Miercuri, 23 Mai, 2018 - 20:19

O fetiță care a văzut lumina zilei ieri mărește numărul persoanelor cazate în Centrul de Proceduri și Cazare a Solicitanților de Azil din Rădăuți. Micuța este al doilea copil al unei familii de afgani, solicitanți ai unei forme de protecție internațională din partea statului român.

În cursul zilei de ieri, o tânără de 21 de ani, din Afganistan a născut, la un spital din municipiul Rădăuți o fetiță de 2,6 kg, perfect sănătoasă.

Micuța Parwana este al doilea copil al unei familii de afgani, solicitanți ai unei forme de protecție internațională în România.

Luni, 21 Mai, 2018 - 13:15

Ministerul Apărării Naţionale a prelungit perioada de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari pentru anul 2018. Astfel, termenul limită pentru depunerea dosarelor va fi la 22 iunie, față de 8 iunie, cum era până în prezent.

Luni, 21 Mai, 2018 - 11:44

A treia ediţie a „Şcolii de vară a Ministerului Apărării Naţionale” se va desfășura, în perioada 21 - 25 mai, la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

La activitate, organizată de Direcția informare și relații publice și de Statul Major al Apărării, vor participa 60 de elevi şi studenţi din sistemul de învăţământ militar. 

Vineri, 18 Mai, 2018 - 13:09

Locotenentul Ciprian Ionuț Năstase, de la Brigada 282 Infanterie Mecanizată "Unirea Principatelor" din Focşani, a fost înaintat în gradul de căpitan, de către ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, în cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, 18 mai, la sediul M.Ap.N.

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 17:15

Zetor Engineering Slovacia, a.s., parte a sectorului de inginerie al HTC INVESTMENTS, a.s., prezintă un prototip inovator, vehiculul de apărare tactic blindat 4x4 denumit GERLACH. Acest proiect reflectă cele mai recente inovații tehnice și de construcție, cât și experiența din operațiunile de luptă din ultimele decenii.

Miercuri, 16 Mai, 2018 - 16:17

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, salută împlinirea a 25 de ani de parteneriat cu Garda Națională a armatei americane, aniversare ce va fi marcată în cadrul unei ceremonii ce va avea loc joi, 17 mai, la Washington, în Statele Unite ale Americii.

***

Cooperarea dintre Armata României și Garda Națională a Statului Alabama (ALNG) se desfășoară în cadrul Programului de Parteneriat Statal (SPP).

Marţi, 15 Mai, 2018 - 19:45

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul Ordonanței de Urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului.

Luni, 14 Mai, 2018 - 20:00

Aflat în vizită oficială în Republica Elenă, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a avut luni, 14 mai, o întrevedere cu Konstantinos Douzinas, preşedintele Comitetului permanent pentru apărare şi afaceri externe din cadrul Parlamentului elen.

Pe timpul discuţiilor a fost apreciat nivelul foarte bun al relaţiilor dintre cele
două ţări, oficialii exprimând intenţia intensificării cooperării atât în plan
bilateral, cât şi regional. În context, a fost reliefat nivelul înalt al cooperării
bilaterale în domeniul apărării.

Luni, 14 Mai, 2018 - 10:10

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, va efectua o vizită oficială în Republica Elenă, în zilele de 14 și 15 mai, la invitația ministrului elen al apărării, Panos Kammenos.  
Agenda discuţiilor cuprinde subiecte referitoare la cooperarea în domeniul apărării, atât în context bilateral, cât şi în cadrul NATO şi UE, precum și aspecte ce vizează situația de securitate la nivel regional și internațional. 

Vineri, 11 Mai, 2018 - 18:00

În perioada 11- 13 mai 2018, aproximativ 360 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş, vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la un număr de 22 manifestări cultural artistice, sportive şi de protest ce se vor desfăşura pe raza judeţului Timiş, precum şi la obiectivele aflate în pază.

Pentru prevenirea producerii de incidente nedorite, jandarmii fac următoarele recomandări:

Joi, 10 Mai, 2018 - 13:45

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, va efectua vineri, 11 mai, o vizită de lucru în garnizoana Bacău.

