Marţi, 17 Iulie, 2018 - 18:30

Executivul urmează să aprobe, marţi, un memorandum referitor la negocierea şi semarea unui protocol între Ministerul Afacerilor Interne român şi Ministerul Afacerilor Interne din Republica Moldova, privind constituirea şi activitatea echipelor mixte de patrulare la frontiera de stat comună.

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 17:00

Ministerul de Interne va suplimenta dotarea Inspectoratului General de Aviaţie cu 22 de elicoptere şi cu cel puţin un simulator de zbor, a anunțat marți prim ministrul Viorica Dăncilă, menționând că va fi adoptată o Ordonață de Urgență în acest sens. Conform planurilor autorităților, achiziția va viza elicoptere uşoare pentru intervenţii de salvare în mediul montan echipate medical, elicoptere de căutare-salvare şi un simulator destinat pregătirii personalului navigant.

Luni, 16 Iulie, 2018 - 15:58

O aeronavă de tip IAR 99 Şoim cu dublă comandă, din Baza 95 Aeriană "Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu" de la Bacău, s-a prăbuşit luni, în jurul orei 13,30, în zona localităţii Nicolae Bălcescu, informează MApN.. 

"Cei doi piloţi au reuşit să se catapulteze, echipele de salvare sunt în legătură cu ei şi au început deja operaţiunile de recuperare. Conducerea Bazei 95 Aeriană a pus în aplicare de urgenţă planul de intervenţie în astfel de situaţii", precizează sursa citată. 

Luni, 16 Iulie, 2018 - 15:45

Începând de luni, 16 iulie a.c., locuitorii din București și Ilfov au la dispoziție un nou punct de lucru al serviciilor de pașapoarte în centrul comercial ParkLake. Acesta a fost deschis prin mutarea ghișeelor din Piața Amzei și Pipera.

În primele patru ore de la deschidere, în noul sediu au fost depuse aproximativ 500 de cereri de eliberare a pașapoartelor.

Luni, 16 Iulie, 2018 - 14:26

​Guvernul ar putea adopta în această săptămână o hotărâre pentru ca Ministerul Apărării să înceapă negocierile de achiziție a unui sistem de instalații mobile de rachete antinavă care ar urma să fie dispuse pe coasta Mării Negre. Contractul are o valoare estimată de Armată de aproape 137 de milioane de euro fără TVA, o sumă eșalonată pe cel puțin cinci ani, iar în momentul de față cel puțin patru mari firme de apărare din lume sunt interesate.

Luni, 16 Iulie, 2018 - 13:10

Carmen Dan a declarat luni, la inaugurarea noului sediu al Serviciilor de Eliberare a Pașapoartelor din mall ParkLake, că au fost eliberate mai multe pașapoarte față de anul trecut și că s-a redus deja aglomerația de la ghișee. Dan a spus că spațiul nou este unul modern și nu se plătește chirie.

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 21:32

După prăbușirea unui MIG 21 Lancer, săptămâna trecută, ministrul Apărării Naţionale (MApN), Mihai Fifor, a anunţat, vineri, că România va achiziţiona alte cinci aparate F-16 din Portugalia.

"Vom achiziţiona încă cinci aparate F-16 din Portugalia. Mircea Duşa a fost recent într-o vizită în Portugalia în acest sens. Vor fi patru aparate cu simplă comandă şi unul cu dublă comandă".

Vineri, 13 Iulie, 2018 - 10:00
Ministrul Justiției are deja un dosar penal pentru abuz în serviciu în care a a fost declanșată urmărirea penală in rem

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat vineri 13 iulie 2018 că susține protestele declanșate de către consilierii de probațiune pe fondul lipsei de soluții concrete și asumate pentru rezolvarea unor probleme legate de deficitul de personal, calitatea precară a condițiilor de muncă și discriminări salariale.

Miercuri, 11 Iulie, 2018 - 16:18
La sediul Forţelor Navale Române din Constanţa    

Membrii Forțelor Aeriene Regale de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu (MK), de lângă Constanța, au organizat o serie de evenimente în zona locală pentru a sărbători împreună cea de-a 100-a aniversare a Forțelor Aeriene Regale și a României.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 13:19

Conform centralizării pe ultimele 24 de ore realizate de către Centrul Național de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne, angajații MAI au intervenit pentru înlăturarea efectelor inundațiilor  la nivelul a 67 localități din 27 județe (AB, AG, BC, BH, BN, BT, CJ, CT, CV, DJ, GJ, GR, HD, IF, IL, MH, MM, MS, NT, OT, SB, SJ, SV, TM, TR, VL și VS) și Municipiul București.

