Marţi, 24 Octombrie, 2017 - 09:31

Începând de marți și până duminică, traficul va fi restricţionat pe mai multe artere din Capitală cu ocazia pelerinajului de Sfântul Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor.

De azi şi până duminică, vor avea loc procesiuni şi manifestaţii religioase, iar circulația rutieră va fi restricţionată sau închisă pe anumite străzi.

Marţi, 24 Octombrie, 2017 - 09:14

Marți, magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa sentinţa în primă instanţă în dosarul în care fostul ministru Cristian David a fost acuzat de DNA că ar fi primit o mită de 500.000 de euro. 

În acelaşi dosar, au fost judecaţi Gheorghe Doliu, Valeriu Roger Niţescu (fostul şef de cabinet al lui David) şi Marian Cristinel Bîgiu, prefect al judeţului Buzău. 

Marţi, 24 Octombrie, 2017 - 08:54

Jucătorul de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo a fost desemnat, luni, jucătorul anului, la gala FIFA de la Londra, informează site-ul forului internaţional.

Marţi, 24 Octombrie, 2017 - 08:31

În data de 2 noiembrie va avea loc în direct o confruntare elegantă între centrul și sudul țării în efortul de a îmbogăți patrimoniul unui muzeu. Evenimentul intitulat „Polemici cordiale” este un duplex București – Târgu-Mureș prilejuit de Licitaţia de Toamnă - Top 100 Mari Maeștri ai Artei Românești.

Licitația este dedicată anul acesta numelor celebre ale plasticii românești și maghiare și va susține cauza extinderii patrimoniului cultural mobil al Muzeului de Artă din Târgu-Mureş.

Marţi, 24 Octombrie, 2017 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Marţi, 24 Octombrie, 2017 - 00:00

”Într-o dimineață de toamnă, Melcul Prinț și-a dat seama că nu știe cine este. Convins că fiecare dintre noi este mai mult decât un simplu nume, pornește în aventura vieții sale, cea mai mare aventură a oricărui erou: descoperirea de sine. Călare pe un melcteorit ajunge în Melxopotamia, o țară a cărei formă de guvernământ este anarhia constituțională și a cărei economie se bazează pe industria melcalurgică, pe industria constructoare de melcomotive, dar și pe ploile de melcteoriți.” (editorii).

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 19:17

În zilele de 23 și 24 octombrie, locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, generalul locotenent Adrian Tonea, participă la Conferința șefilor apărării pentru combaterea organizațiilor extremist violente, ce are loc la Washington DC, Statele Unite ale Americii.

Pe agenda conferinței se regăsesc subiecte referitoare la combaterea ideologiilor care sprijină și promovează extremismul, protejarea persoanelor vulnerabile, sprijinirea sectoarelor și instituțiilor unde există risc de radicalizare și întărirea coeziunii comunităților.

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 18:59

După succesul excepţional al primei ediţii bucureştene a Festivalului şi Concursului Naţional al Liedului Românesc din 2016, şi al Simpozionului Naţional dedicat creaţiei enesciene, la ARCUB - Gabroveni, soprana Mariana Nicolesco oferă în acest an Cursuri de Măiestrie Artistică în Arta Liedului.

Acestea vor fi încununate sâmbătă 28 octombrie, orele 18, tot în superba Sală a Bolţilor, de Recitalul Extraordinar al tinerilor artişti, pe tema pasionantă, abordată pentru prima oară: De la Lied la Aria de Operă.

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 17:17

Peste 16.000 țigarete de contrabandă descoperite la controlul de frontieră

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit peste 16.000 ţigarete de provenienţă R. Moldova pe care doi cetățeni moldoveni încercau să le introducă ilegal în ţară, ascunse în locuri special amenajate în bara din spate, bordul unui autoturism și în bagajul personal.

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 17:04

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni, în cadrul unei acțiuni comune cu jandarmi din cadrul Secției de Jandarmi Huși, au descoperit şi confiscat bunuri destinate comercializării, pentru care transportatorii nu au putut prezenta documente de provenienţă şi transport. 

