Vineri, 24 Februarie, 2017 - 11:17

sărbători „Ziua Internațională a Implantului Cohlear”, eveniment ce va avea loc la J'ai Bistrot (Calea Griviței 55).
Povestea micuților care au avut șansa să „audă” lumea și să se joace cu sunetele, datorită tehnologiei implantului cohlear va fi auzită de la părinții copiilor implantați ori chiar de la copilași. Accesul la implantul cohlear înseamnă șansa la o viață normală și independentă a copiilor!

Marţi, 21 Februarie, 2017 - 17:29

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunţat, marți, că serul hexavalent, cel care trebuie administrat copiilor la două, patru şi unsprezece luni, va ajunge în cabinetele medicilor de familie în luna martie.

Luni, 20 Februarie, 2017 - 19:01

Societatea de Neuropatie Diabetică — Neurodiab oferă câștigătorului șansa unică de a participa la cea de-a 53-a Întâlnire Anuală a Asociației Europene pentru Studiul Diabetului de la Lisabona (Portugalia) — cel mai important eveniment științific internațional pe tema diabetului și a complicațiilor acestuia.

Acordarea Premiului Neurodiab 2017, ajunsă, în acest an, la cea de-a V-a ediție, reflectă obiectivul Societății de Neuropatie Diabetică de a se implica activ în educarea și dezvoltarea profesională a tinerilor medici.

Luni, 20 Februarie, 2017 - 10:58

Nu există om în ziua de azi care să nu sufere de ceva, pe care să nu îl doară ceva. Fie că vorbim de dureri de picioare, de articulații sau de spate, acestea sunt prezente în viața noastră de zi cu zi și de cele mai multe ori, sunt chiar exacerbate de stresul zilnic cu care ne confruntăm. Pe lângă masaje sau medicamente de subminare a durerii, specialiştii mai recomandă o metodă inedită și mult mai eficientă: hipnoza.

Sâmbătă, 18 Februarie, 2017 - 14:16

Ministrul Sănătății, Florin Bodog a declarat vineri că săptămâna viitoare va semna contractele vaccinurile hexavalent și tetravalent și că vaccinul pneumococic va fi introdus în schema de vaccinare a copiilor.

"Introducem în schema de vaccinare pentru toţi copiii vaccinul pneumococic, o noutate absolută în România. Practic sunt două sau trei ţări în Europa care nu fac această vaccinare. Vom introduce acest vaccin. În următoarea săptămână vom lua o decizie în acest sens”, a spus ministrul.

Joi, 16 Februarie, 2017 - 10:10

Dorna, în parteneriat cu organizația Salvați Copiii România, susține pentru cel de-al cincilea an consecutiv, lupta pentru viață a copiilor născuți prematur. Începând cu 2015, Simona Halep s-a alăturat acestei cauze, îndemnând la implicarea activă a fiecăruia dintre noi.

Marţi, 14 Februarie, 2017 - 13:58

Prim-vicepreședintele PNL, Cristian Bușoi, a semnat următoarea declaraţie de presă:
'Dacă managerul pus de dna Firea la Colentina zice că 'Binele pacientului e o lozincă'', atunci a trecut testul, gândește ca un pesedist, e bun pe funcție

Luni, 13 Februarie, 2017 - 07:37

Dr. Simona Tivadar, specialist în diabet şi boli de nutriţie, a avut amabilitatea de a-mi răspunde la câteva întrebări legate de detox, pseudoştiinţa care se ocupă cu „curăţarea” organismului, operaţiune care poate face rău, pentru că oferă doar soluţii iluzorii de sănătate veşnică, tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte.

Duminică, 12 Februarie, 2017 - 18:27

Campania de prevenire a cancerului Direcția de Sănătate Publică a județului Olt , în colaborare cu partenerii din sistemul de sanatate publica si cu toate persoanele interesate care doresc sa colaboreze , celebrează in luna Februarie 2017 - 'Luna Naționala de Prevenire a Cancerului'.

Scopul acestei campanii este de a reduce numărul de decese care pot fi prevenite prin creșterea gradului de conștientizare a cancerul în rândul publicului larg.

Duminică, 12 Februarie, 2017 - 12:00

Profesiunea de medic veterinar este o profesie liberală și independentă, care este organizată și funcționează în baza principiului autonomiei, în cadrul forului profesional reprezentat de Colegiul Medicilor Veterinari.

