Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 17:19

Planul Juncker oferă garanțiile necesare unui acord de împrumut al Băncii Europene de Investiții (BEI), în valoare de 15 milioane de euro, cu rețeaua privată de asistență medicală "Regina Maria" din România. 

Acordul va permite acesteia din urmă să își modernizeze și extindă rețeaua de unități ambulatorii și spitalicești din București și din țară, prin construirea a 2 spitale și 15 dispensare. Pe lângă creșterea capacității și a calității asistenței medicale, se estimează că proiectul va crea aproximativ 2.000 de locuri de muncă.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 13:29

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 28 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, o declarație de presă comună cu Președintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Președintele României, Klaus Iohannis:

'Bună ziua! Îmi face o deosebită plăcere să urez 'bun venit' în România Președintelui Republicii Bulgaria, domnul Rumen Radev, cu ocazia primei sale vizite oficiale în țara noastră. Bine ați venit, domnule Președinte!

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 11:19
Corespondență specială din Strasbourg de la Carmen DINU

Statele membre şi companiile de resort trebuie să îşi întărească cooperarea și schimbul de informații financiare pentru a identifica și monitoriza transferurile suspecte de bani, astfel încât să se prevină și să se depisteze infracțiunile sau activitățile teroriste, se arată în directiva privind combaterea spălării banilor, una din priorităţile Comisiei Juncker la capitolul combatere a evaziunii fiscale, a spălării banilor și a finanțării terorismului, care a intrat în vigoare marţi, 27 iunie.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 08:57

Acum, când Europa își decide viitorul, UE are nevoie de un buget care să fie adecvat obiectivelor urmărite și să valorifice fiecare euro în beneficiul cetățenilor săi. Documentul de reflecție al Comisiei privind viitorul finanțelor UE, propus de comisarii Corina Crețu și Günther Oettinger și publicat miercuri, 28 iunie, analizează opțiunile avute în vedere pentru ca acest deziderat să devină realitate.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 08:55

Misiunea Permanentă a României la ONU, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la New York, a organizat marți, 27 iunie a.c. la sediul Națiunilor Unite, în premieră americană, proiecția celui mai recent episod al filmului documentar 'Wild Carpathia', intitulat 'Seasons of Change (Anotimpurile schimbării)'.

Marţi, 27 Iunie, 2017 - 20:13
Corespondență specială din Bruxelles de la Carmen DINU

152 de proiecte-cheie în domeniul transporturilor care sprijină mobilitatea competitivă, ecologică și interconectată în Europa vor fi susţinute financiar de Comisia Europeană pentru un total al investițiilor de 2,7 miliarde euro. Aceste proiecte vor permite punerea  în practică a angajamentelor asumate de Comisia Europeană prin Planul de investiţii pentru Europa și cele în domeniul conectivității la nivel european, incluzând recenta agendă „Europa în mişcare”.

Marţi, 27 Iunie, 2017 - 17:30
Corespondenţă din Bruxelles pentru AMOS News de la Carmen Dinu

Performanțele în materie de inovare din Uniune Europeană au continuat să crească în 2016 în pofida progreselor relativ inegale observate în Europa, dar avem încă de recuperat decalajul faţă de alte state din afara Uniunii.

Marţi, 27 Iunie, 2017 - 17:18
Corespondenţă din Bruxelles pentru AMOS News de la Carmen Dinu

Motorul de căutare Google trebuie să plătească o amendă de 2,42 miliarde euro pentru încălcarea normelor antitrust ale Uniunii Europene, şi dacă acest comportament nu încetează în termen de 90 de zile, societatea va suporta daune cominatorii de până la 5% din cifra de afaceri realizată zilnic la nivel mondial de Alphabet, societatea-mamă a Google.

Marţi, 27 Iunie, 2017 - 17:00

Lord Mayor of London, un ambasador al serviciilor financiare britanice, vizitează România cu scopul de a întări legăturile comerciale dintre City of London, principalul centru financiar al lumii, și București, un spațiu în care industriile bancare, de consultanță juridică, de Fintech și servicii financiare sunt în continuă dezvoltare.

Marţi, 27 Iunie, 2017 - 12:39

Președintele României, Klaus Iohannis, îl va primi miercuri, 28 iunie a.c., la Palatul Cotroceni, pe Președintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în țara noastră în perioada 28 — 29 iunie a.c., la invitația Președintelui României.

Vizita are ca scop aprofundarea dialogului politic româno-bulgar pe principalele teme de interes comun ale agendei bilaterale, regionale, europene și internaționale.

