Luni, 14 August, 2017 - 18:35

Sfanta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului este sarbatorita pe 15 august. Este ziua in care facem pomenire de mutarea ei din aceasta viata, la cea vesnica. Marturii despre existenta sarbatorii Sfintei Marii avem incepand cu secolul al V-lea, cand cultul Maicii Domnului incepe sa se dezvolte foarte mult. Insa, cinstirea Maicii Domnului este prezenta inainte de aceasta perioada.

Duminică, 13 August, 2017 - 12:12

Parohia Ortodoxă 'Cuvioasa Paraschiva' desfășoara în perioada 1 — 15 august 2017 a patra ediție a școlii de vară pentru copiii și tinerii din parohie.

Pe parcursul celor două săptămâni, 127 de copii cu vârste cuprinse între 5-14 ani și-au petrecut o parte din zi într-un mod inedit, creativ și distractiv, sub coordonarea unei echipe de socio-animatori bine pregătiți și foarte sufletiști.

Duminică, 13 August, 2017 - 11:11

Comitetul de inițiativă cetățenească și Coaliția pentru Familie acuză incitarea la ură proferată în emisiunea ROMÂNIA 9 împotriva celor 3 milioane de români care au semnat inițiativa civică Comitetul de inițiativă cetățenească pentru promovarea propunerii legislative a cetățenilor privind revizuirea art. 48 alin. 1 din Constituția României acuză încălcarea de către radiodifuzorul TVR 1 - TELEVIZIUNEA ROMÂNĂ a dispozițiilor art. 3 alin. 2 din Legea audiovizualului și ale art. 40 alin. 1, 2, 3 și art. 66 alin. 1 lit. a din Decizia nr.

Marţi, 1 August, 2017 - 13:18

Postul Adormirii Maicii Domnului incepe de obicei pe 1 august si are o durata de doua saptamani (1-15 august).

In popor este cunoscut si sub denumirea de Postul Sfintei Marii sau Santamariei. Este un post care ii pregateste pe crestini pentru cele doua mari praznice din luna august: Schimbarea la Fata (6 august) si Adormirea Maicii Domnului (15 august).

Miercuri, 19 Iulie, 2017 - 12:00

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel al Bisericii Ortodoxe Române – la ceas omagial şi aniversar – împlinirea frumoasei vârste de 66 de ani (1951 – 2017)…

Vineri, 14 Iulie, 2017 - 21:40
Care a afirmat că acuzaţiile care i se aduc nu au un suport real, fiind false.

         În ziua de 14 iulie 2017, s-a întrunit la Reşedinţa
mitropolitană din Iaşi Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi
Bucovinei.
         Sinodul mitropolitan a luat act cu tristeţe de existenţa în
spaţiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de
natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor.
         Membrii Sinodului mitropolitan au luat act de declaraţia
Preasfinţitului Corneliu, care a afirmat că acuzaţiile care i se aduc nu
au un suport real, fiind false.

Marţi, 4 Iulie, 2017 - 15:42

Cu ocazia venirii în România a autorului francez Emmanuel Ruben, Institutul Francez din România organizează un eveniment transdisciplinar, care îmbină literatura, știința și sportul. Vineri 7 iulie, publicul bucureștean este așteptat la sala Elvire Popesco (77, bd. Dacia), începând cu ora 17.00, pentru a lua parte la prezentarea „Le Danube à vélo - de la Odessa la Novi Sad : de-a lungul Dunării pe bicicletă”.

Vineri, 30 Iunie, 2017 - 14:21

Am aflat cu durere de moartea tragică, într-un accident rutier, a trei militari români, plutonierul-major Mihai Ionuț Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catană și caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, precum și de rănirea a nouă colegi ai acestora, la întoarcerea dintr-o misiune.

În aceste momente grele, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor trei tineri ostași și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniți, dintre care câțiva se află în stare gravă.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 22:22

Dacă sunteți romano catolic , este bine să știți că până în anul 1054 Biserica dumneavoastră a fost una cu cea Ortodoxă. În acel an Papa de la Roma s-a despărțit de cele patru Patriarhate apostolice (Constantinopol, Alexandria, Antiohia şi Ierusalim) și a început să facă schimbări dogmatice. Astfel Biserica dumneavoastră este veche de 1000 de ani.

Vineri, 16 Iunie, 2017 - 16:08

Biserica parohiei Sf. Apostol și Evanghelist Ioan din sectorul 4 al capitalei va deveni loc de pelerinaj în acest sfârșit de săptămână. Timp de trei zile, începând de duminică, 18 iunie și până marți, 20 iunie a.c., mii de credincioși sunt așteptați, între orele 8.00 — 22.00, la lăcașul din bulevardul Emil Racoviță, să se închine și să se reculeagă la Cinstitul Brâu al Maicii Domnului.

