Joi, 4 Iunie, 2020 - 09:44

Beneficiile non-financiare precum programul flexibil, lucrul de acasă și siguranța locului de muncă sunt unele dintre cele mai puternice instrumente ale angajatorilor pentru a atrage și reține talentele în organizația lor, potrivit ediției cu numărul 20 a Studiului Randstad Employer Brand, unde România a fost prezentă pentru al doilea an consecutiv. În contextul schimbărilor generate de adaptarea la criza COVID-19, este de așteptat ca aceste elemente să câștige în importanță, în rândul angajaților, la nivelul anului 2020.  

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 12:10

Angajatorii care reactivează contractele de muncă suspendate pot primi un sprijin financiar de la Guvern care acoperă 41,5% din salariul brut al fiecărui lucrător, a spus miercuri ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 11:42

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că, în doar câteva luni, guvernul PNL "a întors România cu doi ani şi jumătate în urmă" și rata şomajului a crescut până la 4,8%, conform datelor publicate de INS.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 11:34
Oricum, epidemia este sub control, „dar criza nu a trecut în totalitate”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, miercuri, că s-a făcut un efort considerabil pentru a ajuta angajatii și angajatorii afectați de criza generată de epidemia COVID-19. În prezent, epidemia este sub control, „dar criza nu a trecut în totalitate”, spune Alexandru.

Alexandru spune că deși epidemia este sub control, oamenii trebuie să fie atenți în continuare și să se protejeze.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 11:29

Luna mai a adus o creștere a numărului de aplicări la job-uri cu peste 50% față de luna aprilie și cu mai bine de 45%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. 
Odată cu relaxarea restricțiilor impuse pe perioada stării de urgență, a crescut și interesul românilor de a-și căuta un nou job sau, cel puțin, de a evalua ofertele angajatorilor. Dacă în lunile anterioare cele mai multe căutări erau pentru joburi remote sau work from home, în luna mai angajații români au fost mai puțin interesați de această opțiune (-35% mai puține căutări pentru joburi remote).

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 10:25

Vodafone România anunță cu bucurie introducerea unor concedii parentale plătite integral, pentru o perioadă de 16 săptămâni. Noua politică este în vigoare de la 1 aprilie 2020 și se adresează tuturor angajaților care devin tați biologici, respectiv tuturor celor care devin părinți adoptivi, indiferent de numărul copiilor lor.

Sâmbătă, 30 Mai, 2020 - 19:43
Începand cu data de 01 iunie

În Monitorul Oficial de vineri, a fost publicata OUG nr. 92/2020, ce aduce noi proceduri privind sprijinirea angajatilor

In domeniile de activitate unde exista restrictii, se pastreaza acordarea indemnizatiei de somaj tehnic. Totodata, sunt instituite mai multe programe de
ajutor pentru angajatorii ce vor efectua angajari in perioada urmatoare.

Vineri, 29 Mai, 2020 - 13:46

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de 6 luni, reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare, dacă se înregistrează la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă.

Vineri, 29 Mai, 2020 - 12:38

Consumatorii europeni sunt mai preocupați de sănătate decât de problemele financiare și de cele legate de locul de muncă, în contextul crizei generate de pandemia de COVID-19, potrivit studiului Deloitte State of Consumer Tracker, respondenții fiind îngrijorați în principal pentru sănătatea familiei (62%) și pentru bunăstarea fizică (48%). De asemenea, studiul evidențiază apariția unor dificultăți financiare, 42% dintre consumatorii europeni plănuind să amâne cumpărările costisitoare, în timp ce 38% dintre ei sunt îngrijorați pentru stabilitatea locului de muncă.

Joi, 28 Mai, 2020 - 12:20

Amenzi în valoare totală de 9,2 milioane de lei în urma acţiunilor de control din domeniile construcţiilor, întreţinerii şi reparaţiilor de autovehicule şi a agenţilor de plasare a forţei de muncă în străinătate

Pentru a verifica situaţia cetăţenilor români care doresc să muncească în străinătate, Inspecţia Muncii a organizat, în luna mai a.c., o campanie naţională pentru verificarea agenţilor de plasare a forţei de muncă în străinătate.

