Sâmbătă, 21 Ianuarie, 2017 - 11:25

Ministrul Sănătății a anunțat că 10 persoane mai sunt internate ca urmare a incendiului din clubul Bamboo, iar dintre acestea doar una se află într-o situație mai gravă. Două persoane se află în secția de ortopedie după ce au sărit de pe terasa clubului.

Clubul Bamboo nu avea autorizație de funcționare, conform ISU care precizează că clubul avea mai multe deficiențe care putea să ducă la suspendarea activității.

Un incendiu puternic s-a produs, sâmbătă dimineață, în clubul Bamboo din Capitală, 38 de persoane fiind rănite.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 18:49

Omul de afaceri Ioan Neculaie a fost propus pentru arestare preventivă, vineri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, pentru o nouă faptă de spălare de bani. Judecătorii au respins, însă, propunerea, patronul FC Braşov urmând să fie cercetat sub control judiciar pe cauţiune.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 13:56

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, împreună cu Magda Ștefănescu, Adjunct, doctor Anne-Marie Browne, consilier și Nicoleta Constantinescu, expert, s-a întâlnit cu Willy Fautre și Hans Noot, reprezentanți ai asociației neguvernamentale Human Rights Without Frontiers (H.R.W.).

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 13:50

Deputatul liberal Cătălin Predoiu apreciază că grațierea și amnistia nu vor rezolva problema supraaglomerării din penitenciare.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 13:49
Si cere retragerea celor două proiecte de ordonanță

”Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casație şi Justiție, DIICOT, asociațiile magistraților și organizații ale societății civile s-au pronunțat ferm împotriva modificării cadrului legislativ referitor la corupție, abuz în serviciu și integritate, în regim de urgenţă, fără analize obiective şi în condiţii de totală netransparenţă.

Sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste Ordonanțe de Urgenţă”, a scris Iohannis, pe Facebook.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 13:44

Vâlva făcută în jurul intenției Guvernului de a da niște ordonanțe referitoare le modificări ale Codului Penal și la grațieri (ucise în fașă de desantul prezidențial la Victoria) precum și demonstrațiile de stradă din mai multe orașe cu conștiință civică împotriva acestor reglementări ne arată că , la ora actuală, avem o problemă mai importantă decât resursele bugetare, decît dezvăluirile lui Ghiță referitoare la binom și trinom și chiar decât lupta cu corupția: antigrațierea!

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 12:13

In opinia mea, o posibilă lege a gratierii nu ar trebui discutată in afara unei abordări mai largi vizând politica penală a guvernului. Asa cum noul guvern a definit propria sa politică in domeniul salarizarii, sau in cel al fiscalitătii sau…, tot asa ar trebui definită si pusă in aplicare o politică distinctă in domeniul politicii penale.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 11:57

În ședința din data de 19 ianuarie 2017, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a dispus suspendarea din funcție a judecătorului Galea Ovidiu Daniel din cadrul Tribunalului Bihor, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 10:08

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată,
în stare de arest la domiciliu, a inculpatului GHIROSA MARCEL, la data faptei comisar șef în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor – Serviciul Rutier, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.
Prezentăm comunicatul de presă al DNA pe acest subiect:
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 09:57

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1220/VIII/3 din 26 septembrie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților:

POPA LIVIU, chestor de poliție, la data faptelor inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:

— luare de mită (3 fapte din care 2 în formă continuată),

— fals în declarații în formă continuată,

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 08:35

Vineri, 20 ianuarie 2017, la ora 9.00, la Curtea de Apel București va avea loc primul termen în procesul intentat de Fundația pentru Apărarea Drepturilor Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) statului român. Deoarece statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, încearcă să nu își asume responsabilitatea de a recupera Tezaurul României, FACIAS va solicita instanței introducerea în cauză a Ministerului Afacerilor Externe.

Joi, 19 Ianuarie, 2017 - 20:15

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a respins, joi, acuzațiile lansate de fostul deputat Sebastian Ghiță referitoare la "aranjarea" unor dosare penale.

Joi, 19 Ianuarie, 2017 - 17:56

Centrul de Resurse Juridice (CRJ) consideră că modificarea legislației penale și acordarea grațierii nu poate fi făcută prin intermediul ordonanțelor de urgență.

Măsurile propuse de Guvern nu justifică promovarea lor prin intermediul ordonanței de urgență, întrucât nu ne aflăm în prezența unei situații extraordinare a cărei reglementare nu poate fi amânată, nefiind îndeplinite condițiile pe care Constituția le impune pentru adoptarea ordonanței de urgență.

Joi, 19 Ianuarie, 2017 - 16:35

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii s-au întâlnit miercuri, 18 ianuarie 2017, în ședință plenară, cu reprezentanții asociațiilor profesionale ale magistraților din România pentru a discuta subiecte de interes comun privind îmbunătățirea actului de justiție și creșterea încrederii în sistemul judiciar.

Joi, 19 Ianuarie, 2017 - 15:25

Abuzul în serviciu va fi redefinit în Codul Penal drept îndeplinire "prin încălcarea legii" a atribuţiilor şi va fi sancţionat penal doar dacă prejudiciul creat va fi mai mare de 200.000 de lei, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Justiţiei.

Proiect de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală

Joi, 19 Ianuarie, 2017 - 15:10

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 16.01.2017, a inculpatului FARCAȘ CRISTINEL-VIOREL, la data faptelor director general al S.C. Confort Urban S.R.L.( societate cu capital integral de stat, care are ca asociat unic Consiliul Local al Municipiului Constanța), cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

Joi, 19 Ianuarie, 2017 - 09:30

Proiectele promovate de guvern arată "lipsă de voință și slăbiciunea autorităților statului în fața criminalității", transmite Ministerul Public într-un comunicat.

