Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 09:58

Şeful Statului Major al Forţelor Navale Române a prezentat marţi, 21 ianuarie, şefului Statului Major al Apărării şi şefilor de structuri centrale din Ministerul Apărării Naţionale modul de îndeplinire a obiectivelor Forţelor Navale în anul 2019, precum şi proiecţia activităţilor pentru anul 2020. La şedinţa de bilanţ a Forţelor Navale Române, care a avut loc la sediul instituţiei din Bucureşti, au luat parte şi şefii de mari unităţi din Forţele Navale şi şefii domeniilor principale de activitate din organigrama Statului Major al Forţelor Navale (SMFN).

Miercuri, 22 Ianuarie, 2020 - 09:33

În perioada 20-23 ianuarie, comandantul Forţelor Aeriene ale Turciei, generalul Hasan Kucukakyuz, efectuează o vizită oficială în România, la invitaţia şefului Statului Major al Forţelor Aeriene.

Programul vizitei a cuprins pentru ziua de marţi, 21 ianuarie, o întâlnire oficială a generalului Kucukakyuz cu generalul-maior Viorel Pană şi conducerea Forţelor Aeriene Române, la sediul SMFA.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 10:10

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, şi ministrul apărării naţionale, Nicolae Ionel Ciucă, au iniţiat o Hotărâre de Guvern, aprobată în şedinţa de astăzi a Executivului, prin care diurnele acordate militarilor, jandarmilor şi poliţiştilor români care desfăşoară misiuni internaţionale, în teatre de război ori misiuni de pace să fie actualizate pentru a ajunge la acelaşi nivel cu cel al sumelor primite de personalul din statele aliate României.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 09:58

Guvernul României a adoptat în şedinţa de guvern de luni, 20 ianuarie, Hotărârea de Guvern care stabileşte creşterea cuantumului diurnelor pentru personalul militar şi civil participant la misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român, ca urmare a asumării acestei măsuri de premierul României, Ludovic Orban, şi de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, la începutul mandatului.

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 18:39

​​​​​​Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) informează că, începând de duminica viitoare, rezultatul controlului se va consemna într-un proces-verbal care se semnează de poliţistul de frontieră şi de persoana în cauză sau reprezentantul legal.

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 13:55

Comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, Marius-Cristian Cîrlan, a decedat, luni, la vârsta de 47 de ani, după o lungă şi grea suferinţă, a anunţat gruparea militară. Din data de 17 decembrie 2019, colonelul Marius-Cristian Cîrlan îndeplinea, prin împuternicire, funcţia de comandant (preşedinte) al Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti.

Vineri, 17 Ianuarie, 2020 - 08:26

Şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu a participat astăzi, 16 ianuarie 2020, la şedinţa anuală de autoevaluare a Statului Major al Forţelor Tereste, activităţile desfăşurate pe parcursul anului 2019 fiind trecute în revistă generalul-maior Dorin Blaiu.

Joi, 16 Ianuarie, 2020 - 09:14

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, l-a primit astăzi, 15 ianuarie, pe ambasadorul Republicii Arabe Egipt la Bucureşti, E.S. Salah Abdelsadek.

În cadrul discuţiilor dintre cei doi demnitari au fost analizate stadiul şi perspectivele relaţiilor de cooperare româno-egiptene în domeniul apărării, dialogul reprezentând o continuare a discuţiilor iniţiate pe timpul primei ediţii a Forumului România-Egipt în domeniul apărării de la Bucureşti din data de 26 noiembrie 2019.

Miercuri, 15 Ianuarie, 2020 - 17:46

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice un proiect de Ordonanță a Guvernului care va modifica și completa Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice prin introducerea unor prevederi referitoare la utilizarea trotinetelor electrice pe drumurile publice.

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 19:34

Cinci organizații civice i-au transmis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care îi solicită demiterea lui Bogdan Despescu din funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) după dezvăluirile jurnalistei Emilia Șercan privind doctoratul plagiat al acestuia și totodată să ia măsuri concrete la nivelul Guvernului României pentru oprirea fabricii de impostură din universități.

