Marţi, 23 Ianuarie, 2018 - 09:33

Poşta Română a încheiat un parteneriat cu magazinul de fashion online - Fashion Days, prin care oferă clienţilor posibilitatea de a-şi ridica produsele comandate din unitatea poştală preferată, prin seviciul PostCollect.

Astfel, clienţii Fashion Days pot opta pentru ridicarea coletelor dintr-unul din cele peste 500 de oficii poştale din întreaga ţară. Livrarea produselor este gratuită pentru comenzile de minimum 50 de lei, pragul fiind mai mic decât în cazul livrării prin curierat rapid. 

Marţi, 23 Ianuarie, 2018 - 09:18

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacanţe, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 20.714 locuri de muncă, în data de 22 Ianuarie 2018. 

Marţi, 23 Ianuarie, 2018 - 09:05

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, spune că premierul viitorului Guvern va fi un administrator, aşa cum ar fi trebuit să fie şi premierii Grindeanu şi Tudose.

Marţi, 23 Ianuarie, 2018 - 08:55

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că fermierii din judeţul Karditsa au anunţat organizarea unei blocade cu tractoare şi maşini agricole pentru data de 24 ianuarie 2018, în intersecţia Megalochori, pe noua autostradă din Grecia Centrală - E65.

Totodată, pentru ziua de joi, 25 ianuarie 2018, fermierii din judeţul Larisa au anunţat organizarea unei blocade cu tractoare şi maşini agricole pe DN în zona oraşului Larisa, la intersecţia Nikea / Platykambos.

Marţi, 23 Ianuarie, 2018 - 08:33

Complexul Muzeal Naţional 'Moldova' Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi - Compartimentul Centenar, Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi - Muzeul Universităţii şi Muzeul de Istorie Naturală Iaşi, Garnizoana Iaşi - Brigada 15 Mecanizată 'Podu Înalt', Muzeul Judeţean 'ştefan cel Mare' Vaslui, Muzeul 'Vasile Pârvan' Bârlad şi Asociaţia DAR Development Publishing Bucureşti, organizează la Muzeul Unirii (Strada Alexandru Lăpuşneanu, nr.

Marţi, 23 Ianuarie, 2018 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.
 

Marţi, 23 Ianuarie, 2018 - 00:00

Romanul de față – cu titlul englez Before I Fall - semnat de Lauren Oliver (autoare americană născută în 1982, a publicat cu deosebire romane pentru tineri, pentru care a și fost premiată) a apărut în 2010. În anul următor a fost tradus și în românește de Editura Litera.

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 20:52

Consiliul de administrație al IMPACT Developer & Contractor SA (IMP) a decis numirea domnului Bogdan Oșlobeanu în funcția de Director General al companiei, cu începere din data de 1 martie 2018. Acesta îl va înlocui pe dl. Bartosz Puzdrowski, care a cerut Societății terminarea mandatului din motive personale. Dl. Bartosz Puzdrowski își va desfășura în continuare activitatea de susținere a dezvoltării Societății, în calitate de consultant extern. În conformitate cu actul constitutiv al companiei, numirea a fost realizată pentru un mandat de 4 ani, până la data de 28 februarie 2022.

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 20:38

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a elaborat proiectul de hotărâre a Guvernului pentru modificarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 10/2016.

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 20:30

Un dosar în care societatea Tel Drum cere intrarea în faliment a fost înregistrat la Tribunalul Teleorman, iar primul termen a fost stabilit pentru data de 29 ianuarie.

Dosarul pentru deschiderea procedurii falimentului la cererea debitorului a fost înregistrat pe 17 ianuarie.
 

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 20:25

Palatul Victoria a găzduit luni, 22 ianuarie 2018, cea de-a doua reuniune a Trio-ului de Preşedinţii ale Consiliului Uniunii Europene România - Finlanda - Croaţia, care a marcat demararea oficială a dialogului sectorial între cele trei state membre în vederea elaborării programului comun de lucru. Întâlnirea a continuat demersurile începute la Bruxelles, cu ocazia reuniunii la nivel de miniştri care a avut loc la 25 septembrie 2017, la iniţiativa Ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu. 

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 20:19

Între 26 și 28 ianuarie, părinții și ticpiticii lor, de la bebeluși la preșcolari, sunt invitați să exploreze universul plin de mirare și sens al teatrului care nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate.

Cea de-a IV-a ediție TIC PITIC – Zilele Small size aduce astfel în atenția publicului trei dintre producțiile prezentate în premieră în cursul anului 2017: ÎmpreLună, La un metru de tine și Amintiri într-o valiză.

