Marţi, 21 Noiembrie, 2017 - 14:40

Duminică seară, 19 Noiembrie 2017, într-o atmosferă de gală, am încheiat călătoria multiculturală, propusă pubicului brașovean, la cea de-a 28-a ediție a Festivalului de Dramaturgie Contemporană, de către Teatrul “Sica Alexandrescu” Brasov și Primăria Municipiului Brașov

Juriul Festivalului, alcătuit din personalițăți marcante ale teatrului românesc (regizorul Alexa Visarion, criticul de teatru Ion Cocora și actorul Mircea Rusu), a desemnat laureații acestei ediții internaționale.

Astfel, după o lungă si dificilă deliberare, juriul a decis să acorde următoarele premii:

Luni, 20 Noiembrie, 2017 - 11:18

Ansamblul Alexandrov, Marele Cor al Armatei Roșii, a susținut vineri un superb spectacol la Sala Palatului, emoționând miile de spectatori ce nu voiseră să rateze ocazia întâlnirii cu membrii corului renăscut precum mitica pasăre Phoenix, din propria cenușă, și demonstrând că geniul artistic al poporului rus creează mereu superbi artiști ce cuceresc întreaga lume cu talentul lor deosebit și oferind o deosebită surpriză publicului, prin interpretarea câtorva piese într-o superbă limbă română.

Duminică, 19 Noiembrie, 2017 - 11:40

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, ICR New York organizează un recital de excepție susținut de renumita soprană Andreea Soare, solistă a Operei Naționale din Paris, acompaniată la pian de Yoan Hereau.

În program, sunt incluse lieduri și arii românești (compoziții de, printre alții, Brediceanu, Dendrino, Stephănescu), dar și din repertoriul internațional (lucrări de Motzart, Puccini, Liszt).

Sâmbătă, 18 Noiembrie, 2017 - 13:05

Filarmonica 'Paul Constantinescu' împreună cu Primăria Municipiului Ploiești, sponsorii și partenerii instituției, organizează în perioada 22-26 noiembrie 2017 cea de-a XII-a ediție a 'Ploiești Jazz Festival' — cinci zile de muzică la cel mai înalt nivel.

'Ploiești Jazz Festival', eveniment emblematic pentru orașul Ploiești, este un Festival recunoscut în Europa pentru calitatea artiștilor invitați și, implicit, a prestațiilor acestora.

Vineri, 17 Noiembrie, 2017 - 14:29

Tărâmul binecuvântat / God's Own Country, multipremiatul film britanic în care actorul român Alec Secăreanu joacă unul dintre cele două roluri principale rulează începând de astăzi, 17 noiembrie, în cinematografele din România. Filmul va fi distribuit în 17 orașe și 24 de cinematografe, astfel:

Joi, 16 Noiembrie, 2017 - 19:45

Concertul din 15 noiembrie de la Sala Palatului a adunat aproximativ 4000 de oameni care au cantat alaturi de Directia 5 cele mai iubite piese precum “Iti multumesc”, “Daca ai sti”, “Si ce daca”, “Ce mai faci” si “Forever love”. In plus, trupa a lansat pe scena Salii Palatului “Sa-i iert pacate”, alaturi de Adi Sina, piesa ce se regaseste pe cel mai recent material discografic, “Happy Day”. 

Joi, 16 Noiembrie, 2017 - 17:36

Taxi, una dintre cele mai adorate formații din România, și-a serbat, împreună cu unii dintre cei mai devotați fani, împlinirea a 18 ani de existență printr-un concert de zile mari, susținut marți, la Berăria H, un spectacol de aproape trei ore, cu ocazia căruia toți cei prezenți am savurat din plin unele dintre cele mai cunoscute piese Taxi și am retrăit intens amintiri legate de cântecele acestei trupe, de persoane cu care am fost, odinioară, la alte evenimente Taxi.

Miercuri, 15 Noiembrie, 2017 - 15:29

TVR 3 și TVR Craiova transmit în direct în serile de miercuri, joi si vineri cea de-a XXIV-a ediție a Festivalului — Concurs Național al Interpreților Cântecului Popular Românesc 'Maria Tănase' — găzduit de Teatrul Național 'Marin Sorescu' din Craiova. Festivalul 'Maria Tănase' al cărui debut a avut loc în anul 1969, a devenit cea mai importantă rampă de lansare a tinerilor interpreți de folclor muzical din toată țara și este considerat cea mai exigentă scenă în domeniul concursurilor de muzică populară din țară.

Miercuri, 15 Noiembrie, 2017 - 15:17

Miercuri, la Sf. Gheorghe începe festivalul de muzică clasică vibrate!session, în cadrul căruia avem ocazia să-i ascultăm pe marii istoriei muzicale în interpretarea artiștilor tineri de renume internațional.

