Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 14:10

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță achiziționarea pachetului majoritar de 80% din Almina SRL, companie de servicii medicale prezentă pe piața din Dâmbovița și Ilfov cu opt centre medicale. 

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 11:45

Sute de operaţii sunt amânate în toate colţurile ţării din cauza lipsei de sânge. Medicii din spitale sunt disperaţi și fac apel la români să doneze sânge pentru a salva pacienţii aflați în pericol. 

Una din cele mai grave este la Iaşi acolo unde zeci de intervenţii chirurgicale au fost reprogramate.

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 14:00

O noua interventie medicala realizata pentru prima oara in Romania a avut loc la Centrele de Excelenta ARES. O pacienta in varsta de 65 de ani, diagnosticata cu fibrilatie atriala si regurgitare mitrala severa, a fost operata minim invaziv prin efectuarea a doua proceduri complexe, in acelasi timp: implantarea unui stent MitraClip si ablatia prin radiofrecventa. 

Marţi, 17 Ianuarie, 2017 - 12:54

Organizația Mondială a Sănătății deține în continuare aceleași statistici îngrijorătoare: unul din 3 cancere diagnosticate de medici este situat la nivelul pielii. Cu toate acestea, există multe persoane care nu consideră periculoase leziunile persistente de la nivelul tegumentului și nu le dau importanță. Trec luni, uneori chiar ani, înainte de prezentarea la dermatolog. 

Luni, 16 Ianuarie, 2017 - 08:16

Câtă lume cunoașteți care spune că nu vrea să bea nimic înainte de culcare pentru că pe urmă trebuie să se trezească de foarte multe ori în timpul nopții?!

Joi, 12 Ianuarie, 2017 - 10:48

Mă știam cu o hipertensiune pe care am dobândit-o în exercițiul cotidian al anilor de gazetărie practicați în ambele sisteme politice, care au numitorul comun al stressului cotidian. Am încercat să conviețuiesc pașnic cu ea, ajungând chiar să o sfidez (da de ce să iau atâtea pastile, când m-aș putea descurca și fără ele? - am cugetat eu într-un moment de irealism), pentru ca zilele trecute să capotez jalnic: o sincopă de niște secunde bune m-a desprins de realitate intr-un mod brutal. Reacția aproape instinctivă a fost să mă îndrept cât am putut de urgent la... Urgență.

Miercuri, 11 Ianuarie, 2017 - 11:09

La ora actuală, trendul natural face legea la Hollywood, în modă, dar și în industria frumuseții din toată lumea. Injectările de câteva minute atenuează ridurile instant, iar machiajul este unul minimalist. Chirurgia estetică s-a aliniat curentului: astăzi, chirurgii esteticieni recomandă implanturi mamare care să ofere un rezultat cât mai natural.

Luni, 9 Ianuarie, 2017 - 08:36

Scapa de lipom chiar la tine acasa! Uite ce tratament simplu trebuie sa-ti faci!

Sâmbătă, 7 Ianuarie, 2017 - 12:30

Peste 2.000 de copii au făcut această boală, până acum, în 33 de judeţe. Şi mai grav, un copil de numai trei luni a murit la Spitalul Judeţean din Craiova din cauza rujeolei. Medicii de familie i-au chemat la cabinet pe toţi părinţii care au copii neimunizaţi. Vor să-i convingă să accepte ca micuţii să fie vaccinaţi.

Vineri, 6 Ianuarie, 2017 - 12:02

În contextul epidemiologic actual, de creștere semnificativă a numărului de pacienți cu afecțiuni respiratorii (ARI, SARI, gripă) și a posibilei evoluții explozive a fenomenului în perioada următoare activitatea în spital se desfășoară cu dificultate.

S-a depășit deja capacitatea de internare în Clinicile de Pediatrie. În dată de 05.01.2017 erau internați 96 de copii pe 79 de locuri disponibile și 64 de însoțitori în contextul în care în întreg spitalul sunt 40 de paturi destinate acestora din urmă.

Din acest motiv efortul personalului este excesiv.

Vineri, 30 Decembrie, 2016 - 12:01

Ministerul Sănătății, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, publică specificațiile tehnice ale Sistemului electronic de raportare a stocurilor de medicamente, conform Ordinului ministrului sănătății nr. 1345/2016. Producătorii de software pentru farmacii sunt invitați să utilizeze serverul de test, al carui WSDL este disponibil la adresa https://test.ser-api.ms.ro/api?wsdl.

Miercuri, 28 Decembrie, 2016 - 19:19

Cinci localități din sudul județului Dolj care se află în vecinătatea localității Vidin (Bulgaria) sunt supravegheate de către Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dolj după ce în Bulgaria, la mai puțin de 10 kilometri de granița cu România, au fost diagnosticate mai multe focare de gripă aviară.

