Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 20:45

Conferinţa Internaţională ABA, cel mai mare eveniment din România dedicat analizei comportamentale aplicate ABA, ajuns la ediţia a VI-a, s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, în zilele de 21-23 Aprilie 2017, în Bucureşti. 

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 20:20

Geørge revine cu un nou single si videoclip – “Noi”. Clipul este regizat de Florin Botea si traduce in imagini o poveste de dragoste puternica, ce trece peste orice impediment. Piesa, produsa in studioul HaHaHa Production, este compusa de Serban Cazan, Florin Boka, Feli, Alex Stancu, Cristi Pascu & George.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 20:19

Ansamblul Alexandrov, Marele Cor al Armatei Roşii, revine în forţă la Bucureşti, în noua sa formulă, cu spectacolul special "The Great Revival" (Marea Renaştere), pe 17 Noiembrie, la Sala Palatului.

Spectacolul, organizat de Asociaţia Culturală Mall 4 Art, este închinat memoriei membrilor Corului care au pierit în accidentul aviatic de anul trecut şi va prezenta un repertoriu integral rusesc. Director artistic: Gennady Sachenyuk. 

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 20:01

Cel mai important eveniment dedicat valorilor cinematografiei româneşti, Gala Premiilor UCIN s-a desfășurat luni, 24 aprilie, la Sala Studio a Teatrului Național București. Ceremonia fastuoasă prezentata intr-un nou format, dinamic si totodata, atractiv pentru publicul spectator,  a reunit numeroși invitați, cineaști, celebrități și personalități marcante ale scenei culturale românești, iar ținutele multor vedete precum Cătălina Grama (Jojo), Anca Țurcașiu, Laura Cosoi, Daniela Nane, Emilia Popescu, Beatrice Rancea sau Irina Deleanu, au strălucit pe covorul roșu.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 20:00

Artista americană LP (Laura Pergolizzi) va cânta în deschiderea concertului pe care trupa Kings Of Leon îl susţine pe Arena Naţională din Capitală, pe 17 Iunie, eveniment organizat de Alive, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti.

Hitul "Lost On You" a făcut înconjurul Europei şi a propulsat-o în topurile celor mai difuzaţi artişti de vara trecută. Cu un look androgin şi o voce care sparge toate tiparele, cu versuri adânc înrădăcinate în experienţe personale, LP are deja o armată de fani pe toate continentele.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 19:44

A cincea ediție a competiției naționale de educație financiară Bani pentru școala ta™ aduce din nou finanțări de până la 10.000 de euro pentru liceele din România. 

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 19:30

Gojira, cea mai cunoscută trupă de metal din Franţa, cântă în premieră la Bucureşti pe 4 Iulie, la Arenele Romane, în cadrul unui Aftermath METALHEAD Meeting Festival, iar fanii din România sunt extrem de nerăbdători să-şi vadă formaţia favorită, aceştia epuizând, în scurt timp, toate biletele din faţa scenei - categoria Golden Circle.

Noul turneul al trupei Gojira are proporţii impresionante, iar concertele aduc în faţa scenei mii de fani ai trupei în întreaga lume. Concertul de la Bucureşti este, cu siguranţă, unul dintre cele mai aşteptate evenimente metal ale verii.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 19:17

Natalie Imbruglia aduce în premieră în România hiturile care au făcut-o celebră, în cadrul unui show acustic, sâmbătă, pe 29 Aprilie, la Berăria H din Bucureăti, iar interesul publicului pentru concert a făcut ca deja o categorie de bilete să fie epuizată: Categoria A, din faţa scenei.

Se găsesc, în continuare, bilete pe iabilet.ro, la categoriile de preţuri B si C. Biletele vor fi de asemenea disponibile si la intrare. 

