Vineri, 23 Martie, 2018 - 15:30

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezidat astăzi o nouă reuniune a Comitetului interministerial pentru pregătirea preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Cu acest prilej, a fost adoptat calendarul reuniunilor informale ce vor fi organizate în România pe durata acestui mandat, în primul semestru al anului 2019, cât şi calendarul acţiunilor premergătoare exercitării mandatului. 

Vineri, 23 Martie, 2018 - 13:34

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, și Președintele Raionului Orhei, Tudor Golub, vor semna duminică, 25 martie 2018, la orele 17.30, în Sala de Consiliu a Primăriei (Bd. Banu Manta nr. 9) un protocol de înfrățire în vederea creșterii capacității instituționale a autorităților publice locale, pentru a asigura dezvoltarea economico-socială a celor două comunități. 

Vineri, 23 Martie, 2018 - 13:11

Preşedintele Klaus Iohannis participă, vineri, la reuniunea Consiliului European, la Bruxelles.
Principalele declaratii ale presedintelui Iohannis:
S-a discutat și despre relațiile comerciale între Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii. Concluzia este că se vor face demersurile necesare pentru o negociere serioasă”.

Vineri, 23 Martie, 2018 - 10:51
„Deficitul de democraţie în Uniunea Europeană nu este o figură de stil, este o realitate cu consecinţe politice profunde”

Ministrul polonez de externe, Jacek Czaputowicz, a acuzat, miercuri, Comisia Europeană că foloseşte standarde duble prin modul diferit în care tratează statele membre, în contextul în care Bruxelles-ul a respins argumentele prin care executivul de la Varşovia îşi susţine reformele în justiţie.

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 15:25

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, în deschiderea şedinţei de Guvern, că îi va transmite preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, o scrisoare prin care îi va solicita informaţii cu privire la solicitările pe care CE le-a adresat Ministerului Justiţiei referitoare la dosare de corupţie la nivel înalt.

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 13:18

Comisia Europeană a decis astăzi să finanţeze instalarea de puncte de acces gratuit la internet wireless în spaţiile publice.

Miercuri, 21 Martie, 2018 - 08:31

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat marţi, 20 martie 2018, la Bruxelles, la reuniunile Consiliului Afaceri Generale şi Consiliului Afaceri Generale Art. 50. Reuniunea miniştrilor pentru Afaceri Europene din statele membre a vizat în principal pregătirea reuniunii Consiliului European din 22-23 martie 2018, cu accent pe aspecte vizând Piaţa Unică, Piaţa Unică Digitală, Uniunea Pieţelor de Capital, Uniunea Energiei, politica de impozitare în mediul digital, aspecte sociale, precum şi politica comercială a Uniunii.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 12:50

Guvernul României salută celebrarea astăzi, 20 martie, a Zilei Internaționale a Francofoniei și aniversarea a 25 de ani de la aderarea României la mișcarea francofonă. În 1991, România a obținut statutul de observator, iar din 1993 este membru cu drepturi depline al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei - OIF. Statutul de membru OIF, dublat de vocaţia francofonă de tradiție, a permis țării noastre consolidarea dimensiunii globale a cooperării internaţionale.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 11:41

În ziua de 20 martie, francofoni din întreaga lume celebrează Ziua Internațională a Francofoniei. În acest an deosebit al Centenarului, sunt celebrați, de asemenea, 25 de ani de Francofonie în România.

Luni, 19 Martie, 2018 - 13:32

În perioada 16-17 martie 2018, a avut loc la Bled, Slovenia, reuniunea Comisiei permanente a Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (AP SEECP), în organizarea Preşedinţiei-în-Exerciţiu slovene a organizaţiei.
La această acțiune Camera Deputaților a fost reprezentată de doamna deputat Mariana-Venera Popescu, preşedintele Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a SEECP și reprezentantul Delegaţiei române la Comisia permanentă. 

Duminică, 18 Martie, 2018 - 12:15
Și intenționează să le taxeze cu 3% din veniturile brute

Marile companii digitale, precum Alphabet si Twitter, ar putea fi impozitate cu 3% din veniturile brute, in tara de unde provin utilizatorii, potrivit unui proiect al Comisiei Europene care va fi publicat pe 21 martie.