Vineri, 23 Decembrie, 2016 - 18:41

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă în cazul unei fetițe de 11 ani, de la un centru de plasament, care a murit după ce medicii de la Spitalul Municipal Bârlad ar fi refuzat să o interneze. Sesizarea din oficiu și ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.

Joi, 22 Decembrie, 2016 - 19:45

În cadrul Proiectului RO 19.01 'Îmbunătățirea stării de sănătate a populației din România prin creșterea capacității de control a tuberculozei', implementat de Institutul de Pneumoftiziologie 'Marius Nasta' și cofinanțat prin Granturile Norvegiene și Ministerul Sănătății, Fundația LHL din Norvegia în parteneriat cu Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multidrog Rezistentă - ASPTMR, desfășoară activități de informare a pacienților cu tuberculoză, de susținere psihologică a celor ce suferă de tuberculoză rezistentă la medicamentele anti-tuberculoase și activități care facil

Joi, 22 Decembrie, 2016 - 16:03

Iubitorii sporturilor de iarnă trebuie să se pregătească serios anul acesta înainte de a pleca la munte și asta deoarece, an de an, tot mai multe cazuri de pacienți se prezintă la cabinetul fizioterapeutului din cauza accidentărilor la ski, care provoacă ruptura ligamentului încrucișat anterior, o afecțiune invalidantă ce se manifestă prin durere și umflarea zonei afectate.

Luni, 19 Decembrie, 2016 - 20:35

In 19 decembrie1978: A murit medicul Florica Bagdasar, fondatoare a specialităţilor de Sănătate Mintală şi a Neuropshiatriei Copilului şi Adolescentului în România; prima femeie ministru din România, la Ministerul Sănătăţii (1946-1948) şi singura femeie care a reprezentat România dupǎ cel de-al Doilea Rǎzboi Mondial în delegaţia la Conferinţa de pace din 1946 de la Paris.

Duminică, 18 Decembrie, 2016 - 14:18

Alertă de hepatită A în Iaşi. 40 de copii au ajuns la spital, însă doar şase dintre ei au rămas internaţi. Medicii se plâng că nu îi pot vindeca pe toţi pentru că părinţii nu îi lasă în spitale. Ei au fost nevoiţi să ceară chiar și sprijinul Poliţiei, când în unele cazuri, aparţinătorii au devenit violenţi. 

Sâmbătă, 17 Decembrie, 2016 - 11:17

Noul director interimar al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale din Bucuresti (ASSMB) este, incepand de azi, Razvan Ionut Nitu, potrivit informatiilor furnizate de Primaria Capitalei. Acesta are 33 de ani si este licentiat in stiinte economico-financiare si banci, fost inspector ANAF. Toate posturile de conducere ale ASSMB au fost scoase, vineri, la concurs, au mai spus reprezentantii municipalitatii.

Fostul director interimar, Eduard Armeanu, si-a incetat activitatea joi si a plecat din orice functie pe care o ocupa la ASSMB.

Sâmbătă, 17 Decembrie, 2016 - 10:00

Tulpina gripei H5N8 a fost descoperita la o ferma de curcani din Lincolnshire, estul Angliei, a anuntat vineri Departamentul pentru Agricultura din Marea Britanie, potrivit Reuters. Tot vineri, autoritatile franceze au anuntat ca au confirmat prezenta virusului H5N9, a treia tulpina de gripa aviara identificata in ultima luna sud-vestul tarii, regiune cunoscuta pentru productia de foie gras.

Duminică, 11 Decembrie, 2016 - 07:39

Ministerul Sănătății are din 10 decembrie un nou site realizat de specialiștii GovIThub, ai Serviciului de Telecomunicații Speciale și al voluntarilor.

Pe pagina principală a noului site informația este de acum segmentată în funcție de audiență, astfel încât pacienții, specialiștii sau viitori specialiști în domeniul sănătății, cât și cetățenii care doresc să se informeze să o poată face accesând informație destinată lor în mod specific, fără să mai fie nevoiți să le caute pe site.

Miercuri, 7 Decembrie, 2016 - 19:12

10 gimnaste ruse cu vârste cuprinse între 7 si 16 ani au murit în urma unui accident rutier. Alături de ele și-au mai pierdut viata și doi antrenori.

Federatia Internationala de Gimnastica a anuntat recent ca accidentul rutier a avut loc in Rusia, in data de 4 decembrie.

Un autocar in care se aflau 31 de tinere gimnaste si trei antrenori a fost implicat intr-un accident pe o autostrada din apropierea orasului Khanty-Mansiysk.

In urma acestui accident, 10 gimnaste si doi antrenori au murit, insa multe alte sportive au suferit rani serioase.