Programul evenimentului este următorul:

20:00 - Acces Public

22:30 - Concert Natalie Imbruglia

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 18:43

Asociaţia Culturaft, cu sprijinul Consiliul Judeţean Mureş şi în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România, filiala Mureş, au lansat "ARTDOOR. big art meets nature", o competiţie artistică pentru instalaţii de mari dimensiuni deschisă atât artiştilor români, cât şi internaţionali. Proiectele câştigătoare vor fi expuse în aer liber, în cadrul festivalul AWAKE, în perioada 1-3 Septembrie, pe domeniul Teleki din Gorneşti.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 18:03

În zilele de 26, 27 și 28 aprilie a.c., între orele 09.30-21.00, jandarmii din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor asigura măsurile de ordine publică și de protecție a participanților pe timpul mitingului organizat de către Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, care se va desfășura în Piața Victoriei din Bucureşti.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 17:41

Teatrul de Comedie vă invită să participați – în cadrul Festivalului de Comedie Românească festCO ediția a XV-a, 27 mai – 4 iunie 2017 la următoarele workshop-uri dedicate tinerilor actori și dramaturgi din România:

1.    WORKSHOP OPERA PEKING (JING JU)

Compania de teatru Star Theatre Beijing vă așteaptă – pentru prima dată în România - la un workshop dedicat tradiționalei arte a spectacolului Jing Ju

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 17:11

Magistrații Curții Supreme au decis, marți, amânarea în dosarul miliardarului Puiu Popoviciu, condamnat în primă instanţă la nouă ani de închisoare în dosarul Afacerea 
Băneasa. 
El este acuzat că ar fi dobândit ilegal peste 200 de hectare de teren pe care a construit un centru comercial, deși aparţineau Universităţii de Agronomie. 

În acest dosar, au fost trimişi în judecată şi foştii şefi de la DGIPI şi DGA, Cornel Şerban şi Petru Pitcovici. 

De asemenea, procurorii DNA au cerut 14 ani de închisoare pentru afacerist, dar a fost condamnat la nouă ani.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 16:57

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, două persoane, un bărbat și o femeie din Bulgaria și Ucraina, care intenționau să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 16:41

În perioada 20-24 aprilie 2017, s-au desfășurat la Budapesta/Ungaria, Campionatele Mondiale Școlare de înot, organizate de către Federația Internațională a Sportului Școlar (ISF) și Federația Sportului Școlar din Ungaria în parteneriat cu Federația Europeană de înot.

România a fost reprezentată la acest eveniment major în calendarul sportului școlar mondial, de către elevii Colegiului Național ,,Emil Racoviță' din București.

Delegația noastră a fost compusă din:

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 16:31

Festivalul METALHEAD Meeting va avea loc pe 24 şi 25 Iunie, la Arenele Romane, din Bucureşti, iar lineup-ul evenimentului se îmbogăţeşte cu încă şapte nume, printre care şi celebrul chitarist, Uli Jon Roth, fondatorul Scorpions. 

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 16:27

La sfârșitul anului 1916, Iașul a devenit, pentru o perioadă de doi ani, capitala Regatului României. Consiliul de Miniștri și Parlamentul de la acea vreme au adoptat aici decizii importante prin care s-au pus bazele consolidării statului național unitar român și au fost votate legi reformatoare pentru dezvoltarea țării noastre, precum legea electorală care a introdus votul universal și legea agrară.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 16:10

ETL Mobility Cluster si Asociația pentru Mobilitate Metropolitană, în colaborare cu Consiliul Judetean Arges, Primăria Municipiului Pitești, Publitrans2000 Pitești și Universitatea din Pitesti, organizează, în perioada 26-28 Aprilie 2017, cea de-a 8-a ediție a Forumului de Mobilitate Metropolitană. Tema acestei editii, care va fi găzduită de Universitatea din Pitești, este 'Metropola inteligentă', urmărind să identifice componentele de mobilitate pe care se fundamentează construirea și funcționarea unui oraș modern.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 15:49

