Miercuri, 16 August, 2017 - 12:33

România a înregistrat cea mai mare creștere economică, în ritm anual, din Uniunea Europeană în perioada aprilie - iunie 2017, informează miercuri Eurostat.

Eurostat arata că produsul intern brut al României a înregistrat atât în primul trimestru al acestui an, cât și în trimestrul al doilea un avans 5,7%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. În aceeași perioadă, PIB a crescut cu 2,2% în zona euro și cu 2,3% în UE, după o creștere de 1,9%, respectiv 2,1% în primul trimestru.

Duminică, 13 August, 2017 - 12:00

Liviu Dragnea și-a pus palma în fund și a plecat. Și chiar în timp ce la București sosesc oaspeți importanți. Desantați de la Washington. Gurile rele spun că liderul absolut al majorității și președintele Camerei Deputaților ar prinde pești oceanici. În schimb, Codrin Șefănescu, secretarul general PSD, spune că acesta s-a închis cu el însuși într-un fel de celulă de criză. Unde meditează. Liderul Opoziției Ludovic Orban e și el într-un fel de concediu-turneu prin țară. De unde transmite că PSD pică iar PNL urcă. În timp ce Klaus Iohannis se reface la Neptun. România e lovită de un fel de concediu al orbului. 

Sâmbătă, 12 August, 2017 - 13:16
dacă nu rezolvă problema cozilor de la ghiseele de eliberare a pașapoartelor

FADERE (Federația asociatiilor de români din Europa) solicita ministrului de interne Carmen Dan, sa rezolve de urgența situatia creata la ghiseele de eliberare a pașapoartelor.

De la începutul lunii august in fața ghișeelor pentru eliberarea pașapoartelor s-au format cozi uriașe din cauza neadaptării acestor servicii la valul mare de români care vin din strainătate în vacanța și doresc să iși schimbe si documentele.

Daca doamna ministru nu va rezolva cu maximă urgență această problemă, FADERE va face plângere penală impotriva acesteia. 

Joi, 10 August, 2017 - 11:53

Deputatul PMP Constantin Codreanu, președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, i-a adresat joi, 10 august, o scrisoare ministrului Afacerilor Externe, Teodor-Viorel Meleșcanu, referindu-se la necesitatea aderării României la Centrul European de Excelență pentru Contracararea Amenințărilor Hibride.

Miercuri, 9 August, 2017 - 13:53

Angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 882 locuri de muncă vacante, după cum urmează:

Marea Britanie — 335 locuri de muncă: 150 operatori depozit, 75 măcelari/tranșatori/fasonatori, 75 operatori producție, 35 îngrijitor persoane la domiciliu;

Marţi, 8 August, 2017 - 11:54

Recomandările se adresează autorităților competente și vizează asigurarea convergenței funcționării membrilor unui colegiu atunci când aceștia furnizează avize conform articolului 116 alineatul (1) din Directiva 2013/36/UE, în scopul participării în cadrul unui colegiu al autorităților de supraveghere din țările terțe menționate în cadrul recomandării. Articolul 116 alineatul 1 din Directiva 2013/36/UE a fost transpus în legislația națională în cadrul articolului 1851 din Ordonanța de Urgenţă a Guvernului nr.

Luni, 7 August, 2017 - 18:09

Claudia Țapardel, Co-Președinte al Intergrupului pentru Turism din Parlamentul European, explică de ce este nevoie de investiții în turism și cum poate contribui acest sector la creșterea economică a României

Luni, 7 August, 2017 - 16:40

La invitația Președintelui României, Klaus Iohannis, Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, va efectua, în data de 24 august a.c., o vizită în România.

Discuțiile care vor avea loc la Palatul Cotroceni se vor concentra pe dezvoltarea și aprofundarea relației bilaterale de Parteneriat Strategic, precum și pe principalele subiecte aflate pe agenda europeană, internațională și de securitate. La finalul întrevederii cei doi Președinți vor susține o conferință de presă comună.

