Vineri, 22 Iunie, 2018 - 11:54

Începând cu 21 iunie, Parteneriatul pentru Schimbare Democratică din Slovacia (PDCS), alături de complexul MuseumsQuartier (Cartierul Muzeelor) din Viena, inaugurează o nouă instalație îndrăzneață de artă, pentru a reporni dialogul în societatea noastră polarizată, și o fac într-un mod neașteptat – tăind canapele în două. 

Joi, 21 Iunie, 2018 - 18:39

O echipă de profesori de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a fost premiată pentru două invenţii din domeniul alimentar. Gălăţenii au primit medalia de aur la Salonul de Inventică de la Timişoara pentru parizerul şi colorantul alimentar fără aditivi cancerigeni.

După premiile obţinute în primăvară la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii „Pro Invent 2018” de la Cluj-Napoca, recent cercetătorii au primit medalii de aur la o expoziţie organizată la Timişoara.

Joi, 21 Iunie, 2018 - 15:05

Postura câinelui cu aplecare în faţă, a cobrei, sau a războinicului şi multe alte posturi vor fi exersate joi cu ocazia Zilei Internaţionale Yoga, în cadrul unei manifestări desfăşurate în oraşul Dehradun, la care va lua parte și premierul indian Narendra Modi, relatează AFP.

Autorităţile locale au avut grijă să îndepărteze şerpii şi maimuţele din pădurea unde are loc evenimentul. "Vrem să evităm orice inconvenient pentru participanţi. Am capturat şi am eliberat până acum doi şerpi'', a declarat paznicul forestier Rajeev Dhiman ziarului Hindustan Times.

Joi, 21 Iunie, 2018 - 11:53

Implementarea strategiilor integrate de sănătate și wellbeing, fundamentate pe capacitățile digitale de procesare a datelor relevante, va fi un factor esențial în gestionarea costurilor tot mai mari ale programelor de beneficii pentru sănătatea forței de muncă. Concluzia este rezultatul studiului realizat de Mercer Marsh Benefits care arată creșterea de 3 ori mai mare față de rata inflației a costurilor cu serviciile medicale.

Joi, 21 Iunie, 2018 - 08:40

În urma unor informaţii apărute în spaţiul public despre lipsa unor medicamente esenţiale din spitalele din ţară, facem următoarele precizări:

Săptămâna trecută, au fost livrate în România 10.250 de fiole de Cisplatinum, în depozitele agreate de producător, de unde unităţile sanitare se pot aproviziona în baza contractelor de achiziţii publice. Astăzi mai sunt în depozitele agreate de producător 9.610 doze de Cisplatinum.

Miercuri, 20 Iunie, 2018 - 19:00

Parlamentul canadian a aprobat legalizarea consumului de marijuana în scop recreaţional la nivel naţional, scrie BBC.

"Legea Canabis" a fost aprobată marţi de Senat cu 52 de voturi "pentru" şi 29 "împotrivă". Legea reglementează cum poate fi crescută, distribuită şi vândută marijuana.

Canadienii vor putea cumpăra şi consuma canabis în mod legal începând cu septembrie. Astfel, Canada este prima ţară din G7 care legalizează folosirea în scop recreaţional a marijuanei.

Miercuri, 20 Iunie, 2018 - 11:50

20 iunie 2018 marchează deschiderea oficială a clinicii cu specific stomatologic Etiquette Medical Center, din Târgoviște.
După o experiență de 10 ani, în cadrul unui grup medical local, Dr. Aida Maria Pascale a decis să redefinească conceptul vizitei la stomatolog și să rafineze experiențele pacienților. A păsit așadar pe un drum dinamic, plin de surprize, alături de o echipă dedicată de profesioniști, care s-a concretizat în îndeplinirea unui un vis: Etiquette Medical Center. 

Luni, 18 Iunie, 2018 - 18:55

Primăria Capitalei va acorda vouchere în valoare de 17.000 de lei pacientelor cu cancer la sân pentru testele genetice recomandate de medici, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectul de hotărâre privind testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente a fost aprobat în unanimitate.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 13:40
Campania de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin"

Rezultatele analizelor efectuate pacientelor, din localitatea Gruiu și orașul Otopeni, examinate în cadrul campaniei de "Prevenire şi Diagnosticare Precoce a Cancerului de Col Uterin" sunt îngrijorătoare! Jumătate dintre pacientele supuse testului Babeș- Papanicolau prezintă diverse afecțiuni care necesita colposcopie si/s-au tratament ginecologic de specialitate si monitorizare de la 1, la 3 ani.

