Sâmbătă, 16 Decembrie, 2017 - 14:16

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 745 de persoane, 124 de autovehicule şi 50 de documente, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen. 

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 14:25

Luni și marți, 18-19 decembrie, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu va efectua o vizită oficială în România.

Înaltul oficial european se va întâlni cu dl. Mihai TUDOSE, prim-ministrul României, dna. Carmen Daniela DAN, ministrul afacerilor interne, dl. Felix STROE, ministrul transporturilor, dl. Marius NICA, ministrul delegat pentru fonduri europene, dl. Victor NEGRESCU, ministrul delegat pentru afaceri europene, și dl. Raed ARAFAT, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. 

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 10:24

Liderul grupului Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, Gianni Pittella, a declarat ca Bulgaria, Romania si Croatia trebuie admise rapid in spatiul european de libera circulatie si a subliniat ca in Uniunea Europeana nu pot exista state de rangul doi si nu este cinstit ca aceste state sa nu fie primite in zona Schengen, potrivit Rador care citeaza RTS.

Europarlamentarul spaniol, liderul grupului Partidului Popular European, Esteban Gonzales Pons, a subliniat, de asemenea, ca "nu trebuie sa existe state de rangul doi cand se discuta despre Schengen". 

Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 09:27

Viorica Dăncilă, lider al delegaţiei eurodeputaţilor social-democraţi din România, atrage atenţia, în Parlamentul European, că Pilonul social european trebuie să ofere un proiect pozitiv pentru toţi cetăţenii europeni, indiferent de regiunea în care locuiesc, fiind de dorit ca acesta să se aplice în toate statele membre. 

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 19:44

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a semnat joi, 14 decembrie, noua Declarație comună privind prioritățile legislative ale UE pentru 2018-2019. Ceilalți semnatari au fost președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, și Jüri Ratas, deținătorul președinției prin rotație a Consiliului și prim-ministrul Estoniei.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 14:29

Comisia Europeană invită regiunile aflate în tranziție industrială să își exprime interesul pentru a beneficia de sprijin personalizat din partea UE în vederea modernizării propriilor sectoare industriale.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 13:44

Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale este autorizat să transmită următorul comunicat:

Familiile Regale participante la Funeraliile Naţionale ale Regelui Mihai I

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 10:59

Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa la reuniunea Consiliului European, care va avea loc în zilele de 14 şi 15 decembrie a.c., la Bruxelles, Regatul Belgiei. 

Pe agenda Consiliului European se vor afla subiecte privind domeniul apărării şi securităţii, dimensiunea socială a Uniunii Europene (UE), educaţia şi cultura, respectiv politica UE în domeniul migraţiei. Totodată, vor avea loc discuţii referitoare la procesul de retragere a Marii Britanii din UE. 

Miercuri, 13 Decembrie, 2017 - 14:06

Un nou raport publicat miercuri, 13 decembrie, evidențiază realizările celor cinci fonduri ale UE de la începutul perioadei de finanțare, în condițiile în care punerea în aplicare a programelor din perioada 2014-2020 a atins în prezent viteza de croazieră.

Miercuri, 13 Decembrie, 2017 - 11:20
asumate de România și trebuie retrase

Consiliul experților în dreptul ONG, instituție parte a Conferinței organizațiilor internaționale neguvernamentale a Consiliului Europei, a lansat luni, 11 decembrie, o opinie detaliată și foarte critica despre modificările propuse pentru OG26/2000 de către parlamentarii PSD Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae și adoptate tacit de Senat. 

Cyril Richie, Președintele Consiliului experților în dreptul ONG, în introducerea opiniei:

Marţi, 12 Decembrie, 2017 - 20:04

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu și ministrul delegat pentru fonduri europene Marius Nica vor susține un dialog cu cetățenii pe tema viitorului Europei. Evenimentul, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, are loc în data de 19 decembrie 2017, începând cu ora 14.45, în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucureștii, p-ța Romană, nr. 6.

Marţi, 12 Decembrie, 2017 - 18:18

Parlamentul European a votat, în data de 12 decembrie, adoptarea regulamentului de prelungire și îmbunătățire a Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), elementul central al Planului de investiții pentru Europa. Una dintre principalele prevederi din noul regulament este creșterea obiectivului de investiții de la 315 la cel puțin 500 de miliarde de euro.

