Sâmbătă, 18 August, 2018 - 11:10
Depistate de SRI în această vară

Serviciul Român de Informații deține date și informații certe, inclusiv de ordin tehnic, că asupra unor instituții financiare din România au avut loc atacuri cibernetice de amploare în perioada iunie – august a acestui an, informează un comunicat SRI.

Marţi, 7 August, 2018 - 10:17
Numele acestora nu mai este trecut în Monitorul Oficial

Președintele Iohannis avansează ofițeri din servicii la gradul de general „la secret”.  Numele celor avansați din serviciile secrete nu mai sunt facute publice, ele fiind clasificate ca secrete de stat. Două decrete sunt relevante privitoare la avansarea unui grup de colonei din SRI și a unui general din SIE: Decretul nr. 330/2016 privind acordarea gradului de general de brigadă cu o stea unor colonei din SRI arată că numele acestora sunt cuprinse în anexe care ‹conțin informații clasificate›.

Miercuri, 25 Iulie, 2018 - 18:43
„Aruncați-l peste graniță pe imbecilul ăsta de ambasador!”

Însemnare, pe facebook, a fostului director al SPP, generalul Dumitru Iliescu:

Marţi, 24 Iulie, 2018 - 12:44
Plecând de la precipitata vizită a lui Klemm, împreună cu atașatul FBI, la DNA post-Kovesi

DNA a trimis luni presei un drept la replică în care ”repară” o informație eronată: șefa interimară Anca Jurma nu a mers la sediul ambasadei SUA pentru discuții cu ambasadorul Klemm și cu atașatul FBI în România, ci ei au venit la sediul parchetului. Așa ceva se întâmpla pe vremea Codruței Kovesi. Acum lucrurile s-au schimbat!  Ne-am fi liniștit, dacă postul german Deutsche Welle nu arunca pe masă o întrebare nucleară; una pe care nimeni din România nu a îndrăznit să o pună pînă acum, scrie Inpolitics.ro.

Duminică, 1 Iulie, 2018 - 18:17

Un protocol semnat în 1998 între SRI, SIE, Ministerul Justiţiei, Ministerul Public, Ministerul de Interne şi Ministerul Finanţelor, prezentat de Lumea Justiţiei, prevede înfiinţarea unui Grup Operativ Central, care avea printre atribuţii şi efectuarea de acte de urmărire penală.

Miercuri, 20 Iunie, 2018 - 07:22

Carina Ţurcan, membră în consiliul de administraţie al unei companii energetice din Rusia, a fost arestată la Moscova, sub acuzaţia de spionaj în favoarea României, informează marţi agenţia rusă de presă TASS care citează surse judiciare.

Sâmbătă, 9 Iunie, 2018 - 08:39
Și a dezvăluit-o în limba engleză!

Florian Coldea a susţinut, vineri, la Institutul de Istorie din Cluj-Napoca o prelegere în limba engleză despre gestionarea problemelor legate de terorism în cadrul conferinţei internaţionale „Governance, Intelligence and Security” organizată de Departamentul de Studii Internaţionale şi Istorie Contemporană al Facultăţii de Istorie şi Filosofie a UBB. Coldea predă ca profesor asociat cursul de masterat ”Intelligence și decizie politică” la acest departament.

Joi, 31 Mai, 2018 - 20:01

Preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul SRI, Claudiu Manda, a explicat astăzi ce obligaţie are Servciul Român de Informaţii faţă de românii ale căror telefoane le-a interceptat:  persoanele care au fost interceptate ar trebui să fie obligatoriu notificate, iar în cazul în care nu se întâmplă acest lucru să existe sancţiuni,

Joi, 31 Mai, 2018 - 19:55

Directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, a demarat procedura de desecretizare a protocolului de cooperare dintre Serviciul Român de Informații, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Înalta Curte de Casație și Justiție, semnat în anul 2009, informează SRI printr-un comunicat.

Serviciul Român de Informații a trimis în cursul zilei de astăzi, 31.05.2018, documentele pentru a fi consultate și validate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Înalta Curte de Casație și Justiție.

Sâmbătă, 19 Mai, 2018 - 11:19
Ceea ce constituie o infracțiune!

Fostul prim adjunct al SRI, Florian Coldea, ar fi recunoscut în fața Comisiei de Control a SRI faptul că anumiți martori au dat declarații în locații conspirative ale SRI sau în camere de hotel.

Potrivit surselor citate de Antena 3, anumiți denunțători cereau să facă denunțuri în locații conspirative, pentru a nu fi purtați prin fața presei, la intrarea în DNA.

Florian Coldea ar fi recunoscut că aceste declarații erau luate de procurori DNA, împreună cu ofițeri SRI.

