Joi, 29 Iunie, 2017 - 10:49

Este o decizie greșită ca toți banii bugetului și cei europeni să fie controlați de Sevil Shhaideh, vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale, spune fostul premier Victor Ponta.

Joi, 29 Iunie, 2017 - 10:45

PSD a modificat şi programul de guvernare. Astfel:

- legea pensiilor va fi gata pana la 1 octombrie 2017

-‎ de la 1 ianuarie 2018 numarul taxelor, tarifelor si comisioanelor nu va fi mai mare de 50

- ‎reducerea TVA pana la 18% este amanata cu un an, pana in 2019

- ‎reducere TVA pentru vânzare de locuinte - 5% pentru cele cu suprafata mai mica de 120 mp

- introducerea unui impozit diferentiat pentru companii de la inceputul lui 2018‎, in functie de cifra de afaceri

Joi, 29 Iunie, 2017 - 10:32

„Prin numirea noului premier, securiștii și-au asumat public supremația, lui Dragnea nemairămânându-i altceva mai bun de făcut decât niște glume scremute și fumate gen -TUDOSE, Mihai Tudose cu trimitere, deșteaptă după mintea lui, la celebrul James Bond..", își începe Sorin Ovidiu Vântu mesajul din spatele gratiilor.

Joi, 29 Iunie, 2017 - 10:23

Partidul Mişcarea Populară (PMP) se  retrage de la audierile din comisiile de specialitate ale Parlamentului ale candidaţilor propuşi la funcţia de membri ai Guvernului, a anunţat, joi, Constantin Codreanu, preşedintele Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaţilor. 

"Este o decizie generală a noastră, a Partidului Mişcarea Populară, de a ne retrage de la aceste audieri, ca semn de protest", a spus Codreanu.

Miniştrii desemnaţi din Guvernul Tudose sunt audiaţi, joi dimineață, în comisiile de specialitate. 

Joi, 29 Iunie, 2017 - 09:44

               Secretarul de stat și șef al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică, Nicolae Nasta, va participa joi, 29 iunie, la Cartierul General NATO de la Bruxelles, la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO. 
              

Joi, 29 Iunie, 2017 - 07:50

- Mircea Dobre a primit aviz favorabil pentru funcţia de ministru desemnat al Turismului

- Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer a primit aviz pozitiv în comisiile de specialitate. Nominalizarea lui Laufer a întrunit 35  voturi pentru şi 11 împotrivă.

- Andreea Păstîrnac, propusă pentru funcţia de ministru pentru Românii de Pretutindeni, a primit aviz favorabil din partea Comisiilor reunite, întrunind 24 de voturi "pentru" şi 13 "împotrivă".

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 20:41

Primarul Gabriel Mutu va solicita mâine, 29 iunie 2017, consilierilor locali scoaterea de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 6 a proiectului “Televiziune online în comunitatea noastră” şi prelungirea cu încă 30 de zile a perioadei de dezbatere publică.
     Un astfel de proiect necesită dezbateri ample pentru o mai bună înţelegere a beneficiilor pe care le va aduce locuitorilor Sectorului 6.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 20:21

Referitor la declarația prim-ministrului interimar, ANAF face următoarele precizări:

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 19:17

În cadrul celei de-a treia părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 26-30 iunie 2017), senatorul Titus Corlățean s-a adresat în plen Prim-ministrului Republicii Muntenegru, Duško Marković, care a fost invitat să ia cuvântul în fața membrilor Adunării.  
 

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 18:15
Corespondenţă din Bruxelles pentru AMOS News de la Carmen Dinu

Statele membre şi companiile de resort trebuie să îşi întărească cooperarea și schimbul de informații financiare pentru a identifica și monitoriza transferurile suspecte de bani, astfel încât să se prevină și să se depisteze infracțiunile sau activitățile teroriste, se arată în directiva privind combaterea spălării banilor, una din priorităţile Comisiei Juncker la capitolul combatere a evaziunii fiscale, a spălării banilor și a finanțării terorismului, care a intrat în vigoare marţi, 27 iunie.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 17:35

Generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, a avut o întrevedere miercuri, 28 iunie, cu generalul-locotenent (av.) Stuart Atha, locţiitorul pentru operaţii al comandantului comandamentului Forţelor Aeriene Regale ale Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord (DCOM OPS RAF), aflat în vizită de lucru în România.
 

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 17:19

Planul Juncker oferă garanțiile necesare unui acord de împrumut al Băncii Europene de Investiții (BEI), în valoare de 15 milioane de euro, cu rețeaua privată de asistență medicală "Regina Maria" din România. 

Acordul va permite acesteia din urmă să își modernizeze și extindă rețeaua de unități ambulatorii și spitalicești din București și din țară, prin construirea a 2 spitale și 15 dispensare. Pe lângă creșterea capacității și a calității asistenței medicale, se estimează că proiectul va crea aproximativ 2.000 de locuri de muncă.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 16:58

Referitor la incendiul produs în seara zilei de 27 iunie, ce a cuprins două depozite din localitatea Baloteşti, judeţul Ilfov, Ministerul Mediului revine cu următoarele precizări:

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 16:52

"Pentru corecta informare a publicului în legătură cu o serie de informaţii mincinoase" publicate de ziarul România Liberă în data de 27 iunie 2017 şi în temeiul dreptului la propria imagine, garantat de Codul Civil prin art. 73, Carmen Adamescu cere un drept la replică:

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 15:31

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, este mulțumit pentru faptul că, ''în ciuda presiunilor publice'', președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 15:29

Premierul Sorin Grindeanu îl sfătuieşte pe succesorul său, Mihai Tudose, să schimbe conduicerea ANAF.

