Luni, 20 August, 2018 - 16:11

Vineri, 17 august 2018, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului s-au aflat din nou in mijlocul copiilor de la Centrul Social de zi ”Sf. Nicolae”, din Bucuresti. Aici a fost organizat un atelier de muzică, poezie și cântece religioase pentru copiii care frecventeaza centrul, la care au participat voluntarii, copii, părinții acestora, precum si instructorii centrului.

 

Joi, 16 August, 2018 - 15:13

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au organizat în data de 15 august 2018 un spectacol artistic de pricesne și poezii ortodoxe inchinate Adormirii Maicii Domnului pentru pacienții internați la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfântul Nectarie din Bucuresti. A fost o actiune de succes a voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, in cadrul careia tinerii au interpretat pentru pacientii internati si personalul medical cantari specifice sarbatorii Maicii Domnului, au recitat poezii, au daruit icoane si ciocolata tuturor participantilor.

Joi, 16 August, 2018 - 11:50

În perioada 24-26 august 2018 Departamentul Misiune pentru Tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Iași, și Asociația Tineretul Ortodox Român (ATOR), filiala Iași, vor organiza prima ediție a „Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Moldova” (ITOM).

Miercuri, 1 August, 2018 - 09:25

Împlinirea a o sută de ani de la naşterea sa pământească şi vremelnică şi a cincisprezece ani de la naşterea în viaţa cea cerească şi veşnică a Părintelui Profesor Constantin Galeriu de la Biserica „Sfântul Silvestru” din Bucureşti…

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 13:40
Campania de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin"

Rezultatele analizelor efectuate pacientelor, din localitatea Gruiu și orașul Otopeni, examinate în cadrul campaniei de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin" sunt îngrijorătoare! Jumătate dintre pacientele supuse testului Babeș- Papanicolau prezintă diverse afecțiuni care necesita colposcopie si/s-au tratament ginecologic de specialitate si monitorizare de la 1, la 3 ani.

Luni, 11 Iunie, 2018 - 09:28

Ediția cu numărul 51 a campaniei de "Prevenție și Educație pentru Sănătate", derulată de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a avut loc, la căminul cultural din Loloiasca, județul Prahova. Cei 100 de copii din satul Loloiasca au primit cu mult interes voluntarii PCMN. Temele abordate de către specialiști, la întâlnirea cu micuții au fost: fenomenul de bullying, igiena orală, corporală şi elemente de nutriţie.

Miercuri, 6 Iunie, 2018 - 15:30

"Pedalam pentru aproapele" este motto-ul primei ediții a unei noi campanii inițiate de Parohia Pleasa cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Beneficiarii acestei acțiuni au fost 4 copii din doua familii, rămași orfani de mame, care au primit ajutor financiar din partea voluntarilor și a comunității. Evenimentul de la Parohia Pleasa a început cu o plimbare cu bicicletele la care au participat numerosi copii, tineri și bătrâni din localitate, precum și voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 12:00

Au început înscrierile la Festivalul de pricesne «Blândul Păstor» care va avea loc duminică, 3 iunie 2018, de la orele 16.00, în cerdacul Parohiei Apărătorii Patriei II, situată lângă Piața Sudului. 
Se pot înscrie copii, tineri și adulți cu vârsta cuprinsă între 6 si 75 de ani. Fișa de înscriere se găseşte pe www.sfantulambrozie.ro, sau la sediul parohiei din str. Lunca Bârzești nr.3.

Miercuri, 23 Mai, 2018 - 13:00

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au derulat, marți, ediţia cu numărul 49 a campaniei "Preventie si Educatie pentru Sanatate", în comuna Tomșani, județul Prahova. Un medic stomatolog, un fizioterapeut şi un nutriţionist le-au predat celor 150 de copii ai școlii din Tomșani lecții necesare pentru sănătate și conduită. La finalul sesiunii de comunicări, elevii au primit din partea voluntarilor multe dulciuri, pastă și periuță de dinți din partea Colgate România.

Joi, 17 Mai, 2018 - 09:31
Hristos S-a Înălțat!

In fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Pasti, Biserica Ortodoxa sarbatoreste praznicul Inaltarii Domnului. Prin hotararile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din anii 1999 si 2001, sarbatoarea Inaltarii Domnului a fost consacrata ca Zi a Eroilor si sarbatoare nationala bisericeasca.

