Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 19:16

Fondul European de Investiții (FEI) și UniCredit au semnat contractul de garanții InnovFin, acordate IMM-urilor pentru a dinamiza accesul la finanțare pentru firmele inovatoare mici, mijlocii și cu capitalizare medie în 8 țări. Această tranzacție beneficiază de sprijin din partea Orizont 2020, programul-cadru pentru cercetare și inovare al UE, și din partea Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul central al Planului de Investiții pentru Europa.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 12:06
Solicitare de a se nominaliza cu claritate domeniile în care s-au înregistrat regresele României din cadrul MCV

Asociația Presei Române (ASOPRO) a adresat dnei Paraskevi Michou, secretar General al Comisiei Europene,  solicitarea de a preciza cu claritate care sunt domeniile din cadrul Mecanismului de Control și Verificare (MCV) în care Romania a înregistrat „regrese” - conform afirmațiilor făcute  in timpul vizitei în România - datorită cărora se amână cu încă un an ridicarea restricțiilor impuse de de-acum celebrul mecanism.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 11:55

Într-o postare pe Facebook, Ambasada Rusiei critică mass-media din România pentru lipsa de interes față de situația complicată din Ucraina și despre o conversație telefonică între președinții Rusiei, Franței și cancelarul Germaniei.

Joi, 19 Ianuarie, 2017 - 20:53

Ministerul Afacerilor Externe salută alegerea, la 17 ianuarie 2017, a domnului Antonio Tajani în funcția de Președinte al Parlamentului European.

Cu acest prilej, ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, și ministrul delegat pentru afaceri europene, Ana Birchall, au adresat mesaje de felicitare înaltului oficial european. Cei doi înalți oficiali români au exprimat disponibilitatea deplină de dialog și cooperare cu președintele Parlamentului European, în eforturile comune de consolidare a proiectului european.

Joi, 19 Ianuarie, 2017 - 18:00

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor condamnă declaraţiile preşedintelui Republicii Moldova,  Igor Dodon, potrivit cărora “dacă Imperiul rus nu s-ar fi oprit la Prut, am fi avut acum o Moldovă întregită”. Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, aflat în vizită în Federaţia Rusă, a primit de la preşedintele Rusiei Vladimir Putin o hartă a Moldovei mari şi a afirmat că  jumătate din teritoriul României este de fapt moldovenesc. 

Joi, 19 Ianuarie, 2017 - 17:26

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Pașcu a fost reales Vicepreședinte al Parlamentului European în reuniunea plenară de miercuri de la Strasbourg.

Ioan Mircea Pașcu a fost ales pentru un nou mandat de vicepreședinte în alt doilea tur de scrutin, cu majoritate absolută de 517 voturi pentru din cele 638 voturi valide.

Vicepreședintele Ioan Mircea Pașcu este singurul europarlamentar român din cadrul Biroului PE unde sunt luate principalele decizii privind funcționarea Parlamentului European.

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 16:40

Deputatul român Ioan Mircea Paşcu a fost reconfirmat, miercuri ,la Strasbourg în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European.

Acesta a obținut 517 voturi pentru, din 638 voturi valabil exprimate.
 

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 13:21
Corespondență specială din Strasbourg de la Carmen DINU

update: Ioan Mircea Pașcu a fost ales vicepreședinte al Parlamentului European

Europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu a fost ales astăzi vicepreședinte al Parlamentului European.

”A fost o zi lungă, cu negocieri între grupurile politice, lucrurile s-au terminat cu bine. Am primit sprijinul întregii delegații române, indiferent de culoarea politică. Iată că România are un vicepreședinte” a spus Ioan Mircea Pașcu la Antena 3.

Marţi, 17 Ianuarie, 2017 - 21:50
Laurențiu Rebega s-a clasat pe ultimul loc

Candidatul Partidului Popular European la preşedinţia Parlamentului European, Antonio Tajani, a câştigat şi al treilea tur al alegerilor pentru desemnarea preşedintelui Legislativului european şi se va confrunta în al patrulea şi ultimul tur cu socialistul Gianni Pitella, care s-a clasat al doilea, a anunţat preşedintele PE Martin Schulz.

Marţi, 17 Ianuarie, 2017 - 18:19

Candidatul PPE la președinția parlamentului European Antonio Tajani a obţinut 287 voturi la turul doi al alegerilor pentru preşedintele Parlamentului European,(cu 13 mai mult decât la turul unu), fiind urmat de socialistul Gianni Pitella, cu 200 de voturi, cu 17 mai mult decât la turul unu. Anunţul a fost făcut de preşedintele în exerciţiu, Martin Schultz, care a mai anunţat că urmează turul trei, având în vedere că nici un candidat nu are jumătate plus un vot ca să câştige.

Marţi, 17 Ianuarie, 2017 - 12:50
Corespondență specială din Strasbourg de la Carmen DINU

Candidatul PPE la președinția parlamentului European Antonio Tajani a obţinut cele mai multe voturi la primul tur al alegerilor pentru preşedintele Parlamentului European, respectiv 274 de voturi, fiind urmat de socialistul Gianni Pitella, cu 183 de voturi. 

Eleonora Forenza, care a candidat din partea grupării stângii europene, a primit 50 de voturi, Jean Lambert, reprezentantul grupului ecologist, are 56 de voturi, iar Helga Stevens, reprezentanta grupării conservatorilor și reformiștilor europeni, 77. 

