Duminică, 7 Iunie, 2020 - 00:00
Subiect de meditație post-pandemică

 AM ÎNCEPUT SĂ CITESC ACEST MESAJ ŞI CITEAM REPEDE PÂNĂ CÂND AM AJUNS LA ACEASTĂ A TREIA PROPOZIŢIE. 
M-AM OPRIT ŞI AM CITIT MAI ÎNCET, GÂNDINDU-MĂ LA FIECARE CUVÂNT. ACEST MESAJ ÎŢI DA MULT DE GÂNDIT. TE FACE SĂ TE OPREŞTI ŞI SĂ GÂNDEŞTI.
CITIŢI-L ÎNCET.

Duminică, 7 Iunie, 2020 - 00:00

Am citit si rascitit „Spovedania lui Rizea” lansata pe internet cu circa o luna in urma de catre fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat definitiv pentru fapte de coruptie si fugit in Republica Moldova, unde a obtinut cetatenia statului romanesc de dincolo de Prut. Fostul parlamentar, destul de anost si anonim ca politician, altfel un individ alunecos si sulfuros,  face in cartea sa  o serie de dezvaluiri punctuale si interesante despre coruptia din clasa politica, din administratia publica, din lumea afacerilor si din serviciile secrete.

Duminică, 7 Iunie, 2020 - 00:00

Ieșit din carantină, „pilotul” catrenelor se dezlănțuie pe teme de actualitate:

  AVEM GUWERNE RELE

   E blestemul țării mele,
   Să aibă guWerne Rele;
   Conducători îngâmfați,
   Politruci slabi, agramați.

   PROȘTII DIN PARLAMENT AU CONFUNDAT
   HG 867/2015 CU HG 867/2014

   Iată pe cine-ați votat,
   Proști cu carul la Senat;
   Ajutor pentru minori,
   Dat, greșit, la-apicultori.

   RESTRICȚII BUNE ȘI PROASTE

Duminică, 7 Iunie, 2020 - 00:00

Scriitorul american Clive Cussler, născut în 1931 în Illinois, a murit în februarie acest an. Era/este celebru pentru romanele sale de aventuri și pentru faptul de a fi fost unul dintre faimoșii căutători americani de epave. Ca scriitor, a imaginat personaje care pasionează cititorii, cum este Dirk Pitt. A scris foarte multe, numeroase serii, singur sau în colaborare. Seria Dosarele NUMA cuprinde șaisprezece romane, opere scrise împreună cu Graham Brown, alte opt scrise cu Paul Kemprecos, între care cel de față, publicat în 2004.

Duminică, 7 Iunie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Sâmbătă, 6 Iunie, 2020 - 10:00

Am citit și răscitit „Spovedania lui Rizea”, lansată pe internet cu aproximativ o lună în urmă, de către fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat definitiv pentru fapte de corupție și fugit în Republica Moldova, unde a obținut cetățenia statului românesc de dincolo de Prut. Fostul parlamentar, destul de anost și anonim ca politician, altfel un individ alunecos și sulfuros, face în cartea sa o serie de dezvăluiri punctuale și interesante despre corupția din clasa politică, din administrația publică, din lumea afacerilor și din serviciile secrete.

Sâmbătă, 6 Iunie, 2020 - 07:58
Independenţa justiţiei include securitatea financiară a magistraţilor

CCR a publicat vineri motivarea Deciziei privind neconstituționalitatea legii privind eliminarea pensiilor speciale. Judecătorii CCR au declarat legea neconstituțională în ansamblul său și spune că „Parlamentului îi revine obligaţia de a constata încetarea de drept a procesului legislativ, iar, în ipoteza iniţierii unui nou demers legislativ, de a se conforma celor statuate prin decizia Curții”.

Sâmbătă, 6 Iunie, 2020 - 00:00

Aparent o dramă. Romanul acesta de debut al lui Emily Gunnis, se transformă treptat într-un thriller lugubru.

Sâmbătă, 6 Iunie, 2020 - 00:00

Însemnările din calendarele bisericeşti de astăzi.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 18:34

Poliţia Română va primi, până la finalul lunii septembrie, peste 6.700 de autovehicule produse de Dacia Renault, fiind vorba în mare parte de autovehicule Logan şi Duster. Ministerul Afacerilor Interne şi reprezentanţii Dacia Renault au semnat, vineri, contactul în valoare de peste 483 de milioane de lei.

Ceremonia de semnare a contractului a avut loc, vineri, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, contractul fiind semnat de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi reprezentanţii companiei.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 18:14

O persoană a fost ucisă, iar alte două au fost rănite în urma unui incident armat produs în cursul nopţii în zona Saint-Denis din Paris, afirmă surse citate de cotidianul Le Figaro.

