Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 16:30

NATO a aprobat Planul de Acțiune pentru Ridicarea Capacității de Reacție a Alianței (RAP) la Summit-ul din Țara Galilor din 2014. Acesta prevede îmbunătățirea conceptului Forței de Răspuns NATO (NRF), pentru a asigura adaptabilitatea Alianței la noile provocări de securitate, atât în interiorul granițelor sale, cât și dincolo de acestea.

Vineri, 28 Aprilie, 2017 - 14:32

Tribunalul București a anunțat că, începând cu data de 2 mai 2017, există posibilitatea transmiterii de solicitări electronice cu privire la dosarele aflate pe rolul său, din partea părților, potrivit unui comunicat al TB. 

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 21:17
Ancheta alegerilor din 2009

Cele două comunicate date de Parchetul General marchează diferențe sensibile care vizează încadrarea faptelor presupus a se fi comis la alegerile din 2009. Iată-le:

COMUNICATUL OFICIAL DIN 24.04.2017:

Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 18:51

Curtea Constituțională a României (CCR) a admis, joi, excepția de neconstituționalitate ridicată împotriva dispozițiilor articolului 5 litera c din legea pentru prevenirea și combaterea violenței în familie și a constatat că sintagma "în cazul în care conviețuiesc" este neconstituțională.

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 18:21

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis eliberarea din arest a fostului şef ANAF, Sorin Blejnar.

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, joi, contestaţia procurorilor DNA la decizia Tribunalului Bucureşti care a admis în data de 21 aprilie ca Sorin Blejnar să fie cercetat sub control judiciar.

 Decizia este definitivă, iar Blejnar va fi eliberat din penitenciar după aproape 6 luni de arest.
 

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 16:53

Cerința potrivit căreia clauzele contractuale trebuie să fie exprimate în mod clar și inteligibil nu poate impune profesionistului să anticipeze și să informeze consumatorul cu privire la evoluții ulterioare imprevizibile, precum fluctuațiile excepționale ale cursurilor de schimb

Joi, 27 Aprilie, 2017 - 09:57

MInistrul justiției, Tudorel Toader, a declarat, joi dimineață, că au fost trimise în Serbia toate documentele pentru extrădarea fostului deputat PSD Sebastian Ghiță.

Tudorel Toader a precizat că dosarul a fost deja înregistrat de autoritățile din țara vecină, iar partea română nu mai are nimic de facut acum.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 18:57

Procurorii DNA au emis încă două cereri de arestare pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă.

Una dintre cereri este în dosarul Tony Blair, iar alta, în dosarul cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herţanu.  Reamintim că Sebastian Ghiţă a fost prins în urmă cu două săptămâni în Belgrad, la aproape patru luni după ce a reuşit să scape de filajul poliţiştilor.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 17:56

Instanţa Supremă a decis, definitiv, miercuri, revocarea măsurii preventive în dosarul în care fostul ministru de Finanţe, Darius Vâlcov este judecat pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar, senator şi ministru.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 17:02

Ca urmare a știrilor apărute în mass-media, în cursul zilei de astăzi, cu privire la dosarul având ca obiect procesul electoral din decembrie 2009, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să facă următoarele precizări:

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 16:26

Vânzarea unui player multimedia care permite vizionarea gratuită și cu ușurință, pe un ecran de televizor, a unor filme disponibile nelegal pe internet poate constitui o încălcare a dreptului de autor

Reproducerea temporară pe acest player a unei opere protejate de dreptul de autor obținute prin difuzare în flux continuu („streamingˮ) nu este exceptată de la dreptul de reproducere

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 16:21

Plenul Curții Constituționale a luat în dezbatere, miercuri, excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.20 alin.(1) și art.21 alin.(1) din Codul de procedură penală, având următorul conținut:

-        Art.20 alin.(1): „Constituirea ca parte civilă se poate face până la începerea cercetării judecătoreşti. Organele judiciare au obligaţia de a aduce la cunoştinţa persoanei vătămate acest drept.”;

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 13:51

Având în vedere dificultățile semnalate în procesul de aplicare a noilor coduri, în special a Codului penal și a Codului de procedură penală, Ministerul Justiției apreciază că se impune o evaluare a impactului de ansamblu al reglementărilor conținute de noile coduri. În acest scop, Ministerul demarează un proces de analiză cu privire la această problematică, atât în materie penală și procesual-penală, cât și în materie civilă și procesual-civilă.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 13:44

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului POPA MARIAN DANIEL, inspector de poliție în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 26 Poliție, cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj", informeaza un comunicat de presa al DNA.
Prezentăm comunicatul de presă al DNA pe acest subiect:
"În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 10:46

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a spus miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, la dezbaterile privind Comisia de anchetă asupra rezultatului alegerilor prezidențiale din 2009, că toate completele care l-au judecat nu au reușit să pună în sarcina sa o "fraudă electorală".