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 16:41

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit peste 16.000 ţigarete de provenienţă R. Moldova pe care doi cetățeni moldoveni încercau să le introducă ilegal în ţară, ascunse în locuri special amenajate în bara din spate, bordul unui autoturism și în bagajul personal. 

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 16:33

Iridex Group a fost recunoscut pentru activitatea sa prelungită şi efortul depus în promovarea soluţiilor inteligente, prin câştigarea “Premiului de “Excelenţă” la categoria Smart Building, în cadrul Galei Smart City Industry Awards 2017. Evenimentul s-a aflat la a doua ediţie şi a avut loc la Bucharest Business Breakfast. 

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 16:28

Această lege a fost posibil să apară ca o consecinţă a condamnării-pilot dată de CEDO României pentru condiţiile inumane de trai în penitenciare, la sfârşitul anului 2016.

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 16:25

Cristian Borcea rămâne în închisoare, a decis luni Tribunalul Ilfov, după ce prima instanţă stabilise că acesta poate fi eliberat condiţionat. Fostul acţionar Dinamo a executat trei din cei şase ani şi patru luni de închisoare pe care i-a primit sentinţă în dosarul Transferurilor. Fostul director executiv al FC Dinamo le-a solicitat magistraţilor să-l elibereze condiţionat pentru a putea fi alături de cei şapte copii ai săi.

Instanţa a mai decis că fostul director executiv al FC Dinamo poate cere din nou eliberarea condiţionată pe 23 aprilie 2018.

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 16:19

 Ediția a VI-a a Festivalului Internațional de Literatură de la Timișoara: 25-28 octombrie, în Sala Barocă a Muzeului de Artă & în Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara
• Peste 20 de scriitori din 10 țări
•  Din programul ediției 2017: două seri de lecturi publice și dezbateri / maraton de poezie cu autori din Europa Centrală și de Sud-Est / Literary Death Match / Detalii despre program și invitați: www.filtm.ro

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 14:43
BMan lansează colecția de toamnă - iarnă 2017

BMan, magazinul online de modă masculină care oferă consiliere vestimentară personalizată bărbaților din România, lansează colecția de toamnă-iarnă 2017. Clienții pot alege dintre 200 de articole vestimentare noi care acoperă aproape toate gamele de produse.

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 14:31

Miercuri, 25 octombrie, de la ora 19.00, dirijorul Andrei Gocan și pianistul Horia Mihail își dau întâlnire pe aceeași scenă, la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio, într-un program pe al cărui afiș se vor regăsi lucrări de M. Ravel, L. Van Beethoven, E. Elgar și A. Dvořák. Mormântul lui Couperin de M. Ravel va deschide programul serii, urmat de Concertul nr. 2 în si bemol major pentru pian și orchestră, op. 19, de L. van Beethoven. A doua parte a concertului va cuprinde Serenada pentru orchestră și coarde, op. 20, de E. Elgar, și Suita cehă în re major, op. 39, de A.

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 14:12

Întreaga echipă a Fundației Hope and Homes for Children este în doliu după pierderea Prințesei Marina Sturdza, sub patronajul căreia ne-am desfășurat ani de zile activitatea, un om care ne-a inspirat pe fiecare dintre noi să ne trăim viețile pentru a face bine celor din jur.

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 14:08

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au descoperit trei cărți de identitate false, pe care trei cetăţeni din R. Moldova le-au procurat, în schimbul a diverse sume de bani, cu scopul de a-şi găsi mai usor un loc de muncă în Germania.
 
La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa –  I.T.P.F. Iaşi, s-au prezentat pentru a intra în ţară, pasageri în diverse mijloace de transport cetăţenii din R. Moldova, Vasile S., Vadim R. și Ivan R., cu vârste cuprinse între 34 și 40 de  ani.

