Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 17:12

Guvernul S.U.A. a donat Poliției de Frontieră Române, în cadrul programului 'Controlul Exportului și Securitatea Frontierelor' (EXBS), detectoare individuale de radiații

Departamentul de Stat din S.U.A. — Biroul de Securitate Internațională și Non-proliferare a donat Poliției de Frontieră Române, în cadrul programului 'Controlul Exportului și Securitatea Frontierelor' (EXBS), echipamente portabile utilizate pentru detectarea radiațiilor nucleare și a materialelor radioactive.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 15:05

Senatorul Titus Corlățean, președintele Delegației române la APCE, a luat cuvântul pe tema protecției drepturilor părinților și copiilor aparținând minorităților religioase 
 
În cadrul celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 24-28 aprilie 2017), senatorul Titus Corlățean a luat cuvântul pe marginea raportului cu tema: “Protecția drepturilor părinților și copiilor aparținând minorităților religioase”, raportor Valeriu Ghilețchi (Republica Moldova, Grupul Partidului Popular European).
 

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 13:03

  
Pentru un număr tot mai mare de cetățeni apartenența la UE este un lucru bun. Conform celui mai recent Eurobarometru - studiul ce vizează atitudinile europenilor - cifrele s-au întors practic la nivelul anterior crizei începute în 2007.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 08:38

Ministrul afacerilor externe Teodor Meleșcanu va participa la 28 aprilie 2017, la Valletta, la reuniunea informală (Gymnich) a miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale UE.

Discuțiile din cadrul reuniunii ministeriale se vor concentra pe teme de actualitate, precum: evoluțiile recente din Turcia, globalizarea și provocările la adresa ordinii de drept internaționale, respectiv o evaluare cu miniștrii de externe din statele candidate a stadiului implementării Strategiei Globale a UE.

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 16:12

'Negocierile privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană vor avea ca principiu de bază dictonul Ť Toți pentru unul și unul pentru toți ť, ceea ce înseamnă că la reuniunea de astăzi am agreat cu toții să susținem o voce unitară, coerentă și solidară a UE în negocierile cu Marea Britanie și vom urmări, cu prioritate, asigurarea unui acord echilibrat, în care toate cele patru libertăți ale Pieței Unice, inclusiv libera circulație a persoanelor/lucrătorilor, să fie reflectate în mod obiectiv și echitabil', a declarat joi, 27 aprilie a.c., ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 14:40
Reuniunea Ambasadorilor Onorifici UNESCO de la Paris

“O reuniune excepţională prin ideile exprimate, o reuniune în care s-a vorbit de curajul şi de spiritul colegial al Directorului General al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură, Irina Bokova, al cărei al doilea mandat expiră la finele acestui an şi care a generat o participare fără precedent la idealurile Organizaţiei.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 22:56
Corespondență specială din Bruxelles de la Carmen DINU

Premierul Viktor Orban a venit la Bruxelles să dea explicaţii deputaţilor europeni în legătură cu măsurile luate de Budapesta, în timp ce Comisia lansează procedura de infringement împotriva Ungariei în legătură cu o controversată lege a universităților, care ar avea drept țintă desființarea Central European University de la Budapesta, înfiinţată și sponsorizată de George Soros.

 

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 22:52
Corespondență specială din Paris de la Carmen DINU

Președintele Franței, Francois Hollande, spune că îl va vota pe Emmanuel Macron în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa şi cere şi alegătorilor să-l sprijine pe acesta pe 7 mai, întrucât candidata extremei drepte Marine Le Pen ar fi „un risc masiv” pentru țară, transmit agențiile internaționale.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 14:29

Ambasadori din cele 28 de state membre a Uniunii Europene au aprobat ridicarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii ucraineni, informează Tass.

”Ambasadori ai statelor membre ale UE au aprobat decizia de a garanta dreptul la călătorie fără vize cetăţenilor din Ucraina”, a anunţat sursa.

Prin urmare, Consiliul European este aşteptat să aprobe decizia la data de 11 mai.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 12:02

În zilele de 26 și 27 aprilie, ministrul apărării naţionale, Gabriel Leş, se va deplasa la Valletta, în Malta, pentru a participa la reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene. 
Pe parcursul reuniunii vor fi abordate teme de actualitate de pe agenda europeană, precum implementarea Strategiei Globale a Uniunii Europene pe dimensiunea de securitate şi apărare şi stadiul operaţiilor şi misiunilor sub egida Politicii de Securitate şi Apărare Comune (PSAC).