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 10:30

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, marti, ca va merge in continuare la CEDO si la Curtea Europeana de la Strasbourg, dupa ce instanta suprema i-a respins contestatia in dosarul referendumului.

"Merg in continuare la CEDO si la Curtea Europeana de la Strasbourg", a declarat Liviu Dragnea, intrebat de respingerea contestatiei din dosarul referendumului.

Miercuri, 26 Aprilie, 2017 - 10:00

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au stabilit cererea formulată de fostul vicepremier Gabriel Oprea și au decis sesizarea CCR cu o excepție de neconstituționalitate a articolului din Codul penal care reglementează infracțiunea de abuz în serviciu.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 17:11

Magistrații Curții Supreme au decis, marți, amânarea în dosarul miliardarului Puiu Popoviciu, condamnat în primă instanţă la nouă ani de închisoare în dosarul Afacerea 
Băneasa. 
El este acuzat că ar fi dobândit ilegal peste 200 de hectare de teren pe care a construit un centru comercial, deși aparţineau Universităţii de Agronomie. 

În acest dosar, au fost trimişi în judecată şi foştii şefi de la DGIPI şi DGA, Cornel Şerban şi Petru Pitcovici. 

De asemenea, procurorii DNA au cerut 14 ani de închisoare pentru afacerist, dar a fost condamnat la nouă ani.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 15:29

Inspecția Judiciară a finalizat raportul în cazul fostului procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiesti și la DNA Ploiești, Mircea Negulescu,  suspendat din magistratură în februarie anul acesta.
   
Negulescu a exprimat, în cadrul unei discuţii telefonice purtate cu soţia unei persoane cercetate penal, o serie de opinii cu încălcarea standardelor de conduită impuse magistraţilor, arată Inspecţia Judiciară (IJ) din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în motivarea acţiunii disciplinare exercitate faţă de acest procuror. 

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 14:21

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și va efectua o anchetă în cazul unui pacient care ar fi fost lăsat să se târască pe holurile Spitalului Universitar de Urgență București. Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 14:08

Parchetul General a preluat ancheta privind decesul celor doi copii alpiniști în avalanșa din Munții Retezat.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 13:08

Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

La ÎCCJ se judecă un nou termen în dosarul în care Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.
 

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 12:40

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a spus referitor la decizia pronunțată de CEDO privind condițiile din închisori, că șase luni nu ar fi suficiente pentru schimbarea radicală a sistemului penitenciar.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 11:37

Premierul Sorin Grindeanu a spus marți că a avut foarte multe discuții cu Tudorel Toader şi că ritmul său poate este "mai alert" decât al ministrului Justiției.

Marţi, 25 Aprilie, 2017 - 11:27

CEDO a atras atenţia că situaţia din închisorile din România încalcă prevederile Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului şi solicită României ca în termen de şase luni să prezinte un calendar precis pentru punerea în aplicare a măsurilor adecvate pentru rezolvarea problemelor semnalate.

Luni, 24 Aprilie, 2017 - 20:11

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Luni, 24 Aprilie, 2017 - 16:49

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins luni contestația la executare depusă de președintele PSD, Liviu Dragnea, împotriva condamnării la doi ani închisoare cu suspendare primite în Dosarul „Referendumul”. Decizia luată de magistrați este definitivă.

Reamintim că Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani, în Dosarul „Referendumul”.

Luni, 24 Aprilie, 2017 - 13:25

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins luni, ca nefondată, plângerea făcută de fostul jucător de tenis Dinu Pescariu prin care solicita ridicarea controlului judiciar, măsură luată împotriva lui de procurorii DNA în dosarul 'Microsoft 3'.

Pe 10 aprilie, DNA i-a pus sub acuzare pe Dinu Pescariu și Claudiu Florică, reprezentanți ai firmei D.Con-Net AG, pentru instigare la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, fiind luată și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Luni, 24 Aprilie, 2017 - 12:50

Actele de la instanțele emitente ale mandatelor de arestare preventivă în cazul lui Sebastian Ghiță vor fi gata în termenul legal, a anunțat, luni, ministrul justitiei Tudorel Toader.

„Ele sunt la traducător de multa vreme. Din momentul în care am început să primim documente, aveam traducătorii pregătiți. În scurt timp vor fi gata.

Eu sunt convins că vor fi gata în termenul legal”, a spus Tudorel Toader.

Au mai rămas doar opt zile pentru trimiterea dosarului de extrădare a fostului deputat Sebastian Ghiță.

Luni, 24 Aprilie, 2017 - 11:59

Numărătoarea inversă a zilelor care i-au mai rămas Codruței Kovesi în fruntea DNA a început odată cu confesiunile filmate și difuzate în „contumacie” de fostul său partener de sindrofii viticole, Ghiță.

Subscribe to Justitie