În conferința de bilanț a celor aproape șase luni de guvernare, premierul Sorin Grindeanu a răspuns foștilor colegi din PSD care l-au criticat și au pus pe seama sa întârzierile înregistrate în atingerea unor obiective. De asemenea, Grindeanu i-a dat și câteva sfaturi succesorului său, Mihai Tudose.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 15:25

Premierul desemnat Mihai Tudose a spus miercuri că Mihai Fifor, desemnat ca ministru al Economiei, cunoaște foarte bine programul de guvernare, chiar daca nu are studii economice.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 15:18

Premierul Mihai Tudose a declarat într-o conferință comună cu președintele PSD Liviu Dragnea că dacă acesta poate deveni premier, se dă la o parte.

Întrebat de jurnaliști dacă ar fi dispus să renunțe la funcție în cazul în care legea îi va permite lui Liviu Dragnea să devină prim-ministru, Tudose a răspuns fără ezitare: "Evident că da". Liviu Dragnea i-a transmis premierului "să nu se grăbească".

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a mai spus: "Circulă un banc că l-am propus pe Tudose premier ca prin el să preluam controlul asupra SRI".

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 15:03

Premierul desemnat Mihai Tudose a declarat miercuri că vicepremierul Marcel Ciolacu va avea ca atribuții coordonarea interministerială.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 15:00

Premierul desemnat Mihai Tudose a declarat, miercuri, că nu a plagiat în lucrarea de doctorat pe care spune că a realizat-o pentru el, nu pentru "funcții".

"Lucrarea mea de doctorat a fost făcută pentru mine, pentru a acumula niște cunoștințe. (...) Nu a fost făcută pentru a căpăta în baza ei funcții, posturi sau remunerații", a spus Tudose, la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 14:03

Update: Principalele declarații de presă ale premierului Mihai Tudose:

"Nu am avut nicio legatura de colaborare cu SRI, nici nu am. Lucrarea de doctorat a fost facuta pentru mine, pentru a acumula niste cunostinta, nu a fost facuta pentru a capata functii posturi sau remuneratii.", a spus Tudose. Întrebat dacă a plagiat, el a răspuns: "În opinia mea, nu". 

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 13:39

Parlamentul a aprobat, miercuri, numirea deputatului Dorel Gheorghe Căprar (PSD) și a senatorului Dorin Valeriu Bădulescu (PMP) în Comisia de control a Serviciului de Informații Externe, precum și a deputatului Daniel Lucian Stanciu-Viziteu (USR) în Comisia de control a Serviciului Român de Informații.

Pentru Dorel Gheorghe Căprar au fost înregistrate 343 voturi pentru și 15 voturi contra
Pentru Dorin Valeriu Bădulescu au fost 337 voturi pentru, 21 voturi contra
Pentru Lucian Daniel Stanciu-Viziteu au fost 349 voturi pentru și 12 voturi contra.
 

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 13:35

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 28 iunie a.c., decretul de promulgare al Legii cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 12:44

Lista noului cabinet este gata, fiind câteva modificări la câteva ministere, a anunțat, miercuri, vicepreședintele PSD Gabriela Firea înaintea Comitetului Executiv Național al social-democraților.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 11:45

Cum ajunge prim-ministru Mihai Tudose este un mister, pentru dezlegarea caruia ar fi potrivit un concurs national. In care, succesiv, ar trebui dezlegate mai multe necunoscute. PSD ne-a daruit un premier despre care se insinueaza, azi, ca i-ar fi fost varat pe gat lui Liviu Dragnea de anumite forte oculte. Si tot pe seama legaturilor sale oculte, se afirma ca domnul Klaus Iohannis l-a desemnat fara a clipi. Lovit de amnezie in legatura cu propriile criterii, enuntate cu cateva zile in urma. In ce consta misterul lui Tudose de Braila?

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 11:27

"Tribunalul București a respins cererea de înscriere a formațiunii politice a lui Daniel Constantin și a celor câțiva adepți ai acestuia. Principialul și corectul domn Constantin a încercat o înscriere frauduloasă a unui hibrid politic constituit în urma șantajului și a cumetriilor", spus Andrei Gerea despre fostul său coleg de partid, într-un comunicat emis marți.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 11:14

Fostul sef al Autoritatii de Supraveghere Financiara, Misu Negritoiu, acuză ca premierul desemnat, Mihai Tudose, i-a cerut sa ii numeasca o nepoata director. Dezvaluirea apare intr-un comentariu facut la postarea unei jurnaliste de la Profit.ro de pe Facebook.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 08:55

Misiunea Permanentă a României la ONU, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la New York, a organizat marți, 27 iunie a.c. la sediul Națiunilor Unite, în premieră americană, proiecția celui mai recent episod al filmului documentar 'Wild Carpathia', intitulat 'Seasons of Change (Anotimpurile schimbării)'.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 08:27

AMOS News a realizat o scurtă selecție a principalelor articole apărute în presa centrală: 

Subscribe to Politica nationala