Luni, 26 Iunie, 2017 - 18:54

Comisia Europeană a publicat săptămâna trecută “Tabloul de bord European pentru inovare”, 2016, studiu ce oferă o analiză comparativă a performanței inovării în țările UE, în alte țări europene și în vecinii regionali prin evaluarea punctelor forte și slabe ale sistemelor naționale de inovare.
Ediția din 2017 a tabloului de bord prezintă un cadru analitic diferit permițând urmărirea performanței în timp, noii indicatori identificând nivelul investițiilor în aptitudini, pregătirea digitală, antreprenoriat și parteneriate public-private. 

Luni, 26 Iunie, 2017 - 18:19

Secretarul de stat George Ciamba a participat luni, 26 iunie 2017, la evenimentul cu tema 'Enabling youth entrepreneurship across Europe', organizat la București de consorțiul TATA.

Agenda evenimentului a cuprins o serie de intervenții și dezbateri referitoare la oportunitățile de antreprenoriat în rândul tinerilor, precum și identificarea unor mijloace care să favorizeze implicarea acestora în mediul de afaceri.

Luni, 26 Iunie, 2017 - 16:48

Astăzi și mâine are loc la Bruxelles al 7-lea Forum pentru coeziune. Această reuniune majoră, organizată o dată la fiecare trei ani, reunește aproape 700 de actori principali în politica de coeziune, respectiv reprezentanți ai instituțiilor europene, ai statelor membre, parteneri economici și sociali, universități și autorități regionale și locale.

Luni, 26 Iunie, 2017 - 15:21

Comitetul de Dialog Social pentru sectorul audiovizual, al Comisiei Europene, a analizat vineri, 23 iunie 2017, problemele cu care se confruntă angajații din sectorul Cultură și Mass-Media din România.

Duminică, 25 Iunie, 2017 - 16:52

Senatorul PMP Traian Băsescu a fost ales, duminică, în funcţia de preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale din Republica Moldova.

”Nu cred că a existat după 1989 un om politic, lider de partid sau preşedinte al României, mai dedicat problemei Basarabiei decât Traian Băsescu. Fie că a fost vorba despre bursele pentru studenţii de la noi, fie că a fost vorba despre legea cetăţeniei, preşedintele Traian Băsescu a fost principalul promotor al intereselor românilor basarabeni”, a declarat liderul Partidului Unităţii Naţionale din Republica Moldova, Anatol Şalaru.

Duminică, 25 Iunie, 2017 - 16:10

Ministrul român al afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, și ministrul afacerilor externe al Georgiei, Mikheil Janelidze, și-au adresat astăzi, 25 iunie 2017, mesaje de felicitare cu ocazia aniversării a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

România a recunoscut independența Georgiei la 27 august 1991, raporturile diplomatice între cele două state fiind stabilite la 25 iunie 1992.

Duminică, 25 Iunie, 2017 - 15:17

În perioada 19-22 iunie a.c., președintele AEC, Constantin-Alexandru Manda, s-a aflat în Franța, la invitația Consiliului Europei, unde a participat la Conferința privind viitorul cetățeniei democratice și a educației pentru drepturile omului în Europa, care a avut loc în Palais de l’Europe din Strasbourg.

Duminică, 25 Iunie, 2017 - 00:00

AMOS News a monitorizat cele mai importante evenimente înregistrate în această săptămână:  
1.Moțiunea de cenzură a Coaliției împotriva guvernului Grindeanu/Ponta a trecut cu succes
2.Iohannis în serie: după Trump, întâlniri cu Merkel si Macron
3.Compromisul cu UDMR a căzut înainte moțiunii
4. Motivațiile Curtii Constitutionale - la deciziile de la sesizările despre accesul persoanelor condamnate la funcții executive și la pragul valoric pentru abuzul în serviciu, par să-i netezească drumul lui Dragnea spre șefia Guvernului
5. Kovesi din nou în corzi: o înregistrare difuzată în media o prezintă asmuțindu-și procurorii împotriva membrilor guvernului

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 15:13
Corespondenţă din Bruxelles pentru AMOS News de la Carmen Dinu

Marii actori de pe internet trebuie să își asume responsabilitățile în lupta împotriva terorismului online, în caz contrar Uniunea Europeană se va implica şi va adopta noi reglementări în domeniu, susţin liderii Uniunii Europene reuniţi la Bruxelles pentru două zile în cadrul Summit-ului de vară.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 14:30