Miercuri, 15 Noiembrie, 2017 - 13:29

WE LOVE RETRO, va avea loc în această sâmbătă, începând cu orele 20:00, la Sala Polivalentă Cluj-Napoca. Aflat la cea cea de-a patra ediție, festivalul aduce pe scenă mai mulți artiști ai anilor ’90, decât în edițiile precedente, mai exact, 6 nume reprezentative acestei industrii muzicale: 2 Unlimited, Haddaway, Corona, Dj Sash!, iar în premieră N&D și Sweet Kiss, care s-au reunit în exclusivitate pentru acest eveniment. 

Marţi, 14 Noiembrie, 2017 - 15:23

Cvartetul Voces, recital la Sala Radio Voces, una dintre cele mai importante formații de cvartet din România, parte a Orchestrelor și Corurilor Radio, invită publicul la un nou concert la Sala Radio, marți, 14 noiembrie, de la ora 19.00. Ansamblul este alcătuit din 4 muzicieni: Bujor Prelipcean - vioara I, Vlad Hrubaru - vioara a II-a, Constantin Stanciu - violă și Dan Prelipcean - violoncel.

Programul recitalului va cuprinde 3 cvartete de J. Haydn: Cvartetul nr. 1 în do major, op. 64, Cvartetul nr. 3 în si bemol major, op. 64 și Cvartetul nr. 6 în mi bemol major, op. 64.

Marţi, 14 Noiembrie, 2017 - 14:49

Trei jazzmani newyorkezi pe val vin în noiembrie la București pentru un concert de groove, ritmuri emoționale și improvizație. În exclusivitate pentru România, ARCUB îi aduce joi, 16 noiembrie, de la ora 19:30, pe Don Braden, Joris Teepe și Gene Jackson în al patrulea concert al stagiunii de jazz Artist in Residence, curatoriată de Mircea Tiberian.

Luni, 13 Noiembrie, 2017 - 15:57

Filarmonica 'Paul Constantinescu' Ploiești vă invită joi, 16 noiembrie, de la ora 19:00, la un nou concert extraordinar ce face parte din Festivalul 'Zilele Filarmonicii 65', intitulat 'Beethoven - In Memoriam - 190 de ani'.

Luni, 13 Noiembrie, 2017 - 14:30

BestMusic Live Concerts îi invită pe fanii Bosquito la Hard Rock Cafe, miercuri, 15 noiembrie, începând cu ora 21:30, la un concert extraordinar cu una dintre cele mai originale trupe românești cu un sound unic.

Luni, 13 Noiembrie, 2017 - 13:55

Una dintre cele mai iubite trupe autohtone își serbează majoratul marți, pe 14 noiembrie, la Berăria H, biletele la categoria A fiind deja epuizate. Sunt disponibile, în continuare, bilete la categoria B.

Luni, 13 Noiembrie, 2017 - 13:31

Pe 17, 18 şi 19 Noiembrie, înălțătoare melodii rusești vor cuceri din nou România cu spectacolul “The Great Revival” (Marea Renaştere), un concert emoționant închinat memoriei membrilor Ansamblului Alexandrov care au pierit în accidentul aviatic de anul trecut.

Duminică, 12 Noiembrie, 2017 - 11:19

Una dintre cele mai iubite trupe autohtone își serbează majoratul marți, pe 14 noiembrie, la Berăria H. Biletele la categoria A sunt epuizate. Sunt disponibile, în continuare, bilete la categoria B.

Va fi un show cum trupa Taxi nu a mai făcut până acum. „Va fi un concert sincer, nonconformist, necenzurat. Credem că la majorat a venit momentul să spunem adevărul până la capăt. Ne cerem scuze publicului că o facem de abia acum” – declară Dan Teodorescu.

Vineri, 10 Noiembrie, 2017 - 17:41

Primăria Municipiului Tulcea, Ansamblul Artistic Profesionist 'Baladele Deltei' și Episcopia Tulcii, organizează în data de 12 noiembrie 2017, ediția a V-a, a Festivalului — Concurs Județean de Muzică Corală 'LUDOVIC PACEAG'.

Vineri, 10 Noiembrie, 2017 - 17:29

Duminică, 12 noiembrie 2017, cu începere de la ora 15.30, Sala Studio a Centrului Cultural 'Jean Bart' Tulcea va găzdui lansarea unui CD-audio conținând albumul de melodii folclorice 'Ca la Dobrogea', interpretate de cunoscutul solist de folclor Ion Urdeș. Se finalizează astfel un proiect demarat în primăvara acestui an de central cultural tulcean privind promovarea folclorului local și a specificului nord dobrogean, albumul cuprinzând nu mai puțin de 15 melodii, înregistrate și masterizate de specialiști ai centrului cultural tulcean.

Joi, 9 Noiembrie, 2017 - 20:38

In urma analizarii prestatiei Anei-Maria Laura Serban din cadrul competitiei Miss Universe Romania 2017, organizata miercuri 01 noiembrie in Bucuresti de catre agentia ExclusivEvent, agentia detinatoare a licentei Miss Universe in Romania si a licentei Miss Tourism International in Romania, organizatorii au decis astazi

Miercuri, 8 Noiembrie, 2017 - 15:43

Începând din luna noiembrie 2017, vă așteptăm la Sala Atelier a Teatrului Național I.L. Caragiale din București cu un regal artistic, 'Vivien Leigh — ultima conferință de presă'.

