Duminică, 22 Aprilie, 2018 - 15:00

A cincea ediție a campaniei de "Prevenire și Depistare a Cancerului de Col Uterin", derulată de către Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" și Patriarhia Română, a avut loc, sâmbătă, în orașul Bragadiru. Zeci de paciente cu vârste cuprinse între 25 şi 64 ani au fost exameninate gratuit de către specialiști, fiind supuse testului Babeș-Papanicolau.

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 12:05

Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Duminica Mironosiţelor (22 aprilie 2018):

Femeile mironosiţe - modele de mărturisire a credinţei în Hristos Cel înviat

Hristos a înviat!

Duminică, 15 Aprilie, 2018 - 20:31

Un frigider de tip bancă de sânge, model BBR 270W, în valoare de 15.000 lei, a fost donat Centrului de transfuzii al Spitalului Militar de către voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Aparatul medical este destinat să răspundă unor cerinţe stricte pentru stocarea sângelui şi a componentelor din sânge. Frigiderul are o capacitate de 96 pungi de sânge a 450 ml fiecare.

Duminică, 15 Aprilie, 2018 - 19:00

Peste 500 de copii şi părinţi au luat, sâmbătă, startul, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, la crosul "Campionii sănătăţii".  Printre aceștia s-a aflat și coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, Dănuț Prună, împreună cu fiul său, Ioachim, în vârstă de 2 ani si jumătate. Reprezentantul CMN a ales să-l susţină pe George, unul dintre cei 15 copilași, pentru care a fost organizat crosul caritabil.

 

Luni, 9 Aprilie, 2018 - 00:52

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au sărbătorit prima zi de Paşte împărţind peste 100 de pachete cu produse alimentare specifice sărbătorilor pascale mai multor persoane nevoiaşe din localităţile Cozieni, Ganeasa şi Piteasca, din judeţul Ilfov. De asemenea, voluntarii au mai oferit daruri celor 60 de vârstnici aflaţi în cadrul caminului de batrani "Sf. Irineu", din oraşul Pantelimon.

Sâmbătă, 7 Aprilie, 2018 - 12:00

În Vinerea Mare, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului şi grupului psaltic Anastasis i-au vizitat şi mângâiat pe pacienții Centrului de Îngrijiri Paliative ”Sfântul Nectarie”. Voluntarii le-au oferit pacienţilor daruri constând în icoane, candele, articole vestimentare și produse alimentare, printre care şi un coș cu ouă roșii pentru a aduce bucuria sărbătorilor pascale în sufletele lor.

Vineri, 6 Aprilie, 2018 - 08:52

Pastorală la Învierea Domnului nostru Iisus Hristos 

† Dr. Irineu,
PRIN HARUL LUI DUMNEZEU
ARHIEPISCOPUL CRAIOVEI ŞI MITROPOLITUL OLTENIEI

PREACUCERNICULUI CLER,
PREACUVIOSULUI CIN MONAHAL,
PREAIUBIŢILOR CREDINCIOŞI DIN ARHIEPISCOPIA CRAIOVEI,
HAR, MILĂ ŞI PACE DE LA MÂNTUITORUL IISUS HRISTOS, IAR DE LA NOI PĂRINTEŞTI BINECUVÂNTĂRI

Hristos a înviat!

Preacuvioşi şi Preacucernici Părinţi,
Iubiţi fraţi şi surori în Domnul,

Joi, 5 Aprilie, 2018 - 11:18

Joi, 5 aprilie, purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut o declarație de presă referitoare la măsurile dispuse la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în contextul Sărbătorilor Pascale. Redăm în continuare conținutul acesteia:

Miercuri, 4 Aprilie, 2018 - 13:19

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în seara zilei de sâmbătă, 7 aprilie 2018, o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Sfânta Lumină de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cu un avion special, închiriat de Patriarhie.

Sfânta Lumină va fi oferită la slujba de Înviere (orele 24.00), de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală.

Miercuri, 4 Aprilie, 2018 - 10:51

SCRISOAREA PASTORALĂ a PS Florentin CRIHĂLMEANU, Episcopul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla,
la mărita Sărbătoare a Învierii din morţi a Domnului şi Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos

Florentin, prin harul şi mila Atotputernicului Dumnezeu, prin graţia Sfântului Scaun Apostolic al Romei, Episcop de Cluj-Gherla, onoratului cler împreună slujitor, cuvioaselor persoane consacrate şi iubiţilor credincioşi greco-catolici, precum şi tuturor credincioşilor creştini, arhierească binecuvântare şi creştineasca salutare: "HRISTOS A ÎNVIAT!"

