Luni, 23 Octombrie, 2017 - 12:19
Idei valoroase ale unui celebru orelist, pentru cine are...urechi să le audă!

Prof.dr Dorin Sarafoleanu, una dintre autenticele somități medicale ale țării, împărtășește căteva dintre ideile sale, rezultat  al unor experiențe medicale și administrative de o viață:

Sâmbătă, 21 Octombrie, 2017 - 11:35
Ed. a XVII-a, 27-29 octombrie 2017, Poiana Brașov

Disfuncția sexuală este unul dintre cele mai frecvente simptome ale depresiei, ce poate fi depistat doar în urma unei anamneze corecte, atrage atenția Prof. Univ. Dr. Mirela Manea, medic psihiatru cu peste 30 de ani de experiență în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie 'Prof. dr. Alexandru Obregia', din capitală.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 17:16

S-a înregistrat al 35-lea deces din cauza rujeolei. Este vorba despre o femeie de 39 de ani din Brașov, asistentă medicală la Spitalul de Pediatrie din oraş.
   
Ea s-a îmbolnăvit în septembrie, dar boala a dus la complicaţii grave, ajungând la meningoencefalită rujeolică.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 16:17
Atenţie părinţi ! Acadelele favorizează apariţia sindromului ADHD la copii!

Studiul privind impactul consumului de acadele asupra sănătăţii copiilor face parte din Campania Națională de Informare și Educare: ”Să învățăm să înțelegem eticheta!”. Prin această campanie, experții Asociației Pro Consumatori (APC) își propun să-i învețe pe părinți să înțeleagă eticheta produselor astfel încât aceștia să facă achiziții în cunoștință de cauză pentru copiii lor.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 11:18

În acest weekend, 10 adolescenți din Sectorul 6, aflați în grija Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, vor participa la un proiect de informare și educare, susținut de mai mulți medici specialiști.

Proiectul, implementat în parteneriat cu PR Red Spot, va cuprinde sesiuni de informări privind igiena orală, dar și de educație sexuală, iar la final, tinerii care vor fi identificați cu diverse probleme medicale, vor primi, gratuit, consultații la cabinetele medicilor.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 09:17

Stryker România organizeaza joi, 26 octombrie 2017, conferința de presă organizată cu ocazia lansării oficiale în România a echipamentului Neptune 2, primul sistem complet închis de gestionare a deșeurilor chirurgicale.

Evenimentul va avea loc, începând cu ora 11.00, la Spitalul Clinic de Urgență Sfântul Pantelimon din București.

Vineri, 20 Octombrie, 2017 - 09:00

Cu ocazia Zilei Reconstrucţiei Sânului, echipa de chirurgi a clinicii Zetta efectuează pro-bono 3 reconstrucţii mamare printre care şi o operaţie cu transfer liber microchirurgical folosind ţesut propriu de pe abdomen

Joi, 19 Octombrie, 2017 - 15:16

 

Miercuri25 octombrie, la ora 11.00Hotel Novotel (Calea Victoriei 37B), Sala Bordeaux va avea loc evenimentul de lansare a unui website în care sunt exclusiv informații detaliate despre cancerul de sân. 

Joi, 19 Octombrie, 2017 - 09:27

Joi, 19 octombrie a.c., între orele 11.00 - 14.00, Jandarmeriei Capitalei va asigura măsurile de ordine publică și de protecție a participanților pe timpul mitingului organizat de către Federația SANITAS, ce se va desfășura în Piața George Enescu din Bucureşti.

Acțiunea de protest are avizul comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice constituită la nivelul Primăriei Municipiului București, iar la acțiunea de protest organizatorul estimează participarea unui număr de aproximativ 5.000 de persoane.

Miercuri, 18 Octombrie, 2017 - 15:18

Aşa cum se întâmplă de câţiva ani, şi în această toamnă, asociaţia Help Autism a ales un mod inedit de a promova conştientizarea autismului şi a finanţa programele de terapie pentru cei 485 de copii pe care îi susţine. 
Astfel, prin implicarea în două astfel de evenimente sportive, Rocket Bike Fest şi Bucharest Marathon, asociaţia a reuşit să mobilieze sute de persoane şi să strângă fonduri pentru tot atâtea ore de terapie de recuperare pentru copiii cu Tulburare de Spectru Autist. 

Marţi, 17 Octombrie, 2017 - 20:17
Marius Manole, Dragoș Bucur, Omid Ghannadi,Tudor Bratu și Dragoș Bucurenci, Marius Pancu, Lori Ciobotaru și bloggerul Otravă s-au numărat printre alergători

În 14 și 15 octombrie, 250 de alergători Team Hope au participat la cea de-a zecea ediție a Raiffeisen Bank Bucharest Marathon și au adunat peste 125.000 de lei pentru a susține o familie cu opt copii aflată în programul de prevenire a separării copilului de familie derulat de Hope and Homes for Children.

