Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 14:27

Da. Ne aflăm în Anul Centenar – un an special, deosebit, sfânt, plin de sacru şi simbol, plin de istorie, cultură, civilizaţie şi spiritualitate. Şi, astfel trebuie să şi rămână!...

Spuneam că este un an plin de sacralitate, sfinţenie şi simbol!... 

Joi, 11 Ianuarie, 2018 - 06:02

Zeci de pachete cu mezeluri, fructe și alimente de bază au fost distribuite de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului mai multor familii nevoiașe din localitățile ilfovene Nuci, Sudiți și Merii Petchii. De altfel, pentru unele din aceste familii este pentru a doua sau a treia oară când voluntarii le vizitează şi le ajută cu diverse bunuri materiale. Pachetele oferite de data aceasta au următorul conţinut: 1 kg orez, 1 kg de zahar, 1 litru de ulei, 3 banane, 3 portocale, 3 mere, un kg de crenvurștii, un kg de carnati şi un baton de parizer, la un kg.

Luni, 8 Ianuarie, 2018 - 16:08

Biroul de Presă al Casei Majestăţii Sale este autorizat să transmită următorul comunicat:

Parastasul de 40 de zile, la Curtea de Argeş

Sâmbătă, 13 ianuarie 2018, la ora 12, Familia Regală va lua parte la parastasul de patruzeci de zile de la trecerea la cele veşnice a Regelui Mihai I al României.

Luni, 8 Ianuarie, 2018 - 06:00

Surpriză de proporţii pentru enoriaşii parohiei Jugureni, din Judeţul Prahova! În timpul Sfintei Liturghii de la praznicul Botezului Domnului Nostru Iisus Hristos, oamenii s-au trezit cu voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului în mijlocul lor, în biserică, încărcaţi cu daruri. A fost o surpriză inclusiv pentru părintele paroh care nu ştia de venirea voluntarilor şi i-a recunoscut doar pentru că îi ştia de la televizor.

Duminică, 7 Ianuarie, 2018 - 19:19

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au împărţit 80 de pachete cu mezeluri şi fructe, donate de către firma Aldis, enoriaşilor parohiei Matiţa, din judeţul Prahova. Este vorba despre o comunitate cu persoane preponderent vârstnice şi cu venituri modeste. Oamenii au fost plăcut surprinşi de întâlnirea cu voluntarii la finalul slujbei Botezului Domnului Nostru Iisus Hristos.

Sâmbătă, 6 Ianuarie, 2018 - 11:15

Pe 6 ianuarie praznuim Botezul Domnului, cunoscut in popor sub denumirea de Boboteaza. Botezul Mantuitorului in Iordan, poarta si denumirea de "Epifanie" sau "Teofanie", termeni care provin din limba greaca si inseamna "aratare", "descoperire". De ce aratare sau descoperire? Pentru ca in momentul in care Hristos a fost botezat, cerurile s-au deschis, Duhul lui Dumnezeu S-a coborat in chip de porumbel si a stat peste El, iar Tatal a marturisit: "Acesta este Fiul Meu cel iubit, intru Care am binevoit!" (Matei 3, 17).

Vineri, 5 Ianuarie, 2018 - 12:03

Sâmbătă, 6 ianuarie 2018, la sărbătoarea Botezului Domnului, după Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va oficia Sfinţirea cea Mare a apei (Slujba Agheasmei Mari) în faţa Reşedinţei patriarhale (după ora 11,30).

În curtea Catedralei patriarhale au fost amplasate 24 de vase mari, cu o capacitate de 12.000 de litri de apă de la izvorul din Parcul "Grădina Maicii Domnului al Reşedinţei Patriarhale. De asemenea, în faţa Catedralei patriarhale, a fost înălţată o cruce din cetină de brad, împodobită cu flori şi busuioc.