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 20:18
Aceștia „primeau țintele din partea SRI și apoi lansau mesajele în media”

Președintele Comisiei de Control a SRI, Claudiu Manda, a explicat, după audierea fostului ofițer SRI, Daniel Dragomir, că acesta a furnizat Comisiei o listă cu un grup de 9 jurnaliști care acționează la comanda generalului SRI, Dumitru Dumbravă. Manda a explicat că jurnliștii primesc țintele de atacat din partea SRI și mesajele pe care trebuie să le transmită împotriva acestora.

Luni, 16 Aprilie, 2018 - 21:43

În anul universitar 1977-1978, am făcut pentru prima dată ore cu studenţii străini. (Corpul didactic de la Filologie îşi completa astfel norma, întrucât cifra de şcolarizare scăzuse drastic.) În toamna lui '78, primesc într-o zi un telefon neobişnuit: „Trebuie să vă întâlniţi cu «noi», în legătură cu studenţii străini". Am stabilit punctul de întâlnire: Biserica Anglicană. Omul urma să vină cu un pardesiu maro, eu - cu o Skodă verde. În ziua şi la ora convenită, iată-ne la faţa locului. Pardesiul era maro, Biserica Anglicană - roşie, frunzele toamnei - galbene...

Luni, 16 Aprilie, 2018 - 09:35
Agentul numit BZ, potrivit laboratorului elvețian Spiez

Serghei Skripal fiica Yulia au fost otrăviți cu o toxină incapacitantă cunoscută sub numele de 3-chinuclidinilbenzilați sau BZ. Sunt rezultatele examinării efectuate de un laborator elvețian chimic care a lucrat cu probele pe care le-a transmis la Londra Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW). 

Centrul elvețian a trimis rezultatele către OPCW. Cu toate acestea, supraveghetorul chimic al ONU s-a limitat doar la confirmarea substanței folosite fără a menționa nimic despre celelalte fapte prezentate în documentul elvețian.

Joi, 12 Aprilie, 2018 - 19:55
Că era o unealtă a „mentorului” său de la SRI, Maior

Horia Georgescu, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate, acum pocăit,a declarat, după audierea în comisia parlamentară de control al SRI, că a avut o relaţie apropiată instituţională şi personală cu fostul şef al SRI, George Maior, pe care l-a considerat prieten şi mentor. Acum îşi pune semne de întrebare cu privire la această relaţie.

Luni, 9 Aprilie, 2018 - 13:07

Circulă vrute și nevrute despre amenințările lui Coldea, voalate sau mai puțin voalate, legate de desființarea protocoalelor. Care și ea este pur ipotetică. Pentru moment. Firește, fostul șef operativ SRI a lansat avertismente și amenințări cu mai multe ținte. Care este însă ținta principală? În interpretarea mea, principalul aliat al României, respectiv Statele Unite.

Sâmbătă, 7 Aprilie, 2018 - 11:53

În această zi dramatică în dimensiunea ei biblică, îmi face o plăcere deosebită să semnalez că există în România un mare număr de cupluri perfect echilibrate. Între acestea, faimoasa pereche Coldea. În ceea ce îi privește, egalitatea de șanse a triumfat. Pe bani europeni. Ceea ce Coldea a luat dintr-o parte – un exemplu concludent e Sebastian Ghiță – doamna Ioana Dorina Coldea a luat din altă parte. La fel de consistent. În operațiunea START.

Joi, 5 Aprilie, 2018 - 19:43
Avertisment, amenințare ?...

La finalul celei de-a doua audieri de la Comisia de Control SRI, fostul adjunct Florian Coldea a oferit asistenței o parabolă al cărei sens este dificil de a fi înțeles: ”Aș vrea să reamintesc și de un celebru personaj biblic, care în urmă cu 2000 de ani a trădat pentru 30 arginți. Ce dacă ulterior l-au apucat remușcările? Ca orice trădător, acesta a avut parte de un sfârșit tragic. Din aceste motive constat că unii în mod vizibil practică acest lucru cu interesele statului român, ba mai mult, fac un titlu de glorie din faptul că au trădat interesele statului și ale instituțiilor statului.

Marţi, 27 Martie, 2018 - 18:43

Florian Coldea, fostul prim-adjunct al directorului SRI, va fi audiat din nou, în 5 aprilie, în Comisia de control parlamentar al activităţii SRI, a anunţat, marţi, Claudiu Manda, preşedintele comisiei. Manda a precizat că Florian Coldea va fi audiat în 5 aprilie, de la ora 11.00.

El a spus că Florian Coldea ar fi urmat să fie audiat astăzi, însă s-a amânat, stabilindu-se în final data de 5 aprilie. 

Marţi, 20 Martie, 2018 - 17:08

În plin scandal al „protocoalelor”, fostul șef al SPP, Dumitru Iliescu, toarnă și el gaz pe foc, într-o postare pe facebook:

Luni, 19 Martie, 2018 - 15:17

Directorul Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, şi-a exprimat disponibilitatea pentru desecretizarea, în perioada următoare, a protocolului dintre SRI şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a declarat luni preşedintele Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SRI, Claudiu Manda.

