Marţi, 18 Aprilie, 2017 - 09:57
Episodul  67 :  În sfârşit, a dat domnul să se întâmple ceva ce numeni nu mai crede a fi posivil, şi anume, startul la procesul lui Albei Cornel, îm România.       

Pentru toţi cititorii mei, pentru cei avizaţi şi toţi ceilalţi, dar mai ales pentru a nu crea erori şi confuzii cu privire la acest caz deosebit de controversat şi plin de mistere şi necunoscut, despre care, cel puţin din punct de vedere jurnalistic, dar şi în calitatea mea de avocat pledant, mi-am propus să fac o anchetă, care s-ar vea finalizată cu un happy-end pentru personajele noastre principale – Robert Ekaireb, condamnat pe viaţă pentru crimă, la Londra, şi victima lui, nimeni alta decât soţia lui legitimă, de origine chineză, doamna Li Hua Cao, găsită (împreună cu fiul ei de 8 ani)

Vineri, 14 Aprilie, 2017 - 21:18
Decizie a Curții de justiție din Serbia

După ce a fost reținut de poliția sârbă la ieșirea dintr-o cafenea din Belgrad, unde se aflase în compania fratelui său Alexandru, pentru că a făcut uz de un pașaport slovac falsificat, Sebastian Ghiță a rămas în custodia organelor locale până spre seară, când a fost luată decizia reținerii lui pentru următoarele două luni. Avocații săi au la dispoziție trei zile pentru a contesta măsura.

Miercuri, 12 Aprilie, 2017 - 17:00

Agenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul a doi angajați cu funcții de conducere în sistemul medical, dupã cum urmeazã:
1. FEHER ISTVAN, Șef serviciu Anatomie Patologicã în cadrul Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc
    
INCOMPATIBILITATE

Luni, 10 Aprilie, 2017 - 14:51

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa au depistat, la frontiera cu Serbia, 8 cetăţeni din Bangladesh care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Luni, 10 Aprilie, 2017 - 11:49

Agenția Naționalã de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de naturã administrativã în cazul a 13 foști și actuali aleși locali, dupã cum urmeazã:

Luni, 10 Aprilie, 2017 - 11:46

În ultimele 24 de ore, traficul de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a fost de peste 158.000 treceri persoane, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară şi de aproximativ 45.000 treceri mijloace de transport.

Vineri, 7 Aprilie, 2017 - 19:01

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au depistat trei tineri care au încercat să introducă ilegal în România ţigarete de contrabandă, pe care ulterior trebuiau să le ascundă în curtea unui imobil părăsit. 
Doi dintre tinerii implicaţi în activitatea infracţională au mai fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră, la începutul lunii martie 2016, în timp ce transportau pe biciclete două genţi voluminoase ce conţineau 19.460 ţigarete de contrabandă.

Joi, 6 Aprilie, 2017 - 14:14

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în zona de competenţă a sectoarelor PF Moraviţa, Oraviţa si Naidăş, 53 de cetăţeni din Pakistan, Bangladesh, Irak, Siria şi Palestina, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei. Alţi doi cetăţeni străini au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, jud. Timiş, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Joi, 6 Aprilie, 2017 - 11:27

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au surprins doi cetățeni români, în timp ce pescuiau în Marea Neagră, folosind 44 de cuști metalice de pescuit, unelte interzise de lege.  

Joi, 6 Aprilie, 2017 - 11:05

În ultimele 24 de ore, traficul de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a fost de peste 153.000 treceri persoane, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară şi de aproximativ 42.000 treceri mijloace de transport.

Marţi, 4 Aprilie, 2017 - 14:45

Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat doi cetățeni ucrainieni care încercau să introducă ilegal peste frontiera verde, 2.000 de pachete cu ţigări, marfă ce urma să fie comercializată pe piaţa neagră de desfacere din România. Pentru reținerea celor în cauză, care nu s-au supus somaţiilor iniţiale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de armă în plan vertical.

Marţi, 4 Aprilie, 2017 - 13:58

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, în cadrul a două acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, 14 cetăţeni din Irak, Iran şi Palestina, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din ţară.

Ieri, în jurul orei 09.00, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - Csanadpalota au observat cinci persoane de sex masculin, care se deplasau pe jos, pe marginea autostrăzii A1, spre Ungaria.

Marţi, 4 Aprilie, 2017 - 11:42

În ultimele 24 de ore, traficul de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a fost de peste 135.000 treceri persoane, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară şi de aproximativ 39.000 treceri mijloace de transport.

Luni, 3 Aprilie, 2017 - 14:44

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au depistat un cetăţean turc care a încercat să intre ilegal în România, din Republica Bulgaria, trecând frontiera, peste câmp, cu ajutorul unei biciclete.

Luni, 3 Aprilie, 2017 - 13:32

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în zona de competenţă a judeţelor Timiş şi Caraş-Severin, 38 de cetăţeni străini din Siria, Irak, Iran şi Afganistan, care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Luni, 3 Aprilie, 2017 - 11:29

În ultimele 24 de ore, traficul de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a fost de peste 180.000 treceri persoane, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară şi de aproximativ 40.000 treceri mijloace de transport.