Vineri, 9 Iunie, 2017 - 14:57

Invitatie: Eveniment spiritual, comemorativ si omagial
Din seria: „Pro Memoria – Anul comemorativ Justinian Patriarhul si al aparatorilor Ortodoxiei in timpul comunismului”
Locul: Biserica "Sf. Cuv. Antonie cel Mare" - Titan - Str. Jean Steriadi nr. 19/A, sector 3, Bucuresti
Data: Luni - 12 Iunie 2017
Orele: 19,00
Subiectul/tema: "Despre chipul bland si figura luminoasa a Parintelui Patriarh Teoctist"
Invitat: Parintele Vasile Ioana - Parohul Bisericii "Sf. Nicolae dintr-o zi" din Bucuresti
Organizator si Moderator: Stelian Gombos

Miercuri, 7 Iunie, 2017 - 18:09

Mesajul de condoleanțe al Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la slujba de înmormântare a Preacucernicului Părinte Adrian Gabor, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul a Universității din București și preot coslujitor la Parohia Sfântul Nicolae - Buzești, Protopopiatul Sector I Capitală, oficiată miercuri 7 iunie 2017, orele 11.00, de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, la biserica Parohiei Sfântul Nicolae - Buzești din București:

Părintele Adrian Gabor

Vineri, 26 Mai, 2017 - 11:25

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis vineri, 26 mai a.c., un mesaj cu prilejul sesiunii științifice dedicate aniversării a 90 de ani de la semnarea Concordatului România-Vatican și a 80 de ani de la înființarea Colegiului pontifical Pio Romeno. Mesajul a fost prezentat de către domnul Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Departamentul Cultură, Culte și Centenar.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Vineri, 26 Mai, 2017 - 10:38

Sâmbătă, 27 mai 2017, Mănăstirea Sfântul Ioan Rusul din localitatea Slobozia de Giurgiu isi va serba hramul.

Astfel, manifestările religioase închinate Sfântului Mărturisitor Ioan Rusul vor debuta in aceasta seara, prin săvârşirea unei Slujbe de Priveghere, de catre un sobor de preoti si diaconi.

Marţi, 23 Mai, 2017 - 16:24

Dubai, stat component al Emiratelor Arabe Unite, reprezintă una dintre principalele destinaţii turistice externe ale românilor. Anul trecut, emiratul a fost vizitat de 51.000 de turişti din ţara noastră. Tocmai de aceea, este bine să cunoaştem obieciurile şi tradiţiile acestui emirat, mai ales că şi în perioada care urmează turiştii români aleg Dubai.

Duminică, 21 Mai, 2017 - 10:00

În perspectiva sărbătorii Sfinților Împărați Constantin și Elena, hramul istoric al Catedralei patriarhale, vă facem cunoscute principalele evenimente organizate cu acest prilej:

Sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena la Catedrala patriarhală

— 21 mai 2017—

Duminică, 21 mai 2017, sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, hramul istoric al Catedralei patriarhale, se va desfășura după următorul program:

Marţi, 16 Mai, 2017 - 17:01

Primarul General, Gabriela Firea, i-a adresat în cursul zilei de 16 mai 2017 o scrisoare Arhiepiscopului Ioan Robu prin care îi solicită înlocuirea din funcția de purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din București a preotului Francisc Doboș, pe care îl acuză de conduită inadecvată poziției sale de prelat și de reprezentant oficial al Bisericii Catolice. Acest lucru survine în urma unor luări de poziție total inadecvate, atât prin comunicate oficiale cât și prin postări pe rețelele de socializare.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 17:43

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție a analizat soluția de prevenire a abandonului școlar din Alba

Duminică, 16 Aprilie, 2017 - 13:06

Mesajul Președintelui României, Klaus Iohannis, transmis cu prilejul sărbătorilor pascale

'Sărbătorile pascale să vă aducă bucurii, liniște și pace sufletească, pe care să le împărtășiți cu cei dragi! Hristos a Înviat!'

Duminică, 16 Aprilie, 2017 - 12:40

Scrisoarea pastorală a Înaltpreasfințitul Teofan la Sărbătoarea Învierii Domnului - 2017:

 

† TEOFAN

Prin Harul lui Dumnezeu Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei

Iubiţilor preoţi din parohii, cuvioşilor vieţuitori ai sfintelor mănăstiri şi drept-credinciosului popor al lui Dumnezeu din Arhiepiscopia Iaşilor: har, bucurie, iertare şi ajutor de la Dumnezeu Cel în Treime preaslăvit – Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt

Iubiți frați preoți, Iubiți fraţi şi surori întru Hristos-Domnul,

Duminică, 16 Aprilie, 2017 - 11:29
Pr. Dr. Mihai Iordache

Anul acesta, sărbătoarea Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos va fi duminică, 16 apr. Probabil, mulți știu că Învierea Domnului se sărbătorește în acest an la aceeași dată în Biserica Ortodoxă, în Biserica Romano-Catolică și în Bisericile Protestante.

Dacă vă aduceți aminte, aceeași dată comună am mai avut acum 3 ani, în 2014, pe 20 apr, în 2011, pe 24 apr, și în 2010, pe 4 apr, însă puțini cunosc faptul că următorul an în care vom sărbători împreună Paștele va fi abia în 2025, pe 20 apr.

