Luni, 26 Iunie, 2017 - 13:03

Sezonul cald ne aduce mai aproape de realitatea crudă din spatele bronzului încă apreciat: numărul cazurilor de afecțiuni maligne cutanate este în creștere. Unul din trei cancere depistate este la nivelul pielii, iar expunerea excesivă la soare, fără protecție, rămâne cauza principală a maladiei. Acest lucru a fost discutat recent, la București, de medicul american Glenn Goldman, profesor şi expert în tratarea cancerului de piele prin microchirurgie Mohs.

Duminică, 25 Iunie, 2017 - 16:51

Miercuri, 28 iunie, ora 10:30, Aula Magna a Academiei Române va fi gazda unui eveniment de o deosebită însemnătate pentru medicina și cercetarea științifică medicală românească. Transplantul Renal în Universitatea de Medicină și Farmacie 'Carol Davila' — Centrul Pentru Uronefrologie și Transplant Renal Institutul Clinic Fundeni din București — 37 de ani de experiență.

Duminică, 25 Iunie, 2017 - 13:03

Ministerul Sănătății, în scopul informării corecte a publicului, ca urmare a unor interpretări și comentarii tendențioase care deformează nepermis realitatea, face următoarele precizări:

"Ministerul Sănătății are o misiune socială foarte importantă privind imunizarea copiilor, dar și o competență legală bine definită. Tentativa de a pune în sarcina autorității ministeriale orice neregulă, sincopă sau insucces, chiar dacă instituția nu are nici incompetențe, nici pârghii legale pentru soluționarea acestora, reprezintă un act nedemn pentru orice publicație serioasă.

Joi, 22 Iunie, 2017 - 13:50

Informații-cheie prezentate în cadrul evenimentului „ASCO 2017: Noutăți în Abordarea Cancerului”, organizat de Bristol-Myers Squibb, în 21 iunie 2017 
Imuno-oncologia oferă bolnavilor de cancer din întreaga lume speranța la o rată de supraviețuire mai mare, comparativ cu terapiile clasice, și o calitate a vieții mai bună. Spre deosebire de terapiile clasice (precum chimioterapia), care țintesc direct tumora, imuno-oncologia se bazează pe stimularea imunității să elimine singură tumora. 

Vineri, 16 Iunie, 2017 - 12:18

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță achiziționarea unui nou pachet de 40% din banca de celule stem Stem Cells Bank din Timișoara, una dintre cele mai moderne și bine echipate bănci de celule stem din sud-estul Europei. 

Joi, 15 Iunie, 2017 - 16:21

Palatul Cerchez (sediul Camerei de Comerț și Industrie a municipiului București) a fost gazda unei reuniuni academice de ținută: numeroase personalități din domenii diverse, dar în special din Sănătate, au ținut să fie prezente la evenimentul lansării monografiei „Tulburări de deglutiție” al cărei autor este tânărul profesor dr. Codruț Sarafoleanu. Tipărită la Editura Academiei, lucrarea este prefațată de un profesor  care nu întîmplător poartă același nume: Dorin Sarafoleanu.

Miercuri, 14 Iunie, 2017 - 13:24

Mesajul ministrului Sănătății Florian Bodog de Ziua mondială a donatorului de sânge

În fiecare an, pe 14 iunie ne exprimăm recunoștința față de cei care, prin generozitatea lor oferă cel mai prețios dar 'viața'. Ziua mondială a donatorului de sânge îi omagiază pe voluntarii care salvează, în fiecare an, milioane de vieți sau ajută, în mod hotărâtor, la recuperarea celor aflați în suferință.

Marţi, 13 Iunie, 2017 - 11:47

Societatea Internațională de Medicină și Chirurgie Regenerativă (SIMCR) organizează, în perioada 14- 17 iunie 2017, sub egida Academiei Române, cea de-a doua ediție a Congresului SIMCR. Desfășurată sub deviza “O provocare a secolului 21: medicina regenerativă - cercetare și aplicații clinice”, manifestarea reunește speakeri români și străini de elită din domeniul medicinei regenerative. Evenimentul este creditat cu 23 puncte EMC. 

Luni, 12 Iunie, 2017 - 19:08
Tomac: Avem suflete nevinovate care decedează din cauza incompetenței

PMP, sprijinit de USR, va depune o moțiune simplă pe Sănătate prin intermediul căreia va cere demisia ministrului Florian Bodog.

Luni, 12 Iunie, 2017 - 12:18
Centru mobil de donare de sânge

Crucea Roșie Română în colaborare cu Institutul Național de Transfuzie Sanguină și Centrul de Transfuzie Sanguină București anunţă evenimentul de marcare a Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.

Sâmbătă, 10 Iunie, 2017 - 14:00

Primăria Capitalei vrea să construiască, în nouă luni, o policlinică la Spitalul Clinic de Boli Infectioase şi Tropicale "Victor Babeş", costurile lucrărilor fiind de 1,6 milioane de euro, din bugetul municipalităţii, potrivit unu proiect de hotărâre adăugat suplimentar pe ordinea de zi şi aprobat, joi, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Potrivit proiectului, policlinica ar urma să aibă 16 cabinete de consultaţii.