Proiectul, care a fost vazut vineri de Bloomberg, prezinta cum aceasta taxa va mari costurile fiscale ale acestor companii, Comisia intentionand sa obtina mai multi bani din partea unei industrii care, potrivit institutiei, contribuie mai putin decat ar trebui la finantele publice.

Sâmbătă, 17 Martie, 2018 - 15:15

Premierul spaniol Mariano Rajoy intenţionează să nu participe la summitul pe care Uniunea Europeană îl va desfăşura pe 17 mai la Sofia cu ţările din Balcanii Occidentali, dacă la această reuniune va lua parte şi preşedintele Kosovo, informează agenţia EFE.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 19:47

La data de 16 martie 2018, secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a avut consultări cu Ales Chmelar, secretar de stat pentru afaceri europene din cadrul Oficiului Guvernului ceh şi cu Jakub Landovsky, adjunct al ministrului ceh al apărării. 

Convorbirile cu interlocutorii cehi au confirmat caracterul special al cooperării cu România la nivel regional, european şi internaţional, fiind evidenţiate  relaţiile tradiţionale dintre cele două state.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 18:56

Vineri, Fondul European de Investiții (FEI)a publicat Apelul de expresii de interes pentru selectarea intermediarilor financiari care vor oferi finanțare fermierilor din România în cadrul instrumentului financiar de creditare cu partajarea riscului prevăzut în Programul National de Dezvoltare Rurală. Publicarea Apelului a fost făcută ca urmare a semnării Acordului de finanțare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, la sfârșitul lunii noiembrie 2017.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 13:07

Ambasada Germaniei la Bucureşti va acorda şi în anul 2018 două premii pentru mass-media, intitulate „O privire asupra Germaniei” şi „Unitate prin diversitate – contribuţia minorităţii germane la dezvoltarea României în ultima sută de ani”.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 12:00

Angela Merkel a fost aleasă, miercuri, pentru a patra oară în funcţia de cancelar al Germaniei. Merkel a primit 364 de voturi pozitive din 688 de voturi înregistrate.
 

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 10:15

Comisia Europeană a lansat marţi, 13 Martie, o nouă iniţiativă, pentru a asigura o mobilitate echitabilă pentru europeni. Autoritatea Europeană a Muncii îşi propune să susţină cetăţenii, întreprinderile şi administraţiile naţionale să profite din plin de oportunităţile oferite de dreptul la liberă circulaţie şi să asigure mobilitatea forţei de muncă, numărul cetăţenilor mobili ajungând la 17 milioane în 2017. Fiind o agenţie nou creată, sunt convins că şi România va putea avea o ofertă pentru sediul principal al acesteia, cu şanse mari de realizare.

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 08:55

Ministerul Afacerilor Externe, prin ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a lansat programul "Voluntari ai Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene", care se va desfăşura în perioada 1 aprilie 2018 - 30 iunie 2019. Programul debutează cu un proiect pilot, organizat în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2018, în care vor fi implicaţi 60 de voluntari. Ulterior, activitatea de voluntariat dedicată mandatului pe care România îl va prelua la 1 ianuarie 2019 va fi extinsă şi în cadrul altor ministere.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 09:50

În contextul problemelor foarte grave legate de navigabilitatea Dunării pe sectorul dintre România şi Bulgaria, situaţie care persistă de foarte mult timp, precum şi a refuzului repetat al autorităţilor bulgare de a-şi asuma obligaţiile ce le revin, europarlametarul PSD Claudia Ţapardel a înaintat în numele delegaţiei române din grupul S&D şi a altor colegi români din grupurile ALDE şi EPP, o scrisoare deschisă către Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Comisarului European pentru Mobilitate şi Transport, Violeta Bulc şi Preşedinta Comisiei pentru Transporturi şi Turism

Marţi, 13 Martie, 2018 - 08:41

Ministrul Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, s-a întâlnit luni, 12 martie, cu Excelenţa Sa Michele Ramis, ambasadorul Franţei în România

Cu acest prilej, cei doi oficiali au discutat aspecte legate de predarea limbii franceze în şcolile şi universităţile din România, precum şi de modalităţile concrete de cooperare la nivel european pentru implementarea Concluziilor Consiliului European din decembrie 2017.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 08:38

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a efectuat, luni, 12 martie 2018, o vizită de lucru în Austria, care a inclus întrevederi cu ministrul federal pentru Afaceri Europene în cadrul Cancelariei Federale, Gernot Blumel, cu preşedintele Comisiei de Politică Externă a Consiliului Naţional, Andreas Schieder, şi cu Barbara Kaudel-Jensen, consilier al cancelarului austriac pe politică externă şi europeană, Barbara Kaudel-Jensen.