Marţi, 14 Ianuarie, 2020 - 08:39

Anul de instrucţie 2020 a fost deschis, astăzi, oficial în toate unităţile militare ale Ministerului Apărării Naţionale.
În Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, subordonat Statului Major al Forţelor Aeriene, au fost organizate mai multe activităţi pentru militarii şi personalul civil angajat.

Luni, 13 Ianuarie, 2020 - 16:00

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului de poliţie Ionela-Antoneta Roman şi trecerea în rezervă a generalului de brigadă cu o stea Marin Gheorghe-Nucu, din Ministerul Afacerilor Interne, informează Administraţia Prezidenţială.

Fostul secretar de stat Marin Gheorghe-Nucu era la comanda Ministerului Afacerilor Interne la protestul din 10 august 2018, ministrul de atunci, Carmen Dan, aflându-se în concediu. 

Joi, 9 Ianuarie, 2020 - 09:40

Primul contract subsecvent la acordul cadru privind achiziţionarea a 2902 platforme de transport pe roţi în diverse configuraţii, echipamente ce vor intra în înzestrarea Armatei României, a fost semnat marţi, 31 decembrie 2019, de locţiitorul şefului Departamentului pentru armamente cu reprezentantul operatorului economic IVECO Defence Vehicle SPA din Italia.

Marţi, 7 Ianuarie, 2020 - 16:38

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că are forţe pregătite pentru a fi trimise în Australia.

Marţi, 7 Ianuarie, 2020 - 14:55

România își va evacua cei 14 militari care sunt trimiși în misiune în Irak. Surse din MApN susțin că deja 5 militari au fost evacuați în Kuweit.

Militarii  făceau parte dintr-o misiune NATO care instruia armata irakiană.

Alți 9 militari români de la Forțele Speciale vor fi evacuați cu ajutorul americanilor. Aceștia participau la misiunea anti-ISIS.

Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 17:54

În perioada 31 decembrie 2019 – 5 ianuarie 2020, jandarmii arădeni au desfășurat mai multe acțiuni în scopul menținerii gradului de siguranță al cetățeanului la un nivel ridicat, în urma cărora au fost depistate mai multe persoane care au încălcat normele legislative în vigoare, privind deținerea și comercializarea de articole pirotehnice precum și a celor cu produse accizabile.

Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 10:25

O aeronavă de tip C-27J Spartan aparţinând Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, va efectua luni, 6 ianuarie, începând cu ora 7.00, la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Bucureşti - Viena, pentru transferul unui pacient care a suferit arsuri pe 50 la sută din suprafaţa corpului.

Marţi, 31 Decembrie, 2019 - 14:09

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şi şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, au discutat, marţi, 31 decembrie, în cadrul unei videoconferinţe desfăşurate la sediul M.Ap.N., cu echipele de comandă ale structurilor dislocate în teatrele de operaţii şi misiuni externe din Afganistan, Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Republica Mali şi Polonia, cu prilejul Anului Nou.

Marţi, 31 Decembrie, 2019 - 11:11

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, şeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu şi secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, s-au întâlnit luni, 30 decembrie, la sediul MApN, cu reprezentanţii structurilor asociative care îşi desfăşoară activitatea în domeniile de responsabilitate ale instituţiei militare.

Vineri, 27 Decembrie, 2019 - 19:00
Nașul de cununie al fiicei sale

Marcel Vela, ministrul de Interne, a confirmat că Daniel Chițoiu, secretarul general ALDE, care a fost implicat în accidentul de pe DN7, este nașul de cununie al fiicei sale. De asemenea, Marcel Vela a declarat că nu ar face niciun compromis pentru ca fostul ministru al Economiei să scape basma curată.