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 11:57

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a propus miercuri, în plenul Parlamentului, o consultare între toate partidele politice pentru formularea punctului de vedere pe care România să îl aibă în fața provocărilor care au loc la nivelul Uniunii Europene.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 22:20
Corespondență specială de la Carmen DINU

Un electorat urban favorabil lui Emmanuel Macron, de o parte, o Franța rurală și periurbane pro Marine Le Pen, pe de altă parte. Aceasta este harta primului tur al alegerilor prezidențiale din Franţa, care au avut loc duminică, şi care arată disparități geografice și sociologice semnificative.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 13:47

Cu ocazia celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (Strasbourg, 24-28 aprilie 2017), senatorul Titus Corlățean, președintele Delegației Parlamentului României la APCE, a fost ales în funcția de Vicepreședinte al APCE. 

Mandatul de vicepreședinte va fi exercitat pe durata anului 2017 și va permite reprezentarea în Biroul APCE, cea mai importantă structură a acestei organizații parlamentare paneuropene, cu atribuții de coordonare a activității Adunării și a comisiilor sale. 

Luni, 24 Aprilie, 2017 - 17:37

Patru aeronave Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii au aterizat, astăzi, la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu.

Detașamentul britanic format din aproximativ 150 de militari (piloți și personal tehnic) cu aeronave Typhoon vor executa misiuni de poliție aeriană, în perioada 1 mai - 31 august, alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene Române.

Duminică, 23 Aprilie, 2017 - 17:56

Relațiile bilaterale dintre Forțele Navale Române și Forțele Navale ale Marii Britanii vor fi consolidate în timpul unor activități comune, planificate în perioada 25-27 aprilie, cu prilejul vizitei distrugătorului britanic HMS Daring (D-32) în România.

Duminică, 23 Aprilie, 2017 - 14:57

În data de 9 mai, Ziua Europei, se celebrează congruența de idealuri și aspirația spre unitate în țările din Europa. Ca simbol al cooperării între națiunile europene, clusterul EUNIC Portugalia organizează un concert la cele șase orgi de la Bazilica din Mafra. Ludger Lohmann (Germania), Reinhard Jaud (Austria), Roberto Antonello (Italia), Joao Vaz (Portugalia), Steffen Schlandt (România) ?i Juan de la Rubia (Spania) vor cânta la cele șase orgi din Bazilica Palatului Național din Mafra.

Duminică, 23 Aprilie, 2017 - 11:20
Emmanuel Macron și lidera forțelor de extremă dreapta Marine Le Pen conduc în exit-poll-uri în primul tur al alegerilor prezidențiale

 

UPDATE: Emmanuel Macron și lidera forțelor de extremă dreapta Marine Le Pen conduc în exit-poll-uri în primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, informează duminică agenția de presă DPA, care citează RTBF.

Macron ar avea 24% din voturi, fiind urmat de Le Pen cu 22%, potrivit exit-poll-urilor realizate la mijlocul zilei.

Fostul premier conservator Francois Fillon ar avea 20,5% din voturi, iar liderul de extremă stânga Jean-Luc Melenchon doar 18% din voturile alegatorilor.

 

Vineri, 21 Aprilie, 2017 - 19:56

Secretarul de stat pentru afaceri strategice și bilaterale în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a efectuat, în perioada 20-21 aprilie 2017, o vizită de lucru la Ankara, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu Ahmet Yildiz, adjunct al ministrului afacerilor externe, și consultări cu Mehmet Kemal Bozay, adjunct al subsecretarului de stat pentru afaceri europene.

Vineri, 21 Aprilie, 2017 - 19:49

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, l-a primit vineri, 21 aprilie 2017, pe secretarul general adjunct al Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG), Abdel Aziz Abu Hamad Aluwaisheg, în contextul vizitei oficiale pe care demnitarul arab o efectuează în România. Cei doi interlocutori au avut un schimb de opinii cu privire la prioritățile de cooperare bilaterală politico-diplomatică, economică și sectorială, precum și la oportunitățile de participare a țării noastre la diverse proiecte comune cu statele membre ale Consiliului de Cooperare al Golfului.

Vineri, 21 Aprilie, 2017 - 19:17

La începutul lunii aprilie 2017 GRECO, Organismul anticorupție al Consiliului Europei,  a dat publicității un Addendum la al doilea Raport de conformitate a României GRECO RC-III (2014) 22E, Capitolul 'Transparența finanțării partidelor politice', Runda a treia de evaluare, adoptat la Strasbourg în 12 decembrie 2014. În document se analizează progresele înregistrate de țara noastră în ceea ce privește implementarea recomandărilor făcute în anul 2010, referitoare la transparentizarea finanțării activității partidelor politice.