În acest context medicii veterinari își propun permanent să își organizeze mai bine activitatea, să răspundă eficient și profesional la solicitările celor mai apropiați parteneri al lor, crescătorii de animale și operatorii din domeniul producerii, procesării și comercializării produselor alimentare.

Duminică, 12 Februarie, 2017 - 10:57
În cadrul programului de conştientizare publică a importanţei sănătăţii inimii.

 

 

 

Catena desfăşoară şi în acest an, din 14 februarie – ziua în care este celebrată dragostea – campania „O inimă sănătoasă iubeşte mai mult!”, parte a programului de conştientizare publică a importanţei sănătăţii inimii.

Devenită deja o tradiţie, campania „O inimă sănătoasă iubeşte mai mult!” a ajuns în cel de-al optulea an, fiind cel mai amplu program de informare şi de prevenire a afecţiunilor cardiovasculare din România.

Vineri, 10 Februarie, 2017 - 09:51

Federația Internațională a Podiatrilor (FIP) a început acțiunile care vor duce la recunoașterea automată a specialiștilor în îngrijirea piciorului la nivel european

La lucrările Consiliului European al Podiatrilor, desfășurate la Paris in ianuarie 2017, România a fost reprezentată de dr. Norina Gâvan, președintele Asociației de Podiatrie, membru asociat FIP

Joi, 9 Februarie, 2017 - 18:27

Conform Legii Bugetului de Stat pe anul 2017 aprobate de Parlamentul României, CNAS va dispune de fonduri de 28,81 miliarde lei, cu 2,72 miliarde lei mai mult decât în anul precedent (+10,42%). Fondurile suplimentare vor fi direcționate către toate capitolele de cheltuieli pentru sănătate, astfel:

Duminică, 5 Februarie, 2017 - 18:17

Lista de medicamente compensate va fi actualizată în această săptămână, a anunțat duminică ministrul Sănătății, Florian Bodog, la Palatul Parlamentului.

Sâmbătă, 4 Februarie, 2017 - 10:08

Tehnicile de masaj MUDRAS.

Marţi, 31 Ianuarie, 2017 - 13:18

Iată lista analizelor anuale care nu trebuie ratate:

Faceti anual o evaluare amănunțită a stării de sănătate, vă recomandă la unison medicii! Și optați pentru cele mai bune clinici și cei mai experimentați specialiști pentru analizarea rezultatelor. Orice problemă de sănătate depistată în stadiu incipient este mai ușor de tratat și se vindecă mai repede, spun specialiștii centrelor Acibadem. Aceștia pledează pentru un check-up complet care nu durează mai mult de 4 ore.

Luni, 30 Ianuarie, 2017 - 17:29

România nu va mai avea vaccin contra hepatitei B până în luna ianuarie 2018 din motive de fabricație

Situația este extrem de gravă, pacienții solicitând ca autoritățile să caute soluții pentru că 150.000 de copii rămân neimunizați.

Luni, 30 Ianuarie, 2017 - 13:46

Pe 25 ianuarie 2017, a fost lansat în București, de către Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative din România (APAN), programul 'Navigator SM', un program dedicat pacienților cu scleroză multiplă (SM). Scopul acestui program este de acela a oferi informații și suport persoanelor nou diagnosticate sau tinerilor, la primirea diagnosticului și la comunicarea lui.

Luni, 30 Ianuarie, 2017 - 09:18

În momentul în care emoţiile se acumulează în fiinţa noastră, din cauza unei atenţii sporite şi a timpului îndelungat de menţinere a agitaţiei mentale, acestea se defulează prin stări de anxietate, atacuri de panică sau prin depresie. Aceste tulburări apar deoarece organismul nostru are nevoie, conform instinctului de supravieţuire, să găsească un mod, fie şi forţat, de a descărca ceea ce este periculos pentru sănătatea noastră.

Luni, 30 Ianuarie, 2017 - 08:58

Acum cinci ani, Maxim Gavrilenco a băut, din neatenţie, o substanţă toxică depozitată în garaj, care i-a ars esofagul. Din acel moment, băiatul a spus “adio” locului de joacă şi prietenilor şi a început să îşi petreacă timpul prin spitale şi săli de operaţii, fiind hrănit printr-un tub care i-a perforat trupul firav.

