Duminică, 8 Octombrie, 2017 - 18:45

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) anunță deschiderea expoziției „Ctitori, donatori și meșteri anonimi. Arta religioasă medievală în spațiul românesc ortodox”, joi, 12 octombrie, 2017, începând cu ora 12:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, București, în prezența: prof. dr. Tudor Teoteoi, preot dr. Florin Șerbănescu, consilier patriarhal în cadrul Patriarhiei Române și a dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, director general al muzeului.

Sâmbătă, 7 Octombrie, 2017 - 23:21

"Mişcare, provocator, generozitate, emoţii, stropi de ploaie... alergare". Acesta ar fi rezumatul succint al primei ediții a maratonului "Run 4 You", un concurs de alergare menit pentru o cauză nobilă şi organizat de către Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Evenimentul din inima Capitalei le-a oferit, sâmbătă, celor peste 50 de temerari participanţi la cros, dar și zecilor de susținători, precum și voluntarilor Paraclisului Catedralei Naţionale un adevărat spectacol.

Sâmbătă, 7 Octombrie, 2017 - 11:35

Cazul fostului preot Cristian Dorin Pomohaci s-a încheiat

Cazul fostului preot Cristian Dorin Pomohaci s-a încheiat astăzi, 6 octombrie 2017, prin Decizia Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului, care a aprobat Hotărârea nr. 4 / 5 octombrie 2017 a Consistoriului Mitropolitan.

Vineri, 6 Octombrie, 2017 - 08:53

În ziua de 5 octombrie 2017, în Sala Sinodală din Reședința Patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în cadrul căreia au fost luate următoarele hotărâri:

— Canonizarea Mitropolitului Iosif Naniescu, numit acum Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv Mitropolitul Moldovei, cu ziua de prăznuire la data de 26 ianuarie;

— Canonizarea mireanului Gheorghe Lazăr, cu numele Sfântul Gheorghe Pelerinul, cu ziua de prăznuire la 17 august;

Duminică, 1 Octombrie, 2017 - 13:37

De luna aceasta a intrat în vigoare o lege a Guvernului Cioloș adoptată pe data de 23 noiembrie 2016.

Din strămoşi românul ține mortul trei zile pentru a-l jeli, dar, conform noii legi, dacă nu e dus la groapă în 36 de ore familia defunctului riscă o amendă de până la 10.000 de lei.

Vineri, 29 Septembrie, 2017 - 22:35

6.680 persoane din categorii defavorizate precum sunt cei cu vârstă înaintată, statut de neasigurat la CNAS, persoane cu dizabilități, persoane nedeplasabile sau pacienți cu boli cronice, au beneficiat de servicii de asistenţă medicală primară oferite de către voluntarii Catedralei Mântuirii Neamului, în cadrul Campaniei "Sănătate Pentru Sate", arată un bilanţ al celor 48 de ediţii derulate. 

 

Marţi, 26 Septembrie, 2017 - 17:41

Cuvântul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la aniversarea a 500 de ani de la sfințirea Catedralei de la Curtea de Argeș (1517-2017), ctitoria Sfântului Voievod Neagoe Basarab, marți, 26 septembrie 2017:

O făclie de Înviere peste veacuri

— Catedrala de la Curtea de Argeș—

Joi, 21 Septembrie, 2017 - 09:35

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 20 septembrie a.c., un mesaj cu prilejul Anului Nou Evreiesc. Mesajul i-a fost prezentat Președintelui Federației Comunităților Evreiești din România, Aurel Vainer, de către Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial — Departamentul Cultură, Culte și Centenar, în cadrul ceremoniei desfășurate la Sinagoga Mare din București.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

'Îmi face o deosebită plăcere să vă adresez un călduros 'Shaná Tová' cu prilejul Sărbătorii Roș Hașana!

Marţi, 19 Septembrie, 2017 - 19:16

Peste 350 de copii din localitatea Pleașa, județul Prahova, au fost vizitați, marți, la școală, de către grupul de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Copilașii au primit din partea voluntarilor pachete cu produse de igienă orală și multe sfaturi care țin de sănătate și conduită. De asemenea, au participat la un program cultural-artistic.

 

Marţi, 19 Septembrie, 2017 - 13:01

Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, adresat participanților la Congresul Național Hristos împărtășit copiilor, ediția a X-a, Centrul social-pastoral Sfânta Cruce - Caraiman, 18-20 septembrie 2017:

Recunoștință pentru împliniri, speranță pentru viitor

Sâmbătă, 16 Septembrie, 2017 - 14:06

În data de 17 septembrie 2017, în intervalul orar 11:00 – 17:30, în conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, se va desfăşura un eveniment sportiv denumit “ Pedalăm pentru oameni ”, constând într-o paradă pe biciclete, desfășurată astfel :
-între orele 11.00 – 11.30, adunarea participanților în Parcul Circului, latura dinspre Bd. Lacul Tei;
-între orele 11.30 – 12.30, deplasarea participanților pe următorul traseu: Parcul Circului – Bd. Lacul Tei – Șos. Petricani nr.11A, în zona Steaua Speranței punct final;

Vineri, 15 Septembrie, 2017 - 17:48

Mai mulţi elevi ai şcolii cu clasele I – VIII din satul Bobești – comuna Glina, județul Ilfov, au primit, vineri, ghiozdane cu rechizite din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului. Demersul voluntarilor, coordonaţi de către părintele Arhim. Ciprian Grădinaru, vizează diminuarea fenomenului de abandon școlar, unde, România ocupă locul trei, în Uniunea Europeană.

