Vineri, 17 August, 2018 - 11:18

Potrivit proiectului pus în dezbatere de Ministerul Muncii, actuala pensie anticipată devine pensie de limită de vârstă, iar actuala pensie anticipată cu penalizare devine pensie anticipată.

Luni, 13 August, 2018 - 11:44

Banca Comercială Română (BCR) informează publicul că unităţile sale teritoriale retail şi centrele de afaceri corporate nu vor avea program cu publicul, miercuri, 15 august 2018, cu ocazia Sărbătorii de Sfânta Maria. 

Ca excepție, unitățile BCR din centrele comerciale și mall-uri vor fi deschise, dar vor funcționa după programul acestora, iar activitatea va fi similară zilelor de week-end, nebancare. Joi și vineri (16 și 17 august) programul cu publicul va fi unul normal, cu funcționarea întregii rețele de unități BCR.

Vineri, 10 August, 2018 - 12:50

Ministrul Muncii prezintă, vineri, proiectul noii legi a pensiilor, precizând, printre prevederi, că vârsta standard de pensionare nu se modifică, nici stagiul minim. Proiectul mai prevede că mamele care au crescut trei copii, până la 16 ani, se pot pensiona mai devreme.

"Vârsta standard de pensionare nu se modifică, nici stagiul minim, nici cel complet. (...) Nicio pensie nu va scădea", a declarat, vineri, Lia Olguţa Vasilescu.

Joi, 9 August, 2018 - 20:10

Trei muncitori au fost prinşi, joi, sub un mal de pământ la un ştrand în construcţie în localitatea sibiană Scoreiu. La faţa locului au fost trimise de urgenţă mai multe echipaje, inclusiv un echipaj de descarcerare.

Isu Sibiu a fost solicitat să intervină în localitatea Scoreiu, pentru salvarea victimelor surprinse de malul surpat al unui ştrand aflat în construcţie.

Joi, 9 August, 2018 - 18:33

Patronii care vor utiliza munca zilierilor vor apela la serviciile unor firme de intermediere între cererea și oferta de muncă zilieră. Aceste „agenții de mediere” vor fi acreditate de stat, în baza unor criterii care urmează să fie stabilite de Guvern printr-o hotărâre.

 

Miercuri, 8 August, 2018 - 15:23

Jumătate dintre români sunt interesați să lucreze în altă țară, potrivit unui studiu. Principalele cauze sunt salariile mai mari, perspectiva unui trai mai bun, dar și instabilitatea politică. România devine însă una dintre țările preferate pentru greci, italieni, turci și alți muncitori africani și asiatici.

Unul din doi români este interesat să lucreze în străinătate, conform unui studiu. Marea Britanie, Germania, Italia, Canada și SUA sunt printre destinațiile preferate.

Marţi, 7 August, 2018 - 09:21

În luna iunie 2018, câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 4527 lei, cu 0,7% mai mare decât în luna mai 2018, informează un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică. 
    Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 2721 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 17 lei     (+0,6%).
    Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (6591 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1557 lei).

Luni, 6 August, 2018 - 11:35

55% dintre români și-au exprimat dorința de a lucra în străinătate, conform celui mai recent studiu realizat la nivel internațional de către Bestjobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, și The Boston Consulting Group, cel mai mare consultant de business din lume. Cei mai mulți dintre respondenții români care și-ar dori să lucreze într-o altă țară au sub 30 de ani și au studii superioare. 

Vineri, 3 August, 2018 - 10:49
O potențială încetinire economică poate fi evitată

Șomajul foarte scăzut, creșterea dinamică, emigrarea și dezvoltarea rapidă a sectorului de servicii au creat o lipsă acută de forță de muncă în regiunea Europei Centrale și de Est (ECE). Conform ultimului raport intitulat “CEE Labour Force Riddle” al companiei de consultanță imobiliară Colliers International, o posibilă încetinire economică rezultată în urma acestei situații poate fi evitată prin mai multe soluții.

Miercuri, 1 August, 2018 - 13:47

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cetăţenilor:

Atenţie la ofertele de muncă în străinătate! Fiţi prudenţi astfel încât să nu deveniţi victima unor înşelăciuni în acest domeniu!