Marţi, 3 Aprilie, 2018 - 18:00

Peste 150 de copii din Calmaţuiu de Sus, judeţul Teleorman, au primit, luni, sfaturi utile pentru sănătatea şi conduita lor de la un medic stomatolog, un nutriţionist, un profesor de instruire clinica si un psiholog, toţi, voluntari ai Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. Este prima ediţie a campaniei de "Preventie si Educatie pentru Sanatate" derulată în judeţul Teleorman, iar tinerii au fost curioşi şi entuziasmaţi de sfaturile şi darurile primite.

Marţi, 3 Aprilie, 2018 - 00:54

Rezultatele analizelor medicale efectuate în cadrul primelor două ediții ale campaniei de "Prevenire si Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin" arată că 30 de paciente dintr-un număr total de 85, supuse testului Babes-Papanicolau, au probleme de sănătate. Probele medicale au fost recoltate, la începutul anului, pacientelor din localităţile Grădistea şi Nuci, judetul Ilfov, zone considerate defavorizate din punct de vedere al asistenţei medicale.

Joi, 29 Martie, 2018 - 08:34

În Sărbătoarea Paştelui, noi, creştinii, retrăim o bucurie veche de 2000 de ani. O bucurie care a izbucnit pe neaşteptate în faţa unui mormânt găsit gol. Acea zi părea destinată tristeţii şi doliului, din cauza morţii lui Isus. Dar, deodată, s-a umplut de bucurie.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 15:08

În ziua de 20 martie 2018, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit în audienţă pe Excelenţa Sa Doamna Tamar Samash, ambasadorul statului Israel în România, care a fost însoţită de doamna Thea Haimovitz, membră a comunităţii evreieşti din România.

Duminică, 18 Martie, 2018 - 05:00

O nouă ediție a campaniei de "Prevenție și Depistare a Cancerului de Col Uterin" derulată de către Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" și Patriarhia Română a avut loc, sâmbătă, în localitatea Gruiu, județul Ilfov. Zeci de femei cu vârste cuprinse între 25-64 ani au fost examinate gratuit de către specialiști, fiind supuse testului Babeș-Papanicolau. De altfel, este esențial ca toate doamnele să efectueze periodic acest test care permite diagnosticarea precoce a eventualelor leziuni canceroase și astfel să le fie salvată viața.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 12:57

Mitropolitul Iosif Naniescu şi nevoitorul Gheorghe Lazăr au fost canonizaţi în cadrul şedinţei Sinodului Bisericii Ortodoxe Române de la București, din data de 5 octombrie 2017. 

Marţi, 13 Martie, 2018 - 14:52

Marile personalități sportive Elisabeta Lipă, Uca Marinescu, Doina Melinte și Călin Novăcescu au lansat un apel la donații pentru strângerea fondurilor necesare amenajării compartimentului post-anestezie destinat copiilor bolnavi de cancer internați la Institutul Oncologic București și pentru achiziționarea unui videocolposcop necesar investigațiilor suplimentare în cazul femeilor suspecte de cancer de col uterin!
 
Donatiile se pot efectua la BANCA COMERCIALA ROMANA in contul RO96RNCB0082004895030052

Duminică, 11 Martie, 2018 - 08:10

Peste 400 de persoane au concurat sâmbătă, în parcul bucureștean „Alexandru Ioan Cuza”, la semimaratonul caritabil „Run for Life”. Evenimentul sportiv organizat de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului are ca scop promovarea mişcării în aer liber, precum şi implicarea comunităţii într-o acțiune de strângere de fonduri pentru achiziţionarea unui videocolposcop, aparat necesar unor investigaţii suplimentare pentru pacientele al căror rezultat la testul Babes-Papanicolau nu a fost concludent.

Marţi, 27 Februarie, 2018 - 13:12

Comisia de muncă a Camerei Deputaţilor a dat marţi raport favorabil proiectului de lege prin care Vinerea Mare - ultima zi de vineri înaintea Paştelui - devine zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de un grup de 42 de senatori şi deputaţi de la toate partidele politice.

Proiectul de lege urmează să intre miercuri pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor. 

 

Joi, 22 Februarie, 2018 - 17:27

Peste 300 de elevi din localitatea Apostolache au participat la editia cu numarul 45 a Campaniei de "Preventie si Educatie pentru Sanatate", derulata de catre voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. Un medic stomatolog si un psiholog le-au prezentat copiilor notiuni despre cum sa-si ingrijeasca sanatatea si cum sa se comporte in societate.