Vineri, 5 Ianuarie, 2018 - 11:01

Sâmbătă, 06 ianuarie a.c., la Catedrala Patriarhală de pe Dealul Mitropoliei, precum şi la alte lăcaşe de cult din Municipiul Bucureşti, vor avea loc manifestări religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului IISUS HRISTOS (Bobotează).
Având în vedere numărul mare de persoane care participă la aceste manifestări religioase, peste 200 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura ordinea şi siguranţa publică şi vor monitoriza buna desfăşurare a sărbătorii în apropierea a 25 de lăcaşe de cult din Bucureşti.

Joi, 28 Decembrie, 2017 - 09:10

Cuvântul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la momentul comemorativ dedicat Preşedintelui Academiei Române, Ionel-Valentin Vlad, miercuri, 27 decembrie 2017:

Un cercetător al luminii fizice şi un iubitor al luminii spirituale
- Academicianul Ionel-Valentin Vlad -

Îndurerată familie,
Îndoliată adunare,

În urma trecerii la cele veşnice, în data de 24 decembrie 2017, a Domnului Ionel-Valentin Vlad, Preşedintele Academiei Române, vă adresăm cuvântul nostru de sincere condoleanţe şi profundă compasiune.

Luni, 25 Decembrie, 2017 - 12:55

Credinţa valorează mai mult decât tot aurul din lume, pentru că ea este legătura vie a omului cu Dumnezeu, a atenționat patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în predica rostită la Sfânta Liturghie oficiată luni la Catedrala Patriarhală, la sărbătoarea Crăciunului.

Duminică, 24 Decembrie, 2017 - 17:25

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Crăciunului.

Sâmbătă, 23 Decembrie, 2017 - 15:03

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului și Moș Crăciun fac cea mai bună echipă! Împreună au pornit, din nou, la drum și au poposit, sâmbătă, la 80 de copii din localitățile Nuci și Balta Albă, județul Ilfov. Micuții au fost încântați să-l vadă pe Moș Crăciun, pentru prima oară în viața lor, l-au colindat și i-au recitat poezii, iar acesta i-a răsplătit cu multe daruri. De altfel, este a treia oară, în luna decembrie, când, voluntarii îi vizitează pe acești copii minunați.

 

 

Miercuri, 20 Decembrie, 2017 - 15:00

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au derulat, miercuri, o nouă ediţie a campaniei "Preventie si Educatie pentru Sanatate", în comuna Mozăceni, din judeţul Argeş. Voluntarii implicaţi în aceast proiect şi-au respectat promisiunea şi au ajuns şi în judeţul Argeş, înainte de încheierea anului, unde au fost foarte frumos primiţi de către 203 elevi de la şcolile gimnaziale Babaroaga şi Mişei.

 

 

Miercuri, 20 Decembrie, 2017 - 09:03

În toate bisericile şi mănăstirile ortodoxe din ţară şi străinătate ale Patriarhiei Române va fi oficiată vineri, 22 decembrie 2017, după Sfânta Liturghie, o slujbă de pomenire a eroilor care s-au jertfit în decembrie 1989 pentru libertatea, credinţa şi demnitatea poporului român. 

Slujba de pomenire a eroilor din decembrie 1989 de la Catedrala patriarhală va fi oficiată de la ora 12.00, după Sfânta Liturghie. 

Marţi, 19 Decembrie, 2017 - 19:00

În apropierea sărbătorii Naşterii Domnului, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au intensificat activităţile caritabile! 30 de copii aflaţi în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 5 au primit, marţi, daruri de la Moş Crăciun, aflat în complicitate cu voluntarii Paraclisului CMN. Copiii - proveniţi din familii monoparentale sau cu venituri reduse - au cântat, au recitat multe poezii şi au susţinut că au fost cuminţi, iar Moşul i-a răsplătit cu dulciuri, jucării şi hăinuţe. 

Duminică, 17 Decembrie, 2017 - 15:43

În contextul anului omagial al Apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului, Biserica Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir din Cluj-Napoca a demarat în luna martie o serie de evenimente dedicată martirilor și mărturisitorilor din temnițele comuniste.
Următoarea seară închinată celor care s-au jertfit pentru credință și neam în timpul prigoanei comuniste va avea loc duminică, 17 decembrie 2017, de la ora 19:00 la paraclisul Sfântul Ioan Rusul al bisericii Sfântul Dimitrie (la subsolul bisericii).

