Publicat: 5 Martie, 2020 - 16:21
Share

Bogdan Aurescu, propus ministru de Externe, Marcel Boloş, propus pentru portofoliul Fondurilor Europene, Virgil Popescu, propus ministru la Economie și Marcel Vela, propus ministru de Interne, au fost audiați în Parlament și avizați favorabil.

La finalul audierilor, care au avut loc la Camera Deputaţilor, s-au înregistrat 17 voturi ”pentru”, 5 ”împotrivă” şi două abţineri din partea membrilor comisiilor.

Marcel Vela, propus la Interne, este ultimul audiat în comisii. Vela a declarat în fața parlamentarilor că România este pregătită în acest moment pentru un eventual flux de migranţi. El a precizat că ţara noastră are o capacitate de cazare pentru migranţi de 1.300 de locuri, cu posibilitatea extinderii până la 2.700 de locuri.

La audierea sa în Comisia parlamentară reunită pentru Apărare, Vela a spus că în cazul apariţiei unui flux masiv de migranţi va fi pus în aplicare un document care stabileşte măsuri pentru gestionarea situaţiei. Printre acestea se numără securizarea frontierei de stat, apariţia unor noi centre de cazare, iar pentru sprijin logistic se pot utiliza capabilităţi inclusiv de la MApN şi Crucea Roşie.  Marcel Vela a adăugat că a avut şi o videoconferinţă cu ministrul de Interne din Grecia, iar România este pregătită în acest domeniu al migraţiei.

Tag-uri Nume: 

Tag-uri Institutii: