Miercuri, 23 August, 2017 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Miercuri, 23 August, 2017 - 00:00

Dilema omului modern - SLAB SAU GRAS - a intrat, practic, în zona esențială a preocupărilor noastre cotidiene. Suntem tot mai convinși de faptul că starea noastră de bine depinde de kilogramele pe care ni le arată cântarul. Publicația cu acest nume are deja o istorie de succes și este percepută ca un veritabil ghid existențial. Ultimul număr al revistei este prefațat de Otilia Ostroțchi:

Sănătatea din farfurie

Miercuri, 23 August, 2017 - 00:00

Sorin M. Rădulescu, născut în 1946, este un sociolog român, profesor universitar și scriitor.

Marţi, 22 August, 2017 - 21:06

Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, a făcut marți, 22 august, o vizită la Muzeul Național al Aviației Române pentru a evalua situația terenului care a fost transferat din domeniul public al statului și administrarea M.Ap.N. în domeniul public al municipiului București și pe care ar urma să se construiască, de către Consiliul Local al sectorului 2 al Capitalei, locuințe pentru civili și militari.

Marţi, 22 August, 2017 - 20:40

Cei patru suspecţi arestaţi preventiv pentru atentatele din Spania, soldate cu 15 morţi şi 120 de răniţi, au fost puşi sub acuzare pentru activităţi teroriste. De altfel, Driss Oukabir, Mohammed Aallaa, Salah El Karib şi Mohamed Houli Chemlal au fost inculpaţi marţi pentru "apartenenţă la o organizaţie teroristă, crime de tip terorist şi deţinere de substanţe explozive".

Unul dintre inculpați ar fi spus în instanţă că planul prevedea comiterea unor atacuri mai ample, vizând inclusiv Catedrala "Sagrada Familia".

Marţi, 22 August, 2017 - 20:27

Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, a avut marți, 22 august, o convorbire telefonică cu omologul său din Republica Franceză, Florence Parly. 

Miniștrii Țuțuianu și Parly au subliniat excelentele relații de cooperare dintre  cele două armate, dezvoltate în cadrul Parteneriatului strategic dintre România și Franța.

Temele abordate în timpul discuției au inclus și programele de înzestrare ale Armatei României, precum și perspectivele cooperării industriale româno-franceze în domeniul apărării.
 

Marţi, 22 August, 2017 - 20:16

Larisa Iordache (21 de ani) a obținut României, marţi, prima medalie la Jocurile Mondiale Universitare de la Taipei, în concursul complet (individual compus). Larisa Iordache primește medalia de aur cu un total de 56.750 puncte, superior celui obţinut în calificări (55.700).

Pe locul doi pe podium se află Asuka Teramoto (Japonia) 55.650 şi Elsabeth Black (Canada) 54.950.

Miercuri, Larisa va mai concura în trei finale pe aparate, bârnă, paralele şi sol. Tot miercuri, Andrei Muntean va participa în finala de la sărituri.

Marţi, 22 August, 2017 - 20:00
Cererile de finanțare se depun prin intermediul platformei on-line www.uefiscdi-direct.ro

În cadrul Programului 1, Subprogramul 1.1. Resurse Umane a fost lansată competiția Premierea rezultatelor cercetării — Articole, aprobată prin Ordinul Ministrului Cercetării și Inovării nr. 507/17.08.2017.

Cererile de finanțare se depun prin intermediul platformei on-line www.uefiscdi-direct.ro, nefiind necesară depunerea și în format tipărit. Platforma de depunere on-line a cererilor de finanțare va fi disponibilă începând cu 4 septembrie 2017.

Marţi, 22 August, 2017 - 19:54

Guvernul României, prin intermediul Ministerului Finanțelor Publice, la inițiativa Ministerului Sănătății, a primit un împrumut de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru Reforma Sectorului Sănătății, iar o parte din această sumă va fi utilizată pentru achiziționarea de echipamente de radioterapie în 5 unități spitalicești.

Marţi, 22 August, 2017 - 19:50

Marţi, 22 august, ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu, alături de secretarul de stat pentru Armamente, Florin Lazăr Vlădică, a avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai companiei MHS Truck&Bus, importatorul vehicu­lelor utilitare MAN pe piaţa locală, şi ai Grupului Rheinmetall Defence AG.

          Discuţiile au fost concentrate pe identificarea modalităţilor de cooperare integrate în industria naţională de apărare și pe dezvoltarea unor potenţiale parteneriate pe segmentul militar, dar și pe crearea unui hub de transfer de tehnologie pe plan naţional.

Marţi, 22 August, 2017 - 19:07

Habitat for Humanity România construiește 36 de locuințe în doar 5 zile în cartierul Izvoare din Bacău, pentru a ajuta familiile cu venituri mici, selectate în urmă cu un an. Astfel, între 2 și 6 octombrie, 450 de voluntari români și internaționali vor muncii, alături de familiile beneficiare, la ridicarea caselor în care acestea vor locui.

Marţi, 22 August, 2017 - 18:50

Asociația Litoral-Delta Dunării în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța organizează în perioada 25-27 august 2017 a șasea ediție a Festivalului Antic Tomis, cel mai apreciat eveniment cultural-istoric al orașului Constanța.

Marţi, 22 August, 2017 - 18:40

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Republica Croația că în ultima perioadă Republica Croația se confruntă cu masive incendii de vegetație ce afectează în special zona Adriatică (sudul Croației).

