Joi, 12 Iulie, 2018 - 10:28
Intervenția președintelui Jean-Claude Juncker, la ceremonia de semnare a Declarației comune UE-NATO

 

 

Intervenția președintelui Jean-Claude Juncker, la ceremonia de semnare a Declarației comune UE-NATO

„Țin să salut această Declarație, chiar dacă într-un mod mai reținut, ea reprezentând un reper important în cadrul parteneriatului nostru. Documentul are la bază ceea ce am realizat deja împreună în ultimii doi ani și ne întărește angajamentele luate unii față de alții.

De la summitul NATO de la Varșovia, din 2016, unde am semnat cea mai recentă declarație comună, cooperarea noastră a devenit mereu mai puternică.

Joi, 12 Iulie, 2018 - 10:13
/romania/file/consultareoradevarajpg_roconsultare_ora_de_vara.jpg

Cetățenii europeni și părțile interesate din statele membre sunt invitați să-și spună părerea asupra oportunității modificării prevederilor care se referă la ora de vară. Consultarea publică este deschisă până în data de 16 august și este disponibilă online.

05/07/2018

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 10:15

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut miercuri o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu ocazia vizitei de lucru a oficialului român la Bruxelles. La întrevedere au participat Frans Timmermans, prim-vice-președinte al CE, și Corina Crețu, comisar european pentru politică regională.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 13:00

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, însoțit de șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă, se vor afla, în perioada 10-12 iulie, la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Sâmbătă, 7 Iulie, 2018 - 08:57

Europenii sunt intrebati, prin intermediul unui sondaj lansat de Comisia Europeana, daca doresc sa pastreze sau sa renunte la practica trecerii la ora de vara, prin care ceasurile se dau inainte cu o ora in ultima duminica din luna martie.

Vineri, 6 Iulie, 2018 - 08:48

Dificultăţile cu care se confruntă apicultorii români, dar şi oportunităţile de care se pot bucura aceştia în plan european vor fi subiectele principale ale conferinţei organizate la Bruxelles de eurodeputata Daciana Sârbu, în contextul dezbaterilor referitoare la Reforma Politicii Agricole Comune. Printre invitaţi se află reprezentanţi ai crescătorilor de albine din România, ai asociaţiilor europene de apicultori, precum şi ai instituţiilor care pot genera soluţii pentru dezvoltarea acestui sector - Comisia Europeană şi Parlamentul European, dar şi Guvernul României.

Vineri, 6 Iulie, 2018 - 08:47

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a avut joi, 5 iulie 2018, consultări cu omologul din Republica Letonia, Edgars Rinkçvičs, aflat în vizită la Bucureşti.

Şeful diplomaţiei române a arătat apreciere pentru relaţiile bilaterale foarte bune între România şi Republica Letonia, fundamentate pe un dialog constant şi pe interese comune legate de evoluţia proiectului european şi asigurarea securităţii în special pe flancul estic al NATO.

Joi, 5 Iulie, 2018 - 17:16

"Așteptam cu deosebit interes această Președinție [...]. Îl cunosc pe Sebastian Kurz de un număr bun de ani și știu că este animat de convingeri europene, la fel ca și guvernul federal austriac  [...]. Programul acestui guvern are, de altfel, un ton în mod clar pro-european", a declarat președintele Juncker în discursul său din 3 iulie, din plenul Parlamentului European, cu ocazia lansării Președinției austriece.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 11:52

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a efectuat în perioada 2-4 iulie 2018 o vizită oficială în Turkmenistan. Cu acest prilej, oficialul român a avut întrevederi cu preşedintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdâmuhamedov, şi cu oficiali ai Guvernului şi Parlamentului turkmen, participând totodată la o serie de evenimente diplomatice şi culturale.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 10:47

Europarlamentarul Laurenţiu Rebega a cerut Comisiei Europene să acorde sprijin financiar fermierilor ale căror gospodării sunt afectate de pesta porcină.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 09:55

În data de 5 iulie 2018, europarlamentarii români vor vota cu privire la mandatul Parlamentului European în ceea ce privește Directiva drepturilor de autor pe piața unică digitală. Asociaţia Pro Consumatori, membră a Biroului European al Uniunilor de Consumatori, solicită să fie respins mandatul de negociere adoptat în cadrul Comisiei pentru afaceri juridice (JURI), iar amendamentul să fie modificat în plen. Una dintre cele mai importante valori adăugate ale Internetului este că permite consumatorilor să-și exercite creativitatea și libertatea de exprimare.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 08:34

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, marţi, 3 iulie 2018, la Bruxelles, la reuniunea Biroului Comitetului European al Regiunilor.

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 19:40

Comisia Europeană și Banca Mondială au publicat marți, 3 iulie, un nou raport intitulat "Antreprenoriatul în Uniunea Europeană", în care sunt evaluate aspectele ce sprijină sau împiedică antreprenorii să își deschidă și extindă o afacere în 25 de orașe din Croația, Cehia, Portugalia și Slovacia.

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 11:30

Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a participat în perioada 27-29 iunie la două întâlniri de lucru pe plan extern: prima întâlnire a avut loc în Austria cu doamna Elisabeth Kostinger, ministrul federal pentru sustenabilitate și turism, în prezența E.S Bogdan Mazuru, ambasador al României în Austria, iar cea de-a doua întâlnire în Germania cu doamna Julia Klöckner, ministrul federal pentru alimentație și agricultură, alături de E.S Emil Hurezeanu, ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Germania. 