Preşedintele Klaus Iohannis l-a invitat pe omologul său francez, Emmanuel Macron, în România, iar acesta a acceptat.
"Azi dimineaţă, o intalnire excelenta la Bruxelles intre preşedinţii Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron. Dialog deschis şi direct pe relaţia bilaterala şi actualitatea europeana. Parteneriatul strategic se dezvolta, întâlnirile la nivel înalt vor continua. Preşedintele român l-a invitat pe Emmanuel Macron în România, invitaţie acceptată cu multa plăcere", a declarat ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, pe Facebook.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 13:21
Corespondență specială din Strasbourg de la Carmen DINU

Premierul britanic Theresa May susţine că oferta cu privire la drepturile cetățenilor Uniunii Europene de a locui în Marea Britanie după Brexit este una 'foarte corectă și foarte serioasă', detalii suplimentare urmând să fie prezentate de guvernul său luni, transmite Reuters. Potrivit declaraţiilor liderului britanic, făcute cu ocazia Summit-ului Uniunii Europene de la Bruxelles, „n 6d44d862-1ec0-4608-8a5c-8acebec092b4

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 13:00
Corespondență specială din Strasbourg de la Carmen DINU

Liderii Uniunii Europene vor lua o decizie privind relocarea Autorității Bancare Europene (EBA) și Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), care au sediul la Londra, abia în luna noiembrie. 

Decizia în cauză ar putea fi în dezavantajul unor țări precum Bulgaria, România, Croația, Cipru sau Slovacia, care și-au depus candidatura pentru a găzdui una dintre instituții.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 12:07

Update: Întrevederea Președintelui României, Klaus Iohannis, cu Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, 23 iunie a.c., o întrevedere cu Președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, în marja reuniunii Consiliului European.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 12:03

La modul declarativ, în mai multe intervenții publice, președintele Klaus Iohannis a afirmat că este necesar să se pună, cât mai repede, capăt crizei politice. Prin instalarea unui nou Guvern, susținut de majoritatea parlamentară. Dar stau și mai întreb dacă într-adevăr președintele face tot ce poate în acest sens. Se grăbește el cu adevărat?

Joi, 22 Iunie, 2017 - 20:11

Comisia Europeană salută noile acorduri semnate de Grupul Băncii Europene de Investiţii (BEI) cu două bănci din România - Bancpost şi Banca Transilvania - în cadrul programului "Iniţiativa pentru IMM-uri". Acestea se adaugă celor trei acorduri deja semnate în luna mai cu băncile Raiffeisen, Banca Comercială Română şi ProCredit. Aproximativ 3.700 de întreprinderi de tip start-up și IMM-uri româneşti urmează să beneficieze de aceste acorduri.

Joi, 22 Iunie, 2017 - 14:15

Birchall: România participă și contribuie substanțial în discuțiile grupurilor tematice referitoare la ieșirea Marii Britanii din UE, urmărind cu prioritate pentru această fază obiectivul protejării drepturilor cetățenilor români și ale familiilor lor.

Miercuri, 21 Iunie, 2017 - 18:42

Comisia Europeană a propus alocarea pentru Italia a 1,2 miliarde de euro din Fondul de solidaritate al UE, cea mai mare sumă mobilizată într-o singură tranșă, în urma cutremurelor ce au avut loc în 2016 și 2017 în zona centrală a Italiei. O serie de mișcări tectonice cu consecințe tragice a afectat regiunile italiene Abruzzo, Lazio, Marche și Umbria, în perioada august 2016 - ianuarie 2017. De la început, Comisia Europeană a acordat asistență pentru gestionarea situațiilor de urgență imediată și s-a angajat să ofere sprijin Italiei pe parcursul întregului proces de reconstrucție.

Miercuri, 21 Iunie, 2017 - 11:30

Violeta Bulc, Comisarul European pentru Transport, anunta ceremonia de acordare a Premiilor de Excelenţă în Siguranţă Rutieră, ce va avea loc anul acesta pentru prima data in Romania. 

Miercuri, 21 Iunie, 2017 - 09:30

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 
 

Miercuri, 21 Iunie, 2017 - 09:00

Preşedintele Klaus Iohannis a atras atenția marţi, la Berlin, PSD-ului să nu introducă în negocierile ce au loc în prlament chestiuni legate de autonomie sau criterii etnice, care "nu trebuie negociate", făcând referire la discuţiile ce au avut loc între PSD şi UDMR.

Subscribe to Uniunea Europeana