Joi, 2 Iulie, 2020 - 15:27

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea legii care aprobă OUG 58/2020. Legea prevede, printre altele, deblocarea organizării examenului național de titularizare în perioada stării de alertă.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului de învățământ.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 16:14

Președintele Klaus Iohannis a participat la reuniunea Consiliului European în format videoconferinţă, care a avut ca temă centrală planul de relansare post-covid.

Cele mai importante teme discutate la Consiliul European au fost bugetul multianual pentru perioada 2021 - 2027 și fondul de recuperare economică.

Luni, 15 Iunie, 2020 - 12:15

Așa sunt românii. Conform președintelui Klaus Iohannis. Și premierului Ludovic Orban. Iar demonstrația urmează să fie făcută azi, în Parlamentul României, de către ministrul Finanțelor Florin Cîțu. După mai multe refuzuri și tergiversări, acesta a acceptat în cele din urmă să prezinte în fața celei mai importante puteri a statului situația României. Situația unui stat cu cetățeni proști și ușor de cumpărat.

Sâmbătă, 13 Iunie, 2020 - 13:59

Știam cu toții că președintele haștagiștilor „se numără printre oamenii aceia cu inimă rece la care și surâsul seamănă cu o sticlire de gheață”[1], însă prestațiile sale pandemice m-au congelat pur și simplu. Sigur, natura a lucrat în mod diferit la plămădirea fiecăruia dintre noi și iarăși e lucru cunoscut că Dumnezeu nu deșartă în același loc sacul Lui cu daruri.

Vineri, 12 Iunie, 2020 - 13:11

M-aș fi mirat ca președintele nostru de lemn, mare frecător de mentă politică, să piardă ocazia să iasă la rampă cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la desfășurarea Mineriadei din iunie. Se vede de departe că marcarea evenimentului a fost făcută numai pentru el și pentru echipa sa de zgomote, instigată de bietul și caricaturalul vopsit Ceaușescu. De parcă numai ei doi ar fi singurii supraviețuitori! Restul s-au dus, iar ei sunt moștenitorii și rezervatarii unui ideal. Pe naiba!?

Joi, 11 Iunie, 2020 - 20:12

Preşedintele Iohannis a declarat joi, referitor la condiţiile PSD pentru a vota prelungirea stării de alertă, că nu-şi doreşte prelungirea stării de alertă cu măsurile care sunt acum în vigoare, că vrea o variantă mai simplă, mai suplă, subliniind că unii fug după voturi, nu după sănătate. Şeful statului a afirmat că „în faţa bolii, ori ești precaut, ori ești prost”.

Miercuri, 10 Iunie, 2020 - 09:34

Klaus Iohannis este mai lipsit de mesaj politic decît în situațiile în care spune prostii. În ieșirea sa cu vînzarea Ardealului a vrut să ne arate că este un patriot român. Abia a izbutit să ne convingă de contrariul. Drept pentru care președintele și-a reluat rolul de cuc, de crainic al relaxărilor din calendarul pandemiei. Bietul de el, cînd este vorba de un proiect de țară, de un ideal, se bîlbîie ca un Cațavencu de origine teutonă.

Marţi, 9 Iunie, 2020 - 14:40

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, la Palatul Cotroceni, după o ședință de lucru cu membrii Guvernului Orban, pe tema epidemiei COVID-19, că s-a ajuns la concluzia, ținând cont că numărul infectărilor nu a crescut semnificativ dar nici nu a scăzut semnificativ, că „este posibil sa continuam cu cateva noi masuri de relaxare” după 15 iunie:

Duminică, 31 Mai, 2020 - 12:50

Ce fericit și luminos era Klaus Iohannis cînd ne-a anunțat că, de luni, facem ultimul salt în materie de relaxare. Să ne spălăm pe mîini, să păstrăm distanța, să purtăm mască la birou! Și, liber, popor român! Liber la muncă în străinătate, liber la mers la țară, liber la stat cu burta la soare, liber la fotbal și la cîrciumi. Perioada aceasta, care l-a antrenat la recitat sfaturile sale de primar cocoșat și rigid, l-a făcut să mai înflorească. Ce fericire pe capul său că a avut prilejul să anunțe sfîrșitul interdicțiilor!