Marţi, 17 Ianuarie, 2017 - 12:43
Corespondență specială din Strasbourg de la Carmen DINU

update: Rezultatele de la turul doi pentru preşedinţia PE

Vineri, 13 Ianuarie, 2017 - 09:20

Faţă de acelaşi trimestru din anul 2015, Produsul intern brut a înregistrat o creştere cu 4,3%, pe seria brută şi cu 4,5%, pe seria ajustată sezonier, informează Institutul Național de Statistică. 
În perioada 1.I-30.IX 2016, Produsul intern brut a crescut cu 4,8%, comparativ cu perioada 1.I-30.IX 2015, atât pe seria brută cât şi  pe seria ajustată sezonier;

Joi, 12 Ianuarie, 2017 - 12:43

Eurodeputații social-democrați români își afirmă susținerea categorică pentru candidatul grupului S&D la funcția de președinte al Parlamentului European — actualul lider al europarlamentarilor S&D, Gianni Pittella.

Joi, 12 Ianuarie, 2017 - 09:18

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va avea, joi, o întâlnire cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, Paraskevi Michou

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, va avea, joi, 12 ianuarie, o întâlnire cu secretarul general adjunct al Comisiei Europene, doamna Paraskevi Michou.

Miercuri, 11 Ianuarie, 2017 - 18:24

Comisia Europeană a aprobat 11 proiecte din România, în valoare de 500 de milioane de euro. 
Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a aprobat continuarea a 11 proiecte din mai multe regiuni din România, cu o finanţare din partea UE de peste 500 de milioane de euro. Proiectele se înscriu într-o serie de domenii esenţiale, şi anume: transport, prevenirea dezastrelor naturale, alimentarea cu apă şi managementul integrat al deşeurilor, se arată într-un comunicat al Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Miercuri, 11 Ianuarie, 2017 - 11:12

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a restituit marți, 10 ianuarie, deputatului Grigore Cobzac, sesizarea prin care acesta a solicitat verificarea constituționalitatății decretului președintelui Igor Dodon, ”privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova” lui Traian Băsescu și solicita recunoașterea documentului ca fiind neconstituțional.

Miercuri, 11 Ianuarie, 2017 - 10:49

În ciuda nivelului scăzut al investițiilor, creșterea economică la nivel mondial se apropie de 2,7%

Investițiile publice pot duce la sporirea rolului jucat de investițiile private

Marţi, 10 Ianuarie, 2017 - 11:36

Noul Cod Vamal al Uniunii Europene introduce statutul de Operator Economic Autorizat, pentru a consolida securitatea deplasării de mărfuri în regiune. De asemenea, urmărește și un alt scop: trecerea de la declarațiile pe hârtie la declarațiile complet electronice, până în anul 2020.

Luni, 9 Ianuarie, 2017 - 20:25

Convorbire telefonică a ministrului Teodor Meleșcanu cu viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur

Miercuri, 4 Ianuarie, 2017 - 08:25

AMOS News a realizat o scurtă selecție a principalelor articole apărute în presa centrală: 

Marţi, 3 Ianuarie, 2017 - 09:00

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Luni, 2 Ianuarie, 2017 - 10:32

Aderarea la UE a însemnat tocmai impulsul decisiv în ceea ce privește aderarea țării noastre la un nou model de societate, bazat pe democrația politică și pe capitalism", a scris Călin Popescu Tăriceanu, duminică, pe Facebook.

Duminică, 1 Ianuarie, 2017 - 15:23

Consilierul prezidențial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, condamnă atacul terorist care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un club din Istanbul.

''Condamnăm ferm atacul terorist de la Istanbul. Sincere condoleanțe familiilor victimelor și recuperare grabnică celor răniți. România este alături de Turcia'', a scris, pe Twitter, consilierul prezidențial.

 

Duminică, 1 Ianuarie, 2017 - 14:55

Leonard Orban, primul comisar european al României, în perioada 2007 - 2010, apreciaza că în cei zece ani de la aderarea României la UE, țara noastră a fost subiectul unor transformări majore, toate în beneficiul cetățenilor români.

Duminică, 1 Ianuarie, 2017 - 13:23

Zece ani în Uniunea Europeană, pentru România, înseamnă zece ani de creștere, de dezvoltare, de consolidare a democrației, apreciaza premierul Dacian Cioloș.

Duminică, 1 Ianuarie, 2017 - 11:28

'Aniversăm duminica, 1 ianuarie 2017, 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, moment de istorică însemnătate, care a marcat revenirea deplină în lumea democratică și debutul participării României, ca stat membru UE, la procesul decizional european.

Sâmbătă, 31 Decembrie, 2016 - 11:29

Încep înscrierile pentru a patra ediție a programului de stagii 'Primul pas în cariera europeană', organizat de eurodeputatul Siegfried Mureșan

Vineri, 30 Decembrie, 2016 - 09:11

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Joi, 29 Decembrie, 2016 - 09:17

Care sunt problemele la ordinea zilei care îi preocupă pe editorialiştii din presa scrisă? Vă propunem o scurtă trecere în revistă a comentariilor din ediţiile de astăzi... 

Pagini

Subscribe to Uniunea Europeana