Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 16:15

Magistrații instanței supreme s-au pronunțat definitiv, miercuri, în dosarul de șantaj Antena Group - RCS & RDS. Astfel,  Dan Voiculescu, condamnat în 12 mai 2016 la doi ani de închisoare cu executare, a fost achitat. Sorin Alexandrescu a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare cu executare,. Camelia Voiculescu a fost condamnată la un an și șase luni de închisoare cu suspendare, iar Antena 3 a fost amendată cu 200.000 de lei și va fi obligată să difuzeze de 10 ori sentinţa prin Antena 1.

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 16:11

   

Fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) Dan Radu Ruşanu şi Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, au fost achitaţi, miercuri, de ÎCCJ în dosarul ASF-Carpatica, în timp ce omul de afaceri Ilie Carabulea a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare cu executare.  

În acelaşi dosar, Marian Mîrzac (fost membru neexecutiv al conducerii ASF) a primit 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, iar Radu Mustăţea (membru în CA al SC Carpatica Asig) a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni. 

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 13:22

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 466/VIII/3 din 11 mai 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului
PARA LORANT, la data faptelor secretar general adjunct al Ministerului Mediului și Pădurilor, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de trafic de influență, din care una în formă continuată.
Prezentăm comunicatul de presa al DNA pe acest subiect:

Miercuri, 28 Iunie, 2017 - 13:19

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 27 iunie 2017, față de inculpații:

TOPAN OCTAVIAN-CIPRIAN, la data săvârșirii faptelor director al Direcției Juridice în cadrul Direcției Generale Regională a Finanțelor Publice București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit în formă continuată,

Marţi, 27 Iunie, 2017 - 14:25

Peste 20.000 de cetățeni au semnat în mai puțin de 24 de ore de la lansare petiția “CCR vrea prag pentru abuz. Să fie 1 leu!”. Semnăturile vor fi depuse la Ministerul Justiției mâine, în cadrul consultării publice cu societatea civilă organizată de Tudorel Toader, ministrul interimar [1].

Petiția poate fi accesată aici: http://campanie.de-clic.ro/prag-abuz

Marţi, 27 Iunie, 2017 - 13:42

Judecătoria Sectorului 5 a prezentat motivele pe care le-au avut in vedere judecători la decizia de a admite cererea de eliberare condiţionată formulată de Dan Voiculescu. Este vorba despre un comportament pozitiv, nefiind sancţionat in perioada detentiei.

"Condiţia analizată presupune observarea conduitei persoanei private de libertate prin raportare la Regulamentul de ordine interioară al locului de detenţie, prin evaluarea eforturilor depuse de această persoană în a participa la activităţi lucrative, educative, moral-religioase, culturale etc", arata magistraţii în motivare.

Marţi, 27 Iunie, 2017 - 13:28

În urma solicitărilor primite din partea reprezentanților mass-media referitoare la stadiul cercetărilor, respectiv soluția pronunțată pronunțată în cauza cunoscută generic sub denumirea 'Alegerile din decembrie 2009', Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Marţi, 27 Iunie, 2017 - 10:53
Excepție de neconstituționalitate formulată de Avocatul Poporului și admisă de către Curtea Constituțională

Curtea Constituțională a României (C.C.R.), prin Decizia nr. 160/2017, pronunţată în 14 martie 2017 și publicată în Monitorul Oficial nr. 248 din data de 11 aprilie 2017, a admis excepţia de neconstituţionalitate ridicată direct de Avocatul Poporului şi a constatat că soluţia legislativă cuprinsă în articolul unic al Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 17/2010 care exclude aplicarea prevederilor titlului XI al Legii nr. 247/2005 în privinţa persoanelor care au solicitat obţinerea calităţii de rentier agricol în perioada 1 ianuarie-4 martie 2010 este neconstituţională. Decizia C.C.R.

Luni, 26 Iunie, 2017 - 18:01

PRECIZĂRI În urma solicitărilor primite din partea reprezentanților mass-media referitoare la motivarea soluției de clasare pronunțată în cauza cunoscută generic sub denumirea OUG 13, Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să facă aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Duminică, 25 Iunie, 2017 - 16:20

În atenția domnului Valer Dorneanu Președinte al Curții Constituționale a României

Propunere adresată Curții Constituționale a României de reapreciere a Hotărârii 1/22.06.2017 a CCR

Domnule Președinte,

Inițiativa România, mișcare civică născută în 2015 după tragedia din Colectiv, propune Curții Constituționale a României să reaprecieze Hotărârea 1/22.06.2017 privind regulile de redactare a opiniei separate sau concurente.

Duminică, 25 Iunie, 2017 - 12:16

Institutul Cultural Român din Londra vernisează, pe 21 iunie, expoziția cu titlul 'Spaces of Memory, Spaces of Heritage' ('Spații ale memoriei, spații patrimoniale'), ca parte a Festivalului de Arhitectură din Londra.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 16:29

În interiorul DNA a început, în urma înregistrărilor cu procurorul-șef, Laura Codruța Kovesi, o anchetă internă, procurorii fiind duşi să facă testul poligraf.

Cel delegat de Kovesi să se ocupe de această anchetă este Marius Iacob. mâna sa dreaptă din DNA

Procurorul Marius Iacob a devenit celebru în urma cazului Elodia, pe care l-a anchetat. Ulterior, acesta a promovat în interiorul DNA și acum este omul de încredere al Laurei Codruța Kovesi.

Vineri, 23 Iunie, 2017 - 16:05

Magistrații Tribunalului Olt au revocat măsura controlului judiciar dispusă, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, față de fostul ministru Darius Vâlcov potrivit portalului instanței.