La nivel național sunt în serviciul operativ peste  22.000 angajați MAI – pompieri, jandarmi și polițiști cu peste 9.000 de mijloace tehnice.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 13:00

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, însoțit de șeful Statului Major al Apărării, general Nicolae Ciucă, se vor afla, în perioada 10-12 iulie, la Bruxelles, Regatul Belgiei.

Luni, 9 Iulie, 2018 - 12:24

Cea de-a XII-a ediţie a „Taberei de vară pentru cercetaşi” a debutat luni, 9 iulie, la Predeal, fiind găzduită de Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” cu sprijinul  Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti.

Activitatea este organizată de Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia informare şi relaţii publice, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului și Asociaţia de Caritate din Armata României „CAMARAZII”, fiind sprijinită de Statul Major al Forţelor Terestre și Direcția Calitatea Vieții Personalului din M.Ap.N.

Luni, 9 Iulie, 2018 - 10:40

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, va participa luni, 9 iulie, începând cu ora 15.00, la sediul Statului Major al Forțelor Aeriene, la deschiderea unei activități de familiarizare a personalului care va opera sistemele de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot din înzestrarea Armatei României cu procedurile de utilizare a sistemului de simulare RT-3 (Reconfigurable Table Top Trainer).

Sâmbătă, 7 Iulie, 2018 - 13:54
În timpul unei demonstrații la care participau 4000 de spectatori

Un aparat MIG 21 Lancer s-a prăbușit în jurul orei 13,30 la baza aeriană Borcea în timpul unei demonstrații la care participau 4000 de spectatori. Accidentul s-a produs în afara perimetrului populat, în timpul unei manevre la joasă înălțime. Nu se știe încă dacă pilotul a reușit să se catapulteze

La Baza 86 Aeriană Borcea a avut loc sâmbătă Ziua Porţilor Deschise, fiind organizat un show aviatic de către Forţele Aeriene Române, dar şi de invitaţi speciali, printre care Iacării Acrobaţi.

 

Între timp a fost difuzat și comunicatul MApN:

Vineri, 6 Iulie, 2018 - 16:25

Serviciile speciale britanice se pregatesc pentru un posibil atac ordonat de Moscova imediat dupa inchiderea Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, scrie The Times in contexul noului caz de otravire cu gazul Noviciok comis pe teritoriul Marii Britanii, la patru luni dupa ce fostul agent Serghei Skripal si fiica lui au fost gasiti inconstienti pe o banca din Salisbury. 

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 17:46

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, va efectua, în perioada 4-6 iulie, o vizită oficială în Republica Federală Germania, la invitația omologului german, Ursula von der Leyen.

Ministrul Fifor va fi însoțit de șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, și de o delegație formată din șefi de structuri centrale, ofițeri și comandanți de unități din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 17:05

Nominalizarea deputatului PSD Gabriel Vlase la conducerea SIE a fost supusă miercuri votului celor două Camere ale Parlamentului. Vlase, propus de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe, a primit luni avizul Comisiei parlamentare pentru controlul activităţii SIE.

Gabriel Vlase a fost votat cu 340 de voturi, iar 31 au fost împotrivă.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 16:47

Un nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populaţiei are loc miercuri în Bucureşti şi în mai multe judeţe, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) precizând că sirenele nu vor fi pornite în judeţele care au fost afectate de inundaţii la sfârşitul săptămânii trecute.

Exerciţiul de alarmare va avea loc începând cu ora 10.00, când vor fi acţionate echipamentele din cadrul sistemului de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă.

Vineri, 29 Iunie, 2018 - 19:25

Inspectorul General al IGSU se va afla în județele din Moldova în care s-au înregistrat cele mai mari probleme

În ultimele 48 de ore, în contextul manifestării fenomenelor hidro-meteorologice, peste 16.000 de angajați ai Minsterului Afacerilor Interne s-au aflat la datorie în sprijinul comunităților aflate sub avertizări.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 17:40

Miercuri, 27 iunie, colegiile naționale militare au publicat rezultatele preliminare ale admiterii în anul de învăţământ 2018-2019, cele finale urmând a fi date publicității vineri, 29 iunie, după confirmarea locurilor de către candidații declarați admiși. La nivel naţional au fost admişi 600 elevi, dintre care 223 fete. Cea mai mare notă obținută la admitere a fost 9,97 pentru băieți și 9,99 pentru fete.

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 17:12

Desfășurare incredibilă a protestului din fața Parlamentului, din ziua moțiunii de cenzură.

Protestatarii au forțat întrarea în Parlament, nemulțumiți că nu li se mai permite accesul în clădire. Jandarmii au intervenit pentru calmarea spiritelor.

Vom reveni cu detalii.