Duminică, 2 Aprilie, 2017 - 11:00

Jocul ”Balena albastră” va intra săptămâna viitoare în atenția Comisiei parlamentare de control asupra activității Serviciului Român de Informații. Anunțul a fost făcut sâmbătă de senatorul liberal Cristian Chirteș, membru al comisiei, într-o conferință de presă la Târgu Mureș. 

Sâmbătă, 1 Aprilie, 2017 - 07:00

Poliţiştii de la Secţia 26 de din Capitală au deschis, vineri, un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, ca urmare a sesizării făcute de Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi.

Primul martor chemat a fost paznicul şcolii care a decis să facă dezvăluiri despre comportamentul cadrelor didactice care interacţionează cu minorii cu dizabilităţi care învaţă la Şcoala Specială Gimnazială nr. 4.

Vineri, 31 Martie, 2017 - 20:56

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în cursul acestei zile, în zona de competenţă a sectoarelor PF Moraviţa şi Oraviţa, 16 cetăţeni străini din Irak, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Vineri, 31 Martie, 2017 - 18:56

Având în vedere numărul mare de pescari sportivi care practică pescuitul în apele de frontieră, Poliția de Frontieră Română îi informează pe aceştia asupra următoarelor aspecte de natură legislativă:

În luna februarie a.c., a fost publicat în Monitorul Oficial al României Ordinul nr. 12/144/2017 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2017.

Joi, 30 Martie, 2017 - 16:46

Marţi 28 martie 2017, între orele 10.00-14.00, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş, au desfăşurat o acţiune punctuală pe linia prevenirii comerţului ilegal cu produse supuse accizării.

Joi, 30 Martie, 2017 - 13:15

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au depistat, în zona de competenţă a sectoarelor PF Moraviţa si  Oraviţa, cinci grupuri formate din 51 de persoane, cetăţeni din Siria, Irak, Afganistan şi Pakistan, care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge în ţări din vestul Europei.

Luni, 27 Martie, 2017 - 16:44

Poliţiştii de frontieră timișeni au depistat, în zona de competenţă, patru cetăţeni din Albania care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât aveau interdicţie de a intra în Spaţiul Schengen. Cei patru au fost predați autorităților sârbe în baza acordului de readmisie.

În data de 26.03.2017, în jurul orei 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, judeţul Timiş, au observat patru persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

Luni, 27 Martie, 2017 - 12:10

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Țuțora, în cooperare cu omologii din Republica Moldova din cadrul Direcției Vest, au confiscat, în urma unei acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări, peste 13.000 pachete cu ţigări de contrabandă, ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România.
 În cadrul acțiunii, au fost reţinuți doi tineri, cetățeni din Republica Moldova, implicați în activitatea de contrabandă, care au fost predați autorităților de frontieră din țara vecină, în vederea continuării cercetărilor. 

Luni, 27 Martie, 2017 - 11:02

În ultimele 24 de ore, traficul de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a fost de peste 151.600 treceri persoane, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară şi de aproximativ 45.600 treceri mijloace de transport.

Luni, 27 Martie, 2017 - 09:52

Inspectorii ANI verifică modul în care liderul USR, Nicuşor Dan, şi-a dobâdit averea. Ancheta vine după ce în presă au apărut controverse pe această temă.

În declaraţia de avere a lui Nicușor Dan apare un teren în Predeal, cumpărat în perioada de boom imobiliar, pe care l-a achitat parţial cu un credit bancar. La socoteală nu ies 100.000 de euro despre care liderul USR spune că abia îşi aminteşte.

Asta în condiţiile în care Nicuşor Dan a declarat în numeroase rânduri că locuieşte într-o garsonieră închiriată în zona Piaţa Gorjului din Capitala.

 

Vineri, 24 Martie, 2017 - 17:15

În perioada ianuarie 2016-martie 2017, jandarmii din capitală au confiscat 130.000 de ţigarete  de contrabandă, 99% dintre acestea fiind de provenienţă internaţională. 
    
Au fost întocmite acte de sesizare, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 86 din 2006, privind Codul Vamal al României, pentru care riscă între 2 şi 7 ani de închisoare.  Cele mai predispuse locuri, pentru săvârşirea acestui tip de comerţ, sunt pieţele şi târgurile, aproape 50% dintre fapte fiind constatate în aceste locuri.
            

Joi, 23 Martie, 2017 - 16:32

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş - I.T.P.F. Timisoara  au depistat în zona de competenţă şase cetăţeni din Irak, Iran, Siria şi Palestina, care au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Joi, 23 Martie, 2017 - 12:44

În ultimele 24 de ore, traficul de persoane şi mijloace de transport prin punctele de trecere a fost de peste 122.000 treceri persoane, atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară şi de aproximativ 40.000 treceri mijloace de transport.

Miercuri, 22 Martie, 2017 - 20:19

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăș au depistat în zona de competenţă 14 cetăţeni din Yemen, Irak și Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În data de 22.03.2017, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidas, judeţul Caraş-Severin, au observat 14 persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, dinspre frontiera cu Serbia spre interiorul ţării.

Subscribe to Infractionalitate