Sâmbătă, 16 Decembrie, 2017 - 11:05
Trenul Regal a pornit spre Curtea de Argeș, în apaluzele celor prezenți pe peron

Update: La Curtea de Argeş odihnesc: Neagoe Basarb, Regele Carol I, Regina Elisabeta, Regele Ferdinand I, Regina Maria și Regele Carol al Il-lea.

Necropola de la Curtea de Argeş, unde vor odihni regii, se află chiar la intrarea în biserică.

Update:  Siciul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a fost urcat în tren. Acesta este însoţit în vagonul trenului de către familia regală.  Trenul Regal a pornit spre Curtea de Argeș, în apaluzele celor prezenți pe peron.

Miercuri, 13 Decembrie, 2017 - 09:32

UPDATE 20.15. Sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a ajuns la Bucureşti, miercuri seară, când a fost depus în Sala Tronului a Palatului Regal, unde Majestatea Sa a depus jurământul la vârsta de 19 ani, Sute de persoane au aşteptat pe traseu, iar la Palatul Regal peste 1000 de persoane au aplaudat.

 Mai mulţi oameni au scandat "Regele şi patria!" şi "Monarhia salvează România
 

Luni, 11 Decembrie, 2017 - 01:02
Motto: „Fără scoală, să nu aștepte nimeni, nici părinți buni, nici fii buni, şi prin urmare, nici stat bine organizat şi bine cârmuit şi păstorit”– I. Heliade Rădulescu

O nouă zi, o nouă ediție a programului "Rămâneți în Școală", derulat de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Duminică, voluntarii au parcurs aproximativ 200 de kilometri pentru a ajunge cu daruri la 7 copii din comuna Matca - județul Galați care au fost incluși în programul social al Patriarhiei Române. Este vorba despre elevi cu rezultate foarte bune la învățătură, dar cu posibilități materiale modeste. Ca de fiecare dată, voluntarii au mers la copilași încărcați cu hăinuțe pentru iarnă, încălțăminte, alimente, un brăduț, decorațiuni de sezon și multe dulciuri.

Miercuri, 6 Decembrie, 2017 - 19:50
- voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului

O familie cu nouă copii din localitatea Nuci, judeţul Ilfov, a fost vizitată, în această seară, de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Copiii au primit de la voluntari multe dulciuri, decoraţiuni pentru pomul de Crăciun şi un brad pe care l-au împodobit împreună cu voluntarii. Rezultatul îl puteţi vedea din imaginile următoare:

Miercuri, 6 Decembrie, 2017 - 17:48

La data de 5 decembrie a fiecărui an este celebrată Ziua internațională a voluntarilor. Această zi este văzută ca o șansă unică pentru voluntari și organizații de a celebra eforturile lor depuse de-a lungul unui an, de a împărtăși cu ceilalți valorile pe care le prețuiesc și de a-și promova munca în cadrul comunităților şi organizațiilor neguvernamentale. Cu această ocazie, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului şi-au făcut, marţi, bilanţul activităţilor desfăşurate în cadrul campaniilor sociale derulate.

Luni, 4 Decembrie, 2017 - 09:47
Biserica lui Hristos nu poate fi distrusă, chiar dacă este răstignită, deoarece ea poartă în sine taina sau puterea harică a învierii

Întâlnirea Preafericitului Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României

Sâmbătă, 3 decembrie 2017, a avut loc întrevederea dintre Preafericitul Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii și Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României. Întâlnirea a avut loc în Sala Tronului de la Reședința 'Danilovski' și a fost prilejuită de vizita delegației Bisericii Ortodoxe Române cu ocazia festivităților împlinirii a o sută de ani de la restabilirea instituției patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă.

Duminică, 3 Decembrie, 2017 - 11:52

Cuvântul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române la Ședință solemnă cu participarea Întâistătătorilor și delegațiilor Bisericilor Ortodoxe Autocefale, Moscova, 2 decembrie 2017:

Comuniune fraternă și coresponsabilitate misionară

Ne aflăm astăzi la Moscova pentru a marca împreună împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă (1917-2017).

