Joi, 20 Iulie, 2017 - 16:16

Metropolitan Life anunță lansarea produsului „Asigurarea pentru Copii”, o asigurare de viață cu beneficii complexe de protecție, asistență de urgență, suport medical și teste practice, concepută alături de părinți pentru a oferi un viitor sigur copiilor lor.

Joi, 20 Iulie, 2017 - 15:15

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, îi aşteaptă şi în acest week-end pe copiii aflaţi în vacanţa de vară ia parte la activităţile organizate special pentru ei în două dintre parcurile mari ale sectorului:  “Jocurile Copilăriei” – în Parcul Crângaşi şi “Vacanţa în parc” – în Parcul ANL Brâncuşi.
Încă din luna iunie, în fiecare weekend, cele două parcuri s-au umplut de veselie prin prezenţa a zeci de micuţi puşi pe distracţie şi joacă. Pentru weekendul 22 – 23 iulie 2017, programul complet al evenimentelor este următorul:
 

Sâmbătă, 15 Iulie, 2017 - 12:44

Meteorologii au emis o informare meteo de ploi și răcire a vremii care intră în vigoare sâmbătă, la oră 14.00 și este valabilă până duminică noaptea la ora 03.00.

Potrivit ANM, în perioada menționată, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice şi, pe arii restrânse, grindină şi intensificări ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. 

Vineri, 14 Iulie, 2017 - 17:18

ITM Cluj a desfăşurat controale în perioada  05-07.07.2017, în cadrul unor acţiuni desfăşurate la nivel naţional, privind verificarea cerinţelor minime de securitate şi sănătate la lucrările de săpături. 

Grupul ţintă al acestor acţiuni au fost angajatorii şi lucrătorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor –  cu prioritate şantierele temporare şi mobile .

Obiectivele acestor  acţiuni:
Obiective generale

Miercuri, 12 Iulie, 2017 - 18:47

 

Pentru fluidizarea traficului rutier din Capitala, Administratia Strazilor va implementa noi reglementari de circulatie in zonele cele mai aglomerate: instituirea culorii verde intermitent la semafor in intersectiile in care virajul la dreapta nu influenteaza semnificativ traficul.

Decizia a fost luata de comisia de lucru responsabila de fluidizarea traficului rutier din Capitala, constituita la initiativa Primarului General, Gabriela Firea.

Luni, 10 Iulie, 2017 - 16:41

    În perioada 1.I-31.V 2017 exporturile FOB au însumat 25812,2 milioane euro, iar importurile CIF au însumat 30279,8 milioane euro.
    Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) în perioada 1.I-31.V 2017 a fost de 4467,6 milioane euro, mai mare cu 680,1 milioane euro decât cel înregistrat în perioada 1.I-31.V 2016.
    În luna mai 2017 exporturile FOB au fost de 5577,9 milioane euro, importurile CIF au fost de 6682,6 milioane euro, rezultând un deficit de 1104,7 milioane euro.  

Joi, 6 Iulie, 2017 - 08:46

În regiunea Bucureşti-Ilfov, persoanele cu dizabilităţi, persoanele de etnie romă şi tinerii peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie a statului au ocazia de a învăţa o nouă meserie.

Luni, 3 Iulie, 2017 - 09:34

Începând de luni, 03 iulie 2017, sistemul de înregistrare va fi operaţional la nivelul municipiului Bucureşti şi județului Ilfov, urmând ca în zilele următoare să fie implementat, etapizat, și la nivelul celorlalte judeţe.
Nu se va înregistra proba practică pentru categoriile AM, A1, A2 şi A.

Cei de la MAI au făcut şi o simulare de examen filmat pas cu pas. Au postat imaginile pe internet pentru ca toţi cursanţii să vadă cum se va desfăşura proba practică.

Joi, 29 Iunie, 2017 - 19:11

Luni, 03 iulie 2017, vor debuta înscrierile la cursurile gratuite organizate în incinta Centrul de Recreere şi Dezvoltare Personală ,,Conacul Golescu Grant”, situat în aleea  Ţibleş, nr. 64, Sector 6.
Peste 1.400 de locuri sunt disponibile la diferite cursuri şi ateliere de educaţie non formală, organizate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, în beneficiul copiilor din comunitate.

Luni, 26 Iunie, 2017 - 16:02

Echipa Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” din Bistrița a câștigat etapa națională a concursului ”Tineri în Pădurile Europene – Young People in European Forests”, organizată vineri și sâmbătă la Bușteni de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale și Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă ”ALUTUS”. Pe locurile următoare s-au clasat echipele Colegiului Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare și cea a Colegiului Național ”Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș. 

Joi, 22 Iunie, 2017 - 20:57

Primăria Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6, organizează, în fiecare weekend din perioada 24 iunie – 17 septembrie, evenimente special dedicate copiilor aflaţi în vacanţa de vară.

