Luni, 27 Februarie, 2017 - 19:22

"Nu o dată eu am ridicat semne de întrebare în legătură cu acțiunea DNA, pe care am calificat-o ca fiind și una politică, și în acest caz mie mi s-a părut că acțiunea DNA se înscrie în registrul politic. Sigur că CCR nu analizează acest aspect și trimiterea unei părți din dosar către Parchetul Înaltei Curți nu face decât să dovedească, încă o dată în plus, că DNA nu înțelege să respecte ordinea constituțională din România și încearcă să se impună ca o supraputere în stat, ceea ce este foarte grav", a declarat președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, luni.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 18:54

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spune că un procuror nu poate ancheta oportunitatea, legalitatea sau constituţionalitatea unui act juridic.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 18:51

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Luni, 27 Februarie, 2017 - 17:26

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va afectua o anchetă în cazul decesului unor pacienți, la Spitalul Filantropia din Craiova, după ce li s-au făcut transfuzii de sânge. Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 34 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și dreptul la ocrotirea sănătății.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 17:05

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va efectua o anchetă privind posibile abuzuri asupra minorilor din Centrul de plasament Azur, orașul Victoria, județul Brașov. Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituția României privind protecția copiilor și a tinerilor.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 16:20

UPDATE: În ziua de 27 februarie 2017, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul dispozițiilor art.146 lit.e) din Constituție și ale art.11 alin.(1) pct.A lit.e), precum și ale art.34, art.35 și art.36 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, a luat în dezbatere cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Ministerul Public — Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Direcția Națională Anticorupție și Guvernul României, cerere formulată de Președintele Senatului.

Luni, 27 Februarie, 2017 - 16:00

CCR a admis luni sesizarea preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, referitor la conflictul de interese Guvern- DNA, privind anchetarea de către procurorii DNA a modului în care a fost elaborată OUG 13.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a sesizat CCR în 8 februarie, în vederea constatării existenţei unui conflict juridic de natură constituţională între Guvernul României şi Ministerul Public, prin Direcţia Naţională Anticorupţie.

 

Luni, 27 Februarie, 2017 - 11:39

Ministerul Justiţiei a distrus un document de la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul în care proiectul OUG 13 primea, cu foarte puţin timp înainte de aprobarea în Guvern, aviz de oportunitate cu observaţii şi propuneri, au stabilit procurorii DNA. 

Luni, 27 Februarie, 2017 - 10:34

Vom face un inventar al tuturor deciziilor CCR cu referire la normele juridice penale și procesual penale, a anunțat, Tudorel Toader, noul ministru al Justiției, care și-a preluat portofoliul, luni dimineață, de la ministrul interimar Ana Birchall. 
   

Luni, 27 Februarie, 2017 - 09:49
...și declină cauza spre soluționare la Parchetul ÎCCJ

Cu referire la cauza mediatizată prin comunicatul nr. 126 din data de 2 februarie 2017, constituită ca urmare a unei sesizări formulate de mai multe persoane fizice, cu privire la posibile fapte aflate în competența de soluționare a instituției, în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

La data de 24 februarie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus: 

Sâmbătă, 25 Februarie, 2017 - 10:44
Editorialul ultimului număr al „Buletinului de București”, publicație a Camerei Notarilor București

Inființată cu zece ani în urmă de către Doina Rotaru, pe atunci președinte al Camerei Notarilor Publici București, ultimul număr al publicației profesionale „Buletin de București” a apărut recent, fiind pus la dispoziția profesioniștilor din domeniu. Acest prim număr al anului a beneficiat de colaborarea președintelui Uniunii, Dumitru Viorel Mănescu, al cărui editorial se referă la unul dintre aspectele importante ale serviciului public pe care îl reprezintă activitatea notariala.