Joi, 8 Iunie, 2017 - 19:28

Pe 11 iunie va avea loc la Târgu Mureș competiția de înot Swimathon, organizată de Fundația Comunitară Mureș, cu scopul final de strângere de fonduri pentru cauze caritabile.

Joi, 8 Iunie, 2017 - 19:11

Fundatia Renasterea organizeaza  cea de-a treia editie a  Happy Run – Race for the Cure Romania, cel mai mare si cel mai de succes eveniment de constientizare si de strangere de fonduri pentru sanatatea femeii. Evenimentul, o sarbatorire a invingatoarelor in lupta cu cancerul si o actiune de promovare a importantei preventiei, are loc in data de 10 iunie 2017, in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle, incepand cu ora 8.00.

Joi, 8 Iunie, 2017 - 18:45
pentru construirea primului spital de oncologie şi hematologie pediatrică din România

Vineri, 9 iunie, începând cu orele 19:00, Veranda Mall în parteneriat cu Sport Arena Streetball și Asociația 1leu.org vor fi gazdele unui eveniment sportiv caritabil, pentru a veni în sprijinul proiectului Spitalul Copiilor.
Sportivi români celebri vor juca baschet în cadrul 3x3 League by Fitbit și vor susține proiectul demarat de Asociația 1leu.org în vederea construirii primului spital independent de hematologie și oncologie pediatrică din România.
Invitații speciali care vor juca baschet în cadrul evenimentului de mâine seară vor fi 

Miercuri, 7 Iunie, 2017 - 19:26

Asociaţia Pro Decizii Informate organizeaza JOI 8 iunie ora 11:00 o conferinta de presa in care se va anunta pozitia sa oficiala si viitoarele actiuni fata de proiectul de lege al vaccinarii obligatorii. Conferinta este sustinuta de Av. Gheorghe Piperea.

Miercuri, 7 Iunie, 2017 - 17:12

În 1977, Mona Andersson, locuitoare a orașului Gothenburg a devenit prima persoană care a experimentat beneficiile unui implant auditiv cu conducere osoasă (cunoscut sub denumirea comercială de Sistemul Cohlear Baha), care a fost reglat în așa fel încât să-i redea acesteia auzul pe care îl pierduse de mai bine de treizeci de ani. În prezent, mai mult de 150.000 de oameni din întreaga lume se bucură de o experiență auditivă îmbunătățită datorită implantului prin conducere osoasă.

Miercuri, 7 Iunie, 2017 - 16:51

La doar un an de la lansare, GoPharma, platforma pentru comenzi şi comunicare online dedicată tuturor farmaciilor, producătorilor şi distribuitorilor din România, anunţă peste 3.000 de farmacii (puncte de lucru) active în platformă și peste 100.000 de comenzi înregistrate. 

Miercuri, 7 Iunie, 2017 - 12:21

În urma multiplelor solicitări pe care le-am primit în timpul consultărilor cu angajații Centrului Județean de Aparatură Medicală Dolj și reprezentanții Centrului de Aparatură Medicală din județul Olt, am hotărât să înaintez câteva puncte de vedere domnului ministru Florian-Dorel Bodog.

Duminică, 4 Iunie, 2017 - 15:11

Pacienții din zonele rurale dezavantajate din județele Timiș și Caraș-Severin au acum acces la servicii medicale de calitate, cu ajutorul unei soluții de telemedicina ce îi permite unui medic să consulte la distanță pacienții care nu se pot deplasa la spital din diverse motive. Soluția de telemedicina a fost dezvoltată de Fundația de Ajutor Medical Profilaxis și finanțată de Fundația Vodafone România, prin programul Connecting for Good, cu 420.000 de lei.

Vineri, 2 Iunie, 2017 - 15:55

În cei 10 ani de funcționare a clinicii Gynera, specialiștii au reușit să facă mii de oameni fericiți: peste 1000 de copii s-au născut datorită procedurilor de fertilizare in vitro, iar această performanță a fost celebrată azi, 1 iunie, în cadrul unui amplu eveniment, la Palatul Ghica Tei dedicat minunilor din eprubetă. 

Miercuri, 31 Mai, 2017 - 11:30

Adresată: Domnului Sorin Grindeanu, prim-ministrul României și domnului Florian-Dorel Bodog, Ministrul Sănătății

De către: Robert-Nicolae Turcescu, deputat circumscripția 14 Constanța

Obiectul interpelării: Situația Unității de Primire Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență 'Sf. Apostol Andrei' Constanța

Domnule prim-ministru,

Domnule ministru,

Miercuri, 31 Mai, 2017 - 10:19

În luna mai 2017, Universitatea de Medicină și Farmacie'Victor Babeș' din Timișoara, în colaborare cu Spitalul din Smederevo a demarat implementarea unei inițiative complexe de modernizare a serviciilor de diagnosticare și de chirurgie abdominală la nivelul întregii regiuni transfrontaliere România - Serbia.