Miercuri, 27 Iunie, 2018 - 16:09

Doi bărbaţi au fost ridicaţi de poliţiştii ilfoveni, miercuri dimineaţă, în urma unor percheziţii, ei fiind suspectaţi că ar fi întocmit în fals mai multe poliţe de asigurare, înşelând astfel şoferi care după ce au plătit au constatat că documentele nu sunt valabile. Autorităţile le recomandă şoferilor să îşi verifice online valabilitatea poliţei RCA după cinci zile de la emitere.

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 17:55

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Mircea Duşa,  a condus marţi, 26 iunie, reuniunea Comitetului Interministerial pentru implementarea  „Acordului de acces dintre România şi Statele Unite ale Americii privind activităţile forţelor SUA staţionate pe teritoriul  României” şi a „Acordului privind amplasarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice al Statelor Unite în România”. În acelaşi context, a avut loc şi reuniunea Comisiei interministeriale pentru legătura cu forţele armate străine.

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 15:40

Începând de miercuri, testările pentru operaţionalizarea sistemului de avertizare a populaţiei în situaţii de urgenţă RO-ALERT vor fi iniţiate în anumite zone din Capitală, urmând ca în perioada următoare, să fie extinse la nivel naţional, anunţă IGSU.

În zonele unde vor avea loc, pe terminalele conectate la reţelele operatorilor de telefonie mobilă din România, vor apărea notificări cu mesajul: “Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecţie. DSU-IGSU.”

Marţi, 26 Iunie, 2018 - 14:05
Iar locțiitorul lui a fost implicat în scandalul... îngenuncherii

Cătălin Ioniţă a cerut MAI încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al Poliţiei Române, din considerente personale, anunţă Ministerul de Interne. Noul şef al Poliţiei Române este Ioan Buda, fostul şef al Poliţiei de Frontieră.

Luni, 25 Iunie, 2018 - 16:55

Nouă state membre ale Uniunii Europene vor semna, luni, un document care prevede înfiinţarea unei forţe europene de intervenţie militară, afirmă surse politice citate de cotidianul britanic The Guardian.

Propusă de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, forţa militară europeană va avea rolul mobilizării rapide pentru gestionarea crizelor în întreaga lume.

Miniştrii Apărării din Franţa, Germania, Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Estonia, Spania şi Portugalia vor semna luni o scrisoare de intenţie în Luxemburg.

Sâmbătă, 23 Iunie, 2018 - 10:03
Utilă pentru ceremoniile de repatriere a ostașilor căzuți pe diferite câmpuri de luptă

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, a participat vineri, 22 iunie, la slujba punerii pietrei de temelie a bisericii militare care va fi construită în incinta Ministerului Apărării Naţionale.

Proiectul va fi realizat prin contribuția personalului M.Ap.N., cu sprijinul Asociaţiei militar-creştine Jertfă şi Slujire, şi se înscrie în seria manifestărilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

Sâmbătă, 23 Iunie, 2018 - 09:54
Aparținând Unităţii de Luptă „IRONHORSE”

Militari, echipament şi vehicule ale Batalionului 2 din cadrul Regimentului 5 Cavalerie, aparținând Unităţii de Luptă „IRONHORSE” a Brigăzii 1 Blindate din cadrul Diviziei 1 Cavalerie, au început să sosească în România şi Bulgaria, pentru o rotaţie de nouă luni, în sprijinul Operaţiunii Atlantic Resolve.

Sâmbătă, 23 Iunie, 2018 - 09:42
La exerciţiul bilateral româno-american DACIAN EAGLE 2018

Generalul Nicolae-Ionel Ciucă, șeful Statului Major al Apărării a efectuat o vizită de lucru vineri, 22 iunie, în Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, unde se desfășoară exerciţiul bilateral româno-american DACIAN EAGLE 2018.

Pe timpul vizitei, șeful Statului Major al Apărării a avut o întrevedere cu generalul-locotenent Scott Rice, directorul Gărzii Naționale Aeriene a Statelor Unite ale Americii, căruia i-a mulțumit pentru eforturile depuse în consolidarea pregătirii militarilor ambelor țări.

Miercuri, 20 Iunie, 2018 - 18:18
Nu e de mirare, la câți emigranți trebuie întreținuți

Germania a aprobat exporturi de armament în valoare de 6,24 miliarde de euro în anul 2017, cu nouă procente mai puţin decât în anul 2016, arată un raport al Guvernului german publicat miercuri, citat de Reuters.

Comenzi semnificative au fost făcute de ţări din afara Uniunii Europene şi NATO, printre care o navă de război pentru Algeria şi un submarin pentru Egipt, care au crescut valoarea exporturilor cu 100 de milioane de euro.

Subscribe to Aparare