Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 17:49

"Lupta anticorupţie va fi terminată" dacă vor intra în vigoare actualele propuneri de modificare şi completare a Codurilor penale, existând riscul de a ne întoarce în perioada de dinainte de anul 2004, "când deciziile din dosare se luau la sediul unui partid", spune procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 17:19

Unele dintre modificările aduse Codurilor penale vor avea consecinţe grave asupra anchetelor, susțin procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Potrivit acestora, va fi imposibilă folosirea înregistrărilor camerelor de supraveghere în dosarele în care sunt investigate fapte grave, precum cele de crimă sau viol.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 17:11

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat pe Facebook o fotografie despre care spune că este făcută astăzi şi în care apar, la masă, Florin Iordache şi Daniel Morar, judecător la CCR.

"Un fotograf amator a surprins astăzi un cadru care m-a umplut de emoţie. Daniel Morar, judecător la Curtea Constituţională, fost procuror şef DNA, schimbă cu gesturi largi reţete culinare cu deja celebrul «criminal în serie» al legilor Justiţiei, Florin «Ciordache»”, a scris deputatul USR pe Facebook.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 16:44

Președintele Klaus Iohannis a participat la Summitul Euro în format extins, reuniune la care discuțiile s-au concentrat pe modalitățile de consolidare a Uniunii Economice și Monetare. Președintele României a apreciat faptul că toate statele membre participă la Summit, inclusiv cele care nu fac parte din zona euro, evidențiind necesitatea avansării în procesul de consolidare a Uniunii Economice și Monetare printr-o abordare incluzivă și consensuală a statelor membre.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 16:28

Andrei Bivol, avocatul fostului șef de stat Traian Băsescu, cel care îl reprezintă pe oficialul român în dosarul privind retragerea cetăţeniei moldoveneşti de către Igor Dodon, a declarat că Traian Băsescu şi-ar dori sa participe în parlamentarele de la Chişinău.

Potrivit adevarul.ro acest lucru ar putea să se întâmple dacă Băsescu va redobândi cetăţenia Republicii Moldova.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 15:14

Consiliul de Administraţie al Romgaz a decis, joi, revocarea din funcţia de director general a lui Virgil Metea, din cauza unor deficienţe în actul de management.

În funcţia de director general a fost numit, provizoriu, pentru patru luni, Corin Cindrea, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 12:49

În fiecare an, spre sfârșitul lunii decembrie, în România tensiunile politice au crescut. Uneori au dat în clocot. De această dată, au un potențial de-a dreptul exploziv. Unii comemorează, alții aniversează ceea ce s-a petrecut în România în intervalul 15-25 decembrie. Cum au debutat evenimentele, rolul jucat de pastorul Tokes și cum s-a închis un ciclu printr-un proces sumar și o execuție de-a dreptul animalică a cuplului Ceaușescu. Pentru unii a fost revoluție. Pentru alții, lovitură de stat. Lovitura, spun unii, a fost benefică. Alții afirmă ca fost malefică.

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 00:00

[]

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 20:28

Luni, 11 decembrie 2017, la Hotel Marshal Garden, a avut loc cea de-a III-a ediție a Galei Solidarității Internaționale, în cadrul căreia Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor – ADRA România a câștigat premiul I, la secțiunea ”Organizații neguvernamentale care au implementat proiecte de dezvoltare în țări defavorizate”, pentru contribuția la sporirea solidarității globale și la crearea unei lumi mai bune.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 18:51

Executivul a aprobat alocarea suplimentară a sumei de 40 de milioane lei pentru finanțarea lucrărilor de investiții realizate pentru proiectele incluse în Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) etapa I. Banii provin din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului și au fost alocați printr-o hotărâre adoptată astăzi.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 18:42

Casa Regală a României prezintă lista participanţilor la funeraliile Regelui Mihai. În afară de Familia Regală a României, la funeraliile Regelui Mihai I vor fi reprezentate Familiile Regale din Marea Britanie, Suedia, Spania, Belgia, Iordania, Luxemburg, Liechtenstein, Bahrein, Bulgaria, Grecia, Serbia, Albania, Franța, Prusia, Italia și Portugalia. Vor fi reprezentate Familiile Imperiale din Rusia, Austria și Germania, Familia Mare Ducală de Baden, Familia Regală de Wurttemberg și Familia Princiară de Ligne.

Vor fi prezenți:

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 18:39

Consiliul Național de Integritate a luat act cu îngrijorare de modificările aduse recent Legii nr. 176/2010, de către Camera Deputaților.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 18:35

Unitățile din învățământul preuniversitar de stat vor primi fonduri în valoare totală de 144,502 milioane lei pentru finanțarea cheltuielilor cu salariile și hotărârile judecătorești.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 18:24

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi proiectul de Hotărâre privind registrul general de evidență a salariaților (REVISAL), una dintre prevederi vizând perioada pe care angajatorii o vor avea la dispoziție pentru transmiterea modificării salariului de bază lunar brut, în contextul mutării CAS și CASS de la angajator la salariat, începând de anul viitor.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 18:01

Președintele Klaus Iohannis a avut o primă reacție despre modificarea Codurilor Penale.

