Duminică, 22 Octombrie, 2017 - 16:44

În perioada octombrie-decembrie 2017, Universitatea 'Ovidius' din Constanța (UOC) va derula campania 'Fii SMART, fii student!', prin care urmărește să promoveze ideea că educația este singura modalitate concretă și durabilă prin care o persoană poate evolua și prin care poate contribui la dezvoltarea generală a societății.

Duminică, 22 Octombrie, 2017 - 12:25

Pentru Poliția Română, asigurarea unui climat de ordine și siguranță în școli și în zona unităților școlare reprezintă o prioritate, sens în care facem părinților următoarele recomandări:

1. să păstreze permanent legătura cu cadrele didactice și să cunoască situația școlară a copiilor;

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 12:50

Cercetarea din Universitatea de Vest din Timișoara primește o nouă apreciere din parte forurilor internaționale de specialitate. Astfel, UVT a fost nominalizată, alături de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca și Academia Română, la Elsevier Scopus Award for Excellence in International Collaboration, fiind al doilea an în care instituția este onorată cu o asemenea nominalizare.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 18:44

Ultimul clasament QS World University Rankings by Region 2018, dat publicității în cursul acestei săptămâni, situează Universitatea din București pe prima poziție în topul universităților românești. 

Joi, 19 Octombrie, 2017 - 13:17

În unităţile de învăţământ din România, în acest an şcolar, 2017-2018, la catedră au ajuns 4.500 de cadre didactice necalificate. România este singura ţară din Uniunea Europeană în care există titulatura de necalificat în sistemul educaţional. Motivul: tinerii performanţi, cu dăruire şi formare de specialitate, nu vor să predea în şcolile din ţară din cauza salariilor mult prea mici sau pentru că nu sunt motivaţi sub nicio formă să ajungă în faţa copiilor pe care să îi ajute să se dezvolte.

Joi, 19 Octombrie, 2017 - 10:24

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) se declară profund îngrijorată de situația petrecută la Liceul Greco-Catolic  „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca. Conform informațiilor apărute în presă și pe rețelele de socializare, mai mulți elevi au fost dați afară din sala de clasă de directorul unității, deoarece aveau păr lung sau barbă.

Marţi, 17 Octombrie, 2017 - 16:03

Quacquarelli Symonds, companie britanică specializată în studii despre educaţie, a făcut publice topurile universităţilor pentru anul 2018.

Instituţiile de învăţământ superior din România sunt cel mai sus în clasamentul regional care grupeză Europa Centrală şi de Asia Centrală.

Luni, 16 Octombrie, 2017 - 18:05

Ministerul Afacerilor Interne organizează, în premieră, o sesiune de admitere, în ianuarie 2018, la școlile de agenți și subofițeri. Din cele 2.880 locuri scoase la concurs, 300 sunt alocate Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești.

Luni, 16 Octombrie, 2017 - 14:00

Aceeași săptămână a marcat atât începutul anului universitar 2017 – 2018, cât și Ziua Internațională a Educației, sărbătorită pe 5 octombrie. Un început de an universitar festiv pentru studenți, dar și un moment de reflecție asupra felului în care se desfășoară experiența studiilor superioare și la importanța susținerii pe termen lung a educației. Prin programele sale de sprijin destinate studenților romi, Roma Education Fund Romania este alături de studenți pentru ca aceștia să aibă un început lin de an universitar.

Luni, 16 Octombrie, 2017 - 12:05
dedicat elevilor de liceu din România

Au mai rămas cinci zile în care liceenii din România se pot înscrie în concursul Lider European, lansat de Reprezentanța Comisiei Europene. În cadrul acestuia, elevii de liceu din clasele IX-XI învață să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte pentru comunitățile locale. Cele mai bune opt proiecte înscrise pe platforma online Europa, casa noastră vor fi premiate, iar echipele clasate pe primele trei locuri își vor prezenta proiectele în fața juriului, la București.

Vineri, 13 Octombrie, 2017 - 12:38

Primarul Sectorului6, Gabriel Mutu, va fi prezent luni, 16 octombrie 2017, începând cu orele 12:00, la Şcoala Gimnazială nr. 164 (str. Pravăț nr. 22), în prima zi de implementare aprogramului “Şcoala după Școală” şi va participa, alături de copii, atât la activităţile educaţionale, cât şi la distribuirea preparatelor calde pentru prânz. 