Parcul Crângaşi şi Parcul ANL Brâncuşi vor deveni centre ale distracţiei şi bunei dispoziţii. 

Micii vizitatori vor putea participa la ateliere de creaţie, spectacole de magie, piese de teatru interactiv. Pe lângă toate acestea, animatorii şi magicienii vor întreţine atmosfera de petrecere.

Marţi, 20 Iunie, 2017 - 14:43

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) Constanţa, a iniţiat luni, 19 iunie a.c., în Staţiunea Mamaia, o serie de activităţi de informare antidrog cu privire la acordarea unor măsuri de prim-ajutor în anumite situaţii de criză cauzate de consumul de droguri. 
 
La această acţiune au participat 48 de angajaţi ai cluburilor din Mamaia, respectiv barmani, ospătari, hostess, agenţi de securitate, manageri şi beach boy/girl.

Luni, 19 Iunie, 2017 - 15:19

Mio Technology, liderul pieței autohtone de dispozitive GPS, parte a companiei MiTAC International Corp și MiVia - noua marcă de ceasuri sport şi brăţări fitness a grupului MiTAC, susțin competiția URBATLON, cea mai energizantă cursă cu obstacole a verii. Evenimentul va avea loc pe 24 iunie 2017, pe Arena Națională și în Parcul Lia Manoliu și va consta într-o cursă de alergare pe un traseu de 5 kilometri pe parcursul căruia sunt construite nouă probe atletice distractive, cu diferite obstacole urbane, prin care concurenții vor trebui să treacă. 

Vineri, 16 Iunie, 2017 - 17:33

Ambasada Statelor Unite la Bucuresti are plăcerea să vă invite la film pentru a sărbători împreună aniversarea a 70 de ani de când  Jackie Robinson, primul sportiv profesionist american de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale în baseball.

Filmul la care vă invităm, dedicat legendarului Jackie Robinson, are titlul “42: Povestea lui Jackie Robinson” şi se bucură de interpretarea de excepţie a lui Chadwick Boseman (în rolul lui Jackie Robinson) şi a celebrului Harrison Ford.

Joi, 15 Iunie, 2017 - 20:04

România este ţara cu cele mai mici prețuri la alimente din Uniunea Europeană.

Prețurile la alimente și băuturi non-alcoolice în UE variau anul trecut, între 62% din media din UE în Polonia și în România, la aproape 150% în Danemarca, care este urmată de Suedia (126%), scrie un cotidian central.

Cele mai mari prețuri se înregistrau în Irlanda, Marea Britanie sau Finlanda.

La categoria restaurante și hoteluri, prețurile variază de la mai puțin de 60% din media UE în Bulgaria (44%), România (53%) și Cehia (56%) până la 150% în Danemarca și 144% în Suedia.

Marţi, 6 Iunie, 2017 - 17:22

Cea de-a doua ediție a Bucharest Craft Beer Festival își deschide porțile vineri, 9 iunie, la Verde Stop (pe strada Barbu Văcărescu 162-164 din Capitală). Vor fi trei zile de festin, cu zeci de sortimente de beri crafted și cidru, mâncăruri pentru toate gusturile, activități interesante și cinci concerte, într-o atmosferă plăcută, de relaxare, ca un picnic în familie, cu pătura, la iarbă verde.

Marţi, 6 Iunie, 2017 - 13:27

Actorul Claudiu Stănescu ne-a părăsit duminică, 4 iunie, după o lungă suferință.

Timp de 26 de ani a dat viață unor roluri de neuitat în spectacolele Teatrului Bulandra, colaborând cu regizori importanți precum Liviu Ciulei, Yuri Kordonsky, Felix Alexa, Alexandru Darie.

Toți cei care l-au iubit pe Claudiu Stănescu îi pot aduce un ultim omagiu în foaierul de la Izvor începând cu ora 16.00 a zilei de marți, 6 iunie, până miercuri, 7 iunie, când va fi înmormântat.

Dumnezeu să-l odihnească!

Duminică, 4 Iunie, 2017 - 10:25

Peste șase sute de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după busculada din piaţa San Carlo de la Torino, sâmbătă noapte, din timpul meciului dintre Juventus şi Real Madrid, din finala Ligii Campionilor de la Cardiff, după ce un bărbat a urlat că ar fi amplasată o bombă.

Conform agenţiei Ansa, un băieţel este la spital în stare gravă, internat la spitalul Regina Margherita din Torino.

Două persoane au fost arestate, după ce carabinierii au descoperit că acestea furau din rucsacurile lăsate de oameni la locul incidentului.

Vineri, 19 Mai, 2017 - 18:27

Primaria Municipiului Bucuresti, prin directiile de specialitate, a inceput implementarea proiectului privind crearea de noi benzi unice destinate transportului in comun. In acest sens, specialistii din cadrul Municipalitatii si reprezentantii RATB au stabilit noile artere care vor avea benzi unice pentru transportul public.

