Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 19:30

S-a cerut evaluarea numărului bolnavilor de la nivelul fiecărui județ care necesită transport în vederea efectuării dializei, catagrafierea, prin medicii de familie si cu participarea asistenților comunitari, a bolnavilor cronici cu afecţiuni ce necesită monitorizare permanentă, a gravidelor cu risc si a celor în ultimele 2 luni de sarcina, a copiilor cu afecţiuni care necesită monitorizare permanentă, persoane dependente fizic, vârstnici  cu nevoi speciale.

Luni, 22 Ianuarie, 2018 - 15:02

In perioada 22-23 ianuarie 2018, CMDTAMP-Buc din subordinea Academiei Romane, situat pe Str. Washington, Nr. 8-10 desfasoara Curs International de Tehnici Endovenoase in care lectori sunt medici angajati ai policlinicii    CMDTAMP-Buc este prima clinica de chirurgie de zi din Romania,     organizata conform normelor internationale de chirurgie ambulatorie.

Sâmbătă, 20 Ianuarie, 2018 - 12:26
N-a renunțat și a trăit 90 de ani!

Winston Churchill a fost numit cel mai mare britanic din istorie.
Winston Churchill nu s-a evidenţiat printr-o condiţie fizică bună, sau o sănătate bună – dar, cu toate acestea, el a împlinit 90 de ani, iar declarațiile sale:
„Ia-mi trabucul – și îţi voi declara război!“
„Dacă ziarele vor scrie că trebuie să renunţi la fumat, mai degrabă voi renunţa la lectura lor”
“Sportului îi datorez longevitatea. Nu m-am ocupat cu el.”,
„În tinerețea mea mi-am făcut o regulă: să nu beau nicio picătură de alcool înainte de prânz.

Vineri, 19 Ianuarie, 2018 - 11:39
dar nu le-a fost confirmat titlul de medic, medic dentist sau farmacist

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și solicită explicații Ministerului Sănătății cu privire la situația cadrelor medicale și a farmaciștilor care au promovat examenul de rezidențiat, dar nu le-a fost confirmat titlul de medic, medic dentist sau farmacist            

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și s-a adresat Ministerului Sănătății în legătură cu situația cadrelor medicale și a farmaciștilor care au promovat examenul de rezidențiat, dar nu le-a fost confirmat titlul de medic, medic dentist sau farmacist.

Miercuri, 17 Ianuarie, 2018 - 17:02

Lipsa medicamentelor vitale din România a fost una dintre temele discutate la întâlnirea care a avut loc luni, 16 ianuarie 2018, la Cotroceni, la invitația Administrației Prezidențiale, între reprezentanții FACIAS și doamna doctor  Diana Laura Păun, Consilier de stat, Departamentul de  Sănătate Publică. La discuții a participat și doamna doctor Mihaela Bătăneanţ, din partea Asociației Române a Pacienților cu Imunodeficiențe Primare. 

Miercuri, 17 Ianuarie, 2018 - 16:33

Joi, 18.01.2018, ora 9.30 va avea loc o conferinţă de presă la Spitalul Gr. Alexandrescu cu ocazia unei noi misiuni de instruire şi intervenţii operatorii pe cord cu participare internaţională.

Miercuri, 17 Ianuarie, 2018 - 12:37

Proiectul modernizării Secţiei de terapie intensivă nou-născuţi a Spitalului Judeţean Constanţa, care nu a mai fost refăcută din 1968, anul construirii spitalului, marchează încheierea primei etape a lucrărilor de renovare şi una dintre cele mai complexe, cea de demolare a vechii structuri şi de recompartimentare a spaţiului pe baza noii schiţe de arhitectură.

Luni, 15 Ianuarie, 2018 - 08:47

Asociaia Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov (AMFB) şi Patronatul Medicilor de Familie din Bucureşti şi judeţul Ilfov (PMFB) au luat act cu suprindere de decizia Consiliului de Administraţie al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) de a organiza o sesiune specială de contractare în perioada 16-25 ianuarie 2018 pentru medicii de familie, medicii specialişti din ambulatoriu şi medicii dentişti. Scopul declarat al acestei sesiuni este de asigurare a acordării de servicii medicale şi acoperirea necesarului de medici în Bucureşti. 

Duminică, 14 Ianuarie, 2018 - 11:40
Ceea ce se poate constata usor!

Numărul de farmacişti la nivelul Uniunii Europene variază de la un stat la altul, cei mai mulţi fiind înregistraţi în Malta, Belgia, Spania, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În 2015, majoritatea statelor membre au raportat 50-110 de farmacişti la 100.000 de locuitori. Printre țările fruntașe la acest capitol se numără Malta, Belgia, Spania, Italia, Irlanda, Lituania, Finlanda, Franţa, Grecia, Cipru şi România, iar printre codașe, Olanda, mult sub prag, cu doar 21 de farmaciști la 100.000 de locuitori.

