Vineri, 15 Decembrie, 2017 - 09:03

Ediţia cu numărul 41 a campaniei "Prevenție și Educație pentru Sănătate" derulată de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului a avut loc, joi, în localitatea Călugăreni, din judeţul Giurgiu. Este pentru prima dată când specialiştii - voluntari se adresează tinerilor din această zonă a ţării, dar au fost foarte bine primiţi de către cei 300 de elevi.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 11:06

Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea, atrage atenţia asupra pericolului reprezentat de aprobarea de către Parlament a OUG nr.96/2017, ordonanţă care, spune acesta, va da naştere unui sistem paralel de pregătire postuniversitară, fără însă respectarea rigorilor de acest nivel. Pirtea consideră că vor avea de suferit atât universităţile, printr-o scădere a atractivităţii programelor masterale, cât şi beneficiarii finali, prin accesarea unor cursuri postuniversitare de o calitate îndoielnică.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 10:22

ACADEMY+PLUS, şcoala gratuită de programare, unică în ecosistemul industriei IT din România, îşi deschide oficial activitatea la Bucureşti. Inaugurarea are loc în parteneriat cu mediul privat şi vizează formarea, în următoarele 6 – 9 luni, a 140 de specialişti IT, în cadrul unui proces educaţional bazat pe practică şi lucru în echipă.

Joi, 14 Decembrie, 2017 - 08:42

Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa' Iaşi urcă pe poziţia a patra în clasamentul global al universităţilor din România - Metaranking universitar 2017, clasament care stabileşte ierarhia universităţilor din România în funcţie de rezultatele combinării performanţelor lor individuale din clasamentele academice internaţionale ale universităţilor.

Marţi, 12 Decembrie, 2017 - 14:27

Comisiile pentru învățământ, știință, tineret și sport din Camera Deputaților și Senat au avizat, marți, cu 19 voturi "pentru" și 11 "împotrivă", bugetul pe anul 2018 pentru Ministerul Educației Naționale.
Potrivit formei propuse de Ministerul Finanțelor, Ministerul Educației Naționale ar urma să primească în 2018 de la bugetul de stat 21,358 miliarde de lei, în creștere cu 326,56% față de 2017.

 

Luni, 11 Decembrie, 2017 - 18:29

Marți, 12 decembrie, la sediul Ministerului Educației Naționale va avea loc, începând cu ora 15:00, semnarea Convenţiei de parteneriat dintre România, Ambasada Franţei, Camera Franceză de Comerț și Industrie în România (CCIFER) şi opt companii membre fondatoare mobilizate pentru «Capital Filles în România». Documentul reînnoieşte sprijinul Ministerului Educației Naționale în derularea acestui program care își propune încurajarea tinerelor din medii defavorizate de a urma studii superioare după promovarea examenului de Bacalaureat.

Duminică, 10 Decembrie, 2017 - 14:17

Într-un răspuns oferit senatorului Dan Lungu de Ministerul Educației Naționale se arată faptul că bibliotecile școlare primesc periodic finanțare pentru achiziția de carte școlară, conform programelor și solicitărilor profesorilor, dar că există o problemă la nivelul personalului acestor unități.

Sâmbătă, 9 Decembrie, 2017 - 11:00

Un număr de 102.011 elevi, care erau înscrişi în şcoli în anul trecut, nu au fost regăsiţi în anul 2017-2018, 13.471 dintre ei abandonând sistemul de educaţie, peste 8.000 s-au retras, iar aproximativ 21.500 nu s-au mai prezentat la ore, potrivit datelor prezentate de ministrul Educației.

Joi, 7 Decembrie, 2017 - 20:23

Avocatul Poporului recomandă Inspectoratului Școlar Județean Olt să întreprindă toate măsurile şi diligenţele legale, necesare securizării unităţilor de învăţământ, în vederea prevenirii repetării unor incidente regretabile şi periculoase, de genul celui în care o fetiță a căzut de la etajul I al unei grădinițe. În recomandare se mai solicită Inspectoratului Școlar Județean să monitorizeze intrarea în legalitate, din punctul de vedere al securității, a unităților de învățământ din subordine.

Joi, 7 Decembrie, 2017 - 18:12

Demarată în luna octombrie a.c., campania de recrutare a tinerilor interesați de o carieră de subofițer în Jandarmeria Română a ajuns la final. Marți, 05 decembrie, ora 16.00, a fost ultima zi în care au mai putut fi depuse cereri de însciere. Important de știut pentru cei interesați de o carieră în domeniul ordinii și siguranței publice este faptul că a fost eliminată limita de înălțime, iar probele sportive constau într-un traseu aplicativ.