Vineri, 15 Iunie, 2018 - 13:32

“Vreau să le mulțumesc tuturor celor care înțeleg importanța donării de sânge și care, prin gestul lor, ajută pacienții care au nevoie de sânge ca să supraviețuiască. Vreau să mulțumesc și celor 43 de donatori care au participat ieri la acțiunea organizată de Centrul de transfuzii București prin care a fost marcată Ziua Mondială a Donatorului. Tot în parcul Herastru îi așteptăm în weekend pe tineri, pentru a dona în cadrul acțiunii comune cu organizatorii festivalului Untold”, a declarat Sorina PINTEA, ministrul Sănătății.

Joi, 14 Iunie, 2018 - 16:01

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat proiectul de hotarare privind ”Testarea genetica la cancerul de san in stadii incipiente”. Proiectul a fost aprobat in unanimitate.

Joi, 14 Iunie, 2018 - 08:45

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii participă, în perioada 13-14 iunie 2018, la Întâlnirea de nivel înalt privind prosperitatea şi solidaritatea sistemelor de sănătate, eveniment organizat, la Tallinn, de către Biroul Regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) şi Ministerul Afacerilor Sociale din Estonia.

Miercuri, 13 Iunie, 2018 - 16:06

Specialiştii avertizează cu privire la pericolele la care ne supunem pielea atunci când mergem la plajă. Atunci când pielea este supusă acţiunii clorului pentru perioade foarte lungi de timp, este posibilă o îmbătrânire precoce a pielii. Clorul, de fapt, grăbeşte uscarea epidermei care, pe termen lung, duce la degradeare şi formarea de riduri.

Marţi, 12 Iunie, 2018 - 14:33

Este criză acută de sânge în spitalele din Botoșani. Rudele pacienților nu mai știu la ce soluții să apeleze.

Numărul donatorilor a scăzut dramatic în această perioadă. Abia dacă mai trec pragul centrului de transfuzii jumătate din numărul donatorilor fideli.

În disperare de a-și ajuta rudele bolnave, unii botoșăneni cer ajutor pe rețele de socializare.

Oferă și bani celor care merg sa doneze. Reprezentații centrului de transfuzii spun că este interzis ca donarea să se facă contra cost.

 

Luni, 11 Iunie, 2018 - 11:48

Grupul german E.ON se alătură, prin toate subsidiarele sale din ţările în care este prezent, pentru prima oară campaniei #missingtype pentru a încuraja donarea de sânge. Într-un demers simbolic, în perioada 11 iunie - 15 iunie, compania va elimina litera O din denumirea brandului său, făcând astfel aluzie la una dintre grupele sanguine - 0(I). 

Luni, 11 Iunie, 2018 - 09:28

Ediția cu numărul 51 a campaniei de "Prevenție și Educație pentru Sănătate", derulată de către voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a avut loc, la căminul cultural din Loloiasca, județul Prahova. Cei 100 de copii din satul Loloiasca au primit cu mult interes voluntarii PCMN. Temele abordate de către specialiști, la întâlnirea cu micuții au fost: fenomenul de bullying, igiena orală, corporală şi elemente de nutriţie.

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 16:19

Managerul Spitalului ''Sfânta Maria'', Narcis Copcă, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte extinderea unităţii medicale, precizând că, în urmă cu o zi, a fost semnat un acord pentru construirea unei noi clădiri.

Managerul Spitalului ''Sfânta Maria'', Narcis Copcă, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte extinderea unităţii medicale, precizând că, în urmă cu o zi, a fost semnat un acord pentru construirea unei noi clădiri.

Vineri, 8 Iunie, 2018 - 15:36

Numărul de donatori de organe s-a înjumătăţit în România în anul 2017 faţă de 2016, a declarat vineri medicul Carmen Pantiş, coordonator al Programului de transplant din judeţul Bihor.

Joi, 7 Iunie, 2018 - 20:00

Consumatorii români de droguri preferă, în proporţie de peste 90%, heroina injactabilă, reiese din ultimul raport al Observatorul European pentru Droguri şi Toxicomanie, în care se mai arată că, deşi în ţara noastră a scăzut infectarea cu HIV din această cauză, tot suntem peste media europeană.

Joi, 7 Iunie, 2018 - 09:38

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea şi Preşedintele CNAS Răzvan Vulcănescu au aprobat Ordinul comun care detaliază modul de aplicare a noilor mecanisme de încheiere şi de derulare a contractelor de tip cost-volum/cost-volum-rezultat, reglementate prin OUG nr. 32/2018.