Un spectacol puternic, dinamic și tulburător despre destinul excepțional al uneia dintre cele mai mari actrițe britanice din toate timpurile.

Miercuri, 8 Noiembrie, 2017 - 15:13

Festivalul Național Concurs de Muzică Folk 'Ziua de Mâine' transformă Alba Iulia în capitala muzicii folk. Timp de două zile, în perioada 11 — 12 noiembrie, folkul românesc se mută cu întreg bagajul de muzică bună la Alba Iulia pentru cel mai important festival de folk din România. Evenimentul are o secțiune de concurs ce are ca scop lansarea tinerelor talente în acest gen muzical și totodată adună împreună corifeii muzicii folk pentru a bucura sutele de spectatori care sunt așteptați în fiecare seară a festivalului.

Miercuri, 8 Noiembrie, 2017 - 09:58
Trupe de jazz din întreaga lume sunt așteptate să concureze pentru premii de 7000 EUR

În 2018 Festivalul Internațional EUROPAfest, organizat de jmEvents, sărbătorește 25 de ani printr-o ediție aniversară. Primul eveniment muzical din România căruia Casa Regala i-a acordat Înaltul Patronaj încă din anul 2005, va oferi un regal de jazz, blues, pop și muzică clasică cu artiști din întreaga lume. Ca de obicei, evenimentul se va derula în București și Sibiu, dar organizatorii promit și surprize pentru publicul larg. Sub sloganul It's all about live quality music! EUROPAfest prezintă în perioada 10 – 19 mai o agendă bogată în evenimente.

Marţi, 7 Noiembrie, 2017 - 15:41

Teatrul German de Stat Timișoara (TGST) și secția germană a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) continuă și în acest an schimbul de spectacole între singurele colective de teatru dramatic de expresie germană din România. 
Astfel, colectivul TGST susține la Sibiu spectacolul „Electra” după Euripide și Eschil, în regia lui Bocsárdi László
joi, 9 noiembrie 2017, la ora 19
în sala Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu.
Spectacolul beneficiază de traducere în limba română.

Duminică, 5 Noiembrie, 2017 - 18:05

Se anunță o ediție cu suspans și deznodământ surprinzător la 'Vedeta populară'! Emoții pentru alți șase concurenți — duminică, 5 noiembrie, ora 21.00, când Iuliana Tudor dă startul ediției a treia 'Vedeta populară'.

Sâmbătă, 4 Noiembrie, 2017 - 13:36

Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală România din inima mea Bistrița îi invită pe tinerii creatori și interpreți de muzică folk să participe la concursul organizat în cadrul Festivalului Național 'Bistrița folk', ce se va desfășura la Centrul Cultural Dacia din Bistrița în perioada 17 — 18 noiembrie a.c. Regulamentul și fișa de înscriere în concurs sunt disponibile pe site-ul www.cjcbn.ro / muzică clasică și modernă.

Vineri, 3 Noiembrie, 2017 - 21:04

Pe 10 Noiembrie, de la ora 22.30, BestMusic Live Concerts prezintă, la Hard Rock Cafe, un concert extraordinar Compact, la fel de vibrant precum cele mai îndrăgite melodii ale formaţiei. 

Fanii Compact vor avea ocazia să asculte „Fata din vis,” „Cântec pentru prieteni,” „Eşti totul pentru mine” sau „Pe tine te-am ales” dar si cel mai recent hit al trupei "La multi ani, iubirea mea", piesa cu cu sute de mii de vizionari pe Youtube, în interpretarea inconfundabilă a lui Paul Ciuci, vocea care a făcut celebre aceste refrene. 

Vineri, 3 Noiembrie, 2017 - 20:06

Insomnium, formația finlandeză de top a scenei metal, se reîntoarce în România pe 22 Martie, în Club Quantic din București. 

Cu o activitate de 20 de ani, Insomnium are la activ 7 albume de studio, primul, In the Halls of Awaiting, fiind lansat in 2002, iar ultimul, Winter's Gate, aparand in 2016.

Vineri, 3 Noiembrie, 2017 - 19:01

A mai rămas o zi până când scena Arenelor Romane va aduce împreună cele mai îndrăgite trupe de rock şi metal din România, pentru a treia ediţie a evenimentului "Stelele Rockului Românesc" de pe 4 Noiembrie, accesul publicului urmând a se deschide la ora 18:00, concertul începând de la ora 19:00, iar muzica bună se va auzi până la miezul nopţii. Biletele sunt în continuare disponibile în reţeaua iaBilet.

Vineri, 3 Noiembrie, 2017 - 14:58

Cea de-a XII-a ediție a Festivalului SoNoRo, HIDE&SEEK, se va încheia în București duminică, 5 noiembrie, nu înainte de a aduce în fața publicului un alt mare muzician, renumitul violoncelist și compozitor Giovanni Sollima.

Subscribe to Divertisment