Joi, 9 Ianuarie, 2020 - 19:59
Iohannis ține să dovedească faptul că controlează jocurile politice

Într-o sesiune de declarații de la Cotroceni, președintele Iohannis a făcut cîteva anunțuri importante pentru PNL și pentru țară:

     Interesele Românie nu au fost afectate de situația din Orientul mijlociu

„În ultimele zile am asistat la agravarea situației de securitate din Orientul Mijlociu, evoluții care afectează în mod special stabilitatea din Irak și din regiune.

Sâmbătă, 4 Ianuarie, 2020 - 13:49

 Sfârșitul de an a fost bogat în tot felul de declarații și decizii ale lui Iohannis, care merită fixate în cronica timpului pentru că ele arată și mai clar caracterul și mediocritatea acestui om.

 Pe 11 decembrie, Iohannis i-a retras lui Adrian Năstase o decorație conferită acestuia cu 17 ani în urmă.

Peste 10 zile, la 21 decembrie, același Iohannis îl decora, în schimb,  pe un cetățean numit Teodor Mărieș.

Vineri, 3 Ianuarie, 2020 - 12:19
Dar și să întărească relația de cooperare româno-bavareză

Klaus Iohannis, va efectua marți, 7 ianuarie a.c., o vizită de lucru în landul Bavaria, Republica Federală Germania.

În cadrul vizitei, Președintele României va participa la ședința Guvernului landului Bavaria, unde va susține o alocuțiune și va avea un dialog cu membrii guvernului de land cu privire la relațiile bilaterale și actualitatea europeană. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu domnul Markus Söder, Prim-ministrul Guvernului landului Bavaria și Președinte al Uniunii Creștin-Sociale (CSU).

Luni, 23 Decembrie, 2019 - 12:51
19, cu el 20!

 Klaus Iohannis, a semnat luni, 23 decembrie a.c., următorul decret:

Duminică, 22 Decembrie, 2019 - 17:49
Vrea dreptate!

Klaus Iohannis - liderul politic român despre care nu se știe ce a făcut la Revoluție - a susținut o alocuțiune în cadrul evenimentului organizat cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la Revoluția Română din 1989, în care a pus accentul pe ceea ce îl interesează personal: justiția!

Duminică, 22 Decembrie, 2019 - 12:49
Dar și pentru etnicii germani deportați după război...

 Klaus Iohannis, a semnat duminică, 22 decembrie a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice (PL-x 607/28.10.2019).

Prin această lege se acordă o indemnizație de 700 de lei lunar victimelor Holocaustului și celor care au fost deportați, în timp regimului comunist. Printre aceștia din urmă se numără și etnicii germani, acuzați de a fi susținut regimul nazist.

Duminică, 22 Decembrie, 2019 - 08:48
DOCUMENTE

Ce nu trebuie scăpat din vedere în afacerile ilegale cu case derulate la Sibiu de actualul preşedintele Klaus Werner Iohannis este modul în care acesta se doreşte extras din ecuaţie, deşi pe documentele incriminante apare exclusiv semnătura acestuia: şi în nume propriu şi pentru falsul moștenitor.

 

Este tristă ziua în care Justiția confirmă că avem un președinte hoț de case!

Sâmbătă, 21 Decembrie, 2019 - 14:37
Evident, cea liberală! Și fără PSD...

Președintele Klaus Iohannis a ținut să spună, la preluarea celui de-al doilea mandat, că există o singură Românie și nu mai dorește divizare în societate.

”Preiau astăzi cu multă emoție, cu multă recunoștință și cu speranță în ceea ce privește viitorul democrației. Le mulțumesc concetățenilor noștri

Am rostit, astăzi, un jurământ solemn. Îmi voi dedica toată priceperea în următorii 5 ani pentru bunăstarea poporului român. Înțelegând pe deplin responsabilitățile constituționale ale funcției”.

 

Sâmbătă, 21 Decembrie, 2019 - 10:09
În fața parlamentarilor care nu au alte treburi

Preşedintele Klaus Iohannis depune astăzi jurământul de învestire în funcţie pentru cel de-al doilea mandat în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Şedinţa solemnă comună a Parlamentului va avea loc la ora 14,00.

Marţi, 17 Decembrie, 2019 - 16:10

Președintele Klaus Iohannis, a susținut marți, 17 decembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o sesiune de declarații de presă, în care a ținut să demonstreze că a devenit președinte-jucător pe toate posturile..