Marţi, 12 Decembrie, 2017 - 18:07

Negociatorii Comisiei Europene, ai Parlamentului European și ai Consiliului au ajuns, în data de 12 decembrie, la un acord cu privire la simplificarea regulamentului politicii de coeziune pentru perioada 2014 – 2020. Obiectivele cheie ale acestei modificări de regulament au avut în vedere atât reducerea birocrației pentru beneficiari, cât și facilitarea combinării fondurilor structurale și de investiții europene cu Fondul european pentru investiții strategice (FEIS), așa numitul Plan Juncker.

Sâmbătă, 9 Decembrie, 2017 - 14:00

În data de 8 decembrie, Comisia Europeană a recomandat Consiliului European (articolul 50) să concluzioneze că s-au înregistrat progrese suficiente în prima etapă a negocierilor cu Marea Britanie desfășurate în temeiul articolului 50. Consiliul European (articolul 50) urmează acum să decidă, la 15 decembrie 2017, dacă progresele înregistrate sunt suficiente pentru a permite avansarea în cea de a doua etapă a negocierilor.

Joi, 7 Decembrie, 2017 - 21:09

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale și strategice în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a avut o întrevedere cu Secretarul General al Serviciului European pentru Acțiune Externă/SEAE, Helga Schmid, în marja Consiliului Ministerial al OSCE.

În cadrul discuțiilor, secretarul de stat George Ciamba a prezentat prioritățile ce vor fi promovate de România în domeniul relațiilor externe, pe durata exercitării Președinției Consiliului UE, cu accent pe Balcanii de Vest și vecinătatea estică.

Joi, 7 Decembrie, 2017 - 18:40

Secretarul de stat pentru afaceri strategice și bilaterale în spațiul euroatlantic, George Ciamba, a participat joi, 7 decembrie, la reuniunea Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, desfășurată la Viena.

Reuniunea a dezbătut perspectivele securității europene, cu accent pe impactul crizei din Ucraina, persistența conflictelor prelungite și fenomenul extremismului violent și al radicalizării care conduc către terorism.

Joi, 7 Decembrie, 2017 - 17:15

Comisia Europeană a decis joi, 7 decembrie, să trimită România, Bulgaria, Luxemburg și Spania în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru faptul că nu au notificat, până la 10 aprilie 2016, așa cum era prevăzut (Directiva privind gestiunea colectivă a drepturilor de autor, Directiva 2014/26/UE), transpunerea integrală în legislația națională a normelor UE privind gestiunea colectivă a drepturilor de autor și a drepturilor conexe și acordarea de licențe multiteritoriale pentru drepturile asupra operelor muzicale pentru utilizare online pe piața internă.

Joi, 7 Decembrie, 2017 - 10:49

Chestiunea distribuirii inegale a beneficiilor comerțului internațional în statele și regiunile UE și problema informării eficiente a sectorului IMM cu privire la oportunitățile create de tratatele de liber schimb au fost două dintre subiectele abordate de deputatul european Iuliu Winkler (UDMR, PPE) în cadrul conferinței dedicate 'Zilei Politicii Europene de Comerț' organizată, marți, la Bruxelles, de Comisia Europeană.

Joi, 7 Decembrie, 2017 - 09:56

Lansarea oficială a 'Anului European al Patrimoniului Cultural 2018' va avea loc la Forumul Cultural European, care se va desfășura la Milano, în zilele de 7 și 8 decembrie a.c., în deschiderea evenimentului urmând să susțină alocuțiuni comisarul european pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics, și miniștrii culturii din Italia și Estonia.

Marţi, 5 Decembrie, 2017 - 20:34

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, l-a primit marţi, 5 decembrie, la sediul ministerului, pe ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt. În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat subiecte de actualitate de pe agenda NATO şi UE, precum şi perspectivele intensificării cooperării bilaterale, inclusiv în domeniul industriei de apărare.

Marţi, 5 Decembrie, 2017 - 20:03
pentru a promova admiterea României în UE

"Am aflat cu profundă îndurerare despre decesul Majestăţii Sale Regele Mihai I al României, pe care am avut şansa de a-l întâlni. Îmi amintesc cu emoţie de întâlnirile noastre şi aş vrea să omagiez rolul pe care l-a avut în anul 1997, când a efectuat un tur al capitalelor europene pentru a promova admiterea României în Uniunea Europeană. Douăzeci şi doi de ani mai târziu, ţara lui, pe care a iubit-o atât de mult, va deţine pentru prima dată, în primul semestru al anului 2019, preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Marţi, 5 Decembrie, 2017 - 19:37

Ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, a participat la reuniunea Eurogrup în format extins și la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN), în perioada 4 – 5 decembrie 2017, desfășurate la Bruxelles (Belgia). 
  