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Bogdan Vâlcov, a fost inculpat pe 20 iunie 2017 într-un nou dosar de corupție, de această dată unul instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt. Vâlcov este acuzat de instigare la dare și luare de mită, într-o cauză privind un funcționar de la Oficiul de Cadastru.

Joi, 22 Iunie, 2017 - 19:33

Prevederile unui articol din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, referitor la tentativa de abuz în serviciu, sunt neconstituţionale, a decis, joi,  Curtea Constituţională a României (CCR).

Potrivit unui comunicat al CCR, a fost luată în discuţie excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.15 din Legea nr.78/2000, raportat la art.132 din acelaşi act normativ şi la art.297 alin.(1) din Codul penal. 

Joi, 22 Iunie, 2017 - 14:19

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 624/VIII/3 din 21 iunie 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 iunie 2017, a inculpatului

VLAI ADELIN GEORGE, avocat în cadrul Baroului Mehedinți, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată.

Joi, 22 Iunie, 2017 - 10:48

Tudorel Toader, ministrul demisionar al Justiţiei, a spus, joi, că demisia sa devine irevocabilă pe 30 ianuarie.

Miercuri, 21 Iunie, 2017 - 16:30

Curtea Constituţională a României (CCR) a respins, miercuri, sesizările de neconstituţionalitate formulate de PNL şi USR privind modificarea şi completarea Regulamentului Camerei Deputaţilor şi a Regulamentului activităţilor comune ale Camerei şi Senatului.

Miercuri, 21 Iunie, 2017 - 12:50

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpaților

CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN, la data faptelor președinte al Consiliului Județean Brașov și președinte al filialei județene a unui partid politic, pentru săvârșirea infracțiunilor de

— luare de mită în formă continuată (7 infracțiuni) și

— abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (5 infracțiuni din care 3 în formă continuată)

Miercuri, 21 Iunie, 2017 - 11:25

Proximitatea temporală între administrarea unui vaccin și apariția unei boli, lipsa unor antecedente medicale personale și familiale ale persoanei vaccinate, precum și existența unui număr semnificativ de cazuri repertoriate de apariție a acestei boli în urma unor asemenea administrări pot, dacă este cazul, să constituie indicii suficiente pentru stabilirea unei asemenea probe

Miercuri, 21 Iunie, 2017 - 08:47

La această oră, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul IPJ Timiș efectuează un număr de 45 de percheziții domiciliare pe raza județelor Timiș și Arad în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de furt calificat cu consecințe deosebit de grave și tentativă la omor calificat.

Marţi, 20 Iunie, 2017 - 18:29

Fostul ministrul al Finanţelor, Darius Vâlcov, a fost inculpat, marţi, într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, fiind plasat sub control judiciar 60 de zile, cu interdicţia de a părăsi România.
Compartimentul de informații și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Marţi, 20 Iunie, 2017 - 17:06

Curtea Constituțională a României (CCR) apreciază că interdicția ca persoanele condamnate să facă parte din Guvern trebuie să înceteze în caz de reabilitare, dezincriminare sau amnistie.

Marţi, 20 Iunie, 2017 - 10:44

Fosta vicepreședintă a ANRP, Ingrid Mocanu, îi face plângere șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, la Parchetul General.

Marţi, 20 Iunie, 2017 - 10:41

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu s-a prezentat, marţi dimineaţă, la Direcţia Naţională Anticorupţie, însoţit de avocat.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) Mircea Sandu a fost achitat, săptămâna trecută, alături de fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) Dumitru Dragomir, de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, în dosarul excluderii din FRF a clubului FC Universitatea Craiova, patronat de Adrian Mititelu. Decizia este definitivă.

Luni, 19 Iunie, 2017 - 19:56

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 502/VIII/3 din 17 mai 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art.483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatului

Luni, 19 Iunie, 2017 - 15:25

Cu referire la o serie de înregistrări audio difuzate de un post de televiziune în cursul serii de 18 iunie 2017, înregistrări ce redau presupuse afirmații atribuite procurorului șef al Direcției Naționale Anticorupție, doamna Laura Codruța Kövesi, Biroul de Informare și relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Luni, 19 Iunie, 2017 - 15:24

Fostul prim-adjunct al directorului SRI, Florian Coldea, a transmis, luni, o scrisoare Comisiei de anchetă a alegerilor din 2009, în care specifică că în cursul zilei de 6 decembrie 2009, cât şi anterior şi ulterior acesteia, a avut „activităţi cu caracter privat”.

Luni, 19 Iunie, 2017 - 10:53

Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu în legătură cu înregistrările difuzate duminică seară şi atribuite procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Sesizarea a fost înregistrată la Direcţia de Inspecţie judiciară pentru procurori, care urmează să efectueze verificări prealabile pentru a stabili dacă există indicii cu privire la săvârşirea vreunei abateri disciplinare.

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, apare într-o înregistrare în care dă ordine procurorilor din subordinea sa ”să ajungă la premier”.

Luni, 19 Iunie, 2017 - 10:20

Darius Vâlcov, cel care a făcut analiza Executivului condus de Sorin Grindeanu, s-a prezentat luni dimineață în faţa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Fostul șef de la Finanțe are termen în dosarul în care este acuzat de trafic de influență și de spălare de bani. 

Duminică, 18 Iunie, 2017 - 12:00

Tudorel Toader, ministrul demisionar al Justiţiei, anunţă că până acum nu a intrat nimeni în arhiva SIPA.
"Comisia pentru arhiva SIPA nu a fost constituită, prin urmare încă nu a intrat nimeni în arhivă ! Voi solicita CSM să se consulte cu asociaţiile profesionale, apoi să detaşeze un judecător sau procuror care, timp de trei ani, să facă parte din comisia pentru arhiva SIPA", a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Subscribe to Justitie