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 19:11

Participarea Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, la reuniunea Consiliului European (Bruxelles, Regatul Belgiei)

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a participat, în perioada 28-29 iunie a.c., la reuniunea Consiliului European, desfășurată la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 15:45

Vacanța de vară vine cu drepturi sporite pentru 120 milioane de turiști. Călătorii care rezervă pachete de vacanță vor dispune de o protecție mai puternică în calitatea lor de consumatori. Noile norme nu vor reglementa doar pachetele de vacanță tradiționale, ci vor proteja și consumatorii care rezervă alte forme de servicii de călătorie combinate, inclusiv pachete personalizate.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 12:41

Update: 

Declarația de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, cu prilejul participării la Consiliul European (Bruxelles, Regatul Belgiei)

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut vineri, 29 iunie a.c., o declarație de presă cu prilejul participării la Consiliul European (Bruxelles, Regatul Belgiei).
Vă prezentăm în continuare transcrierea declarației de presă:

Joi, 28 Iunie, 2018 - 18:22

 Întrevederea dlui Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României, cu dl Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene,
responsabil pentru o mai bună legiferare, relații interinstituționale, statul de drept si Carta drepturilor fundamentale
 

Joi, 28 Iunie, 2018 - 17:59
Procesul de amendare a legislatiei in domeniul penal "reprezinta un atribut al Parlamentului”

Ministerul de Externe a avut o prima reactie oficiala in urma mesajului celor 12 state occidentale, referitor la modificarile pe care majoritatea parlamentara are de gand sa le faca la Codurile Penale.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 12:37

Joi, la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), secretarul de stat în MDRAP Virgil-Alin Chirilă s-a întâlnit cu o delegaţie a Comisiei Europene, pentru a discuta o serie de aspecte de interes subsumate demersurilor iniţiate la nivelul MDRAP în perspectiva pregătirii preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 11:00

12 state partenere, Belgia, Canada, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Franţa, Germania, Luxemburg, Olanda, Norvegia, Suedia şi Statele Unite ale Americii, cer autorităţilor române să nu fie slăbit statul de drept prin modificarea Codurilor penale şi de procedură.

28 iunie 2018

Importante ţări partenere fac apel la România 

să ia în considerare potenţialul impact negativ al amendamentelor la legislaţia penală

Joi, 28 Iunie, 2018 - 10:49

Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 28-29 iunie a.c., la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 12:36

81% dintre angajatorii din România întâmpină dificultăți în ocuparea posturilor vacante, potrivit ediției 2018 a Studiului ManpowerGroup privind Deficitul de Talente, sondaj la care a răspuns un eșantion reprezentativ de 625 de angajatori. Țara noastră se situează pe locul doi în lume în privința ponderii angajatorilor care se confruntă cu deficitul de talente, fiind depășită doar de Japonia, unde 89% dintre angajatori au probleme la ocuparea posturilor vacante.

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 12:12

Miercuri, 27 iunie a.c., a avut loc, la Palatul Cotroceni, şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către Preşedintele României, Klaus Iohannis.

Prima temă de pe ordinea de zi a constituit-o analiza şi aprobarea obiectivelor României pentru Summitul NATO de la Bruxelles, care se va desfăşura în perioada 11-12 iulie a.c. Reuniunea va reprezenta o oportunitate de exprimare concretă a unităţii şi solidarităţii aliate, respectiv a relaţiei transatlantice şi a determinării aliate în faţa ameninţărilor globale sporite.

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 08:32

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a participat astăzi, 26 iunie 2018, la sesiunea specială a Conferinţei statelor părţi (CSP) la Convenţia privind interzicerea armelor chimice (CWC), principalul organ decizional al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

Luni, 25 Iunie, 2018 - 14:20

...Pe la 1683 Turcii au ajuns la portile Vienei. Au fost infrânti.  330 de ani a fost liniste. Islamul a fost invins si nu a mai indraznit sa atace Viena.

Sâmbătă, 23 Iunie, 2018 - 13:00

              Micile-mari realităţi din vremurile stagnării

Berlusconi, problema libiană, conflictualităţile interne şi ascensiunea “demolatorilor” din PD.

Joi, 21 Iunie, 2018 - 13:21

Jurnalistul german care a fost ridicat la protestele de miercuri seară a fost amendat cu 500 de lei, reprezentanţii Jandarmeriei precizând că acesta nu a dovedit cu un document oficial. Jurnalistul s-a întrebat, pe pagina sa de Facebook, de ce Jandarmeria a creat „diversiune şi haos”.

Joi, 21 Iunie, 2018 - 09:32

Viceprim-ministrul Ana Birchall a avut miercuri, 20 iunie a.c., o întrevedere cu Secretarul Comerţului al SUA, Wilbur Ross, în contextul vizitei de lucru pe care oficialul român o întreprinde în SUA, la Washington D.C.

Joi, 21 Iunie, 2018 - 08:53

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat miercuri, 20 iunie 2018, la şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, în cadrul căreia prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a prezentat stadiul procesului de pregătire şi temele de interes care vor sta la baza programului de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, mandat pe care ţara noastră îl va exercita în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2019.

Subscribe to Uniunea Europeana