Marţi, 26 Mai, 2020 - 11:12

Vineri, la amiază (nu sîmbătă, pentru că președintele nu lucrează decît în cazuri de catastrofă!), a avut loc la Cotroceni o altă întîlnire „istorică”. Cu aerul său de comandant bosumflat, președintele s-a întîlnit, din nou, cu guvernatorul Mugur Isărescu și cu primul ministru L. Orban, însoțit de Florin Vasile Cîțu. Împreună, cei patru nu reprezintă nici un fel de organism colectiv. Nici nu pot lua decizii pe care să le anunțe în public. Să fie acesta motivul pentru care participanții la respectivul conclav au tăcut la sfîrșitul întîlnirii?

Joi, 21 Mai, 2020 - 10:54

Ca in fiecare primăvară, incep să vină graurii. Ciresii din grădină sunt in pericol. Cum incep să se inrosească, stolurile de grauri reapar. Culoarea rosie atrage – se pare – dăunătorii.

Din acest motiv, in timp ce ascult, la ora 5, discursul televizat al „Dăunătorului national”, am inceput să pregătesc armele de apărare – cd-uri, legate cate două, pe care le voi atarna in copaci. La orice adiere de vant, ar trebui să sperie graurii.

Poate că unii, dintre cei care se mai ocupă cu politica, ar trebui să agate unele si in copacii de la Cotroceni…

Miercuri, 20 Mai, 2020 - 16:26

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul privind respingerea OUG nr. 88/2019 pentru modificarea OUG nr. 32/2015 privind înfiinţarea Gărzilor forestiere.

OUG 88/2019 prevedea că pentru o flexibilitate şi o eficientă organizare a Gărzilor forestiere este necesară reglementarea, prin hotărâre a Guvernului, atât a numărului de posturi, cât şi a numărului de autovehicule pe care le pot avea acestea.

Joi, 14 Mai, 2020 - 19:57
„Am văzut iresponsabilitatea unor parlamentari gata să facă inoperabilă starea de alertă” - profitând de „vidul legislativ” provocat de Orban

După ce cu o zi în urmă Klaus Iohannis  s-a milogit pur și simplu de „majoritatea toxică” din Parlament să nu arunce țara în brațele anarhiei, profitând de neglijența și ignoranța legislativă a cabinetului  care lăsa cele trei zile dintre stări într-un așazis „vid legislativ”, odată trecut hopul și-a reluat discursul agresiv  lansând, de la Palatul Cotroceni, un nou atac la adresa politicienilor și, mai ales, a parlamentarilor, chiar în ziua în care expiră starea de urgență. 

Joi, 14 Mai, 2020 - 15:40
Pentru retragerea Ordinului Național Steaua României, după ce a fost invitat la Cotroceni de Ziua Națională

Adrian Năstase a deschis un proces la Curtea de Apel Bucureşti, în care solicită judecătorilor anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care i-a fost retras Ordinul Naţional „Steaua României”, decoraţie primită în 2002.

Acțiunea demarată împotriva preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Ludovic Orban a fost începută în luna martie, dar nu a primit încă un termen de judecată.

Pe 1 decembrie 2019, Klaus Iohannis a organizat la Palatul Cotroceni o recepţie cu ocazia Zilei Naţionale, printre participanţi fiind şi Adrian Năstase.