În cursul dimineții, ministrul Fifor va vizita compania AEROSTAR S.A. Bacău. Agenda întâlnirii delegației conduse de ministrul apărării naționale va cuprinde discuții care vor avea ca subiect capabilitățile deținute de companie în domeniul producerii și mentenanței sistemelor de apărare.

Ministrul apărării naționale va susține, cu această ocazie, o declarație de presă.

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 19:10

Grupul de lucru româno-american la nivel înalt în domeniul apărării s-a reunit miercuri, 9 mai, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, pentru o nouă rundă a Dialogului strategic bilateral. Sesiunea a fost deschisă de ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, care a reiterat faptul că ,,România rămâne un partener solid, predictibil şi de încredere al SUA, angajamentul SUA în regiune fiind unul de substanţă”.

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 18:25

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, va efectua o vizită de lucru în Turcia, în perioada 9 - 11 mai, la invitaţia omologului turc.

În cadrul întrevederii care va avea loc între șefii celor două armate, vor fi discutate subiecte referitoare la posibilitățile de dezvoltare ale cooperării militare bilaterale și implicarea celor două state în cadrul inițiativelor și proiectelor de întărire a securității regionale.

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 17:48

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, va participa joi, 10 mai, începând cu ora 12.00, la sediul Academiei Tehnice Militare, la Ceremonia de acordare a denumirii onorifice „Ferdinand I” acestei prestigioase instituții.

* * *

Ceremonia are loc în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, cu ocazia Zilei Regalităţii şi în apropierea împlinirii, de către Academia Tehnică Militară,  a 69 de ani de existenţă neîntreruptă a învăţământului politehnic militar.

Marţi, 8 Mai, 2018 - 16:10

Miercuri, 9 mai, în municipiile reşedinţă de judeţ şi în localităţile în care sunt dislocate unităţi militare și există monumente dedicate, vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane de flori cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial și Zilei Uniunii Europene.

Cu acest prilej, în Bucureşti va avea loc o ceremonie, de la ora 9.00, la Monumentul Eroilor Patriei din Al Doilea Război Mondial, de pe esplanada Universității Naţionale de Apărare „Carol I”.

Marţi, 8 Mai, 2018 - 10:32

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Mircea Duşa, a avut luni, 7 mai, la sediul Ministerului Apărării Naţionale, o întrevedere cu delegaţia SUA condusă de Thomas Harvey, asistentul secretarului american al Apărării pentru strategie, planuri, şi capabilităţi. 
Cei doi oficiali au analizat subiectele prioritare ale agendei NATO în contextul summit-ului Alianţei din acest an, dar şi aspectele de interes comun ale parteneriatului strategic româno-american din perspectivă politico – militară. 

Luni, 7 Mai, 2018 - 17:19

Ceremonia de deschidere a exercițiului Resolute Castle 2018 va avea loc vineri, 11 mai, începând cu ora 10.00, la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu.

Sâmbătă, 5 Mai, 2018 - 20:09

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Mircea Duşa, a participat în zilele de 4 și 5 mai, la Sofia, la Reuniunea informală a miniştrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 17:17

În zilele de 05 – 06 mai a.c. mai multe echipaje de jandarmi vor desfășura activităţi de asigurare a ordinii la o serie de manifestări cultural-artistice și sportive, la care participă un public numeros.

Vineri, 4 Mai, 2018 - 11:41

 
Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, a efectuat astăzi, 4 mai, o vizită de informare la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă “Dr. Victor Popescu” din Timişoara, continuând, astfel, seria consultărilor cu şefi de secţie şi comandanţi ai spitalelor militare. 

Joi, 3 Mai, 2018 - 18:21

Penitenciarul Ploiești selecționează candidați pentru instituțiile de învățământ din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, care pregătesc personal pentru sistemul administrației penitenciare, sesiunea de admitere 2018, după cum urmează:

INSTITUȚII DE ÎNVĂȚĂMÂNT UNIVERSITAR

1. Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București (cursuri de zi, durata 3 ani):

 Facultatea de Poliție — specializarea:”Ordine și siguranță publică — „penitenciare” - 40 locuri ( B + F)

Joi, 3 Mai, 2018 - 15:45

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat joi că s-a intensificat activitatea de patrulare în zona Sineşti, unde a avut loc o tentativă de jaf asupra unui şofer, menţionând că se ia în calcul şi posibilitatea patrulelor comune Poliţie - Jandarmerie.