Marţi, 17 Octombrie, 2017 - 20:00
Întâlnirea multidisciplinară a 600 de medici din zeci de specialități

Cea de-a treia ediție a Congresului Clubului Regal al Medicilor, care a avut loc în perioada 12- 14 octombrie 2017 la hotel Novotel, a fost, de fapt, o întâlnire multidisciplinară ce a reunit peste 600 de persoane în discuții generate de diferite patologii. Organizat sub deviza ”Împreună construim Excelența”, evenimentul, creditat EMC, s-a bucurat de participarea a 149 de lectori români și internaționali din zeci de specialități medicale și chirurgicale: obstetrică- ginecologie, imagistică, medicină de laborator, ortopedie, psihiatrie, gastroenterologie, ORL, oftalmologie, neurologi

Marţi, 17 Octombrie, 2017 - 19:18

Farmacist diriginte la CATENA Suceava, Ioana Alexandra Hrișcu Poienaru, membră a CATENA RACING TEAM (președinte dr. farm. Radu George) încă de la înființare, din 2014, a reușit performanța de a ajunge pe Uhuru Peak (5895 m), cel mai înalt vârf din masivul Kilimanjaro, Africa.

„Am explodat pur şi simplu de fericire, atunci când m-am văzut pe vârf, la capătul expediţiei (...)... Am avut parte de sentimente nemaipomenite de fericire, de bucurie şi de mândrie că am reuşit să rezist şi să ajung până pe acoperişul Africii!”, a declarat emoționată Ioana Alexandra.

Marţi, 17 Octombrie, 2017 - 13:02

Cancerul de sân rămâne amenințarea numărul 1 pentru sănătatea femeilor din întreaga lume, cu peste un milion și jumătate de cazuri diagnosticate anual. Însă pe cât de gravă este boala, pe atât de complexe au devenit metodele de diagnostic și tratament. Acestea pot crește rata de vindecare pe termen lung până la 90 la sută, spun specialiștii cu experiență în depistarea și tratarea cancerului.

Luni, 16 Octombrie, 2017 - 14:44

După o experiență de aproape 20 ani în diagnosticarea și tratamentul pacientelor cu afecțiuni mamare, Dr. Gabriel Cristian Viișoreanu, promotorul tehnicii ganglionului santinelă în medicina privată din România, una dintre cele mai moderne și eficiente proceduri existente în acest moment, a lansat Institutul Sânului – centru medical integrat specializat în diagnosticul și tratamentul chirurgical al afecțiunilor mamare.    

Luni, 16 Octombrie, 2017 - 14:14

Vizualizarea cu ultrasonografie a inimii bebeluşului aflat în pântecele mamei poartă denumirea de „Ecocardiografie fetală”. Graţie analizei ce poate fi efectuată începând cu săptămâna a 16-a din sarcină, pot fi diagnosticate, cu un procent de corectitudine de 85%, eventualele afecţiuni cardiace ale bebeluşului. 
Gradul de corectitudine ale analizei creşte dacă ecocardiografia fetală se realizează între săptămânile 18 şi 22, deoarece inima bebeluşului din pântecele mamei este într-un procent mare în forma ei finală de formare.

Luni, 16 Octombrie, 2017 - 13:14
Campanie de testare gratuită adresată populației

Societatea de Boli Infecțioase și HIV/SIDA și Asociația SOS Drepturile Pacienților demarează o nouă campanie de testare gratuită pentru depistarea Hepatitei C: HEPATITA C. TESTEAZĂ-TE ACUM! TESTEAZĂ-TE AICI! Proiectul se realizează în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”, cu susținerea Ministerului Sănătății. 

Luni, 16 Octombrie, 2017 - 10:58

În prezentarea din cadrul conferinţelor TED, miliardarul Microsoft, Bill Gates, care a donat recent milioane de dolari pentru eforturi de creare a noi vaccinuri, vorbeşte despre problema emisiilor de CO2 şi de efectele acestora asupra schimbărilor climatice.

Luni, 16 Octombrie, 2017 - 10:34

Spitalul Monza, cel mai mare spital de chirurgie cardiovasculară și cardiologie intervențională din țară, parte a grupului “Policlinico di Monza” din Italia, investește 1 milion de euro în cel de-al doilea aparat de rezonanță magnetică nucleară. 