Duminică, 6 Mai, 2018 - 00:05

33 de paciente din localitatea Moara Vlăsiei, judeţul Ilfov, au fost examinate, sâmbătă, de către o echipă de medici de la Institutul Oncologic Bucureşti, în cadrul campaniei de "Prevenție și Depistare a Cancerului de Col Uterin". Campania iniţiată de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului este dedicată femeilor cu vârste cuprinse între 25 şi 64 ani, care provin din zone rurale dezavantajate socio-economic.

Miercuri, 2 Mai, 2018 - 13:27

Familia, tinerii, educaţia, misiunile, migranţii, martirii credinţei au fost câteva dintre temele abordate de episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România în cadrul sesiunii plenare a Conferinţei Episcopilor din România (CER). Lucrările au avut loc la Blaj în zilele de 30 aprilie - 02 mai 2018, la sediul Arhiepiscopiei Majore a Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică. La Sf.

Marţi, 1 Mai, 2018 - 16:16

100 de pachete cu alimente de baza au fost oferite, astazi, de 1 mai, de către voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului mai multor familii nevoiaşe din comunele Crângeni şi Călmățuiu de Sus, județul Teleorman.

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 15:03

Campania de "Prevenție și Educație pentru Sănătate" a debutat, vineri, în județul Dâmbovița! 147 elevi ai școlii gimnaziale Jugureni au primit cu entuziasm vizita voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, care le-au predat informații valoroase pe teme majore, precum: fenomenul de bullying, igiena corporală, posturală şi elemente de nutriţie.

Duminică, 22 Aprilie, 2018 - 15:00

A cincea ediție a campaniei de "Prevenire și Depistare a Cancerului de Col Uterin", derulată de către Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" și Patriarhia Română, a avut loc, sâmbătă, în orașul Bragadiru. Zeci de paciente cu vârste cuprinse între 25 şi 64 ani au fost exameninate gratuit de către specialiști, fiind supuse testului Babeș-Papanicolau.

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 12:05

Mesajul Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Duminica Mironosiţelor (22 aprilie 2018):

Femeile mironosiţe - modele de mărturisire a credinţei în Hristos Cel înviat

Hristos a înviat!

Duminică, 15 Aprilie, 2018 - 20:31

Un frigider de tip bancă de sânge, model BBR 270W, în valoare de 15.000 lei, a fost donat Centrului de transfuzii al Spitalului Militar de către voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Aparatul medical este destinat să răspundă unor cerinţe stricte pentru stocarea sângelui şi a componentelor din sânge. Frigiderul are o capacitate de 96 pungi de sânge a 450 ml fiecare.

Duminică, 15 Aprilie, 2018 - 19:00

Peste 500 de copii şi părinţi au luat, sâmbătă, startul, în Parcul Alexandru Ioan Cuza, la crosul "Campionii sănătăţii".  Printre aceștia s-a aflat și coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, Dănuț Prună, împreună cu fiul său, Ioachim, în vârstă de 2 ani si jumătate. Reprezentantul CMN a ales să-l susţină pe George, unul dintre cei 15 copilași, pentru care a fost organizat crosul caritabil.

 

Luni, 9 Aprilie, 2018 - 00:52

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au sărbătorit prima zi de Paşte împărţind peste 100 de pachete cu produse alimentare specifice sărbătorilor pascale mai multor persoane nevoiaşe din localităţile Cozieni, Ganeasa şi Piteasca, din judeţul Ilfov. De asemenea, voluntarii au mai oferit daruri celor 60 de vârstnici aflaţi în cadrul caminului de batrani "Sf. Irineu", din oraşul Pantelimon.

Sâmbătă, 7 Aprilie, 2018 - 12:00

În Vinerea Mare, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului şi grupului psaltic Anastasis i-au vizitat şi mângâiat pe pacienții Centrului de Îngrijiri Paliative ”Sfântul Nectarie”. Voluntarii le-au oferit pacienţilor daruri constând în icoane, candele, articole vestimentare și produse alimentare, printre care şi un coș cu ouă roșii pentru a aduce bucuria sărbătorilor pascale în sufletele lor.

Vineri, 6 Aprilie, 2018 - 08:52

Pastorală la Învierea Domnului nostru Iisus Hristos 

† Dr. Irineu,
PRIN HARUL LUI DUMNEZEU
ARHIEPISCOPUL CRAIOVEI ŞI MITROPOLITUL OLTENIEI

PREACUCERNICULUI CLER,
PREACUVIOSULUI CIN MONAHAL,
PREAIUBIŢILOR CREDINCIOŞI DIN ARHIEPISCOPIA CRAIOVEI,
HAR, MILĂ ŞI PACE DE LA MÂNTUITORUL IISUS HRISTOS, IAR DE LA NOI PĂRINTEŞTI BINECUVÂNTĂRI

Hristos a înviat!