Vineri, 21 Aprilie, 2017 - 15:53

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a criticat vineri, la Focșani, la un simpozion privind discriminarea femeilor pe piața muncii, felul în care angajatorii privesc femeile.

Joi, 20 Aprilie, 2017 - 11:29

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că, începând cu data de 1 mai 2017, cetățenii români care au deținut, în ultimii 10 ani, o viză de rezidență temporară în Canada și cei care dețin, în prezent, o viză valabilă care permite intrarea în SUA (non-immigrant visa) au posibilitatea de a intra în /tranzita Canada, pe calea aerului, în baza unei Autorizații de Călătorie Electronice (Electronic Travel Authorization — eTA), fără a mai avea nevoie de viză.

Joi, 20 Aprilie, 2017 - 10:57

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, după discuţiile cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans, că Mecanismul de Cooperare şi Verificare ar putea fi ridicat în 2018, dar după ce va fi văzut raportul din acest an.

Miercuri, 19 Aprilie, 2017 - 13:49

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene Frans TIMMERMANS efectuează o vizită oficială în România, în data de 20 aprilie 2017, la finalul căreia va susține un dialog cu cetățenii, pe teme legate de Cartea albă privind viitorul Europei, aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma și a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Dialogul va avea loc la Muzeul Național de Artă (Calea Victoriei, nr. 49-53), începând cu orele 17.30, și va fi urmat de scurte declarații de presă, la orele 18.45.

Miercuri, 19 Aprilie, 2017 - 13:38

Ana Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, va efectua, în perioada 19-20 aprilie 2017, o vizită de lucru la Viena, în cadrul căreia va avea întrevederi cu Michael Linhart, secretar general în cadrul Ministerului pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe, cu Bernhard Wrabetz, consilierul diplomatic al cancelarului Christian Kern precum și cu Sebastian Kurz, ministrul federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe.

Miercuri, 19 Aprilie, 2017 - 11:20

La 18 aprilie 2017, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Austria la București, E.S. Gerhard Reiweger.

Întrevederea a prilejuit un schimb de opinii pe dosare de interes major pe agenda europeană, în perspectiva vizitei de lucru la Viena pe care ministrul delegat pentru Afaceri Europene o va efectua în zilele următoare, cu accent pe cooperarea între Austria și România, în contextul exercitării de către cele două state a Președinției Consiliului UE, în semestrul II 2018 (Austria) și semestrul I 2019 (România).

Marţi, 18 Aprilie, 2017 - 14:10

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a participat, marți, 18 aprilie 2017, la reuniunea inaugurală a Grupurilor de lucru interministeriale destinate fundamentării mandatelor sectoriale ale României în negocierile dintre UE27 și Marea Britanie.

Marţi, 18 Aprilie, 2017 - 13:59

Alexandru Petrescu, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, participă în perioada 18-20 aprilie, la Paris, la reuniunea Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), conferință care se înscrie în demersul susținut al Guvernului ca România să devină țară membră OCDE.

În cadrul conferinței vor fi împărtășite experiențe regionale și vor fi examinate cele mai bune practici internaționale în sprijinirea reformelor de succes, destinate impulsionării investițiilor străine directe și creșterii competitivității.

Marţi, 18 Aprilie, 2017 - 10:50

Consiliul turc de Securitate Națională, condus de președintele Recep Tayyip Erdogan, a decis luni o nouă prelungire cu trei luni a stării de urgență în vigoare după puciul eșuat din iulie, conform AFP, DPA și Reuters.

"Pentru asigurarea continuității măsurilor de protejare a democrației, principiilor statului de drept, precum și a drepturilor și libertăților, s-a hotărât să se recomande extinderea stării de urgență", a informat Consiliul de Securitate într-un comunicat.

Luni, 17 Aprilie, 2017 - 10:12

Angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 789 locuri de muncă vacante, după cum urmează:

Malta — 310 locuri de muncă: 300 șofer de autobuz, 10 personal curățenie;

Italia — 280 locuri de muncă: 100 infirmier, 100 asistent medical generalist, 40 asistent medical, 40 îngrijitori la domiciliu;

Cehia — 70 locuri de muncă: 30 șofer autobuz, 20 șlefuitor, pilitor, 10 sudor, 5 electrician auto, 5 mecanic auto;

Subscribe to Uniunea Europeana