Pentru prevenirea înşelăciunilor în domeniul ofertelor de ocupare a unui loc de muncă în străinătate, poliţia dâmboviţeană adresează cetăţenilor o serie de recomandări:

Marţi, 31 Iulie, 2018 - 09:10

În luna iunie 2018, rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost de 4,5%, informează un comunicat de presa al Institutului Național de Statistică.
    Rata şomajului** în luna iunie 2018 a scăzut cu 0,1 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna precedentă (4,6%).
    Rata şomajului la bărbaţi a fost cu 0,9 puncte procentuale mai mare decât la femei.

Luni, 30 Iulie, 2018 - 11:49
pentru industriile de HoReCa, producție ușoară și agricultură

Conform Smartree, lider pe piața de externalizare a proceselor de HR, în ultimii ani, companiile din România au început să-și pună problema importului de angajați din țări non-UE, care să asigure resursa umană în sectoarele în care există deficit de personal și activitatea riscă să fie întreruptă din această cauză. În schimb, costurile ridicate asociate procedurii de angajare internațională, concomitent cu durata relativ mare de închidere a proiectelor, reprezintă cele mai importante dezavantaje.

Miercuri, 25 Iulie, 2018 - 13:46

Numărul total al persoanelor înregistrate în evidenţa AJOFM Covasna la data de 30 iunie 2018 a fost de 3080 persoane în căutarea unui loc de muncă, dintre care 1362 sunt femei.

În perioada 01.06.2018 - 30.06.2018 au intrat în evidenţa AJOFM Covasna un număr de 618 (332 femei) persoane şi au iesit din evidenţa AJOFM Covasna 433 (182 femei) persoane.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 12:55

Consilierii de probațiune din cadrul Serviciului de Probațiune (SP) București continuă GREVA GENERALĂ, vineri, 20 iulie 2018, alături de angajații serviciilor de probațiune din alte 16 județe: Alba, Arad, Argeș, Botoșani, Brașov, Cluj, Dâmbovița, Harghita, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Sălaj, Timiș, Vâlcea și Vrancea.

Vineri, 20 Iulie, 2018 - 10:40

Președintele Klaus Iohannis a promulgat modificările la legea 416/2001 privind venitul minim garantat. Conform noilor prevederi, persoanele care refuză un loc de muncă oferit vor pierde ajutorul social.

Iată care sunt prevederile legii:

„(7) Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social.”

Joi, 19 Iulie, 2018 - 13:45

Aproximativ 4.000 de angajați ai Ministerului Tineretului se află, joi, în grevă japoneză din cauza salariilor mici și a inechităților între aceleași categorii de personal. Angajații mai spun că, săptămâna viitoare, vor organiza pichetări și strângeri de semnături pentru grevă generală.

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 17:23

Președintele Klaus Iohannis a promulgat modificările la legea 416/2001 privind venitul minim garantat. Conform noilor prevederi, persoanele care refuză un loc de muncă oferit vor pierde ajutorul social.

Legea prevede:

„(7) Refuzul unui loc de muncă oferit sau refuzul de a participa la serviciile pentru stimularea ocupării forţei de muncă şi de formare profesională oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage încetarea dreptului la ajutorul social.”

Miercuri, 18 Iulie, 2018 - 12:25

O companie din Noua Zeelandă intenţionează să implementeze permanent programul de muncă de patru zile, după ce experimentul de opt săptămâni în care angajaţii au avut program redus, dar au fost plătiţi integral, s-a dovedit un succes, informează DPA.

''Productivitatea a crescut, nivelul de stres a scăzut'', a declarat Andrew Barnes, directorul executiv al Perpetual Guardian.

Compania a demarat în luna martie un experiment prin care le-a permis tuturor celor 240 de angajaţi să muncească timp de doar patru zile pe săptămână, fără a li se micşora salariul.

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 19:00

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Executivul va adopta o OUG prin care asistenţii care se ocupă de persoanele cu handicap vor primi o alocaţie lunară de 600 de lei pentru îngrijirea unui adult cu grad de handicap accentuat, şi 750 de lei, pentru îngrijirea unui adult cu handicap grav.

Marţi, 17 Iulie, 2018 - 18:10

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 oferă șansa tinerilor de a învăța o nouă meserie!