Sâmbătă, 13 Ianuarie, 2018 - 12:55

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a anunţat  într-o conferinţă de presă că în acest an vor fi scoase la concurs 200 de posturi la Institutul "Cantacuzino", schema de personal aprobată pentru această instituţie fiind de 1.075 de posturi. 

Joi, 11 Ianuarie, 2018 - 15:51

Florian BODOG, ministrul Sănătăţii s-a întâlnit în această dimineaţă cu reprezentanţii pacienţilor transplantaţi.

În cadrul întâlnirii, Florian BODOG a afirmat că Ministerul Sănătăţii va prelua observaţiile şi propunerile pacienţilor.

Joi, 11 Ianuarie, 2018 - 13:16

Tot mai multe voci publice, exprimate pe Facebook sau pe bloguri, condamnă psihologii care cer bani în schimbul serviciilor pe care le oferă şi consideră că aceştia, la fel ca şi medicii, ar trebui să presteze gratuit, deoarece se pun în slujba aproapelui. 

Miercuri, 10 Ianuarie, 2018 - 12:45

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, a solicitat preluarea tuturor observaţiilor şi propunerilor transmise în cadrul procesului de dezbatere publică a proiectului Legii privind transplantul uman.

Marţi, 9 Ianuarie, 2018 - 13:07

Update: Contracte în valoare de 19,8 milioane euro pentru dotarea spitalelor cu echipamente de imagistică

Marţi, 9 Ianuarie, 2018 - 10:55
APC militează pentru respectarea dreptului pacientului de a alege dacă vrea să fie vaccinat sau nu

Acțiunile în forță exercitate asupra societății civile autentice din România, la ordinul unor reprezentanți vremelnici ai statului român, în primele zile ale acestui an, ne arată că anul 2018 va fi un an sub zodia dictaturii medicale. Acestora nu le-a convenit faptul că părinții responsabili din această țară au atras atenția, prin intermediul unor panouri, că nu sunt de acord cu consimțământul prezumat atât timp cât statul român nu face dovada faptului că vaccinurile sunt sigure.

Luni, 8 Ianuarie, 2018 - 19:39

 DECLARAŢIILE PREŞEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, LA FINALUL BIROULUI EXECUTIV AL PNL - 8 IANUARIE 2018

Ludovic Orban, preşedinte PNL:

Astăzi am reluat activitatea politică prin reuniunea Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal.

Cartea Neagră a guvernării PSD- ALDE

În cadrul reuniunii am discutat mai multe chestiuni şi am luat câteva decizii , până săptămâna viitoare vom finaliza analiza critică a guvernării pe primul an de guvernare, Cartea neagră a guvernării, un an pierdut pentru România, pe care o vom face publică după aprobarea în Biroul Executiv.

Luni, 8 Ianuarie, 2018 - 17:54

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat cere sancţionarea medicului de gardă de la Spitalul din Băicoi care a refuzat internarea unei femeie de 87 de ani.

Luni, 8 Ianuarie, 2018 - 12:55

Cum compromite fumatul ADN-ul, cum ajung fumătorii pasivi să inhaleze aceeași cantitate de fum ca fumătorii și cifrele creșterii riscului de cancer pulmonar

Fumatul rămâne una dintre cele mai grave probleme de sănătate publică globală ce a afectat vreodată omenirea. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, peste un miliard de persoane fumează, iar jumătate din cei care o fac vor muri din cauza acestui obicei. Fumatul afectează adulți și copii deopotrivă. 

Luni, 8 Ianuarie, 2018 - 12:46
Atenție la sucurile carbogazoase

Consumul excesiv de zahăr intoxică celulele şi favorizează formarea tumorilor canceroase, arată studiile recente.

Din nefericire, o mulțime de persoane depășesc cu mult doza zilnică recomandată de zahăr, întrucât acesta se regăsește în cantități uriașe într-o mulțime de alimente. Medicii ne recomandă să nu depășim 25 de grame de zahăr pe zi, asta în condițiile în care nu suferim de nicio boală.

Duminică, 7 Ianuarie, 2018 - 18:05

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS), în calitate de membru activ al societății civile a transmis astăzi o scrisoare către Președintele României, Klaus W. Iohannis prin care îi supune atenției riscul generat de crizele repetate din sistemul public de sănătate din România și îi cere sa intervină în stoparea încălcării dreptului fundamental al cetățeanului la sănătate.

Duminică, 7 Ianuarie, 2018 - 17:29

Fostul ministrul al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a atras atenţia asupra mai multor nereguli găsite la Agenţia de transplant:

"DESPRE HOȚIE, CRIMĂ, FENTE ȘI FLORICELE

Care este cea mai simplă metodă pentru a te asigura că poți fura liniștit?