Vineri, 24 Februarie, 2017 - 15:19
„Avem obligația constituțională de a informa corect și complet populația”

Dana Gîrbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, a prezentat cifre și date legate de abuzul în servciu într-o conferință cu public organizată de o fundație, în 22 februarie, în amfiteatrul NTT Data din Cluj, motivând că este îngrijorată de modul în care Justiția contribuie la manipularea în spațiul public.

Discursul Danei Gîrbovan, prezentat de clujust.ro:

Vineri, 24 Februarie, 2017 - 15:04

Vineri, 24 februarie 2017, Instanţa supremă a început judecarea pe fond în dosarul morţii disidentului Gheorghe Ursu, în care un fost ministru de Interne, un fost şef al Securităţii şi doi foşti ofiţeri de Securitate sunt acuzaţi de săvârșirea de infracțiuni contra umanității sau complicitate la aceste fapte. 

Vineri, 24 Februarie, 2017 - 11:35

Motivarea Curţii Constituţionale în sesizarea CSM privind conflictul juridic de natură constituţională între puterile statului ar trebui să-i faca pe cei de la CSM să intre în pământ de ruşine, spune  avocatul Adrian Toni Neacşu, fost judecător şi fost membru CSM, după publicarea de către CCR a motivărilor deciziilor pe OUG 13.

Joi, 23 Februarie, 2017 - 19:00

Ionuţ Negoiţă, om de afaceri şi principal acţionar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, a fost pus sub control judiciar de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, în dosarul privind insolvenţa clubului.

Joi, 23 Februarie, 2017 - 17:20
Din nouă judecători doar fosta șefă a ÎCCJ a sesizat conflictul!

Judecătorul Curții Constituționale Livia Stanciu apreciază că, în scandalul Ordonanței de Urgență nr. 13, de modificare a Codurilor penale, Guvernul Grindeanu s-a situat în conflict atât cu Parlamentul, cât și cu autoritatea judecătorească. Explicațiile apar în opinia separată cuprinsă în motivarea deciziei CCR din 8 februarie.

Joi, 23 Februarie, 2017 - 15:35

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, joi, la bilanțul DNA, că o rată a achitărilor de circa 10% este una "rezonabilă".

Joi, 23 Februarie, 2017 - 14:19

Bilanțul DNA din acest an se bucură, ca și cel de anul trecut, de prezența președintelui Iohannis, cel care demonstrează în acest fel deplinul său atașament față de instituțiile de forță prin care își garantează prerogativele și controlul asupra „statului de drept”.(Mi-ar place să îl văd participând și la un bilanț al Educației sau al Sănătății, deși nu cred ca voi avea șansa asta în actualul meu mandat - nomina odiosa!). Spre deosebire însă de anul trecut, Codruța Kovesi nu mai este aceeași.

Joi, 23 Februarie, 2017 - 13:40

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va efectuat o anchetă cu privire la apariția unor cazuri de TBC la Liceul Marin Preda din București. Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică, dreptul la ocrotirea sănătății și protecția copiilor și a tinerilor.

Joi, 23 Februarie, 2017 - 13:28
Chiar dacă numărul achitărilor din dosarele prezentate la instanțe a crescut spectaculos

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a anunțat joi că a transmis spre avizare cererea DNA de suplimentare a schemei de personal.

Joi, 23 Februarie, 2017 - 09:39

Directorul al Teatrului Național București, Ion Caramitru, s-a prezentat joi dimineață la Parchetul General pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul Revoluției.

Acesta a precizat că este a treia oară când este audiat în acest caz.

Procurorii de la Parchetul Militar deciseseră în octombrie 2015 clasarea dosarului privind Revoluția din Decembrie 1989. În iunie 2016, Curtea Supremă a confirmat decizia Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale în acest caz. 

