Sâmbătă, 23 Iunie, 2018 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Sâmbătă, 23 Iunie, 2018 - 00:00

Nadia Murad s-a născut şi a crescut în Kocho, un sat de fermieri şi păstori yazidiţi din nordul Irakului. Pe 15 august 2014, când avea doar 21 de ani, viaţa tihnită din satul natal a luat sfârşit, odată ce acesta a fost ocupat de ISIS. Bărbaţii care au refuzat să se convertească la islam au fost executaţi, trupurile lor fiind aruncate în gropi comune, iar Nadia, alături de celelalte tinere, a fost dusă la Mosul şi vândută ca sclavă.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 18:01

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune despre condamnarea şefului PSD, Liviu Dragnea, că nu a existat unanimitate în completul de trei judecători de la Înalta Curte, doi judecători fiind pentru condamnare, iar altul având opinie separată.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 16:23

Un tânăr, în vârstă de 15 ani, a fost au reținut, vineri dimineață, de procurorii DIICOT, fiind suspectat de terrorism. Procurorii DIICOT şi forţele speciale au făcut mai multe percheziţii.

Se bănuieşte că începând din 2017, acesta ar fi propagat mai multe ale organizaţiilor teroriste.

În urma a două percheziții efectuate în București, s-a depistat tânărul ar fi  promovat prin intermediul platformelor sociale mesaje de susținere a organizațiilor teroriste, respectiv de amenințare cu folosirea unor mijloace de natură să pună în pericol viața sau sănătatea persoanelor.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 16:21

Procurorii DIICOT Constanţa au reţinut, pentru 24 de ore, şase persoane, sub acuzaţia de trafic de minori şi proxenetism.

"La data de 19 iunie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 a inculpaţilor Daniel Mîrzea, Petrică Ghiban, Marius Dăeanu, Ion-Eugen Stoiciu, Alexandru-Gabriel Samoilă şi Gheorghe Floria, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi proxenetism", informează un comunicat al DIICOT.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 16:00

Un număr de 136.871 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru a susţine probele scrise ale primei sesiuni a examenului de Bacalaureat, care va începe luni cu testul la Limba şi literatura română. 

Potrivit MEN, pentru susţinerea probelor scrise, în cele 440 de centre de examen, s-au înscris 136.871 de candidaţi din toate promoţiile - 118.856 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 18.015 - din promoţiile anterioare. 

Marţi se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă - E)b): maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană. 

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 15:19

Preşedintele Klaus Iohannis a avizat începerea urmăririi penale pe numele lui Emil (Cico) Dumitrescu pentru faptele din dosarul Revoluţiei, unde acesta este acuzat de infracţiuni contra umanităţii, informează Administraţia Prezidenţială.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 14:55

Cel mai mare festival de sculpturi în nisip, Sand Magic Festival, organizat pe o plajă din Ostend, Belgia, debutează sâmbătă şi oferă publicului, anul acesta, creaţii inspirate de francize cinematografice celebre, transmite Reuters.

Peste 150 de sculpturi inspirate de francize Disney, Pixar, Marvel şi "Star Wars" vor putea fi văzute pe plaja din Ostend, până în luna septembrie, dacă vor rezista condiţiilor meteorologice.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 14:35

Deputatul PNL, Marilen Gabriel Pirtea, a acuzat, vineri, Ministerul Educaţiei că a semnat un contract ilegal în valoare de 25 de milioane de lei cu Editura Didactică şi Pedagogică înainte ca CCR să decidă că înfiinţarea acesteia este neconstituţională.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 13:55
într-o nouă reprezentație a spectacolului ”Ediție Specială”

Cu umorul său tipic și infinita plăcere a improvizației, actorul Horațiu Mălăele va face o nouă  demonstrație de virtuozitate, în spectacolul de comedie ”Ediție Specială”, ce va avea loc vineri, 6 iulie, de la ora 20:00, la Cinema PRO. 
Alături de fiul său, Bogdan Mălăele, acompaniați de îndrăgitul interpret Radu Captari, Horațiu Mălăele îi va delecta pe spectatorii prezenți cu texte veritabile culese din cele mai aplaudate spectacole dar și cu abordările pline de amuzament ale subiectelor actuale, pigmentate cu dialoguri surprinzătoare și monologuri ce stârnesc hohote de râs. 