Duminică, 3 Decembrie, 2017 - 16:49

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea recrutează candidați pentru sesiunea de admitere din perioada 13-21 ianuarie 2018, în școlile de Agenți de Poliție 'Vasile Lascăr' Câmpina și școala de Agenți de Poliție 'Septimiu Mureșan' din Cluj-Napoca.

Școala de Agenți de Poliție 'Vasile Lascăr' din Câmpina pune la dispoziție 1.300 de locuri, școala de Agenți de Poliție 'Septimiu Mureșan' Cluj-Napoca scoate la concurs 300 de locuri.

Sâmbătă, 2 Decembrie, 2017 - 13:53

OSF Global Services, în parteneriat cu Facultatea de Inginerie Electrică și știința Calculatoarelor din cadrul Universității 'Ștefan cel Mare' din Suceava, organizează, în perioada 4-8 decembrie 2017, cea de a III-a ediție a concursului OSF Hackathon.

Sâmbătă, 2 Decembrie, 2017 - 13:27

Începând cu luna noiembrie, în cadrul proiectului intitulat 'De la excluziune la incluziune via academica — LINACAD', derulat de Universitatea 'Ștefan cel Mare' din Suceava, s-a inițiat promovarea ofertei educaționale a USV prin derularea unei campanii de marketing în rândul elevilor din cadrul a cel puțin 15 licee din medii defavorizate (mediul rural și/sau orașe mai mici de 10000 de locuitori). Promovarea se realizează prin implicarea studenților din cadrul universității, în special a celor proveniți din medii defavorizate.

Joi, 30 Noiembrie, 2017 - 15:27

Mesajul Președintelui Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământcu, Simion HANCESCU,  ocazia Zilei Naţionale a României:  

"La aproape un veac de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, România este ţara contrastelor: avem voinţă, dar puţini oameni care transformă vorba în fapte, avem suflet, dar din ce în ce mai puţini oameni care privesc spre binele celuilalt, avem istorie, dar mai puţini care vor să o cunoască, avem viitor, dar mai puţini copii care rămân acasă. 

Marţi, 28 Noiembrie, 2017 - 20:43

Studenții Facultății de Inginerie din cadrul Universității 'Lucian Blaga' din Sibiu au obținut premiul I în cadrul Salonului Național de Inventică și Creație științifică pentru Tineret, care s-a desfășurat la București.

Echipa ULBS a fost formată din Prof. Racz Gabriel, Prof. Crenganis Mihai, Fogoroș Valentin Mihai, Goagea Adrian, Bârsan Alexandru și a obținut locul I la categoria Tehnologii ale viitorului, cu proiectul Robot mobil autonom pentru concursul EUROBOT 2017.

Marţi, 28 Noiembrie, 2017 - 19:32

Ecosistemul de cercetare, inovare și dezvoltare de produse și servicii TIC pentru o societate conectată la Internet of Things

Luni, 27 Noiembrie, 2017 - 19:43

Echipele de seniori și juniori ale României au obținut șapte medalii la ediția 2017 a Turneului Internațional de Informatică Shumen din Bulgaria: patru medalii de aur și trei medalii de bronz.

Medaliile de aur au fost cucerite de lotul de seniori format din Costin-Andrei Oncescu (Colegiul Național 'Dinicu Golescu' din Câmpulung Muscel), Andrei Popa (Liceul Teoretic 'Mihail Kogălniceanu' din Vaslui), Alex Tatomir (Colegiul Național 'Nicolae Bălcescu' din Brăila) și ștefan Constantin-Buliga (Colegiul Național de Informatică 'Tudor Vianu' din București).

Vineri, 24 Noiembrie, 2017 - 15:03
Motto: "Fără scoală, să nu aștepte nimeni, nici părinți buni, nici fii buni, şi prin urmare, nici stat bine organizat şi bine cârmuit şi păstorit"- I. Heliade Rădulescu

În cadrul programului de mentorat "Rămâneţi în şcoală", voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului i-au consiliat, vineri, pe cei 20 de elevi ai Centrului de zi George Călinescu - din Capitală, incluşi în program, în privinţa alegerii unei meserii de viitor.

Vineri, 24 Noiembrie, 2017 - 11:20

Update: 

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut vineri, 24 noiembrie a.c., la Bruxelles (Regatul Belgiei), declarații de presă cu prilejul participării la Summitul Parteneriatului Estic.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declarațiilor de presă:

Jurnalist: Ați avut o întâlnire bilaterală cu Președintele Ucrainei, ce ați discutat?

Joi, 23 Noiembrie, 2017 - 20:02

Universitatea Politehnica Timișoara a întreținut mereu o relație strânsă cu mediul economic din oraș, dar și din regiune, cu beneficii pentru ambele părți. Companiile își asigură astfel resursa umană de calitate pregătită în cadrul UPT, iar universitatea beneficiază de susținere, donații și amenajări ale spațiilor de învățământ.