Miercuri, 21 Februarie, 2018 - 21:00

Participanții la semimaratonul caritabil “Run for Life” s-au antrenat, din nou, pentru a obține cel mai bun rezultat la competiția care va avea loc pe data de 10 martie, în parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR).

Luni, 19 Februarie, 2018 - 21:43

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au marcat lăsata secului pentru postul Sfintelor Pasti prin oferirea a peste 100 de punguţe cu dulciuri copilaşilor din parohiile Nuci şi Balta Neagră, aferente judeţului Ilfov. Copiii au fost atât de entuziasmaţi la aflarea veştii că revin voluntarii cu daruri în comuna loc, că nici nu au vrut să mai intre în case şi i-au aşteptat la biserică.

Luni, 19 Februarie, 2018 - 21:12

Duminică, pe aleile parcului Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), a avut loc al treilea antrenament oficial al celor care s-au înscris la semimaratonul "Run for Life 2018". Până în prezent, la concurs s-au înscris aproximativ 300 de partipanţi, iar cei care doresc să se alăture semimaratonului mai au la dispoziţie aproximativ 3 săptămâni.

Luni, 19 Februarie, 2018 - 21:00

O nouă ediție a campaniei de "Prevenție și Depistare a Cancerului de Col Uterin" derulată de către Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" și Patriarhia Română a avut loc, sâmbătă, în orasul Otopeni. Mai multe femei cu vârste cuprinse între 25-64 ani au fost exameninate gratuit de către specialiști, fiind supuse testului Babeș-Papanicolau. De altfel, este esențial ca toate doamnele să efectueze periodic acest test care permite diagnosticarea precoce a eventualelor leziuni canceroase și astfel să le fie salvată viața.

Luni, 19 Februarie, 2018 - 19:12

Campania de "Prevenție și Educație pentru Sănătate", initiată de către arhimandritul Ciprian Gradinaru, a continuat, sâmbătă, în comuna Colceag, din județul Prahova. Peste 200 de elevi ai şcolilor cu clasele I-VIII din comunele Colceag şi Vilcelele au primit sfaturi pertinente de la un psiholog, un stomatolog și un nutriționist - voluntari ai Paraclisului Catedralei Mânuirii Neamului.  

 

Luni, 19 Februarie, 2018 - 16:20

Numărul copiilor bolnavi de cancer a crescut alarmant în ultimii ani, iar medicii avertizează că această maladie este tot mai agresivă şi loveşte la vârste din ce în ce mai fragede! De "Ziua Internationala a Copilului bolnav de cancer", voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului i-au vizitat pe copiii internaţi la Institutul Oncologic Bucuresti şi au reuşit să-i înveselească prin joacă.

Joi, 15 Februarie, 2018 - 18:27

În ziua de 15 februarie 2018, în Sala Sinodală din Reşedinţa Patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. 

În cadrul acestei şedinţe a avut loc alegerea Arhiereului-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei şi a Arhiereului-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei.

Duminică, 11 Februarie, 2018 - 19:00
Împreună putem învinge cancerul! Aleargă pentru viaţă la Semimaraton "Run for Life 2018"!

Iubeşti mişcarea în aer liber şi vrei să susţii lupta împotriva concerului? Acum, ai ocazia să te înscrii la semimaratonul "Run for Life 2018", organizat de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Duminică, pe aleile parcului Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), a avut loc primul antrenament oficial al celor care s-au înscris deja la semimaraton. Temerarii au înfruntat vremea neprietenoasă, de astăzi, pentru că doresc să facă diferenţa prin gestul lor generos. 

Duminică, 11 Februarie, 2018 - 11:00

Campioana mondială la culturism, Beatrice Șerban, s-a înscris la semimaratonul "Run for Life 2018", susţinând lupta voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului împotriva cancerului. Semimaratonul "RunForLife 2018" organizat de către voluntarii PCMN, cu susținerea asociațiilor Ro Club Maraton și Elite Running, are drept obiectiv strângerea de fonduri pentru achiziționarea unui videocolposcop, aparat necesar unor investigaţii suplimentare pentru femeile al căror test Babeş Papanicolau nu a fost conform.

Marţi, 6 Februarie, 2018 - 15:47

Sportiva de renume mondial Diana Kovacs s-a înscris în competiţia pentru semimaratonul "RunForLife 2018", organizat de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, cu susținerea asociațiilor Ro Club Maraton și Elite Running.

Subscribe to Religie