Miercuri, 5 August, 2020 - 20:43
Dosarul său de evaziune fiscală se întoarce la parchetul General pentru refacerea anchetei

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis miercuri, 5 august, ca dosarul in care omul de afaceri Adrian Sarbu si Mediafax Group erau acuzati de evaziune fiscala sa fie retrimis la Parchetul General pentru refacerea anchetei.

Dosarul a fost trimis in instanta in aprilie 2016 si a stat peste 4 ani in faza de camera preliminara.

Miercuri, 5 August, 2020 - 18:41

Cinci focare de COVID-19 active se înregistrează, în prezent, în judeţul Vrancea, dintre care două la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani, în secţiile de Psihiatrie şi Boli Infecţioase, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

"În prezent, la nivelul judeţului Vrancea se înregistrează cinci focare active de COVID-19. Două focare se manifestă la SJU Focşani, unul la o primărie din judeţ, altul la o societate comercială şi un focar la un ocol silvic", a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu.

Miercuri, 5 August, 2020 - 17:19

Accidentele grave au scăzut cu 33,3%, iar infracționalitatea sesizată a scăzut cu 22, 5%. Astfel, în prima jumătate a sezonului estival, au acționat în medie, zilnic, peste 25.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră, piloți, polițiști locali cu peste 8.000 de mijloace tehnice și autospeciale.

Misiunile acestora au vizat atât respectarea regulilor pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2, cât și prevenirea faptelor antisociale, astfel încât cetățenii să se bucure în siguranță de concedii și timpul liber.

Miercuri, 5 August, 2020 - 17:00

Un proiect de educaţie muzeală dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani va fi demarat de Muzeul Naţional Cotroceni pe 10 august, potrivit unui comunicat.

Cotroceni Summer Camp reprezintă o serie de ateliere creative, la care participanţii sunt invitaţi să descopere patrimoniul Muzeului Naţional Cotroceni, să îşi îmbunătăţească abilităţile de comunicare şi cunoştinţele despre artă şi istorie.

Miercuri, 5 August, 2020 - 16:41

Procurorii DIICOT și polițiștii au făcut 37 de percheziții în București și județele Ilfov și Constanța, într-un caz de contrabandă cu țigări. Doi frați sunt bănuiți că gestionează grupări infracționale ce vând țigări de contrabandă în două locuri din Piața Reșița.

Miercuri, 5 August, 2020 - 16:00

La centrele de transfuzii din Cluj este mare nevoie de sânge. Necesarul este de 80 de donatori zilnic, însă numărul celor care vin să doneze în această perioadă este de sub 40.

Numărul donatorilor de sânge a scăzut drastic de la începutul pandemiei și până în prezent, astfel că centrele de transfuzii fac un apel către cetățeni să doneze sânge pentru a salva vieți.

La Cluj-Napoca, pentru a putea asigura nevoile pacienților din spitale ar fi nevoie de 80 de donatori zilnic, însă în această perioadă, la centrul de transfuzii, vin sub 40 de persoane.

Miercuri, 5 August, 2020 - 15:39
Decizie fără precedent - de favorizare a „infractorului”

Guvernul României, prin Ministerul Afacerilor Externe (MAE), a decis să nu fie solicitată retrimiterea la Marea Cameră a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) a hotărârii CEDO în cazul Kovesi, anunță MAE, într-un comunicat de presă.

Termenul limită până la care se putea efectua cererea de retrimitere era ziua de miercuri.

Miercuri, 5 August, 2020 - 15:00

Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Brașov, s-a sesizat din oficiu și solicită Ministerului Muncii și Protecției Sociale ca, prin Inspecția Muncii, să intervină la nivel național, în vederea informării angajatorilor cu privire la faptul că o condiționare a salariatului, la momentul întoarcerii la locul de muncă, de efectuarea și prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2, este o măsură excesivă, impusă în afara cadrului legal, de natură să atragă sancțiunile legale în mate

Miercuri, 5 August, 2020 - 14:42

Ȋn weekendul 8-9 august, muzica se îmbină cu teatrul în aer liber la „Bucureştii lui Caragiale”, în spectacolele concert ale Teatrului Evreiesc de Stat şi concertul educativ al Operei Comice pentru Copii. Acesta este cel de-al patrulea weekend al festivalului care oferă bucureştenilor, după o lungă perioadă de cultură online, spectacole de teatru cu acces gratuit în Parcul Cişmigiu.