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 13:50

M-am intrebat, adeseori, de ce au fost desfigurate  statuile antichitatii. Era vorba de forme de vandalism sau de o incercare de a face sa dispara trecutul, o incercare de a distruge amintiri, realizari, intamplari.

Mai tarziu, in timpul revolutiilor, statui-simbol au fost topite sau distruse. Ulterior, unele au fost refacute si urcate din nou pe socluri.

Pare ca  avem nevoie de o perspectiva de cateva decenii pentru a asigura locuri in forul public.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 13:23

CNAS precizează că noile bilete de trimitere pentru servicii medicale clinice/internare au fost deja tipărite de CN 'Imprimeria Naţională' şi au fost distribuite către casele de asigurări de sănătate din teritoriu, medicii din ambulatoriu fiind astfel aprovizionaţi la timp cu formularele tipizate care urmează să fie utilizate exclusiv de la 1 iulie a.c.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 13:20

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu incidentul petrecut la grădinița nr. 14 „Căsuța de turtă dulce” din municipiul Constanța, privind presupuse acte de violență exercitate asupra unui copil. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 12:56

Depozitarul Central informează investitorii că, începând cu data de 25.06.2018,  distribuie sumele de bani aferente cuponului nr. 3 pentru obligaţiunile emise de INTERNATIONAL INVESTMENT BANK (simbol IIB20). Emitentul va plăti obligatarilor sumele de bani aferente cuponului nr. 3, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dobânzii aferente fiecărei obligaţiuni este de 88,75 lei.

Obligatarii care beneficiază de sumele de bani sunt cei înregistraţi în registrul obligatarilor emitentului, la data de 04.06.2018.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 12:42

În urma a două percheziţii efectuate în Bucureşti, a fost depistată o persoană bănuită că ar fi promovat prin intermediul platformelor sociale mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste, respectiv de ameninţare cu folosirea unor mijloace de natură să pună în pericol viaţa, integritatea corporală sau sănătatea persoanelor. 

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 12:32

Nimic nu oprește distracția celor mici în Sectorul 6, iar vacanța a venit la pachet cu proiectul cel mai așteptat de prichindei: Taberele de cartier! 
Astăzi, însă, programul lor a cuprins nu doar joc, ci și tradiție. 
În preajma Zilei Iei (24 iunie), cei aproximativ 150 de copii prezenți în tabere au marcat această sărbătoare prin activități tematice. 
Acțiunile “au îmbrăcat” haine tradiționale și au luat forma unor ateliere de cusut, croșetat și împletit, ateliere de pictură pe ceramică și lemn, ateliere de ceasornicărie și povești din trecut. 

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 12:30

În perioada 22-24 iunie 2018, programul masteral de Pedagogie Teatrală de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București organizează „TURBOPRO - școala intensivă de teatru pentru adolescenți”. Evenimentul este finanțat de Primăria Municipiului București, prin ARCUB și implică desfășurarea unor ateliere de jocuri teatrale, scriere dramatică, regie și critică de teatru, precum și prezentarea unor spectacole de teatru destinate liceenilor. 

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 12:21

Peste 150 de angajaţi ai companiilor E.ON din România şi-au dovedit solidaritatea cu persoanele aflate în suferinţă, donând sânge în cadrul campaniei #missingtype, desfăşurată în perioada 11 iunie - 15 iunie, în preajma Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge. 

Cei 70 de litri donaţi cu acest prilej pot contribui la salvarea vieţilor a 460 de adulţi. Iar dacă sângele donat ajunge la copii sub vârsta de un an, acesta va putea salva viaţa a 770 de bebeluşi. 

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 12:20

Ca urmare a adoptării a recentelor modificări la Codul de procedură penală - instrument esenţial pe care procurorii îl au la îndemână pentru a contribui la descoperirea şi tragerea la răspundere a persoanelor care comit infracţiuni - procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au realizat o evaluare a impactului pe care aceste modificări le vor avea asupra investigaţiilor penale, în situaţia în care aceste modificări vor intra în vigoare. 