Joi, 28 Mai, 2020 - 10:23

Aproape jumătate (46,4%) dintre angajații care împart biroul de acasă cu copiii lor recunosc că le este greu să își organizeze eficient activitatea în condițiile în care trebuie să se ocupe, pe lângă sarcinile de serviciu, și de solicitările copiilor, arată un sondaj efectuat de platforma de recrutare online BestJobs. Astfel, doi din cinci respondenți și-ar dori să poată lucra de acasă însă cu un program flexibil, astfel încât să se poată ocupa și de cei mici cât timp creșele și școlile sunt închise.

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 11:33

Situatia din 2018 se repeta, in stare de urgenta si in stare de alerta COVID-19
PROGRAM INFERNAL, RISCURI SI... SALARII NEPLATITE
Nici un an si jumatate nu a trecut de la precedenta situatie in care salariatii din DGASPC
Giurgiu au fost obligati sa munceasca fara bani timp de doua luni. Daca ar fi absentat ar
fi fost sanctionati sau chiar dati afara. Pentru neplata salariilor nu a suferit nimeni nicio
consecinta. Federatia PUBLISIND si Sindicatul Protecția Copilului Giurgiu au organizat actiuni

Miercuri, 27 Mai, 2020 - 11:11

Europarlamentarul Dan Nica solicită organizarea unei dezbateri în plenul Parlamentului European, concretizată prin adoptarea unei rezoluţii comune privind obligativitatea respectării standardelor europene în vigoare pentru lucrătorii sezonieri români din Germania.

Marţi, 26 Mai, 2020 - 18:00

Cazurile în care muncitori sezonieri au fost puși în situația de a lucra în condiții improprii și riscau să se infecteze cu SARS COV-2 au intrat în atenția Parlamentului European.

Comisia de muncă va dezbate în această săptămână situația lucrătorilor transfrontalieri, în prezența comisarului european pentru muncă, Nicholas Schmit.

Europarlamentarii vor să afle în ce măsură este adevărat că lucrătorii sezonieri nu beneficiază de măsuri de protecție împotriva infectării și nu sunt plătiți pentru orele suplimentare efectuate.

Marţi, 26 Mai, 2020 - 13:07

Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, lansează un nou infografic despre situația contractelor de muncă înregistrate, la 1 aprilie 2020..

La 1 aprilie 2020 erau înregistrate 6,34 milioane de contracte de muncă, cu 33 de mii mai multe decât cu doi ani în urmă. Creșterea numerică s-a înregistrat mai ales la contractele cu durată determinata.

Luni, 25 Mai, 2020 - 09:27

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, se va întâlni luni dimineaţa cu muncitorii din Sri Lanka, ce au lucrat la o fabrică de confecţii din municipiul Botoşani şi care s-au aflat în carantină instituţionalizată.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 09:43

Uniunea Militarilor şi Poliţiştilor "Mihai Viteazul" a urmărit cu atenţie starea de fapt care a dus la "eliminarea din poliţie" a domnului Valer Kovacs.

UMP "Mihai Viteazul" a crezut în faptul că - cel puţin din punct de vedere uman - o astfel de decizie a fost extrem de dură, cu toate consecinţele care decurgeau de aici pentru poliţist şi pentru familia sa.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 08:47

Inspectorul general de stat, Mihai Nicolae Ucă, a fost, în perioada 18 - 20 mai 2020, în vizită de lucru în Germania, alături de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, pentru a verifica condiţiile de muncă ale cetăţenilor români care muncesc ca lucrători sezonieri în agricultură.

Vineri, 22 Mai, 2020 - 08:30

În continuarea informaţiilor referitoare la situaţia cetăţenilor români care şi-au desfăşurat activitatea la ferma din Bornheim, Republica Federală Germania, MAE face următoarele precizări:

În urma demersurilor Consulatului General al României la Bonn şi potrivit informaţiilor obţinute de către reprezentanţii oficiului consular, MAE precizează că toţi cetăţenii români care şi-au desfăşurat activitatea la ferma din Bornheim au primit drepturile salariale care li se cuveneau.

Joi, 21 Mai, 2020 - 16:00

Cu aproape un milion de aplicări la joburi, ultima lună a egalat recordurile ultimilor ani în ceea ce priveşte dorinţa românilor de a-şi găsi un loc de muncă, potrivit platformei de recrutare online eJobs.ro.

Marţi, 19 Mai, 2020 - 14:00

După mai bine de o lună și jumătate, de când autoritățile au recomandat izolarea și distanțarea socială, pe fondul pandemiei de COVID-19, companiile din țara noastră și din întreaga lume se adaptează și se reinterpretează, astfel încât să poată supraviețui acestei perioade și, de ce nu, să fie chiar mai puternice pentru atunci când situația va reveni la normal.

