Joi, 22 Martie, 2018 - 18:48

Ministrul afacerilor interne, Carmen Dan a participat joi, 22 martie a.c., la  festivitatea de decernare a distincțiilor onorifice ocazionate de Ziua Poliției Române. Titlul ”Polițistul Anului” a fost obținut de 10 polițiști și 6 departamente ale Poliției Române.

De asemenea, "Emblema de onoare" a Poliției Române a fost acordată simbolic subinspectorului de poliție post-mortem SORIN CONSTANTIN VEZETEU, din cadrul Poliției Transporturi Feroviare Suceava, care a căzut la datorie, în anul 2017. Distincția a fost înmânată soției acestuia, ELENA VEZETEU, de către ministrul Carmen Dan.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 19:03

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a avut marţi, 20 martie, o întrevedere cu ambasadorul Statului Kuwait în România, Talal Mansour Alhajeri, la sediul MApN.

Întrevederea a avut caracter protocolar şi a vizat aspecte referitoare la stadiul actual şi perspectivele de dezvoltare a relaţiilor de cooperare dintre cele două state în domeniul apărării. De asemenea, au fost trecute în revistă evaluări cu privire la situaţia de securitate din Regiunea Mării Negre şi Orientul Mijlociu.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 16:29

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis marţi să pună la dispoziţia Comisiei de anchetă a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie documentele şi înscrisurile aflate în arhiva CSAT în legătură cu această instituţie, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a şedinţei CSAT s-a aflat solicitarea preşedintelui Comisiei parlamentare de anchetă de a se clarifica aspecte care ţin de desfiinţarea Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 13:50

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, l-a primit marți, 20 martie, la sediul M.Ap.N., pe Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în România. 

Agenda de discuţii s-a axat pe modalităţile concrete de intensificare a cooperării bilaterale în domeniul apărării, precum şi în cadrul Alianţei Nord-Atlantice. În context, cei doi oficiali au evidenţiat progresul semnificativ înregistrat în relația dintre România şi Canada și perspectivele favorabile pentru dezvoltarea relațiilor militare.

Vineri, 16 Martie, 2018 - 08:55

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind construirea unui monument comemorativ dedicat eroilor evrei care şi-au dat viaţa pentru România în Primul Război Mondial.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat pe 13 februarie proiectul de lege privind ridicarea unui monument dedicat eroilor evrei care şi-au dat viaţa pentru România în Primul Război Mondial.

S-au înregistrat 275 de voturi 'pentru'. Potrivit iniţiativei legislative, monumentul va fi construit în municipiul Bucureşti.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 19:57

În contextul Reuniunii B9 la nivel de miniștri ai apărării organizată în România, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut marți, 13 martie, o întrevedere cu asistentul Secretarului General al NATO pentru politica de apărare și planificare, Heinrich Brauss.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 19:19

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit, marţi, la Palatul Cotroceni, pe miniştrii Apărării, respectiv pe şefii delegaţiilor ministeriale ai celor nouă state membre ale Alianţei Nord-Atlantice din Flancul Estic, exprimându-şi convingerea că summitul din iulie va fi un moment de etapă semnificativ în adaptarea Alianţei la provocările şi ameninţările actuale de securitate.

Marţi, 13 Martie, 2018 - 18:50

În marja Reuniunii B9 la nivel de miniștri ai apărării organizată la București, în perioada 12-14 martie, și co-prezidată de miniștrii apărării român și polon, ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut marți, 13 martie, o întrevedere cu locțiitorul Comandantului Suprem al Forțelor Aliate din Europa, general Sir James Everard.

Luni, 12 Martie, 2018 - 15:58

Aproximativ 900 de militari români şi străini participă, în perioada 12-23 martie, la exerciţiul multinaţional DACIAN LANCER 18 (DALR18) ce se desfăşoară la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din  Cincu, judeţul Braşov. DALR18 este un exerciţiu de comandament asistat de calculator şi are ca scop evaluarea Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) din Bucureşti, în vederea realizării Capabilităţii Operaţionale Finale.