Duminică, 15 Octombrie, 2017 - 13:00

Numai în 2017, Salvați Copiii a dotat 38 de maternități din 32 de localități, cu echipamente medicale în valoare totală de 700.000 de euro. În cei șase ani de când organizația a transformat într-o prioritate salvarea copiilor născuți prematur, prin dotarea maternităților, trei milioane de euro au fost investite pentru achiziționarea de aparatură medicală indispensabilă.

Sâmbătă, 14 Octombrie, 2017 - 12:18

Alimentația este un subiect extrem de controversat. Și nu doar în țara noastră, ci pretutindeni. Avalanșa de opţiuni  fast food sau de legume modificate genetic a generat multe întrebări părinților preocupați de alimentația celor mici. Până și legumele și fructele de la piață pot să provină din culturi nu tocmai sigure. Asta nu înseamnă că trebuie să îți construiești o seră pe balcon. Trebuie doar să citești eticheta produselor pe care le consumi și să aloci ceva mai multă atenție în momentul în care faci cumpărăturile.

Sâmbătă, 14 Octombrie, 2017 - 11:17

8 din 10 femei, ce locuiesc în zonele rurale ale României, nu au efectuat niciodată un control medical al sânilor. De aceea, în lunile octombrie și noiembrie, peste 1.000 de femei vor beneficia de examinări gratuite menite să depisteze cancerul de sân. Aflată deja la cea de-a patra ediție, campania ”Nu am făcut destul”, derulată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), și-a propus să ajungă anul acesta în cinci județe din zona Moldovei.

Vineri, 13 Octombrie, 2017 - 11:30

De laînceputul acestui an și până la sfârșitul lunii septembrie, la Biroul Naşteri
din cadrul ServiciuluiStare Civilă Sector 6 au fost înregistraţi 3.122 de copii.
Dintre aceștia, 329au venit pe lume în prima lună de toamnă, când numărul fetițelor,
199, l-asurclasat pe cel al baiețeilor – 130.

Joi, 12 Octombrie, 2017 - 19:05

Peste 900 de specialiști români în Ortopedie și Traumatologie, lectori și invitați internaționali și-au confirmat prezența la cel de-al XVII-lea Congres Național de Ortopedie și Traumatologie (SOROT 2017) ce va avea loc, între 18 și 21 octombrie a.c., la Timișoara.

Joi, 12 Octombrie, 2017 - 18:00

Peste 900 de specialiști români în Ortopedie și Traumatologie, lectori și invitați internaționali și-au confirmat prezența la cel de-al XVII-lea Congres Național de Ortopedie și Traumatologie (SOROT 2017) ce va avea loc, între 18 și 21 octombrie a.c., la Timișoara.

Joi, 12 Octombrie, 2017 - 12:17

OPTEX, lider mondial în dezvoltarea soluțiilor de detecție, anunță numirea lui Dragoş Enea ca noul Customer Service Manager pentru România și Bulgaria. În noul său rol, Dragoş se va axa pe suportul tehnic, coordonând canalul actual de parteneri și dezvoltând noi relații de parteneriat în acord cu strategia OPTEX de a implementa obiectivele anuale de business. Dragoş va raporta către Jacek Wójcik, Customer Service Director CEE OPTEX.

Miercuri, 11 Octombrie, 2017 - 11:58

Numărul persoanelor care au contractat virusul rujeolic este în creştere. 118 de noi cazuri de rujeolă au fost raportate numai în perioada 2 - 6 octombrie. 

Cele mai multe noi cazuri au fost raportate în judeţele Braşov (44 cazuri) şi Neamţ (22 cazuri). 

Marţi, 10 Octombrie, 2017 - 18:32

Obezitatea este fără doar și poate una dintre cele mai frecvente boli de nutriție, iar rapiditatea cu care se răspândește, inclusiv în România, capătă încet-încet forma unei pandemii, mai ales în rândul tinerilor. 

Luni, 9 Octombrie, 2017 - 15:03

Zona lombară nu este formată doar din cinci vertebre, ci regiunea din jurul acestora este înfaşurată cu muşchi şi ţesut conjuctiv. Mişcările mijlocului sunt realizate prin funcţionarea armonioasă a acestor muşchi, însă slăbirea unuia dintre ţesuturi sau nefuncţionarea acestuia în concordanţă cu celelalte ţesuturi, strică această armonie. 

Vineri, 6 Octombrie, 2017 - 14:21

Ministerul Sănătății va demara 5 programe naționale de screening, cu finanțare europeană nerambursabilă.

România va beneficia, în urma accesării fondurilor nerambursabile, de peste 191 milioane de euro pentru implementarea de programe de depistare precoce (screening) a cancerului de col uterin, cancerului de sân, tuberculozei, hepatitelor B,C și D, precum și pentru screening prenatal, precum și pentru formarea  personalului medical din domeniile prioritare de sănătate.

Subscribe to Sanatate