Miercuri, 7 Decembrie, 2016 - 12:33
Și un sistem informatic național de evidență a rezultatelor testelor auditive, dezvoltat cu ajutorul GovITHub

În România, la fiecare 1,000 de nașteri viabile, 3 dintre nou-născuți prezintă deficiențe de auz greu de sesizat în lipsa unui control de specialitate. Surditatea - sau hipoacuzia profundă - este afecțiunea nativă cu cea mai mare incidență de la noi din țară, ce ajunge depistată de cele mai multe ori abia în jurul vârstei de 2 ani, când șansele de recuperare a capacității de vorbire a copilului sunt cu mult mai reduse. 

Marţi, 6 Decembrie, 2016 - 17:30

10 copii din Cambodgia, diagnosticați cu malformații congenitale cardiace, vor fi salvați datorită unei misiuni caritabile în care este implicat medicul roman Mircea Cotul, de la Spitalul Monza. Cu peste 1.900 de intervenții cardiovasculare pediatrice realizate cu succes în România, doctorul Mircea Cotul, șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică a Spitalului Monza, a ales să salveze viața a 10 copii, ale căror intervenții vor fi realizate la spitalul “Angkor Hospital for Children” din Siem Reap, Cambodgia.

Marţi, 6 Decembrie, 2016 - 08:45

Adrenalina (latină ad-adaugă, ren-rinichi) sau epinefrină, (suprarenină) este un hormon secretat în sânge de glanda medulosuprarenală în cazuri de stress. Ajunsă în sânge ea determină creșterea frecvenței cardiace, a presiunii sanguine, dilatarea bronhiilor și pregătirea organismului pentru o producere masivă de energie prin arderea lipidelor (lipoliză) și sinteza glucozei.

Sâmbătă, 3 Decembrie, 2016 - 18:15
A transmis printr-o firmă de avocatură: „Nu sunteți bineveniți!”

Managerul Spitalului "Sfânta Maria” din Bucureşti, Narcis Copcă, le-a transmis experţilor străini care ar urma să facă verificări împreună cu Corpul de control al Ministerului Sănătăţii să nu vină la unitatea sanitară în 8 decembrie, el declarând  că motivul invocat a fost că unitatea sanitară este deja acreditată.

Marţi, 29 Noiembrie, 2016 - 19:12

Noul manager interimar al spitalului Clinic " Nicolae Malaxa" va fi dr. Alexandru Stefanescu,  directorul medical al ASSMB, dupa ce Primarul General, Gabriela Firea, l-a demis pe 29 noiembrie 2016, pe managerul Spitalului Clinic "Nicolae Malaxa", Florin Adrian Secureanu.

Astfel, prin Dispozitia Primarului General nr. 1702, contractul de management al domnului Florin Adrian Secureanu inceteaza incepand cu data de 29 noiembrie 2016.

Luni, 28 Noiembrie, 2016 - 14:25

Secom®, lider de autoritate în solutii de medicină integrativă pentru un stil de viaţă sănătos, a primit titlul „Cel mai de încredere brand pentru copii”, pentru produsul Vitamin C 250mg, în cadrul „Galei Brands for Kids by Forbes”, eveniment care s-a desfăşurat joi, 24 noiembrie, la Hotelul Sheraton, Bucureşti. 

Duminică, 27 Noiembrie, 2016 - 19:22

O pudra alba care lipeste resturi de carne de vita, miel, pui si peste este vanduta la kilogram si este considerata “secretul murdar” al industriei de prelucrare a produselor din carne. Nu este insa o noutate, acest produs fiind folosit de ceva timp. Dar cate persoane vor sa stie daca cu adevarat ca isi maresc riscul de a consuma E. coli impreuna cu niste filet-uri “alese”?

Sâmbătă, 26 Noiembrie, 2016 - 17:21
Toate controalele efectuate in Sectia ORL au relevat respectarea normelor legale in vigoare

Referitor la stirile Digi 24 in care se facea referire la Sectia ORL a Spiatlului Sfanta Maria, pentru o buna intelegere si pentru a prezenta realitatea in conditiile in care nemeritat ne-a fost adus un prejudiciu de imagine mie si colectivului, va transmit urmatoarele precizari:

Marţi, 22 Noiembrie, 2016 - 14:38

Piaţa serviciilor medicale private a depăşit 1 milion de abonamente de sănătate, iar acest beneficiu preferat de angajaţi marchează, în 2016, 20 de ani de existenţă. Cu această ocazie, Reţeaua de sănătate REGINA MARIA, compania care a introdus acest concept în România, lansează, în premieră, un studiu care demonstrează impactul pe care aceste pachete de prevenţie îl au asupra stilului de viaţă al angajaţilor, dar şi felul în care influenţează starea de sănătate a acestora.

Pagini

Subscribe to Sanatate