Duminică, 16 Aprilie, 2017 - 11:16

Pastorala Mitropolitului Ioan:

? IOAN, Din mila lui Dumnezeu,

Arhiepiscop al Timișoarei și

Mitropolit al Banatului

Iubitului nostru cler, cinului monahal

și drept-credincioșilor creștini, har, milă și pace

de la Dumnezeu Tatăl, iar de la noi,

părintească binecuvântare.

Hristos a înviat!

'Dacă ați înviat împreună cu Hristos,

pe cele de sus căutați-le, acolo unde este

Hristos șezând de-a dreapta lui Dumnezeu.'

(Coloseni 3, 1)

Iubiți credincioși,

Duminică, 16 Aprilie, 2017 - 11:01

? TEOFAN

Prin Harul lui Dumnezeu Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei

Iubiților preoți din parohii, cuvioșilor viețuitori ai sfintelor mănăstiri și drept-credinciosului popor al lui Dumnezeu din Arhiepiscopia Iașilor: har, bucurie, iertare și ajutor de la Dumnezeu Cel în Treime preaslăvit — Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt

Iubiți frați preoți, Iubiți frați și surori întru Hristos-Domnul,

Duminică, 16 Aprilie, 2017 - 10:50

TRECEREA DOMNULUI ȘI TRECEREA NOASTRĂ SCRISOAREA PASTORALĂ

a PS Florentin CRIHĂLMEANU,

Episcopul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla,

a mărita Sărbătoare a Învierii din morți a Domnului și Dumnezeului și Mântuitorului nostru Isus Hristos

Duminică, 16 Aprilie, 2017 - 10:28

Pastorala Arhiepiscopului Sibiului și Mitropolit al Ardealului, Laurențiu Streza

Mitropolitul Ardealului se roagă pentru români * Lumina și bucuria Învierii, dar al iubirii dumnezeiești mântuitoare, șansa unui nou început. Biserica Ortodoxă, nădejde în vremurile tulburi pe care le trăim

Duminică, 16 Aprilie, 2017 - 10:14

PASTORALĂ PAȘTI 2017 ? IRINEU

PRIN HARUL LUI DUMNEZEU

ARHIEPISCOP AL ALBA IULIEI

Cinstitului nostru cler, cinului monahal și binecredincioșilor creștini din Eparhia noastră, har și pace de la Dumnezeu, iar de la noi părintească binecuvântare!

Iubiți fii duhovnicești,

Hristos a înviat!

Duminică, 16 Aprilie, 2017 - 10:00

Pastorala Episcopului Maramureșului și Sătmarului Iustin:

Învierea lui Hristos eliberarea celor robiți ? IUSTIN,

Prin milostivirea și harul lui Dumnezeu,

Episcop al Maramureșului și Sătmarului

Iubitului nostru cler, cinului monahal

și dreptcredinciosului popor al lui Dumnezeu

din sfânta Episcopie a Maramureșului și Sătmarului.

Har, pace, bucurie și

binecuvântare de la Dumnezeu,

iar de la noi părintească îmbrățișare

întru Hristos Domnul !

Hristos a înviat !

Duminică, 16 Aprilie, 2017 - 09:01

PASTORALA PREAFERICITULUI PĂRINTE PATRIARH DANIEL DE SFINTELE PAȘTI - 2017

Iubirea răstignită învinge păcatul, iadul și moartea

PREACUVIOSULUI CIN MONAHAL, PREACUCERNICULUI CLER ȘI PREAIUBIȚILOR CREDINCIOȘI DIN ARHIEPISCOPIA BUCUREȘTILOR

HAR, BUCURIE șI PACE DE LA DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS, IAR DE LA NOI PĂRINTEșTI BINECUVÂNTĂRI

'Prădat-a iadul Cel ce S-a pogorât în iad' (Sfântul Ioan Gură de Aur, Cuvânt de Sfintele Paști)

Hristos a înviat!

Preacuvioși și Preacucernici Părinți,

Iubiți credincioși și credincioase,

Sâmbătă, 15 Aprilie, 2017 - 11:28

În săptămâna premergătoare Sărbătorilor Pascale, personalul Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență 'Cpt. Dumitru Croitoru' al județului Sibiu desfășoară activități de control, informare preventivă și asistență tehnică de specialitate la bisericile și mănăstirile din județul Sibiu.

Joi, 13 Aprilie, 2017 - 16:16

La data de 15 aprilie 2017, începând cu ora 22.00, va avea loc o manifestare religioasă organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică ”Sacre Coeur”, Bucureşti.
În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, traficul rutier va fi restricţionat pe Str. Gheorghe Demetriade, tronsonul cuprins între Str. Emil Pangrati și Str. Andrei Mureșan/Str. Sofia, ambele sensuri de circulație, începând cu orele 22.30, până la finalizarea evenimentului.

Subscribe to Religie