Sâmbătă, 29 Aprilie, 2017 - 11:00

Preşedintele Klaus Iohannis participă sâmbătă la reuniunea Consiliului European, dedicată negocierilor privind Brexit-ul, având ca prioritate ”protejarea drepturilor şi intereselor cetăţenilor români din Marea Britanie”, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 19:40

Cei care își doresc o carieră în Poliția Română se pot înscrie în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

Anul acesta, persoanele interesate de cariera de polițist se pot înscriere pe unul dintre următoarele locuri:

a. Academia de Poliție ' Alexandru Ioan-Cuza' București:

1. Facultatea de Poliție — 290 de locuri la frecvență, dintre care 8 pentru rromi, 6 pentru maghiari și 4 pentru alte minorități, precum și 50 la frecvență redusă (pentru agenții care au minim 1 an vechime în cadrul structurilor M.A.I.)

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 19:01

Batalionul 'Regele Carol al II-lea al României' din cadrul Armatei Poloniei

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:

Principesa Moștenitoare Margareta, patronul regal al Brigăzii Mecanizate 17 a Armatei Poloniei

Conform deciziei autorităților de stat poloneze, Batalionul Logistic al Brigăzii Mecanizate 17 a Armatei Poloniei va primi numele 'Regele Carol al II-lea al României'.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 17:33

Cel puțin 10% din totalul anual al achizițiilor publice, estimat la peste 18 miliarde de euro, se va economisi printr-un sistem centralizat de achiziții publice de la nivelul aparatului central care să gestioneze achizițiile comune, având caracteristici identice.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 15:24

Peste 26.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne se vor afla, zilnic, la datorie, în minivacanța de 1 Mai, a declarat vineri ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, în cadrul unei videoconferințe.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 13:33

 

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 13:13

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) va deschide pe 3 mai sesiunile de primire a proiectelor de investiții finanțate prin intermediul a 14 submăsuri din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 - 2020 (PNDR 2020) pentru teritoriul național, dar și pentru zona ITI Delta Dunării, se arată într-un comunicat al instituției.

Fondurile totale nerambursabile, disponibile solicitanților care doresc să obțină finanțare europeană, totalizează 680,8 milioane de euro, din care 53,5 milioane de euro sunt alocate investițiilor din zona ITI Delta Dunării.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 12:43

Litoralul românesc este pregătit să primească turiști în minivacanța de 1 mai, chiar dacă nu este deschis încă la capacitate maximă, a precizat ministrul Turismului, Mircea Dobre.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 12:27

Gigi Becali a susținut, în cadrul unei emisiuni TV,  că Serviciul Român de Informaţii l-a vrut în spatele gratiilor, iar preşedintele de atunci, Traian Băsescu, ar fi aprobat acest lucru.

Gigi Becali este convins că SRI se află în spatele arestării şi condamnării sale, cu complicitatea lui Traian Băsescu. "Comanda arestării mele a fost dată numai de SRI. Fără marca Băsescu şi aprobarea lui, nu se făcea însă nimic în România. Ei luau hotărârea, dar îl anunţau pe Băsescu. Şi el a zis DA", a declarat Gigi Becali, la România TV.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 11:47

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, la recepţia de 9 mai, politicienii cu dosare penale, deşi, la festivitatea de anul trecut nu a chemat la Cotroceni oameni politici cu probleme în justiţie. 

Confirmarea că preşedintele Senatului şi cel al Camerei Deputaţilor au fost invitaţi la Cotroceni, la recepţia de 9 mai, a venit chiar de la Liviu Dragnea.

La scurt timp, a venit confirmarea şi de la cabinetul lui Călin Popescu Tăriceanu.

Anul acesta, Administraţia Prezidenţială a făcut cu discreţie invitaţiile la ceremonia dedicată Zilei Europei.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 10:13

Miercuri, 26 aprilie a.c., cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 24-28 aprilie 2017), senatorul Titus Corlățean a luat cuvântul în cadrul Dezbaterii de actualitate cu tema: Amenințarea la adresa valorilor europene: combaterea ascensiunii xenofobiei, antisemitismului și islamofobiei în Europa.
 