Preacuvioşi şi Preacucernici Părinţi,
Iubiţi fraţi şi surori în Domnul,

Joi, 5 Aprilie, 2018 - 11:18

Joi, 5 aprilie, purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a susținut o declarație de presă referitoare la măsurile dispuse la nivelul Ministerului Afacerilor Interne în contextul Sărbătorilor Pascale. Redăm în continuare conținutul acesteia:

Miercuri, 4 Aprilie, 2018 - 13:19

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în seara zilei de sâmbătă, 7 aprilie 2018, o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va aduce Sfânta Lumină de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cu un avion special, închiriat de Patriarhie.

Sfânta Lumină va fi oferită la slujba de Înviere (orele 24.00), de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala Patriarhală.

Miercuri, 4 Aprilie, 2018 - 10:51

SCRISOAREA PASTORALĂ a PS Florentin CRIHĂLMEANU, Episcopul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla,
la mărita Sărbătoare a Învierii din morţi a Domnului şi Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Isus Hristos

Florentin, prin harul şi mila Atotputernicului Dumnezeu, prin graţia Sfântului Scaun Apostolic al Romei, Episcop de Cluj-Gherla, onoratului cler împreună slujitor, cuvioaselor persoane consacrate şi iubiţilor credincioşi greco-catolici, precum şi tuturor credincioşilor creştini, arhierească binecuvântare şi creştineasca salutare: "HRISTOS A ÎNVIAT!"

Marţi, 3 Aprilie, 2018 - 18:00

Peste 150 de copii din Calmaţuiu de Sus, judeţul Teleorman, au primit, luni, sfaturi utile pentru sănătatea şi conduita lor de la un medic stomatolog, un nutriţionist, un profesor de instruire clinica si un psiholog, toţi, voluntari ai Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului. Este prima ediţie a campaniei de "Preventie si Educatie pentru Sanatate" derulată în judeţul Teleorman, iar tinerii au fost curioşi şi entuziasmaţi de sfaturile şi darurile primite.

Marţi, 3 Aprilie, 2018 - 00:54

Rezultatele analizelor medicale efectuate în cadrul primelor două ediții ale campaniei de "Prevenire si Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin" arată că 30 de paciente dintr-un număr total de 85, supuse testului Babes-Papanicolau, au probleme de sănătate. Probele medicale au fost recoltate, la începutul anului, pacientelor din localităţile Grădistea şi Nuci, judetul Ilfov, zone considerate defavorizate din punct de vedere al asistenţei medicale.

Joi, 29 Martie, 2018 - 08:34

În Sărbătoarea Paştelui, noi, creştinii, retrăim o bucurie veche de 2000 de ani. O bucurie care a izbucnit pe neaşteptate în faţa unui mormânt găsit gol. Acea zi părea destinată tristeţii şi doliului, din cauza morţii lui Isus. Dar, deodată, s-a umplut de bucurie.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 15:08

În ziua de 20 martie 2018, la Reşedinţa patriarhală, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a primit în audienţă pe Excelenţa Sa Doamna Tamar Samash, ambasadorul statului Israel în România, care a fost însoţită de doamna Thea Haimovitz, membră a comunităţii evreieşti din România.

Duminică, 18 Martie, 2018 - 05:00

O nouă ediție a campaniei de "Prevenție și Depistare a Cancerului de Col Uterin" derulată de către Institutul Oncologic "Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu" și Patriarhia Română a avut loc, sâmbătă, în localitatea Gruiu, județul Ilfov. Zeci de femei cu vârste cuprinse între 25-64 ani au fost examinate gratuit de către specialiști, fiind supuse testului Babeș-Papanicolau. De altfel, este esențial ca toate doamnele să efectueze periodic acest test care permite diagnosticarea precoce a eventualelor leziuni canceroase și astfel să le fie salvată viața.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 12:57

Mitropolitul Iosif Naniescu şi nevoitorul Gheorghe Lazăr au fost canonizaţi în cadrul şedinţei Sinodului Bisericii Ortodoxe Române de la București, din data de 5 octombrie 2017. 

Subscribe to Religie