Sunt la alegere 19 cursuri gratuite de calificare profesională, menite să ajute tinerii să intre pe piața muncii.

Cursurile:

·         Manichiurist-pedichiurist

·         Bucătar

·         Coafor

·         Administrator imobil

·         Cosmetică

·         Brutar

·         Patiser

·         Lucrător în comerţ

·         Operator introducere, validare şi prelucrare date

Joi, 12 Iulie, 2018 - 15:45

Angajații români se clasează pe primul loc la nivel global în ceea ce privește ușurința de a comunica cu colegii lor, indiferent de generația de care aparțin aceștia, arată rezultatele celui mai recent raport global Randstad Workmonitor, realizat la nivelul trimestrului al II-lea, 2018, în care România a fost inclusă pentru prima dată.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 11:00

O iniţiativă de modificare a Legii Pensiilor, prin care se reduce stagiul de cotizare şi vârsta standard de pensionare cu 13 ani, a fost adoptată de Camera Deputaţilor, urmând să ajungă la preşedintele Klaus Iohannis pentru a fi promulgată.

Vineri, 6 Iulie, 2018 - 15:38

Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti a anunţat că pentru perioada 5-11 iulie sunt disponibile peste 4.000 de locuri de muncă, pentru toate categoriile de angajaţi.

Pentru românii cu studii superioare, în Bucureşti sunt disponibile 262 de locuri de muncă, angajatorii căutând, printre altele, 20 de programatori, 12 ofiţeri bancari, 10 ingineri geodez şi 10 ingineri sistem software.

Vineri, 6 Iulie, 2018 - 12:25

Din dispoziţia ministrului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, s-a convocat vineri dimineaţă, la sediul instituţiei, şedinţa extraordinară a Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă (C.M.S.U), în vederea analizării informaţiilor privind evoluţia fenomenelor meteorologice din următoarele zile.

Vineri, 6 Iulie, 2018 - 12:19

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) sunt înregistrate 27.296 locuri de muncă, în data de 6 iulie 2018. 

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 10:07

Potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, absolvenţii instituţiilor de învăţământ au dreptul să ceară indemnizaţia de şomaj, dacă nu reuşesc sa se angajeze în 60 de zile calendaristice de la data absolvirii.

Marţi, 3 Iulie, 2018 - 16:30
Doar-doar mai crește natalitatea...

Un proiect depus la Senat prevede posibilitatea ca orice femeie să iasă la pensie mai devreme cu doi ani pentru fiecare copil născut şi crescut cel puţin 10 ani. Printre motive se află declinul demografic în care populaţia se reduce cu cinci români în fiecare oră.

Proiectul semnat de grupurile PSD şi ALDE, alături de 51 de aleşi, prevede modificare art 55 alin (1) din Legea 263 pe 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, iar acesta va avea următorul cuprins: "cu câte doi ani, pentru ficare copil născut şi crescut cel puţin până la vârsta de 10 ani".

Luni, 2 Iulie, 2018 - 10:16

Rata şomajului la nivel naţional, calculată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, îşi menţine trendul descendent. Astfel, la sfârşitul lunii mai 2018, acest indicator a fost de 3,48%, în scădere cu 0,10 pp faţă de luna anterioară şi sub valoarea înregistrată la finele aceleiaşi luni a anului 2017 cu 0,72 pp. 

Luni, 2 Iulie, 2018 - 10:05

În luna mai 2018, rata şomajului în formă ajustată sezonier a fost de 4,6%, informează un comunicat de presă al Institutului Naţional de Statistică.
    Rata şomajului** în luna mai 2018 a avut acelaşi nivel cu cel înregistrat în luna precedentă (4,6%).
    Rata şomajului la bărbaţi a fost cu 0,9 puncte procentuale mai mare decât la femei.

Joi, 28 Iunie, 2018 - 12:12

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa - Năsăud oferă la această dată persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă din judeţul Bistriţa - Năsăud, 578 de locuri de muncă vacante, după cum urmează:

- pentru persoanele cu studii superioare (de lungă şi scurtă durată) - 26 locuri de muncă;
- pentru persoanele cu studii medii şi profesionale - 552 locuri de muncă;

Subscribe to Muncă (Protecție socială)