"Mi-am exprimat scepticismul în privința acestor modificări, care mie mi se par prea ample și făcute la prea mare viteză. Eu nu pot decât să recomand Parlamentului să abordeze cu mare răspundere aceste modificări legislative fiindcă ele vor avea efecte pe termen lung. Cu siguranță vom avea discuții pe această temă”, a declarat Klaus Iohannis la Bruxelles.
 

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 17:31

 Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a avut joi, 14 decembrie, la sediul instituției, o întrevedere cu şeful apărării din Grecia, amiralul Evangelos Apostolakis.

Agenda discuțiilor, la care a participat şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, a inclus subiecte legate de cooperarea în domeniul apărării, în context bilateral şi în cadrul UE şi NATO, cu accent pe identificarea unor modalităţi concrete de intensificare a relaţiilor militare, în beneficiul forţelor armate ale celor două state.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 16:32

Dacă modificările pe care parlamentarii vor să le aducă la Codurile penale vor intra în vigoare, putem spune că DNA-ul se închide, spune Laura Codruța Kovesi.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 16:21

Manualul școlar este un bun de interes public, potrivit unui proiect de lege care reglementează regimul manualului școlar de bază în învățământul preuniversitar și care a fost adoptat de Guvern în ședința de astăzi.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 15:39

Deciziile luate de Guvernul Tudose, miercuri, 14 decembrie:
 

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 13:44

Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale este autorizat să transmită următorul comunicat:

Familiile Regale participante la Funeraliile Naţionale ale Regelui Mihai I

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 12:17

Lidl continuă investițiile în România prin inaugurarea unui magazin în Suceava, în data de 14 decembrie. Noua unitate va fi situată pe Strada Zamcei, Nr. 17, iar, odată cu deschiderea sa, vor fi create aproximativ 20 de noi locuri de muncă.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 12:10

Este în afara oricărei îndoieli. Opoziția se radicalizează. Atât în Parlament cât și în stradă. Iar mișcarea pentru susținerea statului paralel devine eminamente politică. Și tot mai violentă. Până unde poate merge această violență? Cum poate fi ea oprită?

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 09:15
​​​​​​​Mii de oameni au trecut, joi, prin Sala Tronului a Palatului Regal din Bucureşti pentru a-i aduce un ultim omagiu suveranului român

Update: Mii de oameni au trecut, joi, prin Sala Tronului a Palatului Regal din Bucureşti, pentru a-i aduce un ultim omagiu suveranului român. Alte mii aşteapta la coadă pentru a trece pe la catafalc.
 

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 00:00

[Nimic. 10 lei]

Miercuri, 13 Decembrie, 2017 - 20:40

Ambasada Suediei a comentat săptămâna trecută că fesul pe care îl purta fostul premier, Dacian Cioloș, la protestele din Piața Victoriei era o producție suedeză.

Cioloș a postat pe contul său de Facebook o imagine cu el purtând șosete din România, pe care le-a trimis și Ambasadei Suediei.

„Mulțumesc Ambasada Suediei din Bucureşti / Sveriges ambassad i Bukarest pentru atenția acordată fesului pe care l-am purtat duminică la protest. :)

Miercuri, 13 Decembrie, 2017 - 20:22

Roger Stone, consultant politic american și colaborator al trei președinți ai SUA – Richard Nixon, Ronald Reagan şi Donald Trump – a fost câteva zile într-o vizită privată la București.

Miercuri, 13 Decembrie, 2017 - 20:09

Un moment uluitor pentru mine, unul șocant, a fost de curând când, la sesiunea omagială din Parlamentul României, l-am văzut pe fostul președinte Traian Băsescu alături de ceilalți șef de stat și în proximitatea MS Margareta. Nu mi-a venit să cred că așa ceva este posibil. Președinte fiind și chiar în această calitate, Băsescu i-a adus una dintre cele mai grave ofense Regelui Mihai, nu numai opunându-se ca acesta să se adreseze poporului român prin intermediul Legisativului, dar mai mult chiar, acuzându-l pe nedrept de fapte extrem de grave.

Miercuri, 13 Decembrie, 2017 - 19:29

Centrul Național al Dansului București (CNDB) decernează miercuri, 13 decembrie, de la ora 19: 00 la Teatrul Odeon, Premiile CNDB 2017. Evenimentul este la ediția cu numărul patru.

Miercuri, 13 Decembrie, 2017 - 19:06

Preşedintele Klaus Iohannis a scris în cartea de condoleanţe de la Castelul Peleş că, prin tot ceea ce a făcut, regele Mihai I şi-a pus întreaga viaţă în slujba naţiunii române şi va rămâne în memoria colectivă ca un simbol al luptei poporului român pentru libertate.

Miercuri, 13 Decembrie, 2017 - 19:02

Bugetul aprobat pentru Administrația Prezidențială este de 57.558.000 lei cu 20,68% mai mare ca în 2017.
Parlamentarii din cele două comisii au respins un amendament care prevedea reducerea, cu 3,7 milioane lei, a sumelor propuse pentru cheltuielile de personal și mărirea cu aceeași sumă pentru active nefinanciare — investiții.

Subscribe to Politica nationala