Joi, 3 August, 2017 - 20:53

Comisia Europeană a publicat miercuri, 2 august 2017, un nou sondaj Eurobarometru privind opinia publică în  Uniunea Europeană. La peste 10 ani de la aderarea României la UE, încrederea în Uniunea Europeană este în creștere, atingând cele mai înalte cote din 2010 până în prezent. Românii se situează pe locul patru în ce privește încrederea în UE, cu 57% (față de 42% media europeană), în creștere cu 5% față de toamna anului 2016. De asemenea, 67% dintre români declară că sunt optimiști cu privire la viitorul Uniunii Europene (56% media europeană).

Marţi, 1 August, 2017 - 09:08

Proiectul privind predarea cursului de Limba, cultura și civilizație româneasca (LCCR) în unitați de învațamânt preuniversitar din state membre ale Uniunii Europene se va desfașura și în Marea Britanie, începând din anul școlar 2017-2018. Într-o prima etapa, cursul LCCR se va derula în 4 școli.

Marţi, 1 August, 2017 - 08:43
— restricții cu privire la circulația rutieră

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru, că Federația Auto Moto muntenegreană a anunțat următoarele modificări cu privire la circulația rutieră:  

Luni, 31 Iulie, 2017 - 14:25

Criza medicamentelor din România - Poziția Asociației Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) - Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM) atrage atenția tuturor factorilor implicați asupra consecințelor lipsei unor medicamente din farmaciile din România, precum și a dezinformării populației cu privire la această situație.

Luni, 31 Iulie, 2017 - 09:52

Indemnizația pentru creșterea copilului va fi plafonată la 1.800 de euro, maximum cât există în Europa la ora actuală, iar peste acest nivel nu poate să mai ia nimeni, a spus, duminică, la Antena 3, ministrul Muncii, Lia-Olguța Vasilescu.

Luni, 31 Iulie, 2017 - 09:33

C.A.P.I.M.E.D. România (Asociația Românilor din Italia), cu sediul la Palermo, în regiunea Sicilia, Italia, avertizează Guvernul României cu privire la pericolele la care se expun românii care merg să muncească în Italia. Premierul României, Mihai Tudose, ar trebui să analizeze situația cu atenție și să dispună măsuri de urgență pentru protejarea muncitorilor abuzați. C.A.P.I.M.E.D. România a tras aceste semnale de alarmă în ultimii șapte ani.

Luni, 31 Iulie, 2017 - 09:18

Experții NATO vin la București, după amenințările Rusiei la adresa României, pentru o dezbatere în cadrul evenimentului "Defence and Dialogue in Eastern Europe" (DDEE), organizat la Bucureşti, în perioada 31 iulie - 5 august.

Luni, 31 Iulie, 2017 - 08:32

AMOS News a realizat o scurtă selecție a principalelor articole apărute în presa centrală: 

Duminică, 30 Iulie, 2017 - 14:27

Parlamentarii din Statele Unite s-au pus de-a curmezișul unora dintre planurile externe ale lui Donald Trump. Mai trebuie făcut un singur pas și va fi votată o lege prin care Statele Unite vor sancționa statele Uniunii Europene, care participă la construcția gazoductului destinat să asigure transportul combustibilului din Rusia în Germania, tranzitând câteva țări. Sancțiunile ar putea însemna pentru început adoptarea unor măsuri severe de embargo pentru produse UE vândute în Statele Unite. Situația însă nu se oprește aici. Consecințele sunt mult mai grave.

Duminică, 30 Iulie, 2017 - 13:34
Ziua mondială împotriva traficului de persoane

La nivel global, 21 milioane de persoane cad victimă sclaviei moderne și muncii forțate. Profiturile generate de traficul de persoane se ridică la aproximativ 32 miliarde de dolari. 5,5 milioane de copii, traficați în întreaga lume, suferă violențe și abuzuri greu de imaginat.

Prin intermediul acestor cifre cutremurătoare, organizațiile internaționale trag un semnal de alarmă ce nu poate fi ignorat, cu privire la amploarea și gravitatea acestui flagel.

Duminică, 30 Iulie, 2017 - 00:00

AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână:  
1. Incident diplomatic româno-rus pe fondul sancțiunilor UE
2. Guvernul renunță la...programul de guvernare!
3. Criza vaccinurilor face victime în...minister
4. Onțanu scapă de procesul de mită pentru că a fost denunțat prea târziu!
5. Cel mai longeviv șef de serviciu secret a fost avansat la...pensie!