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II — Csanadpalota au descoperit ascunse într-un camion, condus de un cetățean român, 177.500 pachete cu țigări fără marcaje fiscale, în valoare de 2.840.000 lei, ce urmau a fi introduse ilegal în țară.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 15:35

Știați că, o dată pe an, artiști plastici români consacrați își dedică timp și se pregătesc pentru a primi vizitatori în atelierele lor? Nu ratați ocazia, acum este momentul să vă faceți planuri pentru weekend! Detaliile din ZileleArtelorFocului.ro și Aplicația Smartphone Ateliere pentru Android și IOS, dar și posibilitatea vizitării expoziției dedicate de la TNB, vor contribui la deciderea itinerariului atelierelor pe care doriți să le vizitați!

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 15:29

Inspecția Judiciară a finalizat raportul în cazul fostului procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiesti și la DNA Ploiești, Mircea Negulescu,  suspendat din magistratură în februarie anul acesta.
   
Negulescu a exprimat, în cadrul unei discuţii telefonice purtate cu soţia unei persoane cercetate penal, o serie de opinii cu încălcarea standardelor de conduită impuse magistraţilor, arată Inspecţia Judiciară (IJ) din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în motivarea acţiunii disciplinare exercitate faţă de acest procuror. 

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 15:17

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița, în cooperare cu lucrătorii Secției 8 de Poliție Deta, au depistat în zona de competență 17 cetățeni din Siria și Irak, care au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 15:03

ICR New York susține prezența unei bogate selecții de filme reprezentative pentru cinematografia română la South East European Film Festival, din Los Angeles (27 aprilie — 4 mai 2017).

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 14:47

Managementul și monitorizarea obiectelor de patrimoniu cultural înscrise sau nominalizate în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, practici de restaurare a patrimoniului cultural construit în România și perspective pentru Republica Moldova, proiecte de cercetare arheologică în Republica Moldova, proiecte de conservare și restaurare a patrimoniului cultural mobil, diversitatea patrimoniului cultural românesc, promovarea patrimoniului cultural imaterial al României și Republicii Moldova în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO sunt câteva dintre temele abordate în cadrul celei de-a II-a ediții a c

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 14:35

A apărut de curând o carte unicat, o carte originală adresată, în primul rând, unei singure destinatare și unei singure cititoare, dar care poate fi citită cu mare folos de oricine. E un volum omagial lansat pe 21 aprilie la Barcelona, când Jana Balacciu Matei împlinea 70 de ani și primea o importantă distincție - Premiul Internaţional Catalonia, din partea Academiei Catalane Institut d'Estudis Catalans.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 14:31

Institutul de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta' anunță finalizarea, la data de 30 aprilie 2017, a implementării Proiectului RO 19.01 'îmbunătățirea stării de sănătate a populației din România prin creșterea capacității de control a tuberculozei'.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 14:24

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat marți că majorarea salariilor primarilor nu va avea implicații asupra bugetului de stat.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 14:21

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va efectua o anchetă în cazul unui pacient care ar fi fost lăsat să se târască pe holurile Spitalului Universitar de Urgență București. Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 14:08

Parchetul General a preluat ancheta privind decesul celor doi copii alpiniști în avalanșa din Munții Retezat.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 14:06

Caracterizat prin autenticitate, diversitate si tinuta, EUROPAfest face parte din elita festivalurilor europene, contribuind cu fiecare editie la promovarea unei imagini pozitive a Romaniei in intreaga lume. Singurul festival din Europa care reuneste 4 genuri muzicale -  jazz | blues | pop | clasic continua si in 2017 cu concerte de exceptie. Sub sloganul It's all about live quality music!, EUROPAfest prezinta in perioada 11–20 mai, peste 300 de artisti din 42 de tari - Europa, dar si invitati speciali din SUA, Australia, Venezuela, Brazilia sau Japonia.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 13:53

Toate salariile bugetarilor vor crește cu 25% de la 1 ianuarie 2018, a anunțat ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu.

Subscribe to Societate