Incidentul armat a avut loc în cursul nopţii de joi spre vineri într-o zonă pietonală situată în cartierul Saint-Denis, la periferia nordică a Parisului.

Un adolescent în vârstă de 18 ani a fost împuşcat mortal, iar alţi doi, de 17 şi 21 de ani, au fost răniţi în incident.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 16:45

Unsprezece polițiști din cadrul structurii specializate în cercetarea furturilor auto din Poliția Capitalei se află în izolare, după ce 9 persoane din serviciu au fost confirmate cu coronavirus, a anunțat vineri instituția.

A fost făcută o primă dezinfectare a spațiilor din clădirea în care își desfășoară activitatea de serviciu, iar la acest moment are loc o nouă dezinfectare, a transmis Poliția Capitalei, fără a furniza detalii despre polițiștii diagnosticați cu COVID.

 

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 15:44

Toţi pacienţii care intră în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr Carol Davila", cu excepţia cazurilor care reprezintă o urgenţă medicală, sunt programaţi în prealabil fie online, fie telefonic, se arată într-o informare a unităţii medicale transmisă joi.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 15:44

Profesorul Alexandru Rafila spune că autoritățile române au procedat bine când au decis să mențină școlile închise și că trebuie luate măsuri astfel încât să nu apară noi îmbolnăviri în septembrie, când începe noul an școlar.

Autorităţile din Israel au decis să închidă 15 şcoli în urma unui nou val de îmbolnăviri. Asta după ce în urmă cu o lună, pentru că numărul celor recuperați l-a depășit pe cel al celor infectaţi, au luat hotărârea să repornească economia şi, odată cu ea, şi şcolile.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 13:59

Facultatea de Biologie şi Geologie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) organizează marţi, 9 iunie 2020, de la ora 17.00, susţinerea unei prelegeri ştiinţifice on-line pentru studenţii de la specializările de Geologie şi Inginerie geologică, precum şi pentru toţi cei interesaţi de cutremurele de pământ din ţara noastră.

Prelegerea "Cutremurele din România: caracteristicile lor şi impactul asupra societăţii" va fi prezentată de dr. Mircea Radulian, preşedintele Consiliului Ştiinţific al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Bucureşti.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 13:40
"3 RECREATIV" - COMPETIŢIE ON-LINE

Consideraţi că este important să reducem consumul de resurse naturale care se vor epuiza din cauza numărului mare de utilizatori? Vă gândiţi la o propunere sau deja aplicaţi diverse soluţii în domeniul protecţiei mediului sau reciclării? Consideraţi că avem nevoie, în zonele în care locuim, de un aer mai curat, de soluţii care să ne permită să reducem poluarea sau să o contracarăm? Cunoaşteţi sau doriţi să aflaţi mai multe despre aceste teme, pentru a vă exprima punctul de vedere?

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 13:32

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a virat, astăzi, 5 iunie, peste 95 de milioane de lei, pentru decontarea facturilor la lucrările realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) la 188 de obiective de investiţii.

Situaţia plăţilor efectuate este disponibilă aici https://mlpda.ro/pages/plati

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 13:30

În cadrul exerciţiului financiar 2014 - 2020 al UE, CNAS va accesa fonduri europene pentru dezvoltarea a trei proiecte de informatizare, pentru care estimează că se va obţine aprobarea cererilor de finanţare până la finalul acestui an.

În data de 28 ianuarie 2020, CNAS a semnat un Contract de finanţare în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), care are ca obiectiv dezvoltarea şi implementarea unui sistem integrat de management, denumit "Sistem integrat de management în sistemul de asigurări sociale de sănătate".

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 13:13

Banca Naţională a României a anunţat, vineri, cursurile valutare rezultate pe baza cotaţiilor societăţilor bancare autorizate.
 

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 13:09

120 de licee din 77 de localități s-au înscris în competiția „Susțin educația financiară în comunitatea mea”, organizată de JA România cu sprijinul Raiffeisen Bank, și astfel și-au încurajat elevii să continue învățarea prin utilizarea resurselor digitale interactive incluse în modulul educațional ABCdar bancar. În perioada martie – mai, peste 25.600 de liceeni au urmat cursul online de educație financiară ABCdar bancar, utilizând orice dispozitiv conectat la internet (smartphone, tabletă, laptop sau PC) ori prin intermediul aplicațiilor Android și iOS.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 13:09

Deşi perioada de izolare s-a încheiat, aşteptăm momentul în care ne vom putea reîntâlni în siguranţă în sălile de teatru. Dacă nu puteţi ajunge încă la actorii voştri preferaţi, vi-i aducem noi la domiciliu, în vervă şi cu chef de vorbă.