Vineri, 9 Martie, 2018 - 14:30

Vineri, 9 martie, în școlile de agenți de poliție și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne peste 2.900 de elevi au depus jurământul militar. Dintre aceștia, 1.588 sunt de la arma poliție, 700 de la jandarmi, 333 de la pompieri și 281 de la poliția de frontieră. Aceștia au susținut examenul de admitere în luna ianuarie a acestui an și vor absolvi la finalul lui 2018.  

Joi, 8 Martie, 2018 - 14:43

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Japonia că, în conformitate cu datele furnizate de Agenția Meteorologică a Japoniei, a fost instituită o alertă de nivelul 3, prin care cetățenii sunt rugați să nu se aproprie de zona vulcanului Shinmoedake, aflat în prefectura Kagoshima, Japonia.

Miercuri, 7 Martie, 2018 - 16:46

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, vor lua parte joi, 8 martie, începând cu ora 11.00, la ceremonia de repatriere a militarilor Batalionului 280 Infanterie Protecţia Forţei „Brave Hearts”, care va avea loc în Piaţa Unirii din Focşani.

Marţi, 6 Martie, 2018 - 17:39

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Mircea Duşa, a participat marți, 6 martie, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe - apărare, prezidată de înaltul Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate Federica Mogherini.

Primul aspect dezbătut a fost cel al securităţii şi apărării, principalele subiecte abordate fiind: mobilitatea militară, procesul de revizuire coordonată a apărării (CARD) şi Fondul european de apărare (EDF).

Luni, 5 Martie, 2018 - 17:26

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu, și locțiitorul șefului Departamentului pentru armamente, general de brigadă Ionel Loţan, se vor afla, în perioada 5-9 martie, în SUA, pentru o vizită de documentare în facilități de producție ale companiei Bell Helicopter și în baza militară a Infanteriei marine Camp Pendleton, care are în dotare elicoptere produse de compania americană.

Duminică, 4 Martie, 2018 - 13:05
Fără nici un submarin...

 

 

 

Peste 1.700 de militari romani si straini vor participa, de luni si pana pe 15 martie, la unul dintre cele mai mari exercitii multinationale - Spring Storm 18 -, organizat de Fortele Navale Romane, pe teritoriul Dobrogei si in apele internationale ale Marii Negre. se arată în comunicatul  transmis de Fortele Navale Romane.

Vineri, 2 Martie, 2018 - 17:09

Caporalul Toma Ionel, militarul rănit în incidentul din 15 septembrie 2017 în teatrul de operaţii Afganistan, a revenit pentru o săptămână printre colegii săi în Baza Aeriană Kandahar. Pe perioada vizitei sale în Afganistan, caporalul Toma Ionel s-a întâlnit cu camarazii săi, cu comandantul Combined Task Force Devil Strike Carpathians' Eagles, locotenent-colonel Joseph Geary, şi cu personalul spitalului Roll 3 din Baza Aeriană Kandahar.

Joi, 1 Martie, 2018 - 12:19

Departamentul pentru armamente a iniţiat, joi 1 martie, procedura specifică de achiziţie pentru atribuirea acordului-cadru de furnizare a produsului „Corvetă multifuncțională”, conform prevederilor HG nr. 48/2018 privind aprobarea circumstanţelor şi a procedurii specifice aferente Programului de înzestrare esenţial „Corvetă multifuncţională".

Marţi, 27 Februarie, 2018 - 10:30

Cu ocazia venirii primăverii, Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași în parteneriat cu Ateneului Iași și Palatului Copiilor Iași va organiza  joi, 01 martie 2018, ora 10.00, în sala ”Radu Beligan” a Ateneului din Iași o activitate cu caracter preventiv intitulată ”Mărțișor în siguranță”.

Marţi, 20 Februarie, 2018 - 10:00

România doreşte să completeze escadrila de F16 cu încă patru aeronave şi are în proiecţie achiziţionarea a încă 36 de astfel de aparate de zbor, a declarat ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

Luni, 19 Februarie, 2018 - 17:07

O delegaţie a Statului Major al Apărării, condusă de generalul de flotilă aeriană Vasile Toader, locţiitorul pentru operaţii şi instrucţie al şefului Statului Major al Apărării, participă, în zilele de 20 şi 21 februarie, la Simpozionul forţelor pentru operaţii speciale, organizat de Global Special Operations Forces Foundation, ce se desfăşoară la Tampa, Statele Unite ale Americii.