Vineri, 15 Septembrie, 2017 - 12:43

În data de 14 septembrie 2017, cu ocazia debutului noului an școlar, peste 350 de copii din Sectorul 6 au primit ghiozdane complet echipate și rechizite din partea celor 24 de parohii ale Protopopiatului Sector 6.

Copiii provin din familii ce se confruntă cu dificultăți financiare, familii monoparentale sau cu mai mulți copii, cu probleme de sănătate, familii ce sunt incluse în programele de sprijin derulate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în vederea prevenirii marginalizării sociale.

Marţi, 12 Septembrie, 2017 - 18:00

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au început, marţi, o nouă campanie cu caracter social. De această dată, voluntarii Catedralei Naţionale s-au orientat către elevii cu situaţie financiară precară care sunt predispuşi la abandon şcolar. Cu binecuvântarea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, voluntarii sau deplasat, marţi, în comuna Nuci, din județul Ilfov, pentru a oferii copiilor de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Nuci şi celor de la Şcoala primară Merii Petchii ghiozdane echipate cu rechizite, în cadrul acţiunii de prevenire a abandonului scolar.

Duminică, 10 Septembrie, 2017 - 15:25

Începutul noului an școlar 2017-2018 va fi unul mai bun pentru cei 12 preșcolari de la grădinița arondată Școlii Gimnaziale Speciale pentru Deficienți de Auz 'Sfânta Maria', care de la 1 septembrie 2017 poartă numele de școală Profesională Specială pentru Deficienți de Auz 'SFÂNTA MARIA'.

Patriarhia a răspuns apelului adresat de Adriana Săftoiu, membru al Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților de a sprijini instituția de învățământ cu paturi speciale pentru cei 12 copii preșcolari cu deficiente de auz înscriși la această grădiniță.

Vineri, 8 Septembrie, 2017 - 09:10

Lumina educației - speranță pentru viață? Cu bucurie duhovnicească binecuvântăm pe toți elevii, părinții și cadrele didactice din învățământul preuniversitar, la începutul anului școlar 2017-2018.

Aflați la vârsta căutării și a marilor idealuri, copiii și tinerii sunt binecuvântați de Domnul nostru Iisus Hristos ca fiind modele de inocență și sinceritate, zicând: 'Cine nu va primi împărăția lui Dumnezeu ca un copil nu va intra în ea' (Marcu 10, 15).

Marţi, 5 Septembrie, 2017 - 23:40

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat, marţi, o nouă acţiune social filantropică la Spitalul de copii Marie Curie, din Capitală. Echipa alcătuită de către părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru a mers la micuţii aflaţi la Secția de Terapie Intensivă a spitalului şi le-a oferit acestora produse de strictă necesitate, cum ar fi: pampers, produse de igienă (șampon, ulei de bebeluș, săpun), dar și hăinuțe pentru anotimpul rece. 

Luni, 4 Septembrie, 2017 - 17:31

Cei peste 5000 de tineri prezenți zilele acestea la Iași la cea de-a patra ediție a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși și-au luat la revedere de la orașul celor șapte coline luni dimineață, 4 septembrie, când a avut loc Festivitatea de închidere ITO 2017.

    Evenimentul, prezentat de Daniel Buzdugan și Roxana Chebac, s-a desfășurat pe podiumul din fața Catedralei Mitropolitane din Iași. După rugăciunile de dimineață, a urmat o paradă a voluntarilor și o surpriză muzicală din partea acestora.

Vineri, 1 Septembrie, 2017 - 14:47

În perioada 1-4 septembrie 2017, la Iași, se va desfășura Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocși, eveniment important, cu caracter național și internațional, ce va aduna în capitala Moldovei mai multe mii de tineri.
    ITO Iași 2017 este un eveniment cu activități planificate a se desfășura în spațiul public și cu participare numeroasă, ceea ce determina adoptarea unor măsuri specifice de către Jandarmeria Iași, pe linia asigurării ordinii publice la manifestări.
    Se vor avea în vedere, în special, următoarele activități:

Miercuri, 30 August, 2017 - 09:52

MOTTO: Noi, turma ta, prin vitejia ta, ierarhe, izbavindu-ne de marirea idoleasca a celor necredinciosi, multumim tie si cantam cantare pentru biruinta. Celui ce a doborat pe Arie si, cu totul, a legat limba filosofului, graim: Bucura-te, Sfinte Ierarhe Alexandre!