Miercuri, 5 August, 2020 - 14:22
491 de bolnavi sunt internați la terapie intensivă

De la ultima raportare, au fost înregistrate 1.309 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 922 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Au fost înregistrate 41 de decese (28 bărbați și 13 femei), iar la ATI sunt internați 464 pacienți.

Până miercuri, 5 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 56.550 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Miercuri, 5 August, 2020 - 13:58

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020, continuă să sprijine Consiliul Superior al Magistraturii în ceea ce priveşte reformarea sistemului de justiţie, prin finanţarea următoarelor proiecte:

Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de parchete (Cod SIPOCA 761/cod MySMIS 133850)

Miercuri, 5 August, 2020 - 13:37

Signify (Euronext: LIGHT) adoptă regulile de siguranță privind radiațiile UVC, la formularea cărora a contribuit în colaborare cu Asociația Mondială pentru Iluminat, pentru a răspunde cererii tot mai mari de instalații pentru dezinfectarea pe bază de radiații.

Miercuri, 5 August, 2020 - 13:26

ROMAERO, o companie strategică pentru industria aerospațială și de apărare a României, se va restructura printr-o colaborare cu CIT Restructuring, fondată de CITR, parte a Impetum Group. ROMAERO va urma un proces de restructurare a datoriilor sale istorice înregistrate față de bugetul statului prin mecanismul pus la dispoziție de Ordonanța Guvernului nr. 6/2019 (OG 6/2019), pe baza unui plan de restructurare aprobat pe 3 august. CIT Restructuring a fost desemnată să elaboreze și să implementeze planul de restructurare a companiei.

Miercuri, 5 August, 2020 - 13:08

Joi, 6 august, de la ora 21:00, în grădina Rezidenței BRD Scena9 (Str. I.L. Caragiale 32), va fi proiectat filmul sud-coreean Servitoarea, regizat de Kim Ki-young, în cadrul seriei de proiecții de film în aer liber CINEVARA. Accesul se va face pe bază de bilet, achiziționat prin Eventbook, locurile disponibile fiind limitate.

Miercuri, 5 August, 2020 - 13:00

Konica Minolta Business Solutions Europe anunță semnarea unui acord de exclusivitate pentru vânzarea și întreținerea tehnică a sistemului laser digital de mare viteză – MOTIONCUTTER, pe piața din Europa. Dispozitivul de tăiere cu laser, recunoscut la nivel european, va oferi furnizorilor de tipar digital posibilitatea de a realiza materiale personalizate, cu valoare ridicată, pentru a crește rentabilitatea afacerilor și a câștiga clienți noi și mulțumiți.

 

Miercuri, 5 August, 2020 - 12:37

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României în Republica Libaneză, s-a autosesizat în urma exploziilor produse în seara zilei de 4 august a.c. în zona portuară a oraşului Beirut şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru informaţii cu privire la cetăţenia şi identitatea persoanelor afectate.

MAE precizează ca imobilul Ambasadei României la Beirut a suferit avarii minore, iar întreg personalul misiunii diplomatice este în afara oricărui pericol.

Miercuri, 5 August, 2020 - 12:29

Impactul pandemiei asupra copiilor din mediul rural: 40% dintre părinţi nu au reuşit să asigure alimentele şi produsele de bază.

Doar 60% dintre elevi au făcut şcoală online
- Peste 60% dintre părinţii din mediul rural nu au lucrat în perioada pandemiei, arată o cercetare realizată de Fundaţia World Vision România.

- În jur de 40% dintre părinţi nu au reuşit să asigure alimente, rechizite pentru copii, produse de igienă, curăţenie ori medicamente sau le-au asigurat parţial.

Miercuri, 5 August, 2020 - 12:20

În doar 5 zile, sub coordonarea inspectorului şef dr. ing. Constantin Bujor, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti au efectuat peste 200 controale la angajatori de pe raza municipiului Bucureşti, în scopul identificării muncii nedeclarate, precum şi al verificării modului de respectare a prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Cu ocazia controalelor efectuate au fost identificate 23 persoane prestând activitate fără forme legale de angajare.