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 09:46

Ambasadorul României în SUA, George Maior, spune că nu a luat bani ''de la nimeni niciodată'', subliniind că acuzațiile care i se aduc, ''calomniile lansate în spațiul public'' fac parte ''dintr-un efort mai larg de discreditare sistematică a reputației'' sale.

Totodată, Maior adaugă că își rezervă dreptul de a-i acționa în judecată pe cei care lansează ''asemenea enormități''.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 09:31

Eugen Nicolăescu va fi propunerea PNL pentru funcţia de viceguvernator al BNR, potrivit unor surse politice, postul vacant de aproape 1 an, după ce Bogdan Olteanu a demisionat.

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă.

Eugen Nicolăescu a făcut parte din mai multe guverne, ca ministru al Sănătăţii şi de Finanţe.

Pentru a deveni viceguvernator al BNR, Nicolăescu trebuie să obţină votul plenului Parlamentului şi să demisioneze din partid.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 09:16

Proiectul de lege privind reglementarea domeniilor '.ro' ar putea fi gata în septembrie și adoptat în ședința de Guvern, iar ulterior actul normativ va ajunge în Parlament, a declarat, joi, ministrul Comunicațiilor, Augustin Jianu, în cadrul primei dezbateri publice privind reglementarea Domeniului de Nivel Superior '.ro', organizată la sediul ministerului de resort.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 08:44

Executivul, pentru a evita un dezastru, trebuie să facă mai mulți pași în pregătirea introducerii noii modalități de impozitare, spune fostul premier Victor Ponta. 

„O idee bună poate să ajungă în aplicare un dezastru dacă nu te pregătești bine”, a scris Ponta, joi, pe pagina sa Facebook.

Potrivit fostului premier, „să vorbești în 2017 în paralel cu Legea Salarizării Bugetare și să scoți în față oameni care evident nu au habar despre ce vorbesc e o mare greșeala și un drum clar spre eșec”.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 00:00

[MCV]

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 20:02
Varujan Vosganian este noul purtător de cuvânt al ALDE

Biroul Politic Executiv al ALDE a desemnat secretarul general, trezorierul și purtătorul de cuvânt ai partidului

Joi, 27 aprilie, a avut loc prima ședință a Biroului Politic Executiv al ALDE votat de Congresul ALDE, care s-a desfășurat în perioada 21 — 22 aprilie la Palatul Parlamentului.

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 18:12

Membrii Executivului au luat următoarele decizii în cadrul ședinței de Guvern:
Noi clarificări privind normele de aplicare a Codului fiscal

Guvernul a modificat și completat normele metodologice de aplicare a Codului fiscal în ceea ce privește impozitul pe profit, impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, impozitul pe venit, contribuțiile sociale obligatorii și taxa pe valoarea adăugată.

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 17:00

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, îl va primi vineri, 28 aprilie, la sediul M.Ap.N., pe omologul său din Republica Polonă, Antoni Macierewicz, aflat în vizită oficială în România.

Cei doi oficiali vor discuta, în principal, despre modalitățile de consolidare a Parteneriatului strategic dintre România şi Polonia în domeniul apărării, prin intensificarea cooperării militare bilaterale, precum și în cadrul aliat și al Uniunii Europene.

La finalul întrevederii, miniștrii român și polon ai apărării vor susține declarații de presă.

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 16:59

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că Darius Vâlcov a lucrat la programul de guvernare, dar nu se pune problema ca el să intre în Guvern.

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 16:17

PNL are nevoie de un preşedinte care să fie confirmat ca om politic şi ca om de administraţie, a spus deputatul liberal Adriana Săftoiu, la RFI.

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 14:40
Reuniunea Ambasadorilor Onorifici UNESCO de la Paris

“O reuniune excepţională prin ideile exprimate, o reuniune în care s-a vorbit de curajul şi de spiritul colegial al Directorului General al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură, Irina Bokova, al cărei al doilea mandat expiră la finele acestui an şi care a generat o participare fără precedent la idealurile Organizaţiei.