Luni, 14 August, 2017 - 18:35

Sfanta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului este sarbatorita pe 15 august. Este ziua in care facem pomenire de mutarea ei din aceasta viata, la cea vesnica. Marturii despre existenta sarbatorii Sfintei Marii avem incepand cu secolul al V-lea, cand cultul Maicii Domnului incepe sa se dezvolte foarte mult. Insa, cinstirea Maicii Domnului este prezenta inainte de aceasta perioada.

Duminică, 13 August, 2017 - 12:12

Parohia Ortodoxă 'Cuvioasa Paraschiva' desfășoara în perioada 1 — 15 august 2017 a patra ediție a școlii de vară pentru copiii și tinerii din parohie.

Pe parcursul celor două săptămâni, 127 de copii cu vârste cuprinse între 5-14 ani și-au petrecut o parte din zi într-un mod inedit, creativ și distractiv, sub coordonarea unei echipe de socio-animatori bine pregătiți și foarte sufletiști.

Duminică, 13 August, 2017 - 11:11

Comitetul de inițiativă cetățenească și Coaliția pentru Familie acuză incitarea la ură proferată în emisiunea ROMÂNIA 9 împotriva celor 3 milioane de români care au semnat inițiativa civică Comitetul de inițiativă cetățenească pentru promovarea propunerii legislative a cetățenilor privind revizuirea art. 48 alin. 1 din Constituția României acuză încălcarea de către radiodifuzorul TVR 1 - TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ a dispozițiilor art. 3 alin. 2 din Legea audiovizualului și ale art. 40 alin. 1, 2, 3 și art. 66 alin. 1 lit. a din Decizia nr.

Marţi, 1 August, 2017 - 13:18

Postul Adormirii Maicii Domnului incepe de obicei pe 1 august si are o durata de doua saptamani (1-15 august).

In popor este cunoscut si sub denumirea de Postul Sfintei Marii sau Santamariei. Este un post care ii pregateste pe crestini pentru cele doua mari praznice din luna august: Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august).

Miercuri, 19 Iulie, 2017 - 12:00

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Române – la ceas omagial şi aniversar – împlinirea frumoasei vârste de 66 de ani (1951 – 2017)…

Vineri, 14 Iulie, 2017 - 21:40
Care a afirmat că acuzaţiile care i se aduc nu au un suport real, fiind false.

         În ziua de 14 iulie 2017, s-a întrunit la Reşedinţa
mitropolitană din Iaşi Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi
Bucovinei.
         Sinodul mitropolitan a luat act cu tristeţe de existenţa în
spaţiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de
natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor.
         Membrii Sinodului mitropolitan au luat act de declaraţia
Preasfinţitului Corneliu, care a afirmat că acuzaţiile care i se aduc nu
au un suport real, fiind false.

Marţi, 4 Iulie, 2017 - 15:42

Cu ocazia venirii în România a autorului francez Emmanuel Ruben, Institutul Francez din România organizează un eveniment transdisciplinar, care îmbină literatura, știința și sportul. Vineri 7 iulie, publicul bucureștean este așteptat la sala Elvire Popesco (77, bd. Dacia), începând cu ora 17.00, pentru a lua parte la prezentarea „Le Danube à vélo - de la Odessa la Novi Sad : de-a lungul Dunării pe bicicletă”.

Vineri, 30 Iunie, 2017 - 14:21

Am aflat cu durere de moartea tragică, într-un accident rutier, a trei militari români, plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, precum și de rănirea a nouă colegi ai acestora, la întoarcerea dintr-o misiune.

În aceste momente grele, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor trei tineri ostași și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniți, dintre care câțiva se află în stare gravă.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 22:22

Dacă sunteți romano catolic , este bine să știți că până în anul 1054 Biserica dumneavoastră a fost una cu cea Ortodoxă. În acel an Papa de la Roma s-a despărțit de cele patru Patriarhate apostolice (Constantinopol, Alexandria, Antiohia şi Ierusalim) și a început să facă schimbări dogmatice. Astfel Biserica dumneavoastră este veche de 1000 de ani.

Vineri, 16 Iunie, 2017 - 16:08

Biserica parohiei Sf. Apostol și Evanghelist Ioan din sectorul 4 al capitalei va deveni loc de pelerinaj în acest sfârșit de săptămână. Timp de trei zile, începând de duminică, 18 iunie și până marți, 20 iunie a.c., mii de credincioși sunt așteptați, între orele 8.00 — 22.00, la lăcașul din bulevardul Emil Racoviță, să se închine și să se reculeagă la Cinstitul Brâu al Maicii Domnului.

Subscribe to Religie