Luni, 18 Mai, 2020 - 17:18

Aproape 1.000.000 de contracte de muncă au fost suspendate sau încetate, potrivit Ministerului Muncii. Cele mai multe contracte suspendate sunt în industria prelucrătoare, iar încetate în comerțul cu amănuntul.

Potrivit Ministerului Muncii, luni erau suspendate 578.789 contracte de muncă, din care în industria prelucrătoare 154.639, în comerțul cu amănuntul / repararea autovehiculelor și motocicletelor 96.995, iar la hoteluri și restaurante 96.218.

În ce privește contractele individuale de muncă încetate, numărul acestora ajunge la 374.183.

Vineri, 15 Mai, 2020 - 19:00

Firmele au readaptat spatiile la noile reguli, astfel incit oamenii să se simtă protejați. Mulți, însă, lucrează în continuare de acasă.

Angajații care s-au întors la muncă de vineri, trebuie să poarte mască.

Dacă cineva prezintă simptome de infecții respiratorii trebuie să rămână acasă.

Dacă cineva știe că a intrat în contact cu o persoană suspectă sau cu una diagnosticată cu coronavirus, de asemena, trebuie să rămână acasă în izolare și să ia legătura cu autoritățile.

Joi, 14 Mai, 2020 - 18:46
Zile libere plătite pentru părinți până pe 12 iunie, când se încheie anul școlar

Durata șomajului tehnic a fost prelungită până la 1 iunie 2020, a anunțat, joi, vicepremierul Raluca Turcan, la finalul ședinței de Guvern.

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 10:37

Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, lansează un nou infografic despre evoluția în timp a valorii indemnizației de șomaj în România.

Este de așteptat ca în contextul creat de pandemia de COVID-19, numărul șomerilor să crească în viitorul apropiat. Pe data de 11 mai 2020, Ministerul Muncii raporta deja un număr de 337.593 de contracte individuale de muncă încetate, iar tendința este în creștere. O bună parte din cei ale căror contracte de muncă au încetat vor intra în șomaj. Ce fel de protecție socială le oferă România șomerilor?

Miercuri, 13 Mai, 2020 - 09:59

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mantuirii Neamului au vizitat, luni, cinci localitati din judetul Teleorman, unde au oferit ajutor material si financiar mai multor familii aflate in situatie de risc, batrani singuri, familii sarace cu multi copii si alte cazuri sociale, care au primit cu mare bucurie vizita filantropilor. Voluntarii au fost ajutati, de aceasta data, la distribuirea ajutoarelor, de catre reprezentanti de seama ai Jandarmeriei Romane. 

Marţi, 12 Mai, 2020 - 17:39

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru, a anunţat în noaptea de luni spre marţi că se va deplasa în Germania pentru verificarea condiţiilor în care lucrează muncitorii români.

Reacţia ministrului Muncii a venit la câteva ore după ce a participat la o audiere parlamentară pe tema situaţiei muncitorilor români din Germania.

Marţi, 12 Mai, 2020 - 13:00

Guvernul va acorda o sumă pentru persoanele care au fost în şomaj tehnic şi care revin în activitate în companiile în care au lucrat, ca măsură activă de ocupare a forţei de muncă, a declarat, marţi, prim-ministrul Ludovic Orban.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 11:02

Toate cererile depuse pentru obţinerea şomajului tehnic plătit de stat vor fi verificate, iar primele sancţiuni pentru antreprenorii care au încercat să obţină plăţi duble pentru şomajul tehnic sunt pregătite, a scris pe Facebook ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Vineri, 8 Mai, 2020 - 09:51

În fiecare zi în toată lumea, oamenii mor sau se rănesc ca urmare a accidentelor de muncă sau a bolilor legate de muncă. În Uniunea Europeană (UE), peste 2 milioane de accidente de muncă non-fatale au dus la absența lucrătorilor timp de patru zile sau mai mult în 2017, în timp ce 2912 de accidente de muncă au fost fatale.

Rata de incidență standardizată a scăzut în ultimii șapte ani în UE (de la începutul unor serii de timp comparabile), de la 2,87 accidente fatale la 100 000 de lucrători în 2010 la 2,25 în 2017.

Subscribe to Muncă (Protecție socială)