Joi, 23 Noiembrie, 2017 - 18:21

La 27 de ani de la ratificarea Convenției ONU privind drepturile copilului, proiectul de lege de modificare a OG 26/2000 cu privire la asociații și fundații scoate în afara priorităților naționale drepturile copilului

Miercuri, 22 Noiembrie, 2017 - 16:02
Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au vizitat şi consiliat peste 160 de elevi din Plopeni Sat

"A preveni este mai usor decat a trata"! Acesta este motivul pentru care voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului s-au întors, miercuri, în localitatea Plopeni Sat, judeţul Prahova, unde, în cadrul unei ediţii anterioare a Campaniei „Sănătate pentru sate”, au fost efectuate evaluări şi stabilite caracterele patologice pentru mai mulţi cetăţeni din comunitate.

 

Miercuri, 22 Noiembrie, 2017 - 09:11

Ministerul Educației Naționale și Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei au organizat în perioada 7 - 20 noiembrie 2017 o consultare publică la nivel național privind rolul temelor pentru acasă. 

Demersul a suscitat un interes deosebit și a generat o participare-record, chestionarele on-line fiind completate de 32.921 de părinți, 37.032 de elevi și 12.487 de cadre didactice.

Marţi, 21 Noiembrie, 2017 - 19:31

Universitatea 'Constantin Brâncuși' (UCB) din Târgu-Jiu a organizat, în perioada 15 — 16 noiembrie 2017, o campanie de promovare a ofertei educaționale în cadrul comunităților de români din Serbia. Cu această ocazie, au fost vizitate mai multe licee din Valea Timocului, respectiv din Zajecar, Veliko Gradiste și Kucevo, iar la prezentare au participat peste 200 de elevi din cadrul a patru licee din domeniul tehnic, theoretic si economic.

Marţi, 21 Noiembrie, 2017 - 18:16
Aula Universității Naționale de Apărare „Carol I”

Universitatea Naţională de Apărare ,,Carol I”, prin Facultatea de securitate şi apărare, Academia de Studii Economice și Asociația Project Management din România organizează vineri, 24 noiembrie 2017, a X-a ediție a Conferinței științifice internaționale „Knowledge Management – Project, Systems and Technologies”, în Aula universitară.

Conferința oferă un forum pentru dezbaterea temelor legate de dezvoltarea managementului cunoașterii și a disciplinelor conexe acestuia, misiunea manifestării fiind de a facilita comunicarea între echipele multidisciplinare internaționale.

Marţi, 21 Noiembrie, 2017 - 12:10

Deputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat astăzi că până la finalul acestui an toți profesorii și cadrele didactice din județul Botoșani vor beneficia de plata drepturilor salariale stabilite prin hotărâri judecătorești, în urma ultimei rectificări bugetare aprobate de Guvern la mijlocul săptămânii trecute.

Luni, 20 Noiembrie, 2017 - 20:02

La Universitatea Politehnica Timișoara a demarat un proiect pilot prin care studenții se vor putea implica în procesul didactic și vor da note profesorilor. Mai precis, în perioada 20 — 29 noiembrie 2017, studenții vor evalua procesul didactic prin intermediul unei platforme online, dezvoltate în cadrul UPT.

Luni, 20 Noiembrie, 2017 - 18:47

Conform datelor centralizate de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), livrarea în depozitele de carte școlară a tranșei a treia de manuale școlare destinate elevilor de clasa a V-a a fost finalizată în întregime în 39 de județe. Reamintim că, în acord cu angajamentele asumate prin contract, editurile câștigătoare în cadrul licitației organizate anul acesta de CNEE au avut ca termen-limită de furnizare a manualelor data de 17 noiembrie.

Duminică, 19 Noiembrie, 2017 - 18:07

Urmare a problemelor tehnice sesizate de Comisia locală de Rezidențiat București în timpul procedurii de scanare a grilelor de concurs, Comisia centrală a decis rescanarea tuturor grilelor pentru candidații din Centrul Universitar București.

Ministrul Sănătății a fost informat în această după amiază de către coordonatorul de Rezidențiat, secretarul de stat Corina Pop despre situația creată și a solicitat recorectarea grilelor, transparent, astfel încât candidații să nu fie nedreptățiți.
Comunicat de presă - Ministerul Sănătății

Duminică, 19 Noiembrie, 2017 - 15:16

Liga Studenților Români din Străinătate (LSRS) informează studenții și absolvenții români care au studiat în străinătate în anul universitar 2016-2017 că termenul-limită de înscriere pentru 'Premiile LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate' se prelungește până la data de 1 decembrie 2017, ora 23.59 EET (ora României).

Subscribe to Invatamant