30

     I.          PROIECTE DE LEGI

1.    PROIECT DE LEGE pentru acceptarea Acordului de înfiinţare a Băncii Asiatice de Investiţii în Infrastructură, încheiat la Beijing, la 29 iunie 2015 şi a Rezoluţiei nr. 40 privind admiterea României ca membru al Băncii Asiatice pentru Investiţii în Infrastructură, adoptată de Consiliul Guvernatorilor Băncii Asiatice pentru Investiţii în Infrastructură, la 12 mai 2017

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 12:29

Darius Vâlcov, un personaj extrem de bine informat, consilier al Executivului și eminență cenușie a programului de guvernare, ne dă o veste cel puțin alarmantă. De la 1 august, românii, persoane fizice sau juridice, vor plăti gazele cu un preț majorat cu 4%. Două mari companii, care dețin peste 90% din totalul producției, realizează un preț de producție de 27 de lei, dar impun la vânzare un preț de 81 de lei. Și obțin astfel un profit nerușinat de 300%.

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 00:00

[]

Luni, 16 Iulie, 2018 - 15:48

 

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 16 iulie a.c., următoarele decrete:

Luni, 16 Iulie, 2018 - 13:47

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul de promulgare a Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi, potrivit căreia sunt interzise actele de hărţuire, hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică, atât în public, cât şi în privat. 

"Este interzis orice comportament de hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică definite conform prezentei legi, atât în public, cât şi în privat", se arată în lege. 

Luni, 16 Iulie, 2018 - 11:20

În mod normal, o reuniune NATO, cum este cea care tocmai a avut loc zilele trecute la Bruxelles, are o greutate specifică, care o transformă în prima știre pe întregul mapamond. În definitiv, s-au întâlnit cei mai importați oameni de decizie ai planetei și au reglat ceasul funcționării politice și militare a alianței.

Luni, 16 Iulie, 2018 - 00:00

[Curtea Constituţională, Motivare, -Citesc de o lună şi nu înţeleg nimic!]

Duminică, 15 Iulie, 2018 - 14:00

1. Dramatica semnare a revocării Codruței Kovesi, după 33 de zile / 2. Iohannis, printre premianții Summit-ului NATO / 3. Transfer miraculos de procuror de la Sibiu la parchetul General / 4. Opinia preliminară a Comisiei de la Veneţia: Modificați Constituția! / 5. Legea OffShore - revelații de culise

Sâmbătă, 14 Iulie, 2018 - 00:00

1. Adoptarea - scandaloasă - în Parlament a modificărilor la legile justiției / 2.„Arma meteo” a făcut ravagii într-o țară care se înarmează de 2% / 3.Strategia Parentală declanșează proteste violente din partea Academiei și a Bisericii / 4.Răspunsul Comisiei de la Veneția: atacurile la adresa CCR sunt INADMISIBILE / 5.Noua strategie tefelistă:  „Ocupați trecerile de pietoni!”

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 14:45

​​Președintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituțională cu privire la legea pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001 și pentru abrogarea art. 21 din Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică. Printre argumente, șeful statului afirmă că noua lege instituie posibilitatea ca un bun pentru care nu există acte doveditoare ale dreptului de proprietate să fie inclus în inventarul bunurilor aparținând domeniului public, prin simpla declarație pe propria răspundere a secretarului unității administrativ-teritoriale.

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 12:36

În cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” Liviu Dreagnea a lansat cîteva mesaje care nu îi vor lăsa indiferenți pe politicien. Și nu numai pe ei:

 

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 11:00

Un fapt este cert. Și nu poate fi contestat nici măcar de cei mai apropiați consilieri de la Casa Albă. Orice negociere cu Donald Trump este dificilă și generează veritabile frisoane pentru partenerul de dialog. Și încă o realitate nu poate fi pusă a îndoială. Comportamentul său nu respectă pașii de dans cu care ne-au obișnuit oamenii politci. Este pur și simplu comportamentul unui om de afaceri. Care negociază la sânge. Care forțează pentru a obține câștig de cauză. Ce s-a întâmplat de fapt în raporturile dintre Statele Unite și celelalte puteri ale planetei?

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 00:00

[]

Joi, 12 Iulie, 2018 - 16:52

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi că vor fi acordate stimulente financiare pentru absolvenţii care au obţinut media 10 atât la evaluarea naţională, cât şi la examenul de bacalaureat. 

"Pentru că apreciem şi vrem să încurajăm performanţele şcolare, vom aproba astăzi stimulente financiare pentru absolvenţii care au obţinut media 10 atât la evaluarea naţională, cât şi la examenul naţional de bacalaureat", a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern. 

Joi, 12 Iulie, 2018 - 12:18

     I.          PROIECTE DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ

1.    PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă

2.    PROIECT DE ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind unele măsuri de asigurare a personalului necesar pregătirii şi exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019

 

Joi, 12 Iulie, 2018 - 11:39

Au fost mulți cei care și-au manifestat satisfacția pentru felul în care, la Camera Deputaților, a fost finalizată faimoasa lege care permite exploatarea zăcămintelor de gaze de la Marea Neagră. S-a spus că, în fine, românii au obținut un succes, neacceptând pierderea în beneficiul unor companii din alte state a uriașei bogății pe care ne-a dat-o Dumnezeu. În scurt timp însă, unul dintre inițiatorii ofensivei mediatice împotriva acestei legi, astfel cum ieșise ea din Senat, avocatul Dan Chitic și-a exprimat dezamăgirea. Și a prezentat calculele, din care rezultă că totul a fost o cacealma.

Joi, 12 Iulie, 2018 - 00:00

[Noi zicem că are dreptate dom' Clem: Şi pe noi ne îngrijorează independenţa procurorilor!]

Subscribe to Politica nationala