Proiectul, cu un buget de 1.149.246,17 EURO, beneficiază de sprijin financiar nerambursabil din partea Uniunii Europene (prin programul Programul INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia) în valoare de 976.859,25 EURO.

Marţi, 30 Mai, 2017 - 13:00

Prim-ministrul Sorin Grindeanu a primit marţi, la Palatul Victoria, o delegație condusă de dr. Günter Stock, președintele Academiei Germane și președintele Federației Academiilor de Științe Europene (ALLEA). Principalul subiect abordat a fost proiectul de construire a unui campus medical universitar al Universității de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", în care cercetarea medicală să se îmbine cu practica clinică, în folosul pacienților, dar și pentru pregătirea tinerilor medici și încurajarea lor să rămână în țară.

Marţi, 30 Mai, 2017 - 12:37

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, aduce la cunoștință, în baza unei declarații politice, că accesul pacienților la terapii inovatoare, în cadrul unui sistem sustenabil din punct de vedere al cheltuielilor bugetare, reprezintă un deziderat al autorităţilor publice din toate statele UE, inclusiv ţara noastră. Un model deja recunoscut şi apreciat la nivel european este cel al Italiei. Sistemul presupune o împărțire a costurilor şi responsabilităților între companiile farmaceutice şi casele de asigurări de sănătate.

Luni, 29 Mai, 2017 - 17:43

Societatea Națională de Medicina Familiei  anunța lansarea Programului Online de Recuperare a Vaccinarii în România. 

Programul de Recuperare a Vaccinarii în România este un program național esențial, organizat sub forma unui curs online pentru medicii vaccinatori ca suport pentru modificările introduse în practică de noua Lege a Vaccinarii și pe fondul celei mai grave epidemii de rujeola din ultimii ani în România. 

Duminică, 28 Mai, 2017 - 16:05

Germania va introduce de la 1 iunie amenzi usturătoare de până la 2.500 de euro pentru părinții care refuză vaccinarea copiilor. Asta după ce și Italia a anunțat în urmă cu puțin timp că va introduce legislația care să împiedice copiii nevaccinați să fie înscrisi la cursurile școlilor de stat.

Ministrul german al Sănătăţii, Hermann Gröhe a explicat că măsurile se impun pentru creşterea ratei de vaccinare şi stoparea epidemiei de rujeolă cu care se confruntă ţara sa.

Duminică, 28 Mai, 2017 - 15:20

Guvernul ultra-conservator din Polonia vine cu noi măsuri radicale. După incriminarea avorturilor, Camera inferioară a Parlamentului polonez a aprobat un proiect de lege iniţiat de partidul de guvernare, care include o prevedere ce limitează accesul la contracepţia de urgenţă, cum ar fi aşa-numitele "pastile de a doua zi".

Astel, după noua legislație, femeile vor putea folosi pilule contraceptive de urgență doar pe bază de rețetă. Guvernul susține că medicii vor avea ocazia să verifice sănătatea femeilor înainte de a prescrie medicamentul.

Duminică, 28 Mai, 2017 - 11:06
Punctul de vedere al Companiei JTI

Aflată în fața unor acuzații de corupție, practici incorecte și acțiuni controversate (organizarea de campanii antifumat în Siria, premierea dictaturii din Turkmenistan pentru interzicerea vânzării produselor din tutun etc.), Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat recent o nouă conducere.

JTI speră ca noul Director general să analizeze serios abuzurile OMS din ultimii ani și să aibă in vedere pe mai departe trei elemente fundamentale fără de care nu există normalitate în orice societate: transparența, dezvoltarea durabilă și inovația.

 

Sâmbătă, 27 Mai, 2017 - 20:30
Răspunsul prompt la întrebarea: se pot preveni îmbolnăvirile de pe urma dozelor de băuturi infectate?

Întrebarea - retorică! - pe care o puneam în acest articol a primit un răspuns prompt din partea TUBORG România:
Miercuri, 7 iunie, de la ora 10.30, în Bulevardul Biruinței, nr. 89, Pantelimon, jud. Ilfov, la sediul fabricii TUBORG se va parcurge, în premieră în România, procesul de producție și îmbuteliere a berii și se vor descoperi noile echipamente dedicate protejării dozelor de bere de bacterii, murdărie și praf.

Joi, 25 Mai, 2017 - 20:27

Primarul General, Gabriela Firea, la inaugurarea noului Ambulatoriu al Spitalului Gomoiu: Am reusit deblocarea si finalizarea unui proiect nefunctional, care era pe punctul de a pierde finantarea europeana. Avem acum unul dintre cele mai bune Ambulatorii din Bucuresti

Subscribe to Sanatate