Sâmbătă, 2 Decembrie, 2017 - 14:33

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a ajuns sâmbătă dimineaţa în capitala Rusiei pentru a participa la festivităţile prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă. Aeronava care a purtat delegaţia Patriarhiei Române a aterizat pe aeroportul Internațional Sheremetyevo din Moscova în jurul orei 11:00 (ora Moscovei).

Părintele Patriarh Daniel a fost întâmpinat de o delegaţie a Bisericii Ortodoxe a Rusiei formată din: Mitropolitul Veniamin de Orenburg, Mitropolitul Teofan de Kazan și Episcopul Irineu de Orsk și Gai.

Sâmbătă, 2 Decembrie, 2017 - 12:50

În șirul bărbaților iluștri ai Bisericii, care și-au legat viața și activitatea de evenimentul Marii Uniri se înscrie numele Episcopului Nicolae Ivan, (1921-1936), reîntemeietor al Eparhiei Clujului, care a păstorit cu un neîntrecut har de ctitor, lăsând posterității Catedrala din inima orașului, reședința eparhială, prima Academie Teologică, revista 'Renaștera', dar, în primul rând, împlinirea unui vis de veacuri al românilor ortodocși ardeleni, care și-au dorit un ierarh al lor în metropola Transilvaniei.

Miercuri, 29 Noiembrie, 2017 - 15:49

Exista in circulatie mai multe mituri multiculturale privind “integrarea” musulmana in alte culturi si civilizatii. Imposibil sa nu fi auzit vorbindu-se despre cum va integra Europa si Occidentul imigratia islamica pentru beneficii demografice sau de forta de munca. De la Merkel, Mogherini si Obama la comentatori autohtoni precum Sebastian Lazaroiu si alti “sociologi”.

Miercuri, 29 Noiembrie, 2017 - 15:18

Miercuri, începând cu ora 19.00, la Catedrala Mitropolitană din municipiul Sibiu, jandarmii sibieni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la procesiunea cu moaștele Sfântului Andrei Șaguna - Mitropolitul Ardealului.

Manifestarea religioasă se va desfășura pe traseul str. Mitropoliei — str. S. Brukenthal — Piața Mare — B-dul N. Bălcescu — Parcul Astra — str. Mitropoliei.

Totodată, 4 jandarmi vor constitui Garda de onoare care va fi poziționată la racla cu moaștele Sfântului Andrei Șaguna iar alții 16 vor fi purtători de torțe.

Marţi, 28 Noiembrie, 2017 - 11:17

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, va participa în perioada 2-5 decembrie, alături de alți patriarhi și întâistătători, la aniversarea a 100 de ani de la restaurarea patriarhatului Bisericii Ruse, a anunțat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Vizita patriarhului BOR are loc la invitația patriarhului Chiril al Moscovei și al Întregii Rusii.

Luni, 27 Noiembrie, 2017 - 20:08

În ziua de 27 noiembrie 2017, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, l-a primit pe Excelența Sa domnul Yacoub Riad Al Sarraf, Ministrul Apărării Republicii Libaneze, însoțit de o delegație oficială.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat bucuria întâlnirii și a menționat bunele relații dintre Bisericile celor două țări.

Sâmbătă, 25 Noiembrie, 2017 - 19:00

Ediţia cu numărul 49 a Campaniei "Sanatate pentru sate" s-a desfăşurat, astăzi, în localitatea Poseşti, judeţul Prahova. Încă, de la primele ore ale dimineţii, 10 medici-voluntari cu diferite specialităţi şi 7 asistenţi medicali au fost întâmpinaţi cu mult interes de către zecile de pacienţi din localitatea prahoveană. Oamenii, cu precădere vârstnici, au medic de familie în sat, dar nu şi suficiente resurse pentru a se deplasa la oraş pentru a consulta un medic specialist. De aceea, întâlnirea cu voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului a fost una mai mult decât binevenită.

Subscribe to Religie