România este partener serios al Americii pentru că „alocă resursele promise”

Vineri, 13 Decembrie, 2019 - 14:17

  Victoria în alegeri a lui Iohannis poate avea și o semnificație din perspectivă religioasă. În fruntea statului se găsește, la al doilea mandat consecutiv, un președinte care este membru al bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană, popular numită luterană. Prim ministru este un cetățean al cărui tată era de etnie maghiară. În vara acestui an, propagandistul șef al Statului paralel, trimis europarlamentar,  și-a botezat al doilea copil la o biserică catolică.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 17:59
Printre „beneficiari”: Năstase, Severin, Mitrea,Voiculescu,

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 11 decembrie a.c., decretele privind retragerea decorațiilor domnului Adrian Năstase, domnului Bucur Gheorghe, domnului Mitrea Miron Tudor, domnului Mucea Dorinel Mihai, domnului Mencinicopschi Gheorghe, domnului Cuteanu Emilian, domnului Severin Adrian, domnului Voiculescu Dan, domnului Manţog Ionel, domnului Muntean Mircia, domnului Anghel Gh. Cristian și doamnei Jianu Irina Paula.

Miercuri, 11 Decembrie, 2019 - 15:40
De plevușca națională să nu mai vorbim!

 Iohannis vrea să dovedească faptul că în materie de integritate „n-are mamă, n-are tată” (ai lui sunt în Germania), așa încât pe lângă decorația lui Năstase, s-ar putea să-i lipsească și pe Berlusconi și Chirac de decorațiile  le-au fost acordate de predecesorii săi.

Marţi, 10 Decembrie, 2019 - 12:04
„Etapa protocoalelor s-a încheiat!”

Președintele Klaus Iohannis a dat asigurări, marți, în fața completului CSM, că atâta timp cât se va mai afla la conducerea statului român nu vor mai exista protocoale secrete încheiate între sistemul de justiție și cel politic.Într-o abordare surprinzătoare ( pe vremea dezvăluirilor nu s-a referit niciodată la acestea) Iohannis le-a atras atenția magistraților să își asume și aceștia partea de răspundere față de români.

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 21:10

Surpriză ca un bolovan mare de sare apărut deasupra Guvernului! Preşedintele Klaus Iohannis, după ce s-a fotografiat cu Regina Elisabeta a Angliei şi cu Donald Trump, s-a trezit animat de energii copleşitoare. De la Londra, a dat cu buzduganul pînă la Bucureşti ca să anunţe mobilizarea supuşilor. Probabil că în sinea sa o fi zis „Le arăt eu lor ce înseamnă un preşedinte total implicat!”. Și i-a convocat pe Ludovic Orban şi pe cîţiva miniştri pentru joi. Între timp, a anunţat şi o declaraţie de presă.

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 20:46
Poate doar de pensii...

Sesiune de întrebări și răspunsuri:

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 20:35
Iohannis a dat raportul despre lucrurile cu care a fost de acord la Bruxelles și la Londra

 Klaus Iohannis, s-a întâlnit joi, 5 decembrie a.c., cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București.  Întâlnirea  a fost organizată de Ambasada Finlandei, țară care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene. În cadrul discuțiilor, au fost abordate teme aflate pe agenda reuniunii Consiliului European din 12-13 decembrie a.c., subiecte internaționale, precum și de politică internă.

Joi, 5 Decembrie, 2019 - 09:01

Adeseori mi s-a reprosat o anumită naivitate. E posibil. Poate si pentru că nu imi plac conflictele si nu mă hrănesc din ură sau din răzbunări. Am mers la Cotroceni sperând că Iohannis a incheiat retorica de război impotriva a 3 milioane de români (poate si a altora) care au votat candidatul PSD. Se pare că discursul său a fost, de fapt, un discurs pentru corpul diplomatic aflat acolo. Prezent insă la o intâlnire cu parlamentarii liberali (in ce calitate? presedinte al TUTUROR românilor?), Iohannis a declarat că se va implica pentru a realiza, intr-un an de zile, „o Românie fără PSD”.

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 16:34
Și Iohannis era în campanie când a vizitat Casa Albă...

Aflat la londra Klaus Iohannis a stat de vorbă cu jurnaliștii români:

Jurnalist: V-aţi întâlnit şi ieri cu Donald Trump, vă întâlniţi şi astăzi. Reiteraţi invitaţia de a vizita România?

Klaus Iohannis: Da, cu siguranță. Şi sunt, ca să spun așa, mulțumit că avem aceste ocazii de a discuta, și formal, dar și informal, cum am avut ocazia aseară la recepția de la Palatul Buckingham.

Jurnalist: Un orizont de timp? Am putea să ne aşteptăm la o dată, la un an când Donald Trump va veni în România?

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 08:50

Săptămîna trecută, preşedintele Klaus Iohannis a decorat un număr important de generali SRI şi SIE, plus directorul SRI Eduard Hellvig. Cu puţin timp înainte, au fost decorate şi o seamă de personalităţi, semn că preşedintele nostru este preocupat de recunoaşterea valorilor din toate domeniile de activitate. De ce i-a decorat Klaus Iohannis pe cei 24 de generali şi pe Eduard Hellvig în 27 noiembrie? Să fi uitat de ei în timpul campaniei electorale?