Joi, 14 Mai, 2020 - 11:30

Deputații și senatorii au decis. O comisie specială de anchetă va lua la puricat starea de urgență. Și va verfica în ce măsură președintele Klaus Iohannis a încălcat prin exces prevederile Constituției. Mai mult. Și Curtea Constituțională are acest drept. Iată însă că două judecătoare CCR, numite fix de Klaus Iohannis, faimoasa Livia Stanciu și Simina Tănăsescu contestă cu înverșunare acest drept. Și se iau la piept atât cu majoritatea din CCR, cât și cu toate partidele parlamentare, minus PNL. De partea cui e dreptatea?

Joi, 7 Mai, 2020 - 20:20
„Interesul general al societății”.ar trebui să prevaleze în fața legalității

Klaus Iohannis critică bezmetic  PSD şi Curtea Constituţională, după decizia prin care s-a constatat că normele legale în baza cărora s-au dat amenzi în timpul stării de urgenţă sunt neconstituţionale. Deşi decizia a fost luată în unanimitate, deci şi de judecătoarele numite de Klaus Iohannis la Curte, preşedintele face apel la morţi pentru a-şi justifica atacul.

Marţi, 5 Mai, 2020 - 21:37

Prestigioasa revistă Der Spiegel din Germania critică dur declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis de săptămâna trecută, cu privire la vânzarea Ardealului către unguri. Preşedintele României este numit "agitator" chiar în titlul unui articol.

Sâmbătă, 2 Mai, 2020 - 10:09
Pentru „ discursul instigator şi incitator la ură”

 Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania (Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ‒ EMNT/CNMT) condamnă cu toată severitatea declaraţia televizată făcută de domnul Klaus IOHANNIS, preşedintele României în data de 29 aprilie 2020. Subiectul declaraţiei respective, rostite chiar în faţa opiniei publice internaţionale, a fost adoptarea tacită în Camera Deputaţilor a proiectului de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

Vineri, 24 Aprilie, 2020 - 20:08

Niciodată, Poliția n-a fost atît de violentă ca la aceste Sărbători de Paști, deși zice că au fost mai puține ca în anii trecuți. Minte! Au fost nenumărate și a intervenit violent, a amendat prostește, a bătut la greu, a reținut zeci de oameni, a arestat, a deschis dosare penale, a rănit și chiar a omorît un om. Culmea, într-un bărbat cu probleme psihice și lipsit de apărare a băgat șase gloanțe! Nu la o baricadă pe stradă, nu la o luptă corp la corp sau la apărarea unei instituții a statului, ci pe o scară de bloc, într-un loc în care victima nu mai avea unde fugi.

Joi, 23 Aprilie, 2020 - 14:25

Președintele ne-a informat. A decis domnia sa ca, începând cu data de 15 mai, românii să fie obligați să poarte mască în toate locurile publice închise. Și a făcut-o purtând el însuși o mască. După care a dat-o jos și ne-a informat că vocea i se aude mai bine fără mască. Nu ne-a lămurit nicicum de ce până atunci, până la data de 15 mai, masca nu e obligatorie. Dar să vedem ce va însemna când va fi.

Marţi, 21 Aprilie, 2020 - 17:06

 Klaus Iohannis a sustinut marti dupa amiaza o declaratie de presa, la Palatul Cotroceni, dupa incheierea sedintei de "evaluare a masurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19". Seful statului a anuntat ca dupa data de 15 mai vom putea discuta despre relaxarea restrictiilor.

Vineri, 17 Aprilie, 2020 - 11:39

Poporul a început să se sature de gafele și de amatorismul liberalilor. Prea se poartă cu tropăituri de bivoli prin biserică. În ceața celor cîteva luni de guvernare împiedicată, o parte a populației a început să-i înjure. Și pe liberali, și pe Klaus Iohannis. Scandalul cu interdicțiile anunțate zilnic de Vela, în vreme ce forța de muncă a României era exportată necondiționat (nu tu asigurare medicală, nu tu obligație de testare la întoarcerea în țară, nu tu cazare civilizată și condiții etc), a pus capac. Pentru Europa de Vest, românii erau buni de muncă.