Marţi, 5 Decembrie, 2017 - 17:12

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit marți, 5 decembrie a.c., cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București.

În cadrul reuniunii organizate de Ambasada Republicii Estonia, țară care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene, au fost abordate aspecte legate de principalele teme aflate pe agenda Consiliului European care va avea loc în perioada 14-15 decembrie a.c., precum și evoluțiile din plan intern.

Luni, 4 Decembrie, 2017 - 14:05

Premierul Mihai Tudose se va deplasa la Belgrad, în perioada 8-9 decembrie 2017, unde va avea întâlniri de lucru cu președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borisov, și prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras. 
 

Luni, 4 Decembrie, 2017 - 13:11

Prețurile producției industriale au crescut în octombrie cu 0,4% în zona euro și în Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă, anunță Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Cele mai mari creșteri au fost raportate în Belgia (2,4%), Irlanda (1,5%), România (1%) și Spania (0,8%). La polul opus se află Danemarca (minus 1,5%), Cipru și Letonia (ambele cu minus 0,5%) și Estonia (minus 0,4%).

Conform datelor Eurostat, prețurile producției industriale au crescut cu 2,5% în zona euro și cu 2,6% în UE, în octombrie comparativ cu perioada similară din 2016.
 

Luni, 4 Decembrie, 2017 - 12:40

Reprezentanța Comisiei Europene în România organizează, în data de 5 decembrie, începând cu orele 9.30, conferința de lansare a Monitorului educației și formării 2017. Evenimentul are loc la sediul Reprezentanței, în sala Nicolae Titulescu (str. Vasile Lascăr, nr. 31, et. 1, București).

Luni, 4 Decembrie, 2017 - 12:23
și la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene

Ministrul Finanțelor Publice, Ionuț Mișa, participă la reuniunea Eurogrup în format extins și la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN), în perioada 4 – 5 decembrie 2017. 

Pe agendă vor figura teme precum Schema europeană privind depozitele bancare (EDIS), pachetul privind măsurile de reducere a riscurilor din sistemul bancar european și creditele neperformante, dar și alte teme de interes aflate pe agenda Consiliului Uniunii Europene. 

Cele două reuniuni se vor desfășura la Bruxelles (Belgia). 

Luni, 4 Decembrie, 2017 - 11:19

Peste 60 de străini, care au fost depistați la bordul unei ambarcațiuni pe Marea Neagră, au solicitat acordarea unei forme de protecție internațională din partea statului român, fiind cazați în centrele din administrarea Inspectoratului General pentru Imigrări.

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de imigrări au preluat de la Poliția de Frontieră 65 de persoane depistate, în noaptea de 27 spre 28 noiembrie a.c., la bordul unei ambarcațiuni pe Marea Neagră.

Luni, 4 Decembrie, 2017 - 09:47
Biserica lui Hristos nu poate fi distrusă, chiar dacă este răstignită, deoarece ea poartă în sine taina sau puterea harică a învierii

Întâlnirea Preafericitului Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României

Sâmbătă, 3 decembrie 2017, a avut loc întrevederea dintre Preafericitul Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României. Întâlnirea a avut loc în Sala Tronului de la Reședința 'Danilovski' și a fost prilejuită de vizita delegației Bisericii Ortodoxe Române cu ocazia festivităților împlinirii a o sută de ani de la restabilirea instituției patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Luni, 4 Decembrie, 2017 - 08:47

Deputatul PSD Ana Birchall va participa, în perioada 4-5 decembrie, la reuniunea 'Discuții strategice la Tbilisi', care va avea loc în capitala Georgiei. Conferința este organizată sub egida Administrației Prezidențiale a Georgiei și a Consiliului Național pentru Securitate din Georgia, alături de numeroși parteneri din rândul societății civile cu expertiză în domeniul securității, precum Consiliul Atlantic, Institutul Georgian de Politici, Fundația Konrad Adenauer sau German Marshal Fund of the United States.

Subscribe to Uniunea Europeana