Luni, 2 Decembrie, 2019 - 10:53
La ședința liberalilor a dat directiva că vrea „o Românie fără PSD în conducerea statului”

Președintele Klaus Iohannis participă luni la ședința PNL de la Parlament. El le-a mulțumit liberalilor, în debutul ședinței, pentru implicarea de la alegerile prezidențiale, spunând că era normal să se vadă după campanie pentru a trage concluziile.

Marţi, 26 Noiembrie, 2019 - 17:45

Sensibilă la tratamentul ultrapreferențial de care s-a bucurat la aceste alegeri, diaspora l-a făcut, practic, președinte pe Klaus Iohannis. Cel puțin așa a interpretat faptele autorul acestei inspirate șarje grafice.

Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 19:36

Candidatul Iohannis spunea aseară că respectă cutumele. Una dintre cutume este organizarea de dezbateri intre contra-candidatii la alegerile prezidentiale, in special inaintea turului al doilea. Iohannis nu vrea insă să respecte această cutumă. Propune „suplimente alimentare” – conferintă de presă plus o dezbatere cu el insusi, săptămâna viitoare.

Joi, 14 Noiembrie, 2019 - 09:11

Keno Verseck a publicat în der Spiegel un comentariu acid despre „Eroul care a eșuat – și care totuși va învinge. Președintele României, Johannis, înainte de alegeri”. 

România alege un nou președinte. Favoritul dintre cei 14 candidati din cea mai mare țară din sud-estul Europei este contribuabilul Klaus Johannis – bilanțul fostului purtator de sperante este dezamăgitor.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 19:41

De cînd se aşază ca un căţel răzgîiat în preajma lui Klaus Iohannis, Rareş Bogdan pare să contamineze. Lui, penibil om politic român, îi apartin frazele de mai jos:

„Prima dată când sunt nevoit să o fac pur și simplu PROASTA pământului. Nu am văzut asa ceva în viața mea! Ruşine maximă pentru PSD și pesedişti că au ajuns să fie conduşi de o astfel de creatură“.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 19:20

Principalul motiv pentru care Werner n-are ce căuta la Cotroceni este gândirea sa rudimentară, exprimată sintetic prin unicul obiectiv concret pe care l-a declarat în această campanie electorală – desființarea unui partid politic. Așa ceva este posibil numai în regimurile totalitare, modelul de referință fiind cel al Germaniei hitleriste,  unde Goebbels, ministrul Propagandei din acei ani, a lansat sloganul „ciuma roșie” cu trimitere tot la social-democrații timpului.

Miercuri, 13 Noiembrie, 2019 - 12:00

O analiză a site-ului președinției relevă o realitate tulburătoare, relatează Știripesurse.ro. Președintele în funcție a avut mai puține zile în care a lucrat decât cele în care nu a muncit. În medie, Klaus Iohannis a muncit mai puțin de 3 zile pe săptămână.

Astfel, dacă adunăm zilele nelucrate din 2015, 2016, 2017 și 2018 cu zilele în care n-a făcut mare lucru (semnând doar decrete), rezultă 570 de zile din totalul de 1.041 de zile lucrătoare.

Marţi, 12 Noiembrie, 2019 - 15:30

În unele dintre cercurile de oameni cu care eu am contact, Klaus Iohannis este antipatizat. Și taxat în fel și chip. Din ce în ce mai frecvent, aud o acuzație foarte gravă. Cum că ar fi nazist. Așa că am decis să iau taurul de coarne. Și să atac acest subiect extrem de delicat. Îi avertizez însă pe cititori. Din capul locului, eu unul nu admit teza conform căreia Iohannis e nazist.

Miercuri, 30 Octombrie, 2019 - 08:43

Am văzut-o pe Viorica Dăncilă mergînd cu bicicleta spre o realizare a guvernului său. N-am reținut denumirea și importanța obiectivului. Am reținut doar mersul cu bicicleta, așa cum n-am reținut motivul pentru care Klaus Iohannis a călărit o bicicletă pentru a juca un rol într-o întîlnire întîmplătoare cu ziariștii în preajma Arcului de Triumf, regizată grosier de niște mediocri. Este aceeași bicicletă, chiar dacă una a fost de damă, cealaltă pentru bărbați.

Marţi, 29 Octombrie, 2019 - 16:23
Dar alternativa deocamdată nu există, iar Comisia nu mai este dispusă să aștepte

Iohannis reacționează la preluarea metodelor sale de ignorare a prevederilor legale de către premier, în condițiile lipsei alternativei: guvernul liberal nu există și nu se știe cînd va exista!

„Premierul demis, doamna Viorica Dăncilă, refuză să înțeleagă că odată cu pierderea calității de prim-ministru a pierdut și orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziția de comisar european, care îi revine României.

Subscribe to Președinție