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 13:34

Duminică, 22 octombrie 2017, la Huși, a avut loc întronizarea noului Episcop al Hușilor, Preasfințitul Ignatie Trif. Slujba Sfintei Liturghii a început la ora 09.00 și a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan al Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, pe o scenă amplasată în curtea catedralei episcopale din Huși.

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 13:03

Numai anul trecut, aproape 61.000 de brazi naturali au fost smulşi din pădurile României pentru a fi scoşi la vânzare în perioada Crăciunului, aducând un prejudiciu naturii, respectiv oamenilor, incomensurabil.

În schimb, pentru a combate îngrijorătorul fenomen cu efecte ireversibile asupra naturii, ManiaMall.ro a lansat campania de responsabilizare socială “Crăciunul în stil eco”, prin intermediul căreia scoate la vânzare în mediul online peste 3.500 de brazi artificiali. 

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 12:49

 Gino Iorgulescu a fost reales, luni, în cadrul Adunării Generale a LPF, în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal cu 13 voturi.

În vârstă de 61 de ani, Iorgulescu se va afla la conducerea LPF până în anul 2022, având în vedere că statutul Ligii a fost modificat astfel încât mandatul preşedintelui s-a mărit la cinci ani. În acelaşi timp, acesta va fi ultimul mandat al lui Iorgulescu, deoarece o persoană nu va putea avea mai mult de două mandate. 

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 12:43

Bonurile fiscale emise în data 15 septembrie 2017, cu valoarea de 569 de lei, au fost desemnate câştigătoare la extragerea Loteriei bonurilor fiscale de duminică.

La această extragere au participat bonurile fiscale emise între 1 şi 30 septembrie 2017, iar fondul de premiere este de un milion de lei, sumă din care vor fi acordate cel mult 100 de premii.

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 12:43

UPC România anunță introducerea canalului internațional Golf Channel în pachetul Sport. Clienții UPC vor avea ocazia să urmărească cele mai importante competiții de golf la nivel mondial și să afle cele mai noi știri despre acest sport. 

Clienții UPC care au extraopțiunea Sport, vor urmări, în exclusivitate în România, seria completă de evenimente US PGA, 4 turnee WGC, principalele competiții ale turneului european, seria completă a turneului campionilor și turneului web.com din anul 2018, precum și principalele știri de la toate seriile importante.

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 12:30

Procurorul Mircea Negulescu a precizat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că "a fugit de acasă" împreună cu familia, fiind bulversat de presiunea mediatică ce se exercită asupra lui.

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 12:19
Idei valoroase ale unui celebru orelist, pentru cine are...urechi să le audă!

Prof.dr Dorin Sarafoleanu, una dintre autenticele somități medicale ale țării, împărtășește căteva dintre ideile sale, rezultat  al unor experiențe medicale și administrative de o viață:

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 11:43

Level Tour, agenție boutique de turism fondată de antreprenorii Cristina Micosovici și Andrei Anghel, propune călătorilor pasionați de sporturi de iarnă pachete turistice în Gudauri, precum și în alte stațiuni montane din Georgia, în Munții Caucaz. În parteneriat cu operatorul Blue Air și cu sprijinul Ambasadelor României în Georgia și a Georgiei în România, Level Tour oferă în exclusivitate o cursă directă între București și capitala georgiană, cu transferul către stațiuni inclus.

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 11:38

 În conformitate cu avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, în perioada 24 - 29 Octombrie 2017, se vor organiza procesiuni și manifestații religioase, cu ocazia Sf. Dimitrie cel Nou.

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 11:33
care poate fi afectată de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase

Începând din această dimineață, meteorologii au emis o avertizare de Cod Galben care prognozează ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului în zona montană, valabilă până mâine la ora 23.00, în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în zona municipiului București) și local în Transilvania.

Luni, 23 Octombrie, 2017 - 11:32

Cu doar câteva zile înainte de a intra în cușcă pentru gala “RXF prezintă Superkombat în cușcă”, Daniel Stinghe și Nick Negumereanu au realizat un antrenament inedit.

Subscribe to Societate