Luni, 19 Februarie, 2018 - 16:52

Dr. Călin Gălăşeanu, Country Manager Bristol-Myers Squibb (BMS), îşi începe cel de-al treilea mandat ca preşedinte al Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) în urma votului primit în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei din luna februarie.

Duminică, 18 Februarie, 2018 - 12:33
Mai cumpărăm ceva din prăvălia lui Trump: MApN urmeaza sa dezvolte programul major de inzestrare cu Sistemul HIMARS.

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a avut, sambata, la Munchen, o intalnire cu presedintele companiei americane Lockheed Martin, Marillyn Hewson, in cadrul careia s-a discutat despre cooperarea in domeniul militar, oficialul roman reiterand importanta dezvoltarii cooperarii cu companiile romanesti din industria de aparare.

Vineri, 16 Februarie, 2018 - 08:33

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, va participa, în zilele de 16 şi 17 februarie, la Conferinţa de securitate de la München, eveniment în cadrul căruia sunt lansate către dezbatere şi analiză linii directoare ale agendei de securitate actuale.

Discuţiile din cadrul conferinţei se vor axa pe necesitatea existenţei unei abordări cuprinzătoare în perspectiva gestionării riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii globale, inclusiv prin consolidarea rolului organizaţiilor internaţionale în gestionarea riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii.

 
 

Joi, 15 Februarie, 2018 - 19:42

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a avut joi, 15 februarie, o întrevedere cu secretarul american al apărării, James Mattis, cu ocazia Reuniunii miniștrilor apărării din statele membre NATO, de la Bruxelles.

Joi, 15 Februarie, 2018 - 17:20

Proiectul de lege pentru realizarea „Capabilităţii de sprijin de foc indirect” aferentă programului de înzestrare „Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare” – HIMARS a fost adoptat de Guvernul României, în şedinţa de joi, 15 februarie. 

Marţi, 6 Februarie, 2018 - 12:39

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat, marţi, că va propune prin Memorandum adresat Guvernului încadrarea în cursul anului 2018 a 50 de psihologi la nivelul Armatei.

Luni, 5 Februarie, 2018 - 20:30

La invitația ministrului apărării naționale, Mihai Fifor, marți, 6 februarie, începând cu ora 8.30, va avea loc, la Palatul Cercului Militar Național din București, o întâlnire a psihologilor încadrați în structurile de asistență psihologică ale Armatei României.
La activitate, alături de ministrul apărării naționale, vor fi prezenți prof. univ. dr. Ion Dafinoiu, președintele Colegiului Psihologilor din România, și prof. univ. dr. Dragoș Iliescu, secretar general al Asociației Psihologilor din România, președintele Comisiei Internaționale de Testare.

Joi, 1 Februarie, 2018 - 11:55

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a avut miercuri, 31 ianuarie, la sediul M.Ap.N., o întâlnire cu ambasadorul Canadei la Bucureşti, Kevin Hamilton.

Marţi, 30 Ianuarie, 2018 - 17:48

Ministerul Apararii Nationale va achizitiona 173 de autocamioane militare de la IVECO Defence Vehicles care vor costa aproximativ 128 de milioane de lei, conform unui anunt de atribuire publicat marti in SEAP. 
Livrarea camioanelor 6X6 Iveco DV High Mobility Truck ar urma sa se faca in decurs de 11 luni dupa semnarea contractului. 

Luni, 29 Ianuarie, 2018 - 16:11

Ministrul propus pentru Apărare, Mihai Fifor, a spus, luni, la audierea sa de către comisiile de specialitate ale Parlamentului, că intenționează lansarea unui program de înzestrare a Forţelor Navale cu un submarin produs într-un şantier românesc.

Subscribe to Aparare