Miercuri, 6 Iunie, 2018 - 15:30

"Pedalam pentru aproapele" este motto-ul primei ediții a unei noi campanii inițiate de Parohia Pleasa cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului. Beneficiarii acestei acțiuni au fost 4 copii din doua familii, rămași orfani de mame, care au primit ajutor financiar din partea voluntarilor și a comunității. Evenimentul de la Parohia Pleasa a început cu o plimbare cu bicicletele la care au participat numerosi copii, tineri și bătrâni din localitate, precum și voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului.

Luni, 4 Iunie, 2018 - 15:42

Fundaţia Dr. Leventer pentru Sănătatea Pielii aduce în România unii dintre cei mai recunoscuţi medici la nivel internaţional în tratarea cancerului de piele
  
•    Fundaţia Dr. Leventer pentru Sănătatea Pielii aduce în România o echipă de medici specialişti în tratarea cancerului de piele, cu scopul de a aduce în prim plan problema carcinomului cutanat şi a mijloacelor prin care acesta poate fi vindecat.  
•    Au fost selectate cazuri complicate de carcinom cutanat, pentru a fi operate de medici români, sub îndrumarea medicilor americani, în zilele de 5 şi 6 iunie. 

Vineri, 1 Iunie, 2018 - 09:39

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, completarea cu 19 noi denumiri comune internaţionale (DCI) a listei corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate şi în cadrul programelor naţionale de sănătate, listă stabilită prin HG 720/2008.

Vineri, 1 Iunie, 2018 - 09:35
Invitat special, ministrul Sorina Pintea

Sorina Pintea, Ministrul Sanatatii, Diana-Loreta Paun, Consilier de Stat, Administratia Prezidentială, Departamentul de Sanatate Publica si Octavian Alexandrescu, Subsecretar de Stat in Ministerul Sanatatii, au confirmat participarea la cea de-a noua editie a Forumului Industriei Farmaceutice, organizat de Pharma Business Services marti, 5 iunie 2018, la Novotel Hotel, Bucuresti.

Vineri, 1 Iunie, 2018 - 08:00

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au derulat, joi, ediţia cu numărul 50 a campaniei "Preventie si Educatie pentru Sanatate", în comuna Bradu, din judeţul Argeş. Un medic stomatolog, un fizioterapeut şi un psihoterapeut le-au predat celor 140 de copii ai școlii din Bradu lecții necesare pentru sănătate și conduită. La finalul sesiunii de comunicări, elevii au primit din partea voluntarilor multe dulciuri și pastă de dinți din partea Colgate România.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 12:18
ANA sărbătorește, cu simpatie, Ziua Mondială fără Tutun

31 MAI - ZIUA MONDIALĂ FĂRĂ TUTUN - Agenţia Naţională Antidrog (ANA) se alătură Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru marcarea Zilei Mondiale fără Tutun (31 mai), prin organizarea, la nivel naţional, de activităţi de informare, sensibilizare şi conştientizare în mediul şcolar sau în comunitate, activităţi de petrecere a timpului liber şi de formare de abilităţi de viaţă sănătoasă.

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 11:25

În întâmpinarea Zilei Internaționale a Copiilor, Asociația Help Autism, în parteneriat cu Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează un eveniment caritabil menit să strângă fonduri pentru a dărui un altfel de cadou copiilor cu autism: o șansă la copilărie. Organizatorilor li s-au alăturat, și de această dată, în număr mare artiști și companii, care au donat produse ce vor fi licitate cu scopul de a strânge bani pentru susținerea terapiei copiilor cu autism. 

Miercuri, 30 Mai, 2018 - 11:17

Peste 122.000 de români și-au pierdut viața din cauza unei boli cardiace ischemice sau a unei afecțiuni cerebro-vasculare, potrivit ultimelor date ale IHME (Institute for Health Metrics and Evaluation)1. 16.000 dintre aceste decese au fost atribuite consumului de tutun, care este asociat cu un risc cardiovascular major2.

Marţi, 29 Mai, 2018 - 14:26

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sclerozei Multiple, 30 mai 2018, APAN România organizează o serie de acţiuni dedicate conştientizării acestei afecţiuni: un stand Casă senzorială SM, o campanie de mulţumire adresată personalului medical, o campanie pe social media şi participarea la dezbatere publică cu autorităţile din domeniul sănătăţii.

Vineri, 25 Mai, 2018 - 19:23

Irlandezii au început să voteze vineri dimineaţa pentru sau împotriva eliminării interdicţiei constituţionale a avortului, într-un referendum istoric pentru această ţară în mod tradiţional catolică, relatează AFP.

Aproape 3,5 milioane de alegători sunt aşteptaţi să voteze. Secţiile de votare sunt deschise între orele 06.00 GMT şi 21.00 GMT. Rezultatul va fi anunţat sâmbătă după-amiază.

Subscribe to Sanatate