Marţi, 14 Aprilie, 2020 - 20:43

Discursul înregistrat al președintelui Iohannis a fost la fel de găunos ca și celelalte. Parcă un robot vorbea dintr-un lemn grăitor. Noutatea a venit de la faptul că atunci cînd ne-a zis ”Stați acasă!” ne-a făcut cu degetul ca un tătic încruntat. „Nu vă jucați cu moartea, oameni buni!“ Nu știu dacă pe monitor o fi apărut indicația „Faceți cu degetul arătător!” sau Klaus Iohannis are indicația și ordinele în subconștient.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 20:58
Președintele se specializează în retragerea de decorații

Presedintele Klaus Iohannis a retras Ordinul "Meritul Sanitar" in grad de Cavaler oferita Spitalului Judetean de Urgenta "Sfantul Ioan cel Nou" din Suceava, in urma gravelor deficiente in activitate constatate in perioada starii de urgenta provocate de pandemia de COVID-19, de natura sa anuleze orice rezultate meritorii obtinute anterior.

Duminică, 29 Martie, 2020 - 21:37

Nu putem trece peste evenimentul de sîmbătă. După ieșirile la schi, după plimbările cu bicicleta, după vizita ”de lucru” pe terenul de golf de la Alba Iulia, președintele României s-a dus și pe un șantier anti-coronavirus. E ceva! Este mai mult decît nimic. Şi este un semn că președintele a simțit că i se încălzește scaunul.

Duminică, 29 Martie, 2020 - 00:22
”Arată bine” a constatat șeful statului

Presedintele Klaus Iohannis a vizitat, sambata,  Spitalul Militar de campanie ROL 2, destinat tratarii cazurilor de coronavirus.

Klaus Iohannis a fost insotit  de Ludovic Orban, Nelu Tataru si Marcel Vela, toți fiindechipați cu măști.

„Spitalul nu este dat in functiune, dar e gata pregatit si in urmatoarele ore va primi toate acreditarile si va intra in functiune. Iata ca suntem pregatiti! Romania este pregatita pentru a face fata cat se poate de bine acestei epidemii.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 17:38

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți introducerea carantinei totale. Ieșirea din casă va fi permisă de miercuri practic doar pentru a merge la serviciu sau pentru cumpărături de alimente. În plus, autoritățile au decis să folosească și Armata, care va suplimenta forțele de ordine publică.

O nouă restricție vizează persoanele peste 65 de ani, care vor trebui „să stea practic tot timpul acasă”, a spus șeful statului.

Marţi, 24 Martie, 2020 - 13:26

Președintele Iohannis personal a anunțat, după o reuniune avută la Cotroceni cu premierul și câțiva miniștri importanți, noile restricții care vor intra în vigoare începând de miercuri. Astfel vechile recomandări devin obligatorii, iar persoanele în vârstă de peste 65 ani vor fi consemnate la domicilii, fără posibilitatea de a le părăsi până la noi ordine.Armata va fi scoasă în stradă pentru a sprijini polițiștii și jandarmii la păstrarea ordinii publice (pentru prima dată în ultimii 30 de ani).

Luni, 16 Martie, 2020 - 16:19

Administrația Prezidențială a publicat luni decretul semnat de președintele Klaus Iohannis privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României. Ce prevede acest decret:

Președintele României decretează:

Art. 1.- Se instituie starea de urgență pe întreg teritoriul României, pe o durată de 30 de zile.

 

Luni, 16 Martie, 2020 - 15:21
O gură de aer pentru achizițiile fără licitație

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, că  în sprijinul anagajatorilor și angajaților se introduce, prin decret, posibilitatea, acolo unde se poate, să se lucreze la domniciliu sau în regim de telemunca.

Șeful statului a mai anunțat că a dispus să se poată face angajări fără concurs în sistemul medical în contextul crizei de coronavirus.

Subscribe to Președinție