Joi, 19 Ianuarie, 2017 - 09:16

Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus, miercuri, strămutarea de la Curtea de Apel Pitești la Curtea de Apel Ploiești a procesului în care procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a dat în judecată postul de televiziune Antena 3 și mai mulți jurnaliști.
  
Solicitarea de strămutare a venit după ce jurnaliștilor Mihai Gâdea, Radu Tudor, Bianca Nae, Răzvan Savaliuc și analistului Mugur Ciuvică le-au fost respinse toate solicitările de a depune probe în apărarea lor.

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 19:34

Curtea de Apel Piteşti a respins, miercuri, cererea de suspendare a procesului privind casa din Sibiu pierdută de familia preşedintelui Klaus Iohannis.

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 16:25

Sebastian Ghiţă este cercetat în mai multe dosare, unele dintre ele încă nepublice, dechise inclusiv în urma unor sesizări ale SRI, a declarat procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

Cercetările privesc contracte încheiate între firme ale lui Sebastian Ghiţă cu mai multe instituţii de stat. Sefa DNA nu a dorit să precizeze dacă printre contractele verificate se află şi cele dintre firmele controlate de Sebastian Ghiţă şi SRI.

Întrebată dacă Serviciul Român de Informaţii a sesizat DNA cu privire la faptele lui Ghiţă, Laura Codruţa Kovesi a răspuns afirmativ.

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 13:48

Curtea de Apel Piteşti a rămas în pronunţare, miercuri, asupra unor cereri de amânare sau suspendare a procesului privind casa din Sibiu care a aparţinut familia preşedintelui Klaus Iohannis.  Cererile au fost formulate de avocatul familiei Iohannis, până la stabilirea persoanelor care au calitatea de moştenitor al soacrei preşedintelui, Georgeta Lăzurcă.

De asemenea, Instanţa a stabilit un termen de control pentru 15 februarie, care ar deveni un termen efectiv în cazul în care nu se admite suspendarea. 

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 13:11

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat că se îndoiește de buna credință a noului ministru al Justiției, Florin Iordache. 

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 13:05

Având în vedere dezbaterile din spațiul public vizând adoptarea de către Guvernul României a unor acte normative pentru modificarea și completarea codurilor penale, respectiv pentru grațierea unor pedepse, Biroul de Informare Publică și Relații cu Mass Media

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 11:59

Având în vedere dezbaterile din spațiul public referitoare la adoptarea unor modificări legislative privind grațierea și amnistia, Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să facă următoarele precizări:

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 10:26

Fostul director al Serviciului Român de Informaţii (SRI), Virgil Măgureanu, s-a prezentat, miercuri dimineaţă, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), pentru a i se aduce la cunoştinţă că este inculpat în dosarul Mineriadei.
La intrarea în sediul Parchetului General, fostul şef SRI nu a făcut nicio declaraţie.
Este a doua oară când Virgil Măgureanu este audiat în acest dosar. Luni, a venit fostul președinte Ion Iliescu, iar, marți, fostul premier Petre Roman.
 

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 09:20

Uniunea Națională a Judecătorilor din România solicită Guvernului Grindeanu să nu adopte nici o ordonanță de urgență care vizează activitatea autorității judecătorești, cum ar fi modificarea Codurilor, fără ca aceasta să fi fost pusă în dezbatere publică și fără să fi fost transmisă spre avizare Consiliului Superior al Magistraturii.

Marţi, 17 Ianuarie, 2017 - 17:08

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, spune că nu este ofițer acoperit.

„Aceste afirmaţii mi se par foarte grave, total mincinoase. Nu este adevărat”, a spus Laura Kovesi.

Sebastian Ghiţă, dispărut din 21 decembrie, a susţinut, într-o nouă înregistrare difuzată luni seară, că procurorul şef al DNA Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea ar fi ofiţeri ai unui serviciu secret străin al unei ţări partenere României, acesta fiind motivul pentru care „Coldea obligă SRI să o ajute pe Kovesi tot timpul”.

Marţi, 17 Ianuarie, 2017 - 16:37

Lucrarea de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, va fi analizată de o nouă comisie, după ce șeful Grupului de Investigații Politice, Mugur Ciuvică, a contestat decizia CNATDCU în care se arăta că procurorul anticorupție nu a plagiat.

"Contestatia este in lucru. Se asteapta acceptarea de catre Consiliul General, prin vot, a componentei comisiei de contestatii, care va trebui apoi sa elaboreze raspunsul", a declarat, pentru o publicatie online, vicepreședintele CNATDCU Marius Andruh.

Marţi, 17 Ianuarie, 2017 - 16:11

Directorul SRI, Eduard Hellvig, va fi audiat de Comisia de control parlamentar al Serviciului pe data de 25 ianuarie. 

Acesta va trebui să răspundă în faţa parlamentarilor pe tema scandalului în centrul căruia s-a aflat generalul Florian Coldea, care urmează să fie trecut în rezervă, dar şi pe tema bugetului SRI.
Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei SRI , a declarat, marţi, că a convenit cu directorul SRI, Eduard Hellvig, să vină pentru audieri în comisiei în data de 25 ianuarie, temele de audiere privind cazul Coldea şi bugetul SRI pe anul 2017.

Marţi, 17 Ianuarie, 2017 - 15:39

Nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu, Dragoş Băsescu, a fost condamnat marţi de Tribunalul Bucureşti la doi ani şi şase luni închisoare cu executare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă.

Instanţa a dispus revocarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune în cazul lui Dragoş Băsescu.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Anterior, omul de afaceri Ciprian Nistor, implicat şi el în acest dosar, a fost condamnat la închisoare cu executarea pedepsei, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Pagini

Subscribe to Justitie