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 20:08

Poşta Română a încheiat un parteneriat cu magazinul de fashion online - Fashion Days, prin care oferă clienţilor posibilitatea de a-şi ridica produsele comandate din unitatea poştală preferată, prin seviciul PostCollect.
    Astfel, clienţii Fashion Days pot opta pentru ridicarea coletelor dintr-unul din cele peste 500 de oficii poştale din întreaga ţară. Livrarea produselor este gratuită pentru comenzile de minimum 50 de lei, pragul fiind mai mic decât în cazul livrării prin curierat rapid. 

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 19:57

Pe 24 ianuarie, vizitatorii centrului comercial vor avea parte de o sesiune de shopping prelungită cu reduceri și oferte valabile exclusiv în Mega Mall. Începând cu ora 18:00, zeci de magazine îi așteaptă pe vizitatori cu extra reduceri și mega surprize, toate acestea asezonate cu prosecco și macarons. Mai mult, cei mai norocoși dintre clienții Mega Mall pot câștiga unul din cele 3 vouchere Wizz Air, în valoare de 200 euro fiecare.

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 19:45

Marţi, 23 ianuarie, ora 14.00, la Teatrul Naţional din Timişoara, va avea loc conferinţa de presă dedicată concursului EUROVISION ROMÂNIA 2018 – a doua semifinală (Timişoara, 28 ianuarie 2018). 

Vor participa Doina Gradea, Director General Interimar TVR, Nicolae Robu, primar, municipiul Timişoara, un reprezentant al Consiliului Judeţean Timiş, Ada Hausvater, manager Teatrul Naţional din Timişoara, Andrei Boroşovici, Director TVR Timişoara, Cezar Ouatu şi Diana Dumitrescu, prezentatori.

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 19:44

Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, a participat luni, 22 ianuarie 2018, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), care s-a desfăşurat la Bruxelles.

Temele principale aflate pe agenda miniştrilor de externe europeni au vizat ultimele evoluţii din Libia, Procesul de Pace din Orientul Mijlociu şi o discuţie pe marginea propunerii de mandat de negociere pentru Acordul post-Cotonou.

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 19:42

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că abuzul în serviciu nu va fi dezincriminat.

"Nu am fost de acord cu declaraţiile domnului Cătălin Rădulescu, drept pentru care nu avem în intenţie să dezincriminăm abuzul în serviciu. Nici vorbă de aşa ceva. (...) Nu vor fi modificări majore, pentru că nu avem ce, e vorba doar de o actualizare şi câteva adăugiri pe care le-am discutat şi astăzi în coaliţie", a spus Liviu Dragnea, la finalul reuniunii CExN al PSD.

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 19:35

În perioada 22-24 ianuarie 2018, jandarmii ieșeni asigura măsurile de ordine publică la târgul de promovare al produselor tradiționale, organizat în zona Prefecturii Iași. Totodată, se continuă misiunea de asigurare a ordinii publice la Târgul de iarnă, de pe Bd. Ștefan cel Mare și Piața Unirii din mun. Iași.

La aceste evenimente publice, jandarmii vor acționa pentru prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii, care pot afecta buna desfășurare a manifestărilor şi vor interveni, în caz de comitere a unor fapte antisociale, în vederea luării măsurilor legale. 

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 19:30

S-a cerut evaluarea numărului bolnavilor de la nivelul fiecărui județ care necesită transport în vederea efectuării dializei, catagrafierea, prin medicii de familie si cu participarea asistenților comunitari, a bolnavilor cronici cu afecţiuni ce necesită monitorizare permanentă, a gravidelor cu risc si a celor în ultimele 2 luni de sarcina, a copiilor cu afecţiuni care necesită monitorizare permanentă, persoane dependente fizic, vârstnici  cu nevoi speciale.

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 19:29

Institutul Cultural Român de la Viena, Festivalul SoNoRo, Ansamblul Raro şi Aegeria Artists Management e.U organizează sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 20.00, în Gläserner Saal / Magna Auditorium din Musikverein Viena, concertul Rhapsodie Roumaine, cu sprijinul Ambasadei României la Viena. Programul va fi susţinut de Răzvan Popovici (violă), Diana Ketler (pian), Gilles Apap (vioară), Boris Brotsyn (vioară) şi Bernhard Naoki Hedenborg (violoncel). Repertoriul serii va cuprinde compoziţii de George Enescu, Béla Bartók şi Gabriel Fauré.

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 19:09

„În pronunțare” (“Yet to rule”), debutul în lungmetraj al Mihaelei Popescu, a fost selectat în cadrul în cadrul celei de-a patra ediții Woche der Kritik Berlin/ Berlin Critics’ Week, un eveniment organizat de către Asociația Criticilor de Film din Germania.