Marţi, 24 Decembrie, 2019 - 20:00

Personalul Ministerului de Interne va primi alocaţia valorică pentru drepturile de hrană, începând cu data de 1 ianuarie 2020, la valoarea actualizată în mod unitar cu toate celelalte instituţii publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, informează MAI într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Guvernul a aprobat luni un amendament depus de ministrul afacerilor interne Marcel Vela, în calitate de senator, la Legea bugetului de stat pe anul 2020 privind actualizarea cuantumului normei de hrană la care au dreptul angajaţii MAI.

Marţi, 24 Decembrie, 2019 - 19:21

Deținuții din penitenciarele ANP vor participa la diferite activități artistice și caritabile în zilele de Crăciun și vor primi mâncare tradițională precum friptură de porc, piure, ciorbă, sarmale cu mămăliguță, cozonac și prăjituri. 78 de deținuți au primit permisiunea să meargă de Crăciun acasă.

Miercuri, 18 Decembrie, 2019 - 14:43

În urma demersurilor ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, și a aprobării prim-ministrului Ludovic Orban, în ședința de Guvern, au fost aprobate o serie de măsuri fiscal-bugetare pentru personalul MAI, aplicabile de la 1 ianuarie 2020.

Astfel, pentru perioada 2020-2021, se va acorda în continuare, majorarea de 75% la solda de funcție/ salariul de funcție/ salariul de bază pentru activitatea desfășurată în zilele de repaus săptămânal și de sărbători legale, precum și în celelalte zile în care nu se lucrează, potrivit legii. 

Miercuri, 18 Decembrie, 2019 - 10:43

Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, au efectuat marţi, 17 decembrie, o vizită de lucru în Afganistan.

Din delegaţie au mai făcut parte generali şi ofiţeri aflaţi la comanda structurilor care conduc şi coordonează forţele Armatei României pe timpul pregătirii misiunii şi dislocării în teatrul de operaţii.

Marţi, 17 Decembrie, 2019 - 14:50

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a dat avizat favorabil, în ședința de marți, proiectul de lege privind propunerile de buget pentru anul 2020 ale MApN, MAI, SRI, SIE, STS și SPP, potrivit Administrației Prezidențiale.

Marţi, 17 Decembrie, 2019 - 12:00

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a avizat favorabil, marţi, propunerile de buget pe anul 2020 pentru instituţiile cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale.

CSAT a analizat, în cadrul şedinţei, propunerile de buget pentru anul 2020 în cazul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi Serviciului de Protecţie şi Pază, document care a fost avizat favorabil.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 16:38
Telefonul, găsit cu o precizie de 10 metri

Aplicația „APEL 112”, care poate localiza cu precizie de 10 metri telefonul unei persoane care apelează numărul unic de urgență, a fost descărcată de peste 287.000 de persoane, anunță un comunicat al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

„De la lansarea aplicației și până în prezent, 3.172 de persoane au fost localizate doar printr-un singur touch pe ecranul telefonului mobil. Prin transmiterea coordonatelor telefonului de pe care se face apelul la numărul 112 este redus considerabil timpul de răspuns al agențiilor de intervenție și salvare”, arată sursa menționată.

Miercuri, 4 Decembrie, 2019 - 11:45

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, cu privire la regiunea Mării Negre, că va sublinia importanța acesteia în cadrul summitului NATO, considerând că va găsi multă deschidere.

Joi, 28 Noiembrie, 2019 - 19:19

Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi aproximativ 200 de mijloace tehnice vor participa pe 1 Decembrie, începând cu ora 11,00, la Parada Militară Naţională organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 13:46

Cea mai importantă pagină a istoriei României a fost marcată odată cu Unirea Transilvaniei cu România, la 1 Decembrie 1918. Din anul 1990, această dată a devenit Ziua Naţională a României şi reprezintă, în fiecare an, un moment de sărbătoare, dar şi de cinstire a eroilor, care s-au jertfit pentru a lăsa urmaşilor lor ţara pe care avem datoria de a o iubi şi de a o apăra, chiar şi cu preţul vieţii.

Subscribe to Aparare