Joi, 12 Octombrie, 2017 - 15:24

Liga Studenților (LS IAȘI) solicită demiterea Ministrului Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a Ministrului Sănătății, Florian Bodog și a Ministrului Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc pentru slabele lor performanțe guvernamentale, considerându-i vinovați de scăderea încrederii pe care o au tinerii în Statul Român. 

Miercuri, 11 Octombrie, 2017 - 15:52

Presedintele Romaniei a semnat miercuri decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 17/2017 care vizeaza cresterea salariilor de baza a personalului nedidactic din invatamantul superior si preuniversitar, din bibliotecite universitar si unitatile de invatamnt special.

Miercuri, 11 Octombrie, 2017 - 12:43

Conferința „Security Challenges in the Balkans”, organizată de Universitatea de Vest în parteneriat cu asociația New Strategy Center în data de 10 octombrie la Timișoara, a creat un cadrul real de dezbatere despre marile provocări de securitate în zona Balcanilor. 

Miercuri, 11 Octombrie, 2017 - 11:21

Uniunea Naţională a Studenţilor din România a transmis o scrisoare deschisă premierului privind nemulţumirea faţă de hotărârea Guvernului de a nu mai oferi transport feroviar gratuit studenţilor, care au peste 26 de ani, după ce, anul universitar precendent, aceştia au beneficiat de acest drept.

Studenţii cer ministerului Educaţiei o explicaţie în baza căreia s-a luat această decizie, dar şi un raport al impactului bugetar.

Luni, 9 Octombrie, 2017 - 13:43

    În această toamnă, reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța (AEC) vor putea fi văzuți pentru a doua oară în nouă localități din județ, mijlocind discuțiile între oameni de succes din diferite domenii de activitate și elevii de liceu.

Duminică, 8 Octombrie, 2017 - 13:55

Reprezentanța Comisiei Europene în România lansează concursul Lider European și provoacă elevii de liceu din clasele IX-XI să lucreze în echipă și să elaboreze proiecte prin care să răspundă provocărilor sau oportunităților existente în comunitățile locale. Cele mai bune opt proiecte înscrise pe platforma online Europa, casa noastră vor fi premiate, iar echipele clasate pe primele trei locuri vor fi invitate să își prezinte proiectele în fața juriului, la București.

Sâmbătă, 7 Octombrie, 2017 - 13:43
Indiferent de vârstă sau pregătire, acum îți poți urma pasiunea într-un mediu academic, alături pe profesori ai UNATC „I.L.Caragiale”

Pe data de 15 octombrie 2017, profesorii Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București, încep o nouă sesiune de cursuri deschise publicului larg. Indiferent de vârstă sau pregătire, programul UNATC Alternativ – Școala de Duminică oferă tuturor șansa de a studia specializări din domeniul teatru și cinematografie într-un format de scurtă durată. Pentru al optulea an consecutiv, UNATC rămâne dedicat pasiunii pentru artă, oferind oricui șansa unei pregătiri intensive, într-un mediu academic de excelență. 

Vineri, 6 Octombrie, 2017 - 14:48

ECDL este organizatorul naţional al concursului internaţional BEBRAS, ce îşi propune să introducă elevii de toate vârstele în domeniul gândirii computaţionale şi să îi atragă spre domeniul informatic. Această ediţie BEBRAS se va desfășura în toată lumea şi în toate unitățile școlare interesate din România în perioada 13-17 noiembrie 2017. Participarea este gratuită şi înscrierile au loc până pe 20 octombrie. 
Competenţele de gândire algoritmică şi programare pot fi certificate internaţional prin noul modul ECDL Computing.

Joi, 5 Octombrie, 2017 - 11:30

Iniţiată de UNESCO, la 5 octombrie 1994, Ziua Mondială a Educaţiei (World Teacher’s Day/Journée Mondiale des Enseignants) consacră, în mod simbolic, pe plan internaţional, Recomandarea UNESCO şi a Organizaţiei Internaţionale a Muncii cu privire la statutul profesorilor, din 1966, şi un document ulterior, Recomandarea privind învăţământul superior, din 1997.