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 19:02

Häfele, lider în domeniul producției și comercializării de accesorii și feronerie pentru mobilier, precum și sisteme electronice de control al accesului, preîntâmpină noile tendințe din industria hotelieră sub motto-ul „O cameră, o suprafață – un singur stil” cu o gamă variată de peste 200 de produse de înaltă calitate, disponibile la nivel global. Noutățile vor fi prezentate la târgul Intergastra, ce va avea loc la Stuttgart, Germania, în perioada 3-7 februarie. 

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 18:40
pentru ciclurile de învăţământ primar şi gimnazial

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) organizează o procedură de selecţie a cadrelor didactice în vederea constituirii grupurilor de lucru (pe discipline) care vor evalua proiectele de manuale şcolare pentru clasele I-VI. Înscrierea se derulează exclusiv online, în perioada 22 ianuarie - 2 februarie 2018, prin completarea formularului publicat pe site-ul CNEE. Selecția propriu-zisă și anunţarea rezultatelor (individual, doar pentru candidaţii admiși) vor avea loc în intervalul 5 - 16 februarie 2018. 

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 18:32

Inspectoratul General pentru Imigrări a primit aproape 500 de cereri de înscriere, pentru ocuparea celor 29 de funcții vacante scoase la concurs din sursă externă. Cei mai mulți candidați își doresc ocuparea funcției de ofițer în cadrul Serviciului Analiză de Risc, unde au fost înregistrate peste 120 de cereri.

Perioada de înscriere la examenele pentru ocuparea  celor 29 de funcții vacante cu recrutare din sursă externă, 26 agenți și 3 ofițeri de poliție, s-a finalizat vineri, 19 ianuarie a.c., la nivelul Inspectoratului General pentru Imigrări fiind înregistrate 486 de cereri.

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 18:23

Premierul interimar Mihai-Viorel Fifor: Mesaj de angajament ferm al Guvernului în pregătirea mandatului României la Președinția Consiliului UE și colaborarea în cadrul Trio-ului de Președinții

Prim-ministrul interimar Mihai-Viorel Fifor a participat, în această  dimineață, la Palatul Victoria, la deschiderea reuniunii de la București a Trio-ului de Președinții ale Consiliului Uniunii Europene din care România va face parte în cursul primului său mandat, începând cu 1 ianuarie 2019, și care mai include Finlanda şi Croaţia. 

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 18:01

Săptămâna aceasta, Universitatea de Vest din Timișoara este gazda unei școli internaționale de iarnă pe tema unuia dintre cele mai dinamice și importante sectoare ale informaticii, Big Data. Evenimentul acoperă un spectru larg de cercetări și inovare industrială, cu potențial extraordinar asupra descoperirilor științifice, medicinei, ingineriei, modelelor de afaceri și societății în sine.

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 17:53

Duminică, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, pe raza judeţului Timiş a fost depistat un grup format din 30 de cetăţeni străini, fără documente de identitate asupra lor.

Având în vedere faptul că nu îşi justificau prezenţa în zonă, persoanele în cauză, 21 bărbaţi, 2 femei şi 7 copii, au fost conduse la sediul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timiş pentru cercetări.

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 17:40

116 tipuri de cârnați analizați de APC!
Cârnați de casă cu câte 8 substanțe chimice!

Cârnați țărănești cu câte 7 substanțe chimice!

Cârnați de grătar cu câte 4 tipuri de conservanți!

Cârnați cu soluție de dezghețare a drumurilor!

La 88% din cârnații afumați analizați s-a folosit fum lichid sau aromă de fum!

La 84% din cârnații analizați s-a folosit conservantul nitrit de sodiu!

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 17:40
sau ce s-a ales de clădirile contemporane Unirii Principatelor

Pe 24 Ianuarie 2018, zi declarată sărbătoare naţională, când celebrăm Unirea Principatelor de la 1859, cetăţenii interesaţi de patrimoniul cultural şi istoria locală sunt invitaţi într-o plimbare inedită prin Oraşul Micii Uniri pentru a descoperi starea monumentelor istorice şi poveştile care se ascund în spatele acestora. În cadrul acestei lecţii de istorie, care va fi predată în stradă, vor fi însoţiţi de ghizi locali care le vor spune participanţilor poveşti mai puţin ştiute despre oamenii care au făurit unirea dintre Moldova şi ţara Românească acum 159 de ani.

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 17:12

Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului, împreună cu filiala clujeană a Academiei Române şi cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România a deschis începând cu data de 17 noiembrie 2017 concursul public, ce are ca temă realizarea statuilor care îi vor reprezenta pe Mitropolitul Bartolomeu Anania şi pe Episcopul Nicolae Ivan.

La această competiţie s-au înscris 13 sculptori din întreaga ţară, care au depus la Muzeul Mitropoliei Clujului proiectele, portofoliile personale, precum şi machetele celor două statui, aşa cum prevede tema şi regulamentul de concurs.

Subscribe to Societate