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 13:36

Cerința potrivit căreia clauzele contractuale trebuie să fie exprimate în mod clar și inteligibil nu poate impune profesionistului să anticipeze și să informeze consumatorul cu privire la evoluții ulterioare imprevizibile, precum fluctuațiile excepționale ale cursurilor de schimb

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 13:27

Președintele PSD, Liviu Dragnea, cel care ar urma să fie președintele comisiei de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009, a spus, joi, că la audieri ar putea fi chemat și președintele Klaus Iohannis.

 Dragnea a subliniat că Laura Codruța Kovesi nu este obsesia lui: „Laura Codruța Kovesi nu este obsesia mea. Nu mă interesează ce face doamna Kovesi”.

Liderul PSD a precizat că oricine a fost implicat în scandalul alegerilor prezidențiale din 2009 trebuie să vină la audieri în comisie, precizând că este inadmisibil să refuzi acest lucru.

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 12:32

Doi parlamentari liberali vine cu o nouă propunere de modificare a Codului Muncii, potrivit căreia ziua de vineri ar putea avea doar 6 ore de lucru.

Cei doi parlamentari au depus la Senat o propunere de modificare a Codului Muncii, prin care cer ca numărul de ore de muncă săptămânale să fie redus de la 40 la 38.

Totodată, în proiectul de modificare a Codului Muncii, cei doi parlamentari specifică faptul că scurtarea zilei de muncă să se facă „fără afectarea salarizării aflate în plată”.
 

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 12:14

"Personajele care au fost în noaptea alegerilor din 2009 în casa lui Gabriel Oprea reprezintă o adunătură de tip mafiot", a declarat, în cadrul unei emisiunI TV, Călin Popescu Tăriceanu

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 11:46

Preşedintele francez Francois Hollande a numit-o pe Michele Ramis, diplomat de carieră specializat în infracţionalitatea internaţională şi spălarea banilor, în funcţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Franţei în România.

„Doamna Michel Ramis, ministru plenipotenţiar clasa I, în funcţie în administraţia centrală, este numită ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Franceze în România, înlocuindu-l pe domnul Francois Saint-Paul, chemat în alte funcţii”, se arată în decretul de numire citat de RFI.

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 11:26

”Este inadmisibil ce s-a întâmplat”, a fost reacția premierului Sorin Grindeanu, în privința crizei vaccinurilor, după ce 23 de copii au murit din cauza epidemiei de rujeolă.

”Este inadmisibil ce s-a întâmplat”, a spus șeful Guvernului, joi, la o dezbatere pe teme medicale, de la Palatul Parlamentului.

revenim cu amanunte

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 10:38

Dan Manolescu va conduce, în următorii cinci ani, Camera Consultanţilor Fiscali, după rezultatul alegerilor organizate la începutul acestei săptămâni la Conferinţa ordinară anuală a instituţiei, potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei.
Funcţia de prim-vicepreşedinte al Camerei Consultanţilor Fiscali va fi deţinută de Eugen-Dragoş Doroş, iar cele de vicepreşedinţii de către Romulus-Dimitrie Badea, Sorin-Adrian Robu, Ionuţ Simion, Maria-Iulia Sabolevschi-David şi Daniela Tănase.

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 10:21

Curtea Constitutionala (CCR) dezbate joi, pentru a patra oara, Legea 90/2001 care-l împiedică pe Liviu Dragnea să devină prim-ministru.

CCR a amanat luarea unei decizii in sedintele din 7 martie, 21 martie si 4 aprilie, iar presedintele Valer Dorneanu a spus ca este cea mai grea solutie pe care Curtea a avut-o de dat pana acum.

Sesizarea a fost facuta la inceputul lunii ianuarie de catre Victor Ciorbea, la o zi dupa ce Guvernul Grindeanu a depus juramantul la Palatul Cotroceni.

Subscribe to Politica nationala