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 12:00

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 27.837 locuri de muncă, în data de 22 iunie 2018. 

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 11:54

Începând cu 21 iunie, Parteneriatul pentru Schimbare Democratică din Slovacia (PDCS), alături de complexul MuseumsQuartier (Cartierul Muzeelor) din Viena, inaugurează o nouă instalație îndrăzneață de artă, pentru a reporni dialogul în societatea noastră polarizată, și o fac într-un mod neașteptat – tăind canapele în două. 

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 11:50

Muzeul Național al Țăranului Român invita publicul vineri, 22 iunie 2018, de la ora 18, la vernisajul expoziției BURUIENI BIRUITOARE și la ateliere interactive cu plante de leac. 
Expoziția și atelierele vor fi deschise publicului în perioada 22 – 29 iunie 2018, între orele 10 și 18. Intrarea este liberă.

Buruieni lecuitoare

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 11:49

La final de iunie, Muzeul Hărţilor îmbie publicul cu programe speciale şi evenimente adresate comunităţii, pe care vi le prezentăm în cele ce urmează: 

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 11:26

In perioada 22-24 iunie 2018 Muzeul ASTRA din Sibiu este gazda unei serii de evenimente organizate cu ocazia Zilei Universale a Iei. Astfel, vizitatorii Muzeului ASTRA din Sibiu pot învăța cum să aibă grijă si cum să coasă o ie, pot participa la cea mai mare șezătoare on-line, pot admira expoziția de ii organizată împreună cu comunitatea Semne Cusute și multe alte surprize.  

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 11:01

Istoria iese din nou la suprafață. Urmașii comunității insulei Ada Kaleh (Adakale în limba turcă) se reunesc la București pentru a-și spune povestea, la 50 de ani de la evacuarea fostului paradis exotic din Clisura Dunării. Doi ani mai târziu, Insula Ada Kaleh era scufundată definitiv sub apele crescute ale Dunării din amonte de Barajul Porțile de Fier.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 10:51

Naționalele României de cadeți și juniori (feminin+masculin) participă în aceste zile la Trofeul Carpați în compania unor reprezentative puternice pe plan european. În primele două zile, meciurile se dispută în Sala Polivalentă, iar duminică partidele vor avea loc atât în Sala Polivalentă, cât și în Sala Universității Babeș Bolyai. Toate meciurile sunt transmise live pe canalul de youtube al federației 
(www.youtube.com/frhromania), iar intrarea este liberă pentru spectatori. 

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 10:39

Institutul Cultural Român organizează luni, 25 iunie, de la ora 18.30, la sediul din Aleea Alexandru, un eveniment în onoarea regizorului Ioan Cărmăzan. 
În cadrul aniversării vor lua cuvântul vicepreşedintele ICR, domnul Mirel Taloş, regizorul Laurenţiu Damian, criticul de film Dana Duma, scriitorul Vasile Bogdan, jurnalistul Bogdan Ficeac şi scriitorii Aura Christi și Radu F. Alexandru. 

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 10:10

Guvernul a aprobat joi, la propunerea Ministerului Finanţelor Publice, Memorandumul cu tema: ”Încadrarea schemei de ajutor de stat reprezentând diferența dintre nivelul standard al accizelor și nivelul accizelor diferențiat pentru motorina utilizată drept combustibil pentru motor în baza alin. (9) și (10) ale art. 342 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român”.

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 10:01

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava, afiliată Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ organizează şi în acest an ”Spartachiada Profesorilor”, care a ajuns la cea de-a VI-a ediție. Evenimentul din acest an se desfășoară sub egida Centenarului Marii Uniri, motiv pentru care în concurs s-au înscris şi colegi din învăţământ din Cernăuţi – Ucraina, precum şi din Republica Moldova.  

Vineri, 22 Iunie, 2018 - 09:45
de rețea Moldova, Oltenia, Muntenia Nord, Transilvania Nord și Transilvania Sud

Consumatorii casnici de energie electrică îşi pot schimba furnizorul cu altul care le oferă un preţ mai mic, fără a ieşi însă din piaţa reglementată, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE)

Subscribe to Societate