Luni, 19 Martie, 2018 - 09:47
„Un nonsens, o prostie, un adevarat delir”

La o conferință de presă de după alegerile prezidențiale, Vladimir Putin a comentat acuzațiile Londrei că Moscova a fost în spatele atacului chimic din Salisbury, care ar fi dus la otrăvirea fostului colonel GRU Serghei Skripal, fiicei sale Iulia, și a altor 20 de oameni. Potrivit liderului rus, dacă la Salisbury ar fi fost folosit într-adevăr o neurotoxină de război, oamenii mureau pe loc, potrivit TASS.
El a subliniat că Rusia nu are astfel de mijloace. „Am distrus toate armele chimice sub supravegherea observatorilor internaționali”.

Luni, 19 Martie, 2018 - 09:38
„Ocupatia americana este cea mai dura ocupatie la care a fost supus poporul roman”

Într-o postare pe fecebook, fostul șef al SPP din mandatul lui Ion Iliescu, generalul Dumitru Iliescu radigrafiază nașterea și dezvoltarea „statului paralel”:

Duminică, 18 Martie, 2018 - 09:38
Despre protocoale...

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat sâmbătă-seară că desecretizarea protocoalelor încheiate de DNA trebuie făcută "cât mai rapid", adăugând că atitudinea pe care au exprimat-o în acest sens prim-ministrul şi ministrul Justiţiei este una "foarte sănătoasă şi corectă din punct de vedere politic şi juridic".

Miercuri, 14 Martie, 2018 - 16:03

Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Eduard Hellvig, a fost la DIICOT pe 28 februarie pentru a da declaraţii în legătură cu dosarul 'Black Cube'.

''Domnul director al Serviciului Român de Informaţii, Eduard Hellvig, a fost la data de 28 februarie la sediul DIICOT pentru a da declaraţii în legatură cu dosarul 'Black Cube'. În cadrul declaraţiilor, domnul Eduard Hellvig a reiterat faptul că nu are nicio implicare în acest dosar şi că îşi exprimă totala disponibilitate pentru a sprijini orice instituţie a statului român în demersurile sale legale'', precizează SRI.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 19:49

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a declarat, după audierea maraton de la Comisia parlamentară pentru controlul activităţii SRI că că a vorbit despre „o serie de chestiuni din spațiul public ale unor foști beneficiari, jurnaliști, o parte ne cultivau cu insistență, foști colaboratori din instituție: am explicat în detaliu care sunt procedurile și modul de relaționare cu toți aceștia cu care instituția a relaționat în limitele legii”.

Luni, 12 Martie, 2018 - 21:38
Sirianul este bolnav, în stare foarte gravă

Într-o emisiune TV din această seară, Traian Băsescu a focut o dezvăluire legată de modul în care a fost „recuperat” Omar Hayssam.

A fost aranjat ( de către instituțiile specializate) un transport de apă minerală în Siria, cu un avion care s-a întors cu Omar Hayssam la bord. Acesta fusese sedat și s-a trezit la București. Operațiunea (caracterizată la vremea respectivă, drept „ilegală”) a fost făcută fără știrea autorităților siriene, dar cu acordul lor tacit.

Sâmbătă, 24 Februarie, 2018 - 21:10
RAPORT privind activitatea subversiva din Justitie si serviciile de informatii

 

RAPORT privind activitatea subversiva din Justitie si serviciile de informati in scopul exercitarii puterii in stat de grupuri de interese politico-judiciare-economice in perioada 2005 – 2017 

1. Istoricul Binomului SRI-DNA

Miercuri, 21 Februarie, 2018 - 18:41

Institutul Naţional de Administraţie (INA) recrutează personal specializat (formatori) pentru derularea programelor de perfecţionare, care vor fi organizate în anul 2018. Persoanele interesate au posibilitatea de a-și depune dosarele de candidatură online, accesând link-ul: http://ina.gov.ro/recrutarePP, data limită pentru depunerea acestora fiind 5 martie 2018. 

Luni, 19 Februarie, 2018 - 12:03

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) anunţă, luni, că va picheta Ministerul Muncii miercuri, între orele 13.00 – 15.00 şi joi, între orele 10.00 – 14.00, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de veniturile din Educaţie.

Decizia de pichetare a fost luată după ce Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a trimis memorii cu problemele din sistemul de educaţie către Ministerul Muncii, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Educaţiei Naţionale, precum şi către Guvernul României.

Luni, 12 Februarie, 2018 - 10:11

DNA a difuzat un comunicat referitor la dezvăluirile făcute la Antena 3 de Sebastian Ghiță:

„Cu referire la emisiunea difuzată de postul de televiziune Antena 3, în cursul serii de 11 februarie 2018, în care au fost prezentate o serie de înregistrări audio, ce redau presupuse discuții purtate de procurorul șef al Serviciului Teritorial Ploiești - Onea Lucian cu inculpatul Cosma Vlad, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Subscribe to Servicii secrete