Miercuri, 5 August, 2020 - 11:47

Muzeul Național de Artă al României continuă activitățile din programul „Învățăm ARTfel” cu  o serie de trasee educative online. Scopul principal este de a oferi vizitatorilor o activitate interactivă în cadrul galeriilor din muzeu.

Miercuri, 5 August, 2020 - 11:35

În seara de 5 august, de la ora 19, după mai bine de jumătate de an în care nu a putut fi văzută şi auzită pe viu de publicul din România, Orchestra Română de Tineret, dirijată de Cristian Mandeal, solist violoncelistul Ștefan Cazacu va prezenta un program exclusiv Haydn, cuprinzând Serenada pentru orchestră de coarde, Concertul pentru violoncel și orchestră în re major şi Simfonia nr.

Miercuri, 5 August, 2020 - 11:23

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a iniţiat o procedură de licitaţie deschisă pentru achiziţionarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară a imobilelor din 261 de unităţi administrativ-teritoriale (UAT), din 35 de judeţe. Lucrările de cadastru general sunt finanţate prin Programul Operaţional Regional 2014 - 2020 (POR).

Miercuri, 5 August, 2020 - 11:11

În fiecare toamnă, pe parcursul a 8 ani de zile, Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria a organizat cel mai mare eveniment de fundraising al acesteia - Gala Din Inima Pentru Viitor.

Anul acesta ne reinventăm şi vă invităm să participaţi la LICITAŢIA ONLINE CARITABILĂ "Din Inimă pentru un ALT Viitor".

Licitaţia se desfăşoară online, cu transmisiune live pe 18 septembrie

Miercuri, 5 August, 2020 - 10:59

Primarul general, Gabriela Firea, a transmis că mare parte din măştile de protecţie ar fi trebuit să ajungă în depozitele Guvernului începând de marţi şi precizeaza că declaraţiile premierului Ludovic Orban privind blocarea licitaţiei de către o firmă "abonată la contracte cu Primăria Capitalei" este dezinformare.

Miercuri, 5 August, 2020 - 10:56

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţă în cinci judeţe din vestul ţării.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod galben sunt: Caraş-Severin, Timiş, Arad, Bihor şi Hunedoara.

Miercuri, 5 August, 2020 - 10:56

În data 04.08.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control aproximativ 82.500 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 29.600 mijloace de transport (dintre care 12.300 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 43.000 persoane cu 14.500 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 39.500 persoane cu 15.100 mijloace de transport.

Miercuri, 5 August, 2020 - 10:52

Alianţa Pacienţilor Cronici din România ("APCR"), Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România ("FABC"), Asociaţia Iniţiativa Pacientul 2.0. ("Pacientul 2.0."), în parteneriat cu Medicentrum, au pregătit un set de recomandări, sfaturi de nutriţie şi reţete utile pacienţilor oncologici, atât în perioada pandemiei cu noul coronavirus, cât şi dincolo de aceasta. Proiectul este sprijinit de către Bristol Myers Squibb şi AstraZeneca.

Documentul abordează următoarele aspecte:

- ce înseamnă alimentaţie sănătoasă?

Miercuri, 5 August, 2020 - 10:50

La data de 05.08.2020, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente - DGPMB au efectuat un număr de 37 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Constanţa, într-o cauză vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Miercuri, 5 August, 2020 - 10:49

Festivalul de film horror şi fantastic Lună Plină se amână pentru anul viitor. Festivalul ar fi trebuit să aibă loc între 20-23 august, în comuna Biertan din judeţul Sibiu.

Miercuri, 5 August, 2020 - 10:45

Duminică, 9 august 2020, de la ora 21:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Cezar Verlan, invită publicul la concertul „Bijuterii corale”, al patrulea eveniment din Stagiunea estivală în aer liber, la Amfiteatrul „Mihai Eminescu”.

 

Biletele pot fi achiziționate de pe platforma Bilete.ro – Stagiunea estivală Madrigal. Costul unui bilet la un concert este de 30 lei.

 

Subscribe to Societate