Sâmbătă, 29 Iulie, 2017 - 12:00

Ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a declarat vineri, la Realitatea TV, că rachetele Tomahawk pot fi echipate cu focoase nucleare, reprezentând, astfel, „un risc potenţial”.

Sâmbătă, 29 Iulie, 2017 - 11:36

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a spus sâmbătă că reacţia vicepremierului Dmitri Rogozin, după ce nu i s-a permis survolarea României, a fost "absolut nepotrivită".

Sâmbătă, 29 Iulie, 2017 - 11:27

Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, cere o analiză a Moscovei asupra incidentului privind tranzitul avionului său urmată de "măsuri dure de retorsiune" împotriva României.

Vineri, 28 Iulie, 2017 - 16:33

Forțele Navale Române vor primi în portul militar Constanța, în perioada 29 iulie - 1 august, vizita distrugătorul britanic 'HMS Duncan' (D37) și fregatei turcești 'TCG Yildirim', care fac parte din Gruparea navală permanentă NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group).

Vineri, 28 Iulie, 2017 - 12:47

La Washington, președintele Klaus Iohannis și-a luat mai multe angajamente. După faimoasa bătaie pe umăr de la intrarea în Casa Albă. Cele mai importante sunt obligația asumată a României de a participa cu 2% din PIB la efortul comun de apărare. Un alt angajament extrem de important este ca România să achizitționeze rachete Patriot în valoare de peste 3 miliarde de euro.

Vineri, 28 Iulie, 2017 - 08:36

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Peru că, la data de 20 iulie 2017, a fost declarată starea de urgență, pentru 30 de zile, în districtele regiunilor Cusco și Puno, urmare a protestelor neîntrerupte ale sindicatului profesorilor (SUTEP).

Ca răspuns la această acțiune a guvernului, profesorii care se află în grevă au reacționat anunțând că nu își vor înceta manifestațiile până când Ministerul Educației va lua în considerare cererile lor.

Joi, 27 Iulie, 2017 - 08:41

Ministrul Justiției, prof. univ. dr. Tudorel TOADER și doamna conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretarul de stat, au avut pe 26 iulie 2017, la Bruxelles, o întâlnire bilaterală cu Prim Vice-președintele Comisiei Europene, Frans TIMMERMANS. La întâlnire a participat și Secretarul General Adjunct al Comisiei Europene, responsabil de tematica Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), doamna Paraskevi MICHOU.

Miercuri, 26 Iulie, 2017 - 16:54

Comisia Europeană și-a exprimat miercuri, într-un comunicat de presă, îngrijorarea după adoptarea de către Congresul american a unor noi sancțiuni împotriva Rusiei.

Executivul comunitar s-a declarat îngrijorat, pe de o parte, de "posibilul lor impact asupra independenței energetice a UE" și, pe de altă parte, de "posibilele consecințe politice negative", reamintind importanța de a coordona politica de sancțiuni între toate statele membre ale G7.

Marţi, 25 Iulie, 2017 - 13:28

Trei români au murit şi alţi şase au fost răniţi marţi dimineaţa, în jurul orei 06.00, într-un accident pe o autostradă din Ungaria.

Precizări de presă - Accident Ungaria

Vineri, 21 Iulie, 2017 - 11:29

Legăturile dintre România și Republica Moldova sunt mai mult decât speciale, a spus vineri premierul Mihai Tudose.
"La Chișinău — Legăturile dintre România și Republica Moldova sunt mai mult decât speciale, sentiment pe care-l are toată delegația. Ne așteptăm la o vizită extrem de bună!", a scris Mihai Tudose pe pagina sa de Facebook.
 

Vineri, 21 Iulie, 2017 - 09:51

Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, se va afla astăzi, 21 iulie a.c., în Chișinău (Republica Moldova), unde va participa la ceremonia de donare a celor 96 de microbuze școlare acordate de Guvernul României autorităților din Republica Moldova, în baza Memorandumului pentru acordarea de asistență în domeniul educației, respectiv continuarea programului de donație de microbuze școlare în scopul soluționării situațiilor celor mai dificile și urgențe din mediul rural al Republicii Moldova.

Subscribe to Uniunea Europeana