Miercuri, 22 Februarie, 2017 - 19:18

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 22 februarie 2017, a inculpatului CEORT CĂTĂLIN NICOLAE, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Urmărire Penală și Criminalistică, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

Miercuri, 22 Februarie, 2017 - 16:30
Codruța Kovesi a fost nesinceră (adică a mințit)

A fost găsit protocolul PICCJ – SRI! Are numarul 003064 din 4.02.2009 si a fost semnat cand Procuror General era Laura Kovesi. In baza lui DNA si SRI au instrumentat ilegal, in parteneriat, dosare penale. Ofiterii SRI cereau procurorilor sa nu puna la dosar documentele folosite la anchete. In ianuarie 2017, DNA mințea natiunea: “Nu exista si nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA si nici protocol secret Coldea/Kovesi” (Document)

Miercuri, 22 Februarie, 2017 - 15:59
Rămâne doar cu cinci case și va trebui să returneze banii pe chiria încasată ilegal...

update: Iohannis respectă decizia instanţei

”Președintele Klaus Iohannis respectă deciziile instanțelor de judecată. Președintele României a luat act de hotărârea civilă a Curții de Apel Pitești de astăzi. Președintele s-a conformat deciziei instanței încă din noiembrie 2015, când a fost pronunțată decizia irevocabilă de către Curtea de Apel Brașov.”, a declarat purtătoarea de cuvânt,  Mădălina Dobrovolschi.

Miercuri, 22 Februarie, 2017 - 14:46

UPDATE 16.45: Premierul Sorin Grindeanu a confirmat numirea a patru noi minişti în Cabinetul său. 

Astfel, la Justiţie, a fost propus Tudorel Toader, pentru IMM, Alexandru Petrescu, Rovana Plumb ca ministru delegat pentru Fonduri Europene, şi ministrul Economiei, Mihai Tudose. Totodată, Sorin Grindeanu a confirmat că Mihaela Toader, cea care a fost până acum ministru delegat pentru Fonduri Europene va rămâne în echipă.

Miercuri, 22 Februarie, 2017 - 12:40

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 1246/VIII/3 din 05 octombrie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților 
BUDUR DANIEL, la data faptei ofițer de poliție judiciară în cadrul I.P.J. Ilfov – Serviciul de Investigare a Fraudelor și HOLBAN EUGEN, ambii cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
Prezentăm comunicatul de presă al DNA pe acest subiect:
"În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

Miercuri, 22 Februarie, 2017 - 11:40

 

1. Incep printr-un autodenunt: eu sunt acela care am introdus in textul Constitutiei din 1991 principiul retroactivitatii legii penale mai favorabile, ca exceptie de la principiul general al neretroactivitatii legilor. Ceea ce am dorit atunci a fost sa ridic cele doua principii, prezente anterior in diferite legi organice, la rang de norma constitutionala, in asa fel incat sa se blocheze incercarile de a se deroga abuziv de la ele prin acte normative de nivel inferior.

Miercuri, 22 Februarie, 2017 - 11:22

Dacă dăm la o parte toată demagogia  -  exprimată din ambele părți - din jurul Ordonanței 13, rămân la vedere următoarele două aspecte:
Primul - că Guvernul a comis  o eroare precipitându-se, în condițiile respective, să adopte o reglementare care, în mod evident, viza interese particulare, recte - situația lui Dragnea.

Miercuri, 22 Februarie, 2017 - 11:18

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 februarie 2017, a inculpatului MITU BOGDAN-VIOREL cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. 
Prezentăm comunicatul de presă al DNA pe acest subiect:
"În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: 

Miercuri, 22 Februarie, 2017 - 11:12

 UPDATE: Fostul judecător CCR Tudorel Toader a confirmat pentru o publicațe online că PSD i-a propus preluarea portofoliului după plecarea lui Florin Iordache.

”Este adevărat, mi s-a propus preluarea funcției de ministru al Justiției, dar nu voi face declarații până când acest lucru nu va fi oficial”, a spus Toader, pentru luju.ro. 

Premierul Sorin Grindeanu îl propune, miercuri, pe fostul judecător CCR, Tudorel Toader, pentru a ocupa postul de ministru al Justiţiei, conform unor surse.

Pagini

Subscribe to Justitie