Joi, 18 Mai, 2017 - 10:41

Nouă, românilor, ne place să ne plângem. E o discuție care apare des în conversații, însoțită de clișee precum, „ţara asta”, „frumoasă țară, păcat de oameni” sau „dacă aș putea, mâine aș pleca afară”. Însă, ca orice clișee, asemenea afirmații au la bază adevăruri. Doar că simpla exprimare a nemulțumirii nu aduce niciun fel de schimbare, ci doar generează o stare perpetuă de frustrare şi resemnare.

Luni, 15 Mai, 2017 - 18:46

   

Serviciul Român de Informaţii (SRI) spun că nu a avut nicio implicare în gestionarea arhivei SIPA, ci doar a asigurat antiefracţie locaţia cu sisteme clasice. 

Vineri, 12 Mai, 2017 - 20:11

HISTORY lansează în România cel de-al treilea  sezon al serialului “Singuri”, cel mai curajos experiment de supraviețuire încercat vreodată pe TV. Serialul va avea premiera pe 14 mai și va fi difuzat în exclusivitate pe HISTORY, în fiecare duminică, de la ora 22:00. 

Vineri, 12 Mai, 2017 - 19:09

În zilele de 13 – 14 mai a.c. mai multe echipaje de jandarmi vor desfășura activităţi de asigurare a ordinii la o serie de manifestări cultural-artistice și sportive, la care participă un public numeros. 

Sâmbătă, 6 Mai, 2017 - 15:55

Executivul poate lua în calcul, în ședința de azi, prelungirea plafonarii tarifelor RCA cu încă trei luni, potrivit unor surse guvernamentale.

Tarifele RCA au fost plafonate in luna noiembrie 2016, pe o perioada de sase luni, conform unei Hotarari de Guvern. Noile tarife RCA au generat nemultumiri atat in randul pietei de asigurari - asiguratori si brokeri -, cat si al populatiei, fiind considerati avantajati transportatorii, in timp ce pentru alte categorii de soferi sunt estimate cresteri de tarife.

Miercuri, 3 Mai, 2017 - 21:04

Astăzi a avut loc la București prima întâlnire dintre FSC, actori interesați și compania Schweighofer privind procedura de reasociere. Anunțul întâlnirii nu a fost bine primit de membrii comunității de-clic, care au protestat în fața hotelului în care a avut loc evenimentul.

Luni, 24 Aprilie, 2017 - 11:59

Numărătoarea inversă a zilelor care i-au mai rămas Codruței Kovesi în fruntea DNA a început odată cu confesiunile filmate și difuzate în „contumacie” de fostul său partener de sindrofii viticole, Ghiță.

Joi, 30 Martie, 2017 - 09:57

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi (CEDCD) a sesizat Parchetul de pe langă Judecătoria Sectorului 4, Avocatul Poporului și Autoritatea Nationala Pentru Protectia Drepturilor Copilului cu privire la abuzurile și relele tratamente aplicate copiilor cu dizabilități din Școala Specială Gimnazială nr. 4 din București.

Marţi, 28 Martie, 2017 - 11:59
Partea a VI-a : O moarte suspectă sau o execuţie în stil mafiot la începutul anului 2007, când   România tocmai intrase în Uniunea Europeană

 După ce v-am prezentat, în mai multe seriale, profilulurile infracţionale ale celor care erau ofiţeri acoperiţi, nişte unelte şi slugi ale statului democrat şi de drept în mâna instituţiilor de forţă, în acest episod am să încerc să vă prezint condiţiile în care s-a făcut execuţia tânărului ofiţer acoperit S.R.I. Crivăţ, care a fost folosit până la un moment dat şi apoi eliminat în stil mafiot, la comandă.

Marţi, 21 Martie, 2017 - 10:24
Partea a V-a : GĂMĂLIE CRISTIAN – Ofiţer acoperit

În acest episod, dar şi în cele care vor urma, voi continua să prezint rând pe rând ofiţeri acoperiţi ai S.R.I., care, prin diverse firme fantomă, au produs fraude fiscale de ordinul zecilor de milioane de euro, cu produse petroliere, ei fiind de fapt „puşculiţa nevăzută a SRI”!

Luni, 13 Martie, 2017 - 10:52

Surse din fosta Direcţie de Informaţii Externe (DIE) a Securităţii susţin că guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu (67 de ani), ar fi fost ofiţer acoperit în cadrul Institutului de Economie Mondială (IEM).

El ar fi fost recrutat ca ofiţer în 1971, când se pregătea să-şi finalizeze studiile de la Academia de Ştiinţe Economice, şi în acelaşi an a fost angajat la IEM.

Subscribe to Servicii secrete