Vă dăm întâlnire în fiecare luni, de la ora 20.00, pe pagina de Facebook a Companiei "Liviu Rebreanu" a Teatrului Naţional Târgu-Mureş cu un actor sau o actriţă care vă vor spune poveşti cu miez şi haz despre câte-n lună şi în stele şi, bineînţeles, vă vor răspunde întrebărilor pe care le veţi putea adresa prin intermediul mesajelor.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 12:56

Până astăzi, 5 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.103 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.145 au fost declarate vindecate și externate.
Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

Nr. crt.

Județ

Număr de cazuri confirmate

1.

Alba

396

2.

Arad

698

3.

Argeș

275

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 12:49

Asociația MaiMultVerde, alături de partenerii săi din Craiova, Asociația Ape fără Plastic și Administrația Bazinală de Apă Jiu (ABAJ), cu sprijinul Lidl România, a instalat o barieră plutitoare pe râul Jiu, cu scopul de a opri și colecta deșeurile aduse de apă. Acțiunea face parte din programul „Cu Apele Curate”, inițiat în 2019 ca un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile riverane.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 12:40

VERNISAJ: Miercuri, 10 iunie, 17:00-22:00, MNAC. Ultimul acces la ora 21:00.
Cost bilet: 20 lei. Biletele se achiziționează la intrare. Suma strânsă din vânzarea biletelor acoperă cheltuielile de implementare a măsurilor de siguranță. Accesul se face liber cu mașina pe la poarta B3 din Calea 13 Septembrie.
Viața și activitatea muzeelor nu va mai fi la fel. Și nici vernisajele. 

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 12:31
astfel încât incapacitatea temporară de muncă să fie plătită în proporție de 100%

Avocatul Poporului salută adoptarea de către Guvern a Hotărârii nr. 423 din 27 mai 2020 pentru aprobarea Listei cuprinzând urgențele medico-chirurgicale, precum și bolile infectocontagioase din grupa A, pentru care asigurații beneficiază de indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă, fără îndeplinirea condiției de stagiu de asigurare, de 100% din salariu.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 12:27
Într-un accident de mașină în care ea nu se afla!

S-ar putea crede că Ana Birchall este o persoană mai mult decât importantă dacă forțele răului se coalizează să-i vină de hac prin cele mai odioase metode. Una dintre acestea ar fi prin acidentul de mașină suspect din urmă cu un an care o face să creadă că este vânată de persoane din mediul politic, dar și din zona privată.

Fostul ministru al Justiției din perioada guvernului PSD condus de Viorica Dăncilă a  povestit la Realitatea PLUS că mașina sa, în care se aflau soțul și fiul ei, a fost accidentată anul trecut:

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 12:21

Beta 2020 va avea loc în perioada 25 septembrie – 25 octombrie 2020, în Timișoara. Cea de-a treia ediție va avea ca temă generală responsabilitatea - față de mediul construit și față de ceea ce nu am construit încă, scopul final fiind îmbunătățirea proceselor prin care ne construim orașele.

Expoziția-concurs Beta 2020 este unul dintre principalele evenimente din cadrul bienalei.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 12:09

"Nu-mi dă pace un gând: cine și de ce a pornit această isterie a coronavirusului? Cui a folosit această panică? Privit de sus pare evident că toate țările au suferit pagube umane și economice. În contextul globalizării e greu ca cineva să scape de efectele acestei crize, chiar în situația favorabilă în care numărul de îmbolnăviri și decese rămâne mic. Îmi pare că cineva a apăsat pe un buton și brusc toată lumea a înnebunit, și-a închis frontierele și s-a închis în case.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 12:07

”Another Round”, cel mai recent film în regia lui Thomas Vinterberg a fost selectat la cea de 73-a ediție a Festivalului Internaținal de Film Cannes. 
Înainte de premiera sa mondială, ”Another Round” a fost achiziționat de distribuitori din toată lumea, inclusiv Franța, Marea Britanie, Irlanda, Canada, Germania, Austria, Coreea de Sud, Turcia, Benelux, Portugalia, Elveția, Ungaria, Grecia, Polonia, Cehia. În România, filmul va fi distribuit de Bad Unicorn.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 12:03
Material de opinie de Diana Stan, Senior Associate în cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal România

În prag de sezon estival, autoritățile române încearcă să relanseze turismul, prin elaborarea de strategii temporare și implementarea de măsuri graduale care să permită funcționarea industriei hoteliere, în condiții optime pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Hotărârea de Guvern nr. 394/2020 privind declararea stării de alertă stabilește, printre altele, primele măsuri privind funcționarea industriei hoteliere și a activităților conexe pe durata stării de alertă, dar și restricțiile care trebuie respectate de operatorii din domeniu.

Subscribe to Societate