Marţi, 22 August, 2017 - 18:38

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 23.260 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

La sfârșitul săptămânii trecute, o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Poienile de sub Munte, județul Maramureș, a observat, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere a frontierei de stat, pe un drum forestier, un autoturism de teren în care se aflau două persoane de sex masculin, care se deplasa de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Marţi, 22 August, 2017 - 18:19

Cei mai tineri membri ai Ansamblului Folcloric 'Ceata Junilor' au vorbit, prin dans, despre bucuria de a fi român, pe scena Festivalului Internațional 'Ohrid Sun', din Macedonia.

Marţi, 22 August, 2017 - 18:16

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a spus că toate lucrările de licenţă din ultimii şase ani, de la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, ar trebui evaluate de către CNATDCU.

Marţi, 22 August, 2017 - 18:10

Din timpuri imemoriale, oamenii, indiferent de condiție, au văzut în oratorie o armă redutabilă folosită în spațiul public. Apanaj al oamenilor erudiți, oratoria a provocat sentimente amestecate: invidie și groază, respect și teamă în legătură directă cu intenția și nuanța pe care i le imprima emițătorul.

Marţi, 22 August, 2017 - 17:49

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat, în urma unei acțiuni pentru combaterea migrației ilegale, 25 cetățeni din Irak, care au încercat să iasă ilegal din țară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 22.08.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac, județul Arad, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmerie Arad, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență.

Marţi, 22 August, 2017 - 17:19

Prim-ministrul Mihai Tudose a avut marți o întâlnire, la Palatul Victoria, cu membrii Coaliției Naționale pentru Modernizarea României. S-a stabilit, cu acest prilej, ca astfel de întâlniri să aibă loc periodic, pe subiectele majore de interes public, sau ori de câte ori este nevoie, pe aspecte punctuale, la nivel de grupuri de lucru.
”Susțin continuarea acestui dialog, pentru a găsi împreună soluțiile cele mai bune la problemele pe care ni le semnalați, dar și mijloacele de implementare”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Marţi, 22 August, 2017 - 17:12

Cu ocazia partidei de fotbal dintre FCSB și SPORTING LISABONA, care se va disputa miercuri, 23 august a.c., începând cu ora 21.45, pe stadionul Arena Naţională, Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru buna desfăşurare a acestei competiţii sportive internaţionale, deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor, precum şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

Marţi, 22 August, 2017 - 17:00

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a spus că doar aproximativ 6.500 de clădiri şcolare au aviz şi autorizaţie PSI, dintr-un total de peste 31.000. 

Marţi, 22 August, 2017 - 16:47

Jubile, Furnizor al Casei Regale a României, inaugurează o nouă locație în zona de nord a Bucureștiului, Jubile Concept: Events - Art - Party, care cuprinde 5 saloane cu un de-sign interior elegant, în stilul Art Deco, dar și cu o grădină și piscină, ideale pentru petrecerile în aer liber.

Marţi, 22 August, 2017 - 16:35

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au depistat, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de combatere a braconajului piscicol, patru bărbaţi care capturaseră cantitatea totală de 86 kilograme de caras, provenită din pescuit fără a deţine autorizaţie în acest sens. 

Marţi, 22 August, 2017 - 16:21

Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, pune la dispoziția membrilor comunității posibilitatea de a sărbători evenimente speciale din viața copiilor lor în cadrul Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală “Conacul Golescu-Grant” din Sectorul 6. 

Marţi, 22 August, 2017 - 16:09

În dosarele mediatizate prin comunicatele nr. 448/VIII/3 din data de 5 mai 2017, nr. 498/VIII/3 din data de 17 mai 2017 și nr. 572/VIII/3 din data de 7 iunie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților:
DUMITRU DRAGOMIR, la data faptelor președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: 
- luare de mită  
- complicitate la spălare de bani 

Marţi, 22 August, 2017 - 16:08

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a transmis o scrisoare Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, că nu a luat la cunoştinţă de implicarea unor instituţii sau persoane care ar fi viciat rezulatul alegerilor.

Marţi, 22 August, 2017 - 16:05

Povești de dragoste, comedii, thrillere și documentare vin pe marele ecran la Timișoara, în aer liber, aduse de Caravana TIFF. Timp de o săptămână, între 28 august și 3 septembrie, în fiecare seară de la 21.30, în Grădina de Vară Capitol, timișorenii sunt așteptați la filme bune, cu intrare gratuită. Toate au făcut parte din selecția celui mai mare eveniment cinematografic din România, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), și s-au făcut remarcate în festivaluri, câștigându-și fani în rândul criticii, dar și al publicului larg. 

Marţi, 22 August, 2017 - 15:47

Starcom România prezintă noul studiu InfluenceMe: A 360 Perspective on Romanian Influencers. Ediţia, deja ajunsă la numărul 4 şi realizată cu sprijinul Global Records, se axează pe cercetarea celor mai populare platforme unde influencerii din România sunt urmăriţi şi pe identificarea tipului de conţinut generat de aceştia.

Marţi, 22 August, 2017 - 15:31

Marţi au început primele meciuri ale celei de-a doua serii a  Cupei E.ON Kinder dedicată categoriilor de copii născuţi în anii 2005, 2006 şi 2008.

Competiţia de la Târgu Mureş a devenit, în cele 10 ediţii desfăşurate până acum, una dintre cele mai importante din peisajul fotbalistic juvenil, adunând şi în acest an în cele două serii nu mai puţin de 1.500 de copii şi 96 de echipe.

Marţi, 22 August, 2017 - 15:16

   Ziua Limbii Române va fi marcată de Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni în comunitățile istorice din jurul României. În perioada 27 august- 6 septembrie  2017, în Serbia, Bulgaria şi Ucraina vor avea loc evenimente culturale menite să promoveze limba română și identitatea românească.

Subscribe to Societate