Joi, 5 Octombrie, 2017 - 11:18

În fiecare an din anul 1966, pe 5 octombrie, profesorii şi elevii din toată lumea sărbătoresc Ziua Mondială a Educaţie, prin intermediul căruia ni se reaminteşte faptul că educaţie continuă este cheia reuşitei profesionale.
Cu acest prilej, Colegiul Psihologilor din România – filiala Constanţa, în parteneriat cu Ceaşca de Psihologie şi Colegiul Naţional Pedagogic “Constantin Brătescu” din Constanţa, organizează, începând cu ora 17.00, la liceul constănţean, 6 workshop-uri susţinute de psihologi constănţeni ai Colegiului, la care sunt aşteptaţi să participe câteva sute de elevi.

Joi, 5 Octombrie, 2017 - 09:11

În data de 10 octombrie, Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu asociația New Strategy Center, organizează conferința internațională „Security challenges in the Balkans”. Evenimentul va aduce la Timișoara invitați cu o vastă experiență profesională, pentru a dezbate provocările clasice și emergente de securitate din regiunea Balcanilor.

Marţi, 3 Octombrie, 2017 - 15:40

Precizări în legătură cu activitatea din unitățile de învățământ preuniversitar în ziua de 5 Octombrie - Ziua Internațională a Educației

Marţi, 3 Octombrie, 2017 - 12:56

Ministrul Educației Naționale, Liviu-Marian Pop, s-a întâlnit marți, 3 octombrie, cu omologul său din Turkmenistan, Purli Agamyradov. Vizita ministrului turkmen are loc în contextul aniversării a 25 de ani de relații bilaterale între România și Turkmenistan.

Luni, 2 Octombrie, 2017 - 16:10

Mesajul de binecuvântare al Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la începutul anului universitar 2017-2018:

Binecuvântare la început de an universitar

Întrucât înțelepciunea populară ne învață că 'Totdeauna lucrul tău să-l începi cu Dumnezeu', la începutul anului nou universitar 2017-2018 ne rugăm lui Dumnezeu să binecuvinteze pe toți studenții, profesorii și ostenitorii Universităților din România!

Luni, 2 Octombrie, 2017 - 14:52

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Alexandria, că sistemul educațional din România are nevoie de modificări.

Luni, 2 Octombrie, 2017 - 08:30

Luni, 2 octombrie 2017, facultățile Universității din București deschid noul an universitar printr-o serie de ceremonii la care sunt invitați diplomați, personalități din diverse domenii și profesori renumiți la universități din spațiul academic internațional. 

Duminică, 1 Octombrie, 2017 - 15:11

Luni, 2 octombrie 2017, facultățile Universității din București deschid noul an universitar printr-o serie de ceremonii la care sunt invitați diplomați, personalități din diverse domenii și profesori renumiți la universități din spațiul academic internațional.

Fiecare facultate din cadrul Universității din București organizează ceremonia de deschidere a anului universitar după un program personalizat.

Vineri, 29 Septembrie, 2017 - 17:24

Profesorul Mircea Dumitru, rector al Universității din București, a fost ales în cursul acestei săptămâni președinte al International Institute of Philosophy (Institutul Internațional de Filosofie), cu sediul la Paris. Votul de încredere al membrilor Institutului a fost acordat în cadrul Adunării Generale, care a avut loc la Dubrovnik, în Croația, cu ocazia ședinței anuale a institutului. 

Vineri, 29 Septembrie, 2017 - 15:27

Luni, 2 octombrie a.c. are loc la Academia de Studii Economice din București deschiderea noului an universitar 2017-2018. Deschiderea este organizată pe facultăți, prin festivități la care vor participa membri din conducerea universității, a facultăților, cadre didactice, studenți, ambasadori, personalități diplomatice, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai instituțiilor partenere ale ASE. În cadrul festivităților la nivelul facultăților se vor face prezentări ale programelor de studii, iar bobocii vor beneficia de informații suplimentare despre noul lor statut universitar.

Subscribe to Invatamant