Simplu: să îți faci singur regulile! Sau... și mai simplu, să nici nu le faci. Dacă nu ai reguli, nimeni nu te mai poate acuza de nimic.

Așa au procedat și mai-marii transplantului din România, cu domnul Lucan în frunte.

Vineri, 5 Ianuarie, 2018 - 08:56

Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) atrag atenţia public Casei Naţionale de Medicina Familiei (CNAS) că are, conform Legii 95, ca principal obiect de activitate asigurarea funcţionării unitare şi coordonate a sistemului de asigurări sociale de sănătate din România.

Considerăm că intenţia CNAS de a nu mai continua semnarea actelor adiţionale arată o iresponsabilitate uriaşă faţă de starea sănătate a populaţiei şi o neîndeplinire a obligaţiilor legale pe care le are atribuite de lege!

Joi, 4 Ianuarie, 2018 - 13:32

La solicitarea ministrului Sănătăţii, prof.dr. Florian BODOG, direcţiile de sănătate publică vor controla începând de joi, 4 ianuarie 2018, toate panourile publicitare care promovează campaniile de informare pe teme de sănătate publică. 

Joi, 4 Ianuarie, 2018 - 12:47

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a facut publica o lista cu 59 de afectiuni a caror tratare nu necesita vizita la medicul de familie.

LISTA completa cu afecţiunile care permit prezentarea direct la medicul de specialitate din ambulatoriul de specialitate:

Joi, 4 Ianuarie, 2018 - 10:14

Perioada de semnare a actelor adiţionale de prelungire pentru trimestrul I al anului 2018 a contractelor încheiate de furnizorii de servicii medicale cu casele de asigurări de sănătate s-a încheiat. Furnizorii de servicii medicale care nu au semnat actele adiţionale vor putea intra în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate în baza unor contracte cu durata determinată (până la 31 martie a.c.) ce vor putea fi încheiate la o dată anunţată ulterior de casele de asigurări de sănătate.

Miercuri, 3 Ianuarie, 2018 - 14:05

Alternativă pentru bolnavii din judeţul Bistriţa-Năsăud care nu vor beneficia de consultaţii, trimiteri spre internare şi reţete, în contextul protestului medicilor de familie.

Ca urmare a situaţiei fără precedent din domeniul sanitar şi anume decizia asociaţiilor profesionale a medicilor de familie de a nu emite trimiteri şi reţete compensate, vă comunicăm modul in care puteţi beneficia de serviciile medicale de internare ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa. 

Miercuri, 3 Ianuarie, 2018 - 12:56
de a folosi boala şi suferinţa acestor oameni în negocieri

Conform datelor furnizate de Casa Naţională de Sănătate, la nivel naţional, peste 60% din medicii de familie au semnat actul adiţional de prelungire a contractului cu casele de asigurări, în baza căruia acordă servicii medicale în sistemul public de asigurări de sănătate. În Bucureşti, numărul medicilor de familie care au semnat actele adiţionale de prelungire a contractelor cu CASMB este de peste 90%.

Ministrul Sănătăţii a avut numeroase întâlniri cu reprezentanţii medicilor de familie şi a mediat negocierile acestora cu CNAS, pentru ca pacienţii să nu fie afectaţi.

Miercuri, 3 Ianuarie, 2018 - 11:11

Până la sfârşitul anului 2017, peste 60% din medicii de familie aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate au semnat actele adiţionale de prelungire pentru trimestrul I al anului 2018 a contractelor încheiate de furnizorii de servicii medicale cu casele de asigurări de sănătate, iar programul de lucru al caselor a fost prelungit astfel încât să poată fi semnate aceste acte adiţionale, pentru a asigura continuitate în acordarea asistenţei medicale.

Miercuri, 3 Ianuarie, 2018 - 09:33

Miercuri, medicii de familie din Iaşi, ca şi colegii din ţară, nu mai prestează servicii medicale în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Contractul anual a expirat pe 31 decembrie 2017 şi acum ar trebui să semnăm acte adiţionale de prelungire a contractelor.

Până la semnarea lor, am hotărât să continuăm activitatea la cabinete - fie pe sistem pro bono, fie pe bază de chitanţă.

În decursul ultimului an am făcut numeroase demersuri şi acţiuni de protest în care am încercat să atragem atenţia decidenţilor asupra deteriorării îngrijorătoare a medicinei de familie.

Marţi, 2 Ianuarie, 2018 - 15:35

Peste 600 de cazuri au fost preluate de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) în noaptea de Revelion, potrivit managerului SABIF, Alis Grasu. Tot în noaptea de Revelion, în Capitală au fost şi trei naşteri.

În noaptea de Revelion, mai exact de duminică seară, de la ora 19.00 şi până luni dimineaţă la ora 7.00, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au fost înregistrate 612 solicitări, dintre care 463 au fost urgenţe de cod roşu şi galben.

Subscribe to Sanatate