Duminică, 29 Ianuarie, 2017 - 14:28

Ajuns la a-VII-a ediție, Semimaratonul Gerar, eveniment de tradiție printre alergătorii din România, va aduna la start peste 820 de participanți. Semimaratonul Gerar, singura competiție de alergare pe șosea, chiar și în condiții extreme și temperaturi scăzute, unde se aleargă în echipe de câte trei alergători, este prima competiție de alergare din sezonul 2017. Spre deosebire de edițiile anterioare, anul acesta, alergătorii vor lua startul chiar la căderea serii.

Sâmbătă, 28 Ianuarie, 2017 - 21:13

Toate medicamentele evaluate de Agenţia Naţională a Medicamentului vor fi introduse pe lista de compensate, în mod continuu, a declarat sâmbătă, la Oradea, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog. „Toate medicamentele care au fost evaluate de Agenţia Naţională a Medicamentului, indiferent cum s-a numit acel medicament, va fi introdus pe lista de compensate. Şi acesta va fi un proces continuu.

Joi, 26 Ianuarie, 2017 - 19:38

'La preluarea mandatului, acum 2 săptămâni, am solicitat de urgență experților de sănătate publică din minister și celor de la Institutul Național de Sănătate Publică o situație privind vaccinarea obligatorie a copiilor. Am găsit o situație dezastruoasă, cu vaccinuri insuficiente sau chiar neachiziționate. Din cele cinci vaccinuri obligatorii cu care trebuie imunizați copiii, numai în cazul vaccinului împotriva tuberculozei, adică al vaccinului BCG există doze suficiente.

Joi, 26 Ianuarie, 2017 - 15:09

La solicitarea Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente, în baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Ministerul Sănătății organizează luni, 30 ianuarie 2017, ora 14.00 la sediul Institutului Național de Sănătate Publică, sala Amfiteatru, str. dr.Leonte, nr. 1-3, sector 5, București, ședința publică de dezbatere a proiectului de Ordin privind modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății nr.

Marţi, 24 Ianuarie, 2017 - 20:02

Parteneriatul regional de educație în domeniul nefrologiei și transplantului renal dintre centrele din Iași și Chișinău a fost recompensat de către Societatea Internațională de Nefrologie (ISN) prin upgradarea la nivelul A, de excelență în formare profesională.

Luni, 23 Ianuarie, 2017 - 08:55

Mititeii sunt un produs culinar din carne de vita, în stare finita de sapte pâna la opt centimetri si la o grosime de cam trei centimetri, ce se servesc ori ca o gustare între mese la o halba de bere, ori ca entrée, ori ca fel de mâncare de sine statatoru.

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 14:10

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, anunță achiziționarea pachetului majoritar de 80% din Almina SRL, companie de servicii medicale prezentă pe piața din Dâmbovița și Ilfov cu opt centre medicale. 

Vineri, 20 Ianuarie, 2017 - 11:45

Sute de operaţii sunt amânate în toate colţurile ţării din cauza lipsei de sânge. Medicii din spitale sunt disperaţi și fac apel la români să doneze sânge pentru a salva pacienţii aflați în pericol. 

Una din cele mai grave este la Iaşi acolo unde zeci de intervenţii chirurgicale au fost reprogramate.

Miercuri, 18 Ianuarie, 2017 - 14:00

O noua interventie medicala realizata pentru prima oara in Romania a avut loc la Centrele de Excelenta ARES. O pacienta in varsta de 65 de ani, diagnosticata cu fibrilatie atriala si regurgitare mitrala severa, a fost operata minim invaziv prin efectuarea a doua proceduri complexe, in acelasi timp: implantarea unui stent MitraClip si ablatia prin radiofrecventa. 

Marţi, 17 Ianuarie, 2017 - 12:54

Organizația Mondială a Sănătății deține în continuare aceleași statistici îngrijorătoare: unul din 3 cancere diagnosticate de medici este situat la nivelul pielii. Cu toate acestea, există multe persoane care nu consideră periculoase leziunile persistente de la nivelul tegumentului și nu le dau importanță. Trec luni, uneori chiar ani, înainte de prezentarea la dermatolog. 

Pagini

Subscribe to Sanatate