"Ştiu că se intensifică activitatea de patrulare în zonă, dar tot ieri am discutat să se ia în calcul şi posibilitatea patrulării în comun cu susţinerea colegilor de la Jandarmerie", a declarat Carmen Dan la Palatul Parlamentului.

Miercuri, 2 Mai, 2018 - 19:36

Ministerul Apărării Naționale a elaborat un proiect de lege care ar urma să modifice Legea 270 / 2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari.

Potrivit documentelor postate de MApN pe Internet, proiectul de lege este menit să crească interesul românilor pentru a deveni rezerviști voluntari.

Până acum, în perioadele în care nu participau la misiuni, aceștia erau plătiți cu zece la sută din solda de funcţie sau solda de grad a militarilor în activitate.

Proiectul de lege majorează această remunerație la 30 la sută din solda militarilor în activitate.

Sâmbătă, 28 Aprilie, 2018 - 16:16
În vederea participării la  reuniunea "Procesul Aqaba"

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, va efectua, în perioada 28 aprilie - 2 mai, o vizită în Regatul Haşemit al Iordaniei,  în vederea participării la  reuniunea "Procesul Aqaba". În acest context, va fi primit de Majestatea Sa, Regele Abdullah al II-lea bin al-Hussein, la Palatul Regal din Aqaba, și va avea o întrevedere cu Preşedintele Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore al Forţelor Armate Iordaniene, general-locotenent Mahmoud Freihat.

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 16:18

Secretarul de stat Mircea Dușa și șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, au luat parte vineri, 27 aprilie, în Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, la Ceremonia de certificare a detașamentului Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, care va executa misiuni de poliție aeriană întărită în flancul estic al NATO.

Vineri, 27 Aprilie, 2018 - 16:00

Sâmbătă, 28 aprilie a.c., ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, va efectua o vizită de lucru în județul Constanța în vederea evaluării gradului de pregătire a structurilor MAI pentru asigurarea climatului de ordine publică și a intervenției în situații de urgență pe timpul minivacanței de 1 mai și a sezonului estival.

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 19:19

Şase bombe au fost descoperite, joi, la ieşirea din Focşani spre Goleşti, judeţul Vrancea. Elementele de muniţie urmează să fie transportate într-o zonă care să permită distrugerea.

Potrivit IGSU, în zona de est a oraşului Focşani, la ieşirea spre Goleşti, un localnic a găsit o bombă de aviaţie de 500 de kilograme.

După sosirea la faţa locului, echipa pirotehnică a ISU Vrancea a mai identificat alte cinci bombe, având acelaşi calibru.

Joi, 26 Aprilie, 2018 - 11:18

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Mircea Duşa, şi omologul său din Republica Moldova, Dumitru Mînzărari, au semnat miercuri, 25 aprilie, ,,Planul bilateral de cooperare între Ministerul Apărării Naționale din România şi Ministerul Apărării din Republica Moldova pentru anul 2018”.

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 15:55

Ministerul Apărării Naţionale organizează, în aceste zile, în toate marile garnizoane din ţară, o serie de manifestări dedicate Zilei Veteranilor de Război.

În București, activitățile vor avea loc după următorul program:

 

  • joi, 26 aprilie,
    • de la ora 10.00, Adunare Solemnă a veteranilor de război la Palatul Cercului Militar Național;

 

Miercuri, 25 Aprilie, 2018 - 10:27

Direcţia informare şi relaţii publice a Ministerului Apărării Naţionale, cu sprijinul Statului Major al Forţelor Navale şi al Statului Major al Forţelor Aeriene, organizează, în perioada 18 - 23 iunie, cea de-a XV-a ediţie a "Cursului pentru jurnaliştii care transmit din zone de conflict".

Subscribe to Aparare