Sâmbătă, 10 Martie, 2018 - 15:14

Cu exceptia persoanelor care tin de domeniul patologicului (deopotriva mental si comportamental), precum Monica Macovei, in Romania nu exista nimeni care sa afirme cu subiect si predicat ca legatura dintre Schengen si MCV este corecta. Nici macar Comisia Europeana nu sustine aceasta. Or, daca respectiva legatura nu este corecta inseamna ca refuzul primirii Romaniei in spatiul Schengen, este o nedreptate.

Vineri, 9 Martie, 2018 - 12:47
deoarece revoluţia tehnologică riscă să-i afecteze pe cei săraci

Un raport al Băncii Mondiale subliniază că Europa trebuie să investească în competenţe şi să simplifice birocraţia pentru firme, în contextul în care revoluţia tehnologică riscă să-i afecteze pe cei mai săraci

Extinderea tehnologiei în tot mai multe domenii riscă să lase în urmă cele mai sărace națiuni ale Europei, precum și regiunile cele mai sărace, dar şi lucrătorii necalificați, adâncind și mai mult discrepanțele economice la nivelul Uniunii Europene, se afirmă într-un nou raport al Băncii Mondiale. 

Vineri, 9 Martie, 2018 - 08:33

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, efectuează, în perioada 8-9 martie 2018, o vizită oficială în Republica Croaţia.

Joi, 8 Martie, 2018 - 12:57

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, s-a alăturat Bursei de Valori Bucuresti - BVB, în cadrul unei iniţiative globale intitulate „Ring the Bell for Gender Equality” (Sună Clopoţelul pentru Egalitatea de Gen) — un parteneriat menit să pună în lumină modul în care sectorul privat poate stimula creşterea economică prin asigurarea participării femeilor la economia globală şi poate promova dezvoltarea sustenabilă.

Joi, 8 Martie, 2018 - 12:55

Update: "Relaţiile dintre România şi Serbia sunt foarte bune şi vor fi mai bune. Suntem (...) optimişti în această privinţă, fiindcă amândoi ne vom implica să fie mai bune. (...) Am discutat, evident, despre relaţia bilaterală, despre ce măsuri ar fi necesare pentru a stimula relaţia economică între ţările noastre. Serbia este principalul nostru partener din Balcanii de Vest şi este o relaţie economică în creştere. (...) Am avut un schimb de 1,3 miliarde de euro, un volum dublu faţă de ce am avut acum cinci ani", a declarat Iohannis.

Joi, 8 Martie, 2018 - 11:35

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, aduce un omagiu femeilor care, de-a lungul timpului, prin creativitatea, expresivitatea și originalitatea gândirii lor, au creat un dialog dinamic între cultura românească și cea franceză. 

Joi, 8 Martie, 2018 - 11:03

O serie de cercetări făcute în diferite state membre UE au demonstrat că mai multe produse de pe piaţa unică a Uniunii au compoziţii total diferite din punctul de vedere al reţetei, al ingredientului de bază folosit sau a cantităţii acestui ingredient inclusă în produsul respectiv, în funcţie de ţara pentru care sunt destinate, se arată într-un raport al Parlamentului European.

Joi, 8 Martie, 2018 - 09:37

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, efectuează în perioada 8-9 martie 2018, o vizită oficială în Republica Croația.

Joi, 8 Martie, 2018 - 09:24

Update: Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a ajuns la Palatul Cotroceni, unde are o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis. Vucic a fost întâmpinat de Iohannis pe platoul de ceremonii de la Palatul Cotroceni, unde, după prezentarea onorului de către Garda de Onoare, s-au intonat cele două imnuri de stat.

Președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi joi, 8 martie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Președintele Republicii Serbia, Aleksandar Vučić, în cadrul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează la București, la invitația Președintelui României.

Subscribe to Uniunea Europeana